در اصل توسط naruto پست شده است
View Post
آثار توافق هسته اي ايران و 5+1
Collapse
X
-
گزارش جدید آژانس و ادعاهای جدید علیه ایران
بازتاب برگزاری دور جدید مذاکرات هسته ای میان ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی، انتشار ادعاهایی جدید علیه برنامه هسته ای ایران در گزارش آتی آژانس، تأکید مجدد آمریکا بر ادامه مسیر دیپلماسی با ایران، اظهارات جنگ طلبانه میت رامنی، کاندیدای جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و دعوت ایران از نخست وزیر دولت فلسطین برای شرکت در اجلاس غیرمتعهدها، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
بازتاب برگزاری دور جدید مذاکرات هسته ای میان ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی، انتشار ادعاهایی جدید علیه برنامه هسته ای ایران در گزارش آتی آژانس، تأکید مجدد آمریکا بر ادامه مسیر دیپلماسی با ایران، اظهارات جنگ طلبانه میت رامنی، کاندیدای جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و دعوت ایران از نخست وزیر دولت فلسطین برای شرکت در اجلاس غیرمتعهدها، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
به گزارش «تابناک»، مهمترین خبر امروز مطبوعات جهان در رابطه با ایران، به موضوع برگزاری دور جدید مذاکرات هسته ای میان ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی و نتایج این مذاکرات اختصاص دارد. روزنامه «نیوز اینترنشنال» در این رابطه به سخنان «هرمن ناکارتس»، مقام ارشد آژانس و علی اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس پرداخته که هر یک از دیدگاهی متفاوت نتایج مذاکرات را مورد ارزیابی قرار داده اند. این روزنامه در عین حال به اظهارات جدید بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی اشاره کرده که روز گذشته مدعی شده بود شواهد جدید، نشان دهنده افزایش تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای، بر خلاف درخواست های جامعه بین المللی است.
«سی. بی. اس»، «گالف تایمز»، «تودی زمان» و «دیلی استار» از جمله دیگر مطبوعاتی هستند که امروز اقدام به بازتاب این خبر کرده اند.
در همین حال، «ان. بی. سی» و شماری دیگر از رسانه های آمریکایی مدعی شده اند در گزارش جدید آژانس که قرار است هفته آینده منتشر شود، به مسائلی اشاره شده که نگرانی جامعه بین المللی را به دنبال خواهد داشت. در این گزارش آمده که ایران حدود 1000 سانتریفیوژ جدید را در تأسیسات هسته ای خود به کار انداخته و با استفاده از آن می تواند به روند غنی سازی اورانیوم خود سرعت ببخشد. مقامات آژانس اظهار داشته اند که اغلب این سانتریفیوژهای جدید در تأسیسات زیرزمینی «فردو» نصب و راه اندازی شده اند.
نکته جالب اینجاست که مانند همیشه، گزارش آژانس پیش از رسیدن به دست ایران و دیگر کشورهای عضو، در اختیار رسانه ها قرار گرفته تا بهانه های لازم برای فضاسازی علیه برنامه هسته ای ایران تکمیل شود.
با این حال، آمریکا که طی هفته های اخیر همواره اعلام کرده به سیاست دوجهتی خود مبنی بر اعمال فشار و همچنین مذاکره با ایران پایبند و با حمله یکجانبه به ایران مخالف است، روز گذشته بار دیگر بر این موضوع تأکید کرده است. به نوشته «نیویورک تایمز»، در بیانیه ای که پیش از برگزاری مذاکرات دیروز ایران و آژانس از سوی دولت آمریکا منتشر شد، عنوان شده که هنوز زمان و فضای لازم برای دستیابی به راه حلی دیپلماتیک برای مسئله هسته ای ایران وجود دارد. نیویورک تایمز معتقد است انتشار این بیانیه به منظور جلوگیری از اظهارنظرهای منفی مقامات اسرائیلی مبنی بر شکست مذاکرات بوده است.
اما در نقطه مقابل دولت آمریکا، «میت رامنی»، کاندیدای جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا معتقد به استفاده از گزینه نظامی در قبال برنامه هسته ای ایران است. «تایمز اسرائیل» با اشاره به سخنان روز گذشته میت رامنی، اشاره می کند که از نظر وی، چه در موضوع سوریه و چه در مورد ایران، ایالات متحده باید گزینه نظامی را در دستور کار خود قرار دهد. وی گفته آمریکا باید از همه روش های ممکن به ایران فشار وارد کند؛ اما آن ها باید بدانند که در صورت منصرف نشدن از فرایند هسته ای شدن، آمریکا مایل است که گزینه نظامی را در دستور کار خود قرار دهیم.
در نهایت، در خبری مرتبط با برگزاری اجلاس عدم تعهد در تهران، خبرگزاری «رویترز» از دعوت ایران از «اسماعیل هنیه»، نخست وزیر دولت فلسطین برای شرکت در این اجلاس خبر داده است. رویترز اشاره کرده دعوت از هنیه در حالی صورت می گیرد که پیش از این، ایران از «اسماعیل هنیه»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز برای شرکت در این اجلاس دعوت به عمل آورده بود و مدعی شده اقدام ایران، می تواند موجب آزردگی عباس و همچنین خشم دولت های غربی شود.الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.
نظر
-
با توجه به اینکه برگزاری اجلاس غیرمتعهدها در این سطح و در این زمان در تهران، "تودهنی جانانه و خردکننده ای بر دهان غرب" است،
آیا غرب با ایجاد شیطنت، باعث عدم برگزاری آن نخواهد شد؟
آیا در طول برگزاری احتمالی اجلاس و باتوجه به عدم امکان پاسخ تند و مستقیم از سوی ایران، آیا غرب فرصت مناسبی برای یکسره کردن داستان سوریه نخواهد یافت؟
نظر
-
توافق محرمانه اسرائیل و آمریکا: حمله به ایران تا انتخابات موقوف!
مقامات بلندپایه آمریکا و اسرائیل طی توافقی محرمانه ، مقرر کردند که «اسراییل تا انتخابات آمریکا از حمله به ایران خودداری کند» در این توافق که در سطح مشاوران سران آمریکا و اسرائیل «توم دونیلون»و «رون درمر» حاصل و تدوین شده ، آمده است: اگر در حل برنامه هسته ای ایران پیشرفتی نباشد
مقامات بلندپایه آمریکا و اسرائیل طی توافقی محرمانه ، مقرر کردند که «اسراییل تا انتخابات آمریکا از حمله به ایران خودداری کند»
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب» به نقل از رسانه های اسرائیلی ؛ در این توافق که در سطح مشاوران سران آمریکا و اسرائیل «توم دونیلون»و «رون درمر» حاصل و تدوین شده ، آمده است: اگر در حل برنامه هسته ای ایران پیشرفتی نباشد باراک اوباما تصمیم خود را در باره کاربرد نیرو جهت ممانعت از دسترسی ایران به بمب اتمی به کنگره آمریکا بصورت کتبی ابلاغ خواهد کرد و نزدیک به انتخابات در آمریکا در نوامبر، اوباما در پارلمان اسراییل سخنرانی کرده و علانا کاربرد نیرو را وعده خواهد داد.
در پاسخ ، اسراییل با تاخیر انداختن حمله به ایران موافقت کرده است.درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-
توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.
نظر
-
در اصل توسط homework پست شده است View Postوالا منم موافقم با دوستان
اونا ( اوباما ) هیچ وقت دلشون برای ما نمیسوزونه
فقط و فقط به فکر منافع خودشونن
منم باهات موافقم،، اونا دلشوش به حال ما نمیسوزه ولی سران خودمون قطعا دلشون به حال ما میسوزه!!علت بروز مشکلات نادانی افراد نیست، بلکه بیشتر دانسته هایی هست که حقیقت ندارند!
نظر
-
ایران تاسیسات پارچین را پوشانده است
همزمان با پایان بینتیجه گفت و گوی نمایندگان ایران و آژانس بین المللی انرژی هستهای منابع غربی میگویند ایران برای مخفی کردن تاسیسات پارچین از دید ماهواره ها بر روی این محوطه پلاستیک صورتی کشیده است.
پایگاه نظامی پارچین به یکی از موضوعهای محوری اختلاف جمهوری اسلامی با آژانس بین المللی انرژی اتمی تبدیل شده است. آژانس پیش از گفتگو با نمایندگان ایران در روز جمعه (۲۴ اوت/ ۳ شهریور) دسترسی به این تاسیسات را یکی از اولویتها خود عنوان کرده بود.
هشت ساعت گفتگوی بینتیجه
تازه ترین دور گفتگو بر سر فعالیتهای مناقشه برانگیز اتمی جمهوری اسلامی روز جمعه در حالی به پایان رسید که نمایندگان ایران و آژانس ارزیابیهای متفاوتی در مورد آن دارند. علی اکبر سلطانیه، نماینده دائم جمهوری اسلامی در آژانس که تیم مذاکره کنندگان ایران را سرپرستی میکرد، گفت که این مذاکرات همراه با اختلاف اما سازنده بود.
خبرگزاری مهر بامداد شنبه (۴ شهریور / ۲۵ اوت) از قول سلطانیه نوشت: «ما تقریبا هشت ساعت گفتگوهای فشرده داشتیم. نشست در محیطی سازنده برگزار شد و عمدتاً تلاش کردیم تا شکافهایی را که ناشی از برخی اختلافات در ساختار، نگرش، و مدالیته برای حل مسئله بود از بین ببریم.»
برخلاف نظر سلطانیه، هرمان ناکارتس، رئیس هیات مذاکرهکنندهی آژانس با ایران، پس از خاتمهی گفتگوهای وین گفته است: «صحبتها و مذاکرات امروز بسیار پیچیده بود و اختلاف نظرها بین ایران و آژانس همچنان پابرجاست و این مسئله مانع از دستیابی به یک توافق میشود.»
پوشش صورتی تاسیسات پارچین
آژانس بینالمللی انرژی اتمی از ماهها پیش خواستار دسترسی فوری و بدون قید و شرط به تاسیسات پارچین شده است. بر اساس برخی گزارشهای امنیتی در این پایگاه نظامی آزمایشهای صورت گرفته که میتواند با ساخت چاشنی انفجاری برای موشکهای حامل کلاهک اتمی مرتبط باشد.
آژانس ایران را متهم میکند که از ابتدای سال جاری میلادی سرگرم پاکسازی تاسیسات پارچین است. تصویرهای ماهوارهای که موسسه علوم و امنیت بینالمللی منتشر کرده نشان میدهد که بخشی از عمارتهای پایگاه پارچین تخریب شده و خاک بخشهایی از محوطه جابهجا شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در تازهترین تصویرهای ماهوارهای پوشش صورتیرنگی پیداست که قسمتهایی از محوطه پایگاه پارچین را پوشانده است.
پارچین، وسیلهی انحراف افکار عمومی
مطابق گزارشهای آژانس و گزارشهای امنیتی منابع غربی، اطلاعاتی که از ماهواره ها به دست آمده عملیات وسیع ساختمانی در پارچین و در ماههای گذشته را تایید میکند. سلطانیه در مورد مخالفت تهران با بازدید بازرسان از پارچین گفت: «دلیل اینکه این موضوع بسیار پیچیده است این است که مسئله به امنیت ملی ما مربوط میشود و برای ما "موضوعی ظریف" به شمار میرود.»
نمایندهی دائم ایران درباره موضوعی که آن را ظریف خوانده توضیح بیشتری نداده است. برخی از کارشناسان غربی معتقدند ایران با عمده کردن مسئله تاسیسات پارچین قصد منحرف کردن افکار عمومی از دیگر فعالیتهای "مشکوک" خود را دارد. بر این اساس یافتن رد مواد رادیواکتیو با تخریب عمارتها و انتقال خاک آنها به چند صد متر آن طرفتر همچنان ممکن است.
برخی از ناظران اعتقاد دارند آزمایشهای انجام شده در پارچین به حدود یک دههی پیش مربوط میشوند و ایران فرصت کافی برای پاکسازی این تاسیسات را داشته است. با این همه به نظر میرسد موضوع بازرسی از این مجموعه یکی از دلایل ناکام ماندن تازه ترین دور مذاکرات هستهای میان آژانس و جمهوری اسلامی بوده است.
The greater the risk ، The greater the reward
هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری
نظر
-
جنگ عراق فاجعه بود، حمله به ایران فاجعهای بزرگتر است
برژینسکی: اگر غنیسازی را حق ایران بدانیم، احتمال موفقیت مذاکرات هست
مشاور اسبق امنیت ملی آمریکا، اشغال عراق را سبب بیثباتی خاورمیانه دانست و با اشاره به ایران گفت: اگر مذاکرات حقیقی بر این اساس باشد که غنیسازی را حق ایران بدانیم، احتمال موفقیت مذاکرات هست.
به گزارش فارس، «زبیگنیو برژینسکی» نظریهپرداز و سیاستمدار سرشناس آمریکایی و مشاور اسبق امنیت ملی این کشور در تازهترین اظهارنظر خود در کتاب «نگاهی راهبردی؛ آمریکا و بحران رهبری دنیا» جنگ آمریکا علیه عراق و اشغال این کشور را اشتباهی اعلام کرد که مشروعیت آمریکا را به همراه اعتبار رئیس جمهوری این کشور از بین برد و آن را فاجعه دانست.
برژینسکی گزینه اقدام نظامی علیه ایران را فاجعهای بزرگتر دانست و با بیان اینکه «نباید به جایی برسیم که بگوییم راهی جز جنگ نداریم» تاکید کرد که در صورت اقدام علیه ایران، پایگاههای نظامی آمریکا در منطقه به همراه نیروهای آن در افغانستان و عراق به خطر میافتند.
وی در ادامه خواستار به رسمیت شناخته شدن حق ایران در غنیسازی ولو در درجه پایین شد و تاکید کرد که اگر گفتوگویی حقیقی با ایران صورت بگیرد، احتمال موفقیت مذاکرات وجود خواهد داشت.
برژینسکی: جنگ عراق اشتباه بود و اعتبار آمریکا را از بین برد
برژینسکی در تحلیلی عمیق از چالشهای پیشروی آمریکا در گفتوگو با نشریه «نشنال اینترست» جنگ عراق را «اشتباه» دانست و در خصوص عوامل شکست نیروهای غربی [و ناتو] در ایجاد دورهای جدیدی در برتری دادن غرب بر جهان پس از فروپاشی شوروی اعلام کرد: فکر میکنم که غرب خسته است. اروپا قطعا احساس مسئولیت جهانی را از دست داده است. این در بخشی از خود، به دلیل تاسیس اتحادیه اروپا بود. اما آمریکا رفتار بر اساس خودکفایی را آغاز کرد همانطور که فکر کرد که تاریخ حقیقتا به پایان خود رسیده است.
برژینسکی در خصوص تاثیر برخی تصمیمهای قدرتهای غربی در به وجود آمدن وضع کنونی دنیا، مانند جنگ عراق، گفت: [جنگ عراق] فاجعه بود... مشروعیت آمریکا را در دنیا از بین برد. اعتبار رئیس جمهوری را در هم شکست و هزینههایی هنگفت بر دولت آمریکا بار کرد که در بیثبات کردن کل خاورمیانه نقش داشت. نقش مثبت صدام در مهار ایران را باید به این افزود، در مقایسه با عراق امروز که در بیثباتی غرق شده است. این یعنی اینکه دنیا میتوانست طوری دیگر باشد اگر آمریکا عراق را اشغال نکرده بود. به بیان ساده، خاورمیانه باثباتتر از الان میبود.
مردم آمریکا از تحولات دنیا بیخبرند/سران هم با هوشمندی رفتار نمیکنند
نشریه نشنال اینترست در ادامه درباره ضرورت این مطلب سوال کرد که آمریکا باید هویتی داشته باشد که تاثیرش بر کشورها و ملتهای دنیا را حفظ کند و اینکه حجم خسارتی که اقدامات [اشتباه] آمریکا پس از جنگ سرد به وجهه آمریکا زد چقدر است، برژینسکی گفت: آمریکا متاسفانه مشروعیت ما را گرفت. این امر سبب میشود خیلی ساده بخشهایی از دنیا به طور غریزی با ما دشمن باشند. بدتری این است که ما این را نادیده گرفتیم و طوری رفتار کردیم که گویی ماموریتی ویژه داشتیم. البته در کنار این امور نمیتوان در هر اتفاقی آمریکا را سرزنش کرد. دوره گذشته شاهد کشمکش سلطهجویی بین قدرتهای بزرگ بود.
برژینسکی افزود: اما آنچه حقیقتا نگران کننده است... این است که مردم ما [تحولات] دنیا را نمیفهمند و هیچ اطلاعی از اتفاقات دنیا ندارند... وضع وقتی بدتر میشود که سران هم با هوشمندی رفتار نمیکنند و بر شعارهای ساده تکیه میکنند.
اگر مذاکره حقیقی با ایران شود، احتمال موفقیت هست/حمله به ایران فاجعهای بزرگتر از فاجعه عراق است
در خصوص مسئله ایران، نشریه نشنال اینترست از احتمال حمله آمریکا و همچنین اسرائیل به ایران سخن گفت که برژینسکی احتمال اقدام از جانب اسرائیل را بیشتر از آمریکا دانست و با بیان اینکه تردید دارد که آمریکا چنین اقدامی بکند، هشدار داد: آغاز کردن جنگ ساده است اما تمام کردن آن خیلی سخت است.
مشاور امنیت ملی اسبق آمریکا افزود: قیمت انرژی بسیار بالا خواهد رفت. این، بر اقتصاد دنیا فوقالعاده تاثیر میگذارد. بدتر اینکه ما اروپاییها را در اختیار روسها قرار میدهیم. آنان [اروپاییها] در این دوره خیلی نگرانند که قیمت انرژی بالا نرود همچنانکه طبق پیشبینیهای بودجهشان قیمت بین 90 تا 120 دلار است. اما اگر قیمت هر بشکه نفت به بالای 200 دلار جهش کند، این برای آنان مناسب نخواهد بود. علاوه بر این، حمله به ایران فاجعهای بزرگتر است زیرا پایگاههای نظامی ما در منطقه و همچنین نیروهای ما در افغانستان و عراق را در معرض تهدید قرار میدهد.
وی هشدار قبلی خود را نیز درباره جنگ با ایران که کل منطقه را در بر میگیرد، تکرار کرد و گفت: نباید به نقطهای برسیم که بگوییم [جز جنگ] هیچ راهی نداریم. ما راه داریم. ما این راه را داریم که اسرائیلیها را به اجتناب از جنگ متقاعد کنیم. اگر مذاکرات حقیقی [با تهران] با این مبنا انجام شود که غنیسازی با درجه پایین را حق ایران بدانیم، احتمال موفقیت مذاکرات را بعید نمیبینم... اگر توافق شامل حل و فصلی سخیف برای ایران باشد، ما قطعا به توافق نخواهیم رسید... .
راهکار دو دولت برای مسئله فلسطین خیلی دیرهنگام است
در خصوص منازعه اسرائیل با فلسطین نیز برژینسکی به صورت مشروح در کتاب خود سخن گفته است. وی تشکیل دو دولت را گزینهای بسیار دیرهنگام دانست «زیرا ادامه این راهحل بر مبنای حل و فصل حقیقی بین طرفین است... این امر خیلی دشوار است آنهم در شرایط کنونی که یک طرف قدرتمندتر است و انگیزهای بر دادن امتیاز ندارد. در مقابل هیچ طرفی در خارج از این دو هم به سوق دادن مسئله به جلو ملتزم نیست».الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.
نظر
-
امکان حذف بازرسی تاسیسات پارچین از دستور کار آژانس
آژانس بین المللی انرژی اتمی ممکن است از بازرسی تاسیسات اتمی پارچین صرفنظر کند. فرانس پرس به نقل از محافل دیپلماتیک غربی نوشته که بازرسی از این مرکز با پاکسازی آن، بیمعنا و کم اهمیت شده است.
در حالیکه آژانس بین المللی انرژی اتمی از ماهها پیش خواستار دسترسی فوری و بدون قید و شرط به تاسیسات پارچین شده بود، تازه ترین تصاویر ماهواره ای از این تاسیسات نشانگر پوشش صورتی رنگی روی بخشهایی از محوطه این مرکز هستند.
پارهای دپیلماتهای نزدیک به آژانس در روز شنبه (۲۵ اوت/۴ شهریور) به فرانس پرس گفته اند که با پاکسازی پارچین، بازدید از این مرکز بیمعنا خواهد بود و حذف آن از دستور کار این سازمان بعید نیست.
پیش از این و در روز جمعه اعلام شده بود که امکان دارد به دلیل بیثمر بودن بازدید از تاسیسات اتمی پارچین، گزارش فصلی آژانس در مورد برنامه های هستهای ایران، فاقد جزییات مربوط به این مرکز باشد. این گزارش قرار است هفته آینده منتشر شود.
آخرین تصاویر انتشار یافته توسط موسسه آمریکایی "علوم و امنیت بین المللی" در اوایل ماه اوت نشاندهنده جابجاییها و پاکسازیهایی در تاسیسات پارچین واقع در جنوب شرقی تهران بودند. سری جدید این تصاویر ماهوارهای روز جمعه (۲۴ اوت/۳ شهریور) منتشر شدند که در آنها میتوان استتار این مرکز با لفافهای پلاستیکی را دید.
به عقیده دپیلماتها، این اقدام را میتوان حمل بر پنهان کردن فعالیتهای پارجین از دید دوربینهای ماهوارهای کرد.
پیش از این نیز، ایران از سوی کشورهای غربی متهم به استتار بخشهایی از تاسیسات پارچین شده بود. آژانس بین المللی انرژی اتمی در ماه مه اعلام کرد که هرگونه تلاش ایران برای پاکسازی پارچین، در روند بازرسی موثر و مفید از آن تاثیر منفی میگذارد. در آن زمان، علی اصغر سلطانیه، نماینده دایمی ایران در آژانس، پاکسازی پارچین را رد کرد و چنین اتهامی را "خندهدار و بچگانه" خواند.
اما اینک آژانس ایران را متهم میکند که از ابتدای سال جاری میلادی سرگرم پاکسازی تاسیسات پارچین بوده است. تصویرهای ماهواره ای که موسسه علوم و امنیت بینالمللی منتشر کرده نشان میدهد که بخشی از عمارتهای پایگاه پارچین تخریب شده و خاک بخشهایی از محوطه جابهجا شدهاند.
پاکسازی تاسیسات پارچین در حالی آشکار شده که آخرین دور گفتگو بر سر فعالیتهای اتمی مناقشه برانگیز ایران در وین در روز جمعه (۲۴ اوت/۳ شهریور) بدون دستیابی به نتیجهای معین به پایان رسید. هرمان ناکارتس رییس هیات مذاکره کننده آژانس با ایران گفتگوها را پیچیده، بدون توافق و همراه با اختلاف نظر اعلام کرد اما علی اکبر سلطانیه، نماینده دایم ایران در آژانس گفت که مذاکرات همراه با اختلاف اما سازنده بود.
محافل دیپلماتیک میگویند که کشورهای غربی با توجه به اخبار مربوط به پارچین میتوانند در نشست بعدی شورای حکام آژانس در ۱۰ سپتامبر، پیشنویس قطعنامهای برای تشدید فشارها به ایران را ارائه کنند. البته روشن نیست که چین یا روسیه از چنین گامی علیه جمهوری اسلامی حمایت کنند.
The greater the risk ، The greater the reward
هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری
نظر
-
20 دلیل برای عدم حمله به ایران
دیپلماسی ایرانی نوشت: حسین موسویان سخنگوی سابق هیئت مذاکرهکنندهی هستهای ایران است که در حال حاضر به عنوان پژوهشگر با مرکز وودرو ویلسون دانشگاه پرینستون همکاری میکند در یادداشتی که رویترز آن را منتشر کرده است دلایلی برای عدم اقدام نظامی علیه ایران را بر می شمرد.
این روزها اختلافات میان اسرائیل و ایالات متحده در ارزیابی اهداف و توانایی های هسته ای ایران با جزئیات در اخبار شرح داده می شود. با آنکه به نظر می رسد ایالات متحده ی آمریکا در حال حاضر بر خلاف اسرائیل میل آشکاری به اقدام نظامی علیه ایران ندارد، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا از هیچ اقدامی برای پیشگیری از دستیابی ایران به توانایی تولید سلاح هسته ای در زمان دلخواه فروگذاری نکرده است.
تلاش های باراک اوباما بر ضدّ ایران از تمامی روسای جمهوری پیشین بیشتر بوده اند و شکی نیست که دولت او بیشترین آسیب را به ایران رسانده است. رئیس جمهور اوباما جهان را بسیج کرده است تا بی سابقه ترین و سختگیرانه ترین تحریم ها را بر علیه ایران وضع کنند. او حتی از اولین ماه های حضورش در مقام ریاست جمهوری مخفیانه دستور بیشتر شدن استفاده ی مستمرّ آمریکا از سلاح های سایبری بر علیه ایران را صادر کرد و در عین حال مرتب تهدید به استفاده از نیروی نظامی می کرد.
با اینکه به نظر من راه انداختن جنگ علیه ایران احمقانه خواهد بود، نمی توانم احتمال آن را به کل رد کنم. به این بیست علت، حمله به ایران فکر خوبی نیست:
1. در میان کشورهای مسلمان، ایران پیشرو درخواست برای برچیدن سلاح های هسته ای است و از نظر مذهبی نیز خود را مقید به عدم استفاده از سلاح های کشتار جمعی کرده است. رهبر ایران فتوایی صادر کرده است که بر طبق آن تولید، انبار کردن و استفاده از انواع سلاح های کشتار جمعی حرام است.
2. در دهه ی گذشته، آژانس بین المللی انرژی هسته ای با بیش از 4 هزار ساعت بازرسی بارها اعلام کرده است که هیچ نشانی از انحراف برنامه ی هسته ای ایران به سمت تولید سلاح وجود ندارد.
3. سازمان ملی برآوردهای امنیتی (National Intelligence Estimate) ایالات متحده کماکان بر این باور است که ایران سلاح هسته ای ندارد، تصمیمی بر ساخت این سلاح ندارد و در آستانه ی دستیابی به آن نیست. جامعه ی بین الملل نیز این نظر را قبول دارد.
4. حمله ی ایالات متحده به ایران فرایند عدم گسترش سلاح های هسته ای را معکوس و ان پی تی را تضعیف می کند. از آنجا که ایالات متحده عضو ان پی تی و کشوری با بیش از 5 هزار کلاهک هسته ای است، تهدید هسته ای علیه کشوری غیرهسته ای اعتبار ان پی تی را به شدت کاهش خواهد داد.
5. اگر اسرائیل بخواهد به تنهایی به ایران حمله کند، عواقب آن برای ان پی تی حتی از این هم فاجعه بارتر خواهد بود؛ زیرا اسرائیل عضو پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای نیست و این حالت یعنی تهدید کشور بدون سلاح های هسته ای از جانب کشوری هسته ای. در آن صورت حمله ی اسرائیل ان پی تی را از موضوعیت و اعتبار خواهد انداخت و هر گونه تلاش برای منع گسترش سلاح های هسته ای را بی فایده خواهد ساخت.
6. حمله ی نظامی نه تأسیسات هسته ای ایران را به صورت کامل نابود می سازد و نه تأخیر قابل توجهی در برنامه هسته ایش ایجاد می کند.
7. در صورت حمله، ایران از ان پی تی کنار خواهد کشید، مذاکرات هسته ای با طرف های بین المللی را تعلیق خواهد کرد، بازرسان را از تمامی تأسیسات هسته ای بیرون خواهد راند و در خفا برنامه ی هسته ایش را پیگیری خواهد نمود.
8. حمله ی اسرائیل یا ایالات متحده به آمریکا امید به آشتی میان تهران و واشنگتن را برای دهه ها به تعویق خواهد انداخت.
9. تردیدی نیست که در صورت وقوع هر گونه حمله، تمامی جناح های سیاسی ایران زیر یک پرچم برای دفاع از سرزمین، اصول، هویت و حقوق خود، و برای مقابله با تهدیدهای امنیتی، متحد خواهند شد.
10. تلاش های رئیس جمهور اوباما برای بهبود روابط با دنیای اسلام یکی از مهم ترین اهداف سیاست خارجی آمریکاست. اوباما در سخنرانی چهار ژوئن 2009 خود در شهر قاهره نیز بر این مسئله تأکید کرد و خواستار «شروعی تازه» در رابطه ی میان ایالات متحده ی آمریکا و مسلمانان شد. هر گونه حمله به ایران از سوی ایالات متحده ی آمریکا و اسرائیل، احساسات ضدآمریکایی را در دنیای اسلام و چه بسا در دیگر نقاط جهان بر خواهد انگیخت.
11. حتی در حال حاضر هم دو جنگ افغانستان و عراق فشار زیادی را بر بودجه ی ایالات متحده ی آمریکا می آورند. تلاش برای آغاز سومین جنگ در زمانی که ایالات متحده تلاش می کند خود را از خطر فروپاشی اقتصادی دور نگه دارد واقع بینانه نیست.
12. انتقال امن انرژی از تنگه ی استراتژیک هرمز به خطر خواهد افتاد و ممکن است قیمت نفت به بشکه ای دویست تا سیصد دلار برسد.
13. موقعیت آمریکا در خاورمیانه از چند جبهه تحت فشار فزاینده است. نظم سیاسی در برخی کشورهای طرفدار آمریکا مانند مصر، تونس، یمن و لبنان در حال تغییر و روگردانی از ایالات متحده است. در صورت حمله به ایران، این روند شدت خواهد گرفت و وزنه ی نفوذ و قدرت به نفع تهران سنگینی خواهد کرد.
14. ایران دایره ی نفوذ و امکانات فراوانی در سرتاسر خاورمیانه دارد که در صورت حمله ی نظامی از آنها استفاده خواهد کرد. قوای نظامی ایران هم از منابع خود و هم از این امکانات استفاده خواهد کرد تا جبهه ی درگیری را به سرعت در تمام منطقه و فراتر از آن گسترش دهد.
15. ایران وضعیت را در عراق و افغانستان بسیار پیچیده تر خواهد کرد، آن هم زمانی که از نیروی نظامی آمریکا بیشتر از توانش کار کشیده شده است و قرار است که حضور ارتش آمریکا در دو کشور پایان یابد.
16. امنیت اسرائیل برای ایالات متحده اهمیت بسیاری دارد. اگر اسرائیل به ایران حمله کند، هر دو کشور ایالات متحده و اسرائیل عواقب ناگواری را خواهند کشید. فشار افکار عمومی داخلی به علت درگیری در جنگ، روابط میان دو کشور را پرتنش خواهد کرد. اصطکاک میان ایالات متحده و اسرائیل ممکن است در حمایت هر دو حزب اصلی آمریکا از اسرائیل خدشه وارد کند، صحنه ی سیاسی داخل آمریکا را پیچیده تر کند و امنیت اسرائیل را متزلزل سازد.
17. اسرائیل هم اکنون نیز کشوری منزوی به شمار می آید. جنگ با ایران این وضعیت را بدتر خواهد کرد و رابطه ی ایالات متحده و اسرائیل با دیگر کشورهای منطقه را بیشتر دستخوش تنش خواهد ساخت.
18.حتی اگر اسرائیل دست به اقدام نظامی یکجانبه بزند، ایالات متحده شریک این کشور دانسته خواهد شد و اموال، پایگاه ها و نیروهای آن از پاسخ متقابل ایران مصون نخواهند ماند.
19. حمله ی اسرائیل یا ایالات متحده شکاف دیپلماتیک میان آمریکا از یک سو و روسیه، چین و کشورهای غیرمتعهد را به صورت چشمگیری افزایش خواهد داد و حتی ممکن است باعث واگرایی میان واشینگتن و متحدان اروپایی و منطقه ایش شود، همان طور که در هنگام حمله به عراق شاهد این مسئله بودیم.
20. راه حل دیپلماتیک وجود دارد اما غرب و اسرائیل باید رویکرد واقع گرایانه تری را انتخاب کنند. ایران آماده ی همکاری بر سر مسائل اصلی و دستیابی به توافقی منصفانه است. سرفصل های همکاری عبارتند از ادامه ی همکاری با آژانس و نگه داشتن غنی سازی در سطح 5 درصد، و دادن اطمینان به جامعه ی بین الملل که ایران قصد ساختن بمب اتم را ندارد.
در مقابل، ایران می خواهد که حق مشروعش برای غنی سازی به رسمیت شناخته شود، همان طور که برای دیگر اعضا سازمان به رسمیت شناخته شده است، و تحریم ها به تدریج برداشته شود. همین کافی است که ایالات متحده و دیگر کشورهای اروپایی رو به توافقی بیاورند که وجهه ی هر دو طرف را حفظ کند، و تلاش های اسرائیل و دیگر جنگ طلبان را برای انحراف این روند متوقف کنند.الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.
نظر
-
در اصل توسط وحید 20 پست شده است View Postتوافق محرمانه اسرائیل و آمریکا: حمله به ایران تا انتخابات موقوف!
مقامات بلندپایه آمریکا و اسرائیل طی توافقی محرمانه ، مقرر کردند که «اسراییل تا انتخابات آمریکا از حمله به ایران خودداری کند» در این توافق که در سطح مشاوران سران آمریکا و اسرائیل «توم دونیلون»و «رون درمر» حاصل و تدوین شده ، آمده است: اگر در حل برنامه هسته ای ایران پیشرفتی نباشد
مقامات بلندپایه آمریکا و اسرائیل طی توافقی محرمانه ، مقرر کردند که «اسراییل تا انتخابات آمریکا از حمله به ایران خودداری کند»
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب» به نقل از رسانه های اسرائیلی ؛ در این توافق که در سطح مشاوران سران آمریکا و اسرائیل «توم دونیلون»و «رون درمر» حاصل و تدوین شده ، آمده است: اگر در حل برنامه هسته ای ایران پیشرفتی نباشد باراک اوباما تصمیم خود را در باره کاربرد نیرو جهت ممانعت از دسترسی ایران به بمب اتمی به کنگره آمریکا بصورت کتبی ابلاغ خواهد کرد و نزدیک به انتخابات در آمریکا در نوامبر، اوباما در پارلمان اسراییل سخنرانی کرده و علانا کاربرد نیرو را وعده خواهد داد.
در پاسخ ، اسراییل با تاخیر انداختن حمله به ایران موافقت کرده است.
من نمی دونم چرا فکر میکنم اسرائیل عمدا توافق را زیر پا می گذارد!! :-|ما را به چوب و رخت شبانی فریفته اند ، این گرگ سالهاست که با گله آشناست
نظر
-
در اصل توسط homework پست شده است View Postوالا منم موافقم با دوستان
اونا ( اوباما ) هیچ وقت دلشون برای ما نمیسوزونه
فقط و فقط به فکر منافع خودشونن
این از واضحات هست که تمام کشورها به فکر منافع کشور خودشون هستند و در این شکی نیست. حال یک وقت منفعت یک کشور باعث رونق و منفعت کشور ثالث میشود ، یکبار هم برعکس باعث جنگ و بدبختی آن کشور !
مساله اینه که منافع ملی کشور ما چطور باید تنظیم بشه تا منافع کشورهای دیگر نه تنها باعث آسیب رسانی به ما نشود که ما هم بتوانیم منفعت از روابط ببریم
معضل بزرگ حکومت ما در همینجاست که منافع شخصی و باندی و گروهی را بر منافع ملی ترجیح میدهند در نتیجه هم در جهت تامین خواسته ها و منافع رقبا و دشمنان حرکت میکنند هم به منافع ملت آسیب شدید می زنند. در نتیجه نه اونها دلشون برای ما میسوزه نه اینها. ما خودمون دلمون واسه خودمون فقط بسوزه! (:|ما را به چوب و رخت شبانی فریفته اند ، این گرگ سالهاست که با گله آشناست
نظر
-
در اصل توسط کیوان پست شده است View Post
من نمی دونم چرا فکر میکنم اسرائیل عمدا توافق را زیر پا می گذارد!! :-|در اصل توسط وحید 20 پست شده است View Postتوافق محرمانه اسرائیل و آمریکا: حمله به ایران تا انتخابات موقوف!
مقامات بلندپایه آمریکا و اسرائیل طی توافقی محرمانه ، مقرر کردند که «اسراییل تا انتخابات آمریکا از حمله به ایران خودداری کند» در این توافق که در سطح مشاوران سران آمریکا و اسرائیل «توم دونیلون»و «رون درمر» حاصل و تدوین شده ، آمده است: اگر در حل برنامه هسته ای ایران پیشرفتی نباشد
مقامات بلندپایه آمریکا و اسرائیل طی توافقی محرمانه ، مقرر کردند که «اسراییل تا انتخابات آمریکا از حمله به ایران خودداری کند»
با این نارضایتی عمومی در نتیجه تصمیمات غلط یک عده بسیار قلیل بر اکثریت مردم ایران زمین خدای ناکرده اگه جنگی رخ بدهد منتظر تجزیه کشور و انقلابهای قومی و حکومتهای خودمختار در مناطق مختلف کشور خواهیم بود!!!!
نظر
نظر