اخبار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • 717
    عضو فعال
    • Apr 2011
    • 596

    #40966
    پاسخ : اخبار

    به گزارش خبرگزاري فارس : رئیس کل بانک مرکزی
    30 میلیارد دلار پول‌ بلوکه شده هفته آینده آزاد می‌شود


    رئیس کل بانک مرکزی از آزاد شدن 30 میلیارد دلار از پول‌های بلوکه شده در هفته آینده (به محض اجرای برجام) خبر داد.

    نظر

    • خوشبخت
      عضو فعال
      • Jul 2012
      • 5464

      #40967
      پاسخ : اخبار

      سخن از اعمال محدودیت بر نهادهای آموزشی و دانشگاه به بهانه "نفوذ"



      آرزوی تندروها برای بازگشت شرایط امنیتی دوران احمدی نژاد به دانشگاه ها







      علیرغم آن که تئوریسین های جریان دلواپس طور علنی خواستار امنیتی شدن فضای دانشگاه هستند دانشجویان پای صندوق های رای نشان داده اند که رویکرد اقتدارگرایانه در حوزه آموزش و فرهنگ را بر نمی تابند.



      سرویس سیاسی خرداد، پژمان پارسی پور: "جلوی نفوذ را می شود گرفت. اگر شما آدم هایی را داشته باشید که جاهلانه یا تعمدانه نفوذ را باور نکنند و بخواهند در آن مسیر عمل کنند اول از همه اینها باید عوض شوند. اگر نمی شود اینها را عوض کرد باید نهادهای موازی ساخت والا جریان های دیگر باید ورود کنند. به نظر من قوه قضاییه و یاد نهادهای اطلاعاتی و امنیتی ما باید وارد شوند. باید پژوهشکده ها و اندیشکده های اسلامی و حزب اللهی توسط جاهایی که امکانات مالی ندارند حمایت شوند". این ها بخشی از اظهارات اخیر "شهریار زرشناس" یکی از تئوریسین های جریان دلواپس است که اخیرا در مصاحبه با نشریه "رمز عبور" نزدیک به آیت الله مصباح بیان کرده است. مصاحبه شونده در سرتاسر مصاحبه قصد داشته با مصادره مفهوم "نفوذ" به نفع آنچه مدنظر خویش است از نفوذ اساتید غیر ارزشی در دانشگاه و لزوم تصفیه آنان سخن بگوید و کار را تا جایی پیش برده که خواستار ورود نهادهای امنیتی به قضیه و حضور آنان در عرصه آموزشی شده است.





      اودر مصاحبه خود تحت عنوان "وزارت ارشاد و علوم ما الان اتوبان نفوذند" ضمن ستایش ضمنی سیاست های دوران احمدی نژاد در حوزه آموزش عالی می نویسد:"به نظر من آن فرایند نفوذ فرهنگی اینها، یعنی حرکت از درون از سال 1384 تا سال 1392 تا حدودی کمرنگ بود. نشانه های زیادی هم هست اگر بخواهم بگویم بحث طولانی می شود. ماجرا این است که اینها تاکتیک را به این شکل عوض کردند که از سال 1390 بوسیله تحریم هایی که کاملا از طریق جریان فتنه خط آن داده می شد فشار سنگین اقتصادی روی جامعه گذاشتند و سعی کردند این گونه به جامعه القا کنند که راه رهایی از فشار این است که شما آرمان گرایی انقلابی را کنار بگذارید و به راهی که نئولیبرال های داخلی تخت عنوان اعتدال مطرح می کنند وارد شوید... وزارت ارشاد برای نویسندگان و مترجمانی که می خواهند فرهنگ مدرن را ترویج کنند اتوبان بزرگی را باز کرده است".



      نکته جالب آنجاست که تئوریسین جریان دلواپس که ضد مدرنیته است خود از واژگان گفتمان مدرنیته استفاده می کند و برای نقد آن در سرتاسر مصاحبه از واژه "نولیبرال" استفاده می کنند که مارکسیست ها و سایر نحله های چپ اروپایی و امریکایی خود برای انتقاد از سرمایه داری استفاده می کنند نحله هایی که اگر استادی در دانشگاه به آن باور فکری داشته باشد احتمالا آقای زرشناس خود یکی از اصلی ترین افراد خواهد بود که خواستار تصفیه آنان می شود !



      او در ادامه از این که در کنکورهای کارشناسی ارشد در حوزه اندیشه سیاسی پرسش هایی از اندیشه ها و آثار اساتیدی چون دکتر بشیریه و کاتوزیان مطرح می شود و هم چنین آثار بابک احمدی و حاتم قادری مورد توجه قرار می گیرد ابراز ناخرسندی کرده است.



      باید دید آن دوره ای که زرشناس از آن به عنوان دوره ای مطلوب و کم "نفوذ" تر یاد می کند بر جو دانشگاه ها چه شرایطی حاکم بوده است. سال 1387 زمانی که احمدی نژاد قصد سخنرانی در دانشگاه صنعتی شریف را داشت 1600 دانشجوی این دانشگاه در نامه ای سرگشاده هشدار دادند که منتظر پاسخگویی شفاف او هستند:"پاسخ به سه سال ناامنی و پلیسی کردن فضای جامعه، پاسخ به پادگانی کردن فضای دانشگاه‌ها با زمزمه انقلاب فرهنگی دوم، پاسخ به اخراج، تعلیق و ستاره دار کردن صدها دانشجو به بهانه نداشتن صلاحیت عمومی تحصیل".



      این نخستین باری نبود که دانشجویان "نه" بزرگی به احمدی نژاد می گفتند. آنان که او را نماینده تفکر ضدیت با بحث و تبادل نظر آزاد در دانشگاه و نماد "اقتدارگرایی" و جریان محافظه کار می دانستند در آذرماه سال 1385 در دانشگاه شریف با سخنرانی او مخالفت کردند.



      برخوردهای صورت گرفته با دانشجویان در دوران احمدی نژاد در مقایسه به دوره های قبلی از زمان پیروزی انقلاب به این سو بی سابقه بود: بسته شدن دفتر انجمن اسلامی دانشکده امیرکبیر در سال 1385، محرومیت از تحصیل صدها دانشجو، ممنوع الورود شدن، احضار به کمیته انضباطی، احضار به دادگاه و بازداشت به همراه اخراج و بازنشتگی اجباری استادان دانشگاه ها و توقیف فله ای نشریات در سال 1386، پلمپ دفتر تحکیم وحدت که در برابر درب اصلی دانشگاه امیرکبیر در اعتراض به بازداشت دانشجویان آن دانشگاه تجمع کرده بودند. در دوران احمدی نژاد بازداشت ها به دانشجویان اصلاح طلب و تحکیم وحدت محدود نمانده بلکه موج آن دامن دانشجویان چپ را نیز گرفت همان دانشجویانی که تئوریسین جریان دلواپس از ادبیات شان استفاده می کند !





      محرومیت از تحصیل دانشجویان پدیده خاص دوران احمدی نژاد و نقطه سیاهی در کارنامه دولت او بود که از سال 1385 آغاز شد. در همان دوران بود که پنج دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی بدلیل انتقاد از "حسن رحیم پورازغدی" تئوریسین دیگر نزدیک به دلواپسان و همسو با نظرات آنان در جریان سخنرانی او تعلیق از تحصیل شدند. در واقع، اصطلاح دانشجوی ستاره دار از اولین سال دولت احمدی نژاد و زمانی مطرح شد که در کنار اسم دانشجویان پذیرفته شده در مقطع کارشناسی ارشد ستاره هایی درج شده بود که نشان دهنده عدم صلاحیت عمومی و "امنیتی بودن" پرونده های شان بود. عمده این دانشجویان سابقه فعالیت سیاسی در دانشگاه ها را داشتند و صدها تن از آنان در دوران احمدی نژاد ستاره دار شدند. این روند به حدی گسترده بود که نامزدهای اصلاح طلب و میانه رو در انتخابات ریاست جمهوری وعده می دادند که در صورت پیروزی به پرونده های آنان در وزارت علوم رسیدگی خواهد شد وعده ای که در نهایت تحقق یافت و بخش عمده ای از دانشجویان ستاره دار پس از پیروزی روحانی به دانشگاه ها بازگشتند.



      علاوه بر برخوردهای امنیتی با دانشجویان منتقد، انتصابات صورت گرفته در دوران احمدی نژاد نیز دقیقا برخلاف خواسته اساتید و دانشجویان بود. برای مثال، در آن دوره آیت الله عمید زنجانی عضو جامعه روحانیت مبارز مدتی به عنوان ریاست دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران منصوب شد. انتصاب او مورد انتقاد دانشجویان قرار گرفت چرا که آنان باور داشتند این موضوع به گسترش روند اخراج و مجبور کردن اساتید به استعفا خواهد انجامید. در عمل نیز همین موضوع روی داد و دانشگاه ها با موج گسترده ای از بازنشستگی های زودهنگام و اخراج اساتید و فشار بر فعالان و نهادها و تشکلات دانشجویی مواجه شدند.



      آنچه زرشناس توصیه می کند و می گوید "باید نهادهای موازی ساخت والا جریان های دیگر باید ورود کنند" دقیقا در دوران احمدی نژاد روی داد و نشان داد که نه تنها سیاستی شکست خورده است بلکه به افزایش تشنج در محیط دانشگاهی و تقابل دانشجویان با مدیریت دانشگاه می انجامد. در همان زمان نهادهای دانشجویی ضمن انتقاد از راه اندازی تشکل های صنفی موازی این اقدام را عملی در راستای افزایش تسلط امنیتی بر فعالیت های دانشجویی و اعمال محدودیت بر فعالیت های آزادانه و در محیطی سالم قلمداد کردند.



      البته زرشناس تنها تئوریسین جریان تندرو نیست که خواستار افزایش فشار بر دانشجویان و دانشگاه هاست و تشدید نظارت ها بر عملکرد آنهاست. در این میان، "پیام فضلی نژاد" نیز نقش قابل توجهی دارد. او که تئوریسین و تحلیلگر جوان تر جریان دلواپس است و روابط نزدیکی با آیت الله مصباح دارد دائما بر طبل این موضوع می کوبد که اساتید "غربزده" در حال نفوذ در دانشگاه ها هستند. او که در نشریاتی چون "نه دی" و روزنامه "کیهان" دارای ستون های ویژه است در مرداد سال 1391 از نقشه اسرائیلی ها برای اساتید ایرانی نوشت و اظهار کرد که آنان با شناسایی به شکار جاسوسان می پردازند. او هم چنین از آموزش مسائل مرتبط با افکار "جان لاک" متفکر لیبرال ابراز نارضایتی کرده بود و گفته بود می خوهند جان لاک برده دار را که سهام کمپانی هند شرقی بوده را به جای فیلسوف ازادیخواه جا بزنند و جعل کنند و رییس دولت اصلاحات نیز در کتاب از "شهر دنیا تا دنیای شهر" نمی تواند بدون منبع و ماخذ و تفسیر منطقی بنوسید که جان لاک مومن بود و فلسفه اش مبتنی بر فطرت است".



      در کنار این موارد انتصاب "کامران دانشجو" به عنوان وزیر علوم نقطه اوج رویارویی احمدی نژاد با دانشجویان بود. تنها در سه ماهه نخست وزارت کامران دانشجو حدود یک چهارم دانشگاه های ایران شاهد تغییر روسا و جابه جایی های معنادار در ترکیب هیئت های علمی بودند. در آن زمان دانشجو اظهار کرده بود که تغییرات صورت گرفته تنها "اجرای اوامر" شخص رییس جمهوری بوده اند. او هم چنین گفته بود که خاطر احمدی نژاد از رسانه ای شدن موضوع "مکدر شده و به مسئولین ذیربط تذکر" داده است.





      در همان دوران بود که دولت به حدی در نحوه جذب اساتید در هیئت علمی دانشگاه های مداخله کرد که روزنامه "بهار" در آن زمان به نقل از یکی از استادان دانشگاه علامه نوشته بود که مدت هاست که حتی دانشجویان دکتری با حکم مستقیم از وزارت علوم عضو هیئت علمی می شوند و گاهی احکام صادره بدون هماهنگی با دانشگاه بوده و بعضا رییس دانشگاه هم اعتراض کرده اما اعتراضات بی اثر بوده اند.



      واقعیت آن است که ریشه های فکری آرای زرشناس درحمایت از ورود نهادهای "امنیتی و قضایی" در بحث آموزشی و امور دانشگاه ها را می توان در سخنان آیت الله مصباح یافت. او پیش تر گفته بود:"بسیاری از کسانی که در فتنه ها نقش کلیدی داشتند از تربیت شدگان همین اساتید فاسد دانشکده های حقوق و علوم سیاسی بودند". در این راستا بود که دانشجو گفته بود:"شفاف و واضح می گویم افراد مورد نیاز ما در دانشگاه ها هستند که التزام عملی به اسلام و ولایت فقیه داشته باشند".



      پرسش اصلی که آن زمان آقای دانشجو باید بدان پاسخ می داد این بود که ایشان با چه معیاری صلاحیت اساتید و التزام داشتن یا نداشتن آنان را تعیین می کردند ؟ آیا دوری و نزدیکی اساتید به آقای احمدی نژاد و حلقه ایشان معیار باقی ماندن یا نماندن آنان در محیط های آموزشی و علمی بود ؟ در این صلاحیت های علمی از چه جایگاهی برخوردار هستند؟



      اظهارات اخیر تئوریسین جریان دلواپس در حالی مطرح می شوند که رای دانشجویان به روحانی در انتخابات ریاست جمهوری نه آشکار به تداوم فضای امنیتی در دانشگاه ها و ادامه این سیاست بود. دانشجویان می دیدند این تنها روحانی و عارف بودند که می گفتند فضای باز سیاسی در دانشگاه ها نه تنها برای هیچ کس ضرری ندارد بلکه به پویایی بیش تر دانشگاه ها نیز می انجامد.

      زندگی بدون تحریم سلام....

      نظر

      • Hessam
        عضو فعال
        • Aug 2012
        • 1240

        #40968
        پاسخ : اخبار

        افتتاح واقعی و افشای یک دروغ دیگر
        فازهای 15 و 16 پارس جنوبی در حالی توسط رییس جمهور کنونی افتتاح شد که سی ماه قبل هم رییس جمهور سابق آنها را افتتاح کرده بود!
        عصر ایران؛ سروش بامداد - «‌بارها تاکید کرده‌ام که هر طرح و پروژه‌ای را تنها یک بار باید کلنگ زد و تنها یک بار باید افتتاح کرد.»

        این سخن را رییس جمهوری در مراسم افتتاح فازهای 15 و 16 پارس جنوبی بر زبان آورد و شاید این پرسش شکل گیرد که مگر این موضوع امری بدیهی نیست و مگر قرار است یک طرح چند بار افتتاح شود؟!

        پس اشاره آقای روحانی از چه روست؟

        ماجرا از این قرار است که رییس جمهوری در حالی دیروز – 21 دی 1394- فاز 15 و 16 پارس جنوبی را افتتاح کرد که محمود احمدی نژاد در آخرین سفر کاری خود در مقام رییس جمهوری ایران و در 9 مرداد 1392 این دو فاز را به رعم آماده نبودن افتتاح کرده بود! از این رو برخی از رسانه ها درباره مراسم اخیر تیتر زدند: «فاز 15 و 16 واقعا افتتاح شد».


        افتتاح واقعی و افشای یک دروغ دیگر

        نوبت قبل احمدی نژاد در حالی اقدام به افتتاح صوری فاز های 15 و 16 کرد که هنوز چاه ها، سکوها و خطوط لوله دریایی و 3 واحد شیرین سازی پالایشگاهی آن آماده راه اندازی نشده بود و حتی قبل از آن اعلام نشده بود آخرین سفر کاری رییس جمهور وقت هم برای افتتاح است بلکه به قصد ارزیابی و رسیدگی به مشکلات اعلام شده بود اما ناگهان احمدی نژاد آخرین تصمیم خلق ‌الساعه خود را هم گرفت و برای افتتاح اعلام آمادگی کرد! چون تنها سه روز بعد باید دولت و قدرت را تسلیم حسن روحانی رییس جمهوری جدید می‌کرد و نمی خواست این آخرین فرصت را هم از کف بدهد!

        در آن روز ( 9 مرداد 92) هیچ یک از 24 حلقه چاه دریایی، دو سکوی اصلی فراساحلی وخط لوله انتقال گاز از دریا به پالایشگاه ساحلی راه اندازی نشده بودند و در واقع تنها واحد شیرین سازی گاز این پروژه قابلیت بهره برداری داشت ولی با عنوان کل فاز 15 و 16 پارس جنوبی افتتاح شد!

        هر چند طعنه رییس جمهوری درباره ضرورت یک بار کلنگ زنی و افتتاح متوجه مراسم 9 مرداد 92 و نزدیک 30 ماه قبل از آماده سازی بود اما می‌توان با قدری توسّع آن جمله را که « دروغ‌ها برای ملت واضح و آشکار خواهد شد» نیز معطوف به این موضوع دانست و این گونه تفسیر کرد که همان گونه که دروغین بودن افتتاح 9 مرداد 92 با واقعی بودن افتتاح 21 دی 94 مشخص شده دیگر دروغ ها نیز روشن خواهد شد.


        افتتاح واقعی و افشای یک دروغ دیگر


        اگر روحانی و زنگنه می خواستند به سبک گذشته افتتاح کنند می توانستند فازهای 17 و 18 را نیز افتتاح کنند اما وزیر نفت گفته است: هر چند 4 ترین (‌ردیف پالایشی) در فازهای 17 و 18 آماده بود اما از افتتاح آنها خودداری کردیم چون هنوز از نظر استاندارد و ایمنی تاییدیه ها کامل نیست و نیمه سال 96 آماده می شود.


        روحانی با استناد به یک دروغ آشکار شده پیش بینی کرد دروغ های بعدی نیز فاش خواهد شد.

        رییس جمهوری کنونی ایران به لحاظ سیاسی یک شخصیت پراگماتیک (عمل گرا) ست و به جای صرف نکوهش کلی دروغ از نظر اخلاقی یا فلسفی یک نمونه آشکار دروغ گویی را در عمل نشان داده و بقیه را هم به همین سرنوشت محکوم دانسته است.

        ممکن است برخی روحانی را به خاطر پاره‌ای وعده‌ها نیز متهم کنند اما او به این نکته هم واقف بود و یاد آور شد کشور را با نفت 30 دلاری اداره می‌کنیم نه با نفت 147 دلاری.

        هیچ چیز به اندازه دروغ‌گویی نزد مردم مذموم نیست. حتی «هر راست را نگفتن» را می‌پذیرند اما دروغ گویی را نه.
        آخرین ویرایش توسط Hessam؛ 2016/01/12, 20:47.

        نظر

        • Aiming
          ستاره دار(18)
          • Jul 2012
          • 2641

          #40969
          پاسخ : اخبار

          بازدید مدیرعامل بورس مونیخ از بورس تهران



          روز یکشنبه مورخ 20 دی ماه 1394 مدیرعامل بورس مونیخ به همراه موسس "بادر بانک" آلمان از شرکت بورس اوراق بهادار تهران بازدید کردند.

          به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، به نقل از روابط عمومی بورس تهران، روز یکشنبه مورخ 20 دی ماه 1394 مدیرعامل بورس مونیخ آقای "تیل"، به همراه موسس "بادر بانک"، یکی از بزرگترین گروه های ارایه کننده خدمات مالی در بازار سرمایه آلمان و مدیرعامل شرکت نرم افزار مالی "پی دی وی" از شرکت بورس تهران بازدید کردند.

          این هیات ابتدا در تالار شیشه ای حضور یافتند و با تاریخچه ای از بازارسرمایه ایران، وضعیت موجود و طرح های آتی بورس تهران آشنا شدند و سپس با مدیرعامل بورس اوراق بهادار آقای دکتر قالیباف اصل ملاقات کردند.

          بازدید کنندگان آلمانی در نشست با مدیرعامل بورس تهران ضمن اشاره به وجود زیر ساخت های اصلی در بازار سرمایه ایران و ضرورت توسعه آنها، اعلام آمادگی کردند پس از رفع تحریم ها همکاری خود را جهت معرفی شرکت های منتخب پذیرش شده در بورس تهران به سرمایه گذاران آلمانی و بازاریابی برای سهام این شرکت ها آغاز نمایند. همچنین قادر خواهند بود فعالیت های گسترده ای را در خصوص ارایه خدمات نرم افزاری و انتقال فناوری های مرتبط به بازار ایران انجام دهند.
          وارن بافت :برای بدست آوردن بازدهی های فوق العاده نیازی نیست کارهای فوق العاده انجام بدیم.

          نظر

          • ایرج سابق
            عضو فعال
            • Oct 2015
            • 7434

            #40970
            پاسخ : اخبار


            94/10/23 - 00:10



            رابرت اینهورن: انگیزه مهم دولت روحانی رفع تحریم‌ها تا قبل از انتخابات آتی ایران است

            مقام سابق دولت آمریکا در تحلیلی گفت، آشکار است که دولت روحانی در پی بهره‌وری از مزایای رفع تحریم‌ها در این دور از انتخابات ایران است.





            به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «رابرت اینهورن» از مقام‌های سابق دولت آمریکا و از تحلیلگران فعلی اندیشکده‌های این کشور در تحلیلی

            پیرامون رویداد پرنمودن قلب تاسیسات هسته‌ای آب سنگین اراک با سیمان گفت: «انتخابات ماه فوریه سال 2016 عامل کلیدی بود که در دولت

            روحانی برای انجام این عمل انگیزه ایجاد کرد.»
            اینهورن افزود: «آشکار است که دولت روحانی در پی بهره‌وری از مزایای رفع تحریم‌ها در این دور از

            انتخابات است.»
            اینهورن همچنین در زمینه گمانه زنی‌ها از اقدام‌های کنگره جهت لطمه زدن به اجرای برجام گفت: «فکر نمی‌کنم در این مرحله کنگره

            بتواند روز اجرای برجام را از دور خارج سازد.»
            روزنامه «واشنگتن پست» در تحلیلی در زمینه انگیزه‌های دولت حسن روحانی در اقدام پر نمودن قلب

            راکتور اراک نوشت: رفع تحریم‌ها موجب تقویت قابل توجه سیاسی برای «حسن روحانی» رییس جمهور ایران قبل از انتخابات ماه فوریه ( اسفند

            1394) می‌شود . روحانی بعد از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری وعده خاتمه دادن به تحریم‌هایی که به اقتصاد ایران لطمه زده‌اند را داده بود.

            رییس جمهور ایران اخیرا نیز در سخنان خود وعده احیای اقتصاد کشورش را داد.

            بهترین دانش آن است که سودمند باشی

            نظر

            • ایرج سابق
              عضو فعال
              • Oct 2015
              • 7434

              #40971
              پاسخ : اخبار

              نوبخت در نشست خبری:
              بودجه ۹۵ احتمالا بعداز برجام تقدیم مجلس می شود





              - سه‌شنبه ۲۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۲


              سخنگوی دولت برنامه و بودجه آماده است و قراربود امروز تقدیم مجلس شود، گفت: بودجه ۹۵ احتمالا بعداز برجام تقدیم مجلس می شود.

              بهترین دانش آن است که سودمند باشی

              نظر

              • احمدخان
                عضو فعال
                • Jan 2011
                • 2032

                #40972
                پاسخ : اخبار

                آزادسازی ۳۰میلیارد دلار پول بلوکه ایران در هفته آینده
                آزادسازی 30میلیارد دلار پول بلوکه ایران در هفته آینده
                + اندازه متن -
                كد مطلب: ۴۷۳۲۱
                تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۴ ساعت ۲۱:۰۰

                چکیده: رئیس کل بانک مرکزی با اعلام اینکه «۳۰میلیارد دلار منابع بلوکه شده در خارج از کشور داریم» گفت: با اجرایی شدن برجام بلافاصله تحریم ها برداشته خواهد شد و این منابع از هفته آینده در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد.

                ولی الله سیف عصر امروز در حاشیه پنجمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت، افزود: اخبار مثبتی در پیش است که اثرات خود را خواهد داشت و بعد از اجرای برجام با توجه به آزاد شدن منابع ارزی و ایجاد ارتباطات برای نظام بانکی شرایط و وضعیت مناسب ایجاد خواهد شد.

                رئیس کل بانک مرکزی درباره زمان آزادشدن پول های بلوکه شده ایران نیز گفت: پس از اجرایی شدن برجام به طور حتم، منابع ایران آزاد خواهد شد؛ با آزاد شدن این دلارها، بانک مرکزی می تواند از آن استفاده کند.
                وی در مورد برداشته شدن تحریم های بانک مرکزی نیز گفت: پیش بینی قطعی است که در چند روز آینده برجام اجرایی شود و شاهد برداشته شدن تحریم ها باشیم.

                دولت به هیچ وجه برای تامین منابع اقدام به افزایش نرخ ارز نمی کند

                سیف درباره نوسانات نرخ ارز نیز گفت: قیمت ارز از یکشنبه این هفته بالا رفت و پس از آن در دو روز گذشته روند نزولی پیدا کرد.

                وی افزود: برخی تصور می کنند که دولت برای تأمین ریال و منابع بودجه قیمت ارز را بالا می برد که به هیچ وجه این گونه نیست؛ تعجب می کنم از اظهارات این افراد.

                رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: دولت هیچ وقت برای تأمین منابع مالی اقدام به افزایش نرخ ارز نمی کند و نکرده و این برنامه را ندارد. نوسانات نرخ ارز تحت تأثیر اخباری است که منتشر می شد.

                وی در مورد تنگنای مالی بانک ها نیز گفت: آثار سیاست هایی که بانک مرکزی در پیش گرفته است بخوبی دیده می شود؛ یکی از آنها، کاهش نرخ سود بین بانکی از ۲۸ درصد به حدود ۲۰ درصد است.

                سیف ادامه داد: نباید انتظار داشته باشیم که یک باره دستوری داده شود و در بازار نرخ ها به حالت سابق برگردد. بانک مرکزی سیاست هایی را که دنبال می کند در حال نتیجه دادن است.

                رئیس کل بانک مرکزی افزود: دامنه قابل قبول برای نرخ سود بانکی نزدیک به نرخ تورم است اما اکنون فاصله خیلی زیاد است. سیاست های خود را ادامه می دهیم تا نرخ سود بانکی به نزدیک نرخ تورم کاهش یابد و در بازار بین بانکی حضور پیدا کردیم تا این بازار ساماندهی شود؛ ادامه این روش اثرات مطلوبی دنبال خواهد داشت.

                وی با اشاره به روش دستوری کاهش نرخ سود بانکی گفت: نتایج کاهش دستوری نرخ سود ماندگار نیست و به هنگام رخ دادن اتفاقی، دچار شوک مجدد می شود؛ باید آرامش را در اقتصاد ایجاد کنیم تا فعالان اقتصادی بتوانند تصمیم های مناسب خود را بگیرند.

                رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به پرسشی درباره مطالبات معوق بانکی و انتقادهایی که به این بخش می‌شود، گفت: از منتقدان این سؤال را دارم که «نظام بانکی چه اقدامی باید انجام بدهد؟ در گذشته عنوان می شد بانک ها انگیزه لازم برای وصول مطالبات معوق را ندارند، به همین دلیل وصول نمی شود اما بتازگی این انتقاد برعکس شده و می گویند بانک ها در وصول مطالبات انصاف را رعایت نمی کنند.

                سیف تصریح کرد: بانک ها با توجه به مطالباتی که دارند به مراجع قضایی شکایت می کنند و براساس رأیی که مراجع قضایی صادر می کنند به دنبال وصول مطالبات خود می روند.

                وی ادامه داد: البته مطالبات معوق سپرده های مردم است که با وصول شدن آن این منابع در خدمت اقتصاد کشور قرار می گیرد؛ تنگنای مالی بانک ها مربوط به حجم بالای دارایی های منجمد نظام بانکی است که اقدام ما دارایی های منجمد را به حرکت در می آورد.


                تر

                نظر

                • خوشبخت
                  عضو فعال
                  • Jul 2012
                  • 5464

                  #40973
                  پاسخ : اخبار

                  تماس تلفنی کری با ظریف








                  در پی بازداشت 10 تبعه آمریکایی که به طور غیرقانونی وارد آب‌های کشورمان در خلیج فارس شده بودند، وزیر امور آمریکا با محمدجواد ظریف تماسی تلفنی برقرار کرد.



                  به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، یک منبع آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، از تماس تلفنی جان کری، وزیر امور آمریکا با رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان خبر داد.



                  بر اساس این گزارش، کری در این تماس تلفنی با ظریف درباره آزادی اتباع آمریکایی بازداشت شده گفت‌وگو کرد.



                  واشنگتن پست گزارش داد، کری در گفت‌وگو با ظریف مدعی شده است که تعرض قایق‌های آمریکایی به حریم دریایی کشورمان غیرعمدی بوده و به دلیل مشکلات فنی رخ داده است
                  زندگی بدون تحریم سلام....

                  نظر

                  • negarminavi
                    عضو فعال
                    • May 2013
                    • 35714

                    #40974
                    پاسخ : اخبار

                    موج جدید نقدینگی در راه است


                    با نزدیک شدن به ماه‌های پایانی سال و اجرای دو طرح دولت برای رونق تولید و تزریق منابع جدید، بار دیگر کارشناسان اقتصادی نسبت به اینکه موج جدیدی از نقدینگی در راه است، هشدار دادند.

                    رشد نقدینگی که طی ماه های اخیر با روند افزایشی خود به موضوعی قابل بحث در میان محافل رسانه ای و کارشناسی کشور تبدیل شده است، این بار هم مورد هشدار کارشناسان اقتصادی قرار گرفته و آنها نسبت به موج جدیدی از نقدینگی که در راه است، هشدار می دهند.

                    به گزارش مهر،بر اساس آخرین آمارهای اعلامی از سوی مقامات بانک مرکزی، حجم کل نقدینگی با رشد ۱۶ درصدی در ۸ ماهه ابتدای امسال به رقم ۹۰۷ هزار میلیارد تومان رسیده است. میزان نقدینگی در پایان شهریور امسال ۸۷۳ هزار میلیارد تومان بود.

                    طبق آمارهای بانک مرکزی میزان نقدینگی در شهریورماه سال ۹۲ معادل ۵۰۶ هزار میلیارد تومان بود که این رقم در شهریورماه امسال به ۸۷۳ هزار میلیارد تومان رسید. پس از آن این بانک اعلام کرد که ۹۶ هزار میلیارد تومان از رشد نقدینگی در این مدت مربوط به افزایش پوشش آمار بوده است. مسئولان بانک مرکزی اعلام کردند که آمار نقدینگی چهار موسسه و ۶ بانک از دلایل اصلی این رشد بوده است.

                    رشد نقدینگی در دو سال گذشته براساس آمارهای بانک مرکزی حدود ۲۷۰ هزار میلیارد تومان و بر اساس آمارهای غیررسمی ۴۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است. حال با نزدیک شدن به ایام پایانی سال و اجرای طرح های جدید برای تسریع رونق تولید و تزریق منابع از طریق آنها که به اعتقاد کارشناسان بدون بررسی های لازم اقتصادی صورت گرفته است، احتمال رشد نقدینگی بار دیگر قوت گرفته و اقتصاددانان نسبت به این موج جدید نقدینگی هشدار می دهند.

                    رشد نقدینگی در جهت تولید نیست

                    ابوالقاسم حکیمی پور عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با خبرنگار مهر در این زمینه گفت: تا پایان مهر ماه امسال نقدینگی به ۸۶۰ هزار میلیارد تومان رسیده است و پیش بینی می شود که این رقم تا بهمن ماه امسال به هزار هزار میلیارد تومان برسد، در واقع نقدینگی به این میزان رشد داشته است و تاثیرگذاری آن بر روی افزایش تورم موضوعی قدیمی است که همواره مورد انتقاد و هشدارهای کارشناسان اقتصادی قرار گرفته است.

                    وی با اشاره به دفاع مسئولان بانک مرکزی از رشد نقدینگی و دلایلی که برای آن مطرح شده است، افزود: در علم اقتصاد رشد نقدینگی بستر و شاخصی برای افزایش تورم محسوب می شود؛ این در حالی است که بسیاری از کشورها با رشد نقدینگی مواجه هستند، اما این رشد نقدینگی فی نفسه بد نیست و در اصل مثبت تلقی می شود، به شرط اینکه در جهت تزریق به بخش تولید باشد و به این مسیر هدایت شود.

                    این اقتصاددان با اظهار تاسف از اینکه در حال حاضر این رشد وجود دارد، اما در جهت تزریق به بخش تولید کشور نیست، تصریح کرد: این در حالی است که هم اکنون با وضعیت نامناسبی در بخش اشتغالزایی مواجه هستیم و بیکاری در کشور افزایش یافته است، اما حدود ۱۵۰ هزار بنگاه تولیدی از سال ۹۳ تاکنون از کار افتاده اند و تعطیل شده اند، تنها به این دلیل که نقدینگی که باید نظام بانکی به آنها تزریق می کرد، تزریق نشد.

                    وی با انتقاد از اینکه نقدینگی در جهت تولید نیست و به همین دلیل هم زیانبار است، عنوان کرد: در حال حاضر علاوه بر وضعیت نامناسب اشتغال در کشور با تورم هم مواجهیم اما آنچه در این شرایط نگران کننده است و در بودجه سال آتی دولت هم دیده می شود، افزایش هزینه های جاری دولت و کاهش هزینه های عمرانی در کشور است.

                    حکیمی پور گفت: برای خیزش اقتصادی لازم است که اگر یک گام عقب است، حرکت گام دیگر رو به جلو باشد. در سال ۱۳۸۵ هزینه های جاری دولت به میزان ۴.۵ هزار میلیارد تومان بود که این رقم در پایان سال ۹۳ به ۱۴۳ هزار میلیارد تومان رسیده و ۹۸ درصد این میزان به مصرف رسیده و این روند منجر به تورم می شود.

                    این کارشناس مسائل اقتصادی و بانکی ادامه داد: بودجه عمرانی کشور با افزایش ۷۰ درصدی مواجه بوده است و اگر این میزان عملیاتی می شد، هیچگاه بیکاری که هم اکنون گریبانگیر اقتصاد و جامعه و مردم را گرفته است را شاهد نبودیم.

                    وی با بیان اینکه طی ۳۷ سال گذشته هموار رشد نقدینگی وجود داشته و هشدارها هم بی فایده بوده است، تصریح کرد: البته آنچه که جای نگرانی برای اقتصاد و کارشناسان دارد این است که این رشد در جهت تولید نبوده و منجر به تورم و تشدید رکود می شود. بنابراین بهترین راهکار برای کنترل نقدینگی این است که هزینه های جاری دولت کاهش یابد.

                    عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی بیان کرد: آنچه که در این سالها توصیه شده و متاسفانه دولت ها به آن گوش نداده اند، این است که به فکر تولید باشند تا از طریق تولید مشکلات اقتصادی کشور حل شود. با بهبود فضای کسب و کار و جلب اعتماد مردم می توان فضای اقتصادی کشور را بهبود بخشید.

                    با واردات هر ۲۰۰ میلیون تومان کالا، ۵ شغل از بین می رود

                    وی ادامه داد: این در حالی است که به بخش تولید کشور توجهی نمی شود و همچنان با واردات بی رویه کالا و خدمات مواجهیم و از کشورهایی مانند چین واردات گسترده ای داریم؛ در حالیکه پیش از این در تولید برخی از کالاها خودکفا بودیم و نیازی به واردات آن وجود نداشت اما هم اکنون همان کالاها را با کیفیت پائین تر و با قیمت گران تر از کشوری مانند چین وارد می کنیم. کالاهایی همچون شکلات، پوشاک، سیگار خارجی و غیره با افزایش واردات همراه بوده اند. با واردات هر ۲۰۰ میلیون تومان کالا، ۵ شغل از بین می رود.

                    به گفته این اقتصاددان، بهبود شرایط فعلی نیازمند، اعمال یک سیاست منسجم انضباط مالی شدید در دولت و مشاهده این انضباط مالی در بودجه و کاهش هزینه های جاری و افزایش هزینه های عمرانی است. در عین حال جلوگیری از واردات بی رویه کالاها به کشور نیز اهمیت دارد.

                    حکیمی پور به وجود دو نوع طرز تفکر در مدیریت توسعه کشور اشاره و بیان کرد: یک طرز تفکر درون گرا است به این معنا که به منابع درونی کشور تکیه کنیم و به خودکفایی برسیم و شاخصه آن هم اقتصاد مقاومتی است. طرز تفکر دیگر برون گرا است که باید تعاملات خارجی را برقرار کرده و مشکلات ناشی از ورود بی رویه کالا را حل کنیم، در اصل این بخش نیازمند حل مشکلات خارجی است. این دو بخش رو در روی یکدیگر قرار دارند و دود آن به چشم مردم می رود.

                    وی با انتقاد از دوگانگی که هم اکنون در اقتصاد کشور وجود دارد، عنوان کرد: آنچه که باید فعلا سرلوحه قرار گیرد، این است که رشد نقدینگی که خط مشی ء گذاران آن وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند، سیاست هایشان در این زمینه با یکدیگر هماهنگ و موزون باشد.

                    این اقتصاددان افزود: شاخص بورس، آئینه تمام نمای اقتصاد کشور است که در حال حاضر با سقوط مواجه شده و حدود ۱۸۰ هزار میلیارد تومان معادل بودجه عمومی کشور ضرر کرده است. در این اوضاع وخیم لازم است که بین دیدگاه کارشناسان و مسئولان و خط مشی ء گذاران اقتصادی هماهنگی حاصل شود و تمام هم و غم رشد نقدینگی در جهت افزایش تولید باشد.

                    کارت اعتباری خرید توهین به مردم است

                    وی همچنین به سیاست طرح کارت خرید اعتباری کالا که بر اساس آن قرار است ۴ میلیون تومان به افرادی که حقوق ماهیانه دریافتی آنها ۱.۵ میلیون تومان است، داده شود، اشاره کرد و افزود: مدت بازپرداخت این وام هم ۱۲ ماهه است. باید گفت کسی که نیازمند دریافت وامی به میزان ۴ تا ۶ میلیون تومان است، چگونه قادر است ماهیانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان اقساط آن را بپردازد.

                    حکیمی پور ادامه داد: در سرزمینی که پر از نعمت و فراوانی است اما مردم در فقر زندگی می کنند، با این شرایط است که بانک مرکزی مجبور به صدور کارت اعتباری خرید می شود تا مردم بتوانند از کالای داخلی استفاده نمایند و این توهین به مردم است.

                    کارشناس مسائل اقتصادی گفت: مسئولان می گویند که این وام، تحرکی در بخش تولید کشور ایجاد می کند اما باید گفت که این منبع پولی تحریک کننده تقاضا نیست. ۴۲۰ هزار میلیارد تومان بودجه برای اجرای این طرح و پرداخت آن به ۳ میلیون ایرانی در نظر گرفته اند، اما بهتر است که این منابع مالی به بخش های استغالزایی کشور و مجتمع های کشت و صنعت و غیره پرداخت شود تا اثرات اقتصادی مطلوب تری را به همراه داشته باشد.

                    Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/onlin...#ixzz3x6Mhmm9y

                    نظر

                    • خوشبخت
                      عضو فعال
                      • Jul 2012
                      • 5464

                      #40975
                      پاسخ : اخبار

                      پیش‌بینی نفتی صادق زیباکلام




                      پیش‌بینی یک استاد دانشگاه این است که بعد از اینکه ایران میزان تولید نفت خود را به بالای پنج میلیون بشکه در روز برساند، قیمت نفت از 30 و چند دلار شاید به 20 و چند دلار ‌برسد.
                      صندوق بین‌المللی پول اخیراً پیش‌بینی کرده که بازگشت ایران به بازار جهانی بعد از برداشته شدن تحریم‌ها تاثیر قابل توجهی بر بازار خواهد گذاشت. بر اساس این پیش‌بینی «تجدید حیات صادرات نفت ایران در سال 2016 می‌تواند عواقب وخیمی را برای قیمت نفت داشته باشد که حتی بیشتر از سقوط اخیر بازار نفت است. براساس این گزارش جریان صادرات نفت ایران در بازارهای جهانی قیمت نفت را از 5 تا 15 دلار دیگر کاهش خواهد داد.»

                      با این حال برخی کارشناسان این تحلیل را قبول ندارند، اما صادق زیباکلام، استاد دانشگاه و فعال سیاسی در گفت‌وگوی اخیر خود با هفته‌نامه تجارت‌فردا عنوان کرد: « آقای مهندس بیژن نامدار‌ زنگنه بارها و بارها صراحتاً اعلام کرده‌اند که تحریم‌ها برداشته شود تمام توان خود را به کار خواهیم بست تا میزان تولید خود را به بالای پنج میلیون بشکه نفت در روز برسانیم، خب این یعنی چه؟ یعنی اینکه ایران نفت زیادتری را به بازار جهانی وارد خواهد کرد؛ به عبارت دیگر اگر نفت اوپک الان بیش از 30 و چند دلار قیمت دارد بعد از اینکه آقای بیژن نامدار‌زنگنه میزان تولید نفت را به بالای پنج میلیون بشکه در روز برساند میزان قیمت نفت از 30 و چند دلار شاید به 20 و چند دلار ‌برسد.»

                      وی تصریح کرد: «چرا ما از عربستان انتظار داریم که تولید خود را کاهش دهد اما چرا از خودمان این انتظار را نداریم که این تولید اضافی را با توجه به اینکه بازار این طوری است وارد بازار نکند؟ یعنی می‌خواهم بگویم که صدر و ذیل رویکرد ما در خصوص نفت و اوپک به همدیگر نمی‌خورد. بالاخره در شرایطی که ما با کشور عربستان اختلافاتی داریم، نمی‌دانم آن وقت چطور توقع و انتظار داریم که آنها بگویند برای اینکه به ایران کمک شود که یک یا دو یا سه میلیون بشکه نفت وارد بازار کند و مشتریان خود را دوباره احیا کند و به دست آورد، ما بیاییم تولید نفت خود را کم کنیم. یعنی در حالی که ما با عربستان مشکل داریم در عین حال توقع داریم که این کشور این موضوع را بفهمد و همکاری و برادری کند و تولید نفت خود را کاهش دهد.

                      زندگی بدون تحریم سلام....

                      نظر

                      • خوشبخت
                        عضو فعال
                        • Jul 2012
                        • 5464

                        #40976
                        پاسخ : اخبار

                        ایرباس آماده بازگشت فوری به ایران






                        مدیر واحد هواپیماهای مسافربری ایرباسبرای بازشگت به بازار هواپیمایی ایران اعلام آمادگی کرد.
                        مدیر واحد هواپیماهای مسافربری ایرباس در مصاحبه‌ای با روزنامه انگلیسی فایننشیال تایمز از آمادگی این سازنده هواپیمای اروپایی برای بازگشت مجدد به بازار هواپیمایی ایران پس از برداشته شدن تحریم‌های بین‌المللی علیه تهران خبر داد.

                        به گزارش ایسنا، فابریس برژیه در این مصاحبه‌ اظهار کرد: این شرکت به مدد تامین برخی قطعات یدکی و خدمات ایمنی، از نیازهای هواپیمایی آینده ایرلاین‌ها و مقامات ایرانی آگاهی یافته است.

                        وی با تایید تماس‌هایی که این شرکت با مقامات ایرانی داشته، خاطرنشان کرد: ایران بازار عظیمی برای ایرباس و رقیبانش است؛ با اینهمه تاکید کرد که مذاکرات تجاری هنوز آغاز نشده زیرا شرکت‌های غربی تا زمانی که توافق هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های جهانی به اجرا در نیامده است، اجازه ندارند چنین مذاکراتی داشته باشند.

                        بر اساس این گزارش، انتظار می‌رود این توافق تا چند هفته آینده اجرا شده و زمینه را برای برداشته شدن تحریم‌های ایرانی همواره کند.

                        آقای برژیه با تاکید بر جدیت ایرباس در رعایت مقررات و قوانین بین‌المللی، اظهار کرد: با برداشته شدن تحریم‌ها هیچ دلیلی وجود ندارد که ایرلاین‌های ایرانی را به عنوان یک مشتری معمولی همانند سایرین در جهان ملاحظه نکنیم.

                        ایرباس و بویینگ تحت توافق هسته ای مقدماتی که تسهیل شماری از تحریم‌ها را به همراه داشت، اجازه یافتند برای ناوگان ایران که متوسط سن آن 25 سال است قطعات یدکی و دستورالعمل‌های ایمنی فراهم کند.

                        به گفته مدیر واحد هواپیماهای مسافربری ایرباس، این شرکت برای پشتیبانی از ناوگان هواپیمایی ایران با مقامات این کشور در تماس بوده و سعی می‌کند درک بهتری از نیازهای مشتریان ایرانی خود در آینده داشته باشد.

                        بر اساس این گزارش، بویینگ هم مسلما به همین اندازه مایل است از بازار هواپیمایی پرسود ایرانی بهره‌مند شود، اما هنوز معلوم نیست ایران منابع مالی کافی برای خرید حداکثر 500 فروند هواپیمایی که اعلام شده برای نوسازی ناوگانش نیاز دارد، داشته باشد.

                        عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی ایران، در ماه نوامبر اظهار کرده بود که کشورش نمی‌تواند 50 میلیارد دلار هزینه برآورد شده برای خرید هواپیماهای جدید را تامین کند که در این صورت گزینه لیزینگ پیشنهاد معقول‌تری به نظر می‌رسد.

                        صنعت هواپیمایی ایران از دهه 1990 که واشنگتن مانع خرید هواپیماهای مسافربری، قطعات یدکی یا قرار‌داد‌های تعمیر و نگهداری برای تهران شد، تحت تحریم قرار داشته است. بسیاری از ایرانی‌ها منتظر ورود هواپیما‌های جدید ایرباس و بویینگ هستند زیرا از سال 1980 حدود 1200 نفر در سوانح هوایی جان خود را از دست دادند.

                        به گفته یک بازرگان ایرانی، ایرباس مایل است پس از برداشته شدن تحریم‌ها فورا وارد بازار ایران شود، اما برای بویینگ که به همین اندازه مایل است ورود به ایران اندکی طول خواهد کشید، زیرا ابتدا باید مشکلات فاینانس و ادامه تحریم‌های آمریکا را حل کند.

                        با وجود امضای توافق هسته ای جامع میان ایران و قدرت‌های جهانی که با اجرای آن تحریمها علیه ایران برداشته خواهد شد، مقامات اروپایی نسبت به این‌که شرکت‌های اروپایی در صورت آغاز فعالیت تجاری در ایران ممکن است همچنان قوانین تحریم‌های آمریکا را نقض کند ابراز نگرانی کرده اند.

                        فرانسه مایل به استفاده از پتانسیل‌های تجاری بازار ایران بوده و در همین راستا سال گذشته یک هیات تجاری بزرگ را به تهران برد. شرکت‌هایی شامل پژوسیتروئن، توتال و رنو علنا برای بازگشت به ایران ابراز تمایل کرده اند.
                        زندگی بدون تحریم سلام....

                        نظر

                        • خوشبخت
                          عضو فعال
                          • Jul 2012
                          • 5464

                          #40977
                          پاسخ : اخبار

                          فوری/ دریادار فدوی:




                          ورود ۲ شناور رزمی آمریکا به آب‌های ایران به علت خرابی‌ سیستم‌های ناوبری بوده
                          احتمالا ۱۰ ملوان‌ آمریکایی به زودی آزاد می‌شوند

                          تعامل خوبی بین دستگاه‌های نظامی و دیپلماسی برقرار است و بررسی‌ها در این باره ادامه دارد
                          زندگی بدون تحریم سلام....

                          نظر

                          • خوشبخت
                            عضو فعال
                            • Jul 2012
                            • 5464

                            #40978
                            پاسخ : اخبار

                            انتقاد شدید نماینده بویراحمد و دنا از دولت احمدی نژاد





                            این نماینده مجلس گفت: با وجود درآمدهای سرشار نفتی در دولت‌گذشته باید شاهد شکوفایی در اقتصاد و معیشت بودیم اما متاسفانه چنین چیزی اتفاق نیفتاد.

                            به گزارش پايگاه خبري تحليلي چهارفصل،‌ نماینده بویر احمد و دنا در مجلس شورای اسلامی گفت: درآمد نفت در دولت های نهم و دهم از درآمدهای 93 سال قبل از این دولت ها بیشتر بوده است.

                            غلام‌محمد زارعی افزود: براساس آمارهای مستند، درآمدهای نفتی ایران در دولت‌های نهم و دهم 700 میلیارد دلار بوده است.


                            وی با بیان اینکه میزان درآمدهای نفتی در این دولت‌ها نسبت به 93 سال قبل آن 200 میلیارد دلار بیشتر بوده، اظهار داشت: با وجود درآمدهای سرشار از منابع نفتی اما متاسفانه در حوزه اشتغال، ارتقای وضعیت اقتصادی و معیشت مردم تغییر چندانی ایجاد نشد.

                            عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: قیمت هر بشکه نفت در دولت‌های نهم و دهم به 140 دلار هم رسید اما متاسفانه در دولت‌یازدهم این قیمت به کمتر از 40 دلار رسیده است.

                            زارعی افزود: آغاز درآمد نفتی مربوط به 100 سال پیش است که این درآمدها در 7 سال دولت احمدی‌نژاد بیشتر از 93 سال بوده است.

                            این نماینده مجلس گفت: با وجود درآمدهای سرشار نفتی در دولت‌گذشته باید شاهد شکوفایی در اقتصاد و معیشت بودیم اما متاسفانه چنین چیزی اتفاق نیفتاد.

                            وی شرایط کنونی دولت‌یازدهم در پاسخگویی به جوانان جویای کار و یا بهبود شرایط اقتصادی را سخت دانست و اظهارکرد: قیمت هر بشکه نفت در کمتر از 2 سال 100 دلار کاهش یافت و این درحالی است که اقتصاد کشور تقریبا اقتصاد تک‌قطبی بر پایه نفت است.

                            نماینده بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی از تدابیر ویژه دولت‌یازدهم برای فراهم‌کردن بسترهای اشتغال‌زایی خبر داد.

                            زارعی گفت: با وجود درآمدهای گسترده نفتی متاسفانه پروژه‌های متعددی در حوزه‌های مختلف نیمه‌کاره رها شده و اکنون دولت‌یازدهم باید میراث‌دار این پروژه‌ها با وضعیت بیمارگونه اقتصاد باشد./

                            عصردنا


                            زندگی بدون تحریم سلام....

                            نظر

                            • negarminavi
                              عضو فعال
                              • May 2013
                              • 35714

                              #40979
                              پاسخ : اخبار

                              فارغ‌التحصیل توسعه از دانشگاه کالیفرنیای آمریکا:
                              بعد از انتخابات مجلس، یارانه نقدی تعداد زیادی از افراد قطع می‌شود/

                              دولت باید به مبلغ کنونی یارانه نقدی، رقمی اضافه کند

                              کسانی که بیش از یک خودرو دارند، از دریافت یارانه نقدی محروم می‌شوند




                              حکیمی پور گفت: من در این دو سال چیز خاصی از دولت آقای روحانی ندیده‌ام و هیچ کدام از وعده‌های اقتصادی دولت تحقق پیدا نکرده است. حرف‌های ضدونقیص هم در این دولت زیاد است

                              به گزارش نسیم آنلاین هفته نامه نماینده نوشت: ابوالقاسم حکیمی پور، فارغ‌التحصیل توسعه از دانشگاه کالیفرنیای آمریکا گفت: دولت یازدهم در حال حاضر به دنبال محک زدن میزان محبوبیت خود در انتخابات مجلس است. اگر طیف حامی دولت رأی بیاورد دولت در همان ۶ ماه اول سال ۹۵ یارانه را قطع خواهد کرد.

                              وی اضافه کرد: در حال حاضر در کشور ما حدود پنج و نیم سال است که به مردم یارانه نقدی پرداخت می‌شود. تاکنون چیزی در حدود ده‌ها هزار میلیارد تومان به مردم یارانه نقدی پرداخت کرده‌ایم. این پرداخت‌ها چه در دولت قبل و چه در این دولت چندان به نفع اقتصاد کشور نبوده است. بهتر بود این ده‌ها هزار میلیارد تومان از همان ابتدا به تولید تخصیص داده می‌شد. اگر از مردم سؤال کنید که حاضرند، یارانه نقدی بگیرند و یا یکی از فرزندانشان سرکار برود، مطمئناً گزینه دوم را انتخاب می‌کنند. با توجه به کاهش قیمت نفت و همچنین اعتقادی که دولتمردان یازدهم به عدم پرداخت یارانه دارند، باعث خواهد شد که احتمالاً بعد از انتخابات مجلس، یارانه نقدی تعداد زیادی از افراد جامعه قطع شود.

                              وی درباره اینکه دولت توانایی شناسایی ثروتمندان را دارد؟ یا نه توضیح داد: البته ملاک وزارت کار برای قطع یارانه ثروتمندان هم چندان قابل اتکا نیست. در حال حاضر طبق بررسی که کردم، کسانی که بیش از یک خودرو دارند، از دریافت یارانه نقدی محروم می‌شوند؛ حتی اگر خودروی دوم آن فرد ژیان باشد. دولت اطلاعات دقیقی از ثروتمندان ندارد. بانک مرکزی هم حدود ۱۸ سال است که خط فقر را اعلام نکرده و ما فقط جسته و گریخته می‌دانیم که اگر یک سرپرست خانوار ۲.۵ میلیون درآمد داشته باشد، آن خانواده زندگی متوسطی خواهد داشت. در حال حاضر دولت اعلام کرده که سال آینده هم یارانه می‌پردازد، اما در مورد سال‌های بعد حرفی به میان نیاورده است. ارزیابی بنده این است که یارانه تا سال ۹۷ در همه زمینه‌ها از اقتصاد کشور خارج خواهد شد.

                              فارغ‌التحصیل توسعه از دانشگاه کالیفرنیای آمریکا تصریح کرد: دولت فعلی که به دلیل پرداخت یارانه به دولت قبل انتقاد می‌کرد و اصرار داشت که هدفمندی یارانه‌ها نقدینگی را در جامعه افزایش داده است، نمی‌تواند در این شرایط تصمیم درست اقتصادی بگیرد و تفکر سیاسی جای تفکر اقتصادی را در برنامه‌های دولت یازدهم گرفته است.

                              من در این دو سال چیز خاصی از دولت آقای روحانی ندیده‌ام و هیچ کدام از وعده‌های اقتصادی دولت تحقق پیدا نکرده است. حرف‌های ضدونقیص هم در این دولت زیاد است. سال گذشته رئیس‌جمهور اعلام کرد که ما از رکود خارج شدیم در حالی که همه اقتصاددانان به این سخنان رئیس‌جمهور می‌خندند.

                              دانشجوی سال دوم اقتصاد هم می‌داند که در سال گذشته در یک رکود مطلق فرو رفته بودیم. دولت آقای روحانی ادعا می‌کند که دولت قبل رفتارهای پوپولیستی انجام می‌داد، در حالی خودشان از دولت قبل پوپولیست‌تر هستند. وزیر اقتصاد یک سال و نیم اول کار خود را فقط به انتقاد از دولت قبل اختصاص داد و هیچ راه‌حلی برای حل مشکلات اقتصادی ارائه نداد. آقای جهانگیری هم تمام آماری که می‌دهد غلط از آب در می‌آید و نمونه آن هم آمار واردات در دولت احمدی‌نژاد است که بعدها مشخص شد غلط است. با آمار غلط تجزیه‌وتحلیل مدیریتی امکان‌پذیر نیست. متأسفانه اولویت اول دولت حل مشکلات اقتصادی به وسیله کشورهای غربی از جمله آمریکاست. اقتصاددانانی که خط‌مشی اقتصادی دولت را تعیین می‌کنند، راه‌حل همه مشکلات را در تعامل با غرب می‌دانند. دولت در حال حاضر همین یک آلترناتیو را بیشتر ندارد.

                              وی اضافه کرد: دولت یازدهم در حال حاضر به دنبال محک زدن میزان محبوبیت خود در انتخابات مجلس است. اگر طیف حامی دولت رأی بیاورد دولت در همان ۶ ماه اول سال ۹۵ یارانه را قطع خواهد کرد. با توجه به اینکه به احتمال فراوان اصول‌گرایان مجلس را دست بگیرند، دولت به فکر انتخابات ریاست‌جمهوری آینده خواهد بود و همچنان به پرداخت یارانه ادامه خواهد داد.

                              حکیمی پور ادامه داد: دولت فعلی به راحتی می‌تواند یارانه نقدی را به مردم پرداخت کند و حتی به مبلغ آن اضافه کند ولی متأسفانه با بهانه‌گیری به دنبال راضی نگه داشتن مردم برای انتخابات است. دولت یازدهم در اقتصاد خط‌مشی مشخصی ندارد. سخنان متناقص و اختلاف سلیقه در این خصوص زیاد وجود دارد. خیلی از اعضای اقتصادی کابینه نقش زیادی در سیاست‌های اقتصادی ندارند و سیاستگذاران اقتصادی دولت که به رئیس‌جمهور خط غلطی می‌دهند، اشخاص دیگری هستند امثال مهندس جهانگیری که بهتر است درباره اقتصاد صحبت نکنند چون نه سواد اقتصادی دارند، نه الفبای اقتصاد را می‌شناسند.

                              این اقتصاددان توضیح داد: بهتر است دولتمردان حرف‌های زشتی که در خصوص پرداخت یارانه نقدی می‌زنند و آن را شب عزای دولت می‌دانند، کنار بگذارند. این سخنان بسیار زشت است و به نوعی منت گذاشتن بر سر مردم محسوب می‌شود. بهتر است دولتمردان شفاف با مردم حرف بزنند و بگویند که می‌خواهیم به بخش تولید بدهیم و بعد بیلان عملکرد خود را به دولت بدهند. کسانی که می‌گویند پرداخت یارانه شب عزای دولت است، اشتباه می‌کنند که چنین حرفی را می‌زنند و بر سر مردم منت می‌گذارند. اصلاً همین یارانه را هم قطع کنند. مگر مردم محتاج این ۴۴۵۰۰ تومان دولت هستند. این رقم نسبت به ۶ سال پیش در حد ۱۱ هزار ۶۰۰ تومان است و دولت با توجه به اینکه قیمت حامل‌های انرژی چند بار بالا رفته است باید مبلغ یارانه را بیشتر می‌کرد. مشکل دولت یارانه‌ها نیست، دولت در این ۲ سال به جز انتقاد از دولت قبل کاری نکرده است و متأسفانه مردم روز به روز فقیرتر می‌شوند.

                              نظر

                              • negarminavi
                                عضو فعال
                                • May 2013
                                • 35714

                                #40980
                                پاسخ : اخبار

                                بازگشت آرامش به بازارهای سهام آسیا


                                بازارهای سهام آسیا با تخفیف یافتن نگرانی سرمایه‌گذاران نسبت به اوضاع اقتصادی، در معاملات روز چهارشنبه به ثبات بازگشته و برای نخستین بار در سال 2016 صعود کردند.

                                به گزارش ایسنا، شاخص ام اس سی آی بازارهای سهام آسیا اقیانوسیه بجز ژاپن، با 1.6 درصد افزایش، از رکورد پایین اخیر خود فاصله گرفت.

                                با این همه شاخصهای سهام چین در پی انتشار آمار ضعیف تجارت، برخلاف روند صعودی بیشتر بازارهای آسیایی حرکت کرده و با کاهش روبرو شدند. شاخص شانگهای کامپوزیت 2.4 درصد عقب نشینی کرد و در 2950 واحد بسته شد. شاخص کوچکتر شنزن کامپوزیت با 3.46 درصد کاهش، در 1791.18 واحد قرار گرفت و سی اس آی 300 هم 1.86 درصد افت کرد و به 3155.87 واحد رسید.

                                انتشار گزارش جدید نشان داد صادرات دسامبر چین بر مبنای دلاری 1.4 درصد و واردات این کشور 7.6 درصد کاهش یافته و مازاد تجاری را به 60.09 میلیارد دلار رسانده است. اگرچه این آمار بهتر از میزان مورد پیش بینی تحلیلگران بود، اما ششمین کاهش ماهانه صادرات چین را نشان داد.

                                شاخص اس اند پی/ای اس ایکس 200 استرالیا با 1.6 درصد افزایش، در 4987 واحد قرار گرفت. شاخص نیک‌کی 225 ژاپن 2.88 درصد صعود کرد و به 17715.63 واحد رسید. کسپی کره جنوبی هم 1.34 درصد پیشروی کرد و در 1916.28 واحد بسته شد.

                                در وال استریت، در پی بالا رفتن قیمت نفت شاخصهای سهام اصلی روز سه شنبه در سطح بالاتری ایستادند. شاخص داوجونز اینداستریال اوریج با 0.72 درصد صعود، در 16516.22 واحد قرار گرفت؛ استاندارد اند پورز500 با 0.78 درصد افزایش، در 1938.68 واحد بسته شد و نزدک کامپوزیت با 1.03 درصد افزایش، در 4685.92 واحد بسته شد.

                                بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، بازارهای سهام جهان از آغاز سال 2016 به دلیل واهمه سرمایه گذاران از تاثیر کندی اقتصادی چین بر اقتصاد جهانی، گرفتار سقوط آزاد شده‌اند و در نخستین هفته سال 2016 بیش از دو تریلیون دلار از ارزش این بازارها کاسته شد. اگر چه سرمایه‌گذاران همچنان به صحت آمار اقتصادی چین به دیده تردید نگاه می‌کنند با این همه آمار تجارت اخیر این کشور این امید را ایجاد کرده که تجارت جهانی پس از سال 2015 پر افت و اخیر، حداقل ثبات یافته است. همچنین ممکن است نشان دهد چین در ثابت نگه داشتن نرخ یوان موفق عمل کرده است. همه این موارد برای کاستن از سطح فوق العاده بالای ریسک گریزی سرمایه گذاران در روزهای اخیر کافی بوده‌اند.

                                در معاملات آسیایی، بهای نفت خام آمریکا با 1.12 درصد افزایش، به 30.78 دلار در هر بشکه رسید. نفت برنت که مبنای معاملات بین‌المللی است، با 0.65 درصد افزایش، 31.06 دلار در هر بشکه معامله شد.

                                هر اونس طلا برای تحویل فوری با 0.36 درصد کاهش، به 1085 دلار رسید.

                                با این همه قیمت کالاها به دلیل عرضه مازاد بر تقاضا، ضعیف ماندن تقاضا و کندی اقتصاد جهان همچنان تحت فشار قرار دارد.

                                در بازارهای ارزی، ین با صعود دلار از 117.61 به 118.30 ین، جذابیت سرمایه گذاری خود را موقتا از دست داد و یورو از 1.0860 به 1.0827 دلار کاهش یافت.

                                دلار در برابر سبدی از ارزهای بزرگ با 0.2 درصد افزایش، به 99.156 واحد رسید و به شکستن مرز مهم 100 واحد نزدیک شد.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X