آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #3721
    اوباما: فرصت برای دیپلماسی با ایران باقی است

    باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده گفته است که به زودی تحرکات دیپلماتیک جدیدی را برای پایان دادن مناقشه بر سر برنامه اتمی ایران آغاز خواهد کرد.

    آقای اوباما چهارشنبه در کاخ سفید به خبرنگاران گفت هنوز فرصت برای پایان دادن مسالمت آمیز این مناقشه باقی است.

    باراک اوباما که در نخستین جلسه مطبوعاتی پس از پیروزی در انتخابات صحبت می کرد، گفت: "در رابطه با ایران، من خواهان راه حلی دیپلماتیک برای این مشکل هستم."

    آقای اوباما همچنین به سوال های خبرنگاران درباره جنجال روابط عشقی رئیس سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سی آی ای، ناآرامی های سوریه، حمله به کنسولگری ایالات متحده در بنغازی و بحران مالی کشورش پاسخ داد.

    آقای اوباما در سخنانش تاکید کرد که آمریکا با دستیابی ایران به سلاح اتمی مخالف است.

    باراک اوباما گفت: "قبل از مبارزات انتخاباتی گفته بودم، در طول مبارزات گفتم و حالا می گویم که ما اجازه نخواهیم داد که ایران به سلاح اتمی دست پیدا کند. اما هنوز یک محدوده زمانی وجود دارد که این مساله را به طور دیپلماتیک حل کنیم."

    ایران همواره با رد این ادعای آمریکا و دیگر کشورهای غربی، برنامه اتمی خود را صلح آمیز عنوان کرده است.

    به گفته باراک اوباما "باید راهی برای بهره گیری ایران از انرژی صلح آمیز هسته ای وجود داشته باشد" که مغایر با تعهدات بین المللی این کشور نباشد.

    او در این حال قریب الوقوع بودن گفت و گو با ایران را رد کرد.

    آقای اوباما گفت:"من در مورد جزئیات مذاکرات حرف نمی زنم اما می توانم بگویم که ما می خواهیم مساله حل شود و اگر ایران در مورد حل مساله جدی باشد ما اجازه نخواهیم داد ظرایف یا پروتکل های دیپلماتیک ما را محدود کند."

    علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران دوشنبه گفت که هرگونه تصمیم گیری درباره گفت و گوی احتمالی ایران و ایالات متحده با آیت الله خامنه ای، رهبر این کشور است.

    آقای صالحی ابراز امیدواری کرد گفت و گوهای هسته ای ایران با پنج عضو دائمی شورای امنیت و آلمان به زودی از سرگرفته شود.
    سرگئی ریابکوف، نماینده روسیه در این گفت و گوها نیز گفته است که کرملین از گفت و گوی مستقیم میان تهران و واشنگتن حمایت خواهد کرد.
    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

      #3722
      رامنی گزینه ای بهتر برای جمهوری اسلامی بود


      جمهوری اسلامی همواره مدعی بوده است که انتخاب هر یک از نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا برای تهران تفاوتی ندارد. اما فراتر از این ادعا، رفتار جمهوری اسلامی همواره خلاف این را نشان داده است. مثلا در رقابت میان کارتر و ریگان، جمهوری اسلامی عملاً با برگ برنده گروگانهای آمریکایی به گونهای بازی کرد که کارتر از راه یافتن دوباره به کاخ سفید بازماند و دقیقا در روز ادای سوگند رونالد ریگان گروگانها را آزاد و روانه کشورشان کرد. پس عملاً جمهوری اسلامی برایش مهم بود که کدام نامزد در کاخ سفید نباشد.

      اما در خصوص انتخابات اخیر آمریکا، مدعای این نوشتار این است که بهرغم مواضع تند میت رامنی علیه تهران، جمهوری اسلامی میان انتخاب بد و بدتر، اوباما را گزینه بدتر برای خود دانسته و از انتخاب دوباره او بیمناک بود.

      اوباما در دو پرده

      چهار سال پیش از این که جان مککین پا جای جرج بوش میگذاشت تا حلقه میانی افغانستان و عراق را احیانا با حمله نظامی یکسره کند، سناتور رنگینپوست افریقاییتبار و مسلمانزادهای که با شعار «تغییر» سخن از مراودهای جدید با ایران میگفت، چنان ناباوریهایی را در ایران دامن زده بود که مگر میشود در سرزمین شیطان بزرگ (توصیف توهینآمیز جمهوری اسلامی برای آمریکا) چنین کسی به قدرت برسد؟ اوباما چنان گزینه مطلوبی برای تهران بود که احمدینژاد ناباورانه پیشبینی کرده بود که «اجازه نخواهند داد باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا بشود».

      اما آمریکا نشان داد که واجد چنان ظرفیتی در درون خود است که برای نخستین بار در تاریخ این کشور که روزگاری سیاهان را به بردگی میگرفتند، امروز یکی از آنان را به ریاست جمهوری خود برگزیند. چنین شد که احمدینژاد برای نخستین بار برای رئیس جمهور آمریکا پیام تبریک فرستاد. اوباما نیز تا آنجا پیش رفت که برای نشان دادن حسن نیت خود برای ترمیم روابط واشینگتن با تهران، مقامات ارشد سفارتخانهای ایران را به روز ملی آمریکا دعوت کرد. (از جمله دعوتنامه به نویسنده نیز ارسال شده بود. این دعوت پس از سرکوبهای پس از انتخابات ۸۸ لغو شد.)

      اما این ماه عسل چندان دوام نیاورد. کافی است سخنان احمدینژاد را اندکی زمانی پس از ورود نامزد دموکراتها به کاخ سفید به یاد آوریم که اوباما را (گزینه بهتر در مقایسه با مککین) «گردنکلفت» توصیف کرد: «شما (اوباما) تازه از راه رسیدهاید یک مقدار صبر کنید تا سرد و گرم را بچشید... بدان که گندهتر و گردنکلفتتر از تو نیز نتوانستند هیچ غلطی بکنند.» (۱۸ فروردین ۸۹)

      این ماه عسل آنجا پایان یافت که نظام «فرصتسوز» جمهوری اسلامی پس از رسوایی انتخابات ۸۸، انتظار داشت اوباما در برابر این همه جنایت آشکار رژیم مهر سکوت بر لب نهد و جانب سکوت اختیار کند. اما وقتی اوباما گرچه با تعلل و تامل به حمایت از جنبش سبز ایران برخواست، روابط التیام نیافته دو کشور دوباره گسسته شد.

      در نتیجه تعمیق این شکاف، اوباما در پیام نوروزی سال ۹۰، تظاهرات میدان تحریر قاهره را با تظاهرات میدان آزادی تهران همسان دانسته و گفت: «ما میدانیم... آرمانی که میدان تحریر قاهره را در برگرفت، پیشتر در ژوئن ۲۰۰۹ (خرداد ۸۸) در میدان آزادی تهران مشاهده شده بود... آینده ایران متعلق به جوانان است. جوانان سرنوشت خود را رقم خواهند زد.»

      چنین شد تا جمهوری اسلامی انتخاباتی را رقم بزند که هم موجب شکاف در درون کشور و هم موجب فاصله گرفتن از اوباما شود. این فاصله تا آنجا بود که اوباما برای خلع سلاح رقیب خود (میت رامنی) در انتخابات اخیر مدعی شد که «سهمگینترین تحریمها در تاریخ» را بر جمهوری اسلامی تحمیل کرده است.

      اینک تنها در فاصله دو روز از انتخاب دوباره اوباما، دولت آمریکا دور جدیدی از تحریمها را بر تهران اعمال کرده تا نشانی باشد بر اراده اوباما بر منزوی کردن هر چه بیشتر جمهوری اسلامی. چنین اقدامی یادآور سخن اوست که چهار سال اول (پرده اول) را با گشودن دست دوستی آغاز کرد و چهار سال دوم (پرده دوم) را با مشت محکم.

      تفاوتهای اوباما و رامنی برای جمهوری اسلامی

      بیتردید هر دو نامزد ریاست جمهوری آمریکا گزینههای بدی برای جمهوری اسلامی بودند. هر دو نشان داده بودند که در برخورد با رژیم اسلامی همنظرند. با وجود این، نامزد جمهوریخواه مزیتهایی برای جمهوری اسلامی داشت که اوباما ندارد:

      الف) رابطه با اسرائیل: گرچه هر دو نامزد تردیدی باقی نگذاشتند که اسرائیل متحد استراتژیک آمریکاست و واشینگتن خود را ملزم به حمایت از او میداند، رامنی در مناظرات چنان بر روابط دوستانه خود با شخص نتانیاهو تاکید داشت که همین رابطه دوستانه را نقطه قوت خود نسبت به اوباما میدانست. ناظران نیز تردیدی نداشتند که گزینه نتانیاهو رامنی بود، چرا که اوباما آن چنان که باید رابطه صمیمانهای را با نتانیاهو برقرار نکرده است. از سوی دیگر میدانیم اوباما برخلاف رامنی کمترین کمک مالی را از لابیهای یهودی برای کارزار انتخاباتی خود دریافت کرده است.

      حال اگر میت رامنی به کاخ سفید راه یافته بود، هر تصمیم و اراده او از نظر دستگاه تبلیغاتی جمهوری اسلامی «دستور گرفتن از تلآویو» تفسیر میشد. انتخاب اوباما چنین بهانه بزرگی را از دست جمهوری اسلامی ربود تا نتواند «مظلومنمایی» کند.

      ب) خرید وقت: اوباما پس از چهار سال اینک دارای «برنامهای مدون» در قبال تهران است. در حالی که اگر رامنی برگزیده میشد، رژیم اسلامی تا زمان تحویل گرفتن دولت و استقرار کابینه رامنی چند ماهی را فرصت مییافت تا به تجدید قوا بپردازد. چنان چه گفته شد، در کمتر از دو روز از انتخاب اوباما، وی دور جدیدی از تحریمها را علیه ایران به مورد اجرا گذاشته که نشان از همان برنامه مدون دارد. اگر قرار بود رامنی به کاخ سفید راه یابد، این سرعت عمل را شاهد نبودیم.

      ج) توان نرمافزاری اوباما: پیشتر در مقاله «چرا حزبالله پهپاد را بر فراز اسرائیل به پرواز درآورد» گفته بودم که این اقدام ایذایی حزبالله (متحد جمهوری اسلامی)، اقدامی بود برای برونرفت محور تهران- دمشق- حزبالله از گرفتاریهایی که حیاتشان را به مخاطره انداخته است. آغاز یک جنگ (چه به دست آمریکا و چه به دست اسرائیل) اگرچه جنگی نامتوازن علیه محور یادشده است، اما به اذعان کارشناسان میتواند جنگ فراگیری را در منطقه دامن زند که ای بسا افکار جهانیان را علیه آغازگران جنگ تهییج کرده و معادلات مرگبار کنونی برای محور تهران- دمشق- حزبالله را برهم زند.

      به تعبیر دیگر در حالی که جمهوری اسلامی مزیت نسبی خود را در قدرت سختافزاریاش (یعنی توان رزمآوری) میپندارد، استراتژی اوباما بهره بردن از قدرت نرمافزاری آمریکاست، قدرتی که جمهوری اسلامی تماماً در برابر آن خلع سلاح است. جمهوری اسلامی در برابر قطعنامههای الزامآور سازمان ملل که حتی دولت عراق (دوست جمهوری اسلامی) را ملزم به فرونشاندن هواپیماهای مسافربری ایرانی و بازرسی از آنها میکند، چه میتواند کند؟ تحریم فروش نفت و گاز و شریان بانکی و.. را چه تدبیر میتواند بیندیشد؟

      از سوی دیگر اوباما (برنده صلح نوبل) در مقام رئیس جمهور آمریکا به همراه متحدانش به خوبی جمهوری اسلامی را در «تله» شورای حقوق بشر سازمان ملل به دام انداخته است. چه سخنی بالاتر از این که جمهوری اسلامی مدعی همکاری تمامعیار با نمایندگان یک سازمان بینالمللی (آژانس) است، ولی از پذیرفتن نماینده دیگر سازمان بینالمللی (گزارشگر شورای حقوق بشر) شانه خالی میکند؟!

      مصطفی تاجزاده چه به زیبایی گفته است که خط قرمز نظام در برابر غرب پرونده هستهای (مشکل سختافزاری) نه، بلکه پرونده حقوق بشر (مشکل نرمافزاری) است. او مینویسد: «در حقیقت اینها (اقتدارگرایان) با رفتارشان نشان دادند که خط قرمز، انرژی هستهای نیست، چون درها برای بازدید بازرسان خارجی باز است و حتی اجازه بازدید از پایگاههای نظامی را دادهاند و در آینده نیز اجازه خواهند داد. خط قرمز اقتدارگراها از صدر تا ذیل بازدید از زندان اوین و بررسی اوضاع حقوق بشر در ایران است و در این زمینه هیچ نظارتی را چه خارجی چه داخلی حتی اگر درخواست رئیس دولت باشد، برنمیتابند.» (۱۵ آبان ۹۱)

      نتیجه: اوباما از مفارقه تا مخاطره برای جمهوری اسلامی

      به شرحی که از مسیر مفارقه و واگرایی دوباره تهران – واشینگتن در زمان زعامت اوباما برشمرده شد، اینک او پس از چهار سال خود را در مسیری یافته که جز با افزایش فشار بر تهران نه میتوانست اسرائیل را راضی کند و نه بهانه را از چنگ رقیب جمهوریخواه خود بیرون آورد تا متهم به کوتاه آمدن در برابر تهران نشود. انواع تحریمهای رنگارنگ تا بدانجا رضایت اسرائیل را به همراه داشته که شیمون پرز رئیس جمهور اسرائیل را واداشت طی «بیانیه رسمی» اعلام دارد که «تحریمها علیه ایران در حال نشان دادن نتایج خود است». ۹ آبان ۹۱

      در حالی که تحریمها با کارکردی دو سویه شیره جان اقتصاد کشور را میمکد و از سوی دیگر اختلافات را میان حاکمان دامن زده است، اوباما (برنده جایزه صلح نوبل) که به وعده خروجش از عراق جامه عمل پوشانده، در چهار سال آتی به هیچ وجه گزینه خوبی برای جمهوری اسلامی نیست. جمهوری اسلامی تحریمها را مرگ تدریجی خود میداند و جنگ را راه احتمالی برونرفت.

      همان طور که حمله صدام موجب شد که «جنگ در رأس امور» باشد و به مصداق این که «دشمن خارجی اتحاد داخلی ایجاد میکند»، در چهار سال پیش رو برای رژیم «بحرانزا» و «بحرانزی» جمهوری اسلامی از میان گزینه جنگ و صلح، گزینه نخست مطلوبتر است. از این رو از میان اوباما و رامنی، گزینه دوم راهگشاتر برای مشکلات جمهوری اسلامی است که جنگ را بهرغم همه خساراتش برای کشور، گزینه بقای نظام میبیند، در حالی که تحریمها میتواند شورش داخلی را دامن زند.
      The greater the risk ، The greater the reward

      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

      نظر

      • بابک 52
        ستاره‌دار (27)
        • Mar 2011
        • 17028

        #3723
        خطرهای بزرگ قمار هستهای آیت الله برای مردم ایران

        دویچه وله : نتایج یک تحقیق دانشگاه یوتا و موسسه "امید ایران" در آمریکا میگوید در صورت حملهی نظامی به ایران دستکم ۱۰ هزار تن کشته خواهند شد. خسرو سمنانی، رئیس تیم تحقیقاتی در گفتوگو با دویچهوله از تاثیرات حمله نظامی میگوید.

        در حملهی احتمالی به مراکز هستهای ایران، دستکم ۱۰ هزار نفر کشته خواهند شد. این یکی از نتایج تحقیق تازهای است که در آمریکا به شکل مشترک از سوی دانشگاه یوتا و موسسهی "امید ایران" منتشر شده است.

        این تحقیق که با استفاده از دادههای آژانس بینالمللی انرژی اتمی و اطلاعات عمومی وزارتخانههای دفاع و نهادهای دولتی تنظیم شده، در کتابی با عنوان "قمار هستهای آیتالله" (The Ayatollah's Nuclear Gamble)نیز منتشر شده است.

        این تحقیق پیشبینی میکند که صدها هزار تن در اثر وقایع بعد از حملهی احتمالی به تاسیسات هستهای ایران و انفجار در نیروگاهها به شکل مستقیم آسیب ببینند. در این تحقیق چهارمرکز هستهای اصلی ایران در نظنز، اراک، بوشهر و اصفهان بررسی شدهاند.

        خسرو سمنانی، مدیر موسسهی "امید ایران" و رئیس تیم تحقیقی این پروژه در گفتوگو با دویچهوله از اثرات ناشی از حملهی نظامی به تاسیسات اتمی ایران میگوید.

        دویچهوله: آقای سمنانی به چه دلایلی به دنبال تحقیقی علمی دربارهی اثرات ناشی از حملهی اتمی به تاسیسات هستهای ایران بر روی شهروندان ایران رفتید؟

        در سالهای گذشته با بالا گرفتن مناقشهی اتمی هرچقدر بیشتر اخبار را دنبال میکردیم، میدیدیم آنچه که کمتر و کمتر به آن توجه میشود تاثیرات ناشی از حمله نظامی به تاسیسات اتمی و انفجار اتمی بر روی زندگی شهروندان است. احساس کردم لازم است تحقیقی جدی دربارهی این اثرات بر روی زندگی شهروندان ایران صورت گیرد. به خصوص که برخی تاسیسات مثل تاسیسات هستهای اصفهان نزدیک به مناطق مسکونی و پرجمعیت ساخته شده است و هرگونه انفجار اثرات ویرانگری بر زندگی شهروندان به جا خواهد گذاشت.

        در بیانیهی مطبوعاتی خود تاکید کردهاید که به دنبال این بودید که کاری علمی کنید. شیوههای تحقیق شما به چه شکل بوده است؟

        ما اطلاعات و دادههای اصلی تحقیق خود را از منابع عمومی در دسترس مثل گزارشهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی واعداد و ارقام اعلام شده استخراج کردیم و بعد با شیوههای تحقیقی کامپیوتری که ویژهی بررسی حرکت سموم ناشی از انفجار اتمی در هوا است این دادهها را تحلیل کردیم. از تحقیقات محدود پیشین برخی نهادها در ایالات متحدهی آمریکا نیز استفاده کردیم و با ترکیب و تحلیل کلی این منابع گزارش مفصل خود را آماده کردیم.

        آیا برای این تحقیق به آمار و اطلاعات و گزارشهای رسمی آژانس انرژی اتمی ایران و منابع رسمی دولتی هم دسترسی داشتید؟

        دادههای تحقیق ما، اطلاعاتی عمومی و قابل دسترس است و از برخی گزارشهای عمومی سازمان انرژی اتمی ایران نیز استفاده کردیم. اما گروه تحقیق ما هیچوقت تماس مستقیمی با آژانس انرژی اتمی ایران نداشته است.

        شما در تحقیق خود اثرات ناشی از حملهی نظامی به تاسیسات اتمی ایران را با فاجعهی چرنوبیل مقایسه کردهاید. این شباهتها از چه قرار خواهد بود؟

        ما در تحقیق خود چهار تاسیسات هستهای اصلی ایران را بررسی کردیم. در میان این تاسیسات، بیش از همه تاسیسات بوشهر است که در صورت انفجار ناشی از حمله به چرنوبیل شباهت خواهد داشت؛ چرا که یک رآکتور هستهای اصلی در این نیروگاه است و از نظر ابعاد نیز این دو نیروگاه شبیه هم هستند. این نکته را هم باید در نظر داشت که هم چرنوبیل و هم تاسیسات بوشهر، هر دو به دست متخصصان روسی ساخته شده است.

        شما در تحقیق خود پیشبینی کردید که در صورت حملهی نظامی به تاسیسات اتمی ایران دستکم ۱۰ هزار نفر کشته خواهند شد. این افراد چه کسانی هستند؟ کارکنان نیروگاهها و ساکنان حوالی؟

        طبعا اولین قربانیان افرادی خواهند بود که در نیروگاهها به عنوان متخصص، کارمند، سرباز یا نیروهای بخش فنی مشغول به کار هستند. بسیاری از آنها بیشک کشته خواهند شد. با دقت به اینکه میزان انفجار و خسارت در چه حد باشد، شعاعی متفاوت از مناطق مسکونی خارج از نیروگاهها نیز تحتالشعاع قرار خواهد گرفت. در این میان وضعیت ساکنان نزدیک به نیروگاه اصفهان وخیمتر خواهد بود، هم فاصلهی این نیروگاه به مناطق مسکونی کمتر است و هم مناطق مسکونی نزدیک پرجمعیتتر.


        و این فقط تخمین احتمالی از حمله به چهار تاسیساتی است که شما دربارهی آن تحقیق کردهاید؟

        بله، لازم به توضیح است که تاسیسات هستهای ایران به این ۴ نیروگاه محدود نمیشود. طبق تحقیق ما و گزارشهای پیشین نزدیک به ۴۰۰ نهاد و تاسیسات در ایران است که به شکل مستقیم یا غیرمستقیم بخشی از برنامهی اتمی ایران است. یک گزاررش وزارت دفاع سوئد پیشبینی میکند که اگر حملهی نظامی به ایران صورت گیرد، دستکم ۲۰ نیروگاه و تاسیسات وابسته هدف قرار خواهد گرفت. بنابراین میزان خسارت ناشی از حملهی نظامی بسیار بیشتر از پیشبینیهای ما نیز خواهد بود.

        آقای سمنانی! توان دولت ایران برای کنترل و کاهش میزان خسارات ناشی از حملهی اتمی را چطور تخمین میزنید؟

        یک مشکل بزرگ در ایران "سانسور رسانهای" و در نتیجهی آن کمبود اطلاعات درست و جامع در دسترش شهروندان دربارهی عواقب حملهی نظامی به تاسیسات هستهای ایران است. در نتیجهی این سانسور، شهروندان ایران نه تنها به درستی نمیدانند در تاسیسات هستهای ایران چه میگذرد، که حتا نمیدانند تاثیرات یک حملهی نظامی و انفجار در هریک از این تاسیسات برای سلامتی و زندگی انها از چه قرار خواهد بود.

        برای مثال در صورت حمله به تاسیسات اصفهان دستکم ۵۵۰ هزار تن هگزافلورید در فضا آزاد خواهد شد. هگزافلوراید فضا را به شدت مسموم و آلوده کرده و به آسانی هم در هوا حرکت کرده و مناطق مسکونی وسیعی را آلوده خواهد کرد. حتا اگر ۵ درصد این حجم از هگزافلورید در فضا آزاد شود، جان دهها هزار تن از شهروندان در خطر جدی است و سلامتی دهها هزار تن دیگر آسیب جدی خواهد دید.

        تحقیقات ما نشان میدهد که نزدیک به ۴۷ هزار تن از شهروندان در اطراف تاسیسات اصفهان در صورت وقوع چنین فاجعهای آسیب خواهند دید. ایران برای مدیریت چنین بحرانی آماده نیست. بنا به آمار رسمی ایران، اصفهان تنها ۵۲۰۰ تخت بیمارستانی دارد و مشخص است که نمیتواند به آسیبدیدگان رسیدگی کند.



        چه بیماریهایی در درازمدت شهروندان ایران را مبتلا خواهد کرد؟

        تا چندین دهه بسیاری از شهروندان ایران به انواع سرطان مبتلا و جان خود را از دست خواهند داد. زنان باردار بسیاری فرزندانی با عقبماندگیهای ذهنی و نارساییهای جسمانی به دنیا خواهند آورد. نابینایی، انواع سوختگیهای پوستی و نارساییهای تنفسی بعضی دیگر از بیماریهایی است که تا دهههای متوالی به سراغ شهروندان این مناطق خواهد آمد.

        آیا گروه تحقیق شما به دنبال آن هست که با سیاستمداران آمریکا یا اسرائیل دربارهی نتایج این تحقیق مذاکره و گفتوگو کنید؟

        ما با رسانههای نوشتاری، رادیویی و تلویزیونی مختلفی در کشورهای مختلف و بهخصوص آمریکا دربارهی نتایج تحقیق و عواقبی که گریبانگیر شهروندان ایرانی خواهد شد صحبت کردهایم. در واشنگتن نیز با چند اتاق فکر دیدار و نتایج تحقیقات خود را ارائه دادیم. امیدواریم این اطلاعات به شکلی عمومیتر مطرح و در دسترس شهروندان ایرانی نیز قرار گیرد.

        شما عنوان "قمار هستهای آیتالله" را برای کتاب خود انتخاب کردید. آیا آیت الله خامنه ای را مسئول عواقبی که گریبان ایرانیان را خواهد گرفت میدانید؟

        ببینید به هرحال از ابتدای برنامهی اتمی ایران آیت الله خامنه ای به عنوان رهبر و کسی که حرف اول و آخر دربارهی این مناقشه سیاسی را میزند، استراتژیها را تعیین کرده است و عواقب و خسارات ناشی از تصمیمهای او است که شهروندان ایرانی را نشانه گرفته است.


        The greater the risk ، The greater the reward

        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

        نظر

        • وحید 20
          ستاره‌دار(98)
          • Mar 2011
          • 29911

          #3724
          بروجردی:

          اظهارات جدید اوباما درباره ایران قابل توجه است

          رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه اظهارات جدید اوباما درباره ایران قابل توجه است، گفت: اگر این اظهارات لفاظی سیاسی نباشد، رویکرد واقع گرایانه واشنگتن را در دور جدید ریاست جمهوری اوباما نشان میدهد.

          علاالدین بروجردی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت، در واکنش به اظهارات اخیر رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه دولتش خواهان مذاکره برای حل مسائل مرتبط با ایران است، گفت: در صورتی که این اظهارات لفاظی سیاسی نباشد، رویکرد واقع گرانه واشنگتن در دوره دوم ریاست جمهوری اوباما را نشان میدهد. نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی گفت: ایران کشوری مسلط بر دانش هستهای است و مصرانه در چارچوب اهداف صلحآمیز حرکت کرده و مخالف جدی هرگونه گرایش به سمت بمب هستهای است. وی با بیان اینکه ایران تنها کشوری است که علاوه بر تعهدات بینالمللی مربوط بهnpt، از پشتوانه مهمی چون فتوای دینی رهبری ایران درباره حرام بودن ساخت و نگهداری بمب هستهای برخوردار است، افزود: طبیعی است که ایران هر گونه اقدامی در چارچوب استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای انجام دهد برای توسعه کشور است.
          رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اظهارات جدید اوباما درباره ایران قابل توجه است، تصریح کرد: به رسمیت شناختن حق ایران در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای از سوی آمریکا میتواند نقطه آغازین مهمی برای حل و فصل معضل چندین ساله هسته ای باشد و باید به تبع آن، در مذاکرات آتی گروه ۱+۵، گام جدی در زمینه لغو تحریم ها برداشته شود. شب گذشته اوباما در نخستین اظهارنظر پس از انتخابات درباره ایران، از تلاشهای دیپلماتیک جدید برای حل و فصل موضوع هستهای ایران خبر داد. وی تحریمهای وضع شده غرب ضد ایران را شدیدترین تحریم ها در طول تاریخ دانسته و در عین حال، بر حق ایران در برخورداری از انرژی صلحآمیز هستهای نیز صحه گذاشته است.

          رئیس جمهور آمریکا در این باره گفت: باید راهی باشد که آنها بتوانند از انرژی صلحآمیز هستهای برخوردار شوند و در عین حال، به تعهدات بینالمللی خود وفاداربمانند./
          درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

          توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

          نظر

          • بابک 52
            ستاره‌دار (27)
            • Mar 2011
            • 17028

            #3725
            فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی:

            تحریمها یک نعمت بزرگ الهی هستند

            خبرگزاری فارس: فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی گفت: تحریمها یک نعمت بزرگ الهی برای کشور ما هستند و باید قدر این نعمت را دانست.

            به گزارش خبرگزاری فارس از اراک سردار غلامعلی ابوحمزه ظهر امروز در نشست شورای عالی بسیج ورزشکاران استان اظهار داشت: دوران هشت سال دفاع مقدس برکات ارزشمندی برای کشور ما به همراه داشت که خوشبختانه رزمندگان و مسئولان در آن مقطع حساس به خوبی قدر برکات آن را دانستند.

            وی تصریح کرد: جنگ هشت سال دفاع مقدس موجب شد ملتی که پیش از آن وابسته و متکی بود، روی پاهای خود بایستد و بدون آن که دستی به سوی کسی دراز کند نیازهای خود را تامین کند.

            فرمانده سپاه روحالله استان مرکزی ادامه داد: ما در زمان جنگ چیزی نداشتیم اما امروز پیشرفتهترین و مجهزترین امکانات نظامی را در اختیار داریم که این از برکات هشت سال دفاع مقدس است.

            ابوحمزه تحریمهای امروز دشمنان را نعمتی بزرگ برای کشور دانست و خاطر نشان ساخت: این تهدید همچون دوران هشت سال دفاع مقدس فرصت طلایی است که بدون شک ملت بزرگ ایران تهدید را نیز همچون جنگ تحمیلی با موفقیت پشت سر خواهند گذاشت.

            وی با بیان اینکه استفاده از ابتکار، خلاقیت و نوآوری رمز مهم و اساسی در شکست تحریم دشمنان است، بیان داشت: بدون شک هرچه فشار دشمنان بر روی جوانان این مرز و بوم بیشتر شود، اشتیاق جوانان برای حرکت به سمت خلاقیت و ابتکار بیشتر و بیشتر میشود.

            فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی تاکید کرد: امروز ورزشکاران و به ویژه ورزشکاران بسیجی نقش بسیار مهمی در خنثی سازی توطئه های دشمنان دارند که باید به خوبی به وظایف خود عمل کنند.

            سعید ملکی مدیرکل ورزش و جوانان استان مرکزی نیز با اشاره به تشکیل کارگروه فرهنگی ورزشی در ادارههای ورزش و جوانان استانها گفت: با تشکیل این کارگروه میتوان برنامههای فرهنگی مناسبی که موجب رشد و توسعه ورزش استانها میشود را اجرا کرد.
            The greater the risk ، The greater the reward

            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

            نظر

            • طيب
              عضو فعال
              • Nov 2010
              • 3051

              #3726
              ریابکوف: ایران و ۱+۵ سریعتر مذاکره کنند/شناسایی حق غنیسازی میتواند مبنای مذاکرات باشد
              انرژیهستهای - معاون وزیر خارجه روسیه خواستار برگزاری هر چه سریعتر مذاکرات ایران و 1+5 شد.

              به گزارش خبرآنلاین، «سرگئی ریابکوف»، نماینده روسیه در مذاکرات ایران و 1+5 پس از ملاقات و گفتوگو با سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران پشت درهای بسته در جمع خبرنگاران گفت: از مذاکرات مسکو زمان زیادی گذشته است، ما از هرگونه مذاکره میان ایران و 1+5 استقبال میکنیم و معتقدیم باید هر چه سریعتر گفتوگو دنبال شود.

              وی با بیان اینکه موضوع شناسایی حق غنیسازی ایران میتواند یکی از موضوعات مورد بحث در روند مذاکرات باشد تصریح کرد: نمیتوانم قبول کنم که این موضوع آغاز کننده مذاکرات باشد، اما این مسئله یکی از موضوعات و دستورکارهای مذاکرات است.

              ریابکوف در خصوص موضوعات دیگر مورد بحث با جلیلی عنوان کرد: در دیدارم با سعید جلیلی موارد مختلفی مورد بحث قرار گرفت و فکر میکنم دیدگاه مشترک با دوستان ایرانی داریم مبنی بر این که هر گونه راه حل به ویژه تلاش برای گزینه نظامی علیه سوریه کاملا غیرقابل قبول است و آن چه در بحث سوریه قابل قبول است ایجاد گفتوگو میان 2 طرف درگیر در سوریه است.

              معاون وزیر خارجه روسیه گفت: جامعه بینالملل باید در همین چارچوب عمل کند تا فضایی برای گفتوگوهای سازنده ایجاد شود.

              وی افزود: ما همیشه گفتهایم که نباید به گروههای تروریستی کمک شود و مساله سوریه باید داخلی حل و فصل شود.

              معاون وزیر خارجه روسیه درباره ادامه تحریمهای یک جانبه علیه ایران و نظر مخالف روسیه و عدم توجه آمریکا به دیدگاه روسیه در این خصوص گفت: اعتقادی به تاثیر تحریمهای یکجانبه نداریم. بر این باوریم که هرگونه تحریمی باید پیش از اعمال مورد تصویب شورای امنیت سازمان ملل قرار گیرد تا محافظ صلح و امنیت بینالملل باشد. تحریمها در موضوع هستهای ایران مشکلی را حل نمیکند. این تحریمها بر زندگی مردم تاثیر میگذارد و این اشتباه است.

              سرگئی ریابکوف بر اساس درخواست دیدار با مقامات شورای امنیت ایران، روز چهارشنبه وارد تهران شد و در این حضور چند ساعته خود با علی باقری و سعید جلیلی پشت درهای بسته دیدار و گفتوگو کرد.

              آخرین دور مذاکرات ایران و 1+5 خرداد ماه سال جاری در مسکو برگزار شد و در پایان قرار شد این مذاکرات در سطح کارشناسان فنی در ترکیه ادامه پیدا کند.

              گروه 1+5 از نمایندگان کشورهای روسیه، چین، آمریکا، فرانسه، بریتانیا و آلمان تشکیل شده است.

              به گزارش فارس، گزارش شده است که نشست نمایندگان 1+5 روز 21 نوامبر در بروکسل برگزار خواهد شد تا احتمال برگزاری دور آتی مذاکرات هستهای با ایران در اوایل سال 2013 میلادی بررسی شود.

              نظر

              • Ali zahedi
                كاربر فعال
                • Sep 2012
                • 676

                #3727
                كدخبر: ۸۱۱۹۶تاريخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۱ - ۱۸:۵۰
                نسخه چاپي
                ارسال به دوستان
                پاسخ هاشمی رفسنجانی به احتمال کاندیداتوریاش
                رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: نباید اجازه داد اوضاع جامعه اسلامی به جایی برسد که دوستان انقلاب دلخون و دشمنان کشور شاد و امیدوار شوند.

                به گزارش ایسنا، آیتالله هاشمی رفسنجانی در دیدار جمعی از اعضای کانون نمایندگان ادوار غرب کشور در مجلس شورای اسلامی، با بیان این مطلب، تصریح کرد: بعد از پایان جنگ تحمیلی و شروع بازسازی کشور، علیرغم وجود خرابیهای بسیار، کسری بودجه 51 درصدی و دشمنیهای خارجی، اتحاد و همدلی مردم، اخلاق، صبر و وفاداری آحاد جامعه و وحدت دلسوزان و نیروهای انقلاب از همه سلایق، سرمایه عظیم کشور برای سازندگی ایران اسلامی بود.

                عضو مجلس خبرگان تفرقه، پراکندگی و بدبینی را آفت یک جامعه پویا و در حال رشد خواند و با اشاره به وجود ساختارها و بنیانهای محکم و خوب بهجا مانده از دولتهای پس از جنگ افزود: اگرچه امروز کارها سخت شده، اما میتوان با بازسازی سرمایههای اجتماعی کشور، مدیریت صحیح در سطح داخلی و بینالمللی و ایجاد وفاق و ائتلاف بین نیروهای وفادار به نظام از سلایق و جناحهای گوناگون به سرعت کاستیها و ضعف را تبدیل به کارآمدی و رشد و توسعه کرد.

                رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام دولت وحدت ملی را بر پایه حضور نیروهای وفادار و کارآمد جناحها و سلایق گوناگون و تحت حمایت رهبری معظم انقلاب ممکن دانست و تصریح کرد: موضوع وحدت ملی با شانتاژهای جاهلانه یا مغرضانه مورد هجمه تندروها قرار میگیرد، در صورتی که منظور، تشکیل دولت وحدت ملی است که میتواند گرهگشای مشکلات و معضلات کنونی جامعه باشد.

                وی افزود: انتخابات آزاد، قانونی و فراگیر، مهمترین نمود و تجلّی مشارکت مردم در اداره کشور است و همین امر زمینه حضور سلایق گوناگون در مجلس، دولت و سایر ارکان نظام را فراهم میکند.

                هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه در حال حاضر مردم و مسئولان لزوم وحدت و یکپارچگی را بیش از همیشه احساس میکنند، در پیش گرفتن سیاست خارجی معقول و منطقی با اصرار بر احقاق حقوق حقه جمهوری اسلامی را یکی دیگر از نیازهای کنونی ایران اسلامی خواند و گفت: آنچه که موجب اقتدار و عظمت ملت ایران در قبال دشمنان ریز و درشت خارجی است، وحدت و اتفاق مردم و مسئولان است و تفرقه و تشتت، مانند خوره به کشور از داخل لطمه میزند.

                هاشمی رفسنجانی در پاسخ به درخواستهای حاضران برای حضور بیشتر در صحنه سیاسی و نیز انتخابات آینده، به وجود نیروهای دلسوز، کارآمد و توانمند که میتوانند بار مدیریت صحیح کشور را به عهده گیرند، اشاره و تأکید کرد: خوشبختانه در کشور قحطالرجال نیست و امیدواریم شرایط بهگونهای پیش برود که عرصه ورود و فعالیت نیروهای دلسوز، فعال و لایق در کشور فراهم شود. زیرا در شرایط کنونی هر کس دلش برای انقلاب و نظام اسلامی میسوزد، باید اشتباهات را شناسائی و برای جبرانش تلاش کند.

                رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به حضور 60 ساله خود در عرصه مبارزه و انقلاب و نظام اسلامی تصریح کرد: در تمام این مدت هیچ چیزی را برای خود نخواستهام و هر آنچه خواسته و تلاش کردهام برای خدمت به انقلاب، نظام و مردم وفادار ایران بوده و تا پایان عمر هم از تلاش برای خدمت و اصلاح امور دست بر نخواهم داشت.

                نظر

                • بابک 52
                  ستاره‌دار (27)
                  • Mar 2011
                  • 17028

                  #3728
                  تاکید اوباما بر حلوفصل قریبالوقوع مساله هستهای ایران: معطل احتیاطها یا پروتکلهای دیپلماتیک نمیشویم

                  چکیده :باراک اوباما در اولین سخنرانی پس از پیروزی مجدد در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا گفته است که به زودی اقدامات دیپلماتیک جدیدی را برای پایان دادن مناقشه هسته ای ایران آغاز خواهد کرد. او تصریح کرده که در ماههای آینده تلاشهای جدیدی برای کشاندن ایران پای میز مذاکره آغاز خواهد کرد....
                  کلمه – گروه بین الملل: باراک اوباما در اولین سخنرانی پس از پیروزی مجدد در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا گفته است که به زودی اقدامات دیپلماتیک جدیدی را برای پایان دادن مناقشه هسته ای ایران آغاز خواهد کرد.

                  در حالی که نزدیکان رهبری نیز از این سو به شدت در تلاش اند تا پالس های مثبتی درباره مذاکره ایران با آمریکا ارسال کنند، اوباما هم به صراحت اعلام کرد که همچنان برای حل بحران هستهای ایران به دیپلماسی چشم دوخته است.
                  به گزارش رویترز٬ اوباما گفت که در ماههای آینده تلاشهای جدیدی برای کشاندن ایران پای میز مذاکره آغاز خواهد کرد. او تاکید کرد: «ما به ایران اجازه نخواهیم داد که به تسلیحات هستهای دست پیدا کند٬ اما فکر میکنم همچنان روزنهای برای حلوفصل دیپلماتیک این مساله باقی مانده است.»

                  اوباما در این سخنرانی همچنین گفت که تحریمهای گسترده و شدید به اقتصاد ایران آسیبهای جدی وارد کرده و همین موضوع ممکن است ایرانیها را در مسیری قرار دهد که بخواهند هم به انرژی صلحآمیز هستهای دست پیدا کنند و هم به جهان اطمینان دهند که در صدد تولید و توسعه تسلیحات هستهای نیستند. او گفت نمیتواند اطمینان دهد که ایران در این مسیر گام برخواهد داشت٬ اما تاکید کرد: «ترجیح ما این است که ایران در این مسیر قدم بگذارد.»

                  این در حالی است که رویترز به نقل از منابع ناشناس گزارش داده که قرار است دیپلماتها و مقامات ۱+۵ هفته آینده در بروکسل با یکدیگر ملاقات و استراتژی جدیدی را برای دور جدید مذاکرات با ایران تدوین کنند. آخرین دور مذاکرات با ایران در ماه ژوئن امسال در مسکو انجام شد که بدون دستیابی به نتیجهای مشخص پایان یافت.

                  اگر چه اوباما بار دیگر گزارشهایی که درباره گفتوگوهای پنهان مقامات ایران و آمریکا منتشر شده بود را تکذیب کرد و گفت چنین مذاکراتی میان تهران و واشنگتن در جریان نبوده و نیست، اما در عین حال تصریح کرد: «به نظرم این صادقانه است که بگوییم ما خواهان حل این مسأله هستیم و در صورتی که ایران نیز درباره حل این موضوع جدی باشد، احتیاطها یا پروتکلهای دیپلماتیک ما را محدود نخواهد کرد.»روزنامه دیلی استار هم در گزارشی نوشت این سخنان اوباما در حالی بیان شد که درست قبل از انتخابات آمریکا حدس و گمان های بسیاری در مورد مذاکره مستقیم ایران و آمریکا منتشر شد صداهایی که در میان سروصدای انتخاب دوباره اوباما به ریاست جمهوری گم شد.دیلی استار نوشته است که ایران چندین بار گفته است که تحریم های بین المللی تاثیری بر برنامه هسته اش نخواهد داشت و گفتگو با واشنگتن را انکار کرده است اما اشاره کرده است که چنین گفتگو هایی یک شبه ممکن نیست.

                  یک روز پس از سخنان اوباما، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه اظهارات جدید اوباما درباره ایران قابل توجه است، گفت: اگر این اظهارات لفاظی سیاسی نباشد، رویکرد واقع گرایانه واشنگتن را در دور جدید ریاست جمهوری اوباما نشان میدهد.علاالدین بروجردی در گفتوگو با خانه ملت گفته است که ایران کشوری مسلط بر دانش هستهای است و مصرانه در چارچوب اهداف صلحآمیز حرکت کرده و مخالف جدی هرگونه گرایش به سمت بمب هستهای است.

                  رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ضمن قابل توجه خواندن سخنان اوباما گفت: به رسمیت شناختن حق ایران در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای از سوی آمریکا میتواند نقطه آغازین مهمی برای حل و فصل معضل چندین ساله هسته ای باشد و باید به تبع آن، در مذاکرات آتی گروه ۱+۵، گام جدی در زمینه لغو تحریم ها برداشته شود.

                  سایت خبری جهان نیوز نیز در گزارشی با تیتر «اوباما: ایرانجدی باشد، مسئله قابلحل است» نوشت که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا با اذعان به حق ایران برای برخورداری از فن آوری صلح آمیز هسته ای افزود : اگر ایران برای مذاکرات جدی باشد، مساله قابل حل است.چند روز پیش، یک دیپلمات ارشد روس گفته بود دولت روسیه علاقهمند است ایران و آمریکا بر سر پرونده اتمی به طور مستقیم با یکدیگر گفتوگو کنند. سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، در مصاحبه با روزنامه «فایننشال تایمز» گفته بود: «مسکو مایل است شاهد ورود تهران و واشنگتن به مذاکرات دوجانبه باشد تا از این طریق، جلوی حمله اسرائیل به تأسیسات هستهای ایران گرفته شود.»

                  معاون وزیر خارجه روسیه با این حال تاکید کرده که رابطه دوجانبه احتمالی میان ایران و آمریکا نباید بر مذاکرات با گروه پنج به علاوه یک تاثیر بگذارد.

                  فایننشال تایمز همچنین از قول یک دیپلمات بریتانیایی نوشته بود: «در حال حاضر مذاکره میان ایران و آمریکا به امری ضروری تبدیل شده است زیرا آمریکا باید به ایران نشان دهد که هرچند در پی محدود کردن برنامه هستهای این کشور است اما هدفی برای تغییر نظام سیاسی ایران ندارد.» این روزنامه بریتانیایی بدون آنکه نامی از این دیپلمات ببرد از قول او تاکید کرده که هرچند مذاکرات در قالب گروه ۱+۵ در جریان است اما نیاز مبرمی به مذاکره مستقیم ایران و آمریکا احساس میشود تا آمریکاییها به ایران تضمینهای لازم را بدهند.
                  The greater the risk ، The greater the reward

                  هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                  نظر

                  • ایرج اکبری
                    عضو فعال
                    • Dec 2011
                    • 10934

                    #3729
                    در اصل توسط وحید 20 پست شده است View Post
                    ابراز اميدواري اوباما برای حل مساله هستهای ایران

                    گروه سياسي: رئیسجمهور آمریکا با تاکید بر این که هنوز برای حل و فصل دیپلماتیک مساله هستهای ایران زمان باقی است، گفت که به زودی رویکردهای دیپلماتیک جدیدی را در این زمینه آغاز میکند.

                    باراک اوباما در نخستین نشست مطبوعاتی خود پس از پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا گفت که خواستار راه حلی دیپلماتیک برای حل و فصل مساله هستهای ایران است. رئیسجمهور آمریکا همچنین احتمال گفتوگو با ایران در آینده نزدیک را دور از ذهن دانست. اوباما تاکید کرد: «من درباره جزئیات مذاکرات حرف نمیزنم اما میتوانم بگویم که میخواهیم مساله حل شود.»

                    باراک اوباما گفت: «باید راهی باشد که هم ایران از انرژی هستهای صلح آمیز بهره ببرد و هم تعهدات بینالمللی را رعایت کند و تضمینهای مشخص بدهد که به دنبال سلاح اتمی نیست».
                    اوباما گفت: نمیتواند قول بدهد که ایران مسیر مطلوب را انتخاب کند و تصریح کرد که این مسیر مطلوب همان «گزینه دیپلماتیک» است. رییسجمهور آمریکا گفت: سعی میکنم در ماههای آینده دست به تلاش تازهای بزنم که ببینیم آیا میتوانباب گفتوگویی را نه فقط با ما، بلکه با جامعه بینالمللی باز کنیم و ببینیم که آیا میتوانیم این موضوع را حل کنیم یا نه. باراک اوباما بار دیگر تاکید کرد که ایالات متحده اجازه نخواهد داد که ایران به سلاح اتمی دست پیدا کند و گفت هنوز فرصت برای حل دیپلماتیک این مسئله وجود دارد.

                    پیش از این یک دیپلمات ارشد روس گفته بود دولت روسیه علاقهمند است ایران و آمریکا بر سر پرونده اتمی به طور مستقیم با یکدیگر گفتوگو کنند.
                    سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، در مصاحبه با روزنامه «فایننشال تایمز» گفته بود: «مسکو مایل است شاهد ورود تهران و واشنگتن به مذاکرات دوجانبه باشد تا از این طریق، جلوی حمله اسرائیل به تأسیسات هستهای ایران گرفته شود.» معاون وزیر خارجه روسیه با این حال تاکید کرده که رابطه دوجانبه احتمالی میان ایران و آمریکا نباید بر مذاکرات با گروه پنج به علاوه یک تاثیر بگذارد.
                    فایننشال تایمز همچنین از قول یک دیپلمات بریتانیایی نوشته بود: «در حال حاضر مذاکره میان ایران و آمریکا به امری ضروری تبدیل شده است زیرا آمریکا باید به ایران نشان دهد که هرچند در پی محدود کردن برنامه هستهای این کشور است اما هدفی برای تغییر نظام سیاسی ایران ندارد.»

                    این روزنامه بریتانیایی بدون آنکه نامی از این دیپلمات ببرد از قول او تاکید کرده که هرچند مذاکرات در قالب گروه ۱+۵ در جریان است اما نیاز مبرمی به مذاکره مستقیم ایران و آمریکا احساس میشود تا آمریکاییها به ایران تضمینهای لازم را بدهند. در هفتههای پیش از انتخابات آمریکا گزارشهایی در رسانههای غربی منتشر شد که حاکی از مذاکرات میان نمایندگان ایران و آمریکا و توافق برای حل و فصل اختلافات میان دو کشور پس از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا بود.
                    با سلام بیان این جملات یعنی مردم ایران می تواند از کاهش قیمتهای در آینده آسوده زندگی کنند >:d< با تشکر
                    كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                    نظر

                    • esi_mohammadi
                      عضو فعال
                      • Jan 2011
                      • 1105

                      #3730
                      به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، معاون وزیر امور خارجه روسیه، سرگئی ریابکوف از سرگیری هر چه سریعتر مذاکرات ایران و گروه ۵+۱ را خواستار شده است.

                      ریابکوف روز چهارشنبه (۲۴ آبان) در گفتوگویی که پس از دیدار با سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در تهران انجام داد اظهار داشت، روسیه از «ازسرگیری هر چه سریعتر مذاکرات» میان ایران و ۵ قدرت گروه ۵+۱ شامل انگلستان، چین، روسیه، امریکا و آلمان، استقبال میکند.

                      این مقام روسی افزود، که مذاکرات ترجیحا باید «در صورت موافقت همه، پیش از پایان سال میلادی» انجام شود.

                      معاون وزیر امور خارجه روسیه برای دیدار با جلیل و تبادل نظر درباره مذاکرات بر سر برنامه انرژی هستهای ایران، روز چهارشنبه وارد تهران شد.

                      ریابکوف تصریح کرد که موضوع شناسایی حق ایران برای غنیسازی، فقط یکی از موضوعات مذاکرات پیش رو خواهد بود.

                      وی افزود، البته من نمیتوانم قبول کنم که این موضوع نقطه آغازین باشد. به نظر من این یکی از مواردی که در برنامه قرار دارد و ما بهتر است به طور جدی روی آن کار کنیم.

                      معاون وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به ابزارهای مجازاتی که کشورهای غربی علیه برنامه انرژی هستهای ایران بهکار گرفتهاند، اظهار داشت، ما به تحریم‎های یکجانبه اعتقادی نداریم.

                      این مقام روسی خاطرنشان کرد، استدلالدر پس تحریمها، آن گونه که ما میشنویم، این است که روند مذاکرات را تسهیل میکند، اما ما این گونه فکر نمیکنیم.

                      ریباکوف تصریح کرد، نظر ما بر این است که تحریمها فقط وضعیت اجتماعی و اقتصادی را وخیم میکند که بسیار غلط است. نمیتوانیم چنین چیزی را بپذیریم.

                      امریکا، اسرائیل و برخی همپیمانان آنها ایران را به سوق دادن برنامه صلحآمیز هستهای خود به سوی اهداف نظامی متهم میکنند.

                      ایران همواره این اتهامات را رد کرده و گفته است که بهعنوان امضاکننده معاهده منع تولید سلاحهای هستهای، ان پی تی و عضوی از آژانس بینالمللی انرژی اتمی، حق دستیابی و توسعه فنآوری اتمی برای مقاصد صلحآمیز را داراست.

                      (رابرت کیوساکی ) : مهم نیست چه مقدار سود کسب می کنی، مهم این است که چه مقدارش را حفظ می کنی.
                      (ژورف کندی ) : اصرار بر بالاترین قیمت ، کار احمق هاست . فقط یک احمق به انتظار اوج قیمت جنسش می نشیند.
                      (قانون پارکینسون) : هر کاری تا آنجا طول می کشد که زمانی را که برایش در نظر گرفتید پر کند.

                      امواج زندگی را بپذیر ، حتی اگر گاهی تورا به عمق دریا ببرند. آن ماهی آسوده که همیشه بر سطح آبها میبینی مرده است.

                      نظر

                      • وحید 20
                        ستاره‌دار(98)
                        • Mar 2011
                        • 29911

                        #3731
                        شرح آنلاین برنامه امشب دیروز، امروز، فردا با موضوع دلایل ادعای آمریکا برای مذاکره با ایران؛
                        در برنامه امشب (پنجشنبه) دیروز، امروز، فردا که راس ساعت 22 و 45 دقیقه آغاز شد، آقایان متکی و کواکبیان درباره مذاکره با آمریکا و دلایل مواضع دوگانه این کشور با یکدیگر مناظره کردند.

                        به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران، در برنامه امشب (پنجشنبه 25 آبان) دیروز، امروز، فردا آقایان متکی و کواکبیان با یکدیگر به گفتگو و مناظره پرداختند.

                        شرح آنلاین این مناظره به شرح زیر است:

                        ** کواکبیان در پاسخ به سوال مجری برنامه با ابراز تاسف از حملات مجدد به نوار غزه گفت: امیدوارم علاوه بر مذاکره با آمریکا درباه اتفاقاتی که برای جناب آقای متکی افتاد، صحبت کنیم چراکه بنده بارها از این امر در کمیسیون امنیت ملی ابراز ناراحتی کردم و حتی یکی از سوالاتی که از رئیس جمهور در مجلس هشتم داشتیم، درباره برکناری متکی بود.

                        وی در ادامه افزود: اهداف سه گانه ای در سیاست خارجی آمریکا مطرح بوده که آمریکا در هر مقطع از یکی از آن ها استفاده می کند و استراتژی مدون خود را برای تامین منافع خود بکار می برند و در این راستا گاهی تحریم ها را تشدید میکنند و گاهی نرمش نشان می دهند.

                        ** متکی نیز درباره موضوع برنامه گفت: اوباما در انتخابات اخیر، کارت الکترال های بیشتری را نصیب خود کرد، اما آراء مردم بهم نزدیک است، می توان نگرانی را هنگامیکه اوباما در اظهارات خود به موضوعات اساسی میرسد، دید و در ماجرای ایران هم این امر مشهود است و اوباما در شرایط ویژه ای است و 34 سال است که در آمریکا سخن از ایران است که نشان می دهد شرایط این دو کشور بسیار مهم است. کلام کنونی اوباما ملایم تر با جمهوریخواهان را نشان می دهد اما با شرایطی که اوباما و آمریکا دارد باید دقت ویژه ای شود اما در اظهارات آنان دوگانگی وجود دارد .

                        **کواکبیان در پاسخ به سوال مجری درباره لزوم توجه به کلام آمریکا و یا رفتار آن گفت: کلام آنان ملایم تر شده اما همواره در برخورد با ایران اشتباه کرده اند و لابی صهیونیست بر رفتار آمریکا موثر است و طرح موضوعاتی مانند تروریست و یا سلاح هسته ای و حقوق بشر از برنامه های اسرائیل است که آمریکایی ها هم به آن دامن می زنند.

                        نماینده مجلس هشتم ادامه داد: من معتقدم مذاکره با آمریکا نه شرعا حرامه و نه شرعا حلال و به شرایط کشور وجود دارد و ما باید به سمت این امر برویم، اما احمدی نژاد در شرایط بدی موضوع مذاکره را مطرح کرده چراکه بدلیل اقدامات یکجانبه دولت فعلی در قبال آمریکا و نامه نوشتن ها شرایط خوبی برای مذاکره نیست اما نباید آمریکا بگوید ایران باید تضمین دهد و اگر ما مذاکره را مطرح می کنیم برای شرایط کشور است وگرنه باید رهبری در این زمینه تصمیم بگیرد و این درحالیست که رفتارهای ایران در قبال آمریکا نیز یکی از دلایل مواضع دوگانه آمریکا است.

                        **متکی در ادامه مناظره گفت: من نه نماینده کسی هستم و نه سخنگوی جایی اما درباره عملکرد وزارت امور خارجه می توان در جایی یگر صحبت کرد.

                        وی افزود: ما نباید اجازه دهیم فقدان گفتگو داشته باشیم و در گفتگو با کل جهان بجز اسرائیل(که آن را به مشروعیت نمی شناسیم) و آمریکا باید پیشقدم باشیم. 4 سال پیش اوباما گفت باید بازسازی اعتماد مردمی را بکنیم و در امر بین الملل هم همین امر را صورت دهیم، که نشان می دهد نسبت به آمریکا نوعی بی اعتمادی در کشور آمریکا و دنیا نسبت به دولت های این کشور وجود دارد. اوباما برای رهبری نامه نوشت مانند نامه ای که کارتر به امام(ره) نوشت که مقام معظم رهبری هم پاسخ نامه اوباما را دارند.

                        وزیر امور خارجه پیشین ایران گفت: مذاکره آمریکا با ایران هنوز تصمیم حاکمیتی آمریکا نیست و در رسانه ها بسیار مطرح میشود.

                        ** کواکبیان در پاسخ به اظهرات متکی گفت: چرا مذاکره با با آمریکا تنها درباره دیگران صورت گرفته و درباره مسائل خودمان تاکنون مذاکره نکردیم، باید ببینیم در دیپلماسی خود دنبال راه حلی برویم و باید توجه کرد ما رابطه را با آمریکا قطع نکردیم، آمیکا پس از تسخیر لانه جاسوسی اعلام قطع رابطه کرد و امام راحل فرمودند ما از این امر استقبال می کنیم، ما داریم به برخی کشورها بدلیل مشکل با آمریکا امتیاز می دهیم و آنان در بسیاری از مسائل از برگ ما استفاده می کنند که روسیه و چین از این دست کشورها هستند.

                        متکی در واکنش به اظهارات کواکبیان گفت: اگر سخن شما درباره اینکه مذاکره نم کنیم تا زمان ظهور امام زمان، باید بدانید ما بر اساس دلایل و شواهد اظهارنظر میکنیم، چرا زمانیکه آمریکا در جایگاهی برابر با شما به مذاکره می آید، مذاکره نکنیم؟آمریکا معنقد است فشارها به ایران موثر واقع شده و متصورنذ ما به آخر رسیدیم، اما آیا در مقطع کنونی مذاکره منافعی را به دنبال دارد؟

                        وی در ادامه افزود: در دولت هاشمی اقدامی برای مذاکره صورت گرفت اما جریان چپ جلوی آن ایستاد اما هنگامی که جریان چپ روی کار آمد خود مذاکره را تلویحا در دستورکار خود قرار داد.

                        ** کواکبیان با اعلام اظهاراتی درباره موضع گیری های کشورهای حوزه خلیج فارس و ارتباط آن با دیپلماسی ایران گفت: اگر ما دیپلماسی را تقویت کنیم نیازی نیست تا برای مذاکره با آمریکا دست نوشته تحویل دهیم، و میتوان با عزت،حفظ منافع و در شرایطی برابر به مذاکرات بپردازیم، بدنه کارشناسی وزارت امورخارجه ضعیف است و برخی واکنش ها و اظهارات باعث مشکل در روابط است برای مثال این چه صحبتی است که ما بگوییم شما آنقدر قطعنامه بدهید که قطعنامه دانتان پاره شود؟!

                        وی در پاسخ به سوال مجی درباره پیشنهادش بای پویایی وزارت خاجه گفت: بارها اعلام کردم جناب آقای متکی که چه اشکال دارد ما برخی اساتید روابط بین الملل و کارشناسان خبره که تعهد و تخصص آنان محرز است جلسه بگذاریم و مسائل را بررسی کنیم؛ مشکلات ما در روابط با برخی کشورهای همسایه و منطقه بدلیل کارشکنی های آمریکا است و ما در بدترین شرایط روابط با آمریکا و کشورهای همسایه هستیم،

                        این نماینده مجلس هشتم تصریح کرد: من مدافع دولت های قبلی نیستم، اما اینکه می گویند دولت های گذشته سر مواضع خود محکم نایستادند جای بحث دارد.

                        متکی در پایان گفت: ما در دولت نهم تغییر رویکرد در مسائل هسته ای داشتیم و پیشرفت کردیم و الان مناسب ترین وقت برای پیشبرد دیپلماسی قوی است.آقای کواکبیان درباره مذاکره با آمریکایی ها نگفتند طیف آمریکایی ها چه خبره و اشاره نکردند که در چه شرایطی باید مذاکره کرد و تنها گفتند مذاکره کنیم،ما در مقوله دیپلماسی تدبیر بعلاوه مقاومت داشته باشیم چراکه اگر طرف مذاکره کننده ببیند مقاومت ندارید روی شما حساب نمی کند و ما با همت مردم و با تدبیر درست از شرایط عبور می کنیم.
                        درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                        توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                        نظر

                        • وحید 20
                          ستاره‌دار(98)
                          • Mar 2011
                          • 29911

                          #3732
                          نمایندگان گروه ۱+۵ هفته آینده در بروکسل درباره برنامه هستهای ایران گفتگو می کنند

                          به گزارش خبرگزاری فرانسه ، نمایندگان کشورهای پنج بعلاوه یک، چهارشنبه آینده در بروکسل درباره برنامه هستهای ایران گفتگو می کنند. دفتر کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و مذاکره کننده هسته ای با ایران به این خبرگزاری گفته است که در جلسه ۲۱ نوامبر که در آستانه نشست سران اتحادیه اروپا تشکیل می شود، در مورد یافتن راه حلی دیپلماتیک برای مسئله هسته ای ایران مشورت می شود.
                          باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه گفت که برای حل مسئله هسته ای ایران به اقدامات دیپلماتیک جدیدی دست خواهد زد.
                          سعید جلیلی، مذاکره کننده هسته ای ایران هم آمادگی جمهوری اسلامی را برای گفتگو با پنج بعلاوه یک اعلام کرده است.
                          درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                          توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                          نظر

                          • بابک 52
                            ستاره‌دار (27)
                            • Mar 2011
                            • 17028

                            #3733
                            وزیر خارجه اسرائیل : تهدید ایران را به همان روشی که تهدید عراق و سوریه را حل کردیم، برطرف می کنیم






                            اویگدور لیبرمن وزیر خارجه اسرائیل گفت که افکار عمومی باید در خصوص تهدید ایران به تصمیم گیران اعتماد کنند.


                            به گزارش سرویس بین الملل انتخاب، وی افزود: اسرائیل تهدید ایران را به همان طریقی که تهدید عراق و سوریه را حل کرد، برطرف می کند.


                            به نوشته ی جروسالم پست، اشاره ی لیبرمن به حمله ی اسرائیل به راکتور اتمی عراق در سال 1981 و حمله سال 2007 به نیروگاه هسته ای سوریه بود.


                            این مقام ارشد دولت اسرائیل اضافه کرد: اسرائیل می داند که برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای چگونه عمل کند.


                            وزیر خارجه اسرائیل اظهار داشت: افکار عمومی باید تصمیم گیری در خصوص آنکه چگونگه و چه زمانی علیه ایران اقدام کنیم را به تصمیم گیران واگذار کنند.
                            The greater the risk ، The greater the reward

                            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                            نظر

                            • mavi_deniz
                              عضو فعال
                              • May 2011
                              • 518

                              #3734
                              گزارش آژانس جمعه منتشر میشود

                              خبرگزاری فارس: خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد که به احتمالا زیاد گزارش آژانس درباره موضوع هسته ای ایران روز جمعه منتشر میشود.
                              خبرگزاری فارس: گزارش آژانس جمعه منتشر میشود

                              به گزارش فارس، خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از منابع دیپلماتیک خود مدعی شده است که ظرفیت غنیسازی ایران در سایت هستهای فردو افزایش یافته است. این خبرگزاری همچنین خبر داده است که گزارش آژانس بینالمللی انرژی هستهای در مورد برنامه هستهای ایران روز جمعه منتشر میشود.

                              یکی از دیپلماتهای مورد استناد آسوشیتدپرس به این خبرگزاری گفته است که ایران در چند روز آینده قادر خواهد بود تا غنیسازی 20 درصد خود را با 700 سانتریفیوژ در تاسیسات هستهای فردو ادامه دهد. این تعداد از سانتریفیوژها دو برابر تعدادی است که تاکنون فعال بوده است. بنا بر این گزارش، با راهاندازی این سانتریفیوژها، زمان لازم برای رسیدن ایران به سطح غنیسازی لازم برای تولید تسلیحات هستهای نصف میشود.

                              البته دو دیپلمات دیگری که آسوشیتدپرس با آنها مصاحبه کرده است، عدد 700 سانتریفیوژ را تائید نکردهاند، اما هر دوی آنها تاکید کردهاند که ایران در چند ماه گذشته تعداد قابل توجهی به سانتریفیوژهای سایت فردو افزوده است. این سانتریفیوژها هنوز آغاز به کار نکردهاند، اما راهاندازی آنها تنها چند روز زمان میبرد.

                              به نوشته آسوشیتدپرس در حالی که کارشناسان معتقدند ایران فاصله زیادی تا رسیدن به سطح غنیسازی مورد نیاز برای ساخت تسلیحات اتمی ندارد، اما همه آنها تائید کردهاند که غنیسازی تنها یکی از مراحل نیاز برای ساخت تسلیحات هستهای است و در حقیقت ایران چندین سال تا رسیدن به فناوری مورد نیاز برای تولید تسلیحات فاصله دارد.

                              هر سه دیپلمات مورد استناد آسوشیتدپرس، اهل کشورهای عضو آژانس بینالمللی انرژی هستهای هستند و به دلیل آنکه اجازه انتشار این اطلاعات را نداشتهاند، خواستهاند که نام آنها فاش نشود.

                              نظر

                              • tom cruise
                                عضو فعال
                                • Mar 2012
                                • 4756

                                #3735
                                'chvگزارش فردای اژانس مهم است می گویند اظهار خوشبینی به حل مسئله شده اگر غیر این باشد اوضاع بد می شود....
                                https://www.facebook.com/profile.php?id=10001066806953
                                tom cruise in face book

                                نظر

                                در حال کار...
                                X