کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
مگر در مورد نتیجه مذاکرات یاسی گفته بودم که با تفاهم یا بی تفاهمش فرقی کند....همیشه گفتم طرف ایرانی برای اقتصاد پوکیده اش نیاز دارد....اگر نداشت روحانی را نمی اورد...
ملت میگفتند ما هیچ احتیاجی به نتیجه مذاکره نداریم !!!غرب نیاز دارد...حالا ببینند ....ظاهرا این بورس وال استریت است با تفاهم صف خرید شده؟ و قبلش از ترس...صف فروش بود....شاخص داو چقدر بالا رفت شاخص بورس تهران؟ اینها مشخص میکند چه کسی نیاز دارد....
از 19 هزار سانتریفیوژ ایران قرار است بیش از 15 هزارتایش پیچش باز شود!!!!انهم برای10 سال..پروتکل الحاقی پذیرفته شده....و....تازه همه اینها داده شده تا مگر اینکه اوضاع بشود شبیه سال 89 قبل تحریم....
بماند نه تنها حق غنی سازی 20درصد ندارد حق 5درصد غنی سازی هم ندارد فقط 3.7درصد میتواند غنی کند...
یعنی اینکه صبر کنیم سه هفته دیگر نفت شد 30دلار بعد بگوییم تاثیر 4هفته قبل حرف ظریف بوده!!!الان رهبر بیاید در تی وی بگوید اینها کوتاهی کردند در مذاکره همه در یک ثانیه صف فروش است...این یعنی تاثیر انی...نفت هم تاثیرش مثل همین حرف است از مذاکرات...عربستان متهم است 50دلار نفت را کم کرد اینقدر ادعا ندارد ایران داشته در نفت....
وقتی ملت هفته قبل بگویند چون نفت یک سنت کم شد یعنی مذاکره مثبت است و تاثیر انی مد نظرشان باشد الان باید هفته ها منتظر ماند!!!!
مذاکرات در زمان باز بودن بازارهای جهانی رخ داد و در ان بازه تمام شد رفت...دو هفته بعد فلان اتفاق بافتد....بعد بگوییم این تاثیر فلان امار اقتصادی استر الیا مثلا نیست تاثیر سخنان روحانی است!!!!
صدام زمانی در کویت نفت 8دلار را برد 40 دلار ولی بعدش یک دهه نفت برگشت 8دلار.....مهم قدرت دوام....کشور است نه یکی دو روز....حتی انهم در مورد تحرمی و برداشتن تحریم ایران رخ نداد
https://www.facebook.com/profile.php?id=10001066806953
tom cruise in face book
اگر این متن تفاهم نامه یا برجام , با همین کیفیت به توافق تبدیل شود , بدون شک برنده بزرگ بازی اسرائیل و هم پیمانانش میباشند , ...قومی که خود را مظلوم نمایش داد و در عین حال توانست حداقل 50 سال ایران را به عقب نگه دارد , سوای از اینکه هویت و اخلاق را نیز از ایرانی ها گرفت ....و به این میگویند سیاست !
و این کیفیت و شعور قومی را نشان میدهد که با 30 میلیون جمعیت با نزدیک دو میلیارد مسلمان که حداقل 300 میلیون نفرشان بیخ گوشش هستند و مانند حیوانها همدیگر را پاره میکنند (چه برسد به قوم یهود) , طرف هستند ! و از خروس خوان صبح تا بوق سگ دیگران و اسرائیل را فحش و ناسزا میدهند....
.
اگر هم عقلانیت به ایران بازگشته باشد پیروزی دوم برای مردم ایران رقم خورده است تا شیر فهم شده باشند با جهالت و هوچیگری و بلوف زدن و هندوانه در زیر بغل نمیتوان حریف شعور و فهم و عقل جهانیان شد ! ...
بازی سیاست قواعد خاص خودش را دارد !
یعنی اینکه صبر کنیم سه هفته دیگر نفت شد 30دلار بعد بگوییم تاثیر 4هفته قبل حرف ظریف بوده!!!الان رهبر بیاید در تی وی بگوید اینها کوتاهی کردند در مذاکره همه در یک ثانیه صف فروش است...این یعنی تاثیر انی...نفت هم تاثیرش مثل همین حرف است از مذاکرات...عربستان متهم است 50دلار نفت را کم کرد اینقدر ادعا ندارد ایران داشته در نفت....
وقتی ملت هفته قبل بگویند چون نفت یک سنت کم شد یعنی مذاکره مثبت است و تاثیر انی مد نظرشان باشد الان باید هفته ها منتظر ماند!!!!
مذاکرات در زمان باز بودن بازارهای جهانی رخ داد و در ان بازه تمام شد رفت...دو هفته بعد فلان اتفاق بافتد....بعد بگوییم این تاثیر فلان امار اقتصادی استر الیا مثلا نیست تاثیر سخنان روحانی است!!!!
صدام زمانی در کویت نفت 8دلار را برد 40 دلار ولی بعدش یک دهه نفت برگشت 8دلار.....مهم قدرت دوام....کشور است نه یکی دو روز....حتی انهم در مورد تحرمی و برداشتن تحریم ایران رخ نداد
جالبتر اینکه زمانیکه نفت از 100 دلار اومد روی 40-50 دلار میگفتند این توطئه عربستان است برای کاهش قیمت نفت و ضربه زدن به ایران !
حالا خودشان چیزی را امضا می کنند که همه مدعی اند اگر اجرایی بشود نفت 50-60 دلاری فعلی می شود 25-30 دلار ! یعنی 50 درصد دیگر کاهش در قیمت نفت
تحقق منویات رهبری در بیانیه مشترک هستهای / نتیجه مذاکرات بیش از برد- برد بود
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بیانیه مشترک رسانهای ایران و گروه 1+5 تاکید کرد: متنی که دیشب قرائت شد، حاصل روزهای کاری متمادی وین، ژنو و لوزان بود که این متن برنامه جامع و راه های حل های اقدام مشترک را که قبلا تنظیم و توافق کرده بودند، به دست آورد.
عوض حیدر پور در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت با بیان اینکه متن مذاکرات، منویات رهبری را تامین کرد، توضیح داد: برداشت من این است که آنچه رهبر معظم انقلاب از تیم مذاکره کنند خواسته بودند تا همه موضوعات در یک جلسه و در یک برنامه کلی به توافق برسد عملیاتی شد و آنچه که در این متن آمده بود به طور کامل تمام مسائل حول محور هسته ای جمهوری اسلامی ایران بود را تحت پوشش قرار داد.
نماینده مردم شهرضا و دهاقان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به نظر من نتیجه مذاکرات چیزی بیشتر از برد- برد بود. در واقع آنچه که منطق جمهوری اسلامی ایران بود را عملی کرد و غرب بارها تاکید داشت که مذاکرات با جمهوری اسلامی ایران غیر ممکن است اما بیانیه و نتیجه ماهها مذاکرات، نشان داد این موضوع غیر ممکن نیست. همچنین اگر بخواهم در یک جمل از نتیجه مذاکرات بگویم، این خواهد بود که بیانیه مشترک گلی بود که ما زدیم و نتیجه یک هیچ را برای ایران به ارمغان آورد و ما برنده این مذاکرات بودیم.
وی تاکید کرد: بیانیه شب گذشته که خلاصه نتیجه مذاکرات ایران با گروه 1+5 بود، نکات مثبتی را به همراه داشت. اول اینکه حق فعالیت صلح آمیز هستهای ایران کاملا رعایت شد. همچنین مذاکرات و بیانیه نشان داد تحریمها بر روی مردم ایران کارایی نداشت. نیز در مذاکرات ایران هیچ امتیازی به غربیها نداده است.
حیدرپور افزود: موضوع دیگری که در مذاکرات به نتیجه رسید این بود که ایران به عنوان یک قدرت منطقهای و فرا منطقهای شناخته شد و با منطق عمل کرد. تاثیر گذاری ایران در دنیا و منطقه ثابت شد و به دنبال این تفاهم ثبات بیشتری به منطقه از جهات مختلف بر خواهد گشت
ماري هارف گفت:اگر ایران گام ها را سریعتر بردارد،تعلیق سریعتر روی خواهد داد.
به گزارش انتخاب ،سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: چند ماه پس از نهایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک ،من فکر می کنم وزیر امور خارجه گفته است شش ماه پس از نهایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک که از پایان ژوئن شروع می شود،ایران می تواند گام هایی را برای تعلیق تحریم ها تکمیل کند. ما انتظار داریم تعلیق در نخستین سال روی دهد اما اگر ایران این گام ها را سریعتر بردارد،تعلیق سریعتر روی خواهد داد.این تعلیق بستگی به برداشتن گام ها دارد و ما نمی توانیم آن را پیش بینی کنیم.
ماری هارف گفت: آمریکا و ایرانی ها اطلاعاتی که ما آنها را پارامترها می نامیم،منتشر کردند. ایرانی ها اطلاعات مربوط به آنچه را که درباره آن توافق کردیم در رسانه های خود منتشر کردند و ما نیز این کار را انجام دادیم.
من فکر می کنم همکاران اروپایی از همین پارامترها استفاده کردند. این موضوع جدیدی نبود.اغلب اتحادیه اروپا و ایران پس از پایان برخی از این دورها بیانیه ای را منتشر می کردند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: ما به صورت شفاف گفتیم موضع ما همواره در این توافق این بوده است که مسئله تحریم ها به صورت مرحله به مرحله گردد و ایران اگر با قابلیت راستی آزمایی به تعهدات خود عمل کند،تخفیف در تحریم ها صورت خواهد گرفت.
وی گفت:تحریم های آمریکا و اروپا مربوط به هسته ای پس از آن که آژانس بین المللی انرژی هسته ای راستی آزمایی کند که ایران تمام گام های مربوط به هسته ای را برداشته است،به حالت تعلیق در می آید.درباره تحریم های آمریکا تعلیق مسلما نخستین گام است و سپس پس از اطمینان از عمل ایران به تعهدات خود برچیده خواهد شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حسین شریعتمداری، در یادداشت روز کیهان، ادعا کرده است که دست آورد ماه ها مذاکره هسته ای با 1+5 ، کلاه گشادی است که آن ها بر سر ملت ایران گذاردند و این فاجعه بزرگ را تیم مذاکره کننده و شخص آقای حسن روحانی از مردم پنهان می کنند.
مدیر مسوول روزنامه کیهان، روز پنجشنبه نیز در خصوص نتیجه مذاکرات هسته ای اظهار داشته بود که " اسب زین شده دادیم اما افسار پاره گرفتیم!".
این یادداشت را با عنوان "ستاوردها یا از دستدادهها؟!" در زیر بخوانید:
1- سال 1394 در نخستین روزهای خود با رخدادهای سرنوشتسازی همراه بود. بیانات رهبرمعظم انقلاب در حرم رضوی(ع) که باید از آن با عنوان «نقشه راه جمهوری اسلامی ایران» نه فقط برای سال 94 بلکه برای همه سالها یاد کرد و سه رویداد بزرگ دیگر که هر یک از آنها بهتنهایی میتواند در فهرست وقایع تاریخساز دنیای امروز جای گیرد.
اول؛ حمله وحشیانه راهزنان شترسوار آلسعود با جنگندههای اهدایی آمریکا و اجارهای اسرائیل به مسلمانان مظلوم یمن که در ادامه آرزوی برباد رفته اجدادشان، ابولهب و ابوجهل و ابوسفیان صورت گرفته است.
دوم؛ قلعو قمع تروریستهای تکفیری داعش در سوریه و عراق که نطفه حرام آنها در رحم اجارهای و مشترک غربی، عبری و عربی بسته شده بود و فرزندان روحالله در سوریه و عراق و لبنان با قلع و قمع آنها داغشان را بر دل والدین حرامی آنان گذاردند و سوم؛ مذاکرات هستهای در لوزان که متأسفانه نتیجه آن کام ملت را تلخ کرد. چرا که حریف به فریب و خدعه، خواستههای نامشروع خود را که طی 12 سال گذشته بر زمین مانده بود به ایران اسلامی تحمیل کرد و کلاه گشاد توافق ژنو را در پوشش بیانیه مطبوعاتی بر سر فعالیت هستهای کشورمان گذاشت. در ادامه یادداشت پیشروی شرح بیشتری از این ماجرا خواهیم داشت.
2- سه رخداد یاد شده و بیانات نوروزی رهبر معظم انقلاب اگرچه ممکن است در نگاه اول چهار موضوع جداگانه تلقی شوند ولی با نگاهی دقیقتر میتوان رشتهای را دید که هر چهار رویداد مورد اشاره را به یکدیگر گره زده است به گونهای که فقط در یک جغرافیا و فضای واحد قابل ارزیابی هستند.
الف: انقلاب اسلامی مردم یمن الگو گرفته از انقلاب اسلامی در ایران است و حمله وحشیانه آلسعود به مردم مسلمان این دیار به اعتراف آمریکا و متحدانش یک جنگ نیابتی - PROXY WAR- از سوی قدرتهای بزرگ است که تنها با هدف پیشگیری از تکثیر ایران اسلامی آغاز شده و ادامه دارد.
ب: هیلاری کلینتون وزیر خارجه سابق آمریکا در کتاب خاطرات خود با عنوان «گزینههای دشوار» اعتراف میکند که داعش را سازمان «سیا» برای مقابله با بیداری اسلامی پدید آورده و مینویسد؛ برای جلب حمایت دولتها از داعش به یکصد و چند کشور سفر کرده و آنها را متقاعد ساخته بود که پس از اعلام موجودیت داعش، این جریان را به رسمیت شناخته و از آن حمایت کنند، که دیدیم چنین کردند.
ج: چالش هستهای 12 ساله اگرچه تابلوی هستهای دارد ولی این تابلو فقط بهانهای برای تحریمهاست و تحریمها حربهای برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران است، نکتهای که مقامات رسمی غرب و مخصوصا آمریکا بارها به صراحت از آن یاد کردهاند و دقیقا به همین علت است که به قول حضرت آقا؛ آمریکاییها نمیخواهند چالش هستهای تمام شود و «دیوید فروم» تصریح میکند که هدف اصلی تحریمها در گام اول تغییر رفتار و در گام بعدی تغییر ساختار ایران است و صدها و بلکه هزاران نمونه دیگر از این دست که شرح آن به درازا میکشد.
بخشی از بیانات نوروزی رهبر معظم انقلاب و مخصوصا انتخاب شعار«دولت و ملت، همدلی و همزبانی» به عنوان شعار سال و اهمیت ویژه و سرنوشتساز آن را باید در این عرصه به ارزیابی نشست. حضرت آقا با توصیه به ملت برای همدلی و همزبانی با دولت و توصیههای بیشتر به دولت برای همسویی با ملت، در پیآنند که دولت و ملت را به صورت «امت واحده» به مقابله با تهدیدها و توطئههای دشمنان بیرونی فراخوانند. دشمنان ریزودرشتی که در دشمنی با ایران اسلامی با یکدیگر به ائتلاف رسیدهاند.
3- و اما، درباره نتیجه مذاکرات لوزان گفتنیهایی هست که به چند نمونه از آن اشاره میکنیم و گزارش مستندی از این ماجرا نیز یکی از دو تیتر اصلی کیهان امروز است؛
اول: آقایان ظریف و عراقچی اعضای محترم تیم هستهای کشورمان تا آخرین دقایق قبل از اعلام نتیجه مذاکرات تصریح میکردند که آنچه قرار است منتشر شود «بیانیه مشترک مطبوعاتی» است گفتنی است، بیانیه در تعریف حقوقی آن یک سند توضیحی یا توصیهای است که اجرای مفاد آن الزامآور نیست و چنانچه تعهد و الزامی در آن باشد، دیگر «بیانیه» نخواهد بود، بلکه نام آن «توافق» است ولی انتشار این - به قول آقایان بیانیه- نشان داد سند یاد شده حاوی تعهداتی است که ایران ملزم به اجرای آن است. بنابراین دولت محترم، برخلاف آنچه ادعا میکند، به یک توافقنامه تن داده است و سوال این است که چرا واقعیت را از مردم پنهان میکنند؟!
دوم: در بندهای مربوط به ایران در متن اصلی توافقنامه، از عبارت «IRAN HAS AGREED TO...- ایران موافقت کرده است که...» استفاده شده است و باید پرسید در کدام فرهنگ رسمی و شناخته شده حقوقی یا سیاسی، AGREEMENT مفهوم و معنایی غیر از «توافق» دارد؟ بنابراین چرا در مواجهه با مردم، این «توافقنامه» را بیانیه- DECLARATION- قلمداد کردهاید؟!
سوم: قرار بود و به صراحت اعلام شده بود که ایران به توافق دومرحلهای تن نمیدهد. ولی آقایان به شرحی که گذشت ابتدا یک توافق با چارچوب تعهدآور را پذیرفتهاند و بحث و توافق درباره جزئیات را به بعد موکول کردهاند! چرا این خط قرمز را که همان کلاهگشاد توافق ژنو است نادیده گرفتهاند؟!
چهارم: تأکید شده بود که فردو مرکز تحقیق و توسعه باشد و در آن دستکم 1000 دستگاه سانتریفیوژ برای غنیسازی به کار گرفته شود اما، آقایان موافقت کردهاند که در این مرکز حداقل برای 15 سال نهفقط غنیسازی اورانیوم صورت نپذیرد بلکه هیچگونه فعالیت تحقیق و توسعهای که مرتبط با غنیسازی اورانیوم باشد نیز انجام نشود و معلوم نیست دیروز جناب رئیسجمهور با چه توجیهی در گزارش تلویزیونی خود از حفظ تحقیق و توسعه در فعالیت هستهای کشورمان به مردم خبر میدهد؟!
پنجم: در توافقنامه لوزان تعهد کردهاند که از حدود 20 هزار سانتریفیوژ فعال فقط تعداد 5060 دستگاه آنهم از نوع IR-1 که نسل اول سانتریفیوژهاست در تاسیسات نطنز استفاده شود و متعهد شدهاند دستکم برای مدت 10 سال از سانتریفیوژهای پیشرفته مدلهای 2 و 4 و 5 و 6 و 8 که دستاورد دانشمندان هستهای کشورمان است استفادهای نشود! آیا میتوان از این تعهد که به معنای از دست دادن دستاوردهاست با عنوان دستاورد لوزان یاد کرده و به آن افتخار کرد؟!
ششم: ایران در توافق لوزان متعهد شده است که حداقل برای مدت 15 سال ذخایر اورانیوم غنی شده خود را از 10 هزار کیلوگرم کنونی به 300 کیلوگرم کاهش دهد و 9700 کیلوگرم دیگر را اکسیده کرده و از تیپ اورانیوم غنی شده خارج کند، آیا کاهش 9700 کیلوگرم اورانیوم غنی شده از ذخایر کشورمان که حاصل زحمات شبانهروزی و ایثار و شهادت دانشمندان هستهای است، درخور تقدیر است یا...؟!
هفتم: فقط نیمنگاهی به متن توافق لوزان به وضوح نشان میدهد امتیازاتی که ایران سخاوتمندانه تقدیم حریف کرده است، شفاف و قابل اندازهگیری است اما، آنچه حریف بر عهده گرفته است، مبهم، چندپهلو و تفسیرپذیر است به گونهای که «وعده نسیه» گویاترین تعریف برای آن است.
هشتم: قرار بود و مسئولان هستهای بارها اعلام کرده بودند که هیچ توافقی را بدون لغو همه تحریمها نمیپذیریم. ولی در متن توافق لوزان اولا؛ سخن از تعلیق در میان است و نه لغو، ثانیا؛ فقط بخشی از تحریمها تعلیق میشود، ثالثا؛ همین تعلیق نیز قرار است در فاصله 10 تا 15 ساله صورت پذیرد و رابعا که از همه بااهمیتتر است این که تعلیق بخشی از تحریمها به گزارش آژانس و راستیآزمایی تعهدات ایران موکول شده است و درباره بند اخیر گفتنی است که؛
الف: آژانس طی 12 سال گذشته علیرغم همه بازرسیها و اطمینان از صلحآمیز بودن فعالیت هستهای کشورمان حاضر به تأیید آن نشده است.
ب: از متن توافق برمیآید و پذیرش اجرای پروتکل الحاقی - بازرسی از هر مکان در هر زمان- نیز حاکی از آن است که این بازرسیها تحت عنوان PMD- ابعاد احتمالی نظامی- صورت میپذیرد، یعنی آژانس باید اعلام کند که در فعالیتهای نظامی ایران، هیچ نمونهای که احتمال - دقتکنید فقط احتمال- بهرهگیری از آن در سلاح هستهای وجود داشته باشد، دیده نشده است! و این در حالی است که به قول خانم وندی شرمن بسیاری از موشکهای ساخت ایران قابلیت حمل کلاهک هستهای دارند و باید نابود شوند! به بیان دیگر، گزارش آژانس از یکسو مشروط به آن است که از تولید موشکهای بالستیک دست بکشیم و موشکهای تولید شده را نابود کنیم و از سوی دیگر تعلیق تحریمها مشروط به همین گزارش آژانس خواهد بود و از آنجا که آژانس موشکهای بالستیک را تحت گزاره PMD ارزیابی میکند! تحریمهای تعلیق شده نیز در اولین بازه زمانی مجددا برقرار خواهد شد. یعنی امتیازات را دادهایم و تحریمها نیز به جای خود باقی ماندهاند! آیا این، همان فرمول «برد-برد»! مورد نظر است؟!
پاسخ اعراب خلیج فارس به تماس تلفنی اوباما در خصوص تفاهم هستهای
قطر، امارات، بحرین، کویت و عربستان در پاسخ به تماس تلفنی رئیسجمهور آمریکا درباره تفاهم لوزان ابراز امیدواری کردند توافق نهائی منجر به ثبات و امنیت منطقهای و جهانی شود.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «باراک اوباما» رئیسجمهوری آمریکا روز جمعه به صورت تلفنی با سران کشورهای کویت، قطر، بحرین و امارات و عربستان درباره تفاهم حاصل شده در لوزان گفتوگو کرد. امارات
بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی امارات، «محمد بن زاید آل نهیان» ولی عهد ابوظبی در پاسخ به این تماس تلفنی گفت: امیدواریم که توافق نهائی که قرار است حاصل شود منجر به تقویت امنیت و ثبات منطقه و جهان شود. عربستان
اوباما همچنین با «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان تلفنی صحبت کرد و وی نیز با تکرار جمله ولی عهد ابوظبی برای به دست آمدن یک توافق نهائی با هدف امنیت و ثبات منطقه و جهان ابراز امیدواری کرد. قطر
«تمیم بن حمد» امیر قطر در پاسخ به این تماس تلفنی ضمن تاکید بر موضع همیشگی قطر بر ضرورت اتخاذ یک راهحل مسالمتآمیز و خالی بودن منطقه از سلاح هستهای، ابراز امیدواری کرد این توافق ابتدائی راهی برای تقویت امنیت در منطقه باشد. کویت
خبرگزاری رسمی کویت به تماس تلفنی اوباما با «صباح احمد جابر الصباح» امیر این کشور پرداخت و نوشت: در این تماس تلفنی روابط دوجانبه میان دو کشور و تحولات منطقهای و بین المللی مورد بررسی قرار گرفت . رسانههای کویتی وارد جزئیات این تماس تلفنی نشدند. بحرین
خبرگزاری رسمی بحرین نیز اعلام کرد «حمد بن عیسی آل خلیفه» در پاسخ به تماس تلفنی اوباما ابراز امیدواری کرد که تفاهم مذکور منجر به ثبات و آرامش جهانی و منطقهای شود. عُمان
اوباما به «سلطان قابوس» پادشاه عملا تماس تلفنی نداشت اما وزارت خارجه عمان جمعه دیروز با صدور بیانیهای از تفاهم لوزان استقبال کرد (جزئیات بیشتر).
هیأتهای دیپلماتیک ایران و کشورهای عضو گروه موسوم به گروه 1+5 پنجشنبه (13 فروردین ماه) اعلام کردند به تفاهمی بر سر چارچوب توافق نهایی رسیدهاند که قرار است زیربنای ادامه رایزنیها تا ضربالاجل خودخوانده 30 ژوئن باشد.
بیانیه مشترکی که «محمدجواد ظریف»، وزیر خارجه ایران و خانم «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در لوزان قرائت کردند به مشخص کردن رؤوس چارچوبی میپردازد که طرفین برای توافق نهایی به آن رسیدهاند.
علاوه بر این، ایران و آمریکا همزمان سندهای جداگانه و متفاوتی منتشر کردهاند که به شرح جزئیاتی از مفاد مورد توافق طرفین میپردازد.
انتهای پیام/ص
ای لولی بربط زن ! تو مست تری یا من ................ ای پیش چو تو مستی، افسون من افسانه ( مولانا )
خبرگزاری رویترز در گزارشی به تاثیر لغو تحریم ها برای ایران پرداخت و نوشت:
اگر ارتباط بازار ایران با بازار جهانی بار دیگر برقرار شود، فرصت بی نظیری برای این کشور در عرصه اقتصاد بین الملل فراهم خواهد شد...
مگر در مورد نتیجه مذاکرات یاسی گفته بودم که با تفاهم یا بی تفاهمش فرقی کند....همیشه گفتم طرف ایرانی برای اقتصاد پوکیده اش نیاز دارد....اگر نداشت روحانی را نمی اورد...
ملت میگفتند ما هیچ احتیاجی به نتیجه مذاکره نداریم !!!غرب نیاز دارد...حالا ببینند ....ظاهرا این بورس وال استریت است با تفاهم صف خرید شده؟ و قبلش از ترس...صف فروش بود....شاخص داو چقدر بالا رفت شاخص بورس تهران؟ اینها مشخص میکند چه کسی نیاز دارد....
از 19 هزار سانتریفیوژ ایران قرار است بیش از 15 هزارتایش پیچش باز شود!!!!انهم برای10 سال..پروتکل الحاقی پذیرفته شده....و....تازه همه اینها داده شده تا مگر اینکه اوضاع بشود شبیه سال 89 قبل تحریم....
بماند نه تنها حق غنی سازی 20درصد ندارد حق 5درصد غنی سازی هم ندارد فقط 3.7درصد میتواند غنی کند...
ببین جناب کاربر TOM این نظرت یعنوان یک نظر شخصی و بعنوان یک انسان با هر مسلکی ونگرشی قابل احترام است هرچند منطقی نیست چون همین بقول شما
غنی سازی 3.7درصد فعلی را هم اگه از اول هدف ایران بود کشورهای قدرت مند و تمامیت خواه* نیم درصدش رو هم نمی پذیرفتن چون اگه یاد تان باشد در سال های
نه چندان دور اصلا چیزی بنام ایران هسته ای با هردرصد غنی برایشان قابل پذیرش و تصور نبود .ولذا مشکل بختل نحسی شما بدان جای برمی گردد که به عقاید یک ملت
که ظاهرا خودتان هم جزوشان هستید به هر بهانه توهین نمود و در مقابل اجانب تحقیرشان می نماید که این موضوع نه برازنده یک هموطن است و نه رسم مروت
وگر نه ابراز عقیده و انتقاد محترمانه حق هر انسان مودب و با شخصیت است و تحمل آن لازم
سلام
اگر کسی قبل از اتفاقات چنین میگفت خوب موجه بود ولی الان اتفاق رخ داد تمام شد رفت
الان مذاکرات بخشیش تمام شد رفت نفت دو دلار بالاتر است
2 سال قبل ایران تحرمی شد نفت یک دلارم نپرید
اینکه ذخایر امرکیا بالا رفت ذخایر تقی کم شد و....نشان میدهد وزنه مذاکرات ایران هیچ عددی نبوده است
35میلیون بشکه نفت انبار شده ....این معنی نمیدهد تولید 35میلیون شده
این یعنی نصف ذخایر مصرف یک روز جهان....مصرف نفت پیوسته است مهم میزان صادرات روزانه است خودتان میگویید یک میلیون اضافه میشود یک میلیون در مقابل 90میلیون تولید دنیا عددی است؟
تازه اگر را کاشتند سبز نشد اگر امرکیا بیاید چاه نفت بزند ایران و بشود 4میلیون یا 6میلیون یا 10ملیون....مهم نیتس مهم الان است
وزنه مهم شاید عربتسان باشد با یک اینتر نفت 100دلار را تا 50 دلار رساند..ولی تفاهم دیروز ایا نفت را 5دلار رساند؟
نمیدانم اگر دو روز قبل نفت 47دلار به جای 49دلار فعلی شده بود 35دلار انموقع چه میگفتید؟ظاهرا چه بالا رود چه پایین حکم یکی است
من در بازاری دو طرفه معامله میکنم تعصب ندارم...نفت ریزش کرد...منبع قیمتی که شما نگاه میکنید کجاست؟
نفت میریزه و یکی از دلایل ریزش ایران است...
نفت از 51به 49 رسید داداش...
شما در لحظه توافق ریزش نفت رو ندیدید؟
هفته بعد بازار رو تماشا کن
مطهری همچنین گفت: تلاش های تیم مذاکره کننده هسته ای با بیانیه لوزان به بار نشست و نتیجه قابل قبولی گرفته شده است.
علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نتایج نشست لوزان را در راستای اعتلای نظام اسلامی دانست و گفت: انقلاب اسلامی با نتایج این نشست وارد مرحله جدیدی شده است.
علی مطهری روز شنبه در گفت وگو با ایرنا بیانیه لوزان را به نفع مردم و انقلاب اسلامی ایران ارزیابی کرد و افزود: با نتایج نشست لوزان مرحله جدیدی از حیات انقلاب اسلامی آغاز شده و امیدوارم امضای توافق نامه نهایی نیز به نفع ملت ایران باشد و رونق اقتصادی در کشور ایجاد شود زیرا فکر می کنم جایگاه جدیدی برای جمهوری اسلامی ایران در دنیا پدید خواهد آمد.
نماینده مردم تهران در مجلس با تاکید براین که نتایج نشست لوزان باعث پیشرفت های اقتصادی و سیاسی ایران می شود، اظهار داشت: البته نکته هایی در این بیانیه وجود دارد که باید مورد نقد و بررسی بیشتر قرار گیرد، به طور مثال امضای پروتکل الحاقی را قطعا باید نمایندگان مجلس مورد بررسی و تایید قرار دهند.
مطهری همچنین گفت: تلاش های تیم مذاکره کننده هسته ای با بیانیه لوزان به بار نشست و نتیجه قابل قبولی گرفته شده است.
فرزند شهید مطهری در پاسخ به انتقادات و هجمه هایی که برضد تیم مذاکره کننده هسته ای ایران وجود دارد، خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که هنوز توافق نهایی امضا نشده که برخی این تفاهم را دو مرحله ای می دانند، بلکه فعلا چهارچوبی برای توافق حاصل شده است.
وی ادامه داد: این حرف که می گویند توافق دو مرحله ای شده، غلط است زیرا درباره جزییات هنوز مذاکره ای صورت نگرفته و هم اکنون صرفا یک بیانیه ای صادر شده است که زمینه توافق نهایی خواهد بود.
نماینده اصولگرای مجلس با بیان این که رهبر معظم انقلاب بر این بیانیه نظارت دقیق داشته اند، تصریح کرد: البته باید راه های انتقاد از نتایج نشست لوزان باز باشد، یعنی همه باید نظرات خود را درباره آن ارایه دهند.
وی افزود: متاسفانه برخی انتقاداتی که صورت می گیرد منصفانه نیست و شاید بیشتر جنبه سیاسی دارد.
تیم مذاکره کننده هسته ای ایران شامگاه پنج شنبه پس از 18 ماه مذاکره با 1+5 درباره فعالیت های هسته ای کشورمان با صدور تفاهم نامه ای در لوزان سوسیس به کشور بازگشتند.
واکنش رسايي به بيانيه هسته اي لوزان /کلاه گشادی سردولت رفته است!
امروز به جرات مي گويم توافقنامه جديد لوزان عقب نشيني هاي بيشتري نسبت به توافقنامه ژنو دارد.
حميد رسايي نوشت:سوم آذر سال ٩٣ يعني يک سال و چهار ماه قبل وقتي توافقنامه ننگين ژنو امضا شد، هفته نامه ٩دي از اولين رسانه هايي بود که آن را جام زهر ناميد و بنده از اولين نماينده هايي بودم که در مجلس وقتي آقاي ابوترابي امضاي آن را تبريک گفت، به آن اعتراض کردم. برخي دوستان خودي اين تيتر و آن اعتراض را عجولانه دانستند هر چند بعدا آنها هم نظرشان عوض شد.
امروز به جرات مي گويم توافقنامه جديد لوزان عقب نشيني هاي بيشتري نسبت به توافقنامه ژنو دارد، تحريم ها باقي، توافقنامه دو مرحله اي، ابهامات متعدد در متن و ... در يک کلام خط قرمزهاي صريح رهبر معظم انقلاب نقض شده است و دولت به جاي همزباني و همدلي با ملت در حال فضاسازي براي توجيه اين کلاه گشادي است که بر سر گذاشته است. تا چند ساعت ديگر نظر مستند و تفصيلي ام در اين باره را روي سايتم منتشر مي کنم.
نظر