اخبار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • وحید 20
    ستاره‌دار(98)
    • Mar 2011
    • 29911

    #10651
    اگر به تاريخ مراجعه كنيم، اولين جشن خانه سينما 19 تيرماه سال 1376 برگزار شد و اعضاي شوراي برگزاري آن اكبر نبوي، ابوالحسن داوودي، احمدرضا درويش، محمدرضا مويني و منوچهر شاهسواري بودند.
    21 شهريور ماه ديگر در تقويم سال 1391، روز ملي سينما نيست.
    به گزارش ايسنا، وقتي تقويم سال جاري را ورق ميزنيم در اغلب قريب به اتفاق تقويمها در روز 21 شهريور هيچ خبري از عنوان روز ملي سينما نيست و پس از 13 سال اين روز در تقويمها حذف شده است.
    هر ساله سينماگران روز ملي سينما را بهانهاي ميكردند تا از برگزيدگانشان تقدير كنند و بزرگداشت پيشكسوتها را جشن بگيرند و در عين حال از دغدغههايشان بگويند.

    اگر به تاريخ مراجعه كنيم، اولين جشن خانه سينما 19 تيرماه سال 1376 برگزار شد و اعضاي شوراي برگزاري آن اكبر نبوي، ابوالحسن داوودي، احمدرضا درويش، محمدرضا مويني و منوچهر شاهسواري بودند.
    ابوالحسن داوودي در آن مقطع ضمن بيان تاريخچه مختصري از برگزاري مراسم تنديس خانه سينما گفته بود: «تاكنون مراسم تنديس خانه سينما طي دو دورهي (73 - 1374) بيشتر به پيشكسوتهاي سينماي ايران و كساني تقديم شد كه خدمات شاياني به صنف كردند هيات مديره جديد خانه سينما در آغاز فعاليتش موضوع "روز سينما” را در جلسات خود مطرح كرد و قرار شد كه يك روز از سال با عنوان "روز ملي سينما” نامگذاري و جشن سينما همزمان با آن روز برگزار شود. البته قرار است 31 ارديبهشت هر سال را با عنوان "روز ملي سينما” ارج نهيم و اين موضوع را به شوراي عالي فرهنگ ادايه كرديم و در صورت موافقت و پس از تصويب مجلس شوراي اسلامي رسما ميتوانيم هر ساله جشن خانه سينما را همزمان با اين روز برگزار كنيم.»

    اما در بهمن سال 78 بود كه روز ملي سينما 21 شهريورماه اعلام شد و در همان دوران اظهار نظراتي پيرامون روز ملي سينما بيان شد و سرمقاله «نامه سينما» نشريهي داخلي سينما به اين موضوع اختصاص داده شده بود و در آن آمده بود: «نكته مهمي كه نبايد به آساني از آن گذشت اين است كه اعلام روز سينما در شرايطي صورت ميگيرد كه بسياري از دستاندركاران اين هنر عظيم، با دشواريها و نابهسامانيها روبرو هستند.»
    در قسمتي ديگر از اين سرمقاله نوشته شده بود: «اميد است روز ملي سينما طليعه توجه جدي به معضلات زيربنايي صنعت سينما باشد. فرسودگي و استهلاك سرمايه ثابت سينماي ملي خطري است كه در درازمدت سينماي ما را به نابودي ميكشاند، بنابراين اعلام روز ملي سينما را بهانهاي كنيم براي نگاه عميقتر به مسائل صنعت سينماي ملي، كه بايد به فكر تقويت سرمايههاي اصلي خود باشد.»
    سرانجام چهارمين جشن بزرگ سينماي ايران در سال 1379 در روز 21 شهريورماه مقارن با ايام بزرگداشت صدمين سالگرد حيات سينماي ايران در مجموعه ورزشي انقلاب برگزار شد.



    از آن پس هر ساله روز ملي سينما فقط بهانهاي بود براي بيان دغدغهها و توجه افكار عمومي به اين هنر ـ صنعت اما اظهارنظرهايي هم مطرح ميشد كه اساسا معتقد بود اين روز خيلي هم بود و نبودش اهميت ندارد. با اين اوصاف به نظر ميرسد با توجه به اينكه سينماي ايران در ديدگاه صاحبنظران و ديدگاه كلان جامعه از جمله دغدغههاي اصلي است كه به اين واسطه براي آن سازمان سينمايي تعريف شده است، حسن اين روز در تقويم سينما قابل انكار نبود.
    با اين حال درباره اين موضوع كه روز ملي سينما از تقويمهاي امسال حذف شده، هيچگونه اطلاعرساني صورت نگرفته و خبرنگار ايسنا همچنان پيگير دريافت توضيح و ديدگاه دبيرخانه شوراي فرهنگ عمومي درباره اين موضوع است
    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

    نظر

    • مات
      عضو فعال
      • Aug 2011
      • 5650

      #10652
      سهم حداقل 18درصدی ایران از خزر تثبیت شد/ کشف نفت در 250 کیلومتری ساحل
      خبرگزاری فارس: درحالی برخی به غلط بر سهم 9 یا 10درصدی ایران از خزر تاکید میکردند که شرکت حفاری شمال دستگاههای حفاری خود را در نقطهای از خزر مستقر کرده است که سهم ایران را از دریای خزر حداقل به 18درصد افزایش داده و تثبیت می کند.


      به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزرای فارس، با گذشت یک سال از اعلام خبر کشف نفت و گاز در دریای خزر، اهمیت راهبردی این اکتشاف در تامین منافع و حاکمیت ملی ایران در دریای خزر بیشتر خودنمایی میکند. شرکت ملی نفت پیش از انقلاب اسلامی در شمال کشور 16 حلقه چاه بینتیجه حفر کرد. حفر آخرین چاهها پیش از انقلاب به 45 سال پیش بازمیگردد. 16 یا 17 سال پیش نیز 3 چاه ناموفق در خزر حفر شد که به مجموع 19 حفاری ناموفق در شمال کشور پیوست. اما این پایان کار نبود.

      علی اصولی مدیرعامل نفت خزر در این باره میگوید:" از سال 76 تا 80 با تأسیس شرکت نفت خزر عملیات اکتشاف ادامه یافت که باعث شناسایی 46 ساختار بزرگ و کوچک عمدتا در بخشهای عمیق دریای خزر شد. ساخت سکوی شناور امیرکبیر برای اولین بار در ایران انجام شد و تمام مراحل به آب اندازی و آزمایشهای نهایی توسط متخصصان ایرانی انجام شد."

      برای کشف نفت در خزر، اطلاعات لرزهنگاری آذربایجان و ترکمنستان خریداری شد و 10 هزار کیلومتر با مشارکت بعضی شرکتهای خارجی لرزهنگاری شد. بر این اساس جامعترین مطالعه اکتشافی که تاکنون در کشور انجام شده، در خزر انجام شد.

      اما عملیات اجرایی بسیار پیچیده این پروژه که برای اولین بار در ایران انجام میشد، بر عهده شرکت حفاری شمال بود و این شرکت در میان ناباوری متخصصان داخلی و خارجی، راهبری یک سکوی پیچیده نیمه شناور حفاری را برای اولین در ایران بر عهده گرفت و به دلیل اهمیت استراتژیک کشف نفت در دریای خزر تا کشف نفت در محدوده سرزمینی ایران، از ادامه فعالیت اکتشافی در خزر کوتاه نیامد.

      هدایتالله خادمی، مدیر عامل شرکت حفاری شمال در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در این باره اظهار داشت: با توجه به راهاندازی سکوی شناور امیرکبیر توسط حفاری شمال، این شرکت تنها شرکتی است که با طرز کار پیچیده این سکو همچنین حفاری در آبهای عمیق آشنایی دارد.

      وی افزود: روشهای راهبردی و هدایت سیستمهای پیچیده PLC و Power managment این سکو به سادگی به دست ما نیامده است چنانکه در ایران هیچ کس با این سیستمها آشنایی نداشته است.

      مدیرعامل حفاری شمال اضافه کرد: نیروی انسانی زیادی را جذب و به کشورهای مختلف به خصوص نروژ برای آموزش اعزام کردیم؛ پول زیادی به نیروهای خارجی دادیم تا متخصصان کارشناس ارشد و دکترای ما در کنار آنها قرار گرفته و کار را یاد بگیرند.

      *کار را تقریبا از خارجیها دزدیدیم

      وی تصریح کرد: کارشناسان خارجی نمیخواستند کار را به ما آموخته و اطلاعات لازم را در اختیار ما قرار دهند و تنها میخواستند دستگاه را رفع عیب کرده و پول کلانی بگیرند و بروند اما کارشناسان ما تقریبا کار را از آنها دزدیدند.

      خادمی افزود: در عین حال یک مدیریت منابع و اتوماسیون صنعتی انجام دادیم چنانکه کل مشکلات دستگاه را شناسایی، لیست و برطرف کردهایم بگونهای که اگر مشکلی ایجاد شود گویی تاکنون صد بار ایجاد شده و آنرا برطرف کردهایم.

      وی اظهار داشت: بسیاری از این سیستمها را ساخته و به عنوان بک آپ در اختیار داریم؛ در عین حال بکآپهای نرمافزاری این دستگاه را نیز به صورت انحصاری در اختیار داریم؛ بنابراین بدون حضور حفاری شمال راهبری سکوی امیرکبیر ممکن نخواهد بود و ما نیز همکاری خود را با شرکت ملی نفت و نفت خزر در این پروژه ادامه خواهیم داد.

      *هدف نهایی حفاری سردار جنگل: دسترسی به لایههای پایینتر نفت/استفاده از FPSO برای برداشت نفت خزر

      مدیر عامل حفاری شمال در ادامه گفت: ماه گذشته جلسهای با مدیرعامل شرکت ملی نفت داشتم و ایشان دستور دادند که حفاری در سردار جنگل را ادامه دهیم. قصد کلی شرکت ملی نفت اکتشاف نهایی و لایههای پایینتر از میدان است اما هدف عملیات فعلی در حفر چاه دوم به شرایط بستگی زیادی دارد.

      وی با بیان اینکه فعلا تصمیم بر حفر چاههای بیشتر برای فراهم کردن بهرهبرداری از نفت میدان سردار جنگل است، افزود: بعد از حفر چاهها باید درباره اینکه چگونه ای نفت برداشت شود تصمیمگیری شود.

      خادمی اضافه کرد: به دلیل عمق زیاد احتمالا امکان انتقال نفت از طریق خط لوله وجود نخواهد داشت و به احتمال زیاد از مخازن شناور FPSO که امکان تفکیک نفت را نیز در اختیار دارند استفاده خواهد شد.

      وی تاکید کرد: البته با توجه به حجم و ظرفیت مخزن تصمیم نهایی گرفته خواهد شد چنانکه به صورت موازی سناریوهای مختلف بهرهبرداری از نفت میدان سردار جنگل در حال بررسی است.

      وی با بیان اینکه ادامه کار به بودجه و امثال آن نیز بستگی دارد، افزود: الان به صورت قطعی نمیتوان درباره ظرفیت تولید این میدان نمیتوان اظهار نظر کرد، باید چاه دوم حفر شود، آزمایشها و تستها انجام شود چنانکه هنوز نتیجه بخشی از آزمایشها مشخص نشده است تا بتوان در این باره به درستی تصمیم گرفت.

      *کشف نفت در محدوده 18 درصدی سهم ایران در دریای خزر

      مدیرعامل حفاری شمال تصریح کرد: اصل ماجرا آن است که بعد از 114 سال در بخش خزر آن هم زمانی که صحبت از سهم 9 درصدی یا 10 درصدی حاکمیتی ایران برخزر مطرح بود، در فاصلهای که بسیار بیش از این مقدار و چیزی حدود 18 درصد است، هم دستگاه حفاری به عنوان نشانهای از حاکمیت جمهوری اسلامی استقرار پیدا کرده است و هم اینکه نفت با کیفیت کشف شده است.

      وی اضافه کرد: این میدان و آبهای پس از آن در بخش حاکمیتی ایران قرار دارد و براساس بودجه و پتانسیل موجود در نفت درباره بهرهبرداری از این میدان برنامهریزی شود.

      خادمی افزود: سکوی امیرکبیر نیز باید هر چه سریعتر به کار گرفته شود چرا که خزر دریای بستهای است و تقریبا به جای دیگری راه ندارد، این سکو نیز نیمه شناور است و نمیتوان آن را مثلا به جنوب منتقل کرده و با آن کار کرد.

      وی گفت: این دستگاه باید در خزر فعالیت کند و دستگاه با این مقیاس اگر کار نکند، هزینه آن بیش از نگهداری عادی است چراکه همه ماشینآلات آن باید به طور مرتب کار کنند و مورد نگهداری قرار بگیرند.

      وی اظهار داشت:: این دستگاه مانند هواپیمایی است که اگر یکسال جایی را که مانده باشد بعد از آن پرواز با آن کار سادهای نخواهد بود و هزینه زیادی خواهد داشت.

      زیرکچیانزاده: توسعه میادین نفت و گاز نماد حاکمیت ملی ایران در دریای خزر است

      به گزارش فارس، اهمیت کشف و تولید نفت و گاز در دریای خزر در زمینه حاکمیت ملی ایران در این دریا موضعی است که نمیتواند نادیده گرفته شود چنانکه مسئولان مختلف نفتی در این باره اظهار نظر کردهاند. به عنوان نمونه محمود زیرکچیانزاده مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره و رئیس هیئت مدیره شرکت نفت خزر پیش از این در همایش بزرگداشت کشف نفت در دریای خزر گفته بود:" توسعه میادین نفت و گاز نماد حاکمیت جمهوری اسلامی ایران در خزر است. ما در شمال کشور مانند جنوب کشور میتوانیم قطب نفت و گاز ایجاد کنیم اما باید به خزر نگاه مستقلی داشته باشیم و در حوزه هزینهها، تکنولوژی و امثال آن این بخش را با خلیج فارس و بخش خشکی مقایسه نکنیم.

      ما میتوانیم دیپلماسی مثبت جمهوری اسلامی را در مدیریت یکپارچه مخازن مشترک با همسایگان در دریای خزر دنبال کنیم کما اینکه این دیپلماسی به دلیل اینکه دیر آغاز شد در مناطق جنوبی کشور هنوز جواب نداده است."

      *مخزن اصلی در لایه پایینی/امکان تولید 120 هزار بشکه در روز نفت از میدان سردار جنگل

      در عین حال با وجود اینکه کشف نفت در بخش ایرانی دریای خزر اهمیت بیبدیلی در تثبیت حاکمیت ملی ایران در این دریای مواج است، تولید نفت و گاز از این دریا نیز اهمیت کمتری از اکتشاف نفت در راستای منافع و حاکمیت ملی ایران در خزر ندارد.

      با وجود اینکه لایه اصلی نفتی میدان سردار جنگل در زیر لایه 30 متری کشف شده در این میدان و در عمق بالای 5 هزار متری قرار دارد اما لایه فعلی میدان سردار جنگل به تنهایی پتانسیل تولید میزان زیادی نفت خام را در خود ذخیره کرده است.

      در اینباره جهدی، مدیر اکتشاف شرکت نفت خزر میگوید:" اگر تولید هر چاه را تنها 4 هزار بشکه در روز در نظر بگیریم که قطعا از این میزان بیشتر خواهد بود، با حفر 32 چاه قریب به 120 هزار بشکه در روز در زمان پلاتو (زمان حداکثر تولید) امکان تولید نفت وجود خواهد داشت و با 24 حلقه چاه امکان تولید 95 هزار بشکه در روز نفت از همین لایه 30 متری کشف شده وجود خواهد داشت."

      وی همچنین گفته است:" این میدان 500 میلیون بشکه با فرض ضریب 25 درصدی بازیافت نفت قابل برداشت دارد، گفت: نفت این میدان بسیار سبک فاقد گوگرد و آسفالتین و با API بسیار خوب است که ابتدا این درجه 38 بود اما تا 41 افزایش یافت"

      *ارزش 50 میلیارد دلاری اکتشافات فعلی در خزر

      اهمیت کشف نفت در خزر را از لابلای سخنان احمد قلعهبانی، مدیر عامل شرکت ملی نفت نیز میتوان به راحتی در یافت. قلعهبانی به تازگی گفتهاست:" در سفر اخیر هیئت ایرانی به روسیه، مسئولین و خبرنگاران روس از من درباره کشف نفت در خزر میپرسیدند که از حساسیت بالای آنها در رابطه با این مسئله خبر میدهد. هیچ یک از کشورهای این منطقه به دست خودشان در خزر کاری نکردند و هر چه شد به دست شرکتهای نفتی بینالمللی انجام شده است."

      اما کشف نفت در خزر نه تنها از جنبههای کلان امنیت ملی و حاکمیت ایران، بلکه از جهات اقتصادی نیز اهمیت زایدالوصفی دارد. چنانکه احمد قلعهبانی درباره جنبههای اقتصادی تولید نفت در خزر میگوید:" هزینههای شرکت نفت خزر از ابتدا تاکنون 300 میلیارد تومان بوده است اما ارزش اکتشاف آنها در دریای خزر تا امروز بالغ بر 50 میلیارد دلار بوده که این اکتشاف همچنان ادامه داد. در دریای خزر موقعیتهای دیگری برای اکتشاف جستجو میشود و در مرحله بعد از این تجربه در دریای عمان بهره خواهیم گرفت."
      الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
      اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
      اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

      نظر

      • مخبرالدوله
        عضو فعال
        • May 2012
        • 5228

        #10653
        استاد اقتصاد دانشگاه تهران در گفتگو با فرارو بررسی کرد
        چرا همه چیز در ایران چند نرخی است؟!
        کد خبر: ۱۱۸۴۲۶
        ۲۰ تير ۱۳۹۱ - ۱۳:۵۵

        فرارو- چند نرخی بودن کالاها می تواند بر روی ساختار اقتصاد تاثیر بگذارد. یعنی افراد به جای مولد بودن و اینکه به فکر سرمایه گذاری باشند سراغ رانت جویی و استفاده از فرصت ها و مجوزها می روند.

        دکتر آلبرت بغزیان استاد اقتصاد دانشگاه تهران با بیان مطلب بالا در گفتگو با فرارو دیدگاه خود درباره علل و تبعات چند نرخی بودن کالاها در ایران را چنین بیان داشت.

        • چند نرخی بودن کالاها در ایران به علت مشکل توزیع است. نظام معیوب توزیع کالا منجر به ایجاد شغل های کاذبی مانند دلالی و واسطه گری شده است که با احتکار کالاها به ایجاد کمبود در بازار می پردازند.

        • از سوی دیگر کارخانه ها یا آنقدر توان پاسخگویی به تقاضای روز را ندارند و یا اینکه خدای نکرده بحث تبانی وجود دارد. یعنی به طور مثال فلان کارخانه محصولات خود را انبار می کند و عنوان می کند که محصولی در اختیار ندارد تا قیمت را در بازار بالا نگه دارد.

        • چند نرخی بودن باعث بی اعتماد شدن مردم به سیستم می شود و بنابراین همه به دنبال رانت جویی خواهند بود تا بتوانند کالاها را ارزانتر خریده و سپس گرانتر بفروشند.

        • یعنی این موضوع یک فرهنگ دلال مابانه ای را نیز در میان مردم ایجاد می کند. یعنی افراد کالاها را می خرند و در منزل خود نگاه می دارند چون آن کالا می خواهد گران شود.

        • چند نرخی بودن کالاها همچنین می تواند بر روی ساختار اقتصاد نیز تاثیر بگذارد. یعنی افراد به جای مولد بودن و اینکه به فکر سرمایه گذاری باشند سراغ رانت جویی و استفاده از فرصت ها و مجوزها می روند.

        • چند نرخی بودن ارز در ایران به این علت است که بانک مرکزی یا به اندازه کافی ارز ندارد و یا علاقه ای ندارد که به اندازه و به موقع ارز را در اختیار متقاضیان بگذارد؛ که همین موضوع باعث می شود افرادی که امروز به ارز نیاز دارند و مثلا تولید آنها در حال توقف است بروند ارز را از بازار آزاد تهیه کنند.

        مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

        نظر

        • پرریسک
          عضو فعال
          • Feb 2012
          • 6797

          #10654
          القدس العربی بررسی کرد:

          عملکرد ضعیف اسلامگرایان در لیبی

          منبع : خبرگزاری آوا- سرویس بین الملل
          عملکرد ضعیف اسلامگرایان در لیبی

          Share/Save/Bookmark
          یک پایگاه عرب زبان با اشاره به پیشتازی ائتلاف ملی به رهبری محمود جبریل در انتخابات کنگره ملی آن را نشانه ضعف عملکرد اسلامگرایان در این کشور دانسته است.

          به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه القدس العربی با اشاره به اعلام نتایج اولیه انتخابات کنگره ملی لیبی آورده است : تشکل حزبی "محمود جبریل" نخست وزیر سابق بر اساس نتایج اولیه انتخابات لیبی از دیگر تشکلها پیشی گرفته است و این نشان دهنده عملکرد ضعیف احزاب اسلامی است که کمتر از حد انتظار ظاهر شدند.

          روزنامه فوق می افزاید: این موضوع، لیبی را از دیگر کشورهایی که شاهد انقلاب بوده اند، یعنی تونس و مصر متمایز می کند، زیرا در این دو کشور مردم به اسلامگرایان آری گفتند هر چند که محمود جبریل اعلام کرده است که به شریعت اسلامی به عنوان یکی از اصول اساسی پایبند خواهد بود.

          روزنامه القدس العربی در ادامه می نویسد: این اولین انتخابات در لیبی پس از گذشت 42 سال دیکتاتوری معمر قذافی بود و ناظران بین المللی روند انتخابات را با وجود برخی خشونتها موجود در آن خوب توصیف کردند.

          این روزنامه می نویسد: ائتلاف نیروهای ملی به رهبری محمود جبریل در منطقه "جنزور" در طرابلس و شهرهای "زلیتن"، "مسلاته"، "الخمس" در مناطق غربی لیبی پیروزی خیره کننده ای به دست آوردند.

          در مصراته سومین شهر بزرگ لیبی تشکل اتحاد برای وطن به رهبری دشمن دیرینه قذافی براساس نتایج اولیه بیشترین رای را به دست آورده است.

          اما حزب عدالت و سازندگی وابسته به گروه اخوان المسلمین لیبی و جماعت وطن اسلامی نتوانستند موفقیتی به دست آورند.

          جبریل که در آمریکا درس خوانده است و به خوبی انگلیسی حرف می زند مورد حمایت غربی ها و اعضای پیمان ناتو است.

          این روزنامه می افزاید: تحلیلگران در عین حال معتقدند که با توجه کرسی های اختصاص داده شده به احزاب که هشتاد کرسی از مجموع دوصد کرسی کنگره ملی را شامل می شود کرسی های فردی که تعداد آنها 120 است، موثرتر دانسته اند.

          حنان صلاح عضو سازمان دیده بان حقوق بشر دراین باره می گوید: ما ابزاری که بتوانیم جهت گیری افراد مستقل را بسنجیم در اختیار نداریم.

          برخی گفته ها حاکی است که جبریل خود در انتخاب کنگره ملی حاضر نخواهد شد و به دنبال نقش بزرگتر و به طور مثال رئیس جمهوری است.

          نظر

          • پرریسک
            عضو فعال
            • Feb 2012
            • 6797

            #10655
            اوج گیری تقابل یاران مرسی و شورای نظامی مصر
            سه شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۴۷
            در پی صدور اولین فرمان ریاست جمهوری محمد مرسی، رئیس جمهور جدید مصر مبنی بر لزوم بازگشایی پارلمان این کشور به دستور دادگاه عالی منحل شده بود، بحران سیاسی بار دیگر در این کشور آغاز شد. اما با تأکید مجدد دادگاه بر حکم خود و اصرار نمایندگان بر تشکیل پارلمان، اختلاف ها اوج گرفته است.
            به گزارش افکارنیوز به نقل از تابناک، با وجود اینکه روز گذشته دادگاه عالی قانون اساسی مصر، حکم مرسی درباره تشکیل مجدد پارلمان را غیرقانونی اعلام کرد، پارلمان این کشور اعلام کرده برگزاری جلسات خود را از سر خواهد گرفت. این امر، تقابل شورای نظامی و اسلام گرایان را در مصر به اوج رسانده است.

            دادگاه عالی قانون اساسی در ماه ژوئن، انتخابات پارلمان مصر را که طی آن اسلام گرایان موفق به کسب اکثریتکرسیها شدند، غیرقانونی دانسته و پارلمان را منحل کرد. این دادگاه در آن زمان دلایل این اقدام را تناقض قانون انتخابات با قانون اساسی مصر خواند؛ زیرا در آن به نمایندگان احزاب اجازه داده شده بود تا به عنوان نامزدهای مستقل برای ورود به پارلمان در انتخابات شرکت کنند. بر اساس قانون مصر دو سوم از کرسیهای مجلس در اختیار احزاب قرار میگیرد و بقیه کرسیها نیز باید میان کاندیداهای مستقل به رقابت گذاشته شود.

            با این حال، مرسی دو روز پیش و تنها اندکی پس از انتخاب شدنش به عنوان رئیس جمهور مصر، طی فرمانی دستور داد پارلمان تا زمان برگزاری انتخابات جدید، فعالیت خود را از سر بگیرد. علاوه بر این، او خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام مجلس، دو ماه پس از اجرای همه پرسی قانون اساسی جدید شد.

            این فرمان، شورای نظامی و دادگاه قانون اساسی را به تکاپو واداشت؛ به طوری که این دادگاه روز گذشته طی جلسه ای اضطراری، به بررسی وضعیت پیش آمده در اثر فرمان مرسی پرداخت و در نهایت اعلام کرد فرمان مرسی غیرقانونی است. این دادگاه همچنین رأی انحلال پارلمان را قطعی و لازم الاجرا دانست.

            با این وجود، روزنامه «واشنگتن پست» امروز به نقل از نمایندگان پارلمان مصر نوشت، به رغم حکم دادگاه قانون اساسی، جلسه پارلمان مصر امروز ظهر به وقت محلی آغاز خواهد شد. برخی روزنامه های مصری نیز دقایقی پیش از آغاز نشست پارلمان، پس از ۲۵ روز عدم فعالیت آن خبر داده اند.

            مجموع این تحولات، بار دیگر مصر را با بن بستی سیاسی مواجه خواهد کرد؛ زیرا نشان دهنده تقابلی جدی میان شورای نظامی از یک طرف و رئیس جمهور و پارلمان اسلام گرا از طرف دیگر است. در حقیقت، به باور بسیاری از تحلیلگران، فرمان مرسی با هدف مبارزه با اختیارات بیش از شورای نظامی و دخالت این شورا در امر قانونگذاری صورت گرفته است.

            در این شرایط و در حالی که شورای نظامی نیز به تبع حکم دادگاه قانون اساسی، طی بیانیه ای هشدار آمیز، مخالفت خود را با برگزاری مجدد جلسات پارلمان اعلام کرده بود، واکنش های بعدی هر یک از طرفین، می تواند فضا را به سمت تقابل بیشتر و یا حل و فصل موضوعات سوق دهد.

            لازم به ذکر است چهره های میانه رو، به ویژه محمد البرادعی، از پارلمان، رئیس جمهور و شورای نظامی خواسته اند از طریق مذاکره با یکدیگر، به بحران سیاسی در این کشور خاتمه دهند.

            نظر

            • مخبرالدوله
              عضو فعال
              • May 2012
              • 5228

              #10656
              در اصل توسط پرریسک پست شده است View Post
              اوج گیری تقابل یاران مرسی و شورای نظامی مصر
              سه شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۴۷
              .
              بنده قبلا هم عرض کردم....
              46 درصد مردم مصر به رقیب مرسی که از سمپاتهای مبارک و امریکا بود و میباشد رای دادن...

              مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

              نظر

              • وفا2222
                عضو عادی
                • Jan 2011
                • 98

                #10657
                با سلام و احترام

                در پی اعترضها به بازداشت يک روحانی شيعه در عربستان٬ دو تن از معترضين در درگيری با پليس کشته شدند.
                به گزارش خبرگزاری فرانسه٬ هر دوی اين کشته شدگان شيعه بودهاند.
                شيخ نِمر النِمر که از روحانيون سرشناس شيعه در عربستان است٬ روز يکشنبه در اين کشور به اتهام ايجاد ناآرامی دستگير شد.
                بر اساس گزارش خبرگزاری دولتی عربستان٬ مقاومت اين روحانی در هنگام دستگيری موجب شد تا وی از ناحيه پا مجروح شود و بعد از دستگيری به بيمارستان منتقل شود.
                وی ساکن استان الشرقيه عربستان است و در اين استان٬ شهر شيعه نشين القطيف٬ در نزديکی مرز اين کشور با بحرين٬ پايگاه اصلی اين روحانی محسوب میشود. بيشتر

                نظر

                • وفا2222
                  عضو عادی
                  • Jan 2011
                  • 98

                  #10658
                  با سلام واحترام


                  سه شورشی کرد و يک سرباز ارتش ترکيه کشته شدهاند
                  به گفته تلويزيون دولتی ترکيه٬ روز جمعه٬ سه شبهنظامی کرد و يک سرباز ترک در يک درگيری در نزديکی مرز اين کشور با ايران٬ کشته شدهاند.
                  تلويزيون تی آر تی٬ روز دوشنبه گزارش داد که اين درگيری در کوههای استان آغری رخ داده است.
                  اين درگيری در پی آن رخ داد که شبهنظاميان کرد٬ دهها خودرو را در جادهای در شرق استان آغری به آتش کشيدند و جاده را بستند.
                  به نوشته خبرگزاری آسوشيتدپرس٬ اخيرا حملات شورشيان کرد که خواهان خودمختاری در استانهای کردنشين شرق ترکيه هستند٬ افزايش يافته است. بيشتر

                  نظر

                  • کیان
                    کاربر فعال
                    • May 2012
                    • 634

                    #10659
                    ایران قطعات هواپیما را ۳۰ درصد گرانتر میخرد

                    Posted: 09 Jul 2012 02:49 AM PDT

                    مدیر عامل هواپیمای جمهوری اسلامی میگوید ایران بخشی از قطعات هواپیما را ۳۰ درصد گرانتر از قیمت واقعی تهیه میکند.



                    فرهاد پرورش این مطلب را در گفت و گو با ایلنا بیان کرده و افزوده است که با تصویب چهارمین دور از تحریمهای شورای امنیت علیه ایران، فرآیند کاری هواپیمایی ایران سختتر شده است.

                    به گفته این مقام دولتی، تحت تأثیر این تحریمها، علاوه بر مشکل تأمین سوخت هواپیما، شرکتهای خارجی نیز از تعمیر هواپیماهای ایرانی منع شدهاند.

                    مدیرعامل هواپیمای جمهوری اسلامی میگوید در دو سال اخیر مشکل عمده، تأمین سوخت هواپیما بوده است. وی با تأکید بر این که در حال حاضر در ۱۲ نقطه اروپایی به ایران سوخت داده نمیشود، گفت: این خودداری از تحویل سوخت در حالی صورت میگیرد که به گفته وی، ارائه نشدن سوخت به شرکتهای هواپیمایی در قطعنامه شورای امنیت ذکر نشده است.
                    علت بروز مشکلات نادانی افراد نیست، بلکه بیشتر دانسته هایی هست که حقیقت ندارند!

                    نظر

                    • کیان
                      کاربر فعال
                      • May 2012
                      • 634

                      #10660
                      روزنامه "وطن امروز" نوشت:

                      چندی قبل مردی در میدان انقلاب به قتل می رسد و در این میان دو نفر به عنوان مظنون دستگیر می شوند هر دوی آنها معتقداند که در نزاع شرکت داشته اما قتلی مرتکب نشدند اکنون بعد از گذشت ۲ سال و به دلیل مشخص نبودن قاتل ، قاضی شعبه 1156 دادگاه بعثت به قرعهکشیای عجیب دست زد و برای شناسایی قاتل اصلی نام هر دو مظنون را روی 2 کاغذ جداگانه نوشت و در حضور وکیل خانواده مقتول، به قرعهکشی دست زد تا مشخص شود چه کسی باید مجازات شود.

                      از این به بعد قرار است در پرونده های اختلاس "پالام پولوم پیلیش"، در پرونده های سیاسی "سنگ کاغذ قیچی" و در پرونده های ناموسی "آن مان نواران" و در پرونده های مربوط به مواد مخدر "لی لی حوضک" مجرمین را تعیین کرده و به دست عدالت بسپرد!!!
                      روش دیگری هم هست که قایم باشک نام داره . مظنونین قایم میشن ، اولیاء دم چشم میگذارند هز مظنونی که اولین نفر پیدا شد همون قاتله

                      .
                      علت بروز مشکلات نادانی افراد نیست، بلکه بیشتر دانسته هایی هست که حقیقت ندارند!

                      نظر

                      • alirezasa
                        عضو فعال
                        • Jun 2012
                        • 508

                        #10661
                        اعدام سه شیعه دیگر با شمشیر در عربستان سعودی
                        نیروهای حکومتی سعودی مدعی شدند که این سه جوان شیعه به یک محل تجاری حمله کرده بودند، اما خبرنگار ما در این باره می گوید: آنان حتی به این سه جوان اجازه تماس گرفتن با وکیل مدافع خود برای دفاع از آنان را ندادند و پس از محاکمه آنان، فورا آنها را اعدام کردند.

                        نظر

                        • کیان
                          کاربر فعال
                          • May 2012
                          • 634

                          #10662
                          دست هر چی شیطونه از پشت بستیم


                          یک نماینده دموکرات عضو مجلس نمایندگان آمریکا ازکشور جزیره ای " توالو " در اقیانوس آرام خواست تا اجازه ندهد ایران با نصب پرچم این کشور روی نفت کش های خود از تحریم های بین المللی بگریزد.

                          به گزارش عصر ایران " هوارد برمن " نماینده دموکرات عضو کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا با ارسال نامه ای به " ویلی تلاوی " نخست وزیر توالو نوشت :" این کار ( نصب پرچم توالو روی نفت کش های ایران) به رژیم ایران کمک می کند تا از تحریم های اتحادیه اروپا و آمریکا فرار کند و برای برنامه هسته ای و حمایت خود از تروریسم منابع مالی بیشتری کسب کند!"

                          برمن در ادامه با تهدید کشور توالو به اینکه همکاری این کشور در نصب پرچم هایش روی نفت کش های ایران می تواند عواقبی چون تحریم در پی داشته باشد از نخست وزیر توالو خواست تا از پذیرفتن کشتی های شرکت ملی نفتکش ایران پرهیز کند.

                          برمن در ادامه تهدید کرده است در صورت متوقف نشدن همکاری های توالو با نفت کش های ایرانی ، روابط این کشور با آمریکا در معرض خطر خواهد بود.

                          گفتنی است هوارد برمن در همکاری با سناتور دموکرات رابرت منندز در حال ارایه یک طرح جدید برای تشدید تحریم های آمریکا علیه فعالیت نفت کش های ایرانی است که قرار است در ماه جاری به کنگره ایالات متحده ارایه شود.

                          برمن پیشتر نیز با ارسال نامه ای به رییس جمهوری تانزانیا از این کشور واقع در شرق آفریقا خواسته ای مشابه را مطرح کرده است.

                          پس از ارسال این نامه ، هفته گذشته دولت تانزانیا اعلام کرد که در این باره تحقیق می کند.

                          هم اکنون حداقل 11 نفتکش از مجموع 39 نفتکش تحت مدیریت شرکت ملی نفتکش ایران پرچم های تووالو و دو نفتکش دیگر هم پرچم تانزانیا را بر شناورهای خود دارند.قرار است از ابتدای ماه آینده میلادی (ژوئیه) تحریم های اتحادیه اروپا علیه واردات نفت خام ایران اجرایی شود.

                          براساس متن منتشر شده در سایت ویکی پدیا، تووالو ، مجمع الجزایری واقع در اقیانوس آرام و پایتخت آن فونافوتی است. این مجمع الجزایر بین دو قاره آمریکا و اقیانوسیه قرار دارد ولی به اقیانوسیه نزدیک تر است.

                          تووالو از نظر مساحت پس از واتیکان، موناکو و ناورو، کوچکترین کشور جهان است.
                          این کشور 26 کیلومتر مربع مساحت و 12 هزار نفر نیز جمعیت دارد.


                          .
                          علت بروز مشکلات نادانی افراد نیست، بلکه بیشتر دانسته هایی هست که حقیقت ندارند!

                          نظر

                          • alirezasa
                            عضو فعال
                            • Jun 2012
                            • 508

                            #10663
                            گزارش بازار سه شنبه 20 تیر 91


                            پرشین تحلیل



                            نیم نگاهی به بازار:



                            امروز نماد 110 سهم با رشد قیمت ، 120 سهم با افت قیمت و 47 سهم بدون تغییر معامله شدند . شاخص کل 28 واحد رشد کرد و به رقم 25307 واحد رسید . پارسان با 17 واحد بیشترین تاثیر را در رشد شاخص داشت پس از آن ومعادن با 7 واحد و پتروشیمی شازند و شخارک هر کدام با 6 واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند .شبندر نیز 11 واحد تاثیر منفی را بر شاخص داشت .گفتنی است ارزش معاملات فرابورس و بورس معادل 56.3 میلیارد تومان بود .



                            بازار امروز را بهتر از روز گذشته آغاز کردیم و بهتر از روز گذشته نیز به پایان رساندیم.حمایت ها از بازار نسبتا مناسب است.باید گزارش عجیب صدرا ،فراموش شود تا بازار روند صعودی خود را همانند هفته ی گذشته بدست آورد.شاخص به نقطه ی حمایتی رسیده است و می تواند روند صعودی خود را ادامه دهد.

                            این روزها روزهای داغ مجامع را نیز پشت سر می گذرانیم که در بیشتر شرکت ها نیز با سودهای تقسیمی خوبی روبرو بوده است و بازگشایی های بعد از مجامع نیز با رشد قیمت خوبی همراه هستند.گزارش های سه ماهه ی مناسبی به بازار رسیده اند و در حال رسیدن هستند که می تواند تاثیر مثبتی بر بازار داشته باشد.

                            از مسائل سیاسی نیز خبر می رسد که مذاکرات فنی و کارشناسی ایران و اتحادیه اروپا روز ۲۴ جولای (سوم مرداد) در استانبول پیگیری خواهد شد .

                            دلار هم دوباره به بالای 1900 تومان رسیده است و اگر در قیمت های 1900 تومان و بالا تثبیت شود باید گزارش های خوب برخی شرکت های صادرات محور را نیز شاهد باشیم.





                            در بازار چه خبر بود؟



                            شبندر که در آغاز معاملات امروز با صف فروش نیز روبرو شده بود ،برای تعدیل سود بسته شد.شنیده می شود تعدیل شرکت منفی می باشد و شرکت زیان 36 تومانی هر سهم سال 90 خود را بازهم افزایش داده است.باید منتظر ماند و دید آیا این شایعه درست است یا خیر؟البته از فشار فروش ابتدای معاملات سهم می توان تا حدودی به نوع تعدیل شرکت پی برد!

                            از پالایش نفت اصفهان نیز خبر میرسد که شرکت سود بالای 250 تومان را روانه ی بورس کرده است.شپنایی که سود زیر 100 تومان دارد.

                            در گروه پتروشیمی نماد کرمانشاه که بارها از پوشش سه ماهه ی خوب شرکت صحبت کرده بودیم بسته شد. شرکت در سه ماهه ی ابتدای سال 534 ریال سود محقق کرده است که در بسیار مناسب می باشد.شرکت سود سال 91 خود را در اولین پیش بینی 666 ریال اعلام کرده بود که حالا تعدیل خوبی خواهد داشت.در این دوره ابتدای سال شرکت اوره را 538 تومان و آمونیاک را 476 تومان در هر کیلو در نظر گرفته است

                            پتروشیمی آبادان پس تقسیم سود 400 ریالی در مجمع اخیر با رشد قیمتی بیش از 12 درصد روبرو شد و به قیمت های 505 تومان رسید.تعدیل مثبت اخیر شرکت دلیل این رشد قیمتی بوده است

                            پارسان با توجه به تعدیلاتی که پتروشیمی ها یکی پس از دیگری میدهند امروز با صف خرید روبرو شد و به 645 تومان رسید.

                            شاراک نیز که سود خود را به بیش از 130 تومان رسانده است امروز با حجم معاملات مناسب قیمت های 670 تومان را نیز پشت سر گذاشت.

                            شخارک بعد از تقسیم سود 520 تومانی باز شد و به قیمت های 1555 تومان نیز رسید.تنها مشکل شخارک در حال حاضر مشکل فروش متانول می باشد.

                            شیران همچنان میتازد و واتی را نیز به دنبال آن.شیرانی که جای رشد را همچنان در بلند مدت دارد.باید منتظر پوشش مناسب این شرکت نیز در سه ماهه باشیم.

                            اصفهان نیز امروز با صف خرید روبرو شد.شرکتی که اگر مشکل خوراک نداشت می توانست یکی از بهترین شرکت های پتروشیمی باشد هر چند که در حال حاضر نیز از خیلی از شرکت های این گروه بهتر است.



                            گروه قندی با بازگشایی قشیر و قنیشا همراه شد. قشیر بعد از تقسیم سود 400 ریالی با بیش از 8 درصد افزایش قیمت در قیمت های 400 تومان به گردونه معاملات بازگشت

                            لیدر قندی ها ( قنیشا) نیز با رشدی 6 درصدی و قیمت 1190 تومان به بازار برگشت. قند نیشابور در گزارش 9 ماهه سود هر سهم سال مالی منتهی به 31/06/91 خود را از 44 تومان به 53 تومان افزایش داده است.شرکت در 9 ماهه نیز 41 تومان از این سود را پوشش داده است ( 77 درصد )



                            در گروه معدنی و فلزی ،ومعادن که روزهای پر تعدیلی را سپری می کند با قیمت های 340 تومان به بازار بازگشت. ومعادن سود هر سهم سال جاری خود را از 40 تومان به 487 ریال افزایش داده است. این تعدیل ناشي از فروش سرمايه گذاري بدليل تغيير در پيش بيني و تصميم به فروش تعداد سرمايه گذاري ها در سال مالي 91 نسبت به سال مالي 90 مي باشد.



                            کمنگنر با توجه به تصمیم هیئت مدیره برای افزایش سرمایه با صف خرید روبرو شد. شرکت قصد دارد پس از انتقال اندوخته طرح و توسعه به مبلغ 22،699 میلیون ریال به سود انباشته،افزاریش سرمایه از مبلغ 25.3 میلیون سهم به 101.2 میلیون سهم از محل سود انباشته را اجرایی کند

                            فولاد مبارکه امروز معاملات7.2 میلیونی را بین قیمت های 140 تا 145 تومان ثبت کرد.فولاد مبارکه به تازگی قرارداد بهره برداری و استحصال سنگ آهن از معادن سنگان استان خراسان شمالی را به همراه سرمایه گذاری گروه توسعه ملی با ایمیدرو به امضاء رسانده است

                            فولای نیز در مجمع خود 25 تومان به ازای هر سهم تقسیم کرد.



                            گروه بیمه ای با صف خرید سنگین بیمه ملت همراه شد.دیروز در مورد قیمت های عرضه شده صحبت کردیم و احتمال میدهیم به حدا قل p/e گروه بیمه ای یعنی 6 برسد و این یعنی قیمت های 150 الی 160 تومان.امروز نیز مابقی سهام عرضه نشده ی روز گذشته عرضه شد. معاون شرکت بورس نیز معامله 4 میلیون سهم بیمه ملت را باطل اعلام کرده بود

                            يمه ملت احتمالا عصر روز چهارشنبه با توقف نماد براي برگزاري مجمع مواجه شود و روز يكشنبه هفته آينده مجمع خود را برگزار کند

                            بیمه ای دیگر نیز در راه ورود به بازار است. بیمه سامان در روز شنبه 24 تیرماه، در بازار اول فرابورس ایران،بازگشایی می شود.



                            در گروه دارویی سه شرکت دارویی دسینا و دسبحا البرز دارو بدون تعدیل سود،گزارش های سه ماهه ی خود را روانه بازار کردند.دسینا توانسته 483 ریال از سود 1918 ریالی خود را پوشش دهد

                            دسبحا گزارش 3 ماهه ضعیفی را منتشر کرده است و از سود 734 ریالی اش زیان 3 ریالی را اعلام کرده است.البرز دارو نیز 176 ریال را در سه ماهه از سود 119 تومانی اش اعلام کرده است.عدم افزایش نرخ محصولات و موضوع تحریم ها عمده مشکلات گروه دارویی میباشد.



                            گروه خودرویی امروز نیز به روند منفی خود ادامه دادند.آمار تولید و فروش خودرویی ها در سه ماهه ی ابتدای سال گویای اوضاع این گروه است

                            در گروه ايران خودرو طي سه ماهه اول امسال 104،943 دستگاه سواري توليد شد كه افت 1/30 درصدي را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان ميدهد . همچنين در اين مدت 55،070دستگاه خودروي سواري توسط سايپا توليد شد كه نشان دهنده كاهش 3/46 درصدي توليدات اين شركت نسبت به بهار 90 است .

                            توليد 15،701 دستگاه انواع پژو 206 توسط ايران خودرو طي بهار امسال با افت 28/63 درصدي و كاهش 74 درصدي در خردادماه همراه شده است. طبق آمار وزارت صنعت، در بهار امسال تنها 81 دستگاه رانا در ايران خودرو توليد شده است كه بايد ديد برنامه اين شركت براي ادامه توليد رانا و پاسخ گويي به پيش فروشهاي انجام شده براي آن چيست .
                            همچنين در سه ماهه اول امسال كل توليدات پارس خودرو با افت 34 درصدي به 48،155 دستگاه رسيد و افت توليدات اين شركت در خرداد ماه 4/51 درصد گزارش شده است



                            در سایر نمادها:



                            همراه اول در سه ماهه ابتدای سال جاری از سود 918 تومانی اش 225 تومان ( معادل 24 درصد ) را محقق کرده است

                            لکما نیز زیان هر سهم خود را در سال مالی 90 نسبت به سال مالی 89 کاهش داده و به مبلغ 2901 ریال برای هر سهم رسانده است.صابر فیضی مدیر عامل قبلی شرکت مخابرات از نیمه دوم سال 89 تاکنون ریاست هیأت مدیره "لکما" را بر عهده داشته است.

                            مجوز افزایش سرمایه ی 300 میلیارد تومانی بانک سینا صادر شده است.این افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها ( 200 میلیارد تومان ) و مطالبات حال شده و آورده نقدی ( 100 میلیارد تومان ) و در جهت توسعه فعالیت بانک و اصلاح ساختار مالی می باشد

                            حمل و نقل توکا سود هر سهم سال جاری خود را در اصلاحیه ای با تعدیل مثبت 32 درصد ی روبرو کرده و از 84 تومان به 1108 ریال رسانده است.افزایش درآمد ارائه خدمات و همچنین افزایش در آمد حاصل از سرمایه گذاری ها علت تعدیل خوب شرکت بود ه است.برای سه ماهه انتظار پوشش خوبی را از وسینا داریم



                            بانک سرمایه که در تاریخ 31/02/90 سود هر سهم سال 90 خود را با سرمایه 400 میلیاردی 234 ریال اعلام کرده بود در گزارش عملکرد واقعی مبلغ 3 تومان را اعلام کرده است. شرکت در حالی مجمع خود را روز 29 تیر ماه برگزار می کند که اعلام کرده است که:با توجه به شرايط رقابتي تنگاتنگ موجود در بين بانكهاي كشور نياز به افزايش توان رقابتي كاملا محسوس مي باشد لذا جهت تقويت بنيه مالي پيشنهاد ميگردد كه توزيع سود صورت نپذيرد.اما شرکت سود سال جاری خود را نیز در اولین پیش بینی 132 ریال اعلام کرده است



                            شرکت سرمایه گذاری البرز، در 3 ماهه 3 درصد از سود 50 تومانی خود را پوشش داده است

                            اما امروز نماد شرکت های پتروشیمی اصفهان ، آبسال ، معادن منگنز ایران ، جوش و اکسیژن ایران ، فیروزا ، شهد ایران ، لیزینگ ایران ، حفاری شمال ، گروه بهمن و بیمه البرز جهت برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه بسته شدند

                            نظر

                            • کیان
                              کاربر فعال
                              • May 2012
                              • 634

                              #10664
                              شکایت از مستاجر



                              خراسان: وقتي به همراه قلم از اتاق قاضي بيرون آمديم بغض هردويمان ترکيد طوري که گويي در عالم ديگري زندگي مي کنيم و کلمه اي به نام «فقر» را هرگز نشنيده ايم. خون آبي قلم در تنها رگ وجودش به جوش آمده بود. زير سايه درختي نشستيم و هر کدام سعي مي کرديم ديگري را دلداري بدهيم اما واقعيت ماجرا تلخ تر از آن بود که اشک هاي من و قلم بتواند مرهمي بر «دل هاي زخم خورده از فقر» باشد.

                              قلم ديگر ناي نوشتن نداشت. او در حالي که به کاغذ سپيد خيره شده بود پرسيد آقاي خبرنگار! به راستي اگر تو جاي قاضي بودي چگونه حکم مي دادي؟ مانده بودم چه بگويم مي دانستم چه غوغايي در دل قلم برپاست! احساسش را با تمام وجودم درک مي کردم اما من هم پاسخي براي سوال او نداشتم. ماجراي اين واقعيت تلخ از آن جا آغاز شد که مردي با تسليم شکوائيه اي به قاضي شوراي حل اختلاف گفت: چندي قبل خانه محقر و مخروبه اي را در چند کيلومتري حاشيه يکي از شهرک هاي مشهد خريدم اما چون وضعيت مالي مناسبي نداشتم اتاقي را که گوشه حياط بود اجاره دادم. مدتي از اجاره منزل نگذشته بود که احساس مي کردم فرزندان خردسالم دچار افسردگي شده اند.

                              وقتي از سرکار به خانه مي آمدم آن ها از من طلب «کباب» مي کردند من که توان خريد «گوشت» را نداشتم هر بار با بهانه اي آن ها را دست به سر مي کردم تا اين که متوجه شدم هر چند روز يک بار از اتاقي که به اجاره واگذار کرده ام «بوي کباب» مي آيد و همين موضوع باعث شده تا فرزندانم از من تقاضاي کباب بکنند! شاکي اين پرونده ادامه داد: ديگر طاقتم طاق شده بود هرچه سعي کردم براي فرزندانم کباب تهيه کنم نشد اين در حالي بود که بوي کباب هاي مستاجرم مرا آزار مي داد به همين دليل از محضر دادگاه مي خواهم راي به تخليه محل اجاره بدهد تا بيش از اين خانواده ام در عذاب نباشند.

                              قاضي باتجربه شوراي حل اختلاف که سال هاست به امر قضاوت اشتغال دارد، هنگامي که اين ماجرا را تعريف مي کرد اشک در چشمانش حلقه زد او گفت: پس از اعلام شکايت صاحبخانه، مستاجر او را احضار کردم و شکايت صاحبخانه را برايش خواندم. مستاجر که با شنيدن اين جملات بغض کرده بود گفت: آقاي قاضي! کاملا احساس صاحبخانه را درک مي کنم و مي دانم او در اين مدت چه کشيده است اما من فکر نمي کردم که فرزندان او چنين تقاضايي را از پدرشان داشته باشند. او ادامه داد: چندي قبل وقتي به همراه خانواده ام از مقابل يک کباب فروشي عبور مي کرديم فرزندانم از من تقاضاي خريد کباب کردند اما چون پولي براي خريد نداشتم به آن ها قول دادم که برايشان کباب درست مي کنم.

                              اين قول باعث شد تا آن ها هر روز که از سر کار برمي گردم شادي کنان خود را در آغوشم بيفکنند به اين اميد که من برايشان کباب درست کنم. اما من توان خريد گوشت را نداشتم تا اين که روزي فکري به ذهنم رسيد يک روز که کنار مغازه مرغ فروشي ايستاده بودم مردي چند عدد مرغ خريد و از فروشنده خواست تا مرغ ها را خرد کرده و پوست آن ها را نيز جدا کند.

                              به همين دليل به همان مرغ فروشي رفتم و به او گفتم اگر کسي پوست مرغ هايش را نخواست آن ها را به من بدهد. روز بعد از همان مرغ فروشي مقداري پوست مرغ پرچربي گرفتم و آن ها را به سيخ کشيدم. فرزندانم با لذت وصف ناشدني آن ها را مي خوردند و من از ديدن اين صحنه لذت مي بردم. من براي شاد کردن فرزندانم تصميم گرفتم هر چند روز يک بار از اين کباب ها به آن ها بدهم اما نمي دانستم که ممکن است اين کار من موجب آزار صاحبخانه ام شود. قاضي شوراي حل اختلاف در حالي که بغض گلويش را مي فشرد ادامه داد: وقتي مستاجر اين جملات را بر زبان مي راند صاحبخانه هم به آرامي اشک مي ريخت تا اين که ناگهان از جايش بلند شد و در حالي که مستاجرش را به آغوش مي کشيد گفت: ديگر نگو! شرمنده ام من از شکايتم گذشتم! ديگر توان شنيدن ماجراي اين پرونده را نداشتيم. اين بود که به همراه قلم از اتاق قاضي بيرون آمديم و قضاوت را به عهده شما خوانندگان خوب خراسان مي گذاريم. به راستي اگر شما جاي قاضي بوديد چه کسي را محکوم مي کرديد؟


                              علت بروز مشکلات نادانی افراد نیست، بلکه بیشتر دانسته هایی هست که حقیقت ندارند!

                              نظر

                              • alirezasa
                                عضو فعال
                                • Jun 2012
                                • 508

                                #10665
                                كميته ويژه مبارزه با گراني در مجلس تشكيل شد

                                عضو كميسيون برنامه و بودجه از تشكيل كميته ويژه گراني در مجلس خبر داد.
                                جعفر قادري در گفت وگو با مهر افزود: اعضاي اين كميته هفته آينده براي بررسي وضعيت اقتصادي با مسئولان دولتي جلسه مشترك برگزار مي كنند.
                                وي اظهار داشت: هفته گذشته كميته اي در مجلس براي بررسي موضوعات اقتصادي كشور مخصوصا گراني ها و اثرات تحريم ها تشكيل شد و مقرر شد اين كميته با حضور مسئولاني از دولت وضعيت اقتصادي كشور را بررسي كرده و راهكارهايي براي حل مشكلات موجود انديشيده شود.
                                قادري گفت: روساي كميسيون هاي اقتصادي مجلس و نمايندگان مرتبط با موضوعات اقتصادي تشكيل دهنده اين كميته مجلس هستند.
                                به گفته قادري جلسه مشترك مجلس و دولت براي بررسي گراني و تحريم احتمالا هفته آينده تشكيل خواهد شد.
                                علي علي لو عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس نيز از تجزيه و تحليل نظام توزيع و مصرف از سوي كميته مشترك مجلس و دولت خبر داد.
                                وي در گفت وگو با ايسنا گفت: كميته اي متشكل از وزارتخانه هاي اقتصاد، صنعت، معدن و تجارت، جهاد كشاورزي و كميسيون هاي اقتصادي، صنايع و معادن، كشاورزي و ساير دستگاه هاي اجرايي و نظارت در حال تجزيه و تحليل داده ها و شناسايي عوامل موثر بر نابساماني هاي نظام توزيع و مصرف هستند.
                                نماينده مردم شبستر ابراز اميدواري كرد مجموعه اقدامات اين كميته تا قبل از ماه مبارك رمضان به بار نشيند و مردم ماه رمضان كم تورمي را تجربه كنند.
                                عبدالكريم رجبي عضو كميسيون اقتصادي نيز از تهيه طرح اين كميسيون براي مقابله با گراني ها و تحويل آن به دولت خبر داد و گفت: اين طرح بايد در جلسه مشترك بين دولت و مجلس مورد مشورت قرار گيرد و بعد در مورد آن تصميم گيري شود.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X