آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • mjtb
    عضو فعال
    • Dec 2013
    • 527

    #9316
    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

    در اصل توسط PETROLEUM پست شده است View Post
    محتوای کلی صحبتهای این دوتا نماینده را بخوانید متوجه می شوید دروغ از جانب نماینده ها نبوده :: من واقعا" به این تیم کارکشته ، لایک میدم !!! امتیاز دروغگویی هم اضافه شد
    البته اینجا توی ایران کسی به اتهام دروغگویی متهم نمی شود :: اون وزیر نفت که مردادماه علنا" توی کمیسیون مجلس دروغ گفت ، برکنارش نکردند حالا اینم فدای سرت !!!
    اگر توی آمریکا بود قطعا" این دوتا برکنار می شدند :: بگذریم : بنده هم قضاوت در این خصوص این دو خبر مستند را بعهده خوانندگان می گذارم ::
    گذشت اون دوره ای که هرکی بیاد عملکرد خودش رو بچسبونه به بیت یا خودش رو قایم کنه پشت رای مردم و هرکاری کرد بگه مردم رای دادند ::: این حرفها مصرف تبلیغاتی داره
    بمیرم برای این همه میهن پرستی، برای این همه دلواپسی برای آینده ی ایران و ایرانی!
    "بیت" خونه خاله نیست که هر کسی دلش خواست به دروغ بگه با بیت هماهنگ کرده بودم. شما هم اینقدر جوش نزن، 8 سال مملکت رو به قهقرا بردند صم بکم بودید چی شده که یهو زبونتون باز شده؟ به کجای منافعتون داره فشار میاد...الله اعلم!
    در درجه اول صاحب "بیت" به اندازه کافی ابزار لازم برای اظهار نظر داره و فکر نمیکنم اونقدر مهجور و غریب باشه که ندای هیهات من الذله شما در بیاد اما صدایی از "بیت" به گوش نرسه، جدای از حمایت رسمی و علنی "بیت" از گروه مذاکره کننده، مهمترین عنصری که از طرف "بیت" میتونه تو این زمینه اظهار نظر کنه آقای ولایتیه که موضع ایشون هم کاملاً حمایت و تصدیق عملکرد تیم مذاکره کننده س. نیازی نیست نمایندگان مجلسی که تو این شرایط پر از مشکل کشور مهمترین کارشون بررسی ساپورت دخترا و مسائل تعیین کننده ای چون وازکتومی و امر به معروفه بیان در مورد بحث هسته ای و مفاد "ام پی تی" اظهار نظر کنن. اونها همون دلواپس امور تختوابی ملت باشن چون دنیاشون تو همون محدوده خلاصه میشه.

    نظر

    • ehsanksh
      عضو عادی
      • Feb 2013
      • 179

      #9317
      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

      علت به نتیجه نرسیدن مذاکرات:
      ولایتی در دیدار با اصحاب رسانه:
      مذاکره‌کنندگان همه خطوط ترسیم شده رهبرمعظم انقلاب را رعایت کردند

      کاش یه کسی پیدا بشه و همون جوری که امام رو راضی کرد به پذیرش قطعنامه البته بعد از 8 سال نابود شدن امکانات مملکت ایشون رو هم راضی کنه حیف که احتمالا ایشون هم راضی خواهند شد ولی بعد از بیچاره شدن مردم شرایط توافق در دوران اقای خاتمی بهتر از الان بود درست مثل شرایط اتمام جنک بعد از ازادی خرمشهر که با لجبازی و توهم های بیجا از بین رفت امیدوارم اینبار دیگه توهم اینکه همه دنیا به ما محتاجن و از رو نیاز و احتیاج محبورن هرچی ما گفتیم قبول کنن کسی رو نگیره وگرنه شرایط سختی پیش خواهد اومد
      آخرین ویرایش توسط ehsanksh؛ 2014/07/23, 01:04.

      نظر

      • hahahaha
        عضو عادی
        • Dec 2011
        • 70

        #9318
        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

        در اصل توسط PETROLEUM پست شده است View Post
        این دوتا خبر مربوط به امروز رو بگذارید کنار همدیگه : از همین تاپیک هست

        این نماینده مجلس تصریح کرد: وزیر امور خارجه اعلام کرد که طرف غربی علاقه مند بود که توافقنامه ژنو تا چندین سال تمدید شود که تیم مذاکره‌کننده مدیریت زمان را از آنها گرفت و تنها اجازه داد که توافقنامه ژنو تا آذر ماه تمدید شود.

        -------------------------------------------------------
        وی با بیان اینکه بحث‌های امروز درباره غنی‌سازی، موارد اختلافی و همچنین زمان مذاکرات بود، خاطر نشان کرد: آقای ظریف گفت که 1+5 بر این عقیده بودند که مذاکرات را در همین 6 ماهه اول به اتمام برسانند و در هفته آخر نیز فشار زیادی آوردند تا مذاکرات را به اتمام برسانند.
        (نقل قول از سخنگوی هیئت رئیسه مجلس)
        ------------------------------------------------------------------------------------------

        من هیچ چیزی نمی گویم و قضاوت را بعهده خوانندگان می گذارم :::
        میگویند دروغ گفتن مالیات نداره !! ببینید چجور داره این آقای کارکشته با گفته های متناقض ، مجلس رو بهم می ریزه تا عملکرد تیمش رو لاپوشانی کنه :: به اتهام دروغگویی باید استیضاح هم بشه
        دوست عزيز اگه بتونيد كمي بيشتر دراين زمينه مطالعه كنيد فكر مي كنم اطلاعات بيشتري پيدا خواهيد كرد و اين سو تفاهم براتون پيش نمي ياد كه به كسي خداي نكرده تهمت بزنيد
        گفته ها با هم هماهنگه و اختلافي بينش نيست
        شما مي تونستيد صحبتهاي ديشب دكتر ظريف رو از شبكه خبر بشنويد تا بيشتر متوجه اتفاقات بشيد
        ايشون گفت كه غربيها تمايل داشتند در همين دوره 6 ماهه به آنچه خودشون مي خواستند برسن و اصرار مي كردند بر مواضع خودشون و تصورشون هم اين بود كه ايران در لحظات آخر امتياز مي ده پس اين سخن دوم كه اصرار غربيها بر به نتيجه رسيدن مذاكرات در 6 ماه بوده درسته ولي با مواضع خودشون
        بعد از اينكه ايران پافشاري بر مواضع خودش مي كنه اونها تصميم به تمديد مي گيرند و باز هم براي فشار بيشتر به ايران تصميم داشتند اين دوره تمديدي رو چند سال بگذارند كه ايران به 4 ماه مي رسونه
        واقعا دوست عزيز كمي به صحبتها گوش كنيد و بطور كامل بحث رو دنبال كنيد و منطق خودتون رو هم چاشني بحث كنيد متوجه مي شويد كه همه اينها طبيعيه و مذاكره كنندگان تمايل دارند حرف خودشون رو به كرسي بنشونن و اگه نتونستند نمي خواد حرف حريف هم به كرسي بنشينه و هدف اصلي امتياز گيريه
        تيم مذاكره كننده انصافا تيم خوبيه و خوب هم داره پيش مي ره. اي كاش در دولت قبل بيشتر به اين مسائل توجه مي شد كه تحريم پشت تحريم نياد و الان براي برداشتنش اين همه مشكل داشته باشيم
        اگه بين صحبتهام حرفي زده شد كه موجب دلخوري شما شده پيشاپيش عذرخواهي مي كنم ولي تصور كردم بايد تمامي جنبه هاي بحث ديده بشه و احساس كردم داره به يه عده تهمت زده مي شه كه ناآگاهانه است براي همين نوشتم
        موفق باشيد

        نظر

        • rajabnejad
          عضو فعال
          • Jan 2012
          • 4331

          #9319
          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

          آژانس: همکاری ایران کند است



          پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

          آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روند همکاری‌های ایران با این نهاد برای انجام تحقیقات را کُند خوانده و نسبت به آن ابراز نگرانی کرد .

          به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به موازات شش قدرت جهانی مذاکراتی جداگانه را با ایران پیش می‌برد. ایران در رویکرد تازه خود به مذاکرات اتمی، دو توافق با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را به شکل کامل انجام داده و توافق سوم نیز تا روز ۲۵ اوت باید به مرحله عمل رسیده باشد .

          در توافق دوم، یکی از سوالات آژانس که پاسخ داده شده موضوع چاشنی‌های انفجاری بوده که هنوز نتیجه تحقیقات آژانس در این زمینه اعلام نشده است .

          با این حال علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی در مصاحبه با پایگاه اینترنتی اینترپرس گفته است که به نظر او پاسخ ایران با یافته‌های آژانس منطبق بوده و هر زمان آژانس نتیجه را اعلام کند همکاری‌های بعدی ایران در چارچوب توافق ادامه خواهد یافت .

          رویترز می‌نویسد، اگرچه برخی از دیپلمات‌ها از کُند شدن همکاری ایران با آژانس ابراز نگرانی کرده اند و از سویی همکاری ایران و آژانس نیز می‌تواند بر روند گفت‌گوهای ایران و گروه ۱+۵ برای دستیابی به توافق جامع و نهایی تاثیرگذار باشد، اما یوکیا آمانو، دبیر کل این نهاد بین‌المللی ماه گذشته از همکاری سازنده ایران خبر داده و گفته بود نمی‌توان گفت که روند بررسی همه ابعاد برنامه هسته‌ای ایران چه زمانی کامل خواهد شد .

          او در کنفرانس خبری دوم ماه ژوئن در وین دراین باره گفت: «برای ارائه نتیجه ارزیابی خود باید تمام تصویر را در نظر بگیریم و درک درستی از آن داشته باشیم. موضوعات مرتبط با ابعاد احتمالا نظامی برنامه هسته‌ای مانند یک پازل پیچیده است و این موثر نخواهد بود که ما نتیجه را با عجله اعلام کنیم. با این وجود اگر ایران به صورت سازنده با ما همکاری کند، به اشتراک گذاشتن برخی اطلاعات و برآوردها درباره برخی مسائل ممکن است .»

          ایران به تعهدات خود بر مبنای این توافق اولیه پایبند بوده

          آژانس همچنین به عنوان ناظر اجرای برنامه اقدام مشترک، تایید کرده که ایران به تعهدات خود بر مبنای این توافق اولیه پایبند بوده است .

          در این حال گزارش خبرگزاری رویترز هم اگرچه روند همکاری ایران با آژانس را کُند توصیف می‌کند، اما از قول دیپلمات‌ها می‌نویسد که هنوز زمان برای این که تهران به تعهداتش عمل کند، وجود دارد .

          دیپلمات‌ها همچنین به رویترز گفته‌اند که سابقه همکاری‌های ایران با آژانس نشان می‌دهد که در برخی مواقع، ایران در آخرین لحظه مهلت توافق، به سوالات آژانس پاسخ داده است.
          هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

          نظر

          • احمدخان
            عضو فعال
            • Jan 2011
            • 2032

            #9320
            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

            همکاری ها از قبل انجام شده.
            مدرک. حذف پله ای تحریم ها و امدن سرمایه گذاران خارجی به ایران.

            نظر

            • ایرج اکبری
              عضو فعال
              • Dec 2011
              • 10934

              #9321
              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1


              برزژینسکی: صحبت از بمب هسته‌ای ایران خنده‌دار است/ ایران با هویت و مستحکم است
              مشاور امنیت ملی سابق ریاست جمهوری آمریکا و از سیاستمداران قدیمی این کشور طی گفت‌وگویی زرادخانه‌های هسته‌ای رژیم صهیونیستی را بزرگترین تهدید علیه خاورمیانه خواند.
              خبرگزاری فارس: برزژینسکی: صحبت از بمب هسته‌ای ایران خنده‌دار است/ ایران با هویت و مستحکم است


              به‌گزارش خبرگزاری فارس، «زبیگنیو برژینسکی»، مشاور امنیت ملی «جیمی کارتر» ، رییس جمهور اسبق آمریکا و از کهنه سیاستمداران این کشور که بیش از سی‌و اندی سال در عرصه سیاسی آمریکا حضور دارد طی گفت‌و‌گو با نشریه «فارن پالسی» درباره ایران گفت: «اصولا من ایران را کشوری اصیل می دانم که در اغلب کشورهای دیگر خاورمیانه شما چنین چیزی را نمی‌بینید. در ایران انسجام واقعی وجود دارد. ایران کشوری با هویتی معتبر و با دولتی مستحکم است و تنها کشور مصر کمی شبیه ایران است.

              برژینسکی در ادامه مشکل ایران را تهدید بالقوه علیه اسرائیل و مشکلاتش با عربستان، دو متحد مهم آمریکا در منطقه نامید.

              برژینسکی در ادامه ضمن رد رویکرد اوباما مبنی «بر قرار داشتن همه گزینه‌ها بر روی میز» در این زمینه گفت:این مودبانه‌ترین راه برای جنگ با ایران است اما واقعیت این است که اسرائیل تنها رژیمی است که به طور انحصاری دارای سلاح‌های هسته‌ای در منطقه است و از مدت‌ها این جنگ افزار را در اختیار داشته است.

              این سیاستمدار معروف آمریکایی در ادامه اظهار داشت:« ایرانی‌ها بی عقل نیستند که بخواهند در مسیر ساخت سلاح هسته‌ای در این برهه کنونی باشند و ادعای آمریکا در این باره بی‌معنی است.فرض بگیریم که ایران دارای تنها یک بمب هسته‌ای است. آیا بدون امتحان می‌تواند از کارایی آن خبر داشته باشد و بتواند در مقابل حملات تلافی جویانه پاسخ دهد.»

              برژینسکی در ادامه افزود: ارتش اسرائیل حدود 100 تا 200 بمب هسته‌ای دارد و این برای قتل عام کافی است بنابر این پرداختن به موضوع ساخت بمب اتمی از سوی ایران مصداقی از حقه‌بازی است.

              - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php....nmv5wKDj.dpuf
              كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

              نظر

              • لولی بربط زن
                عضو فعال
                • Nov 2013
                • 1862

                #9322
                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                کد خبر: ۱۲۸۶۲۱
                تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۸
                تعداد بازدید: ۶۴

                صفحه نخست » اقتصادی



                وزیر امور خارجه ایران گفت‌: امروز هیچ کس درباره اصل غنی سازی صحبت نمی‌کند، به غیر از نتانیاهو و جنگ طلبانی که دور آن را گرفته‌اند و دیگر کسی در دنیا راجع به توقف غنی سازی صحبت نمی‌کند، فقط راجع به اندازه غنی سازی سخن می‌گویند.
                به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس،‌ محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در گفت‌وگو با شبکه خبر با مردم مظلوم غزه ابراز همدردی کرد.وی در خصوص برنامه هسته‌ای کشور گفت:‌بحث هسته‌ای باید در چارچوب جامع دیده شود. در چند سال گذشته بدخواهان جمهوری اسلامی و آنهایی که می‌خواستند ایران را نه تنها از دستیابی به فناوری مهم محروم کنند بلکه می‌خواستند با استفاده از فضاسازی تصنعی در سطح بین‌المللی، ایران را تهدید نشان داده و برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را به عنوان تهدید بین‌المللی مطرح کنند.ظریف اضافه کرد: طراحی که دولت جدید با استفاده از پشتوانه عظیم مردم در انتخابات، صورت داد نشان داد برنامه ریزی آنها که با ایجاد فشار علیه ایران بتوانند مردم را از دولت جدا کنند حضور گسترده مردم در انتخابات سال گذشته نشان داد که آن سیاست به جایی نرسیده و آن فرصت ویژه‌ا‌ی بود. همانطور که مقام معظم رهبری گفتند مردم حماسه سیاسی را رقم زدند و زمینه را برای حضور فعال ایران در عرصه بین‌الملل فراهم کرد و کشور تصمیم گرفت از این فرصت برای تغییر فضا استفاده کند. ظریف در خصوص تحولات یک ساله در زمینه برنامه هسته‌ای ایران عنوان کرد:‌ سال گذشته برنامه هسته‌ای را به عنوان یک تهدید می‌دیدند و به عنوان تهدید معرفی می‌کردند و فضاسازی عجیب و سرمایه گذاری زیادی کرده بودند و ایران را به عنوان یک خطر مطرح می‌کردند و در کنار آن می‌گفتند ایران نه می‌تواند برنامه غنی سازی داشته باشد راکتور اراک از بین برود که همه این حرف‌ها از نظر مردم ما بی ارزش بود. تحریم‌های شدید بین‌المللی علیه ایران رو به افزایش بود و ماهی نبود که تحریم جدید علیه کنگره آمریکا، اتحادیه اروپا و سایر نهادها علیه ایران وضع نشود و با تلاش و تدبیری که صورت گرفت این روند با توافق ژنو و شروع مذاکراتی که از بدو مسئولیت دولت جدید انجام شد، تمام آن روند متوقف شد.وی ادامه داد: در یک سال گذشته هیچ تحریم جدیدی علیه ایران اعمال نشده و حضور گسترده فعالان اقتصادی در ایران نشانگر شکل گرفتن فضای جدیدی در کشور است و علاوه بر آن فضای روانی علیه ایران ایجاد کرده بودند که گویا کار کردن با ایران باید هزینه داشته باشد و این فضا به یک باره فرو ریخت و حضور این تعدا بنگاه‌های اقتصادی در ایران پس از توافق ژنو نشانگر شکستن فضای قبلی است.مذاکره کننده ارشد هسته‌ای ادامه داد: در کنار آن این توفیق ایجاد شده که آن فضا که برنامه هسته‌ای ایران را به عنوان برنامه غیر قابل قبول مطرح می‌کردند کنار برود و ادعاهایی که در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران داشتند کنار برود.رئیس دستگاه دیپلماسی عنوان کرد:‌دیگر امروز هیچ کس درباره اصل غنی سازی صحبت نمی‌کند به غیر از نتانیاهو و جنگ طلبانی که دور آن را گرفته‌اند که در واقع به دنبال درگیری هستند. دنیا فهمیده که نتانیاهو بحث هسته‌ای را به عنوان یک بهانه برای ایجاد تنش پیگیری می‌کرده ولی نه به عنوان یک نگرانی؛ دیگر کسی در دنیا راجع به توقف غنی سازی صحبت نمی‌کند، راجع به اندازه غنی سازی صحبت می‌کنند که صحبت‌های آنها قابل قبول نیست. دیگر کسی نمی‌گوید ایران باید غنی سازی را تعلیق کند، بلکه می‌گویند این تعداد سانتریفیوژ باشد و این تعداد «سو» به کار گیرد. یا درباره راکتور آب سنگین اراک، در مورد یک نوع تغییر در شکل و شمایل این راکتور است نه درباره بسته شدن اراک. - من راجع به حرف‌هایی که طرف مقابل می‌زند صحبت می‌کنم.-وزیر خارجه ادامه داد:‌از طرف دیگر ادعاها و خواسته‌های ما براساس منافع و مصالح مردم درباره رفع و لغو تحریم‌هاست. دیگر ما در این باره بحث نمی‌کنیم که تحریم جدیدی روی کار نیاید، بلکه بحث درباره از بین بردن تحریم‌هاست.وی خاطرنشان کرد: زمانی که بحث تمدید مذاکرات بود تمام روزنامه‌های تندرو غربی می‌گفتند ما نباید در این شرایط مذاکرات را کنار بگذاریم.وی گفت: ایران هیچگاه دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و همواره چیزی فراتر از حقوقش را نمی‌خواسته و شرابطی ایجاد شده که امکان شنیدن توسط جامعه بین‌المللی را پیدا کرده است.ظریف اضافه کرد:‌ فضاسازی ترس علیه ایران فروریخته، دیوار و ساختمان تحریم‌ها شکست خورده و برنامه هسته‌ای ایران براساس واقعیات آن بهتر معرفی شده و مذاکرات با همه دشواری به سمت جلو می‌رود.* غنی سازی ایران پذیرفته شدهوی درباره اختلافات کنونی در مذاکرات با 1+5، تصریح کرد: اختلاف بر سر اصل موضوع نیست و غنی سازی ایران پذیرفته شده است و ما از ابتدا گفتیم که ما حق ما برای غنی سازی نیازی به شناسایی ندارد. حق ما برای غنی سازی براساس معاهده ان پی تی شناخته شده است و کنفرانس‌های بازنگری معاهده که تنها مسئول تفسیر این معاهده هستند که هر پنج سال یکبار تشکیل می‌شود یک بار در 1990 و 2010 اعلام کرده که انتخاب کشورها در زمینه چرخه سوخت باید محترم شمرده شود. این بدان معناست که این حق در قالب ان پی تی پذیرفته که کشورها حق انتخاب دارند. غنی سازی در ایران انجام خواهد شد و در مقابل آن فشارها و تحریم‌های غیرقانونی که علیه ایران اعمال می‌شده براساس تفاهم ژنو، زمانی که به توافق برسیم همه آنها باید لغو شود. لذا ترکیب انجام غنی سازی و لغو تحریم‌ها، نشانگر اعمال حق ما بدون مزاحمت توسط کسانی که تاکنون مزاحمت ایجاد می‌کردند.رئیس دستگاه دیپلماسی عنوان کرد: دیگر راجع به اصل غنی سازی بحثی نیست ولی راجع به تعداد بحث است. توافق ژنو دست ما را در این زمینه باز گذاشته است. این توافق می‌گوید باید معلوم شود برنامه ایران صلح‌آمیز است نه اینکه تعداد مشخص شود. تعدادی که برخی کشورها مشخص می‌کنند ورود به یک بحث بی مبناست.ظریف تعداد سانتریفیوژها را ربطی به صلح ‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ندانست و فرمایشات مقام معظم رهبری درباره ظرفیت غنی سازی را اثبات صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران عنوان کرد و افزود: این تعداد نباید برای کسی نگرانی ایجاد کند چون اگر به کل برنامه هسته‌ای ایران نگاه کنید از تولید اورانیوم به شکل هگزافلوراید در اصفهان تا تعداد سانتریفیوژها برای نطنز (190 هزار سو) تا ظرفیت سازوکاری که اورانیوم غنی شده را تبدیل به اکسید و سوخت کند، همه متوجه یک هدف است و آن تولید سوخت برای یکسال نیروگاه بوشهر است.به گفته وی صنعتی بودن برنامه غنی سازی ایران نشانگر صلح‌آمیز بودن است.وزیر امور خارجه در خصوص اینکه آنها چه تعداد سانتریفیوژ را مطرح می‌کنند، تصریح کرد: آنها عددهای مختلفی را مطرح کردند یک زمان 500 یا 1500 و یا 4 هزار ولی آنچه مهم است توجه به این نکته و منطق است که ما این منطق را هم در فضای افکار عمومی و هم فضای مذاکره دنبال می‌کنیم که بحث راجع به تعداد بحث بی موردی است.ما همان قدر که آنها ادعا می‌کنند معتقد به عدم اشاعه هستند، ما نه به لحاظ اینکه عضو ان پی تی هستیم و نه براساس فتوای مقام معظم رهبری که تولید سلاح کشتار جمعی و هسته‌ای را خلاف شرع می‌دانیم، دنبال سلاح نیستیم.*آماده‌ایم در یک بازه زمانی با انجام اقدامات اطمینان ساز اطمینان را ایجاد کنیم که دنبال ساخت سلاح نیستیمرئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: ما آمادگی این را داریم که در بازه زمانی با انجام اقدامات اطمینان ساز مثلا تبدیل اورانیوم به اکسید یا از اینگونه اقداماتی که این اطمینان را ایجاد کند که ایران دنبال ساخت سلاح نیست چون اکسید را نمی‌شود دوباره غنی سازی کرد و اکسید را باید به سمت سوخت برد. الان ما وارد این مرحله شدیم که درباره این موضوعات صحبت می‌کنیم. برخی کشورهای غربی تلاش می‌کردند با استفاده از عامل زمان کار را به روزهای آخر بکشانند ولی ما نشان دادیم که اهل بازی مذاکراتی نیستیم. از روز اول حرف منطقی می‌زنیم و تا روز آخر روی حرف منطقی خود می‌ایستیم چون از حقوق خودمان بیشتر نمی‌خواهیم و از حقوقمان کوتاه نمی‌آییم و این باعث شده حرف جدی ایجاد شده که چگونه می‌شود اطمینان حاصل کرد با استفاده از عامل زمان و اقداماتی که از لحاظ فنی و مهندسی و علمی می‌تواند تصمین ایجاد کند که برنامه ایران صرفا صلح‌آمیز خواهد بود که منفعت ما هم همین است که این را نشان دهیم. مصلحت ایران هم هست به عنوان کشوری که همواره منادی استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای است که نشان دهد این فناوری چه میزان استفاده صلح‌آمیز دارد. این بحث‌ها این امکان را به ما داده که بحث منطقی مطرح کنیم.*قرار نیست نگرانی گروهی درباره اسم راکتور اراک را رفع کنیمظریف درباره راکتور اراک گفت: قرار نیست نگرانی یک گروه را راجع به اینکه اسم این راکتور چیست مطرح کنیم، بلکه قرار است نگرانی را رفع کنیم که این راکتور صرفا برای اهداف توسعه‌ای و تحقیقاتی که در نظر گرفتیم استفاده می‌شود. بحث‌های بسیار جدی و خوبی در این زمینه‌ها شده است.وزیر امور خارجه ادامه داد: زمینه برای گفت‌وگو فراهم شده است. در گفت‌وگوها احساس کردیم طرف مقابل بخصوص بعد از حضور وزرا در نشست اخیر وین،‌طرف مقابل وارد گفت‌وگو شده است. درست است مواضع اختلاف اساسی دارند. ما احساس می‌کنیم طرف مقابل در برابر فشارهای داخلی مشکلاتی دارد برای پذیرش حرف‌هایی که خیلی منطقی است.برخی روش‌هایی که مطرح می‌شود هم توسط ما پیشنهاد شده، هم توسط دانشمندانی که هیچ وابستگی به ما و طرف مقابل ندارند و ممکن است برخی از آنها غربی و آمریکایی هم باشند.مذاکره کننده ارشد ایرانی همچنین گفت: توافق دو طرف دارد. احساس می‌کنم در ایران ما با هدف رسیدن به توافق به بازی رفتیم اما کار طرف مقابل اگر بخواهیم انصاف را رعایت کنیم یک مقدار سخت‌تر است چون شش کشور هستند. وقت زیادی می‌گیرند که در داخل خودشان موضع را هماهنگ کنند و بعد این می‌شود موضع نه راه‌حل. ما در جلسه آخر به آنها گفتیم موضع را از طریق ایمیل می‌شود ارسال کرد. موضع‌گیری کار سختی نیست اگر می‌خواهید به تفاهم برسیم باید بحث کنیم. اگر در اظهارنظرهای طرف مقابل دیده باشید و ضمن اینکه فاصله‌ها کماکان زیاد است اما بحث‌ها محتوایی دارد که می‌تواند نگرانی‌ها را رفع کند من فکر می‌کنم نگرانی‌ها با نزدیک کردن تعداد رفع نمی‌شود و همه طرف‌های ما باید به این نتیجه برسند که تعداد موضوعیت ندارد. اتفاقا برنامه غنی سازی صنعتی در ایران مهم‌ترین عامل و مولفه اثبات صلح آمیز بودن است و این بحث از یک بحث صرفا نظری وارد یک بحث عملیاتی شده است و به پیش می‌رود.ظریف درباره اینکه تا الان توافق صورت نگرفت، عنوان کرد:‌شاید برخی فکر می‌کردند با قرار دادن ایران در یک محصور زمانی این امکان وجود دارد که به لطف خدا و با روشی که کار پیگیری شد عامل زمان به عنوان عاملی که توسط طرفین برای رسیدن به توافق استفاده شود نه به عنوان یک عامل فشار توسط یک طرف علیه طرف دیگر از این عامل عبور کردیم و توافق ژنو تا آذر 93 تمدید شد.وی ادامه داد: عامل زمان در جای خوبی متوقف شد. جایی که بحث‌ها وارد مرحله جدی‌تری شده بود. بعد از پنج ماه و نیم مذاکره طرف مقابل ما در مرحله اعلام موضع بود اما در حال حاضر وارد بحث شدیم و باید به سمت رسیدن به راه‌حل پیش برویم، اگر با این هدف جلو برویم که به راه‌حل دست یابیم به توافق دست می‌یابیم.*چه دادیم چه گرفتیمرئیس دستگاه دیپلماسی درباره این دوره چهار ماهه و اینکه چه چیزی دادیم و گرفتیم، گفت:‌براساس توافق ژنو می‌‌‌توانستیم شش ماه را تمدید کنیم. براساس تمدید مذاکرات و توافق صورت گرفته هیچ تحریم جدیدی نباید اعمال شود. تعهد کردند تعدادی از تحریم‌ها که دور قبل کم کرده بودند را ادامه دهند. تحریم‌ در مورد بیمه به دلیل زمانبر بودن کارهای بیمه‌ای اجرا نمی‌شد که در این توافق قبول کردند این بار انجام دهند. ما اورانیوم 20 درصدی داشتیم که براساس آنچه توافق کرده بودیم مقداری رقیق و مقداری به اکسید تبدیل شد که در این دوره ادامه پیدا نمی‌کند. اورانیومی که تبدیل به اکسید شده در برنامه‌ای که خود ما داریم به سوخت راکتور تهران تبدیل می‌شود. برنامه داشتیم اورانیوم‌هایی که به صورت ناقص به 2 درصد غنی شده بود را به ماده اولیه برگردانیم که بتوانیم دوباره به دستگاه‌هایمان تزریق کنیم که این کار را در این مرحله انجام می‌دهیم.ظریف اضافه کرد: اتفاقاتی که در شش ماه اول افتاده در چهار ماه جدید ادامه می‌یابد.این اتفاقات قرار بود بیفتد که فضا آرام باشد و التهاب نداشته باشد که بتوان برای راه‌حل مذاکره کرد. این راه‌حل موقتی برای رسیدن به راه‌حل دائم است. امیدواریم با تلاشی که صورت می‌گیرد و ایجاد درک در طرف مقابل، به اعتقاد من طرف مقابل به این درک رسیده و الان دارد راه سیاسی آن را پیدا می‌کند که راهی جز توافق وجود ندارد.وزیر خارجه گفت: آنها می‌توانند تحریم‌هایشان را اضافه کنند، کما اینکه این تحریم‌های ظالمانه را چند سال گذشته علیه ملت ایران اعمال کردند. اما این تحریم‌ها بر برنامه هسته‌ای تاثیر نداشته، ممکن است بر مردم فشار وارد کرده باشد ولی مردم ما به آن درک رسیده‌اند که در مقابل فشار مقاومت کنند. امیدواریم آنها بفهمند با فشار به نتیجه نمی‌رسند.ظریف خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری که فتوا را صادر کردند، هدفشان این است که هیچ نگرانی از این وجود نداشته باشد که برنامه هسته‌‌ای ایران صلح‌آمیز است. اگر می‌خواستند به این هدف دست پیدا کنند در این شش ماه می‌شد، اما طرف مقابل در این شش ماه فکر می‌کردند از روش‌های دیگری می‌توانند استفاده کنند و هنوز فکر می‌کردند با فشار ممکن است راجع به تعداد بحث کنند و برنامه‌های ایران را کم و زیاد کنند. این چهار ماه فضای کم تنش و آرامی را فراهم می‌کند برای اینکه مذاکراتی که تا حالا خوب پیش رفته، تفاهم نشده، اختلاف زیاد است ولی مذاکرات بسیار موثری بوده به خصوص از دیدگاه طرف ایرانی.وی گفت: دیدگاه‌های خود را مطرح کرده، حرف‌های منطقی خود را زدیم، الان راه‌حل‌های مشخصی وجود دارد، ولی تصمیم و اراده سیاسی نیاز است که به توافق برسیم.مذاکره کننده ارشد هسته‌ای ایران در خصوص زیاده خواهی‌های غربی‌ها عنوان کرد: آنچه مانع از زیاده خواهی‌های آنها شده توافق ژنو است.ظریف اضافه کرد: گرچه تفاهم ژنو یک تفاهم است و نکات مثبت و منفی هر تفاهمی دارد، ولی آنچنان به دقت تنظیم شده که جلوی زیاده‌خواهی‌ها را می‌گیرد. در این دوره توانستیم از مسیر نیازهای عملی نشان دهیم که برنامه ما در نطنز براساس نیاز عملی بوشهر است. غنی سازی، ادامه غنی سازی و تحقیق و توسعه موضوعاتی است که براساس آن دیدگاه‌های خود را به پیش بردیم.وی گفت: این مدت با استفاده از مبانی تفاهم ژنو روی موضوعاتی کار کردیم که در صحنه تبلیغاتی انحصار طرف مقابل بود. چند کار علمی انجام دادیم که الان در صحنه بین‌المللی کارهای علمی ما موجود است. یکی از آنها موضوع گریز هسته‌ای است و با توجه به اینکه ایران سکوت می‌کرد، چون ما سکوت می‌کردیم و می‌گفتیم ما دنبال سلاح نیستیم که ثابت کنیم گریز هسته‌ای که اینها مطرح می‌کنند حرف بی مبانی است ولی برای اینکه مبانی تبلیغاتی را بشکنیم، ادبیات تولید کردیم. اینها را در یک فضاسازی واقعی بین‌المللی مطرح کردیم که همه اینها به ما کمک کرده که آن چیزی که در تفاهم ژنو مطرح شده، نه تنها وسیله و ابزار زیاده خواهی نباشد بلکه وسیله‌ای باشد برای جلوگیری از زیاده خواهی و امروز کسانی که از نزدیک مذاکره را دنبال می‌کنند همه به این معتقدند که این توافق منافع ایران را در شش ماه گذشته حفظ کرده و انشا‌ءالله در آینده همین باشد.رئیس دستگاه دیپلماسی در خصوص عادی شدن پرونده و جدول زمانی رفع تحریم‌ها نیز عنوان کرد: مذاکره بالا و پایین دارد، طرف مقابل مواضع مذاکراتی اتخاذ می‌کند و خودشان معتقدند این مواضع در قالب بسته مذاکراتی مطرح است الان اصلا مصلحت نیست که بگوییم آنها الان راجع به تحریم‌ها چه موضعی اتخاذ می‌کنند. این باعث می‌شود موضع مذاکراتی را به موضع واقعی تبدیل کند. مواضعی که طرف مقابل راجع به برداشته شدن تحریم‌ها اتخاذ می‌کند، مواضع حداکثری است. در مذاکره کاملا دیدگاه ما روشن است. تفاهم ژنو کاملا مشخص است. کلیه تحریم‌های مربوط به شورای امنیت و تحریم‌های مربوط به موضوع هسته‌ای خارج از شورای امنیت باید حذف شود. در یک تفاهم نهایی داریم ثابت می‌کنیم که برنامه ایران صلح‌آمیز است و تحریم‌ها باید برداشته شود و ما روی این هدف ایستادگی می‌کنیم.وی در خصوص حضورش در مجلس عنوان کرد: نمایندگان گزارش بنده را شنیدند که اختلافات چه چیزهایی است و راجع به آینده و اتفاقات در وین صحبت کردم و گزارش نسبتا مبسوطی خدمت نمایندگان ارائه شد.*میزان غنی سازی اصلی ترین اختلافرئیس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به این سوال که کدام اختلاف بیش از همه خودنمایی می‌کند، گفت:‌اصلی ترین اختلاف بر سر میزان غنی سازی است و ما تاکید کردیم غنی سازی ما یک برنامه سمبلیک نیست، اگر بود آنها باید نگران باشند. غنی سازی ما صنعتی است البته در یک بازه زمانی که نیاز واقعی ما برای بوشهر است. این موضوع اصلی اختلاف است. البته درباره بازه زمانی تفاوت دیدگاه است. با موضع گیری اختلاف حل نمی‌شود.ظریف افزود:‌غربی‌ها و 1+5 باید به این درک برسند که از فرصت استثنایی ناشی از اعتماد به نفسی که توسط مردم ایران و نمایندگان آنها برای رفع نگرانی ایجاد شده، استفاده کنند. ایران توانمندی بالایی دارد و نمی‌شود این توانمندی را از بین برد. همه گونه تلاش برای از بین بردن این توانمندی شده است.وی ضمن گرامیداشت یاد شهدای هسته‌ای، عنوان کرد: با تلاش برای دستکاری در برنامه هسته‌ای ما خواستند این برنامه را متوقف کنند. باید راهی را پیدا کنند با این واقعیت موجود که صلح آمیز است، کنار بیایند. واقعیات را نمی‌شود عوض کرد. واقعیات روی زمین این است که ایران این امکانات را دارد. ایران سانتریفیوژ خود را خودش می‌سازد. سانتریفیوژ ایران وارداتی نیست که با محدود کردن تعداد آن نگرانی را رفع کرد. باید به روش دیگری از اعتمادسازی با ایران برسند. احساس می‌کنم با فهم این واقعیت به تفاهم می‌رسیم.*نیازی نیست در مردم نگرانی ایجاد کنیم/ مردم نیازمند آرامشندظریف در خصوص گروه دلواپسان و نگرانی‌هایی که مطرح می‌کنند، گفت: اینکه جامعه ایران یک جامع تک صدایی نیست امر مبارکی است. دیدگاه‌های مختلفی در کشور و زمینه نقد وجود دارد. در نقد باید دو عامل باشد انصاف و منافع ملی. همه دوستان که مشفقانه و حسن نیت کار ما را نقد می‌کنند، همواره این دو عامل را مدنظر قرار دهند. هیچ کس در شأنی نیست که از حقوق ملت صرفنظر کند و مردم هم نخواهند گذاشت، ولی نیازی نیست در مردم نگرانی ایجاد کنیم، مردم نیاز به آرامش و اعتماد دارند و نیاز دارند به مسئولنشان اعتماد کنند. دولت راستگو است و به مردم واقعیات را منعکس می‌کنند. مراقب بودن و نقد کردن با ایجاد نگرانی متفاوت است.وی ضمن قدردانی از نقد این گروه تصریح کرد: به آنها اطیمنان می‌دهم هر آنچه رخ می‌دهد به تمام سطوح نظام گزارش می‌شود، زمانی نیاز باشد به ما هشدار و نهیب می‌زنند و راهنمایی می‌کنند تاکنون که از پشتوانه و حمایت رهبری برخوردار بودیم. اجازه دهند مذاکرات در فضای آرام و جامعه در فضای پر از آرامش و حسن نیت و اعتماد متقابل دولت و مردم باشد و یقین داشته باشند هیچ کس در کشور از حقوق مردم کوتاه نخواهد آمد.رئیس دستگاه دیپلماسی درباره اینکه در سه روز آخر مذاکرات وین 6 مذاکرات با آمریکایی‌ها بیشتر بود، عنوان کرد: با طرف‌های اروپایی و به خصوص چین و روسیه روزانه تماس داشتیم، ولی واقعیت امر این است که بیشترین فشارها و تحریم‌ها را آمریکا علیه ایران اعمال کرده است و نیاز است آمریکایی‌ها بیشتر درگیر باشند، اما بدان معنا نیست که سایر کنشگران در 1+5 را فراموش کردیم.*کری فهم بیشتری از مواضع ایران به دست آورد/دولت آمریکا نسبت به ایران کاملا بیگانه استوی خاطرنشان کرد‌: روابط ما با آنها کاملا عادی است، با همه 5 کشور رابطه سیاسی داریم، با آمریکا رابطه سیاسی نداریم و مذاکرات ما با آمریکا صرفا بر موضوع هسته‌ای است و تلاش داریم موضوع هسته‌ای را حل کنیم. به دلیل فاصله‌ و اختلاف نظری که وجود داشته و میزان اقدامی که آمریکایی‌ها باید انجام دهند، مذاکرات بیشتر با آمریکایی‌ها بود. آقای کری سه روز در وین ماند و چندین دور مذاکره فشرده دوجانبه، با حضور اشتون و هیا‌ت‌ها صورت گرفت. ایشان فهم بهتری از مواضع ایران بدست آورد و البته ما هم فهم بیشتری از مواضع و دیدگاه‌های آمریکا پیدا کردیم و البته آقای کری مواضع ایران را به دولت آمریکا منتقل کرد.ظریف افزود: دولت آمریکا نسبت به ایران کاملا بیگانه است. آنها ایران را از دریچه دروغ‌هایی که به آنها منتقل شده و یا خودشان ساخته‌اند می‌بییند. از گروه‌های معاند دروغ‌هایی درباره ایران شنیده‌اند، سایرین در ایران حضور دارند و آمریکایی‌ها ندارند. ما اتفاقا شناخت بیشتری از آمریکایی‌ها داریم چون ما نمایندگی در سازمان ملل داریم و در آمریکا حضور داریم، ولی آنها حضوری در ایران ندارند، نیاز است از طریق مذاکرات با واقعیات ایران آشنا شوند و بدانند مردم ایران چه می‌خواهند و به چیزی پاسخ می‌دهند. بفهمند که پاسخ مردم ایران به فشار و تحریم منفی است. مردم ایران به احترام و تکریم پاسخ مثبت می‌دهند و در برابر تحریم مقاومت می‌کنند.وی ادامه داد: بعضی وقت‌ها احساس می‌کنید در دو یا سه مذاکره یک موضوع را تکرار می‌کنیم، تکرار در مذاکره بد نیست، باید زنگاری را که براثر سال‌ها کج فهمی در بین جامعه سیاسی آمریکا نسبت به ایران ایجاد شده را رفع کنیم. به همه این دلایل است که شاید در چند روز آخر دیدید بیشتر مذاکرات با طرف آمریکایی‌ بود.*پیشنهاداتی که به کری داده شدرئیس دستگاه دیپلماسی در خصوص پیشنهادات ایران به آمریکا که به کری داده شده، گفت:‌ پیشنهادها این است که چگونه می‌توان بدون خیالبافی و فراموش کردن واقعیات مبنی بر اینکه ایران می‌تواند سانتریفیوژ بسازد، به نتیجه رسید. وقتی می‌دانید ایران توان تولید ده‌ها سانتریفیوژ را در روز دارد، بی معنی می‌شود که راجع به تعداد صحبت کرد. باید راجع به این صحبت کرد که چگونه می‌توان اطمینان حاصل کرد که اورانیومی که به سه و نیم درصد تبدیل می‌شود در همان حد می‌ماند و بعد به سوخت تبدیل می‌شود.ظریف اضافه کرد: ما یک سقف زمانی سوم آذر ماه را داریم و برای اینکه به نتیجه برسیم باید مرحله اول را با فاصله کوتاهی طی کنیم. کاری که در وین 5 و بخصوص در وین 6 صورت گرفت این بود که در وین 6 ما متن را تمیز کردیم، اگر امروز روی موضوعات اساسی توافق پیدا کنیم، یک متن آماده‌ای داریم که فقط باید توافقات را وارد آن کنیم و به نتیجه برسیم اما اگر همان متن آماده را به نهایی کردن برسانید مدتی طول می‌کشد. ضرورت دارد طرف مقابل روی همه راهکارها و نه مواضع فکر کند. ما راهکارهایی پیشنهاد کردیم الزاما موضع ما نیست، راهکارهایی است که برخی دانشمندان مطرح می‌کنند که به نتیجه برسیم.وی ادامه داد:‌ ما کشوری هستیم که حرف علمی و منطقی می‌زنیم و براساس قانون و حقوق بین‌الملل صحبت می‌‌کنیم و راهکارهایی که ارائه می‌دهیم بر همین مبناست. آنها می‌توانند فکر کنند راهکار پبشنهاد و یا راهکارهای ما را بررسی کنند. تمام راهکارهای ما منطقی، علمی و آزمون شده است که اثبات کند برنامه غنی سازی ایران و سایر برنامه هسته‌ای ایران، صلح‌آمیز است.وی درباره اینکه مذاکرات چهار ماه آینده هدفمند باشد؟ عنوان کرد: از ابتدا معتقد به مذاکره برای مذاکره نبودیم و معتقد بودیم مذاکره باید برای رسیدن به هدف باشد. شاید برخی در طرف مقابل فکر می‌کردند اگر مذاکرات را در روزهای آخر ادامه دهند می‌توانند به نتایج مدنظرشان برسند. ما انعطاف روی حقوقمان نداریم، ولی انعطاف روی راهکار داریم. چیزی که در مذاکره مهم است این است که نمودار رفتاری صحیحی از خود نشان دهید که طرف مقابل احساس غلط نکند.ظریف با بیان اینکه یک تصوری در غرب شکل گرفته که مبتنی بر چارچوب‌های شرق شناسانه کاملا استعماری بود،‌گفت: ما این تصورات را کاملا شکستیم. ما حرف را با منطق شروع می‌کنیم. الان برای چهار ماه آینده انواع مذاکرات را پیش بینی کردیم اعم از دوجانبه،‌چند جانبه، کارشناسی و .. فرصت مجمع عمومی هم وجود دارد و قبل از آن باید آمادگی‌ها فراهم شود. فعلا همه هیات‌ها در مرحله فکر کردن هستند، فکر کردن یکی از پیش نیازهای این کار است. با توجه به آنچه روی میز است و طرف مقابل باید براساس واقعیات اقدام کند.رئیس دستگاه دیپلماسی درباره همکاری‌های ایران با آژانس خاطرنشان کرد:‌ آژانس دو کار در این شش ماه کرده یکی اینکه راستی آزمایی کند که آنچه ایران در ژنو تعهد داده بود عمل کند. ذخایر اورانیوم غنی شده ما از ابتدای ژنو تا پایان چهار ماه آینده اضافه نمی‌شود و کم هم نخواهد شد. هر چه اضافه کنیم به اکسید تبدیل می‌کنیم. یک رشته اتهاماتی بود که علیه ایران مطرح کرده بودند که بی اساس است. با آژانس براساس چارچوبی توافق کردیم که کار کنیم. مواردی که تا الان بوده حل و فصل کردیم و اتهامات مطرح شده بی مورد است.وی افزود: ایران برنامه‌اش صلح‌آمیز است و ابهامات ایجاد شده براساس اطلاعات نادرست است و به راحتی این ابهامات قابل حل و فصل است به شرط اینکه هدف حل و فصل باشد.*دور بعدی مذاکرات اوایل سپتامبر اما هنوز مکان مشخص نیستوی درباره دور بعدی مذاکرات گفت: برای مذاکرات جانبی برنامه داریم. دور بعدی مذاکرات در اوایل سپتامبر است ولی درباره مکان آن تصمیم گیری نشده است.وی در خصوص جنایات صهیونیست‌ها در غزه گفت:‌ این جنایات نشانگر مقاومت مردم فلسطین و از طرف دیگر نشانگر عدم پایبندی رژیم صهیونیستی به ضوابط و مقررات بین‌المللی است و در کنارش نشانگر کم کاری و اهمال شورای امنیت در رعایت حقوق مردم فلسطین است.ظریف افزود: روز قدس یادگار امام یکی از بهترین نمونه‌های حمایت جهانی از آرمان فلسطین و احقاق حقوق مردم فلسطین است که ده‌ها سال توسط رژیم صهیونیستی سرکوب شده است. امروز شاهد مجازات جمعی هستیم و حمله و مجازات جمعی کودکان و ... نیاز به محکومیت بین‌المللی و حمایت از مردم فلسطین دارد و باید همه سازمان‌های بین‌المللی برای حمایت از مردم فلسطین و پایان دادن به جنایات رژیم صهیونیستی همصدا شوند.
                ای لولی بربط زن ! تو مست تری یا من ................ ای پیش چو تو مستی، افسون من افسانه ( مولانا )

                نظر

                • ایرج اکبری
                  عضو فعال
                  • Dec 2011
                  • 10934

                  #9323
                  پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                  هارف: گزارش آژانس نشان‌دهنده پایبندی ایران به تعهداتش است

                  چهارشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۹

                  سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در مورد گزارش 20 ژوئیه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: گزارش آژانس تأیید می‌کند که ایران به تمام تعهداتش بر اساس برنامه اقدام مشترک عمل کرده است.

                  به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ماری هارف، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشست خبری روزانه خود در مورد گزارشی که در آن ادعا شده بود آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص همکاری ایران با تحقیقات آژانس نگران است، گفت: این مسئله‌ از مذاکرات هسته‌ای ایران جدا است. ابتدا بیایید در مورد گزارش 20 ژوئیه آژانس صحبت کنیم که در آن تأیید شده است ایران به چهار اقدام مورد توافق در برنامه اقدام مشترک عمل کرده است. بنابراین آژانس اکنون پس از فرصت شش‌ماهه توافق اولیه ژنو تأیید کرده است که ایرانی‌ها به تعهدات خود در برنامه اقدام مشترک عمل کرده‌اند.

                  سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا افزود: مسلما" نگرانی‌هایی در مورد همکاری مستقیم ایران با آژانس وجود دارد که از روند مذاکرات گروه 1+5 جدا است. ما با آژانس نگرانی‌های مشترک داریم که سبب شده ما برای دستیابی به یک توافق جامع پای میز مذاکره بنشینیم.

                  وی تأکید کرد: ما می‌دانیم که ایران باید همکاری بیشتری با آژانس داشته باشد.

                  هارف همچنین در پاسخ به سوالی در مورد وجود نگرانی‌های مشترک میان آمریکا و آژانس درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران اعلام کرد: ما به طور قطع نگرانی‌های مشترک داریم اما گفته‌ایم که در اتاق مذاکره پیشرفت‌هایی به دست آورده‌ایم. اگر به صحبت‌های وزیر امور خارجه در وین دقت کنیم که گفته بود هنوز اختلافات اصلی به قوت خود باقی است، به راحتی به این نتیجه می‌رسیم که چرا ما گفته‌ایم نیازمند زمان بیشتر برای بررسی این موضوع هستیم.

                  سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه تأیید کرد که تمام آن مقدار از سرمایه بلوکه شده ایران که بر اساس برنامه اقدام مشترک باید در طول شش ماه گذشته آزاد می‌شده به ایران پرداخت شده است.

                  وی در این باره گفت: همان طور که می‌دانید مسلم است که ما این پول را در اختیار نداریم. این پول در جای دیگری نگهداری می‌شود. بنابراین ما کاری را که باید انجام می‌دادیم به پایان رسانده‌ایم و اکنون ایران است که باید مشخص کند این پول را چگونه می‌خواهد پس بگیرد.

                  هارف متذکر شد: ما این پول را آزاد کرده‌ایم و در نتیجه آن چه باید را انجام داده ایم.

                  وی در سخنانش تأکید کرد که ایران به تمام تعهداتش طبق برنامه اقدام مشترک عمل کرده که به تأیید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رسیده است.

                  سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا علاوه بر این در مورد 2.8میلیارد دلار دیگر از سرمایه بلوکه شده ایران که طبق تمدید مذاکرات قرار است تا چهار ماه آینده به این کشور پرداخت شود، گفت: این 2.8 میلیارد دلار دقیقا مشابه همان میزانی است که ایران در شش ماه گذشته دریافت کرده است. بنابراین آنها چیز بیشتری دریافت نمی‌کنند. اگر شما 2.8 میلیارد را با میزان پولی که ایران در طول شش ماه دریافت کرده مقایسه کنید می‌بینید که کاملا برابر است.

                  وی بیان کرد: ایران در ازای آزادسازی این میزان از سرمایه اش قرار است بخش دیگری از ذخیره اورانیوم غنی شده 20 درصدی خود را به صفحه‌های سوخت مناسب برای راکتور تحقیقاتی تهران تبدیل کند و تا آنجایی که من می‌دانم این پول قرار است به صورت ماهانه به ایران بازگردانده شود.

                  هارف همچنین گفت: تمام آن چه که آنها موظف بودند طبق برنامه اقدام مشترک به آن عمل کنند این بود که برنامه هسته‌ای خود را گسترش ندهند بنابراین تمام چیزهایی که تاکنون به آن متعهد بوده‌اند به قوت خود باقی است. انها نمیتوانند تجهیزات جدیدی در راکتور اراک نصب کنند و بنابراین تمام کارهایی که تاکنون نمی‌توانستند انجام دهند به همان شکل باقی خواهد ماند.

                  وی یادآور شد: علاوه بر این ایرانی‌ها متعهد شدند که 25 کیلوگرم دیگر از اورانیوم خود با غنای 20 درصد را به صفحه‌های سوخت تبدیل کنند که از نظر ما گام بسیار مهمی است و ما نیز در ازای آن قرار شده تا این بخش از سرمایه ایران را آزاد کنیم.

                  سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در مورد چگونگی برگزاری نشست‌های آتی ایران و گروه 1+5 در طول چهار ماه آینده اظهار کرد: من فکر می‌کنم چهار ماه آینده ترکیبی از دیدارهای گروه 1+5 و اتحادیه اروپا با ایرانی‌ها همان‌گونه که پیش از این داشته‌ایم باشد.

                  همچنین شامل دیدارهای دوجانبه مستقیم با ایرانی‌ها و نشست ‌ها کارشناسی خواهد بود. بنابراین من فکر می‌کنم دیدارهای ما در طول چهار ماه آینده ترکیبی از اینها است.

                  هارف در مورد زمان برگزاری این نشست‌ها تشریح کرد: ما به طور قطع ماه اوت را تعطیل نکرده‌ایم اما زمان برگزاری دور بعدی مذاکرات هنوز مشخص نیست.

                  انتهای پیام
                  كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                  نظر

                  • مخبرالدوله
                    عضو فعال
                    • May 2012
                    • 5228

                    #9324
                    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                    برژنسکی یکی از بزرگترین تحلیلگران سیاسی امریکا معتقد استکه حمله اخیر اسراییل به غزه باعث انزوای بیشتر
                    سیاسی اسراییل در سطح بین المللی خواهد شد.....
                    این انزوا در تقویت تعامل ایران و غرب در موضوع هسته ایی حتما موثر خواهد بود...
                    آخرین ویرایش توسط مخبرالدوله؛ 2014/07/24, 04:59.

                    مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

                    نظر

                    • Hessam
                      عضو فعال
                      • Aug 2012
                      • 1240

                      #9325
                      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                      ایران و ۱+۵ در وین ۶ بر سر چه به توافق رسیدند
                      براساس توافق صورت گرفته در وین ۶ درباره تمدید چهار ماهه مذاکرات، قرار است اولین قسط از درآمدهای بلوکه شده ایران حاصل از فروش نفت، دهم مرداد ماه به حساب ایران واریز ‌شود.
                      کد خبر: ۴۱۹۱۷۰
                      تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۴ - 24 July 2014
                      براساس توافق صورت گرفته در وین ۶ درباره تمدید چهار ماهه مذاکرات، قرار است اولین قسط از درآمدهای بلوکه شده ایران حاصل از فروش نفت، دهم مرداد ماه به حساب ایران واریز ‌شود.

                      به گزارش خبرگزاری فارس، تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران به منظور شرکت در ششمین دور مذاکرات ایران و گروه 1+5 درباره راه‌حل جامع هسته‌ای 11 تیر ماه به وین سفر کرد و بیش از دو هفته به رایزنی با گروه 1+5 پرداخت و پس از آنکه روشن شد رسیدن به توافق نهایی تا موعد مقرر (20 جولای ) 29 تیر مقدور نیست، جمهوری اسلامی ایران و کشورهای 1+5 تصمیم به تمدید دوره گام اول برنامه اقدام مشترک ژنو گرفتند و پس از رایزنی‌های فشرده‌ای که از روز پنجشنبه 26 تیرماه در خصوص تمدید مذاکرات با رایزنی ظریف و اشتون آغاز شد و در ادامه به رایزنی‌های دوجانبه با آمریکایی‌ها منجر شد، بالاخره در ساعت 30 دقیقه بامداد روز شنبه 28 تیر ماه در شهر وین در خصوص تمدید توافقنامه ژنو برای چهار ماه به توافق دست یافتند.

                      سید عباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای پس از اعلام رسمی تمدید 4 ماهه مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 درباره راه‌حل جامع در جمع خبرنگاران عنوان کرد: حدود 18 روز در وین کار فشرده‌ای داشتیم و هدف این بود تا 20 ژولای (یکشنبه) به توافق نهایی دست یابیم، ولی اختلافات عمیقی در خصوص مسائل مختلف موضوع مذاکره وجود دارد.در بعضی از موضوعات پیشرفت داشتیم و در برخی از موضوعات پیشرفتی نداشتیم.

                      عراقچی با اشاره به نگارش متن توافقنامه در این دوره گفت: پیشرفت خوبی از لحاظ متن داشتیم ولی از لحاظ محتوا کماکان اختلافات باقی است. همانطور که قبلا گفته شده بود 60 الی 65 درصد متن آماده شده ولی 35 درصد باقیمانده شامل مسائل کلیدی می‌شود که از نظر محتوایی بیش از 80 درصد متن را تشکیل می‌دهد.

                      عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای ادامه داد: با توجه به اینکه در مذاکرات قادر نشدیم اختلافات را برطرف و مواضعی که داشتیم هنوز با مواضع آنها فاصله زیادی دارد. راه‌حل هایی که ارائه شد نتوانست این فاصله را پر کند اما همه از اینکه فضای مذاکرات، فضای سازنده‌ای هست و از اینکه اراده جدی در همه طرف‌ها برای رسیدن به راه‌حل هست به این نتیجه رسیدند که مذاکرات باید ادامه یابد.

                      وی خاطرنشان کرد: ما نتوانستیم به ضرب الاجل 29 تیر ماه برسیم و توافق را نهایی کنیم، ولی همه اتفاق نظر داشتند که در شرایط و فضای فعلی باید مذاکره ادامه یابد و برای ادامه مذاکره البته منعی نداشتیم و 29 تیر آخر مهلت مذاکراتی ما نبوده است. آنچه در توافقنامه ژنو به عنوان مهلت مذاکرات تعیین شده یک سال از زمان تصویب توافقنامه ژنو است (24 نوامبر 2014) و به طور طبیعی مهلت مذاکره داریم. اگر گام اول تمدید نمی‌شد، تحریم‌ها باید به سر جای خود برمی‌گشت و ایران ملزم به رعایت تعهدات خود نبود و می‌توانست برنامه خود را شروع کند.در سه روز آخر وقتی به این جمع بندی رسیدیم که رسیدن به توافق تا 20 ژولای عملی نیست، بحث‌ها را به سمت تمدید گام اول بردیم.

                      وی اضافه کرد: تصمیم گرفته شد تمدید گام اول به مدت چهار ماه تا 24 نوامبر باشد و گام اول توافق ژنو برای چهار ماه دیگر تمدید شد. بدین معنا که همه تعهداتی که طرفین در توافق ژنو قبول کرده بودند به مدت چهار ماه ادامه می‌یابد و همه تحریم‌هایی که بر اثر توافق ژنو تعلیق شده بود طی چهار ماه آینده کماکان تعلیق خواهد بود و همه اقداماتی که ما تعهد کرده بودیم انجام ندهیم در چهار ماه آینده به همان ترتیب خواهد بود.

                      به گزارش فارس و آنگونه که عراقچی عنوان کرده بود مذاکرات فشرده‌ای در خصوص شرایط و چگونگی این تمدید صورت گرفت و نهایتاً یک سند توضیحی یک صفحه‌ای به صورت غیر رسمی (non-paper) آماده شد که طی آن طرفین نحوه تمدید دوره گام اول توافق ژنو را بیان کرده‌اند.

                      علاوه بر این دولت آمریکا متعهد شده است با همان شرایط و ضوابط تفاهم ژنو که در واقع آزادسازی مبلغ 4.2 میلیارد دلار را در مقابل رقیق سازی و اکسیدسازی مواد 20 درصد مقرر ساخته بود، این بار مبلغ 2 میلیارد و 800 میلیون دلار از دارایی‌های مسدود شده جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور را ظرف این چهار ماه آزاد کند.

                      معاون وزیر خارجه ایران در این باره گفته بود: مذاکرات فشرده‌ و بحث‌های عمیقی در این زمینه صورت گرفت و نهایتا مقرر شد آن مبلغ پرداخت شود و قرار شد در 4 ماه آینده 2 میلیارد و 800 میلیون دلار، در 6 قسط به حساب بانک مرکزی واریز شود؛ 4 قسط 500 میلیون دلاری و دو قسط 400 میلیون دلاری.

                      خبرنگار فارس مطلع شد که این مبلغ در شش قسط 500 میلیون دلاری و دو قسط 400 میلیون دلاری، در فواصل زمانی تقریباً هر سه هفته یک بار به شرح زیر پرداخت خواهد شد:

                      * قسط اول : 500 میلیون دلار در روز 10 مرداد 1393 (اول اوت 2014)

                      * قسط دوم: 500 میلیون دلار در روز 3 شهریور 1393 (25 اوت 2014)

                      * قسط سوم: 400 میلیون دلار در روز 26 شهریور 1393 (17 سپتامبر 2014)

                      * قسط چهارم 500 میلیون دلار در روز 18 مهر 1393 (10 اکتبر 2014)

                      * قسط پنجم : 500 میلیون دلار در روز 12 آبان 1393 (3 نوامبر 2014)

                      * قسط ششم : 400 میلیون دلار در روز 2 آذر 1393 (23 نوامبر 2014)

                      براساس این گزارش، در این سند Non- Paper مقرر شده است که دو طرف به اجرای مؤثر و به موقع اقدامات مندرج در برنامه اقدام مشترک همچنان ادامه دهند.

                      آنگونه که خبرنگار فارس مطلع شده، آمریکا در این سند توضیحی پذیرفته است که پرداخت به موقع این مبالغ را به نحوی ممکن کند که از بروز اشکالات و تأخیراتی که در شش ماهه گذشته رخ داده بود خودداری شود.

                      علاوه بر این کشورهای اروپایی و آمریکا پذیرفتند که در اجرای مؤثرتر لغو تحریم‌های بیمه، شرایطی را در نظر بگیرند که با توجه به کوتاه بودن تمدید چهار ماهه تفاهم ژنو، چنانچه خسارتی در طول دوره چهار ماهه رخ دهد، پرداخت مربوطه بعد از چهار ماه نیز بتواند صورت گیرد. این تـعهد جدیـد از سوی آمریکا اطمینان خاطر بیشتری برای شرکت‌های بیمه‌گذار، به خصوص برای بیمه حمل و نقل دریایی از جمله بیمه نفتکش‌ها برای حمل نفت ایران، ایجاد خواهد کرد و برخی از تردیدهای آنها را پوشش خواهد داد.

                      براساس این سند توضیحی، جمهوری اسلامی ایران نیز اعلام کرده است که برنامه از پیش طراحی شده خود را برای تهیه سوخت راکتور تحقیقاتی تهران ادامه خواهد داد و به طور مشخص 25 کیلو از اکسید 20 درصد خود را به صفحه‌های سوخت برای مصرف راکتور تحقیقاتی تهران تبدیل خواهد کرد.

                      ایران همچنین براساس برنامه طراحی شده خود، مواد غنی شده زیر 2 درصد خود را، که اضافات ناشی از فرآیندهای ناقص قبلی می‌باشد، به هگزافلوراید اورانیوم طبیعی برخواهد گرداند تا آماده غنی سازی مجدد شوند.

                      براساس این سند توضیحی یک صفحه‌ای غیر رسمی (non-paper) دو ابهام مشخص در اجرای توافق ژنو که نسبت به نحوه دسترسی آژانس به کارگاه‌های ساخت قطعات و نیز تولید سانتریفیوژهای جدید بود نیز در این سند توضیحی، به گونه‌ای که هیچ تعهدی فراتر از توافق ژنو برای جمهوری اسلامی ایجاد نکند، مرتفع شده است.

                      لازم به ذکر است روز یکشنبه 29 تیر ماه شش ماه اول گام نخست‌ توافقنامه ژنو پایان یافت و در همان روز آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با صدور گزارشی تأیید کرد که ایران تمامی تعهدات خود براساس توافق ژنو را انجام داده است.

                      مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه نیز امروز (چهارشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران از پرداخت هشتمین قسط مربوط به توافقنامه ژنو خبر داد.

                      آنگونه که ایران و 1+5 در وین 6 توافق کردند قرار شد تا دو سه هفته در پایتخت‌ها به بررسی پیشنهادات مطرح شده بپردازند و به گفته افخم در طی چهار ماه آینده پیش‌بینی‌ها اینگونه است که در سطح رؤسای گروه‌های مذاکره کننده، کارشناسان و معاونان دیدارهایی انجام شود که برنامه نهایی زمان و مکان آن هنوز مشخص و نهایی نشده البته اوایل سپتامبر اولین دور از مذاکرات پیش‌بینی شده است.

                      سخنگوی وزارت خارجه عنوان کرد: ااولین دیدارها در سطح گروه‌های کارشناسی خواهد بود، حتی شاید زودتر از اوایل سپتامبر این رایزنی‌ها انجام شود. طرفین توافق کردند که حدود دو تا سه هفته وقفه ایجاد شود و شروع مجدد کار نیازمند تماس‌هایی است که در جدول کاری آقای عراقچی و خانم اشمیت وجود دارد و جزئیات بیشتر از اینکه در چه سطحی و چه زمان و محلی این گفت‌وگوها برگزار شود، اعلام خواهد شد.

                      وزرای خارجه ایران و گروه 1+5 به همراه کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در تاریخ سوم آذر ماه 1392 بعد از سه دور مذاکره در شهر ژنو درباره برنامه هسته‌ای ایران به توافقی تحت عنوان «برنامه اقدام مشترک» دست یافتند که این توافقنامه در سی ام دی ماه 1392 وارد مرحله اجرا شد و از بعد از آن بود که ایران و 1+5 شش بار در شهر وین درباره راه‌حل جامع هسته‌ای به گفت‌وگو نشستند که آخرین دور آن (وین 6) 30 دقیقه بامداد روز شنبه پایان یافت و در وین 5 کار نگارش متن پیش نویس توافقنامه جامع آغاز و در وین شش 60 تا 65 درصد از متن که هشت تا 9 صفحه است و ضمایم آن بیش از متن است، به نگارش درآمد ولی کماکان اختلافات عمده در خصوص میزان غنی سازی، تحریم‌ها، راکتور آب سنگین اراک و بازه زمانی وجود دارد.

                      نظر

                      • Hessam
                        عضو فعال
                        • Aug 2012
                        • 1240

                        #9326
                        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                        تلاش جمهوری‌خواهان آمریکایی برای ضربه زدن به مذاکرات هسته‌ای
                        همان گونه که انتظار می‌رفت، با تمدید دوره زمانی مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+ ۵ به مدت چهار ماه دیگر، بار دیگر عناصر تندرو و جنگ‌طلب در آمریکا، فعالیت‌های خود را برای جلوگیری از دستیابی به هر گونه توافق میان دو طرف آغاز کرده‌اند. در همین راستا و در ادامه مجموعه طرح‌های ارائه شده، طرح جدیدی دربردارنده برخی شروط جدید برای توافق هسته‌ای، در سنای آمریکا مطرح شده است.
                        کد خبر: ۴۱۹۱۴۸
                        تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۰ - 24 July 2014
                        تلاش جدید جمهوری‌خواهان آمریکایی برای ضربه زدن به مذاکرات هسته‌ای
                        ‌همان گونه که انتظار می‌رفت، با تمدید دوره زمانی مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+ ۵ به مدت چهار ماه دیگر، بار دیگر عناصر تندرو و جنگ‌طلب در آمریکا، فعالیت‌های خود را برای جلوگیری از دستیابی به هر گونه توافق میان دو طرف آغاز کرده‌اند. در همین راستا و در ادامه مجموعه طرح‌های ارائه شده، طرح جدیدی دربردارنده برخی شروط جدید برای توافق هسته‌ای، در سنای آمریکا مطرح شده است.

                        به گزارش «تابناک»، نمایندگان جمهوری‌خواه کنگره آمریکا، خواستار ایفای نقش گسترده‌تر کنگره در هر گونه توافق هسته‌ای میان ایران و غرب در موضوع هسته‌ای شده‌اند.

                        در این زمینه، چهار تن از سناتورهای آمریکایی، طرحی را تدوین کرده‌اند که باراک اوباما، رئیس جمهور این کشور را وادار می‌سازد، هر گونه توافق هسته‌ای حاصل شده با ایران را برای تأیید نهایی در اختیار کنگره بگذارد.

                        خبرگزاری فرانسه با انتشار این خبر، به نقل از سناتور مارکو روبیو می‌نویسد: «هرگونه توافق نهایی در این موضوع، باید از سوی کنگره ‌بازبینی و‌ در اختیار این نهاد گذاشته شود و کنگره نیز باید این توانایی را داشته باشد که آن را ‌بازنگری کند».

                        وی مدعی شده فراهم نشدن چنین امکانی سبب می‌شود، ایالات متحده از یک «توافق وحشتناک» که می‌تواند آمریکایی‌ها را به خطر بیندازد، آسیب ببیند.

                        بر پایه طرح جدید مطرح ‌در سنا، تمدید دوباره مذاکرات هسته‌ای با ایران ممنوع می‌شود؛ در صورتی که ثابت شود ایران در زمینه انجام تعهدات خود در هر گونه توافق آتی، طرف مقابل را «فریب داده»، همه تحریم‌های لغو شده از نو برقرار ‌و نیز در صورتی که اکثریت دو سوم نمایندگان سنا علیه توافق نهایی رأی دهند، از اجرای آن جلوگیری می‌شود.

                        «باب کورکر»، سیاستمدار جمهوری‌خواه عضو کمیته روابط خارجی سنا ـ که از طراحان اصلی تحریم‌های ایران نیز به شمار می‌رود ـ ضمن حمایت از این طرح جدید مدعی شده، وی از مذاکرات حمایت می‌کند و امیدوار است، این مذاکرات به نتیجه برسد؛ اما در صورتی که دو طرف به توافق برسند، جزئیات این توافق باید آشکارا شود.

                        وی گفته، چنین توافقی باید ‌کامل ‌سنجیده و مشخص شود، ‌آیا تأمین کننده منافع آمریکا هست یا خیر.

                        «لیندسی گراهام»، از دیگر سناتورهای حامی طرح نیز گفته: «توافق تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای»، مهم‌ترین تصمیم سیاست خارجی آمریکا در چندین دهه است.
                        وی با اشاره به اینکه کنگره نقش اصلی را در وضع تحریم‌های اقتصادی علیه ایران داشته، گفته همین نهاد نیز باید درباره اینکه توافق نهایی به اندازه کافی قوی هست که به برداشته شدن تحریم‌ها منجر شود یا خیر، اظهار‌نظر کند.

                        گفتنی است، بیشتر اعضای مجلس نمایندگان آمریکا ‌اوایل ماه جاری میلادی، با فرستادن نامه‌ای به باراک اوباما، درخواست‌های مشابهی را مطرح کرده و گفته بودند، هر گونه برداشته شدن کامل تحریم‌ها، نیازمند تأیید کنگره خواهد بود.

                        نظر

                        • hamidirche
                          عضو عادی
                          • Jan 2014
                          • 120

                          #9327
                          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                          دوستان نظرشون راجع به این خبر چیه؟
                          ناگفته هایی از توافق ایران و آمریکا در وین
                          با وجود این تحلیل های رسانه، اما برخی از محافل خبری تحلیل دیگری از تمدید مذاکرات دارند؛ آنها معتقدند ایران و آمریکا در وین، برای توافق نهایی، توافق کردند اما دو مسئله باعث شد تا آمریکا زمان بیشتری را برای انجام توافق نهایی از ایران درخواست کند.
                          موضوع اول طرح وزیر امور خارجه کشورمان به گروه ۱+۵ بود که در مصاحبه با روزنامه نیویورک تایمز از آن رونمایی شد. رونمایی از این طرح باعث شد آقای دکتر ظریف آخرین پیشنهاد هسته ای خود به جان کری را ارائه کند. مذاکرات تمدید شد تا جان کری این پیشنهاد را به آمریکا منتقل کند؛ پیشنهادی که به گفته این محافل خبری حاوی موارد ذیل است:
                          ۱- محدود شدن طول گام نهایی به ۳-۷ سال
                          ۲- محدود ماندن تعداد سانتریفیوژهای عملیاتی ایران به میزان فعلی (حدود ۸۰۰۰ ماشین نسل اول)
                          ۳- تبدیل شدن تمامی مواد ۵ درصدی جدیدی که تولید می شود به اکسید
                          ۴- تعهد به عدم غنی سازی بالای ۵ درصد
                          ۵- تبدیل تدریجی ماشین های نسل اول به ماشین های نسل بالاتر در طول گام نهایی بدون افزایش سقف SWU
                          6- پذیرش این موضوع از سوی ۱+۵ که پس از طی شدن زمان گام نهایی ایران بتواند بدون محدودیت تا ۱۹۰ هزار SWU غنی سازی کند.
                          ۷- پذیرش شفافیت پروتکلی
                          این محافل خبری حتی معتقدند که در روزهای آخر مذاکرات در وین نیز توافقی میان ایران و آمریکا با توجه پیشنهاد جدید ظریف صورت گرفته است که مهم ترین بخش آن مربوط به لغو تحریم هاست؛ آمریکا لغو تحریم ها در قالب بسته بندی تحریم ها را پیشنهاد کرده است در آن تحریم ها با توجه به بخش های مختلف طی زمان لغو خواهد شد مثلاً لغو تحریم های مربوط به بیمه از هم اکنون آغاز شده است. اوباما در این خصوص محدوده زمانی دو و نیم سال را برای لغو تحریم ها پیشنهاد کرده است اما ایران با لغو کامل تحریم ها در محدوده زمانی حداکثر تا ۱ سال موافقت کرده است.
                          در مورد ادامه غنی سازی ایران برای رسیدن به ۱۹۰ هزار SWU نیز توافق شده که ایران از سال ۲۰۲۱، غنی سازی خود را بر رسیدن به این مقدار انجام دهد.
                          همچنین در این توافق دو جانبه، ایران پروتکل الحاقی را پذیرفته است.
                          موضوع دوم که باعث شده با وجود این توافقات دو جانبه میان ایران و آمریکا، مذاکرات تمدید شود، مربوط به نقش آژانس در توافق نهایی است. آمریکا معتقد است که آژانس باید ابعاد نظامی پرونده توافق نهایی را گارانتی کند. دیدار ظریف با آمانو در روز آخر مذاکرات نیز در همین خصوص بوده است. منبع : خبرگزاری قطره

                          به نظر من اگر واقعا ایران همچین پیشنهاداتی داده باشه کاملا نرمش قهرمانانه به کار برده و بهترین موقعیت هست برای توافق خودم فکر نمیکردم که ایران اینقدر انعطاف نشون بده فکر کنم خوشحالی جان کری و کاخ سفید هم از این بابت بوده البته از صحت خبر کاملا مطمئن نیستم



                          نظر

                          • نجاT...
                            عضو فعال
                            • Dec 2013
                            • 2639

                            #9328
                            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                            دیدار هیات بازرگانی ایتالیا با رئیس دفتر رئیس‌جمهور
                            صبح امروز اعضای هیات بازرگانی ایتالیا در کاخ سعدآباد با محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس‌جمهور دیدار و گفت‌وگو کردند.
                            انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

                            نظر

                            • لولی بربط زن
                              عضو فعال
                              • Nov 2013
                              • 1862

                              #9329
                              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                              کد خبر: ۱۲۸۷۰۸
                              تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۶
                              تعداد بازدید: ۱۳۸

                              صفحه نخست » اقتصادی



                              نشریه کانادایی گلوب اند میل در گزاشی تحت عنوان "منفی بافان را نادیده بگیرید، توافق هسته ای نزدیک است" نوشت: ایران و 1+5 بر روی تمدید مذاکرات هسته ای به توافق رسیدند. تا این لحظه، مذاکرات با پیشرفت مواجه بوده، با این حال اختلافاتی بر سر برخی مسائل مهم وجود دارد که حل آنها تا ماه نوامبر امکان پذیر است.


                              به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، حتی پیش از تمدید مذاکرات، همه می دانستند که مخالفان، رادیکال ها و محافظه کاران با دیپلماسی مخالفت کرده و ادعای پیروزی کردند.


                              چالش نخست طرفین مذاکرات هسته ای مدیریت انتظارات است. ایران و آمریکا باید محافظه کاران داخلی را در مورد مزایای ادامه مذاکرات قانع کنند. اوباما رئیس جمهور آمریکا باید کنگره ای که به دنبال تحریم های بیشتر علیه ایران است را محدود کند.


                              اوباما باید مجددا لایحه تحریم ها را وتو کند. با این حال چهارماه زمان زیادی برای کنگره در جهت تصویب این لایحه نیست.


                              پنج بعلاوه یک خواستار کاهش ظرفیت غنی سازی ایران شده است. ایران در مقابل بر حقوق قانونی خود برای غنی سازی اورانیوم تاکید می کند.


                              مسئله ی اصلی ماجرای «زمان گریز» است که اشاره به میزان زمانی دارد که ایران می تواند اورانیوم با غنای بالا به منظور ساخت سلاح هسته ای، تولید کند.


                              این اصطلاح از مذاکرات کنار شده است. با این حال حدود برنامه هسته ای ایران موضوع بحث مذاکرات رسمی است. ایران در حال حاضر 19 هزار تا 22 هزار سانتریفیوژ دارد.


                              مذاکره کنندگان پنج بعلاوه یک با تمرکز بر روی سانتریفیوژها دچار اشتباه شده اند چراکه این اقدام معیار اشتباهی برای یک توافق خوب است.


                              اکثر کارشناساس کنترل تسلیحات و عدم تکثیر تسلیحات هسته ای متفق القولند که تنها راستی آزمایی می تواند در مسئله ی ایران راهگشا باشد.


                              اکنون، تاسیسات ایران در نطنز و فردو روزانه مورد بازرسی قرار می گیرند و در چنین شرایطی امکان «گریز» نیست.


                              هرگونه توافق نهایی با ایران نیازمند آن است که تمامی طرفین تردیدها را کنار بگذارند. غرب باید بپذیرد که ایران اگر می خواست، می توانست سلاح هسته ای تولید کند.


                              واشنگتن باید در آینده از اقداماتی که به مذاکرات هسته ای ضرب می زند جلوگیری کند.


                              غرب باید بداند که ایران توافقی که حق این کشور برای انرژی صلح امیز هسته ای را انکار می کند را نمی پذیرد.
                              ای لولی بربط زن ! تو مست تری یا من ................ ای پیش چو تو مستی، افسون من افسانه ( مولانا )

                              نظر

                              • وحید 20
                                ستاره‌دار(98)
                                • Mar 2011
                                • 29911

                                #9330
                                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                                نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا:
                                تنها یک روز پس از آنکه آژانس انرژی اتمی اعلام کرد ایران به تعهدات خود در توافقنامه ژنو عمل کرده است، لوئیس گومرت عضو مجلس نمایندگان آمریکا خواستار بمباران ایران شد.
                                پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : را استوری نوشت: تنها یک روز پس از آنکه آژانس انرژی اتمی اعلام کرد ایران به تعهدات خود در توافقنامه ژنو عمل کرده است، لوئیس گومرت عضو مجلس نمایندگان آمریکا خواستار بمباران ایران شد.

                                به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، این نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا گفت: هم اکنون در اسرائیل نبردی برای صلح در جریان است، آنها از سوی حماس تحت فشار هستند!

                                وی افزود: زمان آن رسیده است که دیگر به کسی که هر نوع ارتباطی با حماس دارد یک سنت هم پول ندهیم.

                                وی در بخش دیگری گفت: زمان آن رسیده که تاسیسات هسته ای ایران را بمباران کنیم.

                                وی اضافه کرد: اگر ما ایران را متوقف نمی کنیم باید اجازه دهیم اسرائیل چنین کاری کند، یک دوست دوست دیگر را در معرض نابودی قرار نمی دهد.
                                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X