در اصل توسط ساده ي ساده پست شده است
View Post
1- اول بگم که بحث من اصلا سر ثشرق نیست که چقدر میرزه، بحث فقط سر قیمت گذاری شرکت هایی که فعالیت پیمانکاری و پروژه ای ..... دارند
2- خط اول مطلب شما رو متاسفانه نمی فهمم:
اگه بحث عدم قطعيت بخاد وسط بياد اصلا نبايد چيزي به عنوان ارزش ذاتي تعريف كنيم چون تمام روشهاي محاسبه ارزش ذاتي عدم قطعيت توشون موج ميزنه
ظاهرا یک پارادوکس بین قسمت اول ودوم وجود داره یا من اینجوری برداشت می کنم. خوشحال میشم منظورتون رو روشن تر بیان کنید.
3- اگه اینجا بحثی چیزی پیش میاد خدای نکرده دلیل این نیست که ما به دانش شما شک داشته باشیم یا به صدق نیتتون. هدف فقط هم افزایی دانسته های خودم و سایر دوستانه. ما همه جوری شما رو قبول داریم ، از آواتارتون گرفته تا امضاتون تا مطالبتون . بنابراین هیچ نیازی به سند و مدرک و اثبات برای من یکی که وجود نداره. به شخصه بدون تمام اینا به دانش شما ایمان دارم واحترام میذارم.
4- بین محاسبه npv پروژه های شرکت و به دست آوردن ارزش ذاتی از روش های تنزیل جریان نقدی تفاوت وجود داره. شما میتونید در صورت داشتن پروژه های شرکت npv اونا رو محاسبه کنید. برای سالهای بعد که شرکت هنوز پروژه ای نگرفته چه محاسباتی به کار می برید و چگونه جریانهای نقدی رو تخمین میزنید؟ یا مثلا از کدام الگوی رشد برای تخمین درامدهای شرکت به کار میبرید؟ یا برای این شرکت که ماهیت فعالیت هاش سینوسیه( دوره های رکود و رونق مسکن در کشورمون پذیرفته شده است)، چه روشی به کار میبرید؟
5- حالا میرسیم به بحث اصلی که به نظر من روش تنزیل جریانات نقدی به دلیل مشکلات بالا برای این قبیل شرکتها نا مناسبه، دقت کنید نمیگم نشدنیه، شدنیه ولی هم محاسبات زیادی میخواد هم در پایان به دلیل اینکه فاکتورهای زیادی رو تخمین زدید نتایج قابل اتکایی به دست نمیاد. کافیه فقط برای تحلیل حساسیت در این روشها یکی از فاکتورها رو مثلا نرخ تنزیل رو یک درصد کمتر یا زیادتر در تظر بگیرید، اختلاف در نتایج پایانی قابل توجهه
6- كافيه بين نتايج حاصل از روشهاي تنزيلي و نرخ تورم و شاخصهاي ديگه اي كه وجود داره يك رگرسيون برقرار كنيم محل تقاطع خطوط رگرسيون دقيقا به ما ارزش ذاتي سهم رو با تلورانسي در حد صدم به ما ميده
از این قسمت هم متاسفانه چیزی دستگیرم نشد( به دلیل جهل خودم میگم)، دقیقا اگه براتون مقدوره میشه بیشتر توضیح بدید؟ می خواید بین چیو چی رگرسیون بگیرید؟ منظور از تلفیق همون رگرسیون چند متغیره است یا نه؟ نتایج حاصل رو که ادعا می کنید تلورانسی در حد یک صدم داره رو باید با چه چیزی مقایسه کنیم تا صحت روش رو آزمون کنیم؟
7- هيچ عدم قطعيتي تو اين روش وجود نداره
با این قسمت از نوشته تون متاسفانه باید مخالفت صریح خودمو بیان کنم. در همه چیز عدم قطعیت وجود داره، مطمئنم به قرعان
8- در آخر یکبار دیگه از شما عذر خواهی میکنم و باز هم بر این عقیده هستم که روشهای مناسبتری برای ارزش گذاری این شرکت وجود داره.
با تشکر
نظر