آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • B A R A N
    عضو فعال
    • Mar 2015
    • 677

    #15691
    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

    مدیر کل اسبق آژانس: برای بازرسی‌های ایران نمی‌توان قواعد جداگانه در نظر گرفت/هیچ کشوری بازرسی «در هر زمان و مکان» را نمی‌پذیرد

    پنج‌شنبه 10 اردیبهشت 1394

    مدیر کل اسبق آژانس روز پنجشنبه تأکید کرد درخواست‌های مربوط به بازرسی در هر زمان و مکان از تأسیسات هسته‌ای ایران را غیرقابل قبول دانست."هیچ کشوری بازرسی در هر زمانی و هر مکانی را نخواهد پذیرفت."

    به گزارش نامه نیوز «هانس بلیکس»، مدیر کل اسبق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز پنجشنبه خاطرنشان کرد نمی‌توان خواستار انجام بازرسی‌هایی از برنامه هسته‌ای ایران شد که خلاف قواعد معمول برای سایر کشورها است.

    به گزارش روزنامه صهیونیستی جروزالم‌پست، «بلیکس» که بین سالهای 1981 تا 1997 مدیر کل این نهاد بین‌المللی بود روز پنجشنبه گفته امیدوار است که ایران و گروه 1+5 بتوانند در رسیدن به توافق نهایی موفق شوند، اما او مطمئن نیست که این اتفاق رخ بدهد.

    مدیر کل اسبق آژانس که در لندن حضور داشت گفت که در صورت شکست مذاکرت، خطرات علیه همه طرف‌ها افزایش خواهد یافت.

    وی گفت: «اگر (مذاکرات) موفق شود ـ من به شدت امیدوارم اما به هیچ عنوان مطمئن نیستم اینطور بشود ـ این برای همه از جمله برای اسرائیل و کشورهای عربی، دستاورد است و اگر عکس این حالت اتفاق بیفتد، خطرات موجود علیه همه افزایش خواهد یافت.»

    این مقام سابق آژانس در ادامه درخواست‌های نمایندگان تندرو کنگره آمریکا مبنی بر دسترسی‌ «هر زمان ـ هر مکان» از تأسیسات هسته‌ای ایران را غیرقابل قبول خواند و اضافه کرد «هیچ کشوری» آن را نخواهد پذیرفت.

    هانس بلیکس گفت: «جدا کردن یک کشور و درخواست از آن برای انجام کاری فراتر از آنچه سایر کشورها انجام می‌دهند، دشوار است. هیچ کشوری بازرسی‌های هر زمان ـ هر مکان را نخواهد پذیرفت.»



    .

    نظر

    • B A R A N
      عضو فعال
      • Mar 2015
      • 677

      #15692
      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

      تأکید آمریکا بر پایبندی ایران به مفاد توافق ژنو

      پنج‌شنبه 10 اردیبهشت 1394



      سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می‌گوید ایران به تمام تعهداتی که بر اساس برنامه اقدام مشترک عهده‌دار شده، پایبند بوده است.


      ماری هارف، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، می‌گوید گزارش‌ها مبنی بر برخورداری ایران از یک شبکه تدارکاتی هسته‌ای "یک خبر جدید" نیست.

      وی با این حال تأکید کرد که تهران به مفاد توافق موقت برنامه اقدام مشترک پایبند بوده است.




      .

      نظر

      • وحید 20
        ستاره‌دار(98)
        • Mar 2011
        • 29911

        #15693
        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

        نماینده جبهه پایداری خطاب به مذاکره‌کنندگان: بیانیه لوزان خیانت است، این خیانت جای تبریک داشت!؟ / رهبری داد می‎زند پیشنهادهای تحقیرآمیز برای ایران در مذاکرات مطرح شده

        نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: امنیت کشور با این امضاها در خطر است و مذاکره کنندگان اشتباه می‎کنند.

        به گزارش پایگاه خبری «تیک»، حجت‎الاسلام سیدمحمود نبویان چهارشنبه شب در همایش ولایت و بصیرت که در سالن اجتماعات تبلیغات اسلامی استان گلستان در شهرستان گرگان برگزار شد، با اشاره به مذاکرات هسته‎ای تیم مذاکره‎کننده کشورمان گفت: من با فکت‎شیت آمریکایی‎ها کاری ندارم اما همه صحبت‎هایی که می‎کنم از روی اسناد است.

        وی ادامه داد: همه ما باید مستند حرف بزنیم و هیاهو را کنار بگذاریم؛ من در اینجا مسائلی که در توافقنامه ژنو، بیانیه لوزان و گزارش‎های آژانس صحبت می‎کنم.

        به نوشته فارس، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در بخشی از صحبت‎های خود با طرح این سئوال که متن اعلامی در پایان مذاکرات در لوزان بیانیه است یا توافقنامه؟، خاطرنشان کرد: در این متن کلمات بسیار مهم است و باید به آنها دقت زیادی کرد.

        نبویان اضافه کرد: در پاراگراف سوم بیانیه یا توافقنامه لوزان از کلمه‎ای استفاده شده که به معنی توافق است که این کلمه در بندهای دیگر هم قید شده است.

        وی افزود: در چهارچوب این متن در ابتدا تکلیف نطنز را مشخص کرده‎اند؛ در دولت گذشته در خصوص نطنز دولت طی نامه‎ای اعلام کرد که این مرکز یک مرکز غنی‎سازی است و می‎خواهیم از این مرکز 10 نمونه دیگر بسازیم.

        نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: سئوال مطرح شد که ما این مرکز را برای چه می‎خواهیم؟؛ باید بگویم که 800 بیمار حساس بخصوص بیماران سرطانی در کشور وجود دارند که برای درمان آنها باید از دارویی استفاده کنیم که از این راکتورها تولید می‎شود که مواد آن 20 درصد است و کشور به ابعاد گوناگون این نیروگاه نیاز دارد.

        نبویان تاکید کرد: در توافقنامه ژنو برای این نیروگاه یک توقف فعالیت زده شد اما در لوزان توافق شد که نباید حتی یک عدد دیگر از این نیروگاه ساخته شود.

        وی گفت: دشمن در لوزان گفته که نطنز باید تنها مرکز غنی‎سازی ما باشد و این یعنی نباید 10 نمونه دیگر بسازیم و اگر مشابه آن هم داریم باید درب آن را ببندیم.

        * عقب‎نشینی در هر توافق‎نامه جدید

        نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با توضیح و تفسیر بندهای مختلف توافقنامه یا بیانیه لوزان، اضافه کرد: ما در هر توافق‎نامه که به جلو می‎رویم عقب‎نشینی ما بیشتر می‎شود.

        نبویان گفت: در دولت گذشته ما غنی‎سازی 5 درصد و 20 درصد را داشتیم اما در لوزان توافق شد که حتی 5 درصد هم نمی‎توانیم داشته باشیم و نهایت باید 3.37 درصد غنی‎سازی داشته باشیم.

        وی اضافه کرد: دشمن کاملا با برنامه‎ پیش می‎رود و در لوزان حتی تکلیف فردو هم مشخص شد.

        نبویان بیان کرد: فردو یک مرکز غنی‎سازی بود که برای تولید برق و علم به آن نیاز داریم و در ژنو گفته شد که فردو مرکز غنی‎سازی باشد اما خروجی نداشته باشد و در لوزان گفت که حتی مرکز غنی‎سازی هم نباشد.

        وی ادامه داد: آقایان در مذاکرات دارند دست از منافع ملت می‎کشند؛ حتی گفته‎اند که باید انبار سانتریفیوژها را هم جمع کنیم که این خیلی تحقیرآمیز است.

        نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در خصوص نیروگاه اراک و توافق‎های انجام شده در خصوص این نیروگاه، در لوزان تصریح کرد: باید دقت کنیم که در تمام قطعنامه‎های تحریمی دشمن می‎گوید اراک باید برچیده شود و همیشه روی اراک تاکید دارند.

        نبویان متذکر شد: در دولت گذشته راکتور اراک در نزدیکی تکمیل شدن بود و قرار بود در سال جاری سوخت طبیعی به آن تزریق شود اما در ژنو برای این نیروگاه توقف موقت دادند و در لوزان گفتند قلب راکتور اراک باید نابود شود.

        وی افزود: اینکه مقام معظم رهبری داد می‎زند پیشنهادهای تحقیرآمیز برای ایران مطرح شده است همین‎ها است؛ چرا ما باید همه چیزی که آمریکایی‎ها می‎گویند بپذیریم؟

        نبویان با اشاره به بخش‎های مختلف بیانیه لوزان، در بخشی از سخنان خود گفت: پیشرفت یک کشور مرهون تحقیق و توسعه در آن کشور است.

        وی تاکید کرد: در توافق‎های انجام شده در ژنو جلوی پیشرفت‎های تحقیق و توسعه ما گرفته شد و در لوزان گفته شد که تحقیق و توسعه به ویژه در موضوع هسته‎ای باید محدود شود.

        * نظارت‎ها خطرناک‌ترین بخش بیانیه لوزان است

        نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: محدودیت‎ بر سانتریفیوژها در این بیانیه آمده است و این محدودیت تحقیقات بر سانتریفیوژها دو شرط دارد تا موافقت شود که محققان ما تحقیقات خود را انجام دهند؛ چرا باید اینقدر محدودیت و شرط گذاشته شود؟

        نبویان گفت: در دولت گذشته تحقیقات انجام می‌شد و در ژنو گفتند که تا همینجا که هستید کافی است و در لوزان تحقیقات ما را بسیار محدود کردند.

        نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: خطرناکترین بخش توافقنامه، بخش نظارت‎ها است.

        نبویان تاکید کرد: نظارت‎های آژانس در دولت گذشته بسیار محدود بود و ما اجازه نمی‎دادیم هرجایی بروند و هرکاری انجام دهند.

        وی افزود: ناظران آژانس از این تیپ آدم‎ها هستند که در گذشته که لحظه‎ای از آنها غفلت کردیم ویروس اکستاکس‎نت را وارد سیستم‎های ما کردند.

        نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در ژنو 12 مجوز نظارت بر ماموران آژانس داده شد که هرجایی می‎خواهند بروند و ببینید که ما در این توافق‎ها و تعهد‎ها و بیانیه‎ها چگونه از منافع ملت دست می‎کشیم.

        * امنیت کشور با این امضاها در خطر است

        نبویان ادامه داد: نظارت بر دو قسم است؛ نظارت‎های سرزده و غیر سرزده که سرزده دارای دو بخش با اطلاع و بی‎اطلاع است و این را آقایان پذیرفته‎اند که با اطلاع یعنی 2 ساعت قبل از نظارت تماس می‎گیرند و می‎گویند که ما به ایران می‎آییم و نظارت می‎کنیم؛ اینها چه نوع پاسپورت و ویزایی دارند که چنین شرایطی می‎گذارند؟

        وی گفت: در دولت قبل اجازه بیرون رفتن تصاویر ضبط شده در دوربین‎های نظارت را به ماموران آژانس نمی‎دادند و می‎‎گفتند اینجا بنشینید، ببینید و بروید؛ اما در لوزان نظارت‎ها به صورت هر لحظه، هر مکان و هر زمان موافقت شده است و آقایان امضاء کرده‎اند.

        نبویان تاکید کرد: امنیت کشور با این امضاها در حال به خطر افتادن است.

        وی اضافه کرد: آمریکایی‎ها خواسته‎اند که تمام دانشمندان هسته‎ای ایران باید در اختیار آنها قرار گیرد و آقایان این را پذیرفته‎اند؛ چرا این توافق را کرده‎اید؟ برای این توافق می‎خواستید جشن بگیرید؟ این خدمت است یا خیانت؟ این خیانت جای تبریک داشت؟

        نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: چرا از منافع ملت ایران دفاع نمی‎کنیم؟ چرا کشور را به سمت جنگ می‎بریم؟ چرا دشمن به خود اجازه تعرض را نمی‎دهد چون نمی داند جوانان این مرز و بوم چه دستاوردهایی دارند؛ چرا دشمن زمانی که بداند که چه داریم حمله نکند؟

        نبویان تاکید کرد: مگر همین کشورها نبودند که با ما جنگیدند؟ حال اجازه می‎دهیم که هر زمان و هر وقت و هر مکان را نظارت کنند؟

        منافع هسته‎ای ملت ایران باید حفظ شود/ دشمن ارزش‎ها را نشانه گرفته

        وی در بخش دیگری به لغو تحریم‎ها علیه کشورمان اشاره کرد و گفت: در توافقنامه لوزان آمده است که سیر قانونی تحریم‎ها برداشته نخواهد شد و تنها اجرا برداشته می‎شود.

        نبویان اضافه کرد: در این خصوص تاکید شده که سه بخش از تحریم‎ها به هیچ عنوان تغییری نمی‎کند و تنها تحریم‎های هسته‎ای آن هم فقط بخشی از آن تغییر می‎کند در حالی که این مذاکرات برای لغو تمام تحریم‎ها علیه کشور بود.

        نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: نکته دیگر این است که در توافق آمده است که بعد از انجام تمامی شرط‎ها و بندهای خواسته شده از سوی آمریکایی‎ها، آنها باید بیایند و ببینند و تائید کنند تا آن بخشی از تحریم‎ها برداشته شود.

        نبویان اضافه کرد: شاید آقایان معتقدند که این خیانت نیست و آمریکایی‎ها و اسرائیلی‎ها و دشمنان دیگر، دوست‎های ما هستند؛ نمی‎دانم چه کسی به این آقایان مشورت می‎دهد که اینها را امضاء کنند.

        وی متذکر شد: در این توافقنامه منافع مردم حذف شد و تحریم‎ها هم سر جای خودش باقی ماند؛ آنهایی که توافقنامه را اینگونه امضاء می‌کنند اشتباه می‎کنند؛ آمریکایی‎ها در حال آمدن بر روی ارزش‎های ما هستند و باید نقشه دشمنان را متوجه باشیم.

        نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به مذاکره‎کنندگان توصیه می‎کنم که این کار را نکنند.

        نبویان ادامه داد: منافع هسته‎ای برای ملت ایران است و باید آن را حفظ کنیم.

        وی در پایان با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص خط قرمزهای مذاکرات و تاکیدات ایشان در خصوص ابعاد گوناگون این مذارکات، ابراز کرد: دولت به هیچ عنوان اصول اجرای فرامین مقام معظم رهبری را رعایت نمی‎کند و این موضوع علنی شده است و این موضوع برای ملت ایران قابل تحمل نخواهد بود.
        درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

        توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

        نظر

        • وحید 20
          ستاره‌دار(98)
          • Mar 2011
          • 29911

          #15694
          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

          کاتن گفته بود: « هی ظریف!‌ شنیده‌ام که از من نام برده‌ای. اگر تا این اندازه مطمئن هستی، بیا درباره قانون اساسی (آمریکا) با یکدیگر بحث کنیم».
          پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
          وزیر خارجه ایران در پاسخ به پیام سناتور جمهوی خواه کاتن در توییتر نوشت: امروز نیازمند دیپلماسی جدی هستیم نه اتهامات اشتباه از جانب کسی که خودش را زیادی مرد حساب می‌کند.


          به گزارش «انتخاب»، ظریف در ادامه تولد فرزند کاتن را تبریک گفت و اظهار امیدواری کرد او و خانواده اش در صلح و آرامش از وجود فرزندشان لذت ببرند.

          کاتن پیش تر با بی احترامی به ظریف از او انتقاد کرده،‌ وی را به مناظره دعوت کرده بود.

          وی گفته بود: « هی ظریف!‌ شنیده‌ام که از من نام برده‌ای. اگر تا این اندازه مطمئن هستی، بیا درباره قانون اساسی (آمریکا) با یکدیگر بحث کنیم».

          تام کاتن در بخش دیگری مدعی شده بود: «من متوجه شده‌ام در 20 سالگی، طی جنگ ایران - عراق در حالی که روستایی‌ها و کودکان کشته می‌شدند، تو در آمریکا پنهان شده‌ بودی. این نشانه شجاعت نیست که وقتی کشور شما برای بقا می‌جنگید، در آمریکا پنهان شده بودید. این نشان می‌دهد این شخصیت ضعیف‌النفس هنوز وجود دارد».
          درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

          توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

          نظر

          • وحید 20
            ستاره‌دار(98)
            • Mar 2011
            • 29911

            #15695
            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

            نادران در گفتگو با مهر:
            سوال از رئیس‌جمهور برای عدم انتشار گزاره برگ به مصلحت کشور نیست

            عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی گفت: انتشار گزاره برگ ایرانی به صورت مکتوب ضرورتی ندارد و سوال از رئیس‌جمهور به این دلیل به مصلحت کشور نیست.

            الیاس نادران در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اعلام مخالفتش با انتشار فکت‌شیت ایرانی گفت: در مذاکرات هسته‌ای سازوکار تعریف‌شده‌ای وجود دارد که با توجه به اعتمادی که به تیم هسته‌ای در انجام مذاکرات وجود دارد باید در فرایند مذاکرات به آنها کمک کنیم تا این فرایند مورد وفاق ملی قرار گیرد.

            نماینده مردم تهران انتشار جزئیات مذاکرات را مطالبه‌ای ملی خواند و گفت: وزیر امور خارجه و رئیس سازمان انرژی اتمی تلاش کردند که تا آنجا که به منافع ملی آسیب نمی‌رسد اطلاعات مذاکرات را منتشر کنند لذا آنچه در مباحث شفاهی به عنوان تعهدات طرفین از ناحیه مقامات هسته‌ای و مذاکره‌کننده منتشر شده کفایت می‌کند که آنها را نقطه‌نظرات نهایی بدانیم.

            وی بیانیه لوزان را کلی خواند و گفت: به دلیل این کلی‌گویی می‌توان برداشت‌های متفاوتی از این بیانیه داشت و دل‌نگرانی‌های اساسی نیز وجود دارد که ممکن است این کلی‌گویی مورد سوءاستفاده طرف مقابل قرار گیرد.

            عضو فراکسیون اصولگرایان تاکید کرد: خواسته ما از مذاکره‌کنندگان ایرانی این است که با رعایت چارچوب خطوط قرمز به مطالبات عمومی توجه جدی کرده از این خطوط عبور نکنند، ما به عنوان نمایندگان مجلس برنامه‌های جدی داشته و پیگیر مذاکرات هستیم.

            وی در پایان تصریح کرد: انتشار گزاره برگ ایرانی به صورت مکتوب ضرورت ندارد و اینکه رئیس‌جمهور را مورد سوال قرار دهیم که چرا این کار گزاره برگ منتشر نشده به مصلحت کشور نیست.
            درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

            توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

            نظر

            • majid664
              ستاره‌دار (۴)
              • Oct 2011
              • 1052

              #15696
              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

              پیام تند سناتور آمریکایی به ظریف / هنگام جنگ ایران و عراق در آمریکا پنهان شده بودی!

              یک سناتور جمهوریخواه آمریکایی در پیامی تند خطاب به وزیر امور خارجه ایران او را فردی «ضعیف‌النفس» توصیف کرد.
              خبرگزاری فارس: پیام تند سناتور آمریکایی به ظریف / هنگام جنگ ایران و عراق در آمریکا پنهان شده بودی!

              به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «تام کاتن» سناتور جمهوریخواه آمریکایی در توئیتر خود پیام تندی برای «محمد جواد ظریف» ارسال کرد و نوشت: «این نشانه شجاعت نیست که در طول جنگ ایران - عراق، در آمریکا پنهان شوید در حالی که کشور شما برای بقا می‌جنگد. اگر مناظره نیایی نشان می‌دهد هنوز مانند گذشته ضعیف‌النفس هستی».

              بعد از آنکه ظریف طی سخنانی در دانشگاه نیویورک با بیان اینکه «در صورت توافق، گام‌های رفع تحریم‌ها احتمالاً چند هفته طول می‌کشد»، گفت «تمامی تحریم‌ها علیه ایران برداشته خواهد شد، خواه این موضوع باب میل سناتور «تام کاتن» باشد یا نباشد»، موجب شد، این سناتور جمهوریخواه در حساب کاربری توئیتر خود به سخنان وزیر امور خارجه کشورمان واکنش نشان دهد.

              تام کاتن سناتور جمهوریخواهی است که به نمایندگی از سوی 47 نفر از سناتورهای جمهوری‌خواه آمریکایی در نامه‌ای سرگشاده به مقامات ایران هشدار داده بود هرگونه توافق هسته‌ای میان آمریکا و ایران تنها تا پایان دوره ریاست‌جمهوری باراک اوباما دوام خواهد داشت.

              به دنبال سخنان ظریف بود که کاتن اظهار داشت: « هی ظریف!‌ شنیده‌ام که از من نام برده‌ای. اگر تا این اندازه مطمئن هستی، بیا درباره قانون اساسی (آمریکا) با یکدیگر بحث کنیم».

              وی افزود: «پیشنهاد من این است؛ در واشنگتن دی سی، هر زمانی که شما انتخاب کنی دیدار کنیم تا گزارشی از ظلم و ستم، خیانت و ترور ایران را مورد بحث قرار دهیم».

              تام کاتن در بخش دیگری از توئیتر خود مدعی شده: «من متوجه شده‌ام در 20 سالگی، طی جنگ ایران - عراق در حالی که روستایی‌ها و کودکان کشته می‌شدند، تو در آمریکا پنهان شده‌ بودی. این نشانه شجاعت نیست که وقتی کشور شما برای بقا می‌جنگید، در آمریکا پنهان شده بودید. اگر مناظره نیایی نشان می‌دهد هنوز مانند گذشته ضعیف‌النفس هستی».
              آن ها که به گوششان بیش از چشمشان اعتماد میکنند یک چیز بزرگ را از دست میدهند و آنهم حقیقت است.
              وقتی خودت را هم صدا با اکثریت دیدی، وقت آن است که بنشینی و عمیقا فکر کنی.

              نظر

              • MAGDAD2015
                عضو فعال
                • Feb 2015
                • 342

                #15697
                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                گروه بین الملل / حوزه آمریکا، اروپا
                94/02/10 - 13:11
                شماره: 13940210000495



                پاسخی به ادعاهای سناتور جمهوری‌خواه؛
                «تام کاتن» فراموش کرده که آمریکا صدام را تا بن دندان مسلح کرد؟ / ظریف کارت پایان خدمتش را از «سپاه» گرفته است
                آقای کاتن نباید فراموش کند، کارت پایان خدمت محمد جواد ظریف را همان «سپاه پاسدارانی» صادر کرده است که استکبارستیزترین نهاد روی زمین است و ظریف اگر در مذاکرات می‌تواند مردانه بایستد، ناشی از این اطمینان است که قدرت نهادهای انقلابی و مردمی، اجازه تعرض هیچ کشوری به خاک ایران را نخواهد داد.







                به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، بین جناح‌های سیاسی وفادار به نظام اسلامی، همواره بحث و جدل در خصوص مسائل مختلف سیاست داخلی و خارجی وجود داشته، دارد و خواهد داشت اما در این سرزمین، هیچ‌کس پای نامه‌ای را امضا نمی‌کند که نشان از بی‌اختیاری رئیس‌جمهور کشورش یا یکی دیگر از مقامات سیاسی بلندپایه داشته باشد. جناح‌های وفادار به نظام اگرچه با هم اختلافاتی دارند، اما در برابر اجنبی، یک‌دست و متحدند.
                تام کاتن، سناتور تندروی جمهوری‌خواه آمریکایی در صفحه رسمی توئیتر خود و پس از اشاره وزیر امور خارجه ایران به وی در یک مصاحبه، حملات تندی را نثار وی کرده است. این قانون‌گذار آمریکایی در صفحه کاربری تائید شده خود در توئیتر، در پاسخ به وی توهین‌هایی را به وزیر امور جمهوری اسلامی ایران روا داشته که اساسا حق آن را ندارد. وی نه‌تنها در خصوص وزیر خارجه، که در خصوص هیچ‌یک از مردان و زنان این سرزمین حق اظهار نظر ندارد. قانون‌گذار یک کشور 300 ساله را به سخن گفتن از شیرمردان و شیرزنان سرزمینی چند هزار ساله چه‌کار؟
                تام کاتن، همان کسی که مبدع نامه خفت‌بار 47 سناتور آمریکایی به مقامات ایرانی مبنی بر پایان توافقات هسته‌ای با خروج اوباما از کاخ سفید است، در توئیتر خود نوشت: «این نشانه شجاعت نیست که در طول جنگ ایران - عراق، در آمریکا پنهان شوید در حالی که کشور شما برای بقا می‌جنگد. بلکه نشان می‌دهد این شخصیت ضعیف‌النفس همچنان باقی است.»
                آقای کاتن خود می‌داند که از کدام جنگ سخن می‌گوید؟ جهت اطلاع وی، باید گفت که در آن جنگ، جوانان ایرانی با دست خالی در برابر رژیم بعثی صدام ایستادند که اتفاقا واشنگتن و متحدانش آن را تا بن دندان مسلح کرده بودند. آیا آقای کاتن از یاد برده است که در روزهای پایانی همین جنگ، آمریکا رسما در خلیج تا ابد فارس، با ایران وارد جنگ شده بود و سکوهای نفتی ایران را هدف قرار می‌داد؟
                از سوی دیگر پنهان شدن کدام است؟ ظریف در آن دوران با دستور مقامات ارشد نظام، در جبهه‌ای دیگر از منافع کشور دفاع می‌کرده است. جنگ تنها در خوزستان و مرزهای غربی ایران جریان نداشت، در تمام دنیا جریان داشت و ظریف در جبهه بین‌المللی می‌جنگید؛ چه‌بسا اگر چنین نبود، او هم دوشادوش رزمندگان ایرانی در جبهه‌ها نبرد حضور می‌یافت. آقای کاتن نباید فراموش کند، کارت پایان خدمت محمد جواد ظریف را همان «سپاه پاسدارانی» صادر کرده است که استکبارستیزترین نهاد بشری روی کره زمین است و گفتمانش امروز گفتمان مقاومت اسلامی را شکل داده، دمار از اسرائیل درآورده و منافع آمریکا را هدف گرفته است و ظریف اگر در مذاکرات می‌تواند مردانه بایستد، ناشی از این اطمینان است که قدرت نهادهای انقلابی و مردمی ، اجازه تعرض هیچ کشوری به خاک ایران را نخواهد داد.
                وی همچنین با لحنی زشت و بی‌مبالات گفته است: «هی ظریف!‌ شنیده‌ام که از من نام برده‌ای. اگر تا این اندازه مطمئن هستی، بیا درباره قانون اساسی (آمریکا) با یکدیگر بحث کنیم.» در پاسخ به این لحن بی‌ادبانه کاتن باید گفت، قانون اساسی رژیمی که قانون‌گذارش کسی چون کاتن شود، ارزش بحث کردن ندارد. آن قانون اساسی که به آمریکا اجازه داد بدون مجوز بین‌المللی عراق را اشغال کند، چه جا و ارزش مباحثه و مجادله دارد؟
                در ایران انتقاداتی در خصوص مذاکرات هسته‌ای و نحوه پیش‌برد آن وجود دارد. این حق هر ایرانی است که از وزیر خارجه کشورش و تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای انتقاد کند ولو به زبان تند و این وظیفه مذاکره‌کنندگان است که با سعه صدر پاسخ‌گوی انتقادات باشند؛ اما همین منتقدین اجازه نخواهند داد اجانب سیل اهانت‌های خود را به سوی وزیر خارجه کشورشان روانه کنند.
                تام کاتن و دوستانش توجه داشته باشند که در مذاکرات هسته‌ای این تمام ایران است که در برابر زیاده‌خواهی‌های آنها ایس

                نظر

                • MAGDAD2015
                  عضو فعال
                  • Feb 2015
                  • 342

                  #15698
                  پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                  گروه سیاست خارجی / حوزه سایر حوزه ها
                  94/02/10 - 13:52
                  شماره: 13940210000524



                  جوکار در گفت‌وگو با فارس:
                  دستگاه دیپلماسی آمریکا «ضعیف النفس» است/ «تام کاتن» بهتر است دنبال گاوچرانی برود
                  عضو کمیسیون امنیت مجلس با بیان اینکه تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان از هوش و ذکاوت بسیار بالاتری نسبت به آمریکایی‌ها برخوردار است گفت: آمریکایی‌ها هوش دیپلماتیک خود را از دست داده‌ و باید بدنبال گاوچرانی قدیمی خود بروند.







                  محمد صالح جوکار عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس در واکنش به توهین «تام کاتن» سناتور تندرو آمریکایی به محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان مبنی بر ضعیف النفس بودن وی گفت: آمریکایی‌ها هر چه لیاقت خودشان است را به دیگران نسبت می‌دهند در حالی آنها باید بدانند که ملت ایران دارای تاریخ بسیار طولانی است و آنچه در اختیار دارد نشان دهنده متمدن بودن این ملت عظیم است.
                  جوکار اظهار داشت: امروز آمریکایی‌ها به دلیل نداشتن تمدن تلاش می‌کنند اشیای تاریخ ملل دیگر سرقت کنند تا برای خود تمدن دست و پا کنند.
                  نماینده مردم یزد و صدوق در مجلس افزود: آنچه «تام کاتن» به وزیر خارجه کشورمان گفته نشان دهنده ضعف وی و سیاست خارجی آمریکاست ضمن اینکه هم اکنون در آمریکا افراد نالایقی که حقوق سرخ پوستان و محلی‌ها را نادیده گرفته بودند و آنها را از دم تیغ گذارنده بودند بر مسند کار هستند.
                  عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها چون نمی‌دانند و نمی‌فهمند که با ملت بزرگی مانند ایران چگونه رفتار کنند تلاش دارند این ملت را تحت فشار قرار دهند در حالی که ایران با ایستادگی، فشار و مقاومت فراوان به قدرت بزرگ منطقه‌ای و بین‌المللی تبدیل شده است.
                  جوکار گفت: الحمدالله تیم مذاکره کننده هسته‌ای و دستگاه دیپلماسی کشورمان از هوش و ذکاوت بسیار بالاتری نسبت به آمریکایی‌ها برخوردار است و چون آمریکایی هوش دیپلماسی خود را از دست داده‌اند به یاوه گویی روی آورده‌اند لذا باید به دنبال گاوچرانی قدیمی خود بروند.
                  انتهای پیام/

                  نظر

                  • MAGDAD2015
                    عضو فعال
                    • Feb 2015
                    • 342

                    #15699
                    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                    اعتماد به مقامات آمریکایی به سادگی ممکن نیست

                    پاسخ‌های صریح ظریف به رسانه آمریکایی


                    » سرویس: سياسي - انرژي هسته‎‌اي
                    کد خبر: 94021005909
                    پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۵




                    وزیرامورخارجه کشورمان خطاب به آمریکایی‌ها گفت: اگر نگران تسلیحات هسته‌ای هستید، چرا برای خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای، به اسرائیل فشار نمی‌آورید؟
                    به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) محمدجواد ظریف در مصاحبه با پی‌بی‌اس‌نیوز گفت: نتانیاهوکه روی دویست کلاهک هسته‌ای غیرقانونی نشسته است، حق ندارد بخشی از گروه منع تکثیرجهان باشد.
                    وی با بیان این‌که «ایران درهشت سال گذشته موادکافی برای تولید هشت بمب داشت، اما هرگز این کار را نکرد»، افزود: آماده‌ایم فضای اعتماد ایجاد کنیم و این کار با اقدامات خاصی که پذیرفته‌ایم، شدنی است.
                    در مذاکرات هسته‌ای پیشرفت‌های قابل توجهی داشته‌ایم

                    وی در پاسخ به سوالی درباره دیدار اخیر خود با جان کری وزیر امور خارجه آمریکا گفت: ما پیشرفت‌های قابل توجهی داشته‌ایم. مساله قابل توجه این است که دو سال قبل هیچ‌کس نمی‌توانست نقطه‌ای را که امروز در آن ایستاده‌ایم حتی تصور کند. این پیشرفت‌ها زمانی حاصل شده است که طرف مقابل تصمیم گرفته است به جای فشار و ارعاب از ابزار دیالوگ استفاده کند.
                    وی تاکید کرد: این ابزارها از مدت‌ها قبل دیگر کارایی نداشتند. همچنین تحریم‌های ضدایران اعمال شده‌اند و من معتقدم که تحریم‌ها هم به هدفی که برای آن‌ها تعیین شده بودند، دست نیافته‌اند. به همین علت طرفین مذاکره و دیالوگ را پذیرفتند. ما پیشرفت‌های قابل توجهی داشته‌ایم. آن‌چه که در نوامبر سال دو هزار و سیزده درباره آن به عنوان توافق اولیه موافقت کردیم، چیزی بود که کسانی که آن‌ها را منفی باف می‌نامیم، معتقد بودند کاملا غیرممکن است. بعد از آن هم در این خصوص به توافق دست یافتیم برخی معتقد بودند ایران هرگز این توافق را عملی نخواهد کرد. اما ما این توافق را عملی کردیم، هم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و هم باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا تایید کردند که ایران همه مفاد این توافق را در طول یک دوره یک سال و نیمه عملی کرده است.
                    وی افزود: بنابراین ما اکنون کاملا برای توافقنامه بلندمدت آماده هستیم. این توافقنامه اطمینان لازم را ایجاد خواهد کرد که برنامه هسته‌ای ایران کاملا صلح‌آمیز است. از دیدگاه ما این خیلی دستاورد بزرگی نیست؛ زیرا ما هرگز قصدی به جز این نداشته‌ایم. همزمان، ما امکان تعامل ایران با غرب را با مدلی کاملا نورمال تر فراهم کرده‌ایم. من درباره جامعه جهانی سخن نمی‌گویم؛ زیرا من روز گذشته به نمایندگی از بخش قابل توجهی از جامعه جهانی و بعنوان نماینده صد و بیست کشور جهان بعنوان اولین سخنران در کنفرانس بین المللی تجدید نظر در پیمان ان پی تی سخنرانی کردم.
                    وی خاطرنشان کرد: ایران یکی از امضاکنندگان این پیمان و رئیس ائتلاف کشورهای غیرمتعهد است که توانسته است صد و بیست کشور را در کنار هم جمع کند. همه این کشورها دیدگاه هایی درباره منع گسترش تسلیحات اتمی دارند که بسیار مشابه دیدگاه های ایران است. ما معتقدیم که باید جامعه جهانی را از سلاح‌های هسته‌ای عاری کنیم. ما معتقدیم که هیچ کشوری نباید سلاح اتمی در اختیار داشته باشد. کاملا مشخص است که پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی گام مهمی در راستای تحقق این هدف است. ما حتی نمی خواهیم کشورهای بیشتری این نوع تسلیحات بسیار خطرناک را در اختیار داشته باشند.
                    شکست مذاکرات هسته‌ای یک فاجعه نخواهد بود

                    چارلی رز در ادامه این مصاحبه، از وزیر خارجه ایران پرسید در صورتی که مذاکرات شکست بخورند چه وضعی به وقوع خواهد پیوست؟
                    محمد جواد ظریف در پاسخ گفت: شکست مذاکرات هسته‌ای یک فاجعه نخواهد بود اما شکست مذاکرات به معنای از دست دادن یک فرصت بسیار مهم خواهد بود؛ زیرا این فرصتی بسیار منحصر به فرد است. زمانی که مردم ایران یک سال و نیم قبل به پای صندوق های رای رفتند و رئیس جمهوری را انتخاب کردند که خواهان تعامل بر اساس احترام متقابل است اکنون این فرصت توسط مردم ایران هم برای ما بعنوان دولت ایران و همچنین برای جامعه جهانی ایجاد شده است و هدف از ایجاد این فرصت هم تعامل است. در صورتی که مردم ما احساس کنند که تعامل مورد نظر ایجاد نشده است، چون ما خواهان احترام متقابل هستیم، به نظر من به معنای از دست رفتن یک فرصت بسیار مهم خواهد بود که نه تنها باعث خواهد شد، نتوانیم این مساله را حل کنیم که به نظر ما اصلا مساله ای وجود ندارد، زیرا همانگونه که گفتم ما هیچ برنامه ای برای توسعه سلاح های اتمی نداریم چون معتقدیم تولید این سلاح ها هم غیرعقلی و غیراخلاقی است.
                    مردم ایران به غربی‌ها بی‌اعتماد هستند

                    چارلی رُز از وزیر خارجه ایران پرسید، چرا آمریکا یا گروه پنج بعلاوه یک باید به شما اعتماد کنند؟
                    محمد جواد ظریف پاسخ داد: خب مشکل، بی‌اعتمادی دوجانبه است و مشکل بی‌اعتمادی پیچیده است. ما انتظار نداریم که هیچ کدام از طرفین به طرف مقابل اعتماد کند. همان‌گونه که ما هم در این مرحله به طرف مقابل اعتماد نداریم. به سادگی نمی‌توان به اظهارات مقامات آمریکایی یا دیگر اعضای گروه پنج بعلاوه یک چه اعضای غربی و چه اعضای غیرغربی آن اعتماد کرد. مشکلات و بی‌اعتمادی میان طرفین سابقه‌ای طولانی دارد. این بی‌اعتمادی مردم ما به زمانی باز می‌گردد که آن‌ها (غربی‌ها) دولت منتخب ما را سرنگون کردند. این بی اعتمادی ها تا دوران حاضر هم ادامه دارند.
                    وی افزود: من فکر می‌کنم آمریکا و دیگر کشورهای غربی هم دلائلی دارند که به ما اعتماد نکنند. البته ما معتقدیم این دلائل بی اساس هستند؛ بنابراین آن که باید انجام دهیم این است که باید برنامه ای جدی و توافقی جدی داشته باشیم که مورد توافق همه طرفین باشد و به همه طرفین کمک کند که اعتمادسازی کنند. مساله مهم این است که این روند باید اعتمادسازی کند، نه آن که اعتماد را از بین ببرد. متاسفانه آن چه که شاهد آن هستیم و حملات زبانی که از سوی واشنگتن مشاهده می‌شوند، نمی‌توانند در بخش اعتمادسازی مفید باشند.
                    چارلی رُز از وزیر خارجه ایران پرسید آیا منظور شما از این مساله تلاش های کنگره آمریکا برای ایفای نقش در روند توافق هسته ای ایران است؟
                    ظریف در پاسخ گفت: نه، من قصد ندارم در امور داخلی آن‌ها مداخله کنم این مسائل برعهده دولت آمریکا است. اما برای ما بعنوان یک دولت و همه دولت‌های دیگر با دولت مقابل خود بعنوان یک دولت واحد برخورد می کنند. ما به مسائل داخلی توجه نمی کنیم، زیرا این مساله زندگی بین المللی را ناممکن می سازد. اگر شما بخواهید تعیین کنید که با کنگره و سیستم قضایی و بخش اجرایی چگونه برخورد کنید، این غیرممکن خواهد بود. بنابراین ما با دولت آمریکا تعامل داریم. ما می خواهیم شاهد مواضع و اظهارنظرهایی از سوی واشنگتن باشیم که به اعتمادسازی کمک کنند، نه آن که اعتماد موجود را نابود کنند.
                    چارلی رُز در ادامه گفت، اجازه دهید درباره موضوع اعتماد صحبت کنیم. زمانی که شما بعد از چارچوب مورد توافق به ایران بازگشتید با شما بعنوان یک قهرمان برخورد شد. چنین برخوردی با وزیر امور خارجه بی سابقه و غیرمعمول بود. معنای این برخورد چه بود؟ آیا می توان گفت این افراد طبقه متوسط ایران بودند که خواهان پیوستن مجدد به جامعه جهانی هستند؟
                    ما خواهان تعامل با غرب بر اساس احترام متقابل هستیم

                    ظریف در پاسخ گفت: مردم ایران مردمانی عقلانی هستند. آنها مردمانی هستند که در برابر فشار و ارعاب مقاومت می کنند و من فکر کنم پیش از این هم در یکی از برنامه های شما گفته ام که مردم ایران در برابر فشار حساسیت دارند. زمانی که فشار وجود دارد، مردم ایران واکنش نشان می دهند.
                    وی ادامه داد: شما شاهد بوده اید که در طول هشت سال گذشته فشارها علیه ایران چه دستاوردی داشته اند. در طول هشت سال گذشته فشار، تاکتیک اولیه برای برخورد با مردم ایران بوده است. احتمالا زمانی که برای آخرین بار با شما مصاحبه می کردم ما حدود دویست سانتریفیوژ داشتیم ولی اکنون تعداد سانتریفیوژهای ما به بیست و دو هزار دستگاه افزایش یافته است. آن چه که مهم است این است که مردم ایران این وضع را دوست ندارند.
                    وی گفت: خواسته مردم ما مقابله نیست، آنها خواهان دیالوگ هستند. زمانی که مردم ایران مشاهده می کنند که نمایندگان آنها در روند مذاکره و دیالوگ مشارکت می کنند، آنها خوشحال می شوند. اما همین مردم اگر مشاهده کنند که توافقنامه مورد نظر حقوق آنها را محقق نمی کند و محترم نمی شمارد، بی تردید آنها ترجیح خواهند داد که در برابر فشارها مقاومت کنند به جای آن که یک توافقنامه بد را بپذیرند.
                    چارلی رُز خطاب به وزیر خارجه کشورمان گفت: این دیدگاه به طور گسترده در آمریکا وجود دارد که تحریم ها شما را وادار کرده است به پای میز مذاکره بیایید. آیا این علت حضور شما در مذاکرات است؟
                    ظریف در واکنش گفت : من فکر می کنم آنها اشتباه می کنند. آن چه که ما را به پای میز مذاکره آورد، اعتقاد دولت کنونی ایران است. این دیدگاهی است که توسط مردم ایران انتخاب شده است. حدود شش نامزد در انتخابات گذشته ایران حضور داشتند و برخی از آنها در حوزه هایی مانند حوزه اقتصاد احتمالا بهتر از نامزد برنده بودند اما مردم ایران نامزدی را در انتخابات ریاست جمهوری انتخاب کردند که به احترام و تعامل اعتقاد داشته و دارد. این علت حضور ما در پای میز مذاکره است. پیشنهاداتی که ما ارائه کرده ایم و امکانات و گزینه هایی که که ارائه کرده ایم دقیقا همان گزینه هایی هستند که هشت یا ده سال قبل به جامعه جهانی ارائه کردیم اما جامعه جهانی نتوانست اهمیت این پیشنهادات را درک کند. بعد جامعه جهانی به علت از دست رفتن این فرصت متاسف شد. اکنون آنها فرصت دیگری در اختیار دارند و آنها باید درک کنند که این به علت تحریم ها نیست بلکه یک انتخاب است که برای تعامل انجام داده ایم. اگر این انتخاب موفق نشود ما گزینه های دیگری پیش رو خواهیم داشت.
                    چارلی روز گفت: اجازه دهید درباره این مسائل در بخش های بعدی صحبت کنیم اما توافق موجود هیچ صحبتی درباره مسائل غیرهسته ای در آینده نمی کند. این توافق درباره حمایت ایران از یک گروه خاص نیست این توافق درباره حمایت ایران از حزب الله یا گروه دیگری نیست بلکه تنها درباره مساله هسته‌ای است اما آیا درست متوجه شده ام، شما می گویید اگر مساله هسته‌ای حل شود، ایران و آمریکا بعد از آن می‌توانند روابطی را ایجاد کنند و مسائل گسترده تر را مورد توجه قرار دهند و آمریکا تاریخ و جایگاه و نفوذ ایران را در منطقه خواهد پذیرفت؟
                    وزیر خارجه ایران در پاسخ گفت: من این موضوعات را خارج از تعامل طرفین نمی دانم اما نمی گویم که پایان روندی است که خواهان تضمین آن هستیم. من می گویم ما خواهان تعامل با غرب بر اساس احترام متقابل هستیم. ما خواهان دشمنی با غرب نیستیم. ما خواهان بهره مندی از منافع این تعامل هستیم اما بر عزت خود و تعامل بر اساس احترام متقابل تاکید می کنیم. این برای ما به شدت مهم است.
                    مردم ایران به شدت درباره مقاصد آمریکا بدگمان هستند

                    چارلی رُز در ادامه گفت: برخی معتقدند رهبر معظم ایران از مدت ها قبل دیدگاه های منفی درباره آمریکا داشته است. با این حال رئیس جمهور آمریکا نامه هایی برای رهبر ایران ارسال کرده است. ارزیابی شما در این خصوص چیست؟
                    ظریف هم گفت: رهبر ایران به نامه های اوباما پاسخ داده است. مساله اساسی این است که مردم ایران تنها شامل رهبر معظم انقلاب نیست. مردم ایران به شدت درباره مقاصد آمریکا بدگمان هستند. این مایه تاسف است اما یک واقعیت است. مردم ایران اطلاعات تاریخی گسترده ای دارند و آنها به یاد دارند که آمریکا دولت ایران را ساقط کرده است. از یک رژیم سرکوبگر حمایت کرده است.
                    وی ادامه داد: تاریخ بدی وجود دارد. تردید عمومی در دو کشور وجود دارد که به بی اعتمادی منجر شده است. ما نمی خواهیم درباره حوادث گذشته صحبت کنیم و این که چه کسی مسئول این حوادث بوده است. اما باید درک کنیم که این پیشینه تاریخی وجود دارد. ما باید بررسی کنیم که آیا می‌توانیم از طریق همکاری این مسائل را حل کنیم یا خیر؟. ما می توانیم بی اعتمادی موجود میان ایران و آمریکا را بتدریج رفع کنیم و بعد از آن متوجه خواهیم شد آیا رفع بی اعتمادی به ایجاد مسیر جدیدی برای ما منجر می‌شود یا خیر؟ رهبر معظم ایران هم به صراحت اعلام کرده است که به آمریکا اعتماد ندارد. ایشان در سخنان اخیر خود به صراحت اعلام کرده است اگر روند کنونی به خوبی به پیش برود، ممکن است فضای دیگری ایجاد کند. ما باید مشخص کنیم که این وضع چگونه خواهد بود و تاثیراتی خواهد داشت. ما می خواهیم بدانیم آیا آمریکا آماده است با مردم ایران بر اساس احترام متقابل برخورد کند یا خیر.
                    چارلی رُز خطاب به ظریف گفت: آیا شما تردید دارید که رئیس جمهور آمریکا با مردم ایران محترمانه برخورد نمی کند؟
                    ظریف پاسخ داد: اگر شما خواهان توافق هستید و همزمان خواهان ادامه فشارها و تداوم تحریم ها هم هستید! این به نظر من برخورد محترمانه ای نیست! این نیاز به رهبری و انگیزه قوی دارد.
                    چارلی رُز ادامه داد: بعد از هجده ماه تماس و مذاکره شما با وزیر خارجه آمریکا و بازگشت شما به تهران، بعد از این مذاکرات و ارائه گزارش به رهبر ایران آیا دیدگاه رهبر ایران درباره آمریکا بهتر شده است؟ افرادی که این وضع را تحلیل می کنند، معتقدند شما نماینده رهبر ایران در مذاکرات هستید. سئوال این است که شما بدون تایید رهبر ایران در چه موقعیتی قرار دارید؟
                    وزیر خارجه ایران پاسخ گفت: وضع به شکلی نیست که شما تصویر کردید. سیستم ایران بر مبنای خواسته مردم است. مردم ایران دولت کنونی را انتخاب کرده‌اند. رهبر ایران در طول رهبری خود همیشه از انتخاب مردم ایران حمایت کرده است. رهبر انتخاب مردم را محترم می داند. ما مذاکره می‌کنیم و گزارش مذاکرات را به رهبری ارائه می کنم. در طول هجده ماه گذشته آمریکا می توانست شاهد اقدامات ایران باشد که همه تعهدات خود را عملی کرده است. اما متاسفانه در کشور ما آمریکا چنان خود را در میان تارهایی از مسائل مانند تحریم ها علیه ایران پیچیده است که حتی خروج از این تارها هم دشوار به نظر می رسد. حتی گاهی شاهد هستیم که برخی از سیاستمداران آمریکایی بر لزوم تداوم تحریم ها تاکید می کنند. این در حالی است که آنها با لغو این تحریم ها موافقت کرده اند.
                    چارلی رُز گفت: آیا تایید می کنید که تحریم ها تاثیرات بسیار مخربی بر اقتصاد کشور شما برجای گذاشته اند؟ شما نمی توانید نفت بفروشید یا اقدامات دیگری را انجام دهید؟
                    ظریف گفت: بله! می‌پذیریم. اما باید به خاطر داشت که اگر تحریم‌ها برای آسیب زدن به مردم ایران طراحی شده بودند...
                    چارلی رُز با قطع سخنان ظریف گفت، این تحریم ها با هدف تغییر نگاه رژیم ایران طراحی شده بودند.
                    آمریکا پذیرفته است که ایران حق غنی‌سازی اورانیوم را دارد

                    ظریف در واکنش گفت: نه! این تحریم ها نگاه رژیم ایران را هم تغییر نداده اند. حکومت ایران با ادامه مسیر خود سانتریفیوژهای بیشتری نصب کرده است. دستاورد تحریم های این بود که مردم ایران به این نتیجه برسند که آمریکا نمی خواهد با آنها تعامل خوبی داشته باشد. این تحریم ها باعث شدند مردم ایران به این نتیجه برسند که آمریکا می خواهد آنها را تحت فشار قرار دهد. دولت آمریکا حتی می خواهد از خرید دارو برای ایرانی ها با پول خود آنها جلوگیری کند. آمریکا می گوید ایران می تواند دارو از خارج خریداری کند اما زمانی که ما به بانک برای پرداخت قیمت داروهای وارداتی مراجعه می کنیم، بانک ها نمی پذیرند.
                    ظریف گفت: مساله این است اگر آمریکا خواهان ایفای نقش منفی است و می خواهد احساس منفی همه مردم ایران را درباره خود ایجاد کند، بر لزوم تحریم ها تاکید می کند. اما اگر هدف این تحریم ها وادار کردن ایران به مذاکره بود، این تحریم ها به این هدف دست نیافته اند. ما مذاکره می کنیم چون مردم ما خواهان آن هستند. چون قبل از دولت کنونی هم مقامات ایرانی در حال مذاکره بودند. ما در دوران رئیس جمهور سابق ایران هم در حال مذاکره بودیم. بعد از آن هم در دولت بعدی مسئولان در حال مذاکره بودند. اکنون این دولت آمریکا است که از ایده اولیه خود مبنی بر مخالفت با هر نوع غنی سازی در ایران عقب نشینی کرده است. آمریکا پذیرفته است که ایران حق غنی سازی اورانیوم را دارد. ده سال پیش چنین مسائلی را مطرح نبود. ده سال قبل هم ما این پیشنهادات را مطرح کرده ایم اما دولت بوش این پیشنهادات را نپذیرفت. در آن زمان بوش و بولتون تصمیم گرفتند توافق ما را با اروپایی ها نپذیرند. اکنون آنها به این نتیجه رسیده اند که تحریم ها به نتایج مورد نظر نرسیده اند و تنها مذاکره می تواند نتایج مورد نظر را حاصل کند.
                    انتهای پیام

                    نظر

                    • MAGDAD2015
                      عضو فعال
                      • Feb 2015
                      • 342

                      #15700
                      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                      تحقیر سرکرده فرقه تروریستی منافقین در کنگره آمریکا


                      » سرویس: سياسي - سياست خارجي
                      کد خبر: 94021005957
                      پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۲




                      «به‌ جز تعداد معدودی از نمایندگان که سابقه دریافت پول از منافقین را دارند، سایر حاضرین در نشست از‌ جمله ویلیام کیتینگ که از اعضای ارشد حاضر در جلسه نیز به حساب می‌آید به طور کلی سخنان مریم رجوی را نادیده گرفته و بدون مطرح کردن هیچ پرسشی از وی، سوالات خود را از سایر شاهدان دعوت شده پرسیدند.»
                      به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) به نقل از کانون هابیلیان «سرکرده گروهک منافقین که همچنان در نظر بسیاری از مقامات سابق و فعلی کشورهای غربی بویژه آمریکا، به عنوان رهبر یک فرقه تروریستی شناخته می‌شود، دیروز برای سخنرانی به عنوان شاهد در رابطه با یک گروه تروریستی دیگر (داعش) از طریق ویدئو کنفرانس به نشستی در کنگره آمریکا راه یافته بود که به جای پرداختن به موضوع جلسه، از ابتدا تا انتهای مباحث خود را به موضوع تغییر حکومت در ایران اختصاص داد و همین موضوع باعث ناراحتی بسیاری از نمایندگان حاضر در نشست گردید به طوری‌که به گزارش پایگاه المانیتور، به‌ جز تعداد معدودی از نمایندگان که سابقه دریافت پول از منافقین را دارند، سایر حاضرین در نشست از‌ جمله ویلیام کیتینگ که از اعضای ارشد حاضر در جلسه نیز به حساب می‌آید به طور کلی سخنان مریم رجوی را نادیده گرفته و بدون مطرح کردن هیچ پرسشی از وی، سوالات خود را از سایر شاهدان دعوت شده پرسیدند.
                      دنی دیویس، یکی از نمایندگان جمهوری خواه حاضر در جلسه نیز روش دیگری را برای نشان دادن اعتراض خود به کار گرفت. وی با به چالش کشیدن مریم رجوی از او خواست توضیح دهد چرا آمریکا باید به گروهی اعتماد کند که در اوایل دهه ۸۰ میلادی از ایران طرد شده و در کنار صدام علیه کشورش جنگیده است؟ این نماینده کنگره آمریکا در ادامه گفت: «طی سی سال گذشته ایالات متحده وارد بن‌بست‌های نظامی و دیپلماتیک متعددی شده که ناشی از حمایت‌های بی‌جا و اشتباه از افراد و سازمان‌هایی است که ادعای محبوبیت اجتماعی می‌کنند و این ادعا در اغلب موارد با مبالغه همراه و حتی ساختگی بوده است.» وی در ادامه این سوال را مطرح کرد که «می‌شود لطفا در رابطه با نقش سازمانتان و جایگاهش در حیات سیاسی کنونی کشور ایران به ما توضیح دهید؟»
                      شاهدان دیگری که نیز برای سخنرانی دعوت شده بودند اعتقاد داشتند رجوی تلاش داشته بحث را از موضوع اصلی خود که همان مبارزه با داعش بوده منحرف کند. پیش از این نیز در روزهای گذشته دنیل بنیامین به دلیل حضور رجوی در این نشست از شرکت در این جلسه انصراف داده بود و رابرت فورد سفیر سابق آمریکا در سوریه نیز به همین دلیل درخواست کرده بود سخنرانی‌اش در نشست دیگری برگزار شود.»
                      انتهای پیام

                      نظر

                      • B A R A N
                        عضو فعال
                        • Mar 2015
                        • 677

                        #15701
                        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                        اختلاف بین دلواپسان امریکا / احتمال عدم تصویب لایحه ضدایرانی در کنگره

                        ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۴

                        رویترز نوشت: اختلاف میان سناتورهای عضو حزب جمهوری‌خواه بر سر تغییرات لایحه بازنگری هسته‌ای ایران روز پنج‌شنبه موجب کاهش احتمال تصویب این لایحه در کنگره شد.این اختلاف همچنین موجب شد مقامات سنا با استیصال به دنبال راهی برای پیشبرد این لایحه بگردند.

                        دو سناتور آمریکایی جمهوری‌خواه به نام‌های تام کاتن و مارکو روبیو برای تحمیل اصلاحات مدنظر خود به سنا از روشی غیرمرسوم استفاده کردند.

                        روبیو نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 و کاتن یکی از اصلی‌ترین منتقدان سیاست‌های باراک اوباما رئیس‌جمهور درباره ایران است.

                        این دو سناتور خواهان تشدید مفاد این لایحه از طریق اصلاحاتی می‌باشند که شامل افزودن الزام ایران به شناسایی حق موجودیت اسراییل در هر توافق هسته‌ای است.

                        مشاوران سنا گفتند این دو نفر اقدام خود را روز پنج‌شنبه هنگامی که نمایندگان در حال نهایی‌کردن توافقی درباره شش اصلاحیه مورد نظر جمهوری‌خواهان بودند عملی کردند.
                        باب کورکر که این لایحه را تدوین کرده است در واکنش به این اقدام گفت احساس می‌کند زمینه اصلی این توافق تغییر کرده و از این بابت متاسف است.
                        مشاوران سنا می‌گویند انتظار دارند میچ مک‌کانل، رئیس اکثریت سنا برای توفق مناظره درباره این لایحه پادرمیانی کند و اجازه طرح لایحه‌ای بدون اصلاحات پیشنهادی را صادر کند.

                        اما یک سخنگوی وی اواخر روز پنج‌شنبه گفت مک‌کانل هنوز نگفته آیا دست به این اقدام خواهد زد یا خیر.
                        وی همچنین گفت روسای سنا هنوز هم تلاش می‌کنند راهی برای رای‌گیری درباره این اصلاحات پیشنهادی پیدا کنند.



                        .

                        نظر

                        • B A R A N
                          عضو فعال
                          • Mar 2015
                          • 677

                          #15702
                          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                          علی اکبر صالحی: غرب رفع همۀ تحریم‌ها را پذیرفت

                          ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۴

                          رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به تلویزیون چین گفت: قدرت های جهانی موافقت کرده اند در چارچوب توافق هسته ای با ایران همه تحریم ها را به سرعت رفع کنند.

                          علی اکبر صالحی در مصاحبه اختصاصی با شبکه تلویزیونی سی سی تی وی گفت: در صورت تصویب مجلس ایران بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی می توانند از برخی مراکز غیرهسته ای ایران در چارچوب شرایط مشخص بازدید کنند.

                          وی تاکید کرد: ایران از منافع ملی خود محافظت خواهد کرد و در ادامه گفتگوها بر خطوط قرمز خود تاکید خواهد کرد.

                          صالحی در پاسخ به سئوال خبرنگار شبکه سی سی تی وی مبنی بر این که آیا ایران در چارچوب تدابیر اضافی اجازه خواهد داد که بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از تاسیسات غیرهسته ای آن دیدار کنند؟ گفت: این موضوع میان دو طرف مطرح و بررسی شده است. اگر همه مسائل به خوبی پیش برود ما این حقیقت را پذیرفته ایم که پروتکل الحاقی را خواهیم پذیرفت.

                          وی گفت: این موضوع در ژنو سه مطرح شد اما همانگونه که گفتم شرط تحقق این موضوع توافق درباره همه مسائل است و تا زمانی که درباره همه مسائل توافق نشده است این بدان معنا خواهد بود که توافقی حاصل نشده است.

                          صالحی افزود: ما نمی توانیم یک بخش را مورد توجه قرار دهیم و از بخش و حوزه دیگری غفلت کنیم، الحاقی این فرصت و امکان وجود دارد که از برخی سایت ها بازدید انجام شود اما این به تفاهم و توافق دوجانبه وابسته است.

                          برای مثال فرض کنید بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی می خواهند از یک مرکز یا تاسیسات غیرهسته ای بازدید کنند ما مخالف این موضوع هستیم. مراکز و تاسیسات هسته ای در چارچوب توافق تامین امنیت تحت نظر قرار دارند.

                          رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ما درباره مراکز غیرهسته ای صحبت می کنیم. بازرسان بر اساس پروتکل الحاقی می توانند از مناطق اطراف مراکز غیرهسته ای نمونه برداری کنند.

                          خبرنگار شبکه سی سی تی وی در ادامه از علی اکبر صالحی پرسید موضع ایران در قبال «آر ان دی» (توسعه و تحقیق ) چیست؟ زیرا کاخ سفید اخیرا فکت شیتی منتشر و اعلام کرد تا ده سال تحقیقات در بخش غنی سازی و توسعه این بخش در ایران محدود خواهد بود تا این اطمینان حاصل شود که زمان دستیابی ایران به نقطه فرار هسته ای به یک سال افزایش یافته است. آیا توافقی در این خصوص وجود دارد؟ رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: همانگونه که قبلا هم گفته ام توافقی در این خصوص وجود ندارد اما درکی در این خصوص وجود دارد که باید زمان دستیابی حدود یک سال باشد و ما هم معتقدیم این موضوع معقول است و به هیچ وجه هم غیرمنطقی نیست.

                          وی گفت: ما برای نمایش اراده و آمادگی ایران که خواهان حل این مسائل است جواب مثبت داده ایم و بطور داوطلبانه معیار یک سال زمان برای دستیابی به نقطه فرار هسته ای را پذیرفته ایم، بنابراین در چارچوب ایده یک سال زمان برای دستیابی به نقطه عطف هسته ای ما فعالیت های خود را در بخش غنی سازی اورانیوم محدود کرده ایم.



                          .

                          نظر

                          • B A R A N
                            عضو فعال
                            • Mar 2015
                            • 677

                            #15703
                            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                            نشنال اینترست: آخرین ناله‌های تام کاتن برای جلوگیری از توافق هسته‌ای

                            ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۴

                            نشنال اینترست نوشت: پس از مدت کوتاهی از روی کار آمدن تام کاتن (سناتور جمهوری خواه از آرکانزاس) وی خودش را در زمینه مخالفت با دیپلماسی هسته ای اوباما با تهران، از دیگر همکاران جمهوری خواهش متمایز کرده است. وی کل فرآیند مذاکرات که بلافاصله پس از روی کار آمدن روحانی آغاز شد را در بهترین حالت وقت تلف کردن و در بدترین حالت خطری امنیتی برای ایالات متحده و اسرائیل دانسته است. در کوتاه مدت، کاتن به دنبال این است تا با استفاده از اهرم هایی که موجود است مذاکرات را هرچه می تواند پیچیده تر کند.

                            کاتن که عضو سابق ارتش ایالات متحده است، مهمترین حامی حمله نظامی علیه تاسیسات هسته ای ایران است. این درحالی است که بسیاری از افراد آگاه در واشینگتن نسبت به حمله آمریکا که منجر به باز شدن جعبه پاندورای حملات نامتقارن توسط گروه های مورد حمایت ایران می شود، هشدار داده اند. این درحالی است که هرگونه ممانعت از بازرسی بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی قابل شناسایی است. (صدام در سال 1998 را در نظر بگیرید، وقتی که دیکتاتور سابق عراق بازرسان هسته ای سازمان ملل را بیرون انداخت.)

                            در عین حال، کاتن به صورت آشکار عملیات نظامی احتمالی علیه ایران را با حملات هوایی علیه فعالیت های هسته ای صدام در دولت کلینتون، مقایسه می کند. عملیاتی که به طور قابل توجهی مواد شیمیایی، سایت های بیولوژیکی و هسته ای عراق را در طول چهار روز تخریب کرد. برخی در واشینگتن همانند کاتن توصیه می کنند که اگر اوباما قصد حمله ندارد، می توان بمب های سنگرشکن را به اسرائیل بدهد، تا آنها خودشان اقدام کنند.

                            کاتن در متقاعد کردن کاخ سفید، وزارت دفاع و اکثریت کنگره که گزینه نظامی بهترین گزینه موجود است، شکست خورده است.

                            در عوض وی راهی متفاوت برای ابراز مخالفت در پیش گرفته است: تلاش برای نابودی لایحه دو حزبی کمیته روابط خارجی از طریق پیشنهاد دادن اصلاحیه هایی زهرآگین که بتواند مذاکرات هسته ای تاریخی را نابود کند. این در حالی است که فرآیند اعمال اصلاحیه ها تا روز سه شنبه مشخص نشده بود، اما کاتن نشان داده است که قصد دارد با معرفی اصلاحیه هایی لایحه دو حزبی کورکر-کاردین درباره توافق هسته ای ایران را از کار بیندازد.

                            اولین اصلاحیه مربوط به تغییر قوانین سنا در ارتباط با تصویب لایحه کورکر-کاردین است که به جای 60 رای، با 51 رای تصویب شود. هدف از این پیشنهاد حذف نیاز به رای دموکرات ها و از کار انداختن قدرت حزب اقلیت برای فیلیباستر (اطاله کلام) است. دومین اصلاحیه که معقول ترین آنها است، ملزم کردن رئیس جمهور به ارائه گزارش به کنگره درباره تمام نقض های توافق هسته ای به جای نقض های عمده است که در لایحه فعلی آمده است.

                            اصلاحیه سوم کاتن مربوط به این می شود که رئیس جمهور اجازه نخواهد داشت تا تحریم های ایران را متوقف کند، حتی زمانی که ایران توافق جامع را امضا کرده باشد. در عوض ایران با شرط هایی روبه رو خواهد شد که در عرض دو سال گذشته در خلال مذاکرات هسته ای با آنها روبه رو نشده است. به طور خلاصه، هیچ کدام از تحریم های ایالات متحده لغو نمی شوند، مگر زمانی که تاسیسات فردو به طور دائم تعطیل شود، توسعه موشک های بالستیک متوقف شود، تمام آمریکایی های بازداشت شده توسط ایران آزاد شوند، اسرائیل به رسمیت شناخته شود و حمایت از اقدامات تروریستی در سراسر جهان متوقف شود.
                            شاید در یک جهان ایده آل ایران با تمام این درخواست ها موافقت کند و تبدیل به شریکی سازنده در حل مشکلات خاورمیانه شود، اما چنین امری ایده آل منطقه خاورمیانه نیست. مسئله حمایت از اسرائیل، حقوق بشر یا تروریسم نیست، بلکه درباره برنامه هسته ای است.
                            تام کاتن کسی را فریب نمی دهد: او یا از دیپلماسی حمایت نمی کند یا هیچ چیزی از مفهوم و معنای دیپلماسی نمی داند.




                            .

                            نظر

                            • B A R A N
                              عضو فعال
                              • Mar 2015
                              • 677

                              #15704
                              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                              نیویورک تایمز : کاخ سفيد به دنبال کاهش نگراني اعراب از توافق با ايران

                              ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۴

                              هلن کوپر در تحلیلی برای این روزنامه آمریکایی نوشت: دولت اوباما در حال تقلا برای اطمینان های مجدد است که بتواند آن را در ماه جاری در نشست کمپ دیوید و در دیدار با متحدین عرب خود ارائه دهد و این که با وجود توافق هسته ای احتمالی با ایران، آمریکا همواره از آنها حمایت می کند.

                              مقامات کاخ سفید، پنتاگون و وزارت خارجه، نشست هایی برگزار کرده و در آن درباره هر چیزی از ماموریت های آموزشی برای نظامیان عرب و آمریکا گرفته تا فروش تسلیحات بیشتر برای یک توافق دفاعی سهل و آسان بحث کردند که می تواند نشانه ای از این باشد که اگر این کشورها با تهدیدی از سوی ایران مواجه شوند، آمریکا از هم پیمانان خودحمایت خواهد کرد.

                              اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا دو هفته پیش در یک ضیافت شام در پنتاگون، در جمعی از کارشناسان امور خاورمیانه درباره این مسئله سخن گفت که دولت آمریکا چگونه می خواهد نگرانی های عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر را درباره توافق هسته ای با ایران برطرف کند.

                              به گفته یک مقام ارشد دولت آمریکا،‌در بیستم آوریل نیز باراک اوباما،‌رئیس جمهوری آمریکا در کاخ سفید در دیدار با شیخ محمد بن زاید آل نهیان، وزیر خارجه امارات متحده عربی بر توافق دفاعی با امارات متحده تاکید کرد. رئیس جمهوری آمریکا در کاخ سفید در حالی از امارات در مقابل توافق هسته ای ایران حمایت کرد که در همان زمان، جان کری، وزیر خارجه آمریکا در حال مذاکره با ایران بود.

                              مقامات دولت آمریکا اظهار داشتند: دولت اوباما هنوز به این نتیجه نرسیده است که چه پیشنهادی به متحدین عرب خود بدهد، اما چند گزینه احتمالی وجود دارد که برخی از آن ها گزینه های بسیار دشواری هستند. انعقاد یک معاهده امنیتی با عربستان سعودی و دیگر کشورها بعید به نظر می رسد، زیرا این معاهده باید توسط کنگره تصویب شود و احتمالا با مخالفت اسرائیل و حامیان آن در کنگره مواجه خواهد شد.

                              آمریکا به جای این پیمان های امنیتی همه جانبه،‌در تلاش است که توافقنامه های دفاعی سطح پایین با آنها امضا کند. مقامات آمریکایی، چنین توافقنامه هایی را می نویسند، اما آن را به کنگره نمی فرستند و براساس آن اگر آنها با حملاتی از سوی نیروهای خارجی مواجه شوند، آمریکا از متحدان عرب خود دفاع خواهد کرد. اگر این متحدان از سوی مخالفان سیاسی خود در داخل کشورهایشان مواجه شوند،‌این توافق عملی نخواهد شد.

                              البته دیگر وقت چندانی برای دولت اوباما باقی نمانده است که چیزی برای ارائه به اعراب تهیه کند. کری، قرار است هفته آینده با وزرای خارجه کشورهای عربی به منظور مقدمه چینی برای برگزاری اجلاس سران در کمپ دیوید دیدار کند. نشست سران قرار است در چهاردهم ماه می برگزار شود.

                              انتظار می‌رود کری، در نشست وزرای خارجه مطرح کند که چه بسته‌ای برای رفع نگرانی کشورهای عربی در مقابل توافق هسته ای با ایران آماده کرده است. اگر او نتواند به آنها چیزی بدهد که رضایتشان را جلب کند، آنها سطح حضور خود در نشست سران کمپ دیوید را پایین خواهند آورد. به عنوان مثال، عربستان سعودی به جای ملک سلمان، محمد بن نایف، ولیعهد را خواهد فرستاد.

                              گزینه دیگری که دولت اوباما می تواند برای جلب رضایت عربستان سعودی و امارات انجام دهد این است که آنها را به عنوان متحدان غیرناتویی خود در نظر گیرد،‌وضعیتی که می تواند محدودیت های فروش تسلیحاتی را برای آنها کاهش دهد. چینین وضعیتی، کمتر از یک پیمان دفاعی است اما این کشورها می توانند از امتیازاتی که تنها متحدان ناتو از آن برخوردار هستند، بهره بگیرند. بحرین و کویت در حال حاضر از چنین امتیازی برخوردار هستند. در دوره جورج بوش،‌رئیس جمهوری سابق آمریکا و در سال 2004، کویت از این وضعیت برخوردار شد، به این دلیل که این کشور از حمله آمریکا علیه عراق حمایت کرد و به یک میدان عملیاتی قابل اتکا برای نیروهای آمریکایی تبدیل شد.

                              بحرین نیز که مقر ناوگان پنج آمریکا است، از سال 2002 از این امتیاز برخوردار شد.

                              کنت پولاک (Kenneth M. Pollack) کارشناس امور خاورمیانه و نظامی در موسسه بروکینگز می گوید: اعطای چنین امتیازاتی به عربستان و امارات نمی تواند به رفع نگرانی های اعراب کمک کند.

                              وی در ادامه افزود: کشورهای حاشیه خلیج فارس درباره این توافق هسته ای با ایران، بسیار نگران هستند. چرا که برخی از آنها بر این باورند که این یک شروع برای دولت اوباما است تا آنها را کنار بگذارد.

                              پولاک اظهار داشت، مقامات آمریکایی در تلاش برای یافتن یک راهکار خلاقانه هستند که بتوانند نگرانی های دولت های عربی را کاهش دهند.

                              افزایش فروش تسلیحات به کشورهای عربی هم می تواند در رفع نگرانی ها کمک کند، اما در این مسیر یک مانع بزرگ وجود دارد و آن هم اسرائیل است. آمریکا همواره محدودیت هایی را برای شرکت های تسلیحاتی آمریکا در فروش اسلحه به کشورهای عربی اعمال کرده است تا به اسرائیل اطمینان دهد که این رژیم از قدرت برتر نظامی در منطقه برخوردار است. به همین دلیل آمریکا از فروش جنگنده های اف 35 به اعراب خودداری کرد.




                              .

                              نظر

                              • ایرج اکبری
                                عضو فعال
                                • Dec 2011
                                • 10934

                                #15705
                                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                                اصلاحیه تام کاتن برای جلوگیری از توافق هسته‌ای با ایران رد شد

                                - جمعه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۷

                                سناتور تام کاتن خواستار رأی گیری درباره اصلاحیه لایحه بازنگری توافق هسته ای احتمالی با ایران شد که مورد پذیرش سنای آمریکا قرار نگرفت.

                                به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از هافینگتون پست، سناتور تام کاتن خواستار رأی گیری درباره اصلاحیه لایحه بازنگری توافق هسته ای احتمالی با ایران شد.

                                اصلاحیه این سناتور تندرو آرکانزاس مانوری غیر منتظره بود که لایحه اصلی نظارت کنگره بر توافق هسته ای ایران را به خطر می انداخت.

                                این بسته اصلاحی موسوم به «قرص های سمی» شامل استفاده از کلماتی بود که اختیار رئیس جمهور آمریکا برای کاهش تحریم های ایران و بازرسی ها از تأسیسات هسته ای این کشور در «هر جا» و «هر زمان» را محدودتر می کرد. این اصلاحیه همچنین الزام ایران در به رسمیت شناخته شدن اسرائیل را در برداشت که به عقیده هافینگتون پست ایران هرگز آن را نپذیرفته و نخواهد پذیرفت.

                                کاتن با انتقاد شدید از همکاران خود برای ممانعت از مطرح کردن اصلاحیه های مشابه به آنان گفت: نه گفتن به این بسته اشکالی ندارد، ولی ما نیاز به رأی داریم. باید به این اصلاحیه رأی دهید. اگر مایل به رأی دادن نیستید بهتر است سنا را ترک کنید.

                                تصویب اصلاحیه «قرص سمی» به مثابه به خطر افتادن توافق دوحزب جمهوری خواه و دموکرات در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا درباره بازنگری در توافق هسته ای احتمالی با ایران بود.

                                باب کورکر نماینده ایالت تنسی و از طراحان لایحه اصلی بازنگری، از اقدامات ناپخته این سناتور برای برهم زدن روند دو حزبی موجود انتقاد و از آن ابراز تاسف کرد.

                                لازم به ذکر است که این سناتور جمهوریخواه تنها ۴ ماه پس از روی کار آمدن خود را از سایر همکارانش متمایز می داند.

                                مسولین دو حزب جمهوریخواه و دموکرات کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا ۲۵ فروردین ماه سال جاری درباره بازنگری هرگونه توافق هسته ای با ایران در یک بازه زمانی ۵۲ روزه به توافق رسیده بودند.

                                یکی از دستیاران سنا درخصوص این توافق دوحزبی گفته بود: این ۵۲ روز شامل دوره ۳۰ روزه برای بازبینی توافق، ۱۲ روز برای وتوی احتمالی اعلام نظر کنگره توسط باراک اوباما رییس جمهور آمریکا و ۱۰ روز برای رأی مخالف است.

                                لایحه اصلی را باب کورکر نماینده تنسی و بن کاردین نماینده مریلند در کمیته روابط خارجی سنا پیشنهاد کرده بودند و بر اساس آن اختیارات لازم به کنگره برای بررسی هرگونه توافق هسته ای با ایران پس از حصول توافق هسته ای با ایران به سنا داده می شد.
                                كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X