آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • ایرج اکبری
    عضو فعال
    • Dec 2011
    • 10934

    #19171
    پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

    روحانی در دیدار با معاون صدر اعظم آلمان:
    نسبت به تعهدات خود پایبندیم، به شرط آنکه غربی‌ها نیز پایبند باشد
    دیدار رئیس جمهور با معاون صدر اعظم آلمان
    - دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۲

    رئیس جمهور با اشاره به توافق هسته‌ای ایران و غرب گفت: ایران به تعهدات خود پایبند خواهد بود؛ به شرط آنکه طرف مقابل نیز به تعهداتش پایبند باشد.
    كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

    نظر

    • ایرج اکبری
      عضو فعال
      • Dec 2011
      • 10934

      #19172
      پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

      پیام توییتری ظریف بعد از قطعنامه 2231 شورای امنیت

      دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۵

      ساعاتی پس از تصویب قطعنامه 2231 از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد در تایید برجام و توافق هسته‌ای بین ایران و گروه 1+5 وزیر خارجه کشورمان در صفحه توییتر خود نوشت: انتظار داریم شاهد تحقق "تغییرات بنیادینی" باشیم که در قطعنامه امروز نسبت به آن تعهد به عمل آمده است.

      به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ظریف در صفحه شخصی خود در این شبکه اجتماعی نوشت: ایران در 35 سال گذشته هیچ گاه شاهد برخورد عادلانه‌ای از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد نبوده است. انتظار داریم شاهد تحقق "تغییرات بنیادینی" باشیم که در قطعنامه امروز نسبت به آن تعهد به عمل آمده است.

      به گزارش ایسنا، جلسه شورای امنیت برای رای گیری در ارتباط با پیش نویس قطعنامه تایید توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 و لغو تحریم‌های ایران در نیویورک برگزار شد و این قطعنامه با رای مثبت 15 عضو دائم و غیردائم شورای امنیت همراه بود.

      این قطعنامه ضمن تایید برجام، شش قطعنامه قبلی شورای امنیت علیه برنامه هسته‌ای ایران را لغو می‌کند. در این نشست علاوه بر اعضای دائم و غیردائم شورای امنیت سازمان ملل نماینده آلمان به عنوان عضو 1+5، نماینده اتحادیه اروپا و همچنین غلامعلی خوشرو سفیر ایران در سازمان ملل حضور داشتند.
      كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

      نظر

      • MAGDAD2015
        عضو فعال
        • Feb 2015
        • 342

        #19173
        پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

        خارجی






        اجرای کامل توافق، جز با بهبود عزتمندانه روابط ایران با قدرت های جهان میسر نخواهد بود.
        عصر ایران - در آستانه تصویب قطعنامه جدید شورای امنیت درباره ایران که طبق آن ، تمام قطعنامه های تحریم ایران طبق فرایند تعریف شده در توافق وین، لغو می شوند، صدا و سیما و برخی جریان های "ناخشنود از نفس راحت ملت" سعی دارند با تحریف مفاد این توافق و با جادوی تلویزیون و رسانه ، کام مردم را تلخ و کار بزرگ دیپلمات های ایرانی را کوچک و حاشیه دار معرفی کنند.

        محور اصلی این تلاش ها نیز مکانیزم بازگشت خودکار تحریم هاست که روش آن در انتهای متن توافق وین، آمده است.



        در این باره نکاتی چند قابل توجه و تأمل است:

        1 - دلواپسان که گویا بعد از تغییر معاونت سیاسی صدا و سیما ، جای خود را در رسانه ملی(!) محکم تر کرده اند، گویا متن توافق و 5 ضمیمه آن که شامل لغو تحریم های ایران، لغو قطعنامه های 1696 (2006)، 1737 (2006)، 1747 (2007)، 1803 (2008)، 1835 (2008)، 1929 (2010) و 2224 (2015)شورای امنیت علیه ایران، از سرگیری ارتباطات بانکی و بیمه ای ایران با جهان، تعهد به پرداخت وام هاي بلاعوض، خدمات مالي و وام هاي ترجيحي به دولت ایران، خرید محصولات نفت و پتروشیمی ایران،عرضه اسکناس دلار آمریکا به دولت ایران، فروش هواپیما به ایران، به رسمیت شناخته شدن مکتوب حق غنی سازی ایران در حدود صلح آمیز و نظارت بر آن و ... است را نمی بینند و تعمداً یادشان می رود که این برای اولین بار در تاریخ روابط بین الملل و شورای امنیت است که این شورا، قطعنامه های لازم الاجرای خود را پیش از اجرا توسط کشور محکوم یا بدون مداخله نظامی یا تغییر رژیم، لغو می کند.

        آنها هیچ کدام از این امتیازات را که برای واو به واوش ، دیپلمات های ما جنگیده اند و چانه زنی کرده اند نمی بینند و مدام دارند این موضوع را در بوق و کرنا می کنند که ایها الناس! طبق توافق، امکان بازگشت تحریم ها وجود دارد.

        2 - وقتی تحریم نبودیم، ما را تحریم کردند؛ پس به طریق اولی، بعد از لغو تحریم ها، باز هم امکان بازگشت تحریم وجود دارد. این موضوعی کاملاً بدیهی است و نیازی به این همه جار و جنجال ندارد.
        هنر دیپلمات های ما این بود که توانستند پروسه لغو تحریم های چند ساله را از طریق مذاکره با قدرت هایی که هر کدام، ساز خودشان را می زدند، کلید بزنند. ضمن این که برای از سر گیری مجدد تحریم ها، ساز و کاری را توافق کنند تا تحریم مجدد ایران به این سادگی ها میسر نباشد.

        دلواپسان در رسانه های خود این بند از توافق را این گونه بیان می کنند: هر گاه یکی از اعضای 1+5 اعلام کند که ایران به تعهداتش عمل نکرده است، جلسه شورای امنیت تشکیل می شود و در صورتی که ادامه لغو تحریم ها را تصویب نکند، قطعنامه های تحریمی مجدداً فعال می شوند.
        این روایت در حالی بیان و به خورد مردمی که اکثرشان متن توافق را نخوانده اند داده می شود که بخش های میانی این پروسه را که سه لایه پیچیده حقوقی دارد را سانسور می کنند و به مردم نمی گویند که مکانیزم حاضر باید از کانال های کمیسیون مشترک، وزرای خارجه و هیأت مشورتی بگذرد که پروسه ای سیاسی و حقوقی است.

        بله! اگر 1+5 متعهد می شد که از این به بعد ایران را تحریم نخواهد کرد خیلی خوب می شد ولی قرار بر رویا پردازی و "اگه می شد چی می شد" نیست. ما درباره یک عرصه واقعی ، پر تضاد و بسیار جدی سخن می گوییم.

        ضمن این که در متن توافق آمده است اگر تحریم ها هم از سر گرفته شود ایران نیز به تعهداتش پایبند نخواهد ماند و فعالیت های هسته ای را فراتر از توافق انجام می دهد.
        قاعدتاً کشورهای 1+5 که تمام همّ و غم شان این بود که فعالیت هسته ای ایران نظام مند و شفاف شود و برای این منظور، 12 سال با ایران مذاکره کردند، تمایل نخواهند داشت که ایران به بهانه تمدید تحریم ها، فعالیت های هسته ای غیرشفافی را در پیش بگیرد.
        هر چند که در گذر زمان و در عالم سیاست، نمی توان هیچ اتفاقی را مطلقاً ناشدنی انگاشت.

        3 - به فرض که تحریم ها بعد از چند ماه یا چند سال بازگشتند - که امیدواریم چنین نشود - آیا چند ماه یا سال تنفس کشور در فضای غیر تحریم برای کشور خوب است یا استمرار وضعیت تحریم ها تا زمان نامعلوم؟

        4 - باز فرض کنیم که تحریم ها بازگشتند و برگشتیم به نقطه قبل از توافق. آیا این نقطه، مطلوب جریان دلواپس نیست که این همه از توافق حاصل شده ابراز ناراحتی می کند؟ پس چه می گویند؟
        به راستی چرا خود آنان در زمانی که عهده دار مذاکرات بودند، کاری برای لغو تحریم ها نکردند ولی اینک همان ها ، داد و قال راه انداخته اند که ممکن است تحریم ها برگردد؟!

        5 - دلواپس ها که می گفتند قطعنامه های شورای امنیت کاغذ پاره است ؛ چه شده است که از بابت بازگشت احتمالی آن قطعنامه ها - که معلوم نیست بازگردند یا بازنگردند - ابراز نگرانی می کنند؟ چند کاغذ پاره که این همه دلواپسی ندارد!

        6 - در مجموع ، امکان تحریم ایران همواره وجود دارد، چه توافق وین باشد و چه نباشد.
        اما نکته مهم و حیاتی این است که جمهوری اسلامی باید انتخاب می کرد: یا تحمل تحریم ها یا توافقی در ازای دادن برخی امتیازات. کما این که رهبر انقلاب نیز اصل عقلانی دادن امتیاز در برابر خروج از وضعیت تحریم را صراحتاً تأیید کردند.
        جمهوری اسلامی، خردمندانه گزینه توافق را برگزید و در عین حال این حق را به طور مکتوب برای خود ثبت کرد که تحریم مجدد، مساوی خواهد بود به لغو تعهدات ایران در وین.

        مخلص کلام این است که حتی در فرض بازگشت تحریم ها، به نسبت وضعیت امروز، چیزی از دست نداده ایم ولی اگر توافق به خوبی اجرا شود، گشایشی بزرگ در وضعیت ایران ایجاد خواهد شد.

        7 - توافق وین ، آغاز یک راه جدید برای ایران در عرصه بین المللی است. اجرای کامل توافق، جز با بهبود عزتمندانه روابط ایران با قدرت های جهان میسر نخواهد بود چرا که نمی توان مخاصمه کرد و در عین حال از طرف تخاصم انتظار نیکی داشت.

        این را مقامات جمهوری اسلامی به خوبی می دانند و هوشمندانه راه جدید را انتخاب کرده اند، راهی که حسن اجرای توافق وین و مهم تر از آن ، پیشرفت همه جانبه کشور در عصر جدید، از آن می گذرد. این ارتباط جدید با جهان، منشأ اصلی دلواپسی جریان هایی است که حیات خود را در رکود همه جانبه کشور تعریف کرده اند؛ آنها می دانند در فضای آزاد رقابتی، دیگر خبری از رانت های نجومی و دکل های نفتی نخواهد بود و باید مانند بقیه مردم ایران، کار کنند. کار کردن بعد از سال ها بی تحرکی و عادت به سهل خوری، البته بسیار سخت است!

        نظر

        • ایرج اکبری
          عضو فعال
          • Dec 2011
          • 10934

          #19174
          پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

          ارزیابی مثبت وزیران خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان از تاثیر توافق هسته‌ای بر منطقه

          دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۳
          وزیر امور خارجه انگلیس از ایران خواست تا نقش سازنده‌تری در منطقه ایفا کند.

          به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از خبرگزاری فرانسه، فیلیپ هاموند، وزیر امور خارجه انگلیس روز دوشنبه پیش از برگزاری نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل با اشاره به توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 که هفته گذشته در وین حاصل شد گفت که امیدوارم این توافق ایران را به ایفای نقشی سازنده‌تر در منطقه ترغیب کند.

          هاموند تاکید کرد: ما امیدواریم که ایران به عنوان یک قدرت سازنده‌تر در منطقه عمل کند. اتحادیه اروپا نیز می‌تواند در این‌جا نقشی مهم داشته باشد. در پیشینه ایران برقراری ارتباط با آمریکایی‌ها بسیار سخت بوده است در حالی که روابط با 28 کشور عضو اتحادیه اروپا سختی کم‌تری داشته است.

          او ادامه داد:‌ بنابراین شاید ما شانس این را داشته باشیم که ایران را به ایفای نقش سازنده خود در منطقه ترغیب کنیم.

          براساس این گزارش لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه نیز پیش از برگزاری این نشست به تاثیر مثبت توافق هسته‌ای بر منطقه اشاره و آن را سازنده ارزیابی کرد.

          هم‌چنین فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر امور خارجه آلمان امروز در بروکسل گفت: امیدوارم توافق هسته‌ای با ایران انگیزه لازم برای اتخاذ یک رویکرد مشابه برای مقابله با بحران کنونی سوریه را بدهد اگرچه ما هنوز تا دستیابی به یک راه‌حل (در این زمینه) بسیار فاصله داریم.
          كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

          نظر

          • MAGDAD2015
            عضو فعال
            • Feb 2015
            • 342

            #19175
            پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1








            +مرور چند پرونده مهم بین المللی و سرنوشت آنها
            همه قطعنامه های شورای امنیت تا کنون تنها با یکی از گزینه های تغییر رژیم، حمله نظامی یا تمکین کامل کشور محکوم ملغی شده اند.
            * این یادداشت، قبل از تصویب قطعنامه اخیر شورای امنیت در تأیید توافق وین نوشته شده و در عصر ایران منتشر شده است که با توجه به تصویب این قطعنامه که اتفاقی جدید در تاریخ سازمان ملل بود، باز نشر می شود.

            عصر ایران؛ جعفر محمدی - محمد جواد ظریف و همکارانش در تیم مذاکرات هسته ای، در طول 2 سال گذشته کوشیده اند علاوه بر منتفی کردن تحریم های آمریکا و اروپا، قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران را نیز لغو کنند. خبرها از وین حاکی از آن است که این تلاش ها در آستانه ثمردهی است و اگر طرف های مقابل در لحظات آخر، مذاکرات را به هم نریزند، اتفاق بزرگی در تاریخ حقوق بین الملل رخ خواهد داد.

            تعبیر "اتفاق بزرگ در تاریخ حقوق بین الملل" نه از سر احساس یا خوشحالی از توافق احتمالی که بر مبنای واقعیت های حقوقی حاکم بر روابط بین الملل است.
            تا کنون شورای امنیت سازمان ملل متحد، علیه کشورهای متعددی قطعنامه های تحریمی صادر کرده است. منشور سازمان ملل متحد، فصلی دارد که به آنچه صلح جهانی را به خطر می اندازد اشاره می کند. این فصل که هفتمین فصل منشور است ، به شورای امنیت اجازه می دهد هر گاه کشوری صلح و امنیت را به خطر بیندازد، تحریم هایی را علیه آن وضع کند و حتی در نهایت با تشکیل نیروی چند ملیتی به آن کشور حمله نظامی کند.



            در همه مواردی که شورای امنیت پرونده کشوری را به فصل هفتم برده و علیه آن اعمال تحریم کرده است، یکی از این سه اتفاق افتاده است:

            1 - اجرای کامل مصوبات شورای امنیت
            کشور تحت تحریم ، مو به مو به قطعنامه های شورای امنیت عمل کرده و بعد از اجرای کامل قطعنامه، از تحریم ها معاف شده است ، مانند لیبی در قضیه سقوط هواپیمای پان آمریکن در لاکربی.

            2 - تغییر رژیم

            رژیم کشور تحت تحریم بر اثر اتفاقات داخلی تغییر کرده و بر اثر تغییر رژیم ، خواسته های شورای امنیت محقق شده است. مانند قضیه آفریقای جنوبی که رژیم آپارتاید با خیزش مردمی به رهبری ماندلا از بین رفت و با نابودی اش، اقدامات نژادپرستانه آن رژیم که منشأ قطعنامه های تحریمی بودند منتفی شدند.

            3 - حمله نظامی
            سومین حالت نیز حمله نظامی خارجی به کشور تحت تحریم بوده است که قطعنامه ها را اجرا نکرده است. حمله نظامی به عراق و یوگسلاوی بعد از عدم تمکین این کشورها از قطعنامه های شورای امنیت، دو نمونه بارز در این خصوص هستند که تحقق مفاد قطعنامه ها، با حمله نظامی صورت گرفت.

            در یک جمع بندی می توان گفت که تا امروز همه مصوبات شورای امنیت، به یکی از سه سرنوشت رسیده اند: یا کشورها بدان ها تن داده اند، یا از داخل دچار تغییر رژیم شده اند و یا با حمله نظامی خارجی مواجه شده اند و نهایتاً مصوبات اجرا شده است.

            اگر در مذاکرات ایران و 1+5 ، توافق نهایی حاصل شود، برای اولین بار در تاریخ حقوق بین الملل، گزینه چهارمی به این موارد سه گانه افزوده می شود و آن، «لغو مصوبات شورای امنیت از راه گفت و گو و بدون عمل کردن به آنها»ست.

            این اتفاق مهم در حالی رخ می دهد که 6 قطعنامه اخیر شورای امنیت علیه ایران -که تا قبل از مذاکرات جاری علیه ایران تصویب شده است - سنگین ترین تحریم ها را علیه ایران وضع کرده و دستوراتی را متوجه ایران می کند که از آن جمله توقف کامل غنی سازی در کشور است. حال آن که با حصول توافق، ایران به فعالیت های هسته ای اش ادامه می دهد و شورای امنیت برخلاف مصوبات قبلی اش و بدون این که بدانها عمل شود، قطعنامه جدیدی می دهد و مصوبات پیشین خود را لغو می کند.
            این یک "پیروزی بی نظیر" برای ایران است و یک " اتفاق بزرگ در تاریخ حقوق بین الملل" .

            در زیر، چند نمونه از مهم ترین پرونده های فصل هفتم شورای امنیت می آید؛ پرونده هایی که اعضای دائم شورای امنیت را امیدوار ساخته بود ایران نیز به یکی از سه سرنوشت پیش گفته دچار شود ولی تدبیر دولتمردان ایرانی، اتفاق چهارم را رقم می زند. تا ساعات آینده، مشخص می شود که این اتفاق بزرگ، محقق می شود یا خیر؟

            آفریقای جنوبی

            رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی، به عنوان تهدیدی برای مردم این کشور و همسایگانش ، سه قطعنامه از شورای امنیت دریافت کرد. قطعنامه اول در تاریخ 4 نوامبر سال 1977 به شماره 418 صادر شد و دومین قطعنامه نیز در تاریخ 13 ژوئن 1980 به شماره 473 صادر گردید. همچنین 13 دسامبر 1984 قطعنامه دیگری به شماره 558 علیه این کشور صادر شد. این قطعنامه ها از رژیم آپارتاید می خواستند دست از سیاست های نژادپرستانه و خشونت بردارد و کشورهای جهان را ملزم به تحریم های گسترده ای علیه آفریقای جنوبی می کردند.



            با این حال، حکومت وقت، وقعی به این قطعنامه ها نگذاشت و همچنان تحت تحریم ها ماند تا آن که مبارزات مردمی این کشور به رهبری نلسون ماندلا نتیجه داد و رژیم آپارتاید سرنگون و انتخابات آزاد در این کشور برگزار شد. بعد از آن بود که شورای امنیت در تاریخ 25 مه 1994 تشکیل جلسه داد و با صدور قطعنامه 919 به تحریم‌های 17 ساله آفریقای جنوبی پایان داد.

            عراق

            4 روز بعد از حمله عراق به کویت در 2 اوت 1990 و اشغال این کشور، شورای امنیت با صدور قطعنامه 661 ذیل فصل هفتم منشور، این کشور را تحت تحریم قرار داد. بعد از صدور این قطعنامه، بغداد وقعی بدان ننهاد و این عدم تمکین باعث شد قطعنامه های دیگری علیه این کشور صادر شود و نهایتاً کار به جنگ بکشد.



            بعد از جنگ و رهاسازی کویت از اشغال ارتش عراق، تحریم ها همجنان پابر جا ماند تا آن که آمریکا بار دیگر به عراق حمله کرد و حکومت این کشور را سرنگون کرد. بعد از این اتفاقات فاجعه بار و روی کار آمدن دولت منتخب مردمی در عراق، شورای امنیت با صدور قطعنامه 1483 در سال 2013 به تحریم ها پایان داد.


            یوگسلاوی

            جنگ داخلی در یوگسلاوی ، پای شورای امنیت را به این منطقه کشاند و چند قطعنامه علیه این کشور صادر شد. از جمله قطعنامه 713 در تاریخ 25 سپتامبر 1991 و قطعنامه 724 در 15 دسامبر 1991 و... .


            این قطعنامه ها تنها زمانی ملغی و با قطعنامه 1367 تحریم ها لغو شدند که نیروهای ائتلاف بین المللی ، به بمباران یوگسلاوی پرداختند و نیروهای متجاوز عقب نشستند. نتیجه این جنگ داخلی تجزیه یوگسلاوی بود.

            هائیتی

            در سال 1991 در هائیتی کودتا شد دولت منتخب برنارد آریستید سرنگون گردید. شورای امنیت سازمان ملل در تاریخ 16 ژوئن 1993 قطعنامه 841 و در تاریخ 6 مه 1994 قطعنامه 917 را علیه این کشور صادر و تحریم هایی را علیه آن وضع نمود.



            با بی اعتنایی دولت کودتا به این قطعنامه ها، شورای امنیت در تاریخ 31 جولای 1994 با صدور قطعنامه 940 نیروی نظامی چند ملیتی با هدف بازگرداندن دولت قانونی بر سر کار تشکیل داد و نهایتاً با خروج کودتاچیان از قدرت و بازگشت آریستید به قدرت،شورای امنیت با صدور قطعنامه 948 به تحریم ها پایان داد.

            لیبی

            تاریخ 21 دسامبر 1988 یک فروند هواپیمای آمریکایی متعلق به شرکت پان آمریکن بر فراز لاکربی منهدم شد و 259 نفر کشته شدند. سه سال بعد، دادستانی آمریکا سه شهروند لیبیایی را به عنوان مظنونان این حادثه شناخت و از دولت لیبی درخواست استرداد کرد. قذافی زیر بار نرفت و شورای امنیت وارد عمل شد در ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد با تصویب قطعنامه 748 مجازاتهایی را علیه این کشور تصویب کرد و در قطعنامه بعدی به شماره 883 در 11 نوامبر 1993 دامنه تحریم ها را افزایش داد.


            لیبی بسیار کوشید در برابر تحریم ها مقاومت کند ولی نهایتاً تسلیم شد ، متهمان را تحویل داد و غرامت مسافران و هواپیما را پرداخت کرد تا تحریم ها بر اساس قطعنامه 1506 در تاریخ 12 سپتامبر 2003 لغو شوند.

            نظر

            • وحید 20
              ستاره‌دار(98)
              • Mar 2011
              • 29911

              #19176
              پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

              عراقچی در گفتگوی ویژه خبری:
              نقض قطعنامه، نقض توافق نیست/ قطعنامه را الزا‌م‌آور نمی‌دانیم

              عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده‌ هسته‌ای با تاکید براینکه قطعنامه شورای امنیت را الزا‌م‌آور نمی‌دانیم، گفت: قطعنامه با توافق متفاوت است؛ لذا اگر قطعنامه را نقض کنیم به معنای نقض توافق نیست.

              به گزارش خبرنگار مهر، سید عباس عراقچی در گفتگوی ویژه خبری با موضوع «از برجام تا قطعنامه»، گفت: تحریم‌ها ابتدا لغو می‌شود اما اجرایی نمی‌شود؛ اجرای آن حدود چهار تا شش ماه زمان لازم دارد.

              وی با بیان اینکه برجام برای تائید به شورای امنیت ارسال شد، ادامه داد: این خواسته همه اعضا بود که در اولین گام شورای امنیت بر این توافق صحه بگذارد و این یک اطمینان خاطر جمعی برای ایران بود.

              عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده با بیان اینکه همزمان با شورای امنیت، شورای وزیران اتحادیه اروپا هم برجام را تائید کرد، گفت: این یک تعهد سیاسی ایجاد می‌کند که در ادامه برجام، اروپایی‌ها تحریم‌های خود را بردارند.

              عراقچی با بیان اینکه آمریکایی‌ها مخالف ارسال برجام به شورای امنیت بودند، گفت: همزمان با ارسال قطعنامه به شورای امنیت، آمریکایی‌ها توافق را به کنگره فرستادند و کنگره دو ماه برای بررسی توافق فرصت دارد.

              قطعنامه شورای امنیت دستاورد بزرگی برای کشور بود

              وی قطعنامه شورای امنیت را دستاورد بزرگی برای کشور دانست و گفت: این یک دستاورد بزرگی است که شورای امنیت در اولین گام برجام را تائید می‌کند که متضمن غنی‌سازی توسط ایران است و به همین دلیل که شورای امنیت ایران را تحت فصل هفت منشور برده بود، الان همان شورای امنیت قطعنامه‌ای را تصویب می‌کند و ادامه برنامه غنی‌سازی ایران را می‌پذیرد.

              شورای امنیت برای اولین بار غنی‌سازی یک کشور در حال توسعه را پذیرفته است

              عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده با بیان اینکه امروز شورای امنیت برای اولین بار غنی‌سازی یک کشور در حال توسعه را پذیرفته است، گفت: ایران با دست پر از فصل منشور هفت خارج می‌شود و این نشانگر عزت و اقتدار ایران است.

              عراقچی با بیان اینکه بعد از ده سال موضوع پرونده‌ هسته‌ای ایران در شورای امنیت خود به خود مختومه خواهد شد، تصریح کرد: در قطعنامه جدید ممنوعیت تسلیحاتی به محدودیت پنج ساله تبدیل شده است.

              ایران با دست پر از فصل هفت شورای امنیت خارج می‌شود

              وی در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: کشورهای دیگری که قبلا در این وضعیت قرار داشتند یا از طریق جنگ و یا تغییر رژیم، از این فصل خارج شدند و این نشان‌دهنده عظمت و اقتدار ایران است که شورای امنیت ایران را از فصل هفت خارج می‌کند و آنچه که به خاطر آن ایران را در فصل هفت برده بود، به ایران می‌دهد؛ یعنی ایران با دست پر از فصل هفت شورای امنیت خارج می‌شود.

              عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده‌ با اشاره به خطبه‌های نماز عید فطر رهبری و همچنین بیانات ایشان در جمع مسئولان نظام، گفت: رهبری فرمودند آنچه که آنان می‌خواستند این بود که از برنامه‌ هسته‌ای ما یک پیچ و مهره هم باقی نماند، اما الان به بیش از پنج هزار ماشین سانتریفیوژ به غنی‌سازی ما و ادامه تحقیق و توسعه ما رضایت می‌دهند و آن را می‌پذیرند که این نشان‌دهنده عزت و اقتدار مردم ایران است و امروز شورای امنیت بر آن مهر زد که ایران غنی‌سازی خود را ادامه دهد، دستاوردهای هسته‌ای خود را حفظ کند و در عین حال از فصل هفت منشور سازمان ملل خارج شود.

              تنها تصمیمات الزام آور قطعنامه ذیل ماده ۴۱ است

              وی با بیان اینکه این قطعنامه ذیل ماده ۴۱ نیست، گفت: آنجا که این قطعنامه خواسته است تصمیم الزام‌آور بگیرد؛ مثلا وقتی که می‌خواهد قطعنامه‌های گذشته را لغو کند، اشاره کرده است که این اقدامات را تحت بند ۴۱ انجام می‌دهد.

              عراقچی توضیح داد: قطعنامه ۱۲ بند مقدماتی و ۳۰ بند اجرایی دارد. یک سند ضمیمه هم دارد که هفت پاراگراف دارد که ۱۰ ماده آن ذیل ماده ۴۱ است. در ابتدای بندهایی که می‌خواهد آن را الزام‌آور کند مانند لغو قطعنامه‌های گذشته، اشاره به ماده ۴۱ می‌کند؛ بنابراین موضوع ایران در کلیت خودش دیگر تهدید شناخته نمی‌شود و این یک تحول بنیادین در برخورد شورای امنیت با موضوع ایران است.

              بعد از ۱۰ سال قطعنامه شورای امنیت لغو می شود

              عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده با اشاره به ویژگی‌های دیگر قطعنامه شورای امنیت، گفت: این قطعنامه نقشه راه را کاملا مشخص می‌کند؛ به تعبیر دیگر این قطعنامه اولین و آخرین قطعنامه‌ای است که در دوره جدید صادر می‌شود و قطعنامه دیگری دنباله آن نخواهد بود. نقشه راه مشخص شده است که در طول۱۰ سالی که این قطعنامه در دستور کار شورای امنیت است، چه اتفاقاتی می‌افتد و بعد از ۱۰ سال خود این قطعنامه نیز لغو خواهد شد؛ یعنی لغو قطعنامه را در خودش پیش‌بینی کرده است.

              وی گفت: اگر طرفین تعهدات خود را نقض نکنند و همه چیز طبق روالش ادامه پیدا کند، در انتهای دوره قطعنامه خود به خود لغو خواهد شد.

              عراقچی با بیان اینکه این قطعنامه، برجام را تائید می‌کند گفت: در حقیقت برجام و توافق نهایی، بخشی از قطعنامه و ضمیمه آن می‌شود و از ۱+۵ و ایران می‌خواهد که آن را اجرا کند، اما این الزاماً به معنای یک الزام حقوق داخلی برای کشورها نیست.

              عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده با بیان اینکه در برخی از کشورها الزامات شورای امنیت، حقوق داخلی محسوب نمی‌شود، گفت: در برخی از کشورها الزامات شورای امنیت خود به خود جزو حقوق داخلی می‌شود؛ اما در برخی از کشورها نیاز به تصویب دارد که در ایران این‌گونه است که ما مصوبات شورای امنیت را از نظر داخلی برای خودمان لازم‌الاجرا نمی‌دانیم؛ در آمریکا نیز این‌گونه است.

              اجرای توافق هسته ای در سه مرحله‌ی ۱۰ ساله

              وی در پاسخ به این سئوال که چه زمانی پرونده ایران از شورای امنیت خارج می‌شود؟ گفت: یک نقشه راه وجود دارد که این نقشه راه کاملاً مشخص است. بر اساس این نقشه راه، در روزی که توافق اجرایی ‌شود، تحریم‌ها لغو می‌شود که حدود چهار تا شش ماه دیگر است و قدم بعدی پنج سال آینده است که محدودیت‌های تسلیحاتی لغو خواهد شد و بعد از ۱۰ سال به طور کامل قطعنامه لغو خواهد شد.

              عراقچی در پاسخ به این سوال که آیا پس از ۱۰ سال ممکن است بررسی موضوع فناوری هسته ای ایران توسط ۵+۱ ادامه یابد، توضیح داد: شورای امنیت زمانی که به بررسی موضوعی خاتمه می‌دهد، یعنی دیگر موضوع خاتمه یافته است و در قطعمانه آمده است که بعد از ۱۰ سال تمام مفاد آن لغو خواهد شد که این کاملاً روشن است و طبق ادبیاتی که در سازمان ملل وجود دارد، بعد از ۱۰ سال شاهد خاتمه بررسی موضوع در شورای امنیت خواهیم بود.

              عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده با اشاره به علاقه آمریکایی‌ها برای ادامه نظارت شورای امنیت بعد از ۱۰ سال، گفت: این جزو خواسته‌های آمریکایی‌هاست. اگر بتوانند با دیگر اعضا در این خصوص به توافق برسند که بعید می‌دانم، یک امر کاملاً علیهِده است، اما آنچه که در قطعنامه شورای امنیت آمده، موضوع بعد از ۱۰ سال خاتمه یافته است. اما در عالم سیاست هر چیزی امکانپذیر است.

              محدودیت های بند ۳ قطعنامه جدید نیست/تحریم های گذشته در قالب محدودیت اعمال شده

              وی همچنین در توضیح بند سه قطعنامه شورای امنیت مبنی بر محدودیت ایران در ساخت موشک‌های بالستیک، گفت: قطعنامه جدید شورای امنیت، تمام قطعنامه‌های گذشته را لغو می‌کند، ولی یکسری محدودیت‌های جدیدی را اضافه می‌کند. البته این محدودیت‌ها جدید نیست، تحریم‌های گذشته را در قالب محدودیت اعمال کرده که یکی از این محدودیت‌ها بحث تسلیحاتی و دیگری موشکی است.

              عراقچی ادامه داد: در قطعنامه آخر شورای امنیت در بند ۹ آن آمده بود که تمام فعالیت‌های موشک‌های بالستیکی که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای داشته باشند، برای ایران ممنوع است و این کار را تحت ماده ۴۱ انجام می‌دهد و تصمیم می‌گیرد که ایران نباید کار بر روی موشک‌های بالستیکی داشته باشد که البته ایران هیچ‌ وقت این قطعنامه‌ها را قبول نکرد. در ادامه همان بند آمده بود که از همه کشورها می‌خواهند از هر ابزاری که می‌خواهند، استفاده کنند تا از فعالیت‌های موشکی ایران جلوگیری کنند که این مجوز بسیار خطرناکی بود که شورای امنیت به دیگر کشورها داده بود.

              ممنوعیت قطعنامه گذشته شورای امنیت به محدودیت تبدیل شده است

              عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده با بیان اینکه این ممنوعیت در قطعنامه گذشته به محدودیت در قطعنامه جدید تبدیل می‌شود، گفت: در این قطعنامه آمده است که از ایران می‌خواهد؛ بنابراین الزام‌آور نیست، لذا این ممنوعیت تبدیل به محدودیت غیرالزام‌آور شده است و فقط از ایران درخواست می‌کند که فعالیت‌های موشکی روی موشک‌های بالستیک که برای حمل کلاهک هسته‌ای طراحی شده است، محدود کند که البته ایران چنین فعالیتی هم ندارد.

              قطعنامه با توافق متفاوت است

              وی تاکید کرد: اولاً این بند الزام‌آور نیست، دوم آنکه نسبت به گذشته بسیار محدودتر شده و سوم آنکه همه باید نسبت به این موضوع توجه داشته باشند که بین قطعنامه و توافق، اختلاف وجود دارد. ما اگر توافق را نقض کنیم، قطعاً قطعنامه‌ هم نقض شده است. اما اگر قطعنامه را نقض کنیم، توافق نقض نشده است.

              می توانیم مانند سالهای گذشته قطعنامه را اجرا نکنیم

              عراقچی در پاسخ به این سئوال که آیا می‌توانیم قطعنامه را اجرا نکنیم؟ گفت: بله. می‌توانیم مانند سال‌های گذشته، قطعنامه شورای امنیت را اجرایی نکنیم.

              محدودیت‌های تسلیحاتی و موشکی،مفاد قطعنامه هستند و نه مفاد توافق

              عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده در پاسخ به این سئوال که به صراحت بفرمایید که ایران قصد دارد این قطعنامه را اجرایی کند یا خیر؟ گفت: در بیانیه‌ای که امروز وزارت امور خارجه، بعد از صدور قطعنامه در شورای امنیت صادر کرد، کاملاً صریح توضیح داده شده است که محدودیت‌های تسلیحاتی و موشکی ایران، مفاد قطعنامه هستند و نه مفاد توافق و اگر احیاناً از سوی ایران نقض شود، نقض قطعنامه است و نه نقض توافق.

              با نقض قطعنامه توسط ایران مانند ۱۰ سال گذشته اتفاقی نمی افتد

              وی در پاسخ به این سئوال که در صورت نقض قطعنامه توسط ایران چه اتفاقی می‌افتد؟ گفت: مانند ۱۰ سال گذشته که ما قطعنامه را نقض کردیم و اتفاقی هم نیفتاد، این بار نیز اتفاقی نمی‌افتد. بیانیه امروز وزارت خارجه کاملاً صریح است که ما هیچ محدودیت و هیچ تحریمی را چه در گذشته و چه در آینده برایش مشروعیت قائل نیستیم.

              قطعنامه را الزا‌م‌آور نمی‌دانیم

              عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده با بیان اینکه از نظر بیانیه وزارت خارجه، ایران صراحت دارد که از نظر ایران، توافقنامه و قطعنامه متفاوت است و قطعنامه را الزا‌م‌آور نمی‌دانیم، گفت: هر جا که منافع ملی و منافع کشورمان ایجاب کند، از هر جا بخواهیم تسلیحات خریداری می‌کنیم و برای مبارزه با تروریسم نیز تسلیحات می‌دهیم و نگران عدول از قطعنامه نیستیم.

              وی تاکید کرد: نقض قطعنامه، نقض توافق به حساب نمی‌آید و این در مذاکرات هسته‌ای تاکید شد؛ بنابراین در بحث تسلیحاتی هر کاری که صلاح بدانیم، انجام می‌دهیم و قطعنامه را الزام‌آور نمی‌دانیم.

              عراقچی همچنین درباره این مطلب که آیا می‌توانیم قطعنامه را اجر نکنیم گفت: بله، قطعا می‌شود مانند قبل که قطعنامه های شورای امنیت را اجرا نکردیم این را نیز اجرا نکنیم.

              وی در ادامه سخنان خود با اشاره به به بیانیه وزارت خارجه که امروز بعد از تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ منتشر شد گفت: در این بیانیه صریحا بیان شده که ما برای هیچ محدودیت و تهدیدی چه در گذشته و چه آینده مشروعیت قایل نیستیم.

              عضو ارشد تیم مذاکره کننده تاکید کرد: اگر احتمالا قطعنامه از سوی ایران نقض شود نقض قطعنامه است نه توافق و اتفاقی که می افتد مثل ده سال گذشته است. در متن برجام نیز به این مساله اشاره شده است که مفاد توافق با مفاد قطعنامه از یکدیگر جدا هستند.
              درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

              توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

              نظر

              • وحید 20
                ستاره‌دار(98)
                • Mar 2011
                • 29911

                #19177
                پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                صفحه اول دو روزنامه کیهان و وطن امروز بعد از تصویب قطعنامه!










                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                نظر

                • وحید 20
                  ستاره‌دار(98)
                  • Mar 2011
                  • 29911

                  #19178
                  پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                  انصاری: توافق هسته‌ای مهم‌ترین اتفاق سی سال گذشته بود

                  عضو هیئت موسس حزب اتحاد گفت: توافق هسته‌ای یکی از دستاوردهای بزرگ بعد از انقلاب بود و می‌توان بعد از حماسه دو خرداد، آن را مهمترین تحول سیاسی ایران خواند.

                  غلامرضا انصاری در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا٬ درباره توافق به دست آمده در مذاکرات هسته‌ای تصریح کرد: مذاکره یک هنر است و در عرصه دیپلماسی تلسط به مذاکره ارزش بالایی دارد که تاثیر به‌سزایی در حل منازعات دارد.

                  وی افزود همین که اقتدار و منطق و گفتمان دیپلمات‌های متخصص کشورمان را به دنیا ثابت کردیم٬ بزرگترین دستاورد سیاسی در سی سال گذشته ایران بوده است.

                  عضو ارشد هیئت موسس حزب اتحاد با اشاره به اینکه توافق هسته‌ای شرایط منطقه را متحول خواهد کرد٬ تصریح کرد: توافق هسته‌ای یکی از دستاوردهای بزرگ بعد از انقلاب بود و می‌توان گفت بعد از حماسه دوم خرداد، این مذاکرات مهم‌ترین تحول سیاسی در ایران بوده است.

                  سفیر پیشین ایران در سازمان ملل با تاکید بر اینکه توافق ژنو شروع یک حرکت بزرگ است٬ گفت: این توافق یک حرکت پیچیده٬ با ابعاد مختلف و شروع حرکت جدید و گفتمان جدید است.

                  وی با اشاره به اینکه هرچقدر بتوانیم منطق خود را به جهان ثابت کنیم نقش بیشتری در جهان آینده خواهیم داشت٬ گفت: دنیای امروز به هم گره خورده است و اگر بنا باشد یک کشور را به عنوان کشور برتر بدانیم٬ باید میزان تاثیرگذاری آن را در مناسبات بین‌المللی اندازه‌گیری کنیم.

                  عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: امروز بحث محیط‌زیست و مسائل زیربنایی نیز اجبار به استفاده از ظرفیت‌های بالقوه بین‌المللی دارند و همچنان که در اروپا اتحادیه اروپایی مرزها از بین رفته است٬ در آینده دور٬ در همه جای دنیا مرزها را از میان برخواهند داشت و اگر دولت‌ها در تحقق شعار دهکده جهانی ناکام بودند٬ ملت‌ها شعار دهکده جهانی را محقق خواهند کرد.

                  عضو ارشد هیئت موسس حزب اتحاد خاطرنشان کرد: در این شرایط راه ارزشمندی باز شده تا ایران نیز نقش خود را در جهان تعریف کند و امیدواریم دولت و دستگاه دیپلماسی حرکت را استمرار دهند.

                  انصاری در پایان یادآور شد: امیدوارم گروه‌های فشار که حیات خود را در آنارشیسم و بل‌بشو می‌بینند٬ اجازه بدهند فضای کشور برای گفت‌وگو و تعامل باز شود٬ چراکه چنانچه دقت لازم به عمل نیاید و اجازه اجرای گفتمان غالب را ندهیم٬ به زیان کل منطقه خواهد بود.
                  درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                  توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                  نظر

                  • وحید 20
                    ستاره‌دار(98)
                    • Mar 2011
                    • 29911

                    #19179
                    پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                    موگرینی به زودی به تهران سفر می‌کند

                    مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در یک کنفرانس خبری از سفر به تهران در آینده نزدیک خبر داد.

                    به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه اعلام کرد قصد دارد برای حمایت از گام اولیه «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) به تهران سفر کند.

                    طبق گزارش خبرگزاری رسمی کویت، موگرینی بعد از نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در یک کنفرانس خبری گفت: «کارمان را با تبادل نظر درباره نتایج حاصل شده درباره ایران با وزیران، آغاز کردیم.»

                    او با اشاره به تصویب سند برجام در شورای امنیت افزود: «این توافقی است که تضمین خواهد کرد ایران قادر به دست‌یابی به سلاح هسته‌ای نخواهد بود- توافقی که برای امنیت کشورهای همسایه و منطقه خوب است.»

                    شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه قطعنامه‌ای را به تصویب رساند که سند «برنامه جامع اقدام مشترک» موسوم به «برجام» را مورد تأیید قرار می‌دهد.
                    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                    نظر

                    • Rudel
                      عضو فعال
                      • Apr 2014
                      • 2164

                      #19180
                      پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                      در اصل توسط وحید 20 پست شده است View Post
                      صفحه اول دو روزنامه کیهان و وطن امروز بعد از تصویب قطعنامه!













                      من فکر می کردم از فردای روز توافق اینها شروع می کنند توافق رو محصول درایت رهبر میدونن و کار ظریف و تیمش رو کوچک جلوه میدهند.
                      منتها
                      منتها ما هنوز عمق رذالت اینها رو درک نکرده بودیم گویا چند سطح وقیح تر هستند.
                      اولا که از کلمه من درآوردی برجام که از ستاد مرکزی خبر تو سیما جعل شده استفاده می کنند که توسط خود رهبر کنترل میشه! به یاد بیاورید واژه تقلبی بیداری اسلامی رو!
                      توافق قرن رو که از جنگ جلوگیری کرد، رو کوچک جلوه می دهند.
                      کشوری که تو جنگ جلوی عراق وا داده بود و با دو برابر تلفات رو از جنگ جدیدی نجات داد که جوری موشک میزدند که آقایان در سوراخ موشهاشون هم هدف قرار بگیرند
                      حالا برای تخریب این اتفاق بزرگ به همه مدل حربه متوسل شدند
                      فقط یک نفر مسئول این اتفاق هست همونی که روز عید فطر تبریک نگفت و از واژه توافق استفاده نکرد.
                      اینها همه مزدورن از راس هرم دشمن ایران و ایرانی هستن
                      آخرین ویرایش توسط Rudel؛ 2015/07/21, 06:34.

                      نظر

                      • mey
                        عضو فعال
                        • Oct 2014
                        • 4440

                        #19181
                        پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                        در اصل توسط Rudel پست شده است View Post
                        من فکر می کردم از فردای روز توافق اینها شروع می کنند توافق رو محصول درایت رهبر میدونن و کار ظریف و تیمش رو کوچک جلوه میدهند.
                        منتها
                        منتها ما هنوز عمق رذالت اینها رو درک نکرده بودیم گویا چند سطح وقیح تر هستند.
                        اولا که از کلمه من درآوردی برجام که از ستاد مرکزی خبر تو سیما جعل شده استفاده می کنند که توسط خود رهبر کنترل میشه! به یاد بیاورید واژه تقلبی بیداری اسلامی رو!
                        توافق قرن رو که از جنگ جلوگیری کرد، رو کوچک جلوه می دهند.
                        کشوری که تو جنگ جلوی عراق وا داده بود و با دو برابر تلفات رو از جنگ جدیدی نجات داد که جوری موشک میزدند که آقایان در سوراخ موشهاشون هم هدف قرار بگیرند
                        حالا برای تخریب این اتفاق بزرگ به همه مدل حربه متوسل شدند
                        فقط یک نفر مسئول این اتفاق هست همونی که روز عید فطر تبریک نگفت و از واژه توافق استفاده نکرد.
                        اینها همه مزدورن از راس هرم دشمن ایران و ایرانی هستن
                        دادا دیگه سبزی فروش ها هم کیهان را نمیخرن.........از بس رذل کثیفه
                        پست ها اینجانب صرفا نظر شخصیست..نه مبنا برای خرید قرار بدهید..نه فروش..بنده هم حق دارم..نظرم..را هر جند غلط باشه..بگم...درست بود..ارزانی وجود...غلط بود به بزرگی خودتان ببخشید..

                        نظر

                        • احمدخان
                          عضو فعال
                          • Jan 2011
                          • 2032

                          #19182
                          پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                          اخه امثال شریعتمداری اگر کسی بودند اینقدر خودشون را مطرح نمیکردند.کمبود محبت داره.

                          نظر

                          • ایرج اکبری
                            عضو فعال
                            • Dec 2011
                            • 10934

                            #19183
                            پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                            94/04/30 - 11:01
                            نسخه چاپيارسال به دوستان
                            فابیوس هفته آینده به تهران سفر می‌کند
                            وزیر امور خارجه فرانسه هفته آینده در سفری عازم تهران می‌شود.
                            خبرگزاری فارس: فابیوس هفته آینده به تهران سفر می‌کند

                            به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وزیر امور خارجه فرانسه روز سه‌شنبه گفت هفته آینده برای دیدار با مقامات ایرانی به تهران سفر می‌کند.

                            بر اساس این گزارش، «لوران فابیوس» وزیر امور خارجه فرانسه امروز در گفت‌وگو با شبکه رادیویی «فرانس اینتر» از سفر خود به ایران طی هفته آینده خبر داد و اعلام کرد که در این سفر با «حسن روحانی» رئیس‌جمهور کشورمان دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.

                            وزیر امور خارجه فرانسه هفته گذشته در پی جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 در وین اتریش، از تصمیم خود برای سفر به ایران خبر داده بود اما زمان مشخص و جزئیاتی را در خصوص این سفر اعلام نکرده بود.

                            سفر فابیوس به ایران، نخستین سفر وزیر امور خارجه فرانسه به کشورمان از ماه می سال 2005 تاکنون خواهد بود.

                            فابیوس هفته گذشته یکروز پس از جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 در وین، ضمن اعلام تمایل خود برای سفر به ایران اعلام کرد: «محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران دیروز بار دیگر مرا به ایران دعوت کرد. وی پیشتر نیز از من برای سفر به ایران دعوت کرده بود اما من دعوت وی را نپذیرفته بودم. او بار دیگر مرا دعوت کرد و من به او گفتم که به ایران خواهم رفت، بنابراین به ایران سفر خواهم کرد.»
                            كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                            نظر

                            • ایرج اکبری
                              عضو فعال
                              • Dec 2011
                              • 10934

                              #19184
                              پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                              | تاریخ خبر: 30/04/1394 | ساعت: 8:13|

                              اوباما:تصویب توافقنامه هسته ای ایران درسازمان ملل حاکی ازحمایت همه از این توافق است
                              تهران- ایرنا- رییس جمهوری آمریکا روز دوشنبه گفت، تصویب توافقنامه هسته ای با ایران در شورای امنیت سازمان ملل نشان دهنده حمایت همه از این توافق است.
                              اوباما:تصویب توافقنامه هسته ای ایران درسازمان ملل حاکی ازحمایت همه از این توافق است
                              به گزارش خبرگزاری رویترز، 'باراک اوباما' گفت، تصویب توافقنامه هسته ای با ایران در شورای امنیت سازمان ملل نشان داد که کشورهای دیگری هم که در مذاکرات برای دستیابی به این توافق حضور نداشتند، این توافق را در حکم جدی ترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای به شمار می آورند.

                              شورای امنیت سازمان ملل امروز(دوشنبه) توافقنامه هسته ای ایران و گروه پنج بعلاوه یک را به اتفاق آرا تصویب کرد.
                              كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                              نظر

                              • ایرج اکبری
                                عضو فعال
                                • Dec 2011
                                • 10934

                                #19185
                                پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                                تاریخ خبر: 30/04/1394 | ساعت: 8:58|
                                استقبال فرانسه از تصویب قطعنامه 2231 شورای امنیت
                                تهران- ایرنا- 'لوران فابیوس' وزیر امور خارجه فرانسه از تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در تایید توافق هسته ای ایران ابراز خشنودی کرد.
                                استقبال فرانسه از تصویب قطعنامه 2231 شورای امنیت
                                به گزارش خبرگزاری فرانسه از مقر سازمان ملل متحد،فابیوس اعلام کرد: این تصمیم (تصویب قطعنامه 2231) مرحله ای مهم در اجرای طرح اقدام جامع است.

                                وزیر امور خارجه فرانسه همچنین تصویب این قطعنامه را به اتفاق آرا 'خبری خوب' خواند.

                                خبرگزاری 'شین هوآ ' نیز در خبری در همین رابطه به نقل از فابیوس نوشت: اهمیت تاریخی این توافق، نقش مهمی که سه قدرت اروپایی (فرانسه، انگلیس و آلمان) ایفا کردند و نیز نقش هماهنگ کنندگی که بر دوش مسئول ارشد امور خارجی و سیاست امنیتی اروپا گذاشته شده بود، مورد تقدیر شورای امور خارجی اتحادیه اروپا قرار گرفته است.

                                این گزارش حاکی است: شورای امنیت سازمان ملل متحد، دیروز (دوشنبه) به اتفاق آرا قطعنامه 2231 را به منظور لغو تحریم های اعمال شده بر ایران تصویب کرد. پیش نویس این قطعنامه پس از امضای توافق هسته ای میان ایران و گروه 1+5 در وین هفته گذشته، به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه شد.
                                كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X