آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • felfel
    عضو فعال
    • Dec 2011
    • 378

    #4096
    خبرگزاری رویترز از وین گزارش داد: هرمان ناکارتس، معاون مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی پس از مذاکرات روز پنجشنبه در تهران، روز جمعه در فرودگاه وین به خبرنگاران گفت: ما توانسیتم پیشرفت حاصل کنیم.

    قرار است گفتوگوهای بیشتری در تاریخ 16 ژانویه میان دو طرف انجام گیرد.

    ناکارتس گفت: ما انتظار داریم یک رویکرد ساختاری را نهایی کنیم و سپس بلافاصله پس از آن اجرای آن را آغاز کنیم.

    وی ادامه داد: ما نشستهای خوبی داشتیم.

    همچنین بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه، ناکارتس گفت: ما توافق کردیم در تاریخ 16 ژانویه سال آینده میلادی بار دیگر با یکدیگر دیدار کنیم، و انتظار داریم در آن نشست رویکرد ساختاری را نهایی و بلافاصله اجرای آن را آغاز کنیم.

    وی افزود که پارچین «بخشی از این رویکرد ساختاری است.»

    علی اصغر سلطانیه، نماینده دایم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی پس از نشست تهران گفت: دور بعدی مذاکرات ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی27 دی ماه در تهران برگزار می شود.

    سلطانیه با اعلام این خبر گفت: هیات نمایندگان آژانس در سفر یک روزه به تهران در نشستی فشرده و در دو نوبت صبح و عصر با نمایندگان ایران مذاکره کردند.

    وی ادامه داد: این گفت و گوها پنجشنبه 23 آذر در فضایی مثبت و سازنده برگزار شد و پیشرفت خوبی بدست آمد.

    سلطانیه همچنین اظهار کرد: در پایان این نشست یک روزه مطابق توافق صورت گرفته میان دو طرف، دور بعدی مذاکرات 27 دی ماه در تهران برگزار خواهد شد.

    هیات هفت نفره فنی آژانس به سرپرستی هرمان ناکارتس بامداد جمعه تهران را ترک کرد.
    دو سهم در شگفتهای بورس خواهد ماندو دیگر تکرار نخواهد شد ....صدرا ...پلوله

    نظر

    • مجیدشمسعلی
      كاربر فعال
      • Jul 2025
      • 643

      #4097
      ایران و آمریکا به پایان راه میرسند؟
      کد خبر: ۱۳۵۱۳۵
      ۲۲ آذر ۱۳۹۱ - ۱۸:۰۱

      فرارو- سجاد زند؛ خبرهای غیر رسمی و تائید نشده از تمایل بالای باراک اوباما برای آغاز مذاکره دو جانبه با ایران حکایت می کند. در همین حال مذاکرات فنی ایران و آژانس از فردا آغاز می شود. مذاکراتی که تحت شعاع بازدید از سایت "پارچین" قرار دارد. از طرف دیگر تلاش های برای آغاز دور جدید گفتوگوهای دیپلماتیک ایران و 1+5 ادامه دارد.

      به گزارش فرارو، شبکه تلویزیونی اسراییل مدعی شد که باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا به ایران پیشنهاد مذاکرات مستقیم برسر موضوع هسته ای داده است. کانال 10 تلویزیون اسراییل سه شنبه شب با پخش گزارشی به نقل از یک مقام آگاه آمریکایی با اشاره به این مساله اعلام کرد، اوباما مقامات اسراییل را از این تصمیم خود بی اطلاع گذاشته و با تل آویو مشورتی در این باره نکرده است.

      بر اساس این گزارش رییس جمهوری آمریکا چارچوب زمانی 4 تا 5 ماه را برای نتیجه بخش بودن مذاکرات تعیین کرده است و در صورتی که این مذاکرات ناکام بماند ایالات متحده آمریکا به گزینه نظامی متوسل خواهد شد. این در حالی است که نخست وزیر اسرائیل روز دوشنبه مدعی شد که باید در سال 2013 با مشکل ایران برخورد شود. گزاشگر شبکه 10 تلویزیون اسرائیل معتقد است اوباما با این اقدام نتانیاهو را دور می زند و اسرائیل را از این دایره کنار می گذارد.

      از طرف دیگر روز گذشته روزنامه گاردین به نقل از دیپلمات های غربی نوشت: «اسراییل به منظور همراه کردن جامعه بینالمللی برای اقدام نظامی علیه جمهوری اسلامی، اسناد و اطلاعاتی را درباره برنامه هستهای ایران افشا کرده است.» گزارشگر کانال 10 تلویزیون اسرائیل نیز در این باره عنوان کرد که شخص اوباما نیز بر این باور است که نخست وزیر اسرائیل در نشت اطلاعات مربوط به برنامه های هسته ای ایران به رسانه ها دخالت داشته است.

      این مسئله دو ماه پیش از سوی فریدون عباسی رییس سازمان انرژی اتمی ایران نیز مورد تاکید قرار گرفت. عباس در آن زمان گفته بود برخی اطلاعات مربوط به برنامه های هسته ای ایران از طریق آژانس در اختیار گروه های تروریستی قرار می گیرد.

      آژانس در شرایطی متهم به درز دادن اطلاعات هسته ای ایران شده است که فردا ششمین دور مذاکرات فنی ایران و آژانس در تهران آغاز می شود. مذاکراتی که تحت تاثیر درز اطلاعات هسته ایران و مسئله "سایت پارچین" قرار دارد. (مذاکرات هسته ای در گردنه «پارچین»)

      ایران می گوید سایت "پارچین" یک سایت نظامی است و فعالیت هسته ای در آن صورت نمی پذیرد اما آژانس مدعی است که در سایت پارچین فعالیت هسته ای در جریان است و به همین دلیل باید مورد بازدید بازرسان آژانس قرار گیرد. طبق توافقنامه ان پی تی فقط سایت های هسته ای می توانند تحت نظارت آژانس قرار گیرند. به نظر می رسد بازدید از "پارچین" یکی از محورهای اصلی دور ششم مذاکرات باشد.

      از طرف دیگر آژانس در این دور با نقطه ضعف بزرگ درز اطلاعات مواجه است که تاکنون درباره آن سکوت کرده است. دیوید آلبرایت، کارشناس هستهیی موسسه علوم و امنیت بینالملل عنوان کرد: «از این که چه کسی در درز دادن اطلاعات دخالت دارد چیزی نمیداند، اما هر کس که این کار را انجام داده به اعتبار آژانس لطمه زده و ادامه کار آن را سختتر کرده است.»

      آغاز گفت و گوهای فنی ایران و آژانس در شرایطی مطرح می شود که تلاش ها برای ایجاد بستر گفت و گو های دیپلماتیک میان ایران و 1+5 و همچنین مذاکرات دو جانبه بین ایران و امریکا ادامه دارد. امروز روزنامه لبنانی الاخبار به نقل از منابع آگاه در کنگره آمریکا گزارش داد که کاخ سفید نسبت به هر گونه اعمال دور جدیدی از تحریم ها علیه بخش های انرژی ایران یا هر کدام از بخش های حیاتی برای تهران به طور جدی هشدار داده است.

      به گفته این منابع، دولت امریکا بسیار روشن گفته است که اعمال تحریم های یک جانبه علیه ایران تا کنون برای تغییر سیاست هسته ای ایران مفید نبوده است. در همین رابطه تامی ویتور، سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا در کاخ سفید گفت: «در حالی که با هم پیمانانمان بر سر چگونگی اجرا و اعمال تحریم ها علیه ایران تمرکز کرده ایم، معتقدیم که اعمال تحریم های بیشتر در وضعیت فعلی باعث می شود تا تلاش های ما همگی از بین بروند.»

      سنای امریکا در 29 نوامبر گذشته با 94 رای موافق در برابر هیچ رای مخالف با اصلاح طرح بودجه وزارت دفاع امریکا که به موجب آن محدودیت های بیشتری را علیه توانایی های ایران در تامین نفتکش و کشتی های حمل کننده سوخت اعمال می کرد، موافقت کرد.

      از نظر تحلیلگران این موضع گیری دولت امریکا در برابر اعمال تحریم علیه ایران بی سابقه است. بنا به نوشته روزنامه الاخبار به نقل از منابع خود در کنگره امریکا؛ دولت امریکا قصد دارد به "یک توافق بزرگ" با تهران با محوریت برنامه هسته ای اش برسد.

      11 آذر ماه هیلاری کلینتون نیز از تمایل آمریکا برای مذاکره با ایران پرده برداشت. وزیر امور خارجه امریکا در جمع گروهی از دیپلملات های امریکایی اعلام کرد که درصورت آمادگی ایران برای گفتگو، واشنگتن آماده مذاکره دوجانبه با تهران است.

      پیش از اعلام آمادگی کلینتون برای مذاکره دو جانبه رسانه های امریکایی ادعای توافق ایران و امریکا بر سر برگزاری این مذاکرات را مطرح کردند. این رسانه های مدعی شدند که برخی مقامات ایرانی با یک هیئت دیپلماتیک امریکایی مذاکره کرده اند موضوعی که هم از سوی دولت ایران و امریکا تکذیب شد.

      در حالی که امریکا آمادگی خود را برای مذاکره دوجانبه با ایران اعلام کرده است، روز گذشته رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه گفتوگوی مستقیم با ایالات متحده آمریکا بر سر برنامه اتمی را تلویحا امکانپذیر خواند اما گفت که هیچ پیشنهادی به صورت رسمی به ایران نشده است.

      سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با یادآوری گفتوگوی مستقیم ایران و امریکا بر مسائل عراق و افغانستان اظهار کرد: «بحث مذاکرات در موضوعات خاص امر جدیدی نیست.» در هفته های اخیر برخی مقامات ایران از جمله محمود احمدی نژاد، صادیق لاریجانی و محسن رضایی از امکان گفت و گو با امریکا دفاع کردند.

      تلاش برای ممانعت از گفت و گو
      با وجود اینکه زمزمه های گفت و گوی دوجانبه ایران و امریکا بر سر مسائل هسته ای به اوج خود رسیده است و مذاکرات فنی ایران با آژانس از فرد از سر گرفته می شود و آغاز دور جدید مذاکرات دیپلماتیک هسته ایران و 1+5 نزدیک به نظر می رسد. برخی کارشناسان و تحلیلگران از وجود دست های مرموز برای ممانعت از به نتیجه رسیدن تمامی تلاش ها حکایت می کند.

      در کنار تلاش های اسرائیل برای شکست مذاکرات هسته ای ایران و غرب و وادار نمودن غرب برای ورود به فاز نظامی، دکتر احمد نقیب زاده کارشناس مسائل سیاسی و استاد دانشگاه در یادداشتی که در روزنامه بهار منتشر کرده است، از دست های پنهانی که برای شکست مذاکرات سخن گفت.

      نقیب زاده در یادداشت خود نوشت: «آمریکا به گاه خطر منافع ملی خود را به دست دوست یهودی خود نمیدهد و بهجای گوش دادن به گزارشهای واهی دوستان نامطمئن، به چشم و گوش خود تکیه خواهد کرد. پذیرش مذاکره مستقیم و بدون قید و شرط با ایران نشاندهنده واقعگرایی به جای پنداربافی در سیاست خارجی آمریکاست.»

      به اعتقاد این تحلیلگر مسائل سیاسی "در اینکه درگیری ایران و آمریکا شتابان به مراحل پایانی خود نزدیک میشود هیچ شکی نیست. بحران از تمام منزلها گذشته و به سرمنزل نهایی خود رسیده است که دوراهی سرنوشتسازی را در برابر خود دارد."

      نقیب زاده به مخالفان بحث مذاکره در ایران هم اشاره کرد و نوشت: « دوستان یا آدمهایی که نمیدانند جنگ منی چند تومان است دائم بر طبل جنگ میکوبند و هشدار میدهند که فرسودهها بر رهبری برای دست کشیدن از مقاومت فشار نیاورند.»

      چندی پیش روزنامه کیهان به مخالفت با بحث مذاکره با امریکا پرداخت و نوشت: «انقلابیون فرسوده در این برهه حساس قصد دارند تا با مهندسی هدفمند اوضاع کشور و اعمال فشار همه جانبه به رهبر معظم انقلاب، به خیال خود ایشان را به نوشیدن جام زهر عقب نشینی، دست کشیدن از مواضع انقلابی و مذاکره با آمریکا وادار سازند.» روزنامه کیهان امروز هم از مذاکرات فنی ایران و آژانس انتقاد کرد و خروج از ان پی تی را در این شرایط به مصلحت دانست. (شریعتمداری: خروج از ان پی تی به مصلحت است.)

      اما نقیب زاده در پاسخ به مخالفان مذاکره تاکید کرد: «باید گفت این شما هستید که در کار کشتیبان دخالت کرده و فشار میآورید و افکار عمومی را نادیده میگیرید. اگر رهبری به جنگ حکم فرمود یا به صلح، اگر سر مذاکره داشت یا سر مقاومت، ما بر همان سریم.»

      در همین رابطه امروز محمود احمدی نژاد در حاشیه نشست هیئت دولت اعلام کرد که عده ای در داخل ایران نمی خواهند مسئله هسته ای حل شود. وی با بیان این که در پرونده هسته ای ادبیات ما، همکاری است، گفت: «ما میگوییم مثلا بیایید در غنیسازی مشارکت کنید. ما از خودمان نگرانی نداریم و سیاست ما همکاری با آژانس است و ما تاکنون بیشترین همکاری را با آژانس داشتهایم و اینطور نیز خواهد بود. البته در ایران نیز برخی نمیخواهند مساله حل شود و فکر میکنند که اینگونه بهتر است. ما میگوییم که هستهیی شدهایم و باید با هم همکاری کنیم و دعوایی نیست.» لازم به ذکر است که احمدی نژاد، در آخرین سفر به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل، دست کم پنج بار از لزوم گفت و گوی ایران و آمریکا سخن گفت.

      آیا مخالفت ها مانع گفت و گو می شود؟
      با این اوصاف این پرسش مطرح می شود که ایا تلاش های اسرائیل، لابی های ایرانی در خارج از کشور که عموما حامی حمله نظامی به ایران هستند و همچنین برخی مخالفت های آرمان گرایانه داخلی می تواند مانع آغاز گفت و گوی دوجانبه ایران و امریکا شود.

      بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران سیاسی معتقدند حل پرونده هسته ای ایران از کانال مستقیم امریکا می گذرد. رییس جمهور نیز در سفر به نیویورک همین موضع را اعلام کرد.

      دکتر صمد قائم کارشناس مسائل سیاست خارجی و استاد دانشگاه در این باره معتقد است: «بخشی از مشکلاتی که در روابط ایران و آمریکا بوده است وابسته به فعالیت های گروه های ذی نفوذ بوده است. لابی های تندرو در روابط ایران و امریکا نقش دارند اما این موارد تا یک مقطعی می تواند در روابط دو دولت نقش بازی کنند.»

      وی در گفتوگو با فرارو افزود: «با رو شدن دست این گروه ها دولت ها منافع ملی خود را دنبال می کنند و تن به منافع گروه ها و لابی های کوچک نمی دهند.» قائم پناه با بیان این که "این لابی ها همیشه فعال بوده اند"، گفت: «موضوع این است که نقش آفرینی این گروه ها در روابط ایران و آمریکا تجربه شده است و اکنون فاکتورهای جدیدی در معادله روابط بین ایران و امریکا مطرح است. این فاکتورهای جدید، طرفین را به سمت مذاکره دو جانبه هدایت کرده است.»

      نظر

      • مخبرالدوله
        عضو فعال
        • May 2012
        • 5228

        #4098
        وزیر خارجه اشغالگران قدس کناره گیری کرد
        با به جریان افتادن پرونده قضایی وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی، وی از سمت خود استعفا کرد.
        به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دی پرسه، "آویگدور لیبرمن" وزیر خارجه رژیم صهیونیستی کناره گیری خود از این سمت را اعلام کرد.
        این تصمیم پس از درخواست حزب چپگرای مرتز از دیوان عالی رژیم اشغالگر قدس با هدف برکناری سیاستمدار راستگرای افراطی از سوی وی گرفته شد.

        امروز همچنین دادستان کل رژیم صهیونیستی از به جریان افتادن چندین پرونده قضایی علیه رهبر حزب "اسرائیل خانه ما" خبر داد، اتهاماتی که احتمال محکومیت 10 ساله را برای وی به دنبال دارد.

        مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

        نظر

        • مات
          عضو فعال
          • Aug 2011
          • 5650

          #4099
          معاون آژانس پس از بازگشت از تهران
          به زودی با ایران معامله می کنیم

          پس از اینکه علی اصغر سلطانیه نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی از پیشرفت مذاکرات خبر داد، همه منتظر واکنش هرمان ناکارتس بودند چرا که در طول این سالها مذاکرات چه شکست می خورد و چه با موفقیت همراه بود ، سلطانیه از پیشرفت مذاکرات و مثبت بودن نتایج خبر می داد!

          هرمان ناکارتس معاون مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی که روز پنج شنبه در راس هیاتی هفت نفره از ماموران آژانس برای مذاکره با مقامات سازمان انرژی اتمی به ایران سفر کرده بود در نخستین موضع گیری خود از پیشرفت در این مذاکره و آمادگی برای توافق بین طرفین خبر داد.

          به گزارش «تابناک»، پس از اینکه علی اصغر سلطانیه نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی از پیشرفت مذاکرات خبر داد، همه منتظر واکنش «هرمان ناکارتس» بودند چرا که در طول این سالها مذاکرات چه شکست می خورد و چه با موفقیت همراه بود ، سلطانیه از پیشرفت مذاکرات و مثبت بودن نتایج خبر می داد و تازه پس از اعلام نظر مقامات آژانس مشخص می شد که تعریف پیشرفت از نظر نماینده ایران و مقامات آژانس بسیار متفاوت است .

          اما به نظر می رسد پس از مذاکرات اخیر دو طرف به معنای یکسانی از مفهوم پیشرفت رسیده اند و هر دو طرف مذاکرات را رو به جلو توصیف کرده اند . ناکارتس در همین ارتباط گفته است که مذاکرات خوبی با ایرانیان انجام شد و به زودی مراحل نهایی کردن چارچوب توافق نامه و اجرایی شدن آن انجام خواهد شد.

          این در حالی است که مقامات آژانس در مذاکرات روز پنج شنبه نتوانستند مجوز بازید از مرکز نظامی پارچین در ایران را به دست آورند و همچنان در این ارتباط ناکام ماندند.

          مصطفی دولتیار از دیپلمات های ایرانی که در مذاکرات حضور دارد اما نظر متفاوتی در این باره دارد . وی در سفارت ایران در هند گفته است که نظر شخصی وی این است که نباید چندان به نتایج مذاکرات خوشبین بود.

          اما آنچه که ناکارتس در حال حاضر مدعی آن است اینکه آنان برای رسیدن به یک معامله به ایران نزدیک شده اند. تحلیل گران ایرانی و غربی در حال حاضر با احتیاط در این باره سخن می گویند و هیچکدام حاضر نیستند درباره فرجام این مذاکرات شفاف سخن بگویند همه منتطر گذر زمان هستند. دوره حدود یک ماهه ای که قرار است 27 دیماه به پایان برسد.
          الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
          اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
          اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

          نظر

          • reza110
            عضو عادی
            • Aug 2012
            • 78

            #4100
            آمریکا چند شرکت و کارشناس اتمی ایران را تحریم کرد

            آمريکا ۵ کارشناس هسته ای ايران و ۷ شرکت ایرانی مرتبط با غنی سازی اورانيوم را تحريم کرد.

            تحریم های جدید دارایی های اين ۱۲ شخص حقيقی و حقوقی در آمريکا را مسدود می کند، و شهروندان و شرکت های آمريکايی را از داد و ستد با آنها منع می کند.

            وزارت خزانهداری ایالات متحده افراد تحریم شده را فریدون عباسی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، جابر صفدری، رئیس بخش فناوریهای پیشرفته سازمان انرژی اتمی ایران، مرتضی احمدعلی بهزاد، عضو هیئت مدیره «شرکت غنیسازی اورانیوم ایران»، امیرحسین رحیمیار، مرتبط با «شرکت سوخت رآکتور هستهای سوره» و محمدرضا رضوانیزاده، مدیر پیشین «شرکت سوخت رآکتور هستهای سوره»، معرفی کرده است.

            همچنین هفت شرکت «ایران پویا»، «آریا نیکان»، «پویا کنترل»، «فراتک»، «گروه صنعتی ندا»، «طرح و پالایش» و «تولید ابزار برشی ایران (تابا)» به فهرست تحریمهای این وزارتخانه اضافه شدهاند.

            نام فریدون عباسی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، در حالی در فهرست تحریمی قرار گرفته است که اتحادیه اروپا پیشتر برای وی محدودیت سفر در نظر گرفته بود و سال ۲۰۰۷ نیز نام وی در قطعنامه شورای امنیت به عنوان یکی از افراد مرتبط با برنامه اتمی و موشکی ایران آمده بود.

            ایران درخواست های سازمان ملل متحد و کشورهای غربی برای توقف برنامه هسته ای خود را، که واشنگتن می گويد برای ساختن بمب است، ناديده گرفته است.

            ایران تاکید می کند که فعالیت های هسته ای اش تنها اهداف صلح آمیز دارد.

            ویکتوریا نولند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا می گوید به دلیل ناسازگاری مداوم ایران در خصوص برنامه هسته ای اش، لازم است از تخلفات ايران جلوگيری شود.

            نظر

            • reza110
              عضو عادی
              • Aug 2012
              • 78

              #4101
              آژانس: اجازه بازرسی نگرفتیم

              امروز جمعه یکی از بازرسان ارشد آژانس پس از بازگشت از تهران گفت به رغم عدم توافق دو طرف بر سر بازرسی آژانس از سایت پارچین، دو طرف طی گفت و گوهای روز گذشته به توافق هایی کلی رسیده اند.

              هرمان ناکارتس، سرپرست گروه مذاکره کننده آژانس، می گوید در روند مذاکرات میان ایران و آژانس پیشرفت حاصل شده و امید می رود که طی گفت و گوهای ماه ژانویه توافق بیشتری میان دو طرف به دست آید.

              ناکارتس به خبرنگاران گفت نشست بعدی ایران و آژانس روز ۱۶ ژانویه برگزار خواهد شد.

              وی افزود:«انتظار داریم این امکان ایجاد شود که آژانس، فعالیت های اتمی ایران را بررسی کند.»

              سرپرست گروه مذاکره کننده آژانس به جزئیات توافق روز گذشته میان نمایندگان آژانس و طرف ایرانی اشاره نکرد.

              برخی از تحلیلگران آشنا به فعالیت های اتمی ایران می گویند اقدام ایران در مورد راه ندادن مذاکره کنندگان آژانس به سایت پارچین، وقت کشی است و امید چندانی به آن نمی رود که ایران در ادامه مذاکرات با آژانس انعطاف نشان دهد.

              عدم شفافیت ایران در مذاکرات با آژانس سبب بدبینی آمریکا و اسرائیل نسبت به حسن نیت آن کشور شده است. ایران می گوید پارچین یک سایت عادی نظامی است اما برای ورود به آن اجازه و هماهنگی لازم است و تا زمانی که توافقی در خصوص روند همکاری ایران با آژانس حاصل نشود، نمی تواند بازرسان را به پارچین راه دهد.

              نشست های ایران با آژانس همگام و به موازات کوشش های کشورهای عضو گروه ۵ بعلاوه ۱ برای متقاعد کردن ایران به انجام فعالیت های صلح آمیز هسته ای برگزار شده است.

              برخی دیپلمات ها و تحلیلگران برآنند که روزنه امیدی برای ادامه یافتن مذاکرات نتیجه بخش باز شده است.

              دیپلمات های ایران و اتحادیه اروپا نیز روز چهارشنبه این هفته، درخصوص احتمال تعیین زمانی مشخص برای گفت و گو میان ایران با بریتانیا، فرانسه، چین، روسیه، آلمان و فرانسه گفت و گو کردند.

              نظر

              • mavi_deniz
                عضو فعال
                • May 2011
                • 518

                #4102
                آژانس بین المللی انرژی اتمی امیدوار به بازرسی از پارچین
                تهران خواهان دریافت اسناد جاسوسی شده است که شک و تردیدهای آژانس درباره برنامه هسته ای ایران ، مستند به آنهاست.
                آژانس بین المللی انرژی اتمی انتظار دارد به توافق جدیدی با ایران دست یابد تا براساس آن بتواند از پادگان نظامی پارچین بازدید کند.

                به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، سرپرست گروه مذاکره کننده آژانس بین المللی انرژی اتمی پس از مذاکره روز پنجشنبه با مقامات ایرانی در تهران، در بازگشت به وین گفت: مذاکره با مقامات ایرانی برای کسب موافقت آنها برای بازرسی از پادگان نظامی پارچین تهران، شکست خورد.

                وی در عین حال پیش بینی کرد در مذاکرات آتی در ماه آینده میلادی، بتوان با مقامات ایرانی برسر بازدید از این پادگان به توافق رسید.

                "هرمان ناکارتس" معاون مدیر کل آژانس در عین حال گفت در مذاکره پنجشنبه در تهران، پیشرفت هایی نیز به وجود آمد.

                وی که با خبرنگاران در وین صحبت می کرد گفت: قرار است نشست آینده مذاکرات میان آژانس و ایران در ماه آینده میلادی ( 16 ژانویه ) برگزار شود. پیش بینی می کنیم این روند مذاکرات ادامه یابد و بتوانیم به توافق برسیم که آن را در فاصله کوتاهی عملی کنیم.

                منظور او از توافق، چارچوب برای افزایش بازرسی های آژانس در ایران است.

                ناکرتس افزود: مذاکرات خوبی در تهران انجام دادیم. می توانیم در مذاکرات پیشرفت داشته باشیم.
                وی درباره این پیشرفت ها چیزی نگفت.

                رویترز می نویسد: تهران در مذاکرات پیشین خواهان دریافت اسناد جاسوسی شده است که شک و تردیدهای آژانس درباره برنامه هسته ای ایران ، مستند به آنهاست. این موضوع یکی از موانع در مسیر دست یابی به توافق میان ایران و آژانس در مذاکرات قبلی به شمار می رفت.

                آژانس قبل از این هم پیش بینی کرده بود در مذاکرات با ایران، به توافقی دست یابد این پیش بینی محقق نشد.

                دیپلمات های غربی ایران را به وقت کشی و ایجاد موانع در مذاکرات با آژانس متهم می کنند اما تهران این مسئله را تکذیب می کند.

                به گفته این دیپلمات ها، آژانس از ایران می خواهد به بازرسان این نهاد اجازه بدهد از تاسیساتی در ایران از جمله پادگان نظامی پارچین در تهران بازدید و با تعدادی از مقامات ایرانی دیدار کند و برخی اسناد را در اختیار داشته باشند.

                نظر

                • بابک 52
                  ستاره‌دار (27)
                  • Mar 2011
                  • 17028

                  #4103
                  ايران و آژانس اتمي اعلام كردند

                  رضايت از مذاكرات تهران



                  دنیای اقتصاد- مذاکرات یک روزه ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در تهران، این بار برای دیده بان اتمی سازمان ملل امیدوارکننده تر بود؛ هرمان ناکارتس، معاون مدیر کل آژانس و سرپرست تیم مذاکرهکننده این سازمان، روز جمعه هنگامی که از تهران به وین برگشت، به خبرنگاران گفت که «مذاکرات خوبی داشتیم؛ ما توافق کردیم که ماه آینده یک بار دیگر ملاقات کنیم و انتظار داریم که در آن نشست «رویکرد ساختاری» را نهایی و بلافاصله اجرای آن را آغاز کنیم.»

                  مذاکرات روز پنج شنبه ایران و آژانس در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد و علی اصغر سلطانیه كه تیم مذاکرهکننده ایرانی را رهبری میکرد نيز آن را سازنده برشمرد. همزمان با این مذاکرات، هلگا اشمیت و علی باقری، معاونان کاترین اشتون و سعید جلیلی، مذاکرهکنندگان ارشد گروه 1+5 و ایران با هدف برنامهریزی برای برقراری دور بعدی گفتوگوهای سیاسی بر سر پرونده اتمی کشورمان، تلفنی گفتوگو کردند. انتظار میرود دور جدید مذاکرات سیاسی نیز در هفتههای آینده برگزار شود.



                  علی اصغر سلطانیه و هرمان ناکارتس مذاکرات را «خوب» و «سازنده» توصیف کردند

                  توافق نهایی ایران و آژانس؛ احتمالا ماه آینده

                  دنیایاقتصاد- مرجان توحیدی: هیات هفت نفره نمایندگان آژانس بینالمللی انرژی اتمی ساعت 2 بامداد پنجشنبه وارد تهران شدند و بامداد جمعه هم پایتخت را به مقصد وین، مقر آژانس ترک کردند. حاصل این نشست یک روزه اما سازنده خواندن مذاکرات هم از سوی ایران بود و هم از سوی نماینده آمانو. این یکی از معدود نشستهاي ایران و آژانس از سال گذشته تاکنون است که هر دو طرف براساس نتایج حاصله آن را مثبت ارزیابی کردند.

                  هم علیاصغر سلطانیه نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی و سرپرست مذاکرهکنندگان ایران و هم هرمان ناکارتس معاون مدیرکل آژانس در امور پادمانها و سرپرست مذاکرهکنندگان آژانس، هر دو تاکید کردند که در دور جدید مذاکرات پیشرفت حاصل شده و به نتایج خوبی رسیدهاند. طرفین همچنین 16 ژانویه سال آينده میلادی مصادف با 27 دیماه سالجاری را به عنوان تاریخ بعدی که قرار است مذاکرات در آن ادامه پیدا کند، نهایی و اعلام کردند. هرچند که ناکارتس به محض ورودش به وین اطلاعات بیشتری از نشست مزبور داد. نشستی که در دو بخش صبح و عصر به طور فشرده و البته پشت درهای بسته برگزار شد و تا لحظه ترک ايران توسط ناکارتس و همراهانش هیچ خبری از جرئیات نشست به بیرون درز نکرد. ناکارتس اما اعلام کرد که انتظار دارد در جلسه 16 ژانویه یک رویکرد ساختاری (مدالیته) را با ایران نهایی کند و خیلی سریع هم وارد اجرای آن شود. نکته مهم آن است که به گفته ناکارتس موضوع پارچین هم بخشی از این رویکرد ساختاری خواهد بود.

                  در حقیقت مهمترین دستاورد این نشست تاکید ناکارتس بر احتمال رسیدن به توافق در نشست آتی است. این عبارتی است که دست کم در نشستهاي گذشته این چنین به صراحت به آن اشاره نشده بود. چه ناکارتس به جز یک مورد از دیگر نشستها ابراز رضایت این چنینی نکرده بود. علاوه بر آن از دیگر دستاوردهای این نشست، حصول توافقی احتمالی در باره سایت پارچین است، هرچند مشخص نشده که چارچوب این توافق چیست یا آنکه ممکن است در دور بعدی مذاکرات نحوه این توافق روشن شود.

                  روند رسیدن به توافق میان ایران و آژانس

                  با نگاهی به ادوار گذشته گفتوگویهاي ایران و آژانس البته از ابتدای سالجاری تاکنون چنین دریافت ميشود که موضوع سایت پارچین و اجازه بازدید بازرسان آژانس از آن همواره محور بحث بین ایران و آژانس بوده است.

                  پارچین در حقیقت بخشی از موضوع مربوط به برنامههاي احتمالی نظامی فعالیتهاي هستهاي است که چندی است یوکیا آمانو مدیر کل آژانس انرژی اتمی آن را به عنوان مطالعات ادعایی در گزارشهاي خود به اعضای شورای حکام آژانس ارائه ميکند.

                  آژانس مدعی است که در پارچین فعالیتهاي مشکوک هستهاي انجام شده است و به همین دلیل هم خواستار بازدید از آن است،اما ایران تاکید دارد فعالیتهای این سایت مربوط به امور متعارف نظامی است و نه هستهاي و بر همین اساس هم با بازدید از آن موافقت نمیکند.

                  در حقیقت همین موضوع کلیدی بود برای آغاز مذاکرات ایران و آژانس با محوریت روشن ساختن ادعاهای این نهاد علیه ایران درباره کاربرد احتمالی نظامی فعالیت هستهاي ایران.

                  این مذاکرات از بهمن ماه سال گذشته در تهران آغاز شد.آژانس در این نشست که سرپرستی آن را هم ناکارتس بر عهده داشت درخواست بازدید از سایت پارچین را مطرح کرد.

                  اما ایران با آن مخالفت کرد و به جای پارچین سایتی در مریوان را برای بازرسی پیشنهاد داد. آژانس هم با این پیشنهاد مخالفت کرد و در نهایت یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس، مذاکرات را شکست خورده توصیف کرد.

                  اين هيات اما بار ديگر در روز اول اسفند ماه 1390 وارد تهران شدند، تا مذاکرات دور اول را که پشت درهای بسته برگزار شد، پی گیرند.

                  نشستی که ناکاراتس نسبت به سازنده بودن آن ابراز امیدواری کرده بود. با وجود اين پس از ترک تهران از سوی بازرسان آژانس و بیآنکه طبق گفته مقامات ایرانی بازدیدی از سایتی صورت بگیرد، آژانس اتمي با صدور بيانيهاي دومين دور مذاکرات ميان هيات کارشناسان آژانس اتمي و مقامات ايران در تهران را «بينتيجه» خوانده بود.

                  ايران و آژانس در روزهاي پاياني ارديبهشت هم در محل نمايندگي ايران در وين به گفتوگو نشستند و یوکیا آمانو در سفر سرزدهاش در خردادماه به ایران خبر داد که تا چند روز دیگر دور چهارم گفتوگوها هم انجام خواهد شد. این دور از گفتوگوها هم در وین بود، هرچند حاصلی نداشت و ناکارتس باز هم نتیجه مذاکرات 8 ساعتهاش با سلطانیه را ناامیدکننده خوانده بود، اما سلطانیه گفته بود که امیدوار هستیم در جلسه بعد که تاریخ و محلش متعاقبا اعلام خواهد شد، بتوانیم این جلسه را به جمعبندی برسانیم.

                  نشست بعدی از سوی آژانس شهریورماه و البته در وین اعلام شد. نشستی که باز هم سلطانیه آن را سازنده خوانده بود اما ناکارتس گفته بود که همچنان اختلافات بین ایران و آژانس پابرجاست و فعلا برنامهای برای ادامه گفتوگوها وجود ندارد.

                  سلطانیه پس از آن نشست باز هم تاکید کرده بود که مسائل امنیت ملی کشور مسائل حساسی است. منظور او درخواست آژانس برای بازدید از سایت پارچین بود که ایران همواره آن را در قلمرو حوزه امنیت ملی خوانده و با درخواست بازدید مخالفت کرده بود.

                  از اظهارات ناامیدانه ناکارتس چنین بر ميآمد که احتمالا برنامهاي برای ادامه گفتوگوها با ایران وجود نخواهد داشت. اما آژانس مهر ماه سالجاری در بیانیهاي اعلام کرد که خواهان گفتوگو با ایران است. ایران هم این موضوع را قبول کرد.

                  در طول این فاصله ایران همواره تاکید داشته است که آژانس باید اسناد اتهامات خود علیه ایران را تحویل بدهد و بر آن اساس باید مدالیتهاي برای حل مسائل باقیمانده تعریف شود.

                  ایران تاکید دارد به صرف وجود چند عکس ماهوارهاي نمیتوان اداعا کرد که در سایت پارچین فعالیت هستهاي صورت گرفته و بعد از آن ایران مشغول پاکسازی این فعالیتها شده است. به اضافه اینکه ایران همواره خاطرنشان کرده که فعالیتهاي هستهاي قابلیت پاکسازی را ندارد.

                  با همه این اعلانات ایران، مذاکرات در تاریخ مقرر یعنی 13 دسامبر مصادف با 23 آذر در تهران برگزار شد و نکته قابل اهمیت آن هم سازنده خواندن مذاکرات این بار نه تنها از سوی ایران بلکه از سوی نماینده آژانس بوده است.

                  امیدواری ناکارتس به توافق در نشست ماه آینده

                  به طوری که هرمان ناکارتس پس از بازگشت از ایران ضمن «خوب توصیف کردن نشست تهران» گفت که انتظار میرود مذاکرات میان آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ایران درباره چگونگی انجام تحقیقات از برنامه هستهای ایران ماه آینده به یک توافق منجر شود.

                  به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز از وین گزارش داد: هرمان ناکارتس، معاون مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز جمعه در فرودگاه وین به خبرنگاران گفت: ما توانسیتم پیشرفت حاصل کنیم.

                  ناکارتس گفت: ما انتظار داریم یک رویکرد ساختاری را نهایی کنیم و سپس بلافاصله پس از آن اجرای آن را آغاز کنیم. وی ادامه داد: ما نشستهای خوبی داشتیم.

                  همچنین بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه، ناکارتس گفت: ما توافق کردیم در تاریخ 16 ژانویه سال آینده میلادی بار دیگر با یکدیگر دیدار کنیم، و انتظار داریم در آن نشست رویکرد ساختاری را نهایی و بلافاصله اجرای آن را آغاز کنیم. وی افزود که پارچین بخشی از این رویکرد ساختاری است.

                  علی اصغر سلطانیه، نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی هم پس از نشست تهران گفته بود: دور بعدی مذاکرات ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی27 دی ماه در تهران برگزار ميشود.

                  سلطانیه با اعلام این خبر گفت: هیات نمایندگان آژانس در سفر یک روزه به تهران در نشستی فشرده و در دو نوبت صبح و عصر با نمایندگان ایران مذاکره کردند. وی ادامه داد: این گفتوگوها پنجشنبه 23 آذر در فضایی مثبت و سازنده برگزار شد و پیشرفت خوبی بهدست آمد.

                  این مذاکرات سازنده بود به صورتی که به نتایج خوبی دست یافتیم.
                  The greater the risk ، The greater the reward

                  هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                  نظر

                  • محمد حسن
                    عضو فعال
                    • Apr 2011
                    • 423

                    #4104
                    در اصل توسط mavi_deniz پست شده است View Post
                    آژانس بین المللی انرژی اتمی امیدوار به بازرسی از پارچین
                    تهران خواهان دریافت اسناد جاسوسی شده است که شک و تردیدهای آژانس درباره برنامه هسته ای ایران ، مستند به آنهاست.
                    آژانس بین المللی انرژی اتمی انتظار دارد به توافق جدیدی با ایران دست یابد تا براساس آن بتواند از پادگان نظامی پارچین بازدید کند.

                    به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، سرپرست گروه مذاکره کننده آژانس بین المللی انرژی اتمی پس از مذاکره روز پنجشنبه با مقامات ایرانی در تهران، در بازگشت به وین گفت: مذاکره با مقامات ایرانی برای کسب موافقت آنها برای بازرسی از پادگان نظامی پارچین تهران، شکست خورد.

                    وی در عین حال پیش بینی کرد در مذاکرات آتی در ماه آینده میلادی، بتوان با مقامات ایرانی برسر بازدید از این پادگان به توافق رسید.

                    "هرمان ناکارتس" معاون مدیر کل آژانس در عین حال گفت در مذاکره پنجشنبه در تهران، پیشرفت هایی نیز به وجود آمد.

                    وی که با خبرنگاران در وین صحبت می کرد گفت: قرار است نشست آینده مذاکرات میان آژانس و ایران در ماه آینده میلادی ( 16 ژانویه ) برگزار شود. پیش بینی می کنیم این روند مذاکرات ادامه یابد و بتوانیم به توافق برسیم که آن را در فاصله کوتاهی عملی کنیم.

                    منظور او از توافق، چارچوب برای افزایش بازرسی های آژانس در ایران است.

                    ناکرتس افزود: مذاکرات خوبی در تهران انجام دادیم. می توانیم در مذاکرات پیشرفت داشته باشیم.
                    وی درباره این پیشرفت ها چیزی نگفت.

                    رویترز می نویسد: تهران در مذاکرات پیشین خواهان دریافت اسناد جاسوسی شده است که شک و تردیدهای آژانس درباره برنامه هسته ای ایران ، مستند به آنهاست. این موضوع یکی از موانع در مسیر دست یابی به توافق میان ایران و آژانس در مذاکرات قبلی به شمار می رفت.

                    آژانس قبل از این هم پیش بینی کرده بود در مذاکرات با ایران، به توافقی دست یابد این پیش بینی محقق نشد.

                    دیپلمات های غربی ایران را به وقت کشی و ایجاد موانع در مذاکرات با آژانس متهم می کنند اما تهران این مسئله را تکذیب می کند.

                    به گفته این دیپلمات ها، آژانس از ایران می خواهد به بازرسان این نهاد اجازه بدهد از تاسیساتی در ایران از جمله پادگان نظامی پارچین در تهران بازدید و با تعدادی از مقامات ایرانی دیدار کند و برخی اسناد را در اختیار داشته باشند.
                    خیلی امیدوار نیستم اصلی ترین موضوع این مذاکرات بازدید از پارچین بود که متاسفانه در این خصوص شکست خورد با عدم صدور مجوز بازدید از پادگان پارچین که فقط مقام رهبری می تواند این اجازه را صادر کند این مذاکره دیروز را شکست خورده می دانم باقی مطالب و امیدواریها کاذب و بیشتر برای خوراک رسانه هاست.

                    نظر

                    • ایرج اکبری
                      عضو فعال
                      • Dec 2011
                      • 10934

                      #4105
                      در گفتگو با مهر مطرح شد؛
                      همکاری با آژانس را ادامه می دهیم/ 1+5 بدون پیش فرض وارد مذاکره شود
                      عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در صورتی که غربی ها به راستی به دنبال دست یابی به حقیقت باشند ، همانطور که در گذشته نیز همکاری کردیم باز هم این روند را ادامه خواهیم داد ، اما این همکاری به شرطی صورت می گیرد که بازرسان آژانس به دنبال خبرچینی برا ی اسرائیل و دشمنان ما نباشند.
                      سید باقر حسینی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره دور جدید مذاکرات ایران و آژانس که در تهران برگزار شد، گفت: ما باید با توجه به همکاری هایی که تا کنون با آژانس داشته ایم، خواسته های جدی تری را برای ادامه این مذاکرات داشته باشیم.

                      وی با اشاره به اینکه آژانس برای ادامه مذاکره با ایران باید پیش داوری ناعادلانه را کنار بگذارد، افزود: علا رغم همکاری های بسیار جمهوری اسلامی ایران، فشارها و خواسته های آژانس هر روز افزایش می یابد .

                      حسینی با اشاره به تحریم های جدید برخی از کشورها ازجمله کانادا بر علیه جمهوری اسلامی ایران، بیان کرد: صرف مطرح کردن این تحریم ها با وجود آنکه ما با این کشورها هیچ مراوده ای هم نداریم، نوعی فشار روانی است و برای سازنده بودن مذاکرات باید جلوی این تحریم ها گرفته شود.

                      وی با اشاره به اینکه مذاکرات ایران و آژانس مقدمه ای برای مذاکرات ایران و 1+5 است ، اظهار داشت: به همین دلیل نیز برای برگزاری موفق مذاکرات ایران و 1+5 باید حتما فشارهایی از سوی آژانس وارد شود که گروه 1+5 بدون پیش داوری و پیش فرض وارد مذاکره شوند. آنها باید بپذیرند که فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی ایران صلح آمیز است تا مذاکرات به نتایج مطلوب دست یابد.

                      حسینی با بیان اینکه غربی ها و آمریکا حجم سنگینی از فشارها هم در بحث تحریم و هم سایر موضوعات را به جمهوری اسلامی ایران وارد می کنند، تصریح کرد: آنها با فشار به آژانس نیز بازرسان را وادار می کنند تا مطالبی را مطرح کنند که جمهوری اسلامی ایران را تحت فشار قرار دهد.

                      وی تأکید کرد: هدف آنها این است که در منطقه برای اقدامات نا مناسب خود توجیهی پیدا کنند و بهترین کار این است که از طریق آژانس فعالیت های ایران را مشکوک اعلام کنند.

                      عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در صورتی که غربی ها به راستی به دنبال دست یابی به حقیقت باشند ، همانطور که در گذشته نیز همکاری کردیم باز هم این روند را ادامه خواهیم داد ، اما این همکاری به شرطی صورت می گیرد که بازرسان آژانس به دنبال خبرچینی برا ی اسرائیل و دشمنان ما نباشند.

                      وی تأکید کرد: اگر قرار باشد بازرسان آژانس مانند دفعات گذشته اطلاعات محرمانه کشور ما را در اختیار دشمنان قرار دهند ، هیچ دلیلی برای ادامه همکاری با آژانس که صرفا به دنبال ارائه گزارش به اربابان خود است، نمی بینیم.

                      حسینی ادامه داد: امیدواریم شأن و جایگاه آژانس انرژی اتمی را که به دنبال ایجاد صلح جهانی و کنترل بحث هسته ای است را خدشه دار نکنند .
                      كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                      نظر

                      • ایرج اکبری
                        عضو فعال
                        • Dec 2011
                        • 10934

                        #4106
                        واشنگتنپست گزارش داد
                        موافقت ۱+۵ با ارائه بسته تشویقی جدید به ایران/احتمال برگزاری مذاکرات در هفتهای آتی
                        خبرگزاری فارس: برخی از مقامات آمریکایی اعلام کردند که احتمالا اوایل هفته آینده کشورهای ۱+۵ با ایران در خصوص بسته تشویقی به ایران درباره برنامه هستهای وارد مذاکره شوند.

                        Tweet
                        به گزارش فارس به نقل از روزنامه آمریکایی «واشنگتنپست»، آمریکا و 5 قدرت دیگر جهان با عجله برای گفتوگوهای جدید احتمالی با ایران آماده میشوند و این در شرایطی است که نشانههایی وجود دارد مبنی بر اینکه سران ایران ممکن است تمایل داشته باشند اوایل هفته آینده برای بحث درباره کاهش فعالیتهای هستهای در قبال کاهش تحریمهای آتی علیه ایران مذاکره کنند.

                        برخی مقامات آمریکایی و اروپایی اعلام کردند قدرتهای جهان موافقت کردند، در صورتیکه ایران حاضر شود تا بخشهای کلیدی از برنامه هستهای خود را متوقف کند، بسته تشویقی جدیدی به ایران پیشنهاد دهند اما مقامات آمریکایی میگویند که احتمال بسیار اندکی وجود دارد که موضع تهران زیر زنجیرهای از تحریمهای بینالمللی ملایم شود.

                        یکی از مقامات ارشد دولت آمریکا روز جمعه اعلام کرد: ارزیابی ما این است که احتمال دارد، آنها آماده رسیدن به یک توافق باشند، به طور قطع فشار وجود دارد.

                        بر اساس این گزارش، این گفتوگوهای آتی، اولین مذاکرات سطح عالی درباره برنامه هستهای ایران از ماه ژوئن تاکنون محسوب میشود.

                        واشنگتنپست ادامه داد که این اقدام در جبهه دیپلماتیک در شرایطی صورت میگیرد که گزارشهایی منتشر شده که نشان میدهد ایران موافقت کرده تا امتیازاتی را برای بازرسی از سایت پارچین برای مقامات آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعطا کند.

                        هیچگونه تأییدی از جانب مقامات ایرانی در خصوص به تعویق انداختن گفتوگوها با قدرتهای جهان صورت نگرفته است و روز گذشته، «مصطفی دولتیار» یکی از اعضای تیم مذاکرهکننده هستهای ایران در خصوص توافق احتمالی با گروه 1+5 ابراز کرد و گفت: شخصاً، خوشبین نیستم. همهچیز تابع مذاکرات است.

                        سه نفر از مقامات آمریکایی و اروپایی که در خصوص آمادگیها درباره مذاکرات ایران و 1+5 گزارش میدادند، میگویند که مذاکرهکنندگان ایران در حال مذاکره درباره یک جدول زمانی برای گفتوگوهای جدید هستند که احتمالاًاین مذاکرات در استانبول برگزار خواهد شد.

                        به گفته آنها، نشستهای مقدماتی اوایل هفته آینده آغاز میشود، البته احتمال دارد که این گفتوگوها بعد از تعطیلات سال نو میلادی انجام گیرد.

                        مقامات آمریکایی میگویند که هدف این نشست، آزمودن تمایل ایران برای متوقف کردن فعالیتهای خاص هستهای بعنوان یک گام موقت یا همان اقدامات «اعتمادساز» و تمایل این کشور برای کاهش نگرانیهای بینالمللی از فعالیتهای هستهای است و در قبال این اقدامات ایران، کمکهای فنی در زمینه برنامه صلحآمیز هستهای به ایران پیشنهاد میشود و ممنوعیت خرید قطعات هواپیما از ایران برداشته میشود.

                        این مقامات آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود، ادامه دادند که اگر ایران با این اقدامات موقتی موافقت کنند، یک نقطه آغازی برای «چانهزنی بزرگ» در آینده به وجود میآید که میتواند محدودیتهای دائمی برای فعالیتهای هستهای به وجود آید و در قبال آن از تحریمهای اقتصادی علیه ایران کاسته میشود.

                        این مقام آمریکایی میگوید که پیشنهاداتی که به ایران ارائه میشود در مقایسه با پیشنهادات گذشته به روز شده است و در پیشنهادات جدید در صورتیکه ایران در یافتن یک راهحل از خود اشتیاق نشان دهد، ایدههایی برای شیرینتر کردن بسته تشویقی به ایران، وجود دارد.

                        وی افزود: بسته جدید همان استخوانبندی را دارد اما تفاوتهای اندکی در آن وجود دارد. میخواهیم ببینیم که ایران در جایگاهی برای رسیدن به یک توافق وجود دارد و یا آنکه ایران قابلیت توافق کردن را دارد یا خیر.

                        به گفته این مقام آمریکایی، تقاضای کلیدی در پیشنهادات گذشته و جدید بر لزوم تعلیق تولید اورانیوم با درصد غنای متوسط تأکید دارد و البته در پیشنهادات جدید به ایران اعمال فشار میشود تا فعالیتهای غنیسازی در سایت «فردو» را متوقف کند.

                        از سوی دیگر «دنیس راس» از مشاوران ارشد سابق کاخ سفید مدعی شد که تحریمها به شکل روز افزونی این موقعیت را برای ایران به وجود آورده که راهی برای برون رفت پیدا کند. وی همچنین معتقد است که ایران در حال آماده کردن شرایط مذاکره است اما لزوما این به معنی تصمیم گیری در خصوص یک معامله هستهای نیست.

                        واشنگتنپست ادامه داد که ایران از زمان آخرین دور گفتوگوها در ژوئن سال جاری میلادی تاکنون، پیشرفتهای چشمگیری در زمینه برنامه هستهای داشته است.

                        «هرمن ناکارتس» رئیس دپارتمان پادمان آژانس بینالمللی انرژی اتمی پس از دیدار با مقامات ایرانی به خبرنگاران در وین گفت که توافق نهایی در خصوص صدور مجوز به بازرسان آژانس برای بازدید از پارچین ماه آینده به امضا درمیآید.

                        وی تأکید کرد: ما نشست خوبی داشتیم.
                        كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                        نظر

                        • ایرج اکبری
                          عضو فعال
                          • Dec 2011
                          • 10934

                          #4107
                          یک روز بعد از مذاکرات سازنده ایران و آژانس
                          چین خواستار برگزاری دور جدید مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ شد
                          خبرگزاری فارس: وزارت خارجه چین از ایران و گروه ۱+۵ خواست برگزاری هرچه سریعتر دور تازه مذاکرات خود را آغاز کنند.

                          Tweet
                          به گزارش فارس به نقل از شینهوا، وزارت خارجه چین، خواستار برگزاری دور تازه مذاکرات میان ایران و گروه 1+5 شد و از ایران خواست با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری بیشتری داشته باشد.

                          «هونگ لی» سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: گفتوگو و همکاری تنها راه مناسب درباره برنامه هسته ای ایران است.

                          براساس این گزارش، اظهارات وزارت خارجه چین یک روز بعد از این مطرح شد که ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی مذاکرات یک روزه خود که گفته میشود سازنده بوده را به پایان رساندند.

                          دوطرف همچنین توافق کردند مذاکرات در روز 16 ژانویه ادامه یابد.

                          هونگ گفت: ما از ایران میخواهیم همکاری خود را با آژانس تقویت کند و امیدواریم دور تازه ای از مذاکرات میان ایران و گروه 1+5 هرچه زودتر برگزار شود.

                          وی گفت: چین ارتباط خود را همه طرفهای مرتبط با موضوع حفظ خواهد کرد.

                          انتهای پیام/م.ص
                          كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                          نظر

                          • Brother
                            عضو عادی
                            • Dec 2010
                            • 193

                            #4108
                            کد خبر: ۲۴۶۰۵۴
                            تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۴
                            صفحه نخست » انرژی هسته ای
                            عضو هیات ایرانی: مذاکره با 1+5 بی فایده است
                            "مصطفی دولت یار" دیروز جمعه در گفتگو با خبرنگاران در سفارت ایران در دهلی نو اظهار داشت: من شخصا درباره به نتیجه رسیدن مذاکرات ایران و گروه 1+5 امیدوار نیستم. از نظر ایران منطقی نیست که غنی سازی 20 درصد اورانیوم را که برای تولید سوخت هسته ای مورد نیاز است متوقف کند.
                            یکی از اعضای هیئت ایران در مذاکرات هسته ای رسیدن به نتیجه در مذاکرات با 1+5 را دور از ذهن دانست و گفت: از نظر ایران منطقی نیست که غنی سازی 20 درصد اورانیوم را که برای تولید سوخت هسته ای مورد نیاز است متوقف کند.

                            به گزارش شفاف به نقل از رویترز، "مصطفی دولت یار" دیروز جمعه در گفتگو با خبرنگاران در سفارت ایران در دهلی نو اظهار داشت: من شخصا درباره به نتیجه رسیدن مذاکرات ایران و گروه 1+5 امیدوار نیستم.

                            وی افزود: اعضای 1+5 تاکنون تماس های مشخصی در مورد مسائل صرفا فنی و برخی مسائل سیاسی برقرار کرده اند. عامل ادامه این تماس ها ذهنیت و رویکرد گروه 1+5 است. آنچه که مسلم است این بازی پایانی ندارد.

                            دولت یار اضافه کرد: ایران برای مراکز و تاسیسات تحقیقاتی در تهران و مصارف پزشکی نیازمند سوخت هسته ای است و نمی توان به کمک جامعه بین الملل در این مورد اعتماد کند.

                            وی افزود: یک سال پیش به شدت نیازمند این سوخت بودیم و حتی حاضر بودیم آن را نقدا بخریم اما هم اکنون این سوخت را در اختیار داریم. چه دلیلی وجود دارد که تاسیسات خود را ببندیم و از جای دیگری این سوخت را بخریم. این کار غیرمنطقی است.

                            دولت یار با اعلام اینکه بعید نیست موضع ایران در این مورد تغییر کند گفت: نمی توان با یک موضوع به مانند مسئله ای از پیش حل شده رفتار کرد. هر مسئله ای قابل مذاکره است و بستگی به چارچوب مذاکرات و پایان بازی دارد.

                            دولت یار از اعضای هیئت مذاکره کننده هسته ای ایران به سرپرست سعید جلیلی است که در سال جاری میلادی سه مرتبه در استانبول، بغداد و مسکو با نمایندگان گروه 1+5 مذاکره کرده بود.

                            او مدیر مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت خارجه ایران است و هم اکنون برای شرکت در نشستی در هند به سر می برد.

                            این اظهار نظر یک عضو هیئت ایرانی در حالی مطرح می شود که ایران و 1+5 در حال رایزنی برای توافق بر سر زمان و مکان نشست بعدی مذاکرات هستند.

                            اعضای گروه 1+5 شامل پنج عضو دائم شورای امنیت (بریتانیا، فرانسه، آمریکا، روسیه، چین) به همراه آلمان در سال جاری میلادی سه دور مذاکرات با ایران برگزار کردند. سه دور مذاکرات ایران و 1+5 در بغداد، استانبول و مسکو برگزار شدند.

                            کشورهای غربی ادعا می کنند ایران در برنامه هسته ای خود به دنبال دستیابی به سلاح هسته ای است اما ایران این ادعا را همواره رد و بر صلح آمیز بودن انرژی هسته ای خود تاکید می کند.

                            قبل از این گروه 1+5 در مذاکره با ایران سه درخواست توقف غنی سازی 20 درصدی اورانیوم ، تعطیلی تاسیسات غنی سازی فردو (در جنوب تهران) و انتقال ذخایر اورانیوم غنی شده ایران به خارج از این کشور را مطرح کرده بودند.

                            ایران این سه درخواست را رد کرده و در مقابل بسته پیشنهادی جدیدی را به گروه 1+5 ارائه کرده است.
                            طوری زندگی کنیم که وقتی فرزندان مان به [COLOR="#008000"]انصاف[/COLOR] ، [COLOR="#008000"]عدالت[/COLOR] ، [COLOR="#008000"]مسئولیت[/COLOR] و [COLOR="#008000"]شرافت[/COLOR] فکر می کنند ما را به خاطر بیاورند

                            نظر

                            • s400
                              عضو عادی
                              • Oct 2012
                              • 78

                              #4109
                              موسویان :بر سر برنامه هسته ای ایران اجماع است

                              کیهان نوشت:

                              حسین موسویان معاون حسن روحانی ۴ سال پیش به خاطر برخی اتهامات بازداشت و محکوم شد. وی پس از یک سال بازداشت و ممنوعیت داشتن مسئولیت های دیپلماتیک برای ۵ سال، به آمریکا رفت.

                              وی در مصاحبه با صدای آمریکا با بیان اینکه به مذاکرات آژانس در تهران خیلی امیدوار نیست و علت هم این است که مسئله هسته ای ایران، سیاسی است و نه فنی، اضافه کرد: آژانس به هیچ عنوان توان و اختیار لازم برای بحث و گفتگو و احیاناً توافق بر سر موضوعات سیاسی را ندارد. آژانس از ایران می خواهد که ابتدا پروتکل الحاقی را اجرا کند و نیز تقاضای دسترسی بیشتر به مراکز مربوطه را دارد. ایران در حال حاضر از اعضای امضاکننده پادمان است و آن را بطور کامل در چهارچوب آژانس رعایت می کند. اما آژانس شش-هفت سالی است که بر اجرای پروتکل الحاقی تأکید می گذارد.

                              آژانس ابعاد احتمالی نظامی را مد نظر قرار داده که دسترسی هایی فراتر از پروتکل الحاقی و نامحدود را مد نظر دارد. [اما] حتی اگر ایران آمادگی چنین کاری را داشته باشد، آژانس توانایی و اختیار کافی برای انجام عمل متقابل را ندارد. ابتدا باید توافقی میان ایران و ۱+۵ بر سر بسته ای فراگیر حاصل شود تا بر مبنای طرحی گام به گام بتوانند روی مسائل سیاسی به توافق برسند و بعد این مأموریت به آژانس محول شود تا با سفر به تهران بتواند روی مسائل فنی با ایران به توافق برسد. بازدید از پارچین مستلزم آن است که ایران پروتکل الحاقی را عملاً اجرا کند. برای این منظور، ایران قطعاً خواهان اقدامی متقابل خواهد بود. آنها نمی توانند پروتکل الحاقی را برای هیچ به اجرا درآورند.

                              وی با بیان اینکه کنگره آمریکا در برابر به رسمیت شناختن حق غنی سازی ایران مخالفت می کند، گفت: درنتیجه توانایی اوباما در این زمینه محدود است. کنگره با تصویب تحریم های جدید علیه ایران موضع خود را نشان داد که فقط خواهان اعمال فشار است.

                              موسویان با تأکید بر اینکه اوباما اختیاردار نیست، اضافه کرد: در ایران هم چنین اجماعی وجود ندارد اما یک نفر هست که تصمیم گیرنده نهایی است. حتی در صورت اختلاف بین دولت و مجلس، وقتی مقام رهبری تصمیم می گیرند، همه اطاعت می کنند. امتیازی که در ایران وجود دارد این است که علیرغم همه اختلافات در درون نظام، و بین مجلس و دولت، یک تصمیم گیرنده نهایی وجود دارد که رهبر انقلاب است. اما در واشنگتن نه اجماعی وجود دارد و نه کسی هست که تصمیم نهایی را بگیرد. این یک مشکل است. مشکل دوم این است که اعضای گروه ۱+۵ هم با هم اختلاف نظر دارند. اما براساس آنچه که از منابع موثق شنیده ام، آمریکا و اروپایی ها «طرحی گام به گام» را تهیه کردند و آن را چند ماه پیش، در جریان اجلاس عراق، به تهران ارائه داده اند. هیچ امتیاز عمده ای در آن برای ایران وجود ندارد. دلیلش هم این است که دولت اوباما قدرت کافی برای برداشتن تحریم ها را ندارد. این امر در توان و در حیطه اختیارات کنگره است. و کنگره هم قصدی برای انجام آن ندارد.

                              وی در پاسخ این پرسش که آیا اعمال تحریم ها مانع پیشروی فعالیت های هسته ای ایران نشده یا حداقل آن را کند نکرده اند؟ گفت: تهدید ایران و افزایش تحریم ها غیر سازنده بوده اند. به دنبال تحریم ها بود که ایران قابلیت های غنی سازی اش را ارتقا داد. برگردید به سال ۲۰۰۶، ایران ذخیره اندکی از اورانیوم غنی شده را داشت. امروزه بعد از چهار پنج سال، و بعد از تصویب چهار پنج قطعنامه و اعمال تحریم های بیشتر، ذخایر اورانیوم غنی شده ایران به حدود ۷ هزار کیلوگرم رسیده. در سال ۲۰۰۵ یا ۲۰۰۶، ایران حدود هزار سانتریفیوژ داشت، اما بعد از همه آن قطعنامه ها، ایران حالا حدود ۱۰ هزار سانتریفیوژ دارد. حتی درجه غنی سازی هم فرق کرده، آن زمان ایران تا سطح سه، چهار و پنج درصد غنی سازی می کرد، اما بعد از اعمال تحریم ها، الان در سطح ۲۰ درصد غنی سازی می کند.

                              موسویان درباره این پرسش که «پس به دنبال تحریم ها، ایران سازشی از خود نشان نخواهد داد» گفت: دقیقاً، نتیجه معکوس هم دارد. رفتار سیاسی ایران، زیر فشار و تهدید، کاملاً متفاوت شده. اگر آنها می خواهند که ایران انعطاف پذیری بیشتری نشان دهد و همکاری کند، باید این را بفهمند که تهران، تحت فشار و تهدید، نمی تواند چنین خواسته ای را اجابت کند. این بدین خاطر است که قدرت های غربی، واقعیت های درون ایران را درک نمی کنند. آنها فکر می کنند که می توانند با افزایش تحریم ها و اعمال فشار، ایران را وادار کنند تا سیاست های هسته ای اش را تغییر دهد. اما این اتفاق رخ نخواهد داد.

                              وی پس از بیان اینکه ایران درباره تأسیسات اتمی خود قائل به شفافیت است، با این سؤال مواجه شد که «آیا فردو را تعطیل می کند؟». موسویان در پاسخ اظهار داشت: شما مسائل را با هم قاطی می کنید؛ شفافیت هیچ ارتباطی به تعطیلی فردو ندارد. شفافیت بخرج دادن که ارتباطی به تعلیق ندارد. شفافیت یعنی، ایران به آژانس اجازه بازرسی هایی که مورد نیازش هست را بدهد. اگر بخواهید ده تا سایت غنی سازی بسازید که می توانید براساس npt این کار را بکنید. این حق مشروع تک تک اعضای npt است.

                              خبرنگار صدای آمریکا همچنین از موسویان پرسید: «چرا در ایران در مورد برنامه هسته ای کسی مطلبی نمی نویسد و سکوت مطلق است؟» و او پاسخ داد: چون که امروزه اجماعی در داخل کشور وجود داشته بدین ترتیب که این صرفاً موضوعی سیاسی است؛ و گروه ۱+۵ هم در موقعیتی نیست که برای برون رفت از این بن بست توافقی واقعی داشته باشد، دقیقاً بخاطر همان دلایلی که قبلاً گفتم. اول این که در واشنگتن اختلاف نظر هست و دوم این که در درون ۱+۵ هم اختلاف نظر وجود دارد

                              نظر

                              • arak_bourse
                                کاربر فعال
                                • Nov 2010
                                • 3802

                                #4110
                                ه گزارش روزنامه آمریکایی «واشنگتنپست»، آمریکا و 5 قدرت دیگر جهان با عجله برای گفتوگوهای جدید احتمالی با ایران آماده میشوند و این در شرایطی است که نشانههایی وجود دارد مبنی بر اینکه سران ایران ممکن است تمایل داشته باشند اوایل هفته آینده برای بحث درباره کاهش فعالیتهای هستهای در قبال کاهش تحریمهای آتی علیه ایران مذاکره کنند.

                                برخی مقامات آمریکایی و اروپایی اعلام کردند قدرتهای جهان موافقت کردند، در صورتیکه ایران حاضر شود تا بخشهای کلیدی از برنامه هستهای خود را متوقف کند، بسته تشویقی جدیدی به ایران پیشنهاد دهند اما مقامات آمریکایی میگویند که احتمال بسیار اندکی وجود دارد که موضع تهران زیر زنجیرهای از تحریمهای بینالمللی ملایم شود.

                                یکی از مقامات ارشد دولت آمریکا روز جمعه اعلام کرد: ارزیابی ما این است که احتمال دارد، آنها آماده رسیدن به یک توافق باشند، به طور قطع فشار وجود دارد.

                                بر اساس این گزارش، این گفتوگوهای آتی، اولین مذاکرات سطح عالی درباره برنامه هستهای ایران از ماه ژوئن تاکنون محسوب میشود.

                                واشنگتنپست ادامه داد که این اقدام در جبهه دیپلماتیک در شرایطی صورت میگیرد که گزارشهایی منتشر شده که نشان میدهد ایران موافقت کرده تا امتیازاتی را برای بازرسی از سایت پارچین برای مقامات آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعطا کند.

                                هیچگونه تأییدی از جانب مقامات ایرانی در خصوص به تعویق انداختن گفتوگوها با قدرتهای جهان صورت نگرفته است و روز گذشته، «مصطفی دولتیار» یکی از اعضای تیم مذاکرهکننده هستهای ایران در خصوص توافق احتمالی با گروه 1+5 ابراز کرد و گفت: شخصاً، خوشبین نیستم. همهچیز تابع مذاکرات است.

                                سه نفر از مقامات آمریکایی و اروپایی که در خصوص آمادگیها درباره مذاکرات ایران و 1+5 گزارش میدادند، میگویند که مذاکرهکنندگان ایران در حال مذاکره درباره یک جدول زمانی برای گفتوگوهای جدید هستند که احتمالاًاین مذاکرات در استانبول برگزار خواهد شد.

                                به گفته آنها، نشستهای مقدماتی اوایل هفته آینده آغاز میشود، البته احتمال دارد که این گفتوگوها بعد از تعطیلات سال نو میلادی انجام گیرد.

                                مقامات آمریکایی میگویند که هدف این نشست، آزمودن تمایل ایران برای متوقف کردن فعالیتهای خاص هستهای بعنوان یک گام موقت یا همان اقدامات «اعتمادساز» و تمایل این کشور برای کاهش نگرانیهای بینالمللی از فعالیتهای هستهای است و در قبال این اقدامات ایران، کمکهای فنی در زمینه برنامه صلحآمیز هستهای به ایران پیشنهاد میشود و ممنوعیت خرید قطعات هواپیما از ایران برداشته میشود.

                                این مقامات آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود، ادامه دادند که اگر ایران با این اقدامات موقتی موافقت کنند، یک نقطه آغازی برای «چانهزنی بزرگ» در آینده به وجود میآید که میتواند محدودیتهای دائمی برای فعالیتهای هستهای به وجود آید و در قبال آن از تحریمهای اقتصادی علیه ایران کاسته میشود.

                                این مقام آمریکایی میگوید که پیشنهاداتی که به ایران ارائه میشود در مقایسه با پیشنهادات گذشته به روز شده است و در پیشنهادات جدید در صورتیکه ایران در یافتن یک راهحل از خود اشتیاق نشان دهد، ایدههایی برای شیرینتر کردن بسته تشویقی به ایران، وجود دارد.

                                وی افزود: بسته جدید همان استخوانبندی را دارد اما تفاوتهای اندکی در آن وجود دارد. میخواهیم ببینیم که ایران در جایگاهی برای رسیدن به یک توافق وجود دارد و یا آنکه ایران قابلیت توافق کردن را دارد یا خیر.

                                به گفته این مقام آمریکایی، تقاضای کلیدی در پیشنهادات گذشته و جدید بر لزوم تعلیق تولید اورانیوم با درصد غنای متوسط تأکید دارد و البته در پیشنهادات جدید به ایران اعمال فشار میشود تا فعالیتهای غنیسازی در سایت «فردو» را متوقف کند.

                                از سوی دیگر «دنیس راس» از مشاوران ارشد سابق کاخ سفید مدعی شد که تحریمها به شکل روز افزونی این موقعیت را برای ایران به وجود آورده که راهی برای برون رفت پیدا کند. وی همچنین معتقد است که ایران در حال آماده کردن شرایط مذاکره است اما لزوما این به معنی تصمیم گیری در خصوص یک معامله هستهای نیست.

                                واشنگتنپست ادامه داد که ایران از زمان آخرین دور گفتوگوها در ژوئن سال جاری میلادی تاکنون، پیشرفتهای چشمگیری در زمینه برنامه هستهای داشته است.

                                «هرمن ناکارتس» رئیس دپارتمان پادمان آژانس بینالمللی انرژی اتمی پس از دیدار با مقامات ایرانی به خبرنگاران در وین گفت که توافق نهایی در خصوص صدور مجوز به بازرسان آژانس برای بازدید از پارچین ماه آینده به امضا درمیآید.

                                وی تأکید کرد: ما نشست خوبی داشتیم.
                                تحلیلگر بازار tahlilgar0@

                                نظر

                                در حال کار...
                                X