پاسخ : پالايش نفت بندرعباس ( شبندر )
شركت پالايش نفت بندرعباس نماد سرآمدي ، مشاركت و توسعه پايدار
موقعيت ژئواستراتژيك خليج فارس به دليل ذخاير ثابت شده نفت و گاز طبيعي دنيا در آن كه بر اساس آخرين برآوردها، حدود 600 ميليارد بشكه نفت و بيش از 30 تريليون متر مكعب گاز طبيعي را در خود جاي داده، اين منطقه را به بزرگترين و مهمترين آوردگاه انرژي جهان تبديل كرده است. نفت اين قسمت از دنيا ويژگي هاي متمايزي همچون بازدهي بالاي چاه هاي نفت، پايين بودن هزينه توليد و حمل و نقل و درجه API مناسب دارد.
هم اكنون 9 شركت پالايشي در كشور وظيفه پالايش نفت خام و ميعانات گازي كشور را بر عهده دارند كه در اين ميان شركت پالايش نفت بندرعباس با واقع شدن در كرانه شمالي آبهاي خليج فارس و استفاده از ظرفيت هاي منطقه نقش مهمي در تامين فرآورده هاي مورد نياز كشور دارد.
پالايشگاه نفت بندرعباس در سال 1376 با ظرفيت روزانه 232 هزار بشكه ساخته شد و با تكميل طرح توسعه اين پالايشگاه در سال 1385 ظرفيت خوراك آن به 320 هزار بشكه در روز افزايش يافت و در نهايت با خلاقيت و ابتكار و اجراي طرح مبتكرانه و بدون انجام هزينه و سرمايه گذاري و استفاده از ظرفيتهاي واحدهاي تقطير و غلظت شكن ظرفيت آن در سال 1391 به 350 هزار بشكه در روز افزايش يافت.
با توجه به اهميت توليدات اين پالايشگاه و حفظ و استمرار عمليات توليد فرآورده هاي نفتي، شركت پالايش نفت بندرعباس نيمه دوم سال 92 را با برنامه ريزي به منظور تعميرات اساسي در يكي از مهمترين واحد هاي عملياتي يعني واحد هاي بنزين سازي و تصفيه گاز با آمين آغاز كرد.
مديرعامل شركت پالايش نفت بندرعباس در اين رابطه مي گويد: اين تعميرات بر اساس برنامه از پيش تعيين شده و با هماهنگي با شركت ملي پالايش و پخش و با هدف بهسازي و نوسازي تجهيزات و دستگاههاي واحد بنزين سازي و واحد تصفيه گاز با آمين پس از چهار سال فعاليت مستمر در 28 مهر سال 92 آغاز شد.
آقاي مهندس هاشم نامور با اشاره به برنامه ريزي براي تعميرات اساسي در مدت زمان 25 روز و با حضور هزار نفر از نيروهاي با تجربه در حوزه تعميرات پالايشگاهي مي افزايد: خوشبختانه با بهره گيري موثر از توان و تخصص كاركنان و استفاده مطلوب از رويكرد مبتني بر علم و تجربه و توجه دقيق و رعايت اصول و موازين HSE ، انجام تعميرات اساسي واحدهاي مذكور خطوط توليدي سه روز زودتر از برنامه زمانبندي به پايان رسيد كه گامي در جهت تامين فرآورده هاي مورد نياز كشور بود.
شركت پالايش نفت بندرعباس 19 درصد فرآورده هاي نفتي كشور از جمله، 20 درصد بنزين، 15 درصد گاز مايع، 17 درصد نفت گاز، 15 درصد نفت سفيد و محصولاتي مانند سوخت جت، نفتاي سنگين صادراتي، نفت كوره و گوگرد را توليد مي كند.
بر اساس اين گزارش تا پايان دي ماه امسال در شركت پالايش نفت بندرعباس بيش از 5 ميليون و 488 هزار بشكه بنزين معمولي، بيش از 12 ميليون و 896 هزار بشكه نفت گاز، يك ميليون و 38 هزار بشكه گاز مايع، 2 ميليون و 469 هزار بشكه نفتاي سنگين صادراتي، 2ميليون و 12 هزار بشكه نفت سفيد و 356 هزار بشكه سوخت جت توليد شده است.
پالايشگاه بندرعباس خوراك مورد نياز خود را از نفت خام سنگين جزيره خارك با سه فروند كشتي 90 هزار تني به ميزان 300 هزار بشكه در روز ، نفت خام ميدان هنگام كه داراي مرغوبترين نفت خام سبك منطقه است به ميزان 20 هزار بشكه در روز با استفاده از خط لوله و 30 هزار بشكه ميعانات گازي از پالايشگاه گاز سرخون بندرعباس و عسلويه دريافت مي كند.
از طرح هاي مهم شركت پالايش نفت بندرعباس طرح افزايش ظرفيت توليد بنزين است كه با هدف افزايش ظرفيت توليد بنزين و ارتقاء كيفيت و كميت فرآورده هاي نفتي و حفظ و صيانت از محيط زيست است.
مدير عامل شركت پالايش نفت بندرعباس مي گويد: اين طرح هم اكنون 85 درصد پيشرفت فيزيكي دارد و با اجراي آن كيفيت فرآورده هاي توليدي بر اساس استاندارد سال 2005 اروپا ( EURO 05 ) خواهد بود به گونه اي كه ميزان گوگرد نفت گاز از 10 هزار PPM به كمتر از 50 PPM كاهش و عدد اكتان بنزين به 95 افزايش مي يابد.
آقاي نامور مي افزايد: با اجراي اين طرح ظرفيت توليد بنزين معمولي به 2 ميليون و 500 هزار ليتر، بنزين سوپر 3 ميليون و 500 هزار ليتر، نفت گاز 8 ميليون ليتر و گوگرد گرانول 250 تن در روز مي رسد.
طرح افزايش ظرفيت پالايشگاه نفت بندرعباس داراي 9 واحد اصلي است كه واحدهاي تصفيه نفتاي سنگين با ظرفيت 25 هزار بشكه در روز، واحد تصفيه نفتاي سبك با ظرفيت 21 هزار بشكه در روزة واحد تبديل كاتاليستي با ظرفيت 25 هزار بشكه در روز واحد تصفيه نفت گاز با ظرفيت 50 هزار بشكه در روز و واحد بازيافت گوگرد با ظرفيت 120 تن در روز از واحد هاي مهم اين طرح است.
با توجه به افزايش ظرفيت خوراك پالايشگاه بندرعباس تا 350 هزار بشكه در روز و لزوم ذخيره سازي نفت خام و ميعانات گازي طرح ساخت 3 دستگاه مخزن 500 هزار بشكه اي نفت خام و ميعانات گازي براي استمرار توليد فرآورده هاي نفتي از ديگر طرح هاي مهم در شركت پالايش نفت بندرعباس است.
اين طرح هم اكنون در حدود 80 درصد پيشرفت فيزيكي دارد و با بهره برداري از اين مخازن ظرفيت ذخيره سازي خوراك پالايشگاه بندرعباس 50 درصد افزايش مي يابد.
در ادامه اقدامات عمراني، زيرساختي و توسعه پالايشگاه بندرعباس، طرح مقاوم سازي واحدهاي عملياتي، مخازن و اسكله نفتي نيز با 74 درصد پيشرفت در دست اجرا است.
مدير عامل شركت پالايش نفت بندرعباس هدف از اجراي اين طرح را لزوم بازبيني در طراحي هاي انجام شده و تغييرات ايجاد شده در استانداردهاي متداول براي مقاوم سازي در مقابل زلزله و حوادث عنوان كرد.
آقاي نامور مي گويد: اكنون مقاوم سازي واحد هاي تقطير، گاز مايع، تصفيه نفت سفيد، آيزوماكس، هيدروژن و 58 مخزن از 90 مخزن پالايشگاه، باندوال هاي مخازن و اسكله نفتي شهيد رجايي به پايان رسيده است.
شركت پالايش نفت بندرعباس در راستاي حركت در جهت اهداف تعيين شده و سياست كشور در كاهش مصرف انرژي نيز گامهاي مهم و مثبتي برداشته است.
شدت مصرف انرژي در پالايشگاههاي كشور كه در پايان برنامه چهارم توسعه 63/0 گيگا كالري به ازاي هر تن خوراك بوده است در پايان برنامه پنجم توسعه، بايد به 55/0 گيگاكالري و در پايان چشم انداز 1404 به 39/0 گيگاكالري برسد.
شركت پالايش نفت بندرعباس با انجام برنامه ريزي هاي لازم براي بهينه سازي مصرف انرژي، در نيمه دوم سال 92 با اعمال مديريت مصرف، موفق به كاهش انرژي مصرفي براي پالايش هر بشكه نفت خام شد به گونه اي كه متوسط مصرف انرژي براي پالايش هر بشكه نفت خام در پايان دي امسال با بيش از 10 درصد كاهش به 53 هزار و 684 كيلوكالري رسيد و اين درحالي است كه مصرف انرژي در پالايشگاه بندرعباس در دي ماه سال 91 به ازاي پالايش هر بشكه نفت خام 60 هزار و 184 كيلوكالري بود.
با كاهش مصرف انرژي و با احتساب قيمت داخلي خريد گاز طبيعي تا پايان دي ماه 57 ميليارد ريال در هزينه پالايش نفت خام در پالايشگاه نفت بندرعباس صرفه جويي شده است.
پايش مستمر شرايط و متغيرهاي عملياتي واحدهاي پالايشي، استفاده از روشهاي نوين در برنامه ريزي تعميرات، مديريت توليد و مصرف برق و بخار و استفاده موثر از تجهيزات صرفه جويي انرژي شامل پيش گرمكن هواي كوره ها، كمپرسور تزريق گاز به سوخت و پايش مداوم كوره و بويلرهاي پالايشگاه از مهمترين عوامل بهينه سازي مصرف انرژي در پالايشگاه بندرعباس است.
شركت پالايش نفت بندرعباس با التزام به رعايت دقيق قوانين و مقررات HSE و انجام اقدامات كنترلي و پيشگيرانه و برنامه ريزي در راستاي حفظ سلامت كاركنان در مسير سرآمدي، مشاركت و توسعه پايدار در حركت است و دستيابي به مقام دوم سيزدهمين دوره جام برتر بهداشت، ايمني و محيط زيست شركت ملي پالايش و پخش در مهر امسال نشان از همين موضوع است.
مديرعامل شركت پالايش نفت بندرعباس مي گويد: عمل به تعهد ، آموزش ، جلوگيري از بروز حوادث و صيانت از محيط زيست از عمده دلايل كسب اين رتبه است.
آقاي هاشم نامور مي افزايد: اين شركت امسال يك دوره تعميرات اساسي سنگين با بيش از هزار نفر نيرو را به انجام رساند كه با افزايش دقت ، برنامه ريزي و رعايت نكات ايمني ، انجام تعميرات اساسي زودتر از برنامه زمانبندي تعيين شده و بدون هيچگونه حادثه اي به پايان رسيد.
وي با اشاره به اقدامات پيشگيرانه و بازرسي هاي مداوم به ويژه در هنگام انجام تعميرات اساسي مي گويد: در نيمه دوم امسال 9 ميليون و 966 هزار و 323 نفر ساعت كار بدون حادثه، 88 هزار و 307 مورد بازرسي فني در واحد هاي عملياتي پالايشگاه بندرعباس، 204 مورد بازديد هاي بهداشت حرفه اي، هزار و 192 مورد اندازه گيري هاي عوامل زيان آور محيط كار و 95 درصد معاينات دوره اي كاركنان رسمي و پيمانكار صورت گرفته است.
مديرعامل شركت پالايش نفت بندرعباس همچنين با تاكيد بر تهعد اين شركت بر حفظ و صيانت از محيط زيست نيز گفت: با اقدامات صورت گرفته ميزان آلايندگي در اين شركت به كمتر از حد استاندارد رسيده است و با مديريت و كنترل ضايعات، پسابها، انرژي، خروجي دودكش ها و پايش هاي مستمر آلاينده هاي آب و هوا توانسته نام خود را از فهرست شركت هاي آلاينده محيط زيست خارج نمايد.
آقاي نامور تاكيد كرد: رسيدن به اهداف نيازمند اقدامات اساسي و پيگيري جدي آنها در چارچوب نظام مديريت بهداشت ، ايمني و محيط زيست است كه بخشي از آن شامل پايشهاي مستمر شاخصها و معيارهاي سيستم و مميزي آنها ، روزآمد نمودن شناسايي و ارزيابي مخاطرات و تقويت رويكرد مديريت ريسك ، طرح ريزي و اجراي اقدامات كنترلي در راستاي كاهش و حذف مخاطرات بالقوه و در نهايت بازنگري مستمر و موثر نظام مديريت HSE براي تحقق آرمانهاي از پيش تعيين شده و دستيابي به اهداف و برنامه هاي كشور است.
شركت پالايش نفت بندرعباس در بهمن امسال نيز موفق به تمديد گواهينامه و استانداردهاي بين المللي شركت با عنوان نظام مديريت يكپارچه (IMS) براي يك سال ديگر شد.
بر اساس گزارش كارشناسان مميزي ، سامانه مديريت فرآيند و انرژي و تخصصگرايي در عمليات از نقاط قوت شركت پالايش نفت بندرعباس عنوان شد.
شركت پالايش نفت بندرعباس داراي گواهينامه بين المللي مديريت يكپارچه (IMS) شامل ISO 9001 در مديريت كيفيت، ISO 14001 در مديريت زيست محيطي ، OHSAS 18001 در مديريت ايمني و بهداشت شغلي، ISO 29001 در مديريت كيفيت در صنايع نفت، گاز و پتروشيمي ، ISO 50001 در مديريت انرژي و HSE-MS در مديريت ايمني، بهداشت و محيط زيست است.
اما اين شركت در كنار رسالت ملي خود مبني بر تامين فرآورده هاي مورد نياز نفتي براي تحقق رسالت اجتماعي خود و كمك در جهت توسعه بخش بهداشت و درمان استان هرمزگان نسبت به تجهيز بيمارستان فوق تخصصي سوانح و سوختگي بندرعباس اقدام كرد.
مديرعامل شركت پالايش نفت بندرعباس در اين رابطه مي گويد: با هماهنگي دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان 43 قلم كالاي پزشكي به ارزش 13 ميليارد ريال خريداري و به منظور تجهيز بخش سوانح و سوختگي در اختيار دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان قرار داده شد.
بيمارستان فوق تخصصي شفاء بندرعباس نخستين مركز تخصصي سوانح و سوختگي در استان هرمزگان است كه علاوه بر هرمزگان به شهرستانهاي جنوب استان كرمان و سيستان و بلوچستان نيز خدمات مي دهد. تا پيش از اين بيماراني كه دچار سوختگي هاي شديد مي شدند به استانهاي همجوار از جمله يزد و فارس منتقل مي شدند.
آقاي نامور مي افزايد: همچنين براي تجهيز آزمايشگاه مواد نفتي اداره كل استاندارد هرمزگان، لوازم مورد نياز براي انواع آزمايشات روي مواد و فرآورده هاي نفتي نيز به ارزش 20 ميليارد ريال خريداري و تحويل آن اداره كل گرديد.
شركت پالايش نفت بندرعباس با ظرفيت پالايش روزانه 350 هزار بشكه نفت خام و ميعانات گازي سومين پالايشگاه نفت كشور به لحاظ ظرفيت پالايشي پس از آبادان و اصفهان است كه به دليل موقعيت مكاني، از ويژگيهايي همچون استفاده از آب دريا به منظور خنك كردن و تهيه آب شيرين و استفاده از اسكله اختصاصي براي دريافت نفت خام و صادرات فرآورده برخوردار است.
اين پالايشگاه بزرگترين واحد تصفيه بنزين با روش احياي كاتاليست( از نظر خوراك)، بزرگترين واحد كاهش گرانروي( از نظر خوراك)، بزرگترين واحد هيدروكراكر( از نظر خوراك) و توان بالاترين درصد تبديل خوراك به بنزين موتور را دارد و بيشترين فرآورده هاي ميان تقطير را توليد مي كند كه در طراحي آن با بهره گيري از پيشرفته ترين فناوري هاي روز، مواردي همچون رعايت اصول ايمني، پيشگيري از آلودگي زيست محيطي، تقليل اتلاف انرژي و انعطاف پذيري عملياتي مدنظر بوده است
شركت پالايش نفت بندرعباس نماد سرآمدي ، مشاركت و توسعه پايدار
موقعيت ژئواستراتژيك خليج فارس به دليل ذخاير ثابت شده نفت و گاز طبيعي دنيا در آن كه بر اساس آخرين برآوردها، حدود 600 ميليارد بشكه نفت و بيش از 30 تريليون متر مكعب گاز طبيعي را در خود جاي داده، اين منطقه را به بزرگترين و مهمترين آوردگاه انرژي جهان تبديل كرده است. نفت اين قسمت از دنيا ويژگي هاي متمايزي همچون بازدهي بالاي چاه هاي نفت، پايين بودن هزينه توليد و حمل و نقل و درجه API مناسب دارد.
هم اكنون 9 شركت پالايشي در كشور وظيفه پالايش نفت خام و ميعانات گازي كشور را بر عهده دارند كه در اين ميان شركت پالايش نفت بندرعباس با واقع شدن در كرانه شمالي آبهاي خليج فارس و استفاده از ظرفيت هاي منطقه نقش مهمي در تامين فرآورده هاي مورد نياز كشور دارد.
پالايشگاه نفت بندرعباس در سال 1376 با ظرفيت روزانه 232 هزار بشكه ساخته شد و با تكميل طرح توسعه اين پالايشگاه در سال 1385 ظرفيت خوراك آن به 320 هزار بشكه در روز افزايش يافت و در نهايت با خلاقيت و ابتكار و اجراي طرح مبتكرانه و بدون انجام هزينه و سرمايه گذاري و استفاده از ظرفيتهاي واحدهاي تقطير و غلظت شكن ظرفيت آن در سال 1391 به 350 هزار بشكه در روز افزايش يافت.
با توجه به اهميت توليدات اين پالايشگاه و حفظ و استمرار عمليات توليد فرآورده هاي نفتي، شركت پالايش نفت بندرعباس نيمه دوم سال 92 را با برنامه ريزي به منظور تعميرات اساسي در يكي از مهمترين واحد هاي عملياتي يعني واحد هاي بنزين سازي و تصفيه گاز با آمين آغاز كرد.
مديرعامل شركت پالايش نفت بندرعباس در اين رابطه مي گويد: اين تعميرات بر اساس برنامه از پيش تعيين شده و با هماهنگي با شركت ملي پالايش و پخش و با هدف بهسازي و نوسازي تجهيزات و دستگاههاي واحد بنزين سازي و واحد تصفيه گاز با آمين پس از چهار سال فعاليت مستمر در 28 مهر سال 92 آغاز شد.
آقاي مهندس هاشم نامور با اشاره به برنامه ريزي براي تعميرات اساسي در مدت زمان 25 روز و با حضور هزار نفر از نيروهاي با تجربه در حوزه تعميرات پالايشگاهي مي افزايد: خوشبختانه با بهره گيري موثر از توان و تخصص كاركنان و استفاده مطلوب از رويكرد مبتني بر علم و تجربه و توجه دقيق و رعايت اصول و موازين HSE ، انجام تعميرات اساسي واحدهاي مذكور خطوط توليدي سه روز زودتر از برنامه زمانبندي به پايان رسيد كه گامي در جهت تامين فرآورده هاي مورد نياز كشور بود.
شركت پالايش نفت بندرعباس 19 درصد فرآورده هاي نفتي كشور از جمله، 20 درصد بنزين، 15 درصد گاز مايع، 17 درصد نفت گاز، 15 درصد نفت سفيد و محصولاتي مانند سوخت جت، نفتاي سنگين صادراتي، نفت كوره و گوگرد را توليد مي كند.
بر اساس اين گزارش تا پايان دي ماه امسال در شركت پالايش نفت بندرعباس بيش از 5 ميليون و 488 هزار بشكه بنزين معمولي، بيش از 12 ميليون و 896 هزار بشكه نفت گاز، يك ميليون و 38 هزار بشكه گاز مايع، 2 ميليون و 469 هزار بشكه نفتاي سنگين صادراتي، 2ميليون و 12 هزار بشكه نفت سفيد و 356 هزار بشكه سوخت جت توليد شده است.
پالايشگاه بندرعباس خوراك مورد نياز خود را از نفت خام سنگين جزيره خارك با سه فروند كشتي 90 هزار تني به ميزان 300 هزار بشكه در روز ، نفت خام ميدان هنگام كه داراي مرغوبترين نفت خام سبك منطقه است به ميزان 20 هزار بشكه در روز با استفاده از خط لوله و 30 هزار بشكه ميعانات گازي از پالايشگاه گاز سرخون بندرعباس و عسلويه دريافت مي كند.
از طرح هاي مهم شركت پالايش نفت بندرعباس طرح افزايش ظرفيت توليد بنزين است كه با هدف افزايش ظرفيت توليد بنزين و ارتقاء كيفيت و كميت فرآورده هاي نفتي و حفظ و صيانت از محيط زيست است.
مدير عامل شركت پالايش نفت بندرعباس مي گويد: اين طرح هم اكنون 85 درصد پيشرفت فيزيكي دارد و با اجراي آن كيفيت فرآورده هاي توليدي بر اساس استاندارد سال 2005 اروپا ( EURO 05 ) خواهد بود به گونه اي كه ميزان گوگرد نفت گاز از 10 هزار PPM به كمتر از 50 PPM كاهش و عدد اكتان بنزين به 95 افزايش مي يابد.
آقاي نامور مي افزايد: با اجراي اين طرح ظرفيت توليد بنزين معمولي به 2 ميليون و 500 هزار ليتر، بنزين سوپر 3 ميليون و 500 هزار ليتر، نفت گاز 8 ميليون ليتر و گوگرد گرانول 250 تن در روز مي رسد.
طرح افزايش ظرفيت پالايشگاه نفت بندرعباس داراي 9 واحد اصلي است كه واحدهاي تصفيه نفتاي سنگين با ظرفيت 25 هزار بشكه در روز، واحد تصفيه نفتاي سبك با ظرفيت 21 هزار بشكه در روزة واحد تبديل كاتاليستي با ظرفيت 25 هزار بشكه در روز واحد تصفيه نفت گاز با ظرفيت 50 هزار بشكه در روز و واحد بازيافت گوگرد با ظرفيت 120 تن در روز از واحد هاي مهم اين طرح است.
با توجه به افزايش ظرفيت خوراك پالايشگاه بندرعباس تا 350 هزار بشكه در روز و لزوم ذخيره سازي نفت خام و ميعانات گازي طرح ساخت 3 دستگاه مخزن 500 هزار بشكه اي نفت خام و ميعانات گازي براي استمرار توليد فرآورده هاي نفتي از ديگر طرح هاي مهم در شركت پالايش نفت بندرعباس است.
اين طرح هم اكنون در حدود 80 درصد پيشرفت فيزيكي دارد و با بهره برداري از اين مخازن ظرفيت ذخيره سازي خوراك پالايشگاه بندرعباس 50 درصد افزايش مي يابد.
در ادامه اقدامات عمراني، زيرساختي و توسعه پالايشگاه بندرعباس، طرح مقاوم سازي واحدهاي عملياتي، مخازن و اسكله نفتي نيز با 74 درصد پيشرفت در دست اجرا است.
مدير عامل شركت پالايش نفت بندرعباس هدف از اجراي اين طرح را لزوم بازبيني در طراحي هاي انجام شده و تغييرات ايجاد شده در استانداردهاي متداول براي مقاوم سازي در مقابل زلزله و حوادث عنوان كرد.
آقاي نامور مي گويد: اكنون مقاوم سازي واحد هاي تقطير، گاز مايع، تصفيه نفت سفيد، آيزوماكس، هيدروژن و 58 مخزن از 90 مخزن پالايشگاه، باندوال هاي مخازن و اسكله نفتي شهيد رجايي به پايان رسيده است.
شركت پالايش نفت بندرعباس در راستاي حركت در جهت اهداف تعيين شده و سياست كشور در كاهش مصرف انرژي نيز گامهاي مهم و مثبتي برداشته است.
شدت مصرف انرژي در پالايشگاههاي كشور كه در پايان برنامه چهارم توسعه 63/0 گيگا كالري به ازاي هر تن خوراك بوده است در پايان برنامه پنجم توسعه، بايد به 55/0 گيگاكالري و در پايان چشم انداز 1404 به 39/0 گيگاكالري برسد.
شركت پالايش نفت بندرعباس با انجام برنامه ريزي هاي لازم براي بهينه سازي مصرف انرژي، در نيمه دوم سال 92 با اعمال مديريت مصرف، موفق به كاهش انرژي مصرفي براي پالايش هر بشكه نفت خام شد به گونه اي كه متوسط مصرف انرژي براي پالايش هر بشكه نفت خام در پايان دي امسال با بيش از 10 درصد كاهش به 53 هزار و 684 كيلوكالري رسيد و اين درحالي است كه مصرف انرژي در پالايشگاه بندرعباس در دي ماه سال 91 به ازاي پالايش هر بشكه نفت خام 60 هزار و 184 كيلوكالري بود.
با كاهش مصرف انرژي و با احتساب قيمت داخلي خريد گاز طبيعي تا پايان دي ماه 57 ميليارد ريال در هزينه پالايش نفت خام در پالايشگاه نفت بندرعباس صرفه جويي شده است.
پايش مستمر شرايط و متغيرهاي عملياتي واحدهاي پالايشي، استفاده از روشهاي نوين در برنامه ريزي تعميرات، مديريت توليد و مصرف برق و بخار و استفاده موثر از تجهيزات صرفه جويي انرژي شامل پيش گرمكن هواي كوره ها، كمپرسور تزريق گاز به سوخت و پايش مداوم كوره و بويلرهاي پالايشگاه از مهمترين عوامل بهينه سازي مصرف انرژي در پالايشگاه بندرعباس است.
شركت پالايش نفت بندرعباس با التزام به رعايت دقيق قوانين و مقررات HSE و انجام اقدامات كنترلي و پيشگيرانه و برنامه ريزي در راستاي حفظ سلامت كاركنان در مسير سرآمدي، مشاركت و توسعه پايدار در حركت است و دستيابي به مقام دوم سيزدهمين دوره جام برتر بهداشت، ايمني و محيط زيست شركت ملي پالايش و پخش در مهر امسال نشان از همين موضوع است.
مديرعامل شركت پالايش نفت بندرعباس مي گويد: عمل به تعهد ، آموزش ، جلوگيري از بروز حوادث و صيانت از محيط زيست از عمده دلايل كسب اين رتبه است.
آقاي هاشم نامور مي افزايد: اين شركت امسال يك دوره تعميرات اساسي سنگين با بيش از هزار نفر نيرو را به انجام رساند كه با افزايش دقت ، برنامه ريزي و رعايت نكات ايمني ، انجام تعميرات اساسي زودتر از برنامه زمانبندي تعيين شده و بدون هيچگونه حادثه اي به پايان رسيد.
وي با اشاره به اقدامات پيشگيرانه و بازرسي هاي مداوم به ويژه در هنگام انجام تعميرات اساسي مي گويد: در نيمه دوم امسال 9 ميليون و 966 هزار و 323 نفر ساعت كار بدون حادثه، 88 هزار و 307 مورد بازرسي فني در واحد هاي عملياتي پالايشگاه بندرعباس، 204 مورد بازديد هاي بهداشت حرفه اي، هزار و 192 مورد اندازه گيري هاي عوامل زيان آور محيط كار و 95 درصد معاينات دوره اي كاركنان رسمي و پيمانكار صورت گرفته است.
مديرعامل شركت پالايش نفت بندرعباس همچنين با تاكيد بر تهعد اين شركت بر حفظ و صيانت از محيط زيست نيز گفت: با اقدامات صورت گرفته ميزان آلايندگي در اين شركت به كمتر از حد استاندارد رسيده است و با مديريت و كنترل ضايعات، پسابها، انرژي، خروجي دودكش ها و پايش هاي مستمر آلاينده هاي آب و هوا توانسته نام خود را از فهرست شركت هاي آلاينده محيط زيست خارج نمايد.
آقاي نامور تاكيد كرد: رسيدن به اهداف نيازمند اقدامات اساسي و پيگيري جدي آنها در چارچوب نظام مديريت بهداشت ، ايمني و محيط زيست است كه بخشي از آن شامل پايشهاي مستمر شاخصها و معيارهاي سيستم و مميزي آنها ، روزآمد نمودن شناسايي و ارزيابي مخاطرات و تقويت رويكرد مديريت ريسك ، طرح ريزي و اجراي اقدامات كنترلي در راستاي كاهش و حذف مخاطرات بالقوه و در نهايت بازنگري مستمر و موثر نظام مديريت HSE براي تحقق آرمانهاي از پيش تعيين شده و دستيابي به اهداف و برنامه هاي كشور است.
شركت پالايش نفت بندرعباس در بهمن امسال نيز موفق به تمديد گواهينامه و استانداردهاي بين المللي شركت با عنوان نظام مديريت يكپارچه (IMS) براي يك سال ديگر شد.
بر اساس گزارش كارشناسان مميزي ، سامانه مديريت فرآيند و انرژي و تخصصگرايي در عمليات از نقاط قوت شركت پالايش نفت بندرعباس عنوان شد.
شركت پالايش نفت بندرعباس داراي گواهينامه بين المللي مديريت يكپارچه (IMS) شامل ISO 9001 در مديريت كيفيت، ISO 14001 در مديريت زيست محيطي ، OHSAS 18001 در مديريت ايمني و بهداشت شغلي، ISO 29001 در مديريت كيفيت در صنايع نفت، گاز و پتروشيمي ، ISO 50001 در مديريت انرژي و HSE-MS در مديريت ايمني، بهداشت و محيط زيست است.
اما اين شركت در كنار رسالت ملي خود مبني بر تامين فرآورده هاي مورد نياز نفتي براي تحقق رسالت اجتماعي خود و كمك در جهت توسعه بخش بهداشت و درمان استان هرمزگان نسبت به تجهيز بيمارستان فوق تخصصي سوانح و سوختگي بندرعباس اقدام كرد.
مديرعامل شركت پالايش نفت بندرعباس در اين رابطه مي گويد: با هماهنگي دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان 43 قلم كالاي پزشكي به ارزش 13 ميليارد ريال خريداري و به منظور تجهيز بخش سوانح و سوختگي در اختيار دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان قرار داده شد.
بيمارستان فوق تخصصي شفاء بندرعباس نخستين مركز تخصصي سوانح و سوختگي در استان هرمزگان است كه علاوه بر هرمزگان به شهرستانهاي جنوب استان كرمان و سيستان و بلوچستان نيز خدمات مي دهد. تا پيش از اين بيماراني كه دچار سوختگي هاي شديد مي شدند به استانهاي همجوار از جمله يزد و فارس منتقل مي شدند.
آقاي نامور مي افزايد: همچنين براي تجهيز آزمايشگاه مواد نفتي اداره كل استاندارد هرمزگان، لوازم مورد نياز براي انواع آزمايشات روي مواد و فرآورده هاي نفتي نيز به ارزش 20 ميليارد ريال خريداري و تحويل آن اداره كل گرديد.
شركت پالايش نفت بندرعباس با ظرفيت پالايش روزانه 350 هزار بشكه نفت خام و ميعانات گازي سومين پالايشگاه نفت كشور به لحاظ ظرفيت پالايشي پس از آبادان و اصفهان است كه به دليل موقعيت مكاني، از ويژگيهايي همچون استفاده از آب دريا به منظور خنك كردن و تهيه آب شيرين و استفاده از اسكله اختصاصي براي دريافت نفت خام و صادرات فرآورده برخوردار است.
اين پالايشگاه بزرگترين واحد تصفيه بنزين با روش احياي كاتاليست( از نظر خوراك)، بزرگترين واحد كاهش گرانروي( از نظر خوراك)، بزرگترين واحد هيدروكراكر( از نظر خوراك) و توان بالاترين درصد تبديل خوراك به بنزين موتور را دارد و بيشترين فرآورده هاي ميان تقطير را توليد مي كند كه در طراحي آن با بهره گيري از پيشرفته ترين فناوري هاي روز، مواردي همچون رعايت اصول ايمني، پيشگيري از آلودگي زيست محيطي، تقليل اتلاف انرژي و انعطاف پذيري عملياتي مدنظر بوده است
نظر