آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • کامل
    عضو فعال
    • Apr 2013
    • 558

    #6736
    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

    عراقچی از توافق ايران با 5+1 خبر داد
    کاخ سفید در واکنش به حمایت سناتورهای آمریکایی از طرح تازه تشدید تحریم‌ها : اگر جنگ می‌خواهید علنی بگویید


    روزنامه هافینگتون‌پست روز پنج‌شنبه ۱۹ دی، اظهارات برنادت میهان، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا را منتشر کرد که هشدار می‌دهد، تشدید تحریم‌ها علیه ایران راه را بر دیپلماسی می‌بندد و عملا آمریکا را به سمت جنگ با ایران سوق می‌دهد.
    رسانه‌ها روز پنج‌شنبه از حمایت دست‌کم ۵۴ سناتور آمریکایی از تصویب طرحی خبر دادند که امکان اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران را در صورت نقض توافق‌نامه هسته‌ای ژنو فراهم می‌آورد. به گزارش خبرگزاری رویترز، طرح «قانون ایران عاری از تسلیحات هسته‌ای» اکنون تحت حمایت حداقل 54 سناتور قرار دارد که 6 سناتور از این 54 سناتور روز چهارشنبه به آن پیوستند. هنوز مشخص نیست که آیا این طرح در سنای آمریکا مطرح می‌شود یا خیر و اینکه آیا طرفداران آن می‌توانند حمایت دو سوم اکثریت سنا را جلب کنند، تا بتوانند جلوی وتوی آن را توسط باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا را بگیرند یا خیر؟
    منبع: دنیای اقتصاد
    پنجشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۲


    /

    نظر

    • مخبرالدوله
      عضو فعال
      • May 2012
      • 5228

      #6737
      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

      امریکا و غرب چاره ایی ندارن جز توافق با ایران قدرتمند!!!!

      مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

      نظر

      • نجاT...
        عضو فعال
        • Dec 2013
        • 2639

        #6738
        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

        در اصل توسط مخبرالدوله پست شده است View Post
        امریکا و غرب چاره ایی ندارن جز توافق با ایران قدرتمند!!!!
        كاملا موافقم مخبر جان
        انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

        نظر

        • ایرج اکبری
          عضو فعال
          • Dec 2011
          • 10934

          #6739
          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

          در اصل توسط مخبرالدوله پست شده است View Post
          امریکا و غرب چاره ایی ندارن جز توافق با ایران قدرتمند!!!!
          با سلام اگر دشمنان چشم بصیرت داشته باشند می تواند تفاهم را ببیند!!! با تشکر
          كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

          نظر

          • مجيد رادمنش
            مدیر (6)
            • Oct 2010
            • 4902

            #6740
            سخنگوی اتحادیه اروپا از پیشرفت خوب در مذاکرات هسته ای با ایران خبر داد

            تهران – ایرنا – سخنگوی اتحادیه اروپا اعلام کرد: مقام های بلندپایه این نهاد اروپایی و ایران در مذاکرات ژنو درباره اجرای توافق هسته ای، به پیشرفت بسیار خوبی دست پیدا کرده اند.



            به گزارش خبرگزاری رویترز از بروکسل، مقام های دو طرف روزهای پنجشنبه و جمعه برای حل و فصل مسایل اجرایی باقیمانده برای به اجرا درآوردن توافق 24 نوامبر (سوم آذر) ملاقات کردند. مایکل مانˈ سخنگوی اتحادیه اروپا با اشاره به مقام های اتحادیه اروپا و ایران گفت: ˈهلگا اشمیدˈ معاون ˈکاترین اشتونˈ رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و ˈعباس عراقچیˈ معاون وزیر امور خارجه ایران در همه مسایل مربوط به موضوع مورد بحث به خوبی پیشرفت کرده اند. مان افزود: با این حال هر گونه توافق باید توسط دولت های ایران و شش قدرت جهانی که با جمهوری اسلامی بر سر فعالیت های هسته ای آن مذاکره می کردند، تایید شود. اتحادیه اروپا به نمایندگی از شش کشور غربی با ایران تماس برقرار می کند.


            گفتنی است معاون امور حقوقی و بین المللی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پس از چهار دور مذاکرات خود با «هلگا اشمید» معاون کاترین اشتون (مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) شامگاه جمعه در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، افزود: طی دو روز مذاکرات فشرده با اشمید در ژنو، راه حل مسایل باقی مانده درخصوص نحوه اجرایی شدن توافق ژنو در سطح مدیران ارشد سیاسی میان جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5 مورد بررسی و جمع بندی قرار گرفت.


            سیدعباس عراقچی عضو تیم مذاکره کننده هسته ای تصریح کرد: نتیجه این بررسی ها به پایتخت ها منتقل شده و متعاقبا تصمیم گیری نهایی در پایتخت ها اتخاذ و نتیجه تا دو روز آینده اعلام و گام نخست اجرای توافقنامه ژنو برداشته خواهد شد. این مذاکره کننده هسته ای ایران در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه آیا اختلافات فنی و سیاسی میان 1+5 حل شده است، اظهار داشت: اختلاف فنی و سیاسی در نشست هایی که داشتیم با ارایه راهکاری حل شد، اما منوط به تایید راه حل در پایتخت ها است. ایران و 1+5 سوم آذرماه در شهر ژنو سوییس پس از سال ها مذاکره بر سر برنامه صلح آمیز هسته ای ایران به توافقی اولیه دست یافتند که طرفین برای اجرای این توافق باید اقدامتی اعتماد سازی در مدت 6 ماه انجام دهند.
            یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

            نظر

            • نجاT...
              عضو فعال
              • Dec 2013
              • 2639

              #6741
              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

              کاخ‌سفید: لایحه تحریم‌ها علیه ایران در سنا تصویب نمی‌شود


              سخنگوی کاخ سفید ضمن هشدار مجدد درباره وضع تحریم‌های جدید علیه ایران پیش‌بینی کرد که به احتمال بسیار زیاد این لایحه در سنا تصویب نخواهد شد.


              به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، «جی کارنی» سخنگوی کاخ سفید روز جمعه یکبار دیگر در خصوص وضع تحریم‌های جدید علیه ایران هشدار داد و پیش‌بینی کرد که لایحه سنا برای تحمیل تحریم‌های جدید علیه ایران در سنا به تصویب نخواهد رسید.


              وی تصریح کرد: فكر می‌کنم که هنوز این امیدواری وجود دارد که کنگره چنین لایحه‌‌ای را به واسطه تأثیر منفی که وضع تحریم‌های جدید بر مذاكرات در حال پیشرفت با ایران و همچنین پتانسیل حل صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای تهران خواهد داشت، به تصویب نرساند. اما من قصد ندارم پیش‌بینی‌های قانونی صورت دهم.


              کارنی در 19 دسامبر هشدار داده بود: ما فكر نمی‌کنیم که لایحه تحریم‌ها تصویب شود. اگر تصویب شود، رئیس‌جمهور آن را وتو خواهد کرد.


              طبق فرایند سنا، یک لایحه از نظر تكنیکی زمانی به سند تبدیل می‌شود که در کنگره به تصویب درآید اما تا زمانیکه رئیس‌جمهور آن را امضا نكند یا تا زمانیکه مجلس نمایندگان آمریکا و سنا هر دو، نتوانند دو سوم آراء را به دست آورند تا بتوانند وتو رئیس‌جمهور آمریکا را به چالش درآورند، به قانون تبدیل نمی‌شود.


              با اینحال یکی از اعضای مجلس سنا شب گذشته به شبكه خبری سی ان ان گفت که در حال حاضر 77 نفر از سناتورهای سنا از لایحه موسوم به «ایران عاری از سلاح‌های هسته‌ای» حمایت کرده‌اند و در صورتیکه حمایت آنها نهایی شود، اوباما نمی تواند آن را وتو کند.


              اوباما و مشاوران ارشدش به صورت مداوم از سناتورهای آمریکا درخواست کرده است در حال حاضر لایحه تحریم‌های جدیدی علیه ایران تصویب نكنند زیرا تحریم‌های جدید مذاكرات با ایران که در حال پیشرفت است را تخریب می‌کند.
              انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

              نظر

              • نجاT...
                عضو فعال
                • Dec 2013
                • 2639

                #6742
                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                عراقچی در گفت‌وگو با فارس عنوان کرد
                تاریخ پیشنهادی برای اجرای گام اول توافق ژنو/ هنوز به توافق نرسیده‌ایم
                عضو ارشد تیم مذاکره‌ کننده هسته‌ای ایران گفت‌وگوهایش با معاون اشتون را خوب و بسیار جدی خواند و گفت: تاریخ پیشنهادی برای اجرای گام اول توافق ژنو مورد توافق قرار گرفت که اعلام آن منوط به موافقت پایتخت‌ها با راه‌حل‌های پیشنهادی است.






                سید عباس عراقچی معاون وزیر خارجه کشورمان و عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در گفت‌‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، گفت‌وگوهای اخیرش با هلگا اشمید معاون کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ژنو را خوب و بسیار جدی خواند و افزود: مذاکرات در جو تفاهم صورت گرفت و بسیار جدی بود.

                وی با بیان اینکه هنوز به توافق نرسیده‌ایم، خاطرنشان کرد:‌راه‌حل‌هایی برای سه مورد اختلافی پیدا شده که به پایتخت‌ها منتقل شده و تصمیم‌گیری درباره این راه‌حل‌ها منوط به نظر پایتخت‌هاست.
                معاون وزیر خارجه تصریح کرد: هنوز نمی‌توانم بگویم که این راه‌حل‌ها مورد پذیرش قرار می‌گیرد یا خیر، ممکن است مورد پذیرش قرار گیرد و ممکن است نگیرد و همه چیز به تصمیم‌گیری نهایی پایتخت‌ها موکول شده است که امیدواریم ظرف یکی دو روز آینده اعلام شود.
                عراقچی در پاسخ به این سؤال که آیا درباره اجرای توافق ژنو تاریخی تعیین شد؟ گفت: تاریخ پیشنهادی برای اجرای گام اول توافق ژنو مورد توافق قرار گرفت که اعلام آن منوط به موافقت پایتخت‌ها با راه‌حل‌های پیشنهادی است.
                عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان عنوان کرد: اگر راه‌حل‌ها مورد توافق قرار گیرد آن تاریخ پیشنهادی نهایی و اعلام می‌شود.
                وی جزییاتی درباره تاریخ پیشنهادی ارائه نکرد.
                سید عباس عراقچی و هلگا اشمید معاون کاترین اشتون روزهای پنجشنبه و جمعه (۱۹ و ۲۰ دی ماه) در ژنو درباره سه مورد اختلافی باقیمانده از نشست کارشناسی ایران و ۱+۵ دیدار و گفت‌وگو کردند و در پایان این گفت‌وگوهای فشرده اعلام شد که راه‌حل‌هایی برای این اختلافات پیشنهاد شده که به پایتخت‌ها منتقل و در پایتخت‌ها درباره آن تصمیم‌گیری خواهد شد.
                شهر ژنو روز پنجشنبه نیز میزبان نشست سه‌جانبه‌ای با حضور عراقچی، اشمید و وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا بود.
                شرمن که در مسیر سفر به مسکو توقفی کوتاه در شهر ژنو داشت، ضمن حضور در این نشست سه جانبه، دیداری دوجانبه نیز با سید عباس عراقچی داشت.
                انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

                نظر

                • نجاT...
                  عضو فعال
                  • Dec 2013
                  • 2639

                  #6743
                  پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                  دعوت از اشتون برای سفر به ایران


                  عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان با اشاره به اینکه هنوز برنامه ای برای ملاقات ظریف و اشتون در سفر منطقه ای وجود ندارد، گفت : خانم اشتون یک دعوت باز از آقای ظریف برای سفر به ایران دارد که سفری به ایران در هر زمانی داشته باشد.


                  سید عباس عراقچی ، عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان در گفتگو با خبرنگار مهر درباره مذاکرات صورت گرفته با هلگا اشمید ، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ژنو گفت: مذاکرات در جو تفاهم صورت گرفت و بسیار جدی بود و راه‌حل‌هایی برای سه مورد اختلافی پیدا شده که به پایتخت‌ها منتقل شده و تصمیم‌گیری درباره این راه‌حل‌ها منوط به نظر پایتخت‌هاست.


                  معاون وزیر خارجه تصریح با اشاره به اینکه احتمالا ظرف دو روزآینده در این باره تصمصم گیری خواهد شد، تصریح کرد: مم کن است راه حل ها مورد پذیرش پایتخت ها قرار بگیرد یا نگیرد .


                  وی درپاسخ به این سئوال که در صورتی که پایتخت ها راه حل های پیشنهادی را نپذیرفتند چه تصمیمی گرفته می شود، بیان کرد: بندذه و خانم اشمید در تماس خواهیم و در این باره تصمیم گیری می شود. ممکن است قرار ملاقات جدیدی در سطح بنده و خانم اشمید یا بالاتر بگذاریم و یا تصمیم دیگری بگیریم.


                  وی در پاسخ به این سئوال که صالحی امروز در مصاحبه به شبکه جام جم یکی از موارد اختلافی را بحث سانتریفیوژها عنوان کرده ، آیا تأیید می کنید، گفت: انشاءالله وقتی همه چیز به پایان رسید همه این موارد را اعلام خواهیم کرد.


                  وی در پاسخ به این سئوال که خانم اشتون قرار است سفری به منطقه داشته باشند و وزیر امور خارجه نیز در هفته آینده سفری به منطقه دارد ، آیا برنامه ای برای دیدار اشتون و ظریف وجود دارد ، گفت: فعلا برنامه ای برای ملاقات وجود ندارد ولی آقای ظریف یک دعوت باز از اشتون برای سفر به ایران دارد تا سفری به ایران در هر زمانی داشته باشد.


                  عراقچی در این باره که آیا اشتون در سفر خود به خاورمیانه به ایران سفر خواهد کرد، گفت: برای این سفر خانم اشتون هنوز برنامه ریزی در این باره صورت نگرفته است .


                  وی در این باره که آیا 20 ژانویه به عنوان تاریخ اجرای برنامه اقدام مشترک در صورت توافق بر سر اختلافات در نظر گرفته شده است ، گفت: یک تاریخ پیشنهادی مورد توافق قرار گرفته که الان نمی توانم زمان آن را عنوان کنم اما در صورت توافق در آن تاریخ اجرای برنامه اقدام مشترک آغاز می شود.
                  انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

                  نظر

                  • ایرج اکبری
                    عضو فعال
                    • Dec 2011
                    • 10934

                    #6744
                    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                    رسانه های آلمان: اختلافات حل شد، منتظر اجرای توافق ژنو هستیم
                    برلین- ایرنا- رسانه های آلمان روز شنبه با انعکاس گسترده مذاکرات نمایندگان ایران و گروه1+5 در ژنو و تاکید برحل اختلافات باقی مانده بین دو طرف، از احتمال اعلام آغاز توافق ژنو در روزهای آینده خبر دادند
                    .
                    كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                    نظر

                    • tom cruise
                      عضو فعال
                      • Mar 2012
                      • 4756

                      #6745
                      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                      عجایب دروغها این است عده ای داد قال میکنند افول غرب اروپا امریکا رسید و چین روس ابر قدرت شدند...انوقت له له می زنند شب روز برای امدن یک مقام غربی...یا یک شرکت امریکایی اروپایی تا باازار سهامشان داغ شود
                      شما که میگفتید روس چین ابر قدرتند بروید سمت انها چه شد له له کمپانی امریکایی می زنید....
                      دنیا دیگر یک ابر قدرت و قطب بیشتر ندارد از نظر ایده ئو لوژی دنیا تک قطبی شد رفت....الان فقط روس اروپا چین امریکا بیشتر اختلاف اقتصادی دارند دیگر جنگ سرد و...نیست شوروی له شد پوکید چین هم با امریکا انقدر مشترکند که هم به تحریم ایران اری داد هم تحریم کره....هم 30ملیارد پول ایران را بلوک کرد....در واقع بدون تکنولوژی امرکیا نصف چین میخوابد...و ایندو کشور هزاران ملیارد مبادلات دارند


                      در اصل توسط tom-cruise پست شده است
                      کاترین اشتون به ایران دعوت شد

                      خانم اشتون تاکنون دیداری از ایران نداشته است

                      یک مقام عالی‌رتبه دولت ایران می گوید که کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران دعوت شده است.

                      عباس عراقچی، معاون امور بین‌الملل وزارت امور خارجه ایران گفته است که محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه از خانم اشتون برای سفر به ایران دعوت کرده است.

                      رسانه های ایران از قول آقای عراقچی خبر داده اند که "خانم اشتون یک دعوت باز از آقای ظریف برای سفر به ایران دارد."

                      بر اساس این گزارش ها، هنوز زمان مشخصی برای انجام این سفر تعیین نشده است.

                      خانم اشتون در سال‌های اخیر و در جریان مذاکرات اتمی، به نمایندگی از کشورهای ۱+۵ (شامل آمریکا، بریتانیا، فرانسه، چین، روسیه و آلمان) با ایران در حال مذاکره بوده است.

                      مذاکره کنندگان ارشد اتمی ایران در دوره های مختلف با خانم اشتون و هیات همراه او در شهرهای استانبول، بغداد، آلماتی، مسکو، نیویورک و ژنو مذاکره کرده‌اند.

                      تازه ترین نشست میان دو طرف در اواسط پاییز امسال به توافق ژنو منجر شد که در جریان آن ایران وعده داد در ازای تعلیق برخی از تحریم ها و تصویب نشدن تحریم های تازه، در برخی از فعالیت های اتمی‌اش وقفه شش ماهه ایجاد کند.

                      دور تازه‌ای از گفت و گوها میان کارشناسان دو طرف برای اجرایی کردن این توافق ها به تازگی در ژنو به پایان رسیده اما دو طرف می گویند اختلافاتی در این زمینه وجود دارد که امکان دارد برای رفع آن آقای ظریف و خانم اشتون دوباره با هم دیدار کنند.

                      کاترین اشتون در سال ۲۰۰۹ به عنوان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، جانشین خاویر سولانا شد.

                      هرچند آقای سولانا به عنوان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بارها به ایران سفر کرده بود، اما خانم اشتون تاکنون دیداری از ایران نداشته است.
                      د
                      https://www.facebook.com/profile.php?id=10001066806953
                      tom cruise in face book

                      نظر

                      • نجاT...
                        عضو فعال
                        • Dec 2013
                        • 2639

                        #6746
                        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                        با اجرای کامل توافق ژنو هیچ يك از تحریم‌هاي شورای امنیت باقی نمی‌ماند
                        روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۰۹ بازدید: 247 بار کد خبر: DEN-778297
                        از اولین قطعنامه شورای امنیت علیه ایران با عنوان 1696 هر قطعنامه دیگری تا قطعنامه آخر که 1929 بود بر اساس این توافق ملغی خواهد شد
                        گروه دیپلماسی- مجید تخت روانچی، معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه و از اعضای تیم مذاكره‌کننده هسته‌ای ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر به تفصیل درباره مذاكرات هسته‌ای نكاتی را مطرح کرده است. روانچی در این گفت‌وگو ابعاد مختلف توافق ژنو را تشریح و درباره نكات ابهامی موجود در این توافق نامه پاسخ داده است.
                        او با بیان اینكه برنامه اقدام مشترک یک سند حقوقی نیست و کاملا داوطلبانه است، گفت که اگر آمریکایی‌ها بخواهند مطالبی را مطرح کنند که خلاف واقع باشد یا بر خلاف تعهدنامه باشد، پاسخ آنها را خواهیم داد. معاون وزیر خارجه در بخش دیگری از گفت و گوی خود درباره مذاكرات دوجانبه با آمریکایی‌ها با اشاره به اینكه ما با آمریکایی‌ها به غیر از بحث هسته‌ای در موضوع دیگری به صورت مستقیم صحبت نكردیم، افزود: «در این دور مذاكرات چون ما مجاز به مذاكرات دو جانبه بودیم، حساسیت‌ها بیشتر بود. این حساسیت‌ها به این دلیل بود که در گذشته سابقه مذاكرات دوجانیه ایران و آمریکاوجود نداشت، البته آقای جلیلی در یکی از مذاكرات در ژنو با آقای برنز( نماینده وقت آمریکا در 1+5) صحبت‌هايي داشت.» متن توافق، تحریم‌ها و آثار مذاكره نیز از دیگر محورهای گفت‌وگو با مجيد تخت روانچي بود که متن آن در پی می‌آید.
                        پاسخ زیاده خواهی‌های آمریکایی‌ها را می‌دهیم
                        تخت روانچی با اشاره به اینكه اگر آمریکایی‌ها بخواهند، مطالبی را مطرح کنند که خلاف واقع باشد یا بر خلاف تعهدنامه باشد اعتراض می‌کنیم و نظرات خود را بیان می‌کنیم، افزود: «آمریکایی‌ها بعد از مذاكرات با پدیده‌ای در داخل این کشور مواجه شدند و انتقاداتی را در داخل داشتند، آنها برای اینكه بتوانند پاسخ مسائل داخلی را بدهند موضوعاتی را مانند اینكه فلان مساله در متن بیانیه نیامده است یا نسبت به موضوع دیگری تعهدی نداده‌ایم، مطرح کرده‌اند. مشخص است که این مسائل مصارف داخلی دارد. آنچه روشن است متن مورد توافق است، آمریکایی‌ها یک فكت شیت درست کرده‌اند که به نظر من ناشیانه بود، چرا که یک بخش مهمی که در ژنو در مورد آن توافق کردیم بحث غنی‌سازی بود و در دو جای متن در مقدمه و گام آخر بحث غنی‌سازی مطرح شده بود.
                        روزنامه واشنگتن پست در مقاله‌ای که بعدا منتشر شد اعلام کرد که مقامات آمریکایی در فكت شیت موارد مورد توافق را کامل بیان نكردند. آنها این کار را انجام دادند که به داخل نشان دهند، کوتاه نیامده‌اند.
                        مهم برای ما متن تفاهم است، البته پاسخ زیاده خواهی‌هایی آمریکایی‌ها را می‌دهیم و در این زمینه شک و شبهه‌ای وجود ندارد که اگر آمریکایی‌ها بخواهند مطالبی را مطرح کنند که خلاف واقع باشد یا بر خلاف تعهدنامه باشد، اعتراض می‌کنیم و نظرات خود را بیان می‌کنیم. هیچ نگرانی در این موضوع نداریم کما اینكه قبلا نیز مطالب خود را مطرح کردیم و در مجموع می‌توانم بگویم مطالبی که از طرف آمریکایی مطرح شده بیشتر ناظر بر این بود که می‌خواستند، مطالب داخلی خود را پوشش دهند.»
                        مجاز به مذاكره دوجانبه با آمریکا در بحث هسته‌ای بودیم
                        معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه با بیان اینكه ما با آمریکایی‌ها غیر از بحث هسته‌ای در موضوع دیگری به صورت مستقیم صحبت نكردیم، افزود: «روش دیپلمات این است که اگر دستورالعمل نداشته باشد اقدامی انجام نمی‌دهد. به دیپلمات اعلام می‌شود که محدوده کاری وی چیست و در این زمینه تا چه‌اندازه جای مانور دارد.
                        در مذاكرات نیز دستورالعمل ما کاملا صریح بود که غیر از موضوع هسته‌ای در هیچ موضوع دیگری با آمریکایی‌ها صحبت نكنیم. همچنان نیز دستورالعمل همین است و تا امروز حتی در مذاكرات نهایی که قرار است آغاز شود دستورالعمل ما این است که تنها در موضوع هسته‌ای با تمام اعضای 1+5 مذاكره کنیم و غیر از موضوع هسته‌ای در بحث سوریه، افغانستان و مباحث دیگر و مسائل دوجانبه ایران و آمریکا وارد نشویم. ما دقیقا این دستورالعمل را عمل کردیم و خیلی صریح و روشن نیز اعلام کرده‌ایم.
                        ما در طول مذاكرات با 1+5 با همه اعضا از جمله آمریکا مذاكرات دوجانبه‌ای داشته‌ایم. البته موضوع مذاكره با آمریکا بیشتر از هر مذاكره دیگری خبرساز شد که این جو خبری تنها مختص جامعه ایران هم نبود و در فضای خبری خارج از ایران نیز این موضوع حائز اهمیت بود. این حساسیت‌ها به این دلیل بود که در گذشته سابقه مذاكرات دوجانیه ایران و آمریکاوجود نداشت، از آن پس ملاقات دیگری صورت نگرفت. اما در این دور مذاكرات چون ما مجاز به مذاكرات دوجانبه بودیم، حساسیت‌ها بیشتر بود.»
                        آنها هم می‌خواهند
                        مستقیما به سمت گام آخر برویم
                        مذاكره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود در این باره که در متن توافق نمی‌توان به چیزی استناد کرد که طرف مقابل بتواند بعد از 6 ماه و گام اول چیزی را به ما تحمیل کند، ادامه داد: «احساس ما هم این است که طرف مقابل نیز این برداشت را دارد که بعد از گام اول به صورت مستقیم وارد مذاكرات گام آخر بشویم، البته این چیزی نیست که در مورد آن توافق کرده باشیم، ولی برداشت ما این است آنها هم می‌خواهند بعد از اینكه گام اول به پایان رسید، مستقیما به سمت گام آخر برویم که در توافق نیز مشخص شده گام آخر شامل چه چیزهایی است.»
                        با اجرای کامل توافق هیچ يك از تحریم‌هاي شورای امنیت علیه ایران باقی نمی‌ماند
                        معاون وزیر امورخارجه در ادامه درخصوص تحریم‌ها و مكانیسم‌های آن هم افزود: «در قطعنامه‌های شورای امنیت علیه ایران غیر از موضوع هسته‌ای هیچ موضوع دیگری وجود ندارد و شورای امنیت برای اولین بار با موضوع هسته‌ای وارد پرونده ایران شد و اگر این تفاهم به طور کامل اجرا شود ما هیچ تحریم دیگری در قالب شورای امنیت نخواهیم داشت.
                        بر این اساس تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا که تحت عناوین دیگری غیر از موضوعات هسته‌ای اعمال شده‌اند باقی خواهند ماند که برخی از آنها به سی و چند سال پیش باز می‌گردد و اگر ما در عمل ببینیم که آنها از تفاهم سوءاستفاده می‌کنند و تحت عناوین دیگر می‌خواهند که تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال کنند، جلوی آنها می‌ایستیم. دلیل اینكه در متن توافق نیز گفته شده تحریم‌های هسته‌ای به خاطر آن است که بعضی از تحریم‌ها مربوط به سال‌ها پیش است و اگر ما می‌خواستیم وارد این مشكلات شویم نه مجاز به آن بودیم و نه اینكه امكان جمع کردن بحث وجود داشت. از اولین قطعنامه شورای امنیت علیه ایران با عنوان 1696 هر قطعنامه دیگری تا قطعنامه آخر که 1929 بود بر اساس این توافق ملغی خواهد شد. تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا نیز که مربوط به موضوع هسته‌ای باشد به طور کامل ملغی می‌شود.
                        آثار مذاكره به مذاكره‌کننده مربوط نیست
                        مجید تخت روانچی در پایان گفت و گوی خود درخصوص آثار مذاكره هم افزود: «یک واقعیتی که وجود دارد این است که در این مذاكرات زمانی که به تفاهم برسیم و گام اول اجرا شود، خودبه خود یکسری از تحریم‌ها لغو خواهد شد و از دید ما یک ضربه بزرگ به سیستم تحریم علیه ایران وارد خواهد آمد که این آثاری دارد. این یک واقعیت است که تحریم‌ها لغو می‌شود و آثار اقتصادی خواهد داشت؛ اما اینكه چقدر تاثیر گذار خواهد بود در حوزه کاری من نیست چرا که من اقتصاددان نیستم و نمی‌توانم تجزیه و تحلیل دقیقی انجام دهم و مسوولان این کار باید در این باره نظر بدهند.
                        من به عنوان مذاكره‌کننده به اینكه مذاكرات در آینده چه آثاری خواهد داشت نگاه نمی‌کنم، چرا که من هم خطا می‌بینم و اگر بخواهم بر اساس اینكه چه تاثیری در داخل کشور بر اقتصاد خواهد داشت، عمل کنم موفق نخواهم بود. من چیزی را که به عنوان یک مذاكره‌کننده از من خواسته شده عمل می‌کنم.
                        به من گفته‌اند که بر اساس یک چارچوب به جلو حركت می‌کنیم و این اقدامات را انجام می‌دهیم. تاثیر کار مربوط به انتهای کار است و در مذاكرات ژنو نیز ما همین روش را داشتیم؛ البته طبیعتا در مذاكره زمانی که می‌خواستیم فرآیند بده بستان را انجام دهیم به این سمت که تحریم‌ها را تا حداكثر ممكن بشكنیم، جلو می‌رفتیم.»
                        انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

                        نظر

                        • وحید 20
                          ستاره‌دار(98)
                          • Mar 2011
                          • 29911

                          #6747
                          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                          شریعتمداری: توافق ژنو از نظر نظام فاقد اعتبار است!!

                          حسین شریعتمداری در سرمقاله روزنامه کیهان با عنوان «اشک‌ها و لبخندها» نوشت:

                          1- وقتی برای اولین بار، بعد از انتشار متن توافقنامه ژنو به تحلیل محتوای آن پرداختیم و با ارائه اسناد و شواهدی، به این واقعیت تلخ اشاره کردیم که توافقنامه ژنو غیر از یک دستاورد- اثبات غیر قابل اعتماد بودن آمریکا- دستاورد دیگری نداشته و ندارد، برخی از مسئولان محترم و بسیاری از جریانات سیاسی- با سلیقه‌های متفاوت- ابرو در هم کشیدند که «چرا کیهان ساز مخالف کوک می‌کند و توافقنامه‌ای را که با تلاش پی‌گیر و شبانه‌روزی تیم هسته‌ای کشورمان به دست آمده است، بی‌حاصل می‌داند» و در برخی از بخش‌های خبری صدا و سیما گزارشی پخش شد که در آن تصویری از یادداشت کیهان به نمایش درآمده و توصیه شده بود که (کیهان) آب به آسیاب دشمن نریزد!

                          این همه در حالی بود که کیهان تلاش بی‌وقفه تیم هسته‌ای کشورمان را شایسته قدردانی می‌دانست ولی با استناد به آنچه در متن توافقنامه آمده است و در یادداشت‌ها و گزارش‌های متعدد- از جمله یادداشت روز کیهان 92/9/11 با عنوان «نه کلاهک، نه کلاه»- به آن پرداخته بود، بر این باور بود که حریف از صداقت و خوشبینی طرف ایرانی سوء استفاده کرده و اهداف 10 سال بر زمین مانده خود را در توافقنامه جای داده است.

                          بدیهی است که توافقنامه‌ای با ویژگی یاد شده نباید و نمی‌توانست مخالفت رژیم اشغالگر قدس را در پی داشته باشد ولی نتانیاهو در یک بازی زرگری تظاهر به مخالفت کرد. مخالفتی که بعدها روزنامه صهیونیستی «معاریو» به نقل از هیلاری کلینتون به هماهنگی آن با آمریکا اعتراف کرد. اما، شماری از دولتمردان محترم این مخالفت را جدی تلقی کرده و استدلال کیهان را که با شواهد غیرقابل تردید همراه بود نادیده گرفتند.

                          همان روزها، روزنامه انگلیسی گاردین، تیتر زد که فقط کیهان و اسرائیل از توافقنامه ژنو ناراضی هستند! و در توضیح خبر نوشت «در همه دنیا تنها دو نفر با توافقنامه ژنو مخالف هستند، بنیامین نتانیاهو در تل‌آویو و حسین شریعتمداری در تهران»! و پس از آن شبکه فارسی زبان بی.بی.سی و برخی رسانه‌های آمریکایی و عربی با آب و تاب به این توهم دامن زدند و در داخل نیز با همین مضمون علیه کیهان شعار ساختند و به آن پرداختند!

                          امروزه اما، شماری از دست‌اندرکاران محترم توافقنامه ژنو و برخی دیگر از مسئولان محترم نظام، ناخشنودی خود از توافقنامه را پنهان نمی‌کنند و به تصریح یا به تلویح، از نامتوازن بودن «داده‌ها» و «گرفته‌ها» سخن می‌گویند و البته به زودی برای همه کسانی که دستی از دور بر آتش دارند نیز مشخص می‌شود که حریف در مقابل حسن‌ظن فرزندان انقلاب دست به خیانت زده و در پی آن بوده است که قورباغه رنگ کرده را به جای قناری بفروشد!

                          2- این روزها، آمریکا ترفند دیگری نیز در آستین دارد و آن طرحی است که در مجلس سنای آمریکا کلید خورده و تاکنون به امضای 55 تن از مجموعه 100 سناتور عضو سنا رسیده است و بر اساس خبر دیروز سی.ان‌‌.ان تعداد سناتورهای موافق این طرح به 77 نفر خواهد رسید. این طرح با عنوان «ایران عاری از سلاح اتمی» ارائه شده و موضوع آن، وضع تحریم‌های بیشتر و شدیدتر علیه ایران اسلامی است و تاکید شده اجرای این طرح در صورتی است که جمهوری اسلامی ایران از پذیرش توافق ژنو خودداری کند و یا یک توافق نهایی قابل قبول را نپذیرد!

                          اوباما گفته است در صورت تصویب این طرح، با استفاده از اختیارات قانونی خود، آن را وتو خواهد کرد ولی بر اساس قوانین آمریکا، اگر تعداد سناتورهای موافق طرح به دو سوم (66 نفر) برسد، رئیس جمهور حق وتو کردن آن را ندارد.

                          این طرح بعد از آن کلید خورد که از یکسو، اشک تمساح نتانیاهو در تظاهر به مخالفت با توافقنامه ژنو کارایی خود را از دست داد و از سوی دیگر مخالفت‌های مستند با توافقنامه، احتمال اصرار ایران بر تجدیدنظر در مفاد آن را قوت بخشید. گفتنی است وزیر خارجه کشورمان تاکید کرده است که وضع تحریم‌های جدید مرگ توافقنامه است.

                          3- حالا در متن طرح یاد شده دقت کنید! چه می‌بینید؟ در متن طرح آمده است اجرای آن، یعنی وضع تحریم‌های بیشتر و شدیدتر، در صورتی است که جمهوری اسلامی ایران از پذیرش و اجرای توافقنامه ژنو خودداری کند! آیا این سؤال به ذهن خطور نمی‌کند که مگر اهمیت توافقنامه ژنو و منافع آن برای آمریکا تا چه اندازه است که برای وادار کردن ایران به اجرای مو‌به‌موی آن، همه توان دولت و کنگره و سنا و سیا و غول‌های رسانه‌ای خود را به صحنه آورده است؟

                          و آیا غیر از این واقعیت تلخ که تقریباً تمامی بندهای توافق ژنو علیه برنامه هسته‌ای ایران تنظیم و تدوین شده است، می‌توان پاسخ دیگری برای این سؤال یافت؟! چرا آمریکا به عنوان کینه‌توزترین دشمن ایران اسلامی باید تا این اندازه نگران باشد که مبادا جمهوری اسلامی ایران از پذیرش توافقنامه ژنو سر باز زده و خواستار تغییر و یا اصلاح آن شود؟! تأکید دوباره - بخوانید چند باره- بر این نکته ضروری است که تیم محترم هسته‌ای کشورمان را فرزندان انقلاب و تلاش بی‌وقفه آنان را شایسته تقدیر می‌دانیم ولی با توجه به شواهد مستندی که تاکنون ارائه کرده‌ایم و امروزه به اثبات رسیده است باید گفت حریف از حسن نیت این برادران- که نسبت به دشمن ناروا بود- و حسن‌ظن آنان- که باید جای خود را به سوءظن می‌داد- بهره‌گیری کرده و «نیاز» خود را در قالب «امتیاز»! به ایران اسلامی تحمیل کرده است.

                          اکنون به وضوح می‌توان دید که مقامات آمریکایی، خشم و کینه خود از ایران اسلامی را در پس لبخندهای سالوسانه پنهان ساخته بودند و صهیونیست‌ها، خنده‌های مستانه ناشی از ذوق‌زدگی خود را پشت اشک‌های دروغین در مخالفت با توافقنامه ژنو مخفی کرده بودند.

                          4- با توجه به آنچه گذشت، آمریکا و متحدانش به شدت نگران خودداری ایران از اجرای توافقنامه ژنو هستند و از سوی دیگر، اجرای آن می‌تواند نه فقط برنامه هسته‌ای بلکه خط علم و فناوری کشورمان را با آسیب‌های جدی روبرو کند. اما، نقطه کنونی ایستگاه آخر نیست چرا که ساختار قانونی توافقنامه ژنو ناقص است و جمهوری اسلامی ایران می‌تواند با استناد به قوانین شناخته شده بین‌المللی، متن توافقنامه را به گونه‌ای که منافع ایران اسلامی را در پی داشته باشد، اصلاح کند. از جمله آن که؛

                          الف: در توافقنامه ژنو از «واژه‌های کشدار» و چندپهلو استفاده شده است که می‌تواند تفسیرهای متفاوت و متضاد داشته باشد، نظیر واژه «قانع‌شدن SATISFACTORY» در فصل مربوط به گام دوم و یا «قید»هایی که در فصل آخر و درباره «حق غنی‌سازی ایران» آمده است، مانند «منطبق بر نیازهای عملی PRACTICAL NEEDS»، «گستره و سطح غنی‌سازی ‌‌SCOPE & LEVEL»، «ظرفیت غنی‌سازی»، «محل انجام غنی‌سازی» و نمونه‌های دیگری که پیش از این به مواردی از آن در یادداشت« نه کلاهک، نه کلاه» به آن اشاره شده است.

                          تیم هسته‌ای کشورمان می‌تواند و حق دارد که توافقنامه ژنو را با استناد به واژه‌های کشدار و تعریف نشده آن، ناقص و غیرقابل اجراء بداند و خواستار تعریف روشن و شفاف و به قول اهل منطق «تعریف جامع و مانع» اینگونه واژه‌ها شود.

                          باید توجه داشت که روش متداول و فرمول شناخته شده در تنظیم تعهدنامه‌ها، توافقنامه‌ها و هر سند تعهدآور دیگری آن است که اولا؛ از به‌کارگیری واژه‌های کشدار و فاقد تعریف مشخص خودداری شود و ثانیا؛ در صورت الزام به استفاده از واژه‌های چندپهلو و کشدار، مرجع مشخص و مرضی‌الطرفینی برای تفسیر نهایی اینگونه واژه‌ها مشخص شده و در متن توافقنامه بر آن تاکید شود.

                          ب: اصل 77 قانون اساسی کشورمان تصریح می‌کند که «عهدنامه‌ها، مقاوله‌نامه‌ها، موافقت‌نامه‌های بین‌المللی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد» و اصل 125 قانون اساسی امضای عهدنامه‌ها و مقاوله‌نامه‌ها و قراردادها و... را تنها بعد از تصویب مجلس شورای اسلامی، قانونی می‌داند.

                          بنابراین با توجه به اصول یاد شده از قانون اساسی، توافقنامه ژنو از نگاه نظام جمهوری اسلامی ایران فاقد وجاهت قانونی بوده و اعتبار اجرایی ندارد.

                          گفتنی است، اجرای توافقنامه بدون تصویب مجلس شورای اسلامی، نقض آشکار حاکمیت ملی ایران است و از سوی دیگر در ماده 10 معاهده NPT تصریح شده است؛ «چنانچه هر یک از اعضای معاهده تشخیص دهد حوادثی فوق‌العاده مربوط به موضوع این معاهده منافع عالیه کشورش را به مخاطره انداخته است، این حق را خواهد داشت که در اعمال حق حاکمیت ملی خود از این معاهده کناره‌گیری کند».

                          با توجه به ماده فوق، توافقنامه ژنو از آنجا که به تصویب مجلس شورای اسلامی نرسیده است با قانون اساسی کشور مغایرت دارد و این مغایرت، مصداق بارز نقض حاکمیت ملی است و جمهوری اسلامی ایران می‌تواند و حق دارد از اجرای توافقنامه‌ای که به تصویب مجلس شورای اسلامی نرسیده است، خودداری کند.

                          و در این باره گفتنی‌های دیگری نیز هست که به بعد می‌گذاریم.
                          درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                          توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                          نظر

                          • نجاT...
                            عضو فعال
                            • Dec 2013
                            • 2639

                            #6748
                            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                            در اصل توسط وحید 20 پست شده است View Post
                            شریعتمداری: توافق ژنو از نظر نظام فاقد اعتبار است!!

                            حسین شریعتمداری در سرمقاله روزنامه کیهان با عنوان «اشک‌ها و لبخندها» نوشت:

                            1- وقتی برای اولین بار، بعد از انتشار متن توافقنامه ژنو به تحلیل محتوای آن پرداختیم و با ارائه اسناد و شواهدی، به این واقعیت تلخ اشاره کردیم که توافقنامه ژنو غیر از یک دستاورد- اثبات غیر قابل اعتماد بودن آمریکا- دستاورد دیگری نداشته و ندارد، برخی از مسئولان محترم و بسیاری از جریانات سیاسی- با سلیقه‌های متفاوت- ابرو در هم کشیدند که «چرا کیهان ساز مخالف کوک می‌کند و توافقنامه‌ای را که با تلاش پی‌گیر و شبانه‌روزی تیم هسته‌ای کشورمان به دست آمده است، بی‌حاصل می‌داند» و در برخی از بخش‌های خبری صدا و سیما گزارشی پخش شد که در آن تصویری از یادداشت کیهان به نمایش درآمده و توصیه شده بود که (کیهان) آب به آسیاب دشمن نریزد!

                            این همه در حالی بود که کیهان تلاش بی‌وقفه تیم هسته‌ای کشورمان را شایسته قدردانی می‌دانست ولی با استناد به آنچه در متن توافقنامه آمده است و در یادداشت‌ها و گزارش‌های متعدد- از جمله یادداشت روز کیهان 92/9/11 با عنوان «نه کلاهک، نه کلاه»- به آن پرداخته بود، بر این باور بود که حریف از صداقت و خوشبینی طرف ایرانی سوء استفاده کرده و اهداف 10 سال بر زمین مانده خود را در توافقنامه جای داده است.

                            بدیهی است که توافقنامه‌ای با ویژگی یاد شده نباید و نمی‌توانست مخالفت رژیم اشغالگر قدس را در پی داشته باشد ولی نتانیاهو در یک بازی زرگری تظاهر به مخالفت کرد. مخالفتی که بعدها روزنامه صهیونیستی «معاریو» به نقل از هیلاری کلینتون به هماهنگی آن با آمریکا اعتراف کرد. اما، شماری از دولتمردان محترم این مخالفت را جدی تلقی کرده و استدلال کیهان را که با شواهد غیرقابل تردید همراه بود نادیده گرفتند.

                            همان روزها، روزنامه انگلیسی گاردین، تیتر زد که فقط کیهان و اسرائیل از توافقنامه ژنو ناراضی هستند! و در توضیح خبر نوشت «در همه دنیا تنها دو نفر با توافقنامه ژنو مخالف هستند، بنیامین نتانیاهو در تل‌آویو و حسین شریعتمداری در تهران»! و پس از آن شبکه فارسی زبان بی.بی.سی و برخی رسانه‌های آمریکایی و عربی با آب و تاب به این توهم دامن زدند و در داخل نیز با همین مضمون علیه کیهان شعار ساختند و به آن پرداختند!

                            امروزه اما، شماری از دست‌اندرکاران محترم توافقنامه ژنو و برخی دیگر از مسئولان محترم نظام، ناخشنودی خود از توافقنامه را پنهان نمی‌کنند و به تصریح یا به تلویح، از نامتوازن بودن «داده‌ها» و «گرفته‌ها» سخن می‌گویند و البته به زودی برای همه کسانی که دستی از دور بر آتش دارند نیز مشخص می‌شود که حریف در مقابل حسن‌ظن فرزندان انقلاب دست به خیانت زده و در پی آن بوده است که قورباغه رنگ کرده را به جای قناری بفروشد!

                            2- این روزها، آمریکا ترفند دیگری نیز در آستین دارد و آن طرحی است که در مجلس سنای آمریکا کلید خورده و تاکنون به امضای 55 تن از مجموعه 100 سناتور عضو سنا رسیده است و بر اساس خبر دیروز سی.ان‌‌.ان تعداد سناتورهای موافق این طرح به 77 نفر خواهد رسید. این طرح با عنوان «ایران عاری از سلاح اتمی» ارائه شده و موضوع آن، وضع تحریم‌های بیشتر و شدیدتر علیه ایران اسلامی است و تاکید شده اجرای این طرح در صورتی است که جمهوری اسلامی ایران از پذیرش توافق ژنو خودداری کند و یا یک توافق نهایی قابل قبول را نپذیرد!

                            اوباما گفته است در صورت تصویب این طرح، با استفاده از اختیارات قانونی خود، آن را وتو خواهد کرد ولی بر اساس قوانین آمریکا، اگر تعداد سناتورهای موافق طرح به دو سوم (66 نفر) برسد، رئیس جمهور حق وتو کردن آن را ندارد.

                            این طرح بعد از آن کلید خورد که از یکسو، اشک تمساح نتانیاهو در تظاهر به مخالفت با توافقنامه ژنو کارایی خود را از دست داد و از سوی دیگر مخالفت‌های مستند با توافقنامه، احتمال اصرار ایران بر تجدیدنظر در مفاد آن را قوت بخشید. گفتنی است وزیر خارجه کشورمان تاکید کرده است که وضع تحریم‌های جدید مرگ توافقنامه است.

                            3- حالا در متن طرح یاد شده دقت کنید! چه می‌بینید؟ در متن طرح آمده است اجرای آن، یعنی وضع تحریم‌های بیشتر و شدیدتر، در صورتی است که جمهوری اسلامی ایران از پذیرش و اجرای توافقنامه ژنو خودداری کند! آیا این سؤال به ذهن خطور نمی‌کند که مگر اهمیت توافقنامه ژنو و منافع آن برای آمریکا تا چه اندازه است که برای وادار کردن ایران به اجرای مو‌به‌موی آن، همه توان دولت و کنگره و سنا و سیا و غول‌های رسانه‌ای خود را به صحنه آورده است؟

                            و آیا غیر از این واقعیت تلخ که تقریباً تمامی بندهای توافق ژنو علیه برنامه هسته‌ای ایران تنظیم و تدوین شده است، می‌توان پاسخ دیگری برای این سؤال یافت؟! چرا آمریکا به عنوان کینه‌توزترین دشمن ایران اسلامی باید تا این اندازه نگران باشد که مبادا جمهوری اسلامی ایران از پذیرش توافقنامه ژنو سر باز زده و خواستار تغییر و یا اصلاح آن شود؟! تأکید دوباره - بخوانید چند باره- بر این نکته ضروری است که تیم محترم هسته‌ای کشورمان را فرزندان انقلاب و تلاش بی‌وقفه آنان را شایسته تقدیر می‌دانیم ولی با توجه به شواهد مستندی که تاکنون ارائه کرده‌ایم و امروزه به اثبات رسیده است باید گفت حریف از حسن نیت این برادران- که نسبت به دشمن ناروا بود- و حسن‌ظن آنان- که باید جای خود را به سوءظن می‌داد- بهره‌گیری کرده و «نیاز» خود را در قالب «امتیاز»! به ایران اسلامی تحمیل کرده است.

                            اکنون به وضوح می‌توان دید که مقامات آمریکایی، خشم و کینه خود از ایران اسلامی را در پس لبخندهای سالوسانه پنهان ساخته بودند و صهیونیست‌ها، خنده‌های مستانه ناشی از ذوق‌زدگی خود را پشت اشک‌های دروغین در مخالفت با توافقنامه ژنو مخفی کرده بودند.

                            4- با توجه به آنچه گذشت، آمریکا و متحدانش به شدت نگران خودداری ایران از اجرای توافقنامه ژنو هستند و از سوی دیگر، اجرای آن می‌تواند نه فقط برنامه هسته‌ای بلکه خط علم و فناوری کشورمان را با آسیب‌های جدی روبرو کند. اما، نقطه کنونی ایستگاه آخر نیست چرا که ساختار قانونی توافقنامه ژنو ناقص است و جمهوری اسلامی ایران می‌تواند با استناد به قوانین شناخته شده بین‌المللی، متن توافقنامه را به گونه‌ای که منافع ایران اسلامی را در پی داشته باشد، اصلاح کند. از جمله آن که؛

                            الف: در توافقنامه ژنو از «واژه‌های کشدار» و چندپهلو استفاده شده است که می‌تواند تفسیرهای متفاوت و متضاد داشته باشد، نظیر واژه «قانع‌شدن SATISFACTORY» در فصل مربوط به گام دوم و یا «قید»هایی که در فصل آخر و درباره «حق غنی‌سازی ایران» آمده است، مانند «منطبق بر نیازهای عملی PRACTICAL NEEDS»، «گستره و سطح غنی‌سازی ‌‌SCOPE & LEVEL»، «ظرفیت غنی‌سازی»، «محل انجام غنی‌سازی» و نمونه‌های دیگری که پیش از این به مواردی از آن در یادداشت« نه کلاهک، نه کلاه» به آن اشاره شده است.

                            تیم هسته‌ای کشورمان می‌تواند و حق دارد که توافقنامه ژنو را با استناد به واژه‌های کشدار و تعریف نشده آن، ناقص و غیرقابل اجراء بداند و خواستار تعریف روشن و شفاف و به قول اهل منطق «تعریف جامع و مانع» اینگونه واژه‌ها شود.

                            باید توجه داشت که روش متداول و فرمول شناخته شده در تنظیم تعهدنامه‌ها، توافقنامه‌ها و هر سند تعهدآور دیگری آن است که اولا؛ از به‌کارگیری واژه‌های کشدار و فاقد تعریف مشخص خودداری شود و ثانیا؛ در صورت الزام به استفاده از واژه‌های چندپهلو و کشدار، مرجع مشخص و مرضی‌الطرفینی برای تفسیر نهایی اینگونه واژه‌ها مشخص شده و در متن توافقنامه بر آن تاکید شود.

                            ب: اصل 77 قانون اساسی کشورمان تصریح می‌کند که «عهدنامه‌ها، مقاوله‌نامه‌ها، موافقت‌نامه‌های بین‌المللی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد» و اصل 125 قانون اساسی امضای عهدنامه‌ها و مقاوله‌نامه‌ها و قراردادها و... را تنها بعد از تصویب مجلس شورای اسلامی، قانونی می‌داند.

                            بنابراین با توجه به اصول یاد شده از قانون اساسی، توافقنامه ژنو از نگاه نظام جمهوری اسلامی ایران فاقد وجاهت قانونی بوده و اعتبار اجرایی ندارد.

                            گفتنی است، اجرای توافقنامه بدون تصویب مجلس شورای اسلامی، نقض آشکار حاکمیت ملی ایران است و از سوی دیگر در ماده 10 معاهده NPT تصریح شده است؛ «چنانچه هر یک از اعضای معاهده تشخیص دهد حوادثی فوق‌العاده مربوط به موضوع این معاهده منافع عالیه کشورش را به مخاطره انداخته است، این حق را خواهد داشت که در اعمال حق حاکمیت ملی خود از این معاهده کناره‌گیری کند».

                            با توجه به ماده فوق، توافقنامه ژنو از آنجا که به تصویب مجلس شورای اسلامی نرسیده است با قانون اساسی کشور مغایرت دارد و این مغایرت، مصداق بارز نقض حاکمیت ملی است و جمهوری اسلامی ایران می‌تواند و حق دارد از اجرای توافقنامه‌ای که به تصویب مجلس شورای اسلامی نرسیده است، خودداری کند.

                            و در این باره گفتنی‌های دیگری نیز هست که به بعد می‌گذاریم.
                            مشکلی نیست : )
                            انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

                            نظر

                            • tom cruise
                              عضو فعال
                              • Mar 2012
                              • 4756

                              #6749
                              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                              این توافق ایرا روس هیچ فایده در دور زدن تحریم ندارد ...حدود سالی20ملیارد دلار می شود یعنی چند برابر کل صادرات روسیه در سلاح به کشورهای جهان مگر ایراان چقدر میخواهد سلاح بخرد؟ الان چین هم از یاران نفت می خرد ولی نصفش را امریکا بلوکه میکند...مهم چرخه پول است..ایا روسیه میتواند به فلان کمپانی انگلیسی اروپایی پول حواله کند تا برای ایران دارو..کالا خودرو بخرد؟ هرگز.... نهایتش فروش بمب موشک گندم است..و روسها هیچ کالای استراتژیک ندارند.. ایران هم با اینکارها هیچ تهدیدی نمی تواند بکند...برای غرب..کما اینکه کره شمالی نتوانست
                              https://www.facebook.com/profile.php?id=10001066806953
                              tom cruise in face book

                              نظر

                              • arak_bourse
                                کاربر فعال
                                • Nov 2010
                                • 3802

                                #6750
                                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                                شمارش معکوس لغو تحریم‌ها
                                دنياي اقتصاد-عباس عراقچی، معاون وزیر امورخارجه و از اعضای بلند‌پایه تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای، دیروز و پس از بازگشت از ژنو تاکید کرد که تهران با گروه 1+5 بر سر اختلافات باقیمانده و همچنین زمان اجرای توافق‌نامه ژنو به توافق رسیده‌است. منابع خبري از 20ژانويه(دوشنبه هفته آينده) به‌عنوان تاريخ توافقي خبرداده‌اند. عراقچی تاکید کرد که پایتخت‌‌ها طی دو روز آینده توافق یا مخالفت خود را با مذاکرات اخیر او با هلگا اشمید، معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و همچنین وندی شرمن، معاون وزیر خارجه ایالات‌متحده، اعلام خواهند کرد. او در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد کهتحریم‌هایی که براساس توافقنامه ژنو لغو می‌شود، طبق سازوکاری که درباره آن توافق شد، تعلیق خواهد شد. عراقچی همچنین از دعوت «باز» محمد‌جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران از کاترین اشتون، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای سفر به ایران خبر داد، اما گفت که برای انجام این سفر هنوز برنامه‌ریزی نشده ‌است. همزمان مجید تخت روانچی، یکی دیگر از اعضای ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای، در مصاحبه‌ای تاکید کرد که اگر غرب برخلاف وعده‌هایش عمل کند، ایران به شرایط پیش از مذاکره باز‌خواهد گشت. او اضافه کرد با اجرای کامل توافق ژنو، هیچ يك از تحریم‌هاي شورای امنیت باقی نمی‌ماند.
                                اجراي توافق ژنو از هفته آينده آغاز مي‌شود
                                شمارش معكوس براي لغو تحريم‌ها

                                عراقچي خبر داد: ظریف از اشتون برای سفر به تهران دعوت کرد

                                گروه دیپلماسی- «توافق بر سر تاریخ پیشنهادی» برای اجرای برنامه اقدام مشترک از جمله دستاوردهای مذاکرات عراقچی و اشمید بود. عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران، پس از دو روز گفت‌وگو و مذاکره با معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و معاون وزیر خارجه آمریکا در سطح سیاسی، از یافتن راه‌حل‌هایی برای هر یک از اختلافات سخن گفت و تاکید کرد که اکنون طرفین این راه‌حل‌ها را برای مشورت به خانه می‌برند. پس از این مذاکرات تمام طرفین نسبت به آن ابراز خشنودی کردند.
                                از جمله دستاوردهای این دور از مذاکرات نیز توافق بر سر یک تاریخ پیشنهادی بود. معاون وزیر خارجه، در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر در این باره که آیا 20‌ژانویه به عنوان تاریخ اجرای برنامه اقدام مشترک در صورت توافق بر سر اختلافات در نظر گرفته شده است، گفت: «یک تاریخ پیشنهادی مورد توافق قرار گرفته که الان نمی‌توانم زمان آن را عنوان کنم اما در صورت توافق در آن تاریخ اجرای برنامه اقدام مشترک آغاز می‌شود.» همچنین مساله‎ای که اکنون مطرح است پذیرفته نشدن راه‌حل‎های پیشنهادی در پایتخت‎ها است؛ عراقچی می‏گوید در صورت پیش آمدن چنین امری، او با اشمید در تماس خواهد بود و احتمالا قرار ملاقات‌های جدیدی یا در همین سطح یا بالاتر هماهنگ خواهد شد. عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران درباره مذاکرات صورت گرفته با هلگا اشمید، معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ژنو نیز گفت: «مذاکرات در جوتفاهم صورت گرفت و بسیار جدی بود و راه‌حل‌هایی برای سه مورد اختلافی پیدا شده که به پایتخت‌ها منتقل شده و تصمیم‌گیری درباره این راه‌حل‌ها منوط به نظر پایتخت‌ها است.» او با اشاره به اینکه احتمالا ظرف دو روز آینده در این باره تصمیم‌گیری خواهد شد، گفت ممکن است راه‌حل‌ها مورد پذیرش پایتخت‌ها قرار بگیرد یا نگیرد. او در بخش دیگری از سخنانش گفت: «تحریم‌هایی که در توافق‌نامه ژنو مورد تایید قرار گرفته بر اساس توافق‌نامه ژنو لغو خواهد شد و طبق آن ساز و کار تعلیق می‌شود.»
                                «دعوت باز» از اشتون برای سفر به ایران
                                از دیگر سو کاترین اشتون، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، از روز یکشنبه، 12 ژانویه سفری به کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله کویت، امارات، عربستان، قطر و عمان خواهد داشت. بررسی مساله هسته‌ای ایران و بحران سوریه نیز مهم‌ترین محور گفت‌وگوهایی اشتون با مقامات این کشورها خواهد بود. این در حالی است که محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران هم در هفته‌جاری سفری به منطقه دارد و طی آن با مقامات برخی کشورهای عربی از جمله لبنان پیرامون تحولات مهم گفت‌وگو خواهد کرد. عباس عراقچی در رابطه با احتمال دیدار ظریف و اشتون در این سفر می‌گوید، فعلا برنامه‌ای برای ملاقات وجود ندارد. او در عین حال تاکید می‌کند که وزیر خارجه ایران یک «دعوت باز» از کاترین اشتون انجام داده تا هر زمان که خواست به ایران سفر داشته باشد. همچنین عراقچی در این باره که آیا اشتون در سفر خود به خاورمیانه به ایران سفر خواهد کرد، گفت: «برای این سفر هنوز برنامه‌ریزی صورت نگرفته است.»
                                دیدار شرمن و ریابکف در مورد اجرای توافق‌نامه ژنو
                                همچنین معاونان وزیران امور خارجه روسیه و آمریکا و نمایندگان این دو کشور در مذاکرات گروه 1+5 و ایران، گفت‌وگویی را با یکدیگر در مورد اجرای توافق‌نامه ژنو انجام دادند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایتارتاس، وندی شرمن و سرگئی ریابکف در مورد اجرای توافق‌نامه ژنو که در ماه آذر به امضای ایران و کشورهای 1+5 رسیده بود، گفت‌وگو کردند. شرمن که در حال آماده کردن مقدمات سفر به مسکو است، پیش از ریابکف، گفت‌وگوهایی با میخائیل بوگدانوف و گنادی گاتلیف، معاونان وزیر خارجه روسیه در مورد کنفرانس ژنو2 انجام داده بود.
                                رضایت اروپا و آمریکا از مذاکرات اخیر
                                از دیگر سو در حالی که مایکل مان، سخنگوی کاترین اشتون، روز جمعه در پایان مذاکرات سید‌عباس عراقچی، ‌معاون وزیر امور خارجه ایران با هلگا اشمید، معاون اشتون از حصول پیشرفت‌های بسیار خوب در زمینه همه مسائل باقیمانده سخن گفت، جن پساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز با تاکید بر اینکه پیشرفت‌های خوبی در مذاکرات فنی ایران و معاون رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا صورت گرفته، افزود که گزارش‌ها درباره اینکه یک توافق نهایی حاصل شده است، درست نیست. همچنین ماری هارف، یکی دیگر از سخنگوهای وزارت امور خارجه آمریکا نیز با تکرار اظهارات اتحادیه اروپا گفت: در حال حاضر پایتخت‌ها در حال بررسی آنچه در ژنو به دست آمد هستند و ما امیدواریم که توافق‌نامه را به زودی اجرایی کنیم. به گزارش «ایسنا» به نقل از روزنامه وال‌استریت ژورنال مایکل مان، گفت: «اشمید و عراقچی به پیشرفت خوبی در زمینه همه مسائل مربوطه دست یافتند. این اکنون در سطح سیاسی پایتخت‌های دولت‌های کلیدی تحت بررسی و تایید قرار دارد.» مقامات آمریکا و اتحادیه اروپا امیدوارند که اجرایی شدن توافق موقتی ژنو تا پایان ماه میلادی جاری نهایی شود و اولین گرم شدن رسمی روابط با ایران پس از چندین دهه آغاز شود و زمینه را برای مذاکرات جامع‌تر فراهم کند.
                                صالحی: نیازی به غنی‌سازی 60درصد نداریم
                                علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی نیز که در برنامه‌ ایرانی سلام، در شبکه جام جم سخن می‌گفت، در رابطه با مذاکرات اخیر عراقچی و اشمید، گفت: یکی از مواردی که در مذاکرات اخیر مورد بررسی قرار گرفت، بحث مربوط به سانتریفیوژ‌های پیشرفته است. این در حالی است که عراقچی در این رابطه به خبرگزاری مهر گفت: «ان‌شاءالله وقتی همه چیز به پایان رسید همه این موارد را اعلام خواهیم کرد.» در ادامه رئیس سازمان انرژی اتمی درباره‌ طرح برخی موضوعات مبنی بر انجام غنی‌سازی 60 درصد در ایران گفت: «ما به غنی سازی 60 درصد نیاز نداریم. انجام این حد از غنی‌سازی مربوط به استفاده از آن در قوای محرکه کشتی‌ها و زیردریایی‌ها است. ما هنوز پروژه‌ای برای طراحی چنین رآکتوری نداریم. اگر بخواهیم این کار را بکنیم باید درصد را بالا ببریم؛ البته نمایندگان محترم منافع ملی و مصلحت کشور را تشخیص می‌دهند اگر این موضوع تبدیل به قانون شود چاره‌ای جز تمکین آن نداریم.» صالحی همچنین مذاکرات انجام شده بین ایران و 1+5 را مذاکرات خوبی توصیف کرد و گفت اگر در این باره نقدهایی هم مطرح می‌شود آمادگی اصلاح آن وجود دارد. به گفته صالحی، مذاکرات ژنو، افت‌وخیز خواهد داشت، اما به نتیجه می‌رسد «زیرا تقابل به نفع ما، آمریکا و منطقه نیست.»
                                مشکلی برای مذاکره با آمریکا نداریم
                                از دیگر سو رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، در این برنامه در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است مذاکرات دیگری با آمریکا برنامه‌ریزی شود گفت: «بله، ما مشکلی برای انجام این مذاکرات در موضوع هسته‌ای نداریم. درباره‌ موضوع هسته‌ای با آمریکا مذاکره کرده‌ایم.» صالحی همچنین گفت سیاست کلی کشور از سوی مقام معظم رهبری با تشخیص زمان و مکان اعلام می‌شود. او درباره‌ موضوع مذاکره‌ ایران و آمریکا اضافه کرد: «شایعاتی مطرح شده که در دولت دهم این مذاکرات شروع شده است، آقای ظریف، مذاکره‌کننده ایران هستند. ایشان این مساله را تکذیب کرده است. ما نیز مبنا را صحبت‌های ایشان قرار می‌دهیم.»
                                تحلیلگر بازار tahlilgar0@

                                نظر

                                در حال کار...
                                X