آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • وحید 20
    ستاره‌دار(98)
    • Mar 2011
    • 29911

    #7891
    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

    مان: متن توافق با ایران ماه‌ها زمان می‌برد



    گروه سياسي:​ سخنگوی کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که کار بر روی متن توافق فراگیر بر سر برنامه‌ هسته‌ای ایران، چندین ماه زمان خواهد برد.

    مایکل مان در گفت‌وگو با خبرنگاران در بروکسل گفت: ما باید طی هفته‌ها و ماه‌های آینده کارهای زیادی را انجام دهیم. البته موضع کمیساریای عالی اتحادیه اروپا تغییری نکرده و معتقد است که باید توافقی حاصل شود که همه طرف‌ها راضی باشند و موجب رفع نگرانی‌های جامعه جهانی در قبال صلح آمیز بودن برنامه‌ی هسته‌یی ایران شود. بنابر گزارش سایت النشره، وی افزود که دور آتی مذاکرات ایران و 1+5 در تاریخ 16 الی 20 ژوئن (26 الی 30 خرداد) در وین برگزار خواهد شد.

    ایران و 1+5 مایلند در کوتاه‌ترین زمان به توافق برسند
    در همين حال، سخنگوی وزارت خارجه چین ابراز امیدواری کرد تمام طرف‌های شرکت‌کننده در مذاکرات ایران و گروه 1+5 بتوانند خواست سیاسی خود را به توافقی تبدیل کنند که برای هر دو طرف سودمند باشد. هونگ لی، سخنگوی وزارت خارجه چین در مورد مذاکرات اخیر ایران و گروه 1+5 که روز جمعه گذشته در وین پایان یافت، اظهار کرد: چین امیدوار است که این کشورها بتوانند براساس شرایط برابر مذاکره کنند و به نگرانی‌های یکدیگر پایان دهند.

    براساس گزارش خبرگزاری شینهوا، او هم‌چنین تاکید کرد که چین کمک خواهد کرد تا این پروسه هرچه آسان‌تر طی شود. دور چهارم مذاکرات ایران و گروه 1+5 در حالی پایان یافت که مذاکره‌کنندگان اذعان داشتند گفت‌وگوهای‌شان نتیجه ملموسی در پی نداشته است.

    هونگ‌ لی در این باره گفت که این مذاکرات به سخت‌ترین نقطه خود رسیده است. سخنگوی وزارت خارجه چین هم‌چنین با اشاره به حساسیت و پیچیدگی برخی از مسائل گفت: این مذاکرات نمی‌تواند همیشه به سادگی ادامه پیدا کند. اما همه طرف‌های مذاکره‌کننده مایلند در کوتاه‌ترین زمان به یک توافق برسند. کشورهای غربی ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای متهم می‌کنند؛ این در حالی است که ایران همواره این اتهامات را رد می‌کند و تاکید دارد که فعالیت‌های هسته‌ای‌اش کاملا ماهیت صلح‌آمیز دارد و این اتهامات بی‌اساس هستند.
    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

    نظر

    • ali30
      عضو فعال
      • Aug 2013
      • 1940

      #7892
      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

      در جلسه ی 3 ساعته هیئت ایران و آمریکا در وین چه گذشت؟
      وال استریت ژورنال نوشت: ایران و شش قدرت جهان هنوز هم قصد دارند تا 20 ژوئیه به توافق برسند.

      به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»،یکی از مقامات ارشد آمریکایی روز جمعه، پس از سه روز گفتگو در پایتخت اتریش، گفت مذاکرات برای رسیدن به توافقی فراگیر برای پایان دادن به نگرانی ها درباره برنامه هسته ای ایران، به "روزهای سخت خود" رسید.

      مقامات ایرانی و غربی که هر دو قصد دارند تا موعد 20 ژوئیه به توافق برسند، به توصیف ساعت ها مذاکرات دشوار و پیشرفت کند گفتگوها پرداختند. مقامات غربی می گویند از اینکه ایران نرمش بیشتری نشان نداد، ناامید شده اند.

      یکی از مقامات ارشد آمریکایی گفت: «در هر مذاکره ای، روزهای خوب و روزهای بد وجود دارد. این روزها، روزهایی بسیار سخت ود، اما کاملاً دور از انتظار نبود.»

      از آنجا که مذاکره کنندگان گفته بودند تهیه پیش نویس متن توافقنامه نهایی را آغاز می کنند، انتظارات مثبتی درباره مذاکرات چند روز گذشته در وین وجود داشت.

      ایران می گوید، برنامه هسته ای اش دارای اهداف کاملاً صلح آمیز است. شش قدرت (آمریکا، فرانسه، انگلیس، چین، روسیه آلمان) می خواهند به توافقنامه ای برسند که در ازای برداشتن تحریم های شدید بین المللی بر ضد تهران، این کشور را از ساخت جنگ افزار هسته ای باز دارد.

      پس از پایان گفتگوها در روز جمعه، عباس عراقچی، معاون وزارت امور خارجه ایران، در گفتگو با رسانه های ایران گفت پیشرفت چندانی صورت نگرفته است و دو طرف حتی به نقطه شروعی برای تهیه پیش نویس نرسیده اند.

      یکی از دیپلمات های غربی همراه مذاکره کنندگان، خواستار این شد که ایران "واقع بینی" بیشتری نشان دهد و گفت در مسائل مهم « از آنها انتظار اندکی نرمش بیشتر داشتیم.»

      این شخص گفت: « اختلاف های بسیار زیادی باقی مانده است.»

      پس از سه دور گفتگو در وین، نشانه هایی از پیشرفت ملموس در برخی مسائل مهم که در توافق باید به آنها پرداخته شود، وجود داشت. آینده راکتور در دست طراحی آب سنگین ایران در اراک که غرب بیم دارد از آن در تولید پلوتونیوم کافی برای جنگ افزار هسته ای استفاده شود، از جمله این مسائل بود. در تعهد ایران به شفافیت بیشتر درباره فعالیت های هسته ای این کشور در برابر آژانس بین المللی انرژی اتمی و نیز در تعریف نوعی نظارت تازه بر تأسیسات هسته ای که تهران ممکن است با آن موافقت کند، پیشرفت اندکی به چشم می خورد.

      اما مسائل دشوار بسیاری بر جای ماند، از جمله این که مدت زمان ادامه محدودیت ها بر برنامه هسته ای ایران، برنامه زمانی برداشتن تحریم ها برای تهران، افق آینده پژوهش های هسته ای ایران و فشار غرب برای مهار برنامه موشک های بالستیکی این کشور.

      از همه مهمتر، ایران در برابر این تقاضای غرب که از زیرساخت های هسته ای خود بکاهد، به ویژه در برابر حذف بیش از 19 هزار سانتریفوژ این کشور برای غنی سازی اورانیوم، مقاومت کرده است.

      گفتگوها بدون بیانیه مشترکی که میان دو طرف در مذاکرات ، مرسوم است، پایان یافت. هیچ تاریخی برای نشست بعدی تعیین نشد؛ اما مقامات آمریکایی و ایرانی گفتند با افزایش سرعت مذاکرات، ممکن است دو نشست در ماه ژوئیه برگزار شود.

      با این که همه طرف ها گفتند که هنوز هم قصد دارند تا 20 ژوئیه به توافق برسند، ایران و شش قدرت پیشتر توافق کرده اند که در صورت نیاز، مذاکرات را بتوان شش ماه دیگر نیز تمدید کرد. یک مقام ارشد آمریکایی گفت دولت اوباما نشان داده است که "برای توافقی بد شتاب نمی کند".

      وی گفت: «در اینجا زمان نامحدود نیست و ما هنوز قصد داریم اگر بتوانیم تا تاریخ 20 ژوئیه، این کار را به پایان برسانیم. ما از زمان برای انجام دادن درست این کار استفاده می کنیم.»

      صبح جمعه، هیئت آمریکایی به سرپرستی وندی شرمن، معاون امور سیاسی وزارت امور خارجه این کشور و ایران نشستی دوجانبه برگزار کردند که به علت تلاش آنها برای پیشرفت گفتگوها، نزدیک به 3 ساعت طول کشید. این مقام ارشد آمریکایی گفت پیام گروه آمریکایی این بود که «این روند باید با سرعت بیشتری پیش رود.»
      تمام ناتمام من با تو تمام ميشود...../:.Heart.:/

      نظر

      • وحید 20
        ستاره‌دار(98)
        • Mar 2011
        • 29911

        #7893
        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

        کوثری: آقای ظريف برای خودش حرف می‌زند!!

        اسماعيل كوثري، عضو كميسيون امنيت ملي است. مي‌گويد نه تنها جنس دلواپسي‌هايش از جنس مردم است بلكه مانند قشر پايين ساده و بي آلايش زندگي مي‌كند تا شرايط زندگي آنها را درك كند. كوثري اين دلواپس بودن را وظيفه‌يي مي‌داند كه بر دوش‌شان قرار گرفته اما در مورد اينكه كجاي قوانين كشور هم‌اكنون نقض شده كه وي در جايگاه نماينده مجلس، تيم هسته‌يي را نقض‌كننده منافع ملي مي‌داند، سوالي است كه در اين گفت‌وگو طرح شده است و پاسخ‌هاي اين نماينده به قضاوت مخاطبان. چرا كه اين روزها برخي از مردم دلواپسي‌هاي خود را در فضاهاي مجازي و شبكه‌هاي اجتماعي مطرح مي‌كنند و مي‌گويند دلواپسي ما اينهاست. مي‌پرسند چرا دلواپسي ما با دلواپسي افرادي كه در اين همايش شركت داشتند اينقدر فرق دارد. به همين دليل به سراغ اسماعيل كوثري رفتيم تا او پاسخگوي آيا تصور مي‌كند جنس دلواپسي‌اش با دلواپسي بدنه اجتماعي دچار يك پارادوكس نيست؟


        آقاي كوثري، برخي منتقدان همايش هفته گذشته، مي‌گويند دلواپسي شما با دلواپسي مردم فرق دارد؟

        چه كسي مي‌گويد دلواپسي ما با مردم فرق دارد و اين از كج‌فهمي هر كسي است كه اين برداشت را دارد. هيچ موقع شما نمي‌توانيد يكي را پيدا كنيد كه از اين دلواپس‌ها، دلسوزتر باشند.

        دقيقا دلواپس چه هستيد؟

        اعتبار و حيثيت نظام ما زير سوال رفته است.

        پس چرا آن هشت سال دلواپس نبوديد وقتي احمدي‌نژاد كاري كرد كه تمام دنيا با ما بد شود؟

        خب وقتي دنيا با ما خوب باشد براي ما كاري مي‌كنند؟ تا الان نتوانستند يك دلار براي ما از آنها بگيرند.

        اما مردم مي‌گويند كه از زماني كه دولت روحاني سر كار آمده...

        شماها از مردم براي من حرف نزنيد. حرف از خودتان بزنيد. من هيچ موقع قبول ندارم كه شما جماعت از‌طرف مردم صحبت كنيد.

        اما رسانه رابط بين مردم و شما سياستمداران است و من به نقل از واكنش‌هايي كه اين چند روز در فضاي مجازي ايجاد شده است، اين سوالات را مي‌پرسم؟

        نه اين بازي است كه شما مطبوعات در مي‌آوريد وگرنه مردم هيچ موقع اين‌طور فكر نمي‌كنند وزيري كه 850 ميليارد تومان ثروت دارد، دل مي‌سوزاند براي مردم يا كسي كه همه وجودش را براي نظام گذاشته است.

        بزرگ‌ترين اختلاس‌ها و وام‌ها از بانك‌ها توسط افرادي صورت گرفته كه نزديك‌ترين اشخاص به ساحت قدرت در دولت قبل بودند وقتي فسادهاي بزرگ بانكي رخ مي‌داد، هم نگران بوديد؟

        ببينيد از اين حرف‌ها براي من حداقل نزنيد. اين حرف‌ها براي امثال ما تكراري است براي سوءاستفاده كردن است. از اين جملات و كلمات براي ما به كار نبريد. چون نه‌تنها قبول ندارم بلكه به‌صراحت مي‌گويم اين سياسي‌بازي است.

        اما اين حقايقي است كه در دولت احمدي‌نژاد رخ داده، نمي‌توانيم پاكش كنيم.

        حقيقت را چه كسي تعيين مي‌كند. حقيقت را اعتماد تعريف مي‌كند‌؟

        خب مسلما حقيقت را نهادهاي نظارتي تعيين مي‌كنند. مثل مجلس وقتي گزارش سه هزار ميلياردي را مي‌خوانند.

        اختلاس بايد پدرشان را در بياورند حتي قوه قضاييه كوتاهي كرده كه پدرشان را در نمي‌آورند. حتي عوامل اصلي‌شان را اعدام كنند.

        آقاي كوثري برگرديم به محور اصلي. شما معتقديد جنس دلواپسي‌هايتان با دلواپسي‌هاي مردم يكسان است؟

        ببينيد ما از بطن جامعه اين دلواپسي را داريم وقتي اين ميزان افتخار به دست آورديم و به‌راحتي زير سوال ببرند.

        آقاي ظريف مي‌گويند هر تصميمي در بخش هسته‌يي مي‌گيرند با تاييد و صلاحديد مقام معظم رهبري است.

        نخير؛ آقاي ظريف براي خودش حرف مي‌زند. به رهبري چه كار دارند و هر كي از خودش بايد صحبت كند. چرا سوءاستفاده از رهبري مي‌كنند.

        مي‌گويند سياست‌هاي هسته‌يي بدون هماهنگي با رهبري نمي‌شود. آقاي لاريجاني و قاليباف هم كه همين حرف را مي‌زنند.

        قبول ندارم. هر كسي اين حرف را مي‌زند، تصميم دارد از رهبري سوءاستفاده كند.

        آقاي كوثري مردم مي‌گويند شما چرا اين هشت سال دلواپس نبوديد وقتي ارز گران شد؛ داروهاي بيماران سرطاني ناياب شد و مي‌مردند.

        خب من از شما مي‌پرسم چرا وزراي همين دولت روحاني نگذاشتند ارز به زير سه هزار تومان برسد؟

        بانك مركزي معتقد بود كه اين كاهش صوري است و حبابش مي‌تركد و بازار دوباره نابسامان مي‌شود و نرخ واقعي نيست.

        اولا اينكه به ما ربطي ندارد. دوم اينكه اگر اين طور است كه خب در دولت احمدي‌نژاد هم همين فكر را مي‌كردند.

        آقاي كوثري مردم اين مصاحبه را مي‌خوانند و مي‌دانيد كه همه مي‌دانند واقعيت اين نيست. باز برگرديم رو‌ي همان سوال اول؛ مردم مي‌پرسند آيا شما نگران كودكان كار، بچه‌هاي كپرنشين هستيد؟

        بچه‌هاي كپرنشين كسي را مي‌خواهند كه شبيه خودشان زندگي كند. نه وزرايي كه ميلياردي ثروت داشته باشند.

        حاج آقا در مورد خودتان صحبت كنيد. شما نگران اين كودكان هستيد يا نه؟ نگران اين ميزان فقر؟

        من اگر نگران‌شان نبودم كه عين آنها زندگي نمي‌كردم.

        پس چرا آن هشت سال نگران‌شان نبوديد؟ وقتي ميلياردها دلار درآمد بالاي نفتي به دست‌ مي‌آورديم اما هنوز مدرسه كپري داريم؟

        مگر وقتي دلواپس بودم بايد مي‌آمدم به شما رسانه‌ها مي‌گفتم كه دلواپس‌شان هستم.

        دلواپسي‌تان در عملكردتان بايد ديده شود. شما از دولتي طرفداري كرديد كه در هشت سال تورم را هر روز بالاتر برد و هيچ‌وقت پاسخگوي گزارش‌هاي ديوان محاسبات از گم شدن بخشي از بودجه‌ها نبود.

        اين تحليل غلط شماست. تا وقتي در مسير حركت مي‌كرد طرفدارش بوديم اما زماني كه منحرف شد خودمان مخالفش شديم. عليه احمدي‌نژاد و رحيمي و مشايي خودمان حرف زديم. شماها نمي‌خواهد در مورد سكوت ما صحبت كنيد. شماها خودتان سكوت كرده بوديد و اصلا جرات نداشتيد يك كلمه حرف بزنيد اما ما به آنها مي‌گفتيم كه در حال اشتباه هستيد.

        آقاي كوثري برعكس بود. منتقدان نقد مي‌كردند اما طيف شما سكوت كرده بود.

        ما وامدار هيچ يك از شما منتقدان نيستيم.

        آقاي كوثري، مردم معتقدند كه از زمان رياست آقاي روحاني يك آرامش نسبي در كشور حاكم شده...

        با اين قيمت‌هاي سرسام‌آور به رفاه مي‌رسند؟

        طبق اعلام بانك مركزي تورم ابتدا و انتهاي سال نشان از كاهش بالاي 15 درصد دارد.

        خب بله، بايد اين را بگوييد. اما بين مردم برويد و قضاوت كنيد.

        پس شما اعتقاد نداريد كه مردم دلواپسي‌شان با شما فرق دارد؟

        نخير. اين برداشت شما رسانه‌هاست كه با ديد بدبينانه نگاه مي‌كنيد.

        همان‌طور كه شما در آرامش اين همايش را برگزار كرديد، تصور مي‌كنيد منتقدان‌تان هم‌چنين فرصتي را دارند؟

        ما در يك آرامش همايش را برگزار كرديم؟ چرا نگذاشتند در همان سالني كه در نظر گرفته بوديم برگزار كنيم؟ نمي‌گفتند كه بايد برويد در يك فضاي سربسته برگزار كنيد كه مردم شما را نبينند. اينها مي‌خواهند هيچ‌كس هيچ حرفي نزند و ما سكوت كنيم.

        شما هم كه سكوت نكرديد و از ابتداي اين دولت با آزادي كامل انتقاد كرديد.

        سكوت هم نمي‌كنيم. هر جايي كه ببينيم بايد وارد شويم، وارد مي‌شويم و به هيچ‌كس هم نگاه نمي‌كنيم.

        خب اين فرصت نبايد به‌طور مساوي براي همه برقرار باشد؟ يعني اگر منتقدان شما هم فردا همايشي برگزار كنند، صداي اعتراض طيف دلواپس بلند نمي‌شود؟

        اين را ديگر خود قانون مي‌داند. ما كه مجوز گرفتيم. بروند همايش بگذارند و كسي جلويشان را گرفته است. (خنده) الان كه مسووليت دست دولت تدبير و اميد است خب به اين افراد هم مجوز بدهد. دست ما كه نيست. ما كه تصميم نمي‌گيريم. ما كه تابع قانون هم بوديم و جايي كه آنها تعيين كردند، همايش‌مان را برگزار كرديم.

        برخي معتقدند كه اين همايش در آستانه مذاكرات ژنو، كارشكني بود. حال اينكه همين افراد در دولت قبل مدام مي‌گفتند يك‌دست بايد از دولت احمدي‌نژاد حمايت تام كرد.

        چون تيم مذاكره‌كننده قبل به مجلس مي‌گفت ما حمايت شما را مي‌خواهيم و ما هم حمايت مي‌كرديم. اين تيم نه‌تنها حمايت ما را نمي‌خواهد بلكه مي‌گويد كه شما نامحرم هستيد.

        آقاي كوثري برخي مخاطبان شما اين نقد را اين روزها مطرح مي‌كنند كه دقيقا مشكل شما همين‌جاست كه در دولت روحاني سهيم در قدرت نيستيد و از قدرت بيرون رفتيد و ناراحتي‌تان هم از اين امر نشات مي‌گيرد.

        اصلا ما دنبال قدرت نيستيم. قدرت يك مسووليت است كه ما الان همين مسووليت را داريم. اما ما دنبال قدرت نيستيم. دنبال عزتيم.

        آقاي ظريف هم گفتند كه اين عزت در صلح با دنياست نه جنگ با دنيا؟

        آقاي ظريف نظر خودش را مي‌گويد. مگر من هر چيزي مي‌گويم را آقاي ظريف قبول دارد كه هر چيزي كه ايشان مي‌گويد را ما قبول داشته باشيم؟

        وظيفه اجرايي با دولت است؟ قوه مجريه دولت است و قوه مقننه، مجلس است.

        يعني مجلس هيچ حق و اختياري ندارد؟

        در حوزه قانونگذاري يا اجرا؟

        آها. يعني مجلس هيچ كاره است.

        آقاي كوثري شما كه خودتان در اين مورد استاد هستيد. مجلس در حوزه قانونگذاري و نظارت مسووليت دارد نه حوزه اجرا.

        خب قوه مقننه ناظر است كه بر حسن اجرا بايد نظارت كند.

        مرز اين نظارت با دخالت در عملكرد دولت چطور تعريف مي‌شود؟

        جايي كه خلاف قانون عمل كنند، مجلس بايد وارد شود.

        الان دقيقا سوال اين است كه كدام قانون و چگونه نقض شده است‌؟

        بحث چارچوب توافقات است و ما مي‌گوييم توافقات اوليه مورد قبول نيست.

        بر اساس كدام بند قانون؟

        ما مي‌گوييم كه همه‌چيز را از دست دادند.

        آقاي كوثري اين امر سليقه‌يي نيست؟ براساس كدام بند قانون اين صحبت را مي‌كنيد؟

        ما نظارت كه مي‌كنيم اين موضوع را مي‌بينيم.

        خب كدام بند قانون توسط مذاكره‌كنندگان نقض شده است؟

        من دارم مي‌گويم كه اين چيزهايي كه به دست آورديم الان به‌راحتي از دست مي‌رود.

        خب منتقدان نگاه شما مي‌گويند، محتواي تمام صحبت‌هاي شما حكايت از آن ندارد كه عملكرد دولت مغاير با يك اصل قانون بوده و وقتي شما مي‌توانيد اين طور تذكر بدهيد كه يك بند قانون نقض شده باشد.

        به همين دليل هم از وزير سوال كردم.

        آقاي كوثري دقيقا سوال منتقدان از شما اين است كه كدام بند قانون نقض شده كه وزير امور خارجه را احضار مي‌كنيد؟

        من مي‌گويم كه اين توافق انجام شده، مورد قبول نيست.

        جسارتا چون شما نماينده مجلس هستيد مخاطبان انتظار دارند كه بر‌اساس قانون حرف بزنيد و بگوييد بر اساس قانون فلان و بند فلان، مذاكره‌كنندگان برخلاف نص صريح قانون عمل كرده‌اند.

        ببينيد اين را كه من تنها نمي‌گويم. خيلي از افراد ديگر هم اين را مي‌گويند.

        اما از شما كه نماينده مجلس هستيد انتظار دارند كه دقيق صحبت كنيد.

        ببينيد اينها آمدند و تيم مذاكره‌كننده را تغيير دادند و تركيب تيم مذاكره را به هم زدند.

        آقاي كوثري تعيين تركيب تيم جزو اختيارات دولت است. شما نماينده پرسابقه و با تجربه‌يي هستيد. مخاطب‌هاي شما انتظار دارند كه وقتي صحبت مي‌كنيد، صحبت‌هايتان مستدل باشد. شما ابتداي اين صحبت‌ها گفتيد كه ما ناظر بر اجراي قانون هستيم. اگر قانون نقض شود بايد تذكر بدهيم.

        ما ناظر بر توافق هستيم. آنجا كه قانون نيست. توافق‌ها را بر اساس قانون بين‌الملل انجام مي‌دهند كه به ما ربطي ندارد.

        خب شما بر‌اساس كدام بند قانون معتقديد كه توافق انجام شده خلاف قوانين كشور است؟

        ببينيد حرف ما اين است كه دقيقا چيزهايي كه به 1+5 داده شده است و چيزهايي كه گرفته شده است برابري نمي‌كند.

        وزارت امور خارجه معتقد است كه اين برداشت سليقه‌يي شماست و در عمل اين طور نيست. شما هم هشت سال براي اين سلايق وقت داشتيد؟

        خب ما در اين هشت سال كه همه چيز را گرفتيم. 20 درصد را اجرايي كرديم.

        آقاي كوثري، گروه دلواپس به راي مردم احترام مي‌گذارند؟

        حتما احترام مي‌گذاريم.

        مردم در 24 خرداد، بين آقاي جليلي و روحاني، آقاي روحاني را انتخاب كردند. آيا اين راي يك «نه» به نگراني‌هاي شما نيست كه اگر قرار بود شبيه شما نگران باشند، آقاي جليلي را انتخاب مي‌كردند؟

        ما به قانون احترام مي‌گذاريم نه هر شخصي كه مردم انتخاب كنند.

        شما كه تا اينجا نفرموديد كدام قانون نقض شده است. اما مردم را اگر به عنوان مخاطب به حساب بياوريم آنها سياست خارجي روحاني را به سياست خارجي آقاي جليلي ترجيح دادند؟

        ببينيد همين‌هايي كه به آقاي روحاني راي دادند پس چرا در يارانه ثبت‌نام كردند و 93 درصد ثبت‌نام شد.

        آقاي كوثري اين دو موضوع از هم جدا نيست؟ مردم در ثبت‌نام يارانه آزاد نيستند؟ علاوه بر اين آقاي روحاني گفته بود كه اگر من بيايم به مردم يارانه نمي‌دهم كه حالا از ثبت نام مردم چنين تعبيري كنيم؟

        ببينيد اينجا كه به ضررتان مي‌شود، حرف را تغيير مي‌دهيد.

        آقاي كوثري اين سوءاستفاده از ثبت‌نام مردم نيست كه چوب شود و به سر دولت بزنند كه مردم به شما «نه» گفتند؟

        نه چه كسي خواسته به سر دولت بزند. من مي‌گويم مردم تصميم مي‌گيرند و به راي مردم احترام بگذاريم.

        سوال من هم همين بود. چرا دلواپس‌ها به راي مردم در انتخاب روحاني نسبت به آقاي جليلي احترام نمي‌گذارند؟

        اين حرف يعني ما بايد به دهان خودمان چسب بزنيم و سكوت كنيم؟ نخير اين اشتباه است و خيال مي‌كنيد كه وقتي دولت‌تان روي كار آمد همه بايد مطيع باشند

        منبع:اعتماد
        درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

        توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

        نظر

        • zorba
          ستاره دار(3)
          • Aug 2013
          • 3951

          #7894
          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

          در اصل توسط وحید 20 پست شده است View Post
          کوثری: آقای ظريف برای خودش حرف می‌زند!!

          اسماعيل كوثري، عضو كميسيون امنيت ملي است. مي‌گويد نه تنها جنس دلواپسي‌هايش از جنس مردم است بلكه مانند قشر پايين ساده و بي آلايش زندگي مي‌كند تا شرايط زندگي آنها را درك كند. كوثري اين دلواپس بودن را وظيفه‌يي مي‌داند كه بر دوش‌شان قرار گرفته اما در مورد اينكه كجاي قوانين كشور هم‌اكنون نقض شده كه وي در جايگاه نماينده مجلس، تيم هسته‌يي را نقض‌كننده منافع ملي مي‌داند!، سوالي است كه در اين گفت‌وگو طرح شده است و پاسخ‌هاي اين نماينده به قضاوت مخاطبان. چرا كه اين روزها برخي از مردم دلواپسي‌هاي خود را در فضاهاي مجازي و شبكه‌هاي اجتماعي مطرح مي‌كنند و مي‌گويند دلواپسي ما اينهاست. مي‌پرسند چرا دلواپسي ما با دلواپسي افرادي كه در اين همايش شركت داشتند اينقدر فرق دارد. به همين دليل به سراغ اسماعيل كوثري رفتيم تا او پاسخگوي آيا تصور مي‌كند جنس دلواپسي‌اش با دلواپسي بدنه اجتماعي دچار يك پارادوكس نيست؟


          آقاي كوثري، برخي منتقدان همايش هفته گذشته، مي‌گويند دلواپسي شما با دلواپسي مردم فرق دارد؟

          چه كسي مي‌گويد دلواپسي ما با مردم فرق دارد و اين از كج‌فهمي هر كسي است كه اين برداشت را دارد. هيچ موقع شما نمي‌توانيد يكي را پيدا كنيد كه از اين دلواپس‌ها، دلسوزتر باشند!

          دقيقا دلواپس چه هستيد؟

          اعتبار و حيثيت نظام ما زير سوال رفته است.

          پس چرا آن هشت سال دلواپس نبوديد وقتي احمدي‌نژاد كاري كرد كه تمام دنيا با ما بد شود؟

          خب وقتي دنيا با ما خوب باشد براي ما كاري مي‌كنند؟ تا الان نتوانستند يك دلار براي ما از آنها بگيرند.

          اما مردم مي‌گويند كه از زماني كه دولت روحاني سر كار آمده...!!!

          شماها از مردم براي من حرف نزنيد. حرف از خودتان بزنيد. من هيچ موقع قبول ندارم كه شما جماعت از‌طرف مردم صحبت كنيد.

          اما رسانه رابط بين مردم و شما سياستمداران است و من به نقل از واكنش‌هايي كه اين چند روز در فضاي مجازي ايجاد شده است، اين سوالات را مي‌پرسم؟

          نه اين بازي است كه شما مطبوعات در مي‌آوريد وگرنه مردم هيچ موقع اين‌طور فكر نمي‌كنند وزيري كه 850 ميليارد تومان ثروت دارد، دل مي‌سوزاند براي مردم يا كسي كه همه وجودش را براي نظام گذاشته است.!!!!

          بزرگ‌ترين اختلاس‌ها و وام‌ها از بانك‌ها توسط افرادي صورت گرفته كه نزديك‌ترين اشخاص به ساحت قدرت در دولت قبل بودند وقتي فسادهاي بزرگ بانكي رخ مي‌داد، هم نگران بوديد؟

          ببينيد از اين حرف‌ها براي من حداقل نزنيد. اين حرف‌ها براي امثال ما تكراري است براي سوءاستفاده كردن است. از اين جملات و كلمات براي ما به كار نبريد. چون نه‌تنها قبول ندارم بلكه به‌صراحت مي‌گويم اين سياسي‌بازي است.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


          اما اين حقايقي است كه در دولت احمدي‌نژاد رخ داده، نمي‌توانيم پاكش كنيم.

          حقيقت را چه كسي تعيين مي‌كند. حقيقت را اعتماد تعريف مي‌كند‌؟

          خب مسلما حقيقت را نهادهاي نظارتي تعيين مي‌كنند. مثل مجلس وقتي گزارش سه هزار ميلياردي را مي‌خوانند.

          اختلاس بايد پدرشان را در بياورند حتي قوه قضاييه كوتاهي كرده كه پدرشان را در نمي‌آورند. حتي عوامل اصلي‌شان را اعدام كنند.

          آقاي كوثري برگرديم به محور اصلي. شما معتقديد جنس دلواپسي‌هايتان با دلواپسي‌هاي مردم يكسان است؟

          ببينيد ما از بطن جامعه اين دلواپسي را داريم وقتي اين ميزان افتخار به دست آورديم و به‌راحتي زير سوال ببرند.

          آقاي ظريف مي‌گويند هر تصميمي در بخش هسته‌يي مي‌گيرند با تاييد و صلاحديد مقام معظم رهبري است.

          نخير؛ آقاي ظريف براي خودش حرف مي‌زند. به رهبري چه كار دارند و هر كي از خودش بايد صحبت كند. چرا سوءاستفاده از رهبري مي‌كنند!!!!

          مي‌گويند سياست‌هاي هسته‌يي بدون هماهنگي با رهبري نمي‌شود. آقاي لاريجاني و قاليباف هم كه همين حرف را مي‌زنند.

          قبول ندارم. هر كسي اين حرف را مي‌زند، تصميم دارد از رهبري سوءاستفاده كند.

          آقاي كوثري مردم مي‌گويند شما چرا اين هشت سال دلواپس نبوديد وقتي ارز گران شد؛ داروهاي بيماران سرطاني ناياب شد و مي‌مردند.

          خب من از شما مي‌پرسم چرا وزراي همين دولت روحاني نگذاشتند ارز به زير سه هزار تومان برسد؟!!!!!!

          بانك مركزي معتقد بود كه اين كاهش صوري است و حبابش مي‌تركد و بازار دوباره نابسامان مي‌شود و نرخ واقعي نيست.

          اولا اينكه به ما ربطي ندارد. دوم اينكه اگر اين طور است كه خب در دولت احمدي‌نژاد هم همين فكر را مي‌كردند.

          آقاي كوثري مردم اين مصاحبه را مي‌خوانند و مي‌دانيد كه همه مي‌دانند واقعيت اين نيست. باز برگرديم رو‌ي همان سوال اول؛ مردم مي‌پرسند آيا شما نگران كودكان كار، بچه‌هاي كپرنشين هستيد؟

          بچه‌هاي كپرنشين كسي را مي‌خواهند كه شبيه خودشان زندگي كند!!!!نه وزرايي كه ميلياردي ثروت داشته باشند

          حاج آقا در مورد خودتان صحبت كنيد. شما نگران اين كودكان هستيد يا نه؟ نگران اين ميزان فقر؟

          من اگر نگران‌شان نبودم كه عين آنها زندگي نمي‌كردم.

          پس چرا آن هشت سال نگران‌شان نبوديد؟ وقتي ميلياردها دلار درآمد بالاي نفتي به دست‌ مي‌آورديم اما هنوز مدرسه كپري داريم؟

          مگر وقتي دلواپس بودم بايد مي‌آمدم به شما رسانه‌ها مي‌گفتم كه دلواپس‌شان هستم!!!!!

          دلواپسي‌تان در عملكردتان بايد ديده شود. شما از دولتي طرفداري كرديد كه در هشت سال تورم را هر روز بالاتر برد و هيچ‌وقت پاسخگوي گزارش‌هاي ديوان محاسبات از گم شدن بخشي از بودجه‌ها نبود.

          اين تحليل غلط شماست. تا وقتي در مسير حركت مي‌كرد طرفدارش بوديم اما زماني كه منحرف شد خودمان مخالفش شديم. عليه احمدي‌نژاد و رحيمي و مشايي خودمان حرف زديم. شماها نمي‌خواهد در مورد سكوت ما صحبت كنيد!!!! شماها خودتان سكوت كرده بوديد و اصلا جرات نداشتيد يك كلمه حرف بزنيد اما ما به آنها مي‌گفتيم كه در حال اشتباه هستيد.

          آقاي كوثري برعكس بود. منتقدان نقد مي‌كردند اما طيف شما سكوت كرده بود.

          ما وامدار هيچ يك از شما منتقدان نيستيم.

          آقاي كوثري، مردم معتقدند كه از زمان رياست آقاي روحاني يك آرامش نسبي در كشور حاكم شده...

          با اين قيمت‌هاي سرسام‌آور به رفاه مي‌رسند؟

          طبق اعلام بانك مركزي تورم ابتدا و انتهاي سال نشان از كاهش بالاي 15 درصد دارد.

          خب بله، بايد اين را بگوييد. اما بين مردم برويد و قضاوت كنيد.

          پس شما اعتقاد نداريد كه مردم دلواپسي‌شان با شما فرق دارد؟

          نخير. اين برداشت شما رسانه‌هاست كه با ديد بدبينانه نگاه مي‌كنيد.

          همان‌طور كه شما در آرامش اين همايش را برگزار كرديد، تصور مي‌كنيد منتقدان‌تان هم‌چنين فرصتي را دارند؟

          ما در يك آرامش همايش را برگزار كرديم؟ چرا نگذاشتند در همان سالني كه در نظر گرفته بوديم برگزار كنيم؟ نمي‌گفتند كه بايد برويد در يك فضاي سربسته برگزار كنيد كه مردم شما را نبينند. اينها مي‌خواهند هيچ‌كس هيچ حرفي نزند و ما سكوت كنيم.

          شما هم كه سكوت نكرديد و از ابتداي اين دولت با آزادي كامل انتقاد كرديد.

          سكوت هم نمي‌كنيم. هر جايي كه ببينيم بايد وارد شويم، وارد مي‌شويم و به هيچ‌كس هم نگاه نمي‌كنيم.

          خب اين فرصت نبايد به‌طور مساوي براي همه برقرار باشد؟ يعني اگر منتقدان شما هم فردا همايشي برگزار كنند، صداي اعتراض طيف دلواپس بلند نمي‌شود؟

          اين را ديگر خود قانون مي‌داند. ما كه مجوز گرفتيم. بروند همايش بگذارند و كسي جلويشان را گرفته است. (خنده) الان كه مسووليت دست دولت تدبير و اميد است خب به اين افراد هم مجوز بدهد. دست ما كه نيست. ما كه تصميم نمي‌گيريم. ما كه تابع قانون هم بوديم و جايي كه آنها تعيين كردند، همايش‌مان را برگزار كرديم.

          برخي معتقدند كه اين همايش در آستانه مذاكرات ژنو، كارشكني بود. حال اينكه همين افراد در دولت قبل مدام مي‌گفتند يك‌دست بايد از دولت احمدي‌نژاد حمايت تام كرد.

          چون تيم مذاكره‌كننده قبل به مجلس مي‌گفت ما حمايت شما را مي‌خواهيم و ما هم حمايت مي‌كرديم. اين تيم نه‌تنها حمايت ما را نمي‌خواهد بلكه مي‌گويد كه شما نامحرم هستيد.

          آقاي كوثري برخي مخاطبان شما اين نقد را اين روزها مطرح مي‌كنند كه دقيقا مشكل شما همين‌جاست كه در دولت روحاني سهيم در قدرت نيستيد و از قدرت بيرون رفتيد و ناراحتي‌تان هم از اين امر نشات مي‌گيرد.

          اصلا ما دنبال قدرت نيستيم. قدرت يك مسووليت است كه ما الان همين مسووليت را داريم. اما ما دنبال قدرت نيستيم. دنبال عزتيم!!!

          آقاي ظريف هم گفتند كه اين عزت در صلح با دنياست نه جنگ با دنيا؟

          آقاي ظريف نظر خودش را مي‌گويد. مگر من هر چيزي مي‌گويم را آقاي ظريف قبول دارد كه هر چيزي كه ايشان مي‌گويد را ما قبول داشته باشيم؟

          وظيفه اجرايي با دولت است؟ قوه مجريه دولت است و قوه مقننه، مجلس است.

          يعني مجلس هيچ حق و اختياري ندارد؟

          در حوزه قانونگذاري يا اجرا؟

          آها. يعني مجلس هيچ كاره است.

          آقاي كوثري شما كه خودتان در اين مورد استاد هستيد. مجلس در حوزه قانونگذاري و نظارت مسووليت دارد نه حوزه اجرا.

          خب قوه مقننه ناظر است كه بر حسن اجرا بايد نظارت كند.

          مرز اين نظارت با دخالت در عملكرد دولت چطور تعريف مي‌شود؟

          جايي كه خلاف قانون عمل كنند، مجلس بايد وارد شود.

          الان دقيقا سوال اين است كه كدام قانون و چگونه نقض شده است‌؟

          بحث چارچوب توافقات است و ما مي‌گوييم توافقات اوليه مورد قبول نيست.

          بر اساس كدام بند قانون؟

          ما مي‌گوييم كه همه‌چيز را از دست دادند.

          آقاي كوثري اين امر سليقه‌يي نيست؟ براساس كدام بند قانون اين صحبت را مي‌كنيد؟

          ما نظارت كه مي‌كنيم اين موضوع را مي‌بينيم.

          خب كدام بند قانون توسط مذاكره‌كنندگان نقض شده است؟

          من دارم مي‌گويم كه اين چيزهايي كه به دست آورديم الان به‌راحتي از دست مي‌رود.

          خب منتقدان نگاه شما مي‌گويند، محتواي تمام صحبت‌هاي شما حكايت از آن ندارد كه عملكرد دولت مغاير با يك اصل قانون بوده و وقتي شما مي‌توانيد اين طور تذكر بدهيد كه يك بند قانون نقض شده باشد.

          به همين دليل هم از وزير سوال كردم.

          آقاي كوثري دقيقا سوال منتقدان از شما اين است كه كدام بند قانون نقض شده كه وزير امور خارجه را احضار مي‌كنيد؟

          من مي‌گويم كه اين توافق انجام شده، مورد قبول نيست.

          جسارتا چون شما نماينده مجلس هستيد مخاطبان انتظار دارند كه بر‌اساس قانون حرف بزنيد و بگوييد بر اساس قانون فلان و بند فلان، مذاكره‌كنندگان برخلاف نص صريح قانون عمل كرده‌اند.

          ببينيد اين را كه من تنها نمي‌گويم. خيلي از افراد ديگر هم اين را مي‌گويند!!!!

          اما از شما كه نماينده مجلس هستيد انتظار دارند كه دقيق صحبت كنيد.

          ببينيد اينها آمدند و تيم مذاكره‌كننده را تغيير دادند و تركيب تيم مذاكره را به هم زدند.

          آقاي كوثري تعيين تركيب تيم جزو اختيارات دولت است. شما نماينده پرسابقه و با تجربه‌يي هستيد. مخاطب‌هاي شما انتظار دارند كه وقتي صحبت مي‌كنيد، صحبت‌هايتان مستدل باشد. شما ابتداي اين صحبت‌ها گفتيد كه ما ناظر بر اجراي قانون هستيم. اگر قانون نقض شود بايد تذكر بدهيم.

          ما ناظر بر توافق هستيم. آنجا كه قانون نيست. توافق‌ها را بر اساس قانون بين‌الملل انجام مي‌دهند كه به ما ربطي ندارد.

          خب شما بر‌اساس كدام بند قانون معتقديد كه توافق انجام شده خلاف قوانين كشور است؟

          ببينيد حرف ما اين است كه دقيقا چيزهايي كه به 1+5 داده شده است و چيزهايي كه گرفته شده است برابري نمي‌كند.

          وزارت امور خارجه معتقد است كه اين برداشت سليقه‌يي شماست و در عمل اين طور نيست. شما هم هشت سال براي اين سلايق وقت داشتيد؟

          خب ما در اين هشت سال كه همه چيز را گرفتيم. 20 درصد را اجرايي كرديم.

          آقاي كوثري، گروه دلواپس به راي مردم احترام مي‌گذارند؟

          حتما احترام مي‌گذاريم!!!!!!!!

          مردم در 24 خرداد، بين آقاي جليلي و روحاني، آقاي روحاني را انتخاب كردند. آيا اين راي يك «نه» به نگراني‌هاي شما نيست كه اگر قرار بود شبيه شما نگران باشند، آقاي جليلي را انتخاب مي‌كردند؟

          ما به قانون احترام مي‌گذاريم نه هر شخصي كه مردم انتخاب كنند!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

          شما كه تا اينجا نفرموديد كدام قانون نقض شده است. اما مردم را اگر به عنوان مخاطب به حساب بياوريم آنها سياست خارجي روحاني را به سياست خارجي آقاي جليلي ترجيح دادند؟

          ببينيد همين‌هايي كه به آقاي روحاني راي دادند پس چرا در يارانه ثبت‌نام كردند و 93 درصد ثبت‌نام شد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

          آقاي كوثري اين دو موضوع از هم جدا نيست؟ مردم در ثبت‌نام يارانه آزاد نيستند؟ علاوه بر اين آقاي روحاني گفته بود كه اگر من بيايم به مردم يارانه نمي‌دهم كه حالا از ثبت نام مردم چنين تعبيري كنيم؟

          ببينيد اينجا كه به ضررتان مي‌شود، حرف را تغيير مي‌دهيد.

          آقاي كوثري اين سوءاستفاده از ثبت‌نام مردم نيست كه چوب شود و به سر دولت بزنند كه مردم به شما «نه» گفتند؟

          نه چه كسي خواسته به سر دولت بزند. من مي‌گويم مردم تصميم مي‌گيرند و به راي مردم احترام بگذاريم.

          سوال من هم همين بود. چرا دلواپس‌ها به راي مردم در انتخاب روحاني نسبت به آقاي جليلي احترام نمي‌گذارند؟

          اين حرف يعني ما بايد به دهان خودمان چسب بزنيم و سكوت كنيم؟ نخير اين اشتباه است و خيال مي‌كنيد كه وقتي دولت‌تان روي كار آمد همه بايد مطيع باشند

          منبع:اعتماد
          زی تیر نگه کرد پر خویش بر او دید***گفتا ز که نالیم که از ماست که بر ماست

          نظر

          • لولی بربط زن
            عضو فعال
            • Nov 2013
            • 1862

            #7895
            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

            دو طرف مذاکرات در جلسات گفتگو می خواهند نشان بدهند که برای پافشاری بر مواضع خود مبارزه می کنند. در نشست بعدی مذاکرات ایران و 1+5 هم پیشرفتی ثبت نخواهد شد.
            یکی از روزنامه های اسرائیلی نوشت مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 به توافقی منجر می شود که ضرر اسرائیلی ها خواهد بود.

            به گزارش عصر ایران، "الکس فیشمن" تحلیلگر مسائل نظامی در روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارونت در مقاله ای نوشت: ایران و کشورهای 1+5 پشت پرده، در حال کار بر سر متن یک توافق مشخص هستند. توافقی که باید نگرانی اسرائیل را برانگیزد. این توافق، شامل نظارت جدی بر برنامه اتمی ایران است. البته این نظارت به مرور و در مدت چند سال، برداشته می شود. دو طرف برغم حرکت در مسیر کسب توافق، به دیگران نشان می دهند که بر مواضع خود اصرار و پافشاری می کنند.

            مشاور امنیت ملی و وزیر دفاع آمریکا به تازگی به اسرائیل سفر کردند تا به مقامات اسرائیلی درباره موشک های ایرانی اطمینان بدهند. آنها وعده داده اند واشنگتن در مسئله موشک های ایران، عقب نشینی نخواهد کرد. مذاکرات هسته ای هم به دلیل موضوع موشک های ایران، شکست نخواهد خورد.

            وی اضافه کرد: هنگامی که در مذاکرات اخیر در وین، موضوع موشک ها مطرح شد ایرانی ها تحت تاثیر قرار نگرفتند. آنها می دانند و برایشان شفاف است همانطور که برای آمریکایی ها هم شفاف و واضح است که هیچ معیار و شاخص بین المللی وجود ندارد که براساس آن، قدرت های جهانی بتوانند با استناد به آن از توسعه موشک های بالستیک ایران جلوگیری کنند. چون این معیارها وجود ندارد دستگاه هایی نظارت بین المللی برای جلوگیری از تولید موشک ها هم وجود ندارد.

            تهیه و تدوین معیار و شاخص های بین المللی جدید و ایجاد سازمانی برای نظارت بر موشک ها در جهان به مانند یک "آژانس" ممکن است سال های زیادی طول بکشد. ایرانی ها هم اکنون نیز به طور داوطلبانه هیچ تمایلی برای دست برداشتن از تولید و توسعه موشک های خود ندارند.

            این تحلیلگر اسرائیلی ادامه داد: شکست یا موفقیت در کسب توافق هسته ای با ایران به یک مسئله محوری یعنی "غنی سازی اورانیوم در ایران" مربوط است. این موضوع برای همه طرف های مذاکرات واضح است.

            آمریکایی ها این موضوع را درک می کنند که هیچ قدرت و توانایی برای نابودی کامل برنامه هسته ای ایران ندارند به همین دلیل آنها تلاش می کنند حداقل از شدت برنامه هسته ای ایران بکاهند و فعالیت های هسته ای ایران را برای سال های طولانی تحت نظارت شدید قرار بدهند.

            وی افزود: طرف آمریکایی چند هفته پیش به ایرانی ها پیشنهادی ارائه کرد که بر اساس آن نظارت جدی و همه جانبه ای به مدت 20 سال بر تاسیسات هسته ای ایران اعمال شود. ایرانی ها در مقابل تنها با یک سال موافقت کردند. آمریکایی ها پس از آن با عقب نشینی، مدت 12 سال را پیشنهاد کردند و ایرانی ها هم در مقابل، 6 سال را مطرح کردند.

            پیش بینی می شود در نهایت دو طرف مذاکرات، بر سر زمان 9 تا 10 سال به توافق برسند. دو طرف قطعا درباره تعداد سال های نظارت جدی بر تاسیسات هسته ای ایران به توافق خواهند رسید.

            تا آن موقع یعنی تا 7 تا 8 سال آینده همه تحریم های ایران نیز از میان خواهد رفت و تهران هر آنچه را که بخواهد می تواند انجام بدهد. در آن مقطع باید تصمیم گرفت که آیا باید گذاشت ایران هر آنچه را که دوست دارد انجام بدهد یا اینکه دوباره به خانه اول بازگردیم و دوباره تهدید به تحریم و اقدام نظامی.

            در این مقاله یدیعوت آحاورنت آمده است: مهمترین موضوعات در این مذاکرات، تعداد سانتریفیوژهای غنی سازی اورانیوم در ایران و نوع آنها، تعداد تاسیسات و مراکز غنی سازی، مقدار مواد غنی شده و موارد استفاده آن و امکان ارائه مجوز توسعه نسل های جدید سانتریفیوژها به ایران است.

            این درخواست ها به معنی عقب نشینی ایران از حقوق خود در معاهده منع گسترش سلاح اتمی (ان پی تی) است به همین دلیل ایرانی ها هم خواهان مابه ازای آن یعنی کاهش تدریجی نظارت جدی بر تاسیسات هسته ای خود هستند تا اینکه این نظارت جدی به طور کامل از میان خواهد رفت.

            این مقاله توضیح می دهد: این راه حل برای همه طرف های مذاکرات مناسب است باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به دنبال آن است که بدون بحران هسته ای ایران، دوره ریاست جمهوری اش را به پایان ببرد. ایرانی ها هم بسیار راحت خواهند بود اگر برای چند سال آرزوهای سلاح هسته ای خود را کنار خواهند گذاشت.

            با این حال، دو طرف مذاکرات در جلسات گفتگو می خواهند نشان بدهند که برای پافشاری بر مواضع خود مبارزه می کنند. در نشست بعدی مذاکرات ایران و 1+5 هم پیشرفتی ثبت نخواهد شد.

            اما در نهایت توافق طولانی مدتی به دست خواهد بود اما توافق که برای اسرائیلی ها یک توافق بد است.
            ای لولی بربط زن ! تو مست تری یا من ................ ای پیش چو تو مستی، افسون من افسانه ( مولانا )

            نظر

            • وحید 20
              ستاره‌دار(98)
              • Mar 2011
              • 29911

              #7896
              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

              پایان کار «کاترین اشتون» چالشی در مسیر مذاکرات هسته‌ای/ وزرای خارجه سوئد و لهستان گزینه‌های احتمالی جانشینی

              خبرگزاری رویترز با اشاره به احتمال تمدید دوره 6 ماهه مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5، نوشته است که در این صورت مأموریت اشتون در نیمه مذاکرات به پایان می‌رسد و همین امر می‌تواند مذاکرات را پیچیده کند.

              به گزارش خبرگزاری فارس، خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه در گزارشی با اشاره به نزدیک شدن به زمان پایان مأموریت «کاترین اشتون» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ‌کننده گروه 1+5 در مذاکرات هسته‌ای با ایران، این موضوع را چالشی در مسیر گفت‌وگوها دانسته است.

              «کاترین اشتون» انگلیسی که در 5 سال گذشته ارشدترین مقام سیاست خارجی اتحادیه اروپا بوده، «ممکن است در مذاکرات یک تصمیم‌گیرنده مهم نبوده باشد، اما هماهنگ‌کننده اصلی مذاکرات از سال 2010 بوده است.»

              رویترز با اشاره به نقش اشتون در جریان مذاکرات، نوشته است: «جدایی وی آن‌ هم در این برهه حساس، می‌تواند مذاکرات را پیچیده کند و احتمالا آن را با تهدیداتی مواجه کند.»

              هرچند که ایران و گروه 1+5 بر اساس زمانبندی اولیه توافق موقت ژنو باید تا روز 29 تیر (20 جولای) به توافق برسند، و مأموریت اشتون نیز تا مهر ماه (فوریه) ادامه دارد، اما با توجه به سنگ‌اندازی‌هایی که از سوی اسرائیل صورت گرفته و همچنین اختلافات طرفین، احتمال تمدید توافق موقت برای یک دوره 6 ماهه دیگر نیز وجود دارد.

              رویترز در این بار می‌نویسد: «بروز تأخیر می‌تواند به این معنی باشد که مسئولیت سیاست خارجی اتحادیه اروپا به فرد دیگری سپرده شود که آشنایی کمتری با این مسئله داشته یا همخوانی کمتری با ایرانی‌ها داشته باشد. در آنصورت، هرچند که احتمالش کم است، اما ممکن است وظیفه هماهنگی به دیگران، خارج از اتحادیه اروپا، سپرده شود که در آنصورت مذاکرات از دید ایرانی‌ها ممکن است به نقطه صفر بازگردد.»

              اشتون 58 ساله تا پیش از این انتصاب به این سمت، یک فعال اجتماعی در زمینه انرژی هسته‌ای بود و تا زمانی که به صورتی غیرمنتظره برای این پست انتخاب شد، هیچ تجربه‌ای در زمینه سیاست خارجی نداشت.

              رویترز با اشاره به اینکه اتحادیه اروپا در انتخاب جانشین اشتون، علاوه بر مسئله ایران، موضوع تنش با روسیه بر سر اوکراین را نیز مد نظر خواهد داشت و به همین جهت ممکن است فردی را برگزیند که رویکردهای سخت‌گیرانه‌تری داشته باشد. این خبرگزاری از «کارل بیلت» و «رادوسلاو سیکارسکی» وزیران خارجه سوئد و لهستان به عنوان گزینه‌های جایگزینی اشتون نام برده است. هر دوی این وزرا، اخیرا سفری به تهران داشته‌اند.
              - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php....RNVkLo9e.dpuf
              درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

              توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

              نظر

              • وحید 20
                ستاره‌دار(98)
                • Mar 2011
                • 29911

                #7897
                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                یک سناتور ضدایرانی و دموکرات که سابقه ی حمایت شدید از اسرائیل را دارد، از لایحه ای که روابط تل اویو و واشنگتن را تعمیق می بخشید، حمایت نکرد و موجب تعجب ناظران سیاسی شد.
                پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : جروسالم پست نوشت: یک سناتور ضدایرانی و دموکرات که سابقه ی حمایت شدید از اسرائیل را دارد، از لایحه ای که روابط تل اویو و واشنگتن را تعمیق می بخشید، حمایت نکرد و موجب تعجب ناظران سیاسی شد.

                به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، سناتور باب منندز رئیس کمیته روابط خارجی سنا لایحه همکاری استراتژی امریکا و اسرائیل را از دستور کار خارج کرد.

                این اقدام پس از آن صورت گرفته که باب کروکر جمهوریخواه سعی در گنجاندن تبصره مذاکرات هسته ای ایران در این لایحه داشت.

                این تبصره شامل جلسه با کنگره در صورت انعقاد توافق با ایران می شد و دموکرات ها را در جایگاهی قرار می داد که باید بین دوستان طرفدار اسرائیل خود و کاخ سفید، یکی را انتخاب کنند.

                آیپک نیز از این تبصره حمایت کرده بود که بر نقش کلیدی کنگره در تعریف شرایط توافق با ایران تاکید می کرد.
                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                نظر

                • ایرج اکبری
                  عضو فعال
                  • Dec 2011
                  • 10934

                  #7898
                  پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                  عراقچی در مجلس: روند مذاکرات روند خوشبینانه است

                  اسماعیل جلیلی از جلسه فراکسیون توسعه پایدار مجلس شورای اسلامی با عراقچی معاون امور بین الملل وزیر امور خارجه خبر داد و گفت: در این جلسه روند رو به پیشرفت مذاکرات تشریح شد.

                  نماینده مسجد سلیمان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: عراقچی معتقد بود روند مذاکرات روند خوشبینانه است و هر دو طرف تلاش دارند در روند مثبت برای دستیابی به اهداف توافقنامه ژنو تلاش کنند.

                  وی با بیان اینکه عراقچی معتقد بود مذاکرات ایران و 1+5 با جدیت ادامه دارد گفت: معاون امور بین الملل وزیر خارجه اعلام کرد تا آخر تیرماه باید تلاش کنیم که نشست های ایران و 1+5 با برنامه ریزی ادامه پیدا کرده و به نتیجه دست یابد زیرا پس از تیر ماه اروپا وارد انتخابات پارلمانی شده که این امر موجب کندی روند مذاکرات و توقف کوتاه مدت آن می شود.
                  كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                  نظر

                  • madio
                    عضو فعال
                    • Oct 2012
                    • 390

                    #7899
                    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                    در اصل توسط وحید 20 پست شده است View Post
                    پایان کار «کاترین اشتون» چالشی در مسیر مذاکرات هسته‌ای/ وزرای خارجه سوئد و لهستان گزینه‌های احتمالی جانشینی

                    خبرگزاری رویترز با اشاره به احتمال تمدید دوره 6 ماهه مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5، نوشته است که در این صورت مأموریت اشتون در نیمه مذاکرات به پایان می‌رسد و همین امر می‌تواند مذاکرات را پیچیده کند.

                    به گزارش خبرگزاری فارس، خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه در گزارشی با اشاره به نزدیک شدن به زمان پایان مأموریت «کاترین اشتون» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ‌کننده گروه 1+5 در مذاکرات هسته‌ای با ایران، این موضوع را چالشی در مسیر گفت‌وگوها دانسته است.

                    «کاترین اشتون» انگلیسی که در 5 سال گذشته ارشدترین مقام سیاست خارجی اتحادیه اروپا بوده، «ممکن است در مذاکرات یک تصمیم‌گیرنده مهم نبوده باشد، اما هماهنگ‌کننده اصلی مذاکرات از سال 2010 بوده است.»

                    رویترز با اشاره به نقش اشتون در جریان مذاکرات، نوشته است: «جدایی وی آن‌ هم در این برهه حساس، می‌تواند مذاکرات را پیچیده کند و احتمالا آن را با تهدیداتی مواجه کند.»

                    هرچند که ایران و گروه 1+5 بر اساس زمانبندی اولیه توافق موقت ژنو باید تا روز 29 تیر (20 جولای) به توافق برسند، و مأموریت اشتون نیز تا مهر ماه (فوریه) ادامه دارد، اما با توجه به سنگ‌اندازی‌هایی که از سوی اسرائیل صورت گرفته و همچنین اختلافات طرفین، احتمال تمدید توافق موقت برای یک دوره 6 ماهه دیگر نیز وجود دارد.

                    رویترز در این بار می‌نویسد: «بروز تأخیر می‌تواند به این معنی باشد که مسئولیت سیاست خارجی اتحادیه اروپا به فرد دیگری سپرده شود که آشنایی کمتری با این مسئله داشته یا همخوانی کمتری با ایرانی‌ها داشته باشد. در آنصورت، هرچند که احتمالش کم است، اما ممکن است وظیفه هماهنگی به دیگران، خارج از اتحادیه اروپا، سپرده شود که در آنصورت مذاکرات از دید ایرانی‌ها ممکن است به نقطه صفر بازگردد.»

                    اشتون 58 ساله تا پیش از این انتصاب به این سمت، یک فعال اجتماعی در زمینه انرژی هسته‌ای بود و تا زمانی که به صورتی غیرمنتظره برای این پست انتخاب شد، هیچ تجربه‌ای در زمینه سیاست خارجی نداشت.

                    رویترز با اشاره به اینکه اتحادیه اروپا در انتخاب جانشین اشتون، علاوه بر مسئله ایران، موضوع تنش با روسیه بر سر اوکراین را نیز مد نظر خواهد داشت و به همین جهت ممکن است فردی را برگزیند که رویکردهای سخت‌گیرانه‌تری داشته باشد. این خبرگزاری از «کارل بیلت» و «رادوسلاو سیکارسکی» وزیران خارجه سوئد و لهستان به عنوان گزینه‌های جایگزینی اشتون نام برده است. هر دوی این وزرا، اخیرا سفری به تهران داشته‌اند.
                    - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php....RNVkLo9e.dpuf
                    اگه وزیر خارجه سوئد باشه خیلی خوب میشه،چون خیلی موضعش ملایم و طرفدار توافقه
                    البته هرکی باشه یه هماهنگ کنندس و خیل نقش خاصی نداره

                    نظر

                    • ایرج اکبری
                      عضو فعال
                      • Dec 2011
                      • 10934

                      #7900
                      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                      معاون رییس جمهوری: غرب راهی جز تعامل با ایران ندارد
                      تبریز- ایرنا- ˈعلی اکبر صالحیˈ معاون رییس جمهوری و رییس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: ایران در جایگاه بالای بین المللی قرار دارد و آینده ملت ایران تضمین شده است،:(fight) بنابر این غرب چاره ای جز تعامل با ایران ندارد.





                      معاون رییس جمهوری: تحریم ها ما را غزتمندتر و قدرتمندتر کرد// در مذاکرات هسته ای جای هیچ نگرانی نیست
                      كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                      نظر

                      • مجيد رادمنش
                        مدیر (6)
                        • Oct 2010
                        • 4902

                        #7901
                        دفاع كاخ سفيد از مذاكره با ايران


                        گروه دیپلماسی: با کُند و آرام شدن روند گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران و 1+5 بر سر پیش‌نویس متن توافق جامع هسته‌ای، نسیم انتقادات و اظهارات غیرواقع‌بینانه در داخل ایران و آمریکا وزیدن گرفته است که البته همچنان موج خوش‌بینی‌ها و اظهارات واقع‌بینانه مبنی‌بر این است که پيشرفت نداشتن گفت‌وگوها به اين معنی نيست که مذاکرات شکست‌خورده است؛ بلکه طرفين هنوز موفق نشده‌اند تا مسائل را روی کاغذ بياورند. در همین ارتباط، دولت اوباما در سند مربوط به لایحه بودجه دفاعی آمریکا از لحن کنگره درباره ایران انتقاد و اعتراف کرده است که ایران به مفاد توافق ژنو پایبند بوده است. به گزارش خبرگزاری تسنیم، دولت اوباما در یک سند مربوط به بودجه سال مالی 2015 وزارت دفاع از یک ماده قانونی که خواستار اتخاذ مواضع سخت‌گیرانه در مذاکرات هسته‌ای با ایران شده بود، انتقاد کرده و آن را مخل گفت‌وگوها دانسته است. پیش از این کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا در اسنادی تاکید کرده بود که هرگونه توافق با ایران باید از توانمندی دستیابی این کشور به تسلیحات اتمی جلوگیری کند. در متمم قانونی دیگری که «پیتر روسکام» و «جکی والروسکی» دو نماینده جمهوری‌خواه پیشنهاد کرده‌اند بر اهمیت نظارت کنگره بر دولت اوباما درباره مذاکرات هسته‌ای با ایران تاکید شده است. اداره مدیریت و بودجه کاخ سفید در سندی مورخ 19 مه 2014 (برابر با دوشنبه 29 اردیبهشت) ضمن تقدیر از تلاش‌های کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان برای حمایت از آنچه بازداری از تهدیدهای ایران خوانده، از لحن این ماده‌‌های قانونی ابراز نگرانی کرده است.



                        کاخ سفید ضمن تقدیر از کمک‌های مهم کنگره برای تقویت نظام تحریم‌ها علیه ایران که طبق این سند موجب افزایش توان آمریکا برای اجرای «برنامه اقدام مشترک شده» به گام‌های ایران برای اجرای این توافقنامه نیز اعتراف کرده است. کاخ سفید خطاب به کمیته نیروهای مسلح آمریکا نوشته است: «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تایید کرده که ایران طبق طرح اقدام مشترک گام‌هایی معین و ملموس برداشته و برنامه هسته‌ای خود را در زمینه‌های اصلی به عقب بازگردانده است.» کاخ سفید در ادامه این سند مذاکرات فعلی ایران و گروه 1+5 را بهترین فرصت برای حل‌و‌فصل صلح‌آمیز مسائل برنامه هسته‌ای ایران دانسته و تاکید کرده لایحه کمیته نیروهای مسلح با وضع پیش‌شرط برای حل‌و‌فصل این پرونده قبل از اتمام مذاکرات، درواقع این تلاش‌های مهم را تخریب می‌کند. این تحولات در حالی است که هفته گذشته ایران و گروه 1+5 دور چهارم مذاکرات هسته‌ای خود را در وین بدون پیشرفت ملموسی پایان دادند و قرار است در اواخر خرداد، دور بعدی گفت‌وگوهای خود را بر سر پیش‌نویس متن توافق هسته‌ای دوباره از سر بگیرند. با این حال تمام طرف‌ها امیدوارند تدوین پیش‌نویس متن توافق جامع تا 20 ژوئن (اواخر تیر) انجام شود. در همین ارتباط سخنگوی کاترین‌اشتون، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که کار روی متن توافق فراگیر بر سر برنامه‌ هسته‌ای ایران، چندین ماه زمان خواهد برد. به گزارش «ایسنا»‌، «مایکل مان» روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران در بروکسل گفت: «ما باید طی هفته‌ها و ماه‌های آینده کارهای زیادی انجام دهیم. البته موضع کمیساریای عالی اتحادیه اروپا تغییری نکرده و معتقد است که باید توافقی حاصل شود که همه طرف‌ها راضی باشند و موجب رفع نگرانی‌های جامعه جهانی در قبال صلح‌آمیز بودن برنامه‌ هسته‌ای ایران شود.»



                        مان همچنین با رد این دیدگاه که «چرا مذاکرات وین بدون هیچ پیشرفتی خاتمه یافت» گفت: «نمی‌پذیرم هیچ پیشرفتی حاصل نشد. گفت‌وگوها همان گونه که همیشه ذکر کرده‌ایم دشوار بوده، در مذاکرات جزئیات پیشرفته و پیچیده‌ای است که باید مطرح و در مورد آنها بحث و توافق حاصل شود.» به گزارش «ایرنا» مایکل مان دوشنبه شب در گفت‌وگو با یک شبکه خبری آمریکایی ادامه داد: «این پیچیدگی‌ها هم در زمینه سیاسی و هم در زمینه فنی وجود دارد، ولی آنچه خیلی مهم است، اینکه هر دو طرف واقع‌بین و واقع گرا باشند. مساله اصلی چیزهایی بوده که پیش‌تر هم آژانس و هم در معاهدات بین‌المللی دیگر بر آن تاکید شده است.» او در پاسخ به اینکه چرا پس از اتمام مذاکرات کنفرانس خبری مشترک برگزار نشد، گفت: «هیچ گونه برنامه نشست خبری مشترک وجود نداشت. قرار بود بیانیه مشترک صادر کنیم، اما تا گفت‌وگوهای طرفین پایان نیابد و فرجام کار روشن نشود، هیچ چیز قطعیت پیدا نمی‌کند. بنابراین برگزاری نشست یا حتی صدور بیانیه معنا ندارد.» همچنین خبرگزاری رویترز در گزارشی به موضوع اتمام دوره کاری پنج ساله کاترین اشتون، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پرداخته است و از وزرای خارجه سوئد و لهستان به عنوان گزینه‌های احتمالی او یاد کرده است. رویترز می‌نویسد: «در میان نام‌هایی که به عنوان جانشینان مطرح شده‌اند کارل بیلدت، وزیر خارجه سوئد و همتای لهستانی وی رودوسلاو سیکورسکی قرار دارند که هر دو درباره مسائلی از قبیل تحریم‌های اقتصادی و نیز سیاست‌های تجاری و دفاعی اظهارات بسیاری داشته‌اند.»



                        افخم: مذاکرات با حساسیت دنبال می‌شود


                        از سوی دیگر سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه مذاکرات ایران و 1+5 سخت و پیچیده است و با حساسیت دنبال می‌شود، گفت: «تیم هسته‌ای ایران در مذاکرات کاملا هوشمندانه و حرفه‌ای عمل کرده است.» «مرضیه افخم» روز سه‌شنبه در نشست هفتگی خود درباره مذاکرات وین و توافق جامع و همچنین اظهارنظرهای شتاب زده در این زمینه گفت: «برخی در این زمینه ارزیابی شتابزده‌ای داشتند، ولی آنچه مسلم است، گفت‌و‌گوها در مسیر طبیعی خودش ادامه دارد و از ابتدا هم گفتیم این گفت‌و‌گو‌ها سخت و پیچیده است.» سخنگوی دستگاه دیپلماسی یادآور شد: «مذاکرات بسیار جدی در جریان است و برای ما قابل‌پیش‌بینی بود که در مسیر پیشرفت گفت‌و‌گوها در جلسات پیاپی با بحث‌های جدی‌تر روبه‌رو شویم.» افخم تاکید کرد: «مصمم هستیم مذاکرات با 1+5 را به نتیجه برسانیم، ایران نسبت به این روند و دستیابی به یک توافق برد -برد عزم خود را جزم کرده است و برای پیشبرد این مذاکرات در راستای احقاق حقوق هسته‌ای ایران برهمان اساس باقی است.» سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین گفت: «در مذاکرات هیچ توقفی وجود نداشته است و مذاکرات هسته‌ای ایران با 1+5 ادامه دارد.» افخم در پاسخ به سوال دیگری مبنی‌بر اینکه گفته می‌شود زیاده‌خواهی آمریکا منجر به شکست مذاکرات وین شده است، گفت: «در مذاکرات موضوعات مختلفی همچون غنی‌سازی، رآکتور اراک و تحریم‌ها مطرح می‌شود، دیدگاه ما این است که در مقابل زیاده‌خواهی‌ها مقابله کنیم و از حقوق هسته‌ای کشور عقب‌نشینی نکنیم.»



                        گفت‌وگوهای یک روزه ایران و آژانس


                        از طرف دیگر، سخنگوی وزارت امور خارجه درباره آغاز گفت‌و‌گوهای سازمان انرژی اتمی ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تهران گفت: «معاون مدیرکل آژانس روز دوشنبه برای انجام مذاکرات یک روزه با مقامات سازمان انرژی اتمی ایران وارد تهران شد.» افخم افزود: «این مذاکرات پیرو توافقات قبلی ایران و آژانس انجام می‌شود.» مذاکرات فنی ایران و آژانس در موضوع بسته شدن موضوع EBW و بررسی موارد موردنظر برای مرحله بعدی از دیروز به مدت یک روز در تهران برگزار شد.
                        یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                        نظر

                        • وحید 20
                          ستاره‌دار(98)
                          • Mar 2011
                          • 29911

                          #7902
                          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                          تجمع "دلواپسان دلاور"، این‌بار در اصفهان!

                          بعد از همایش "دلواپسان توافقنامه ژنو" در تهران، اینبار همفکران این گروه در اصفهان با نام "دلواپسان دلاور" نشستی برگزار خواهند کرد. برگزارکنندگان گفته‌اند می‌خواهیم برای مردم روشن شود که توافق ژنو چه بوده است.

                          دلواپسانی که حالا دلاور هم شده‌اند؛ هنوز یک ماه از برپایی همایش "ما دلواپسیم" در تهران نگذشته که همایش "دلواپسان دلاور" قرار است این بار در اصفهان برگزار شود. اوایل اردیبهشت بود که محل سفارت سابق آمریکا در تهران مرکز تجمع کسانی شد که درباره مذاکرات اتمی ایران و توافقنامه ژنو، اظهار دلواپسی کرده بودند.

                          این گروه که بیشتر آنان اعضای جبهه پایداری و از طرفداران دولت احمدی‌نژاد و هواداران نامزدی جلیلی در انتخابات ریاست جمهوری بودند، در نشست خود خواستار "به رسمیت شناختن حق غنی‌سازی" و "بهره‌مندی کامل از تمام حقوق هسته‌ای" برای ایران شدند.
                          شرکت‌کنندگان این همایش هم‌چنین از تیم مذاکره‌کننده ایران خواستند که گفت‌وگوهای اتمی را "شفاف" و "مشخص" به پیش برد. بنا به خواست شرکت‌کنندگان، توافق نهایی باید به "تصویب مجلس و شورای عالی امنیت ملی برسد."

                          چند روز پس از برپایی این همایش بود که محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه به مجلس رفت و در توضیحاتی پیرامون مذاکرات اتمی ایران، اعلام کرد: «ما ملتی دلاوریم نه دلواپس».

                          حالا گروه دیگری این‌بار در اصفهان با اعلام اینکه "ما هم دلاوریم و هم دلواپس" قرار است در سالروز آزادی خرمشهر، سوم خرداد، همایشی را در گلستان شهدای اصفهان برگزار کنند.

                          به گزارش روزنامه آرمان، هیچگونه مجوزی برای این گردهمایی گرفته نشده و یکی از برگزارکنندگان نیز در این باره به خبرنگار آرمان گفته: «تا آنجا که من می‌دانم همایش نیاز به مجوز ندارد. در یک مکان عمومی برگزار می‌شود و اصل برنامه هم آزادسازی خرمشهر است اما جهتی که برنامه دارد دلاورانِ دلواپس است».

                          "معین مومنیان" در گفت و گو با آرمان اظهار داشته که برگزارکنندگان این همایش، هم "دلاوری که آقای ظریف مطرح کردند" را دارند و هم دلواپس دستاوردهای هسته‌ای هستند.

                          وی درباره اهداف برپایی این همایش گفته است: «می‌خواهیم برای مردم روشن شود که توافق ژنو چه بوده و مردم از انرژی هسته‌ای چه می‌خواهند. با پخش یک فیلم مستند به مردم نشان بدهیم که آقای روحانی که گفتند چرخیدن سانتریفیوژ‌ها موضوع هسته‌ای نیست، ما انرژی هسته‌ای را برای مسائل صنعتی می‌خواهیم و برای مسائل پزشکی و تبیین کنیم چرا دلواپس شدیم».


                          اصل ۲۷ قانون اساسی تنها برای "بعضی‌ها"

                          بر اساس اصل ۲۷ قانون اساسی برگزاری تجمعات بدون حمل سلاح نیازی به دریافت مجوز ندارد. این در حالی است که تا کنون همواره این اصل برای منتقدان به دولت و حکومت نادیده انگاشته شده و بسیاری از تجمعات مسالمت‌آمیز تنها به دلیل نداشتن مجوز یا اصلا اجازه برپایی نگرفته‌اند و یا با خشونت سرکوب شده‌اند.

                          گروه‌های نزدیک به حکومت اما همواره توانسته‌اند با استفاده از همین اصل قانون اساسی، تجمعات گاه خشن خود را برگزار کنند؛ از حمله به سفارت بریتانیا گرفته تا تجمع مقابل وزارت کشور در اعتراض به بدحجابی.

                          همایش "دلاوران دلواپس" نیز با استناد به همین اصل قرار است بدون مجوز برگزار شود. این امر تا کنون بارها مورد اعتراض گروه‌های اصلاح‌طلب و نزدیک به دولت روحانی قرار گرفته است.

                          در آخرین نمونه انصاری راد نماینده دور ششم مجلس در گفت وگو با خبرگزاری کار ایران، ایلنا، فعالیت‌های خودسرانه و غیرقانونی را "خیانت به کشور، نظام و برخلاف شرع، اخلاق و مصالح ملی" دانسته است.
                          درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                          توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                          نظر

                          • وحید 20
                            ستاره‌دار(98)
                            • Mar 2011
                            • 29911

                            #7903
                            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                            مقام نفتی ایران: انتظار نمی‌رود در سال ۹۳ صادرات نفت افزایش یابد

                            مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران می‌گوید که در سال جاری تنها «تغییری که نسبت به گذشته ایجاد شده» توقف کاهش صادرات نفت ایران است و در سال ٩٣ نسبت به سال ٩٢ «به لحاظ تحریمی تغییر خاصی در فروش نفت» ایجاد نخواهد شد.

                            محسن قمصری، مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران، روز سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت، در گفت‌وگو با پایگاه خبری روابط عمومی وزارت نفت، شانا، گفت که افزایش صادرات نفت به نتیجه مذاکرات ژنو بستگی دارد، اما «قاعدتا وضعیت صادرات اگر بهتر نشود، بدتر هم نخواهد شد».

                            آقای قمصری که مقام مسئول صادرات نفت ایران است می‌گوید که هم اکنون ایران «زیر یک میلیون بشکه در روز» نفت صادر می‌کند.

                            صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران قبل از تحریم‌های غرب حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز بود، اما حال آژانس بین‌المللی انرژی می‌گوید که تحت تاثیر تحریم‌ها این رقم در سال ۲۰۱۳ به حدود یک میلیون بشکه در روز سقوط کرده است.

                            بر اساس تحریم‌های آمریکا که از نیمه دوم سال ۲۰۱۲ به اجرا گذاشته شد، مشتریان نفتی ایران برای دریافت معافیت از تحریم‌ها، باید هر شش ماه یک بار خرید نفت از ایران را کاهش دهند، اما بر اساس توافق ژنو که سوم آذرماه سال گذشته میان ایران و شش قدرت جهانی حاصل شد و از ۳۰ دی‌ماه همان سال به اجرا گذاشته شد، آمریکا توافق کرد که فشار بر مشتریان نفتی ایران برای کاهش هرچه بیشتر واردات نفت ایران را متوقف کند.

                            همچنین اروپا که قبل از تحریم‌ها مشتری روزانه ۴۸۰ هزار بشکه نفت ایران (۱۸ درصد از کل نفت صادراتی کشور) بود از ابتدای سال ۲۰۱۲ واردات نفت از ایران را کاهش داد و از نیمه دوم سال کاملا متوقف کرد.

                            به گفته آقای قمصری، اگر اروپایی‌ها نفت ایران را بخواهند، «میزان صادرات نفت ایران قابل افزایش است».

                            او گفت: «اروپایی‌ها می‌دانند که نفت ایران قابل اتکا است و می‌توانند روی آن قسم بخورند. آنها هم علاقه‌مند هستند نفت ایران را دریافت کنند.»

                            این مقام نفتی جمهوری اسلامی در مصاحبه خود همچنین به بدهی نفتی برخی شرکت‌های اروپایی اشاره کرده است که به خاطر تحریم بانکی ایران، تاکنون نتوانسته‌اند بدهی خود را به ایران منتقل کنند.

                            وی طلب نفتی ایران از یونان و شرکت بریتانیایی-هلندی رویال داچ شل را کمی بیش از چهار میلیارد دلار عنوان کرده است.

                            این مقام نفتی در پاسخ به سوالی درباره حجم واقعی تولید نفت ایران رقم دقیقی عنوان نکرده، اما گفته است که بر اساس برنامه باید روزانه سه میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه نفت در کشور تولید شود، ایران نیز در همین حول و حوش «آمادگی» تولید دارد.

                            بر اساس آخرین گزارش ماهانه اوپک که روز ۲۳ اردیبهشت‌ماه منتشر شد، تولید روزانه نفت ایران در ماه گذشته روزانه دو میلیون و ۷۶۹ هزار بشکه بوده است. این رقم کاهشی ۹۰۰ هزار بشکه‌ای نسبت به قبل از تحریم‌ها را نشان می‌دهد.

                            محسن قمصری که تا دو سال قبل نیز مسئول فروش نفت ایران بود و در دوران وزارت رستم قاسمی از کار برکنار شد، می‌گوید که به دلیل مخالفت با فروش نفت خام «به غیر از مجاری قانونی» از کار برکنار شده است.

                            اشاره وی به فروش نفت توسط بابک زنجانی است که هم اکنون به خاطر عدم پرداخت بدهی خود به وزارت نفت در بازداشت به سر می‌برد.
                            درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                            توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                            نظر

                            • وحید 20
                              ستاره‌دار(98)
                              • Mar 2011
                              • 29911

                              #7904
                              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                              اسرائیل فیلمی دو دقیقه ای منتشر کرده و در آن تاکید می کند که چرا جهان باید بر روی تعطیلی تاسیسات غنی سازی ایران پافشاری کند.
                              پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
                              تایمز اسرائیل نوشت: اسرائیل فیلمی دو دقیقه ای منتشر کرده و در آن تاکید می کند که چرا جهان باید بر روی تعطیلی تاسیسات غنی سازی ایران پافشاری کند.

                              به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، این ویدیو در یوتیوب آپلود شده و برای گروه ها و رهبران یهودی ارسال شده است.

                              در این فیلم، راوی نسبت به توافق هسته ای که به ایران اجازه حفظ توانایی ساخت سلاح هسته ای می دهد هشدار می دهد.

                              او مدعی می شود: ایرانی مجهز به تسلیحات هسته ای، تهدیدی جهانی است و خاورمیانه را تبدیل به یک کابوس هسته ای می کند.

                              این فیلم 2 دقیقه ای با پخش تصویری از حسن روحانی رئیس جمهور ایران پایان می یابد.

                              سخنگوی وزارت امور پراکندگی یهودیان گفت: این ویدیو نخستین فیلم از مجموعه ای با موضوعات متفاوت است که سعی در افزایش آگاهی جامعه یهودیان دارد.

                              وی افزود: این فیلم انگیزه های واقعی ایران و چرایی ضرورت تعطیلی برنامه غنی سازی پیش از انعقاد توافق هسته ای دارد.
                              درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                              توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                              نظر

                              • وحید 20
                                ستاره‌دار(98)
                                • Mar 2011
                                • 29911

                                #7905
                                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                                رویترز:
                                نمایندگان آژانس روز سه شنبه در مذاکره با ایران سعی بر پیشرفت در گفتگوهای اتمی داشتند اما تاکنون نشانه ای از آن دیده نشده است.
                                پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رویترز با انتشار گزارشی تحت عنوان «مذاکرات ایران و آژانس، هیچ نشانه ای پیشرفت نیست» نوشت: نمایندگان آژانس روز سه شنبه در مذاکره با ایران سعی بر پیشرفت در گفتگوهای اتمی داشتند اما تاکنون نشانه ای از آن دیده نشده است.

                                به گزارش «انتخاب»، یک سخنگوی آژانس انرژی اتمی تایید کرد که دو طرف در تهران دیدار کردند اما آژانس بدنبال صدور بیانیه ای در مورد این گفتگوها نیست.

                                منابع دیپلماتیک می گویند که انتظار می رود که ایران و آژانس در مورد درخواست ها در مورد چاشنی های انفجاری گفتگو کنند.

                                چگونگی پاسخگویی ایران به سئوالات آژانس به عنوان آزمایش آمادگی تهران نگریسته می شود.

                                مذاکرات ایران و آژانس جدا از گفتگوهای هسته ای تهران و 1+5 است، اما این دو مکمل یکدیگر هستند.

                                مقامات آمریکایی می گویند که رفع نگرانی های آژانس برای دستیابی به نتیجه ی بزرگتر است.
                                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X