آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #4111
    رویترز: تحریم های غرب به بازار بورس ایران رونق بخشیده است

    منابع غربی اذعان می کنند که تحریم ها علیه ایران به بازار بورس ایران رونق بخشیده است.


    یگانه تربتی در گزارشی برای خبرگزاری رویترز از دوبی در تاریخ 23 آذر 1391 (3 دسامبر 2012) در این باره نوشت: «تحليلگران بر اين باورند که به رغم تحریم های غرب ارزش سهام ایران طي 4 ماه گذشته 40 درصد افزايش يافته است».


    وی اضافه کرد: «ارزش سهام شرکت هايي مانند صنايع شيميايي سينا از ماه اکتبر تا کنون 145 درصد بيشتر شده و طي همين مدت ارزش سهام شرکت پتروشيمي آبادان نيز 18 درصد افزايش يافته است».


    رویترز ادامه داد: « اقتصادداني در تهران که خواست نامش فاش نشود گفت تحريم هاي کشورهاي غربي که باعث قطع بيشتر دسترسي ايران با نظام مالي جهاني شده باعث شده ايرانيان ثروتمند به سختي بتوانند پولشان را به خارج از کشور ارسال کنند. افرادي هستند که طي چند ماه گذشته بسيار ثروتمند شدهاند و اين موضوع به علت کاهش ارزش غير رسمي ريال بوده است. اين افراد در واقع گزينه اي براي ارسال پولشان به بانک هاي خارج از کشور و يا سرمايه گذاري در خارج از کشور ندارند از اين رو پولشان را وارد بازار سهام مي کنند».


    شاخص اصلي بازار سهام تهران در يازدهم دسامبر به رکورد 33889/4 رسيد در حالي که اين شاخص در ماه اوت حدود 24000 واحد بود و در سال جاري متوسط ارزش معاملات روزانه در اين بازار 67 ميليون و 100 هزار دلار رسيد.


    رویترز در پایان نوشت: «حسين ابن يوسف رئيس شرکت نفتي مشاورهاي نفت و بنزين در آمريکا گفت: اگر کشورهاي خارجي تحريم هاي بيشتري اعمال کنند و يا دولت ايران محدوديت هاي بيشتري را در مورد واردات به اجرا بگذارد شرکت هاي ايراني به علت افزايش تقاضا براي کالاها و خدمات آنها سود بيشتري خواهند برد».
    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • وحید 20
      ستاره‌دار(98)
      • Mar 2011
      • 29911

      #4112
      هشدار فیروزآبادی: ترکیه پاتریوتهایش را جمع کند

      رئیس ستادکل نیروهای مسلح با اشاره به استقرار موشکهای پاتریوت آمریکا در ترکیه، این سامانه را تهدیدزا دانست و گفت: عاقلان و نخبگان اروپا و آمریکا و ترکیه باید زودتر از اینکه آتشی برافروخته شود، پاتریوتها را از این منطقه جمع کنند و ببرند.

      به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا، سرلشگر سیدحسن فیروزآبادی طی سخنانی در جمع فرماندهان عالیرتبه نظامی در دانشگاه دفاع ملی با اشاره به روز وحدت حوزه و دانشگاه و گرامیداشت یاد و خاطره شهید مفتح اظهار کرد: امام بزرگوار ما فرمودند صلاح و فساد جامعه از دانشگاه و حوزه است. وحدت حوزه و دانشگاه وحدت چشمانداز، وحدت اهداف، وحدت راهبردهای اصلی است و در واقع این دو مرکز علمی و مقدس که مزارع دانش در کشور عزیز ما ایران اسلامی هستند و اگر در چشمانداز، اهداف و راهبردها با هم وحدت داشته باشند، محصولش بسیار پرثمر و نیکویی خواهد بود.

      وی با بیان اینکه "امروز مهمترین پروژه مشترک حوزه و دانشگاه باید راهبرد تحول در علوم انسانی باشد"، افزود: امروز یعنی روز اول ماه صفر را هرگز نباید در تاریخ فراموش کنیم. در سال 61 هجری در چنین روزی دروازههای شام را گشودند که خاندان پیامبر اسلام را که به اسارت گرفته بودند از این دروازهها وارد جشن باشکوه مسلمین برای پیروزی بکنند. این حادثه بسیار تلخ و عبرت آموز برای بشریت است. صرف نظر از سوز و گدازی که رد این حادثه عظیم بر دل مومن و مسلم مینشیند، بیان این حادثه تاریخی و عبریت راهبردی که باید از او گرفت نبایستی فراموش بشود و باید یادآوری و به آن پرداخته شود.

      این عضو شورای عالی امنیت ملی کشور در ادامه صحبتهای خود، به تناضگوییهای اوباما اشاره کرد و گفت: به غفلت انداختن مردم و جامعه همیشه روش طاغوتها در طول تاریخ بوده است. همین رئیسجمهور آمریکا آقای اوباما بار اول که کاندیدای ریاست جمهوری شد گفت من جنگ را تمام میکنم و زندان گوانتانامو را میبندم و به مسائل مردم آمریکا توجه میکنم، بعد که رئیس جمهور شد دیدیم که صدای جنگ و مسائل جهانی را آنقدر بلند کرد که از هر سه موضوعی که وعده داده بود مردم آمریکا را به فراموشی کشاند.

      فیروزآبادی ادامه داد: در دور دوم، دوباره مردم آمریکا با سختترین فشارها هم مواجه هستند، وزارت خزانه داری آمریکا هم رسما اعلام میکند که بیش از هزار ترلیون دلار کسری بودجه آمریکاست و باز به جای اینکه آقای اوباما به مسائل داخلی آمریکا توجه بکند، میآید پشت تلویزیون و دستور حمایت از تروریستها در سوریه را میدهد و حمایت رسمی خودش و آمریکا را از تروریستها در سوریه اعلام میکند. یا اینکه رویاروییها مساله نصب پاتریوت در مرز سوریه و ترکیه را مطرح میکنند اینها برای در غفلت گذاشتن ملتهای خودشان است از مسائل و مشکلاتی که در داخل کشورهایشان دارند، یک صداهای بلندتری در جاهای دیگر ایجاد میکنند که مردم را از آنجا غافل بکنند.

      عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ارتباط با موضع غرب نسبت به کشور سوریه نیز گفت: همین رویه طاغوتها در طول تاریخ همیشه بشریت را از حقوق اصلیاش محروم کرده است. امروز سوریه به عنوان کشوری که سالها در جبهه مقاومت نقش مهمی ایفا کرده است و ملتش در برابر تروریستها ایستادهاند و تروریستها را به شکست کشاندهاند و همسایهها را از دخالت دتر کشورشان مایوس کردهاند. حالا آمریکا و اروپا از آن طرف دنیا میآیند وارد میشوند برای حمایت از تروریستها، البته همان طور که مدتی قبل هم صحبت شد استراتژی جدید آمریکا و غرب به جا سرمایه گذاری در جنگهای سنگین و اعزام نیرو و هزینههای سنگین برای خودشان برای ایجاد جنگ در کشورهای اسلامی به استراتژی تروریست پروری و حمایت از تروریستها روی آوردهاند و میخواهند مسلمان کشی را توسط مسلمانها پی شببرند و با وجود آنکه همهشان اعتراف کردهاند که القاعده دارد در سوریه میجنگند با وجود این آمریکا که معتقد است که در پاکستان و افغانستان رفته برای ایجاد امنیت و سرکوب القاعده، در سوریه دارد القاعده را تقویت میکن دو حمایت میکند.

      وی افزود: تروریست مثل میکروب بیماریزا میماند و هرکس تروریست را پرورش دهد این تروریست به جان خودش میافتد. مثل میکروبهای بیماریزایی که پرورش می دهند و بعد به همه جا سرایت میکند و باید برای مقابلهاش هزینه سنگینتری پرداخت شود. حمایت امروز آمریکا و غرب از تروریستها در سوریه موجبات هزینههای بسیار سنگینتر در سالهای آینده برای سرکوب تروریستها خواهد شد. البته پرداخت آن هزینهها هم درمان درد تروریست نخواهد شد و در واقع آمریکا و غرب که در آتش بحران اقتصادی دارند میسوزند با برافروختن آتش تروریسم در بین مسلمانها دارند زمینه را برای خرمن سوزی آینده خودشان آماده میکنند و ما از این وضعیت متاسفیم.

      رییس ستاد کل نیروهای مسلح به استقرار موشکهای پاتریوت آمریکا در ترکیه اشاره کرد و گفت: ما دوست ترکیه هستیم و برای ترکیه امنیت میخواهیم نه اینکه از طریق سوریه به ترکیه حمله شود که بخواهند در آنجا پاتریوت بچینند، ولی میبینیم پاتریوتها، خط دفاعی برای صهیونیستها و نگرانی از موشکهای ایران و نگرانی از حضور روسیه برای دفاع از سوریه است. بسیار نگران کننده است؛ هر کدام از این پاتریوتها یک نقطه سیاه روی نقشه جهان و برای ایجاد یک جنگ جهانی است و متاسفانه هر روز یکی از کشورهای غربی دارند تصویب میکنند که پاتریوتی را به مرز سوریه و ترکیه بفرستند، در حالی که آنها دارند نقشه یک جنگ جهانی را میچینند و این برای آینده بشریت و برای آینده خود اروپا هم بسیار خطرناک است.

      فیروزآبادی در پایان اظهار کرد: در هر حال نه اینکه پاتریوتها امنیت آفرین باشند، بلکه پاتریوتها تهدیدزا هستند. یک نظامی با تجربه و یک استراتژیست به راحتی میتواند این صحنه را بخواند و چنین آینده دردناکی را پیشبینی کند. عاقلان و نخبگان اروپا و آمریکا و ترکیه باید زودتر از اینکه آتشی برافروخته بشود که کسی قادر به خاموش کردنش نباشد، خودشان این آتش را خاموش بکنند و پاتریوتها را از این منطقه جمع کنند و ببرند.
      درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

      توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

      نظر

      • ایرج اکبری
        عضو فعال
        • Dec 2011
        • 10934

        #4113
        وزارت خارجه آمریکا به «جان کری» رسید
        خبرگزاری فارس: پس از انصراف «سوزان رایس» نماینده آمریکا در سازمان ملل برای تصدی پست وزارت خارجه آمریکا «جان کری» به سمت وزارت خارجه آمریکا انتخاب شد.

        Tweet
        به گزارش خبرگزاری فارس ، شبکه خبری المنار در خبری فوری به نقل از رسانه های آمریکایی اعلام کرد که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا سناتور «جان کری» را به جای هیلاری کلینتون به سمت وزیر امور خارجه تعیین کرده است.

        انتخاب وی پس از انصراف «سوزان رایس» برای تصدی پست وزارت خارجه آمریکا صورت گرفت.



        اظهارات سوزان رایس درباره حمله به کنسولگری آمریکا به بنغازی که طی آن سفیر آمریکا در لیبی کشته شد، باعث تشدید حملات جمهوریخواهان علیه وی شد تا مانع از آن شوند که وی به وزارت امور خارجه برسد.

        انتهای پیام/++
        كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

        نظر

        • محمد حسن
          عضو فعال
          • Apr 2011
          • 423

          #4114
          روزنامه «واشنگتن پست» خبر داد

          پيشنهادهاي ۱+۵ به ايران

          دنیای اقتصاد- در سکوت منابع رسمی ایران و 1+5، یک گزارش رسانهای تازه از مفاد پیشنهادهایی که قرار است در مذاکرات هستهای مطرح شود، منتشر شده است. به نوشته روزنامه «واشنگتن پست»، پیشنهادهای شش قدرت جهانی به ایران قرار است دو مرحلهای باشد؛ مرحله اعتمادسازی و مرحله اصلی. گام نخست شامل کمکهای فنی هستهای و مجوز صدور قطعات هواپیما به ایران خواهد بود که در قبال متوقف کردن فعالیتهای خاص هستهای پیشنهاد میشود و گام دوم کاهش تحریمهای اقتصادی را در برابر محدودیتهای دائمی در برنامه اتمی قرار میدهد.
          --------------------------------------------------------------------------

          همانطور که در خبر بالا اعلام شده است برداشتن تحریمها موکول شده به گام دوم یعنی می توان گفت امکان برداشتن تحریمها بسیار سخت و احتمال آن ناچیز است

          پیشنهادهای گام اول یعنی کمکهای فنی هستهای و مجوز صدور قطعات هواپیما در مقابل چیزی که از ایران خواسته شده است خیلی ناچیز است با این امتیازها بعید است حتی گام اول نیز به نتیجه برسد

          نظر

          • nazanin
            عضو عادی
            • Jun 2011
            • 289

            #4115
            جان کری میاد ایران حالا میبینید

            نظر

            • naruto
              عضو فعال
              • May 2011
              • 1879

              #4116


              دوستان متاسفانه بازم توافقی در کار نخواهد بود!سهام صادراتی رو بچسبین که نون تو اوناست

              روزنامه «واشنگتن پست» خبر داد

              پيشنهادهاي ۱+۵ به ايران

              دنیای اقتصاد- در سکوت منابع رسمی ایران و 1+5، یک گزارش رسانهای تازه از مفاد پیشنهادهایی که قرار است در مذاکرات هستهای مطرح شود، منتشر شده است. به نوشته روزنامه «واشنگتن پست»، پیشنهادهای شش قدرت جهانی به ایران قرار است دو مرحلهای باشد؛ مرحله اعتمادسازی و مرحله اصلی. گام نخست شامل کمکهای فنی هستهای و مجوز صدور قطعات هواپیما به ایران خواهد بود که در قبال متوقف کردن فعالیتهای خاص هستهای پیشنهاد میشود و گام دوم کاهش تحریمهای اقتصادی را در برابر محدودیتهای دائمی در برنامه اتمی قرار میدهد.

              روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» جزئیاتی از پیشنهادهای شش قدرت جهانی به ایران را منتشر کرد
              احتمال توافق مرحلهای ميان ایران و 1+5
              یکی از اعضای تیم مذاکرهکننده ایران: بعید است مذاکرات با 1+5 به نتیجه برسد
              دنیای اقتصاد- مرجان توحیدی: این بار هم پیش از آن که منابع رسمی دیپلماتیک وارد عرصه اطلاع رسانی درباره مذاکرات ایران و گروه 1+5 شوند، رسانهها پیش دستی کردند و اخباری را در باره این موضوع اعلام کردند.
              به طوری که یک روز پس از مثبت ارزیابی شدن تازهترین دور مذاکرات فنی ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی، روزنامه واشنگتن پست خبر داده است که نشستهای مقدماتی بین ایران و گروه 1+5 هفته آینده آغاز میشود و در آن بخشی از پیشنهادهایی که مدتها است در رسانهها مطرح است به عنوان مقدمه به ایران ارائه خواهد شد. این روزنامه به نقل از منابع آمریکایی نوشته است که در ازای متوقف کردن فعالیتهای خاص هستهای بهعنوان یک گام موقت یا همان اقدامات «اعتمادساز» از سوی ایران، کمکهای فنی در زمینه برنامه صلحآمیز هستهای به ایران پیشنهاد و ممنوعیت خرید قطعات هواپیما از سوي ایران برداشته میشود. البته این پیشنهاد مقدماتی خواهد بود و در صورت توافق و اجرا، پیشنهادهایی که به گفته مقامهای آمریکایی «شیرین تر» خواهد بود به ایران ارائه میشود؛ البته به شرط ایجاد محدودیتهای دائمی برای فعالیت هستهای ایران که نتیجه آن کاهش تحریمهای اقتصادی خواهد بود.
              گزارش این روزنامه آمریکایی در شرایطی منتشر شد که آژانس و ایران ازتازهترین مذاکرات خود در تهران ابراز رضایت کردند و یک روز قبل از آن هم معاون کاترین اشتون؛ یعنی هلگا اشمیت به صورت تلفنی با علی باقری معاون سعید جلیلی درباره زمان و مکان دور جدید گفتوگوهای ایران و 1+5 گفتوگو کردند. به هر ترتیب چنانچه این اخبار درست باشد اولین رویارویی ایران و گروه 1+5 پس از وقفهای چند ماهه، به زودی اتفاق خواهد افتاد، اما مذاکرات اصلی احتمالا در سال جدید میلادی که چیزی به آغاز آن نمانده انجام میشود.
              گمانهزنیهای قبلی
              البته در جریان وقفهای که پس از آخرین دور مذاکرات (خردادماه در مسکو) افتاد، طرفین رایزنیهای خود را برای از سرگیری گفتوگوها آغاز کردند و در این مجال هم رسانهها از پیشنهادهایی خبر دادند که اعضای شش کشور بنا دارند در دور جدید پیش روی ایران قرار دهند. اهم این پیشنهادها طبق اعلام مقاماتی که نامشان فاش نشد، درخواست چیزی فراتر از تعلیق غنیسازی اورانیوم 20 درصد و خروج آن از کشور خواهد بود. شاید درخواستی معادل تعلیق غنیسازی در ازای رفع سریع تحریمها که از آن به عنوان استراتژی «بیشتر - بیشتر» یاد میشود. هر چند این پیشنهاد هنوز به شکل رسمی به ایران ارائه نشده است.
              در همین اثنا هفته نامه بلومبرگ هم از پیشنهاد دیگری خبر داد که قرار است به ایران ارائه شود و البته این پیشنهاد تنها به روز شده پیشنهاد گروه 1+5 است که در جریان مذاکرات بغداد به ایران ارائه شده بود و مهمترین بخش آن توافق بر سر تعلیق غنیسازی اورانیوم 20 درصد و تعطیلی سایت هستهای فردو بود. از سوی دیگر مرکز مطالعات عالی بینالمللی «وودر ویلسون» هم به نقل از منابع آمریکایی گزارش داد که پیشنهادی که قرار است به ایران ارائه شود علاوه بر توقف غنیسازی اورانیوم 20 و خروج اورانیوم 5 درصد از کشور است که در ازای آن قرار است تحریمها در حوزه واردات فلزات رفع شود، اما تحریمهای نفتی و بانک مرکزی به قوت خود باقی خواهد بود.
              همه این پیشنهادها که تقریبا محور واحدی از تعلیق غنیسازی را دربر دارند، در شرایطی قرار است به ایران ارائه شود که خبرگزاری رویترز به نقل از مصطفی دولتیار یکی از اعضای تیم مذاکرهکننده هستهای نوشته است که او به مذاکرات خوش بین نیست. این ابراز نظر دولتیار البته صراحت بیشتری دارد نسبت به مواضع مقامهاي رسمی ایران درباره آینده مذاکرات. چه ایران در طول این بازه زمانی همواره تاکید کرده که اصالت گفتوگو را میپذیرد؛ اما به شرط حسن نیت طرف مقابل و به رسمیت شناختن حقوق هستهای ایران که مهمترین شرط آن به رسمیت شناختن حق غنیسازی است.
              جزئیات پیشنهاد به روایت واشنگتن پست
              اینک در شرایطی که هنوز تاریخ و مکان گفتوگوها تعیین نشده است و آخرین خبر همان گفتوگوی تلفتی اشمیت و باقری است، روزنامه واشنگتن پست از برنامه زمان بندی شده ایران برای گفتوگوها با 1+5 خبر میدهد و مینویسد: در صورتی که ایران حاضر شود تا بخشهای کلیدی از برنامه هستهای خود را متوقف کند، بسته تشویقی جدیدی به ایران پیشنهاد دهند .
              واشنگتن پست نوشته است: سه نفر از مقامات آمریکایی و اروپایی که در خصوص آمادگیها درباره مذاکرات ایران و 1+5 گزارش میدادند، میگویند که مذاکرهکنندگان ایران در حال مذاکره درباره یک جدول زمانی برای گفتوگوهای جدید هستند که احتمالا این مذاکرات در استانبول برگزار خواهد شد. به گفته آنها، نشستهای مقدماتی اوایل هفته آینده آغاز میشود، البته احتمال دارد که این گفتوگوها بعد از تعطیلات سال نو میلادی انجام گیرد.
              مقامات آمریکایی میگویند که هدف این نشست، آزمودن تمایل ایران برای متوقف کردن فعالیتهای خاص هستهای بهعنوان یک گام موقت یا همان اقدامات «اعتمادساز» و تمایل این کشور برای کاهش نگرانیهای بینالمللی از فعالیتهای هستهای است و در قبال این اقدامات ایران، کمکهای فنی در زمینه برنامه صلحآمیز هستهای به ایران پیشنهاد میشود و ممنوعیت خرید قطعات هواپیما از ایران برداشته میشود.
              این مقامات آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود، ادامه دادند که اگر ایران با این اقدامات موقتی موافقت کند، یک نقطه آغازی برای «چانهزنی بزرگ» در آینده به وجود میآید که میتواند محدودیتهای دائمی برای فعالیتهای هستهای به وجود آید و در قبال آن از تحریمهای اقتصادی علیه ایران کاسته میشود.
              به گزارش خبرگزاری فارس، این مقام آمریکایی میگوید که پیشنهاداتی که به ایران ارائه میشود در مقایسه با پیشنهادات گذشته به روز شده است و در پیشنهادات جدید در صورتی که ایران در یافتن یک راهحل از خود اشتیاق نشان دهد، ایدههایی برای شیرینتر کردن بسته تشویقی به ایران، وجود دارد. به گفته این مقام آمریکایی، تقاضای کلیدی در پیشنهادهاي گذشته و جدید بر لزوم تعلیق تولید اورانیوم با درصد غنای متوسط تاکید دارد و البته در پیشنهادهاي جدید به ایران اعمال فشار میشود تا فعالیتهای غنیسازی در سایت «فردو» را متوقف کند.
              دولتیار: بعید است مذاکرات به نتیجه برسد
              همه این پیشنهادها در شرایطی ارائه شده است که موضوع تعلیق غنیسازی اورانیوم از سوی ایران به عنوان فتح باب مذاکرات پذیرفته شده بود البته به گفته سلطانیه در ازای لغو تمام تحریمها. این بار اما یکی از اعضای مذاکرهکننده تیم هستهای گفته است که معنی ندارد تا ایران اورانیوم غنیسازی شده خود را تعلیق کند و بخواهد به بیرون تکیه کند. البته این صرفا نظر یکی از اعضای مذاکرهکننده است.
              مصطفی دولتیار که در جمع خبرنگاران و در سفارت ایران در دهلی نو سخن میگفت، تصريح كرد: من شخصا چندان خوش بین نیستم. گروه 1+5 ارتباطهای خاصی را بین موضوعات صرفا تکنیکی یا صرفا سیاسی برقرار کرده اند. تا زمانی که این تفکر و این رویکرد در گروه 1+5 یا هر نام دیگری که شما روی آن میگذارید، حاکم باشد، به طور حتم پایانی برای این بازی وجود نخواهد داشت. او همچنین گفته است که بعید است این مذاکرات به نتایجی دست یابد و توقف غنیسازی 20 درصدی برای ایران معنایی ندارد. دولتیار گفت که ایران برای رآکتور تحقیقاتی خود در تهران و برای اهداف پزشکی سوخت 20درصد لازم دارد و نمیتواند برای تامین آن به جامعه بینالمللی تکیه کند. به گزارش ایسنا، او افزود: یک سال قبل ما خیلی زیاد به آن نیاز داشتیم، حاضر بودیم برای آن پول نقد بدهیم اما اکنون آن را در اختیار داریم. چرا باید تاسیساتمان را تعطیل کنیم و از جای دیگری خرید کنیم. این منطقی نیست. در عین حال دولتیار گفت: نمیتوان چیزی را به عنوان از پیش تصمیمگیری شده در نظر گرفت همه چیز میتواند موضوع مذاکره قرار گیرد. وی گفت: این به چارچوب مذاکرات و پایان بازی بستگی دارد.

              نظر

              • محمد حسن
                عضو فعال
                • Apr 2011
                • 423

                #4117
                در اصل توسط nazanin پست شده است View Post
                جان کری میاد ایران حالا میبینید
                سیاست خارجه آمریکا شخص محور نیست

                نظر

                • ایرج اکبری
                  عضو فعال
                  • Dec 2011
                  • 10934

                  #4118
                  لاریجانی در دیدار با معاون کنگره ملی خلق چین:
                  برخی قدرتهای جهانی در مذاکرات ایران و 1+5 سنگ اندازی میکنند
                  خبرگزاری فارس:رئیس مجلس در دیدار با «بای لی چن» با اشاره به مواضع چین در موضوع انرژی صلحآمیز هستهای ایران گفت:برخی قدرتهای جهانی در مذاکرات ایران و 1+5 سنگ اندازی میکنند.

                  Tweet

                  به گزارش حوزه مجلس خبرگزاری فارس«بای لی چن »معاون کنگره ملی کنفرانس مشورتی سیاسی خلق چین با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتوگو کرد.

                  لاریجانی در ابتدای این دیدار ضمن ابراز خرسندی از روند رو به رشد، همکاریهای سیاسی و اقتصادی دو کشور، ایران و چین را روابطی محکم و رو به پیشرفت خواند و تاکید کرد. عزم و اراده مقامات عالی دو کشور بر توسعه و گسترش همه جانبه مراودات دوستانه فیمابین است.

                  رئیس مجلس شورای اسلامی روابط میان جمهوری اسلامی ایران و چین را عامل تقویت و تحکیم ثبات و آرامش پایدار در منطقه دانست و افزود: استمرار رایزنیها و همفکری نزدیک فیمابین در موضوعات مهم منطقهای و بینالمللی میتواند به آرامش و امنیت در منطقه کمک کند.

                  لاریجانی در پایان با اشاره به مواضع چین در موضوع انرژی صلحآمیز هستهای جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: بعضی قدرتهای جهانی در موضوع انرژی صلحآمیز هستهای ایران با ایجاد مشکل و سنگاندازی مانع به ثمر رسیدن مذاکرات کشورمان و 1+5 میشوند.

                  در ادامه این دیدار آقای «بای لی چن »معاون کنگره ملی کنفرانس مشورتی سیاسی خلق چین با اشاره به تاریخ و فرهنگ غنی و دیرینه ایران، کشورمان را کشوری مهم و با نفوذ در منطقه دانست و گفت: چین و ایران باید در موضوعات مهم منطقهای و بینالمللی همکاری و رایزنیهای تنگاتنگی داشته باشند.

                  وی در پایان بر حق استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای توسط ایران تاکید کرد و افزود: سیاست مستقل ایران در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی عامل ایجاد فشار و تحریم از سوی قدرتهای جهانی علیه جمهوری اسلامی ایران بوده اما ایران همواره با موفقیت در مقابل این فشارها مقاومت کرده است.

                  انتهای پیام/
                  كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                  نظر

                  • ایرج اکبری
                    عضو فعال
                    • Dec 2011
                    • 10934

                    #4119
                    با سلام این جملات آقای لاریجانی یاد آور جمله ای از گفته ها آقای احمدی نژاد که بیان کرده بود کسانی در داخل کشور نمی خواهند موضوع هسته ای حل شود تا کمی تحریم ها سبک شود !!!! با تشکر
                    كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                    نظر

                    • بابک 52
                      ستاره‌دار (27)
                      • Mar 2011
                      • 17028

                      #4120
                      بروجردی: پیشنهادی از آمریکا دریافت نکرده ایم

                      رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، آخرین تحولات مربوط به موضوع هسته ای کشورمان و مذاکرات ایران با 5+1 را مورد بررسی قرار داد.


                      علاء الدین بروجردی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبکه العالم در برنامۀ هفتگی "من طهران"، درخصوص دیدار هفتۀ گذشتۀ هیأت اعزامی از آژانس بین المللی انرژی اتمی تصریح کرد:


                      ما در چارچوب مجموعه سياست هاي ايران براي همكاري با آژانس پذيراي اين هيات بوديم و از طرف ايران هم معاون دبير كل شوراي عالي امنيت ملي جناب اقاي دكتر باقري مذاكرات را هدايت مي كردند و بحث ها در فضاي كاملا مثبت و مبتني بر همكاري هاي متقابل در چارچوب مقررات آژانس انجام شد.

                      همانطور که مطلع هستيد فعاليت هاي ما كاملا تحت نظر آژانس است و دوربين ها فعال هستند و بازرسها در چارچوب پادمان توافق شده به ايران مي آيند و از مراكز هسته اي ما بازديد مي كنند و ابهاماتي كه معمولا در تبليغات بزرگ نمايي مي شود كار امريكايي هاست. آنها علاقمند نيستند نقطه پاياني در چارچوب توافق با آژانس و يا حتي 5+1 گذاشته شود.


                      ابهام در موضوع هسته ای ایران، توهّم آمریکاست


                      بروجردی در مورد تلاش آمریکا برای نقش آفرینی در حل موضوع هسته ای ایران گفت: سياست امريكا اين است كه ا گر روزي معضل هسته اي حل شود، مدال آن را به سينه خود بزند. از اين رو درخواست مذاكرات دوجانبه را دارد كه در چارچوب توافق طرفيني، ابهامات برطرف شود . ما در مجموعه چارچوب ها نكات فوق العاده اي نداريم، يعني ابهامات فقط مورد ادعاي امريكايي ها است. ولي هميشه اين آمادگي را داشته ايم كه براي تببين اين ابهامات توضيحات لازم را بدهيم و در اين سفر هم در اين چارچوب توافق شد كه هرگونه نقطه ابهامي كه آنها تصور دارند، برطرف كنيم.


                      وی تصریح کرد: ما حتي در مقطعي كه درخواست كننده سوخت 20 درصد براي رآكتور تهران بوديم اگر آژانس در چارچوب وظيفه خودش اين را تحويل ايران مي داد ما وارد توليد 20 در صد هم نمي شديم، ولي ناگزير دست به توليد آن زديم. امروز كه آنها درخواست توقف توليد 20 درصد را دارند بايد بدانند اين هديه آژانس به ما نبود، بلكه ثمره تلاش دانشمندان خودمان بر اساس نياز هاي انساني در رابطه با راكتور تهران بود.

                      مذاکرات به توافق نهایی نزدیک شده است


                      رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در توصیف مذاکرات ایران و آژانس گفت: مذاكرات بايد جاده دوطرفه اي باشد بر مبناي تعامل و تصورم اين است كه امروز مجموعه كشورهاي غربي و آژانس به اين نتيجه رسيده اند كه سياست قبلی با ايران جواب نخواهد داد و بهترين روش تعامل است. مبناي مذاكرات اخير با تهران هم تعامل بود وحتي تا اندازه اي هم جلو رفت كه امكان نهايي شدن و امضا وجود داشت، اما آنها تمايل داشتند هماهنگي بيشتري با مدير كل انجام دهند و در دور آينده مذاكره كار به نهايت برسد و ما هم مشكلي نداريم.


                      معاون دبيركل آژانس هم گفته كه دوطرف در ژانويه آينده بار دیگر به مذاكره خواهند داشت و اميد آن مي رود كه برنامه كاري جديدي بين ايران و آژانس در پيش باشد.


                      ما مي توانيم از اين جمله استفاده كنيم كه ايران و آژانس برروي تمام نقاط به توافق رسيده اند؛ اما آژانس علاقمند بود كه يك بار ديگر اين مطالب را با مدير كل مرور كنند. ما علاقمند هستيم نقطه پاياني بر اين ابهامات گذاشته شود و علاقمند به طولانی شدن کار نيستيم، اما سياست هاي امريكا به درازا كشاندن مذاكرات است براي اين كه از آن به عنوان اهرم فشار عليه جمهوري اسلامي ايران استفاده كنند. به همين دليل هم ملاحظه مي كنيد در هر نوبت ايراد جديدي را مطرح مي كنند. براي همين من معتقدم با توجه به تجربه مداليته كه كليه موارد ابهام را آژانس را (كه 6 مورد بود) مطرح كرد كه هم به آنها پاسخ داديم و هم به آژانس تاييديه داديم. اين كار به نظر مي رسد كه بايد به نقطه پايان برسد تا شاهد سرانجامي در اين مذاكرات باشيم. البته آژانس مي تواند اين توافق را انجام دهد و اگر بعد از آن امريكا به تنهايي نكات خاصي را مطرح كرد، نشان دهنده بهانه جويي امريكا و عدم علاقه اش به پايان اين ماجراست. نبايد تمام ظرفيت آژانس و ساير كشورها صرف سياست غلط آمریکا شود.

                      تحریم های ظالمانه باید لغو شود


                      بروجردی در خصوص ابهامات مورد ادعای آژانس گفت: اين نوبت با نوبت قبل كه به صورت كلاسه شده و با عدد مشخصي ابهامات را مطرح كردند، متفاوت بود. برخي درخواست ها را داشتند كه ما توضيح داديم كه البته درخواست هاي آنها هميشه بايد براساس يك منطق بررسي شود و اگر خارج از چارچوب پادمان نقطه اي را بخواهند بازديد كننند، در مجلس مدعي هستيم و به دولت هم تذكر داديم كه شما كه مذاكره مي كنيد بايد اين مذاکرات دستاوردهایی داشته باشد.
                      اينها در گذشته 20 نقطه نظامي در ايران را بازديد كردند، چون ايران داوطلبانه پروتكل الحاقي را پذيرفته بود. خروجي اين امر آن بود كه هيچ مشكلي در اين 20 نقطه نبود و يكي از اين نقاط پارچين بود كه هيچ مشكلي هم نداشت، اما چون بازديد پارچين خارج از توافق صورت گرفته با آژانس در قالب پادمان است، ما موظف نيستيم اجازه بدهيم.
                      وی افزود: من معتقدم اينها ظلم بزرگي كه در حق ملت ما انجام داده اند تدوين و تحميل تحريم هايي است كه نمي بايست اتفاق مي افتاد، زيرا همه فعاليت هاي ما شفاف بود و من معتقدم از اين پس هم هر اقدامي در جهت بازديد بازرسان انجام شود بايد متقابلا امتيازي را به ايران بدهند و اين از مواردي است كه هنوز به نقطه پاياني نرسيده و آژانس بايد بعد از مشورت اعلام نظر كند بنابراين منتظريم ببينيم در دور آينده مذاكرات چه توافقي در اين مورد صورت خواهد گرفت.

                      درخواست های آژانس باید منطقی باشد


                      بروجردی در پاسخ به سوالی پیرامون درخواست آژانس برای بازدید از تاسیسات پارچین گفت: آنها درخواست پارچين را قبل از مذاكرات تهران بارها اعلام كرده بودند. پارچين نمادي است از درخواست هاي آنها. ما معتقديم هرگونه درخواست اولا بايد در چارچوب توافق ها باشد، شايد آنها بخواهند مجلس را هم بازديد كننند! اين منطقي نيست چون در چارچوب توافق ها نيست. اگر بخواهند خارج از چارچوب پادمان بازديدي داشته باشند، حتما بايد در ازای آن امتیازی بدهند كه به نظر من امتیاز منطقي و معادل آن لغو تحريم هاست.


                      اولا به رسميت شناختن حق ايران در استفاده از انرژي صلح آميز هسته اي درخواست مسلم و مورد تاكيد ماست. ثانیا، هرگونه اقدامي كه بخواهند انجام دهند درچارچوب توافق هاي فيمابين باشد. سوم مساله تحريم هاي نابرحق است كه بايد پايان داده شود.


                      ايران از لحاظ تكنيكي به سوالات آژانس جواب مي دهد اما تنيجه سياسي در رفع تحريمها ندارد و اثري بر مذاكرات با 5+1 ندارد ايران و آژانس چگونه مي تواند اين معضل را حل كند
                      تا جايي كه من مطلع هستم كليه توافق هاي صورت گرفته توسط آژانس با ايران به گروه 5+1 منعكس مي شود و آنها در جريان ريز قضايا هستند و نتايج آن هم حتما تاثير گذار است، يعني وقتي ما با آژانس به توافق مي رسيم و آژانس مهر تاييد بر فعاليتهاي ما مي زند، حتما در فضاي مذاكرات 5+1 بسيار موثر است و آنها هم از اين اقدام ايران تمجيد مي كنند و درخواست هاي باقيمانده را مطرح مي كنند . بنابراين به نظرمن حتما تاثير گذار است.


                      البته این روند طبيعتا زمانگير است يعني همان گونه كه ما مثلا درباره اصل فعاليتهاي هسته اي زماني بسيار اصرار داشتند كه ما هيچگونه فعاليتي نداشته باشيم، ما به مدت دو سال بسياري از فعاليتهايمان را داوطلبانه در اصفهان، اراك، نطنز متوقف كرديم سپس مجلس هفتم وارد گود شد ما چهار مصوبه را گذرانديم و دولت را موظف كرديم كه كار را ادامه دهد، بنا بر اين بازگشت اين مسائل چون در عرصه هاي متعدد هست طبيعتا يكباره عملي نمي شود يعني مقداري زمانگير است اما به عنوان يك تصميم مهم دولت آمريكا اگر اتخاذ شود تاثير مثبت خود را خواهد داشت.


                      تحریم ها موجب رشد و پیشرفت ما شده است!


                      بروجردی در ادامه درباره مجازاتهاي آمريكا عليه شخصيتها و شركتهاي مرتبط با فعاليتهاي هسته اي ايران تصریح کرد: براي ما مسئولان جمهوري اسلامي ايران مايه افتخار است كه آمريكا ما را تحريم كند، اين سند افتخار براي ماست، ولي اين تحريمها، بين المللي نيست بلكه از سوي آمريكاست البته كشورهاي اروپايي نيز از تحريمهاي آمريكا تاثير پذيرند. دليل تبعيت آنها از مصوبات آمريكا آن است كه چون كشورهاي ضعيفي در برابر آمريكا هستند، امكان مقاومت ندارند و در واقع از سياستهاي ديكته و تحميل شده از سوي آمريكا پيروي مي كنند. ما تاكنون اين تحريم ها را به عنوان يك تهديد به فرصت تبديل كرديم، از آن به خوبي استفاده كرديم و اگر تحريمهاي آمريكا نبود به اين ميزان در عرصه هاي مختلف رشد نمي كرديم.

                      در آمریکایی ها صداقت ندیدیم


                      وی در خصوص گفت وگوي مستقيم تهران – واشنگتن و طرح پيشنهادي آمريكا به ايران گفت:
                      ما با آمريكاييها هيچ مذاكره اي نداشته ايم كه بخواهيم پيشنهادي از آنها دريافت كنيم، البته آمريكا اظهار علاقه كرده كه با ما مذاكره داشته باشد و با ما به توافق دو جانبه دست يابد ولي با توجه به اينكه آمريكايي ها عملا سياستشان سياست چماق و هويج است، از يك طرف اين تحريمها را انجام مي دهند و كنگره تصويب مي كند يا دولت همراهي مي كند؛ و از سوي ديگر دنبال مذاكره و مشوق ها هستند. اين سياست آمريكاييهاست كه ما به آن عادت كرديم. اما آنچه مهم است اينكه ما از حق خود در چارچوب توافقنامۀ ان پي تي و مقررات آژانس حتما نخواهيم گذشت، اين حق مسلم ماست ولي در مواردي كه ما فعلا نياز نداريم مثلا 20 درصد را غني سازي مي كنيم اما در داخل مصرف ندارد اگر بازار صادراتي بود صادر مي كنيم، اگر نه قابل مذاكره است براي آنكه يك چنين توليداتي بخواهد براي مدتي متوقف شود.
                      ما در آمريكاييها صداقتي كه بپذيريم با آنها در عرصه هسته اي مذاكره كنيم، نديديم. در اجلاسهاي متعدد در استانبول، مسكو و ساير اماكن آمريكاييها مصرانه درخواست مذاكره داشتند، اما مذاكره نكرديم چون صادقانه با ما رفتار نمي كنند، مثلا درباره تحريمها و فشارهاي بين المللي آمريكا هم سردمدار بودند و هم كوشيدند از سلاح كهنه و قديمي چماق و هويج استفاده كنند، سعي مي كنند امتيازي بدهند، لبخندي بزنند.

                      پیشنهاد خاصی از آمریکا دریافت نکرده ایم


                      در مذاكرات آينده 5+1 پيشنهادهای جديد آمريكا بررسي خواهد شد اما هنوز به آن مرحله نرسيده ايم، تاكنون يك دور مذاكره با مسئولان آژانس انجام شده، دور بعد قرار است صورت بگيرد بر اساس آن مذاكرات بايد با غربيها درباره مذاكرات با 5+1 توافق كنيم سپس وارد آن فاز خواهيم شد كه در مذاكرات چه بشنويم و چه بگوييم.


                      درباره اين مذاكرات در هفته هاي آينده هنوز توافقي صورت نگرفته است ممكن است استانبول بهترين گزينه باشد ولي چون هنوز به توافقي نرسيده ايم نمي توانم مكان و زمان خاصي را مشخص كنم. علاقمندي آنها آن است كه قبل از پايان سال ميلادي اين مذاكرات انجام شود. ولي ما بايد بررسي كنيم سپس با آنها به توافق برسيم.


                      بروجردی دربارۀ پاسخ احتمالی ایران به "مشوق"ها و اخبار منتشره درخصوص پیشنهاد جدید آمریکا گفت: چون آنها پيامها را از طريق وزارت خارجه يا سفيرشان بيان مي كنند، تا آنجايي كه اطلاع دارم، پيشنهاد ويژه اي مطرح نشده است به ويژه كه چنين پيشنهاداتي در زمان مذاكرات صورت مي گيرد. چون هنوز آن شكل نگرفته اين نيز در حد اخبار بوده و تصميمي از سوي مسئولين اتخاذ نشده است.
                      The greater the risk ، The greater the reward

                      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                      نظر

                      • بابک 52
                        ستاره‌دار (27)
                        • Mar 2011
                        • 17028

                        #4121
                        ابراز تردید جدی کارشناسان درباره تجدید نظر گروه 1+5 در پیشنهاد بغداد


                        به دنبال گذشت حدود 3 ماه از آغاز عملیات رسانه ای رسانه های امریکایی درباره تدوین یک پیشنهاد جدید از سوی امریکا به ایران، کارشناسان آگاه در تهران می گویند که این عملیات رسانه ای چندان جدی نیست و اطلاعات موجود حکایت از آن دارد که امریکا قصد ندارد یک پیشنهاد واقعا جدی و جذاب به ایران ارائه کند.


                        یک کارشناس مطلع از موضوع، ضمن اشاره به این موضوع به «ایران هسته ای» گفت: «در وهله اول تصور امریکایی ها این است که ایران برای مذاکرات عجله دارد. شاید برخی اظهارات در داخل هم چنین توهمی ایجاد کرده اما این موضوع در واقع یک سوء تفاهم است. ایران همین فردا آماده آغاز مذاکرات است اما اگر غرب آماده مذاکرات جدی نباشد، ایران نیاز فوری در زمینه احساس نمی کند».


                        وی با اشاره به اخباری که در ماه های گذشته درباره تدوین یک پیشنهاد جدید از سوی 1+5 خطاب به ایران منتشر شده، گفت: «این ارزیابی به طور گسترده وجود دارد که امریکایی ها اجازه نخواهند داد گروه 1+5 پیشنهادی کاملا متفات از پیشنهاد بغداد به ایران ارائه بدهد. اگر چارچوب پیشنهاد بغداد حفظ شود و تغییرات فقط در ریزه کاری های آن باشد، ایران نمی تواند آن را بپذیرد چرا که در مسکو تاکید شده است که چارچوب پیشنهاد برای ایران اهمیت بسیار جدی دارد».


                        این کارشناس، ارزیابی غلط امریکایی ها از وضعیت داخلی ایران را یکی از اصلی ترین عوامل جدی نبودن آنها در مذاکرات عنوان کرد و افزود: «امریکایی ها به دو دلیل احتمال به سمت تدوین پیشنهادی که واقعا با ارزش باشد نخواهند رفت. نخست اینکه تصور می کنند تحریم ها در داخل ایران تاثیر کرده و دوم به این دلیل که منتظر انتخابات در ایران هستند و نمی خواهند در وضعیت فعلی امتیازی به نظام بدهند که در انتخابات قابل خرج کردن باشد».


                        وی در پایان هشدار داد که اگر امریکایی ها بدون تجدید نظر در چارچوب پیشنهادی خود قدم به مذاکرات بعدی بگذارند، در این صورت نباید توقع هیچ نتیجه ای داشته باشند.


                        این کارشناس نتیجه گرفت: «واضح است که بدون گام جدی، ملموس و فوری امریکا در زمینه پذیرش غنی سازی و لغو تحریم ها مذاکرات به جلو حرکت نخواهد کرد. امریکایی ها به این موارد باید در همان گام اول فکر کنند. دادن وعده هایی درباره آینده شروع کننده هیچ مذاکرات نتیجه بخشی نخواهد بود».
                        The greater the risk ، The greater the reward

                        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                        نظر

                        • بابک 52
                          ستاره‌دار (27)
                          • Mar 2011
                          • 17028

                          #4122
                          مقاله ناامید کننده واشینگتن پست:

                          تغییرات پیشنهاد 1+5 در حد برخی ریزه کاری ها خواهد بود


                          جابی واریک در مقاله ای در روزنامه واشینگتن پست که کارشناسان ایرانی آن را ناامید کننده می دانند، از قول قام های رسمی دولت امریکا تصریح کرد پیشنهاد جدید خطاب به ایران فقط در حد برخی ریزه کاری ها بهبود پیدا کرده و نکته جدید چندانی در آن وجود ندارد.


                          متن کامل مقاله واریک که روز شنبه 25 آذر 1391 (15 دسامبر 2012) در روزنامه واشینگتن پست منتشر شده در ادامه می آید.


                          با توجه به علائمي که نشان مي دهد سران ايران خواستار برگزاري نشست فوري براي مذاکره درمورد کاهش فعاليت هاي هسته اي اين کشور در ازاي کاهش تحريم هاي بين المللي هستند، آمريکا و 5 قدرت ديگر جهان با شتاب خود را براي از سرگيري مذاکرات احتمالي با اين کشور آماده مي کنند.


                          شش کشور قدرتمند جهان بر روي يک بسته تشويقي جديد به منظور پيشنهاد به ايران توافق کردند. به گفته مقامات آمريکايي و اروپايي، اين بسته در مقابل موافقت ايران با متوقف کردن برخي فعاليت هاي کليدي هسته اي خود به اين کشور ارائه خواهد شد. اوايل امسال ايران پيشنهاد مشابهي را رد کرد اما مقامات آمريکايي معتقدند به علت فشار ناشي از تحريم هاي بين المللي موضع ايران کمي نرم تر شده است. يک مقام ارشد دولتي روز جمعه گفت: برآورد ما اين است که آنها آماده دستيابي به توافق هستند.


                          اين گفت وگوها نخستين مذاکرات سطح بالا درمورد برنامه هسته اي ايران از ماه ژوئن خواهد بود. تهران احتمال از سرگيري قريب الوقوع مذاکرات با قدرت هاي جهان را تاييد نکرد. روز جمعه يکي از اعضاي گروه مذاکره کننده هسته اي ايران درمورد احتمال توافق با 6 قدرت جهان يعني گروه پنج به علاوه يک ابراز ترديد کرد. مصطفي دولتيار در سفر خود به هند به خبرنگاران گفت: من شخصا در اين زمينه خوشبين نيستم. اما وي افزود: هرچيزي مي تواند موضوع مذاکره باشد.


                          3 مقام آمريکايي و اروپايي گفتند مذاکره کنندگان ايراني درحال بحث درمورد جدول زماني مذاکرات جديد هستند که احتمالا در استانبول برگزار خواهد شد. به گفته اين مقامات که خواستند نامشان فاش نشود، هرچند که به احتمال قوي مذاکرات پس از تعطيلات سال نو آغاز خواهند شد اما احتمال دارد نشست هاي مقدماتي از هفته آينده نيز شروع شوند.


                          مقامات آمريکايي هدف از برگزاري اين نشست ها را بررسي تمايل ايران به متوقف کردن برخي فعاليت هاي هسته اي خود به عنوان يک اقدام موقتي يا گامي در جهت اعتماد سازي بيان مي کنند. در مقابل اين اقدام به ايران پيشنهاد مي شود در اجراي برنامه هسته اي غيرنظامي به آن کمک شود و تحريم هاي مربوط به خريد قطعات هواپيما لغو شود. به گفته اين مقامات اقدامات موقتي اگر مورد پذيرش ايران قرار گيرد نقطه آغازي خواهد بود براي چانه زني هاي بيشتر که محدوديت هاي دائمي براي برنامه هسته اي ايران ايجاد خواهد کرد و درمقابل تحريم هاي اقتصادي اين کشور نيز لغو خواهد شد.


                          گروه 1+5 در زمان سه دور مذاکره بي نتيجه با ايران در فصل بهار تقاضاهاي مشابهي مطرح کرده بودند. در آن زمان مقامات ايراني گفتند لغو تحريم هاي پيشنهادي اين گروه کافي نيست و آنها پيش از شروع مجدد مذاکرات منتظر نتيجه انتخابات رياست جمهوري آمريکا خواهند شد. از آن زمان تحريم هاي بين المللي برضد ايران شديدتر شده است.


                          يک مقام آمريکايي گفت: در پيشنهاد مطرح شده به ايران نسبت به دور قبلي مذاکرات تغييراتي ايجاد شده است. وي افزود اگر تهران نشان دهد که به پیشرفت و رسیده به نتیجه علاقه مند است، برخي فکرها براي جذاب تر کردن مشوق ها مطرح خواهد شد. اين مقام گفت: ماهيت بسته پيشنهادي در کل مانند قبل است اما برخي ريزه کاري ها تغيير کرده اند. ما مي خواهيم ببينيم آيا ايرانيان در جايگاهي هستند که به توافق دست يابند و يا اصلا قادر به چنين کاري هستند.


                          يکي از خواسته هاي اصلي که هم در بسته قبلي و هم در بسته جديد وجود دارد اين است که ايران بايد توليد اورانيوم غني شده با درجه خلوص متوسط را که مي تواند به سادگي به سوخت مورد نياز براي بمب هاي هسته اي تبديل شود، متوقف کند. همچنين از ايران خواسته خواهد شد فعاليت ها در تاسيسات غني سازي زير زميني فوردو را که ساخت آن به تازگي تکميل شده است، متوقف کند. از زمان مذاکرات ماه ژوئن برنامه هسته اي ايران پيشرفت زيادي داشته است اما بر اثر تحريم هاي بين المللي که صادرات نفت ايران را تحت تاثير قرار داده و صنعت بانکداري آن را فلج کرده، اين کشور با مشکلات اقتصادي زيادي مواجه است.


                          مقامات فعلي و پيشين آمريکا مي گويند: برخي از سران ايران درحاليکه درظاهر برضد تحريم ها سخن مي گويند اما نشان داده اند که با پذيرش برخي محدوديت ها در زمينه برنامه هسته اي کشور موافقند.


                          دنيس راس که تا سال گذشته مشاور ارشد کاخ سفيد درامور مربوط به ايران بود مي گويد: تحريم ها علاقه آنها به يافتن راهي براي رهايي از بن بست را به شدت افزايش داده اند. وي نتيجه گرفته است که برخي اشارات از سوي سران ايران نشان مي دهد زمينه براي مذاکره آماده است.


                          گزارش هاي مربوط به پيشرفت مذاکرات روز جمعه بين مقامات ايراني و کارشناسان آژانس بين المللي انرژي اتمي، مقامات آمريکايي را تشويق کرده است.


                          مقامات آژانس پس از دو روز مذاکره اعلام کردند دو طرف براي دستيابي به توافق آمادگي دارند. هرمن ناکارتس، رئيس بازرسان آژانس در وين به خبرنگاران گفت: احتمالا توافق نهايي که به بازرسان اجازه مي دهد از پارچين ديدن کنند ماه آينده امضا خواهد شد. وي سفر خود به ايران را مثبت ارزيابي کرد.
                          The greater the risk ، The greater the reward

                          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                          نظر

                          • بابک 52
                            ستاره‌دار (27)
                            • Mar 2011
                            • 17028

                            #4123
                            درآمد ایران از فروش نفت ۵۰ درصد کاهش یافته است

                            شمس الدین حسینی، وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران، می گوید درآمدهای نفتی امسال ایران در مقایسه با سال قبل نصف شده است. این اظهارات نشان می دهد تحریم های غرب موجب کاهش منبع اصلی کسب درآمد تهران شده است.


                            هدف از تحریم های مصوب آمریکا و اروپا کاستن از درآمدهای نفتی ایران است؛ درآمدهایی که ممکن است صرف برنامه گران قیمت دستیابی به تسلیحات اتمی شود.


                            ایران تکذیب می کند که دنبال تسلیحات اتمی است و می گوید برنامه اتمی اش صرفا برای مقاصد صلح آمیز است


                            روزنامه دنیای اقتصاد در شماره روز یکشنبه خود اظهارات شمس الدین حسینی، وزیر امور اقتصاد را نقل می کند که گفته است: "بخاطر تحریم ها درآمدهای نفتی کشور ۵۰ درصد کاهش یافته است" و افزوده است: "از طریق مدیریت بر منابع و درآمدمان، برای پرداخت حقوق و دستمزد ها تا پایان سال جاری مشکلی نداریم" .


                            قانونگذاران ایران پیشتر اشاره کرده بودند که مشکلات بودجه ای ناشی از تحریم هاست، و مقامات گفته اند دولت برای پر کردن خزانه خود باید کمتر به درآمدهای نفتی اتکا کند، و بیشتر سراغ کسب مالیات برود.


                            محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران باید بودجه سال آینده را برای تصویب به مجلس ببرد.


                            محمد رضا باهنر، نماینده با نفوذ مجلس، در ماه سپتامبر گفته بود صادرات نفتی ایران در ماه ژوئیه به خاطر تحریم ها به ۸۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته است.


                            ایران علاوه بر تحریم های نفتی با تحریم های مالی نیز روبروست که انتقال درآمدهای حاصل از مقدار نفتی را هم که می تواند بفروشد ، به خزانه مشکل می کند.


                            مقامات آمریکائی گفته اند از روز ششم فوریه، قوانین آمریکا مانع از آن خواهد شد که ایران بتواند درآمدهای نفتی را وارد خزانه کند.
                            The greater the risk ، The greater the reward

                            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                            نظر

                            • بابک 52
                              ستاره‌دار (27)
                              • Mar 2011
                              • 17028

                              #4124
                              صالحی: استقرار پاتریوت در ترکیه «تحریک کننده» است

                              علی اکبر صالحی، وزیر امورخارجه ایران شامگاه یکشنبه گفت استقرار «موشک های پاتریوت در ترکیه تحریک کننده است نه بازدارنده».


                              به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) وی افزود استقرار موشک های پاتریوت کمکی به استقرار امنیت و ثبات در منطقه نمی کند.


                              وزیر خارجه جمهوری اسلامی همچنین مذاکرات ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی را که پنج شنبه گذشته انجام شد، خوب توصیف کرد و گفت دو طرف به نقاط مشترک فراوانی رسیدند.
                              The greater the risk ، The greater the reward

                              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                              نظر

                              • بابک 52
                                ستاره‌دار (27)
                                • Mar 2011
                                • 17028

                                #4125
                                صالحی: ایران اجازه سرنگونی اسد را نمی دهد

                                وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی گفته است ایران، چین و روسیه به دولتهای غربی اجازه نمیدهند برای سرنگونی قهری بشار اسد، در سوریه مداخله کنند.


                                وبسایت شبکه خبر تلویزیون جمهوری اسلامی از علی اکبر صالحی نقلقول کرده است که در گفتوگو با پایگاه خبری «عربیپرس» گفته است: «ایران اجازه موفقیت طرحها و سناریوهای غربی برای سرنگونی حکومت سوریه را نمیدهد.»

                                طبق این گزارش، آقای صالحی هرگونه مداخله نظامی و کمک تسلیحاتی برخی کشورهای غربی و عربی به مخالفان حکومت سوریه را محکوم کرده استد.

                                به گفته وزیر خارجه ایران، «اقدامات و برنامه ریزی کشورهای غربی و برخی کشورهای منطقه ضد سوریه چیزی جز نقض آشکار توافقنامهها و ارزشهای آسمانی و زمینی نیست».

                                او این اقدامان را «خصمانه و یکجانبه ضد دولت و مردم سوریه» بر شمرده است.

                                طبق این گزارش وزیر امور خارجه ایران همچنین توافقنامههای بینالمللی علیه حکومت سوریه را محکوم کرده است و آن را «ضد استقلال کشورهای عضو سازمان ملل متحد» دانسته است. به گفته او، هدف از این قطعنامهها افزایش فشار بر سوریه برای تغییر مواضع این کشور در قبال اسرائیل و آمریکاست.

                                گروههای مخالف سوری و کشورهای غربی، تهران را متهم میکنند با پشتبانی از دولت بشار اسد، بر خونریزیها در سوریه دامن میزند.

                                چین و روسیه نیز در این مدت از حکومت سوریه حمایت کردهاند. کشورهای غربی این دو کشور را به خاطر وتو کردن سه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل با هدف اعمال فشار بر رئیسجمهور سوریه بشار اسد برای پایاندادن به بحران در این کشور سرزنش میکنند.

                                گزارشها میگوید از زمان آغاز اعتراضها در سوریه در مارس ۲۰۱۱ (اسفند ۸۹) تاکنون ۳۸ هزار نفر کشته شدهاند.

                                علی اکبر صالحی در این مصاحبه همچنین گفته است مردم سوریه حق دارند رئیس جمهور و نوع نظام خود را با برگزاری انتخابات تعیین کنند و هیچ کشور خارجی نمیتواند این حق را از مردم سوریه بگیرد.

                                به گزارش شبکه خبر تلویزیون جمهوری اسلامی، او در مصاحبه با «عربیپرس» بر حمایت تهران از «گفتوگوی ملی بین حکومت و مخالفان سوریه» تاکید کرده و گفته است که راه حل برای پایان بحران سوریه، «گفتوگوی فراگیر بدون مداخله خارجیها» است.

                                علی اکبر صالحی ابراز امیدواری کرده است انتخابات مجلس و ریاست جمهوری آینده در سوریه به «آشتی ملی» در این کشور منجر شود.

                                هفتم خرداد (۲۷ ماه مه) سال ۱۳۸۶ همهپرسیای در سوریه برای انتخاب رئیسجمهور این کشور برگزار شد که تنها نامزد آن، بشار اسد بود. دولت سوریه گفته بود که آقای اسد با کسب ۹۷.۶ درصد رای موافق، برای دومین بار رهبری این کشور را به دست گرفته است.

                                قانون اساسی جدید سوریه، ریاست جمهوری این کشور را به هفت سال و دو دوره پیاپی محدود کرده است. بیش از پنج سال از دور دوم ریاست جمهوری بشار اسد گذشته است و به این ترتیب بر اساس آخرین همهپرسی، بشار اسد تا سال ۲۰۱۴ خود را رئیس جمهوری سوریه میداند.

                                مخالفان سوری با تحریم این همهپرسی، آشکارا از آن به عنوان «همهپرسی نمایشی» یاد کردند. ایالات متحده آمریکا با محکومکردن این رایگیری، آن را به رسمیت نشناخت.

                                وزیر خارجه ایران پیشتر در جریان نشست «گفتوگوی ملی سوریه» که روز ۲۸ آبان در هتلی در تهران و به گفته مقامات جمهوری اسلامی با حضور «نمایندگانی از طیفهای مختلف مخالفان در سوریه که پایگاه واقعی مردمی دارند و همچنین نمایندگانی از دولت این کشور» برگزار شد، بر ضرورت اصلاحات در سوریه و برگزاری انتخابات در این کشور تاکید کرده بود.

                                در آن نشست وزیر خارجه جمهوری اسلامی همچنین محورهای طرح ایران برای حل و فصل بحران این کشور را اینگونه برشمرده بود: «محورهای اصلی این طرح توقف خشونت، برقراری آتشبس، گفتوگوی فراگیر ملی، فراهم ساختن زمینه برگزاری انتخابات آزاد بوده که این طرح پیشنهادی این فرصت را فراهم میکند که با روشهای پذیرفته شده دموکراتیک و به دور از دخالت خارجی، اراده واقعی مردم سوریه فرصت بروز پیدا کند.»

                                علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، سه هفته پیش در جریان سفر به سوریه، بار دیگر بر حمایت جمهوری اسلامی از حکومت بشار اسد تاکید کرده بود و گفته بود که ایران به دنبال «اصلاحات واقعی و اصلاحات بدون ماجراجویی» در سوریه است.


                                آقای لاریجانی در دمشق گفته بود: «برخی با شعار اصلاحات به دنبال ماجراجویی در سوریه هستند اما ایران به دنبال اصلاحات واقعی و اصلاحات بدون ماجراجویی در سوریه است.»

                                جمهوری اسلامی برای حل بحران در سوریه پیشنهاد داده است که گروههای مخالف خلع سلاح شوند و صرفا حکومت سوریه در این کشور مسلح باشد.

                                از جمله رهبر جمهوری اسلامی، آیتالله علی خامنهای در هفته گذشته گفت که راه حل بحران سوریه «جلوگیری از تزریق سلاح به داخل این کشور» است و گفت: «اگر مخالفان در سوریه دست از سلاح بردارند امکان مطالبه از دولت برای شنیدن نظرات مخالفان و اجازه دادن به آنها برای بیان مواضع خود وجود خواهد داشت.»

                                پیش از این در روز ۲۲ آذر، بیش از ۱۳۰ کشور و سازمان بینالمللی در کنفرانس «دوستان مردم سوریه» در مراکش، ائتلاف نیروهای انقلاب و مخالفان سوریه را به عنوان «تنها نماینده» مردم این کشور و «چتری تشکیلاتی برای متحد شدن طیفهای اپوزیسیون سوریه» به رسمیت شناختند.

                                در بیانیه پایانی این کنفرانس، ضمن تاکید بر به رسمیت شناختن ائتلاف مخالفان سوریه، اعلام شد: «بشار اسد مشروعیت خود را از دست داده است و باید برای دادن فرصت به انتقال سیاسی، از قدرت کنارهگیری کند.»
                                The greater the risk ، The greater the reward

                                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                                نظر

                                در حال کار...
                                X