اخبار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • برزیل
    Banned
    • Jul 2025
    • 415

    #11761
    این حرکت احمدی نژاد یعنی چه؟!
    عصرایران - آخر هفته گذشته ، تهران میزبان اجلاس مشورتی سوریه بود که در آن نمایندگانی از 30 کشور جهان و نماینده سازمان ملل شرکت کرده بودند.
    یکی از برنامه های این نشست ، دیدار شرکت کنندگان با رئیس جمهور کشور میزبان بود که انجام هم شد و محمود احمدی نژاد ، برای آنان سخن گفت.
    نکته جالب توجه و تأمل برانگیز این که احمدی نژاد در این نشست ، درباره همه چیز صحبت کرد جز مساله سوریه و این در حالی است که تنها موضوع نشست ، بررسی اوضاع سوریه بود و لاغیر!

    احمدی نژاد در این نشست درباره معادن افغانستان ، ثروت آمریکای لاتین و آفریقا ، فلسفه خلقت بشر و این که برای زندگی در شرایط کنونی آفریده نشده است ، انتقاد از حکومت عده قلیلی بر مراکز اصلی دنیا ، وجود سه میلیارد فقیر در جهان ، لزوم مدیریت مشارکتی برای اداره جهان ، اشاره به این که در آمریکا همه مبادلات و مکالمات شنود می شود و مردم در فشارند ، بدهی خارجی آمریکا ، نارضایتی مردم اروپا ، اوضاع نامناسب عراقی ها و ... سخن گفت ولی حتی یک کلمه هم درباره موضوع جلسه حرف نزد!



    این "بی حرفی" احمدی نژاد در اجلاس دوستان سوریه در تهران در حالی است او قصد دارد چند روز بعد به دعوت ملک عبدالله ، برای شرکت در اجلاس عربستان که با موضوع سوریه برگزار می شود ، راهی مکه شود.
    حال سوال این است که اگر احمدی نژاد حرفی برای گفتن و طرحی درباره سوریه دارد ، چرا آن را در اجلاس تهران مطرح نمی کند و اساساً چرا در این نشست ، حتی یک کلمه هم درباره سوریه سخن نمی گوید ولی در همان حال ، با قبول دعوت ملک عبدالله ، وزن سیاسی اجلاس سعودی ها را بالاتر می برد.
    جالب اینجاست که احمدی نژاد در حالی به عنوان رئیس جمهور ایران ، دعوت سعودی ها برای اجلاس سوریه را پذیرفته و راهی عربستان می شود که در اجلاس تهران ، حتی سفیر عربستان هم شرکت نکرد!

    به هر روی ، این که کشوری مانند ایران -که یکی از طرف های بازی در سوریه است- اجلاسی با موضوع سوریه برگزار و نمایندگان 30 کشور و سازمان ملل را دور هم جمع کند ولی رئیس جمهور آن کشور ، از همه چیز سخن بگوید ولی حتی در حد یک "واو" درباره موضوعی که به خاطرش هزینه کرده اند و اجلاس تشکیل داده اند نگوید ، از جمله شگفتی هایی است که فقط در بساط احمدی نژاد پیدا می شود.

    این مساله ، هر چند برای مردم عادی ، مهم نیست ، اما برای سیاستمداران و دیپلمات هایی که حتی از پلک زدن ها و نوع پوشش و ادبیات افراد هم معانی دیپلماتیک استخراج می کنند ، "مساله نکته دار"ی است و این شائبه را تقویت می کند که در ایران ، نسبت به مساله سوریه جمع بندی وجود ندارد.:-?:d

    نظر

    • azad1
      عضو فعال
      • Jan 2012
      • 310

      #11762
      بحران سوریه و طرح خاورمیانه بزرگ
      هدف تضعیف ایران است

      دکتر نقیب زاده، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران و تحلیلگر مسائل بین المللی در گفتگو با دیپلماسی ایرانی به بحران سوریه و تاثیر آن در آینده منطقه می پردازد و معتقد است همه این برنامه ها برای تضعیف ایران است که هدف نهایی طرح خاورمیانه بزرگ است. هدف بعدی پس از بشار اسد، حزب الله است و بعد وقت کافی برای فیصله با ایران وجود دارد.

      دیپلماسی ایرانی: انفجار در ساختمان امنیت ملی سوریه نقطه عطفی در تحولات 17 ماه گذشته سوریه محسوب شده و در دو هفته گذشته تحولات در این کشور بسیار سریع تر از گذشته رقم خورده است. فرار مقامات سیاسی و نظامی از این کشور افزایش یافته است و حلب و دمشق دو شهر مهم سوریه کانون درگیری های مخالفین و ارتش سوریه بوده است.آیا بحران سوریه می رود تا معادلات جدید قدرت را بر منطقه تحمیل کند؟ نقش ایران در این میانه چیست؟ اینها سوالاتی است که با دکتر احمد نقیب زاده استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در میان گذاشته ایم که در زیر می خوانید:

      در هفته های گذشته شاهد بالا گرفتن بحران در سوریه بوده ایم. به نظر شما تا چه اندازه این کشور به زمین بازی قدرت های بین المللی برای کشمکش قدرت و توازن قوا تبدیل شده است؟

      به میزان 50%. زیرا در اغلب کشورهای جهان سوم نارضایتی مردم با اهداف و مطامع قدرتهای همسایه و دوردست گره می خورد. اگر بازی دیگران و نقشه خاورمیانه بزرگ در کار نبود سوریه اعتراضات را به آسانی خفه می کرد. با این وجود باید توجه داشت که در دنیای امروز یکی از بهترین راههای مشروعیت زدایی از رژیم های سیاسی ایجاد رودررویی با مردم است. به محض آنکه شمار کشته شدگان از مرز صد نفر بگذرد، شمارش معکوس برای مشروعیت زدایی شروع می شود. این همان روشی است که در سوریه به کار گرفته شده و دارد عمل می کند. وقتی نزول مشروعیت به درجه خاصی رسید، دیگر هر عملی علیه آن رژیم مشروعیت خواهد داشت. درحال حاضر مشخص شده حکومت بشار اسد آن استحکامی را که پیش از این تصور می شد ندارد. بنابراین سقوط بشار اسد سیر حوادث را شتاب بخشیده و غرب را برای چینش "خاورمیانه بزرگ" آماده می کند.

      به نظر شما ایستادگی روسیه در موضوع سوریه و وتوی قطعنامه های شورای امنیت می تواند نمایانگر دوران جدیدی از روابط روسیه و غرب و توازن قوای بین المللی باشد؟

      دوران جدیدی، نه ولی اوج رقابتهای روسیه و غرب است. زیرا سلطه غرب بر سوریه و ایران، آخرین و تعیین کننده ترین مرحله رقابتهایی است که از اواسط دهه 1990 آغاز شده بود. خاورمیانه منطقه مرکزی وحیاتی یا مرکز ثقل (heartland) جهان است و هرکه بر هارتلند مسلط باشد بر جهان مسلط می شود. (از فرمایشات هیتلر و نظریه مکیندر). بنابراین برد و باخت قدرتها در این منطقه رقم می خورد. ولی از پیش معلوم است که اقدامات روسیه فقط مسیر را طولانی تر و تعداد کشته ها را بیشتر می کند. غرب و مهره های منطقه ای آن مانند عربستان، قطر و ترکیه، چینش قوا را به نفع غرب رغم زده است و در پایان غائله هم شکی نیست که چه وضعیتی پیش می آید.

      با توجه به اتفاقات روزهای اخیر و قعطنامه مجمع عمومی تا چه اندازه امکان دارد که بحران سوریه به مداخله ای از سوی غرب در این کشور بینجامد؟ در صورت وقوع این مسئله واکنش روسیه و چین چه خواهد بود؟

      غرب عاقل تر از این است که خود وارد جنگ شود مگر با پشتوانه قطعنامه های سازمان ملل. زمانی که غرب وارد می شود مطمئن باشید روسیه وچین از پیش فلج شده اند. هیچ گاه چین بخاطر سوریه با آمریکا درگیر نمی شود و روسیه هم جرئت این کار را نخواهد داشت.



      از اینها که بگذریم احتیاجی به حضور آمریکا نخواهد بود برای اینکه برنامه ها را طوری ترتیب داده اند که سوریه از درون از هم می پاشد. وزیرها و وکیل ها پا به فرار می گذارند و دوستان خارجی جز ایران که به امدادهای غیبی پشتگرم است یکی پس از دیگری از آن روی برمی گردانند.



      بسیاری تجزیه سوریه را به عنوان آغاز فروپاشی جغرافیای منطقه ارزیابی می کنند. شما احتمال تجزیه سوریه را تا چه حد جدی می دانید؟

      سوریه تجزیه نمی شود مگر زمانی که یک دولت کرد تشکیل شود.

      تا چه اندازه تحولات سوریه را با ایران مرتبط می دانید؟ آیا تلاش غرب برای تغییر حکومت در سوریه را در راستای کاهش قدرت ایران در منطقه می دانید؟

      همه این برنامه ها برای تضعیف ایران است که هدف نهایی طرح خاورمیانه بزرگ است. سقوط بشار امنیت اسرائیل را تأمین می کند ولو آنکه گروه های تندرو برای چند روزی میدان دار باشند. هدف بعدی پس از بشار اسد، حزب الله است و بعد وقت کافی برای فیصله با ایران وجود دارد

      نظر

      • پرریسک
        عضو فعال
        • Feb 2012
        • 6797

        #11763
        بسته پيشنهادي عربستان درباره سوريه
        منابع عربي اعلام كردند عربستان قصد دارد در اجلاس آتي سران اسلامي پيشنهادي را ارائه كند مبني بر اين كه در صورت كنارهگيري اسد از قدرت حاضر است شرايط خروج امن وي و خانوادهاش را از دمشق فراهم كند.
        ايسنا به نقل از پايگاه خبري ليبانون فايلز نوشت: منابع عربي اعلام كردند كه دولت عربستان قصد دارد در اجلاس سران كشورهاي اسلامي كه قرار است روزهاي سهشنبه و چهارشنبه جاري (14 و 15 ماه اوت برابر با 26 و 27 رمضان) در مكه برگزار شود طرحي را ارائه دهد كه طي آن از بشار اسد، رئيسجمهوري سوريه خواسته شده تا در مقابل تضمين شرايط خروج امن وي و خانوادهاش از دمشق از قدرت كنارهگيري كند.

        در اين طرح كه شبيه به طرح يمن است و تحت عنوان "ابلاغيه مكه" ارائه خواهد شد، به اسد پيشنهاد داده شده به شرط تضمين امنيت وي، خانواده و نيز همه نزديكانش قدرت را واگذار كند.

        اين منابع همچنين اعلام كردند كه عربستان در اين راستا تماسهايي را با كشورهاي عربي و برخي كشورهاي جهان برقرار كرده و همه كشورهاي عربي با اين طرح موافقت كردهاند.

        اين منابع همچنين اعلام كردند كه دولت عربستان به همراه قطر و شماري ديگر از كشورهاي حوزه خليج فارس كمپيني را به راه انداخته تا بتواند كشورهاي جهان را براي اجراي طرح اسلامي مذكور جهت برقراري صلح در سوريه بسيج كند.

        بنا به گفته اين منابع، اين طرح از طريق ورود نيروهاي بينالمللي و يگانهاي اسلامي به سوريه جهت كنترل امنيت و نظارت بر آن و نيز برگزاري انتخابات آزاد براي انتخاب نظام جديد سوريه صورت ميگيرد.

        همچنين برخي از ناظران و تحليلگران معتقدند كه طرح عربستان كه توسط كشورهاي اسلامي جز ايران مورد حمايت قرار گرفته در نهايت راه را براي دخالت نظامي كشورهاي بيگانه و بينالمللي كردن بحران سوريه ميبندد.

        كنفرانس مكه به درخواست پادشاه عربستان و با حضور سران كشورهاي اسلامي در مكه برگزار ميشود.

        نظر

        • amir888
          Banned
          • May 2012
          • 132

          #11764
          درگیری شدید مرزی میان نظامیان سوریه و اردن

          در پی تیراندازی سربازان سوری به سوی هموطنان آواره خود، ارتش اردن به مقابله با نظامیان حامی رژیم اسد پرداخت. از سوی دیگر وزیر خارجه آمریکا برای رایزنی با مقامات ترکیه و رهبران اپوزیسیون سوریه به استانبول سفر میکند.


          در شامگاه جمعه (۱۰ اوت/۲۰ مرداد) میان سربازان سوریه و اردن درگیریهایی نظامی در مرز دو کشور رخ داد. یکی از سخنگویان مخالفان رژیم اسد اعلام کرد که این درگیری مسلحانه در منطقه مرزی "تلشهاب توره" در ۸۰ کیلومتری امان، پایتخت اردن بوقوع پیوسته است.

          این مهمترین درگیری نظامی میان دو کشور از آغاز ناآرامیها در سوریه به شمار میآید. به گفته شاهدان عینی درگیری زمانی آغاز شد که سربازان سوری با ورود به خاک اردن به روی یک گروه ۵۰۰ نفری از آوارگان در حال گریز آتش گشودند.

          پس از گذشت ۱۷ ماه از آغاز اعتراضات و تظاهرات علیه رژیم بشار اسد، موج خشونتها در شهرها و روستاهای سوریه افزایش یافته و شهروندان این کشور برای در امان ماندن به کشورهای همسایه گریخته و همچنان میگریزند.

          در این درگیری واحدهای زرهی نیز شرکت داشتهاند. پیشتر نیز سربازان اردنی برای جلوگیری از آسیب رساندن به آوارگان سوری مجبور به تیراندازی متقابل به ارتش سوریه شده بود، اما این زد و خوردها هیچگاه به شدت روز گذشته نبوده است. نیروهای نظامی رژیم اسد همچنین در مرز ترکیه با تیراندازی به پناهجویان سوری سعی کرده بودند از ورود آنان به خاک ترکیه جلوگیری کنند.

          یک مقام نظامی اردن گفت که در این حمله دو پاسگاه دیدهبانی سوریه نیز منهدم شده است. به سربازان اردنی در این درگیری تلفات جانی وارد نشده است. تبادل آتش میان دو طرف حدود نیم ساعت ادامه داشته است. این مقام اردنی افزود که اغلب پناهجویان زنان و کودکان سوری هستند و کشور اردن وظیفه خود میداند که از آنان حمایت کند.

          شبکه خبری العربیه گزارش میدهد که در جریان تیراندازی سربازان سوری به پناهجویان در حال فرار «یک کودک خردسال مورد اصابت گلوله قرار گرفته و جان باخته است.» هنوز از تلفات احتمالی نیروهای سوریه گزارشهای موثقی نرسیده است.

          کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل شمار آوارگان سوری در اردن را حدود ۱۴۰ هزار تخمین میزند.

          نظر

          • amir888
            Banned
            • May 2012
            • 132

            #11765
            سازمان اطلاعاتی آلمان: رژیم اسد به پایان راه رسیده است

            بر اساس ارزیابی سازمان اطلاعاتی آلمان، رژیم اسد وارد مراحل پایانی خود شده است. به گفته گرهارد شیندلر رئیس این سازمان، مخالفان مسلح با تحمیل جنگ چریکی به ارتش سوریه سبب فرسایش فزاینده آن خواهند شد.


            گرهارد شیندلر، رئیس سرویس اطلاعاتی آلمان (bnd) در گفتوگویی با روزنامه "دی ولت" درباره سرنوشت رژیم بشار اسد تصریح کرد که حکومت سوریه به "پایان راه" رسیده است.

            شیندلر ضمن اشاره به چگونگی کسب اطلاعات از سوریه تاکید کرد که سازمان اطلاعاتی آلمان دارای اطلاعاتی دقیق پیرامون اوضاع این کشور است و این اطلاعات بصورت "تصادفی" یا با "خوششانسی" بدست نیامده است.
            شنیدلر تصریح کرد که سازمان اطلاعاتی آلمان با شروع ناآرامیها در سوریه تصمیم به برنامهریزی برای رصد کردن رخدادها در این کشور گرفت و به همین دلیل هم اکنون آلمان "ارزیابی استوار و قابل اطمینانی" از اوضاع سوریه دارد.

            این مقام امنیتی آلمان افزود: «با اتکا به نشانههای فراوان میتوان گفت که مراحل پایانی رژیم اسد آغاز شده است.»

            اوضاع ارتش سوریه

            گرچه ارتش سوریه در روزهای گذشته با بسیج نیروهای خود و بکارگیری گسترده از سلاحهای سنگین در حلب موفق شد برخی از محلات را از دست مخالفان مسلح خارج کند، اما ارزیابی شنیدلر آینده روشنی را برای ارتش سوریه ترسیم نمیکند.
            رئیس سازمان اطلاعاتی آلمان در اینباره گفت: «زمانی ارتش سوریه حدود ۳۲۰ هزار سرباز داشت، اما در ماههای گذشته تلفات زیادی داشته است. بنا به برآوردها، این تلفات حدود ۵۰ هزار نفر است. این افراد شامل سربازان کشته و مجروح، فراری یا پیوسته به مخالفان میشوند.»

            شنیدلر تصریح کرد که "حدود ۲ تا ۳ هزار نفر از نظامیان" به مخالفان مسلح پیوستهاند. به گفته وی "ریزش" نیروهای نظامی سوریه همچنان ادامه دارد.

            ارزیابی از توان نیروهای مسلح مخالفان

            بر اساس برآورد سازمان اطلاعاتی آلمان مخالفان مسلح دارای تشکیلاتی واحد نیستند و شمار آنان حدود "۲۰ هزار جنگجو" تخمین زده میشود. بدنه اصلی مخالفان مسلح در "ارتش آزاد سوریه" گرد آمده، اما گروههای مسلح دیگری نیز وجود دارند که بطور مستقل به مقاومت مشغولاند.

            شیندلر درباره عدم تناسب عددی میان سربازان رژیم (حدود ۲۷۰ هزار نفر) و جنگجویان مسلح (حدود ۲۰ هزار نفر) گفت: «گروههای مخالف مسلح دقیقاَ به لحاظ کوچکی از قابلیت تحرک بالایی برخوردارند و در نقاط مختلف سوریه دارای پیوندهای محکمی هستند.»

            به گفته این مقام امنیتی آلمان، مخالفان با "ضربات سریع و تلهگذاری" قادرند ضربات مهلکی به ارتش سوریه وارد کنند. اما در مقابل از آنجاییکه مخالفان فاقد ستاد فرماندهی واحد هستند، ارتش سوریه نمیتواند اهداف نظامی مشخصی علیه مخالفان مسلح داشته باشد.

            شیندلر در جمعبست خود از تاکتیک مخالفان رژیم اسد گفت: «نیروهای منظم ارتش سوریه با تعداد زیادی از گروههای مسلح کوچک مواجهاند. برنامهی آنان برای کسب موفقیت، بکارگیری نوعی تاکتیک چریکی است. این تاکتیک سبب فرسایش فزاینده ارتش سوریه خواهد شد.»

            نقش القاعده در بحران سوریه

            شیندلر درباره هشدار برخی سیاستمداران و رسانههای غربی درباره نفوذ فزاینده اعضای القاعده و گروههای اسلامگرای افراطی در صفوف مخالفان رژیم اسد گفت: « اسلامگرایان در جنبش مقاومت سوریه به هیچوجه دست بالا را ندارند، آنها تنها اقلیتی در این جنبش هستند.»




            گرهارد شیندلر، رئیس جدید سازمان اطلاعات آلمان



            شیندلر تصریح کرد که در سوریه گروهی افراطی فعالیت میکند. برای مثال جبهه"النصرة" تا کنون مدعی اجرای ۱۳۰ حمله بوده است. این جبهه از میان سنیها عضوگیری میکند. به گفته شیندلر برخی اعضای این جبهه هم اکنون به کشورهای خارجی همچون عراق رفته و با باسازی ساختارهای خود مجدداَ در سوریه به عملیات دست میزنند.

            بنا به ارزیابی سازمان اطلاعاتی آلمان جبهه "النصرة" به لحاظ ساختاری و روشهای مبارزاتی شباهتهای زیادی با القاعده داشته و احتمالاَ ارتباطاتی نیز بین این دو گروه وجود دارد. ولی این دو گروه از بیان علنی آن در حال حاضر خودداری میکنند، زیرا سبب ضربهزدن به جنبش اعتراضی در سوریه خواهد شد.

            سرویس اطلاعاتی آلمان (bnd) حدود ۶ هزار کارمند دارد که نیمی از آنان در بخش عملیاتی مشغول به کار هستند. بودجه سال گذشته این نهاد امنیتی ۵۰۰ میلیون یورو بوده است که تقریباَ دو برابر بودجه سازمان امنیت داخلی آلمان است.

            نظر

            • azad1
              عضو فعال
              • Jan 2012
              • 310

              #11766
              تهران شرایط دمشق را دوباره بررسی کند

              نظر

              • بابک 52
                ستاره‌دار (27)
                • Mar 2011
                • 17028

                #11767
                آژانس بین المللی انرژی: عراق در تولید نفت از ایران پیشی گرفت


                آژانس بین المللی انرژی که سازمان دیدهبان نفت کشورهای غربی است، اعلام کرده طی ماه گذشته، تولید نفت عراق از مرز سه میلیون بشکه در روز عبور کرده در حالی که تولید نفت ایران، رقیب این کشور، به زیر این میزان سقوط کرده است.روزنامه آمریکایی واشنگتنپست روز جمعه بیستم مرداد نوشت که تولید نفت ایران در ماه جولای، به زیر سه میلیون سقوط کرده و به حدود ۲ میلیون ۹۰۰ هزار بشکه رسیده که در بیست سال گذشته بیسابقه بوده است.

                عراق در حالی از ایران در تولید نفت پیشی گرفته که آمریکا و اتحادیه اروپا از ابتدای ماه ژوئن تحریم شدید نفت علیه ایران را اجرایی کردند تا به گفته خودشان ایران را به شفافسازی اهداف برنامه هستهای خود مجبور کنند.

                تحلیلگران اقتصادی و مدیران صنعت نفت به واشنگتنپست گفته اند که در طول پنج سال گذشته، تولید نفت ایران در پی تحریمها تا حدود یک میلیون بشکه کاهش یافته اما خروجی تولید نفت عراق به افزایشی تا هشتصد هزار بشکه در روز رسیده است.

                عراق با کمک یک میلیارد دلاری دولت آن به بخش نفت و گازش در حال پیشرفت است و شرکتهای بزرگی نظیر رویال داچ شل، بریتیش پترولیوم، اکسون موبیل، توتال فرانسه و لوک اویل روسیه در پروژههای آن سرمایهگذاری کردهاند.

                به نوشته این روزنامه، هدف بلند مدت عراق این است که تا سال ۲۰۱۷ میلادی بتواند روزانه ۱۲ میلیون بشکه در روز نفت تولید کند هر چند که به گفته برخی کارشناسان اقتصادی، چنین هدفی بلندپروازانه است.

                بنا بر اعلام آژانس بینالمللی انرژی، ایران طی سال گذشته میلادی، ۹۵ میلیارد دلار درآمد حاصل از فروش نفتخام داشته و عراق تنها ۷۱ میلیارد؛ طی چهار ماه اول امسال نیز، ایران ۲۲ میلیارد دلار و عراق ۲۴ میلیارد دلار از این راه درآمد کسب کرده است.

                پیش از این خبرگزاری بلومبرگ گزارش داده بود که تحریمهای غرب علیه ایران موجب شده این کشور به عنوان سومین تولیدکننده نفت اوپک، روزانه ۱۳۳ میلیون دلار بابت کاهش صادرات نفت زیان کند.

                براساس این گزارش از ابتدای ژوئیه سال جاری یعنی زمانی که تحریمهای غرب، خرید، حمل، امور مالی و بیمه نفت خام ایران را هدف قرار داد، صادرات نفت خام این کشور به روزانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه یا ۵۲ درصد کاهش یافته است.

                این مقدار کاهش صادرات نفت خام سالانه ۴۸ میلیارد دلار از درآمدهای نفتی دولت محمود احمدی نژاد، معادل ۱۰ درصد از کل تولید ناخالص ملی، کم خواهد کرد.

                بنا بر این گزارش، ایران از ماه مه سال ۲۰۰۰ جایگاه دوم را درمیان تولیدکنندگان اوپک حفظ کرده بود اما پس از تحریمهای غرب علیه نفت این کشور، به مقام سوم سقوط کرد.

                عراق در حالی تولید نفت خود را افزایش داده که پیشتر فاینشنالتایمز گزارش داده بود ایران و عراق ائتلافی را در اوپک تشکیل میدهند که موجب نگرانی برخی کشورهای عضو این سازمان ازجمله عربستان سعودی و بروز اختلاف در این مجموعه خواهد شد.

                اعضای این کارتل نفتی به دلیل تحریمهای گسترده علیه ایران، برسر موضوعاتی مانند قیمت موردقبول نفت، توازن میان عرضه و تقاضا و دبیرکل بعدی اوپک بهشدت اختلاف نظر دارند.

                تولید نفت خام ایران به عنوان عضو مهم اوپک در سال گذشته میلادی روزانه سه میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه اعلام شده بود اما آژانس بینالمللی انرژی کمتر از سه ماه پیش اعلام کرد که صادرات نفت ایران از زمان اعلام تحریمها۴۰ درصد کاهش یافته است.

                به گفته غرب، ایران با دریافت پول حاصل از فروش نفت که کشورهای خریدار به بانک مرکزی واریز کردهاند، برای پیشرفت برنامه هستهای خود استفاده کرده است.

                درآمدهای نفتی ایران در شرایطی پایین آمده که از نوامبر گذشته ارزش پول رایج این کشور دربرابر دلار در بازار یک سوم کاهش یافته و قیمت کالاهای اساسی مانند گوشت، برنج و نان به شدت افزایش یافته است.
                The greater the risk ، The greater the reward

                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                نظر

                • بابک 52
                  ستاره‌دار (27)
                  • Mar 2011
                  • 17028

                  #11768
                  سازمان اطلاعاتی آلمان: رژیم اسد به پایان راه رسیده است


                  بر اساس ارزیابی سازمان اطلاعاتی آلمان، رژیم اسد وارد مراحل پایانی خود شده است. به گفته گرهارد شیندلر رئیس این سازمان، مخالفان مسلح با تحمیل جنگ چریکی به ارتش سوریه سبب فرسایش فزاینده آن خواهند شد.
                  گرهارد شیندلر، رئیس سرویس اطلاعاتی آلمان (bnd) در گفتوگویی با روزنامه "دی ولت" درباره سرنوشت رژیم بشار اسد تصریح کرد که حکومت سوریه به "پایان راه" رسیده است.

                  شیندلر ضمن اشاره به چگونگی کسب اطلاعات از سوریه تاکید کرد که سازمان اطلاعاتی آلمان دارای اطلاعاتی دقیق پیرامون اوضاع این کشور است و این اطلاعات بصورت "تصادفی" یا با "خوششانسی" بدست نیامده است.
                  شنیدلر تصریح کرد که سازمان اطلاعاتی آلمان با شروع ناآرامیها در سوریه تصمیم به برنامهریزی برای رصد کردن رخدادها در این کشور گرفت و به همین دلیل هم اکنون آلمان "ارزیابی استوار و قابل اطمینانی" از اوضاع سوریه دارد.

                  این مقام امنیتی آلمان افزود: «با اتکا به نشانههای فراوان میتوان گفت که مراحل پایانی رژیم اسد آغاز شده است.»

                  اوضاع ارتش سوریه

                  گرچه ارتش سوریه در روزهای گذشته با بسیج نیروهای خود و بکارگیری گسترده از سلاحهای سنگین در حلب موفق شد برخی از محلات را از دست مخالفان مسلح خارج کند، اما ارزیابی شنیدلر آینده روشنی را برای ارتش سوریه ترسیم نمیکند.
                  رئیس سازمان اطلاعاتی آلمان در اینباره گفت: «زمانی ارتش سوریه حدود ۳۲۰ هزار سرباز داشت، اما در ماههای گذشته تلفات زیادی داشته است. بنا به برآوردها، این تلفات حدود ۵۰ هزار نفر است. این افراد شامل سربازان کشته و مجروح، فراری یا پیوسته به مخالفان میشوند.»

                  شنیدلر تصریح کرد که "حدود ۲ تا ۳ هزار نفر از نظامیان" به مخالفان مسلح پیوستهاند. به گفته وی "ریزش" نیروهای نظامی سوریه همچنان ادامه دارد.

                  ارزیابی از توان نیروهای مسلح مخالفان

                  بر اساس برآورد سازمان اطلاعاتی آلمان مخالفان مسلح دارای تشکیلاتی واحد نیستند و شمار آنان حدود "۲۰ هزار جنگجو" تخمین زده میشود. بدنه اصلی مخالفان مسلح در "ارتش آزاد سوریه" گرد آمده، اما گروههای مسلح دیگری نیز وجود دارند که بطور مستقل به مقاومت مشغولاند.

                  شیندلر درباره عدم تناسب عددی میان سربازان رژیم (حدود ۲۷۰ هزار نفر) و جنگجویان مسلح (حدود ۲۰ هزار نفر) گفت: «گروههای مخالف مسلح دقیقاَ به لحاظ کوچکی از قابلیت تحرک بالایی برخوردارند و در نقاط مختلف سوریه دارای پیوندهای محکمی هستند.»

                  به گفته این مقام امنیتی آلمان، مخالفان با "ضربات سریع و تلهگذاری" قادرند ضربات مهلکی به ارتش سوریه وارد کنند. اما در مقابل از آنجاییکه مخالفان فاقد ستاد فرماندهی واحد هستند، ارتش سوریه نمیتواند اهداف نظامی مشخصی علیه مخالفان مسلح داشته باشد.

                  شیندلر در جمعبست خود از تاکتیک مخالفان رژیم اسد گفت: «نیروهای منظم ارتش سوریه با تعداد زیادی از گروههای مسلح کوچک مواجهاند. برنامهی آنان برای کسب موفقیت، بکارگیری نوعی تاکتیک چریکی است. این تاکتیک سبب فرسایش فزاینده ارتش سوریه خواهد شد.»

                  نقش القاعده در بحران سوریه

                  شیندلر درباره هشدار برخی سیاستمداران و رسانههای غربی درباره نفوذ فزاینده اعضای القاعده و گروههای اسلامگرای افراطی در صفوف مخالفان رژیم اسد گفت: « اسلامگرایان در جنبش مقاومت سوریه به هیچوجه دست بالا را ندارند، آنها تنها اقلیتی در این جنبش هستند.»
                  گرهارد شیندلر، رئیس جدید سازمان اطلاعات آلمان


                  شیندلر تصریح کرد که در سوریه گروهی افراطی فعالیت میکند. برای مثال جبهه"النصرة" تا کنون مدعی اجرای ۱۳۰ حمله بوده است. این جبهه از میان سنیها عضوگیری میکند. به گفته شیندلر برخی اعضای این جبهه هم اکنون به کشورهای خارجی همچون عراق رفته و با باسازی ساختارهای خود مجدداَ در سوریه به عملیات دست میزنند.

                  بنا به ارزیابی سازمان اطلاعاتی آلمان جبهه "النصرة" به لحاظ ساختاری و روشهای مبارزاتی شباهتهای زیادی با القاعده داشته و احتمالاَ ارتباطاتی نیز بین این دو گروه وجود دارد. ولی این دو گروه از بیان علنی آن در حال حاضر خودداری میکنند، زیرا سبب ضربهزدن به جنبش اعتراضی در سوریه خواهد شد.

                  سرویس اطلاعاتی آلمان (bnd) حدود ۶ هزار کارمند دارد که نیمی از آنان در بخش عملیاتی مشغول به کار هستند. بودجه سال گذشته این نهاد امنیتی ۵۰۰ میلیون یورو بوده است که تقریباَ دو برابر بودجه سازمان امنیت داخلی آلمان است.
                  The greater the risk ، The greater the reward

                  هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                  نظر

                  • ایرج اکبری
                    عضو فعال
                    • Dec 2011
                    • 10934

                    #11769
                    س كميسيون اقتصادي مجلس پيشنهاد كرد: توزيع كالاها بايد همچون گذشته سهميهبندي شود تا در اين صورت مردم بتوانند مايحتاج خود را با نرخ ارز مرجع و با قيمتهاي مطلوبتري تامين كنند.

                    ارسلان فتحيپور در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه افزايش تقاضا نسبت به ميزان عرضه ارز در بازار باعث افزايش نرخ ارز شده است، گفت: در چنين شرايطي افرادي كه سخن از تك نرخي شدن ارز در كشور به ميان ميآورند بايد بگويند كه قيمت مدنظر آنها به چه ميزان است. آيا آنها ميخواهند ارز تك نرخي را به قيمت دو يا سه هزار تومان به مردم ارائه دهند. در چنين شرايطي آيا مردم با حقوقهاي دريافتيشان ميتوانند گرانيهاي اخير در حوزههاي مختلف همچون مسكن و تامين مايحتاج عموميشان را تحمل كنند، در اين شرايط وضعيت مردم چه خواهد شد؟

                    رييس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي همچنين تاكيد كرد كه نرخ ارز مرجع كنوني يعني 1226 تومان براي تامين كالاهاي اساسي همچون مواد خوراكي و دارويي، نرخ ارز مطلوبي است.

                    وي ادامه داد: اينكه سخن از اقتصاد مقاومتي به ميان ميآيد يعني بايد اقتصادي داشته باشيم كه تامين مواد غذايي و دارويي مردم با نرخ ارز مرجع باشد، هر فردي كه ميگويد چنين اتفاقي شدني نيست تنها ميخواهد آرامش اقتصادي كشور را برهم زند.

                    رييس كميسيون اقتصادي مجلس همچنين با اين پيشنهاد كه بايد نحوه توزيع مواد و كالاهاي اساسي مردم به صورت سهميهبندي باشد، گفت: اين همان تجربهاي است كه در قالب توزيع كالاها از طريق كوپن گذراندهايم. هيچ اشكالي ندارد كه كالاهاي اساسي مردم در شرايط كنوني به صورت سهميهبندي توزيع شود چرا كه تامين كالاهاي اساسي مردم همچون برنج، گوشت و مرغ با نرخ ارز مرجع باعث كاهش قيمت آنها در بازار ميشود.

                    فتحيپور با تاكيد بر اينكه بايد براي بهبود وضعيت اجتماعي مردم كاري كرد، گفت: در شرايط كنوني كه دشمن جنگ اقتصادي را با ما شروع كرده است بايد از راهكارهاي كوتاه مدت همچون سهميهبندي كالاهاي اساسي مردم استفاده كنيم.

                    وي افزود: اين سهميهبندي باعث مديريت تحريمها، جلوگيري از فساد و نظارت بيشتر بر ورود و خروج كالاها ميشود. اينكه واردكننده كالايي را با نرخ ارز مرجع به كشور وارد كند اما همان كالا را با قيمت آزاد ارز به مردم بفروشد، درست نيست. بايد وقتي سهميه ارزي به واردكنندهاي ميدهيم همان كالا در شرايط عادلانه بين افراد توزيع شود، مطمئنا اين رويكرد باعث مديريت بازار ارز ميشود.

                    نماينده مردم كليبر در مجلس شوراي اسلامي در ادامه با بيان اينكه بايد جلوي ركود بازار گرفته شود، گفت: بايد شرايطي فراهم شود تا در كنار توانايي براي واردات مواد اوليه، افزايش توليد را در كشور داشته باشيم، اين امر باعث رقابت كالاها با يكديگر و افزايش صادرات غيرنفتي ميشود.

                    فتحيپور ادامه داد: شرايط كشور بايد به سمتي رود كه ما صادرات نفت را رها كرده و نفت خام را به صنايع پاييندستي و بالادستي تبديل كنيم. اين رويكرد باعث افزايش سرمايهگذاري در توليد كشور، ايجاد اشتغال و تامين نيازهاي خود و نجات از وابستگي تكمحصولي ميشود.

                    وي تحريمها را فرصتي براي ايران دانست و گفت: هيچ كشوري به اندازه ايران از منابع طبيعي، انساني و ثروت برخوردار نيست. بايد از اين سه شاخصه براي توسعه و پيشرفت بهره گرفت. اين تجربهاي است كه كشور ژاپن آن هم تنها با داشتن منابع انساني پشت سر گذاشته و اكنون به اين وضعيت اقتصادي در كشور رسيده است.

                    رييس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي وجود مديريت قوي، حمايت از توليد داخلي و استفاده از كالاهاي داخلي را به عنوان عوامل جلوگيري از ركود بازار و توسعه و پيشرفت كشور عنوان كرد.

                    فتحيپور در پايان تاكيد كرد: اينكه خودمان كالاهاي خارجي را تحريم كرده و از آن استفاده نكنيم كار بزرگتري است در واقع ما كشورهاي خارجي را با اين كار تحريم كردهايم و توانستهايم به آنها ضربه وارد كنيم. قطعا در چنين شرايطي دشمن در مقابل ما كوتاه خواهد آمد. اين همان اقتصاد مقاومتي مورد تاكيد مقام معظم رهبري است.

                    انتهاي پيام
                    كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                    نظر

                    • ata007
                      عضو فعال
                      • Nov 2011
                      • 6291

                      #11770
                      رييس اورژانس كشور : زلزله تاكنون 40 كشته و 400 مجروح برجاي گذاشت
                      » سرویس: اجتماعي - حوادث
                      کد خبر: 91052113174
                      شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۹:۵۱
                      رييس اورژانس كشور از كشتهشدن بيش از 40 تن و مجروحشدن 400 تن در زلزله عصر امروز آذربايجانشرقي خبر داد.

                      دكتر غلامرضا معصومي در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در تشريح آخرين اخبار زلزله عصر امروز شهرستانهاي ورزقان و اهر گفت: براساس آخرين گزارشهاي دريافتي حدود 40 تا 50 تن در اثر زلزله امروز جان خود را از دست دادهاند.

                      وي افزود: براساس آخرين گزارشهاي دريافتي، حدود 400 تن در مناطق زلزلهزده مجروح شدهاند كه توسط تكنيسينهاي اورژانس به مراكز درماني تبريز و اردبيل منتقل شدند.

                      نظر

                      • بابک 52
                        ستاره‌دار (27)
                        • Mar 2011
                        • 17028

                        #11771
                        با اوجگیری سیاستهای نوعثمانیگری دولت «عدالت و توسعه» ترکیه و تشدید تمایل رهبران این کشور به مداخله در امور کشورهای منطقه، موضعگیریهای آنان نسبت به رقبای منطقهای خود، به ویژه ایران نیز هر روز لحن تندتری به خود میگیرد. آخرین نمونه از این مواضع، از زبان معاون نخست وزیر این کشور بیان شده است.
                        کد خبر: ۲۶۴۶۳۴
                        تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۷


                        با اوجگیری سیاستهای نوعثمانیگری دولت «عدالت و توسعه» ترکیه و تشدید تمایل رهبران این کشور به مداخله در امور کشورهای منطقه، موضعگیریهای آنان نسبت به رقبای منطقهای خود، به ویژه ایران نیز هر روز لحن تندتری به خود میگیرد. آخرین نمونه از این مواضع، از زبان معاون نخست وزیر این کشور بیان شده است.

                        به گزارش «تابناک»، در روزهای اخیر، موضعگیریهای مقامات دولت آنکارا نسبت به ایران روندی منفی داشته، به گونهای که کم کم حتی حالتی تهدیدآمیز به خود میگیرد. در همین رابطه، «بولنت آرینچ»، معاون نخست وزیر ترکیه روز گذشته اظهارات تندی را علیه ایران بیان کرده است.

                        به نوشته روزنامه «تودی زمان»، آرینچ که در جمع شماری از خبرنگاران سخن میگفته، ضمن بیان اینکه دولت ترکیه از موضع ایران نسبت به این کشور احساس ناراحتی میکند، مدعی شده که این مسأله نه تنها به سوریه، بلکه به شماری از موضوعات گوناگون ارتباط پیدا میکند.

                        وی در این باره گفته است: «منظور من از رفتار آزاردهنده ایران، مربوط به سوریه نیست». آرینچ همچنین تأکید کرده که ترکیه هر آنچه مورد نیاز است برای مقابله با تهدید ایران به کار خواهد بست.



                        اما اظهارات آرینچ به همین جا محدود نشده، زیرا وی در ادامه سخنان خود، مدعی شده ایران در مناطق جنوب شرقی ترکیه اقدامات تروریستی انجام میدهد.

                        وی در این باره گفته است، ترکیه اطلاعاتی دارد که تروریستهای حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) از مرز ایران وارد ترکیه میشوند و این افراد در اردوگاهی در ایران مستقرند.

                        آرنیچ در ادامه در اظهاراتی که به طور کامل مداخله در امور داخلی ایران تلقی میشود، از اینکه مقامات ایرانی درباره موضوعات مربوط به سیاست خارجی اظهارنظر میکنند، شکایت کرده است! وی به طور خاص از اینکه مقامات ایرانی نسبت به استقرار سامانه راداری ناتو در خاک ترکیه اعتراض کردهاند، ابراز ناخرسندی کرده است. وی گفته ترکیه دولت ایران را مسئول این سخنان و اظهارنظرها میداند.

                        البته آرنیچ نشان داده است که مداخلهجویی ترکیه تنها به ایران محدود نمیشود، زیرا در بخش دیگری از سخنان خود، در رابطه با احتمال انجام عملیاتی نظامی از سوی ترکیه در منطقه «قندیل» در شمال عراق خاطرنشان کرده است: «ما برای انجام این کار، نیاز به اجازه نداریم. درباره این مسائل صحبتی نمیشود، بلکه در عمل اجرا میشود».

                        همان گونه که اشاره شد، اظهارات آرینچ را باید آخرین نمونه از موضعگیریهای خصمانه مقامات ترکیه علیه ایران به شمار آورد. چنین موضعگیریهایی علاوه بر اینکه گاه و بیگاه از سوی مقامات این کشور بیان میشود، در رسانههای رسمی این کشور نیز جایگاه مهمی به دست آورده است.

                        روزنامه «تودی زمان»، ارگان نزدیک به دولت حاکم ترکیه، خود طلایهدار این سیاست جدید آنکارا به شمار میرود و روزی نیست که مطلبی علیه ایران در این روزنامه به چاپ نرسد؛ از تهدیدآمیز جلوه دادن تفکر شیعی گرفته تا تلاش برای تفرقه افکنی قومی در ایران و حتی به تازگی، استفاده از الفاظ توهینآمیز هنگام اشاره به ایران.

                        در این میان، هرچند آرینچ مسائل اخیر را به موضوع سوریه بیارتباط دانسته، اما تردیدی نیست که آنچه بیش از هر چیز اسباب خشم مقامات این کشور را فراهم کرده، تفاوت موضع ایران با ترکیه در ماجرای سوریه و جلوگیری ایران از محقق شدن رویای تفوق منطقهای عثمانیهای نوجوان است.

                        The greater the risk ، The greater the reward

                        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                        نظر

                        • بابک 52
                          ستاره‌دار (27)
                          • Mar 2011
                          • 17028

                          #11772
                          کوپن به اقتصاد ایران بازمیگردد

                          دنیای اقتصاد نوشت: کوپن به اقتصاد ایران بازمیگردد، اما این بار در قالب «کارت الکترونیک». کمیسیون اقتصادی مجلس طرحی را در دست تدوین دارد که در صورت تصویب نهایی منجر به سهمیهبندی کالاهای مصرفی و عرضه آنها از طریق کارت الکترونیک میشود. این برنامه که در قالب طرح 9 مادهای رییس کمیسیون اقتصادی مجلس برای اقتصاد مقاومتی است، در حال حاضر در مرکز پژوهشهای مجلس در دست بررسی و قرار است هفته آینده نیز با دو فوریت در صحن مجلس به راگیری گذاشته شود.
                          دی ماه پارسال بود که ماموریت ستاد بسیج اقتصادی، نهاد توزیعکننده کوپن در کشور، به دلیل آغاز قانون نقدی کردن یارانهها و همچنین پایان بودجه ستاد پایان یافت. در آن زمان تصور میشد که کالابرگ با بازار ایران خداحافظی کرده است؛ اما باقی ماندن شاکله ستاد بسیج اقتصادی با وجود پایان یافتن مسوولیت آن راه را برای زنده کردن نظام توزیع کوپنی کالاها بازگذاشت.
                          ستاد بسیج اقتصادی که طی سالهای گذشته به ویژه در دوران 8 ساله جنگ تحمیلی، مسوول توزیع و تصمیمگیری در مورد کالابرگ بود و درآمدهای خود را از طریق عواید توزیع کالابرگ تامین میکرد، به خاطر نقدی شدن یارانهها دچار نابسامانی ساختاری شد تا جایی که حتی پرداخت حقوق کارمندان این ستاد با تاخیر و تعلیق همراه شد و اعتراض آنها را به دنبال آورد؛ اما در آن زمان از آنجا که هنوز تکلیف نظام کالابرگ مشخص نبود، برخی احتمال از سرگیری هر چند محدود اقتصاد کوپنی را میدادند؛ بنابراین این ستاد با وجود مشکلات به فعالیت خود ادامه داد.
                          حالا ارسلان فتحی پور، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس میگوید: در شرایط فعلی جامعه، در راستای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی باید کالابرگ به اقتصاد بازگردد. او در مورد جزئیات طرح جدید مجلس به «دنیای اقتصاد» میگوید: سهمیهبندی و توزیع کالاهای اساسی از طریق کالابرگ در قالب طرح 9 مادهای مجلس در حال بررسی است.
                          به گفته او در عین حال که باید نظام توزیع ارز دولتی به نفع کالاهای اساسی ساماندهی شود توزیع کارت الکترونیک و اختصاص سهمیهای مشخص به خانوارها برای دریافت کالاهای اساسی از ملزومات اقتصاد مقاومتی است. در صورت تصویب طرح جدید رییس کمیسیون اقتصادی مجلس که پیش از این با طرح 3 نرخی کردن ارز خبرساز شده بود، کالاهای اساسی در تمام مراحل ترخیص تا توزیع ردیابی میشوند و متخلفانی که با وجود دریافت دلار دولتی اقدام به فروش کالاها با قیمتهای بالا میکنند، دو برابر قیمت ارز دولتی جریمه پرداخت میکنند.
                          مجلس در طرح خود برای بازگرداندن کوپن به اقتصاد ایران آنقدر جدی است که با ارسال نامهای به وزارتخانههای مربوطه و بانک مرکزی نظر این نهادهای مرتبط را نیز جویا شده است. بر اساس این طرح شورای عالی اقتصاد با حضور مسوولان قوای سهگانه تشکیل و در مورد جزئیات اقتصاد مقاومتی تصمیمگیری میشود. فتحی پور برای تاکید بر اجرایی بودن طرح خود به فعال بودن ستاد بسیج اقتصادی اشاره و این را به منزله فراهم بودن زیرساختهای لازم برای توزیع اجناس از طریق کوپن عنوان میکند.
                          آمادگی ستاد بسیج اقتصادی برای توزیع کوپن
                          با این وجود حسن رادمرد، معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت که در مورد بازگشت دوباره کوپن به نظام توزیع اظهار بیاطلاعی میکند میگوید: در حال حاضر ستاد بسیج اقتصادی وظیفه اجرایی ندارد و فقط برای تسویه حسابهای گذشته به کار خود ادامه میدهد.

                          او نیز در عین حال به انجام برخی مطالعات در این زمینه اشاره میکند و توضیح میدهد: ستاد بسیج اقتصادی به تازگی مامور انجام تحقیقاتی روی 3 کالای اساسی مرغ، گوشت و برنج شده است تا در صورت لزوم به صورت کوپنی توزیع شوند.
                          به گفته او هر زمان نیز که نیاز به ورود کوپن به چرخه توزیع احساس شود به راحتی ستاد بسیج اقتصادی فعال شده و زیرساختهای لازم فراهم میشود. رادمرد با این توضیحات تاکید میکند که در حال حاضر نیازی به سهمیهای کردن کالاها نیست و فعلا کالا به میزان مورد نیاز کشور وجود دارد.
                          این اظهارات در حالی است که به تازگی به دنبال بروز مشکلاتی در حوزه تامین ارز مورد نیاز برای واردات و همچنین برخی محدودیتها برای تولیدکنندگان نگرانیهایی نسبت به کاهش موجودی بازار کالاهای اساسی نیز به وجود آمده است. فعالان میگویند: به تازگی نیز افزایش قیمت شدید شیر و مرغ به دلیل کمبود در نهادههای دامی و در نتیجه کاهش تولید بازار را ملتهب کرده است.
                          سابقه کوپن در ایران سابقه ورود کوپن به اقتصاد ایران به ابتدای دهه 1360 برمیگردد که ستاد بسیج اقتصادی با توجه به شرایط خاص کشور تشکیل شد. کوپنهای مرحله اول تا هشتم زیرنظر ستاد بسیج اقتصادی کشور مستقر در نخست وزیری چاپ و با همکاری بانک صادرات توزیع میشد. کوپنهای ارزاق عمومی 10 نوع بود و از آن زمان توزیع شد تا در صورت لزوم کالاهایی که ممکن بود به علل مختلف کم یا گران عرضه شود، سهمیهبندی شود.
                          با پایان یافتن جنگ و عادی شدن شرایط اقتصادی کشور، لزوم ادامه فعالیت ستاد بسیج اقتصادی به صورت گسترده منتفی شد و بر همین اساس، وظایف اجرایی این ستاد به وزارت بازرگانی انتقال یافت. از اوایل دهه 1360 تاکنون نیز 13 مرحله کالابرگ منتشر شده است.
                          طرح مجلس برای مقابله با گرانی
                          سهمیهای کردن کالاهای مصرفی تنها راه حل ارائه شده برای مقابله با مشکلات و محدودیتهای اخیر اقتصادی نیست. در طرح 9 مادهای پیشنهادی رییس کمیسیون اقتصادی 3 ماده به طور مشخص به موضوع کالاهای اساسی، تامین ارز و واردات آنها اختصاص داده شده است. البته هنوز این طرح تصویب نشده است و مشخص نیست که در صورت نهایی شدن، ضمانت اجرایی آن چقدر است اما با این حال مجلس تلاش دارد با این طرح تا حدی مقابل گرانیهای اخیر بایستد و بازار را کنترل کند.

                          کاری که طی یک سال گذشته با وجود وعدههای مسوولان محقق نشد. بر اساس طرح کمیسیون اقتصادی دولت مکلف است تامین ارز برای واردات با نرخ مرجع را صرفا به کالاهای اساسی و استراتژیک راهبردی محدود کند. همچنین گمرک ایران نیز مکلف است تشریفات ترخیص کالاهای اساسی موضوع این ماده را طی آیین نامهای به حداکثر 48 ساعت برساند.
                          علاوه بر این دولت مکلف است با مشارکت بخش غیردولتی نسبت به ذخیرهسازی کالاهای اساسی با توجه به نیاز مصرفی داخلی و امکان سنجی تامین کالا از داخل و خارج کشور اقدام کند. وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت جهاد کشاورزی موظفند تامین کالاهای اساسی در بازار را به گونهای ساماندهی نمایند تا در صورتی که میانگین قیمت این کالاها در طول یک هفته نسبت به میانگین هفته قبل بیش از 3 درصد افزایش پیدا کرد، نسبت به ایجاد تعادل در بازار اقدام کنند.
                          عسگراولادی: دولت برای 8 ماه کالا ذخیره کند
                          در حالی که زمزمه بازگشت کوپن به بازار کشور شنیده میشود، برخی از صاحبنظران نیز توصیه می کنند برای اجرای اقتصاد مقاومتی دولت اقدام به ذخیرهسازی کالا کند. روز گذشته عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در تشریح ماهیت اقتصاد مقاومتی، به کمک 1000 میلیارد دلاری مردم ایران در طول جنگ 8 ساله و لزوم تجدید روحیه ایثارگری اشاره کرد و گفت: دولت برای 6 تا 8 ماه آینده ذخایر لازم را تامین کند. اسدالله عسگراولادی به «فارس» گفت: اقتصاد مقاومتی این است که دولت برای 6 تا 8 ماه آینده ذخایر لازم را تامین کند و حداقلهای مورد نیاز مردم به وفور وجود داشته باشد.

                          به گفته عسگراولادی در بحث اقتصاد مقاومتی باید مصرف در کشور کم شود، بنابراین برای رسیدن به این موضوع باید کار فرهنگی کرد باید مثل زمان جنگ از پتانسیل مساجد، نماز جمعهها، دانشگاهها و مدارس استفاده کرد تا بتوانیم فرهنگ مصرف کمتر را نهادینه کنیم؛ چراکه کار فرهنگی مقدمه اقتصاد مقاومتی است.
                          او در واکنش به این سوال که بسیاری از کارشناسان معتقدند از دلایل مهم تنظیم بازار در شرایط جنگ در دهه 60 ذخیره مناسب 24 قلم کالای اساسی بوده است، اظهار کرد: آنچه باعث شد تا ما در زمان جنگ سربلند و پیروز باشیم و تورم کمتری را در کالاهای اساسی تجربه کنیم ایدئولوژی مردم بود که معتقد بودند باید جنگ را حفظ کنند.
                          عضو هیات نمایندگان اتاق تهران گفت: در 8 سال دفاع مقدس هزار میلیارد دلار کالا از خانههای مردم بیرون آمده است که اینها شامل لباس، غذا و بقیه اقلام است در آن زمان مردم اعتقاد به دفاع داشتند امروز هم لازم است تا مردم را متقاعد کنیم که اقتصاد مقاومتی لازم است. در زمان جنگ اگر مردم دو عدد مرغ داشتند یکی را برای جنگ میدادند. در زمان جنگ مردم از خودشان مایه میگذاشتند و تورم 40 درصدی برای کالاهای غیرضروری بود نه برای کالاهای ضروری. عسگراولادی گفت: در آن زمان مردم دفاع را وظیفه میدانستند و هر کاری لازم بود میکردند اگر من روزی دو عدد نان میخریدم در زمان جنگ یک نان خریدم، این یعنی اقتصاد مقاومتی.
                          به اعتقاد او در اقتصاد مقاومتی باید برنامههای دفاعی را ساماندهی کنیم و کشور باید امنیت کامل داشته باشند و نباید اجازه دهیم تا مثل شرایط سوریه بیگانگان بتوانند در داخل کشور ایجاد تنش بکنند. در اقتصاد مقاومتی باید حواسمان جمع شود اگر بتوانیم یک سال مقاومت کنیم فروشندگان غربی خودشان میشکنند.

                          The greater the risk ، The greater the reward

                          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                          نظر

                          • بابک 52
                            ستاره‌دار (27)
                            • Mar 2011
                            • 17028

                            #11773
                            نشست زمین در خیابان ولی عصر

                            امروز حدود ساعت 12 ظهر در مسیر جنوب به شمال خیابان ولیعصر(عج) بالاتر از پل امیربهادر، در بخش مسیر اتوبوسهای تندرو این خیابان، زمین نشست کرد و در پی این نشست، حفرهای به عمق یک متر و شعاع 10 متر ایجاد شد.
                            سرهنگ جمال بذرافشان، جانشین رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ درباره این حادثه اعلام کرد: برابر اعلام مسوولان شهرداری تهران، قرار شد به زودی با تزریق بتن به منطقه ریزش کرده، مسیر خیابان ولیعصر(عج)، مجددا برای تردد اتوبوسهای تندرو بازگشایی شود.
                            علی محمد شاه حسینی، معاون فنی و عمرانی شهرداری منطقه 11 نیز در این خصوص گفت: افت ریزدانه، وجود قنوات قدیمی و متروکه، کانالهای آب و فاضلاب نیمه کاره و خاک سست و نامناسب از جمله عواملی است که جنوب منطقه 11 تهران را که از مناطق قدیمی شهر است دچار آسیبپذیری کرده است.
                            به گزارش ایسنا، وی افزود: در منطقه 11 تهران به خصوص درنواحی 2 و 4 لایه بندی خاک بسیار سست وکم دوام است که همین امر موجب وقوع حوادثی از این دست می شود.
                            معاون فنی و عمرانی شهرداری منطقه 11 با اشاره به احداث خط 3 مترو که تا راهآهن ادامه دارد، افزود: خاک سست و کانالهای نیمهکاره فاضلاب موجب شده است که زمین در این محدوده نامناسب بوده و هر چند وقت یکبار به دلیل حفاری دستگاههای حفاری مترو زمین نشست کند.
                            شاه حسینی با بیان اینکه حادثه امروز تلفات جانی نداشته است و با اشاره به اینکه 30 تا 40 درصد از بافت منطقه 11 تهران دارای بافت ریزدانه هستند، تصریح کرد: میزان آسیب پذیری این معضل با مواجه شدن با لوله های آب که نشتی هم دارند شدت می یابد.
                            در همین حال علل روابط عمومی متروی تهران در این باره اعلام کرد: علت نشست، فرسودگی خاک و لولههای فرسوده است و هیچ ارتباطی با مترو ندارد.
                            وی با بیان این که تونل مترو در عمق بیشتری از زمین انجام شده است و از محل حادثه نیز فاصله دارد، گفت: گودال کوچکی ایجاد شده است که در پر کردن آن مترو نیز کمک میکند.


                            The greater the risk ، The greater the reward

                            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                            نظر

                            • بابک 52
                              ستاره‌دار (27)
                              • Mar 2011
                              • 17028

                              #11774
                              فرمانده کل و دیگر فرماندهان سپاه ارومیه در میان 48 گروگان در سوریه هستند

                              یک سایت آذربایجانی ایرانی نوشته است که عابدین خرم فرمانده سپاه آذربایجان غربی به همراه جمعی از فرماندهان سپاه ارومیه، در میان 48 گروگان ایرانی هستند که هفته گذشته توسط مخالفان نظام بشار اسد رئیس جمهور سوریه در دمشق ربوده شده اند. سایت "اویرنجی سسی" روز جمعه 10-8-2012 گزارش داده است که شماری از فرماندهان سپاه ارومیه در میان 48 گروگان ایرانی ارتش آزاد سوریه هستند. ارتش آزاد سوریه، نام گروه مسلح مخالف بشار اسد رئیس جمهور این کشور است که آن را نظامیان جدا شده از نیروهای دولتی تشکیل داده اند. بنا بر این گزارش، علاوه بر سردار عابدین خرم فرمانده سپاه آذربایجان غربی، سرهنگ اکبری فرمانده حفاظت سپاه شهدا و یکی از فرماندهان بسیج استان آذربایجان غربی نیز به اسارت ارتش آزاد سوریه درآمده اند. به گزارش "اویرنجی سسی" ، علاوه بر 3 نفر یاد شده، فرمانده ارشد نظامی سپاه اورمیه نیز در بین اسیران ارتش آزاد سوریه هستند که نام و سمت آنان تا کنون معلوم نشده است . این سایت می افزاید که این فرماندهان در قالب زائر با پرواز مستقیم از تهران عازم سوریه جهت آموزش های نظامی و سرکوب معترضان و همچنین رصد سوریه جهت اعزام نیروهای نظامی به این کشور اعزام شده بودند .
                              The greater the risk ، The greater the reward

                              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                              نظر

                              • b1saeed
                                عضو فعال
                                • Nov 2010
                                • 303

                                #11775
                                احمدی بانکیمون مرسی شاید اوباما



                                egyptian and Iranian leaders to meet in New York
                                http://www.washingtontimes.com/news/...meet-new-york/
                                In addition, U.N. General-Secretary Ban Ki-moon has invited President Obama to join Egyptian President Mohamed Morsi and Iranian President Mahmoud Ahmadinejad at a VIP lunch on Sept. 25,

                                نظر

                                در حال کار...
                                X