آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • ایرج اکبری
    عضو فعال
    • Dec 2011
    • 10934

پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

آمریکا: توافق دایمی به ایران بستگی دارد

تهران– ایرنا–ˈدیوید کوهنˈمعاون وزیر خزانه داری آمریکا در مورد تبدیل توافق اولیه شش ماهه بر سر برنامه هسته ای ایران به یک توافق دایمی، گفت: این امر به طرف ایرانی بستگی دارد.

به گزارش ایرنا، کوهن امروز(چهارشنبه) در ویژه برنامه ای در شبکه تلویزیونی سی.ان.ان به پرسش های مطرح شده درخصوص وضعیت توافق هسته ای گروه 1+5 با جمهوری اسلامی ایران و سرانجام آن پاسخ داد.

مجری سی ان ان با اشاره به مخالفت های کنگره و نیز رژیم صهیونیستی با توافق هسته ای صورت گرفته با ایران، نظر کوهن را درباره آن جویا شد.

معاون خزانه داری آمریکا در امور مالی و تروریسم توافق یاد شده را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: این توافق به ما مجال می دهد تا با طرف ایرانی بدون خطر این که آنها به غنی سازی اورانیوم با غلظت 20 درصد و یا بیشتر ادامه دهند، مذاکره کنیم و دریابیم که توافق دایمی با آنها قابل دستیابی خواهد بود یا خیر؟

کوهن ادامه داد: اما این مساله که توافق موقت به یک توافق جامع طولانی مدت بیانجامد، در حقیقت تا حد بسیار زیادی در دست طرف ایرانی خواهد بود.

این مقام امریکایی گفت: اگر ایرانی ها آماده برداشتن گام های لازم برای اثبات صلح آمیز بودن برنامه هسته ای خود باشند، می توان به توافقی دست یافت که ایران را از دست یافتن به سلاح اتمی باز می دارد و این همان خواسته مورد نظر ما است.
    كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

نظر

• arak_bourse
      کاربر فعال
      • Nov 2010
      • 3802

واقعا اون همه هزينه كرديم حالا با دست خودمون داريم رقيقش ميكنيم . يكي نيست بگه چرا اين راهو رفتيد كه به شكرخوردن بيفتيد آخرش
      تحلیلگر بازار tahlilgar0@

نظر

• وحید 20
        ستاره‌دار(98)
        • Mar 2011
        • 29911

واکنش کاخ سفید به اعلام پیروزی ایران در ژنو از سوی روحانی

کاخ سفید در واکنش به سخنان حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، درباره توافق‌نامه هسته‌ای ژنو و اعلام پیروزی او بر قدرت‌های جهانی با انعقاد این توافق گفت که این سخنان تنها مصرف داخلی دارد.

بر اساس گزارش روز سه‌شنبه، ۲۴ دی، خبرگزاری فرانسه، جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید، به خبرنگاران گفت: «این مسئله نه برای ما تعجب‌انگیز است و نه باید باعث تعجب شما بشود که رئیس جمهور ایران توافق‌نامه ژنو را به فراخور مخاطبان داخلی خود تفسیر کند.»

وی سپس تاکید کرد که آن‌ چه مقامات ایران می‌گویند، اهمیتی نخواهد داشت، بلکه آن‌ چه انجام می‌دهند مهم است.

حسن روحانی روز سه‌شنبه در سفر به خوزستان توافق‌نامه ژنو را به معنای «تسلیم قدرت‌های بزرگ در برابر ملت ایران» دانست و گفت که این توافق‌نامه به شکستن سد تحریم‌ها منجر شده است.

این در حالی است که برخی محافظه‌کاران نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی انتقاداتی را متوجه توافق‌نامه ژنو کرده‌اند و از جمله محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، گفته است، آن‌ چه ایران در این مذاکرات داده حداکثری و آن‌ چه به دست آورده حداقلی بوده است.

توافق‌نامه موقت ژنو ایران را متعهد می‌سازد که فعالیت‌های اتمی خود را محدود ساخته و اجازه نظارت بیشتری به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بدهد. در قبال آن نیز قدرت‌های جهانی به صورت تدریجی تحریم‌ها علیه تهران را لغو خواهند کرد.

اما خبرگزاری فرانسه می‌نویسد که اظهارات روز سه‌شنبه آقای روحانی می‌تواند بهانه‌ای به دست برخی اعضای کنگره ایالات متحده بدهد که معتقدند توافق‌نامه ژنو حداکثر امتیازات را به ایران در برابر حداقل‌ها می‌دهد.

این گروه از اعضای کنگره در صدد تشدید تحریم‌ها علیه ایران هستند، در حالی که کاخ سفید اعلام کرده است که این اقدام معنایی جز تمایل کنگره به جنگ ندارد.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، نیز هشدار داده است که در صورت تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران، مصوبه کنگره را وتو خواهد کرد.

حامیان طرح تشدید تحریم‌های ایران می‌گویند که دست‌کم ۵۹ رای موافق از میان یک صد رای ممکن در سنا را دارند و ممکن است که تعداد موافقان به عدد ۶۷ نیز برسد که در آن صورت تهدید آقای اوباما به وتوی این مصوبه تاثیری نخواهد داشت.
        درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

نظر

• کيانوش
          عضو فعال
          • Dec 2011
          • 6613

کل سایتهای خبری یک خبر بد نمیتونی ببینی انوقت بازار سرمایه 1400واحد منفی زده.
          ..................................................
          خدا کنه یک خبر بد هسته ای بیاد بازار مثبت بشه.
          تسویه اعتباریهای کارگزاریها هم که تموم شد.
          دوشنبه هم که لغو تحریمها عملیاتی میشه.
          و....

نظر

• مخبرالدوله
            عضو فعال
            • May 2012
            • 5228

موسس سازمان انرژی اتمی در ایسنا حضور یافت

"انرژی اتمی" ایران از شاه تا روحانی

» سرویس: سياسي - انرژي هسته‎يي
            کد خبر: 92102514781
            چهارشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۶

اکبر اعتماد، موسس سازمان انرژی اتمی کشور با بیان این اعتقاد که دو چیز "مادر" و "وطن" را در زندگی نمی‌توان تغییر داد یا فراموش کرد با تاکید بر مشارکت جوانان در مدیریت کشور گفت: متاسفانه امروز جوانان کشور بدون توجه و بیش‌تر برای کار کردن نه تحصیل و کسب علم، کشور را ترک می‌کنند.
            اولین رییس سازمان اتمی کشور در زمان رژیم پهلوی که پس از انقلاب اسلامی در کشور فرانسه اقامت دارد درباره نپذیرفتن درخواست مسوولان ایران چند سال بعد از انقلاب برای بازگشت وی به ایران و فعالیت در برنامه‌های اتمی کشور می‌گوید: قبول نکردم که مسوولیتی به عهده بگیرم چون واقعا مطمئن نبودم وضعیت در ایران به چه سمت پیش می‌رود و اصلا من می‌توانم در شرایط جدید در ایران کار کنم و اختیارات کافی داشته باشم یا خیر.
            وی درباره ضرورت بازنگری در برنامه هسته‌ای ایران از سوی دولت "تدبیر و امید" گفت: باید بر اساس شرایط اقتصادی و سیاسی و نیاز آینده کشور به انرژی هسته‌ای به بازنگری در این برنامه بپردازند و نتیجه را به روشنی نیز برای مردم بازگو کنند و بیش‌تر از تبلیغات به واقعیت‌ها اشاره شود.
            اعتماد گفت که متاسفانه نمی‌بینیم و نمی‌شنویم اساتید دانشگاه و صاحب‌نظران درباره تحولات هسته‌ای نظرشان را بیان کنند.
            اولین رییس سازمان انرژی اتمی کشور پیشنهاد داد که با توجه به در مضیقه نبودن ایران به لحاظ انرژی، برنامه هسته‌ای ایران بومی و ملی شود.
            وی گفت که ای کاش به من چند سال دیگر وقت داده می‌شد تا خیلی از طرح‌های در دست انجام محقق ‌شود. اما بعد از انقلاب هر‌چه کرده بودم، دور ریخته شد.
            اکبر اعتماد در ایسنا
            اعتماد درباره ساخت نیروگاه‌های جدید در ایران خاطرنشان کرد که در قراردادهای جدید ساخت نیروگاه باید سهم ایران بیش‌تر باشد و با کشورهایی که "ایمنی" برایشان یک "فرهنگ" است نه "دستورالعمل" دراین زمینه همکاری شود.
            اکبر اعتماد با حضور در محل خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در گفت‌وگو با خبرنگار انرژی هسته‌ای این خبرگزاری اظهار کرد: قبل از این‌که دیگران برای‌مان تصمیم بگیرند یا ما را وادار به تصمیم‌گیری کنند، باید خودمان تصمیم بگیریم.
            وی گفت: به عنوان یک ایرانی نمی‌پذیرم که به زور یا با کلمات چیزی را به ما تحمیل کنند.
            وی با اشاره به ضرورت افزایش و گسترش استفاده از انرژی‌های نو در ایران بر ساخت راکتورهای کوچک در کشور در چارچوب برنامه‌ای ملی تاکید کرد و گفت: می‌توان نیروگاه‌های کوچک اتمی را در تعداد بالا و مشخص ساخت، چون ساخت نیروگا‌ه‌های اتمی بزرگ ما را به کشورهای قدرتمند وابسته می‌کند. من سی سال پیش در یک کنفرانس بین‌المللی گفتم بهتر است کشورهای نیمه صنعتی به جای نیروگاه‌های بزرگ نیروگاه‌های کوچک مثلا 300 مگاواتی بسازند چون هم به لحاظ اقتصادی و هم تکنولوژیک در دسترس‌تر و با صرفه‌تر هستند.
            کلید اصلی برنامه ملی و مستقل هسته‌ای ساخت راکتور اراک است

اولین رییس سازمان انرژی اتمی کشور با اشاره به اهمیت و ضرورت وجود راکتور تحقیقاتی 40 مگاواتی اراک برای تست سوخت نیروگاه‌های اتمی کشور در آینده تصریح کرد: وقتی برنامه درازمدت برای ساخت نیروگاه‌های اتمی در کشور داریم به راکتوری مثل IR-40 نیاز داریم تا بتوانیم سوخت این نیروگاه‌ها را در این راکتور تست کنیم.
            اعتماد تاکید کرد: کلید اصلی یک برنامه ملی و مستقل هسته‌ای به ویژه برای حرکت به سمت تولید برق از طریق نیروگاه‌های هسته‌ای در کشور، ساخت راکتور تحقیقاتی اراک است که از نیازهای اساسی ایران در آینده محسوب می‌شود.
            وی در پاسخ به این پرسش که ساخت نیروگاه‌های آب سبک راحت‌تر است یا سنگین؟ و ایران قبل از انقلاب به سراغ آب سنگین رفت یا خیر؟ گفت: راکتور‌های قدرتی که می‌سازیم باید از نوع آب سبک باشد، اما برای تست سوخت باید راکتوری داشته باشیم که این مواد را تست کنیم. در گذشته ساخت راکتور آب سنگین در دستور کار ما نبود، علاوه بر این در آن مقطع با دنیا ارتباط خوبی داشتیم و نیازی به حرکت و برنامه‌ریزی بر روی راکتورهای آب سنگین نبود. این مرحله (ساخت راکتور آب سنگین) برای ایران لازم است چون کشورهای صنعتی با ما در زمینه تکنولوژی هسته‌ای همکاری نمی‌کنند.
            اولین رییس سازمان انرژی اتمی کشور با اشاره به برخورد غرب با ایران بر سر فعالیت‌های هسته‌ای ایران گفت: در افتادن این‌ها (غرب) با ایران به خاطر مساله هسته‌ای نیست و اتم بهانه است، بهانه‌ای که توانستند با آن یقه ایران را بچسبند در حالی که ایران به دنبال سلاح نیست و آن را به صراحت نیز بیان کرده و آنها هم این را به خوبی می‌دانند.
            باید به نوعی متفاوت از تعامل با دنیا برسیم

وقتی با آمریکا مذاکره می‌کنیم شعار مرگ برآمریکا چه معنایی دارد!

وی با بیان این‌که "باید به نوعی متفاوت از تعامل با دنیا برسیم" گفت: آن‌چه تا به امروز صورت گرفته است چندان جواب نداده است. تا وقتی روال خصومت‌آمیز و تنش‌زا نسبت به کشورها به کار گرفته می‌شود، نمی‌توان در تعامل با کشورهای دیگر منافعی به دست آورد. شعار "مرگ بر آمریکا" در حالی که با این کشور مذاکره می‌کنیم چه معنایی دارد! مگر در حالی که ما با روس‌ها تعامل حداقلی مثبت داریم و از آن‌ها نیروگاه اتمی خریدیم، رفتارشان با ما خیلی خوب است؟
            روس‌ها به دنبال آن هستند که دست ایران را در پوست گردو قرار دهند

اعتماد با اشاره به سفری که در یکی دو ماه اخیر به مسکو داشته است، اظهار کرد: تمام روس‌ها با تحریم‌های بین‌المللی و یک‌جانبه علیه ایران موافق بودند و به دنبال وسیله‌ای هستند که دست ایران را در پوست گردو بگذارند و ایران را زیر بال خودشان بگیرند، چون با ادامه اعمال تحریم‌ها بسیاری از درها به روی ایران بسته شده و بسته می‌ماند.
            موسس سازمان انرژی اتمی با انتقاد از تعطیل کردن برنامه هسته‌ای کشور بعد از انقلاب، تصریح کرد: ما باید به نوعی از تعامل با دنیا می‌رسیدیم و به نحوی با آن‌ها کنار می‌آمدیم. طبیعی است اگر آنها بفهمند طرف‌شان قدرتمند است با او کنار می‌آیند و اگر ببینند ضعیف است توی سرش می‌زنند. معتقدم با امکانات و کارهایی که قبل از انقلاب انجام شده بود امکان ادامه کار با قدرت وجود داشت.
            درس خوب اعتماد برای شاه و فرانسه

وی افزود: فرانسوی‌ها تکنولوژی هسته‌ای خوبی داشته و دارند و در آن مقطع فکر می‌کردند هر چیز را به این دلیل می‌توانند به ما تحمیل کنند. پیشنهاداتی که برای پروژه‌های هسته‌ای به ما دادند را بررسی کردیم و دو سال مذاکره شد. ما اشکالاتی به قرارداد تنظیم شده و خواسته‌های مطرح از سوی آن‌ها داشتیم اما سعی نمی‌کردند ایرادات و نقطه ‌نظرات ما را که به طرح‌هایشان داشتیم برطرف کنند. آنها فکر می‌کردند در مرحله نهایی با فشار به شاه می‌توانند از رفع این اشکالات شانه خالی کنند. در سفری که به فرانسه رفته بودم متوجه شدم وزیر کشور فرانسه قرار است به تهران برود، این در حالی بود که وزیر کشور فرانسه، محرم رییس‌جمهور این کشور بود و حتما می‌خواست پیامی را به شاه برساند.
            اعتماد ادامه داد: از آن‌جایی که به آن‌ها شک داشتم، فورا قراری را با وزیر کشور فرانسه هماهنگ کردم و در منزلش با او ملاقات کردم. به او گفتم که حدس می‌زنم برای مسایل هسته‌ای قصد ملاقات با شاه را دارید. اما وقتی من (مسوول برنامه هسته‌ای‌ ایران) اینجا هستم شما برای چه می‌خواهید با شاه ملاقات کنید؟ حتما می‌خواهید شاه را تحت فشار قرار دهید. به او گفتم که این روش نشان می‌دهد شما اخلاق سیاسی خوبی ندارید. من نمی‌توانم جلوی سفر شما به تهران را بگیرم، اما اگر شما به تهران بروید و با شاه درباره انرژی اتمی صحبت کنید و بخواهید او را تحت فشار قرار دهید، تمام قراردادها با فرانسه را از دستور کار خارج می‌کنم.
            وی ادامه داد: بعد از اخطار من فوری وزیر کشور فرانسه تلفنی با رییس‌جمهوری فرانسه صحبت کرد و اخطار مرا برای او تشریح کرد. در نتیجه رییس‌جمهوری فرانسه به او دستو داد که سفر خود را به ایران لغو کند. بعد از مراجعت به ایران موضوع را با شاه مطرح کردم و گفتم که سفر فرستاده فرانسه را من لغو کردم چون نمی‌دانم در غیاب من که متخصص هسته‌ای هستم، شما چه پاسخی می‌توانستید به پیام رییس‌جمهوری فرانسه بدهید. این داستان درس خوبی هم برای فرانسوی‌ها و هم برای شاه شد.
            اولین رییس سازمان انرژی اتمی با تاکید بر ضرورت اعمال قدرت برای رسیدن به خواسته‌ها و منافع ملی تصریح کرد: بعد از چالشی که با فرانسوی‌ها بر سر قراردادهای هسته‌ای داشتیم و در حالی که حاضر نبودند ملاحظات ما را در قرارداد بگنجانند اما با اقدامات و اعمال قدرت از سوی ما آنها تمامی موارد حقوقی‌ مورد نظر ما را که سعی داشتند از آنها شانه خالی کنند را لحاظ کردند.
            وی ادامه داد: بنابراین استقلال عمل و متخصص بودن به حرفه‌ خود مهم‌ترین دلایل موفقیت در کار است. اگر شاه می‌خواست می‌توانست من را از کار بی‌کار کند و من بارها به شاه گفتم اگر هر لحظه خواستید من را از کارم معاف کنید اشکالی ندارد، چون من به هر جای دنیا بروم می‌توانم با موفقیت کار کنم.
            اعتماد گفت: با ضعف هیچ چیز به دست نمی‌آید، بلکه با قدرت می‌توان به مقاصد خود رسید.
            اولین رییس سازمان انرژی اتمی درباره نیروگاه دارخوین که قرارداد آن قبل از انقلاب با فرانسوی‌ها بسته شد، با اشاره به این‌که ما با فرانسه چندین قرارداد داشتیم از جمله مرکز تکنولوژی هسته‌ای اصفهان اظهار کرد: تکنولوژی فرانسوی‌ها و آلمانی‌ها واقعا در زمان خودش برتر بود و هنوز هم هست. قرار بود فرانسوی‌ها دو راکتور 900 مگاواتی را برای ما در دارخوین بسازند که با انقلاب در عمل این قرارداد متوقف شد. بعد از انقلاب آن را به 360 مگاواتی تغییر دادند که بتوانیم به طور بومی خودمان بسازیم و به نظرم ایده بسیار خوبی است.
            برای خودکفا شدن می‌ارزد که صبر کنیم

وی یادآور شد: ما الان به اندازه کافی اطلاع برای ساخت راکتور داریم، ممکن است زمان ساخت آن طولانی شود اما برای خودکفا شدن می‌ارزد که صبر کنیم.
            اکبر اعتماد در ایسنا
            اعتماد درباره تاثیر تحریم‌ها در کند کردن ساخت راکتور‌هایی از جمله دارخوین و اراک گفت: اگر گرفتار تحریم نبودیم می‌توانستیم این راکتورها را در 10 سال بسازیم، اما الان که تحریم هستیم شاید 20 سال به طول ‌انجامد. 30 سال طول کشید تا توانستیم فن‌آوری غنی‌سازی را در اختیار بگیریم، درست است روند طولانی می‌شود، اما بالاخره توانمند می‌شویم.
            وی با اشاره به طولانی شدن ساخت نیروگاه بوشهر ضمن یادآوری انعقاد قرار داد با روس‌ها در شرایطی که شوروی از هم فرو پاشیده بود اظهار کرد: روس‌ها برای ساخت و تکمیل نیروگاه با مشکلات زیادی رو به رو بودند از جمله این‌که تکنولوژی ساخت برخی قطعات مهم نیروگاه در کشورهای تازه استقلال یافته قرار داشت و تا روس‌ها روند تولید و ساخت آن قطعات را در روسیه ایجاد کنند زمان زیادی می‌برد، هم‌چنین تغییر طراحی و ساختار نیروگاه به لحاظ ساختمانی و تجهیزات از سیستم آلمانی به روسی امر بسیار حساس و پیچیده و زمان‌بری بود که علاوه بر این‌ها ایمنی نیروگاه را نیز تحت‌الشعاع قرار می‌داد و مهم‌تر این‌که آمریکایی‌ها در سال‌های گذشته فشار زیادی به روسیه آورند که این نیروگاه را راه‌اندازی نکند.
            در قراردادهای جدید ساخت نیروگاه اتمی سهم ایران باید بیشتر باشد

باید در ساخت نیروگاه اتمی با کشورهایی که ایمنی برایشان یک فرهنگ است نه دستورالعمل همکاری کنیم

رییس سازمان انرژی اتمی در زمان قبل از اتقلاب درباره نیروگاه جدید هزار مگاواتی که گفته شده سال آینده ساخت آن توسط روس‌ها در بوشهر آغاز خواهد شد، تصریح کرد: معتقدم قرارداد بستن با روس‌ها خیلی مثبت نیست. در عین حال معتقدم در قراردادهای جدید برای ساخت نیروگاه‌های اتمی باید ایران سهم بیش‌تری در ساخت تجهیزات و جنبه‌های فنی آن داشته باشد و البته کلید در دست نباشد. باید با کشورهایی قرارداد ساخت نیروگاه امضا کنیم که مساله و مفهوم ایمنی برایشان به عنوان یک فرهنگ باشد نه یک دستورالعمل. در هر صورت روس‌ها از این نیروگاه باز برای دربند کردن ایران و تحت فشار قرار دادن ما استفاده خواهند کرد.
            اتهامات وارد شده به ایران از سوی آژانس مبتنی بر منابع جاسوسی است

وی در ادامه درباره اتهامات و ادعاهای مطرح شده درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران در گذشته که آژانس تحت عنوان مطالعات ادعایی از آن نام می برد تصریح کرد که اتهامات وارد شده به ایران از سوی آژانس مبتنی بر منابع جاسوسی است و معتبر نیستند.
            اعتماد با اشاره به سابقه و شناختی که از بازرسان آژانس دارد اظهار کرد: تمام بازرسان آژانس از توانایی جاسوسی برخوردارند و به کشورهایشان درباره همه مسایل ایران و نه فقط موضوع هسته‌ای اطلاعات می‌دهند.
            دولت " تدبیر و امید" بیشتر از تبلیغ به واقعیت‌ها اشاره کند

برنامه فعلی سازمان انرژی اتمی کارشناسی و متناسب با شرایط کشور نیست

اولین رییس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این‌ پرسش که اگر امروز مدیریت برنامه هسته‌ای ایران را برعهده داشتنید اولویت را در چرخه سوخت به کدام بخش می‌دادید؟ گفت: معتقدم دولت جدید "تدبیر و امید" باید بر اساس شرایط اقتصادی و سیاسی و نیاز آینده کشور به انرژی هسته‌ای به بازنگری در برنامه هسته‌ای ایران بپردازد و نتیجه را به روشنی نیز برای مردم بازگو کند و بیش‌تر از تبلیغات به واقعیت‌ها اشاره کند. پیشنهاد می‌کنم با متخصصان فنی و سیاسی مشورت کنند و در برنامه هسته‌ای ایران تجدیدنظر کنند. پیشنهاد من این است با توجه به این‌که در مضیقه انرژی نیستیم برنامه هسته‌ای ایران می‌تواند بومی و ملی شود. از آن‌جایی که تکنولوژی صلح‌آمیز هسته‌ای در بسیاری از تکنولوژی‌ها و زمینه‌های صنعتی و پزشکی و غیره موثر است این برنامه را باید بومی و ملی کنیم و بدون هیچ تعیین زمان مشخصی کار را جلو ببریم. به نظر من برنامه فعلی سازمان انرژی اتمی چندان کارشناسی و متناسب با شرایط کشور نیست.
            مگر آمریکایی‌ها "اتم" را از روی انجیل خواندند که توانستند آن را اجرا کنند! ما هم می‌توانیم

وی درباره مشکلات دسترسی به تکنولوژی هسته‌ای تحت تاثیر تحریم‌ها و کاهش روابط سیاسی با کشورهای پیشرفته در این زمینه گفت: مگر آمریکایی‌ها "اتم" را از روی انجیل خواندند که توانستند آن را اجرا کنند! ما هم می‌توانیم این کار را انجام دهیم اما در یک دوره زمانی طولانی‌تر.
            اعتماد در ادامه گفت‌وگو با ایسنا درباره پذیرش غنی‌سازی از سوی 1+5 در چارچوب توافق ژنو با تاکید بر این‌که امروز ایران از مرز غنی‌سازی عبور کرده است، گفت: غنی‌سازی دیگر برای ما امر پیش پا افتاده‌ای است. امروز ما بیشتر به راکتور‌های کوچک به ویژه ساخت راکتور تحقیقاتی اراک نیاز داریم. اما آن‌چه من از توافق برداشت کردم این است که آن‌ها (1+5) غنی‌سازی را ممنوع نکردند اما در پایان شش‌ ماه نباید ذخایر اورانیوم 5 درصدی‌مان افزایش یافته باشد.
            به اعتقاد وی این به معنی آن است که در این مدت نباید به غنی‌سازی ادامه دهیم.
            به گزارش ایسنا، بر اساس توافق ژنو ایران از تاریخ 30 دی‌ماه به غنی‌سازی 5 درصدی خود ادامه می‌دهد اما اورانیوم تا غنای 5 درصدی که از این تاریخ تولید می‌شود باید به اکسید اورانیوم تبدیل شود و به این ترتیب ذخایر اورانیوم 5 درصدی ایران از تاریخ اجرای توافق به مدت شش ماه افزایش نخواهد یافت. شایان ذکر است ایران در حال حاضر بیش از هفت تن ذخایر اورانیوم 5 درصدی در اختیار دارد.
            تلاش کشورهای عربی برای تاثیرگذاشتن بر برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران بیهوده است

وی درباره درخواست برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس برای ورود به مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 بعد از توافق ژنو با بیهوده خواندن تلاش این کشورها برای تاثیرگذاشتن بر برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران اظهار کرد: آمریکایی‌ها مرتب به این کشورها سفر می‌کنند و ایران را به عنوان یک تهدید مطرح می‌کنند و درباره نیروگاه بوشهر نیز تبلیغات منفی می‌کنند. اسراییل دشمن درجه اول کشورهای عربی حوزه خلیج فارس بود و چند بار به آن‌ها حمله کرده است در حالی که ایران به هیچ وجه به سرزمین و ملتی حمله نکرده است چرا که اساسا در فرهنگ خود گرایشی به اعمال زور و خشونت ندارد.
            رد درخواست صدام برای مشارکت در برنامه هسته‌ای عراق

اولین رییس سازمان انرژی ایران در زمان قبل از انقلاب با اشاره به درخواست صدام حسین از وی برای حضور در عراق و مشارکت در برنامه هسته‌ای این کشور در زمان جنگ تحمیلی گفت: در فرانسه بودم که به روش‌ها و طرق مختلف درخواست برای سفر من به عراق مطرح شد و در نهایت به واسطه یکی از دوستانم سفیر عراق در فرانسه سعی کرد من را ببیند و پیشنهاد صدام را مطرح کند. اما پاسخ من این بود که در زمان جنگ غیرممکن است که به عراق بیایم اما اگر صلح شد، هر کاری از دستم برآید انجام می‌دهم ولی نه الان که با ایران در جنگ هستید. عراق باید دوست ایران باشد نه این‌که با ایران بجنگد.
            نباید مردم را فراموش کنیم

اعتماد با اشاره به تجربیاتش از دوره مدیریتش در سازمان انرژی اتمی با تاکید بر این‌که در تمامی لحظات باید به این فکر کنیم که برای مردم کار می‌کنیم، گفت: وقتی خیلی درگیر کارها شده بودم یک روز به این فکر کردم که نکند اتم و مشغله کار باعث شود که ما از هدف اصلی‌مان که خدمات رساندن به مردم از طریق انرژی اتمی است بازمانیم . به خاطر همین در روز نیم ساعت به میان مردم در کوچه و خیابان می‌رفتم و با مردم از نزدیک در رفت‌ و‌ آمد بودم تا یادم نرود که برای مردم ایران کار می‌کنیم.
            مردم ایران از انرژی هسته‌ای دفاع می‌کنند به شرط این‌که با آن‌ها رو راست باشیم

وی تاکید کرد: جدایی از مردم سم مهلک برای حکومت و دولت است. متاسفانه امروز در کشور نمی‌بینیم و نمی‌شنویم که اساتید دانشگاه و صاحب‌نظران درباره تحولات هسته‌ای نظرشان را بیان کنند. سیاست و دموکراسی این است که مردم درباره مسایل کشور خود نظر دهند. مردم ایران از انرژی هسته‌ای دفاع می‌کنند اما به شرط این‌که با آن‌ها رو راست باشیم و واقعیات را به آن‌ها بگوییم. معتقدم غیر ممکن است این دولت بتواند چیز قابل قبولی به دست آورد، بدون این‌که ملت را در آن مشارکت دهد. مادامی که مردم را توجیه نکنیم و برایشان مسایل را توضیح ندهیم پیشرفتی صورت نمی‌گیرد.
            اکبر اعتماد در ایسنا
            در نیت روحانی برای عبور از وضع فعلی شکی ندارم

وی درباره عملکرد 100 روزه دولت حسن روحانی خاطرنشان کرد: معتقدم آقای روحانی در مقطعی رییس‌جمهور شدند که کشور در وضع بسیار بدی بود و اداره کشور در این شرایط بسیار سخت است. او صادقانه می‌خواهد کشور از وضع بغرنج فعلی عبور کند و کشور بتواند بهتر کار کند. همکارانی که انتخاب کرد خوب هستند، اما متاسفانه طیف مشکلات به قدری در داخل و خارجه وسیع است که شانس موفقیت را پایین می‌آورد. این‌که تا چه حد دستگاه‌های دیگر از جمله مجلس شورای اسلامی به اتفاق هم پیش روند مبهم است اما در نیت آقای روحانی برای عبور از وضع فعلی شکی ندارم.
            اعتماد با اشاره به مصاحبه تلویزیونی اخیر رییس‌جمهور گفت: سیاست آقای روحانی را قبول دارم، اما ایشان باید مشکلاتش را شفاف‌تر بیان کند. مشکلات سیاسی کشور جای دیگر است که رییس‌جمهور در آن مصاحبه آن‌ها را نگفتند.
            مشکل برنامه هسته‌ای ایران سیاسی شدن آن است

وی با بیان این‌که مشکل برنامه هسته‌ای ایران سیاسی شدن آن است درباره تاکید غرب بر تعلیق غنی‌سازی ایران در سطح 20 درصد گفت: اگر کشوری غنی‌سازی می‌کند و عضو ان پی تی است و این معاهده نیز فعالیت غنی سازی را برای اعضا پذیرفته است چرا باید درخواست تعلیق این فعالیت را کند؟ اگر آنها درباره برنامه و فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران مساله و سوال یا نگرانی دارند باید مذاکره کنند نه این‌که ما را از حقوقمان محروم سازند و یا ما برای رفع ابهامات و نگرانی آنها از حقوقمان کوتاه بیایم.
            وی در پاسخ به این پرسش که اخیرا از سوی برخی مقامات کشورمان عنوان شده است که بر اساس برخی اسناد در آمریکا غنی‌سازی در خاک ایران در زمان شاه و همزمان مدیریت شما بر سازمان انرژی اتمی از سوی این کشور پذیرفته نشده است، گفت: این ادعا صحیح نیست چون ما با تکنولوژی لیزر سراغ غنی‌سازی رفتیم و آمریکایی‌ها نه از ما خواستند و نه در شرایطی بودند که از ما بخواهند غنی‌سازی را انجام ندهیم. ما به دنبال تکنولوژی هسته‌ای رفتیم بدون تکیه بر آمریکا و قرارداد دوجانبه با آمریکا را چون خلاف مصالح ملی‌مان بود، امضا نکردیم در حالی که چهار سال هم با آن‌ها مذاکره کردیم.
            اعتماد ادامه داد: ما برای غنی‌سازی از لیزر استفاده کردیم که در آن مقطع آمریکا و فرانسه این تکنولوژی را تازه آزمایش می‌کردند. ما در مرکز اتمی امیرآباد سعی بر این داشتیم که این تکنولوژی را مهار کنیم اما بعد این پروژه که در سطح آزمایشگاهی بود با تحولات انقلاب اسلامی ناتمام ماند.
            همیشه می‌ترسیدم آمریکا و اروپا یک روز به ما سوخت ندهند

اولین رییس سازمان انرژی اتمی کشور در پاسخ به این پرسش که چرا وقتی رابطه سیاسی ایران در زمان شاه با آمریکا و کشورهای اروپایی خوب بود اصرار بر غنی‌سازی در خاک ایران داشتید؟ اظهار کرد: از ‌آن‌جایی که در شرکت تولید سوخت فرانسوی یورودیف شریک شده بودیم می‌گفتند نباید از بابت سوخت نگرانی داشته باشید اما من همیشه فکر می‌کردم و می‌ترسیدم که این‌ها (آمریکا و اروپا) یک روز بهانه ‌آورند و به ما سوخت ندهند، بنابراین به این سمت رفتیم که خودمان هم این تکنولوژی را یاد بگیریم. چند سال بعد از انقلاب، فرانسه اعلام کرد که اورانیوم غنی‌شده به ایران از سهمی که در شرکت یورودیف دارد را نمی‌دهد.
            وی درباره قرارداد هسته‌ای آمریکا با هند که حق غنی‌سازی برای هند در قالب این قرارداد مورد تایید قرار گرفته است، گفت: کشورهایی از جمله هند، پاکستان و اسراییل خارج از قانون هستند و با وجود ساخت بمب اتمی آمریکا با آن‌ها قرارداد هسته‌ای می‌بندد اما در مواجهه با ایران از روی شک و ابهام و تهدید برخورد می‌کند. ما با آمریکا چهار سال درباره موافقت دوجانبه صحبت می‌کردیم و در نهایت به دست هم آمد، اما برای تصویب به مجلس شورای ملی نرسید. آمریکا برای دست یافتن به خواسته خود درباره گرفتن حق بازفرآوری سوخت از ایران توجیه می‌کرد که آن‌چه در قرارداد درباره بازفرآوری است فقط برای شما (ایران) نیست، بلکه برای سایر کشورها هم وجود دارد و زیر بار پذیرش آن برای ایران نمی‌رفتند. در نهایت ما پیشنهاد دادیم که آمریکا باید در این قرارداد ایران را کشوری "کامله‌الوداد" بشناسد و تمام شرایط آن را برای ایران نیز اعمال کند؛ یعنی آمریکا هر رفتاری با کشورهای دیگر به خصوص کشورهای صنعتی بزرگ در زمینه فعالیت‌های هسته‌ای داشت باید درباره ایران هم همان رفتار به اجرا درآید.
            درخواست آمریکا از شاه را رد کردم چون خلاف حاکمیت ملی ایران بود

اعتماد ادامه داد: آن‌ها تاکید داشتند که بعد از آن‌که سوخت مصرف شده از نیروگاه خارج می‌شود، هر کاری خواستیم با آن انجام دهیم با اجازه و موافقت آمریکا باشد اما من با این مساله موافقت نکردم. حتی رییس‌جمهور آمریکا به شاه نامه نوشت که شرایط آمریکا را در چارچوب دوستی دو کشور بپذیریم اما من به درخواست آمریکا پاسخ رد دادم چون این مساله خلاف حاکمیت ملی ایران بود. شاه هم نظر من را پذیرفت.
            رییس پیشین سازمان انرژی اتمی با اشاره به قرارداد تکمیل نیروگاه بوشهر با روسیه تصریح کرد: آ‌ن‌چه ما در قرارداد با آمریکا و فرانسه قبول نکردیم متاسفانه در قرارداد تکمیل نیروگاه بوشهر با روس‌ها پذیرفته شد. بر اساس این قرارداد نه تنها باید سوخت نیروگاه پس از استفاده به روسیه بازگردد بلکه باید هزینه انتقال سوخت را هم ایران بپردازد.
            ورود و فعالیت اعتماد در سازمان انرژی اتمی

اعتماد که موسس سازمان انرژی اتمی و متولی برنامه هسته‌ای ایران پیش از انقلاب اسلامی در زمان حکومت پهلوی است درباره چگونگی ورودش به برنامه هسته‌ای ایران می‌گوید: من مشغول کار برای تشکیل دانشگاه بوعلی‌سینا در همدان بودم که یک روز من را صدا کردند و گفتند "اتم" می‌خواهیم. به تهران آمدم و به دفتر شاه رفتم. آن‌ها می‌خواستند به سرعت کارها را انجام دهند، اما من یک ماه زمان خواستم تا گزارشی درباره شرایط انجام برنامه‌ هسته‌ای ایران تهیه کنم. بعد از یک ماه گزارش را به شاه دادم و او هم عینا آن را قبول کرد.
            وی ادامه داد: من تک و تنها مسوول فعالیت‌های هسته‌ای شدم. دو سال طول کشید تا فعالیت‌ها شکل گیرد و بعد از چهار سال، چهار نیروگاه در دست ساخت داشتیم. برای 30 الی 40 سال اورانیوم خریداری کردیم و مقداری هم اکتشاف کرده بودیم. اکتشاف اورانیوم کار بسیار سختی است، اما با استفاده از دستگاه‌های مخصوص اندازه‌گیری در داخل هواپیما و برای اولین‌بار در دنیا در سطحی وسیع خاک ایران را 500 متر به 500 متر بررسی کردیم و نقشه جامعی از مناطقی که احتمالا دارای ذخایر معدنی اورانیوم بودند، شناسایی کردیم، اما متاسفانه بعد از انقلاب تمام این اقدامات به خاطر ناآگاهی از بین رفت.
            آن‌چه من را ناراحت کرد قطع شدن کارهایی بود که ما انجام داده بودیم

این مدیر با سابقه هسته‌ای کشور در پاسخ به این پرسش که مهم‌ترین "ای کاش" شما در سال‌های گذشته در زمینه فعالیت‌های هسته‌ای ایران چه بوده است؟ گفت: آن‌چه من را ناراحت کرد قطع شدن کارهایی بود که ما انجام داده بودیم، متاسفانه هنوز هم آن کارها به سرانجام نرسیده است. اگر به من چند سال دیگر وقت داده می‌شد خیلی از طرح‌های در دست انجام محقق می‌شد. اما بعد از انقلاب هر‌چه کرده بودم، دور ریخته شد.
            اکبر اعتماد در ایسنا
            "انرژی اتمی" پرقدرت‌ترین و پاک‌ترین سازمان ایران در زمان شاه

اعتماد در پاسخ به این پرسش که مسوولان ایران بعد از انقلاب برای استفاده از تجربیات شما به سراغتان آمدند؟ اظهار کرد: 10 سال بعد از انقلاب هیاتی از ایران با من در سوییس ملاقات کرد و به من پیشنهاد دادند که به ایران بازگردم تا فعالیت‌های هسته‌ای در چارچوب سازمان انرژی اتمی که از قبل انقلاب وجود داشت را دنبال کنم. آن‌ها به من گفتند بعد از 10 سال معلوم شده سازمان انرژی اتمی در زمان شاه پرقدرت‌ترین و پاک‌ترین سازمان در ایران بوده است و به این خاطر به من تبریک گفتند. اما من به آن‌ها گفتم، این حرف‌ها را به من نگویید، به مردم بگویید، چون من از کاری که انجام داده ام آگاه و مطمئن هستم و در این سال‌ها هم سرم را راحت بر بالین گذاشته‌ام. آن ها چندین بار از من خواستند که برگردم اما من قبول نکردم چون واقعا مطمئن نبودم که وضعیت در ایران به چه سمت پیش می‌رود و اصلا من می‌توانستم در شرایط جدید در ایران کار کنم و آیا اختیارات کافی خواهم داشت؟ بنابراین من پیشنهاد بازگشت به ایران و قبول مسوولیت سازمان انرژی اتمی ایران را نپذیرفتم.
            گفت‌وگو از خبرنگار ایسنا: زهرا اصغری
            انتهای پیام

مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

نظر

• tom cruise
              عضو فعال
              • Mar 2012
              • 4756

فکر کنم کم کم باید بر دستکش مخملی روی پنجه اهنین اوباما بوسه بزنند ...و گرنه اگر شفاعت این بابا نبود با این تحریمهای جدید کلهم همه اینها را له میکرد.......
              این تهدیدهای غنی سازی که اولش با4شروع شد بعد20شد الان گفتند 60 غنی سازی میکنیم......هیچ پشیزی ارزش ندارد کما اینکه تهدیدهات علنی کره شمالی هیچ پوچ بود و هارت و پورت.....
              مثلا ایران بمب اتم بسازد باهاش چه غلطی می تواند بکند؟ بزند هرجای اسرائیل بیت المقدس از صفحه زمین محو می شود تازه اگر در عوض 100تا نخورد....چون شهرهای انها بهم نزدیک است...در واقع مباره با اسرائیل برای این است غرب نظظام را به رسمیت بشناسد و کاری نداشته باشد با داخل ....بیشترین خطر بمب اتم ایران بیشتر برای اعراب و روسیه چین است....و گرنه امرکیا ده هزار مایل انطرف ایران چه خطری حس میکند از بمب اتم تازه 100بمب اتم به امریکا بخورد اخ نمی گوید و همچنان یگانه قدرت اقتصادی نظامی صنعتی روی زمین است.....
              کشوری که بتواند غنی سازی کند راحت تر می تواند بمب بسازد بر عکس عراق لیبی...که بمب و اورانیوم غنی شده خریده بودند و دانش نداشتند حسابشان از کره شمالی و ایران که غنی ساز ی کنند جداست....و با جنگ هم نمیتوان ان را از بین برداگر امرکیا میخواست از بین ببرد همان80بمباران میکرد ریشه کن میکرد نطنز را ..لذا اینها باید ادم شوند یا مثل کره می روند حبس یا مثل اینها تحریم....و چون در ایران بنده پولند و اگر پول نباشد این جنگ قدرت بین عسگر اولادیها بابک زنجانی ...و شهراک جزایری....نبود زود جام میخورند و نرمش قهرمانانه میکنند....
              در واقع از زمان بوش و قدیم تر زمان محمد رضا غرب پذیرفته بود اینها می خواهند بمب بسازند و کار ی نمیتوان کردلذا فقط با گسترش غربگرایی میتوان سطح فرهنگی را بالا برد و وانها را وابسته کرد منتها کشورهای همسایه از بس زیراب زدند از اعراب تا اسرائیل مجبور شدند یکم سخت بگیرند انتخابات 88و عزل هاشمی از خبرگان نور علی نور شد و حجت تمام کرد که اینها به مردم خود رحم نمیکنند لذا لیاقت اتمی شدن ندارند ....حالا تصمیم گرفتند قدرت را در ایران به زور به کسانی بدهند که ظاهرا دم از مردمسالاری یا حقوق بشر و.. بزنند ...
              در مناظرات ولایتی میگفت تو جلیلی چرا کوتاه نیامدی در مذاکرات..او هم گفت واللا و بالله اینها چنین چیزی نگفتند ان چیزی که درذهن شماست نیز نبود....در واقع به ولایتی گفت پیشنهاد تعلیق در برابر کاهش تحرمی ندادند ....
              چرا؟ چون میخواستند اینها کله پا شوند
              در واقع این جلیلی هم حاضر بود 20را تعلیق کند در عوض این 4تا تحریم را بردارند ..منتها غرب کش داد قضیه و مصر بود از باند هاشمی به قدرت برسند
              و گرنه کافی بود با جلیلی یکم راه می امدند همانقدر که با اینها امدند انقدر با خو ب شدن وضع دلار ....نظام هیچ نیازی به اوردن امثال روحانی نیمدید با امدن جلیلی راحت صدها هزار فرار مهندس دکتر..و دهها ملیارد خروج ارز و...خرید سلاح اعراب ده برابر می شد....ناوگان امرکیا با استقبال گرم مردم در جزیره العرب می ماند ....خوشبخانه بر عکس مغز سرمایه دار زالو صفت ایرانی که بجز چاپیدن مردم دنبال هیچ چیز نیست انها وارث تمدن اتن و مهد عقلند... و این دیوانه بازی ها به مغزشان نخورد....
              کشوری که مالیاتش را کارگر و کارمند میدهند نفت گازش در استانهایی خرج می شود و صرف ملیاردر شدن عه ای می شود در حالیکه در بوشهر زلزله خانه خشتی خراب میکند و در خوزستان مهد نفت اب ندارند....غلط میکند دم از عدالت می زند....
              https://www.facebook.com/profile.php?id=10001066806953
              tom cruise in face book

نظر

• tom cruise
                عضو فعال
                • Mar 2012
                • 4756

این اعتراف روحانی است در سالهای قبل...متنش باید خیلی بیشتر از این باشد...کاملش نیافتم....
                انوقت جالب است مردمی که خود به روحانی رای دادند این حرفهایش را قبول ندارند
                در سالنامه همشهری ۸۸ مصاحبه مفصل و صریحی با حسن روحانی، دیپلمات باسابقه، چاپ شده بود که روی من تاثیر زیادی داشت و مدتها بود به دنبال مطرح کردن آن بودم.
                https://www.facebook.com/profile.php?id=10001066806953
                tom cruise in face book

نظر

• وحید 20
                  ستاره‌دار(98)
                  • Mar 2011
                  • 29911

روحانی:
                  برخی ها در حفظ تحریم ها منفعت دارند

رئیس‌جمهور با بیان اینکه به موقع به مردم خواهم گفت که یک عده نمی‌خواهند تحریم برداشته شود، گفت: یک عده از عادی شدن شرایط کشور با دنیا به خاطر منافع شخصی و گروهی مخالف هستند.

وی در بخش دیگری از سخنانش به مذاکره ایران با ۱+۵ اشاره کرد و گفت: در بحث مذاکره با ۶ قدرت دنیا دیدیدم چه مسائلی وجود دارد خیلی حرف دارم اما موقع گفتن آن، اینجا نیست؛ به موقع به مردم خواهم گفت که یک عده نمی‌خواهند تحریم برداشته شود و یک عده از عادی شدن شرایط کشور با دنیا به خاطر منافع شخصی و گروهی مخالف هستند.

وحانی افزود: ”ما باید به فکر ملت باشیم و خود را فدای ملت کنیم. ما این راه را با هم شروع کردیم و مردم در ۲۴ خرداد هم دست به دست هم دادند و پیام خود را به گوش همه رساندند. این خادم به تمام عهدش با هر قیمتی که باشد وفادار خواهد ماند و ما باید با هم این راه را ادامه دهیم. مردم باید در صحنه حاضر باشند اگر با هم بودیم راه را تا پایان ادامه وی طی خواهیم کرد.

رئیس جمهور اضافه کرد: دولت از تهمت، اتهام و صدای کسانی که تریبون پیدا می‌کنند، نمی‌هراسد و من می‌گویم غصه نخورید و فکر هم نکنید، کار بزرگی را شروع کرده‌اید. می‌دانم حرف‌هایی که می‌زنم بارش سنگین است. می‌دانم در میدان‌هایی قرار می‌گیریم و من آماج تیرها را می‌بینم اما نترسید، اتکا به خداوند داشته باشد و بدانید در مسیر حق گام بردارید، خداوند شما را یاری خواهد کرد. ملت پشت سر ما و در کنار ما و پیش روی ما خواهند بود .

روحانی تصریح کرد: فضای سیاسی هم با اجرایی شدن اولین قدم در توافق ایران با ۱+۵ فضای جدیدی ایجاد می‌شود، ما طناب‌هایی که دست و پای اقتصاد ما را بسته بودند که همان تحریم بود البته نه اینکه از تحریم بترسیم ولی با این طناب که نمی‌شود کار کرد. بنابراین اراده دولت این بود که این طناب‌ها را یکی یکی ببرد و قطع کند و اولین آن چند روز دیگر انجام می‌شود. در پتروشیمی، کشتیرانی، بیمه، صنعت خودرو و بخشی از امور بانکی تحریم‌ها برداشته می‌شود.

رئیس جمهور ادامه داد: می‌گویند ساختمان تحریم‌ها هنوز باقی می‌ماند، بله درست است باقی می‌ماند اما ما یکی دو پایه آن را پایین آورده‌ایم. البته توطئه دشمنان را یک روزه نمی‌توان بر هم زد و باید قدم به قدم انجام شود که این کار کار بسیار سختی است.

روحانی خطاب به حاضرین در مراسم گفت: بدانید در توافق با دنیا، ما با فلان کشور ضعیف در گوشه‌ای از دنیا مذاکره نمی‌کنیم. روبروی ما ۶ قدرت بزرگ هستند که با ما حرف می‌زنند، پس مسلم است که باید به دنبال توافق برد – برد بود و شعار ما هم همین بود.

رئیس جمهور با بیان اینکه باید در مذاکره حداکثر هنرمندی‌ها را داشته باشیم، گفت: آن مقدار که من از سیاست خارجی ایران مطلع هستم و در طول مدت ۲۰ سال گذشته به طور مستمر ممارست داشته‌ام می‌گویم افرادی را که برای مسئولیت دیپلماسی انتخاب کرده‌ام، از قویترین افراد هستند و من آنها را می‌شناسم. افرادی توانمند و صاحب‌نظر هستند که البته طرف ما هم توانمند است، به هر حال، میدان مسابقه یا به تعبیری میدان کشتی است، هر دو طرف قوی هستند.

وی افزود: اما برای ما خط‌های قرمز مهم است که مربوط به منافع ملی و امنیت ملی می‌شود، ما آن خطوط را مراعات کرده و مراعات می‌کنیم و بر همین اساس اولین قدم‌ها برداشته شده و سایر قدم‌ها را نیز برمی‌داریم.

نظر

• وحید 20
                    ستاره‌دار(98)
                    • Mar 2011
                    • 29911

سردار نقدی: کسانی که فکر می کنند با مذاکره بسیاری از مشکلات حل خواهد شد در اشتباهند
                    پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
                    رییس سازمان بسیج مستضعفین گفت: عزت، استقلال و سربلندی ایران مدیون ایستادگی و مقاومت ایران در برابر استکبار است.

به گزارش پنج شنبه شب ایرنا، سردار محمدرضا نقدی در آیین یادمان شهدای هسته ای کشور و شهید مصطفی احمدی روشن در اردکان افزود: روزگار سختی را گذارنیده ایم؛ این روزها روزهای خوبی برای ملت ایران است؛ چرا با که با قدرت جواب اشغالگران و مستکبران را می دهیم.

وی با اشاره به اینکه استکبار جهانی همان جنایتکار خونخوار سابق است، تصریح کرد: استکبار با بهانه دستیابی ایران به فناوری هسته ای دست به جنایت و ترور شخصیت های دانشمند ما می زند؛ در گذشته نیز شخصیت های پاک و مؤمنی که کاری جز رواج دین اسلام نکرده بودند، ترور می کرد.

وی اضافه کرد: امروز آمریکا به قدرت، سلاح و اقتدار بالایی دست پیدا کرده چنانچه همه دنیا را از آن خود می داند و می خواهد همه از او تبعیت کنند.

سردار نقدی گفت: آن کسانی که فکر می کنند با مذاکره با استکبار و یا حل مسأله هسته ای بسیاری از مشکلات حل خواهد شد در اشتباهند چرا که استکبار، ماهیت وحشی گری، خوی فرعونی، جنایتگری و تروریستی دارد؛ ملت ایران نجیب است اما دشمن این ملت، وحشی است.

وی با بیان اینکه امروز از داخل خاک آمریکا صدها شبکه ماهواره ای علیه ما دست به کفر و دروغ پردازی زده اند، ادامه داد: ماهیت آمریکا همین الان برای مردم روشن است؛ چرا که دشمنی ها و تحریم ها ادامه دارد و پایگاه تمام تروریست ها در آمریکا مستقر است.

این مقام مسؤول، مساله را مبارزه با ظلم و طاغوت و تحریم ها و ظلم و ستم های استکبار را وسیله ای برای قدرتمند شدن ایران دانست و افزود: امروز عکس رهبر ما به عنوان بزرگترین آزادیخواه جهان در دل آمریکا بلند است.

وی گفت: ماهیت رژیم آمریکا وحشی گری بوده و هیچ اعتمادی به او نیست؛ چون ملت ایران بیدارند و نباید فریب برخی افراد دروغگو را بخورند

نظر

• وحید 20
                      ستاره‌دار(98)
                      • Mar 2011
                      • 29911

اوباما خطاب به سناتورها:‌
                      رییس جمهور آمریکا در سخنانی خطاب به سناتورها اظهار داشت :‌ سناتورها باید فرصتی که اکنون برای مذاکره با ایران بدست آمده را مغتنم بدانند.

به گزارش سرويس بين‌ الملل انتخاب به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس ؛ این خبرگزاری به نقل از اوباما ادامه داد :‌ اکنون زمان مناسبی برای اعمال تحریم های جدید آمریکا علیه ایران نیست.

اوباما در دیدار شب گذشته خود با سناتورهای جمهوری خواه آمریکایی افزود : چنانچه گفتگوها و مذاکرات با ایران به نتیجه‌ای نرسید و تهران اقدامات لازم برای توافق نهایی را انجام نداد ،‌ آنگاه آماده امضای طرح تشدید تحریم های ضدایرانی هستم .

رئیس جمهور آمریکا از نمایندگان خواست از طرح تشدید تحریم ها علیه ایران منصرف شوند. این طرح توافقنامه ای را که ماه نوامبر در مورد برنامه هسته ای تهران ، بین ایران و قدرت های بزرگ پنج به علاوه یک (آمریکا ، فرانسه ، انگلیس ، روسیه ، چین و آلمان) در ژنو سوییس به امضا رسید ، تهدید می کند. باراک اوباما وعده داده است در صورتی که این طرح به تصویب برسد ، با استفاده از حق وتوی خود با آن مخالفت کند.

کاخ سفید در بیانیه ای اعلام کرد : باراک اوباما و سناتورها در این نشست درباره اهداف مشترکشان گفتگو کردند و رئیس جمهور در مورد ادامه همکاری برای پیش‌برد برخی اولویت های امسال کشور به منظور تقویت اقتصاد ، اشتغال زایی و ایجاد رفاه بیشتر برای طبقه متوسط ابراز امیدواری کرد.

میزان محبوبیت رئیس جمهور آمریکا همچنان به علت مطرح کردن اصلاحات بیمه درمانی در سال گذشته رو به کاهش است.پس از تلاش های صورت گرفته برای غلبه بر مشکلات مربوط به این اصلاحات ، از شدت انتقادها کاسته شده ، اما ادامه انتقادها از این طرح پیشنهادی رئیس جمهور ، از سوی جمهوری خواهان و کاهش محبوبیت وی ، در آستانه انتخابات میان دوره ای کنگره جناح وی را عصبی کرده است.

در انتخابات میان دوره ای ماه نوامبر 16 سناتور دموکرات بار دیگر انتخاب خواهند شد. در حالی که جمهوری خواهان که اکثریت را در مجلس نمایندگان در دست دارند ، تلاش خواهند کرد شش کرسی را که جناح آنها را در سنا تقویت می کند ، به دست آورند.

محافظه کاران که به خود اطمینان دارند ، روز سه شنبه اعلام کردند قصد داردند مبارزات انتخاباتی خود را بیشتر بر مشکلات طرح بیمه درمانی اوباما و میزان محبوبیت رئیس جمهور متمرکز کنند. آنها دو و نیم میلیون دلار در تبلیغات تلویزیونی بر ضد سه سناتور دموکرات که در انتخابات شرکت کرده اند، سرمایه گذاری شده اند.

باراک اوباما که همکاری وی با کنگره دشوار بود ، برای جلب حمایت شخصیت هایی که به رمز و رازهای کنگره آشنایی دارند، تلاش می کند. اوباما قصد دارد طرح افزایش حداقل حقوق را به نمایندگان پارلمان ارائه کند. این طرح دموکرات ها را در شرایط بهتری قرار می دهد ، اما ممکن است با مخالفت جمهوری خواهان مواجه شود.

گفتنی است کاخ سفید اذعان دارد که تصویب طرح های مهم در مجلس نمایندگانی که اکثریت آن در اختیار محافظه کاران است ، دشوار خواهد بود.

نظر

• وحید 20
                        ستاره‌دار(98)
                        • Mar 2011
                        • 29911

پورابرهیمی:

تعلیق تحریم‌ها موجب مثبت شدن تمامی مولفه‌های اقتصادی می‌شود

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه آثار مثبت رفع تحریم ها در سطح کلان و نگاه‌هایی که از گذشته متوجه ایران بود را اصلاح می‌کند، گفت: رفع این تحریم‌ها بستگی به اقدامات واقعی تحریم کنندگان دارد که باید منتظر آن باشیم.

محمدرضا پورابراهیمی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به تعلیق برخی تحریم های ایران از 30 دی‌ماه، با بیان اینکه رفع تحریم‌ها دو تاثیر عمده دارد، افزود: اولین آثار مثبت در سطح کلان است که در این شرایط نگرش‌ها و نگاه‌هایی که از گذشته متوجه ایران بود، اصلاح می شود و می تواند آثار مثبتی در فضای کلان اقتصاد کشور داشته باشد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه غرب به این باور رسیده است که با تهدید نمی تواند نظام جمهوری اسلامی را زمین گیر کند، افزود: از این جهت غرب و کشورهای تحریم کنند بر اساس مذاکرات، آمادگی خود را برای تعلیق تحریم ها علیه ایران اعلام کرده‌اند.

وی گفت: نکته دیگر اقدام عملی غرب برای رفع تحریم ها است که این اقدام، موضوعی است که باید در انتظار آن باشیم.

پورابراهیمی افزود: عودت منابع مالی حاصل از فروش نفت ایران که در برخی کشورهای خارجی وجود دارد، تعلیق تحریم بانک مرکزی و سایر تحریم ها مواردی است که باید منتظر اجرای آن از سوی غرب باشیم.

این نماینده مردم در مجلس نهم با اشاره به اینکه به نظر می رسد تعلیق تحریم ها به کندی انجام شود، ادامه داد: به عبارتی به میزان مقاومت و پایداری ما در مقابل غرب برای احقاق حقوق ملت ایران، آنها نیز می توانند عقب نشینی کنند؛ اما اگر غرب احساس کند کشور ایران از نقطه ضعف با آنها برخورد می کند حتی به توافق صورت گرفته، پایبند نخواهد بود.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: بنابراین فضای توافق برای تعلیق تحریم‌ها فضای مثبتی را در عرصه بین المللی بر اقتصاد کشور حاکم می کند، اما رفع این تحریم‌ها بستگی به اقدامات واقعی تحریم کنندگان دارد که باید منتظر آن باشیم./

نظر

• نجاT...
                          عضو فعال
                          • Dec 2013
                          • 2639

در اصل توسط وحید 20 پست شده است View Post
                          پورابرهیمی:

تعلیق تحریم‌ها موجب مثبت شدن تمامی مولفه‌های اقتصادی می‌شود

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه آثار مثبت رفع تحریم ها در سطح کلان و نگاه‌هایی که از گذشته متوجه ایران بود را اصلاح می‌کند، گفت: رفع این تحریم‌ها بستگی به اقدامات واقعی تحریم کنندگان دارد که باید منتظر آن باشیم.

محمدرضا پورابراهیمی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به تعلیق برخی تحریم های ایران از 30 دی‌ماه، با بیان اینکه رفع تحریم‌ها دو تاثیر عمده دارد، افزود: اولین آثار مثبت در سطح کلان است که در این شرایط نگرش‌ها و نگاه‌هایی که از گذشته متوجه ایران بود، اصلاح می شود و می تواند آثار مثبتی در فضای کلان اقتصاد کشور داشته باشد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه غرب به این باور رسیده است که با تهدید نمی تواند نظام جمهوری اسلامی را زمین گیر کند، افزود: از این جهت غرب و کشورهای تحریم کنند بر اساس مذاکرات، آمادگی خود را برای تعلیق تحریم ها علیه ایران اعلام کرده‌اند.

وی گفت: نکته دیگر اقدام عملی غرب برای رفع تحریم ها است که این اقدام، موضوعی است که باید در انتظار آن باشیم.

پورابراهیمی افزود: عودت منابع مالی حاصل از فروش نفت ایران که در برخی کشورهای خارجی وجود دارد، تعلیق تحریم بانک مرکزی و سایر تحریم ها مواردی است که باید منتظر اجرای آن از سوی غرب باشیم.

این نماینده مردم در مجلس نهم با اشاره به اینکه به نظر می رسد تعلیق تحریم ها به کندی انجام شود، ادامه داد: به عبارتی به میزان مقاومت و پایداری ما در مقابل غرب برای احقاق حقوق ملت ایران، آنها نیز می توانند عقب نشینی کنند؛ اما اگر غرب احساس کند کشور ایران از نقطه ضعف با آنها برخورد می کند حتی به توافق صورت گرفته، پایبند نخواهد بود.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: بنابراین فضای توافق برای تعلیق تحریم‌ها فضای مثبتی را در عرصه بین المللی بر اقتصاد کشور حاکم می کند، اما رفع این تحریم‌ها بستگی به اقدامات واقعی تحریم کنندگان دارد که باید منتظر آن باشیم./
                          با تشكر از شما جناب وحيد20
                          استفاده مي بريم هميشه از اخبار به موقع ،مهم و پر بارتون
                          انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

نظر

• zafar3000
                            عضو فعال
                            • Dec 2011
                            • 1243

در اصل توسط وحید 20 پست شده است View Post
                            سردار نقدی: کسانی که فکر می کنند با مذاکره بسیاری از مشکلات حل خواهد شد در اشتباهند
                            پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
                            رییس سازمان بسیج مستضعفین گفت: عزت، استقلال و سربلندی ایران مدیون ایستادگی و مقاومت ایران در برابر استکبار است.

به گزارش پنج شنبه شب ایرنا، سردار محمدرضا نقدی در آیین یادمان شهدای هسته ای کشور و شهید مصطفی احمدی روشن در اردکان افزود: روزگار سختی را گذارنیده ایم؛ این روزها روزهای خوبی برای ملت ایران است؛ چرا با که با قدرت جواب اشغالگران و مستکبران را می دهیم.

وی با اشاره به اینکه استکبار جهانی همان جنایتکار خونخوار سابق است، تصریح کرد: استکبار با بهانه دستیابی ایران به فناوری هسته ای دست به جنایت و ترور شخصیت های دانشمند ما می زند؛ در گذشته نیز شخصیت های پاک و مؤمنی که کاری جز رواج دین اسلام نکرده بودند، ترور می کرد.

وی اضافه کرد: امروز آمریکا به قدرت، سلاح و اقتدار بالایی دست پیدا کرده چنانچه همه دنیا را از آن خود می داند و می خواهد همه از او تبعیت کنند.

سردار نقدی گفت: آن کسانی که فکر می کنند با مذاکره با استکبار و یا حل مسأله هسته ای بسیاری از مشکلات حل خواهد شد در اشتباهند چرا که استکبار، ماهیت وحشی گری، خوی فرعونی، جنایتگری و تروریستی دارد؛ ملت ایران نجیب است اما دشمن این ملت، وحشی است.

وی با بیان اینکه امروز از داخل خاک آمریکا صدها شبکه ماهواره ای علیه ما دست به کفر و دروغ پردازی زده اند، ادامه داد: ماهیت آمریکا همین الان برای مردم روشن است؛ چرا که دشمنی ها و تحریم ها ادامه دارد و پایگاه تمام تروریست ها در آمریکا مستقر است.

این مقام مسؤول، مساله را مبارزه با ظلم و طاغوت و تحریم ها و ظلم و ستم های استکبار را وسیله ای برای قدرتمند شدن ایران دانست و افزود: امروز عکس رهبر ما به عنوان بزرگترین آزادیخواه جهان در دل آمریکا بلند است.

وی گفت: ماهیت رژیم آمریکا وحشی گری بوده و هیچ اعتمادی به او نیست؛ چون ملت ایران بیدارند و نباید فریب برخی افراد دروغگو را بخورند
                            اگر بعضی غضنفر های داخلی :Dبگذارند، چرا عزیز حل می شود
                            می گویند بازی ایران و آرژانتین بوده، مربی به همه بازیکنان می سپارد: مواظب مارادونا باشند
                            غضنفری در تیم ملی بوده که به اشتباه به ایران، تیم خودی ،هی گل می زند/:.nono.:/
                            مربی می آید کنار زمین داد می زند به بازیکنان که مارادونا را ولش کنید غضنفر خودمان /:.yead.:/را بچسبید
                            حالا شده حکایت ما

نظر

• نجاT...
                              عضو فعال
                              • Dec 2013
                              • 2639

در اصل توسط zafar3000 پست شده است View Post
                              اگر بعضی غضنفر های داخلی بگذارند چرا عزیز حل می شود
                              می گویند بازی ایران و آرژانتین بوده مربی به همه بازیکنان می سپارد مواظب مارادونا باشند
                              غضنفری در تیم ملی بوده که به اشتباه به ایران تیم خودی هی گل می زند
                              مربی می آید کنار زمین داد می زند به بازیکنان که مارادونا را ولش کنید غضنفر خودمان را بچسبید
                              حالا شده حکایت ما
                              /:.yead.:/
                              انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

نظر

• hossein88
                                ستاره دار (1)
                                • Dec 2013
                                • 636

امریکا جزئیات اجرای توافقنامه ژنو را منتشر کرد

کاخ سفید خلاصه ای از آنچه آن را روند اجرای توافقنامه هسته ای ژنو خوانده است را در اختیار نمایندگان کنگره گذاشت.

به گزارش ایرنا در این متن که روز پنجشنبه ( به وقت محلی) برروی سایت کنگره ی آمریکا قرار گرفته، آمده است: در ازای توقف غنی سازی 20 درصد و سایر اقدامات شفاف ساز تهران، بخشی از دارایی های توقیف شده ایران شامل چهار میلیارد دلار در دو قسط آزاد خواهد شد.

در این متن آمده است: ایران متعهد است بعد از گزارش جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی که قرار است بیستم ژانویه منتشر شود، تمامی فعالیت های غنی سازی 20 درصد را متوقف کند و همزمان فرایند رقیق سازی نیمی از ذخیره اورانیوم 20 درصد را آغاز کند.

به موجب این متن، همچنین ایران پذیرفته است که ساخت سانتریفیوژهای جدید را متوقف کند و همچنین سانتریفیوژهای از کار افتاده قبلی را هم تعویض ننماید.

توقف سوخت رسانی و تکمیل راکتور آب سنگین اراک، توقف اقدامات جدید برای توسعه برنامه های هسته ای، عدم تلاش برای ساخت مجتمع فرآوری سوخت و ذخیره غنی سازی 5 درصد از دیگر مفاد این متن منتشر شده است.

بر اساس این متن در ازای این اقدامات تهران، گروه 1+5 متعهد هستند، تمامی تحریم های علیه صادرات محصولات پتروشیمی و واردات محصولات مربوط به صنعت خودروسازی ایران را معلق کنند.

برداشتن تحریم های مربوط به خرید قطعات هواپیمای مسافربری، توقف تلاش ها برای کاهش خرید نفت ایران در بازار جهانی، رفع محدودیت های ارزی و گردش مالی بر اساس توافقنامه ژنو از دیگر موارد مورد اشاره در این متن است .

نظر

در حال کار...
                                X