آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • Hessam
    عضو فعال
    • Aug 2012
    • 1240

    #16516
    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

    هیات پارلمانی سنای فرانسه وارد تهران شد
    کد خبر: ۵۰۷۰۰۰
    تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۹ - 08 June 2015
    هیات پارلمانی فرانسه به ریاست «دانیال رنیه» نایب رییس کمیسیون امور خارجی و دفاع مجلس سنای این کشور،بامداد امروز (دوشنبه) برای دیدار با برخی مقامات جمهوری اسلامی ایران وارد تهران شد.

    «حسین شیخ الاسلام» مشاور امور بین الملل رییس مجلس شورای اسلامی، روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا با یادآوری این که سفر این هیات شش نفره به دعوت «سیداحمدرضا دستغیب» نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس انجام می شود، افزود: اعضای این هیأت در سفر چهار روزه خود ضمن دیدار با دستغیب با «مجید تخت روانچی» و «ابراهیم رحیم پور» معاونان معاون اروپا و آمریکا و آسیا و اقیانوسیه وزیر امور خارجه نیز دیدار و گفت وگو خواهند کرد.

    وی ادامه داد: هیات پارلمانی سنای فرانسه همچنین قرار است روزهای چهارشنبه و پنجشنبه به اصفهان سفر و از این شهر تاریخی بازدید کنند.

    سنا و ملی مجالس کشور فرانسه را تشکیل می دهند، «پاله دو لوکزامبورگ» مکان سنا و «پاله بوربن» جایگاه مجلس ملی این کشور است.

    نشست های هر مجلس جداگانه تشکیل می شود، ولی گاه این دو مجلس گردهم آیی ها را در قالب کنگره فرانسه در کاخ ورسای به منظور بازنگری در قانون اساسی این کشور برگزار می کنند.

    سفر هیات فرانسوی در حالی است که یک هیات پارلمان اروپا نیز به سرپرستی «المار بروک» رییس کمیسیون امور خارجه این پارلمان رسمی دو روزه ای را به ایران انجام داد و دیروز -یکشنبه- این سفر پایان یافت.

    الما بروک و هیات همراه به دعوت «علاءالدین بروجردی» رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاسی خارجی مجلس شورای اسلامی ایران به تهران سفر کردند. در این سفر، نمایندگان پارلمان اروپا با شماری از مقامات ایران از جمله «علی لاریجانی» رییس مجلس شورای اسلامی و «معصومه ابتکار» معاون رییس جمهوری ایران در امور محیط زیست دیدار و گفت وگو کردند.

    بروک در بیانیه ای هدف از سر نمایندگان پارلمان اروپا به تهران - همزمان با آخرین مراحل مذاکرات هسته ای ایران با قدرت های جهانی - را ایجاد اعتماد متقابل در مناسبات اتحادیه اروپا و ایران اعلام کرده بود.

    گفت وگوهای نمایندگان پارلمان اروپا و مقامات جمهوری اسلامی بر وضعیت خاورمیانه به ویژه سوریه، عراق و یمن، قاچاق مواد مخدر و تغییرات اقلیمی متمرکز بود.


    نظر

    • FARIBORZ NAEL
      ستاره دار(2)
      • Jan 2015
      • 1839

      #16517
      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

      نا امیدی رو میشه در لحن هر دو طرف دید،امیدوارم این مذاکرات شکست بخوره تا تکلیف یکسره بشه،حتی به قیمت از دست دادن همه سرمایم!:.thumbsdownsmileyan

      نالیدی و تقدیر همان است که بودست
      آن حلقه زنجیر همان است که بودست
      نومید مشو ناله کشیدن دگر آموز.

      نظر

      • Hessam
        عضو فعال
        • Aug 2012
        • 1240

        #16518
        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

        تحلیل موسویان درباره اجازه بازرسی نظامی
        کد خبر: ۵۰۶۹۷۴
        تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۱ - 08 June 2015
        تحلیل سیدحسین موسویان درباره اجازه بازرسی از تاسیسات نظامی
        بین الملل > دیپلماسی - ایرنا نوشت:

        'سید حسین موسویان' عضو پیشین تیم مذاکره کننده هسته ای ایران با بیان اینکه پروتکل الحاقی لزوما کشورها را ملزم به اجازه بازرسی از تاسیسات نظامی یا بازجویی از دانشمندان هسته ای نمی کند،تاکید کرد که غرب برای حل موضوع 'پی. ام. دی' ( ابعاد احتمالی برنامه هسته ای) باید 5 اصل را تضمین کند.

        به گزارش ایرنا،موسویان در مقاله ای در پایگاه اینترنتی 'المانیتور' نوشت: پس از آنکه رهبر معظم ایران مخالفت خود را با بازرسی از تاسیسات نظامی و بازجویی از دانشمندان هسته ای کشور به عنوان هرگونه توافق هسته ای احتمالی، اعلام کرد، این موضوع به سرعت به بحث برانگیزترین مساله در مذاکرات هسته ای ایران تبدیل شده است.

        این عضو پیشین تیم مذاکره کننده هسته ای ایران،افزود:این طبیعی است که دادن اجازه به بازرسان خارجی برای دسترسی به تاسیسات نظامی ایران و آسیب پذیر کردن دانشمندان ایرانی در برابر این بازجویی ها، به غرور ملی ایران آسیب خواهد رساند و این مساله برای هر کشوری نیز صادق است.

        موسویان اظهار داشت در حقیقت این مساله ای است که کل روند مذاکرات را تهدید می کند و می تواند به شکست کشیده شود.

        وی خاطرنشان کرد:این نوع بازرسی های غیرمنتظره مربوط به موضوع ابعاد احتمالی نظامی در برنامه هسته ای ایران (PMD)است. نگرانی های غرب در مورد ابعاد احتمالی نظامی به حتی قبل از سال 2003 میلادی بازمی گردد؛ زمانی که برنامه هسته ای ایران برای اولین بار در کانون توجهات قرار گرفت.

        عضو پیشین تیم مذاکره کننده هسته ای ایران در ادامه مقاله خود نوشت: 'جیمز رسین' خبرنگار روزنامه نیویورک تایمز در کتاب خود در سال 2006 با عنوان ' شرایط جنگ: سابقه مخفی سازمان سیا و دولت بوش' فاش کرد که سازمان سیا تلاش کرده تا علائم و نشانه هایی در ایران کار بگذارند تا این گونه به نظر بیاید که ایران به دنبال تسلیحات هسته ای در اواخر دهه 90 و اوایل سال 2000 است. این گونه شواهد و علائم می توانست به طور محتملی به عنوان بهانه ای برای مداخله نظامی علیه ایران مورد استفاده قرار بگیرد.

        به گفته موسویان،در این کتاب عنوان شد که در سال 2011 آمریکا و هم پیمانانش در ناتو هزاران صفحه اسناد و تصاویر در اختیار آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دادند که به ادعای آنها ابعاد نظامی برنامه هسته ای ایران را فاش می کرده است.

        وی اضافه کرد: انتشار این اسناد به این هدف انجام شد که ابتدا نشان داده شود ایران به دنبال تسلیحات هسته ای بوده است و با حمایت و مشروعیت دادن به پرونده مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران برای تحریم های بیشتر علیه ایران پرونده سازی شود.

        موسویان در ادامه با استناد به اظهارات یک دیپلمات ایرانی که با المانیتور درمورد توافقنامه لوزان در ماه آوریل گفت و گو کرده بود،گفت:گروه 1+5 از ایران برای بازرسی از چند سایت به ویژه دو تاسیسات نظامی و همچنین مصاحبه با شماری از مقامات نظامی و دانشمندان هسته ای که اسامی آنها یا به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم در گزارش های مختلف آژانس آورده شده است، درخواست هایی را به ایران داد اما ایران قاطعانه با این درخواست ها مخالفت کرد و آن را توهین آمیز خواند و رد کرد.

        عضو پیشین تیم مذاکره کننده هسته ای ایران تصریح کرد: در عین حال مشکل اصلی این بحث ها در ایران در مورد این موضوع، آن است که هیچ اقدامی برای متمایز کردن مساله پروتکل الحاقی معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای و مسایل پیرامون ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته ای ایران (PMD)انجام نشده است. این موضوع تاثیر گیج کننده ای بر افکار عمومی در ایران داشته است.

        موسویان گفت: یکی از اولین نکات توافق میان ایران و گروه 1+5 این بوده که به عنوان بخشی از هرگونه توافق نهایی، ایران داوطلبانه و به طور موقت پروتکل الحاقی را امضا می کند. سپس مجلس شورای اسلامی پس از اینکه بررسی کرد آیا طرف مقابل به تعهداتش پایبند بوده یا نه، درمورد تایید رسمی پروتکل الحاقی تصمیم گیری خواهد کرد.

        وی افزود: اهمیت موافقت ایران با پروتکل الحاقی به عنوان بخشی از هرگونه توافق،این است که بدون آن آژانس بین المللی انرژی اتمی نمی تواند تایید کند که هیچ بعد نظامی در برنامه هسته ای ایران وجود ندارد.

        عضو پیشین تیم مذاکره کننده هسته ای ایران اظهار داشت: 'امضا نشدن پروتکل الحاقی توسط ایران در عمل بدان معناست که مذاکرات شکست خورده است. پروتکل الحاقی لزوما کشورها را ملزم نمی کند تا اجازه بازرسی از تاسیسات نظامی و یا اجازه بازجویی از دانشمندان هسته ای خود را بدهند. آنچه پروتکل الحاقی ملزم می کند دسترسی به سایتهای غیرهسته ای برای جمع آوری نمونه هایی از محیط برای مشاهده این است که آیا فعالیت هسته ای اعلام نشده ای انجام شده یا خیر؟'

        موسویان اضافه کرد: به علاوه اینکه، پروتکل الحاقی یک معاهده خاص اختصاصی برای ایران نیست بلکه یک توافق بین المللی است که بیش از 120 کشور آن را تایید کرده اند و عضو آن هستند.

        وی تصریح کرد: آژانس بین المللی انرژی اتمی نگرانی ها و شک و تردیدهایی در مورد مساله ابعاد احتمالی نظامی دارد که بدون حل و فصل این مساله، توافق هسته ای حاصل نخواهد شد. توصیه من این است که برای حل و فصل این موضوع، طرف های مذاکره کننده باید مساله ابعاد نظامی احتمالی را به گونه ای مورد بررسی قرار دهند که پنج اصل ذیل را تضمین کند.

        موسویان این پنج اصل را در مقاله خود در روزنامه المانیتور چنین برشمرد:

        1. 'ماهیت موقتی بودن چنین دسترسی هایی'. ایران نمی تواند اجازه دهد این درخواست به درخواست های همیشگی که منحصرا برای ایران اعمال شود، تبدیل شود.

        2. 'چارچوب تعریف شده هرگونه بازرسی'. هیچ کشوری اجازه بازرسی در هر زمان و هر مکانی را نمی دهد و ایران نیز اجازه چنین دسترسی هایی را نخواهد داد.

        3. چنین دسترسی هایی نباید اسرار نظامی ایران را مورد مخاطره قرار دهد و همچنین نباید جان دانشمندان هسته ای ایران را به خطر بیندازد. این نگرانی ها مشروع هستند و با توجه به اینکه شماری از دانشمندان هسته ای ایران در حملات تروریستی ترور شده اند و انفجارهای مشکوکی در چندین تاسیسات نظامی ایران رخ داده، این نگرانی ها برای ایرانی ها حتی آشکارتر است.

        اقدام ایران در مشکوک بودن تلاش ها برای انتقال هرگونه اطلاعات مربوط به تاسیسات نظامی و دانشمندان هسته ای قابل توجیه است چون ایران خود قربانی این گونه اقدامات تروریستی بوده است.

        4. پس از آنکه ایران در مسیر این درخواست ها عمل کرد، پرونده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی باید برای همیشه بسته شود.

        5. گروه 1+5 باید در مواجهه با هرگونه حسن نیتی که ایران در این زمینه نشان می دهد، در اقدامی متقابل، حسن نیت خود را با برداشته شدن تحریم ها نشان دهد.

        موسویان در پایان این مقاله نوشت: ''در زبان فارسی جمله ای وجود دارد که می گوید:' دیوانه ای سنگی را داخل چاهی می اندازد که 100 آدم عاقل نمی توانند آن را بیرون بیاورند'. با رعایت این پنج اصل، امید است ایران و 1+5 بتوانند 'این سنگ' را از داخل چاه بیرون بیاورند و به این بحران غیرضروری برای همیشه پایان دهند.''


        نظر

        • Rudel
          عضو فعال
          • Apr 2014
          • 2164

          #16519
          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

          در اصل توسط FARIBORZ NAEL پست شده است View Post
          نا امیدی رو میشه در لحن هر دو طرف دید،امیدوارم این مذاکرات شکست بخوره تا تکلیف یکسره بشه،حتی به قیمت از دست دادن همه سرمایم!:.thumbsdownsmileyan
          قضیه تاریخ یک کشور و سرنوشتشه ممکنه به قیمت نابودی مملکت تمام بشه سرمایه های اندک ما جلوی این موضوع فاقد ارزشه

          نظر

          • والیخان
            عضو فعال
            • Oct 2013
            • 413

            #16520
            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

            در اصل توسط Rudel پست شده است View Post
            قضیه تاریخ یک کشور و سرنوشتشه ممکنه به قیمت نابودی مملکت تمام بشه سرمایه های اندک ما جلوی این موضوع فاقد ارزشه
            سلام،روح وروان ملت هم جزئی ازسرمایه مملکته.این شل کن سفت کن داره همه ر کلافه میکنه.

            نظر

            • ائلچی
              ستاره دار (2)
              • Jul 2013
              • 1945

              #16521
              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

              به نظرم ایران 2 تا راه داره، یا توافق کنه و با دلارهای بدست آورده به نفوذ خودش تو منطقه شتاب بیشتری بده
              یا بدون توافق طی 1-2 سال پی شورش و اعتراض مردم رو به بدنش بماله که احتمالا برای جلوگیری از این کار بهترین کار اینه یه جنگ راه بندازه.
              أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ

              نظر

              • mjtb
                عضو فعال
                • Dec 2013
                • 527

                #16522
                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                در اصل توسط Rudel پست شده است View Post
                قضیه تاریخ یک کشور و سرنوشتشه ممکنه به قیمت نابودی مملکت تمام بشه سرمایه های اندک ما جلوی این موضوع فاقد ارزشه
                نه دیگه تکلیف یه سره میشه خیلی خوب میشه. آخه به صورت یهویی از جمهوری ننگین اسلامی تبدیل میشیم به جمهوری خیلی خوب ایرانی: حکومت حقوق مردم رو به رسمیت میشناسه، عدالت برقرار میشه، ما مردمی که دستمون همگی تو جیب بغل دستیمونه یهو متحول میشیم، با فرهنگ و متمدن میشیم، اقتصادمون از نفت جدا میشه، تولید ناخالصمون خــــیلی زیاد میشه...وای خدا چی میشه! اصلن انقدری خوبه این یه سره شدن که نمیدونی، میشیم سوئیس. توجه داری که اونها هم مثل ما تو منجلاب بودن اما تکلیفشون که یه سره شد یهو خوب شدن.

                کلاً ما مردمی هستیم که به مفت خوری عادت کردیم، ما کجا لیاقت بهتر شدن داریم آخه؟ واسه یک قدم جلوتر رفتن، یک پله بالاتر رفتن باید یک نسل جون بکنن ما اینکاره نیستیم.:-q:-

                نظر

                • FARIBORZ NAEL
                  ستاره دار(2)
                  • Jan 2015
                  • 1839

                  #16523
                  پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                  در اصل توسط Rudel پست شده است View Post
                  قضیه تاریخ یک کشور و سرنوشتشه ممکنه به قیمت نابودی مملکت تمام بشه سرمایه های اندک ما جلوی این موضوع فاقد ارزشه
                  آخه چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی؟؟

                  سوال ابنجاست،چرا اصلا باید کار به اینجا میکشید؟

                  الان 20 روز مونده به پایان ضرب العجل !!اینا باید شب و روز روی متن توافق کارکنند،چرا ول کردند اومدن؟؟نشانه چیه؟

                  دوم اینکه این موضوع ربطی به مملکت و ایران عزیز ما نداره،مربوط به جمهوری اسلامی هست،که داره با نادانی به همه مردم ایران ضربه میزنه


                  نالیدی و تقدیر همان است که بودست
                  آن حلقه زنجیر همان است که بودست
                  نومید مشو ناله کشیدن دگر آموز.

                  نظر

                  • FARIBORZ NAEL
                    ستاره دار(2)
                    • Jan 2015
                    • 1839

                    #16524
                    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                    در اصل توسط mjtb پست شده است View Post
                    نه دیگه تکلیف یه سره میشه خیلی خوب میشه. آخه به صورت یهویی از جمهوری ننگین اسلامی تبدیل میشیم به جمهوری خیلی خوب ایرانی: حکومت حقوق مردم رو به رسمیت میشناسه، عدالت برقرار میشه، ما مردمی که دستمون همگی تو جیب بغل دستیمونه یهو متحول میشیم، با فرهنگ و متمدن میشیم، اقتصادمون از نفت جدا میشه، تولید ناخالصمون خــــیلی زیاد میشه...وای خدا چی میشه! اصلن انقدری خوبه این یه سره شدن که نمیدونی، میشیم سوئیس. توجه داری که اونها هم مثل ما تو منجلاب بودن اما تکلیفشون که یه سره شد یهو خوب شدن.

                    کلاً ما مردمی هستیم که به مفت خوری عادت کردیم، ما کجا لیاقت بهتر شدن داریم آخه؟ واسه یک قدم جلوتر رفتن، یک پله بالاتر رفتن باید یک نسل جون بکنن ما اینکاره نیستیم.:-q:-
                    چه زیبا گفت زنده یاد فریدون مشیری:

                    مردمان گر یکدگر را می‌درند
                    گرگ‌هاشان رهنما و رهبرند
                    این‌که انسان هست این‌سان دردمند
                    گرگ‌ها فرمانروایی می‌کُنند

                    پ.ن:من در این رژیم حق رای ندارم!!چطور سرنوشتم را تغییر بدم؟؟

                    نالیدی و تقدیر همان است که بودست
                    آن حلقه زنجیر همان است که بودست
                    نومید مشو ناله کشیدن دگر آموز.

                    نظر

                    • b-asgharne
                      عضو فعال
                      • Nov 2013
                      • 1055

                      #16525
                      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                      آغاز صف‌آرایی خیابانی دلواپسانlaughingsmiley

                      نظر

                      • Hessam
                        عضو فعال
                        • Aug 2012
                        • 1240

                        #16526
                        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                        ناگفته های بعیدی نژاد از روز توافق ژنو:
                        امریکا کوتاه نمی آمد، اما ناگهان ویلیام برنز زنگ زد و گفت، جان کری پیشنهاد جدیدی دارد / سخن قائم مقام کری همه را به هیجان آورد / از حضور شش وزیر خارجه در کنفرانس ساعت 4 صبح برای اعلام توافق مبهوت شدم
                        باور نکردنی بود. هیجان در اتاق به اوج رسید. برق شادمانی در چشم‌ها پرتو افکن و لبخند رضایت بر صورت همگان نمایان شد.
                        پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
                        امریکا کوتاه نمی آمد، اما ناگهان ویلیام برنز زنگ زد و گفت، جان کری پیشنهاد جدیدی دارد / از حضور شش وزیر خارجه در کنفرانس ساعت 4 صبح برای اعلام توافق مبهوت شدم

                        یک عضو تیم هسته ای ایران روایتی نشنیده شده از روز توافق ژنو را منتشر کرد.

                        به گزارش «انتخاب»، حمید بعیدی نژاد در صفحه اینستاگرام خود نوشت: "آن روز یکی از روزهای طولانی مذاکرات ما بود، روزی که خیلی زود از خواب بلند شده بودیم و بدون توقف تا آن ساعت یعنی دو و نیم صبح آن روز بیدار بودیم. یکسره جلسات و رفت و آمد و گفت‌وگوها ادامه داشت. بله بامداد ٢٤ نوامبر ٢٠١٣ مطابق با سوم آذرماه ١٣٩٢ در ژنو. از به خصوص غروب آن روز مذاکرات وارد مرحله نهایی شده بود، چون بعد از سه ماه مذاکره فشرده حالا اختلافات به تعداد انگشتان یک دست محدود شده بود. غروب جلسه وزیران ایران و 1+5 برگزار شد که توافقی به دست نیامد و بعد از آن وزیران بعضی تک تک و بعضی مثل وزیران چین و روسیه دو تایی به دیدن دکتر ظریف آمدند و توصیه کردند که در این مرحله آخر ایشان به فرمول‌های پیشنهادی طرف 1+5 رضایت بدهند. آن لحظه عقربه‌های ساعت 2:40 صبح را نشان می‌داد و آمریکایی‌ها نیز از مواضع خود کوتاه نمی‌آمدند. حالا اختلافات به دو عبارت کوتاه در یک جمله مهم محدود شده بود که ناظر بر مهمترین بحث یعنی شناسایی روشن غنی‌سازی برای کشورمان از سوی همه اعضای 1+5 مربوط می‌شد، کاری که به خاطر آن کشورمان مورد بیشترین فشار و محدودیت قرار گرفته و شش قطعنامه تحریم توسط شورای امنیت و کلی مقررات تحریم یک‌جانبه توسط آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ما تصویب شده بود. اما هیچ چیز قابل پیش‌بینی نبود و به خاطر اهمیتی که موضوع برای هر دو طرف داشت راه‌حل آن هنوز هم بسیار مشکل به نظر می‌رسید.

                        اما گفت‌وگوها در راهروها ادامه داشت و آقای عراقچی و روانچی کماکان با برخی از معاونین سیاسی و از جمله خانم شرمن در تماس بودند. از خانم اشتون دیگر کاری ساخته نبود و او منتظر آخرین تماس‌های سیاسی بود. رد و بدل کردن آخرین نتایج مذاکرات و مشورت‌ها با دکتر ظریف ادامه داشت که تلفن موبایل یکی از دوستان زنگ زد. ویلیام برنز قائم مقام کری بود. او که مشخص بود در همان اتاق کری می‌باشد، خواهش کرد که پیشنهاد جدیدی از سوی آقای کری به دکتر ظریف منتقل شود. آن پیشنهاد آغاز یکسری بحث‌های جدید از پشت تلفن گردید که حول و حوش عبارت‌بندی‌های مختلفی برای حل مشکل همان بند خیلی مهم بود. نفس‌ها در سینه حبس بود و دکتر ظریف با قاطعیت جمله‌بندی‌های جدیدی را روی متن توافق می‌نوشت و آنها را بالا و پایین می‌کرد. یک‌باره برنز پای تلفن گفت که اگر این جمله آخری بتواند به نحو دیگری نوشته شود ما هم مبنای آن‌را می‌توانیم بپذیریم. این صحبت برنز هیجان جدیدی بین همه ایجاد کرد، چشم‌انداز امید به تفاهم حالا برای همه نمایان شد. در این فضا عبارتی که محور مشخص مذاکرات بود و چندین بار تغییر کرده بود با کم و زیاد کردن مختصری کامل شد و متن مورد توافق قرار گرفت.

                        باور نکردنی بود. هیجان در اتاق به اوج رسید. برق شادمانی در چشم‌ها پرتو افکن و لبخند رضایت بر صورت همگان نمایان شد.

                        با توافق دو طرف عمده یعنی ایران و آمریکا در خصوص موضوع، چند دقیقه نگذشت که خبر حصول توافق تمام هتل در ژنو را به حرکت و هیجان درآورد و هنوز لحظاتی نگذشته بود که شبکه‌های عمده خبری جهان برنامه‌های خود را قطع و این خبر خیلی فوری روی تمامی آنتن‌های خبری مخابره شد که بر اساس اخبار رسیده ایران و کشورهای 1+5 بر روی متن تفاهم ژنو توافق کرده‌اند و جلسه رسمی وزرای خارجه برای تایید نهایی متن تا لحظاتی دیگر در مقر سازمان ملل متحد در ژنو برگزار می‌گردد. از همکاران تشریفات خبر آوردند که جلسه مشترک وزرا و خانم اشتون ساعت 3:45 بامداد یعنی حدود نیم ساعت دیگر در سازمان ملل برگزار خواهد شد.

                        همه برای آماده شدن سریع از اتاق دکتر ظریف خارج شدیم تا آماده شویم. حدود نیم ساعت بعد همه از هتل به سمت سازمان ملل حرکت کردیم. خیابان‌ها در نیمه شب کاملا خلوت بود و کسی در خیابان دیده نمی‌شد. کارمندان حفاظتی و روابط عمومی سازمان ملل که نیمه شب از خواب بلند شده بودند سریعا سر پست‌هایشان حاضر شده بودند. خیابان‌های تاریک شهر و سپس محوطه کاملا خلوت سازمان ملل را سریع پشت سر گذاشتیم. آنچه من در آن لحظه در تصور خود مرور می‌کردم آن بود که با توجه به دیر وقت بودن زمان برگزاری جلسه مطبوعاتی و آن‌که حالا دیگر ساعت ٤ صبح شده بود، احتمالا از آن ‌طرف خانم اشتون و معاونان سیاسی کشورهای 1+5 در جلسه شرکت می‌کنند. اما وقتی همگی وارد جلسه شدیم واقعا مبهوت شدم. صحنه‌ای که هیچ‌گاه با آن حال و هوا فراموشش نخواهم کرد. بله تمامی وزرای امور خارجه شش کشور به اضافه خانم اشتون همگی کاملا آماده در جلسه نشسته بودند. واقعا خشکم زد.

                        ساعت چهار صبح وقتی هیچکس حاضر نیست از خوابش بگذرد، وزیران خارجه شش قدرت جهانی در جلسه‌ای که قرار نبود بحثی هم صورت بگیره و فقط اعلام رسمی تفاهم و یک مصاحبه مطبوعاتی مشترک بین خانم اشتون و دکتر ظریف بود، همه عمد داشتند که باشند و حضور رسمی کشورشان در این سطح بالای سیاسی را به دنیا اعلام کنند. چند لحظه‌ای نگذشته بود که با تکمیل شدن حضور همه وزرا مسئول رسانه‌ای جلسه اعلام کرد چون اعلام ناگهانی توافق باعث شده است که امکان آمادگی از پیش همه خبرنگاران با تجهیزات لازم خود در جلسه فراهم نشود، حدود نیم ساعتی طول می‌کشد تا این ترتیبات به طول انجامد و لذا ضمن عذرخواهی همه را دعوت به صبر و حوصله کرد. این نیم ساعت به نقل حرف و حدیث‌های دوجانبه و چندجانبه خاطرات سپری شد تا خبرنگاران حاضر شدند.

                        با آمدن خبرنگاران عکس و فیلمبرداری آغاز و بعد هم مصاحبه مطبوعاتی و بعد هم دست دادن وزرا با یکدیگر انجام گرفت. لحظات عجیبی بود که باور آن سه ماه پیش از آن امکان نداشت، ولی این تفاهم نشان داد که با تلاش و درک متقابل می‌توان روند امور را اصلاح کرد. همه این روز را واقعه‌ای مهم دانستند. روزی که ایران با تعهد و اعلام صریح محکومیت سلاح هسته‌ای و توقف روند تولید سوخت بیست درصد که نیازی به آن نداشت و برخی شفافیت‌ها، حقوق هسته‌ای خود به ویژه تداوم غنی‌سازی را تثبیت و ضمن متوقف کردن روند افزایش تحریم‌ها، برخی امتیازات مهمی برای گشایش‌هایی در حوزه‌های مالی و اقتصادی دریافت می‌کرد.

                        حدود ساعت شش صبح بود که به هتل برگشتیم. در راه برگشت دکتر ظریف به من گفتند کار ترجمه فارسی متن تفاهم ژنو را با دقت کامل در اسرع وقت ادامه دهید و برای استفاده رسانه‌های مختلف در تهران آن را هر چه زودتر تکمیل کنید.

                        البته کار کردن در آن ساعات سخت بود ولی اهمیت کار آن‌قدر زیاد بود که هر طور شده می‌باید ترجمه با دقت و سرعت انجام می‌شد. برای سرعت در کار از دو نفر از همکاران در نمایندگی ژنو که از بهترین متخصصان حقوقی و بین‌المللی بودند کمک خواستیم که لطف کردند و ضمن تهیه کامپیوتر و امکانات لازم با طیب خاطر به هتل آمدند. عملا کار از ساعت هفت صبح شروع شد. حالا همه برای استراحت به اتاق‌هایشان رفته بودند و محیط خیلی آرام بود و آرامش کاملی بر همه جا حاکم بود. کار را شروع کردیم و با دقت و وسواس جمله به جمله پیش می‌رفتیم و هر جمله را بعد از چند بار نوشتن و ویرایش تکمیل می‌کردیم. این کار بدون وقفه تا ساعت یازده صبح ادامه یافت. پرینتی از متن گرفتم و به اتاق دکتر ظریف رفتم. ایشان در آن لحظه تک و تنها در اتاقشان پشت کامپیوترشان مشغول مرور اخبار و تحولات بین‌المللی بودند. متن را که به ایشان دادم تشکر کردند و گفتند دیگه برو یک استراحتی بکن چون پرواز حدود یک بعدازظهر است، من متن را نگاه می‌کنم و بقیه کار را خودم با دوستان پیگیری می‌کنم. آرامشی که در آن لحظه در شخصیت ایشان دیدم، به من هم خیلی حس لذت بخشی داد و خیالم را از بقیه کار راحت کرد. توانستم آن روز یک ساعتی استراحت کنم و بعد برای رفتن به فرودگاه آماده شدیم. بله آن روز لحظاتی داشتیم که همه لحظات آن خیلی خاطره‌انگیز بود. آن لحظات همیشه با ماست و تنها در اینجا خواستم بخشی از زیبایی آن لحظات را با شما هم در میان گذاشته باشم. به هر حال با هر تفسیری که به آن روز بخواهید نگاه کنید باید اذعان کنیم که روز سوم آذرماه ١٣٩٢، روز مهمی در تاریخ سیاسی ایران عزیزمان محسوب می‌شود.

                        نظر

                        • mjtb
                          عضو فعال
                          • Dec 2013
                          • 527

                          #16527
                          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                          در اصل توسط FARIBORZ NAEL پست شده است View Post
                          چه زیبا گفت زنده یاد فریدون مشیری:

                          مردمان گر یکدگر را می‌درند
                          گرگ‌هاشان رهنما و رهبرند
                          این‌که انسان هست این‌سان دردمند
                          گرگ‌ها فرمانروایی می‌کُنند

                          پ.ن:من در این رژیم حق رای ندارم!!چطور سرنوشتم را تغییر بدم؟؟
                          کی تو این مملکت حق رأی داره؟ ما هم نهایتاً حق داریم یه برگه بندازیم تو صندوق، حتی اگه اسم از فیلتر خودشون گذشته رو یه چیز دیگه بخونن حق نداریم پیگیری کنیم و بپرسیم "رأی من کو؟"

                          امید روشنایی گر چه در این تیرگی ها نیست
                          من اینجا باز در این دشت خشک تشنه می رانم
                          من اینجا روزی آخر از دل این خاک، با دست تهی
                          گل بر می افشانم
                          من اینجا روزی آخر از ستیغ کوه، چون خورشید
                          سرود فتح میخوانم
                          «فریدون مشیری»

                          البته زنده یاد هیچ گاه آرزو نداشتن که "کار یک سره بشه" و سرود فتح بخونن، بلکه آرزو و اراده داشتن با دست تهی از دشت خشک تشنه گل بر افشانند!

                          نظر

                          • mohsen68
                            عضو فعال
                            • Jun 2012
                            • 1756

                            #16528
                            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                            در اصل توسط Hessam پست شده است View Post
                            ناگفته های بعیدی نژاد از روز توافق ژنو:
                            امریکا کوتاه نمی آمد، اما ناگهان ویلیام برنز زنگ زد و گفت، جان کری پیشنهاد جدیدی دارد / سخن قائم مقام کری همه را به هیجان آورد / از حضور شش وزیر خارجه در کنفرانس ساعت 4 صبح برای اعلام توافق مبهوت شدم
                            باور نکردنی بود. هیجان در اتاق به اوج رسید. برق شادمانی در چشم‌ها پرتو افکن و لبخند رضایت بر صورت همگان نمایان شد.
                            پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
                            امریکا کوتاه نمی آمد، اما ناگهان ویلیام برنز زنگ زد و گفت، جان کری پیشنهاد جدیدی دارد / از حضور شش وزیر خارجه در کنفرانس ساعت 4 صبح برای اعلام توافق مبهوت شدم

                            یک عضو تیم هسته ای ایران روایتی نشنیده شده از روز توافق ژنو را منتشر کرد.

                            به گزارش «انتخاب»، حمید بعیدی نژاد در صفحه اینستاگرام خود نوشت: "آن روز یکی از روزهای طولانی مذاکرات ما بود، روزی که خیلی زود از خواب بلند شده بودیم و بدون توقف تا آن ساعت یعنی دو و نیم صبح آن روز بیدار بودیم. یکسره جلسات و رفت و آمد و گفت‌وگوها ادامه داشت. بله بامداد ٢٤ نوامبر ٢٠١٣ مطابق با سوم آذرماه ١٣٩٢ در ژنو. از به خصوص غروب آن روز مذاکرات وارد مرحله نهایی شده بود، چون بعد از سه ماه مذاکره فشرده حالا اختلافات به تعداد انگشتان یک دست محدود شده بود. غروب جلسه وزیران ایران و 1+5 برگزار شد که توافقی به دست نیامد و بعد از آن وزیران بعضی تک تک و بعضی مثل وزیران چین و روسیه دو تایی به دیدن دکتر ظریف آمدند و توصیه کردند که در این مرحله آخر ایشان به فرمول‌های پیشنهادی طرف 1+5 رضایت بدهند. آن لحظه عقربه‌های ساعت 2:40 صبح را نشان می‌داد و آمریکایی‌ها نیز از مواضع خود کوتاه نمی‌آمدند. حالا اختلافات به دو عبارت کوتاه در یک جمله مهم محدود شده بود که ناظر بر مهمترین بحث یعنی شناسایی روشن غنی‌سازی برای کشورمان از سوی همه اعضای 1+5 مربوط می‌شد، کاری که به خاطر آن کشورمان مورد بیشترین فشار و محدودیت قرار گرفته و شش قطعنامه تحریم توسط شورای امنیت و کلی مقررات تحریم یک‌جانبه توسط آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ما تصویب شده بود. اما هیچ چیز قابل پیش‌بینی نبود و به خاطر اهمیتی که موضوع برای هر دو طرف داشت راه‌حل آن هنوز هم بسیار مشکل به نظر می‌رسید.

                            اما گفت‌وگوها در راهروها ادامه داشت و آقای عراقچی و روانچی کماکان با برخی از معاونین سیاسی و از جمله خانم شرمن در تماس بودند. از خانم اشتون دیگر کاری ساخته نبود و او منتظر آخرین تماس‌های سیاسی بود. رد و بدل کردن آخرین نتایج مذاکرات و مشورت‌ها با دکتر ظریف ادامه داشت که تلفن موبایل یکی از دوستان زنگ زد. ویلیام برنز قائم مقام کری بود. او که مشخص بود در همان اتاق کری می‌باشد، خواهش کرد که پیشنهاد جدیدی از سوی آقای کری به دکتر ظریف منتقل شود. آن پیشنهاد آغاز یکسری بحث‌های جدید از پشت تلفن گردید که حول و حوش عبارت‌بندی‌های مختلفی برای حل مشکل همان بند خیلی مهم بود. نفس‌ها در سینه حبس بود و دکتر ظریف با قاطعیت جمله‌بندی‌های جدیدی را روی متن توافق می‌نوشت و آنها را بالا و پایین می‌کرد. یک‌باره برنز پای تلفن گفت که اگر این جمله آخری بتواند به نحو دیگری نوشته شود ما هم مبنای آن‌را می‌توانیم بپذیریم. این صحبت برنز هیجان جدیدی بین همه ایجاد کرد، چشم‌انداز امید به تفاهم حالا برای همه نمایان شد. در این فضا عبارتی که محور مشخص مذاکرات بود و چندین بار تغییر کرده بود با کم و زیاد کردن مختصری کامل شد و متن مورد توافق قرار گرفت.

                            باور نکردنی بود. هیجان در اتاق به اوج رسید. برق شادمانی در چشم‌ها پرتو افکن و لبخند رضایت بر صورت همگان نمایان شد.

                            با توافق دو طرف عمده یعنی ایران و آمریکا در خصوص موضوع، چند دقیقه نگذشت که خبر حصول توافق تمام هتل در ژنو را به حرکت و هیجان درآورد و هنوز لحظاتی نگذشته بود که شبکه‌های عمده خبری جهان برنامه‌های خود را قطع و این خبر خیلی فوری روی تمامی آنتن‌های خبری مخابره شد که بر اساس اخبار رسیده ایران و کشورهای 1+5 بر روی متن تفاهم ژنو توافق کرده‌اند و جلسه رسمی وزرای خارجه برای تایید نهایی متن تا لحظاتی دیگر در مقر سازمان ملل متحد در ژنو برگزار می‌گردد. از همکاران تشریفات خبر آوردند که جلسه مشترک وزرا و خانم اشتون ساعت 3:45 بامداد یعنی حدود نیم ساعت دیگر در سازمان ملل برگزار خواهد شد.

                            همه برای آماده شدن سریع از اتاق دکتر ظریف خارج شدیم تا آماده شویم. حدود نیم ساعت بعد همه از هتل به سمت سازمان ملل حرکت کردیم. خیابان‌ها در نیمه شب کاملا خلوت بود و کسی در خیابان دیده نمی‌شد. کارمندان حفاظتی و روابط عمومی سازمان ملل که نیمه شب از خواب بلند شده بودند سریعا سر پست‌هایشان حاضر شده بودند. خیابان‌های تاریک شهر و سپس محوطه کاملا خلوت سازمان ملل را سریع پشت سر گذاشتیم. آنچه من در آن لحظه در تصور خود مرور می‌کردم آن بود که با توجه به دیر وقت بودن زمان برگزاری جلسه مطبوعاتی و آن‌که حالا دیگر ساعت ٤ صبح شده بود، احتمالا از آن ‌طرف خانم اشتون و معاونان سیاسی کشورهای 1+5 در جلسه شرکت می‌کنند. اما وقتی همگی وارد جلسه شدیم واقعا مبهوت شدم. صحنه‌ای که هیچ‌گاه با آن حال و هوا فراموشش نخواهم کرد. بله تمامی وزرای امور خارجه شش کشور به اضافه خانم اشتون همگی کاملا آماده در جلسه نشسته بودند. واقعا خشکم زد.

                            ساعت چهار صبح وقتی هیچکس حاضر نیست از خوابش بگذرد، وزیران خارجه شش قدرت جهانی در جلسه‌ای که قرار نبود بحثی هم صورت بگیره و فقط اعلام رسمی تفاهم و یک مصاحبه مطبوعاتی مشترک بین خانم اشتون و دکتر ظریف بود، همه عمد داشتند که باشند و حضور رسمی کشورشان در این سطح بالای سیاسی را به دنیا اعلام کنند. چند لحظه‌ای نگذشته بود که با تکمیل شدن حضور همه وزرا مسئول رسانه‌ای جلسه اعلام کرد چون اعلام ناگهانی توافق باعث شده است که امکان آمادگی از پیش همه خبرنگاران با تجهیزات لازم خود در جلسه فراهم نشود، حدود نیم ساعتی طول می‌کشد تا این ترتیبات به طول انجامد و لذا ضمن عذرخواهی همه را دعوت به صبر و حوصله کرد. این نیم ساعت به نقل حرف و حدیث‌های دوجانبه و چندجانبه خاطرات سپری شد تا خبرنگاران حاضر شدند.

                            با آمدن خبرنگاران عکس و فیلمبرداری آغاز و بعد هم مصاحبه مطبوعاتی و بعد هم دست دادن وزرا با یکدیگر انجام گرفت. لحظات عجیبی بود که باور آن سه ماه پیش از آن امکان نداشت، ولی این تفاهم نشان داد که با تلاش و درک متقابل می‌توان روند امور را اصلاح کرد. همه این روز را واقعه‌ای مهم دانستند. روزی که ایران با تعهد و اعلام صریح محکومیت سلاح هسته‌ای و توقف روند تولید سوخت بیست درصد که نیازی به آن نداشت و برخی شفافیت‌ها، حقوق هسته‌ای خود به ویژه تداوم غنی‌سازی را تثبیت و ضمن متوقف کردن روند افزایش تحریم‌ها، برخی امتیازات مهمی برای گشایش‌هایی در حوزه‌های مالی و اقتصادی دریافت می‌کرد.

                            حدود ساعت شش صبح بود که به هتل برگشتیم. در راه برگشت دکتر ظریف به من گفتند کار ترجمه فارسی متن تفاهم ژنو را با دقت کامل در اسرع وقت ادامه دهید و برای استفاده رسانه‌های مختلف در تهران آن را هر چه زودتر تکمیل کنید.

                            البته کار کردن در آن ساعات سخت بود ولی اهمیت کار آن‌قدر زیاد بود که هر طور شده می‌باید ترجمه با دقت و سرعت انجام می‌شد. برای سرعت در کار از دو نفر از همکاران در نمایندگی ژنو که از بهترین متخصصان حقوقی و بین‌المللی بودند کمک خواستیم که لطف کردند و ضمن تهیه کامپیوتر و امکانات لازم با طیب خاطر به هتل آمدند. عملا کار از ساعت هفت صبح شروع شد. حالا همه برای استراحت به اتاق‌هایشان رفته بودند و محیط خیلی آرام بود و آرامش کاملی بر همه جا حاکم بود. کار را شروع کردیم و با دقت و وسواس جمله به جمله پیش می‌رفتیم و هر جمله را بعد از چند بار نوشتن و ویرایش تکمیل می‌کردیم. این کار بدون وقفه تا ساعت یازده صبح ادامه یافت. پرینتی از متن گرفتم و به اتاق دکتر ظریف رفتم. ایشان در آن لحظه تک و تنها در اتاقشان پشت کامپیوترشان مشغول مرور اخبار و تحولات بین‌المللی بودند. متن را که به ایشان دادم تشکر کردند و گفتند دیگه برو یک استراحتی بکن چون پرواز حدود یک بعدازظهر است، من متن را نگاه می‌کنم و بقیه کار را خودم با دوستان پیگیری می‌کنم. آرامشی که در آن لحظه در شخصیت ایشان دیدم، به من هم خیلی حس لذت بخشی داد و خیالم را از بقیه کار راحت کرد. توانستم آن روز یک ساعتی استراحت کنم و بعد برای رفتن به فرودگاه آماده شدیم. بله آن روز لحظاتی داشتیم که همه لحظات آن خیلی خاطره‌انگیز بود. آن لحظات همیشه با ماست و تنها در اینجا خواستم بخشی از زیبایی آن لحظات را با شما هم در میان گذاشته باشم. به هر حال با هر تفسیری که به آن روز بخواهید نگاه کنید باید اذعان کنیم که روز سوم آذرماه ١٣٩٢، روز مهمی در تاریخ سیاسی ایران عزیزمان محسوب می‌شود.
                            واقعا بسی اشک ریختم!!مردک خودش را مسخره کرده یا ملت را؟

                            نظر

                            • نجاT...
                              عضو فعال
                              • Dec 2013
                              • 2639

                              #16529
                              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                              در اصل توسط ائلچی پست شده است View Post
                              به نظرم ایران 2 تا راه داره، یا توافق کنه و با دلارهای بدست آورده به نفوذ خودش تو منطقه شتاب بیشتری بده
                              یا بدون توافق طی 1-2 سال پی شورش و اعتراض مردم رو به بدنش بماله که احتمالا برای جلوگیری از این کار بهترین کار اینه یه جنگ راه بندازه.
                              درسته!
                              انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

                              نظر

                              • mey
                                عضو فعال
                                • Oct 2014
                                • 4440

                                #16530
                                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                                خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش کرد که اتحادیه اروپا اعلام کرده است که بدون تحقیقات سازمان ملل درباره ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته‌ای ایران، هیچ توافق هسته‌ای صورت نخواهد گرفت.

                                بنا بر این گزارش، این بیانیه که متن آن علنی نشده، قرار است امروز (دوشنبه) در نشست سازمان بین‌المللی انرژی اتمی قرائت شود.

                                در بخشی از این بیانیه آمده است که حل مسئله ابعاد احتمالی، برای رسیدن به توافق نهایی «لازم است.»

                                پیش از این «یوکیا آمانو» مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفته بود زمان حل مسئله ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته‌ای ایران، به میزان همكاری‌های ایران بستگی دارد.

                                هفته گذشته نیز، «جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید به خبرنگاران گفت ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته‌ای ایران، «چیزی است که ما نشان داده‌ایم در هر توافقی می‌خواهیم حل شود.»
                                معلوم نیست که قراره ما ملت روی ارامش ببینیم.........یا جنگ یا تحریم...یا تورم...یا هزار تا کوفتو زهر مار دیگه
                                پست ها اینجانب صرفا نظر شخصیست..نه مبنا برای خرید قرار بدهید..نه فروش..بنده هم حق دارم..نظرم..را هر جند غلط باشه..بگم...درست بود..ارزانی وجود...غلط بود به بزرگی خودتان ببخشید..

                                نظر

                                در حال کار...
                                X