آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • Hessam
    عضو فعال
    • Aug 2012
    • 1240

    #10471
    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

    موسسه کنترل تسلیحات: گازدهی به سانتریفیوژهای جدید مشکلی ندارد
    موسسه امریکایی کنترل تسلیحات به خبرسازی‌های دیوید آلبرایت در موسسه دانش و امنیت بین‌المللی واکنش نشان داده است و ادعای این که تزریق گاز به سانتریفیوژهای پیشرفته در بخش تحقیق و توسعه هسته‌ای ایران ناقض توافق ژنو است را رد کرد.
    کد خبر: ۴۴۷۸۷۱
    تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۲۳:۵۹ - 08 November 2014

    موسسه امریکایی کنترل تسلیحات به خبرسازی‌های دیوید آلبرایت در موسسه دانش و امنیت بین‌المللی واکنش نشان داده است و ادعای این که تزریق گاز به سانتریفیوژهای پیشرفته در بخش تحقیق و توسعه هسته‌ای ایران ناقض توافق ژنو است را رد کرد.

    به گزارش «تابناک»، بعد از انتشار آخرین گزارش فصلی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در باره فعالیت‌های هسته‌ای ایران، موسسه دانش و امنیت بین‌المللی که نام اختصای آن در زبان انگلیسی با نام گروهک داعش یکسان است و از اصلی‌ترین مدعیان تلاش برای محدود کردن برنامه غنی‌سازی ایران است، با لحنی آمیخته با تردید مدعی شد که استفاده آزمایشی ایران از نوع جدیدی از سانتریفیوژها موسوم به سانتریفیوژ IR-5 می‌تواند ناقض توافق موقت ژنو باشد که ایران و 5+1 در آذر سال گذشته بر سر ان به توفق رسیدند.

    طبق بخشی از متن توافق ژنو یا همان برنامه اقدام مشترک، ایران برنامه تحقیق و توسعه (R & D) تحت نظارت، از جمله برنامه تحقیق و توسعه جاری غنی سازی خود را که با هدف انباشت اورانیوم غنی شده صورت نمی‌گیرد، ادامه خواهد داد.

    در حالی که در ماه‌های گذشته حتی در داخل ایران نیز عده‌ای مدعی بودند که بند فوق باعث محدودیت در برنامه تحقیق و توسعه ایران می‌شود ولی مقامات ایرانی چنین ادعایی را رد کردند.

    از جمله علی‌اکبر صالحی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در تیرماه امسال اعلام کرد که «در برنامه اقدام مشترک بدون هیچ قیدی تحقیق و توسعه عنوان شده، ولی گفته شده اگر این تحقیق و توسعه با مواد هسته‌ای سر و کار پیدا کند باید زیرنظر آژانس باشد که ما هم این را قبول داریم، ولی نمی‌توانیم هیچ قید دیگری را روی تحقیق و توسعه بپذیریم چون تحقیق و توسعه از حقوق اولیه بشر است، فکر کردن نمی‌تواند محدود شود.»

    روز شنبه یک روز پس از انتشار گزارش فصلی آژانس، «مؤسسه علوم و امنیت بین الملل» که ریاست آن را دیوید آلبرایت، از چهره‌های تندرو آمریکایی بر عهده دارد و ارتباط نزدیکی نیز با نمایندگان کنگره آمریکا داشته و در سال‌های اخیر اقدامات متعددی در راستای فضاسازی علیه برنامه هسته‌ای ایران انجام داده است، اقدام به خبرسازی علیه ایران با طرح احتمال نقض توافق ژنو کرد. آنچه ‌دستمایه اصلی ادعای اخیر این مؤسسه قرار گرفته، این است که در گزارش جدید آژانس درباره برنامه هسته‌ای ایران، آمده که از زمان گزارش قبلی در ماه سپتامبر، ایران ‌متناوبا گاز اورانیوم را به یک سانتریفیوژ جدید نسل IR-5 که در یکی از تأسیسات هسته‌ای این کشور قرار دارد تزریق کرده است.

    سانتریفیوژ نسل IR-5 یکی از انواع ‌سانتریفیوژهایی است که ایران طراحی کرده تا آن را جایگزین نسل قبلی (IR-1 ) کند؛ اما بر خلاف دیگر مدل‌های در دست مطالعه (شامل IR-2m ، IR-4 و IR-6 که در تأسیسات هسته‌ای نطنز قرار دارند، ایران تاکنون به مدل IR-5 گاز تزریق نکرده بود. مؤسسه علوم و امنیت بین‌المللی مدعی است بر پایه توافق مقدماتی ژنو، ایران نباید به سانتریفیوژهای IR-5 گاز تزریق کند.

    این ادعا بلافاصله با واکنش موسسه خلع سلاح مستقر در واشنگتن همراه شد. بنا به گزارش رویترز، این موسسه اعلام کرده است که گزارش آژانس نشان می‌دهد که هیچ اورانیومی از این سانتریفیوژ استخراج نشده است.

    شایان یادآوری است که محصول تولید شده در بخش تحقیق و توسعه که مقدار آن نیز بسیار محدود است، طبق توافق ژنو ذخیره نمی‌شود بلکه با ترکیب اورانیوم کمی غنی شده در بخش تحقیق و توسعه و اورانیوم جدا شده از ان، دوباره همان گاز اولیه مورد آزمایش به دست می‌اید.

    علاوه بر این رویترز پذیرفته است که متن عمومی منتشر شده توافق ژنو راه را برای تفسیرهای متفاوت باز می‌گذارد و این نیز شانس پذیرش ادعای آلبرایت را از بین می‌برد.

    نظر

    • rajabnejad
      عضو فعال
      • Jan 2012
      • 4331

      #10472
      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

      در بدو ورود به عمان
      ظریف: اگر 1+5 اغراض سیاسی نداشته باشد اکنون زمان خوبی برای توافق است


      وزیر امور خارجه کشورمان گفت: تحریم‌ها قسمتی از راه حل نیست، بلکه قسمتی از مشکلی است که هیچ وقت کمکی به حل موضوع نکرده است.



      به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محمد جواد ظریف در بدو ورود به فرودگاه مسقط درگفت‌وگو با خبرنگاران تصریح کرد: با توجه به توافقی که در ژنو کردیم مهمترین موضوع حل نشده پذیرفتن این واقعیت از سوی کشورهای غربی است که تحریم ها قسمتی از راه حل نیست بلکه قسمتی از مشکلی است که هیچ‌وقت کمکی به حل موضوع نکرده است.

      وی دومین مساله را حجم غنی سازی دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره برنامه صلح آمیز هسته‌ای داشته و بر مبنای فتوای مقام معظم رهبری سلاح هسته ای و کشتارجمعی از منظر اعتقادی و دکترین دفاعی ما هیچ جایگاهی ندارد.

      ظریف رسیدن به راه حل در پرونده هسته ای جمهوری اسلامی ایران را امکان پذیر دانست و گفت: چنانچه طرف های غربی بتوانند اطمینان حاصل کنند که هدف ما صلح آمیز است و اغراض سیاسی نداشته باشند اکنون زمان خوبی است تا چارچوب توافق مشخص شود.

      بر اساس گزارش واحد مرکزی خبر، وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی درخصوص چگونگی ادامه فعالیت تاسیسات نطنز، فردو و اراک از نظر فنی گفت: تمامی این مسایل به لحاظ فنی راه حل های خوبی دارد و آنچه که باعث شده تاکنون مورد توافق طرف مقابل قرار نگیرد بیشتر ملاحظات سیاسی بوده و امیدواریم با توجه به وجود همه روش های فنی به راه حل مناسبی دست یابیم.

      ظریف که برای گفت‌وگوهای سه جانبه هسته ای با همتای آمریکایی خود و کاترین اشتون هماهنگ کننده مذاکرات هسته ای و همچنین مذاکره با کشورهای 1+5 وارد مسقط پایتخت پادشاهی عمان شد در فرودگاه مسقط مورد استقبال یوسف بن علوی وزیر امور خارجه عمان قرار گرفت.

      قرار است روزهای یکشنبه و دوشنبه، مذاکرات سه جانبه و پس از آن روز سه شنبه گفتگوهای ایران و کشورهای 1+5 در هتل البوستان مسقط آغاز شود.

      وزیر امور خارجه کشورمان را در این دوره از مذاکرات سیدعباس عراقچی، مجید تخت روانچی معاونان وزیر امور خارجه، حمید بعیدی نژاد مدیرکل سیاسی و امنیت بین الملل، مرضیه افخم سخنگو، سیدمحمد علی حسینی مشاور وزیر و همچنین پژمان رحیمیان، محمد امیری و داود محمد نیا همراهی می کنند.

      حجم غنی‌سازی و لغو تحریمها مهمترین موارد اختلاف

      وزیر امور خارجه گفت: موضوعات اساسی مورد اختلاف بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای ۱+۵ حجم برنامه غنی سازی و نحوه برداشتن تحریم‌هاست.

      محمد جواد طریف همچنین در مصاحبه با خبرنگاران همراه خود در هواپیما گفت: برخی پیشنهادات برای رسیدن به راه حل مطرح شده است اما الزاما راه حل مشخصی وجود ندارد.

      ظریف با اشاره به اینکه برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران کاملا صلح آمیز است گفت امیدوارم برای حل و فصل این موضوع کشورهای 1+5 بهترین انتخابشان رسیدن به راه حلی برمبنای مذاکره باشد.

      ظریف افزود: هنوز فاصله بین دیدگاه‌های طرفین در مورد موضوعات اساسی قابل توجه است و از مذاکرات نیویورک به بعد نگاه کردن به راه حل ها را بجای تمرکز بر اختلافات انتخاب کردیم.

      وی در خصوص انتخاب عمان به عنوان میزبان مذاکرات گفت: با توجه به اینکه عمان نقش قابل توجهی در شروع روند مذاکرات داشته است امیدواریم با حضور در مسقط بتوانیم از تلاش هایی که دولت عمان در این زمینه کرده قدردانی کنیم.
      هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

      نظر

      • S.TRADER
        عضو عادی
        • Feb 2014
        • 299

        #10473
        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

        وزیر خارجه در مسقط:
        تحریم‌ راه‌حل نیست بلکه قسمتی از مشکل است/ اکنون زمان خوبی برای تعیین چارچوب توافق است
        وزیر امور خارجه کشورمان گفت: تحریم‌ها قسمتی از راه‌حل نیست بلکه قسمتی از مشکلی است که هیچوقت کمکی به حل موضوع نکرده است.




        به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان در بدو ورود به فرودگاه مسقط در گفت‌وگو با خبرنگاران تصریح کرد: با توجه به توافقی که در ژنو کردیم مهمترین موضوع حل نشده پذیرفتن این واقعیت از سوی کشورهای غربی است که تحریم‌ها قسمتی از راه حل نیست بلکه قسمتی از مشکلی است که هیچوقت کمکی به حل موضوع نکرده است.
        وی دومین مساله را حجم غنی سازی دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره برنامه صلح آمیز هسته‌ای داشته و بر مبنای فتوای مقام معظم رهبری سلاح هسته‌ای و کشتار جمعی از منظر اعتقادی و دکترین دفاعی ما هیچ جایگاهی ندارد.
        به گزارش واحد مرکزی خبر، ظریف رسیدن به راه حل در پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران را امکان پذیر دانست و گفت: چنانچه طرف‌های غربی بتوانند اطمینان حاصل کنند که هدف ما صلح آمیز است و اغراض سیاسی نداشته باشند، اکنون زمان خوبی است تا چارچوب توافق مشخص شود.
        وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی در خصوص چگونگی ادامه فعالیت تاسیسات نطنز، فردو و اراک از نظر فنی گفت: تمامی این مسائل به لحاظ فنی راه حل‌های خوبی دارد و آنچه باعث شده تاکنون مورد توافق طرف مقابل قرار نگیرد، بیشتر ملاحظات سیاسی بوده و امیدواریم با توجه به وجود همه روش‌های فنی به راه حل مناسبی دست یابیم.
        ظریف برای گفت‌وگوهای سه جانبه هسته‌ای با همتای آمریکایی خود و کاترین اشتون هماهنگ کننده مذاکرات هسته‌ای و همچنین مذاکره با کشورهای 1+5 وارد مسقط پایتخت پادشاهی عمان شد.
        وزیر خارجه کشورمان در فرودگاه مسقط مورد استقبال یوسف بن علوی وزیر امور خارجه عمان قرار گرفت.
        انتهای پیام/
        - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php....Cl9tSovF.dpuf

        نظر

        • S.TRADER
          عضو عادی
          • Feb 2014
          • 299

          #10474
          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

          نشست سه جانبه ظریف، کری و اشتون تا دقایقی دیگر
          نشست سه جانبه وزرای خارجه ایران، آمریکا و هماهنگ کننده ١+٥ در مسقط تا دقایقی دیگر برگزار می شود.





          به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، نشست سه جانبه محمدجواد ظریف و جان کری وزرای خارجه ایران و آمریکا و کاترین اشتون هماهنگ کننده ١+٥ در مسقط تا دقایقی دیگر برگزار می‌شود.
          قرار است این نشست ساعت ١١ به وقت محلی ١٠:٣٠ به وقت تهران برگزار و در اوایل جلسه وزیر خارجه عمان نیز حضور دارد.
          انتهای پیام/

          - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php....Vf0LrCSc.dpuf

          نظر

          • غفران
            عضو فعال
            • Sep 2013
            • 1123

            #10475
            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

            "اما بونینو" وزیر خارجه پیشین ایتالیا در آستانه پایان ضرب‌الاجل 24 نوامبر، در خصوص دستیابی به توافق هسته‌ای گمانه‌زنی کرد.
            به گزارشسرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اینترنتی آدنکورونوس ایتالیا، اِما بونینو گفت: توافق در دسترس است. ایران و پنج به علاوه یک تا این حد به توافق درباره موضوع اتمی نزدیک نبوده اند.فرصتی شبیه این ممکن است دوباره میسر نشود.


            بونینو گفت: مسائل فنی شفاف هستند.مسئله موجود این است که تا حد ممکن شاهد پیشرفتی سیاسی در حیطه میزان اطلاعات باشیم.این کار را بیشتر می تواند با ایجاد یک سیستم نظارتی انجام داد. هرگونه موفقیت در رسیدن به توافق نهایی درباره موضوع اتمی ایران می تواند سبب افزایش اعتماد و ایجاد فضای سیاسی لازم برای اتحادیه اروپا به منظور افزایش همکاری با ایران باشد.


            وزیر خارجه پیشین ایتالیا که به تازگی پس از ده سال همراه با شماری از مقامات اروپایی و اندیشمندان عرب در ماه دسامبر از ایران دیداری داشت فرصتی غیر رسمی به دست آورد تا مسائل مختلف در حوزه های انرژی و منطقه ای را مورد بررسی قرار دهد گفت: معتقدم که این بار این بیم نمی رود که مذاکرات به سرنوشت مذاکرات سالهای 2005 و 2006 دچار شود. واکنش هم تهران و هم واشنگتن به مذاکرات در ماههای اخیر یکسان بوده است. با این وجود نتایج انتخابات میاندوره ای سنای آمریکا و موضع جهان عرب و اسرائیل نمی توانند کمک کننده باشد.
            ولو ان اهل القری امنوا واتقوا لفتحنا علیهم برکات من السماء و الارض

            نظر

            • "heydar"
              عضو فعال
              • Sep 2012
              • 7493

              #10476
              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

              نقل قول :
              صرفا از منظر طنز:

              نظر

              • "heydar"
                عضو فعال
                • Sep 2012
                • 7493

                #10477
                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                تکذیب حضور ولایتی در مسقط
                یک مقام آگاه درباره خبر منتشر شده مبنی بر حضور علی اکبر ولایتی در مذاکرات هسته‌ای در مسقط گفت: این خبر صحت ندارد و اصولا حضور مقام دیگری غیر از آن چیزی که اعلام شده، در این مذاکرات مطرح نیست.
                به گزارش مشرق، تیم مذاکره کننده هسته‌ای که به ریاست محمد جواد ظریف شب گذشته وارد عمان شدند تا دقایقی دیگر مذاکرات خود را در مسقط آغاز می‌کند.

                محمدجواد ظریف، جان کری و کاترین اشتون قرار است امروز و فردا مذاکرات سه جانبه ای داشته باشند. اولین نشست سه جانبه با حضور یوسف بن علوی وزیر خارجه عمان برگزار می شود.

                همچنین براساس این گزارش شب گذشته خبری مبنی بر سفر علی اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری به عمان از سوی رسانه های خارجی منتشر شد که با پیگیری ها در این باره عنوان شد که چنین خبری صحت ندارد.

                مذاکرات ایران و 1+5 روز سه شنبه برگزار می‌شود.

                نظر

                • "heydar"
                  عضو فعال
                  • Sep 2012
                  • 7493

                  #10478
                  پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                  دربیانیه بیش از 200 نماینده مطرح شد:
                  5 مطالبه مجلس از مذاکره‌کنندگان هسته‌ای/ لغو کامل تحریم‌هاو حفظ ماهیت نیروگاه اراک

                  صحن مجلس شورای اسلامی
                  همزمان با مذاکرات هسته ای ایران ، آمریکا و مسئول اروپایی مذاکرات در عمان، بیش از 200 نماینده مجلس با صدور بیانیه ای 5 مطالبه خود از تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان با 1+5 را مطرح کردند.

                  به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، در پایان جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی بیش از 200 نفر از نمایندگان در بیانیه ای مطالبات خود را از تیم مذاکره کننده هسته ای کشور با 1+5 مطرح کردند.

                  متن این بیانیه به شرح زیر است:

                  بسم الله الرحمن الرحیم

                  مجلس شورای اسلامی به عنوان خاستگاه ملت ایران در تامین حقوق کامل هسته ای بر موارد زیر پای می فشارد و از تیم مذاکره کننده هسته ای می خواهد در استمرار مذاکرات هسته ای موارد ذیل را مدنظر داشته باشد و قدرتمندانه از عزت و اقتدار ایران اسلامی که حاصل 35 سال مقاومت قهرمانانه ملت ایران است دفاع نماید.

                  1- لغو کامل تحریم ها اعم از هسته ای و غیر آن بلافاصله بعد از انجام توافق که رئیس جمهور محترم نیز بارها بر آن تاکید فرمودند.

                  2- استیفای کامل حقوق هسته ای ملت ایران شامل توسعه و ارتقای چرخه سوخت هسته ای در حوزه تامین و تولید سوخت مورد نیاز تاسیسات هسته ای تا سرحد خودکفایی به شکل واقعی و تامین کننده نیاز به حق کشور برای تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه هسته ای بوشهر در حداکثر سقف زمانی 5 سال و استمرار آن تا تامین 20 هزار مگاوات برق هسته ای براساس قانون مصوب سال 1384 مجلس شورای اسلامی.

                  3- عدم پذیرش هرگونه محدودیت در تحقیق و توسعه غنی سازی و سایر فعالیت های تحقیقاتی چرخه سوخت هسته ای و نیز در مکان، حجم و ذخایر مواد غنی شده مورد نیاز در کشور.

                  4- منع هرگونه بازرسی، نظارت و همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی فراتر از توافقنامه معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای.

                  5- حفظ ماهیت و فعالیت های مرتبط با راه اندازی و بهره برداری از رآکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک حداکثر در بازه زمانی 2 سال و استمرار بهره برداری از تاسیسات هسته ای فوردو با حفظ امکان تامین سوخت مورد نیاز رآکتور تحقیقاتی کاربردی در عرصه های پزشکی، کشاورزی و سایر موارد صلح آمیز در کشور.

                  نظر

                  • PETROLEUM
                    Banned
                    • May 2014
                    • 853

                    #10479
                    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                    چرا عمان محل دیدار هیئت‌های دولتی ایران و آمریکاست؟

                    در چند سال اخیر به خصوص در دولت‌های دهم و یازدهم ترافیک سفر هیئت‌های دیپلماتیک به عمان برای مذاکره با مقامات آمریکایی بیشتر از پیش شنیده می‌شود و به نظر می‌رسد میزبانی عمان گواهی تعاملات خاصی میان تهران و مسقط است.

                    هفته‌ی گذشته برخی رسانه های غربی از مذاکره ظریف، اشتون و کری در 18 و 19 آبان ماه در مسقط پایتخت عمان قبل از نشست 18 نوامبر ایران و گروه 1+5 در وین خبر دادند.


                    بعد از انتشار غیر رسمی این خبر مقامات دو کشور به صورت رسمی به این نشست اشاره کردند و خبر را تأیید کردند. ماری هارف سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در حساب کاربری خود در شبکه توئیتر به برگزاری این مذاکرات در مسقط اشاره کرد و سید عباس عراقچی،‌ معاون وزیر امور خارجه کشورمان نیز از دیدار معاونان سیاسی ایران و گروه 1+5 در روز سه‌شنبه 11 نوامبر (20 آبان) در عمان خبر داد.


                    البته این برای اولین بار نیست که عمان نقش میانجیگری میان ایران و طرف های خارجی را ایفا می کند و قبل از این نیز عمان در موضوع هسته ای و آزادی شهروندان ایرانی زندانی در آمریکا نقش موثری ایفا کرده بود و بسیاری از تحلیلگران توافقنامه ژنو را حاصل چند دور مذاکره محرمانه میان طرف ایرانی و آمریکایی در مسقط عنوان کرده بودند.


                    مذاکرات آتی میان وزاری خارجه ایران و آمریکا در عمان بهانه‌ای شد تا به مرور رابطه ایران و عمان و نقش مؤثر این کشور در میانجیگری میان ایران و کشورهای خارجی بپردازیم و دلایل واسطه‌گری مسقط در موضوعات سیاسی و دیپلماتیک را از منظر سابقه دو کشور بررسی کنیم.



                    کمک ایران به عمان در سرکوب شورشیان ظفار


                    روابط میان ایران و عمان و همکاری میان دو کشور از زمان حکومت محمد رضا پهلوی و کمک ارتش ایران در سرکوب شورشیان ظفار آغاز شد. به محض خروج نیروهای انگلیسی از خلیج فارس، شوررشیان ظفار که ابتدا از جانب چین و یمن جنوبی و سپس از جانب شوروی حمایت می شدند دست به حملات پارتیزانی علیه سلطان نشین عمان زدند. با افزایش این حملات، در اسفند ماه 1350 یک هیأت عمانی به ریاست توینی بن شهاب مشاور سلطان قابوس به تهران آمد و از دولت ایران برای سرکوب شورشیان ظفار تقاضای کمک کرد. به همین منظور موافقتنامه ای سری میان ایران و عمان در مارس 1972 در زمینه کمک های نظامی به این کشور امضا شد.


                    تا اواخر سال 1351 کمک ایران منحصر به ارسال جنگ افزار و تجهیزات نظامی می شد تا اینکه سرانجام در 29 آذر 1352 به تقاضای سلطان قابوس، نیروهای ایرانی مجهز به وسایل پیشرفته و هلیکوپترهای باری و کشتی های جنگی در صلاله پیاده شدند. ارتش ایران در نهایت در اواخر سال 53 توانست صلاله کرسی نشین ایالت ظفار را تصرف و چریکها را پراکنده کند و سرانجام در مهرماه سال 54 در یک حمله نهایی آنها را به کلی تار و مار کند و سپس به نابودی کانون های مقاومت بپردازد. برای همین سلطان قابوس، بقای خود را مدیون کمک های ایران می داند.[1]


                    میانجیگری در آزادی زندانیان


                    روابطه حسنه چندین ساله عمان با ایران و در مقابل اعتماد کشورهای اروپایی و آمریکا به این کشور باعث شده است که عمان در چندین مورد به عنوان میانجی نقش مؤثری را در حل مناقشات مربوط آزادی زندانیان ایرانی در آمریکا و در مقابل زندانیان آمریکایی حاضر در ایران ایفا کند.


                    در این زمینه می توان به میانجیگری سلطان قابوس در ماجرای سه کوهنورد آمریکایی بازداشت شده در ایران (سارا شورد، شین بائر و جاشوا فتال) که با پرداخت وثیقه 1.5 میلیارد تومانی از سوی پادشاه عمان ازاد شده و با هواپیمای اختصاصی وی راهی آمریکا شدند اشاره کرد.


                    همچنین آزادی مجتبی عطاردی (استاد دانشگاه شریف که در آمریکا بازداشت بود)، شهرزادمیرقلی خان (زندانی در آمریکا) و نصرالله تاجیک(سفیر اسبق ایران در اردن که در لندن بازداشت بود) با میانجیگری های سلطان قابوس محقق شد.[2]


                    واسطه‌گری عمان در ارسال پیام های شفاهی و کتبی


                    اما روابط حسنه ایران و عمان باعث شده است که در بسیاری از موارد عمان نقش واسطه در ارسال و دریافت پیام های کتبی و شفاهی ایران به دیگر کشورها را ایفا کند. به طوری که بعد از سفر غیر منتظره سلطان قابوس به ایران در روزهای ابتدایی روی کار آمدن دولت جدید، بسیاری از تحلیلیگران وی را حامل پیام کشورهای غربی به ایران در موضوع مذاکرات هسته ای دانستند.


                    حسين نوش آبادي سفير پيشين ايران در مسقط در مورد نقش واسط عمان در انتقال پیام های ایران در زمان مسئولیت وی درعمان می گوید: «زماني که سفير ايران در عمان بودم، اين کشور در تبادل زندانيان و... مشاوره هاي خوبي به ما مي داد و خيلي وقت ها حامل پيام هاي ما و غرب بوده و در اين انتقال پيام، امانتدار خوبي هم بود... اين کشور بعضاً ناقل پيام ما و غرب به يکديگر بوده و ما به عنوان کشور دوست، به آنها اعتماد داشته و داريم. کما اينکه در حال حاضر نيز در مورد مسائل کشورهاي بحرين و يمن با آنها مشورت و رايزني مي کنيم... براي کاهش فشار روي شيعيان در بحرين و رفع تنش ها در اين کشور از طريق عماني ها وارد عمل شده ايم... چون عمان، صادق و امين است و به حل مشکلات علاقه نشان مي دهد. اگر هم ضرورتي احساس شده و لازم بوده پيام هايي هم از جانب ايران و از کانال عمان رسانده ايم.»[3]


                    عمان؛ محل مذاکرات پنهانی

                    میانجیگری عمان در مناقشات ایران و دیگر کشور تنها به انتقال پیام‌های دو طرف محدود نشد و در مقاطعی عمان مقدمات مذاکره بدون واسطه ایران با آمریکا و کشورهای اروپایی را فراهم کرده است. بنا بر ادعای رسانه‌های غربی قصر فوق مجلل «البوستان» در نزدیکی‌های مسقط میزبان چند دور مذاکره محرمانه میان مقامات ایرانی و آمریکایی طی دو سال اخیر بوده است.


                    شروع مذاکرات محرمانه ایران و آمریکا در دولت دهم


                    در حالی که در سال پایانی دولت دهم، تمام توجه رسانه‌ها بر مذاکرات رسمی ایران در آلماتی قزاقستان متمرکز شده بود، در پشت پرده و به صورت پنهانی، برخی مقامات وزارت خارجه با مقامات آمریکایی در کاخ سلطان قابوس مذاکره کردند. لارا روزن، گزارشگر پایگاه خبری تحلیلی المانیتور در گزارشی به این مذاکرات اشاره می کند و می نویسد: «پس از اینکه شش قدرت جهانی و ایران گفت‌و‌گوهای هسته‌ای را در آلماتی قزاقستان به پایان رساندند، دو نفر از اعضای تیم مذاکره کننده هسته‌ای آمریکا به صورت مخفیانه به عمان پرواز کردند و در یک ویلای ساحلی با دو مقام آمریکایی که از واشنگتن آمده بودند، دیدار کردند. ویلیام برنز، معاون وزیر خارجه و جیک سولیوان، مشاور امنیت ملی جوبایدن، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، از واشنگتن عازم شهر بندری مسقط در دریای عرب شدند. پونیت تالوار، مشاور حوزه ایران کاخ سفید و روبرت اینهورن، مشاور کنترل تسلیحاتی وزارت خارجه نیز پس از گفت‌و گوهای آلماتی از قزاقستان راهی عمان شدند.»[4]


                    در این دیدارها سرپرستی هیأت ایرانی را علی‌اصغر خاجی، معاون وقت امور اروپا و آمریکای وزیر امور خارجه بر عهده داشت که قبل از این طی سالهای 2008 تا 2012 به عنوان نماینده ایران در اتحادیه اروپا در بروکسل فعالیت می کرد.


                    در همان زمان علی اکبر صالحی وزیر خارجه کشورمان در اظهار نظر رسمی صحبت از برداشته شدن تحریم به میان آورد که در آن زمان این صحبت برای بسیاری از تحلیلگران عجیب به نظر می‌رسید. وی در این رابطه گفت: ‌ با تمهیدات اندیشیده شده دستگاه دیپلماسی، از امروز شاهد رفع تدریجی تحریم‌ها خواهیم بود


                    بر پایه گزارشی که رویترز از این مذاکرات منتشر کرد مقامات آمریکایی در سفر به عمان برای مذاکرات محرمانه با ایران، از هواپیماهای نظامی و ورودی های غیرمعمول و آسانسورهای غیرعمومی استفاده می کردند تا از فاش شدن این مذاکرات خودداری کنند.[5]


                    بنا به ادعای روزنامه لیبراسیون تاجری عمانی به نام «سلیم الاسماعیلی» رابط این دیدار و نماینده ویژه سلطان قابوس برای برگزاری این دیدار بوده است.[6]


                    ادامه مذاکرات عمان در دولت یازدهم


                    بنا بر ادعای المانیتور این مذاکرات محرمانه در دولت جدید نیز به سرپرستی مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه، از طرف ایران و برنز معاون وزیر خارجه از طرف آمریکا ادامه یافت که از پنج بار دیدار محرمانه طرف های ایرانی و آمریکایی، دو دیدار در مسقط برگزار شد. بنا بر این گزارش مقدمات تماس تلفنی روحانی با اوباما و دیدار ظریف و کری در سازمان ملل در این جلسات فراهم شد.[7]


                    علت برگزاری مذاکرات آتی در مسقط چیست؟


                    با وجود اینکه تا به حال عمان به عنوان یک میانجی بین ایران و آمریکا غالباً انتقال دهنده پبام های غیررسمی و فراهم کنند ملاقات های پنهانی بوده است، این بار به صورت رسمی میزبان مذاکرات وزاری خارجه ایران، آمریکا و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا است. بسیاری از تحلیلگران علت برگزاری مذاکرات در مسقط را هموار کردن مسیر رسیدن به توافق جامع در مذاکرات وین عنوان می کنند؛ چرا که معتقدند مذاکرات محرمانه‌ی سال گذشته در عمان کمک زیادی در امضای توافقنامه ژنو داشت. با این حال به نظر می رسد که احیای کانال مسقط در شرایطی که مقامات ایران و آمریکا با هم در تماس هستند نتواند مانند گذشته تحولی در رسیدن به توافق ایجاد کند و در هر صورت باید تا 24 نوامبر منتظر ماند و بعد تآثیر این مذاکرات در رسیدن به توافق جامع را بررسی کرد.

                    نظر

                    • ایرج اکبری
                      عضو فعال
                      • Dec 2011
                      • 10934

                      #10480
                      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1


                      مقام آمریکایی: تمرکز بر حصول توافق تا ۲۴ نوامبر است/ مقام ایرانی: محور مذاکرات عمان ظرفیت غنی سازی و جدول زمانی رفع تحریم‌ها است
                      یکی از مقامات ارشد آمریکا اعلام کرد که مذاکرات سه جانبه وزرای خارجه ایران و آمریکا و رئیس سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا یک نشست مهم است و تمرکز بر حصول پیشرفت برای رسیدن به توافق تا مهلت تعیین‌ شده می‌باشد.
                      خبرگزاری فارس: مقام آمریکایی: تمرکز بر حصول توافق تا ۲۴ نوامبر است/ مقام ایرانی: محور مذاکرات عمان ظرفیت غنی سازی و جدول زمانی رفع تحریم‌ها است
                      Tweet
                      به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، خبرگزاری رویترز گزارش کرد که یک مقام ارشد آمریکایی درباره نشست سه جانبه «جان کری»، «محمد جواد ظریف» و «کاترین اشتون» در «مسقط» پایتخت عمان گفت که مذاکرات سه جانبه وزرای خارجه ایران و آمریکا و رئیس سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا یک نشست مهم است و تمرکز بر حصول پیشرفت برای رسیدن به توافق تا مهلت تعیین‌ شده می‌باشد.

                      رویترز به نقل از یکی از مقامات ارشد ایران که نزدیک به مذاکرات است نیز گزارش کرد که مذاکره‌کنندگان در نشست سه‌جانبه قرار است درباره «شکاف‌هایی که همچنان زیاد است، ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم و چارچوب زمانی لغو تحریم‌ها» بحث کنند.

                      لحظاتی پیش نشست سه جانبه کری، ظریف و اشتون در پایتخت عمان آغاز شد و روز سه شنبه هفته جاری نیز قرار است نشست مدیران سیاسی گروه 1+5 (آمریکا،انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) با ایران درباره مذاکرات هسته‌ای در مسقط به ریاست اشتون برگزار شود.

                      انتهای پیام/م

                      - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php....OEIpoLIo.dpuf
                      كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                      نظر

                      • لولی بربط زن
                        عضو فعال
                        • Nov 2013
                        • 1862

                        #10481
                        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                        کد خبر: ۳۶۴۹۲۶
                        تعداد نظرات: ۱ نظر
                        تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۲

                        صفحه نخست » سیاست خارجی


                        بن علوی افزود: بخش اعظم اختلافات کشورهای جنوب خلیج فارس با ایران به دلیل تفاوت دیدگاه ها درباره مسائل منطقه ای است.
                        وزیر خارجه عمان در مصاحبه با روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن گفت: تلاش می کنیم روابط میان ایران و عربستان سعودی نزدیک شود و دو طرف از این اقدام استقبال می کنند.

                        به گزارش عصرایران، یوسف بن علوی درباره نشست سه گانه وزیران خارجه ایران و آمریکا و اشتون در مسقط هم گفت: این اقدام با توافق میان سه طرف برای میزبانی عمان از این نشست انجام شد و سلطان نشین عمان هم از این اقدام حمایت کرد.

                        بن علوی افزود: بخش اعظم اختلافات کشورهای جنوب خلیج فارس با ایران به دلیل تفاوت دیدگاه ها درباره مسائل منطقه ای است.

                        وزیر خارجه عمان ادامه داد: به سود کسی نیست که کشورهای عربی در جنوب خلیج فارس بر دشمنی با ایران متمرکز شوند. در این موقعیت زمانی، دشمنی با ایران هزینه های زیادی دارد.

                        او درباره نقش عمان در بهبود روابط میان ریاض و تهران گفت: با استقبال عربستان سعودی در این مسیر گام برمی داریم اما هر چیزی در زمان خود انجام می شود. ایران هم برای این موضوع تمایل دارد. این نظر وجود دارد که آینده این منطقه باید در حسن همجواری باشد و حسن همجواری هم نیازمند سازماندهی منافع است.

                        وزیر خارجه عمان ادامه داد: ایرانی ها این موضوع را درک کرده اند که قدرت های جهانی اجازه نمی دهند ایران بمب اتمی بسازد. ایرانی ها می گویند ما بمب اتمی نمی سازیم و به قرآن هم قسم می خورند که چنین کاری نمی کنند این موضوع پایان یافته و قابل درک است. تنها مسئله تاسیسات هسته ای است که برای تولید برق ساخته می شوند.

                        او در پاسخ به سؤال خبرنگار درباره اینکه ایران هم اکنون در بحرین، یمن، سوریه، عراق دخالت می کند گفت: دخالت در دیگر کشورها امروز مباح است و قوانین بین المللی نیز آن را محکوم نمی کند. زرنگی در چگونگی تعامل با این دخالت هاست. ما در جهانی هستیم که باید قادر به تعامل با انواع دخالت باشیم. هیچ کس نمی تواند بگوید که این اقدام برای تو حرام و برای دیگران حلال است. او خود دخالت می کند و تو را از انجام دادن آن خودداری می کند.

                        وی درباره وضعیت جسمی سلطان قابوس، سلطان عمان و نگرانی ها درباره انتقال قدرت در این کشور گفت: حال سلطان قابوس خوب است. سیستم و ابزار شفافی برای انتخاب جانشین سلطان وجود دارد.
                        ای لولی بربط زن ! تو مست تری یا من ................ ای پیش چو تو مستی، افسون من افسانه ( مولانا )

                        نظر

                        • hamidirche
                          عضو عادی
                          • Jan 2014
                          • 120

                          #10482
                          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                          فقط از کلیه مداکره کنندگان خواهشمندم چند روز بعد این جمله رو تکرار نکنن : (( مذاکرات پیشرفت خوبی داشت ولی اختلافات در مسائل اساسی هنوز وجود دارد )) ....... که دیگه حالم داره بد میشه از این جمله مثل مرد بیاید بگید توافق کردیم یا نمیتونیم بکنیم ...... سلطان قابوس دستم به دومنت یه حرکتی بزن اونجا

                          نظر

                          • Hessam
                            عضو فعال
                            • Aug 2012
                            • 1240

                            #10483
                            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1


                            پایان دور نخست نشست ظریف، کری و اشتون

                            دور نخست نشست سه جانبه وزیران امور خارجه ایران،آمریکا و هماهنگ کننده گروه ۱+۵ که از صبح امروز در هتل بستان مسقط آغاز شده بود، پایان یافت.
                            کد خبر: ۴۴۸۰۶۸
                            تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۵ - 09 November 2014
                            دور نخست نشست سه جانبه وزیران امور خارجه ایران،آمریکا و هماهنگ کننده گروه ۱+۵ که از صبح امروز در هتل بستان مسقط آغاز شده بود، پایان یافت.

                            به گزارش خبرنگار اعزامی واحد مرکزی خبر از مسقط، تاکنون خبری از نتایج دور نخست نشست منتشر نشده است .

                            نشست سه جانبه محمدجواد ظریف ، جان کری و کاترین اشتون قرار است فردا در پایتخت عمان ادامه یابد.

                            نشست نمایندگان عضو گروه 1+5 با ایران نیز در روز سه شنبه در مسقط پیگیری می شود.

                            وزیران امور خارجه ایران، آمریکا و خانم اشتون هماهنگ کننده کشورهای عضو 1+5 آخرین بار 22 تا 24 مهر در وین با یکدیگر دیدار سه جانبه داشتند و درباره موضوعات اختلافی مذاکره کردند.

                            فاصله قابل توجه دیدگاه های طرفین در موضوعات اساسی

                            وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: هنوز در مورد موضوعات اساسی فاصله بین دیدگاه های ایران و 1+5 قابل توجه است.

                            «محمدجواد ظریف» در گفتگو با خبرنگار اعزامی واحد مرکزی خبر در پاسخ به این سوال که آیا محتوای مذاکرات عمان به سمت ایران نزدیک شده است یا نه ؟ تصریح کرد: از مذاکرات نیویورک به بعد، بجای تمرکز بر اختلاف ها به راه حل ها نگاه کردیم و بعضی راه حل ها از سوی طرفین بدون اینکه مورد توافق قرار گرفته باشد، مطرح شده است .

                            وی افزود: ما امیدواریم با توجه به اینکه پادشاهی عمان نقش قابل توجهی در شروع این روند داشته است ، با حضور در مسقط بتوانیم کار را به خوبی به پیش ببریم .

                            اختلافات اساسی: - حجم برنامه غنی سازی

                            - نحوه برداشتن تحریم ها

                            ظریف گفت: موضوعاتی که هنوز بر روی آن اختلاف اساسی وجود دارد یکی حجم برنامه غنی ساز ی (و نه اصل برنامه غنی سازی) و دوم نحوه برداشتن تحریم هاست که در هر دو مورد در تهران و ژنو توافق کردیم اما در مورد برداشتن تحریم ها و حجم برنامه غنی سازی و روند صنعتی شدن غنی سازی هنوز اختلاف نظر هست، گرچه برخی پیشنهادهای مطرح شده به سمت راه حل پیش رفته است بدون اینکه راه حلی را الزاما تا این جلسه در دسترس داشته باشیم .

                            رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان که در هواپیما با خبرنگار واحد مرکزی خبر گفتگو می کرد، با بیان اینکه با توجه به اینکه واقعا برنامه هسته ای ایران یک برنامه هسته ای کاملا صلح آمیز است، افزود: برای اینکه این موضوع حل و فصل شود کشورهای 1+5 بهترین انتخابشان، رسیدن به یک راه حل برمبنای یک مذاکره است . فکر میکنم با توجه به فرصت کمی که باقی مانده، رسیدن به این ادارک ، به رسیدن به یک راحل درست کمک می کند .

                            سلاح هسته ای هیچ جایگاهی در دکترین دفاعی ایران ندارد

                            وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: بر مبنای فتوای مقام معظم رهبری ، سلاح هسته ای و سلاح کشتار جمعی در جمهوری اسلامی ایران از دیدگاه اعتقادی و دکترین دفاعی هیچ جایگاهی ندارد، لذا رسیدن به راه حل که غربی ها بتوانند اطمینان حاصل کنند که برنامه ایران صلح آمیز است، امکانپذیر است اگرآنها هدف دیگری نداشته باشند و دنبال اغراض سیاسی نباشند.

                            امکان دستیابی به توافق

                            ظریف تاکید کرد ، رسیدن به توافق امکان پذیر است و در شرایط خوبی هستیم که چارچوب توافق مشخص و در فرصت باقیمانده توافق حاصل شود .

                            ظریف در پاسخ به سوال دیگری درخصوص اینکه بحث نطنز ، فوردو و آب سنگین اراک بطور مشخص از نظر فنی حل شده است یا نه؟، گفت:تمام این مباحث به جهت فنی راه حل های خیلی خوبی داردو آنچه که باعث شده تا کنون مورد توافق طرف مقابل قرار نگیرد، شاید بیشتر ملاحظات سیاسی بوده و یا دنبال فرصت های آخر برای رسیدن به توافق است که ما امیدواریم با روش های فنی که برای همه این موضوعات وجود دارد بتوانیم به آن راه حل ها برسیم.

                            نظر

                            • Hessam
                              عضو فعال
                              • Aug 2012
                              • 1240

                              #10484
                              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                              آغاز دور دوم مذاکرات سه جانبه
                              دور دوم مذاکرات سه جانبه وزیران امور خارجه ایران و آمریکا و هماهنگ کننده کشورهای 1+5 برای دستیابی به توافق جامع در هتل بوستان مسقط پایتخت عمان آغاز شد.
                              کد خبر: ۴۴۸۱۳۲
                              تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۸ - 09 November 2014
                              دور دوم مذاکرات سه جانبه وزیران امور خارجه ایران و آمریکا و هماهنگ کننده کشورهای 1+5 برای دستیابی به توافق جامع در هتل بوستان مسقط پایتخت عمان آغاز شد.

                              به گزارش ایرنا، نخستین دور مذاکرات سه جانبه میان ظریف، کری و اشتون بعد از ظهر امروز (یکشنبه) برگزار شد و طرفین در خصوص عمده موارد اختلافی شامل چگونگی رفع تحریم ها و موضوع غنی سازی اورانیوم و نیز مدت زمان توافق بحث و گفت و گو کردند.

                              مذاکرات سه جانبه فردا ادامه می یابد و مذاکرات ایران و 1+5 نیز در روز سه شنبه در مسقط برگزار می شود.

                              مقامات ارشد مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران در روزهای پیش از برگزاری نشست مسقط رسیدن به راه حلی منطقی برای توافق جامع با 1+ 5 را منوط به پرهیز غرب از هدف های سیاسی خاص و گزینش دیدگاه فنی توسط آنان بر اساس واقعیت های برنامه هسته ای ایران عنوان کردند

                              نظر

                              • ایرج اکبری
                                عضو فعال
                                • Dec 2011
                                • 10934

                                #10485
                                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                                یکشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۰
                                بین الملل
                                معاون وزیر دفاع کلینتون در گفتگو با مهر:
                                امکان توافق جامع هسته ای تا 24 نوامبر وجود دارد/ مسأله غنی سازی هنوز بی جواب است

                                گراهام آلیسون
                                پروفسور گراهام آلیسون مشاور مخصوص وزارت دفاع دولت ریگان و رئیس مرکز امور بین الملل بلفر دانشگاه هاروارد با اشاره به اینکه امکان حصول به توافق جامع هسته ای بین ایران و قدرتهای 1+5 تا 24 نوامبروجود دارد، گفت: اما من روی این گزینه شرط بندی نمی کنم.
                                به گزارش خبرنگار مهر، در حالیکه چند هفته تا 24 نوامبر پایان ضرب العجل تعیین شده برای دستیابی به توافق هسته ای بلند مدت بین ایران و گروه 1+5 باقی نمانده است، برخی منابع از تلاش برخی چهره های افراطی کنگره و سنای آمریکا برای مانع تراشی بر سر راه دستیابی به توافق هسته ای خبر می دهند.

                                گراهام آلیسون، رئیس مرکز امور بین الملل بلفر و استاد مدرسه جان اف کندی دانشگاه هاروارد است. او در دوران ریاست جمهور بیل کلینتون، رئیس جمهور سابق آمریکا، سمت معاون وزیر دفاع آمریکا در امور طرح ها و سیاست را برعهده داشت.

                                آلیسون در این سمت به هماهنگی راهبرد و سیاست وزارت دفاع آمریکا در قبال جمهوری های شوروی سابق می پرداخت. آلیسون مشاور مخصوص وزارت دفاع دولت ریگان نیز بوده است. آنچه در ادامه می آید گفتگو با این نظریه پرداز برجسته بین المللی در خصوص مذاکرات هسته ای ایران است.

                                خبرگزاری مهر- سرویس بین الملل: آیا امکان حصول به توافق هسته ای میان ایران و گروه 1+5 تا تاریخ سوم آذرماه (24 نوامبر) وجود دارد؟

                                گراهام آلیسون: مسلماً امکان حصول به توافق هسته ای جامع بین ایران و قدرتهای 1+5 تا مهلت اعلام شده(24 نوامبر) وجود دارد، اما من روی این گزینه شرط بندی نمی کنم.

                                در گفتگوهای صورت گرفته توافقهای بزرگی صورت گرفته است اما هنوز نشانه هایی از یافتن پاسخ و راه حل برای پرسشهای بنیادین در خصوص غنی سازی وجود ندارد و این مسأله هنوز حل نشده است.

                                - در حال حاضر مذاکرات ایران و امریکا در چه وضعیتی است؟

                                "وندی شرمن" اخیراً گفته که "پیشرفت چشمگیری" حاصل شده است. ایالات متحده آمریکا در خصوص پیشرفت در خصوص موضوع هسته ای ایران در یکسال گذشته تلاشهایی داشته است و این تلاشها تداوم خواهد داشت.

                                دو مذاکره کننده ارشد دیگر آمریکا، "ویلیام برنز" و "جک سولیوان" در حال حاضر فعالیتهای خود را بیشتر متمرکز موضوع هسته ای ایران و مذاکره با ایران کرده اند و فعالیتهای خود را وزارت خارجه فعلا انجام نمی دهند تا تمرکز بر موضوع ایران داشته باشند.

                                - یکی از موارد اساسی و مورد اختلاف میان ایران و گروه 1+5 تعداد سانتریفیوژهاست. به نظر شما دو طرف چگونه می توانند این موضوع را در توافق مورد حل و فصل قرار دهند؟

                                اولویت طرف امریکایی این است که ایران را از رسیدن به بمب هسته ای باز دارد. بنابراین از منظر آمریکا یک توافق باید به این کشور این اطمینان را بدهد که قادر خواهد بود در صورتی که ایران در چنین مسیری قرار گرفت آنرا باز دارد.

                                این هدف برای آمریکا مستلزم این است که هر گونه امکان و راهی که می تواند منجر به دستیابی ایران به بمب شود را مسدود کند و مانع از آن شود. دولت آمریکا، بایستی کنگره را متقاعد کند که تعداد سانتریفیوژها اگر چه مهم است اما تنها یکی از راههای رسیدن به بمب می تواند باشد.
                                كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X