با سلام در اخبار 2030 سخن گو وزارت خارجه بیان کرد که برای تحلیف ریس جمهور از سران کشور ها خارجی و اروپای دعوت به عمل آمده و مقامات کشور انگلیس هم می تواند بیاید و فقط نماینده امریکا حق ورود ندارد ! با تشکر
آثار توافق هسته اي ايران و 5+1
Collapse
X
-
كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.
-
آژانس: از این به بعد، روزانه 2 تا 6 بازرس از تاسیسات ایران بازدید خواهند کرد/ المانیتور: روحانی نسخه ی باهوش احمدی نژاد است!
درحالیکه ایران خود را آماده ی تحلیف رئیس جمهور جدید می کند، افرادی که نگران برنامه هسته ای ایران هستند، هشدار داده اند که حسن روحانی نسخه ی باهوش احمدی نژاد است که مذاکرات را طولانی تر می کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : المانیتور نوشت: درحالیکه ایران خود را آماده ی تحلیف رئیس جمهور جدید می کند، افرادی که نگران برنامه هسته ای ایران هستند، هشدار داده اند که حسن روحانی نسخه ی باهوش احمدی نژاد است که مذاکرات را طولانی تر می کند.
به گزارش سرویس بین الملل انتخاب، در همین حال همرمان ناکرتس معاون مدیر اژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید: در عرض یک هفته ی دیگر می فهمیم که ایا ایران اورانیوم را از سایت های اعلام شده خود به محل دیگری منتقل می کند و آن را تا سطح ساخت تسلیحات غنی سازی می کند یا خیر.
وی افزود: هر روز 2 تا 6 بازرس در ایران حضور خواهند داشت که تمام 16 تاسیسات ایران را پوشش می دهند.
معاون مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی اضافه کرد: این اقدام به معنای آن است که یک بازرس یکبار در هفته از تاسیسات نطنز و فردو بازدید می کند.
ناکرتس گفت: اگر بازرسان به فعالیت ها در این تاسیسات مشکوک شوند، بازدیدهای بیشتری بعمل خواهند آورد.درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-
توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.
نظر
-
اختلاف اوباما و کنگره بر سر دولت حسن روحانی
کنگره در حال بررسی دور جدیدی از تحریم ها علیه ایران است که استخراج معدن و ساخت و ساز در حوزه ی نفت را هم شامل می شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : آسوشیتدپرس از اختلاف دولت اوباما و کنگره بر سر تحریم های جدید علیه ایران خبر داد.
به گزارش سرویس بین الملل انتخاب، کنگره در حال بررسی دور جدیدی از تحریم ها علیه ایران است که استخراج معدن و ساخت و ساز در حوزه ی نفت را هم شامل می شود.
مقامات دولت و کنگره به آسوشیتدپرس گفتند، دولت اوباما نگران است که این اقدامات به مذاکرات هسته ای با ایران ضربه زند.
این مقامات که به شرط عدم افشای نامشن سخن می گفتند، افزودند: درحالیکه تصویب این طرح در دست کار است اما سنا در حال فراهم آوردن زمان بیشتری برای دولت اوباما در جهت درک جدیت یا عدم جدیت حسن روحانی رئیس جمهور جدید ایران برای توافق هستند.
آسوشیتدپرس در پایان نوشت: برخی از قانون گذاران آمریکایی نگرانند که ایران تا دستیابی به توانایی تسلیحات هسته ای فاصله ی اندکی داشته باشد.درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-
توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.
نظر
-
«بررسی تحریمهای سختگیرانه تر علیه ایران در کنگره آمریکا»
کنگره ایالات متحده مجموعه جدیدی از تحریمهای سختگیرانه را علیه ایران در دست بررسی دارد که بهویژه بخش معادن و ساختوساز ایران را هدف خواهد گرفت.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس این طرح جدید در صورت تصویب بخش معادن و ساختوساز ایران را در سال آینده در فهرست سیاه قرار خواهد داد چرا که مقامهای آمریکایی میگویند این دو بخش از صنایع ایران ارتباط تنگاتنگی با سپاه پاسداران دارد.
این طرح همچنین قصد دارد ترتیبی دهد تا ایران تا سال ۲۰۱۵ تمام درآمدهای حاصل از صادرات نفت خود را از دست بدهد.
طرح مجلس نمایندگان آمریکا در مورد این بسته تحریمی ممکن است پیش از تعطیلات ماه اوت کنگره به تصویب برسد.
باب منندز، رئیس کمیته روابط خارجی سنا به آسوشیتدپرس گفت که دستکم تا ماه سپتامبر قرار نیست در سنا درخصوص لایحه تحریمی جدید علیه ایران رأیگیری انجام شود.
در همین حال یکی از مقامهای آمریکایی که نخواسته نامش فاش شود به آسوشیتدپرس گفت که کمیته بانکداری سنا که این بسته تحریمی را ارائه خواهد داد هماینک در حال رایزنی در این خصوص با دولت است.
سناتور جمهوریخواه، جان مککین، در این باره گفت که ایالات متحده باید بلادرنگ تحریمهای سختگیرانهتر علیه ایران را به مورد اجرا بگذارد و افزود که «وقت دارد تمام میشود.»
خبر این لایحه تحریمی جدید پس از آن مخابره میشود که روزنامه واشینگتن پست روز شنبه ۲۹ تیر گزارش دادهبود که کنگره آمریکا ارسال طرح تشدید تحریمهای ایران به کاخ سفید را به تعویق انداخته است.
کنگره آمریکا معمولا هر تابستان طرحی برای تشدید تحریمهای ایران به کاخ سفید میفرستد، صرفنظر از این که کاخ سفید با تشدید تحریمها موافق یا مخالف باشد.
به نوشته واشینگتن پست، به تعویق افتادن ارسال طرح توسط کنگره آمریکا با نامه ۱۳۰ عضو مجلس نمایندگان آمریکا به باراک اوباما، در مورد تلاش برای حل اختلافات با ایران از طریق مذاکره با دولت آینده حسن روحانی، همزمان شده است.
این نامه توسط دیوید پرایس، نماینده دموکرات از کارولینای شمالی و چارلز دنت، نماینده جمهوریخواه از پنسیلوانیا تهیه شده است.
دیوید پرایس در خصوص موافقت یا مخالفت امضاکنندگان این نامه با افزودن بر تحریمها علیه ایران در مصاحبهای با رادیو فردا گفت که «ما درباره مسئله تحریمها به شکلی باز برخورد میکنیم.»
وی افزود: «تحریمها بخش مهمی از تلاش برای اعمال فشار بر روی ایران هستند، اما تحریمها به خودی خود راه حلی دیپلماتیک به شمار نمیروند. تحریم یک ابزار است و میبایست با هدف واکنش به هر آنچه ایران انجام میدهد - یا از انجام آن سرباز میزند، - وضع و اجرا شوند.»
تحریمهای قدرتهای غربی علیه ایران که به منظور واداشتن ایران به رفع نگرانی از برنامه هستهای جمهوری اسلامی وضع شده تاکنون زیانهای اقتصادی بزرگی را به ایران وارد کرده است؛ جمهوری اسلامی نگرانیها در مورد برنامه هستهای خود را بیپایه مینامد.درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-
توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.
نظر
-
روحانی آماده ی مذاکره با آمریکاست
حسن روحانی رئیس جمهور منتخب ایران که روز 4 اگوست تنفید می شود، در طول مبارزات انتخاباتی خود اعلام کرد که ترجیح می دهد با کدخدای اروپایی ها مذاکره کند.
نیویورک تایمز به نقل از یک فرد نزدیک به روحانی مدعی آمادگی او برای مذاکره با آمریکا شد.
به گزارش سرویس بین الملل تیک Tik.ir، حسن روحانی رئیس جمهور منتخب ایران که روز 4 اگوست تنفید می شود، در طول مبارزات انتخاباتی خود اعلام کرد که ترجیح می دهد با کدخدای اروپایی ها مذاکره کند.
هفته ی گذشته، 131 عضو کنگره امریکا نامه ای خطاب به اوباما رئیس جمهور آمریکا نوشتند و او را تشویق به تعامل با دولت روحانی کردند.
حیمد رضا ترقی فعال سیاسی در این رابطه می گوید: نامه نوشتن اعضای کنگره کافی نیست، آنها باید تحریم ها را نیز لغو کنند.
وی افزود: این اقدام چراغ سبز برای آغاز مذاکرات است.
در همین حال یک فرد نزدیک به روحانی که به شرط عدم افشای نامش سخن می گفت بیان داشت: مشخص است که ما آماده ی مذاکرات هستیم، البته طرف دیگر هم باید توضیح دهد، نتایج چنین مذاکراتی چه خواهد بود.
درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-
توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.
نظر
-
احتمال تغییر دستور کار مذاکرات 1+5
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه با اشاره به سفر پوتین به ایران گفت: در مسائل پرونده هسته ای ایران باید هماهنگی بیشتری صورت بگیرد و احتمال توافق بین دو کشور برای تغییر دستور کار مذاکرات ایران و 1+5 در این سفر وجود دارد.
مهدی سنایی، رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه در گفتگو با مهر، درباره سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به ایران گفت: آقای پوتین قرار است با کشتی در حاشیه دریای خزر سفر و از سواحل ایران و آذربایجان بازدید کند.
وی با اشاره به اینکه موضوع توقف پوتین در ایران و دیدار با رئیس جمهور منتخب کشورمان مطرح شده است، اظهار داشت: این دیدار در آغاز کار رئیس جمهور منتخب و دولت یازدهم حائز اهمیت است چراکه یک نوع ابلاغ پیام دوستی از طرف پوتین تلقی می شود.
سنایی با بیان اینکه مسائل بین المللی ، منطقه ای و دوجانبه وجود دارد که باید روی آن بحث شود، تصریح کرد: در مسائل پرونده هسته ای ایران باید هماهنگی بیشتری صورت بگیرد و احتمال توافق بین دو کشور برای تغییر دستور کار ایران و 1+5 در این سفر وجود دارد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بحران سوریه که از موضوعات محل همکاری بین ایران و روسیه است نیز قطعا از موضوعات مورد بحث دو جانبه خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: تأثیر منفی تحریم ها بر مبادلات اقتصادی دو کشور که در یک سال گذشته قابل مشاهده بوده است نیز از موضوعات مهمی است که باید مورد توجه قرار گرفته و جبران شود.
سنایی گفت: در طول سال گذشته نزدیک به 30 درصد کاهش حجم روابط داشته ایم که این امر موجب نگرانی در روابط دو کشور و نگرانی دست اندرکاران روس شده است.
وی تصریح کرد: بخش عمده این کاهش حجم روابط تحت تأثیر پایبندی شرکت های روس به تحریم های یک جانبه است و این از جمله موضوعاتی است که در روابط دو کشور باید به آن توجه ویژه شود و روس ها باید توجه کنند که مراعات تحریم های یک جانبه نامشروع ، آنها را از بازار گسترده منافع ایران محروم می کند.
سنایی درباره اخبار منتشر شده در روزنامه روس مبنی بر مذاکره پوتین در ایران درباره احداث واحدهاي جديد در نيروگاه هسته اي بوشهر و تحويل مجموعه هاي پدافند هوايي آنتي-۲۵۰۰ بجاي سامانه موشكي دفاعي اس-۳۰۰، گفت: طبیعتا این دستور کارها در روابط دو جانبه دو کشور وجود دارد و از موضوعات روابط دوجانبه است.
وی همچنین درباره ابراز امیدواری روس ها براي پس گرفتن شكايت چهار ميليارد دلاري ایران عليه شركت روس آبارون اكسپورت از دادگاه داوري بين المللي، گفت: طبیعتا عدم تحویل سامانه پدافند هوایی اس300 بر اساس قراداد بین دو کشور که در دوره ریاست جمهوری آقای مدودوف و تحت تأثیر فشارهای آمریکا صورت گرفت باعث شده که به طور طبیعی ایران از نظر حقوقی شاکی باشد و به دیوان پاریس شکایت کند.
سنایی ادامه داد: یکی از راه حل های موضوع این است که عدم تحویل اس 300 که مورد تأیید پوتین هم نیست با یک سیستم دیگر جایگزین شود و این مجموعه نیز از مسائل موجود در روابط دو کشور است.هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....
نظر
-
مجوز آمریکا برای تسهیل صادرات داروها و تجهیزات پزشکی به ایران
وزارت خزانهداری آمریکا طی بیانیهای که پنجشنبه سوم مرداد منتشر کرد، میگوید که واشینگتن فهرست صادرات اقلام بشردوستانه به ایران را گسترش داده و ساز وکار پرداختهای مالی برای این کالاها را تسهیل خواهد کرد.
این بیانیه میگوید آمریکا تاکید دارد که تحریمهای اعمال شده علیه ایران صرفا جهت وادار کردن مقامهای ایرانی برای عمل به تعهدات بینالمللی خود است، نه اعمال محدودیت برای واردات اقلام بشردوستانه به ایران.
دفتر کنترل داراییهای خارجی آمریکا، تحت کنترل وزارت خزانهداری فهرست صادرات اقلام دارویی به ایران را بر اساس مجوزهای موجود صادرات و صادرات مجدد دارو به ایران گسترش داده و صدها قلم داروهای اساسی را به فهرست کالاهای مجاز برای صادرات به ایران اضافه کرده است.
در میان اقلام اضافه شده به فهرست کالاهای مجاز، دستگاههای دیالیز و اکتروکاردیوگرافی (نوار قلب) و موج نگار مغز نیز وجود دارد.
آمریکا در ماه ژوئن نیز تحریمهای کنترل صادرات برخی تکنولوژیها، مانند فروش مستقیم خدمات اینترنتی، تجهیزات و نرم افزارهای ارتباطات شخصی به ایران را تعدیل کرد، اگرچه در همان ماه آمریکا تحریمهای جدیدی علیه بخش کشتیسازی، کشتیرانی، خودروسازی و واحد پول ملی ایران، ریال، اعمال کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیه جدید خود همچنین فهرست اقلام مجاز دیگری مانند مواد غذایی، کشاورزی، دارویی و تجهیزات پزشکی که شهروندان غیر آمریکایی میتوانند به ایران صادر کنند را اعلام کرده است.
این گزارش میافزاید که دیوید کوهن، معاون وزارت خزانهداری آمریکا در امور مالی و تروریسم، اعلام کرده است که به رغم ادامه فشارها و تحریمهای مالی علیه ایران، آمریکا متعهد به تامین امکان واردات اقلام بشردوستانه به ایران است.
بر اساس این گزارش، صادرات اقلام یاد شده به ایران بدون کسب مجوز از دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری ممکن شده است.
بر اساس این گزارش، وزارت خارجه و خزانهداری آمریکا در حال مذاکره با شرکتهای دارویی و پزشکی خارجی نیز هستند که راه صادرات و پرداختهای مالی برای این اقلام به ایران را باز کنند.
اقلام دارویی در ایران طی یکسال گذشته هم با افزایش شدید قیمت مواجه شده است. برخی از داروهای حیاتی ساخت خارج هم در ایران به شدت کاهش یافته که به لطمات جدی و مرگ بیماران منتهی شده است.
در برخی موارد، مقامهای ایران تحریمهای بینالمللی را عامل این «وضعیت بحرانی» توصیف کرده اند، به ویژه اینکه نهادهای مالی بینالمللی حاضر به نقل و انتقالات مالی خرید دارو برای ایران نیستند.
با این حال در برخی موارد نیز سیاستهای دولت ایران و اختصاص ارز به واردات دارو به عنوان مشکل اساسی معرفی شده است. برای نمونه ناصر ریاحی، رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو در ایران یکم مرداد ماه به خبرگزاری ایسنا گفت که حدود ۶۰ تا ۷۰ میلیون دلار دارو در گمرکهای داخلی رو به فاسد شدن است.
وی افزود: «شرکتهای واردکننده دارو، به دلیل حذف ارز مرجع، با "کمبود شدید نقدینگی"مواجه هستند و قادر به ترخیص این داروها از گمرک کشور نیستند.»
تحریم بنزین، هواپیما و قطعات آن، طلا، ریال، نقل و انتقالات بانکی و بسیاری از موارد دیگر زندگی و کسب و کار مردم ایران را به طور مستقیم یا غیر مستقیم تحت تاثیر قرار داده است.
درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-
توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.
نظر
-
نتانیاهو: ایران و کره شمالی، دو خطر بزرگ برای اسرائیل و ژاپن هستند!
نتانیاهو در دیدار با فومیو کیشیدا، وزیر امورخارجه ژاپن، گفت: من فکر می کنم باید فشار بر ایران را افزایش دهیم زیرا این تنها چیزی است که می تواند تغییر واقعی در رفتار ایران به وجود آورد.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل بار دیگر خواستار افزایش فشار بر ایران شد.
به گزارش سرویس بین الملل تیک Tik.ir، نتانیاهو در دیدار با فومیو کیشیدا، وزیر امورخارجه ژاپن، گفت: من فکر می کنم باید فشار بر ایران را افزایش دهیم زیرا این تنها چیزی است که می تواند تغییر واقعی در رفتار ایران به وجود آورد.
بر اساس بیانیه دفتر نخست وزیر اسرائیل، وی در گفت وگوی خود با وزیر امورخارجه ژاپن، با اشاره به ایران و کره شمالی، اضافه کرده که ما به طور کامل با تهدیداتی که از سوی کشورهایی با موشک های بالستیک و سلاح های اتمی امنیت اسرائیل و ژاپن و همچنین تمامی جهان را به خطر می اندازد آشنا هستیم.
روز چهاردهم ژوئیه گذشته نتانیاهو در یک شبکه تلویزیونی آمریکایی گفت که اسرائیل می تواند قبل از آمریکا به مداخله نظامی علیه برنامه هسته ای ایران دست بزند.
در واکنش به این اظهارات، روحانی تهدیدات اسرائیل و نتایناهو را مضحک خواند.درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-
توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.
نظر
-
[SIZE=4[COLOR="#0000CD"]]واکنش رژیم صهیونیستی به اظهارات عراقچی درباره مراسم تحلیف روحانی[/COLOR]
سخنگوی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی به اظهارات سخنگوی وزارت خارجه ایران مبنی بر عدم دعوت از نمایندگان اسرائیل و آمریکا در مراسم تحلیف رئیسجمهور برگزیده ایران واکنشی خیالپردازانه نشان داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، سخنگوی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی به اظهارات «عباس عراقچی» سخنگوی وزارت خارجه ایران مبنی بر عدم دعوت از نمایندگان اسرائیل و آمریکا در مراسم تحلیف حسن روحانی، رئیس جمهور منتخب ایران واکنشی خیالپردازانه نشان داد.
روز سهشنبه عباس عراقچی اعلام کرد تهران سران تمامی کشورها، غیر از آمریکا را به مراسم تحلیف حجت الاسلام روحانی در روز ۱۳ مرداد دعوت کرده است. وی همچنین افزود از رژیم صهیونیستی هم نمایندهای به این مراسم دعوت نشده است.
«پائول هیرشسان» سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل در واکنش به این اظهارات آقای عراقچی به روزنامه تایمز اسرائیل گفت: «جای تعجبی ندارد که آنها ما را به مراسمهای رسمی در ایران دعوت نمیکنند.»
وی افزود: «ما زمانی در آینده باز هم [با ایران] روابط دیپلماتیک خواهیم داشت و آن موقع ما آنها را دعوت خواهیم کرد و آنها ما را.»
ییگال پالمور، یک سخنگوی دیگر وزارت خارجه اسرائیل هم گفت: «اگر ما نتوانیم به ایران برویم، ایرانیها را به اینجا میآوریم.»[/SIZE]:-Bكسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.
نظر
-
::
وزير خارجه آمريكا بر نظامي نبودن راه حل بحران سوريه تاكيد كرد
تهران - روزنامه فرامنطقه اي الشرق الاوسط روز جمعه در گزارشي نوشت: جان كري وزير خارجه آمريكا بر نظامي نبودن راه حل بحران سوريه تاكيد كرد.
کدخبر : 80751083(3442402)
تاریخ مخابره : ۱۳۹۲/۰۵/۰۴
زمان مخابره : ۱۰:۰۰
سرویس خبر : خارجي- خاورمیانه- سياسي- ساير- آمریکا-
اين گزارش مي افزايد، در حالي كه دمشق از تصميم واشنگتن در باره مسلح ساختن مخالفان انتقاد كرده و اين تصميم را افشاي نقش آمريكا در دامن زدن به بحران خوانده، جان كري وزير خارجه آمريكا با هياتي از ائتلاف مخالفان سوري در سازمان ملل ديدار كرد.
كري اندكي قبل از ديدار با احمد عاصي الجربا رييس ائتلاف مخالفان تاكيد كرد كه اقدام نظامي شيوه اي مناسب براي حل و فصل بحران سوريه نيست.
وي اظهار داشت، تنها راه حل و فصل بحران سوريه راه حل سياسي است و بايد براي رسيدن به اين راه حل طرف هاي درگير را به آمدن پاي ميز مذاكره ترغيب كرد.
كري اشاره كرد كه وي با سرگئي لاوروف همتاي روسي خود صحبت كرده و دو كشور براي برگزاري كنفرانس ژنو ۲ به منظور اجراي تصميمات كنفرانس ژنو ۱ متعهد شده اند.
وزير خارجه آمريكا گفت كه همه تلاش خود را براي محقق شدن اين تصميمات در اولين فرصت ممكن به كار مي بنديم .
اين گزارش مي افزايد، در همين حال دمشق نسبت به صادق بودن تلاش هاي واشنگتن براي برگزاري كنفرانس هاي بين المللي براي حل و فصل سياسي بحراني كه ۲۸ ماه است در سوريه جريان دارد اظهار ترديد كرد و گفت كه تصميم آمريكا در مسلح ساختن مخالفان سوري بر نقش اين كشور در دامن زدن به اين بحران تاكيد مي كند.
يك منبع در وزارت خارجه سوريه در اين باره گفت، اهداف آمريكا در باره ادامه خشونت و تروريسم در سوريه به منظور بي ثباتي و ناامني در منطقه كه در خدمت به منافع و اهداف خصمانه رژيم اسراييل است، براي همه آشكار شده است.
اين منبع سوري گفت: از زمان شروع بحران در سوريه، آمريكا حمايت تسليحاتي خود را از تروريستها متوقف نكرده و به اشكال مختلف آنان را براي انجام عمليات جنايتكارانه شان عليه ملت سوريه و تخريب زيربناي حياتي در اين كشور حمايت كرده استكسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.
نظر
-
سبحانینیا:
درخواست کنگره آمریکا جهت تعامل با ایران، کمک به حرکتی عقلانی در روابط دو کشور است
» سرویس: سياسي - مجلس کد خبر: 92050401749
جمعه ۴ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۸
یک عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت که در خواست اعضای کنگره آمریکا از دولت این کشور برای تعامل با ایران میتواند گام خوبی برای حرکتی عقلانیتر در روابط دو کشور باشد.
حجتالاسلام و المسلمین حسین سبحانینیا در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: برداشت من این است که خواسته نمایندگان کنگره آمریکا از اوباما برای اتخاذ رویکرد دیپلماتیک با ایران واقعبینانهتر از برخوردی است که برخی سیاستمداران آمریکایی در قبال ایران دارند و همین اخیرا موضعی گرفته بودند و قضاوت بیجایی کرده بودند که با دولت آقای روحانی نمیشود کار کرد یا امیدی برای کار با او بست، در حالیکه هنوز دولتی تشکیل نشده است.
وی با بیان اینکه داشتن نگاه منفی به دولت جدید از سوی غربیها پیش از روی کار آمدن دولت واقعبینانه نیست، یادآور شد: آنچه اعضای کنگره گفتند این است که دولت جدید با رویکرد و نگاهی خاص تشکیل شده و به تبع به دنبال ایجاد فضای مناسب برای همکاری در صحنه بینالمللی خواهد بود و آنها نباید راهکاری اتخاذ کنند که راه تعامل و مذاکره از ابتدا با این دولت بسته شود.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: درخواست نمایندگان آمریکا برای تعامل با ایران نشان از اختلافنظر بین مقامات کنگره نسبت به مساله ایران است و ما امیدواریم همین نگاه آمریکا را در مسیر درست و واقعبینانهای نسبت به مسائل کشورمان قرار دهد.
نماینده مردم نیشابور در مجلس اظهار کرد: اگر آمریکا بخواهد رویکرد درستی نسبت به ایران داشته باشد نباید تنها منبع تغذیه اطلاعیاش از کانالهای ضدایرانی و صهیونیستی باشد؛ اتفاقی که در رابطه تحریمها و تشدید تحریمها افتاده است.
سبحانینیا اضافه کرد: این اقدام نمایندگان کنگره آمریکا فضایی را در این کشور به وجود میآورد که امکان بازنگری در سیاست این کشور در قبال ایران وجود داشته باشد و آنها باید از این فرصت استفاده کنند.
این عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاخیر کنگره در ارسال لایحه تشدید تحریمها علیه ایران، خاطرنشان کرد: این اقدامات میتواند در جهت مثبت ارزیابی و تحلیل شود زیرا نفس این حرکات به رفع سوء تفاهمات فیمابین و رسیدن به نگاه واقعبینانهتر کمک میکند اگرچه اینکه بگوییم این حرکت میتواند بسیاری از مشکلات را حل کند انتظار بعیدی است اما وجود این نگاه به حرکت عقلانی در روابط دو کشور کمک میکند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره تغییر احتمالی رویکرد ایران نسبت به آمریکا نیز تصریح کرد: این موضوع بستگی به این دارد که آمریکا چقدر بخواهد به خواسته اعضای کنگره اهمیت بدهد. اگر این حرف صرفا یک گفته باشد تاثیر زیادی نخواهد داشت، همانطور که در گذشته هم چنین مسائلی از طرف برخی افراد و مقامات بیان شده و تناقضاتی در تصمیمگیران سیاست خارجی آمریکا در خصوص گفتوگو و مذاکره با ایران یا اعتراف به حق ایران در برخی زمینهها در مساله هستهیی وجود داشته است اما در عمل خلاف اینها انجام شده است.
سبحانینیا در پایان تاکید کرد: دولت آمریکا باید به خواسته اعضای کنگره نقش بیشتری بدهد که در این صورت این کار میتواند گام خوبی برای حرکت عقلانیتر در روابط دو کشور باشد.كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.
نظر
-
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۳
سیاست
پیغام ایران به آمریکا: می خواهیم مستقیما گفتگو کنیم
نیویورک تایمز نوشت: نوری مالکی به دولت اوباما گفته است که ایران علاقه مند به گفتگوی مستقیم با امریکا بر سر برنامه هسته ای است و عراق هم اماده ی تسهیل برگزاری این مذاکرات است.
نوری مالکی طی دیداری با سفیر امریکا در بغداد در اوائل جولای، گفت که حامل پیغامی از سوی مقامات ایرانی است و بیان داشت که حسن روحانی رئیس جمهور جدید ایران در مورد گفنگو با امریکا جدی خواهد بود.
وزارت خارجه آمریکا حاضر به اظهار نظر در این خصصو نشد.
مقامات آمریکا می گویند که از زمان اغاز به کار دولت اوباما، آنها برای مذاکره مستقیم با ایران مامده بوده اند.
پاتریک ونترل سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: عراق شریک آمریکا است و ما گفتگوهای منظمی با مقامات عراق در مورد مسائل مشترک از جمله ایران داریم.
گری سیمور مشاور امنیت ملی اوباما در دوره ی نخست ریاست جمهوری او می گوید که امکان این وجود دارد که ایران از عراق با ارسال پیام به امریکا استفاده کند.دو سهم در شگفتهای بورس خواهد ماندو دیگر تکرار نخواهد شد ....صدرا ...پلوله
نظر
-
سود هنگفت کشورهای خلیج فارس از تحریم نفت ایران
کشورهای حاشیه خلیج فارس از افزایش صادرات و درآمدهای نفتی خود با توجه به افت چشمگیر فروش نفت ایران نفع میبرند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
اداره اطلاعات انرژی آمریکا در تازهترین گزارش خود اعلام کرد که کشورهای خلیج فارس، برنده واقعی تحریم ایران هستند.
درآمد خالص فروش نفت کشورهای عضو اوپک، بدون محاسبه صادرات نفت ایران، در سال گذشته کلا ۹۸۲ میلیارد دلار بوده است که این رقم از سال ۱۹۷۵ بیسابقه است.
این گزارش میافزاید که درآمدهای نفتی کویت و امارات متحده عربی به بیشترین رقم از سال ۲۰۰۴ رسیده و عربستان با فروش ۳۱۲ میلیارد دلار نفت رکورد جدیدی در درآمدهای نفتی به جای گذاشته است.
به گزارش روزنامه فایننشال تایمز، عراق، دیگر تولید کننده نفت حاشیه خلیج فارس، با احیای سریع میزان صادرات نفت خود که به خاطر تحریمهای بینالمللی در دوره صدام حسین به شدت کاهش یافته بود، توانسته است در سال ۲۰۱۲ بیشترین رقم صادرات نفت خود از سال ۲۰۰۴ به این سو رقم بزند.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا میگوید که کشورهای حاشیه خلیج فارس که محتاج بازار خرید نفت نیمه سنگین و سنگین خود هستند، در غیاب نفت ایران در این بازارها که بیشتر از همان دو نوع نفت است، به شدت نفع بردهاند.
البته برخی کشورهای عضو اوپک مانند نیجریه و آنگولا که صادرات نفت آنها بیشتر از نوع نفت سبک است، به خاطر افزایش چشمگیر تولید نفت سبک آمریکا طی سال گذشته با کاهش فروش و درآمد مواجه بودهاند.
فایننشال تایمز میافزاید، اگرچه به خاطر تحریمهای آمریکا بر صادرات نفت ایران، ردیابی پرداختها به صورت روزافزونی مشکلتر شده و اداره اطلاعات انرژی آمریکا نیز از اعلام رقم دقیق درآمدهای نفتی ایران خودداری کرده، اما افت چشمگیر صادرات نفت ایران به معنی افت چشمگیر درآمدهای نفتی ایران نیز است.
این نهاد معتبر آمریکایی پیشبینی کرده است که درآمد خالص صادرات نفت کشورهای عضو اوپک، منهای ایران، در سال جاری و سال آینده به ترتیب به ۷۸۸ میلیارد دلار و ۷۴۴ میلیارد دلار کاهش یابد.
بر اساس این گزارش نیاز بازارهای جهانی به نفت کشورهای عضو اوپک در سالهای آینده به خاطر افزایش ناگهانی تولید نفت کشورهای غیر اوپک از جمله کانادا و آمریکا کاهش یابد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارش سالانه خود که اوایل اردیبهشت ماه منتشر شد، گفته بود که ایران در سال ۲۰۱۱ حدود ۹۵ میلیارد دلار صادرات نفت خام و میعانات گازی داشت که این رقم در سال گذشته به ۶۹ میلیارد دلار افت کرد.
ایران در سال ۲۰۱۱ روزانه ۲٫۲ میلیون بشکه صادرات نفت داشت، اما این رقم در سال ۲۰۱۲ به ۱٫۲ میلیون بشکه کاهش یافت.
آژانس بینالمللی انرژی هم در آخرین گزارش خود که ۲۳ خرداد ماه منتشر کرد، میگوید که ایران در ۵ ماه اول سال جاری به طور متوسط یک میلیون بشکه در روز صادرات نفت خام داشته است. این گزارش میافزاید که صادرات نفت خام ایران در ماه گذشته، ژوئن، به ۸۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت.درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-
توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.
نظر
-
«شایسته است جغرافیای کهن سیاسی و تمدنی ایران را با اسلام، انقلاب، رهبر و مردمش بشناسید. پیام این کشور در طول تاریخ حیاتش، صلح و دوستی بوده و همواره از هویت دینی و ملی خود دفاع کرده است. تاریخ این ملت قابل احترام است. شما از این فرصت استفاده مطلوب نمائید.»
متن نامه سرگشاده حبیبالله عسگراولادی با عنوان «سخنی خیرخواهانه با باراک حسین اوباما» که در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار گرفته بهشرح زیر است:
«مذاکره با آمریکا این روزها از سوی محافل خارجی و داخلی روی صفحات سایتها و زبانهاست، این خبر اولین نیست و آخرین نیز نخواهد بود. بارها آمریکاییها اشتیاق خود را به این امر اعلام کردهاند. اما طی سه دهه گذشته بهدلیل اصرار بر مواضع استکباری سران آمریکا و پیششرطهای تحمیلی هیچگاه جامه عمل نیافته است.
میخواهم به این بهانه چند کلمه از روی نصح و خیرخواهی با آقای باراک حسین اوباما سخن بگویم.
1- جناب آقای باراک حسین اوباما، شما چهل و چهارمین رئیس جمهور آمریکا هستید. طی دو قرنی که از پدیداری آمریکا بهعنوان یک کشور در جغرافیای طبیعی و سیاسی جهان میگذرد ظاهراً اولین رئیس جمهور سیاهپوست هستید که در این کشور انتخاب شدید. علیرغم ستم تاریخی دولتهای آمریکا به ملت ایران طی نیم قرن گذشته فکر میکنم مردم ایران احساسی که نسبت به شما دارد با رؤسای پیشین ایالات متحده آمریکا متفاوت باشد.
شما با وعده گفتوگوی بدون پیششرط با ایران وارد کاخ سفید شدید و در نخستین پیام نوروزی پس از پیروزی در انتخابات گفتید؛ "خواستار در پیش گرفتن یک دیپلماسی برای حل تمام مشکلات فیمابین و برقراری روابط سازنده با ایران هستم" و در کنفرانس خبری کاخ سفید رسماً گفتید؛ "انتظار دارم که پیشرفت تدریجی در روابط بین آمریکا و ایران حاصل شود".
با این مواضع مثبت انتظار این بود که از برنامه خصمانه و لجوجانه آمریکا علیه ملت ایران کاسته شود. اما متأسفانه طی پنج سالی که شما بر اریکه قدرت نشستهاید نهتنها فشارها و تهدیدها و تحریمها کاسته نشده است بلکه هرروز به حجم و اندازه آن از طریق فشار به مجامع جهانی و بهویژه شورای امنیت سازمان ملل بر آن افزوده میشود.
شما در پایان چهارساله ریاست جمهوری با لحنی خشن و تهدیدآمیز خطاب به ملت ایران گفتید: "شدیدترین تحریمهای تاریخ را در مورد ایران اجرا میکنیم".
سخن این است اینهمه خشونت و بیمهری علیه یک ملت که میخواهد روی پای خود بایستد، براساس چه منطقی است؟ چه منطق بشردوستانه پشت این تهدیدها و خشونتها وجود دارد؟ مگر شما مدعی پرچمداری حقوق بشر در جهان نیستید؟ به چه دلیل با ملت ایران و حقوق انکارناپذیر آن بهعنوان یک کشوری که 10 برابر کشور شما ریشه تاریخی در جغرافیای طبیعی و سیاسی جهان دارد بنای خصومتورزی گذاشتهاید؟
2- زیبنده است به عقب برگردیم. دولت ایالات متحده آمریکا در دهه 1330 هجری شمسی در ایران یک کودتای نظامی را مدیریت کرد و یک دولت ملی را ساقط کرد.
دولت آمریکا طی سالهای حکومت محمدرضا پهلوی خشنترین استبداد را در ایران مورد حمایت قرار داد بهطوری که در سالهای 1356 و 1357 هزاران نفر در خیابانها توسط رژیم شاه با تأیید گوناگون دولت آمریکا در زیر دید جهانیان و در روز روشن به گلوله بسته و کشته شدند.
ملت ایران با انقلاب اسلامی خود، یک حکومت دموکراتیک تشکیل داد و رهبران آمریکا با کمک ایادی خود از همان روز اول بنا را بر کودتا، دخالت در امور داخلی ایران، راهاندازی جنگ داخلی و تقویت تجزیهطلبی و بالاخره تحمیل جنگ عراق علیه ایران را گذاشتند. با آنکه قرار بود طبق معاهده الجزایر دو ملت بهسمت عادیسازی روابط پیش بروند اما این مهم صورت عملی به خود نگرفت.
آقای اوباما، آیا از خود پرسیدهاید که چرا روابط دو ملت و دو دولت بهصورت عادی درنمی آید؟!
اجازه میخواهم در دو بخش این علت را بازگو کنم:
الف- منابع اطلاعاتی شما از ایران از عناصر ضدانقلاب و بهویژه منافقین، همانها که با ترورهای فراوان دستشان به خون هزاران نفر از مردم بیگناه ایران آغشته است، تغذیه میکنند. این جماعت هیچگاه واقعیتهای دیروز، امروز و فردای ایران را به شما نمیگویند.
ب- رژیم صهیونیستی بهعنوان یک رژیم نامشروع خواهان عادیسازی روابط آمریکا با ایران نیست و دراینباره اخلال میکند. بد نیست به اعتراف آقای گری سیک گوش فرادهید که اخیراً گفته بود: نتانیاهو 20 سال است به آمریکا در مورد ایران دروغ میگوید و رهبران کاخ سفید را فریب میدهد.
3- آقای باراک حسین اوباما، اگر خواهان جدّی روابط و گفتوگو با ایران هستید باید در صحت منابع اطلاعاتی خود تجدید نظر کنید. ایران امروز که از زیر غبار هشت سال جنگ و 35 سال توطئه ضدانقلاب و نیز اخیراً پیروزمندانه از جنگ نرم بیرون آمده است یک ایران مقتدر، مستقر، مصمم، یکپارچه، متحد و نیرومند در همه قلمروهاست. تهدیدها و تحریمها نهتنها اثری در اراده ملت نگذاشته بلکه آنها را در راهی که میروند مصممتر کرده است.
4- ظاهرا بهانه تازه آمریکا در خصومت ورزی علیه ملت ایران موضوع استفاده از فناوری صلحآمیز هستهای است که از آن بهعنوان تولید بمب هستهای یاد میکنند و قبل از این بهانه، رهبران آمریکا هرآنچه از دستشان برمیآمده علیه ملت ایران انجام دادهاند. در روزهای آغازین انقلاب اسلامی که ما اصلاً بحث فناوری هستهای نداشتیم آنهمه دخالت در امور ایران از طریق راهاندازی جنگ نرم و حمایت از گروههای مسلح و راهاندازی جنگ تحمیلی به چه بهانهای راه افتاد؟! دولت آمریکا و همه غرب تمامقد پشت صدام ایستادند تا پشت ملت ایران را به خاک بمالند، اما تقدیر الهی چنان شد که دشمنان ملت ایران به خاک سیاه نشستند و اکنون آثاری از آنها در منطقه نیست.
این هم یک عبرت الهی بود که صدام نه با جنگ نرم و سخت ما بلکه با دست همان کسانی که این گرگ را به جان ملت ایران انداخته بودند ساقط شد. اگر همه استراتژیستهای عالم و بهویژه آمریکا جمع شوند نمیتوانند تغییری بر این تقدیر الهی و روسپیدی ملت ایران ارایه دهند.
5- شما نیک میدانید ایران پرچمدار خلع سلاح هستهای در جهان بوده و هست و انشاءالله خواهد بود. شما اطلاع دارید ایران نه بهخاطر ترس از آمریکا یا اسرائیل بلکه بهخاطر یک اعتقاد دینی و الهی، ساخت بمب هستهای و اتمی را جایز نمیداند که فتوای صریح رهبر انقلاب اسلامی جای تردید در این موضوع نمیگذارد. شما نیک میدانید بیش از دوسوم مردم جهان در قالب دولتهای خود در غیرمتعهدها و کنفرانس اسلامی بارها از ایران و ملت بزرگ ما دفاع کردند و گفتهاند ایران دنبال ساخت بمب هستهای نیست، پس چرا یک دروغ و تهمت ناروا را تکرار میکنید و اساس دیپلماسی خود را بر یک دروغ و نیرنگ مستقر کردهاید؟
آیا فکر میکنید گفتوگو در فضای دروغ، فریب و نیرنگ شکل میگیرد؟
ما معتقدیم نتیجه و محصول آن چیزی جز بیاعتمادی ما و عدم صداقت شما نیست. هیچ منطق انسانی پشتوانه این گفتوگو نیست.
6- شروط گفتوگو، براساس یک منطق انسانی و الهی هم در زمان امام خمینی(ره) و هم در زمان آیتالله العظمی خامنهای رهبری معظم انقلاب بارها اعلام شده است:
الف- دست کشیدن از ادامه خصومت و دشمنی با مردم ایران
ب- آزاد کردن منابع مالی بلوکهشده در آمریکا از زمان شاه که امروز یک رقم نجومی را تشکیل میدهد
ج- بهرسمیت شناختن انقلاب اسلامی ایران و دولت برخاسته از رأی ملت و عدم مداخله در امور داخلی ایران
د- پایان دادن به تهدیدهای روزافزون و تحریمهای ظالمانه که حتی شامل اقلام دارویی هم شده است!
ه- پایان دادن به دشمنی با اسلام و مسلمانان و برداشتن پروژه جنگهای صلیبی از روی میز وزارت دفاع، سازمان سیا و وزارت امور خارجه ایالت متحده آمریکا.
من فکر میکنم اگر شما دور از فشارهای اسرائیل و تحمیل جناح تندروی بیمنطق، منافع حال و آینده دو ملت آمریکا و ایران را در نظر داشته باشید و همه این امور یا حتی یکی از آنها را عملیاتی کنید مقدمات گفتوگوی صادقانه آنهم از موضع احترام دوجانبه پدید میآید.
اینجانب خیرخواهانه و صمیمانه میگویم که کوبیدن بر طبل دشمنی با ملت ایران که طی 35 سال گذشته هرروز صدای آن بیشتر به گوش میرسد بهنفع دولت شما و منافع دو ملت و صلح جهانی نیست. این را نه به این خاطر میگویم که اکنون پرقدرتترین کشور منطقه و بانفوذترین ملت بین ملتهای جهان هستیم، بلکه به این دلیل میگویم که در این مناقشه خداوند بزرگ از ملت ما حمایت میکند و شما از حمایت خدا بینصیب هستید به همین خاطر ملت ما همیشه در این هماوردی پیروز است.
نکته آخر این که شایسته است جغرافیای کهن سیاسی و تمدنی ایران را با اسلام، انقلاب، رهبر و مردمش بشناسید، پیام این کشور در طول تاریخ حیاتش، صلح و دوستی بوده و همواره از هویت دینی و ملی خود دفاع کرده است. تاریخ این ملت قابل احترام است. شما از این فرصت استفاده مطلوب نمائید.
جمهوری اسلامی ایران یازدهمین دوره ریاست جمهوری خود را با موفقیت و حضور گسترده و وسیع مردم در انتخابات و در کمال آزادی، آرامش و امنیت برگزار کرده است، حقاً از این "فرصت" بینالمللی پدیدآمده استفاده کنید و نگذارید به "تهدید" تبدیل شود.
بهگمانم شما میدانید بین دو ملت ایران و آمریکا خصوصاً نخبگان دو کشور، ضمن احترام متقابل، مسئله چالش برانگیزی که مانع شناخت و درک بیشتر شما باشد وجود ندارد، شایسته است از این فرصت مناسب باقیمانده دوره مسئولیت خود بهنحو مطلوب استفاده کنید.
جناب آقای اوباما، شأن شما این است که با عبرتگیری از تاریخ، به ملتها و خواست آنان احترام بگزارید. اوضاع جهان اقتضای ویژه دارد زیرا با یک تلنگر شوروی سابق تجزیه شد و امام خمینی(ره) این اخطار را غیرمستقیم به غرب داده بودند که مواظب باشید اتفاقی که در تجزیه شوروی پیش آمد برای شما پیش نیاید.
جناب آقای اوباما! شما در تبلیغات انتخابات دور اول ریاست جمهوری خود قول دادید"تغییر" ایجاد کنید اما در این چند سال عملکرد مسئولیت شما "تغییری" را شاهد نبودیم، شما میتوانید در تاریخ سیاسی ایالات متحده آمریکا نقطه عطفی ایجاد کنید که منجر به "حیات طیّبه"شود این مفهوم را از قرآن کریم که پیام الهی است به شما هدیه میکنم تا با مشارکت همه انسانهای نیکاندیش بهفکر صلح و آرامش انسانها باشید و این پیام یکی از مصادیق بندگی خدای قادر متعال است.
به امید سعادت و نیکبختی همه انسانهای عالم
والسلام»درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-
توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.
نظر
-
ايران براي جبران کسري بودجه خود به نفت 144دلاري نياز دارد
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : خراسان: نتايج يک تحقيق نشان مي دهد که اکثريت اعضاي اوپک براي سر به سر کردن درآمدها و هزينه هاي خود در بودجه دولت هايشان به نفت بالاي ۱۱۰ دلار نياز دارند و در اين ميان ايران به نفت ۱۴۴ دلاري نياز دارد که بالاترين رقم در ميان اعضاي اين سازمان است. کارشناسان پيشتر در مورد افزايش وابستگي کشور به درآمد نفتي و کسري شديد بودجه هشدار داده بودند.
به گزارش بلومبرگ، بانک سرمايه گذاري نفتي عرب موسوم به «اپيکورب» اعلام کرد: «ايران در سال جاري ميلادي براي جبران کسري بودجه خود به طور متوسط به قيمت نفت 144 دلار در هر بشکه، نياز دارد.» در حالي که «اين رقم براي بودجه سال گذشته ايران 127 دلار بود.»
افزايش وابستگي به درآمدهاي نفتي
اسفندماه 91 بود که غلامرضا مصباحي مقدم، رئيس کميسيون برنامه و بودجه مجلس نسبت به افزايش بودجه و در نتيجه وابستگي دولت به درآمد نفت و همچنين افزايش کسري بودجه در سال 92 هشدار داد.
او در گفت وگو با مهر در پاسخ به اين سوال که «دولت اعلام کرده مي خواهد اين افزايش را از طريق ماليات ها تامين کند»، گفته بود: «ما مشکلي نداريم با اين که از ناحيه ماليات درآمد بيشتري به دست بيايد اما ظاهرا درآمدهاي مالياتي پيش بيني شده به اضافه درآمدهاي گمرکي نمي تواند جبران کننده کسري بودجه باشد.»
نماينده مردم تهران تاکيد کرده بود که «ما معتقديم در شرايطي که درآمدهاي نقدي ما کاهش پيدا کرده است در بودجه هم توازن را بين درآمدها و هزينه ها مبنا قرار دهيم.»
وابستگي بيشتر اعضاي اوپک به صادرات مضاعف نفت
بر اساس اعلام اين موسسه مالي عربي « به جز کويت، همه اعضاي اوپک به قيمت هاي بالاتر براي هر بشکه نفت نياز دارند. در اين بين ، ايران براي برقراري توازن در بودجه سال 2013 خود به بالاترين قيمت نفت نياز دارد.»
در اين ميان عربستان براي متعادل کردن بودجه خود به قيمت 98 دلار در هر بشکه نياز خواهد داشت. نياز اين کشور در سال گذشته براي تامين بودجه برابر با 94 دلار در هر بشکه بود.
بر اساس اين گزارش متوسط قيمت مورد نياز براي نفت براي جبران کسري بودجه 12 کشور عضو اوپک در سال جاري ميلادي نيز 105 دلار در هر بشکه برآورد شده است. اوپک در سال گذشته به طور متوسط به قيمت 99 دلار در هر بشکه نياز داشت. امسال مجموع بودجه اعضاي اوپک 7درصد رشد داشته است. در عين حال قيمت نفت برنت نيز که شاخص قيمت نفت براي بيش از نيمي از نفت جهان به شمار مي رود در سال جاري ميلادي به طور متوسط برابر با 108 دلار بوده است.
يکي از مشاوران ارشد «اپيکورب» به بلومبرگ گفته است که در نهايت، هيچ يک از اعضاي اوپک نمي توانند انتظار داشته باشند که مخارجي را که به سهم بازار ديگر اعضا وابسته است، تنظيم کنند و کشورها آن طور خرج مي کنند که توانايي دارند.
بلومبرگ مي گويد «عراق، دومين توليدکننده نفت اوپک نيز به طور متوسط به قيمت 123 دلار در هر بشکه نياز دارد که اين ميزان 10 دلار بيش از متوسط قيمت مورد نياز اين کشور در سال 2012 است.»
همچنين در اين گزارش تصريح شده است که «ونزوئلا، الجزاير، ليبي، نيجريه و اکوادور نيز همگي به قيمتي بيش از 110 دلار براي متعادل سازي هزينه هاي خود نياز دارند.»
عربستان سنگ خود را به سينه مي زند
اما علي النعيمي وزير نفت عربستان در 31 مي(خرداد ماه) در وين گفته بود: «قيمت 100 دلار در هر بشکه براي نفت برنت قيمتي منصفانه است.»
گفته هاي وزير نفت عربستان در حالي بيان مي شود که بودجه عربستان بر اساس متوسط قيمت 75 دلار در هر بشکه و نرخ صادرات اين کشور نيز روزانه برابر با 7.2 ميليون بشکه است.درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-
توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.
نظر
نظر