آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • مجيد رادمنش
    مدیر (6)
    • Oct 2010
    • 4902

    #6511

    حسن نژاد: نتایج مذاکرات ژنو به نفع اقتصاد کشور است


    عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نتایج مذاکرات ژنو را به نفع اقتصاد کشور پیش‌بینی کرد.



    محمد حسن نژاد در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی اظهار کرد: در گفت وگو های اخیر ایران و 1+5 یک حماسه مذاکره اتفاق افتاد که در این میان عملکرد هیئت ایرانی قابل تقدیر است.


    وی ادامه داد: برخی در داخل و خارج از کشور مدعی هستند که این مذاکرات نفعی برای کشور نداشته است که با این تفکر به جد مخالف هستم. وی افزود: به رسمیت شناخته شدن غنی سازی هسته ای تا پنج درصد خود موفقیت بزرگی برای ماست.


    حسن نژاد با اشاره به پیش بینی رونق اقتصادی کشور در نتیجه این مذاکرات گفت: نتیجه این مذاکرات صادرات غیر نفتی ما را تسهیل کرده و عامل ورود دلار به کشور است. وی ادامه داد: امیدواریم با ورود پول‌هایی که در خارج از کشور بلوکه شده تحول اساسی در عرصه اقتصادی روی دهد.



    عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: نتایج این گفت‌وگوها را به روشنی در تعاملات سیاسی می توان مشاهده کرد و می بینیم که تنها عربستان واسرائیل از این موضوع ناراضی است و بنا به فرموده امام خمینی (ره)هر زمانی که دیدید دشمن از شما ناراضی است، بدانید که کارتان درست بوده است.

    یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

    نظر

    • مجيد رادمنش
      مدیر (6)
      • Oct 2010
      • 4902

      #6512
      حمایت قاطع و یکپارچه نمایندگان مجلس آلمان از توافق هسته ای ژنو

      برلین - ایرنا - نمایندگان مجلس آلمان در جلسه آزاد خود که با حضور وزیر امور خارجه این کشور با موضوع بررسی توافق هسته ای ژنو 3 برگزار شد،به صورت یکپارچه و قاطع از توافق گروه 1+5 و ایران که بعد از 10 سال مذاکره حاصل شده است حمایت و استقبال کردند.


      به گزارش ایرنا،دراین نشست نمایندگانی از احزاب سیاسی راه یافته به مجلس آلمان بعد از شنیدن گزارش و اظهارات وزیر امور خارجه این کشور از سه دور مذاکره هسته ای در ژنو، در سخنانی نظرات حزب متبوع خود را درمورد این مذاکرات و توافق بدست آمده از آن تشریح کردند .ˈرولف موتسه نیشˈ نماینده حزب سوسیال دموکرات که این روزها گفت و گو های مفصل با احزاب حاکم دموکرات و سوسیال مسیحی به رهبری آنگلا مرکل را برای تشکیل دولت آینده آلمان در دستور کار داشته و به احتمال زیاد حزب ائتلافی دولت خواهد بود،در سخنان خود خاطرنشان کرد:توافق ژنو قدم قابل توجهی در راه رسیدن به یک راه حل مسالمت آمیز برای حل و فصل نهایی مسئله هسته ای خواهد بود.


      این نماینده مجلس خاطرنشان کرد:با دستیابی به این توافق موقت ما در یک مرحله مهم و حساس برای اعتماد سازی دو طرفه قرار گرفته ایم که پارلمان ها می توانند نقش مهمی در به نتیجه رسیدن این مرحله داشته باشند. وی از نمایندگان مجلس آلمان خواست در این زمینه طرحی را در دستور کار خود داشته باشند تا با جلب نظر همکاران خود در مجلس ایران زمینه را برای اجرای این توافق با هدف حل و فصل نهایی مناقشه هسته ای فراهم کنند.


      ˈیان فان آکنˈ نماینده مطرح حزب چپ ها در مجلس آلمان به عنوان دیگر نماینده ای که در این نشست به تشریح نظرات خود پرداخت،گفت:من از صمیم قلب درمورد دستیابی به توافق با ایران خوشحال هستم زیرا توافق ژنو موجب کاهش خطر بروز جنگی دوباره در خاورمیانه شد. وی خاطرنشان کرد: توافق ژنو را می توان یک موفقیت بزرگ برای دیپلماسی دانست به ویژه برای آلمان و اروپا و همچنین خانم اشتون که از ابتدا بدنبال راهکار دیپلماتیک و سیاسی برای پایان دادن به مناقشه هسته ای بوده اند. این نماینده مجلس آلمان تاکید کرد: هرکسی که ادعا می کند اعمال تحریم های سرسختانه دلیلی برای کشاندن ایران به پای میز مذاکره بوده است،کاملا در اشتباه بوده و ادعای آنها بی اساس است.


      یان فان آکن خاطرنشان کرد: سال گذشته هم تحریم ها و فشارهای غرب بسیار سنگین بود و شرایط اقتصادی ایران نیز بسیار وخیم بود اما ما شاهد به نتیجه رسیدن مذاکرات نبودیم پس نمی توان ادعا کرد که افزایش تحریم ها موجب حضور ایران در مذاکرات و دستیابی به توافق شده است. وی در ادامه تصریح کرد: نکته ای که کاملا روشن و واضح است اینکه شما در مسئله ای که به نماد حق حاکمیت ملی برای ایرانیان تبدیل شده نمی توانید با وارد آوردن فشار به راه حل مورد نظر دست یابید. یان فان آکن افزود: راه دستیابی به توافق در مذاکرات هسته ای با ایران با دو انتخاب هموار شد که یکی انتخاب دوباره باراک اوباما به عنوان رییس جمهوری آمریکا بود و دیگری انتخاب حسن روحانی به عنوان رییس جمهوری جدید ایران که مسیر اعتدال را در سیاست خود طی می کند.


      نماینده حزب چپ ها در مجلس آلمان در بخش دیگری از سخنان خود با تایید اظهارات وزیر امور خارجه این کشور مبنی بر این که ایران بر اساس معاهده ان پی تی حق داشتن برنامه هسته ای صلح آمیز را دارد،گفت:ایران علاوه بر حق داشتن برنامه هسته ای صلح آمیز،حق غنی سازی را هم دارد. یان فان آکن افزود: وعده کاهش تحریم های اعمال شده علیه ایران از سوی غرب که در توافق ژنو به آن اشاره شده هرچه زودتر و تا آنجا که امکان دارد سخاوتمندانه تر باید عملی شده و حتی فراتر از آنچه وعده داده شده باید شاهد کاهش تحریم ها باشیم. وی درمورد مسئله اعتماد سازی در 6 ماه آینده نیز گفت: اعتماد سازی یک طرفه و فقط مختص ایران نیست و غرب نیز باید اعتماد از دست رفته ایران را جلب کند و همچنین ایران باید در مسائل مهم خاورمیانه دخیل باشد.


      نماینده عضو حزب چپ ها که حزب متبوعش مخالف صادرات تسلیحاتی آلمان به کشورهای درگیر بحران است، در پایان سخنان خود تاکید کرد که دولت مرکل باید به صادرات تسلیحاتی خود به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و تل اویو پایان دهد. خانم ˈاگنیسکا بروگرˈ به نمایندگی از حزب سبزهای آلمان نیز در سخنان خود دراین رابطه، توافق هسته ای ژنو را موفقیتی برای دیپلماسی خواند و آن به عنوان شانس بزرگی که البته حاوی خطر پذیری است نام برد. بروگر خاطرنشان کرد: حمایت قاطعانه نمایندگان مجلس آلمان از نتایج مذاکرات فشرده ژنو نشان دهنده این است که در مرحله بسیار حساس و ویژه ای قرار گرفته و در مسیر دستیابی به توافق نهایی در این زمینه قرار داریم.


      این نماینده حزب سبزها افزود: هدف نهایی باید این باشد که مسیر گفت و گو ادامه یابد، توافق موقتی در ژنو به سرعت به مرحله اجرا گذاشته شود و در فرصت 6 ماهه آینده با شفاف سازی بیشتر اعتمادی ایجاد کنیم که در نهایت به یک توافق پایدار و الزامی منجر شود. بروگر با بیان اینکه هنوز زود است که بخواهیم از یک راه حل واقعی و نهایی صحبت کنیم، گفت: در 6ماه آینده ممکن است هر اتفاق خوب یا بدی رخ دهد پس همه باید تلاش کنیم تا با اجرای مفاد توافق ژنو مسیر تعیین شده با موفقیت ادامه یابد. این نماینده مجلس آلمان مخالفت شدید خود را با هرگونه استفاده از زور و گزینه نظامی در این زمینه اعلام کرد و گفت: باید تمام تلاش خود را برای پیشبرد و موفقیت توافق ژنو از مسیر سیاسی و دیپلماتیک انجام دهیم .


      ˈآندریاس شوکنهوفˈ نماینده حزب حاکم دموکرات مسیحی نیز در سخنان خود، توافق هسته ای ژنو را به عنوان گام اول در مسیر دیپلماتیک حل و فصل نهایی مناقشه هسته ای دانست و از آن استقبال کرد. شوکنهوف تاکید کرد: هیچکس منکر حق ایران در داشتن انرژی هسته ای صلح آمیز نیست و اجرای مفاد توافق ژنو می تواند ما را به هدف خود در مذاکرات هسته ای برساند.

      یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

      نظر

      • مجيد رادمنش
        مدیر (6)
        • Oct 2010
        • 4902

        #6513
        سخنگوی اشتون: آماده‌ایم تحریم‌ها را متوقف کنیم

        "اعتماد" ما را به توافق نهایی سوق می‌دهد


        یکشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۹


        سخنگوی اشتون گفت: به منظور دستیابی به توافق نهایی با ایران طی یک سال، در راستای برگزاری دیدارهایی با ایران گام برمی‌داریم.

        به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) مایکل‌مان در گفت‌وگو با روزنامه‌ الرای العام، چاپ کویت در پاسخ به این سوالات که بعد از توافق ژنو گام بعدی چیست؟ و آیا زمان بعدی شش ماه دیگر است؟ و آیا مواضع مهمی وجود دارد که شما قصد اشاره به آن را دارید؟ بیان کرد: ما از نتایج ژنو 2 و توافقی که همه طرف‌ها آن را امضا کردند، بسیار خوشحال شدیم. همه از این مذاکرات پیروز خارج شدند بدون اینکه غالب و مغلوبی وجود داشته باشد. اداره خوب این مذاکرات از سوی کاترین اشتون، رییس سیاست خارجه اتحادیه اروپا موجب از بین رفتن موانع شد چرا که جدی بود و او به همراه محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران توانست فضای اعتماد متقابل را ایجاد کند که این مساله تاثیر مثبتی در نتایج ممتاز مذاکرات داشت.

        وی ادامه داد:‌ در حال حاضر ما باید پیگیر(مذاکرات) باشیم و گام‌های اولیه توافق را از ناحیه اتحادیه اروپا که تحریم‌های سختی را تحمیل کرده، پیگیری کنیم. ما آماده‌ایم تحریم‌ها علیه مسایل مختلف از جمله پتروشیمی، معادن سنگ‌های گران قیمت و دیگر چیزها را در توافقنامه اول امضاء شده، متوقف کنیم. هم‌چنین آماده‌ایم قانون مناسبی را در ضمن مجموعه اتحادیه اروپا برای تضمین اجرایی شدن این توافقنامه وضع کنیم اما ما منتظر اجرای این مساله تا زمان وفای به عهد طرف ایرانی و تثبیت تعهداتش از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواهیم بود چرا که قرار است بازرسان آژانس هشتم و نهم دسامبر (17 و 18 آذر) از رآکتور آب سنگین اراک بازدید کنند.

        مان افزود: بعد از اطمینان از تعهد طرف ایرانی و ارائه گزارش به ما از سوی آژانس و تاکید بر اجرای تعهدات بر اساس توافقات میان ما ، همه چیز با سرعت زیادی رو به جلو حرکت خواهد کرد و هیات وزیران اتحادیه اروپا به منظور موافقت با قانون مناسبی برای لغو تحریم‌ها نشستی را برگزار خواهند کرد. نمی‌توانم بگویم که همه اینها چه زمانی محقق خواهد شد و چقدر زمان خواهد برد چرا که ما جدول زمانی مشخصی را تعیین نکردیم ولی با طرف ایرانی برای تعیین زمان‌های بعدی دیدارها طی هفته‌های آینده در تماسیم.

        سخنگوی اشتون در پاسخ به این سوال که آیا گزارش آژانس آغاز لغو تحریم‌های اتحادیه اروپا خواهد بود، گفت: باید گام‌های طرفین ایرانی و گروه‌های بین‌المللی یک همزمانی داشته باشد از این رو تماس‌های پی‌در پی و متعددی وجود خواهد داشت تا اطمینان حاصل شود که هر یک از طرفین به تعهدات مورد امضاء خود، عمل می‌کند. در رابطه با اتحادیه اروپا کارها به سرعت انجام خواهد شد. معتقدم آمریکا هم گام‌ها را دنبال خواهد کرد. در رابطه با خود ما هم باید بگویم تحریم‌هایی که اتحادیه اعمال کرده است پیچیده نیست بلکه روشن است هم‌چنین تعامل با آن و تلاش برای از بین بردن آن بر اساس توافقنامه امضاء شده، بسیار آسان خواهد بود.

        وی در پاسخ به این سوال که آیا طی شش ماه آینده ملاقات‌های دیگری انجام خواهد شد؟ اظهار کرد: طی شش ماه آینده چندین بار با یکدیگر ملاقات خواهیم کرد و طی آن برای توافق نهایی با ایران نیز گفت‌وگو خواهیم کرد.

        مان درباره جدیت ایران و غرب در توجه به اجرای توافقنامه ژنو بیان کرد: توافقنامه اول روند کلی توافقنامه نهایی را مشخص کرده است و تنها گام اولیه‌ای را که اجرای آن الان آغاز شده، مشخص نکرده است. معتقدم ایران جدی است و ما دلیلی برای فکر کردن به عکس آن نداریم. اگر به نتیجه مثبتی که طی نشست ژنو 2 حاصل شده، نگاه کنیم درمی‌یابیم که امروز طرف‌ها به یکدیگر اعتماد دارند و در آینده هم بر آن تکیه دارند امری که ما را به سوی یک توافق نهایی از امروز تا یک سال سوق می دهد.

        وی ادامه داد: این توافق دارای بندهای مشخصی است و مسایل دیگری هم هست که بیان نشده است و این چیزی است که باعث شده تفسیرهای متعددی بر آن انجام شود. ما در حال حاضر تنها به بیان واضحات می‌پردازیم اما باید بدانیم که ماهیت این توافق دشوار است و زمانی که مذاکرات به نقطه مهمی می‌رسد نیازمند فداکاری همه طرف‌ها است تا از لحظات و مراحل دشوار عبور کنیم هم‌چنین هر تیمی نیاز دارد تا با مراجعه به کشورش به بررسی خطوط قرمزش و فراهم کردن زمینه‌های لازم برای طرح ایده‌های جدید بپردازد. این آن چیزی بود که حاصل شده اما مهم نتیجه نهایی است بر این اساس ما امروز می‌توانیم پایه‌های استواری را برای مذاکرات آینده و توافقات فراگیر و نهایی ایجاد کنیم.

        یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

        نظر

        • BETA
          عضو فعال
          • Jan 2013
          • 447

          #6514
          تار و پود هستي ام بر باد رفت اما نرفت / عاشقي ها از دلم ديوانگي ها از سرم

          نظر

          • ایرج اکبری
            عضو فعال
            • Dec 2011
            • 10934

            #6515
            رئیس سابق سیا: حق غنی سازی ایران را پذیرفته‌ایم/ آمریکا در برابر ایران عقب نشست
            پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
            ژنرال مایک هایدن رئیس سابق سیا توافق اخیر هسته‌ای با ایران را عقب نشینی از مواضع سابق آمریکا در قبال ایران خواند.

            به گزارش پولتیکو ، ژنرال مایک هایدن رئیس سابق سرویس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) توافق هسته ای با ایران در ماه گذشته را عقب نشینی از توافقات قبلی در سازمان ملل خواند.

            وی در گفتگو با برنامه "فاکس نیوز یکشنبه" گفت: ما غنی سازی ایران را پذیرفتیم که این موضوع در تضاد با قطعنامه های قبلی شورای امنیت است.

            این مقام سابق آمریکایی گفت : حالا آنچه که ما باید انجام دهیم این است که آستانه توان ایران را تا جایی که می توانیم عقب برانیم.

            وی در ادامه افزود : ما دکمه توقف را زده ایم و باید سعی کنیم دکمه حذف را نزنیم.

            هایدن با اشاره ضمنی به ناچار بودن آمریکا به پذیرش حق هسته ای ایران تصریح کرد: اینطور نیست که ما در برابر برنامه هسته ای ایران گزینه های زیادی داشته باشیم.
            كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

            نظر

            • مجيد رادمنش
              مدیر (6)
              • Oct 2010
              • 4902

              #6516
              یک مقام مسوول خبر داد:

              برگزاری نشست اجرای توافق هسته‌یی ژنو، 18 و 19 آذر در وین

              یک مقام مسوول از احتمال برگزاری نشست مشترک کارشناسی ایران، آژانس و 1+5 در سطح مدیران کل وزارت خارجه ایران و 1+5 و نیز معاون مدیرکل آژانس در امور پادمان‌ها برای روزهای دوشنبه و سه‌شنبه (18 و 19 آذر) در وین خبر داد.

              این مقام مسوول در گفت‌وگو با خبرنگار انرژی هسته‌ای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: نشست کارشناسی و فنی ایران و آژانس برای اجرای توافق تهران، 20 آذرماه (11 دسامبر) در وین برگزار می‌شود. او ادامه داد: این نشست در رابطه با تعیین زمان بازرسی بازرسان از معدن گچین بندر عباس و نیز اجرای چهار بند دیگر توافق‌ ایران و آژانس است.


              این مقام مسوول در رابطه با درخواست مدیرکل آژانس برای تخصیص بودجه در رابطه با بازرسی و نظارت آژانس در چارچوب توافق ژنو اظهار کرد: در چارچوب توافق مذکور تک تک اقدامات باید مورد نظارت آژانس قرار گیرد و تاکید شده است که بازرسی‌ها به طور روزانه انجام شود که این نیازمند حضور هر روزه بازرسان و افزایش تعداد آن‌ها در ایران است. وی تاکید کرد: حضور و تعداد بازرسان در ایران از پیش تعیین شده است و هیچ بازرسی به غیر از فهرست تعیین شده قبلی به ایران نمی‌آید.


              این مقام مسوول در رابطه با بودجه نظارت‌های آژانس در چارچوب توافق ژنو اظهار کرد: قرار نیست ایران در این رابطه بودجه‌ای را تخصیص دهد. به نظر می‌آید بخشی از بودجه مورد نظر توسط آژانس و بخشی دیگر از طریق یک صندوق داوطلبانه که احتمالا کشورهای غربی باید بودجه آن را تأمین کنند به دست آید.


              او ادامه داد: مدیرکل آژانس قرار است گزارشی را در رابطه با هزینه‌ها و نیروی مورد نیاز برای نظارت‌های بیش‌تر در چارچوب توافق ژنو تهیه کند و در جلسه‌ای فوق‌العاده در شورای حکام آن را ارائه کند تا زمینه لازم برای تأمین بودجه این کار فراهم شود. این مقام مسوول گفت: به احتمال قوی گزارش مدیرکل اوایل ژانویه تهیه و در دسترس قرار خواهد گرفت و جلسه فوق‌العاده شورای حکام نیز در همین تاریخ خواهد بود.
              یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

              نظر

              • مجيد رادمنش
                مدیر (6)
                • Oct 2010
                • 4902

                #6517
                کارگروه آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران تشکیل شد

                یکسان سازی نرخ ارز از نیمه دوم ۹۳


                دوشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۱۱



                رئیس کل بانک مرکزی از تشکیل کارگروهی برای آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران خبرداد و گفت: این کارگروه از هفته آینده کار خود را آغاز می‌کند.


                اقتصاد ایران آنلاین: ولی الله سیف در نشست خبری پس از سومین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در دولت یازدهم، اظهارداشت: با توجه به شرایط رکود تورمی و همچنین ضرورت خروج از رکود و کنترل تورم قرار شده است تا تسهیلات جدیدی از طریق نظام بانکی در اختیار بنگاه‌های تولیدی قرار گیرد.


                وی با تاکید بر اینکه منابع این تسهیلات، رشد سپرده‌ها و وصول مطالبات معوق خواهد بود، اظهارداشت: برای اعطای تسهیلات دو اولویت مشخص شده است، اولویت یک مربوط به بنگاه‌هایی است که با تمام ظرفیت خود فعالیت نمی‌کنند و در واقع واحدهای تولیدی که 100 درصد تولید انجام نمی‌دهند لذا این تسهیلات در اختیار این بنگاه‌ها قرار می‌گیرد تا ظرفیت تولید خود را به 100 درصد برساند. به گزارش فارس، سیف گفت: اولویت دوم مربوط به تکمیل سرمایه‌گذاری‌های انجام شده نیمه تمام است به نحوی که از طریق این تسهیلات سرمایه‌گذاری‌ها تکمیل شده و به ثمر می‌رسد.


                رئیس کل بانک مرکزی گفت: در جلسه امروز شورای گفت‌وگو رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از تشکیل کارگروهی توسط نمایندگان اقتصادی مجلس خبرداد که این کارگروه به دنبال ارتقاء فضای کسب و کار و همچنین نزدیکی تصمیمات دولت و مجلس است. وی با اشاره به مصوبات ستاد تدابیر ویژه اقتصادی گفت: تعهدات صادر کنندگان کالا برای پیمان‌سپاری منتفی می‌شود و براساس قانون، صادرکنندگان از پرداخت مالیات معاف می‌شوند که این معافیت به زودی ابلاغ می‌شود. رئیس کل بانک مرکزی گفت: گزارش‌هایی در جلسه مطرح شد مبنی بر اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت نامه‌هایی را به واحدهای تولیدی فرستاده است تا آنها حساب جاری و پسورد‌های خود را اعلام کنند که این موضوع ایجاد نگرانی کرده و در حال بررسی است.


                سیف گفت: وظیفه بانک مرکزی ساماندهی فعالیتهای بازار غیر متشکل پولی است کهع در این زمانه اقداماتی در حال انجام است. رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی موظف به رضد بازار پول است، اظهارداشت: در گذشته موسسه‌ای اقدام به فعالیتهای پولی کرده است اما به دلیل عدم تعهدی که داشتیم مشکلاتی برای مردم ایجاد شده است لذا از این پس دقت لازم صورت خواهد گرفت تا فعالیتهایی از این دست زیر پوشش نظارت‌های بانک مرکزی باشد. رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به سئوالی در خصوص اینکه در این مدت زمان آیا از پول‌های بلوکه شده ایران مبالغی وارد کشور شده است یا خیر، اظهارداشت: طبیعتاً به این زودی تشکیل نشده است اما کارگروهی تشکیل شده که از هفته آینده کار خود را آغاز میکند.


                سیف در پاسخ به سئوال دیگری درباره اینکه ممکن است مبالغ بلوکه شده ایران برای آزادسازی به گفته آقای نوبخت بیش از 8 میلیارد دلار باشد، اظهارداشت: نخیر، این‌طور نیست. سیف گفت: در سایت بانک مرکزی موسسات مجاز مشخص شده است لذا مردم نباید به موسسات غیر مجاز مراجعه کنند و بانک مرکزی به دنبال آن است تا این عدم اطمینان‌ها از بین برود. رئیس کل بانک مرکزی در خصوص ارز مورد نیاز خودرو گفت: این موضوع را نمی‌توان در این جلسه مشخص کرد اما نرخ ارز خودرو براساس واقعیت‌ها مشخص و در شورای قیمت‌گذاری انجام می‌شود.


                رئیس کل بانک مرکزی همچنین در پاسخ به سئوالی درخصوص اینکه نرخ دلار آزاد در بازار 3 هزار تومان است اما در بودجه 2500 تومان و با توجه به اینکه روز گذشته اعلام شده نرخ بودجه 93 در حدود 2600 تومان خواهد بود آیا این موضوع با یکسان سازی ارز مغایرت دارد یا خیر، اظهارداشت: نرخ دلار در بازار مشخص می‌شود و رقمی که بر مبنای آن بودجه بسته می‌شود یک رقم متوسط است لذا نمی‌تواند مبنای تجزیه و تحلیل باشد. وی افزود: تلاش ما در این است تا در نیمه دوم سال 93 یکسان سازی نرخ ارز عملیاتی شود. سیف گفت: بانک‌داری بدون ربا با بانکداری اسلامی فاصله دارد و هدف ما باید این باشد تا به سمت بانکداری اسلامی حرکت کنیم و با رفع نواقص، مسیر مناسبی را طراحی کنیم.

                یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                نظر

                • مجيد رادمنش
                  مدیر (6)
                  • Oct 2010
                  • 4902

                  #6518
                  پایانی تاریخی برای پرونده هسته ای ایران و آب شدن یخ رابطه ایران - آمریکا

                  دشمن مشترک تهران - واشنگتن چه کسانی هستند؟


                  این همکاری میان ایران و آمریکا، موجب هراس متحدان سنتی ایالات متحده مثل عربستان سعودی و اسرائیل شده است.
                  لوپوئن نشریه فرانسوی نوشته است: توافق هسته‌ای ایران با کشورهای عضو گروه پنج به علاوه یک، هراس عربستان سعودی و همچنین اسرائیل را برانگیخته است.


                  به گزارش سرویس بین الملل انتخاب
                  ؛ خبرنگار این هفته‌نامه می نویسد: پس از چهار روز مذاکره در ژنو، نمایندگان جامعه جهانی و همچنین ایران، بالاخره توانستند با پذیرش تعلیق محدود از سوی ایران و همچنین نظارت آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای بر تأسیسات هسته‌ای حساس ایران، به یک توافق محدود در زمینه پرونده هسته‌ای این کشور برسند. با این توافق، در عوض قدرتهای جهانی، بخشی از تحریم‌هایی را که از سال 2006 تا کنون علیه ایران اعمال شده، لغو می کنند.


                  لوپوئن این نکته را نیز یادآور می شود که همه اینها برای یک دوره شش ماهه است و اگر ایران تن به توافق دهد، آنگاه توافق تنهایی در زمینه پرونده هسته‌ای ایران نوشته خواهد شد و بر اساس آن، تمامی تحریم ها علیه ایران لغو می شود. این نشریه، این پایانبندی را برای پرونده هسته ای ایران تاریخی توصیف و همچنین تأکید می کند که برای اولین بار پس از سی چهار سال عمر جمهوری اسلامی، یخ های رابطه میان ایران و آمریکا در حال آب شدن است.


                  وی با این حال اضافه می کند که مذاکرات میان ایران و آمریکا قبل از انتخابات ریاست جمهوری ایران که منجر به پیروزی حسن روحانی شد، آغاز شده بود. مذاکراتی که هدفش پایان دادن دیپلماتیک به همین بحران هسته ای بوده است. لوپوئن، به انگیزه جمهوری اسلامی ایران در این میان اشاره می کند و می نویسد که ایران که خود زمانی امپراطور جهان بود، رؤیای تبدیل شدن به قدرت اول منطقه را در سر می‌پروراند و این امر را پنهان نمی کند. اما ایران و آمریکا یک دشمن مشترک نیز دارند، و آن افراطگرایان وهابی است.


                  لوپوئن اضافه می کند که چه کسی بهتر از آن که جمهوری اسلامی شیعی، که مرزهای مشترکی با کشورهای پادشاهی وهابی مذهب دارد به آمریکا در زمینه غلبه بر جنگجویان سوریه، افغانستان و عراق کمک کند. بااین حال، این هفته نامه تأکید می کند که این همکاری میان ایران و آمریکا، موجب هراس متحدان سنتی ایالات متحده مثل عربستان سعودی و اسرائیل شده است.

                  یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                  نظر

                  • ایرج اکبری
                    عضو فعال
                    • Dec 2011
                    • 10934

                    #6519
                    واشنگتن پست خبر داد؛
                    سناتورها در فکر تحریم های جدید علیه ایران هستند/کاخ سفید مخالف و نگران است

                    روزنامه آمریکایی واشنگتن پست از تلاش گروهی از سناتورهای آمریکایی برای تصویب دور جدیدی از تحریم ها علیه ایران و تلاش کاخ سفید برای جلوگیری از آن خبر داد.به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از واشنگتن پست ، گروهی از سناتورهای آمریکایی در تلاش هستند تا دور جدیدی از تحریم ها را قبل از آغاز تعطیلات کریسمس علیه ایران به تصویب برسانند.

                    بنا بر این گزارش شماری از نمایندگان جمهوری خواه و به همراه برخی از نمایندگان دموکرات هم حزبی باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در صدد به تصویب رساندن این لایحه هستند.

                    در این گزارش تصریح شده است که همزمان با تلاش این گروه از سناتورها لإکاخ سفید هم در حال لابی کردن برای جلوگیری از تصویب این تحریم ها است.

                    کاخ سفید تصویب دور جدید تحریم ها علیه ایران را ضربه ای جدی به توافق هسته ای گروه 1+5 با ایران می داند و معتقد است این کار موجب خروج دور بعدی مذاکرات با ایران از مسیر اصلی خود خواهد شد.

                    یک مقام ارشد دولت آمریکا که نامی از او برده نشده است خطاب به سناتورهای آمریکایی در این خصوص گفت: اگر درباره توافق نهایی با ایران نگرانی دارید به ما بگوئید زيرا این موضوع دیگری است اما اگر می خواهید سياست هاي مارا به چالش بکشانید و آمریکارا در شرایط دشواری قرار دهید دور جدید تحریم ها را تصویب کنید.

                    دولت آمریکا نگران است تصویب دور جدیدی از تحریم ها نه تنها موجب نقض مفاد توافق نامه هسته ای با ایران شود بلکه موجب شکاف بین متحدان آمریکا در قبال برنامه هسته ای ایران هم خواهد شد.
                    كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                    نظر

                    • مجيد رادمنش
                      مدیر (6)
                      • Oct 2010
                      • 4902

                      #6520
                      حمایت مجله تایم از توافق هسته‌یی ایران و 1+5

                      مجله تایم در گزارشی با اشاره به توافق حاصله بین ایران و گروه 1+5 در ژنو گفت که ترسی که این توافق موقتی در بسیاری کشورها به وجود آورده است نشان می‌دهد که آن‌ها به داشتن ایران به عنوان یک دشمن دائمی که می‌تواند علیه آن دست به انتقاد بزنند، توجه جمعیت داخلی را به آن معطوف کنند و به اختلافات فرقه‌یی و ایدئولوژیک دامن بزنند، عادت کرده‌اند.


                      به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مجله تایم در این گزارش نوشت: مخالفت با توافق جدید با ایران در زمینه برنامه هسته‌یی‌اش قابل پیش‌بینی بود، با این وجود هم‌چنان گیج‌کننده است. اگر توافقی صورت نمی‌گرفت این اتفاق می‌افتد: ایران به برنامه هسته‌یی‌اش ادامه می‌داد بدون این که محدودیت یا بازرسی برای آن وجود داشته باشد.


                      در ادامه این گزارش می‌خوانیم: نیازی نیست این سناریو را تصور کنیم؛ قبلا هم اتفاق افتاده است. ایران در سال 2003 به آمریکا پیشنهاد گفت‌وگو درباره برنامه هسته‌یی‌اش و برخی مسائل دیگر را داد. دولت جورج بوش (رییس‌جمهور پیشین آمریکا) این پیشنهاد را رد کرد زیرا معتقد بود که دولت ایران ضعیف است، تحریم‌ها به آن فشار آورده است و اگر واشنگتن موضع سرسختانه‌اش را حفظ کند، سقوط خواهد کرد. به این ترتیب توافقی حاصل نشد. نتیجه آن چه بود؟ ایران در سال 2003، 160 سانتریفیوژ نصب کرده بود و اکنون 19 هزار سانتریفیوژ دارد.


                      درست است که ایران امروزه تحت تحریم‌های شدیدی قرار دارد ولی در آن زمان نیز تحت تحریم‌های گسترده‌ای بود، علاوه بر آن برنامه هسته‌یی آن مرتب با سنگ‌اندازی‌های سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا و اسراییل مواجه می‌شد. حقیقت این است که ایران در یک دهه گذشته به دانش فنی قابل توجهی در زمینه انرژی هسته‌یی دست یافته است و هزاران دانشمند و کارشناس دارد. برای یک کشور غنی از نفت، هزینه‌های یک انرژی هسته‌یی نسبتا معمولی است. درآمدهای نفتی سالانه ایران حتی تحت تحریم‌ها حدود 69 میلیارد دلار است.


                      توافق ژنو فرصتی را فراهم می‌کند تا نیات ایران در بوته آزمایش گذاشته شود، فرصتی که باید از آن استفاده کرد. چین و روسیه به این دلیل از تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران حمایت می‌کردند که ایران را وادار به مذاکره جدی کنند و اکنون که ایران چنین کاری را آغاز کرده است، این دو کشور به حمایت از تحریم‌های تنبیهی علیه ایران ادامه نخواهند داد.


                      بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسراییل بلافاصله مخالفت خود را با این توافق اعلام کرد. ولی هیچ یک از اقداماتی که دولت وی در یک دهه گذشته انجام داده است هیچ یک از بخش‌های برنامه هسته‌یی ایران را متوقف نکرده است، در حالی که توافق ژنو بخشی از آن را متوقف می‌کند و یک بخش کلیدی یعنی ذخایر اورانیوم با غنای 20 درصد را که تهران قرار است آن را تضعیف کند و یا طوری تغییرش دهد که نتوان آن را تا 90 درصد غنی کرد، عقب می‌راند.


                      به نظر می‌رسد رویکرد نتانیاهو شبیه رویکرد بوش باشد. وی فکر می‌کند که ایران به سمت سقوط یا تسلیم شدن پیش می‌رود، در حالی که شواهدی برای هیچ یک از این دو وجود ندارد. (به خاطر داشته باشید که ایران هشت سال بدون تسلیم شدن با عراق جنگید). شاید هم (نتانیاهو) باور دارد که اقدام نظامی برنامه هسته‌یی ایران را مدتی به تاخیر می‌اندازد و پس از آن تغییر رژیم صورت می‌گیرد. این آرزویی محال است نه یک استراتژی.


                      این مجله در ادامه نوشت: نگرانی‌های کشورهای حاشیه خلیج‌فارس به ویژه عربستان و امارات با چنین صراحتی بیان نشده است، ولی عمیقا احساس می‌شود. با این حال در این‌جا مشخص نیست که توافق نکردن با ایران چگونه به نفع نگرانی‌های امنیتی آن‌هاست. حال چه دلیلی برای لفاظی‌ها و مخالفت‌های شدید آن‌ها وجود دارد؟ به نظر می‌رسد دلیل این نگرانی‌ها اتفاقی است که می‌تواند پس از این توافق بیفتد نه خود توافق، بسیاری تصور می‌کنند که این توافق آغاز آشتی بین ایران و آمریکا است که فضای ژئوپلتیک را از این رو به آن رو می‌کند. آمریکا را به حمایت از قدرت‌های شیعه یعنی ایران و عراق در منطقه وا می‌دارد و تعادل قدرت در دنیای نفت را تغییر می‌دهد (ذخایر ایران در منطقه پس از عربستان رتبه دوم را دارد).


                      دشمنان ایران باید آسوده باشند. این یک توافق مهم است ولی یک توافق موقتی در زمینه برنامه هسته‌یی ایران. حتی یک توافق نهایی که تحقق آن دشوارتر خواهد بود، نیست. علاوه بر آن آغاز یک اتحاد تاریخی جدید به حساب نمی‌آید. واشنگتن هم‌چنان در زمینه بسیاری از مسائل با ایران مخالف است، از دشمنی تهران با اسراییل گرفته تا حمایتش از حزب‌الله و شبه نظامیان عراق. جمهوری اسلامی ایران نیز هم‌چنان ضدآمریکایی بودن را یکی از اصول پایه وجودیت خود می‌دانند. این دو کشور اختلافات اساسی با یکدیگر دارند.


                      در ادامه این گزارش آمده است: ترسی که این توافق موقتی به وجود آورده است نشان می‌دهد که بسیاری از کشورهای منطقه به داشتن ایران به عنوان یک دشمن دائمی که می‌تواند از آن انتقاد کنند، توجهات داخلی را به سمت آن معطوف کنند و از طریق آن به اختلافات فرقه‌ای و ایدئولوژیک دامن بزنند و برای خود حمایت کسب کنند عادت کرده‌اند. ایران برای بسیاری از کشورهای خاورمیانه به یک وسیله سازماندهی تبدیل شده است.


                      این مجله آمریکایی در پایان این گزارش مدعی شد: خروج ایران از دنیای مدرن در سال 1979 آن قدر ناگهانی و کامل بود که یافتن راهی برای بازگشت دشوار است. شاید این اتفاق روزی بیفتد. اما فعلا این (توافق حاصله) یک زمین لرزه نیست، بلکه یک گام است. ولی یک گام به سمت جلو.

                      یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                      نظر

                      • مجيد رادمنش
                        مدیر (6)
                        • Oct 2010
                        • 4902

                        #6521
                        تهران از توافق هسته ای ژنو احساس قدرت بیشتری می کند

                        تهران- ایرنا- صدای آمریکا در گزارشی اعلام کرد: تهران از توافق هسته ای ژنو احساس قدرت بیشتری می کند.


                        به گزارش ایرنا، این رادیو افزود: ˈبیژن نامدار زنگنهˈ وزیر نفت ایران ، در سفر به وین در همان هتلی اقامت گزیده که هشت سال پیش در مقام وزیر نفت به دیدار وزیران نفت اوپک رفته بود. صدای آمریکا تاکید کرد: تهران که از توافق هسته ای ژنو احساس قدرت بیشتری می کند، با فرستادن زنگنه به وین قصد دارد مقام ایران را به عنوان دومین تولید کننده بزرگ اوپک تثبیت کند هر چند بر اثر تحریم ها تولید و صدور نفت ایران در یکی دو سال اخیر به شدت کاهش یافته است.

                        صدای آمریکا تصریح کرد: دو کشور عراق و عربستان سعودی جای ایران را در بازارهای نفت جهان پر کردند و در شش ماه آینده هم به خاطر ادامه تحریم ها ایران نمی تواند به تولید و صدور نفت بیشتر بپردازد، اما چنانچه مشکل برنامه هسته ای ایران به نحوی که در توافق ژنو آمده در شش ماه آینده حل شود عراق و عربستان باید بخشی از بازار خود را به ایران واگذار کنند.

                        صدای آمریکا اظهار داشت: عراق با تولید سه میلیون بشکه نفت در روز مقام دوم در اوپک را به خود اختصاص داده و ایران با کاهش یک میلیون بشکه ای در روز در سال 2012 با تولید دو میلیون و700 هزار بشکه نفت در روز در مقام سوم تولید کنندگان نفت اوپک قرار دارد.

                        یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                        نظر

                        • مجيد رادمنش
                          مدیر (6)
                          • Oct 2010
                          • 4902

                          #6522
                          عراقچی: «توافق ژنو» قطعنامه‌های شورای امنیت را به شدت تضعیف می‌کند


                          گروه ديپلماسي- «6 قطعنامه و 4 دور تحریم» علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل، امری است که موجبات تصویب تحریم‎های یکجانبه آمریکا و اتحادیه اروپا را فراهم کرد. این در حالی است که یکی از مهم‌ترین خواست‎های قطعنامه‌های شش‌گانه شورای امنیت، توقف غنی‌سازی اورانیوم در ایران بود؛ آنچه که با توافقنامه اخیر هسته‎ای ژنو در تضاد است. در این رابطه عباس عراقچی، معاون وزارت امور خارجه ایران و از مذاکره‌کنندگان اتمی گفته است که توافق ژنو، قطعنامه‌های شورای امنیت را به شدت تضعیف می‌کند.


                          عراقچی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر گفت: «واقعیت این است که پنج کشور عضو دائم شورای امنیت که خود قطعنامه‌ها را وضع کرده‌اند، اکنون با توافقی موافقت کرده‌اند که خواسته‌های قطعنامه‌های شورای امنیت در آن گنجانده نشده است.» به گفته عراقچی برای اولین بار در این توافقنامه ذکر شده که به قطعنامه‌های شورای امنیت در مراحل بعدی پرداخته می‌شود؛ بر این اساس آنها نمی‌گویند که قطعنامه‌ها اجرا می‌شود بلکه می‌گویند ما در مراحل بعدی به قطعنامه‌ها می‌پردازیم. از این واژه «می‌پردازیم»، می‌تواند تعابیر مختلفی صورت گیرد.


                          مذاکره‌کننده اتمی ایران توضیح داد که اجرای توافق ژنو در مراحل مختلفی انجام خواهد شد که بخشی از آن، از جمله نحوه اجرای بازرسی‌های بیشتر، در توافق با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روشن خواهد شد. معاون وزارت امور خارجه ایران در رابطه با توقف تولید غنی‌سازی 20 درصد نیز گفت: «ما از الان ۲۰ درصد را متوقف نکرده‌ایم، هر زمان که هر دو طرف آماده شدند تصمیم می‌گیریم؛ به طور مثال از ۲۰ دسامبر یا اول ژانویه یا هر تاریخ دیگری که تصمیم گرفتیم هر دو طرف شروع به انجام اقدامات کنیم.»


                          عراقچی در توصیف شرایط طرف‌های مذاکره با ایران یعنی گروه پنج به علاوه یک (شامل آمریکا، بریتانیا، فرانسه، چین، روسیه و آلمان) گفت:« حالا این گروه یعنی باراک اوباما و کاترین اشتون می‌توانند ادعا کنند که از طریق مذاکره جلوی سلاح هسته‌ای را گرفته‌اند. البته سلاح هسته‌ای که در کار نبود و ما هم برنامه آن را نداشتیم اما با توجه به نگرانی‌هایی که خودشان ایجاد کرده بودند می‌توانند ادعای موفقیت کنند.»

                          یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                          نظر

                          • ایرج اکبری
                            عضو فعال
                            • Dec 2011
                            • 10934

                            #6523
                            افکار عمومی آمریکا علیه کنگره: ایران را دیگر تحریم نکنید
                            نتایج نظر‌سنجی که در روزهای اخیر در آمریکا انجام شده، نشان می‌دهد که بیشتر آنان‌ (نزدیک ۶۸ درصد) با جنگ یا اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران مخالفت می‌کنند.


                            به گزارش «تابناک»، در این نظر‌سنجی جدید که ‌گروه «آمریکای متحد برای تغییر» آن را انجام داده است، نزدیک ۳۴ درصد از پرسش شوندگان گفته‌اند که از این توافق حمایت می‌کنند، ۲۲ درصد مخالف این توافق بوده‌اند و 41 درصد گفته‌اند ‌در این باره نظری ندارند.

                            نکته جالب‌ در این میان این است که در مواجهه با این گزاره که در مقابل کاهش تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران، این کشور توسعه برنامه هسته‌ای خود را متوقف و اجازه بازرسی بیشتر بازرسان را می‌دهد، حدود ۶۳ درصد از مصاحبه شوندگان از این توافق ‌‌کامل حمایت کردند.

                            یکی از طراحان این نظر‌سنجی به رسانه‌ها گفته است که بیشتر شرکت کنندگان خواهان این هستند که به دیپلماسی فرصت داده شود؛ اگر امکان این هست که بتوان با دیپلماسی مقابل ساخت سلاح هسته‌ای توسط ایران را گرفت؛ افزون بر این آنان جنگ دیگری توسط آمریکا در خاورمیانه را نمی‌خواهند.

                            به گفته این طراح، این نتایج در حالی به دست آمده ‌که به شرکت کنندگان گفته شد، ‌بخش اعظمی از تحریم‌ها علیه ایران باقی خواهد ماند و اگر دیپلماسی به نتیجه نرسد، امکان اعمال تحریم‌های سخت‌تر هم علیه ایران وجود دارد.

                            پرسش شوندگان وقتی نظر خود درباره رویکرد دولت وکنگره را در‌باره این توافق گفته‌اند، باز هم طرف دولت و توافق را گرفته‌اند؛ ۶۸ درصد آنان گفته‌اند لازم است ‌کنگره ‌این توافق را ‌دقیق بررسی کند، ولی از اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران خودداری کند؛ این‌‌ همان چیزی است که هم‌اکنون دولت باراک اوباما‌ برای یک دوره موقت شش ماهه به دنبال آن است، ولی در عین حال، ۲۲ درصد هم خواهان اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران بوده‌اند، حتی اگر توافق به هم بخورد و یا مذاکرات متوقف شود.

                            نتایج این نظر‌سنجی در حالی علیه اقدامات یا انگیزه‌های ضد ایرانی کنگره آمریکا به دست آمده ‌که برخی ‌تندورهای آمریکا، طراحان این نظر‌سنجی را متهم کرده‌اند که به پرسش شوندگان اطلاعات لازم در این باره را نداده‌ا
                            كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                            نظر

                            • ایرج اکبری
                              عضو فعال
                              • Dec 2011
                              • 10934

                              #6524
                              کاخ سفید:
                              توافق نهایی ۱+۵ با ایران می‌تواند شامل غنی‌سازی محدود ایران ‌شود
                              سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد توافق جامع نهایی ۱+۵ با ایران احتمالاً شامل ظرفیت محدود غنی‌سازی ایران می‌شود.

                              Tweet
                              به گزارش خبرگزاری فارس، «برنادت میهن» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز‌ سه‌شنبه در بیانیه‌ای در ارتباط با توافق ایران و 1+5 (آمریکا،انگلیس،فرانسه،روسیه،چین بعلاوه آلمان) اعلام کرد که توافق جامع نهایی 6 کشور با ایران شامل ظرفیت غنی‌سازی ایران می‌شود.

                              وی در بیانیه‌اش تصریح کرد: ما آمادگی داریم که در خصوص یک برنامه غنی‌سازی بسیار محدود مذاکره کنیم. اگر ما بتوانیم در خصوص تمامی این محدودیت‌های سخت به یک تفاهم برسیم، سپس مقدمه‌ای خواهیم داشت که شامل میزان بسیار نسبتاً کم از غنی‌سازی می‌شود که این میزان مرتبط با نیازهای واقعی ایران است و هرگونه قابلیت پیشرفت هسته‌ای در مدت زمان کوتاه را از بین می‌برد.

                              ژنرال «مایکل هایدن» افسر بازنشسته ارتش آمریکا همچنین اعتراف کرد که ایران حتی می‌تواند فعالیت‌ غنی‌سازی خود را تحت توافق 24 نوامبر (3 آذرماه) که بعد از سه دوره گفت‌وگوهای فشرده از ماه اکتبر در ژنو حاصل شد، حفظ کند.

                              مدیر سابق آژانس امنیت ملی آمریکا و سیا روز یکشنبه به فاکس‌نیوز با اشاره به توافق اولیه ایران و 1+5 اعلام کرد، ما غنی‌سازی هسته‌ای ایران را پذیرفته‌ایم.
                              كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                              نظر

                              • وحید 20
                                ستاره‌دار(98)
                                • Mar 2011
                                • 29911

                                #6525
                                معرفی یکی از کاسبان تحریم ایران در هند

                                بانک گمنام هندی یکی از برندگان اصلی تحریم های غرب علیه ایران بوده و در حالی که ۳ میلیارد دلار پول نفت ایران را بدون پرداخت سود نگهداری می کند در سه ماهه منتهی به سپتامبر با افزایش ۴ برابری درآمد خود مواجه شده است.
                                به گزارش رویترز، یک بانک گمنام هندی یکی از برندگان اصلی تحریم های غرب علیه ایران بوده است و از محل واریز میلیاردها دلار از پول نفت ایران به حساب های آن، سود خوبی عاید خود کرده است.
                                بانک یو سی اوی هند قبلا یکی از موسسات مالی نه چندان قدرتمند هند بود، اما پس از آنکه در سال 2012 برای پس انداز روپیه های حاصل از فروش نفت ایران انتخاب شد، شاهد افزایش درآمد و سود بود. میزان ذخایر روپیه ایران در این بانک به بیش از 3 میلیارد دلار رسیده است.
                                اواخر ماه گذشته، ایران و 6 قدرت جهانی به توافقی موقت برای حل موضوع هسته ای این کشور دست یافتند که در بردارنده کاهش برخی از تحریم های اقتصادی علیه تهران بود.
                                آرون کائول، رئیس بانک یو سی او گفت: «این همکاری با ایران سکوی پرشی برای ما بود...همچنان زمینه پیشرفت بسیار گسترده است. ما به یک بازیگر حاشیه ای در صنعت بانکداری تبدیل شده بودیم، اکنون ما در حال بازگشت هستیم.»
                                تحریم ها ابتدا در آغاز سال 2012 علیه ایران وضع شدند و سپس در ماه فوریه یعنی زمانی که دولت آمریکا از مشتریان نفتی ایران خواست تا انتقال پول نفت به تهران را متوقف کنند، این تحریم ها شدت یافت.
                                هند برای معاف شدن از تحریم های آمریکا، خرید نفت خود از ایران را به میزان قابل توجهی کاهش داده است، اما دهلی نو همچنان یکی از واردکنندگان اصلی نفت از ایران است و این کار را از طریق واریز بخشی از پول نفت ایران به روپیه به حساب این کشور در بانک یو سی او انجام می دهد.
                                این روپیه ها توسط بانک های خصوصی ایران، برای پرداخت پول صادرکنندگان هندی کالا به ایران مورد استفاده قرار می گیرد.
                                یو سی او قادر است از این پول هنگفت در فاصله زمانی ای که بین واردات و صادرات وجود دارد استفاده کند. واقعیت این است که میزان پول نفت ایران بسیار بیشتر از ارزش صادرات کالاهای مختلف هندی به این کشور است.
                                این پول به خصوص از این جهت با ارزش است که بانک های هندی به موجودی حساب های جاری بهره ای نمی پردازند، اما می توانند آن را به مشتریان دیگرشان وام بدهند.
                                میزان بهره ای که بانک یو سی او به طور کلی به سپرده گذاران می پردازد، تا پایان ماه سپتامبر 6.09 درصد بود که از پایین ترین رقم های بهره در صنعت بانکداری محسوب می شود. این در حالی است که این بانک در همان بازه زمانی، 10.04درصد از بابت وام های پرداختی به مشتریانش بهره دریافت کرد.
                                در مقابل، بانک تجاری اورینتال هند، که رقیب بانک یو سی او می باشد، مجموعا 7.65 درصد بهره به سپرده های مشتریان خود پرداخت می کند.
                                میزان درآمد بانک یو سی او در سه ماهه منتهی به سپتامبر شاهد رشدی 4 برابری بود، در حالی که درآمد حاصل از بهره خالص این بانک 55 درصد رشد داشت. مجموع دارایی های بانک یو سی او نیز در پایان ماه سپتامبر 30 درصد افزایش یافت و از 1.63 تریلیون روپیه در مارس 2011 به2.12 تریلیون روپیه (34 میلیارد دلار) رسید.
                                بر اساس محاسباتی که بر مبنای اطلاعات منتشر شده در پایگاه اینترنتی بانک یو سی او انجام شده است، پول نفت سپرده گذاری شده ایران در این بانک که مبلغ آن به 3 میلیارد دلار می رسد، حدود 12 درصد مجموع سپرده های مشتریان بانک یو سی او را تشکیل می دهد.
                                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X