آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #2416
    مخالفت سعید حجاریان با طرح برگزاری رفراندم اتمی در ایران

    سعید حجاریان مشاور رئیس جمهور سابق ایران و از نظریه پردازان جریان "اصلاح طلب" که یکی از چهره های امنیتی سابق ایران است، گفته است که مخالف طرح برگزاری رفراندم اتمی است.
    عبدالله نوری، وزیر کشور ایران در دولت محمد خاتمی به تازگی با هشدار درباره عواقب پافشاری حکومت بر ادامه برنامه اتمی، پیشنهاد کرده بود که درباره ادامه برنامه غنی سازی اورانیوم در ایران رفراندوم (همه پرسی) برگزار شود.

    پیش از این میرحسین موسوی، از رهبران مخالف دولت ایران هم که اینک در بازداشت خانگی است، پیشنهاد مشابهی برای برگزاری یک همه پرسی با موضوع ادامه برنامه غنی سازی اورانیوم داده بود.

    آقای حجاریان با نگارش یادداشت کوتاهی که در وب سایت های نزدیک به مخالفان دولت ایران هم منتشر شده، گفته است که "من این حرف را قبول ندارم که درباره پروژه اتمی ایران، آن را به رفراندوم بگذاریم. مردمی که مشکلات عدیده‏ ای دارند، سرگشته هستند و در حال اغما، که نمی‏ توانند رأی دهند."
    مشاور رئیس جمهور پیشین ایران گفته است: مگر مردم رأی داده‏ اند این پروژه آغاز شود که حال رأی به تعلیق آن دهند؟ به مردم چه ربطی دارد؟ آن کسانی که اختیار دارند، مسؤولیت هم دارند. چرا می‏خواهیم مسؤولیت اتمام پروژه را به گردن مردمی بیاندازیم که اختیاری در آغاز آن نداشته‏ اند؟"
    شورای امنیت سازمان ملل با صدور چهار قعطنامه تحریمی خواستار توقف غنی سازی اورانیوم در ایران شده. مقام های ایرانی می گویند دستیابی به چرخه سوخت اتمی مطابق قوانین بین المللی حق این کشور است و از آن دست نمی کشند.
    در ماه های اخیر و همزمان با تشدید فشارهای جهانی به ایران از جمله افزایش آثار تحریم بر اقتصاد این کشور، برخی از چهره های سیاسی ایران با ستایش از رویکرد دولت پیشین ایران در مذاکرات اتمی با کشورهای غربی، دست به نقد تصمیم های اتمی این کشور طی سال های پس از ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد زده اند.
    برگزاری همه پرسی در ایران می تواند به درخواست دو سوم نمایندگان مجلس و تایید رهبر جمهوری اسلامی انجام شود.
    پس از انقلاب بهمن ۱۳۵۷ در ایران، تاکنون سه نوبت همه پرسی در آن کشور برگزار شده است. دو نوبت مربوط به تایید قانون اساسی و اصلاحیه قانون اساسی و یکی (اولین همه پرسی) مربوط به نظام سیاسی ایران پس از پایان پادشاهی بوده است.
    حسن روحانی، دبیر اسبق شورای عالی امنیت ملی ایران و مسئول مذاکرات اتمی ایران پیش از ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، گفته است که برگزاری همه پرسی درباره ادامه غنی سازی اورانیوم در ماه های پایانی دولت محمد خاتمی مطرح بوده و مخالفان مهمی هم در حکومت نداشته است.
    به گفته آقای روحانی برگزاری این رفراندوم و رای مثبت شهروندان به آن به تقویت مذاکره کننده گان ایرانی در برابر کشورهای اروپایی منجر می شد اما بر اساس اظهارات آقای روحانی، به دلیل نزدیکی انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴، عملا اجرای این پیشنهاد، ممکن نشد.
    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

      #2417
      دیپلماتها: طبق اطلاعات آژانس ایران روی ساخت سلاح هستهای کار میکند

      دیپلماتها به آسوشیتدپرس گفتهاند که آژانس بینالمللی انرژی اتمی ماه گذشته اطلاعات مهم و جدیدی بهدست آورده که نشانگر پیشرفت ایران در مسیر توانمندی ساخت سلاح هستهای است.
      آسوشیتدپرس روز سهشنبه ۱۱ سپتامبر (۲۱ شهریور) با اعلام این خبر به نقل از دیپلماتها نوشت: این اطلاعات نشان میدهد که ایران ازطریق مدلهای کامپیوتری که از سه سال پیش طراحی کرده، قدرت تخریبی یک کلاهک هستهای را محاسبه کرده است.

      طق این گزارش چنین مدلهای کامپیوتری میزان قدرت انفجاری مواد شکافپذیر در کلاهک هستهای را ارزیابی میکند.

      دیپلماتها گفتهاند که این اطلاعات را از اسرائیل، آمریکا و دستکم دو کشور غربی بهدست آوردهاند و افزودهاند که جمعآوری این اطلاعات در سه سال گذشته صورت گرفته است.

      به گفته دیپلماتها زمان جمعآوری این اطلاعات اهمیت دارد زیرا اگر آژانس تشخیص دهد که این اطلاعات معتبر است آنگاه نگرانیها از ادامه فعالیت ایران در ساخت سلاح هستهای در سالهای گذشته بیشتر خواهد شد.

      آنها افزودهاند: از آنجایی که در مسیر ساخت سلاح هستهای همزمان با مدلسازی کامپیوتری، آزمایشهای فیزیکی روی مواد مورداستفاده در ساخت سلاح هستهای نیز انجام میشود این اطلاعات جدید تائیدکننده نگرانیهای آژانس است که نوامبر گذشته با ذکر جزئیات منتشر شده بود.

      آژانس بینالمللی انرژی اتمی نوامبر گذشته (آبان سال ۹۰) در گزارش خود از وجود «نشانههای فعالیتهای مرتبط با تولید سلاح اتمی» در ایران خبر داد و درپی آن یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس، اعلام کرد که این اطلاعات «در مجموع معتبر است.»

      دیوید آلبرایت از مؤسسه علوم و امنیت بینالمللی گفته است: اگر بخواهید درکی نظری درمورد چگونگی کارکرد یک سلاح هستهای پیدا کنید این درک به آزمایشهایی بستگی دارد که بعداً روی اجزای مختلف تشکیلدهنده سلاح هستهای انجام میدهید.

      آلبرایت تأکید کرده است: چنین مدلسازی کامپیوتری برای ساخت سلاح هستهای بسیار اهمیت دارد.

      واکنشها

      علیاصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در پاسخ به تماس تلفنی آسوشیتدپرس و اظهارنظر در این مورد گفته است که به خاطر حضور در یک جلسه نمیتواند صحبت کند.

      همزمان رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، به خبرنگاران در تهران گفته است که ایران تنها زمانی به نگرانیها و سوالهای آژانس پاسخ خواهد داد که حقوق ایران محترم شمرده شود و امنیت کشور درنظر گرفته شود.

      جیل تودور، سخنگوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی، درمورد این گزارش آسوشیتدپرس اظهارنظر نکرده است.

      هر شش دیپلماتی که این خبر را در اختیار آسوشیتدپرس گذاشتهاند، خواستهاند که نامشان فاش نشود و چهار نفر از آنها گفتهاند: بررسی گزارش ماه اوت آژانس نشانگر آن است که این نهاد اطلاعات بیشتری بهدست آورده که تائیدکننده تردیدها درمورد فعالیت هستهای ایران است.

      هرگونه اطلاعات و مدرک جدید در ارتباط با پژوهش ایران روی ساخت سلاح هستهای احتمالاً سیاست جنگطلبان اسرائیل در دفاع از حمله نظامی به ایران را تقویت خواهد کرد. به گفته جنگطلبان اسرائیلی ایران تعمدا در تلاشهای بینالمللی برای حل برنامه هستهایاش مانع ایجاد میکند و در این میان به تلاش پنهانی برای ساخت سلاح هستهای ادامه میدهد.

      ایران اعلام کرده که اهداف برنامه هستهای این کشور مقاصد صلحآمیز را دنبال میکند و هرگونه تردید درمورد برنامه هستهای این کشور براساس اطلاعات ساختگی اسرائیل، آمریکا و دیگر کشورها است.


      The greater the risk ، The greater the reward

      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

      نظر

      • بابک 52
        ستاره‌دار (27)
        • Mar 2011
        • 17028

        #2418
        اگر ایران تصمیم به ساخت بمب اتمی بگیرد، آمریکا یک سال برای اقدام فرصت خواهد داشت

        لئون پانه تا، وزیر دفاع آمریکا، سه شنبه، ۲۱ شهریور، به یک شبکه تلویزیونی آمریکا گفت : « اگر ایران تصمیم به ساخت بمب اتمی بگیرد، آمریکا حدود یک سال برای اقدام فرصت خواهد داشت. ارتش آمریکا اگر چنین لحظه ای فرا برسد، آمادگی کامل دارد.»

        به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای پانه تا گفت «در صورتی که رهبران ایران تصمیم به ساخت بمب اتمی بگیرند، احتیاج به مدت زمانی برای عملی کردن آن دارند.»

        وی این مدت زمان را کمی بیشتر از یک سال برآورد کرد.

        وزیر دفاع ایالات متحده گفت « زمانی که بدانیم آنها این تصمیم را گرفته اند، ما فکر می کنیم که این فرصت را خواهیم داشت دست به عمل لازم زده و برنامه را متوقف کنیم.»

        وی افزود «سازمان های اطلاعاتی آمریکا اطلاعات خوبی در مورد برنامه هسته ای ایران دارند و آن را از نزدیک دنبال می کنند.»

        وزیر دفاع آمریکا گفت «نیروهای این کشور توانایی لازم برای جلوگیری از ایران به دستیابی بمب اتمی را دارند.»

        سخنان وزیر دفاع آمریکا در حالی بیان می شود که اسوشیتدپرس سه شنبه در گزارشی از قول شش دیپلمات نوشت آژانس بین المللی انرژی اتمی اطلاعات جدید و مهمی در ماه گذشته دریافت کرده که نشان می دهد ایران در راستای رسیدن به توانایی برای ساخت بمب اتمی پیشرفت داشته است.

        بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نیز، روز سهشنبه با تکرار تهدیدهای چند ماهه اخیر خود علیه ایران چنین نظر داد که جامعه جهانی تا وقتی برای فعالیتهای اتمی ایران خط قرمز تعیین نکرده، حق ندارد از اسرائیل بخواهد در قبال جمهوری اسلامی صبر پیشه کند.

        آقای نتانیاهو تاکید کرد که «آنها که در جامعه جهانی از تعیین خط قرمز برای تهران سر باز میزنند، اخلاقا حق ندارند پیش پای اسرائیل خط قرمز بگذارند.»

        غرب و اسرائیل بر این باورند که برنامه هسته ای ایران دارای بعد نظامی است و خواستار شفاف سازی ایران در این زمینه شده است.

        جمهوری اسلامی همواره بر صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای خود تأکید کرده و هشدار داده است که به هرگونه تعرض نظامی علیه ایران پاسخی «درخور» خواهد داد.


        The greater the risk ، The greater the reward

        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

        نظر

        • بابک 52
          ستاره‌دار (27)
          • Mar 2011
          • 17028

          #2419
          گفتگوی تلفنی اوباما و نتانیاهو درباره ایران

          باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، روز سه شنبه ۱۱ سپتامبر (۲۱ شهریور) در مکالمه ای تلفنی بر پشتیبانی دو کشور از یکدیگر در مقابل آنچه "تهدیدهای ایران" عنوان شده تاکید کردند.
          در این مکالمه تلفنی یک ساعته که بخشی از "روال عادی" مشاوره های میان دو مقام عنوان شده، آقایان اوباما و نتانیاهو تاکید کردند که دو کشور بر سر جلوگیری ایران از دستیابی به سلاح هسته ای متحد هستند.
          گفتگوی تلفنی میان رهبران آمریکا و اسرائیل در حالی روی داد که ساعاتی پیش از آن خبرگزاری ها از تنش میان تل آویو و واشنگتن بر سر "تقاضا" برای دیدار بنیامین نتانیاهو با باراک اوباما در جریان سفر نخست وزیر اسرائیل به نیویورک برای حضور در اجلاس سالانه سازمان ملل متحد، منتشر کرده بودند.

          بنابر این گزارش ها گفته شد که تقاضای دیدار آقای نتانیاهو با باراک اوباما از سوی طرف آمریکایی "پذیرفته نشده است". این در حالی است که کاخ سفید سپس اعلام کرد هیچ دعوت یا رد دعوتی از سوی دو کشور مطرح نشده است.
          تاریخ آخرین دیدار میان آقایان اوباما و نتانیاهو به سه سال قبل (۲۰۰۹) باز می گردد.
          نخست وزیر اسرائیل ساعاتی قبل از این گفتگوی تلفنی با انتقاد از کاخ سفید گفته بود آنهایی که برای ایران خط قرمز تعیین نمی کنند اخلاقا حق ندارند برای اسرائیل هم خط قرمزی مشخص کند. وی روز سه شنبه در یک کنفرانس خبری گفته بود: "دنیا از اسرائیل می خواهد که صبر پیشه کند. صبر برای چه؟ صبر تا کی؟"
          اشاره تلویحی آقای نتانیاهو به سخنان هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا است که گفته بود آمریکا برای ایران ضرب الاجلی تعیین نمی کند.
          هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه (دهم سپتامبر) در مصاحبهای با رادیو بلومبرگ گفته بود که آمریکا قصد تعیین "ضرب الاجلی" برای ایران را ندارد و هنوز مذاکره را "به فاصله زیاد از سایر گزینهها بهترین راه" برای جلوگیری از توسعه سلاح اتمی توسط ایران میداند.
          آقای نتانیاهو تا دو هفته دیگر برای شرکت در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک سفر خواهد کرد و گفته شده که در جریان این سفر او با خانم کلینتون دیدار خواهد کرد.
          باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا که این روزها سخت مشغول کارزارهای انتخاباتی است در روز ۲۵ سپتامبر در سازمان ملل متحد سخنرانی خواهد کرد.
          این در حالی است که نوبت سخنرانی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز ۲۸ سپتامبر تعیین شده است.
          به همین خاطر هم تونی وئیتور، یکی از سخنگویان کاخ سفید گفته که دو رئیس جمهور به خاطر روزهای مختلف سخنرانی نمی توانستند ملاقاتی داشته باشند.
          آقای وئیتور همچنین گفته بر خلاف گزارش های منتشر شده در رسانه ها هیچ درخواستی برای ملاقات از سوی دو کشور مطرح نشده است که متعاقب آن این درخواست رد با پذیرش شده باشد.

          The greater the risk ، The greater the reward

          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

          نظر

          • بابک 52
            ستاره‌دار (27)
            • Mar 2011
            • 17028

            #2420
            کاخ سفید درخواست نتانیاهو برای ملاقات با اوباما را رد کرد

            باراک اوباما در جریان سفر نخستوزیر اسرائیل به آمریکا٬ با او دیدار نخواهد کرد. طبق اعلام کاخ سفید، این به معنای رد درخواست بنیامین نتانیاهو نیست٬ اما ناظران آن را واکنشی به فشارهای اخیر مقامات اسرائیلی میدانند.
            کاخ سفید روز سهشنبه (۱۱ سپتامبر / ۲۱ شهریور) در اقدامی کمسابقه و نامتعارف اعلام کرد که باراک اوباما٬ رئیسجمهور آمریکا٬ در جریان سفر بنیامین نتانیاهو به ایالات متحده در روزهای پایانی ماه سپتامبر٬ با او دیدار نخواهد کرد. به نظر میرسد که منشا این تصمیم٬ اختلافات دو طرف بر سر شیوههای رویارویی با بحران هستهای ایران است.

            به گزارش خبرگزاری رویترز٬ یک مقام اسرائیلی اعلام کرد که کاخ سفید درخواست بنیامین نتانیاهو برای دیدار با رئیسجمهور آمریکا را رد کرده است. این اقدام کاخ سفید که پس از درخواستهای نتانیاهو برای «نشان دادن خط قرمز روشن به ایران» انجام شده٬ میتواند به تیره شدن روابط میان اسرائیل و آمریکا بیانجامد٬ اگرچه در پاسخ کاخ سفید تصریح شده که «چنین ملاقاتی با توجه به برنامه پرزیدنت اوباما میسر نخواهد بود.»

            تامی ویتور٬ سخنگوی کاخ سفید تاکید کرد که این به معنی رد درخواست نخستوزیر اسرائیل نیست و این دو رهبر در روزهای مختلفی در مجمع عمومی سازمان ملل شرکت میکنند و هماهنگی حضور همزمان آنها در نیویورک ممکن نیست.
            اسرائیلیها برای حل این موضوع پیشنهاد کردند که این ملاقات در روز ۲۸ سپتامبر و پیش از سخنرانی آقای نتانیاهو در سازمان ملل٬ در واشنگتن انجام شود٬ اما این پیشنهاد مورد موافقت کاخ سفید قرار نگرفت.

            پیش از این بنیامین نتانیاهو در همه سفرهای خود به آمریکا با باراک اوباما دیدار کرده بود٬ غیر از سفر نوامبر ۲۰۱۰ که در آن زمان رئیسجمهور ایالات متحده در سفری خارجی به سر میبرد. آخرین ملاقات رهبران آمریکا و اسرائیل در ماه مه سال ۲۰۱۱ در واشنگتن بود که در جریان آن نخستوزیر اسرائیل از رویکرد رئیسجمهور آمریکا در قبال ایران و نیز طرح صلح اسرائیل و فلسطین انتقاد کرد.

            بنیامین نتانیاهو٬ نخستوزیر اسرائیل قرار است ۲۷ تا ۳۰ سپتامبر برای شرکت در اجلاس سالیانه سازمان ملل متحد در نیویورک٬ به آمریکا سفر کند.

            او پیشتر اعلام کرده بود که در مجمع عمومی سازمان ملل درباره «خطرات برنامه هستهای ایران» سخن خواهد گفت. او گفت قصد دارد «واقعیتها درباره رژیم تروریست ایران را به صراحت به کشورهای جهان بگوید» و تاکید کند که «ایران بزرگترین تهدید برای صلح جهانی است.»

            تشدید اختلافات

            اختلاف مقامهای اسرائیل و آمریکا بر سر ایران در هفتههای اخیر بالا گرفته است. نتانیاهو پس از بیاعتنایی مقامهای آمریکایی به درخواست هفته پیشاش برای «نشان دادن خط قرمز صریح به ایران»٬ اظهار داشت که «کسانی که از ترسیم خطوط قرمز در برابر ایران سر باز میزنند٬ اخلاقا مجاز نیستند که به اسرائیل [برای حمله به ایران] چراغ قرمز نشان دهند.»

            شماری از کارشناسان واکنش کاخ سفید را نشانهای از نارضایتی آمریکا از افزایش چشمگیر فشار از سوی مقامهای اسرائیلی بر مقامهای آمریکایی ارزیابی میکنند؛ فشاری که معطوف به تعیین تکلیف ایران با بهرهگیری از گزینه نظامی است.

            پیش از این هیلاری کلینتون در واکنش به درخواستهای نخستوزیر اسرائیل٬ روز دوشنبه اعلام کرد که «هیچگونه ضربالاجلی برای ایران در نظر گرفته نشده و به اعتقاد واشنگتن هنوز دیپلماسی و گفتوگو بهترین شیوه بازداشتن جمهوری اسلامی از توسعه تسلیحات هستهای است.»

            لئون پانهتا٬ وزیر دفاع ایالات متحده هم روز سهشنبه (۱۱ سپتامبر) گفت که اگر ایران تصمیم به ساخت سلاح هستهای بگیرد٬ آمریکا کمی بیش از یک سال زمان خواهد داشت که به شیوههای گوناگون راه دستیابی ایران به این تسلیحات را سد کند.

            اسرائیل برنامه هستهای ایران را تهدیدی برای موجودیت خود میداند و مقامهای این کشور معتقدند دیپلماسی در برابر جمهوری اسلامی به بنبست رسیده و زمان «اقدام قاطع» و اتخاذ رویکردی تهاجمیتر و پیشگیری نظامی از پیشرفت برنامه هسته ای ایران فرا رسیده است.

            باراک اوباما درگیر رقابتی تنگاتنگ با میت رامنی برای انتخابات ریاستجمهوری ماه نوامبر در آمریکاست و بارها تاکید کرده که هنوز درهای دیپلماسی برای حلوفصل بحران هستهای ایران باز است.

            پیشبینی میشود که این اقدام کاخ سفید در انتخابات آمریکا تاثیر منفی بر آرای حامیان اسرائیل داشته باشد. میت رامنی جمهوریخواه پیشتر باراک اوباما را متهم به سختگیری مفرط در برابر اسرائیل و نرمش مفرط در برابر ایران کرده بود.



            The greater the risk ، The greater the reward

            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

            نظر

            • بابک 52
              ستاره‌دار (27)
              • Mar 2011
              • 17028

              #2421
              اطلاعات محرمانه از پیشرفت ایران در ساخت کلاهکهای اتمی

              خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از "دیپلماتها" گزارش داده که آژانس بینالمللی انرژی اتمی اطلاعات محرمانهای دارد که نشانگر رشد قابلیتهای ایران در ساخت سلاح هستهای هستند. طبق این دادهها، ایران اولویت برنامه اتمی خود را روی محاسبه قدرت تخریبی کلاهکهای اتمی استوار کرده است.
              آسوشیتدپرس این اطلاعات را از سوی شش دیپلمات غربی از آمریکا، اسراییل و یک کشور دیگر نقل کرده که مایل به افشای نام خود نبودهاند. به گفته آنها، پیشرفتهای ایران در سه سال گذشته به دست آمدهاند.
              آژانس اتمی در ماه نوامبر اعلام کرده بود ه تهران در حال انجام تحقیقاتی روی ساخت سلاح هستهای است. مقامات جمهوری اسلامی همواره این خبرها را تکذیب کردهاند.
              The greater the risk ، The greater the reward

              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

              نظر

              • بابک 52
                ستاره‌دار (27)
                • Mar 2011
                • 17028

                #2422
                اتفاق نظر اوباما و نتانیاهو در قبال ایران در تماس تلفنی


                رهبران آمریکا و اسرائیل در تماسی تلفنی تأکید کردند که در مورد برنامه هستهای ایران اتفاق نظر دارند. پیش از آن گمانهزنیهایی در مورد تیرگی روابط دو کشور و اختلافات دو طرف بر سر مناقشه اتمی ایران مطرح شده بود.
                کاخ سفید روز سهشنبه (۱۱ سپتامبر / ۲۱ شهریور) اعلام کرده بود که باراک اوباما٬ رئیسجمهور آمریکا٬ در جریان سفر بنیامین نتانیاهو به ایالات متحده در روزهای پایانی ماه سپتامبر در نیویورک با او دیدار نخواهد داشت.

                برخی کارشناسان پاسخ منفی کاخ سفید را مرتبط با اختلافات دو طرف بر سر شیوههای رویارویی با بحران هستهای ایران میدانند. کاخ سفید اما در پی این گمانهزنیها تاکید کرد که «چنین ملاقاتی به دلیل به برنامه پرزیدنت اوباما نمیتواند میسر باشد.»

                تامی ویتور٬ سخنگوی کاخ سفید در این ارتباط تصریح کرد که این پاسخ منفی به معنای رد درخواست نخستوزیر اسرائیل نیست. وی افزود: «چنین دیداری ممکن نیست، چرا که این دو سیاستمدار در زمان مشترکی در نیویورک به سر نخواهند برد.»

                "اوباما، درگیر کارزار انتخاباتی"

                خبرگزاری آلمان به نقل از یک مقام بلندپایه اسرائیلی که نخواسته نامش فاش شود، گزارش داده که مشکلات زمانی ناشی از کارزار انتخاباتی دلیل پاسخ منفی کاخ سفید به درخواست نتانیاهو بوده است.

                حال رهبران آمریکا و اسرائیل در تماسی تلفنی که شامگاه سهشنبه (۱۱ سپتامبر) صورت گرفت، بر وحدت نظر خود در رابطه با برنامهی هستهای ایران تاکید ورزیدهاند.

                طبق اعلام کاخ سفید، در این تماس تلفنی که یک ساعت به طول انجامیده، برنامهی هستهای ایران مورد بحث و گفتوگو قرار گرفته و اوباما و نتانیاهو نیز اطمینان خاطر دادهاند که در برخورد با این موضوع همکاری تنگاتنگی داشته باشند. تحولات منطقه نیز از دیگر موضوعات این گفتوگو بوده است.



                رهبران آمریکا و اسرائیل در این رایزنی تلفنی بر قاطعیت مشترک خود در راه جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاحهای هستهای تاکید ورزیدند. اوباما و نتانیاهو همچنین در این مورد توافق نظر داشتند که رایزنیهای تنگاتنگ خود در این رابطه را ادامه دهند.

                ادامهی سوءتفاهمها

                بهرغم تماس تلفنی اوباما و نتانیاهو "سوءتفاهمها" و اظهارات ضد و نقیض در رابطه با درخواست نخستوزیر اسرائیل ادامه دارد.

                به گزارش خبرگزاری آلمان، یک مقام بلندپایهی دولت اسرائیل روز چهارشنبه (۱۲ سپتامبر) سخنان مقامات کاخ سفید را نادرست خواند.
                وی در این ارتباط گفت: «ما درخواست دیدار در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک کرده و همچنین پیشنهاد کرده بودیم که در صورت عدم امکان چنین امری، نخستوزیر اسرائیل آمادگی سفر به واشنگتن را دارد.»
                این در حالی است که کاخ سفید اعلام کرده بود درخواست انجام دیداری در واشنگتن صورت نگرفته و چنین درخواست چنین ملاقاتی نیز رد نشده است.
                بحث و اختلافات بر سر "خط قرمز"

                در هفتههای اخیر اختلاف مقامهای اسرائیل و آمریکا بر سر ایران بالا گرفت. نتانیاهو پس از بیاعتنایی مقامهای آمریکایی به درخواست هفته پیشاش برای "نشان دادن خط قرمز صریح به ایران" اظهار داشت که "کسانی که از ترسیم خطوط قرمز در برابر ایران سر باز میزنند٬ از نظر اخلاقی مجاز نیستند به اسرائیل [برای حمله به ایران] چراغ قرمز نشان دهند".

                شماری از کارشناسان واکنش کاخ سفید در ارتباط با درخواست نتانیاهو را نشانهای از نارضایتی آمریکا از افزایش چشمگیر فشار از سوی مقامهای اسرائیلی بر مقامهای آمریکایی ارزیابی کردهاند؛ فشاری که معطوف به تعیین تکلیف ایران با بهرهگیری از گزینه نظامی است.

                The greater the risk ، The greater the reward

                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                نظر

                • بابک 52
                  ستاره‌دار (27)
                  • Mar 2011
                  • 17028

                  #2423
                  در اصل توسط hasa پست شده است View Post
                  دوست عزیز جام زهر نوشیدن اونجوری هم که فکر میکنی راحت نمیباشدکشورهای غربی هم خودشونو دارن خراب میکنن ایران ریاست جنبش عدم تعهد را را دارد و این کشورها هم از سیاست یک جانبه غرب که خودشان برای کشورهای دیگر تصمیم میگیرند خسته شدن و مطمنا از ایران حمایت خواهند کرد بخاطر این غربیها این همه بازی در اوردند در ضمن پرونده ایران به شورای امنیت برود دیگر از تحریم خبری نیست گزینه نظامی میباشد دیگر چه تحریمی میخواهند بکنن حداکثر تحریم را انجام دادن. یکم توجه داشته باشی غربیها فقط به خاطر انرژی هسته ای نیست با ایران در افتادن و این بهانه ای بیش نیست چرا که قبلا هم سایت نظامی را دو بار بازدید کردندو دو مرکز هسته ای هم در کنترل آژانس میباشدواز همه انباشت هسته ای و مقدار آن اطلاع دارند خوب این اطلاعات ماهواره ای را چه کسی میده سازمان هایی مثل سیاه و موساد وغیره در کل یکم دقت داشته باشی این همه خبرهای منفی که در ایران و سوریه میدهند با حمله سایبری برای چی هست فقط یک چیز هست خراب نشان اوضاع به حدی که الان باید خودکشی کنی بنابراین این کارشان و یا تحریمشان چند ماه بیشتر دوام نخواهد داشت. سئوال اینجاست آیا سوریه بمب اتم دارد و یا ایا عراق و افغانستان بمب اتم داشتند؟ در نهایت ایران بخواهد اجازه دهد سایت نظامی را بازدید کنن اون هم با برداشتن تحریم گام به گام و یا غنی سازی 20 درصدرا به یک اندازه ثابت متوقف کنداینها هم چون مذاکرات 5+1 دارد به نتیجه نمیرسد دارند فشار وارد میکنن که این کار انجام بشه تا آبروشون نرود چرا که اگر خاطرت باشه قبل از اجلاس جنبش عدم تعهد در ایران آژانس اومد یک بیانه ای صادر کرد تا اجلاس را تحت تاثیر بگذارد. نکاتی که باید توجه کرد اینه :


                  1- هرچی رسانه های غربی خبرهای زیاد منفی بدهند راجع ایران وسوریه ولی در ظرف کوتاه مدت به خواسته هایشان نرسند این حربه به خودشان بر خواهد گشت این را علم روانشانسی میگوید. والان هم همینطور شد.

                  2- ایران از خواسته های غربی کوتاه بیاید از صحنه جهان خارج و منزوی خواهد شد در این شرایط.

                  3- هر کوتاه اومدنی باعث بوجود آمدن بهانه دیگری خواهد شد مثلا سایت نظامی که اینها خواهان بازدیدش هستند که میگن ایران داره بمب اتم میسازه الان میگن ایران داردپاک سازی میکنه و همه را محو کرده خوب این فقط میتونه افکار عموم را گول بزنه نه کسی را که علم این کار را دارد و به این آگاه هست که ذرات هسته ای به این آسانی قابل محو نیستندودر ضمن تکنولوژی آن به این سادگی نیست که بخواهند در چنین جایی برای ساختن بمب به کار ببرن.
                  نکته دیگر فرض اگر ایران بخواهد چنین کاری انجام دهد سرزمین کوچکی نیست میتونه زیر زمینی انجام بده که معمولا چنین تاسیساتی زیر زمینی انجام میشود این همه کویر خدا به ایران داده چه لزومی دارد در اینجا این کار را انجام دهد اون هم قبلا در این منطقه توسط آژانس بازدید شده اون دفعه گفتند اطلاعات ماهواره ای حاکی از آن هست اما وقتی بازدید کردن ساخت تکنولوؤی توالت و دستشویی قابل حمل را مشاهده کردن در آن منطقه که از بالا دیدن خیال کردن سانتیفیوژ هست و......

                  4- جهان امروز دیگر از این رویارویی که چند کشور برای کشورهای دیگر تعیین تکلیف کنن خسته شده بنابراین فقط منتظر هستند یک کشور بایستد و موفق شود اونوقت صحنه بعدی فیلم دیدنی است.

                  5-ایران ریاست جنبش عدم تعهد را داری میباشد ومیتواند پیشنهاد زیادی را برای دور بعد مطرح کند مثلا ارزی برای مبادله تجاری بین کشورهای عضو و یا ایجاد بانکی مشترک وقتی این اتفاق بیافتد کار غربیها تمام هست چرا که بیشتر غربیها نفت را از این کشورها وارد میکنن.

                  6- در حال حاضر آمریک فقط بخاطر دلار ارزش هست اینقدر اقتدار دارد و به کشورهای دیگر فشار می آورد تا ایران را تحریم بانکی کنن. بزودی همین ایران باعث میشود با دور زدن تحریم کشورهای دیگر را هم به یک سبک جدید مبادلات با حذف دلار ترقیب کند. وقتی این اتفاق بیافته شکست دیگری برای غربیها ست بنابراین غربیها بزودی از تحریم کوتاه خواهند اومد چرا که از این عاقبت میترسند.

                  7- قدرت تحریم شاید چند سال یک کشور را فلج کند اما کشوری که تمام مواد اولیه ضروری را داری باشد در صورت مدیریت درست میتواند از امکانات داخلی به یک قدرت تولیدی داخلی شود.

                  8- مهمترین چیز در تحریم اقلام غذایی و دارویی میباشد که این موضوع با کشورهای همسایه ای مثل پاکستان و ترکیه و هندوستان و چند کشور دیگر که شدید به نفت ایران وابسته هستند قابل حل میباشد.

                  9- استفاده از واژه ای (جام زهر)به باد مسخره گرفتند یک رهبر که در کل کشورهای اسلامی نماد میباشد کلماتی هست که غربیها و بخصوص انگلیسی ها تبحر زیادی برای مضحکه کردن مردم یک کشور دارند تا با این افکار یک کشور را مشغول کنن تا به هدفشان برسند. چرا که اینها قبلا هم چنین کارهایی میکردند دوره ستارخان و میرزا کوچکخان آیا میدانید که بیشتر جوگهایی که وجود دارد بین رشتیها و ترکها هست ؟ خوب این یعنی چه کوچک کردن یک مقام بزرگ در بین افراد عادی با کلمه به اصطلاح ساده و خنده دار!

                  10- گزینه نظامی در مورد ایران برابر است با جنگ کل دنیا و متلاشی شدن کل اقتصاد جهان و این را بگویم که جام زهر این دفعه با اوندفعه فرق میکنه ایندفعه بستن تنگه هرمز میباشد نه کوتاه اومدن اگر ایران میخواست کوتاه بیاید تا حالا میامد.

                  در کل همه اینها نظر اینجانب هست فقط برای آینده نگری ایران و آیه یاس خواندن بعصیها و هر کس نظری داردو نظر دوستان هم محترم.

                  در اصل توسط بابک 52 پست شده است View Post
                  دوست عزیز چگونه نمی بینند ملتی دیگر سرسفره خود نان خالی هم ندارند آیا نمی بینند نان آوران خانواده ها روزی هزاران بار آرزوی نوشیدن جام زهر و مرگ را می کنند؟

                  واقعاً فکر می کنید آمار فحشا در مملکت به خاطر شکم سیری و عدم کنترل غریزه جنسی است ؟

                  بله آنها که از خزانه ملت و دولت سفره های رنگین دارند نباید هم بدانند شرمنده زن و بچه شدن یعنی چه ؟

                  بله من هم موافقم ایران سرشار از منابع طبیعی و خدادادی است اماانگار خدا برای این ملت بدبخت هیچ چیز نداده فقط برای بعضی ها که شما بهتر می شناسید و ادعای مدیریت جهانی دارند داده !؟

                  آیا هیچ فکر کرده اید چرا در کل کشورهای دنیا فقط دو کشور ایران و کره شمالی هستند که در دستیابی به انرژی هسته ای اینقدر سنگ جلوی پایشان می اندازند ؟؟

                  یعنی ممکن است کل کشورها دنیا بد باشند و فقط این دو کشور خوب باشند یا مساله در استفاده از انرژی هسته ای توسط این دو کشور ؟؟

                  کاش بجای حمایت از بشار اسد ( نمی گویم قاتل نمی گویم دیکتاتور اصلا هر چی که شما دوست دارید ) اجازه می دادن خود ملتشان تصمیم بگیرن که چه کسی را می خواهند و سران کشور ما به فکر ملت خودشان بودند تا خدای نکرده کاسه صبر مردم از این همه گرانی و تورم لبریز نشود و کاری نکنند که حضرات فردای قیامت شرمنده رسول خدا و خاندان نبوت گردند !؟

                  مدیریت و ولایت در وهله اول رسیدگی و حکومت بر ملت خود است بعدا اگر جواب مثبت گرفتی بر کشور دیگر ارائه دادن است دقت فرمایید عرض می کنم ارائه دادن نه تحکم !

                  در مورد جک های بین اقوام در ایران فقط همین را بگویم که جنگ تحمیلی نشان داد که این چیزها نمی تواند میهن پرستی را از این ملت بگیرد اما برادر جان تبعیض می تواند و این آن چیزی هست که در این چند سال ما در این مملکت زیاد می بینیم چرا نباید کردستان ، خوزستان ، آذربایجان وسیستان و بلوچستان از امکانات و منابع خدادادی بهره ای ببرند و فقط تهران و اصفهان و شیراز مورد توجه مسئولان باشند !

                  فکر نمی کنید در جنگ احتمالی مسئولان تنها بمانند و ملت از آنها پشتیبانی نکنند ؟

                  ملتی که دیگر چیزی برای از دست دادن ندارد ، از چه چیزی حمایت کند ما آیه یاس نمی خوانیم ما چشمانمان را بازکرده ایم تا بوی سوختگی دلمان اشک در چشمان شما بیاورد تا شاید چشمان شما هم شسته شود و ببینید آنچه را که همه می بینند به جز شما
                  دوست گرامی جناب آقای hasa ، کماکان منتظر شنیدن پاسخ شما به نوشته اینجانب در پست شماره 2405 هستم

                  با سپاس
                  The greater the risk ، The greater the reward

                  هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                  نظر

                  • alirezasa
                    عضو فعال
                    • Jun 2012
                    • 508

                    #2424
                    جناب بابک 52 بنده نمیدانم شغل شما فقط فعالیت در بورس است یا جایی دیگر.
                    کشور ایران یک کشور جهان سوم است .غنی از هر لحاظ .مستعد رشد.
                    ولی خودمان مقصر رشد نکردن هستیم
                    یه جورایی مثل کشتیگیرا بدلکاری رو یاد گرفتیم
                    هر کس میخواد کاری واسه مملکت بکنه اول منافع خودمونو میبینیم بعد کار میکنیم
                    امروز پستی را در مملکت تحویل میگیریم وقتی که میخواهیم تحویل دهیم کار شکنی میکنیم .
                    یه جورایی چوب لا چرخ میزاریم
                    هر کسی هم که میخواد کاری انجام بده یه عده ای نمیذارن .
                    عده ای که قدرت دارن .رانت دارن
                    شما خودت تو این بازار داری کار میکنی و میدونی که چطوریه
                    سهمی که حجم مبنای 28000 تایی داره صف خرید 1500000هزارتایی واسش درست میکنن .بنظر شما این یعنی چی؟چه توجیهی داره؟
                    در پایان عرایضم باید بگم که ایران تو جنگ با عراق با دنیا جنگید .اون همه حمایت از عراق کجا رفت ؟صدام چی شد ؟الان ما کجاییم؟
                    حالا یه عده ای دارن خرابکاری میکنن مطمعا باش دارن رصدشون میکنن .بنده خبرام موثق موثق فقط وقت نوشتنشو ندارم


                    (دزدی فقط بالا رفتن از دیوار مردم نیست )

                    نظر

                    • مات
                      عضو فعال
                      • Aug 2011
                      • 5650

                      #2425

                      پکن: آژانس در زمینه پرونده هستهای ایران متوازن رفتار کند

                      وزارت خارجه چین از آژانس بین المللی انرژی اتمی خواست در زمینه پرونده هستهای ایران متوازن و منطقی رفتار کند.

                      به گزارش فارس به نقل از شینهوا، یک سخنگوی وزارت خارجه چین گفت که پکن امیدوار است آژانس بینالمللی انرژی اتمی با موضوع هسته ای ایران به شیوهای متوازن و منطقی برخورد کند.

                      «هونگ لی» سخنگوی وزارت خارجه چین در کنفرانس خبری گفت: ما فعالانه در جلسات شورای حکام آژانس انرژی اتمی درباره موضوع هسته ای ایران حضور داریم و امیدواریم آژانس نقش سازنده ای برای حل دیپلماتیک این موضوع داشته باشد.

                      این اظهارات سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به سوالات خبرنگاران مبنی بر اینکه گروه 1+5 شامل آمریکا، انگلیس، روسیه، فرانسه، چین و آلمان پیش نویس بیانیه مشترکی را درباره پرونده هسته ای ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی تدوین کردهاند گفته شد.

                      براساس گزارش رسانه ها، در این بیانیه به حل مسالمت آمیز موضوع هسته ای ایران و ادامه حمایت از تلاشهای دیپلماتیک برای حل پرونده هسته ای ایران اشاره شده است.

                      هونگ همچنین گفت: چین از آژانس و ایران می خواهد به همکاری خود ادامه دهند و به تقویت گفتوگوهای خود بپردازند.
                      الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
                      اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
                      اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

                      نظر

                      • کیوان
                        ستاره دار (1)
                        • Jun 2011
                        • 5094

                        #2426
                        محتوای پیشنویس شورای حکام آژانس که توسط خبرگزاری آسوشیتدپرس دیده شد لو رفت!

                        ظاهرا خبرنگار آسوشیتدپرس تونسته به مفاد این پیشنویس دست پیدا کنه!
                        اونطور که این منبع گفته و همانطور که انتظار میرفت قطعنامه ای کاملا با لحن نرم که صرفا به ایران یادآوری شده که با آژانس همکاری کند تنظیم شده.
                        همچنین در پاره ای موارد از ایران دفاع شده و گفته شده هیچ مدرکی دال بر فعالیت نظامی هسته ای ایران پیدا نشده و در نهایت آنطور که آسوشیتدپرس گفته حتی این قطعنامه بر علیه اسرائیل و اظهارات خصمانه اخیرش صادر شده و به اسرائیل هشدار داده شده که دیپلماسی و مذاکرات همچنان ادامه خواهد داشت و هیچ حمایتی از این رژیم نخواهد شد.


                        این قطعنامه احتمالا فردا تصویب میشود.

                        آقا بازار شنبه ترکونده
                        <:-p
                        ما را به چوب و رخت شبانی فریفته اند ، این گرگ سالهاست که با گله آشناست

                        نظر

                        • بابک 52
                          ستاره‌دار (27)
                          • Mar 2011
                          • 17028

                          #2427
                          هشدار مقام امنیتی بریتانیا به اسرائیل در مورد حمله به ایران

                          جان ساورز، رئیس مؤسسۀ اطلاعات و امنیت خارجی بریتانیا موسوم به ام آ ی سیکس، حدود دو هفته پیش به اسرائیل سفر کرده تا به بنیامین نتانیاهو- نخست وزیر اسرائیل- درخصوص حملۀ نظامی به ایران هشدار دهد.

                          گزارشهایی که تازه انتشار یافته، حاکی از آن است که جان ساورز با پیامی از دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، به اسرائیل رفته تا از آقای نتانیاهو دعوت کند که در پی راه حلی دیپلماتیک برای حل مسئلۀ برنامۀ بحث انگیز هسته ای ایران باشد.

                          وزارت امورخارجۀ بریتانیا که مؤسسۀ اطلاعات و امنیت ام آی سیکس تحت نظر آن اداره می شود، می گوید در خصوص جزئیات توضیحی نمی دهد،اما به دو سیاست دیپلماسی و اعمال فشار بر ایران به طور موازی ادامه خواهد داد.

                          آقای ساورز با اهود باراک و چند تن از مقامهای امنیتی و سیاسی اسرائیل نیز دیدار و گفتگو کرده است.

                          آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان در پی نشست شورای حکام سازمان بین المللی انرژی اتمی در وین، قطعنامه ای را در انتقاد از رفتار ایران در خصوص فعالیتهای هسته ای اش تصویب کردند.
                          The greater the risk ، The greater the reward

                          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                          نظر

                          • بابک 52
                            ستاره‌دار (27)
                            • Mar 2011
                            • 17028

                            #2428
                            «همراهی چین و روسیه» با قطعنامه پیشنهادی جدید علیه ایران


                            دیپلماتها میگویند در جریان نشست روز چهارشنبهٔ شش قدرت جهانی در وین، مقر آژانس بینالمللی انرژی اتمی، چین و روسیه نیز با محتوای قطعنامه پیشنهادی این جلسه درخصوص سرزنش ایران به خاطر توسعه برنامه غنیسازی اورانیوم موافقت کردهاند.

                            به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از چند دیپلمات غربی، این قطعنامه پیشنهادی هماینک از سوی شش قدرت جهانی برای اعضای شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی متشکل از ۳۵ کشور فرستاده شده و این شورا قرار است اواخر هفته جاری این قطعنامه را به رأی بگذارد.

                            قدرتهای جهانی در پیشنویس این قطعنامه نسبت به آن چه «سرپیچی» ایران از درخواست سازمان ملل جهت تعلیق فعالیتهای هستهای با کاربرد دوگانه نظامی و غیرنظامی توصیف شده ابراز «نگرانی جدی» کردهاند.

                            در متن این پیشنویس به ویژه نسبت به تأسیسات زیرزمینی فردو که، بنا به گزارش تازه آژانس، ایران طی سه ماه اخیر ظرفیت غنیسازی اورانیوم را در آن دو برابر کرده ابراز نگرانی شده است.

                            به گفته دیپلماتها، روسیه و چین که همواره به تحریمهای یکجانبه غرب علیه صادرات نفت ایران انتقاد داشته اند در آغاز نشست مذکور نیز تمایلی به توافق بر سر قطعنامه جدید نداشتند، اما نظر این دو کشور در جریان نشست روز چهارشنبه تغییر کرده است.

                            روز دوشنبه با آغاز نشست شورای حکام آژانس در وین، دیپلماتهای غربی ابراز امیدواری کرده بودند تا با پیوستن چین و روسیه به جرگه کشورهای موافق با افزایش فشار بر ایران، کوششی در جهت متقاعد ساختن اسرائیل مبنی بر این که رویکرد دیپلماتیک همچنان بر اقدام نظامی ارجحیت دارد صورت بگیرد.

                            خبر همصدا شدن روسیه و چین با چهار کشور ایالات متحده، فرانسه، آلمان، و بریتانیا در سرزنش ایران یک روز پس از آن گزارش میشود که نخستوزیر اسرائیل بار دیگر تهدیدهای چند ماهه اخیر خود علیه ایران را با لحنی تندتر تکرار کرد.

                            بنیامین نتانیاهو روز سه شنبه گفت که «جامعه جهانی تا وقتی برای فعالیتهای اتمی ایران خط قرمز تعیین نکرده، حق ندارد از اسرائیل بخواهد در قبال جمهوری اسلامی صبر پیشه کند».

                            به نوشته رویترز، اعلام حمایت شش قدرت جهانی از این قطعنامه پیشنهادی را میتوان تضمینی برای تصویب آن در شورای حکام بهشمار آورد، اما دیپلماتهای غربی به تلاشهای خود ادامه میدهند تا طی روزهای آینده حمایت حداکثری کشورهای عضو شورای حکام را در این مورد جلب کنند.

                            به گزارش خبرگزاری فرانسه، در صورت تصویب قطعنامه جدید در شورای حکام این قطعنامه احتمالاً به شورای امنیت سازمان ملل نیز ارجاع داده میشود که این امر میتواند به افزایش تحریمهای جهانی علیه ایران بینجامد.

                            قدرتهای جهانی و اسرائیل از برنامه هستهای ایران و فراخوانهای مقامهای ایرانی برای نابودی کشور اسرائیل نگراناند، اما سران جمهوری اسلامی نگرانی از برنامه هسته ای خود را «بی اساس» توصیف میکنند.
                            The greater the risk ، The greater the reward

                            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                            نظر

                            • بابک 52
                              ستاره‌دار (27)
                              • Mar 2011
                              • 17028

                              #2429
                              آژانس بین المللی انرژی اتمی در پی تشدید فشار بر ایران


                              شش قدرت جهان در یک جلسه اتمی سازمان ملل متحد در روز چهارشنبه راه تشدید فشار دیپلماتیک بر ایران را در پیش گرفتند، تا نگرانی های حاکی از رفتن ایران به دنبال قابلیت بمب های اتمی را کاهش دهند و به جلوگیری از وقوع جنگی جدید در خاورمیانه کمک کنند.

                              خبرگزاری رویترز در گزارشی از وین به نقل از دیپلمات ها می گوید یک روز پس از آنکه نخست وزیر اسرائیل تهدید های حمله به ایران را شدیدتر کرد، آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه و چین پیشنهاد سرزنش ایران برای گسترش برنامه غنی سازی اورانیوم را عرضه کردند.

                              این شش کشور درگیر در گفتگوهای معلق مانده متقاعد کردن ساختن به محدود سازی برنامه اتمی اش، قطعنامه ای را به هیات مدیره ۳۵ کشوری آژانس بین المللی انرژی اتمی پیشنهاد کرده اند که انتظار می رور اندکی دیرتر در این هفته به رای گذاشته شود.

                              گرچه این اقدام گویای وحدت قدرت های بزرگ در این مورد است ، اما بعید بنظر می رسد بر سیاست گذاران در تهران، که به رغم تحریم های اقتصادی سخت و روبه تشدید برنامه اتمی خود را پیش می برند، تاثیری فوری بجا بگذارد.

                              حمایت شش قدرت بزرگ به معنای آن است که تائید هیات مدیره آژانس را می توان تضمین شده دانست، اما دیپلمات های غربی در پی اطمینان از حمایتی گسترده در تلاش برای تشدید فشار به تهران هستند، که به ظن آنان در پی دسترسی به قابلیت تسلیحات اتمی است. ایران می گوید فعالیتش صلح آمیز است.

                              قطعنامه پیشنهادی حاوی «نگرانی جدی» در باه تمرد ایران از خواست های سازمان ملل متحد برای تعلیق فعالیت هائی اتمی است که می تواند هر دو کاربرد غیرنظامی و نظامی را داشته باشد.

                              متن پیشنهادی بخصوص نگرانی در باره تاسیسات زیر زمینی غنی سازی اورانیوم در فردو را منعکس می کند، که به گفته دیپلمات ها، گزارش ماه اوت آزانس بین المللی انرژی اتمی نشان می دهد جمهوری اسلامی ظرفیت آن را در سه ماه گذشته دوبرابر کرده است.

                              ایران می گوید می خواهد برق تولید کند، نه بمب. اورانیوم غنی شده می تواند برای تامین سوخت نیروگاه برق اتمی مورد استفاده قرار گیرد، اما اگر درجه غنی سازی بالاتر برده شود می تواند تامین کننده مواد منفجره لازم برای تولید بمب اتمی نیز باشد.

                              اسرائیل، که گفته می شود تنها کشور مسلح به تسلیحات اتمی در منطقه است، امکان تولید بمب اتمی توسط ایران را تهدیدی علیه موجودیت خود می داند، و اشارات حاکی از اقدامی نظامی علیه چنین امکانی را بیشتر کرده است.

                              بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل روز سه شنبه با اعلام اینکه وقتی دنیا از تعیین خطی قرمز برای برنامه اتمی تهران امتناع می کند نمی تواند از اسرائیل بخواهد دست به اقدامی نظامی نزند، اختلاف با آمریکا را بر سر چگونگی رفتار با تهران بیشتر کرد.

                              واشنگتن می گوید هنوز برای آنکه دیپلماسی و تحریم ها ایران را واداربه تغییر مسیر کند، فرصت وجود دارد.

                              شش قدرت در قطعنامه پیشنهادی خود بر حمایت از راه حلی مسالمت آمیز برای رفع نگرانی های جامعه بین المللی تاکید گذاشته اند، که به گفته آنها از طریق یک روند سازنده دیپلماتیک می تواند به بهترین وجه تحقق یابد.

                              آنها می گویند ایران باید فورا با آژانس نظارت اتمی سازمان ملل متحد در مورد چارچوبی به توافق برسد که بر اساس آن به نگرانی های ناشی از احتمال وجود ابعادی نظامی در برنامه اتمی پایان داده شود، که فراهم ساختن دسترسی بازرسان به اماکنی که آنان برای بازرسی هایشان ضروری می دانند، از جمله آنهاست.

                              یک تحقیق آزانس بین المللی انرژی اتمی در مورد پژوهش های مورد ظن در تولید بمب اتمی در ایران، از سال ۲۰۰۸ تا کنون پیشرفت ناچیزی داشته است و این درحالی است که دیپلمات های غربی بهران را به وقت کشی متهم می کنند.

                              قدرت ها می گویند همکاری ایران با درخواست های آژانس بین المللی انرژی اتمی برای حل و فصل مسائل باقیمانده و احیای اعتماد جامعه بین المللی به ماهیت صرفا صلح آمیز برنامه اتمی ایران حائز اهمیتی اساسی و اضطراری است.

                              روسیه و چین که از تحریم های یکجانبه غربی علیه صادرات نفتی ایران انتقاد کرده اند، به گفته دیپلمات ها، در آغاز نسبت به طرح چنین قطعنامه ای در هیات مدیره تمایلی نداشتند.
                              The greater the risk ، The greater the reward

                              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                              نظر

                              • بابک 52
                                ستاره‌دار (27)
                                • Mar 2011
                                • 17028

                                #2430
                                «مهر تأیید پکن و مسکو» بر قطعنامه جدید علیه ایران

                                دیپلماتهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی از تنظیم قطعنامهی جدیدی علیه ایران خبر میدهند. این قطعنامه که بهاحتمال به رأی حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی گذاشته میشود، از قرار مهر تأیید پکن و مسکو را هم بر خود دارد.
                                کشورهای غربی ظاهرا موفق شدهاند چین و روسیه را در پروندهی هستهای جمهوری اسلامی با خود همراه کنند. به گفتهی دیپلماتهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی، گروه موسوم به ۵+۱ پیشنویس قطعنامهی جدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران تنظیم کرده است.

                                پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل و آلمان در این پیشنویس "نگرانی عمیق" خود از گسترش فعالیتها در تأسیسات هستهای فردو را اعلام کردهاند. این پیشنویس به احتمال روز پنجشنبه (۱۳ سپتامبر/ ۲۳ شهریور) در وین به رأی ۳۵ عضو شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی هستهای گذاشته خواهد شد.

                                بنا بر اطلاعات دیپلماتهای آژانس که روز چهارشنبه (۱۲ سپتامبر) به خبرگزاریها ارائه شد، گروه ۵+۱ از جمهوری اسلامی میخواهد در اسرع وقت و بهطور کامل با آژانس همکاری کند. این قطعنامه همچنین از تهران میخواهد تمام فعالیتهای احتمالی مرتبط با ساخت تسلیحات هستهای را متوقف کند. جلوگیری جمهوری اسلامی از ورود بازرسان آژانس به برخی از سایتها نیز در پیشنویس یادشده منعکس شده است. این موضوع بیش از همه به سایت نظامی پارچین در نزدیکی تهران مربوط میشود.

                                یوکیو آمانو، رئیس ژاپنی آژانس بینالمللی انرژی اتمی، روز دوشنبه (۱۰ سپتامبر/ ۲۰ شهریور) خطاب به ایران خواستار دسترسی "بدون تأمل" آژانس به تأسیسات پارچین شده و ناکامی نشستها با نمایندگان ایران را "ناامید کننده"ارزیابی کرده بود.

                                آژانس بینالمللی انرژی هستهای در جدیدترین گزارش خود (۳۰ اوت) اعلام کرد که ایران به احتمال آثار فعالیتهای خود در پارچین را پاکسازی و بدین ترتیب امکان کنترل فعالیتها در این مکان را "به شدت دشوار" کرده است. این گزارش همچنین ادعا میکند که ایران شمار سانتریفوژهای فردو را نسبت به ماه مه به دو برابر افزایش داده و تعداد آنها را به دو هزار دستگاه رسانده است. این گزارش در عین حال تصریح میکند که تنها ۷۰۰ سانتریفوژ در تأسیسات زیرزمینی فردو فعال هستند.

                                توافق در زمان مناسب

                                به اعتقاد ناظران پیشنویس قطعنامهی یادشده در زمان مناسبی تنظیم شده است. خبرگزاریها به نقل از دیپلماتهای آژانس در وین گزارش دادند که گروه ۵+۱ برای این تلاش میکند قطعنامهی جدیدی علیه ایران در نشست شورای حکام به تصویب برساند که به اسرائیل نشان دهد راههای جایگزین حملهی نظامی نیز وجود دارد.

                                بنا بر گزارش اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی، ایران شمار سانتریفوژهای تأسیسات فردو را دو برابر کرده است (عکس از آرشیو)

                                اسرائیل مدتهاست که سیاستهای دیپلماتیک قدرتهای جهانی برای توقف برنامهی هستهای جمهوری اسلامی را بیتأثیر میداند و بر حق خود برای حملهی پیشگیرانه به تأسیسات هستهای ایران تأکید میکند. در روزهای اخیر نیز سخن از گفتوگوهای تلآویو و واشنگتن بر سر "خط قرمز اتمی" تهران به میان آمد.

                                به گفتهی دیپلماتها این قطعنامه حاصل مشورت هیلاری کلینتون، وزیر خارجهی ایالات متحده، با همتایان روسی، بریتانیایی، فرانسوی، چینی و آلمانی خود بوده است.

                                موضع روسیه و چین در قبال برنامه هستهای ایران

                                پیشنویس تنظیمشده از سوی گروه ۵+۱ همچنین از این جهت مهم برشمرده میشود که روسیه و چین، دو حامی اصلی جمهوری اسلامی، را با غرب همراه کرده است.

                                این در حالی است که وزیر امور خارجهی روسیه، روز شنبه در دیدار با هیلاری کلینتون، همتای آمریکایی خود، از مخالفت کشورش با وضع تحریمهای بیشتر علیه ایران و سوریه خبر داده بود. به گفتهی لاوروف، تحریمهای موجود از جمله در عرصهی بانکی، رفتهرفته فعالیتهای اقتصادی روسیه را با مشکل روبهرو میکنند.

                                لاوروف همچنین روز چهارشنبه در کنفرانسی با شرکت وزیران خارجه کشورهای آسیایی، گفتوگو را تنها راهحل موضوع هستهای ایران و کرهی شمالی خواند. به اعتقاد او تهدید، فشار وارد کردن و وضع تحریمهای یکجانبه تلاشهای سازنده را بیاثر میکند.

                                روز سهشنبه نیز وو بانگو، رئیس کنگرهی ملی چین، با محمود احمدینژاد دیدار کرد. او در این دیدار از ایران خواست در گفتوگوها با ۵+۱ بهطور مداوم، با انعطاف و بهصورت عملی برای رسیدن به موفقیتهای ملموس تلاش کند.

                                تحریمهای جدید اتحادیهی اروپا علیه ایران

                                از سوی دیگر روز سهشنبه (۱۱ سپتامبر) ویلیام هیگ، وزیر امور خارجهی بریتانیا، از همگرایی کشورهای اتحادیهی اروپا برای تصویب یک رشته تحریمهای جدید علیه جمهوری اسلامی خبر داد: «ما با شتاب تمام بر روی این تحریمها کار میکنیم و امیدوارم که بتوانیم آنها را در نشست آتیمان در نیمهی ماه اکتبر به بحث بگذاریم».

                                نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز پنجشنبه (۱۳ سپتامبر) در وین برگزار خواهد شد

                                به گفتهی هیگ، نشست وزیران خارجهی اتحادیهی اروپا در روز جمعه در قبرس "پشتیبانی بسیار خوب از تحریمهای بیشتر [اتحادیهی اروپا علیه ایران]" را به تصویر کشید. هیگ تحریمهای گسترده را "بهترین گزینهی موجود" خواند و بار دیگر بر مخالفت با حمله نظامی به ایران در شرایط کنونی تأکید کرد. وی در عین حال تصریح کرد که از نظر بریتانیا هیچ گزینهای در مقابل ایران منتفی نیست.

                                انتظار همراهی از شورای حکام

                                به گفتهی ویکتوریا نولاند، سخنگوی وزارت امور خارجهی آمریکا، ایالات متحده «از شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی انتظار دارد برای پشتیبانی از فعالیتهای آژانس و نگرانی موجود از فعالیتهای هستهای ایران، پیامی روشن ارائه کند».

                                مصر، هند، اردن، عربستان سعودی، کوبا و اکوادور که عضو جنبش عدم تعهد هستند و در هفتههای اخیر در تهران مهمان ایران بودند، در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز حضور دارند. آخرین قطعنامه شورای حکام سازمان ملل در نوامبر گذشته با ۳۲ رأی موافق به تصویب رسید. تنها اندونزی به قطعنامهی یادشده رأی ممتنع و کوبا و اکوادور رأی منفی دادند.

                                نولاند با اشاره به کاهش ۴۰ درصدی صادرات نفت ایران، تحریمها را مؤثر خواند و از تلاشهای جاری برای افزایش فشار بر جمهوری اسلامی، از جمله از طریق گسترش تحریمها خبر داد.

                                بنا بر گزارش آژانس بینالمللی انرژی، صادرات نفت جمهوری اسلامی در پی ۴ قطعنامه تحریمی سازمان ملل علیه ایران و تحریمهای جداگانه ایالات متحده و اتحادیهی اروپا، در سال ۲۰۱۲ میلادی به نصف کاهش یافته است.


                                The greater the risk ، The greater the reward

                                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                                نظر

                                در حال کار...
                                X