آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • نوشین
    عضو جدید
    • Apr 2013
    • 10

    #19291
    پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

    پیشخوان / روایتی‌ازتحركات منتقدان‌هسته‌ای در بورس
    روایتی‌ازتحركات منتقدان‌هسته‌ای در بورس
    پیشخوان روزنامه دنیای اقتصاد ۱۳۹۴/۰۵/۰۷ ۰۷:۵۴:۳۸ بازدید: 228 بار کد خبر: DEN-905622
    مخالفان توافق به خوبي مي‌دانند تنها در جناح اصولگرا مي‌توانند براي خود موقعيتي را دست و پا كنند و طبيعتا حمله آنها هم به آن ناحيه بيشتر خواهد بود .
    روزنامه اعتماد در بخشی از گفتگوی خود با صفایی فراهانی درباره رفتارهای تندروها خصوصا علیه رییس مجلس می نویسد؛

    بسياري معتقدند تندروها در شرايطي كه نمي‌توانند از متن توافق ايرادي بگيرند مشغول حمله به افرادي شده‌اند كه از اين توافق حمايت كرده‌اند.
    چه دليلي وجود دارد در مقابل توافق كه همه مقامات در سطوح بالاي كشور از آن حمايت كرده‌اند و در واقع خط به خط مذاكرات با نظارت آنها پيش رفته و به توافق رسيده است اين‌گونه ايستادگي كنند؟اين توافق در راستاي حفظ منافع ملي بوده است و به همين دليل مورد حمايت مقامات در سطوح بالا بوده است. اگر در اين توافق ما با دوگانگي در تصميم‌گيري روبه‌رو بوديم اين ايستادگي در مقابل توافق قابل توجيه بود و مي‌شد گفت در حمايت از فلان مقام اينقدر ايستادگي مي‌كنند. اما همان‌طور كه مي‌دانيد در مورد توافق هيچ‌گونه دوگانگي در تصميم‌گيري وجود نداشته و عزم و اراده كليت نظام به سمت توافق هسته‌اي بوده است.


    در چنين شرايطي عده‌اي با جنجال تلاش مي‌كنند تا حرف خود را پيش ببرند و فضاي كشور را براي اجرايي شدن توافق و روزهاي حساس پساتوافق متشنج كنند. مخالفان توافق در روزهاي پس از آن اراده خود را به كار بستند و به همين دليل در روزهاي منتهي به توافق و پس از آن بورس را تحت تاثير خود قرار دادند.


    خب توافق مي‌توانست حداقل براي ١٠ روز بورس را مثبت كند اما همين مخالفان هسته‌اي با يك برنامه‌ريزي سازمان يافته و فشرده طوري عمل كردند كه اين اتفاق رخ ندهد و اين نشان‌دهنده اين است كه مخالفان از همه ابزارهاي‌شان در اين راه استفاده خواهند كرد و مكررا به اين موضوع اشاره كرده‌اند كه منابع مالي كه در اختيار اين گروه اقليت وجود دارد مقدار قابل توجهي است و مي‌تواند مشكلات زيادي را در مقاطع كوتاه براي كشور ايجاد كند. كساني كه امروز مقابل توافق ايستاده‌اند بخش زيادي از حقوقي‌هاي بورس را در اختيار دارند و در روزهاي قبل و بعد از توافق با بازي كردن كدها تلاش كردند بازار را منفي كنند. براي كساني كه در بازار بورس فعال هستند به خوبي روشن است كه كدام ارگان‌ها دست به چنين اقدامي زدند و توانستند چند روز بورس را منفي كنند در حالي كه توقع بخش خصوصي فعال در بورس اين بود كه بتواند از اين فضا استفاده كند.


    فكر مي‌كنيد چرا رييس مجلس به عنوان يك چهره اصولگرا هدف حملات مخالفان توافق قرار گرفته؟

    اين مساله هم كاملا طبيعي است. مخالفان توافق به خوبي مي‌دانند تنها در جناح اصولگرا مي‌توانند براي خود موقعيتي را دست و پا كنند و طبيعتا حمله آنها هم به آن ناحيه بيشتر خواهد بود و تلاش‌شان بر اين است كه در ميان اصولگرايان براي خودشان فرصت‌هايي را ايجاد كنند، به ويژه اينكه بايد توجه داشته باشيم كه انتخابات مجلس پيش رويمان است و اين گروه نيازمند اين است كه در حوزه انتخابيه‌شان تحركاتي را داشته باشند تا بتوانند توجهات را به سوي خودشان جلب كنند و سعي مي‌كنند برخي چهره‌ها در جريان اصولگرا را مخدوش كرده تا سبد راي خود را پر كنند.

    پيش‌بيني شما از رفتارهاي آينده اين گروه چيست؟

    من معتقدم اين گروه به اقدامات خود ادامه خواهد داد و تا زماني كه شرايط اقتصادي كشور به حالت عادي و نرمال بازگردد مي‌توانند مشكلاتي را براي كشور ايجاد كنند زيرا همان‌طور كه بارها اشاره كردم منابع دولت محدود است در حالي كه اينها منابع بسياري را در اختيار دارند و يك نمونه آن ٣٠ درصد بورس است كه در اختيار اين گروه است و اين حجم از پول در هر بازاري مي‌تواند مشكل‌ساز باشد. چنين شرايطي دقت و تامل بيشتري را از دولت مي‌طلبد تا بتواند جلوي اقدامات اينها را از هر منفذي كه باشد بگيرد تا نتوانند افكار عمومي را درگير مسائلي كه خواست مخالفان است، بكنند.

    چ


    Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/...#ixzz3hFbDgfFo

    نظر

    • MAGDAD2015
      عضو فعال
      • Feb 2015
      • 342

      #19292
      پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1



      تجمع اعتراضی دانشجویان به حضور فابیوس در فرودگاه مهرآباد

      جمعی از مردم و دانشجویان در اعتراض به حضور فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه در فرودگاه مهرآباد تهران تجمع کردند.





      به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، جمعی از مردم و دانشجویان در اعتراض به حضور فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه در فرودگاه مهرآباد تهران تجمع کردند.

      پلاکاردهای دانشجویان مضامینی همچون «ایدز، هدیه فرانسه به ایران»، « بعد از 30 سال کدام جنایت است؟ تسخیر جاسوس خانه یا انتقال ایدز»، « نه می بخشیم، نه فراموش می‌کنیم»، «فرانسه و آمریکا، سروته تحریم‌ها»، « فابیوس نوکر آمریکا، جاسوس اسرائیل»، «سلطان ایدز خوش نیامدی» دارد.
      ************************************************** ************************************************** *************************************

      لازم بتوضیح است این عزیزان 4نفر بودند که تصویر نفر چهارم بعلت این که * در حال گرفتن عکس از 3نفر دیگر بود* رویت نمی شود

      ولی پلاکارد خود را موفق شدن به نفر سوم سمت راست تصویر بدهند *

      نظر

      • ایرج اکبری
        عضو فعال
        • Dec 2011
        • 10934

        #19293
        پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

        تاریخ خبر: 07/05/1394 | ساعت: 0:30|

        رئیس کمیته روابط خارجی آمریکا:

        ایران مشخص می کند بازرسی ها کی و کجا باشد/پیشرفت های هسته ای ایران ما را شگفت زده کرد

        نیویورک- ایرنا- رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا با بیان اینکه «ما اوباما را به سخت ترین بازرسی های ممکن در تاریخ ملزم کرده بودیم» گفت: اما رئیس جمهوری آمریکا بدون توجه به نظر ما بازرسی های برنامه ریزی شده را در نظر گرفت.
        ایران مشخص می کند بازرسی ها کی و کجا باشد/پیشرفت های هسته ای ایران ما را شگفت زده کرد
        به گزارش ایرنا، «ادی رویز» در جلسه روز سه شنبه در نشست مشورتی با وزیران خارجه و انرژی آمریکا درباره توافق هسته ای افزود: اوباما از ابتدا مخالف طرح بازبینی توافقنامه توسط نمایندگان آمریکا بود.

        وی ادامه داد: جای تعجب نیست اوباما بدون توجه به نظر نمایندگان مجلس آمریکا، به روسیه، چین و ... اجازه داد به این توافقنامه رای دهند؛ او با با این کار نقش نمایندگان آمریکا را به حاشیه کشیده است.

        وی با بیان اینکه توافقنامه دارای اشکالات زیادی است، ادامه داد: از جمله این اشکالات اینکه «طبق این توافقنامه ایران مجبور نخواهد بود

        تکنولوژی کلیدی ساخت بمب را از بین ببرد؛ برخلاف سیاست منع اشاعه، اجازه گسترده غنی سازی داده شده است؛ همچنین به ایران اجازه تحقیقات و ساخت در سطح صنعتی پس از رو به اتمام رفتن مدت توافقنامه نیز داده شده است.»

        رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان افزود: ما اوباما را به سخت ترین بازرسی های ممکن در تاریخ ملزم کرده بودیم اما اوباما بازرسی های برنامه ریزی شده ای در نظر گرفته است که ایران، روسیه و چین این اختیار را خواهند داشت که به بازرسان بگویند کی و کجا امکان بازرسی وجود خواهد داشت.

        وی خاطرنشان کرد: 24 روز تعیین شده برای بازرسی های «هر لحظه از هر مکان» مدت زمان زیادی است و حتی این نظارت نیز لغو خواهد شد.

        ** پیشرفت های هسته ای ایران ما را شگفت زده کرد

        ادی رویز افزود: همانگونه که کاخ سفید می داند، ایران با پیشرفت در همه زمینه های ممکن در فناوری هسته ای، در تاریخ خود ما را متحیر کرده است.

        وی با یادآوری اینکه توافقنامه هسته ای سبب برداشته شدن تحریم ها و دسترسی ایران به منابع مالی گسترده خواهد شد، گفت: ایران در آخرین لحظه خواستار برداشته شدن تحریم های تسلیحاتی و موشک های بالستیک شده است و همزمان با قدرتمند شدن این کشور، ما برای اقدامات متقابل ضعیف تر خواهیم شد.
        كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

        نظر

        • Hessam
          عضو فعال
          • Aug 2012
          • 1240

          #19294
          پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1


          روایتی از درگیری عراقچی و جان کری

          پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

          رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه "در مذاکرات هسته‌ای میان تیم ایرانی و طرف‌های غربی اتفاقاتی رخ داده که کمتر رسانه‌ای شده است"، گفت: قطعاً اقدامات اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان حاکی از انقلابی بودن آنها و حفظ اصول و خطوط قرمز کشورمان است.

          به گزارش «انتخاب»، علاءالدین بروجردی در گفت‌وگو با «خانه ملت»، درخصوص درگیری‌ها و اتفاقات رخ‌داده میان تیم مذاکره‌کننده کشورمان و هیأت‌های غربی، گفت: در یکی از جلسات مذاکرات هسته‌ای میان تیم مذاکره‌کننده کشورمان با مقامات آمریکایی که وزرای خارجه دو کشور حضور داشته‌اند، سنگینی مباحث به حدی می‌رسد که جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در واکنش به ایستادگی تیم مذاکره‌کننده ایرانی بر اصول و خطوط قرمز خود، به حدی عصبانی می‌شود که دو دست خود را محکم بر روی میز می‌کوبد.

          وی ادامه داد: در پی این اقدام وزیر خارجه آمریکا، خودکاری که جلوی وی بود، به سمت سیدعباس عراقچی عضو تیم کمانه می‌کند که عراقچی نیز در پاسخ به این واکنش کری،‌ بلافاصله خودکار را برداشته و به سمت این مقام ارشد تیم آمریکایی پرتاب می‌کند و این عمل باعث می‌شود که به قولی تیم آمریکایی حساب کار دستش بیاید.

          رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: پس از این اتفاقات و در پایان نشست، جان کری به طرف اعضای مذاکره‌کننده کشورمان می‌آید و از آنها عذرخواهی کرده و اعلام می‌کند که تعمدی در انجام این کار نداشته است.

          بروجردی ادامه داد: اینگونه اتفاقات که تنها بخش کوچکی از آن رسانه‌ای شده، نشان‌دهنده زحمات اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در نشان دادن اقتدار جمهوری اسلامی و مهر تأییدی بر فرمایشات رهبر معظم انقلاب درخصوص انقلابی بودن اعضای تیم مذاکره‌کننده کشورمان است.

          نظر

          • احمدخان
            عضو فعال
            • Jan 2011
            • 2032

            #19295
            پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

            گشایش دروازه‌های ترانزیتی ایران از شمال شرق

            آسیای میانه از طریق ایران به دریای عمان می‌رسد
            » سرویس: اقتصادي - راه و ساختمان
            کد خبر: 94050703844
            چهارشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۲
            1417624180916_Mehdi Ghasemi -37.JPG

            با به نتیجه رسیدن چند دور مذاکرات فشرده بین وزرای راه و شهرسازی ایران و امور خارجه ترکمنستان، سرانجام دو طرف به توافقاتی دست یافتند که نتیجه قطعی آن برنامه‌ریزی برای افزایش قابل توجه معاملات اقتصادی است.

            به گزارش خبرنگار ایسنا، با توجه به اینکه سیاست استفاده از توان استراتژیک ترانزیتی برای دولت یازدهم به عنوان یکی از اصلی‌ترین هدف‌ها مطرح بوده و در این بین بالا بردن سطح تعاملات با همسایگان کشور در اولویت قرار داشته است به نظر می‌رسد در این غافله ترکمنستان توانسته با افزایش همکاری‌ها جایگاه ویژه پیدا کند.

            نظر

            • Hessam
              عضو فعال
              • Aug 2012
              • 1240

              #19296
              پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

              «دیپلمات انقلابی» کاندیدای ریاست جمهوری 1400
              پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

              مصطفی فقیهی مدیرمسئول هفته نامه «طلوع صبح» در سرمقاله شماره جدید این هفته نامه با عنوان ««دیپلمات انقلابی» کاندیدای ریاست جمهوری 1400» نوشت:

              محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، اینک کانون توجه ، احترام و علاقه ی افکارعمومی و جریان های متنوع سیاسی است و البته محور آماج و حملات جریان های دلواپس ؛ این مرد 56 ساله در مذاکرات خود با گروه 5+1 ، «دست تدبیر جمهوری اسلامی ایران» شد و طی دو سال مذاکره فشرده ، نسخه ی مناقشه ساختگی اتمی را درهم پیچید و به تاریخ احاله داد.

              این مناقشه و رویارویی که طی دو دهه ، «بهانه» پشت «بهانه» برای مستکبران عالم می تراشید تا به قدِ تمامِ لحظات و روزهایِ آن سالیان ، انتقامِ چند ده ساله خود را از ملت ایران بگیرند ، اما جمهوریِ اسلامیِ ایران از نابخردی و قدرت طلبی مستکبران ناامید نشد و بازنایستاد؛ با آنکه متحملِ هزینه هایِ سنگینی شده بود، اما فروننشست، دست به زانو گرفت و برخاست، گردن فراز کرد و سینه ستبر، «تدبیر» و «عقلانیت» پیشه کرد و حریف را در «مذاکره» زمین زد و راه را بر مستکبران بست.

              این اتفاق که منجر به تصویب قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل شد، رخدادی بی سابقه در دنیا و در تاریخ این شورا برای کشوریست که با رأی شورای امنیت تحت بند 41 فصل هفت منشور سازمان ملل قرار گرفت و اینک، با قطعنامه همان شورا از دایره شمول این فصل خارج می‌شود ؛ درواقع خروج بدون جنگ پرونده برنامه هسته‌ای از شورای امنیت و فهرست تحریم‌های سازمان ملل، اتفاقی بی سابقه و منحصربفرد در تاریخ روابط بین‌الملل است که رهاورد سال‌ها مذاکرات نفسگیر میان ایران و 6 قدرت بزرگ جهانی بوده است.

              «ظریف» اما به واسطه ی فعالیت بی سابقه و تمام وقت و همچنین حضور مدام در برابر دوربین های تلویزیونی و صفحات رسانه های مکتوب و مجازی، آنچنان در مرکز توجهات افکار عمومیست که بی گمان می توان او را در شماره محبوب ترین چهره های چند دهه اخیر ارزیابی کرد، از دیگر سو، کاندیداتوری احتمالی وی در نوبل صلح (البته در صورت غلبه ی منطق و عقلانیت بر زورگویی لابی اسرائیل) ، می تواند بر این شهرت و محبوبیت دامن زند و «ظرفیت های بالقوه ظریف» را برای خدمات بیشتر به ملت و جمهوری اسلامی ایران، «بالفعل» کند.

              گو انکه ظریف در گفت و گو با نخستین شماره هفته نامه «طلوع صبح» می گوید «در حوزه های دیگر مثل سیاست داخلی و مبارزات انتخاباتی، سررشته ای ندارم»، اما بنظر مي رسد اين سخن از سر تعارف و تواضع باشد تا حقيقت ماجرا؛ كسي كه توانست «رندانه» و بعضاً «قلدرانه» از پس شش قدرت زورگوي عالم برايد و يك تنه، «مقاومت» و «ايستادگي» پیشه کند و امتياز بستاند، نه تنها نمي تواند ناآشنا به اصول سياست هاي داخلي باشد ؛ بلکه ایجاد چنین شرایطی جر از «سَیّاسی کَیِّس» و مسلط به قواعد و اصول علم سیاست و رواشناسی، برنیامدنیست.

              «ظریف» اما کم «کارستان» نداشته، در سال ۱۳۶۶، در روزگاری که جنگ ایران و عراق ماه‌های پایانی خود را سپری می‌کرد و فشارهای بین‌المللی بر ایران به منظور پذیرفتن متن اولیه قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت به اوج رسیده بود، تیم مذاکره‌کننده ایرانی سعی داشت بجای درج مفادی که انتظارات ایران را برآورده نمی‌کرد، بندهایی از طرح اجرایی دبیرکل سازمان ملل متحد(خاویر پرز دکوئیار) را جایگزین نماید. نوشتن نامه این درخواست رسمی به محمدجواد ظریف، تنها دیپلمات ایرانی وقت مسلط به زبان انگلیسی در نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد گماشته شد تا جوان 28 ساله ی آن روزها بتواند مفهوم مورد نظر ایران را به شفافی بیان کند. ظریف نیز با انتخاب کلمات مناسب، توانست نامهٔ موردنظر ایران را تنظیم و در بین کشورهای عضو منتشر کند. این درخواست که با افزودن آن به قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت موافقت شد، در وزارت امور خارجه ایران به «Tantamount Letter» مشهور شد.

              «دیپلمات انقلابی» کاندیدای ریاست جمهوری 1400


              سفیر و نمایندهٔ پیشین ایران در سازمان ملل متحد که به اقتضای حضور و همچنین فعالیت دیپلماتیک طولانی مدت در آمریکا، ارتباط گسترده‌ای با جامعه آمریکا و محافل سیاسی و علمی این کشور داشته است. روزنامه هرالدتریبون، در مقاله‌ای به قلم «وارن هوگ»، به حضور گسترده محمد جواد ظریف در مجامع عمومی آمریکا اشاره می‌کند: «محمد جواد ظریف به اندازه‌ای در دانشگاه‌ها، محافل عمومی سیاسی و اجتماعی حضور پیدا می‌کند که لیزا اندرسون، رئیس دانشکده امور بین‌الملل دانشگاه کلمبیا از وی پرسیده است که آیا قصد شرکت در رقابت‌های انتخاباتی آمریکا را دارد؟»

              ظریف در کتاب خاطراتش که به نام «آقای سفیر» منتشر شده، دربارهٔ انتخاب او برای سمت نمایندگی دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل می‌گوید: «فکر می‌کنم در بهمن ماه سال ۱۳۸۰ بین من و آقای دکتر خرازی برای رفتن به نیویورک توافق صورت گرفت. ظاهراً آقای دکتر خرازی نیز همان موقع موضوع اعزام من را به رهبری هم گفته بودند. بعدها رهبری به من فرمودند که همان روز من به آقای حجازی گفتم که بهترین گزینه برای نیویورک شما هستید؛ اما بگذارید روند معمول وزارت خارجه طی شود. وقتی که رسماً به ما معرفی شدید، شما هم رسماً موافقت کنید... همچنین نکاتی را که برای مأموریت لازم بود یادآوری کردند. از جمله نکته‌ای را فرمودند که من در همه کلاسهایم برای دانشجویان گفته‌ام. به من فرمودند حتی اگر در موردی یقین داری که دیدگاهت ۱۸۰ درجه با من مخالف است، وظیفه داری دیدگاهت را بگویی. حتی ایشان مطرح کردند که این یک وظیفه شرعی است. بحمدلله من نیز همیشه این کار را انجام دادم.»

              او از سالیان دور ارتباط نزدیکی با رهبر معظم انقلاب و همچنین رییس جمهور و دیگر بزرگان من جمله آیت الله هاشمی رفسنجانی داشته ، به جز آنکه آنقدر مورد عنایت رهبری است که ایشان ظریف را «روزانه با اسم دعا می کنند» (گفت و گوی وزیر خارجه به «طلوع صبح»)، بلکه به تعبیر چند باره حضرت آیت الله خامنه ای ، «غیرتمند» و «امین» است و مورد اعتماد ویژه ی ایشان . ظریف سال ها در مدرن ترین دانشگاه های دنیا تحصیل کرده و در عین حال، چنان مقید به اصول و ارزش های دینی و اخلاقی است که «اصولگرا» به معنای حقیقی تر کلمه است، و البته مورد احترام شاخه اصیل و سنتی جریان اصولگرا و اصلاح طلب نیز هست.

              عضو شاخص کابینه ی دولت تدبیر و امید که در ایام دولت احمدی نژاد - برخلاف توصیه بزرگان - خانه نشین شد و هزینه های زیادی متحمل شد، یک دشمن درجه یک و تمام عیار نیز دارد ؛ جریانی که به «دلواپس» شهره است و البته محبوبیتی و مقبولیتی ندارد. شاخص این جریان تازه متولد شده ، «جبهه پایداری» تحت رهبری معنوی آیت الله مصباح یزدی، با هنرنمایی افرادی چون کوچک زاده و رسایی است که صرف مخالفت آنان، تشدید محبوبیت «ظریف» را موجب شده و خواهد کرد. هنرنمایی و بازیگری هایی که بعضاً با گستردن دروغ، بساط شایعه پهن کرده و موجب وهن و هتک حیثیت افراد می شوند ؛ اتفاقی که تا اینک ، نه به ندرت که به کثرت «مسبوق سابقه» بوده است.


              در چنین شرایطی که دریافتِ نوبلِ «ظریف» محتمل است و احتمالاً جریان اعتدال (مثل دکتر حسن روحانی و آیت الله هاشمی) او را به عنوان «ظرفیت بالقوه روزهای ابتدای سال 1400» می شناسد، می توان تصور کرد آواز کوبشها بر طبلهای حلبی، نیرومندتر و گوش خراش تر به گوش رسد و مخالفان تند خوی ، ترشروی و سخت دل معدود - که به هتک شخصیتهای برآمده از انقلاب شهرت یافته اند - بر مسیر پیشین خود بیش از پیش، اصرار ورزند تا مانع افزایش محبوبیت این «دیپلمات انقلابی» یا احیاناً ورود او به چنین عرصه ی صعب و مستعصبی شوند.

              ولو آنکه ظریف با «ایده ی نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری 1400 به عنوان کاندیدای جریان اعتدال» مخالف باشد (که به نظر نیز چنین می آید)، اما می توان پیش بینی کرد که در انتخابات ریاست جمهوری 1400 ، گزینه ای جدی و قطعی نزد افکار عمومی باشد، گوآنکه می توان تصور کرد مصرانه و قاطعانه چنین خواسته ای را رد کند، اما نمی توان گفت آنچه برای آیت الله هاشمی در انتخابات 92 اتفاق افتاد ، در سرنوشت سیاسی او تکرار نخواهد شد. در لحظات سرنوشت ساز انتخابات ریاست جمهوری 92 نیز ، پاسخ «آیت الله» به کاندیداتوری «نه» بود ، اما او در واپسین لحظات، نتوانست به خواست عمومی «نه» بگوید ؛ کاندیدا شد و شد آنچه شد!

              بی شک اما او خود نخستین فردیست که با چنین ایده ای مخالفت خواهد کرد ؛ ظریف از ناملایمتی های سیاسی، آنقدر خسته و دلشکسته است که شاید حتی تحمل تداوم همین مسیر را هم نداشته باشد؛ چندان که به «طلوع صبح» گفت: ...«این مسئولیت، مسئولیتی هم نیست که من دنبالش بوده باشم، هر لحظه ای که مرا از این مسئولیت معاف کنند لحظه ی شادی من خواهد بود» ... چنین پاسخی نشان می دهد او تمایلی برای ماندن در این فضا ندارد و بیشتر به خدمت و نقش تاریخی خود می اندیشد.

              با همه این احوالات، اگر صحنه ی بین الملل را اینک، مهمترین اشکال و دغدغه ی کشور و دیگر دولت های منطقه و جهان بدانیم، حضور چون اوئی با ردای ریاست جمهوری، می تواند صحنه روابط داخلی و بین الملل را بیش از پیش تغییر دهد. بالاخص آنکه ظریف - اگر اتفاق خاصی نیفتد و لابی صهیونیستی مانع تراشی نکند - یکی از گزینه های قطعی دریافت جایزه نوبل صلح خواهد بود ؛ در آن شرایط، ظریفی که دیگر، صاحب جایزه نوبل صلح است ، می تواند برای ایجاد روابط عاری از زور و فشار در منطقه و جهان، تاثیرات شگفتی در صحنه روابط بین الملل داشته باشد و تغییراتی شگرف را موجب شود.

              * مصطفی فقیهی

              نظر

              • H.samimi
                عضو فعال
                • Jan 2014
                • 2092

                #19297
                پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1


                در نشست خبری مشترک با ظریف
                فابیوس: حامل پیام دعوت اولاند از روحانی هستم/ هیأت وزرای اقتصادی فرانسه سپتامبر در ایران
                وزیر خارجه فرانسه گفت: حامل پیام رسمی دعوت رئیس‌جمهور کشورم از آقای روحانی هستم که در ماه نوامبر انجام گیرد.


                گزارش تصويري مرتبط

                -------------------------------





                به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، «لوران فابیوس» وزیر خارجه فرانسه در نشست مطبوعاتی با وزیر خارجه کشورمان که امروز (چهارشنبه) برگزار شد، با بیان اینکه 17 سال می‌گذرد و یک وزیر خارجه فرانسوی به طور رسمی به ایران نیامده بود بابت این حضور تشکر و قدردانی کرد.وی به دیدارش با رئیس‌جمهور کشورمان و ناهاری که با وی خواهد داشت اشاره کرد و افزود: پس از آن به دیدار معاون رئیس‌جمهور در حوزه محیط زیست، وزیر انرژی و وزیر حمل و نقل خواهم رفت. سفر من کوتاه اما پربار خواهد بود.وزیر خارجه فرانسه احترام و از سرگیری روابط را دلیل سفر خود به ایران خواند و یادآور شد:‌ ما دو کشور بزرگ هستیم. فرانسه به فرهنگ و نقش ایران و همچنین کیفیت دانشجویان، شهرهای ایران و نیز دردهایی که مردم ایران در زمان جنگ با عراق داشتند احترام می‌گذارد.فابیوس با ذکر این نکته که ما با هم درباره مسئله هسته‌ای گفت‌وگوهای زیادی داشتیم و ایران نیز به فرانسه احترام می‌گذارد،‌ افزود: فرانسه کشور آزادی‌هاست و استقلال و تکنولوژی ما مورد احترام است.وی ادامه داد: ما برای تعهدات‌مان احترام قائلیم و درباره از سرگیری روابط نیز باید بگویم که این توافق امکان می‌دهد که روابط را در سطوح دیگر دنبال کنیم.وزیر خارجه فرانسه با بیان اینکه حامل دعوت رسمی رئیس جمهور کشورمان از آقای روحانی هستم که در ماه نوامبر انجام گیرد،‌ یادآور شد: از سرگیری روابط سیاسی و اقتصادی را با ایران دنبال می‌کنیم. فرانسه با وضعیت جدید به وجود آمده قصد این کار را دارد و اگر ایران مایل باشد ما حاضریم شرکت‌هایمان که در عالی‌ترین سطح در دنیا فعال هستند در ایران کار کنند.وی اتومبیل‌سازی، محیط زیست و کشاورزی را از جمله زمینه‌های همکاری خواند و افزود: در ماه سپتامبر دو وزیر کشاورزی و شیلات و بازرگانی در قالب هیأتی به ایران خواهند آمد.فابیوس همکاری موزه «لوور» پاریس با ایران را نیز از دیگر زمینه‌ها خواند و افزود: توریست‌های فرانسوی مایل هستند که از شهرهای زیبای شما دیدار کنند. این از سرگیری روابط باید همچنین به منطقه و بین‌الملل نیز سرایت کند که به آقای روحانی و‌ آقای ظریف در زمان ناهار در این خصوص صحبت خواهم کرد.وی ایران را یک کشور بانفوذ در منطقه خواند و گفت: فرانسه نیز همینطور است و ما در مبارزه با تروریسم و افراطی‌گری دارای علایق مشترکی هستیم. ما علاقمند به صلح و ثبات در منطقه می‌باشیم.فابیوس معنای توافق هسته‌ای را صلح و ثبات در منطقه و محیط بین‌الملل خواند و یادآور شد: این فقط یک توافق فنی نیست بلکه برای ثبات است.وزیر خارجه فرانسه در پاسخ به سوالی در خصوص ذهنیت ایرانیان نسبت به نقش فرانسه در زمان مذاکرات هسته‌ای گفت: شنیده‌ام که یک ذهنیت از فرانسه در افکار عمومی ایران به وجود آمده است. در جایگاهی نیستم که نسبت به این ذهنیت اظهار نظر کنم. ایرانیان از تاریخ فرانسه برداشتی عالی دارند و ما روابط خوبی در گذشته داشتیم و دو کشور تمدن بزرگی هستند.فابیوس با اشاره به استقلال فرانسه که یکی از 5 عضو دائم شورای امنیت است، خاطرنشان کرد: ایرانی‌‌ها این احساس را در قلب‌شان دارند و می‌دانند که ما میراث‌دار انقلاب کبیر فرانسه هستیم و اصول ما نظیر آزادی، برابری و برادری تمام دنیا را چرخیده است و نقشی نیز در یکسری وقایع تاریخی در ایران داشته است.وزیر خارجه فرانسه اظهار داشت: درباره توافق هسته‌ای باید بگویم که ما ساعت‌ها و ده‌ها روز با یکدیگر مذاکره کردیم. گفته شده که فرانسه در گروه 1+5 موضع سختی داشته اما فرانسه در مسیر و مواضع خود استمرار داشته و یک موضع محکم و سازنده داشتیم.فابیوس با بیان اینکه موضوع هسته‌ای موضوعی ساده و شوخی نیست، یادآور شد: ما از آغاز، فرمول آقای روحانی را مدنظر داشتیم و آن را امضا کردیم که فناوری هسته‌ای آری اما بمب هسته‌ای نه و باید دقیقاً و به صورت فنی به آن می‌پرداختیم.وی از صالحی و هیأت کارشناسان فنی فرانسوی نیز قدردانی و تشکر کرد.وزیر خارجه فرانسه ادامه داد: دلیل دیگر موضع سخت ما این بود که ما بر علیه اشاعه مبارزه می‌کنیم. ایده ما این بود که نه تنها به یک توافق برسیم که برای دنیا و مردم ایران مفید باشد بلکه مانع اشاعه نیز بشویم زیرا خطر این موضوع برای کشورهای همسایه نیز هست و برای این خطر باید یک توافق محکم می‌داشتیم تا هیچکس به فکر ساخت بمب هسته‌ای نباشد.فابیوس یادآور شد: یک توافق نه چندان محکم می‌توانست کشورهای دیگر را تشویق به ساخت بمب هسته‌ای کند و روش فرانسه یک توافق محکم و استوار بود.وی با ذکر این نکته که اگر توافق با موافقت همه همراه نبود حاصل نمی‌شد،‌ گفت: فرانسه، ایران، آمریکا و سایر کشورها هر یک می‌خواستند مواردی را به توافق اضافه کنند ولی همه قصد داشتند که به توافق برسند.وزیر خارجه فرانسه افزود: اگر این تفکر ایجاد شده که فرانسه یک روش محدودکننده برای توافق داشته، اینطور نیست. این یک توافق تاریخی است زیرا 13 سال است که مذاکره می‌کنیم و امروز می‌خواهیم آن را به مرحله اجرا برسانیم.انتهای پیام/

                نظر

                • نجاT...
                  عضو فعال
                  • Dec 2013
                  • 2639

                  #19298
                  پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                  فابیوس: کارشناسان پروژه‌های همکاری اقتصادی با ایران را نهایی می‌کنند.


                  وزیر امور خارجه فرانسه اعلام کرد: طی چند هفته آینده گروه‌های کارشناسی بر سر مذاکرات اقتصادی صورت گرفته بررسی‌ها و مسائل کارشناسی لازم را انجام می‌دهند تا پروژه‌های همکاری قطعی مشخص شود.
                  انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

                  نظر

                  • نجاT...
                    عضو فعال
                    • Dec 2013
                    • 2639

                    #19299
                    پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                    اشتیاق و تمایل تلویحی وزیر خارجه فرانسه به حضور مجددا خودروسازان فرانسوی در ایران در حالی است که خودروسازان‌ متعدد شامل شرکتهای آلمانی، ژاپنی و آمریکایی برای حضور در ایران ابراز تمایل کرده‌اند. در این شرایط و با توجه به تمایل گسترده خودروسازان بزرگ بین‌المللی برای حضور در بازار ایران، دو خودروساز فرانسوی به دنبال پیشی گرفتن از رقبا و بازگشت سریعتر به ایران هستند.

                    ژان کریستوف کمار، مدیر امور منطقه آفریقا و خاورمیانه پژو بلافاصله پس از اعلام توافق هسته ای میان ایران و قدرتهای جهانی، به رویترز گفته بود: برخلاف شراکت کنونی که تحت آن ایران خودرو مدلهای قدیمی‌تر این خودروساز را مونتاژ می‌کند، تحت شراکت جدید با استفاده از جدیدترین معماری و موتورهای پژو، خودرو تولید خواهد کرد.

                    وی در ادامه افزوده بود: برداشته شدن قریب الوقوع تحریمهای مالی زنجیره تامین قطعات را مجددا خواهد گشود و به پژو امکان می‌دهد فروش معمولی این قطعات را ازسرگیرد.
                    انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

                    نظر

                    • نجاT...
                      عضو فعال
                      • Dec 2013
                      • 2639

                      #19300
                      پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                      اینجوری که کارها داره پیش میره, تا کنگره بخواد در مورد توافق تصمیم بگیره همه ی قراردادها رو اروپا بلعیده!!
                      آمریکا باید عجله کنه.
                      گرچه شاید از سهم خودش در طول مذاکرات مطمئن شده.
                      انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

                      نظر

                      • Hessam
                        عضو فعال
                        • Aug 2012
                        • 1240

                        #19301
                        پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1


                        مذاکره با ایرباس برای نوسازی ناوگان هوایی

                        پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
                        وزیر راه و شهرسازی از مذاکره با شرکت هواپیماسازی ایرباس برای نوسازی ناوگان هوایی ایران خبر داد.

                        به گزارش مهر، عباس آخوندی بعد از مذاکره خصوصی با لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه با بیان اینکه ایران و فرانسه روابط تجاری تاریخی دارند، گفت: همکاری دو کشور در زمینه‌های مختلف هوایی، ریلی، جاده‌ای و دریایی با شرکت‌های فرانسوي سابقه دیرینه دارد.

                        وي با بیان اینکه شركت‌هاي مختلف ايراني و فرانسوي از گذشته رابطه گسترده‌اي داشته‌اند، افزود: در سفر چندي پيش بنده به پاريس و همچنين سفر هيات فرانسوي به ايران در ارتباط با حوزه هوايي صحبت‌هاي مختلفي صورت گرفت.

                        وزير راه و شهرسازي درباره نوسازی ناوگان هوایی کشور گفت: ایرباس به عنوان یکی از شرکت‌های هواپیمایی اروپایی حدود ۵۰ درصد از ناوگان هوایی ایران را تشكيل مي‌دهد و در این زمینه برای نوسازی ناوگان هوایی کشور در حال مذاکره مستقيم با شرکت ایرباس هستیم.

                        وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به پرسش خبرنگار TF۱ درباره تأثیر عملکرد وزیر خارجه فرانسه در مذاکرات اخیر ۱+۵ در روابط اقتصادی بعدی ایران و فرانسه اظهارداشت: من فکر می‌کنم باید پنجره‌ای جدید باز شود تا بتوان برای آینده فکر کرد. به عقیده من، بهتر است رویکرد جدیدی را آغاز کنیم.

                        در همین حال، لوران فابیوس پس از دیدار و گفتگو با عباس آخوندی گفت: در سفر به ایران با چند وزیر دیدار داشتم و سفر بسیار خوبی بود، زیرا برای همکاری بین دو کشور، عزم واقعی وجود دارد.

                        فابیوس اظهارداشت: حوزه کاری وزارت راه و شهرسازی ایران گسترده است و در بخشهای حمل و نقل ریلی، هوایی، دریایی و جاده ای بحث و گفتگو کردیم.

                        وی افزود: قرار است ظرف چند هفته آینده گروه های کارشناسی مأمور کنیم که روی موضوع های بحث شده برنامه ریزی شود.


                        نظر

                        • امام قلی خان
                          عضو فعال
                          • Aug 2015
                          • 1542

                          #19302
                          پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                          پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : یک مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران گفت: توجه و حمایت مردم از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ا‌ی می‌تواند برای‌مان بسیار روحیه بخش باشد.

                          حمید بعیدی‌نژاد، عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان در سخنانی پس از نشستی که روز چهارشنبه با مدیران شبکه رادیویی ایران داشت ضمن تشکر از مردم به دلیل حمایت‌شان از تیم مذاکره کننده هسته‌ای گفت: حمایت‌ها و اظهار لطف مردم به گروه هسته‌ای ایران، باعث شده انگیزه لازم برای ادامه کاری سخت، فشرده و نفس‌گیر که طی دو ماه گذشته در جریان بوده، به وجود آید.

                          او ادامه داد: این تفاهم‌ها و مجموعه مذاکراتی که حاصل شده، چنانچه به نتیجه برسد، هم‌چنان ماه‌های سختی را در پیش رو دارد، از این رو توجه و حمایت مردم از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای، می‌تواند برای‌مان بسیار روحیه بخش باشد.

                          این عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران در ادامه توضیحاتی را درباره روند مذاکرات هسته‌ای کشور ارائه کرد و در پاسخ به این پرسش که رسانه‌ها در روشن‌سازی افکار عمومی نسبت به برنامه هسته‌ای چه نقش و جایگاهی دارند نیز گفت: رسانه‌های ارتباط جمعی نه تنها در بحث مذاکرات هسته‌ای بلکه در وقایعی که امروز جهان با آن روبه‌رو است، نقش مهم و تاثیرگذاری دارند، در خصوص مذاکرات نیز باید گفت اگر رسانه‌ها نبودند بسیاری از مردم از روند و نتیجه مذاکرات آگاه نمی‌شدند.

                          بعیدی‌نژاد گفت: دفاع از آرمان‌های یک ملت و کشور کار آسانی نیست و برای این دفاع ایثارگری‌های زیادی شده است و برای ما مسوولیت سنگینی بود. نمی‌توانم یک لحظه خاص را به عنوان سخت‌ترین لحظه نام ببرم اما شیرین‌ترین لحظه زمانی بود که کشورهای مقابل به حقوق مسلم ایران تن دادند امری که سال گذشته و ماه‌های گذشته تصور آن ممکن نبود.

                          این دیپلمات کشورمان درباره دوری وی از خانواده اظهار کرد: غیبت‌های طولانی ما از خانواده فشارهایی را برای آن‌ها در برداشت اما سعی می‌کردند ناراحتی خود را به ما منتقل نکنند، در هر حال دوره سختی را گذراندند.


                          منبع: ایسنا
                          نه محقق بود نه دانشمند چارپایی بر او کتابی چند
                          از هم ندوشیم.
                          با هم بنوشیم.

                          نظر

                          • Rudel
                            عضو فعال
                            • Apr 2014
                            • 2164

                            #19303
                            پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                            در اصل توسط نجاT... پست شده است View Post
                            اینجوری که کارها داره پیش میره, تا کنگره بخواد در مورد توافق تصمیم بگیره همه ی قراردادها رو اروپا بلعیده!!
                            آمریکا باید عجله کنه.
                            گرچه شاید از سهم خودش در طول مذاکرات مطمئن شده.
                            آمریکا وارد بازار ایران نخواهد شد چون تحریم داماتو فعلا حذف نمیشه
                            دوم این که محافظه کاران سنگ اندازی می کنند حتی در صورت لغو داماتو

                            نظر

                            • MAGDAD2015
                              عضو فعال
                              • Feb 2015
                              • 342

                              #19304
                              پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                              در اصل توسط MAGDAD2015 پست شده است View Post


                              تجمع اعتراضی دانشجویان به حضور فابیوس در فرودگاه مهرآباد

                              جمعی از مردم و دانشجویان در اعتراض به حضور فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه در فرودگاه مهرآباد تهران تجمع کردند.





                              به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، جمعی از مردم و دانشجویان در اعتراض به حضور فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه در فرودگاه مهرآباد تهران تجمع کردند.

                              پلاکاردهای دانشجویان مضامینی همچون «ایدز، هدیه فرانسه به ایران»، « بعد از 30 سال کدام جنایت است؟ تسخیر جاسوس خانه یا انتقال ایدز»، « نه می بخشیم، نه فراموش می‌کنیم»، «فرانسه و آمریکا، سروته تحریم‌ها»، « فابیوس نوکر آمریکا، جاسوس اسرائیل»، «سلطان ایدز خوش نیامدی» دارد.
                              ************************************************** ************************************************** *************************************

                              لازم بتوضیح است این عزیزان 4نفر بودند که تصویر نفر چهارم بعلت این که * در حال گرفتن عکس از 3نفر دیگر بود* رویت نمی شود

                              ولی پلاکارد خود را موفق شدن به نفر سوم سمت راست تصویر بدهند *

                              ************************************************** ************************************************** *************************************

                              عکس فوق خیلی پیامهاداره که مهم ترینش این است که *

                              مردم دارن به بلوغ سیاسی می رسند * و بدور از حرکات احساسی و هیجانی مصلحتهای خودشان را هم در رفتار سیاسی بروز می دهند*

                              ولذا شک نکنید نظام هم با احترام گذاشتن به مطالبات مردم *باید خودش رو با ایشان هماهنگ کند*مطمئنا با قطعی شدن توافق هسته ای

                              سرعت این هماهنگی معقول تر شده و در انتخابات مجلس دوره جدید در اواخر سال خودش را بیشتر نمایان می کند*

                              نظر

                              • MAGDAD2015
                                عضو فعال
                                • Feb 2015
                                • 342

                                #19305
                                پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1



                                لوموند دیپلماتیک: ایران قدرت برتر منطقه، با مردمی با فرهنگ و مرزهای امن‌ است
                                یک نشریه فرانسوی با اشاره به اینکه ایران هم اینک قدرت غالب منطقه است نوشت: ایران کشوری با مرزهای امن، مذهبی، دارای قومیت‌های متفاوت و با فرهنگ و نیز از لحاظ زبانی همگون پسند است.






                                نشریه فرانسوی «لوموند دیپلماتیک» در گزارشی ضمن اشاره به سی و شش سال خصومت ایران و آمریکا و تایید بر دست نشانده بودن «محمد رضا شاه پهلوی»،وقوع جنگ تحمیلی و حمایت واشنگتن از «صدام حسین» رییس جمهور وقت عراق،حمله به هواپیمای مسافربری ایران و کشته شدن 290 انسان بیگناه،در دهه 80 میلادی نوشت: بعد از کمک ایران به آمریکا در نبرد علیه طالبان در افغانستان،«جورج دابلیو بوش» رییس جمهور وقت آمریکا، ایران را کشور محور شرارت نامید. متعاقب آن نیز ایران با حمایت از شیعیان عراقی مشکلاتی را برای آمریکا در عراق ایجاد کرد. واشنگتن در عمل مقابله به مثل به دفتر دیپلماتیک ایران در عراق حمله کرد و برخی از کارمندان آن را دستگیر کرد.بر اساس این گزارش،با بیرون رفتن تدریجی قوای نظامی آمریکا از عراق ،ایران حمایت خود را از حکومت هوادارش افزایش داد. همزمان با رشد برنامه هسته‌ای ایران این آمریکا بود که با بد افزارها به رایانه‌های این کشور حمله کرد و همزمان نیز تحریم‌هایی را علیه ایران و بخش انرژی این کشور تحمیل کرد.لوموند دیپلماتیک نوشت: به طور خلاصه باید گفت که در 36 سال گذشته روابط ایران و آمریکا خصمانه و بی‌فایده بوده و بنظر می‌رسد هیچ کدام از طرفین از هم مزیتی نمی‌برند و شاید هردو کماکان متعهد به نبرد علیه هم باشند.این نشریه فرانسوی نوشت: همزمان با تلاش‌های آمریکا،ایران هم اینک قدرت غالب منطقه بوده که این مورد در حال افزایش نیز می‌باشد. البته حذف صدام حسین در عراق و طالبان در افغانستان به صعود ایران در منطقه کمک کرد و حال کار بجایی رسیده است که واشنگتن از برخی فعالیت‌های ایران در عراق برای نبرد علیه داعش حمایت می‌کند. واشنگتن با وجود شکست سریالی راهبردهایش در یمن،لبنان،سوریه از ایرانیان ملتمسانه می‌خواهد نقش محوری را در این مناطق داشته باشند و آن‌ها نیز البته این نقش را دارند. در ادامه این مطلب آمده است: با وجود خسارت‌های وارده بر اقتصاد ایران بواسطه تحریم‌های آمریکا، ایران در داخل کشور قدرتمند است و شاید بتوان گفت باثبات ترین کشور خاورمیانه است. ایران کشوری با مرزهای امن، مذهبی،دارای قومیت‌های متفاوت و با فرهنگ و نیز از لحاظ زبانی همگون پسند است.این کشور از بعد پیروزی انقلاب اسلامی در سال 79 میلادی چندین انتخاب دموکرات را برگزار کرده و برخلاف دیگر کشورهای منطقه رهبران ایران هرگز بیم وقوع انقلاب اسلامی را ندارند زیرا این انقلاب را پیشتر انجام داده بودند.در بخش دیگر این مطلب با اشاره به دلایل هسته‌ای شدن ایران و موفقیت این کشور در حفظ این دستاورد آمده است: در حالی‌که این دیپلماسی بود که ایران و آمریکا را در این زمینه کنار هم آورد، اما مسئله پول و مادیات این رابطه را بیشتر می‌کند. ایران چهارمین کشور دارای ذخایر نفتی و دومین دارنده منابع گاز طبیعی است و آماده می‌باشد با رفع تحریم‌ها کار فروش حامل‌های انرژی را به بازارهای جهانی آغاز کند. رفع تحریم‌ها امکان داد و ستد تجار ایرانی را با بازارهای جهانی و برعکس فراهم می‌آورد.لوموند دیپلماتیک در خاتمه نوشت: توافق ماه جولای ایران و آمریکا را دوست نمی‌کند .این توافق تنها درها را برای بزرگترین بازیگران منطقه و جهان باز می‌کند تا در زمینه مالی و تجاری روابطشان را بهبود بخشند و این بعد از 36 سال خصومت بین ایران و آمریکا در ناامن‌ترین منطقه جهان موفقیتی کوچک نیست.انتهای پیام/

                                نظر

                                در حال کار...
                                X