صنعتي دريايي ايران ( خصدرا )

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • felfel
    عضو فعال
    • Dec 2011
    • 378

نقل و قول از دفتردار
    عضو سايت

تاريخ عضويت:
    Dec 2012
    تشکرها: 411 بار در 109 پست
    اعتبار:
    42

باسلام
    گزارش مختصری از مجمع -
    گزارش حسابرس وبازرس شرکت علیرغم نکات منفی مطروحه حائز نکات مثبت وقابل توجه می باشد که درصورت تحقق آنها می توان انتظار تغییرات قابل توجهی در وضعیت مالی شرکت داشت .
    بند 16 گزارش (اظهار نظر مشروط ) مواد منفی را استثنا کرده است وبه اسثنای آنها وضعیت مالی گروه وشرکت صنعتی دریایی وعملکردمال وجریانهای نقدی گروه وشرکت رابرای سال مالی منهی به 30 اسفند ماه 91
    ازتمام جنبه ها بااهمیت وبه نحو مطلوب نشان می دهد.

نکات مثبتی توسط مدیران شرکت درپاسخ به گزارش بازرس ودردفاع ازعملکرد خود وابراز امیدواری به آینده شرکت بر آنها تاکید می شد را می توان در چند مورد مهم واساسی خلاصه کرد.. جزیره صدرا - ساختمان شفق ( بلوار دریا) -بازیابی جکت واخذ خسارت وارده از بیمه که عملیات بازیابی با حضور نماینده بیمه انجام شد وظاهرا مراحل اداری برای پرداخت خسارت درحال انجام است . - اوراق مشارکتی که دراختیار شرکت می باشد.وبافروش وانتقال آن مبلغ قابل توجهی نصیب شرکت می شود. درخصوص ساختمان بلوار دریا اگر شرکت محکوم هم شود بازهم 70 درصد ساختمان متعلق به شرکت هست واگر برنده شود کل 100 درصد ساختمان متعلق به شرکت خواهد شد.
    ودراین مجمع تقریبا با اطمینان اعلام شد که تکلیف ساختمان در سال 92 مشخص می شود.

آقای اعتصام مصاحبه با بورس 24 را در روزهای گذشته تکذیب کرد. وهمچنین بحث مربوط به اینکه اگر کسی بدهی شرکت راقبول نماید ما شرکت را هبه می نمائیم نادرست وناشی از اشتباه برداشت دانستن وبر ارزندگی وآینده دار بودن شرکت اشاراتی داشتن . و در خصوص تسعیر نرخ ارز اشکالی توسط یکی از سهامداران خانم مطرح شد که اندکی سئوال برانگیز وچالشی شد و مدیران شرکت این را ناشی از اشتباه تایپی اعلام کردن .
    نماینده بورس هم به گزارش شرکت طی یکماه دو گزارش متناقض که اولی حکایت از کاهش زیان ودومی حکایت از افزایش زیان دارد ایراد وارد کرد و تلویحا درخصوص اینگونه گزارش دهی به مدیران شرکت تذکر داد.

یکنفر حقیقی ( حمید احمدی فر) برای هیئت مدیره کاندیدا شد که 5/1 درصد رای بدست آورد.
    واعضای هیئت مدیره را 5 شرکت ( شخص حقوقی ) تشکیل می دهند. روزنامه دنیای اقتصاد برای نشر آگهی انتخاب شد.
    درحاشیه جلسه مدیران شرکت درپاسخ به سئوالات سهامداران بر آینده مثبت شرکت تاکید می کردند. واعلام می کردند اگر امید به آینده نبود قطعا ما ( قرارگاه ) دراین شرکت نمی ماندیم .
    واینجانب هم ازآقای اعتصا م خواستم لااقل یک نکته مثبتی راازطریق رسانه ها اعلام نماید تاسهم مثبت باز شود.وایشان باجدیت گفت برای چی باید منفی بازشود.؟ پس مااینهمه چی گفتیم چرامتوجه نمی شوید؟

اینها بخشی ازظاهر قضیه وحرفهائی بود که گذشت اما اینکه درعمل درفکر وذهن آقایان چه می گذرد الله واعلم .

باجلسه امروز من این سهم را باهیچ سهم دیگری جایگزین نخواهم کرد.این سهمی هست برا ی نگهداری نه می فروشم و نه نوسانگیری می کنم .فقط نگهداری ولاغیر .
    29/4/92
    دو سهم در شگفتهای بورس خواهد ماندو دیگر تکرار نخواهد شد ....صدرا ...پلوله

نظر

• mehrdad1
      عضو عادی
      • Apr 2013
      • 30

باسلام وعرض ادب

لطفا مثل بنده با اعداد وارقام بنویسید

زیان اصلی صدرا چقدره؟

قیمت ساختمان شفق چقدره ؟

بانک صنعت ومعدن و بانک تجارت چقدر مطالبات از صدرا دارند

کشتی افراماکس دوچرخه سازی .................. نیست ...................... لطفا بی جهت و بدون اطلاع از این پروژه کشتی سازی ادعایی نداشته باشیم برامون بهتره ...........

چندین بار در این تاپیک عرض کرده ام یکنفر بنیادی کار پیدا بشه و میزان اصلی بدهی های صدرا رو محاسبه کنه و قیمت به روز ساختمان شفق را ...........

واستفاده از اصل مصوبه مجلس بر بخشودگی جرائم بانکی را توضیح بده ............... ولی گشتیم .. نیافتیم

طبق اطلاعاتی که بنده دارم وقبلا هم عرض کرده بودم سند ساختمان صدرا هیچ مشکلی نداره وبا فروش این ساختمان شفق کل بدهی های صدرا تسویه میشه ..........

متاسفانه تحلیلگران هنوز هم به اصل بدهی ها توجهی نداشته اند!!!!!!!!!!!!!!

کل بدهی صدرا با قاطعیت عرض میکنم حدودا 850میلیارد تومانه و مابقی جرائم بانکیست که با پرداخت اصل این جرائم بخشوده خواهد شد .

عرض کرده بودم که هم گزارش صدرا و هم مجمع متفاوت با سال های قبلی خواهد بود ............ که بود

وعرض کرده بودم صدرا در اوج خود شاهد تغییرات مدیریتی خواهد بود.................... که خواهیم دید

در گزارشات صدرا پیام هایی مثبت بر افزایش حقوقی صاحبان سهام و موجودی نقدی که با فروش اوراق مشارکت بیشتر هم خواهد شد و با تحویل کشتی های افراماکس که یکی از انها بزودی تحویل خواهد شد تحولاتی بنیادی بوجود میاید

تحولات در اوج تضاد ها بوجود می اید و این یکی از اصول علمیست

از نظر بنده قبلا هم عرض کرده بودم تا 3ماه دیگه شاهد رشد قیمتی خیلی خوب صدرا خواهیم بود

توافقات در عرصه سیاسی موجب صف خرید های میلیونی صدرا خواهد شد

همیشه بر متغیرات تاکید داشتم ودارم

نوشته شده توسط طيب

با تشکر از طیب عزیز و روشن ساختن اذهان سهامداران حقیقی

نظر

• hamid672003
        عضو فعال
        • Nov 2011
        • 1165

باسلام:
        خدا را شکر دوست گرامی مطالب لازم را بیان نموده اند .ضمنا اعداد و ارقام مهم را هم در صفحه قبل و هم بارها بنده اعلام نموده ام .و من الله توفیق .

نظر

• reza4661
          عضو جدید
          • Aug 2012
          • 7

سلام راجع به زمان بازگشایی سهم توضیح بدین ممنون

نظر

• hamid672003
            عضو فعال
            • Nov 2011
            • 1165

باسلام:
            دوستان عزیز یک نکته مهم که بنده را وادار به ننوشتن می کند اینست که : تمام شرکت کنندگان در مجمع بجز کمتر از بیست نفر همه کارکنان صدرا بودند ولی حالا صدها نفر در سایتهای مختلف در مورد مجمع صحبت می کنند ! ونکته جالبتر اینکه حتی یک خبرنگار بی نام و نشان هم در مجمع نبود . بنده را ببخشید که ناچارم بگویم به این همه همت و پشتکار خودتان احسنت بگویید .می دانید چرا ؟
            چون اگر می بودید و فقط تشریف می داشتید ! حضورتان باعث می شد اتفاقات بسیار بهتری بیفتد و با نبودنتان تمام زحمات را بر باد دادید!
            بنده بسیار متاسفم که افرادی حتی از راههای بسیار نزدیک هم نیامدند و اگر تنها حضور داشتید !!!
            خوب است که افرادی در برخی تالارها بدون حضور در مجمع به خودشان اجازه می دهند چه تراوشات ذهنی ای را از پشت کامپیوترشان بیان نمایند. و خودشان را بدون کمترین زحمتی و تلاشی در حد دادن نظریات کارشناسی می دانند .
            از خودتان بپرسید چه تحقیقی انجام دادید که نظریه پردازی می نمایید .و من الله توفیق .

نظر

• hamid672003
              عضو فعال
              • Nov 2011
              • 1165

باسلام:
              دوست عزیز شما قدم رنجه فرمودید و بنده از شما متشکرم .با توجه به منطقه آزاد شدن جزیره صدرا به میزان 2700 هکتار و سند 100 تا 130 هکتاری صدرا ، امیدوارم باز گوشایی خوبی داشته باشیم .و من الله توفیق .

در اصل توسط اسفند89 پست شده است
              در اصل توسط hamid672003 پست شده است
              باسلام:
              دوستان عزیز یک نکته مهم که بنده را وادار به ننوشتن می کند اینست که : تمام شرکت کنندگان در مجمع بجز کمتر از بیست نفر همه کارکنان صدرا بودند ولی حالا صدها نفر در سایتهای مختلف در مورد مجمع صحبت می کنند ! ونکته جالبتر اینکه حتی یک خبرنگار بی نام و نشان هم در مجمع نبود . بنده را ببخشید که ناچارم بگویم به این همه همت و پشتکار خودتان احسنت بگویید .می دانید چرا ؟
              چون اگر می بودید و فقط تشریف می داشتید ! حضورتان باعث می شد اتفاقات بسیار بهتری بیفتد و با نبودنتان تمام زحمات را بر باد دادید!
              بنده بسیار متاسفم که افرادی حتی از راههای بسیار نزدیک هم نیامدند و اگر تنها حضور داشتید !!!
              خوب است که افرادی در برخی تالارها بدون حضور در مجمع به خودشان اجازه می دهند چه تراوشات ذهنی ای را از پشت کامپیوترشان بیان نمایند. و خودشان را بدون کمترین زحمتی و تلاشی در حد دادن نظریات کارشناسی می دانند .
              از خودتان بپرسید چه تحقیقی انجام دادید که نظریه پردازی می نمایید .و من الله توفیق .

جناب احمدی فر عرض سلام و ادب

من دیروز از شهرستان اومدم مجمع و با 500 هزار سهم به خودتون رای دادم

گواه من هم نشونه ای که در پیام خصوصی عرض کردم......

وقتی اخبار مجمع شتران را شنیدم که سهامدار ، هیات مدیره را نشونده سر جاش ، به حال سهامدار صدرا تاسف خوردم و حس کردم که از ماست که برماست در مورد سهامداران صدرا کاملا صادقه .........

به هر حال امیدوارم دوستان صدرایی به حق و حقوقشون برسن

ضمنا اوضاع بازگشایی سهم را چطور می بینید ؟

نظر

• sarcheshmehpour
                عضو عادی
                • Jan 2011
                • 284

در اصل توسط hamid672003 پست شده است View Post
                باسلام:
                حمید خان بنده هم با توجه به تماس تلفنی که قبل از مجمع با شما داشتم، قصد حضور داشتم ولی متاسفانه با توجه به موقعیت جغرافیایی محل مجمع، نتومستم خودم را برسونم ولی اگر می دونستم شما می خواهید به نمایندگی از دوستان کاندید شوید حتما به هر قیمتی بود خودم رو میرسوندم، چراکه قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود. هرچند بجای صدرا به مجمع آرین رفتم و آنهم جز اعصاب خوردی و دعوا چیزی عایدمان نشد. و فردا هم باید به مجمع ضلع سوم مثلث برمودای بورس ایران، بیمه دی بروم آخه هرچی سهام نفرین شده هست تو سبد من جا خوش کرده!موفق وپیروز باشید.
                در این بازار اگر سودی ست، با درویش خرسند است، خدایا! منعمم گردان، به درویشی و خرسندی

نظر

• hamid672003
                  عضو فعال
                  • Nov 2011
                  • 1165

باسلام:
                  دوست عزیز کاملا حق با شماست که می فرمایید: قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود .
                  متاسفانه حکایت ما برعکس شده قطره قطره ها پرکنده شده اند و دریای سهامداران حقیقی خشک شده است و همه یا به امید بنده نشسته اند یا در بهترین حالت چشم به اقدام دیگران بسته اند . و باید خدمتتان عرض کنم هرگز با این وضعیت متفرق بودند به حق خودمان نخواهیم رسید .و من الله توفیق .

در اصل توسط sarcheshmehpour پست شده است View Post
                  حمید خان بنده هم با توجه به تماس تلفنی که قبل از مجمع با شما داشتم، قصد حضور داشتم ولی متاسفانه با توجه به موقعیت جغرافیایی محل مجمع، نتومستم خودم را برسونم ولی اگر می دونستم شما می خواهید به نمایندگی از دوستان کاندید شوید حتما به هر قیمتی بود خودم رو میرسوندم، چراکه قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود. هرچند بجای صدرا به مجمع آرین رفتم و آنهم جز اعصاب خوردی و دعوا چیزی عایدمان نشد. و فردا هم باید به مجمع ضلع سوم مثلث برمودای بورس ایران، بیمه دی بروم آخه هرچی سهام نفرین شده هست تو سبد من جا خوش کرده!موفق وپیروز باشید.

نظر

• hamid672003
                    عضو فعال
                    • Nov 2011
                    • 1165

باسلام:
                    دوستان عزیز یک نکته که توسط دوستان فراموش شده که بیان شود ، را خدمت شما عرض می نمایم :در مجمع بنده اعلام کردم خریداران زیادی برای سهم صدرا هستند و با برخی از آنها هم بنده تماس داشته ام .و حتی فرموده اند که سهام صدرا را باشرایط متفاوت و با قیمت متفاوتی می خرند . اما حاضر نیستند با قرارگاه سر شاخ باشند و سهام صدرا را حتی با زیان هر سهم 600 تومانی خریدارند . اما به شرطها و شروطها .بعنوان مثال دق دقه شرکت بعد از خرید کار باشد و نه جنگ با قرارگاه و یا اینکه کارها و قراردادها به صورت رسمی به شرکت منتقل شود و غیره ............البته که خود قرارگاه نیز در جریان است .و من الله توفیق.

نظر

• طيب
                      عضو فعال
                      • Nov 2010
                      • 3072

متاسفانه بعضی از تحلیلگران!!!!! ارزش گذاری یک سهم را بوسیله روش DDm محاسبه میکنند وفقط eps و Dps را در نظر میگیرند که کاملا اشتباه هست
                      چون به دارایی ها و تجهیزات و نوع صنعت و تولیدات و مشتری ها و جایگاه و خود شرکت توجه نمیکنند

چرا بنده همیشه تاکید بر متغیرات دارم ......................

چون ارزش هدفی دائما متغیر است که با تغییر دریافت ها بصورت نسبی کاهش و یا افزایش پیدا میکند (تاثیرات متقابل)

زمانیکه نیرویی از منبعی ساطع میشود هم بر خود وهم در محیط پیرامونش تاثیر میگذاره ودر صورتیکه این به اوج سرریزی

برسد نقش تعیین کنندگی پیدا میکنه ..................

دستور بانک مرکزی به بانک ها برای تقسیط بدهی های واحد های صنعتی را هم در نظر بگیریم

بخشودگی جرائم بانکی در صورتیکه بدهی ها تسویه شود را در نظر بگیریم

از 3 طبقه ساختمان مرکزی صدرا استفاده میشود ومابقی بلا استفاده است ............ در نظر بگیریم

میزام مطالبات صدرا را که برای هر سهم بیش از 400تومان است را در نظر بگیریم که حتی با وصول نصف این مطالبات میتونه تحولات عظیمی را بنمایش بگذاره .............. در نظر بگیریم

استراتژیک بودن شرکت صدرا را در نظر بگیریم

در صورتیکه بدهی ها تسویه شود حاسیه سود شرکت اصلی و زیر مجموعه ای بنام دات را در نظر بگیریم

شرکت صدرا برای پروژه های پارس جنوبی چقدر سود در نظر گرفته است ؟!!!!!!!!!!!!

بافزایش قیمتی قراردادها حاشیه سود صدرا چقدر میتونه افزایش پیدا کنه ؟

ایا در گزارشات از حق کلیم مبلغی را مشاهده میکنید؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! که حق مسلم شرکت های پیمانکاریست .........

نظر

• دشتي
                        عضو عادی
                        • May 2011
                        • 57

در گفتگوي اختصاصي باشگاه خبرنگاران مطرح شد؛
                        نصب موفقيت آميز جکت آسيب ديده فاز 13
                        مديرعامل شرکت ملي نفت ايران گفت: با تکيه به توان داخلي و مهندسان متخصص جکت فاز 13 پارس جنوبي بازيابي و با موفقيت در موقعيت مورد نظر روز سوم مردادماه نصب شد.
                        احمد قلعه باني مديرعامل شرکت ملي نفت ايران، در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، در خصوص نصب جکت فاز 13 پارس جنوبي با بيان اين مطلب گفت: جاکت فاز 13 پارس جنوبي به دليل نامساعد بودن شرايط جوي که غرق شده بود باعث شد که دکل در دريا بماند.

وي تصريح کرد: حدود دو ماه پيش جاکت از کف دريا بيرون آورده شده و در مرحله مورد نظر قرار گرفت.

قلعه باني دليل نصب نشدن به موقع آن را طوفان شديد در خليج فارس عنوان کرد و افزود: با بازيابي و بررسي دقيق جکت مورد نظر در سوم مرداد با موفقيت در محل مورد نظر استقرار يافت.

در ادامه مهدي اعتصام در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران،با بيان اين مطلب گفت: جکت فاز 13 که در در ساعت 11:10 صبح تاریخ 10 بهمن ماه سال گذشته، در 100 كيلومتري عسلويه دچار حادثه و غرق شده بود که در تاريخ3 مرداد ماه با تلاش مهندسان داخلي با برنامه ريزي و بازيابي دقيق با موفقيت در موقعيت مورد نظر نصب شد.

وي تصريح کرد: حادثه غرق شدن جاكت فاز 13 موجب تأسف همه دلسوزان نظام و بويژه جهادگران عرصه خودكفايي و استقلال كشور شده بود که متأسفانه تحليل هاي كاملاً نادرست و نشر اطلاعات غلط و غير كارشناسي در مورد اين حادثه موجب انحراف افكار و قضاوتهاي نادرست شده است و با انجام عمليات دقيق و نصب دقيق آن ثابت شد که شرکت صدرا کوتاهي در اين زمينه نکرده است.

بنابراین گزارش تمامی عمليات حمل و رهاسازي جاكت در دريا با كمال دقت و رعايت كليه مسائل فني و ايمني برابررویه های مصوب و با موفقيت انجام شده است و در اين مراحل كوچكترين مشكل فني ناشي از كيفيت ساخت و يا عملكرد تجهيزات وجود نداشته و عمليات بخوبي انجام و جاكت در محل خود مستقر شد.

وي خاطرنشان کرد: تمام شرکت هاي خارجي منتظر اين بودند که اعلام کنند که ايران توان بازيابي و نصب جاکت را ندارد خوشبختانه با اتکا به توان داخلي جوانان ايراني در اين آزمايش سربلند شديم و در نهايت عمليات نصب و مهندسي و طراحي ايمني جاکت فاز 13 با توان تخصصي داخلي و بدون بهره گيري از شرکت هاي خارجي نصب جکت صورت گرفت.

مديرعامل شرکت صدرا تاکيد کرد: بعضي ها معتقد بودند که بازيابي آن بار مالي بيشتري به دنبال خواهد داشته اما برنامه ريزي و کارشناسي هزينه زيادي براي نصب آن نشده است.

گفتني است؛ فاز 13 پارس جنوبی در مقايسه با ديگر فازها توان 2 برابري استخراج گاز را دارد به طوري که روزانه 56 میلیون متر مکعب گاز غنی از مخزن مشترک پارس جنوبی استخراج مي شود.

بر این اساس ، در بخش دریایی این پروژه نیز هماکنون چهار سکوی سرچاهی هر کدام به وزن 2400 تن، چهار جکت هر کدام به وزن 1900 تن، چهار پل ارتباطی هر کدام به وزن 240 تن و چهار مشعل هر کدام به وزن 110 تن ساخته خواهد شد.

سایر متعلقات پروژه در مجموع به وزن 33هزار و 320 تن در کارخانه فراساحل بوشهر در دستور کار برای اجرا است.

با بهره برداری از پالایشگاه فاز 13 پارس جنوبی در عسلویه روزانه 50 میلیون متر مکعب گاز شیرین، روزانه 80 هزار بشکه میعانات گازی، روزانه 2900 تن گاز مایع LPG و روزانه 2750 تن اتان به منظور تامین خوراک واحدهای پتروشیمی و روزانه 400 تن گوگرد تولید میشود.

نظر

• علی ایرانی
                          عضو عادی
                          • Mar 2011
                          • 82

ببخشید من یکم صدرا از سال پیش دارم
                          چجوری باید بفروشمش؟

نظر

• esi_mohammadi
                            عضو فعال
                            • Jan 2011
                            • 1105

در مورد صدرا با اینکه سهم فاقد هر گونه فاندی است به نظرم تکنیکالی کار میکنه !!!!
                            احتمالا سهم یه باره دیگه قیمت های 85 تا 100 تومان را میبینه که احتمال میدم موج 5 از c باشه که ناقص و ترانکش عمل کنه که حداقل از 11 اکتبر و حداکثر تا 22 نوامبر ، بازه زمانی این تک موج انتهایی است که به اتمام خواهد رسید .

اگر مطابق با تحلیل پیش رفت حجم معاملات و فاند سهم را روی قیمت های فوق مجددا بررسی کنید

لینک تصویر
                            (رابرت کیوساکی ) : مهم نیست چه مقدار سود کسب می کنی، مهم این است که چه مقدارش را حفظ می کنی.
                            (ژورف کندی ) : اصرار بر بالاترین قیمت ، کار احمق هاست . فقط یک احمق به انتظار اوج قیمت جنسش می نشیند.
                            (قانون پارکینسون) : هر کاری تا آنجا طول می کشد که زمانی را که برایش در نظر گرفتید پر کند.

امواج زندگی را بپذیر ، حتی اگر گاهی تورا به عمق دریا ببرند. آن ماهی آسوده که همیشه بر سطح آبها میبینی مرده است.

نظر

• دشتي
                              عضو عادی
                              • May 2011
                              • 57

نه چاوز افراماکس را دید و نه احمدی‏ نژاد!

محمود احمدی‏نژاد عصر دیروز پس از هشت سال با پست ریاست‏جمهوری خداحافظی کرد و سکان دستگاه اجرایی کشور را به دکتر حسن روحانی سپرد.

به گزارش مارین نیوز، در حوزه صنایع دریایی نیز در دوران احمدی‏نژاد با فراز و فرودهایی همراه بود. از تحویل و به‏کارگیری سازه‏های عظیم دریایی همچون سکوی ایران امیرکبیر و جکت‏های دریایی و کشتی‏های کانتینربر ایران-اراک و ایران-کاشان تا ده‏ها شناور نظامی که ناوشکن‏های جماران یک و دو مهمترین آنها بودند.

اما در میان پروژه‏های دریایی دوران احمدی‏نژاد، ساخت نفتکش‏های 113 هزارتنی (افراماکس) از همه قابل توجه‏تر بود. این کشتی‏های اقیانوس‏پیما با نخستین شناورها بودند که در این ابعاد در کشور ساخته می‏شدند و از آن مهمتر آنکه، قرار بود این شناورها به سفارش یک کشور خارجی (ونزوئلا) ساخته شوند تا برای نخستین بار، ایران بعنوان یک صادرکننده در حوزه ساخت کشتی‏های اقیانوس‏پیما شناخته شود.

تعریف این سفارش، البته تا حد زیادی مرهون محمود احمدی‏نژاد و روابط نزدیک او با هوگو چاوز، رییس‏جمهور فقید ونزوئلا، بود. چاوز که در دوران ریاست‏جمهوری خود بارها به ایران سفر کرد و متقابلا چندین بار هم میزبانی احمدی‏نژاد را پذیرفت؛ به کشتی‏سازان ایرانی اعتماد کرد تا شرکت ملی نفت ونزوئلا ساخت سه فروند نفتکش 113 هزار تنی را به شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) بسپارد.

این قرارداد، البته به جز اهمیت اقتصادی ابعاد سیاسی هم پیدا کرد. سال گذشته و همزمان با انتخابات ریاست‏جمهوری ونزوئلا و در حالیکه چاوز رقابت سخت و نزدیکی با رقیب غربگرای خود داشت؛ بارها از طریق سفارت ونزوئلا و نیز مسؤولان دولتی این کشور از طرف ایرانی خواسته شد تا اولین فروند از کشتی‏ها را قبل از انتخابات ریاست‏جمهوری تحویل دهند و از این طریق، امکانی تبلیغاتی را در اختیار چاوز قرار دهند.

این در حالی بود که روند ساخت کشتی‏ها نیز در مقایسه با سایر کشتی‏های اقیانوس‏پیمای ساخته‏شده در ایران، از سرعت و کیفیت بالاتری برخوردار بود و در صورت عدم بروز چالش‏های غیرفنی، امکان برآورده شدن خواست کارفرمای ونزوئلایی فراهم بود. چنانکه در برآوردهایی که مدیر کارخانه کشتی‏سازی صدرای بوشهر در اواخر سال 90 اعلام کرد؛ قرار بود اولین نفتکش افراماکس در شهریورماه 91 تحویل داده شود.

اما در حالیکه ارزیابی‏ها از روند فنی پروژه، نتایج خوش‏بینانه‏ای را در بر داشت؛ تشدید تحریم‏های ایران از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا این خوش‏بینی را کاهش داد. خروج مؤسسات رده‏بندی از ایران و از جمله مؤسسه رده‏بندی GL آلمان که بازرسی‏های فنی و صدور گواهینامه‏های این پروژه را برعهده داشت، در کنار تأخیر در ورود برخی تجهیزات مهم و یا حضور وندرها در یارد ایرانی از مواردی بود که پروژه را با چالش مواجه کرد و در نتیجه، چاوز در حالی بار دیگر به ریاست‏جمهوری ونزوئلا انتخاب شد که اولین نفتکش این کشور جایی در تبلیغات او پیدا نکرد.

با این حال، روند ساخت کشتی‏ها ادامه پیدا کرد. بطوری که علیرضا شجاعی، معاون برنامهریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت، 24 آذرماه سال گذشته، ابراز امیدواری کرد که اولین نفتکش افراماکس تا اواخر بهمن ماه تحویل طرف ونزوئلایی داده شود. اما این پیش‏بینی نیز به دلیل کند شدن روند پروژه محقق نشد.

اتفاقی که با درگذشت هوگو چاوز در 16 اسفندماه 91 همراه شد تا رییس‏جمهور ونزوئلا بی‏آنکه در مراسم تحویل سفارش خود به رفیق ایرانی‏اش شرکت کرده باشد؛ چشم از جهان فروبندد.

اما در ایران و علیرغم سنگین شدن روزبه‏روز تحریم‏ها و کمبودهای شدید مالی، پیشرفت پروژه ادامه داشت. بالاخره، در 23 اردیبهشت ماه سال جاری، سلمان ضربی، مدیر كارخانه كشتیسازی صدرای بوشهر، رسما اعلام کرد: كار ساخت نخستین كشتی به پایان رسیده و آماده تحویل به این كشور است.

در این جهت، حتی قرار بود 5 خردادماه سال جاری محمود احمدی‏نژاد در سفری به بوشهر رسما در مراسم تحویل این کشتی شرکت کند؛ اما این سفر لغو شد. گفته می‏شود خروج مؤسسه رده‏بندی از ایران و انجام نشدن کامل تست‏های دریانوردی در کنار نگرانی از تبعات تحریمی همکاری با ایران، طرف ونزوئلایی را در مورد تحویل کشتی با تردید مواجه کرده است.

این در حالی بود که مدیرعامل صدرا پیش از این، از طلب 50 میلیون دلاری این شرکت از کارفرمای ونزوئلایی سخن گفته بود تا مشخص شود این پروژه جز مسایل سیاسی و تأییدیه‏های فنی، از نظر مالی هم با دشواری‏هایی مواجه است.

مجموعه این شرایط باعث شد تا دوران ریاست‏جمهوری احمدی‏ نژاد هم همچون عمر چاوز به پایان برسد؛ اما نفتکش 113 هزار تنی اسکله بوشهر را به سمت سواحل ونزوئلا در آمریکای لاتین ترک نکند.

شاید کلید تدبیر حسن روحانی که قرار است از حجم چالش‏های خارجی ایران و تحریم‏های بین‏المللی بکاهد؛ باعث شود قفل اولین کشتی اقیانوس‏پیمای صادرتی ایران نیز گشوده شود و میراث احمدی‏نژاد و چاوز در دوران روحانی و نیکولاس مادورو، رئیسجمهوری کنونی ونزوئلا، به ثمر برسد.

Print

نظر

• soheile60
                                عضو عادی
                                • Jul 2012
                                • 28

با سلام خدمت همه دوستان صدرایی بخصوص آقا حمید عزیز. عیدتان مبارک.
                                کماکان امیدواریم و تا قله های دست نیافتنی برای سایرین با این سهم خواهیم ماند./:.grlim:./

نظر

در حال کار...
                                X