اخبار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • rajabi
    عضو فعال
    • Dec 2014
    • 936

    #34966
    پاسخ : اخبار

    وزیر سابق اقتصاد در گفت‌و‌گوی تفصیلی با فارس تشریح کرد
    آثار اقتصادی چاپ اسکناس در ازای برداشت 4.1 میلیارد دلاری/ سلطه بر بانک مرکزی تشدید شده است

    وزیر اقتصاد دولت دهم گفت: تأمین مالی دولت به ازای 4.1 میلیارد دلار نفتی که فروخته­ شده بالغ بر یکصدهزار میلیارد ریال پایه پولی و پانصد هزار میلیارد ریال نقدینگی را افزایش داده ­است، از سوی دیگر وقتی بانک مرکزی ناگزیر است در ازای ارز فروخته یا وصول نشده به دولت ریال بدهد، به معنای تشدید سلطه دولت بر این بانک است.




    به گزارش خبرگزاری فارس علی رغم تلاش‌های بانک مرکزی برای مهار تورم در قریب به دو سال اخیر کماکان آمارهای این بانک از رشد پایه پولی و نقدینگی حکایت دارند، این در حالی است که ارائه خطوط اعتباری برای پروژه‌هایی نظیر مسکن مهر در دولت یازدهم متوقف شد و با این حساب تداوم رشد پایه پولی و نقدینگی ابهاماتی را به وجود می‌آورد.
    سید شمس‌الدین حسینی وزیر سابق اقتصاد به پرسش‌های خبرنگاران فارس در این باره پاسخ گفته است، حسینی برای نخستین بار آثار و تبعات اقتصادی برداشت 4.1 میلیارد دلاری از صندوق توسعه ملی و بنا بر ادعای دولتی‌ها بانک مرکزی را بر متغیرهای اقتصادی تشریح کرده و معتقد است چنانکه چاپ اسکناس ما به ازاء ارزهای وصول نشده و یا دارایی‌های ارزی بلوکه شده ادامه یابد باید در سال‌های آینده نیز منتظر رشد پایه پولی و نقدینگی بود، آنهم رشدی که بازگشت ناپذیر است.
    متن گفت و گوی حسینی با خبرگزاری فارس بدین شرح است:
    فارس: چرا به رغم اینکه گفته می­‌شود دولت برای تأمین کسری بودجه از بانک مرکزی استقراض نمی­‌کند، باز با رشد نقدینگی روبرو هستیم؟
    حسینی: رشد نقدینگی عوامل مختلفی دارد. استقراض دولت از بانک مرکزی طبق قانون ممنوع بوده و هست. این حکم در قانون برنامه سوم توسعه گنجانده­ شد و از آن زمان به بعد رشد نقدینگی بیشتر تحت تأثیر اجزای دیگر مثل افزایش اضافه­ برداشت بانک­ها از بانک مرکزی یا خالص بدهی بانک­ها به بانک مرکزی و یا افزایش خالص دارایی­‌های خارجی بانک مرکزی قرارگرفت.
    فارس: مگر طرحی مثل مسکن مهر سبب بالا رفتن بدهی دولت به بانک مرکزی نشد؟
    حسینی: خیر! وام مسکن مهر به مردم ، آن­هم برای ساخت مسکن اعطا شد. ریالی به خزانه دولت نیامد. منتهی چون بخش قابل توجه آن از محل خط اعتباری بانک مرکزی به بانک­ها و به طور مشخص به بانک مسکن داده ­شد، سبب افزایش خالص بدهی بانک مسکن به بانک مرکزی شد.
    فارس: حالا که بانک مرکزی برای مسکن مهر خط اعتباری نمی‌­دهد و استقراض هم نمی­‌کند، پس چرا پایه پولی افزایش پیدا کرده و رشد نقدینگی بالا است؟
    حسینی: درست است که خط اعتباری بانک مرکزی برای مسکن مهر قطع­ شده، ولی مشکل اضافه برداشت بانک­ها از بانک مرکزی همچنان ادامه دارد. یعنی مسیر یا محل مصرف اعتبار تغییر کرده ولی اضافه­ برداشت وجود دارد. قبلاً بانک مرکزی به صورت مدیریت شده برای اجرای پروژه‌­های مسکن مهر به بانک مسکن خط اعتباری می­‌داد، بانک مسکن هم به مردم. به عبارتی به سازندگان مسکن مهر وام می­‌داد ولی حالا دیگر بانک­‌ها به مشتریان خود وام می­‌دهند و یا نمی­‌توانند وام­ها را به موقع وصول­‌ کنند و لذا با کسری منابع مواجه می­‌شوند و از بانک مرکزی وام­‌ می­‌گیرند که نتیجه آن قرمزشدن حساب آن­ها نزد بانک مرکزی یا همان اضافه برداشت می­‌شود. در اخبار هم که ملاحظه کنید می­‌بینید که دغدغه بانک مرکزی، کننترل این جزء پایه پولی است، البته سال گذشته خالص دارایی­‌های خارجی بانک مرکزی یا NFA رشد بی­‌رویه‌­ای داشت که مزید بر علت باعث رشد پایه پولی شد.
    فارس: به چه میزان؟
    حسینی: سال گذشته نقدینگی حدود 30 درصد رشدکرد که عامل اصلی آن بالا رفتن پایه­ پولی بود، یعنی بالای 18 درصد از حدود 30 درصد رشد نقدینگی به بالا رفتن پایه پولی برمی­‌گردد. همه اجزای پایه پولی رشد کرده‌­اند ولی رشد 118درصدی جزء خالص دارایی­‌های خارجی بانک مرکزی افراطی بود.
    فارس: امّا در بسته خروج از رکود، آمده‌­ که در راستای سالم­‌سازی رشد نقدینگی، برنامه این است که در ترکیب پایه پولی، جزء خالص دارایی­‌های خارجی بانک مرکزی افزایش یابد.
    حسینی: من مزیتی برای این کار نمی­‌بینم. ضمن این­که به عکس معتقدم یک آسیب اصلی برای سیاست­گذاری مالی و پولی کشور همین مسأله است. سال گذشته نیز همین امر دلیل اصلی از دست رفتن سررشته سیاست پولی از دست بانک مرکزی شد. خالص دارایی­‌های خارجی در سال گذشته، 118 درصد رشد کرد که بخش عمده آن در نیمه دوم و به ویژه در فصل آخر سال رقم­ خورد، یعنی دولت برای تأمین بودجه خود روی درآمدهای نفتی حساب باز کرده­ بود. نفت را هم فروخت ولی چون مشکلات تحریم­‌ها همچنان پاربرجاست، ارزهای نفتی یا وصول نشدند و اگر به حساب­های بانک مرکزی واصل هم شدند، چون قابلیت نقل و انتقال در نظام بانکی بین ­الملل را ندارند، بانک مرکزی نتوانست آن­ را به تجار بفروشد، ولی تحت فشار مالی دولت مجبور شد که اسکناس چاپ­ کند و به دولت بدهد. بانک مرکزی صاحب ارزهای نفتی می­‌شود ولی ارزهایی که نمی­‌تواند به تجّار بفروشد، پس خالص دارایی­های خارجی­‌اش بالا می­‌رود و در مقابل ریال به دولت می­‌دهد و این سبب می­‌شود که پایه پولی و نقدینگی به عنوان عامل اصلی تورم در ماه‌های اخیر رشد ­کند.
    پس علّت اصلی رشد نقدینگی در ماه­‌های گذشته، از محل دریافت ریال توسط دولت از بانک مرکزی به ازای درآمدهای ارزی ­است که یا ارز آن­ها وصول نشده و یا ارزهای وصول­ شده فروخته نشده‌­اند. توجه به این مسأله خیلی مهم است. چون رابطه دولت و بانک مرکزی را نباید در سازوکار استقراض دولت از بانک مرکزی خلاصه­‌ کرد. استقراض دولت می­‌تواند از بانک مرکزی متوقف شود، کما اینکه بنا بر الزام قانونی، این امر اتفاق افتاده ­است، ولی برداشت دولت از خزانه بانک مرکزی ادامه و شدت یابد. چیزی که این ماه­‌ها شاهد آن هستیم.
    فارس: به عبارت دیگر عدد 4.1 میلیارد دلار که گفته­ شد دولت از صندوق توسعه ملی برداشت ­کرد، هم چنین کارکردی دارد؟
    حسینی: بله. منتهی باید تأکید کنم که به جنبه­‌های قانونی و حقوقی این موضوع خیلی بیشتر از جنبه­‌های اقتصادی آن پرداخته شد. آنچه که در گزارش‌های مجلس و دیوان محاسبات آمده­‌ این است که بانک مرکزی برای تأمین بودجه دولت در انتهای سال گذشته، ابتدا 4.1 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملّی برداشت ­کرده است ولی چون دستگاه­‌های نظارتی آن را خلاف قانون دانسته اند، بانک مرکزی سند اصلاحی زده و این 4.1 میلیارد دلار را به صندوق توسعه ملّی برگردانده‌­است. خوب این یک امر حقوقی است. حتّی در نطق یکی از نمایندگان مجلس آمد که بهتر بود دولت به جای انکار، عذرخواهی می­‌کرد.
    می­‌خواهم تأکید کنم که سند اصلاحی زده شده ­باشد یا نه و یا این­که یک روز پس از برداشت این کار انجام شده­ باشد یا یک ماه پس از آن، به لحاظ آثار اقتصادی هیچ فرقی نمی­‌کند. حتی فرق نمی­‌کند که بانک مرکزی در حسابداری خودش، 4.1 میلیارد دلار را از مانده صندوق توسعه ملّی کم­ کند یا این­که آن را از ذخایر متعلّق به خودش کسر کند. مهم این است که بانک مرکزی برای تأمین خزانه دولت به ازای 4.1 میلیارد دلار نفتی که فروخته­ شده و به هر دلیلی چون تحریم، این پول توسط شرکت واسط یا خریدار اماراتی پرداخت­ نشده، بالغ بر یکصدهزار میلیارد ریال پایه پولی و بالغ بر پانصد هزار میلیارد ریال نقدینگی را افزایش داده ­است. تقلیل این امر به یک اشتباه حسابداری، اثر بی انضباطی پولی به خاطر سلطه مالی دولت بر بانک مرکزی را منتفی نمی­‌کند. تأکید من همین است که اگر هزاران بار در باب موضوعاتی چون استقلال بانک مرکزی از دولت حرف زده­‌ شود ولی وقتی به هر دلیلی از جمله این­که 4.1 میلیارد دلار ارز فروخته­ شده توسط شرکت خریدار نفت وصول نشده، ولی بانک مرکزی مجبور باشد ما به ازای ریالی آن را به خزانه بدهد، یعنی اینکه سلطه بخش مالی بر بخش پولی یا غلبه دولت بر بانک مرکزی تشدید شده ­است.
    این نحوه تأمین مالی بودجه دولت، یعنی چاپ پول به ازای ارزهای نفتی که یا وصول نمی­‌شوند و یا اگر وصول می­‌شوند به دلیل پایین­‌ بودن قابلیت تبدیل در بازار ارز توسط بانک مرکزی خریداری می­‌شوند، حتی در مقایسه با سایر روش­ها آثار بدتری دارد.
    به طور مثال هنگامی­‌ که بانک مرکزی به بانک مسکن خط اعتباری می ­دهد و بانک مسکن آن را به مردم بابت مسکن مهر وام می‌دهد، این پول در اختیار سازنده مسکن قرار می­‌گیرد. سازندگان مسکن، پیمانکاران غیردولتی هستند، لذا اگرچه نقدینگی اضافه شده­‌ است، ولی توجه شود که این روش اثر تزاحم با بخش خصوصی ندارد و آن پدیده مشهور در اقتصاد یعنی اثر مزاحم دولت برای بخش خصوصی (crowding out) شکل نمی­‌گیرد، ولی وقتی دولت برای تأمین کسری بودجه خودش، بانک مرکزی را مجبور می­‌کند به ازای ارزهای نفتی وصول­‌ نشده یا در بازار ارز فروش­ نرفته، ریال چاپ­ کند و به خزانه بریزد، این رفتار اثر مزاحم هم دارد. چون در حالت قبل نقدینگی در اختیار بخش غیردولتی بود و در حالت چاپ پول برای خرید ارزهای نفتی، پول در اختیار بخش دولتی قرار می‌گیرد. یکی از دلایلی که با وجود رشد نقدینگی بالا و افزایش قابل توجه حجم آن، مدام صنعتگران از کمبود نقدینگی و سخت­گیری بانک­ها می‌­­نالند، نیز به همین امر برمی­‌گردد.
    تفاوت دیگر این است که به طور مثال وقتی بانک مرکزی بابت مسکن مهر خط اعتباری و وام می­‌دهد، این منابع به خزانه بانک مرکزی برمی­‌گردند، کما اینکه طبق صحبت‌­های مدیران بانک مسکن، اقساط مسکن مهر توسط این بانک وصول می­ شود. فکر می‌کنم حجم اقساط سررسید شده و یا برگشتی مربوط به اعتبارات طرح مسکن مهر، از مرز ماهیانه 300 میلیارد تومان هم فراتر رفته باشد. ایجاد خط اعتبار، اثر افزایش بر پایه پولی دارد ولی بازگشت آن اثر کاهنده­‌دارد که اکنون شاهد آن هستیم، ولی آنچه در خصوص 4.1 میلیارد دلار اتفاق افتاد، رشد پایه پولی است که برگشت­‌ناپذیر است. به همین دلیل است که می­‌گویم به اثر اقتصادی این عمل­ کمتر توجه ­شد.
    فارس: کاهش سهم صندوق ملی به 20 درصد که در لایحه بودجه پیش‌بینی شده است چطور؟ آن هم چنین اثری دارد؟
    حسینی: حتماً باید به این مسأله توجه­ شود. چون مشکل فوق، یعنی شیوه تأمین مالی دولت از محل افزایش NFA، چیزی نیست که با کاهش قیمت نفت منتفی شود، بلکه این مهم است که دولت مراقبت­ کند، تأمین نیاز مالی وی منجر به رشد NFA و پایه پولی نشود، چرا در قوانین برنامه توسعه، استقراض دولت از بانک مرکزی برای تأمین کسری بودجه ممنوع ­شد؟ چون از رشد پایه پولی و نقدینگی جلوگیری شود. همین تدبیر باید در دیگر اجزای ارتباط مالی – ارزی – پولی دولت و بانک مرکزی انجام‌ ­پذیرد. مسأله فقط سهم عایدات نفتی از کل منابع بودجه دولت نیست. فقط عدد قیمت نفت در بودجه یا سهم دولت از درآمدهای نفتی نیست که مهم‌­ هستند، بلکه مسأله‌­ای که امروز مهمتر شده­، این است که آیا دولت مجاز است، ریال ارزهای نفتی که وصول نشده و یا در بازار ارز فروخته نشده را از بانک مرکزی مطالبه و دریافت­‌ کند؟ اگر این مشکل تدبیر نشود، رشد پایه پولی و نقدینگی سال گذشته، امسال و سال آینده نیز تکرار خواهدشد.

    نظر

    • Aiming
      ستاره دار(18)
      • Jul 2012
      • 2641

      #34967
      پاسخ : اخبار

      ایرانی ها ۱.۲ میلیارد دلار را برای خرید ملک در دبی بردند


      سازمان زمین‌های دبی اعلام کرد ایرانی ها در سال میلادی گذشته یک میلیارد و ۲۲۵ میلیون دلار در بخش املاک این امیرنشین اماراتی سرمایه گذاری کرده اند.

      به گزارش پایگاه خبری بورس پرس به نقل از تسنیم، بر اساس گزارشی که سازمان زمین های دبی در ماه ژانویه امسال منتشر کرده، سرمایه گذاری خارجی در بخش املاک دبی توسط هندی ها در سال میلادی گذشته به 18.12 میلیارد درهم برابر با 5 میلیارد دلار رسیده است.

      سرمایه گذاری هندی ها در دبی از دیگر کشورها پیشی گرفته است و اتباع این کشور در رتبه نخست سرمایه گذرای در بخش املاک دبی قرار گرفته اند. انگلیسی ها از این نظر دوم شده اند. کل ارزش معاملات سرمایه گذاران انگلیسی در بازار املاک دبی به 9.32 میلیارد درهم رسیده است. همچنین پاکستانی ها 7.588 میلیارد درهم در املاک دبی سرمایه گذاری کرده اند.

      میزان سرمایه گذاری ایرانی ها در املاک بخش املاک دبی 4.5 میلیارد درهم برابر با 1 میلیارد و 225 میلیون دلار بوده است. ایرانی ها از نظر حجم سرمایه گذاری انجام شده در بخش املاک دبی جایگاه چهارم را داشته اند. کانادایی ها نیز 3.157 میلیارد درهم در این بازار سرمایه گذاری کرده اند.

      دبی در سال 2014، پس از آنکه هزینه انتقال به 4 درصد ارزش کل ملک رسید، مجموعا شاهد 109 میلیارد درهم( 29.6 میلیارد دلار) سرمایه گذاری بود، در حالی که این رقم در سال 2013، یعنی زمانی که هزینه انتقال تنها 2 درصد بود، 114 میلیارد درهم بود.
      وارن بافت :برای بدست آوردن بازدهی های فوق العاده نیازی نیست کارهای فوق العاده انجام بدیم.

      نظر

      • negarminavi
        عضو فعال
        • May 2013
        • 35711

        #34968
        پاسخ : اخبار

        رهبر کره شمالی خطاب به اوباما: در مقابل پارس سگ‌های هار منفعل نمی‌نشینیم

        به گزارش خبرگزاری رسمی کره شمالی، کیم جونگ‌اون در پاسخ به اظهارات اوباما درباره "فروپاشی ناگهانی رژیم پیونگ‌یانگ در آینده" گفت: آماده درگیری در جنگ متعارف و حتی اتمی هستیم

        نظر

        • negarminavi
          عضو فعال
          • May 2013
          • 35711

          #34969
          پاسخ : اخبار

          با هدف تقویت روبل
          روسیه یک سوم طلای جهان را خرید

          بر اساس اعلام گولدکور، بانک مرکزی روسیه در سال 2014 حدود یک سوم طلای عرضه شده در جهان را خریداری کرده است.

          به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از راشاتودی، روسیه در 11 ماه نخست سال 2014 حجم قابل توجهی از طلای عرضه شده در جهان در این مدت را خریداری کرده است.

          بنا به اعلام گولدکور، بانک مرکزی روسیه با هدف تقویت روبل، واحد پولی این کشور، اقدام به خرید حجمی معادل 6.1 میلیارد دلار طلا از بازار جهانی در سال 2014 کرده است.

          روسیه طی سال گذشته میلادی 152 تن طلا خریداری کرده است که نسبت به سال 2013،حدود 123 درصد افزایش داشته است.

          همچنین حجم طلای خریداری شده روسیه در 11 ماه نخست سال 2014 معادل حدود یک سوم از 461 تن کل طلا عرضه شده در این مدت در جهان بوده است.

          به نظر می رسد با افزایش تنش های این کشور با غرب، روسیه با هدف کاهش وابستگی خود به دلار، در حال تبدیل کردن تمام دارایی های دلاری خود به طلا است که در کنار تلاش برای کاهش وابستگی به دلار این اقدام می تواند به عنوان یک پیام به واشنگتن نیز در نظر گرفته شود.

          نظر

          • ایرج اکبری
            عضو فعال
            • Dec 2011
            • 10934

            #34970
            پاسخ : اخبار

            ارسال به دوستان
            روحانی در هفتمین جشنواره بین‌المللی فارابی:
            باید به دیپلمات‌های شجاع‌مان افتخار کنیم/اینکه تند راه رفتند یا کت‌شان کج بود که حرف نشد/هو کردن انتقاد نیست
            رئیس‌جمهور کشورمان به مذاکرات ۱+۵ اشاره کرد و گفت: باید به دیپلمات‌های شجاع‌مان افتخار کنیم، اینکه تند راه رفتند یا کت‌شان کج بود که حرف نشد.
            - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php....uaZXKNMP.dpuf
            كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

            نظر

            • negarminavi
              عضو فعال
              • May 2013
              • 35711

              #34971
              پاسخ : اخبار

              عضو اتاق بازرگانی: خروج شرکت‌های ایرانی از لیست تحریم‌ها "نمایشی" است

              عضو اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با «نسیم» افزود: تا تحریم بانک مرکزی برداشته نشود، مشکلات قبل پابرجاست؛ برداشتن تحریم بانک تجارت فایده‌ای ندارد/ امریکایی‌ها جدیدا گفته‌اند هر کشتی به ایران برود از دریافت تسهیلات بانکی محروم می‌شود

              مسعود دانشمند عضو اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با «نسیم» در خصوص تاثیر لغو تحریم های خارجی مانند کشتیرانی بر مبادلات تجاری ایران اظهار کرد: بانک، بیمه و حمل و نقل سه پایه اصلی تحریم ها به شمار می روند که هرسه به هم وابسته اند و هر یک از تحریم ها که تداوم داشته باشد، روی یکدگر اثر خواهد گذاشت.

              وی افزود: لغو تحریم کشتیرانی با وجود تداوم تحریم بیمه ها فایده ای ندارد، زیرا هیچ بندری بدون پوشش بیمه ای به کشتی ها اجازه ورود نمی دهد. وی تصریح کرد: غربی ها میدانند لغو تحریم کشتیرانی بدون لغو پوشش بیمه ای برای اقتصاد فایده ای ندارد، بنابراین اعلام کردند تحریم کشتیرانی لغو شده است.

              عضو اتاق بازرگانی ایران به ساز و کار تحریم های اعمال شده توسط غربی ها اشاره و به نسیم خاطرنشان کرد: آن ها تحریم ها را هوشمندانه اعمال کردند، زیرا تجارت و یا خرید و فروش مواد غذایی را ممنوع اعلام نکردند که جامعه جهانی را به واکنش وادارند، بلکه به دنبال سه پایه مهم بیمه، بانک و حمل و نقل رفتند.

              دانشمند با مطرح کردن مثالی در این خصوص گفت: اگر کسی در دنیا حاضر شود، به ما گندم مجانی هم بدهد، ما چون نمی توانیم به دلیل تحریم های بانکی پول جا به جا کنیم، مشکل خواهیم داشت و حتی به دلیل عدم پوشش بیمه ای بندرعباس هم این کشتی را قبول نمی کند.

              وی بر همین اساس گفت: بنابراین برداشتن تحریم ها به این شکل فایده ای ندارد و باید پایه تحریم ها را بر داشت، زیرا در جدید ترین تحریم اعمال شده اعلام کردند که هر کس به بندرعباس و یا سایر بنادر ایرانی کشتی بفرستد، از بازار تسهیلات مالی بانک های آمریکایی خارج خواهد شد.

              عضو اتاق بازرگانی به چگونگی برداشتن درست تحریم های سطح به سطح اشاره و تصریح کرد: اگر قرار باشد تحریم ها را سطح به سطح بردارند، به طور مثال تا سطح 10 میلیون دلار، باید هم تحریم های بانکی، هم بیمه ای و هم حمل و نقل تا این سطح به طور هم زمان بردارند.

              دانشمند با بیان این مطلب که وضع مبادلات تجاری کشور نسبت به 17 ماه گذشته تغییر خاصی نکرده است، عنوان کرد: در حال حاضر مانند گذشته تنها هند و چین مشتریان نفت ما هستند و برای گرفتن پول نفتمان و خریدن جنس از اروپا دچار مشکل هستیم

              وی افزود: بانک های چینی و هندی برای اینکه پول نفت ما را به دلار یا یورو تبدیل کنند، 10 درصد کارمزد می گیرند، که قیمت تمام شده را بالا ببرند، بنابراین وضع ما نسبت به دولت قبل تغییری نکرده است.

              عضو اتاق بازرگانی ایرانی بیان کرد: برداشتن تحریم بانک هایی از قبیل بانک تجارت مهم نیست، و دولت باید مشکل تحریم بانک مرکزی را حل کند در غیر اینصورت امکان تجارت آزاد برای ما وجود ندارد.

              نظر

              • negarminavi
                عضو فعال
                • May 2013
                • 35711

                #34972
                پاسخ : اخبار

                راغفر: خلق پول ۱.۲ میلیارد دلاری دولت تورم و پایه پولی را افزایش می‌دهد

                عضو هیأت علمی دانشگاه الزهرا(س) در گفتگو با «نسیم» افزود: این اقدام دولت به منزله چاپ پول بدون پشتوانه است/ این کار بسیار خطرناک است و با اصول ابتدایی علم اقتصاد مغایرت دارد

                حسین راغفر، عضو هیأت علمی دانشگاه الزهرا(س) در گفتگو با «نسیم» در خصوص اینکه بانک مرکزی برخلاف شعار دولت مبنی برمخالفت با خلق پول بی‌پشتوانه در کشور، اخیرا 1.2 میلیارد دلار ارز بلوکه‌ حاصل از فروش نفت خام را به ریال تبدیل کرده و در اختیار دولت گذاشته است، درحالی که چنین منابع ارزی هنوز به دست بانک مرکزی نرسیده و بلوکه شده است. آیا این منجر به افزایش پایه پولی نمی‌شود؟ گفت: این پولی‌هایی که هنوز وارد نشده‌اند تبدیل به ریال می‌شوند، لذا این اقدام عملا به منزله چاپ پول است و مطمئنا چاپ پولی که هنوز منابعش تأمین نشده است، باعث ایجاد تورم‌ و افزایش پایه پولی خواهد شد.

                وی اظهار داشت: رشد پایه پولی و نقدینگی به علت مشکلات جانب عرضه اقتصاد در ایران عمدتاً به جای هدایت آن به بخش تولید، به افزایش سطح عمومی قیمت ها منجر میشود. عضو هیأت علمی دانشگاه الزهرا(س) با اشاره به اینکه چاپ اسکناس افزایش پایه پولی را به همراه دارد به نسیم گفت: چاپ پول تورم را در سطح ملی افزایش خواهد داد.

                وی بیان کرد: طبیعتا دولتی که با مشکلات بسیار جدی از جمله آوردن ارز به داخل کشور مشکل دارد و منابع کافی هم در اختیار ندارد تا تعهدات روزمره‌ خود را اجرا کند نباید دست به این کار میزد.

                عضو هیأت علمی دانشگاه الزهرا(س) افزود: بانک مرکزی بابت نفتی که فروخته و هنوز ارز آن را نگرفته، دست به انتشار ریال زده و معادل دلار حاصل از فروش نفت، ریال به دولت تحویل داده است که طبق اصول ابتدایی علم اقتصاد اقدام نادرست و خطرناکی را در پیش گرفته است.

                وی با بیان اینکه افزایش پایه پولی منجر به افزایش نرخ تورم در سطح جامعه می‌شود به نسیم گفت: با افزایش تورم، مصرف‌کننده و تولیدکننده زیان‌ خواهند دید.

                نظر

                • negarminavi
                  عضو فعال
                  • May 2013
                  • 35711

                  #34973
                  پاسخ : اخبار

                  رئیس اتحادیه املاک تهران: اثرات کاهش ساخت و ساز بر بازار، سه سال آینده مشخص می‌شود

                  حسام عقبایی در گفتگو با «نسیم»، دروازه خروج رکود اقتصاد کشور را بازار مسکن دانست و افزود: در بسیاری از نقاط پایتخت، ظرفیت کاهش قیمت مسکن همچنان وجود دارد

                  رئیس اتحادیه مشاورین املاک استان تهران دروازه خروج رکود از اقتصاد کشور را بازار مسکن دانست و ابراز داشت که در نیمه دوم امسال،روند معاملات از افزایش 25 درصدی برخوردار بوده است.

                  حسام عقبایی، میزان معاملات درآبان، آذر و دیماه در پایتخت را به ترتیب 12،14 و 16 هزار عدد برشمرد و تصریح کرد: روند افزایشی معاملات به معنی ارسال سیگنال خروج رکود از بازار مسکن است.
                  وی در عین حال پیش بینی کرد که سونامی قیمت مسکن در بهار سال 94 وجود نخواهد داشت و بهار سال آینده بهاری آرام خواهد بود.

                  رئیس اتحادیه مشاورین املاک استان تهران فقدان قدرت خرید مردم را یکی از شاخص های اثر گذار در مسکن ارزیابی کرد و گفت که در حال حاضر، در بسیاری از نقاط پایتخت، ظرفیت کاهش قیمت مسکن وجود دارد که علت آن نیز برخاسته از افزایش چندین برابری ملک در سالیان اخیر است.

                  وی، با اشاره به افت صدور مجوز ساخت وساز مسکن وتاثیر آن بر افزایش قیمت ملک به نسیم گفت که به طور معمول، اثرات کاهش صدور مجوز و ساخت وساز بر این بازار حداقل 2 تا سه سال دیگر به بار می نشیند.

                  به گفته عقبایی ، متوسط قیمت هر متر مربع آپرتمان در پایتخت حدود 4 میلیون تومان بوده که همین امر قدرت خرید مردم را تنزل داده است.

                  رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران، سال آینده را سالی مهم برای تحقق وعده های دولت در بازار مسکن دانست و افزودکه این بازار یک باز خاص بوده که جابجایی قیمت در ان تابع شرایطی خاص است .

                  نظر

                  • مخبرالدوله
                    عضو فعال
                    • May 2012
                    • 5228

                    #34974
                    پاسخ : اخبار

                    تغییرات سلمان بن عبدالعزیز عربستان را در نوردید

                    تهران - ایرنا - «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان سعودی که جمعه گذشته (2 بهمن 1393 ) و پس از مرگ عبدالله بن عبدالعزیز برادر خود به تخت پادشاهی رسید در اقدامی کم سابقه حدود 45 فرمان ( تا زمان تهیه گزارش) صادر کرده است که عمدتا به عزل و نصب های سران و مقامات کشور باز می گردد.



                    مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

                    نظر

                    • b-asgharne
                      عضو فعال
                      • Nov 2013
                      • 1055

                      #34975
                      پاسخ : اخبار

                      در اصل توسط مخبرالدوله پست شده است View Post
                      تغییرات سلمان بن عبدالعزیز عربستان را در نوردید

                      تهران - ایرنا - «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان سعودی که جمعه گذشته (2 بهمن 1393 ) و پس از مرگ عبدالله بن عبدالعزیز برادر خود به تخت پادشاهی رسید در اقدامی کم سابقه حدود 45 فرمان ( تا زمان تهیه گزارش) صادر کرده است که عمدتا به عزل و نصب های سران و مقامات کشور باز می گردد.
                      خوب سن برادراها(پسران عبدالعزیز) دیگه به حدی رسیده که به فکر پادشاهی خودشون نیستند بلکه به فکر پادشاهی فرزندان خودشونند لذا محکم کاری لازمه تا فردا بعد از فوت پادشاه یک تغییر اساسی در انتقال قدرت اونهم نه به دیگر پسر عبدالعزیز بلکه به نوه عبدالعزیز (پسر سلمان )صورت گیرد و کار یکسره بشه که خوب این کار مخاطرات خاص خودش رو داره و باید از الان با توجه به وضعیت شاه کنونی آماده بود البته اینکار احتمالا خوشایند آمریکاییها هم خواهد بود. گشون کشی سیاسیون آمریکا هم در دیدار اخیر اوباما از عربستان قابل توجه بود.

                      نظر

                      • negarminavi
                        عضو فعال
                        • May 2013
                        • 35711

                        #34976
                        پاسخ : اخبار

                        مطهري: «رحيمي» در زمان ديوان محاسبات به نمايندگان پول داده است

                        زماني که اين پول از سوي محمد رضا رحيمي به تعدادي از نمايندگان پرداخت شده، وي در ديوان محاسبات حضور داشته و اين ارگان زير مجموعه مجلس شوراي اسلامي است.

                        ايسکا نيوز/ علي مطهري نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در گفت و گو با ايسکانيوز در مورد نامه محمدرضا رحيمي به احمدي نژاد و پرداخت پول به کانديداهاي انتخابات مجلس هشتم گفت: رحيمي در نامه اش گفته است به 170 کانديدا پول پرداخت کرده که ممکن است از آن 170 نفر، 40 يا 50 نفر وارد مجلس شده باشند.

                        وي تصريح کرد: زماني که اين پول از سوي محمد رضا رحيمي به تعدادي از نمايندگان پرداخت شده، وي در ديوان محاسبات حضور داشته و اين ارگان زير مجموعه مجلس شوراي اسلامي است.

                        مطهري با بيان اينکه رحيمي در آن زمان معاون اول احمدي نژاد نبوده و در دولت حضور نداشته خاطر نشان کرد: در نهايت تخلفي صورت گرفته که بايد به آن رسيدگي شود.

                        چند روز پيش محمد رضا رحيمي معاون اول احمدي نژاد طي نامه ايي خطاب به احمدي نژاد مدعي شده بود براي انتخابات مجلس هشتم مبلغ يک ميليارد دويست ميليون تومان را از طرف فردي به نام جابر ابدالي به 170 کانديداي اصولگرا پرداخت کرده است.

                        نظر

                        • negarminavi
                          عضو فعال
                          • May 2013
                          • 35711

                          #34977
                          پاسخ : اخبار

                          گزارش رسایی از جلسه اخیر کمیسیون انرژی درباره اشتباه در محاسبه قبض گاز/
                          قبض گاز منازل خودتان را چک کنید؛ دولت از قشر مستضعف برای گاز مصرفی پول اضافی ‎گرفته است/ زنگنه اشتباه شرکت گاز را پذیرفت

                          گروه اقتصادی – رجانیوز: حجت‎الاسلام حمید رسایی در صفحه اینستاگرام خود از اجحاف غیرقابل توجیه در میزان دریافتی این قبوض در ماه‎های اخیر و اقرار بیژن زنگنه به اشتباه عجیب شرکت ملی گاز در نحوه محاسبه قبوض، در کمیسیون انرژی خبر داده است.

                          به گزارش رجانیوز، رسایی در صفحه اینستاگرام با انتشار جدولی از نحوه محاسبه قبض گاز مشترکین شرکت ملی گاز، به جلسه اخیر کمیسیون انرژی با زنگنه و مسئولین شرکت ملی گاز اشاره کرده و نوشت:
                          روز سه شنبه (۷ بهمن۹۳) سوالم از وزیر نفت درباره نحوه محاسبه قیمت گاز بهای مصارف خانگی در کمیسیون انرژی مطرح شد.


                          دولت یازدهم برای سال ۹۳ گاز خانگی را ۲۰% گران کرد ولی شرکت ملی گاز با اخذ یک میانگین ۱۴۰ ریالی، این مبلغ را به طور مساوی به تمام پلکان ها اضافه کرد. این روش محاسبه باعث شد تا خانوارهایی که مصرف کمتری دارند، هزینه بیشتری بپردازند و خانوارهایی که مصرف بیشتری دارند، هزینه کمتری پرداخت کنند! (در ستون قرمز رنگ دقت کنید.)

                          این روش محاسبه بر خلاف قاعده عقلی و قانون هدفمندی یارانه ها بود که مبنای آن مصرف بیشتر، هزینه بیشتر است. در حالی که روش درست این است که ۲۰% گرانی مصوب دولت از قیمت هر پلکان گرفته شود و به آن اضافه شود(در ستون سبز رنگ دقت کنید).

                          در جلسه روز سه شنبه وقتی مستندات و جداول مربوطه را ارائه کردم و مسئولان شرکت گاز توضیحاتشان را ارائه دادند، آقای زنگنه اشکال بنده را پذیرفت و از دقت نظر صورت گرفته تشکر کرد.


                          با این حساب دولت ملزم و موظف است که تمام گاز بهای اضافه ای که بر اساس روش قبل از مردم گرفته است را به آنها باز گرداند. نکته مهمی که نباید از آن غفلت کرد این است که بر اساس آمار ارائه شده شرکت گاز، دهک اول جامعه (اقشار کم درآمد و واقعا ضعیف) درحالی که ۱۰/۵ درصد از جمعیت کشور تشکیل می دهند فقط یک درصد از گاز را مصرف می کنند ولی دهک دهم جامعه (اقشار پردرآمد و ثروتمندان) ۹/۵ درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند، اما ۲۱/۵ درصد از منابع گاز را مصرف می کنند. از برادر محترمی که در یکی از ملاقات های مردمی، بنده را متوجه این موضوع کرد متشکرم. روزهای آینده در این باره در سایتم بیشتر خواهم نوشت.

                          http://www.rajanews.com/detail.asp?id=218166

                          نظر

                          • اقای خاص
                            عضو عادی
                            • Dec 2013
                            • 133

                            #34978
                            پاسخ : اخبار

                            چرا قیمت جهانی طلا ناگهان افزایش یافت



                            پایگاه خبری مارکت واچ آمریکا اعلام کرد، قیمت جهانی طلا در ماه ژانویه (11دی تا 11 بهمن) 8 درصد افزایش یافت که چنین افزایشی در 3 سال اخیر بی سابقه است.
                            به گزارش پایگاه خبری یادشده، قیمت جهانی طلا دیروز (جمعه)، به گزارشی که نشان دهنده رشد اقتصادی ضعیف تر از انتظار آمریکا بود واکنش نشان داد و این امر موجب شد بهای طلا در ماه ژانویه رشد چشمگیری را تجربه کند. طلا در ماه ژانویه، بیشترین افزایش ماهانه خود از ژانویه 2012 تاکنون را تجربه کرد.
                            قیمت طلا برای تحویل در ماه فوریه (بهمن) دیروز در بازار کامکس نیویورک با 1.9 درصد افزایش، به 1278.50 دلار در هر اونس رسید. قیمت نقره برای تحویل در ماه مارس (اسفند) نیز در این بازار، با 2.6 درصد افزایش به 17.21 دلار در هر اونس صعود کرد.
                            قیمت طلا پس از آن بالا رفت که وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرد، تولید ناخالص داخلی این کشور در سه ماهه چهارم سال میلادی گذشته 2.6 درصد افزایش یافته است. این در حالی است که انتظار می رفت تولید ناخالص آمریکا در سه ماهه یادشده 3.2 درصد افزایش یابد.
                            آگن وینبرگ استراتژیست طلا در بانک کامرز آلمان به رویترز اعلام کرد، ورود سرمایه به صندوق های سرمایه گذاری اوراق بهادار با پشتوانه طلا، از سپتامبر 2012 تا کنون بی سابقه بوده است.
                            به آن گروه از افراد بپيونديد كه به آنچه مي گويند عمل مي كنند. اين افراد، الگوهاي بزرگي هستند كه ساير افراد جهان را به شگفتي وامي دارند. آنتونی رابینز

                            نظر

                            • مخبرالدوله
                              عضو فعال
                              • May 2012
                              • 5228

                              #34979
                              پاسخ : اخبار

                              حضرت آیت‌الله خامنه‌ای برنامه‌ریزی دقیق، ثبات در مدیریت و گفتمان‌سازی به منظور شناسایی و بروز استعدادهای برتر را از عوامل حفظ پیشرفت‌های صنعت نانو برشمردند و تأکید کردند: یکی از مهمترین عوامل استمرار پیشرفت‌ها، این است که اجازه ندهید انگیزه‌های سیاسی به درون فضاهای علمی و تحقیقاتی نفوذ کند.

                              مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

                              نظر

                              • majid664
                                ستاره‌دار (۴)
                                • Oct 2011
                                • 1052

                                #34980
                                پاسخ : اخبار

                                روحانی در جشنواره بین‌المللی فارابی:
                                مداخله در علم از سوی سیاست به نفع حکومت و دانشگاه نیست/ دیپلمات‌ها تند راه رفتند یا کت‌شان کج بود که حرف نشد/ هو کردن انتقاد نیست

                                رئیس‌جمهور کشورمان به مذاکرات ۱+۵ اشاره کرد و گفت: باید به دیپلمات‌های شجاع‌مان افتخار کنیم، اینکه تند راه رفتند یا کت‌شان کج بود که حرف نشد.
                                خبرگزاری فارس: مداخله در علم از سوی سیاست به نفع حکومت و دانشگاه نیست/ دیپلمات‌ها تند راه رفتند یا کت‌شان کج بود که حرف نشد/ هو کردن انتقاد نیست

                                -------------------------------

                                - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php....GxI77Rvt.dpuf
                                آن ها که به گوششان بیش از چشمشان اعتماد میکنند یک چیز بزرگ را از دست میدهند و آنهم حقیقت است.
                                وقتی خودت را هم صدا با اکثریت دیدی، وقت آن است که بنشینی و عمیقا فکر کنی.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X