آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • حامد
    عضو فعال
    • Feb 2011
    • 1490

    #1516
    این کارشناس می افزاید: اوضاع خلیج فارس به سمتی پیش می رود که اگر یک جنگ احتمالی در بگیرد ممکن است عرضه نفت متوقف شود و در این صورت اهمیت نفت منطقه اورال حتی از نفت منطقه برنت نیز بیشتر می شود.
    شبکه خبری "راشیا تودی" از هجوم خریداران اروپایی نفت ایران به روسیه برای جایگزین کردن نفت ایران خبر داد.

    به گزارش عصر ایران این شبکه خبری روسی با اشاره به اجرای تحریم نفتی اتحادیه اروپا علیه ایران از اول ژوئیه سال جاری میلادی نوشت :با توجه به مشابهت کیفیت نفت منطقه اورال روسیه با نفت ایران بسیاری از پالایشگاه های اروپایی که نتوانسته اند سیستم خود را تغییر دهند ، برای جایگزین کردن نفت ایران به روسیه روی آورده اند.

    راشیا تودی به نقل از گزارشی از " فایننشال تایمز " می نویسد برخی از پالایشگاه های اروپایی که سیستم خود را در ماه های گذشته تغییر داده اند نفت کشورهایی چون عربستان ، عراق و کویت را جایگزین نفت ایران کرده اند ، اما پالایشگاه هایی که موفق به تغییر سیستم خود نشده اند و همچنان سیستم پالایشگاهی شان برای پالایش نفت با سولفور بالا مناسب است ، به خرید نفت اورال روسیه روی آورده اند.

    راشیا تودی می نویسد از نظر کارشناسان نفت منطقه اورال روسیه که دارای مقادیر زیادی سولفور می باشد ، مشابهت زیادی به نفت سنگین ایران دارد.

    بر اساس این گزارش نفت سنگین اورال با نفت سبک منطقه ولگا در سیبری غربی روسیه ترکیبی مناسب برای جایگزینی نفت ایران برای پالایشگاه های اروپایی است که همچنان با سیستم قبلی فعالیت می کنند.

    راشیا تودی می افزاید از ماه ژانویه سال جاری میلادی که اتحادیه اروپا ضرب الاجلی شش ماهه برای اعمال تحریم خرید نفت ایران مقرر کرد ، برخی شرکت های اروپایی همچون توتال فرانسه و رپسول اسپانیا برای کاهش وابستگی به خرید نفت از ایران به خرید نفت اورال روسیه روی آوردند.

    راشیا تودی به نقل از یک کارشناس نفتی روسیه می نویسد : خرید نفت اورال روسیه برای کشورهای اروپایی مزیت های دیگری هم دارد چرا که روسیه علاوه بر تضمین فروش نفت به این کشورها مخاطرات خرید نفت از منطقه متشنج خلیج فارس را هم ندارد.

    این کارشناس می افزاید : اوضاع خلیج فارس به سمتی پیش می رود که اگر یک جنگ احتمالی در بگیرد ممکن است عرضه نفت متوقف شود و در این صورت اهمیت نفت منطقه اورال حتی از نفت منطقه برنت نیز بیشتر می شود.
    زنجیر عادت سبک تر از آن است که حس شود،
    اما رفته رفته سنگین شود که پاره نتوان کرد،

    نظر

    • حامد
      عضو فعال
      • Feb 2011
      • 1490

      #1517
      اگر فقط 2 روز تنگه هرمز بسته شود...
      چهارشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۵۹
      يك تحليلگر برجسته مسائل نظامي در آمريكا گفت: نه اسرائيل توان حمله نظامي به ايران را دارد و نه بازارهاي غربي تحمل بسته شدن تنگه هرمز را دارند.

      به گزارش جهان به نقل از کیهان، گوردون داف نظامي سابق آمريكايي در دوران جنگ ويتنام و نويسنده مشهور ويترنزتودي، در مقاله اي كه پرس تي وي آن را منتشر كرد با اشاره به ضعف نيروهاي نظامي رژيم صهيونيستي تأكيد كرد: من در تعجبم كه اسرائيل چگونه مي خواهد به ايران حمله كند در حالي كه نيروهاي نظامي اسرائيل به راحتي از صحنه فرار مي كنند و بسياري در اسرائيل به دنبال آن هستند كه سربازي اجباري تعطيل شود.


      اين تحليلگر برجسته نظامي ادامه داد: بسياري از جوانان اسرائيلي نگران تهديدهاي فزاينده اي هستند كه رژيم صهيونيستي با آن مواجه است، بيش از 50 درصد جوانان اسرائيلي از خدمت سربازي فرار مي كنند و جز براي يهوديان ارتدوكس، قوانين اسرائيل ديگر معتبر نيست.

      وي افزود: سال ها قبل در تيمي عضويت داشتم كه در خصوص تنگه هرمز مطالعه مي كرد، در اين مطالعه دريافتيم كه ايران نه تنها قادر است تنگه هرمز را ببندد و هر كشتي نظامي و غيرنظامي را در صدها مايل دورتر از سواحل خود هدف قرار دهد، بلكه قادر است اين تنگه را تا زماني كه لازم باشد بسته نگه دارد، ظرف 48 ساعت از بسته نگه داشتن تنگه هرمز، بازارها و ارزهاي غربي دچار فروپاشي خواهند شد.


      وي تأكيد كرد: نتايج اقتصادي چنين اقدامي، غيرقابل جبران خواهد بود.


      گفتني است نيويورك تايمز نيز در مقاله اي به قلم سه تحليلگر اين روزنامه آمريكايي نوشت: مقامات ارشد پنتاگون از توانايي ايران در بستن تنگه هرمز آگاهند و به همين خاطر هشت مين روب به خليج فارس آورده اند تا زمان بسته شدن اين تنگه را كوتاه كنند.


      تام شانكر، اريك اشميت و ديويد سنگر در اين مقاله ادامه داده اند: ايالات متحده به آرامي نيروهاي كمكي بيشتري را به خليج فارس فرستاده است تا از تلاش احتمالي ايران براي بستن تنگه هرمز جلوگيري كند.


      گفتني است چندي پيش رئيس سازمان اطلاعات دفاعي آمريكا نيز هشدار داده بود در صورت تهديد ايران ممكن است اين كشور تنگه هرمز را مسدود كند.


      ژنرال رونالد برگس رئيس سازمان اطلاعات دفاعي آمريكا در نشست كميته سرويس هاي مسلح سناي آمريكا ادامه داد: ايران دست كم به طور موقت مي تواند تنگه هرمز را مسدود كند، اين كشور حتي مي تواند عواملي را در سرتاسر جهان به كار گيرد تا به منافع آمريكا ضربه بزند.


      2 برابر شدن قيمت نفت
      با بستن تنگه هرمز

      سخنگوي وزارت نفت عراق نيز با اعلام اينكه بسته شدن تنگه هرمز توسط ايران قيمت نفت را به دو برابر ميزان كنوني افزايش مي دهد گفت: بسته شدن تنگه هرمز تمامي كشورهاي توليدكننده نفت را تحت تأثير اين امر قرار خواهد داد.


      عاصم جهاد تأكيد كرد: تمامي دولت هاي جهان تلاش مي كنند تا مانع بسته شدن تنگه هرمز شوند زيرا بسته شدن آن به ضرر اقتصاد تمام كشورهاي جهان كه اكنون از بحران شديدي رنج مي برند، تمام خواهد شد.


      سخنگوي وزارت نفت عراق گفت: در صورت بسته شدن تنگه هرمز، حتي براي ساعاتي محدود، قيمت نفت دو برابر خواهد شد.


      هفته گذشته نيز معاون نخست وزير عراق با پيش بيني افزايش قيمت نفت به 150 دلار در صورت بسته شدن تنگه هرمز گفت: اگر تنش بين ايران و غرب افزايش پيدا كند با قيمت هايي روبرو مي شويم كه تاكنون كسي نديده است.


      حسين شهرستاني ادامه داد: اگر ايران تنگه هرمز را مسدود كند قيمت نفت به بيش از 150 دلار در هر بشكه خواهد رسيد. واقعاً نمي توان شرايط بازار نفت و قيمت انرژي را پيش بيني كرد.


      گفتني است نمايندگان مجلس شوراي اسلامي طرحي را آماده كرده اند كه در صورت تصويب نهايي آن از عبور نفتكش هايي كه به كشورهاي تحريم كننده ايران نفت مي برند جلوگيري خواهد شد.
      زنجیر عادت سبک تر از آن است که حس شود،
      اما رفته رفته سنگین شود که پاره نتوان کرد،

      نظر

      • مخبرالدوله
        عضو فعال
        • May 2012
        • 5228

        #1518
        در اصل توسط حامد پست شده است View Post
        [TABLE]
        [TR]
        [TD]اگر فقط 2 روز تنگه هرمز بسته شود...[/TD]
        [/TR]
        [TR]
        .
        این حرفها همان هندوانه هاییست که زدند زیر بغل آقایان.....برای ادامه روند غنی سازی.... وحالا میبینیم چه بر سر مردم آوردند!!!
        اینها بدنبال بستن تنگه هرمز از طرف ایران هستند تا نقشه تحریم ایران کامل شود.................

        برنامه دارند تا با بستن تنگه هرمز.....3 جزیره معروف را اشغال و بعدا پای امارات را به آنجا باز کنند...

        مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

        نظر

        • alman
          عضو عادی
          • Nov 2011
          • 85

          #1519
          در اصل توسط مخبرالدوله پست شده است View Post
          این حرفها همان هندوانه هاییست که زدند زیر بغل آقایان.....برای ادامه روند غنی سازی.... وحالا میبینیم چه بر سر مردم آوردند!!!
          اینها بدنبال بستن تنگه هرمز از طرف ایران هستند تا نقشه تحریم ایران کامل شود.................

          برنامه دارند تا با بستن تنگه هرمز.....3 جزیره معروف را اشغال و بعدا پای امارات را به آنجا باز کنند...
          سلام
          من کاملا با نظر شما موافقم.ایران هر چقدر هم که قدرت داشته باشد نمیتونه مقابل آمریکا و غربیها وایسه به خصوص حالا که فاصله مردم و دولتمردان روز به روز بیشتر و بیشتر میشود درست میفرماید دوست عزیز تنها هدف جدا کردن چند بخش از ایران عزیزمان است که امیدوارم هیچ وقت شکل نگیره.
          شاد،سلامت و پر سود باشید

          نظر

          • کیان
            کاربر فعال
            • May 2012
            • 634

            #1520
            شمالغرب رو هم فراموش نکنید، فعالیت دولت باکو در یک سال اخیر قابل توجه بوده ، خوابهای بدی برامون دیده اند، امیدوارم اونایی که باید تمامیت ارضی این مملکت رو حفظ کنند واقعا بدونن دارن چکار میکنن،
            علت بروز مشکلات نادانی افراد نیست، بلکه بیشتر دانسته هایی هست که حقیقت ندارند!

            نظر

            • تریدر4
              عضو عادی
              • Jul 2025
              • 103

              #1521
              مگه این اقایون سیاستمداربراشون مردم مهم هستند انقدرحروم ازگلوشون رفته پایین که ادعایی خدایی دارند مگه لشکریزید مسلمان نبودندمگه شمرحافظ قران نبود مگه شب قبل عاشورا لشکریزید نمازشب نمی خوند ولی درپایان چیکارکردند وقتی معاون رییس جمهور رشوه خواریش مشخص شده وهنوز سرکار وقتی مشایی توپرونده 3هزارمیلیاردتومنی همه جاهست امروزدراین شهرستان که مذهبی ترین شهراستان اصفهان هست گشتی می زنی کاملا دین نابودشده اخونداکه چه عرض کنم مردم معصومین روهم خطاب قرارمی دهندبه نظرم کاری که انگلیس قرنها نتونست انجام بدهد اقایون براحتی انجام دادند به قول خمینی اسلام انقدرکه ازحکومتهای اسلامی ضربه خورده ازحکومتهای غیراسلامی ضربه نخورده ضرباتی که این حکومت به باورودیانت مردم واردکرده بی نظیر دیروز بایک روحانی صحبت می کردم می گفت جوان امروز کارش ازدین گریزی گذشته وخیلی یاشون دین ستیزشده اند وهمه چیزازدروغ شروع شده همان حرفی که ایت الله جوادی املی زدوگفت روزی تازیانه نامدیریتی روخواهیم خورد وقتی بایک روحانی دیگه صحبت می کنم می گه می خواهی ببینی کی راست می گه برویک ماهواره بخر وشبا بشین پای بی بی سی ببین کاررواقایون به کجارسوندن تنهاکشوری هستیم که مردم دچاردوگانگی شخصیتی هستند خداعاقبت همه مون روبه خیرکنه

              نظر

              • بابک 52
                ستاره‌دار (27)
                • Mar 2011
                • 17028

                #1522
                رویترز: ایران مجبور به بستن درب چاههای نفتی شد

                خبرگزاری رویترز روز سهشنبه ۲۰ تیر از تاثیر «شدید» تحریمهای غرب که صادرات نفت ایران را هدف قرار داده، خبر داد و گزارش کرد که ایران مجبور شدهاست که درب شماری از چاههای نفتی میادین خود را ببندد و تولید نفت کنونی ایران به کمترین میزان طی دو دهه اخیر رسیدهاست که به معنی از دست رفتن میلیاردها دلار درآمد نفتی است.

                بنا بر این گزارش، ایران پس از تحریمهای نفتی اتحادیه اروپا که اول ماه جاری میلادی به اجرا گذاشته شد و علاوه بر قطع واردات نفت از ایران، ارائه بیمهنامه به کشتیهای حامل نفت ایران را نیز متوقف کرد، مجبور شدهاست که تولید نفت در برخی میادین نفتی را قطع کند و تولید نفت خام ایران هم اکنون به زیر سه میلیون بشکه در روز رسیدهاست.

                بنابر این گزارش صادرات روزانه نفت ایران هماکنون به نصف مقدار نفت صادراتی این کشور در سال گذشته رسیدهاست و این کشور مجبور به انبار کردن نفت بیمشتری خود در تانکرهای نفتی و مخازن خشکی شدهاست.

                چندین منبع ایرانی و غربی به این خبرگزاری گفتهاند که هنوز هم روند ذخیرهسازی نفت بیمشتری در انبارهای خشکی و دریایی ایران ادامه دارد و این کشور مجبور شدهاست که درب چاههای پیر نفتی خود را ببندد.

                کارشناسان غربی به این خبرگزاری گفتهاند که بستن درب چاههای کهنه نفتی به منزله از رده خارج شدن این میادین است، چرا که باز کردن درب چاهها و برداشت دوباره نفت از این میادین (بخاطر افت فشار نفت) بسیار مشکل خواهد بود.

                یک مقام رسمی وزارت نفت ایران که نخواسته نامی از وی برده شود به این خبرگزاری گفتهاست که «ما در شرایطی قرار گرفتیم که مجبور به کاهش تولید نفت شدیم، بنابر این (روند) نوسازی و اقدامات صیانتی از میادین را با بستن چاهها، طولانیتر خواهیم کرد». به گفته وی، «این اقدام بدین معنی نیست که ایران تسلیم شدهاست، ما هرگز دستهایمان را بالا نخواهیم برد.»

                یک منبع دیگر نفتی ایران که وی نیز نخواسته نام او منتشر نشود، به این خبرگزاری گفتهاست که صادرات نفت ایران نسبت به سال گذشته تا یک میلیون بشکه افت داشتهاست. به گفته وی، روند تعمیر و نگهداری (چاهها) در بخش بالادستی و همچنین تعمیرات در بخش پاییندستی (پالایشگاهها) موضوع غیر مترقبهای نیست و این مسئله طبیعی است.

                ایران میگوید که با بستن درب چاههای نفتی، مشغول تعمیر و بازسازی چاههای کهنه است، اما کارشناسان غربی میگویند که بستن درب چاههای کهنه بهمنزله مرگ آن است و به سختی قابل احیا است.

                کارشناسان غربی می گویند که تولید نفت ایران با بستن درب چاهها تا چند صدهزار بشکه در روز کاهش خواهد یافت.

                اخیرا احمد قلعهبانی، معاون وزیر نفت ایران، کاهش صادرات ۲۰ الی ۳۰ درصدی نفت ایران بخاطر، «انجام برخی تعمیرات» را تایید کرده بود.

                به گزارش رویترز، حتی در ماه آوریل نیز ایران بخاطر کاهش صادرات نفت خود، مجبور شده بود نیمی از ناوگان نفتکش خود را برای ذخیره ۳۳ میلیون بشکه نفت روی دست مانده خود به کار گیرد. ایران در طی ماه جاری حداقل ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت به ذخایر روی آب در نفتکشها افزودهاست.

                ظرفیت ناوگان نفتکش ایران هم اکنون چیزی حدود ۱۰ میلیون تن (۷۳ میلیون بشکه) است، این در حالی است که هند و چین از ایران خواستهاند که خود بار مسئولیت حمل نفت به این کشورها را بر عهده گیرد.

                تولید نفت ایران در سال ۲۰۰۵ حدود ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه در روز بود که هم اکنون به زیر ۳ میلیون بشکه رسیدهاست. بنا به گزارش رویترز، صادرات نفت ایران نیز نسبت به سال گذشته از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار به یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز رسیدهاست.


                The greater the risk ، The greater the reward

                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                نظر

                • بابک 52
                  ستاره‌دار (27)
                  • Mar 2011
                  • 17028

                  #1523
                  پیشنهاد وزیر کشور پیشین ایران برای برگزاری همهپرسی هستهای

                  مناسب است که ابتدا کارشناسان مختلف، بدون گزینشهای جناحی و سیاسی با مردم در خصوص نقاط مثبت و منفی ادامه چالش هستهای با غرب و امتیازها و محدودیتهایی که ادامه آن در پیش خواهد داشت صحبت کنند و مردم در باره چگونگی تصمیم در مورد مناقشه موجود میان ایران و غرب نظر نهایی را اعلام نمایند"
                  عبدالله نوری

                  عبدالله نوری، وزیر کشور ایران در دولت اصلاحات در مورد عواقب پافشاری حکومت بر ادامه برنامه هستهای هشدار داده و پیشنهاد کرده است که در این مورد رفراندوم برگزار شود.
                  به گزارش منابع خبری نزدیک به مخالفان دولت ایران، آقای نوری در دیدار با گروهی از فعالان دانشجویی که اخیرا در منزل او برگزار شده است، گفت: "آسیب ها، زیان ها و فشارهایی که به بهانه پرونده هسته ای به ایران وارد می شود از حد گذشته است و حکومت باید برای خروج از این بن بست به یک تصمیم منطقی و مدبرانه که حافظ منافع کلی کشور باشد، برسد".
                  او گفت که حکومت اسلامی ایران در گذشته هم در مواردی همچون گروگانگیری دیپلمات ها و کارکنان سفارت آمریکا، قطعنامه آتش بس جنگ ایران و عراق و رابطه با عربستان پس از کشته شدن گروهی از زائران ایرانی به دست مأموران دولت سعودی، "تغییر مسیر" داده است تا از آسیب های بیشتر جلوگیری کند.

                  آقای نوری با اشاره به هزینه های ادامه برنامه اتمی توسط حکومت ایران گفت: "تصمیم به موقع گرفتن همیشه از اهمیت فوق العاده برخوردار است و اگر زمان آن گذشت و پس از مدتی به ناچار همان تصمیم قبلی اتخاذ شد، فرصت های مهمی از دست رفته است و شاید نتوان نتیجه قبلی را هم گرفت.
                  قدرت های غربی نسبت به اهداف برنامه اتمی ایران مشکوک هستند و شورای امنیت سازمان ملل متحد هم با صدور چند قطعنامه از ایران خواسته است که تمام فعالیت های مرتبط با غنی سازی اورانیوم را متوقف کند.
                  ایران به این خواسته تن نداده است و می گوید که در این برنامه اهدافی صلح آمیز را دنبال می کند و غنی سازی اورانیوم را حق مسلم خود می داند.
                  شورای امنیت، اتحادیه اروپا، دولت آمریکا و چند دولت دیگر تحریم های وسیعی را علیه حکومت ایران اعمال کرده اند تا ایران را وادار به پذیرش قطعنامه های شورای امنیت کنند.
                  عبدالله نوری ضمن تأکید بر اینکه دستیابی به توانمندی هسته ای یکی از حقوق ملت ایران است، تأکید می کند که اگر پافشاری بر آن قرار است سایر حقوق ملت را تضییع کند "باید در مورد اصل و پیامدهای این برنامه درست اندیشید".
                  او گفته است: "همچنان که امیر مومنان به مالک اشتر توصیه کرده اند، تصمیم گیری باید بر مبنای رضایت عمومی باشد. در قانون اساسی نیز برگزاری رفراندوم به عنوان راه کاری برای موضوعات مهم و سرنوشت ساز پیش بینی شده است. مناسب است که ابتدا کارشناسان مختلف، بدون گزینش های جناحی و سیاسی با مردم در خصوص نقاط مثبت و منفی ادامه چالش هسته ای با غرب و امتیازها و محدودیت هایی که ادامه آن در پیش خواهد داشت صحبت کنند و مردم در باره چگونگی تصمیم در مورد مناقشه موجود میان ایران و غرب نظر نهایی را اعلام نمایند".
                  اطاق فکر اصلاح طلبان
                  آقای نوری در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد که اصلاح طلبان باید بدون توجه به واکنش های "افراطیون جریان حاکم" و "طرفداران براندازی"، نظر و برنامه های عملی خود را در مورد مسائل گوناگون کشور اعلام کنند، "چه بسا که حکومت هم از این نظرات بهره برداری کند و در مقام عمل به آن توجه نشان دهد".
                  او بار دیگر بر ضرورت تشکیل "اطاق فکر اصلاح طلبان" تأکید کرد و گفت که یکی از موانع جدی تشکیل چنین اطاق فکری، نگرانی در مورد احتمال برخورد دستگاه های امنیتی با اعضای آن است".
                  اما به گفته آقای نوری، این نگرانی نباید توجیه کننده "بی عملی" اصلاح طلبان باشد و آنها نباید از این طریق، "تقصیر را به گردن حکومت بیندازند".
                  او تشکیل "اطاق فکر" را نخستین گام در تبیین مواضع اصلاح طلبان و تدوین استراتژی آنان دانست و گفت: "حتی با فرض برخوردهای امنیتی هم نمی توان از انجام این کار خودداری کرد".
                  آقای نوری گفت که رفع حصر رهبران جنبش سبز و زندانیان سیاسی و دلجویی از خانواده های آنها اهمیت زیادی دارد، اما اصلاح طلبان نباید تنها بر این موضوعات تأکید کنند و نیازهای عمومی جامعه را ندیده بگیرند.
                  او به عنوان نمونه گفت که آزادی مطبوعات و رسانه ها با همه اهمیتی که دارد، دغدغه عموم شهروندان که زیر فشار گرانی و مشکلات معیشتی قرار دارند نیست و هشدار داد که بی توجهی به دغدغه های عمومی، می تواند باعث فاصله افتادن بین اصلاح طلبان و مردم شود.
                  آقای نوری همچنین جدا کردن اصلاح طلبان از هواداران جنبش سبز را یک "اشتباه سیاسی" توصیف کرد و گفت که اگر "اطاق فکر" اصلاح طلبان تشکیل شود، باید شخصیت ها و صاحب نظران هر دو طیف در آن حضور داشته باشند.
                  او از میرحسین موسوی و مهدی کروبی، رهبران جنبش اعتراضی پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ ایران، تجلیل کرد و گفت که آنها افرادی معتدل بودند که مواضع معقولی داشتند و خواهان اجرای همه اصول قانون اساسی ایران بودند.
                  The greater the risk ، The greater the reward

                  هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                  نظر

                  • بابک 52
                    ستاره‌دار (27)
                    • Mar 2011
                    • 17028

                    #1524
                    طلب خسارت ۴ میلیارد دلاری ایران از روسیه

                    جمهوری اسلامی در شکایت به دیوان داوری بینالمللی ژنو ۴ میلیارد دلار غرامت از روسیه خواسته است. دلیل شکایت تحویل ندادن سامانه دفاع ضد موشکی "اس۳۰۰" است. برخی بخت ایران برای دریافت غرامت را کم نمیدانند.
                    قرارداد فروش سیستمموشکی اس۳۰۰ به ایران در دسامبر ۲۰۰۷ امضاء شد. براساس این قرارداد قرار شد روسیه ۵ گردان پدافند هوایی اس ۳۰۰ به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار به ایران بفروشد.

                    اما پس از تصویب قطعنامهی شماره ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل متحد (۹ ژوئن ۲۰۱۰ ،۱۹ خرداد ۱۳۸۹) دمیتری مدودف، رئیس جمهور سابق روسیه در ماه سپتامبر همانسال تحویل سیستمهای پدافند اس۳۰۰ و همچنین فروش تانک، تجهیزات زرهی، هواپیما، هلیکوپترهای نظامی و ناوهای جنگی به ایران را ممنوع کرد. روسیه خود نیز بهعنوان عضو دائمی شورای امنیت به قطعنامه شماره ۱۹۲۹ رای مثبت داده بود.

                    مقامهای روسیه ۱۶۸ میلیون دلار پیشپرداخت ایران را با بهرهای که بهآن تعلق میگرفت به ایران بازگرداندند. اما وزارت دفاع ایران به دلیل نقض قرارداد منعقد شده بین دو کشور، علیه روسیه به دیوان داوری بینالمللی ژنو شکایت کرد.

                    آیا ایران واقعا شکایت کرده است؟

                    بهگزارش منابع مختلف، ایران دادخواست خود را ۱۳ آوریل به دادگاه ژنو تقدیم کرده است. احمد وحیدی، وزیر دفاع ایران نیز پیشتر به رسانههای ایرانی گفته بود: «این موضوع روال طبیعی خود را طی میكند و بحث در مورد آن به داوری سپرده شده و ما ادعای خسارتی داریم كه تصمیمگیری در این ارتباط به داوری سپرده شده است.»

                    روزنامهی ایزوستیا، چاپ مسکو خبر داده که ایران شکایت خود از شرکت "روس ابارون اکسپورت" را به دیوان داوری ژنو تقدیم کرده است. روزنامه روسی مینویسد:«وزارت دفاع ایران بابت فسخ قرارداد تحویل سامانه اس ۳۰۰ غرامتی حدود ۳ میلیارد و ۹۸۵ میلون دلار طلب کرده است.»

                    ناخرسندی روسیه از شکایت ایران

                    مقامهای روسیه از شکایت ایران ابراز ناخرسندی کردهاند. یک مقام سازمان فدرال همکاریهای نظامی و فنی روسیه در این رابطه گفته است، مسائل مالی قرارداد لغو شده در سطح دوجانبه حل میشود و روسیه در خصوص پرداخت ۴ میلیارد دلارغرامت مورد تقاضای ایران بخاطرعدم تحویل اس ۳۰۰ مذاکره نخواهد کرد.

                    لوان جاگاریان سفیر روسیه در تهران نیز در مصاحبه با خبرگزاری ریانووستی اعلام کرد: «شکایت ایران بهخاطرعدم تحویل اس۳۰۰ موضوع مذاکره روسیه با ایران نیست».

                    امکان قطع رابطه ایران و روسیه

                    النا دونایوا، کارشناس ارشد بخش ایران "انستیتوی شرقشناسی علوم روسیه" در گفتوگو با دویچه وله میگوید، گرچه ایران علیه روسیه شکایت کرده، ولی هنوز دادگاهی تشکیل نشده و در خود سفارت ایران در مسکو هم توضیح دادهاند که این شکایت و طرح آن در شرایط کنونی به نفع ایران نیست.

                    وی میافزاید: «جمهوری اسلامی ایران در زمان فسخ قرارداد از سوی روسیه و به دلیل عدم ارسال اس ۳۰۰ دلسرد شده بود و علیه روسیه شکایت کرد. ایران شاید بخواهد به عنوان عامل فشار از آن استفاده بکند. اما در نهایت این شکایت درراستای منافع دو کشورهمسایه نیست. مقامهای عالیرتبه روسیه نیز تابهحال دربارهی شکایت ایران واکنشی نشان ندادهاند.»

                    دونایوا پیشبینی میکند در صورت جدی شدن ماجرای شکایت ایران، حتی امکان قطع رابطه میان دو کشور نیز وجود دارد.

                    روزنامهی روسی ایزوستیا در گزارش مربوط به شکایت ایران علیه روسیه نوشته است که روسیه ظرف سالهای گذشته از تحویل قطعات یدکی میگهای روسی هم سرباز زده است.

                    صفراف دراین رابطه میگوید: «طبق قراردادها روسیه باید قطعات یدکی را به ایران تحویل میداد که تا به حال از واگذاری آن سرباز زده است. از هر ۱۰ هواپیمای نظامی روسیه در ایران فقط یک هواپیما میتواند پرواز کند و اکثر آنها به دلیل نیاز به قطعات یدکی نمیتوانند پروازکنند. به نظر من عدم ارسال قطعات یدکی خلاف قراردادهای روسیه است و دعوا و شکایت حق ایران است تا جبران خسارت کند.»

                    این کارشناس مسائل ایران و روسیه اما نتیجه میگیرد که شکایت ایران باعث ناخرسندی روسیه شده و افکار عمومی این کشور را علیه ایران نیز تحریک خواهد کرد.

                    اهمیت موشکهای اس ۳۰۰ برای ایران

                    اما سیستم موشکهای اس ۳۰۰ تا چه اندازه برای تقویت نیروهای پدافندی جمهوری اسلامی ایران اهمیت دارد؟



                    پاول فلگنهاور، کارشناسان نظامی روس در پاسخ به این پرسش دویچه وله میگوید که سامانههای پدافندی اس ۳۰۰ قادرند از تأسیسات صنعتی، نهادهای دولتی، پایگاههای نظامی و مقرهای فرماندهی در برابر هرگونه حملات هوایی دفاع کنند. جدیدترین مدل سامانهی اس۳۰۰ میتواند در فاصله ۱۵۰ کیلومتری و ارتفاع ۲۷ کیلومتری هواپیماهای جنگی را سرنگون کند.

                    فلگنهاور، تحلیلگرنظامی روس نتیجه میگیرد که ایران بدون موشکهای اس ۳۰۰ در موقعیت بسیار ناامید کنندهای قرارمیگیرد.

                    پیشرفتهای موشکی ایران

                    رجب صفروف، مدیرکل "مرکز مطالعه ایران معاصر" در گفتوگو با دویچه وله در این باره خاطرنشان میکند: «من تا اندازهای نظر فلگنهاور را قبول دارم. او یک متخصص نظامی است، اما ایران روی حمایتهای روسیه و چین همیشه نمیتواند حساب بکند و به دلیل این ناامیدی مجبور شده است برای تامین امنیت خود به تولیدات داخلی تکیه کند.»

                    صفراف میافزاید: «موشکهای زیردریابی ایران به لحاظ صدا و سرعت از موشکهای آمریکایی و روسیه برتری دارند. ایران تولید شبه موشکهای اس ۳۰۰ را هم دنبال میکند. موشکهای ساخت ایران میتوانند تا اندازهای امنیت کشور را تامین کنند. اما حق با آقای فلگنهاوراست که فضای ایران کاملا قابل دفاع نیست و اگر قابل دفاع میبود دیگر نیازی به تلاش ایران برای خرید اس ۳۰۰ و اس۴۰۰ نبود.»

                    امکان تحویل سامانهی اس ۳۰۰ به ایران

                    نیکولای ماکارف، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح روسیه پیش از این اعلام کرده بود، فسخ قرارداد و یا تحویل موشکهای پدافندی اس ۳۰۰ به رفتار ایران بستگی دارد.

                    کارشناسانی که با دویچه وله گفتوگو کردهاند، متفقالقول هستند که عدم تحویل سیستم موشکی اس ۳۰۰ به دلیل صلاحدیدهای سیاسی بوده است.

                    صفراف از مرکز مطالعه ایران معاصر در مسکو تاکید میکند که تحویل موشک اس ۳۰۰ به ایران به اوضاع بینالمللی و مسائل مهم منطقهای چون بحران سوریه هم بستگی دارد.

                    النا دونایوا، کارشناس ارشد بخش ایران انستیتوی شرقشناسی علوم روسیه میگوید، مشکل موشکهای اس ۳۰۰ با روی کار آمدن دوباره پوتین بر سر مسند ریاست جمهوری حل خواهد شد. او دلیل میآورد که مناسبات نظامی کشورش با ایران هیچوقت قطع نشده و مقامهای روسی تا به حال فقط گفتهاند که تحویل موشکهای اس ۳۰۰ به تعویق افتاده است.
                    The greater the risk ، The greater the reward

                    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                    نظر

                    • بابک 52
                      ستاره‌دار (27)
                      • Mar 2011
                      • 17028

                      #1525
                      اتمام حجت با رسانههایی که درباره تحریمها مینویسند

                      وزیر ارشاد جمهوری اسلامی به رسانههایی که اخبار و تحلیلهای مربوط به تحریمها را منتشر میکنند هشدار داد. وی گفت بهزودی در نشستی با صاحبان رسانهها اتمام حجت خواهد کرد. برخی معقتدند روزنامه شرق دوباره آماج حمله است.
                      محمد حسینی، وزیر ارشاد جمهوری اسلامی برخی رسانهها را متهم به حرکت «برخلاف منافع ملی» کرد و با اشاره به تحریمها گفت که ایران «در شرایطی نیست که هر رسانه ای هر خبر یا تحلیلی را منتشر کند که با مصالح نظام و منافع ملی سازگاری نداشته باشد.»
                      به گفته او به زودی نشستی با صاحبان رسانه و مسئولین اقتصادی کشور برگزار میشود تا آنها «نسبت به شرایط کنونی خصوصا تحریم ها آگاهی بیشتری» پیدا کنند و «هر کس با سلیقه خود» هرچه خواست ننویسد.
                      بهگزارش "پایگاه اطلاع رسانی دولت" وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهان برخورد با «شایعه پراکنی در فضای رسانه ای» شد و «از تمام شخصیتهای حقوقی و حقیقی خواست درصورتی که موردی را خلاف واقع یافتند با ارسال شکایت یا تهیه جوابیه نسبت به خبر منتشر شده، واکنش نشان دهند تا در هیئت نظارت مورد بررسی قرار گیرد».
                      حرف زدن درباره زیانهای تحریم ممنوع!
                      روزنامه «شرق» در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ماه با مهرداد عمادی، مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا مصاحبهای انجام داد که به شدت خشم مسئولان حکومتی ایران را برانگیخت.
                      در این مصاحبه خبرنگار روزنامه شرق از عمادی پرسید: «الان دقيقا در چه مرحله ای از تحريم قرار داريم. مراحل قبلی چه بوده و مراحل بعدی احتمالی چيست؟»

                      پاسخ مهرداد عمادی به سوال این بود که «تمامی پروژه های انرژی ما كه شريك غربی، ژاپنی و كره جنوبی داشته اند لغو شده اند و پس رفته اند. سيستم بانكی ايران از سيستم بانكی جهانی و سوئيفت جدا شده است. چين، ژاپن، اتحاديه، هند و حتی تركيه خريد نفت خود را از ايران كم كردهاند. ميزان نفت ذخيره ناخواسته كه نفت قابل صادرات است بالارفته و ايران از تانكرها به عنوان انبار نفت استفاده می كند. توليد صنعتی بسيار پايين آمده و ما كاملا به بازار بدون رقيب برای كالاهای چينی، هندی و مالزی تبديل شدهايم. ایران به عنوان يكی از توانمندترين نيروهای جوان در جهان و يكی از ثروتمندترين منابع زيرزمينی، امسال به گفته بانك جهانی و صندوق پول رشدی نزديك به صفر درصد داشته است.»

                      مهرداد عمادی اضافه کرده است:« مراحل بعدی تحريم شديدتر شدن محدوديتها برای فروش نفت و گاز و انتقال آن خواهد بود و شايد رديابی حسابهای ايران در شرق و بستن آنها، البته اگر زمينه حقوقی داشته باشند.»

                      این سخنان در بحبوحه آغاز دوباره نشستهای ایران با گروه ۵+۱ زده شد. نشستهایی که در ابتدا امیدهای ضعیفی ایجاد کرد که ممکن است قدمهائی در مسیر رسیدن به توافقی قابل قبول میان طرفین برداشته شود،امیدهایی که برای چندمین بار به سراب تبدیل شدند.
                      جلو نرفتن مذاکرات و شروع دور جدیدی از تحریمها، اقتصاد ایران را قدمی دیگر به سوی چشمانداز تاریکی برد که مهرداد عمادی و پیش از او نیز بسیاری از کارشناسان چه در داخل و چه خارج از ایران پیشبینی کرده بودند.

                      تحلیل درباره تحریم مساوی است با «سیاه نمایی»

                      پس از انتشار مصاحبه مهرداد عمادی در شرق، بهروز جعفری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در مصاحبه با «باشگاه خبرنگاران» گفت: «روزنامه شرق در پاره ای از موارد به جای همراهی با مردم اقدام به سیاه نمایی میکند که گاهی به دلیل تکرار این موارد در غیر عمد بودن این اعمال نیز تردید وجود دارد.»

                      این نماینده اضافه کرد:«مصاحبه روزنامه شرق بهدلیل وابستگی مصاحبه شونده به رسانههای ضد انقلاب و ارائه آمار و ارقام بیپایه و اساس باید بررسی شود و وزارت ارشاد باید بر اساس قانون مطبوعات با این روزنامه برخورد کند.»
                      پدرام پاک آئین، مدیر کل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت ارشاد نیز در این رابطه گفت: «نباید رسانههای داخلی تحت هیچ عنوانی با کسانی که بارها عناد خود با ملت بزرگ ایران را به اثبات رساندهاند همکاری کنند.»
                      او از اداره کل مطبوعات داخلی وزارت ارشاد خواست به عنوان «چشم رصد گر فعالیت های مطبوعاتی» هرگونه اقدام خارج از حدود قانونی مطبوعات یا مغایر با مصوبات شواری عالی امنیت ملی را بررسی ، پیگیری و در صورت لزوم نسبت به ارجاع آن به هیئت نظارت بر مطبوعات اقدام کند.
                      محمد تقی رهبر نماینده دیگر مجلس گفت: «روش روزنامه شرق در مصاحبه با اين افراد خطمشی درستی نیست، چرا كه آزادی روزنامه شرق در زمينه نوشتن به بركت نظام اسلامی است.»
                      علیرضا معاف کارشناس مسائل سیاسی «خبرگزاری فارس» نیز با اشاره به گفتوگوی شرق با مهرداد عمادی گفت:«این اقدام متاسفانه در دوره دوم خرداد توسط رسانههای اصلاحطلب باب شد و روزنامه صبح امروز این کار ناصواب و غلط را آغاز کرد.» او اضافه کرد: «چنین اقدامی صددرصد اشتباه است و باید وزارت ارشاد و معاونت مطبوعاتی آن با این مسئله برخورد کند؛ چراکه اگر واکنشی صورت نگیرد، تبدیل به یک رویه میشود.»
                      «بن بست حکومت»
                      این تنها روزنامه شرق نیست که به خود جرات نوشتن درباره عواقب تحریمها را داده است. در بسیاری نشریات دیگر که در داخل منتشر میشوند، انعکاس نگرانی نسبت به تحریمها را میتوان به وضوح دید. وضع به گونهای است که حتی مسئولان حکومتی هم نمیتوانند درباره وخامت اوضاع سکوت کنند.
                      تهدید و هشدار به رسانهها آثار تخریبی تحریمها را محو نمیکند و جلوی مخالفت با برنامه هستهای را نمیگیرد. همچنانکه عبدالله نوری، وزیر کشور دوره خاتمی در دیدار اخیر خود با جمعی از فعالان دانشجویی گفت: «آسیبها، زیانها و فشارهایی که به بهانه پرونده هستهای به ایران وارد می شود، از حد گذشته است. حکومت باید برای خروج از این بنبست به یک تصمیم منطقی و مدبرانه که حافظ منافع کلی کشور باشد، برسد».
                      عبدالله نوری خواستار برگزاری همهپرسی هستهای شد. روز ۱۳ تیرماه، یعنی همین هفته گذشته برنامه ۲۰:۳۰ صدا و سیمای جمهوری اسلامی دست به یک نظرسنجی درباره برنامه هستهای ایران زد که نتیجهاش خوشایند بخشی رهبران سیاسی ایران نبود. ۶۳ درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی خواهان توقف غنیسازی اورانیوم شدند.


                      The greater the risk ، The greater the reward

                      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                      نظر

                      • وحید 20
                        ستاره‌دار(98)
                        • Mar 2011
                        • 29911

                        #1526
                        هم اکنون معلوم شده که اعمال تاخیر بر پیشرفت برنامه هسته ای ایران نسبت به گذشته، دور از دسترس تر شده است.

                        وزیر دفاع اسرائیل گفت در نتیجه دادن تحریم ها علیه ایران شک و تردید دارم.

                        به گزارش عصر ایران، ایهود باراک در مصاحبه با مجله آمریکایی تایم در پاسخ به سئوالی درباره اینکه آیا اسرائیل می تواند تاسیسات هسته ای ایران را از کار بیاندازد گفت: همه ما امیدواریم که این مشکل از طریق مخلوطی از تحریم های اقتصادی و دیپلماتیک حل شود اما این سئوال را مطرح می کنم که آیا رهبران دینی ایران تسلیم خواهند شد ؟ در این حالت هیچ مانعی در برابر ادامه این شیوه از تحریم ها علیه ایران وجود ندارد.

                        وی ادامه داد: اما من شک دارم که چنین تحریم هایی علیه ایران نتیجه بدهند. ایرانی ها پس از مدت زمان معینی وارد شرایطی می شوند که آن را "وضعیت مصونیت" می نامم زیرا در این شرایط نمی توان هیچ عمل جراحی را علیه ایران انجام داد که بتوان ایرانی ها را از توانمندی های هسته ای شان محروم کرد.

                        وزیر دفاع اسرائیل درباره اینکه چه مدت زمان برای ورود ایران به این وضعیت باقی مانده است گفت: این مدت زمان، چند هفته نیست البته به چند سال هم نمی رسد. هم اکنون معلوم شده که اعمال تاخیر بر پیشرفت برنامه هسته ای ایران نسبت به گذشته، دور از دسترس تر شده است.

                        باراک افزود: معتقدم ایرانی ها تنها با مخلوطی از عصا و هویج، حرکت خواهند کرد. با امانت داری می گویم که ما بخشی از تلاش ها برای مجبور کردن ایران به دست برداشتن از برنامه هسته ای اش نیستیم.

                        این مقام اسرائیلی در حالی علیه برنامه هسته ای کشورمان سخن می گوید که رژیم صهیونیستی خود تنها دارنده بمب اتمی در خاورمیانه است.
                        ایران بارها با رد تلاش برای ساخت بمب اتمی، بر ادامه برنامه صلح آمیز هسته ای اش تاکید کرده است.
                        درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                        توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                        نظر

                        • alirezasa
                          عضو فعال
                          • Jun 2012
                          • 508

                          #1527
                          غنیسازی اورانیوم عملی است که بهواسطهٔ آن در یک تودهٔ اورانیوم طبیعی مقدار ایزوتوپ ۲۳۵u بیشتر شود و مقدار ایزوتوپ ۲۳۸u کمتر گردد. غنیسازی اورانیوم یکی از مراحل چرخه سوخت هستهای است.

                          اورانیوم طبیعی (که بهشکل اکسید اورانیوم است) شامل ۹۹٫۳‎٪ از ایزوتوپ ۲۳۸u و ‎۰٫۷‎٪ از ‎۲۳۵u است. ایزوتوپ ۲۳۵u اورانیوم قابل شکافت و مناسب برای بمبها و نیروگاههای هستهای است.

                          ۲۳۸u باقیمانده را اورانیوم ضعیفشده مینامند و نوعی زباله اتمی است. بهخاطر سختی زیاد و آتشگیری و ویژگیهای دیگر از آن در ساختن گلولههای ضد زره استفاده میکنند. اورانیوم ضعیفشده نیز همچنان پرتوزا است.

                          نظر

                          • alirezasa
                            عضو فعال
                            • Jun 2012
                            • 508

                            #1528
                            انواع اورانیوم

                            «اورانیوم با غنای پایین» که میزان ۲۳۵u آن کمتر از ۲۵٪ ولی بیشتر از ‎۰/۷‎٪ است. سوخت بیشتر نیروگاههای هستهای بین ۳ تا ۵ درصد ۲۳۵u است.

                            «اورانیوم با غنای بالا» که ۲۳۵u در آن بیشتر از ۲۵٪ و حتی در مواردی بیش از ۹۸٪ است و مناسب برای کاربردهای نظامی و ساخت بمبهای هستهای است.

                            نظر

                            • alirezasa
                              عضو فعال
                              • Jun 2012
                              • 508

                              #1529
                              گستردگی در جهان

                              براساس گزارش آژانس انرژی اتمی، کشورهای ایالات متحده آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، ایتالیا، بلژیک، اسپانیا، آلمان، هلند، انگلستان، ژاپن در قالب شش سازمان قادر به غنیسازی اورانیوم در حدّ تجاری هستند. هند و پاکستان با درصد غنیسازی پایینتر، آرژانتین بهصورت غیرفعال و همچنین برزیل و ایران قادر به غنیسازی اورانیوم هستند.[۱] گمانه زنیهایی در مورد توانایی غنی سازی اورانیوم دراسرائیل و کره شمالی نیز وجود دارد.لیبی درسال ۲۰۰۳ پس از یک دهه، غنی سازی را متوقف کرد.[۲]

                              نظر

                              • alirezasa
                                عضو فعال
                                • Jun 2012
                                • 508

                                #1530
                                ایزوتوپها (از یونانی ισότοπο، =همجا)، اتمهای یک نوع عنصر هستند که عدد اتمی (z) یکسان و عدد جرمی (a) متفاوتی دارند. عدد اتمی بیانگر تعداد پروتونهای هسته اتم است. بنابراین ایزوتوپهای یک عنصر، تعداد پروتونهای مساوی دارند. اختلاف در جرم اتمی ایزوتوپها از اختلاف تعداد نوترونهای موجود در هسته آنها ناشی میشود.

                                برای نشان دادن ایزوتوپهای یک عنصر، ابتدا نام آن عنصر، سپس یک خط فاصله (-) و در آخر جرم اتمی آن ایزوتوپ نوشته میشود. مثلاً هیدروژن دارای سه ایزوتوپ هیدروژن-1 (پروتیوم)، هیدروژن-2 (دوتریوم) و هیدروژن-3 (تریتیوم) است که هسته آنها به ترتیب حاوی 0، 1 و 2 نوترون است. یا ایزوتوپ اورانیوم ۲۳۵ را به صورت u-235 نمایش میدهند. روش دیگر، نوشتن جرم اتمی ایزوتوپ در قسمت بالا و سمت چپ نماد شیمیایی عنصر است مانند 235u که برای نمایش همان ایزوتوپ اورانیوم ۲۳۵ است.

                                از آنجا که ایزوتوپهای یک عنصر ساختار الکترونی مشابهی دارند، بنابراین ویژگیهای شیمیایی آنها نیز یکسان است، اما ویژگیهای هستهای آنها متفاوت است. اگر نسبت تعداد نوترونهای موجود در یک ایزوتوپ به پروتونهای آن خیلی کم یا خیلی زیاد باشد، هسته تمایل به متلاشی شدن پیدا میکند.

                                در فارسی واژههای «همجا» و «هممکان» در برابر واژه ایزوتوپ پیشنهاد شده است.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X