آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • نایب
    عضو جدید
    • Jun 2011
    • 11

    #1111
    خوب بازار امروز نشون داد مذاکرات چی بوده
    احتمالا تا 13 تیر بازار رو به منفی هستش و مثبت فرصت خروج

    نظر

    • farhad_p
      عضو فعال
      • Jul 2011
      • 1006

      #1112
      گفتوگوهای غیرسازنده را پاسخ مقتضی خواهیم داد/به حرف ما رسیدند
      دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: هرگونه رفتار در مسیر گفتوگوی غیرسازنده پاسخ متناسب و مقتضی خواهد داشت. حرکت در مسیر غلط و بن بست تقابل با ملت ایران شرایط خاص خود را دارد.
      به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به مسکو، سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران پس از پایان مذاکرات ایران و گروه 1+5 در مسکو در نشستی خبری گفت: امروز 1+5 به پیشنهاد ما در دور مذاکرات استانبول و بغداد رسید که باید برای این گفت وگو ها نشست کارشناسی برگزار کنیم. هرچند دیر به این نتیجه رسیدند اما ما از همین نیز استقبال می کنیم.

      جلیلی همچنان در ادامه با بیان اینکه مهمترین دستاورد این دور از مذاکرات تشکیل شوراهای کارشناسی بود اظهار داشت:گفت وگو ها وقتی می تواند موثر باشد که جلسات کارشناسی برگزار شود تا دیدگاهها به هم نزدیک شود. لذا ما در فاصله 25 روز دور بغداد تا مسکو 5 نامه نوشتیم و گفتیم لازمه گفت وگوی سازنده جلسات کارشناسی است. ما این مساله را در استانبول هم مطرح کردیم.

      وی ادامه داد:ما تاکید کردیم که اورانیم غنی شده حق طبیعی ایران است و غنی سازی اورانیوم در همه سطوح برای مصارف صحیح حق مسلم ملت ایران محسوب می شود. ما به شکل دقیق مستند و مستدل و با استفاده از اسناد حقوقی و فنی ثابت کردیم که بسیاری از رفتارهای خلافی که علیه ملت ایران اعمال شده است غیر قانونی است و توضیح دادیم چرا قطعنامه های شورای امنیت را غیرقانونی می دانیم.

      وی در ادامه به پیشنهادات اشاره کرد و گفت:در نشست اول گفتوگوها به ارایه پیشنهادات خود پرداختیم. مستند و با استناد حقوقی ثابت کردیم که بسیاری از رفتارهای خلافی که علیه ملت ایران اعمال میشود غیرقانونی است و به وضوح توضیح دادیم که چرا قطعنامههای شورای امنیت را غیرقانونی میدانیم و این موضوع را با ادله مستدل بیان کردیم.

      وی همچنین به دور دوم مذاکرات اشاره کرد و گفت : در جلسه دوم به نقد پیشنهادات آنها پرداخیتم و بحث هایمان آنچنان مستدل و مستند و روشن و صریح بود که انها از این نوع استدلال کردن ما تشکر کردند و طرح این مواضع را در فهم مسائل ایران موثر دانستند.

      جلیلی همچنین اظهار داشت: مذاکرات این دور جدیتر، واقعیتر و فراتر از اظهار مواضع بود و جمهوری اسلامی ایران بحثهای جامعی در تبیین دیدگاههایش در محورهای پنجگانه تهیه کرده بود .

      دبیر شورای امنیت ملی با بیان اینکه با این روند دیگر بهانه ای برای تشکیک در فعالیت هسته ای ایران وجود ندارد اظهار داشت: با منطقی که ما داشتیم هیچ بهانه دیگری برای مقابله با مسیر پیشرفت ایران وجود ندارد. امیدواریم این فرصت باعث شود آنها بر اساس جلسات کارشناسی مسیر درست را انتخاب کنند.

      وی با بیان اینکه آمادگی داریم در جلسات کارشناسی فعال حاضر شویم خاطر نشان کرد: به لحاظ منطقی و فنی و حقوقی و به صورت مستدل بحث کارشناسی خودمان را مطرح می کنیم و اساسا تاکید ما برای تشکیل این جلسات نیز همین بود که اولا حقانیت مواضعمان را به صورت مستدل بگوئیم و هم اینکه گفت وگو ها را از حالت بی نتیجه بودن خارج کنیم.

      جلیلی با اشاره به زمان پیشنهادی آنها برای برگزاری نشست در روز 12 تیر ماه اظهار داشت: ما با این روز مخالفت کردیم چرا که در این روز ناو آمریکایی، مردم بی گناه هواپیمائی جمهوری اسلامی ایران را مورد هدف قرار داد و عده زیادی را به شهادت رساند و تاکید کردیم که مردم ما از این روز خاطره تلخی دارند و به همین دلیل روز دیگری انتخاب شد.

      وی با اشاره به 5 محوری که در نشست امروز از سوی ایران مطرح شد اظهار داشت:محور اول ما بحث بر سر موضوعات غیر هسته ای بود که برای نمونه موضوع بحرین را مطرح کردیم و انها هم مبارزه با دزدان دریایی و قاچاق مواد مخدر را مطرح کردند که ما با آنها نیز موافق بودیم.

      وی ادامه داد:اما 4 محور دیگر ما بحث های هسته ای بود.محور اعتماد سازی، همکاری برای شفاف سازی، مخالفت با سلاح های کشتار جمعی و همکاری متعارف هسته ای از جمله 4 محور هسته ای بود که پیشنهاد شد.

      دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: هرگونه رفتار در مسیر گفتوگو غیرسازنده پاسخ متناسب خواهد داشت. حرکت در مسیر غلط و بن بست تقابل با ملت ایران شرایط خاص خود را دارد. حرکت در مسیر سازنده گفتوگوها و همکاری میتواند آینده را برای موفقیت مذاکرات رقم بزند.
      گاهی گمان نمی کنیو میشود .گاهی نمی شود که نمی شود

      نظر

      • azad1
        عضو فعال
        • Jan 2012
        • 310

        #1113
        باتوجه به ادامه اختلافات مذاکره کنندگان ارشد هسته ای
        سطح مذاکرات پایین تر آمد
        نویسنده: آزاده افتخاری

        دیپلماسی ایرانی: مذاکرات در سطح عالی بین ایران و 6 قدرت جهانی پس از شکست دو روز گفت و گو در مسکو به منظور غلبه بر اختلافات بر سر آینده برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی، متوقف شد. هرچند اکنون ارتباط ها به سطح پایین تر کارشناسی و ماموران اداری دو طرف تنزل پیدا کرده است، هنوز مشخص نیست که چگونه این بحث های فنی می تواند به فائق آمدن بر شکاف سیاسی اساسی کمک کند.

        کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از خاتمه مذاکرات مسکو اظهار داشت مواضع ما به طور طبقه بندی شده و جدی مطرح شد اما همچنان آشکار است که شکاف های مهمی بین مواضع اصلی دو طرف وجود دارد. وی ادامه داد: اکنون انتخاب بر عهده ایران است و انتظار داریم تهران تصمیم بگیرد دیپلماسی عمل کند و بر دستیابی به توافق روی گام های اعتمادساز جامع و تعدیل نگرانی های بین المللی تمرکز کند.

        حالا پس از سه دور مذاکره در ایستگاه های مختلف از استانبول گرفته تا بغداد و مسکو، بنا شده بار دیگر استانبول در تاریخ سوم جولای میزبان گفت و گو ها در سطح کارشناسی باشد تا میزان درک از موضع ایران را افزایش دهد. البته پس از این نشست نیز ارتباط هایی بین معاونان مذاکره کنندگان از ایران و دفتر اشتون و بین سعید جلیلی، مذاکره کننده ارشد ایران و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برقرار خواهد شد تا دو طرف تصمیم بگیرد آیا از سرگیری گفت و گو ها بین تهران و گروه 1+5 ( آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین، روسیه و آلمان) ارزش دارد یا خیر. این در حالی است که تحریم های نفتی اتحادیه اروپا علیه ایران تا کمتر از دو هفته دیگر از راه می رسند و فشار اقتصادی سنگینی را بر این تحمیل خواهند کرد. تهران امیدوار بود در نشست مسکو بتواند علاوه بر به رسمیت شناخته شدن حق غنی سازی در ایران از امتیاز لغو این تحریم ها نیز بهره مند شود که گروه 1+5 با آن موافقت نکرد.


        با این حال باید گفت به عقیده مقامات کشور های حاضر در مذاکرات مسکو، کاهش سطح مذاکرات از عالی به کارشناسی لزوما به معنی شکست دیپلماسی نیست، اما می تواند تهدید اسرائیل در زمینه اقدام نظامی علیه ایران را جدی تر کند. تصمیم برای برگزاری یک دور مذاکره کارشناسی پس از 11 ساعت مذاکره در مسکو به گمان برخی نوعی حفظ وجه مذاکرات است تا اینگونه در جامعه بین المللی تعبیر نشود که نشستی که با نظارت دولت روسیه برگزار شده بود به شکست انجامیده است. به بیان دیگر شماری از تحلیلگران بر این عقیده اند که با توجه به ملاحظه های سیاسی، مسکو نباید مکانی باشد که مذاکرات در آن شکست می خورد .

        البته اشتون این نگرش را که مذاکرات کارشناسی تنها مذاکراتی به منظور مذاکرات است را رد کرده و خاطرنشان می کند ایران برای نخستین بار پیشنهاد گروه 1+5 در خصوص تعلیق غنی سازی 20 درصدی در برابر دریافت برخی کمک های هسته ای را بررسی کرده است. البته وی این نکته را خاطرنشان می کند که راهی بسیار بسیار طولانی پیش رو است. با این وجود ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه انگلیس نظر دیگر دارد و با انتشار بیانیه ای مدعی شده ایران برای مذاکرات جدی بر سر تعلیق غنی سازی 20 درصدی برای تعدیل نگرانی های جامعه بین المللی آمادگی ندارد. به گفته هیگ، این یک فرصت از دست رفته برای پایان دادن به نگرانی های جدی جامعه بین الملل است.

        این در حالی است که جلیلی که در نخستین روز مذاکرات مسکو 90 دقیقه پس از زمان تعیین شده در نشست حاضر شده بود، در گفت و گو با خبرنگاران در مسکو، توافق برای برگزاری مذاکرات کارشناسی را یک موفقیت برای ایران توصیف کرد. پیش از نشست مسکو تهران درخواست نشست های کارشناسی را مطرح کرده بود اما دفتر اشتون در پاسخ یادآور شده بود اکنون زمان مذاکره در خصوص موضوعات اساسی است و نیازی به برگزاری نشست های مقدماتی نخواهد بود. مقامات هیات هسته ای جمهوری اسلامی نیز در واکنش به این پاسخ دفتر اشتون اعلام کردند احتمالا تعویق یا لغو نشست مسکو وجود دارد اما اندکی بعد اعلام شد جلیلی و اشتون در خصوص بررسی پیشنهاد گروه 1+5 در مذاکرات مسکو توافق کرده اند.

        در شرایط کنونی هرچند مذاکره کنندگان ایرانی موضع خود را روشن تر کرده و پاسخی به طرح مصالحه ای 6 قدرت جهانی داده اند اما مقایسه نشست مسکو با نشست بغداد نشان می دهد که همچنان اختلافات عمیقی بین دو طرف وجود دارد . جلیلی ابراز امیدواری کرده است که نشست کارشناسی به نتایج قابل قبولی برسد و پیشنهاد هایی را به دو طرف ارائه کند که بتوانند در مورد زمان و مکان دور بعدی مذاکرات تصمیم گیری کنند.

        بسیاری از تحلیلگران بر این باورند با وجود کاهش سطح مذاکرات؛ هیچ یک از طرف ها نمی خواهند پایان روند دیپلماسی را اعلام کنند و به خصوص در زمانی که تهدید اقدام نظامی اسرائیل وجود دارد، به زنده نگهداشتن گفت و گو ها تمایل نشان می دهند. به این ترتیب با وجود جدی تر شدن تهدید نظامی اسرائیل، امکان انجام آن کاهش می یابد.


        تهیه کننده: تحریریه دیپلماسی ایرانی /

        نظر

        • مات
          عضو فعال
          • Aug 2011
          • 5650

          #1114
          اولین اظهارنظر فرانسه پس از مذاکرات مسکومتاسفيم كه ايران هنوز اقدامات ملموسي كه ما انتظارش را داريم و آن ميتواند اولين گام به سمت عمل كردن به قطعنامههاي شوراي امنيت سازمان ملل و آژانس بينالمللي انرژي اتمي باشد، انجام نداده است
          پس از پايان مذاكرات دو روزه مسكو ميان ايران و 1+5 فرانسه اعلام كرد كه به تقويت تحريمها عليه ايران ادامه خواهد داد.

          به گزارش ايسنا خبرگزاري رويترز از پاريس گزارش داد: لورن فابيو، وزير امور خارجه فرانسه روز سهشنبه با تاكيد بر موضع خصمانه غرب عليه تهران گفت: متاسفيم كه ايران هنوز اقدامات ملموسي كه ما انتظارش را داريم و آن ميتواند اولين گام به سمت عمل كردن به قطعنامههاي شوراي امنيت سازمان ملل و آژانس بينالمللي انرژي اتمي باشد، انجام نداده است.

          وي بدون اشاره به اين كه تحريم نفتي ايران موجب افزايش بهاي جهاني نفت خواهد شد پافشاري ايران بر ضرورت تعيين چارچوب مذاكرات و برداشتن گامهاي اعتمادساز از سوي غرب را سر باز زدن تهران از مذاكرات جدي خواند و گفت كه فشار عليه ايران با اجراي كامل تحريمهاي نفتي اتحاديه اروپا كه از اول ژوئيه (11تيرماه) آغاز ميشود در صورتي كه ايران از مذاكرات جدي سر باز زند، تحريمها همچنان تقويت خواهد شد.

          وزير امور خارجه فرانسه گفت كه شش كشور مذاكره كننده با ايران ( آمريكا، روسيه، چين، فرانسه، انگليس و آلمان) پس از نشستهاي فني با ايران در تاريخ سوم ژوئيه گامهاي بعدي خود را ارزيابي خواهند كرد.

          در عين حال يك مقام عاليرتبه آمريكايي كه خواست نامش فاش نشود روز سهشنبه پس از مذاكرات مسكو گفت كه ايران بايد براي پرهيز از فشار اقتصادي گامهاي ملموسي را بردارد.

          وي بدون توجه به گفته كارشناسان بينالمللي مبني بر اين كه تحريمها مانع پيشرفت برنامه انرژي هستهيي ايران نميشود و صرفا موجب افزايش بهاني نفت در بازارهاي جهاني ميشود افزود: تحريمها افزايش خواهند يافت. ما به ايرانيها گفتهايم كه اگر اين روند (پيشرفت نكردن) ادامه يابد فشار بيشتري اعمال خواهد شد.

          اين مقام آمريكايي گفت كه مذاكرات در سطح سياسي كه ميتواند به توافقات انجام شود فقط در صورتي برگزار خواهد شد كه نشانههايي دال بر تعامل مناسب ايران در مذاكرات مشاهده شود.
          الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
          اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
          اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

          نظر

          • بابک 52
            ستاره‌دار (27)
            • Mar 2011
            • 17028

            #1115
            تکذیب خبر رزمایش مشترک از سوی سوریه و روسیه


            مقامات سوریه و روسیه گزارش خبرگزاری فارس مبنی بر رزمایش چهار کشور در خاک سوریه را تکذیب کردند.از سوی دیگر اوباما گفت میان آمریکا از یکسو و روسیه و چین از سوی دیگر بر سر اوضاع سوریه اختلاف نظر وجود دارد.
            دولتهای سوریه و روسیه خبر رزمایش مشترک این کشورها با چین و ایران در خاک سوریه را تکذیب کردند. خبرگزاری اینترفاکس به نقل از وزارت دفاع روسیه در روز سهشنبه، ۱۹ ژوئن این خبر را "اطلاعات غلط" خواند.
            بثینه شعبان، مشاور سیاسی بشار اسد نیز تصریح کرد که «چنین چیزی هیچگاه صورت نخواهد گرفت.» خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران پیشتر گزارش داده بود که "رزمایشی مشترک میان ایران، چین، روسیه و سوریه" بزودی برگزار خواهد شد.

            در گزارش خبرگزاری فارس آمده بود که این رزمایش بر روی زمین و دریا صورت خواهد گرفت و حدود ۹۰ هزار سرباز، صدها کشتی و تانک و نفربر نیز در آن شرکت خواهند جست.
            شعبان ضمن تکذیب این خبرها تاکید کرد که "این گزارش دروغ بوده و همچون اطلاعات دروغ دیگری است که در مورد سوریه منتشر میشوند.»
            عدم توافق میان رهبران آمریکا، روسیه و چین درباره سوریه
            آمریکا نتوانست با روسیه و چین بر سر سیاستی مشترک برای مقابله با خشونت در سوریه به توافق رسد. باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا در روز سهشنبه (۲۰ ژوئن/۳۱ خرداد) در پایان اجلاس گروه بیست گفت: «مایل به کتمان این موضوع نیستم که در حال حاضر آمریکا و دیگر کشورهای جهان سیاستی هماهنگ با روسیه و چین درباره سوریه ندارند.»

            به گفته اوباما پکن و مسکو از خطر بروز یک جنگ داخلی در سوریه آگاه هستند. چین و روسیه تاکنون تمامی قطعنامههای الزامآور شورای امنیت علیه رژیم بشار اسد را وتو کردهاند.
            اوباما در حاشیه اجلاس گروه بیست در مکزیک به طور جداگانه با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و هو جینتائو، رئیسجمهور چین درباره اوضاع سوریه به رایزنی پرداخت. به گفته منابع آمریکایی، اوباما به رهبران چین و روسیه آشکارا گفته است که با توجه به قتلعام مردم و ادامه خشونتها در سوریه، بشار اسد نمیتواند بر سر قدرت باقی بماند.
            رئیسجمهور آمریکا تصریح کرد که مسکو و پکن موضع واشنگتن پیرامون برکناری اسد را نپذیرفتهاند. ولادیمیر پوتین در این دیدار از سیاست کشور خود در قبال سوریه دفاع کرد و گفت: «ما فکر میکنیم هیچکس حق ندارد برای کشوری دیگر تصمیم بگیرد که چه فردی باید در قدرت بماند یا نماند.»
            در روز دوشنبه، ۱۸ ژوئن رهبران آمریکا و روسیه بیانیهی مشترکی را منتشر کردند که در آن خواستار "پایان فوری" خشونت در سوریه شده بودند.
            تیراندازی به سوی صلحبانان سازمان ملل

            بهرغم ادامه و تشدید خشونت در سوریه ناظران سازمان ملل متحد خواهان ترک این کشور نیستند. هروه لادسوس، سرپرست صلحبانان سازمان ملل متحد در روز سهشنبه (۱۹ ژوئن/۳۰ خرداد) تصریح کرد که ناظران سازمان ملل گشتهای خود در سوریه را متوقف کردهاند، اما قصد خروج از این کشور را ندارند.
            لادسوس گفت: «در حال حاضر تصمیم گرفته شده که در شکل ماموریت ناظران سازمان ملل تغییری داده نشود، اما فعالیتهای آنان به حالت تعلیق در آید.» وی افزود که ماموریت ناظران سازمان ملل در ۲۰ ژوئیه به پایان خواهد رسید و بدین دلیل «باید هر چه زودتر درباره چگونگی ادامه فعالیت ناظران رایزنی و گزینههای مناسب برای آینده تعیین شود.»
            پیشتر رابرت مود، فرمانده صلحبانان سازمان ملل در سوریه در گزارشی به شورای امنیت از افزایش خشونتها در این کشور خبر داده بود. مود در این گزارش تصریح کرده که با توجه به تشدید درگیریهای مسلحانه میان رژیم اسد و مخالفان، فعالیت ۳۰۰ ناظر غیرمسلح بسیار خطرناک است. مود در این گزارش به اعضای شورای امنیت یادآور شده است که به علت شرایط موجود دیگر امنیتی برای گشتهای ناظران سازمان ملل وجود ندارد و وی بدین دلیل فعالیت ناظران صلح را متوقف کرده است.
            در گزارش ژنرال مود همچنین آمده است که تنها در «هفته گذشته بیش از ۱۰ بار به صلحبانان غیرمسلح سازمان ملل تیراندازی شده و در برخی نقاط نیز ناظران مورد هجوم گروههای مردم قرار گرفتهاند.»



            The greater the risk ، The greater the reward

            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

            نظر

            • Hamid-safapour
              عضو عادی
              • Jul 2011
              • 243

              #1116
              در اصل توسط Hamid-safapour پست شده است View Post
              جعفر جون من هیچ نکته مثبتی از حرفای جلیلی ندیدم . رفته اونجا راجب بحرین و خلع صلاح اسراییل صحبت کرده
              رنگ بازار فردا مشخص میکنه که برداشت بقیه چیه. ولی بلاتکلیفیش باعث کمتر شدن حجم معاملات میشه
              مطمئن باش که اروپا خیلی راحت نفتو تحریم میکنه و یه آبم روش
              فکر کنم این دو روزه سر مهریه ی کاترین جون داشتن چک و چونه میزدن . جلیلی هم شرط گذاشته که کاترین باید دماغشو عمل کنه و دندوناشو ارتودنسی کنه:d
              اینم از رنگ بازار امروز
              اعصاب باسه آدم نمیزارن

              نظر

              • farhad_p
                عضو فعال
                • Jul 2011
                • 1006

                #1117
                آمریکا مسؤول حل نشدن موضوع هسته ای ایران است
                روزنامه "چاینادیلی" در مطلبی ضمن تشریح دلایل مخالفت آمریکا، رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی با فناوری هسته ای ایران، آمریکا را مسؤول مناقشه های به وجود آمده بر سر برنامه هسته ای ایران و حل و فصل نشدن این مناقشه ها دانسته است.
                به گزارش خبرگزاری مهر، این روزنامه می نویسد: شکی نیست که دور جدید گفتگوهای هسته ای در مسکو در خصوص موضوع هسته ای ایران به هیچ پیشرفت ملموسی دست نیافت. اگر بخواهیم صاقانه بیان کنیم هیچ کس به حل موضوعی که به منافع حیاتی ایران مربوط باشد از طریق گفتگوها اعتماد ندارد؛ به ویژه اینکه ایالات متحده با تحریمهای تجاری جدید که شامل چین و سنگاپور هم می شوند تنش ها را افزایش داده است.

                در ادامه این مطلب آمده است: در واقع موضوع هسته ای ایران نه تنها موضوع اشاعه هسته ای بشمار نمی رود، بلکه منعکس کننده فقدان اعتماد استراتژیک متقابل بین آمریکا و ایران است. این آمریکاست که به برنامه هسته ای ایران "حساسیت جهانی" بخشیده است.

                "ما شیائولین" نویسنده این مطلب در ادامه می نویسد: در سال 1975 آمریکا و ایران به منظور رقابت با شوروی توافقنامه را درباره همکاری در خصوص انرژی هسته ای صلح آمیز به عنوان بخشی از برنامه "اتم آمریکای برای صلح" آمضا کردند. در سال 1963 ایران پیمان محدودیت آزمایش های هسته ای و در سال 1968 معاده ان پی تی را امضا کرد. اما این روابط بین تهران و واشنگتن با انقلاب 1979 به تلخی گرائید. در سال 2003 یکسال پس از آنکه برنامه هسته ای ایران به عنوان سرتیتر رسانه های جهان شد دولت ایران پروتکل مذکور را که اجازه بازرسی از تاسیسات هسته ای خود از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی را می داد، امضا کرد. اما با این وجود آمریکا به این بهانه که ایران دولت شری است به فشارهای خود ادامه داد. در سال 2005 محمود احمدی نژاد به ریاست جمهوری ایران انتخاب شد و سیاست سختی را در زمین هسته ای در پیش گرفت و گفت که ایران یک ذره هم از حقوق هسته ای خود کوتاه نخواهد آمد و این مسئله سبب شد تا موضوع هسته ای ایران بحران ساز بشود.

                در ادامه این نویسنده تاکید می کند: امروز بحران بسیار عمیق شده و یک "پرسش" نادیده گرفته می شود و آن اینکه آیا ایران توانایی ساخت بمب اتمی را دارد یا خیر؟ پاسخ به این پرسش بر اساس گفته متخصصان به اندازه ای که آمریکا ادعا می کند روشن نیست. برای ساخت بمب اتمی تقریباً اورانیوم غنی شده ای به میزان 90 درصد مورد نیاز است. ایران میزان بیست درصد غنی سازی دارد و از آن در مصارف پزشکی بهره می برد. حتی اگر آنها در این زمینه پیشرفتی داشته باشند روزی آنها نیاز به انفجار و آزمایش هسته ای و بدست آوردن دیگر فناوریها برای توسعه تسلیحات قابل استفاده خواهند داشت. حتی اگر ایران تلاش کند تا تسلیحات هسته ای خود را توسعه دهد که محل تردید است. در ماه فوریه رهبر ایران آشکارا اعلام کرد که بمب اتمی و تسلیحات کشتار جمعی برخلاف آموزه های اسلام است و این کشور برنامه ای برای بدست آوردن این تسلیحات ندارد.

                در ادامه مقاله چاینا دیلی آمده است: ایران در مبارزه خود با آمریکا از برخی واژه های منعطف مانند "حقوق هسته ای" و "توانمندی هسته ای" استفاده می کند. هدف روشن است؛ ایران می خواهد در حالی که نظم داخلی را با تاکید بر فشارها و دشمنی های خارجی تامین می کند بر استقلال و حاکمیت خود تاکید کند. آمریکا و متحدین خاورمیانه ای آن باید بطور کامل آگاه باشند که ایران توانایی تولید بمب اتمی را ندارد، پس در اینجا این پرسش مطرح می شود که چرا آنها در مورد برنامه هسته ای ایران هیاهو راه می اندازند. آمریکا در اغراق کردن درباره بحران هسته ای ایران دستور کار خود را دارد. این کشور بر آن است تا از ظهور یک کشور هسته ای ممانعت بعمل آورد. این کشور همچنین مصمم است تا سیستم های دفاعی دیگر کشورهای هم پیمان را حتی با تاسیس پایگاه در آنها تقویت کند.

                اسرائیل در این باره یعنی مخالفت با توانایی هسته ای ایران نیز دلایل متفاوتی دارد. ابتدا اینکه این رژیم ایران را تهدیدی برای خود می داند. دوم اینکه اسرائیل خواهان آن است تا انحصار اتمی خود را در منطقه از دست ندهد. سوم اینکه اسرائیل برآن است تا با جلب نظر جامعه جهانی بر موضوع هسته ای ایران نظر آنها را از مسئله فلسطین منحرف کند.

                کشورهای عربی سنی منطقه نیز ایران شیعه و هسته ای را تهدیدی بزرگتر و بیشتر از اسرائیل برای خود می دانند.

                در بخش دیگری از این مطلب به حمله احتمالی نظامی به تاسیسات اتمی ایران اشاره شده و آمده است: ما نباید نگران حمله اسرائیل و یا آمریکا به برنامه هسته ای ایران پیش از پایان بحران سوریه باشیم. آمریکا و متحدین عرب آن کشور در منطقه بر آن هستند تا سوریه بعنوان نخستین مهره سقوط یک دومینو [از متحدین ایران] باشد و تلاش می کنند تا مانع از دخالت های ایران در سوریه بشوند. پر واضح است که این شیوه هم ساده تر و هم اخلاقی تر است. زیرا که سوریه گروههای مخالف دارد که درخواست کمکهای انسانی دارند.

                در پایان این مطلب آمده است: آمریکا نیز تحریم های واقعی علیه سنگاپور و چین اعمال نخواهد کرد، زیرا که این کشور خواهان مخالفان بیشتری نیست. گذشته از همه اینها آمریکا به چین برای حل مسائل بین المللی نیاز دارد و بسیاری از مسائل با حضور چین حل شده است و این کشور به هیچ عنوان در آینده دشمنی پکن را بر نخواهد انگیخت.
                گاهی گمان نمی کنیو میشود .گاهی نمی شود که نمی شود

                نظر

                • پرریسک
                  عضو فعال
                  • Feb 2012
                  • 6797

                  #1118
                  خوب اینم از مذاکرات ونتیجش ..

                  تازه برادر بشار کله پا بشه چی میشه بعد اون برادر حزب الله وبعد ....

                  در کنار این تحریم نفت وتحریم های دیگه هم تو راهه..

                  اصلا همه اینها رو بیخیال بابا این عرضه اولیه رو چی کار کنیم پالایشگاه بندر عباس ..ببیندی چقدر این پول میخواد یکشنبه اینم میاد ....


                  کم کم دارم فکر می کنم دستایی پشت برده به قول امیر قلعه نویی تو کاره تا بورس بازها رو به خاک سیاه بشونن واین بورس رو درش رو تخته کنن...

                  نظر

                  • وحید 20
                    ستاره‌دار(98)
                    • Mar 2011
                    • 29911

                    #1119
                    میت رامنی: اگر رئیس جمهور شوم برای حمله به ایران از کنگره اجازه نمی گیرم/ما با تهدید شوروی مقابله کردیم؛ ایران که تهدید ضعیف تری محسوب می شود


                    میت رامنی کاندیدای جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: اگر امریکا مقداری هم از ایران هسته ای هراس داشته باشد، اما توانایی مقابله با این تهدید را دارد و دلیلی ندارد که من در این مورد به کسی گوش دهم.

                    پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : میت رامنی کاندیدای جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در یک برنامه تلویزیونی گفت: اگر رئیس جمهور شوم برای حمله به ایران از کنگره اجازه نمی گیرم.

                    به گزارش سرویس بین الملل انتخاب به نقل از نشریه اتلانتیک، وی گفت: من به شما اطمینان می دهم، اگر رئیس جمهور شوم، ایرانی ها هیچ تردیدی نخواهند داشت که من در صورت لزوم دست به حمله نظامی می زنم.



                    وی افزود: امریکا به مدت چندین دهه موفق به مقابله با شوروی شود. ایران نسبت به شوروی تهدید بسیار ضعیف تری برای امریکا محسوب می شود.

                    میت رامنی گفت: اگر امریکا مقداری هم از ایران هسته ای هراس داشته باشد، اما توانایی مقابله با این تهدید را دارد و دلیلی ندارد که من در این مورد به کسی گوش دهم.

                    به نوشته ی اتلانتیک، به عقیده رامنی، جنگ اخرین گزینه نیست و کنگره حق اظهار نظر در مورد حمله به ایران را ندارد.

                    به گفته ی رامنی، حمله مسئله ای است که رئیس جمهور می تواند همین فردا آن را عملی کند.

                    کاندیدای جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: معتقدم نیستم که ما برای آغاز جنگ باید اجازه ی خاصی بگیریم. رئیس جمهور خود این توانایی را دارد.
                    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                    نظر

                    • وحید 20
                      ستاره‌دار(98)
                      • Mar 2011
                      • 29911

                      #1120
                      وزیر خارجه فرانسه ادامه داد: گروه 1+5 پس از جلسات مذاکرات فنی با ایران در روز سوم ماه ژوئیه 2012 (13 تیرماه 91) گام های بعدی خود را در برابر ایران تعیین خواهد کرد.
                      فرانسه و انگلیس در اظهارنظرهای جداگانه ای گفتند اتحادیه اروپا تحریم نفت ایران را اجرا خواهد کرد.

                      به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری رسمی کویت، وزیر خارجه انگلیس گفت اگر ایران فعالیت های هسته ای خود را متوقف نکند با تحریم های شدیدتری روبه رو می شود.

                      ایران و نمایندگان گروه 1+5 (نمایندگان پنج کشور عضو شورای امنیت به علاوه آلمان) دیروز سه شنبه مذاکرات هسته ای در مسکو را به پایان بردند. در این مذاکرات دو طرف تنها درباره برگزاری جلسه کارشناسان در استانبول به توافق رسیدند.

                      ولیام هیگ وزیر امورخارجه انگلیس در سخنانی در مجلس نمایندگان (عوام) این کشور با اشاره به شکست مذکرات ایران و 1+5 در مسکو گفت: لندن صددرصد به ایجاد حل مسالمت آمیز با دولت احمدی نژاد پایبند است. ضروری است که تهران تصمیم بگیرد تنها برای برنامه هسته ای صلح آمیز و غیرنظامی برنامه ریزی کند.

                      وی افزود: تیم 1+5 در مذاکرات مسکو پیشنهاد معقولی را برای توقف برنامه غنی سازی اورانیوم ایران به تهران ارائه کرد.

                      وزیر امور خارجه انگلیس ادامه داد: هم اکنون مسئولیت، برعهده ایران است تا واکنش نشان دهد. ایران اگر گام های ملموسی را بردارد جامعه جهانی نیز گام های همانندی را برخواهد داشت. مذاکرات هسته ای در مسکو ، سخت و همراه با صراحت بود.

                      وی افزود: هر دو طرف مذاکرات در مسکو، اولویت های شفافی را تعیین کرده بودند.

                      وزیر امور خارجه فرانسه هم گفت: تشدید تحریم ها علیه ایران، ادامه می یابد.

                      لوران فابیوس اظهار داشت: متاسفیم که ایران اقدامات ملموسی که ما منتظر آنها بودیم را ارائه نکرد. اقداماتی که می توانستند گام نخست در راستای احترام به قطعنامه های شورای امنیت و آژانس بین المللی انرژی اتمی را ایجاد کنند.

                      وی افزود: با اجرای کامل تحریم واردات نفت ایران توسط اتحادیه اروپا از اول ژوئیه آینده (11 تیرماه 91)، فشارها علیه ایران افزایش خواهد یافت.

                      وزیر خارجه فرانسه ادامه داد: تا زمانی که ایران انجام مذاکره جدی را رد می کند، تشدید تحریم ها علیه تهران ادامه می یابد. گروه 1+5 پس از جلسات مذاکرات فنی با ایران در روز سوم ماه ژوئیه 2012 (13 تیرماه 91) گام های بعدی خود را در برابر ایران تعیین خواهد کرد.

                      وزرای خارجه انگلیس و فرانسه در حالی سخن از تحریم نفت ایران به میان می آورند که تهران قبل از این، در اقدامی پیش دستانه حجم بالایی از واردات نفت ایران از کشورهای اروپایی را متوقف کرده بود.

                      شمار زیادی از کارشناسان نفتی بارها درباره تاثیرات منفی تحریم نفت ایران بر اقتصاد ضعیف اروپا، هشدار داده بودند.
                      توقف واردات نفت خام از ایران برای کشورهای بحران زده اقتصادی در اروپا از جمله یونان، ایتالیا و اسپانیا، آنها را با مشکلات عدیده ای مواجه می کند.
                      درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                      توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                      نظر

                      • ebi
                        عضو جدید
                        • Mar 2012
                        • 11

                        #1121
                        بالاخره این بازی مذاکرات هم به دقایق وقت اضافه کشیده شده وکم کم داره تموم میشه.وبه نتیجه رسیدن یا نرسیدنش هم واسه ملت ایران(ملت)یک بازی برد برد.

                        نظر

                        • hasa
                          عضو فعال
                          • Feb 2012
                          • 724

                          #1122
                          نمیدونم کی میخواد تمام بشه ولا اگر تمام بشه چه با تحریم چه بی تحریم بهتر از این عقب انداختنه چون ادم متوجه میشه روی کدام سهم وارد بشه وگرنه اوضاع بورس همینه فعلا باید دست به عصا راه رفت خدا به این سهامدارن رحم کنه که تقریبا بعضی ها روزیه زندگیشان از بورس میگزره.
                          قانون ماندن همیشگی در بورس:
                          1-داشتن دانش تحلیلی تکنیکال و بنیادی
                          2- مدیریت سرمایه( بیش از 5 درصد برای هر سهم در هر بار،پولتان را درگیر نکنید.) چون هیچکس نمی تواند پیشبینی صددرصد روی هر سهم داشته باشد.
                          3- گوش نکردن به خریدی که دیگران به شما پیشنهاد میدهند مگر اینکه از نظر تکنیکالی و بنیادی برای شما اثبات شده باشد.
                          4- مشخص کردن هدف و خروج از آن.
                          5- کنار گذاشتن هیجان و انتظار معجزه داشتن.
                          6- صبور بودن.

                          نظر

                          • پرریسک
                            عضو فعال
                            • Feb 2012
                            • 6797

                            #1123
                            عضو کميسيونامنيتملي:
                            تحريمها اعمال شود؛ مذاکرات کارشناسي استانبول بايد لغو شود
                            عضو کميسيون امنيتملي مجلس شوراي اسلامي گفت: درصورت اعمال تحريمهاي نفتي اتحاديه اروپا عليه ايران در اولژوئن، مذاکرات کارشناسي ايران و 1+5 در سوم ژوئن استانبول بايد لغو شود.
                            ابراهيم آقامحمدي نماينده مردم خرم آباد در مجلس شوراي اسلامي درگفتگو با خبرنگار پارلماني باشگاه خبرنگاران، با اشاره به مذاکرات مسکو گفت: گروه 1+5 در تلاش است تا در اين مذاکرات ايران را از حق قانوني خود که در ان پي تي ذکر شده است محروم کند و با طولانيکردن مذاکرات درصددند جلوي پيشرفت ايران را بگيرند.

                            وي افزود: 1+5 درتلاش است تا با وعده هاي خلاف درباره تأمين سوخت موردنياز جمهوري اسلامي، مذاکره را تنها براي مذاکره ادامه بدهد تا براي خود وقت بخرد.

                            اين عضو کميسيونامنيتملي خاطرنشان کرد: ما به کارخود ادامه داده و منتظر نتيجه نهايي مذاکرات نمي مانيم اما مذاکرات کارشناسي را براي جلوگيري از بهانهجوييهاي غرب مضر نميدانيم.

                            آقامحمدي با اشاره به اينکه جمهوري اسلامي ايران تا زمان به رسميت شناختهشدن حق خود غنيسازي را ادامه ميدهد، افزود: در صورتي که غرب تهديدهاي خود مبني بر اعمال تحريم هاي نفتي جديد را به طور عملي کند، مذاکرات کارشناسي نيز لغو مي شود.

                            وي افزود: اعمال تحريم هاي بيشتر عليه جمهوري اسلامي منافع غرب را نيز بهخطر انداخته و آنها را متضرر مي کند، اما اگر آنها بخواهند تحريمها را دنبال کنند مذاکرات بايد لغو شوند./ب2

                            نظر

                            • بابک 52
                              ستاره‌دار (27)
                              • Mar 2011
                              • 17028

                              #1124
                              پرتاب ۱۱ موشک از نوار غزه به سوی اسرائیل

                              فلسطینیان مسلح در نوار غزه دستکم ۱۱ موشک به سوی شهرکهای مرزی اسرائیل پرتاب کردند. ارتش اسرائیل اعلام کرد چهار مامور پلیس در پی پرتاب این موشکها زخمی شدهاند.

                              نیروی هوایی اسرائیل نیز نیمه شب سه شنبه (۳۰ خرداد / ۱۹ ژوئن) هشت هدف را در نوار غزه بمباران کرد. یکی از این هدفها یک تونل مخفی بود که از نوار غزه به مصر کشیده شده است.

                              حدود یک میلیون نفر در مناطق مرزی اسرائیل با نوار غزه زندگی میکنند و موشکهای فلسطینی میتواند خطری برایشان باشد.

                              The greater the risk ، The greater the reward

                              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                              نظر

                              • پرریسک
                                عضو فعال
                                • Feb 2012
                                • 6797

                                #1125
                                اقا ما هی میگیم این غربی ها ما رو سر کار گذاشتن کسی باور نمی کنه ...خوب یه نفر پیدا شد با ما هم نظره...........


                                مهدی مطهرنیا در گفتگو با فرارو تحلیل میکند
                                بازی پرونده هستهای نیازمند بازنگری است/ این یک جنگ پنهان فرسایشی است
                                کد خبر: ۱۱۶۳۶۵۳۱ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۵:۴۵




                                فرارو- به نظر می رسد اگر 1+5 می پذیرد که مذاکرات در سطح کارشناسان ادامه پیدا کند، نه برای رسیدن به راه حل بلکه برای خریدن زمان جهت اعمال تحریم های پراثر برای ایران و کم پیامد برای غرب در ارتباط با تحریم های نفتی در آینده نزدیک است.

                                مهدی مطهرنیا استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بین المللی با بیان مطلب بالا در گفتگو با فرارو ارزیابی خود از مذاکرات مسکو را چنین بیان داشت.

                                • آنچه که به عنوان دستاوردهای نشست های متفاوت هسته ای از سوی غرب و ایران مطرح می شود، بیشتر به یک تعارف دیپلماتیک در جهت دوری گزیدن از یک اصطکاک شدید شبیه است. به بیان دیگر هر دو طرف بر آن هستند که با حفظ وضع موجود زمینه ساز تحرک های معنادار جهت تقویت خویش در برابر یکدیگر باشند.

                                • بحث مذاکرات در آغاز مطرح شدن پرونده هسته ای در سطح وزاری خارجه کشورهای 1+5 با ایران بود و سپس سطح مذاکرات به نمایندگان، معاونین و مدیر کل های این کشورها تقلیل پیدا کرد و اکنون شاهد کاهش سطح ملاقات کنندگان به کارشناسان هستیم. این موضوع را نمی توان حرکتی رو به جلو دانست؛ بلکه باید تحرکی برای جلوگیری از شکست نام گذاشت.

                                • بر این اساس معتقدم بازی پرونده هسته ای نیازمند بازنگری است. آیا امروز گذار زمان به نفع 1+5 و مدیریت اعمال فشار فرسایشی از سوی آمریکا علیه ایران است یا به نفع ایران است؟ پاسخ به این سوال می تواند در فهم آینده زمان در پرونده هسته ای موثر باشد.

                                • ایران بر مواضع اصولی خود در دستیابی به انرژی هسته ای صلح آمیز تاکید دارد و رهبری نظام جمهوری اسلامی نیز هرگونه فشار غرب را مساوی با مقاومت بیشتر ایران در چارچوب این مواضع تعریف شده اصولی از سوی جمهوری اسلامی ایران می داند. این در حالی است که در طرف مقابل هم بر عمل به قطعنامه های شورای امنیت توسط ایران که شاه بیت اصلی آن تعلیق غنی سازی اورانیوم است تاکید می ورزد.

                                • لذا تا جبهه مقاوم در برابر یکدیگر بین 1+5 و ایران بر اساس بحران های پیش گفته ای که قبلا بارها بر آن تاکید کردم و لایه های بحران گفت - واژگانی، گفتمانی و لایه بحران سیاسی بین ایران و غرب وجود دارد، حل پرونده هسته ای ایران امکان پذیر نخواهد بود؛ مگر آنکه یک شگفتی ساز رخ دهد.

                                • غرب درست یا نادرست به این نتیجه رسیده است که تحریم ها علیه ایران اثر بخش است و این تحریم های اثر بخش موجب شده است که ایران درخواست لغو تحریم ها را هم وزن با پذیرش غنی سازی اورانیوم در داخل ایران در نشست های سه گانه استانبول 2، بغداد و مسکو مطرح کند.

                                • لذا غرب با فهم این معنا و برداشت در پی آن خواهد بود با اعمال فشار بیشتر بر ایران، بحران های متعدد، متکثر و متنوعی را متوجه موجودیت نظام جمهوری اسلامی ایران کند تا به زعم استراتژیست های غربی ایران را به مرز تشخیص مصلحت نظام، به بقای نظام در پذیرش تحمیل غرب در پرونده هسته ای هدایت کند.

                                • لذا به نظر می رسد که سیاست آمریکا آن است که تحریم های پر اثر نسبت به ایران و کم پیامد نسبت به غرب و ایالات متحده آمریکا را در ارتباط با ایران مدیریت کند. چرا که اگر مذاکره برای مذاکره در وضعیت کنونی ادامه پیدا کند زمینه های جایگزینی نفت ایران در بازار جهانی فرصت بیشتری پیدا خواهد کرد و آمریکا با مدیریت این معنا اجازه افزایش قیمت نفت پس از اعمال تحریم ها را به نسبت بسیار بالا نخواهد داد.

                                • لذا به نظر می رسد اگر 1+5 می پذیرد که مذاکرات در سطح کارشناسان ادامه پیدا کند، نه برای رسیدن به راه حل بلکه برای خریدن زمان جهت اعمال تحریم های پراثر برای ایران و کم پیامد برای غرب در ارتباط با تحریم های نفتی در آینده نزدیک است. بنابراین خرید زمان در مذاکرات به نفع غرب تمام می شود و اکنون هم مشاهده می شود که قیمت نفت در حال کاهش و قیمت طلا و دلار در حال افزایش است.

                                • آنچه که در پرونده هسته ای ایران به عنوان مرز برجسته رفتار و کنش سیاسی بروز و ظهور دارد حاوی این نکته است که اساسا هرگونه عقب نشینی از سوی طرفین (چه ایران و چه غرب) باعث تَرَک مشروعیتی و گفتمانی برای هر دو طرف در نظام بین الملل خواهد شد. از این رو این مرز برجسته در نهایت به وزن کشی قدرت میان هر دو جبهه منجر خواهد شد و اگر در این میان شگفتی سازی رخ ندهد امکان بروز اصطکاک های جدی میان ایران و غرب در آینده وجود دارد.

                                • لذا از یک سو هر دو طرف در یک منطق مقاومت قرار دارند و از سوی دیگر هر دو طرف در یک منطق رودرویی احتمالی در سطح بالاتر نیز قرار گرفته اند. اینجا است که رفتارها و کنش ها پارادوکسیکال می شود. از یکسو به میدان مذاکره می آیند و از سوی دیگر در کنش سیاسی تلاش دارند به محدودیت قدرت عمل یکدیگر نائل آیند.

                                • از این رو است که این منطق در ادبیات دبیر شورای امنیت ملی ایران نیز بروز و ظهور پیدا می کند؛ همانطور که در منطق آمریکایی ها و غرب این معنا را می بینیم. یعنی از یکسو به مسکو و بغداد می آیند که مذاکره کنند و از سوی دیگر زمینه های جدی اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران را آماده می کنند.

                                درباره علل کاهش سطح مذاکره کنندگان از نمایندگان به کارشناسان
                                • در این باره سه معنا را در سطح تحلیل کلان می توان مدنظر قرار داد. اول آنکه پرونده هسته ای ایران نزد غرب از سطح اهمیت کمتری برخوردار شده است. دوم آنکه مذاکره درباره پرونده هسته ای ایران در سطح نمایندگان برای غرب جوابگو نیست. سوم آنکه هر دو طرف بر آن هستند که با یک کار کارشناسی در جهت مدیریت پرونده هسته ای ایران وارد عمل شوند.

                                • اما من معتقدم آنچه که در این میان با توجه به فرایند غرب در ارتباط با پرونده هسته ای بیشتر جلوه می کند، کاهش اهمیت مذاکره درباره پرونده هسته ای و انجام چنین اقدامی (مذاکره) صرفا در راستای آماده سازی افکار عمومی برای اعمال فشار بیشتر بر جمهوری اسلامی ایران می باشد.

                                • بنابراین تلاش بر آن است که ایران را به مذاکره در حالت ضعف سوق دهند. دیپلماسی در چنین ساحتی نه به دنبال حل مسالمت آمیز موضوع که به دنبال زمینه پروری برای پاسخگویی هدفمند به افکار عمومی و آماده سازی آن ها برای برداشتن گام های عملیاتی بعدی تبدیل می باشد. سناریو نگاران در این جا است که می توانند به اجماع بین المللی و پیوند آن به اجماع منطقه ای علیه ایران فکر کنند. این یک جنگ پنهان فرسایشی است که ایران در آن قرار گرفته است.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X