آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #976
    مذاکرات اتمی روز اول در مسکو؛ "سخت و پرتنش"

    روز نخست از دور سوم مذاکرات اتمی ایران در مسکو خاتمه یافت. سخنگوی سرپرست تیم کشورهای ۵+۱ مذاکرات را سخت و پرتنش خوانده است. ایران میگوید که ۵+۱ برای فکر کردن بر روی پیشنهادهای این کشور تا فردا فرصت خواسته است.
    نخستین روز از سومین دور مذاکرات کشورهای ۵+۱ با ایران درباره پرونده اتمی این کشور در مسکو خاتمه یافت. پیشرفت اندکی از این نشست برای حل مناقشه ۱۰ ساله بر سر پرونده اتمی ایران حاصل شده و برگشت سایه تنش بیشتر بر سر خاورمیانه در رسانهها سخن به میان آمده است.
    مایکل من، سخنگوی کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی در گفتوگو با رویترز مذاکره با ایران را "سخت و تنشآمیز" خواند.
    این دور از مذاکرات پس از نشستهای گذشته استانبول و بغداد با حضور هیأت ایرانی به سرپرستی سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، و هیات غربی، به سرپرستی کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، از ساعات آغازین امروز (۱۸ ژوئن، ۲۹ خرداد) آغاز شده بود.

    ایران از پیش از نشست مسکو گفته بود تنها راه ممکن موفقیت مذاکرات در آن است که جهان حق این کشور برای غنیسازی اورانیوم را محترم بشمارد. ایران میگوید از غنیسازی اورانیوم اهداف صلحآمیز دارد در حالیکه سازمان ملل متحد، قدرتهای غربی و اسرائیل این ظن را مطرح میکنند هدف ایران دستیابی به تسلیحات اتمی است.
    تحریم نفت که از سختترین تحریمهای انجام گرفته از سوی اتحادیه اروپا و آمریکا علیه ایران است از دو هفته دیگر، آغاز ماه ژوئیه، اجرایی میشود. اسرائیل نیز تهدید کرده در صورت حاصل نشدن نتیجه از مذاکرات به ایران حمله نظامی خواهد کرد. در یکی از آخرین اظهارنظرها، موشه یعالون، معاون نخست وزیر اسرائیل، دیروز (یکشنبه/ ۱۷ ژوئن) گفت در صورت عدم پیشرفت در پرونده اتمی ایران از طریق مذاکره، اسرائیل خود را در وضع دشوار انتخاب بین پذیرش ایران اتمی و حمله به ایران میبیند. وی گفت در چنین وضعی حمله به ایران بر پذیرش ایران مسلح برتری دارد.

    با اینهمه یکی از مقامات غربی بیذکر نام به رویترز گفت اگر ایران بیتمایل به استفاده از فرصت کنونی مذاکره باقی بماند، با ادامه تشدید فشارها و انزوا مواجه خواهد شد.
    بسیاری از تحلیلگران غربی این دور از مذاکرات را آخرین شانس برای نیل به یک راه حل دیپلماتیک در پرونده اتمی ایران میدانند. با اینهمه تحلیلگران بر اساس نتایج روز اول مذاکرات مسکو موفقیت مذاکرات را غیرمحتمل ارزیابی میکنند.
    خواستههای غرب در فضای بیاعتمادی به ایران
    کشورهای غربی مذاکرهکننده میگویند به دنبال جوابی اساسی از سوی ایران در برابر پیشنهاد آنها مبنی بر تامین سوخت مورد نیاز رآکتور تحقیقاتی تهران و همچنین تخفیف در تحریم اجزای هواپیما هستند.

    آنها در نشست بغداد مطرح کردند از ایران خواستهاند تا در مقابل غنیسازی بیشتر اورانیوم را متوقف کند، ذخیره اورانیوم غنیشده تا ۲۰ درصد را به خارج کشور بفرستد و تاسیسات غنیسازی در فردو را تعطیل کند.
    تلاش آژانس انرژی اتمی در ماه جاری میلادی برای اخذ مجوز بازدید از تاسیسات پارچین در نزدیکی تهران به موفقیت منجر نشد. آژانس اعلام کرده که احتمالاَ در پارچین فعالیتهای اعلام نشده اتمی انجام میشود، امری که ایران آن را رد کرده و میگوید فعالیت پارچین بیارتباط به تحقیقات اتمی است.
    محمود احمدینژاد در مصاحبهای با یک روزنامه آلمانی که متن فارسی آن در وبسایت دولت منتشر شده، گفته است که در صورتی که اروپا تضمین دهد سوخت اتمی برای کار رآکتور تحقیقاتی را فراهم میکند، ایران آماده قطع غنیسازی ۲۰ درصدی است. با اینهمه با توجه به پایان دوره ریاستجمهوری احمدینژاد در سال آینده و مشکلات مابین او و رهبر ایران طرف غربی نمیتواند به اظهاراتی این چنین اعتماد کند.
    ایران تا کنون توانسته اورانیوم را تا ۲۰ درصد غنیسازی کند و این به معنای "گذر از مرحله دشوار" است، چرا که اورانیومی که تا این میزان غنی شده به راحتی میتواند تا ۸۰ درصد هم که برای ساخت بمب اتم مورد نیاز است، غنیسازی شود.
    باقری: حق ایران برای غنیسازی محترم شمرده شود
    علی باقری، معاون سعید جلیلی، سرپرست تیم مذاکره کننده ایران، درباره نشست امروز در جمع خبرنگاران در مسکو گفت: «در نشست صبح، ایران براساس توافقات استانبول ۲ و گفتوگوهای معاونان، چارچوب جامعی را برای ارایه به گروه ۵+۱ ارایه کرد...و گروه برای فکرکردن بر روی آنها تا فردا (سهشنبه) فرصت خواسته است.»
    به گزارش ايسنا باقری پس از پایان روز نخست مذاکرات مسکو گفت: «در بخش گامهای متقابل (در طرح پیشنهادی) پنج گام به طور مشخص ارایه شد که میتواند روند را به سمت جلو هدایت کند و اینها به هم مرتبط و پیوسته هستند و به عنوان یک بسته میتواند پیشرفت واقعی را به همراه داشته باشد.»
    باقری ادامه داد: «در این پیشنهاد حق غنیسازی ایران مورد تاکید قرار گرفته است؛ همان طور که همیشه بوده است.»
    وی همچنين گفت: «دکتر جلیلی در مذاکرات تصریح کرد که راهکار اصلی پیشرفت مذاکرات، جلب اعتماد ملت ایران و پاسخ شایسته به گامهای گذشته و کنونی ایران برای تثبیت حقوق هستهییاش است.»
    بنا به گفته معاون سعید جلیلی، کاترین اشتون در پایان نشست دوم جلسه مذاکره امروز به نمایندگی از شش کشور اعلام کرد که فردا درباره پیشنهادات ایران و آنچه به عنوان نقد پیشنهاد های ۵+۱ مطرح شده گفتوگو خواهد کرد.



    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

      #977
      روسیه: نزدیک کردن مواضع طرفین مذاکرات اتمی ایران دشوار است

      سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه روز دوشنبه (۲۹ خرداد/ ۱۸ ژوئن) در مسکو گفت: «مشکل بتوان مواضع ایران و شش قدرت جهان در مذاکرات مسکو را به یکدیگر نزدیک کرد.»
      به نقل از رویترز، ریابکوف این سخنان را بعد از پایان نخستین روز مذاکرات هستهای ایران در مسکو بیان کرد. مذاکرات هستهای ایران با نمایندگان آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان روز دوشنبه (۲۹ خرداد) در مسکو آغاز شد.
      The greater the risk ، The greater the reward

      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

      نظر

      • بابک 52
        ستاره‌دار (27)
        • Mar 2011
        • 17028

        #978
        پایان روز نخست نشست مسکو؛ تردید درباره پیشرفت در مذاکرات

        سعید جلیلی گفت که این مذاکرات "آزمونی بزرگ" برای کشورهای غربی است
        ایران و نمایندگان گروه ۱+۵ در مسکو پایان یافت. این نشست دو روزه، فردا (سه شنبه، ۳۰ خرداد) ادامه خواهد یافت.
        به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، یک عضو هیات مذاکره کننده ایران گفته است که آمادگی نداشتن تیم مذاکره کننده ۱+۵ برای انجام مذاکرات کارشناسی و توافق بر روی دستور کار پیش از مذاکرات مسکو، پیشرفت در این مذاکرات را با تردید روبرو کرده است.
        این عضو هیات مذاکره کننده ایران پس از شروع نشست عصر ایران و ۱+۵ گفت: "به این ترتیب ۱+۵ فرصتی یک ماهه قبل از مذاکرات مسکو را از دست داد."

        این عضو که نامی از او برده نشده، نمایندگان گروه ۱+۵ را مسئول عدم پیشرفت مذاکرات دانسته است.
        همچنین سرگئی ریباکوف، معاون وزارت خارجه روسیه گفته است که بزرگترین مانعی که در مسیر این مذاکرات قرار دارد، مواضع طرفین در قبال همدیگر است که بسیار پیچیده و ترمیم آن دشوار است.
        به گزارش خبرگزاری روسی اینترفکس، آقای ریباکوف گفت: "راهیابی برای نزدیکتر کردن این مواضع احتمالا مشکل اصلی است."
        اولین نشست مذاکرات ایران و نمایندگان گروه ۱+۵ درباره فعالیتهای هستهای ایران، صبح امروز (دوشنبه، ۲۹ خرداد) در مسکو برگزار شد.
        به گزارش رسانههای ایران، سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و رئیس هیات مذاکرهکننده ایران پیش از آغاز گفتوگوها با نمایندگان گروه ۱+۵ گفت که این مذاکرات "آزمونی بزرگ" برای کشورهای غربی است تا نشان دهند که "آیا با پیشرفت ملت ایران موافق هستند یا نه."
        با این حال، خبرگزاری فرانسه به نقل از یکی از اعضای هیات مذاکرهکننده ایران گزارش داده است که فضای گفتوگوهای مسکو "مثبت نیست."
        این دیپلمات ایران پس از چندین ساعت مذاکره دو طرف در نشست صبح امروز گفته است که "تعیین چارچوب (برای مذاکرات) مشکل اصلی است."

        مذاکرات هستهای در مسکو برای دو روز ادامه دارد
        خبرگزاری فارس هم به نقل از دیپلماتهای نزدیک به مذاکرهکنندگان ایران در مسکو گزارش داده است که "گروه ۱+۵ پیشنهادهای خود را در هیچ چارچوب بلندمدتی که مشخصکننده الزامات و تبعات آن و گامهای بعدی باشد، قرار نمیدهند و صرفا بر برداشته شدن یک گام تاکید دارند."
        در این گزارش اضافه شده است که از دید ایران، این روند نشان میدهد که "گروه ۱+۵ به دنبال پیدا کردن راهحل کلانی برای مساله نیست و فقط بر گرفتن یک امتیاز تاکتیکی تمرکز کرده است." در حالی که منابع نزدیک به مذاکرهکنندگان ایران میگویند که "بسته به این که گام درخواستی در کدام چارچوب مطرح شود و برنامه کاری پس از آن چه باشد، پاسخ به آن متفاوت خواهد بود."
        تکرار خواستهها
        مایکل مان، سخنگوی کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و رئیس هیات مذاکرهکننده ۱+۵ در حاشیه این گفتوگوها به خبرنگاران گفته است که طرفهای مذاکره با ایران، همچنان به دنبال تحقق خواستههای پیشین خود، از جمله توقف غنیسازی اورانیوم در سطح ۲۰ درصد و تعطیلی تاسیسات غنیسازی اورانیوم فردو در نزدیکی قم هستند.
        براساس گزارشها، در این گفتوگوها نمایندگان ۱+۵ دوباره درخواست پیشین خود از ایران را برای توقف غنیسازی اورانیوم در سطح ۲۰ درصد، خروج ذخایر اورانیوم غنیشده در سطح بالاتر از ۵ درصد از ایران و تعطیلی یک واحد غنیسازی اورانیوم در نزدیکی شهر قم مطرح کردهاند.
        در مقابل، گفته میشود که مذاکرهکنندگان ایران هم خواهان لغو تحریمها علیه ایران و به رسمیت شناختن آنچه مقامات این کشور "حق کشور خود برای غنیسازی اورانیوم" میخوانند، هستند.

        سعید جلیلی (راست) و کاترین اشتون (چپ) روسای هیاتهای مذاکرهکننده هستهای در مسکو
        محمود احمدینژاد، رئیسجمهور ایران، یک روز پیش از آغاز این مذاکرات به روزنامه فرانکفورتر آلمان گفته است که ایران آماده است درباره غنیسازی ۲۰ درصدی اورانیوم وارد مذاکره شود.
        به گزارش سایت رسمی ریاستجمهوری ایران، آقای احمدینژاد گفته است: "اگر کشورهای اروپایی سوخت ۲۰ درصد غنیشده را در اختیار ایران قرار دهند، (ایران) اقدام به غنیسازی در این سطح نخواهد کرد."
        نمایندگان خبری رسانههای ایران که به مسکو رفتهاند، در گزارشهایی به نقل از یکی از دیپلماتهای ایران که در این مذاکرات حضور دارد، نوشتهاند که ایران در دور اول مذاکرات، "رهیافتی منسجم" در پیش گرفته است.
        او گفت که انتقاد از "فرصتسوزی یکماهه ۱+۵" و عدم برگزاری نشستهای معاونان روسای هیاتهای مذاکرهکننده، "تشریح پاسخهای ایران به پیشنهادهای ۱+۵ و تبیین محورهای پیشنهادی ایران، سه گام اصلی این کشور در مذاکرات مسکو هستند.
        دور پیشین این گفتوگوها در روزهای سوم و چهارم خرداد (۲۳ و ۲۴ ماه مه) در بغداد برگزار شد. اما بر اساس گزارشها، در پایان دو روز گفتوگو دو طرف پذیرفتند که "اختلافاتی جدی هنوز وجود دارد". هرچند آقای جلیلی گفت که این مذاکرات "در فضای خوبی برای طرح شفاف دیدگاهها" برگزار شده است.
        مذاکرهکنندگان ایران دیروز، یکشنبه، ۲۸ خرداد، به مسکو رفتند.
        'عدم آمادگی'
        علی باقری، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، نزدیک به یک هفته پیش هلگا اشمید، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا را متهم کرد که در مسیر پیشرفت گفتوگوها "وقفه" ایجاد میکند.
        آقای باقری و خانم اشمید از سوی روسای هیاتهای مذاکرهکننده ایران و ۱+۵ موظف بودهاند تا هماهنگی لازم را برای برگزاری نشست مسکو به عمل آورند.
        اما در نامههایی که بخشهایی از متن آنها در روزهای گذشته در رسانهها منتشر شد، هر دو معاون روسای هیاتهای مذاکرهکننده مدعی شدند که طرف مقابل آمادگی لازم را برای فراهم کردن مقدمات مذاکرات هستهای ندارد.
        آقای باقری خطاب به خانم اشمید نوشته بود: "اگر توافقهای هر دو طرف گفتوگو نتواند به طور شایسته در سطح معاونان و کارشناسان پیگیری شود، چه تضمینی برای موفقیت گفتوگوهای آتی خواهد بود؟"
        با این حال، خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که مقامات رسمی روسیه در تلاش هستند تا نشست ایران و ۱+۵ در مسکو با نتایجی عملی همراه باشد.
        سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفته است: "دلایلی وجود دارد تا باور کرد که گام بعدی، در مسکو برداشته خواهد شد."
        سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، چهارشنبه هفته گذشته (۲۴ خرداد) در سفری یکروزه به تهران با مقامات عالیرتبه ایران از جمله سعید جلیلی، سرپرست گروه مذاکرهکننده هستهای و علیاکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران دیدار کرد.
        خبرگزاری رسمی ایران (ایرنا)، گزارش داده است که هیات مذاکرهکننده ایران در مذاکرات بغداد "بستهای متشکل از پنج محور را به طرف مقابل ارائه کرد و مقرر شد که دو طرف در نشست مسکو در باره آن گفتوگو کنند."
        ایرنا اضافه کرده است که کاترین اشتون، رئیس هیات مذاکرهکننده ۱+۵ در آخرین تماس تلفنی با دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران گفته است که "در مذاکرات مسکو درباره بسته پیشنهادی ایران گفتوگو خواهد شد."
        گروه ۱+۵ با حضور نمایندگان کشورهای بریتانیا، آمریکا، فرانسه، چین، روسیه و آلمان تشکیل شده است.
        کشورهای غربی ایران را متهم میکنند که فعالیتهای هستهای خود را با اهدافی نظامی دنبال میکند، اما ایران همواره این اتهامات را رد کرده است.
        با این حال، اتحادیه اروپا و آمریکا برای تحت فشار گذاشتن ایران، تحریمهایی را علیه این کشور وضع کردهاند که جدیدترین دور آنها از روزهای پایانی ماه ژوئن (نزدیک به ده روز دیگر) اجرایی خواهد شد.
        گزارش شده است که لغو این تحریمها از اصلی ترین درخواستهای ایران در گفتوگو با نمایندگان ۱+۵ است.

        The greater the risk ، The greater the reward

        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

        نظر

        • مات
          عضو فعال
          • Aug 2011
          • 5650

          #979
          رضایی:از نتایج مذاکرات مسکو ناامید نیستیم
          وی با بیان اینکه معتقدم هنوز هم باید به موفقیت مذاکرات مسکو امیدوار بود، گفت: هر چند کارشکنی ها در مسیر مذاکرات زیاد شده اما فکر می کنم بتوان به موفقیت های بیشتری دست یافت.
          دبيرمجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه از نتایج مذاکرات مسکو ناامید نیستیم گفت: متاسفانه انگلیس و اسرائیل کارشکنی فراوانی در مسیر مذاکرات انجام دادند.

          محسن رضایی در حاشیه مراسم ختم حاج احمد قدیریان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برگزاری مذاکرات مسکو در چند ساعت گذشته گفت: ما هنوز از مذاکرات مسکو ناامید نیستیم اما متاسفانه انگلیس و اسرائیل تک روی و کارشکنی های زیادی در مسیر مذاکرات انجام داده اند.

          وی با بیان اینکه معتقدم هنوز هم باید به موفقیت مذاکرات مسکو امیدوار بود، گفت: هر چند کارشکنی ها در مسیر مذاکرات زیاد شده اما فکر می کنم بتوان به موفقیت های بیشتری دست یافت.

          دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص اراده غربی ها برای موفقیت مذاکرات مسکو گفت: آنها چون در موضع ضعف هستند می خواهند بازی برد - برد را شروع کنند اما به دلیل اینکه فشار انگلیس و آمریکا خیلی زیاد شده است و کشورهای منطقه هم در این کارشکنی ها نقش ایفا می کنند فکر می کنم اگر این کارشکنی ها نباشد امیدواری به موفقیت مذاکرات بیشتر میشود.
          الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
          اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
          اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

          نظر

          • جان مورفی
            عضو عادی
            • Jul 2012
            • 179

            #980
            سلام

            یادتون باشه مذاکرات و این بحثا همش کشکه
            اگه بحث مذاکره ایران با آمریکا به نتیجه رسید این بحث هم به نتیجه می رسه
            منطق مقوله ای پیچیده ای است که کشور ما الفبای اون رو هم نمی دونه

            نظر

            • بابک 52
              ستاره‌دار (27)
              • Mar 2011
              • 17028

              #981
              1+ 5 امروز به پيشنهادهاي ايران پاسخ ميدهد
              روز سرنوشت در مذاكرات مسكو

              عكس: AFP


              معاون جليلي:1+5 امروز به پيشنهادهاي ايران پاسخ ميدهد
              روز سرنوشت در مذاكرات مسكو

              دنیای اقتصاد- دور تازه مذاکرات هستهای ایران و گروه 1+5 دیروز در مسکو با برگزاری دو نشست در دو نوبت صبح و عصر آغاز شد. قرار است این مذاکرات امروز نیز به سرپرستی سعید جلیلی و کاترین اشتون پی گرفته شود.
              علی باقری، معاون دبیر شورایعالی امنیت ملی پس از پایان گفتوگوهای دیروز در جمع خبرنگاران گفت: در نشستهای روز دوشنبه ایران بار دیگر پیشنهادهاي پنجگانه خود را برای 1+5 تشریح کرد و نقدهای خود به پیشنهادهای این گروه را نيز به طور منطقی به آنها ارائه کرد. خانم اشتون نیز به نمایندگی از 1+5 از ایران فرصت خواست تا قبل از نشست سه شنبه در گروه یادشده درباره این دو موضوع تامل و موضع خود را درباره آنها اعلام كنند.
              باقری خاطرنشان کرد: در گامهای متقابلی که ما مطرح کردیم حق غنیسازی ایران به عنوان عضو مسوول ان.پی.تی مورد تاکید قرار گرفت، همین طور اقدامات شفافساز و اعتمادساز طرف مقابل و اقدامات همکاریجویانهای که دو طرف میتوانند هم در عرصه هستهای و غیرهستهای انجام دهند.
              معاون سعید جلیلی با بیان اینکه صبح و عصر دو گفتوگوی جدی و سازنده را با طرف مقابل برگزار کردیم، خاطرنشان کرد: در عرصههای مختلف چه در بیان پیشنهادهایمان و چه در نقد پیشنهاد طرف مقابل، دقیقا در چارچوب معیارهای قانونی صحبت کردیم.
              اين تنها گزارش رسمي از مذاكرات روز گذشته در مسكو است، اما علاوه بر اين و در گزارشهاي غيررسمي، «به رسمیت شناختن حق غنیسازی اورانیوم» و «تعلیق غنیسازی اورانیوم تا سطح 20 درصد» به ترتیب مهمترین خواستههای تهران و 1+5 در مذاکرات روز نخست مسکو گزارش شده است. برهمین اساس، يك عضو هيات مذاكرهكننده ايران پس از پايان نوبت اول گفتوگوهای دیروز به «ایسنا» گفت: «اگر تحريمهاي يكجانبه و بينالمللي درباره ايران برداشته نشود و حق ايران در غنيسازي اورانيوم به رسميت شناخته نشود، توافقي در مذاكرات مسكو و پس از آن صورت نخواهد گرفت.» البته سعید جلیلی، مذاکره کننده ارشد هستهای ایران نیز روز شنبه هفته جاری در مصاحبه با یک رسانه روسی به صراحت گفته بود: «برای موفقیت مذاکرات مسکو، انتظار داریم که حق غنیسازی اورانیوم ایران به رسمیت شناخته شود.»از سوی دیگر اما، مایکل مان سخنگوی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در فاصله میان نشستهای صبح و بعداز ظهر به خبرنگاران گفت: در معاهده ان.پی.تی حق غنیسازی [برای امضاکنندگان این معاهده] قید نشده است. وی همچنین اعلام کرد که اتحادیه اروپا قصد به تاخیر انداختن اجرای تحریمهای نفتی ایران را ندارد. به گفته وی، تحریم نفتی ایران از سوی اروپا، قانونی است که توسط تمامی 27 عضو اتحادیه اروپا مورد موافقت قرار گرفته است.
              در عین حال، پیش از آغاز نوبت اول مذاکرات، هیات ایرانی عنوان کرده بود که اگر حقوق هستهای ایران نادیده گرفته شود، درباره غنیسازی 20 درصد مذاکره نخواهد کرد. به گزارش خبرگزاری فارس، «تیم ایرانی بر این باور بوده است که زمان محدود است و برای همیشه منتظر نخواهد ماند. اگر تحریمها لغو نشود و حقوق ایران نادیده گرفته شود، بحث غنیسازی 20 درصد روی میز مذاکرات نخواهد بود.» خبرگزاری فارس دیروزهمچنین به نقل از بی.بی.سی نوشت: خبرنگار ما از مسکو میگوید که گروه 1+5 از ایران خواسته است غنیسازی 20 درصد را متوقف کند و تاسیسات هسته‎ای فردو در قم را تعطیل کند. در عوض، قدرتهای جهانی گفتهاند که آماده هستند با ارائه پیشنهادهایی به برنامه هسته‎ای ایران کمک کنند. به نوشته بی.بی.سی، این به هیچ وجه برای ایران کافی نیست و تهران میخواهد غرب تحریمها علیه سیستم بانکی و صنعت نفت ایران را نیز بردارد و معتقدند که حق غنیسازی ایران غیر قابل مذاکره است.
              ابراز تردید در پیشرفت مذاکرات مسکو
              در عین حال، یک عضو هیات مذاکرهکننده ایران دیروز پس از شروع نشست عصر ایران و 1+5 به ایسنا گفت که آمادگی نداشتن تیم مذاکره کننده 1+5 برای انجام مذاکرات کارشناسی و توافق روی دستور کار پیش از مذاکرات مسکو، پیشرفت در این مذاکرات را با تردید روبهرو کرده است. این عضو هیات مذاکرهکننده ایران تاکید کرد: به این ترتیب 1+5 فرصتی یک ماهه ـ قبل از مذاکرات مسکو ـ را از دست داد. بنابراین آنها (1+5 ) مسوول پیشرفت نداشتن مذاکرات هستند.
              رهیافت منسجم ایران در 3 گام
              با وجود این، پيش از برگزاری مذاکرات، يك منبع نزديك به تيم مذاكرهكننده ايران اظهار كرد: 1+5 با يك رهيافت منسجم شامل سه گام از جانب ايران در مذاكرات مسكو روبهرو خواهد شد. وي گام نخست رهيافت ايران را انتقاد به برگزار نشدن نشست معاونان جليلي و اشتون دانست. به گفته وی «ورود جدي و محتوايي ايران به بحث درباره محورهاي مدنظر 1+5 » و «ارائه مجدد 5 محور پيشنهادي ايران
              به 1+5» گامهای دوم و سوم نمایندگان ایران در روز نخست مذاکرات مسکو خواهد بود. جلیلی نیز پیش از ورود به نشست ایران و 1+5 در مسکو گفته بود: این نشست آزمونی برای 1+5 است که نشان دهند با پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مخالفند یا خیر. به گزارش ایرنا، مذاكرهكننده ارشد ایران افزود: دغدغههایی كه مطرح میكنند با توجه به پاسخ ما و محورهایی كه در بغداد ارائه كردیم، زمینه خوبی را برای اثبات حسن نیت غربیها نشان میدهد.
              رد درخواست نماینده چین
              یک روز پیش از برگزاری مذاکرات، لییوچنگ، نماینده چین که در این دور از مذاکرات تغییر کرده است، با علی باقری معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران دیدار کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، در این دیدار لییوچنگ درخواست کرده بود که از همین حالا زمان و مکان دور بعدی مذاکرات مشخص شود. این درخواست اما مورد موافقت نماینده هستهای ایران قرار نگرفت. ایران معتقد است که تعیین زمان برای ادامه گفتوگوها پیش از برگزاری نشست، تايیدی بر روش گفتوگو برای گفت وگو است و ادامه این مسیر بینتیجه است. از همین رو، طرف ایرانی تصمیم برای ادامه مذاکرات را به عصر سهشنبه موکول کرده است.
              اثر تحريمهاي يك جانبه بر روابط مسكو - واشنگتن
              در رویدادی دیگر، يوري اوشاكوف، دستيار رييسجمهور روسيه روز يكشنبه در جمع خبرنگاران با اتخاذ موضع سرسختانهاي پيش از آغاز نشست ايران و 1+5 درمسكو تاكيد كرد كه هشدار داده اگر شركتها و بانكهاي روسي به قربانيان احتمالي تحريمهاي يك جانبه آمريكا عليه ايران تبديل شوند، مسكو چنين چيزي را نخواهد پذيرفت. به گزارش ايسنا به نقل از شینهوا، دستيار ولادیمیر پوتین گفت كه تحريمهاي احتمالي آمريكا عليه ايران به خاطر برنامه هستهاياش به روابط روسيه و آمريكا صدمه خواهد زد.
              The greater the risk ، The greater the reward

              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

              نظر

              • بابک 52
                ستاره‌دار (27)
                • Mar 2011
                • 17028

                #982
                احمدینژاد مطرح کرد
                توقف غنیسازی 20 درصدی در صورت تامین سوخت مورد نیاز ایران

                دنیای اقتصاد- همزمان با برگزاری مذاکرات ایران و گروه 1+5 در مسکو، سایت رسمی ریاستجمهوری متن گفت وگویی از محمود احمدی نژاد با یک روزنامه آلمانی را بر خروجی خود قرار داد که موضوع غنیسازی 20 درصدی اورانیوم از سوی ایران مهمترین بخش آن بود.

                رییسجمهور در مصاحبه با روزنامه فرانکفورتر تاکید کرده است که «اگر كشورهاي اروپايي سوخت 20 درصد غني شده را در اختيار ايران قرار دهند، ایران اقدام به غنيسازي در اين سطح نخواهد كرد.» موضوع غنیسازی 20 درصدی اورانیوم یکی از مهمترین محورهای مذاکرات ایران و 1+5 تبدیل شدهاست و رییسجمهور این بار با صراحت بیشتری اعلام کرده است که در ازای دریافت سوخت 20 درصد، ایران اقدام به غنیسازی در این سطح نخواهد کرد. او پیشتر و پس از گذشت یک هفته از برگزاری مذاکرات بغداد نیز در گفتوگو با شبکه فرانس 24 درباره احتمال پذیرش تعلیق غنیسازی 20 درصدي از سوی ایران خاطرنشان کرده بود که «اگر كساني مدعي آن هستند كه ايران بايد اين كار را كنار بگذارد اولا بايد پاسخ دهند كه به چه دليل چنين ادعايي دارند و در ثاني بگويند كه در ازاي آن، چه پيشنهادي براي اين ملت دارند.»
                به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، احمدینژاد در گفتوگوی تازه خود با روزنامه آلمانی فرانکفورتر در پاسخ به اين سوال كه «آيا ايران ميتواند موضوع غنيسازي 20 درصد را به عنوان يك گام براي ادامه مذاكرات به بحث بگذارد؟» گفت: ايران از ابتدا اعلام كرد كه اگر كشورهاي اروپايي سوخت 20 درصد غني شده را در اختيار ايران قرار دهند، اقدام به غنيسازي در اين سطح نخواهد كرد.
                وی افزود: امروز نيز اگر آنان تضمين بدهند كه سوخت 20 درصد رآكتورهاي ايران را تامين ميكنند، هيچ مشكلي نخواهيم داشت. رييسجمهور با تاكيد مجدد بر اينكه ايران آمادگي دارد تا درباره اين مساله به عنوان موضوعي براي گفتوگو و همكاري مذاكره كند، اظهار كرد: اعتمادسازي موضوعي دوطرفه است و بايد ديد كه آنها در نقطه مقابل چه ميكنند و اگر قدم مثبتي در اين زمينه بردارند ما هميشه آماده همكاري بوده و هستيم و اميدوارم در مذاكرات مسكو قدمهاي خوبي برداشته شود.
                پس از ریاست جمهوری طرح سیاسی خاصی ندارم
                احمدی نژاد همچنین در بخش دیگری از این گفتوگو با اشاره به اينكه پس از پايان دوران ریاستجمهوری هيچ طرح سياسي خاصي ندارم، گفت: البته بنده سياستمدار هستم، ولي اينكه بخواهم پس از پايان دوران رياست جمهوري حزب و گروهي تاسيس كنم، اين طور نخواهد بود. رييسجمهور در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه عدهاي ميگويند كه شما ميخواهيد مدل روسيه را در ايران اجرا كرده و پس از مدتي دوباره به عنوان رييسجمهور به كار برگرديد، گفت: كار در طول اين 8 سال براي همه ما كافي است.

                The greater the risk ، The greater the reward

                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                نظر

                • برزیل
                  Banned
                  • Jul 2025
                  • 415

                  #983
                  آقابریدبخوابیدخودتونوازین بیشترعذاب ندیدهممون میدونیم فردامنفیه خدابزرگه شایدفردایه توافقاتی کردن(یکی نیست به خودم بگه مگه این اوضاع براآدم خواب میزاره)

                  نظر

                  • بابک 52
                    ستاره‌دار (27)
                    • Mar 2011
                    • 17028

                    #984
                    معاون شورای عالی امنیت ایران: ۱+۵ تا فردا فرصت خواسته است

                    علی باقری، معاون سیاست خارجی شورای عالی امنیت ملی ایران در پایان نخستین روز گفتوگوهای هستهای این کشور با نمایندگان گروه ۱+۵ در مسکو، گفته است که ایران پیشنهادهایی به گروه ۱+۵ ارائه کرده و این گروه تا فردا (سه شنبه، ۳۰ خرداد) برای فکر کردن بر روی این پیشنهادها فرصت خواسته است.

                    آقای باقری در نشستی خبری پس از پایان جلسه دوم روز نخست، گفت که ایران امروز دوشنبه، ۲۹ خرداد در دور نخست مذاکرات، محورهای بسته پیشنهادی خود را به طور تفصیلی برای اعضای ۱+۵ تشریح کرد.
                    به گزارش خبرگزاری فارس، آقای باقری گفت: "ایران در جلسه صبح بر اساس توافقات استانبول-۲ و گفتوگوی معاونان در ژنو، چارچوب جامعی را به طور دقیق ارائه کرد. این چارچوب در بغداد ارائه شده بود، اما در مسکو به طور تفصیلی و دقیق ارائه شد که شامل پنج محور اصلی میشود."
                    به گفته او این محورها شامل "اصول راهنمای مورد توافق دو طرف، اهداف، موضوعات، ساختار شکلی فرآیند گفتوگوها و گامهای متقابل دو طرف که باید برداشته شود" بوده است.
                    این نشست دو روزه، فردا (سه شنبه) ادامه خواهد یافت.
                    مایکل مان، سخنگوی کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و رئیس هیات مذاکرهکننده ۱+۵ نیز در حاشیه این گفتوگوها به خبرنگاران گفت که طرفهای مذاکره با ایران، همچنان به دنبال تحقق خواستههای پیشین خود، از جمله توقف غنیسازی اورانیوم در سطح ۲۰ درصد و تعطیلی تاسیسات غنیسازی اورانیوم فردو در نزدیکی قم هستند.
                    براساس گزارشها، در این گفتوگوها نمایندگان ۱+۵ همچنین درخواست پیشین خود از ایران را برای توقف غنیسازی اورانیوم در سطح ۲۰ درصد و خروج ذخایر اورانیوم غنیشده در سطح بالاتر از ۵ درصد از ایران را تکرار کردهاند.
                    در مقابل، گفته میشود که مذاکرهکنندگان ایران هم خواهان لغو تحریمها علیه ایران و به رسمیت شناختن حق ایران برای غنیسازی اورانیوم هستند.
                    آقای باقری همچنین گفت: "در نشست بعد از ظهر (روز دوشنبه) به طور دقیق و در تطابق با اساسنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی و منشور سازمان ملل متحد، غیرقانونی بودن صدور قطعنامه های مختلف علیه جمهوری اسلامی را برای طرف مقابل توضیح دادیم."
                    'مانع بزرگ'

                    در پایان روز نخست مذاکرات سرگئی ریباکوف، معاون وزارت خارجه روسیه گفته است که بزرگترین مانعی که در مسیر این مذاکرات قرار دارد، مواضع طرفین در قبال همدیگر است که بسیار پیچیده و ترمیم آن دشوار است.
                    به گزارش خبرگزاری روسی اینترفکس، آقای ریباکوف گفت: "راهیابی برای نزدیکتر کردن این مواضع احتمالا مشکل اصلی است."
                    به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، همچنین یک عضو هیات مذاکره کننده ایران گفته است که آمادگی نداشتن تیم مذاکره کننده ۱+۵ برای انجام مذاکرات کارشناسی و توافق بر روی دستور کار پیش از مذاکرات مسکو، پیشرفت در این مذاکرات را با تردید روبرو کرده است.
                    این عضو هیات مذاکره کننده ایران پس از شروع نشست عصر ایران و ۱+۵ گفت: "به این ترتیب ۱+۵ فرصتی یک ماهه قبل از مذاکرات مسکو را از دست داد."
                    این عضو که نامی از او برده نشده، نمایندگان گروه ۱+۵ را مسئول عدم پیشرفت مذاکرات دانسته است.
                    گروه ۱+۵ با حضور نمایندگان کشورهای بریتانیا، آمریکا، فرانسه، چین، روسیه و آلمان تشکیل شده است.
                    کشورهای غربی ایران را متهم میکنند که فعالیتهای هستهای خود را با اهدافی نظامی دنبال میکند، اما ایران همواره این اتهامات را رد کرده است.
                    اتحادیه اروپا و آمریکا برای تحت فشار گذاشتن ایران، تحریمهای تازه ای را علیه این کشور وضع کردهاند که جدیدترین دور آنها از روزهای پایانی ماه ژوئن (نزدیک به ده روز دیگر) عملی خواهد شد.
                    گزارش شده است که لغو این تحریمها از اصلی ترین درخواستهای ایران در گفتوگو با نمایندگان ۱+۵ است.

                    The greater the risk ، The greater the reward

                    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                    نظر

                    • بابک 52
                      ستاره‌دار (27)
                      • Mar 2011
                      • 17028

                      #985
                      روسیه: دو طرف مواضع سختی دارند و دشوار بتوان آنها را به هم نزدیک کرد

                      معاون وزیر خارجه روسیه روز دوشنبه و در جریان مذاکرات پنج به علاوه یک با ایران در مورد فعالیت های هسته ای ایران گفت که دو طرف را خیلی دشوار بتوان به نوعی توافق رساند چون مواضع آنها متفاوت و پیچیده است.

                      به گزارش خبرگزاری فرانسه، سرگئی ریابکف گفت: غامض ترین مسئله، مواضع سخت و دشوار دو طرف است و نمیتوان به این راحتی این دو را به هم رساند.
                      یک مقام ایرانی هم پس از چند ساعت گفت وگو و بدون این که نامش فاش شود به خبرگزاری فرانسه گفت: «فضای مذاکرات مثبت نیست و دو طرف برای این که چارچوبی برای مذاکرات پیدا کنند، هنوز اختلاف نظر جدی دارند.»
                      گزارشها حاکی است در جریان مذاکرات هستهای ایران و گروه پنج به علاوه یک که پس از استانبول و بغداد، دوشنبه انجام شد، ایران همچنان بر حق خود برای غنیسازی پای میفشارد و غرب خواهان توقف غنیسازی ۲۰ درصدی ایران است.
                      خبرگزاری های فارس، مهر و ایرنا که با هیات ایرانی راهی مسکو شدهاند، گزارش میدهند که طرف مقابل فقط روی توقف غنیسازی تاکید دارد در حالی که ایران میخواهد بداند در چه خطی قرار است این مذاکرات انجام شود و اگر قرار است امتیازی داده شود، در ازای آن چه چیز دریافت خواهد شد.
                      مایکل مان، سخنگوی خانم اشتون مذاکرات را با این حال مثبت خواند و در مورد تحریم های اتحادیه اروپا علیه ایران در بخش نفت که قرار است از دو هفته دیگر اجرایی شود گفت: «مذاکرات تاثیری بر آن تحریمها نخواهد داشت و آن را لغو نخواهد کرد.
                      اتحادیه اروپا قرار است از روز اول ژوئیه- ۱۱ تیرماه- واردات نفت از ایران را تحریم کند. مایکل مان که در مذاکرات مسکو درباره این موضوع تصمیمگیری نخواهد شد.
                      به گزارش رسانههای ایران، «طرف غربی در مذاکرات ایران همچنان بر توقف غنی سازی ۲۰ درصد اصرار دارد اما تیم مذاکره کننده ایران بر ایجاد یک چارچوب کلان برای ادامه مذاکرات تاکید دارد که فراتر از طرح درصد در موضوع غنی سازی است.»
                      علی باقری، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی و عضو مذاکره کننده پس از انجام مذاکرات گفت که ایران یک راهبرد مذاکرات با سه جهت را در پیش دارد و تلاش میکند بر اساس موارد مشخص و مبتنی بر ان پی تی – معاهده منع گسترش سلاح های کشتار جمعی–یک برنامه مشخص راهبردی پیدا کند.
                      در گفتوگوهای ماه گذشته ایران و گروه پنج به علاوه یک که در بغداد، پایتخت عراق، انجام شد شش قدرت جهانی پیشنهادی را مطرح کردند که بر اساس آن، ایران غنی سازی اورانیوم در مقیاس ۲۰ درصد را متوقف کند؛ بخشی از تولید اورانیوم با غنای ۲۰ درصدی خود را به خارج
                      منتقل نماید و فعالیت غنیسازی در پایگاههای زیرزمینی نظیر فردو را به حال تعلیق در آورد.

                      این قدرتها در مقابل متعهد میشدند که صفحات سوخت اتمی را برای استفاده در راکتور تحقیقاتی تهران در اختیار ایران قرار دهند، در زمینه امنیت هستهای همکاری کنند و قطعات لازم برای هواپیماهای تجاری را به ایران بفروشند.
                      خبرگزاری آلمان در گزارشی نوشته دو طرف روز اول مذاکرات خود در مسکو را بدون نتیجه پایان دادند و حاضر نشدند هیچ نوع نرمش و انعطافی در مقابل یکدیگر نشان دهند. این مذاکرات روز سه شنبه قرار است دنبال شود.

                      The greater the risk ، The greater the reward

                      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                      نظر

                      • mehdi 1000
                        ستاره دار(2)
                        • Mar 2011
                        • 313

                        #986
                        سلام. الان دهمین سالی است که کشور و در واقع ما مردم برای انرژی هسته ای هزینه سرسام اور می پردازیم هزینه ای که تا امروز کوچکترین سودی برایمان نداشته. نیاز ما از این انرژی 40هزار مگاوات است در حالیکه نیروگاه بوشهر تنها 1000 مگاوات ظرفیت دارد که هنوزم به نتیجه نرسیده. دوستان میگن برای پیشرفت باید هزینه داد درسته ولی پیشرفت فقط انرژی هسته ای نیست پیشرفت یعنی بالاترین نقطه ای که باید به لحاظ اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی و سیاسی به اون برسیم. بعد شما درباره اقتدار وقدرت اینها صحبت می کنید و میفرمایید اینها نباید باج بدهند، این حرف زمانی درست هست که باج رو به هیچ کشوری ندیم و نه اینکه بخاطر باج ندادن به یک کشور مجبور باشیم به 10 کشور دیگه باج بدیم و اسم این رو هم بگذاریم اقتدار. از نظر من این انرژی برای این ملت گران تمام شده و هزینه اون رو هم با تحریم و گرانی می پردازیم و این یعنی دور شدن زندگی روز مره مردم از ارامش، پس نمی ارزد. نکته اخر هم اینکه شما که به انحای مختلف به چین و روسیه و کشورهای درجه چندم و کمونیست باج های سنگین میدید و از دریای خزر هم به راحتی میگذرید این باج رو به یه کشور مثل امریکا بدید که حداقل چیزی میدید یه چیزی هم می گیرید نه الان که همه چیز میدید و چیزی نمی گیرید. تمام درد ملت اینه والا همه ما اقتدار و سربلندی کشورمون رو میخواهیم.

                        نظر

                        • azad1
                          عضو فعال
                          • Jan 2012
                          • 310

                          #987
                          در اصل توسط azad1 پست شده است View Post
                          پیشنهاد 5 گانه تیم هسته ای ایران

                          - پیشنهاد اول ایران این است که گفتگوها باید هدفمند باشد. باید نقطه هدف و ابتدائی و انتهایی در این گفت وگو ها مشخص باشد. به این ترتیب طراحی یک چارچوب برای گفتگوها و اصول و اهداف آن ضروری است.

                          - پیشنهاد دوم این است که این گفتگوها اگر بخواهد موثر باشد باید مبتنی بر گامهای متقابل باشد.

                          - بحث سوم ایران این است که باید چارچوب گفتگوها مشخص و روشن شود که انتهای این گفتگوها چه وقت است و چگونه باید باشد و این مسیر چگونه قرار است طی شود.

                          - بحث چهارم و پنجم ایران نیز مربوط به بحث حقوق و تکالیف جمهوری اسلامی ایران است و اینکه کشورهای طرف مقابل باید حق غنی سازی را برای ایران در چارچوب ان پی تی به رسمیت بشمارند و نباید از حقوق هسته ای ایران کاسته شود یا تکالیفی بیشتر از ان پی تی تحمیل بشود. روشن شدن این بحث تکلیف تحریم های شورای امنیت را نیز به لحاظ حقوقی روشن می کند.

                          ********
                          سخنگوی اشتون: پیشنهاد ایران در نشست امروز بررسی می شود
                          مایکل مان سخنگوی کاترین اشتون گفت:جو حاکم بر مذاکرات مسکو آرام است و مذاکره در فضای خوبی پیش می رود و تعامل تیم مذاکره کننده با یکدیگر به راحتی انجام می شود.

                          به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به مسکو، مایکل مان امروز در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که آیا ایران برنامه جدیدی برای نشست هسته ای دارد اظهار داشت: ایران در بغداد 5 محور را در بسته پیشنهادی خود مشخص کرد و احتمالا امروز هم پیشنهادهای جدیدی را مطرح خواهد کرد.

                          وی بحث و تبادل نظر در خصوص محتوای مکالمه تلفنی اخیر جلیلی و اشتون را از محورهای اصلی نشست امروز هسته ای ایران و گروه 1+5 در نشست مسکو معرفی کرد.

                          مان در پاسخ به اینکه آیا 1+5 در پاسخ به پیشنهاد های ایران از خود قاطعیت نشان خواهد داد افزود: در مکالمه اخیر تلفنی جلیل و اشتون تصریح شد که در نشست مسکو در مورد محورهای بغداد به طور مفصل بحث شود.

                          وی خاطر نشان کرد: آنچا امروز میان تیم های مذاکره کننده در نشست هسته ای مسکو اتفاق می افتد پی گیری بحث های مقدماتی است که بعد از ظهر امروز به پایان می رسد.

                          سخنگوی اشتون اضافه کرد: امروز روز برگزاری جلسات عمومی میان تیم های برگزار کننده است و فردا نیز تماس های دوجانبه برگزار خواهد شد.

                          وی در نهایت اظهار داشت:جو حاکم بر مذاکرات مسکو آرام است و مذاکره در فضای خوبی پیش می رود و تعامل تیم مذاکره کننده با یکدیگر به راحتی انجام می شود.
                          افشای جزئیات جدیدی از روز اول مذاکرات مسکو


                          روز نخست مذاکرات ایران و گروه 1+5 درباره برنامه هسته ای ایران به پایان رسیدن و اکنون همه منتظر برگزاری روز دوم مذاکرات و نتیجه حاصل از آن هستند. در همین حال، روزنامه گاردین جزئیات جدیدی را از جلسه مذاکرات روز گذشته منتشر کرده است.

                          به گزارش «تابناک»، ساعاتی پس از پایان روز نخست مذاکرات، «مایکل مان»، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد در این جلسه برای اولین بار، طرفین درباره محتوای پیشنهادهای یکدیگر به بحث و تبادل نظر پرداخته اند. روزنامه انگلیسی «گاردین»، محتوای این مباحث را منتشر کرده است.

                          به نوشته این روزنامه، در ابتدای جلسه دیروز، سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و سرپرست تیم مذاکره کننده هسته ای ایران به بیان پاسخ ایران به پیشنهادهای گروه 1+5 پرداخت که پیش از این در بغداد مورد بحث قرار گرفته بود.

                          گاردین می نویسد جلیلی به طور دقیق و با استفاده از پروژکتور و نرم افزار «پاورپوینت» (Power Point)، محتوای پاسخ ایران به این پیشنهادها را برای اعضای 1+5 تشریح کرد. علاوه بر این، وی بسته پیشنهادی پنج ماده ای ایران را نیز به طور دقیق تری برای این گروه توضیح داد.

                          این بسته پیشنهادی، پیش از این در مذاکرات بغداد نیز به طرف مقابل عرضه شده بود؛ اما آن ها با بیان این ادعا که پیشنهادهای ایران کلی و نامشخص بوده، از اظهارنظر درباره آن خودداری کردند. اما به نوشته گاردین، جلیلی این بار به طور مفصل و با جزئیات، پیشنهادهای ایران را توضیح داده است.

                          بر اساس گزارش این روزنامه، پنج محور مورد نظر ایران عبارت بوده اند از:

                          1- به رسمت شناخته شدن حق غنی سازی اورانیوم؛ در کنار «عملی سازی» فتوای رهبری ایران علیه استفاده از سلاح های هسته ای. جلیلی پیشنهاد کرده این امر می تواند در قالب یک سند در سازمان ملل به ثبت برسد که بر اساس آن، ایران در ازای شناسایی حقش در ادامه غنی سازی، متعهد شود که به دنبال دستیابی به سلاح هسته ای نخواهد رفت.

                          2- رفع تحریم ها در ازای همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی.

                          3- همکاری هسته ای در حوزه های تولید انرژی صلح آمیز هسته ای و ایمنی هسته ای.

                          4- ساز و کارهای اعتماد ساز؛ از جمله احتمال محدودسازی تولید اورانیوم با غنای 20 درصد.

                          5- موضوعات غیرهسته ای؛ مانند همکاری در حوزه مبارزه با مواد مخدر و مسائل منطقه ای همچون سوریه و بحرین.

                          علاوه بر این، درباره پیشنهادهای 1+5 که با عنوان «توقف، تعطیلی و انتقال» (توقف تولید اورانیوم 20 درصدی، تعطیلی فردو و انتقال اورانیوم 20 درصد غنی شده به خارج) شناخته می شود نیز جلیلی با استفاده از پاورپوینت، به طور مفصل دلایل ایران در عدم پذیرش هر مورد را برای طرف مقابل تشریح کرد و همچنین قرار شد پس از جلسه، نسخه ای از این فایل را در اختیار اعضای 1+5 قرار دهد.

                          علاوه بر این، به نوشته گاردین، روسیه در این جلسه تلاش بسیار زیادی برای رسیدن دو طرف به توفق انجام داده، اما بیشتر به سمت ایران متمایل بوده است. به عنوان مثال، درباره تحریم ها، روسیه به همراه چین ضمن مخالفت شدید با تحریم ها، سعی در اعمال فشار به دیگر اعضای 1+5 برای کوتاه آمدن در این موضوع داشته است.

                          به این ترتیب، آن گونه که از گزارش گاردین برمی آید، طرف غربی این بار عذر و بهانه ای برای عدم پاسخگویی به پیشنهادهای ایران نخواهد داشت و انتظار می رود حداقل به طور مستدل، به بیان پیشنهادهای موردنظر خود و یا بحث درباره پیشنهادهای ایران بپردازد.

                          با این حال، دیپلمات های ایرانی نزدیک به مذاکرات، تأکید کرده اند مهمترین مشکل موجود در مذاکرات مسکو، نبود چارچوبی منسجم از سوی غرب برای بحث درباره موضوعات موردنظر طرفین است. در حقیقت، تنها در صورت رفع «مشکل چارچوب» از سوی غرب، می توان به موفقیت مذاکرات مسکو امید داشت.

                          نظر

                          • وفا2222
                            عضو عادی
                            • Jan 2011
                            • 98

                            #988
                            با سلام واحترام
                            بعد شصت هفتاد سال اين دفعه تو ميدان اونا مناقشه جلو رفت هرچند عوارضش يه مدتيه باعث اذيت شده

                            نظر

                            • نیکا
                              ستاره‌دار (۲)
                              • Nov 2011
                              • 2119

                              #989
                              شما که باتکنیک سروکاردارید تکنیک غرب کجا و شرق کجا ؟؟؟؟ حیف از این مغزهای ایران که بیهوده بهدر میرود !! بجای واردات تکنیک غرب کود از چین واردکرده ایم ؟؟؟
                              باهسته ای بکجا میرویم درصورت مثبت بودن فقط باید سیستم فکری راعوض کنیم وبس

                              نظر

                              • farhad_p
                                عضو فعال
                                • Jul 2011
                                • 1006

                                #990
                                مایکل مان در کنفرانس خبری:
                                ایران و 1+5 برای اولین بار در مورد پیشنهادهای خود بحث کردند
                                خبرگزاری فارس: سخنگوی اشتون در خصوص محتوای مذاکرات امروز گفت: برای اولین بار طرفین به ارائه پبشنهادهای خود و به بحث در مورد آنها پرداختند. مذاکرات سخت بود، طرف ایرانی سوالات زیادی را مطرح و مواضع خود را تکرار کرد.

                                به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به مسکو، "مایکل مان" سخنگوی کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پایان دور دوم مذاکرات ایران و 1+5 که امروز دوشنبه برگزار شد، با حضور در جمع خبرنگاران به سوالات آنها پاسخ داد.

                                وی در خصوص موضع روسیه به عنوان میزبان مذاکرات و اینکه این موضوع چه تاثیری در روند مذاکرات دارد گفت: میزبان، تنها مذاکرات را مهیا میکند و در روند آن تاثیری ندارد.

                                سخنگوی اشتون در خصوص محتوای مذاکرات طرفین نیز اظهار داشت: برای اولین بار طرفین به ارائه طرح های خود و به بحث در مورد آنها پرداختند. مذاکرات سخت بود، طرف ایرانی سوالات زیادی را مطرح و مواضع خود را تکرار کرد.

                                مان در بخش دیگری از سخنان خود در مورد تحریم های ماه جولای نیز گفت: آنها اجرایی خواهند شد و برنامه ای برای صرف نظر کردن از آنها نداریم.

                                وی درباره محورهای ارائه شده از سوی ایران در بخش غیر هسته ای نیز یادآور شد: سوریه یکی از موارد مورد بحث در مذاکرات بود.
                                گاهی گمان نمی کنیو میشود .گاهی نمی شود که نمی شود

                                نظر

                                در حال کار...
                                X