اخبار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #12931
    صنایع کوچک از پرداخت مالیات معاف میشوند

    بر اساس مصوبه کمیسیون صنایع مجلس، صنایع کوچک از پرداخت مالیات معاف میشوند.
    به گزارش افکارنیوز به نقل از فارس، بهروز نعمتی عضو کمیسیون صنایع ومعادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه امروز اعضای این کمیسیون در مجلس اظهار داشت: در جلسه امروز طرح اصلاح مواد ۳۸ و ۳۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده و نحوه دریافت عوارض و مالیات از صنایع کوچک مورد بررسی قرار گرفت.

    وی افزود: در جلسه امروز مقرر شد تا صنایع کوچک که در شهرکهای صنعتی قرار دارند از پرداخت مالیات معاف شوند.

    نعمتی ادامه داد: در جلسه امروز مقرر شد تا عوارض صنایع کوچک به حساب شهرداریها واریز شود تا برای حذف آلایندگی شهرها استفاده شود.
    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

      #12932
      این سازمان مهم 3 ماه است که رئیس ندارد

      بیش از 100 روز از اعلام خبر تغییر چهار معاون رییس جمهور می گذرد و در این تغییرات، رییس سابق سازمان هدفمندی یارانه ها به عنوان معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور منصوب شد.



      به گزارش قدس انلاین به نقل از مشرق، بهروز مرادی که پیش از آن شایعه انتصابش به عنوان استاندار یکی از استانهای مرکزی کشور مطرح بود، در حالی از سازمان هدفمندی یارانه ها خداحافظی کرد که ظاهرا هنوز هم سرپرستی این سازمان را بر عهده دارد.
      گرچه خبر موثقی در این باره اعلام نشده، اما به نظر می رسد که این سازمان هنوز هم بدون رییس اداره می شود.

      The greater the risk ، The greater the reward

      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

      نظر

      • بابک 52
        ستاره‌دار (27)
        • Mar 2011
        • 17028

        #12933
        قراردادهای جدید با خارجیها/
        اولین محموله نفت ایران توسط بخش خصوصی صادر شد/تکذیب تخفیف ویژه
        رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی از صدور نخستین محموله نفت ایران توسط بخش خصوصی خبر داد و گفت: با انجام بازاریابی و مذاکرات متعدد تاکنون چند قرارداد جدید توسط بخش خصوصی برای صادرات نفت امضا شده است.
        حسن خسروجردی امروز یکشنبه در گفتگو با مهر از صدور اولین محموله نفت خام ایران توسط شرکتهای خصوصی سخن گفت و افزود: این محموله نفت به شرکت خارجی توسط کشتیهای نفتکش غیر ایرانی تحویل شده است.
        رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی با اعلام اینکه تمامی مراحل بازاریابی برای فروش این محموله عظیم نفت توسط بخش خصوصی انجام شده است، تصریح کرد: با توافق انجام گرفته با دولت، منابع مالی حاصل از فروش این محموله نفت به صورت تهاتری تسویه حساب شده است.


        این فعال بخش خصوصی در توضیح بیشتر انجام این عملیات تهاتری برای فروش نفت به مهر بیان کرد: با توجه به بدهی دولت به این شرکت خارجی، منابع مالی حاصل از آن با بدهیها تهاتر و تسویه حساب شده است.

        وی همچنین از انجام بازاریابیهای گسترده نفتی توسط کنسرسیومهای بخش خصوصی خبر داد و افزود: با انجام مذاکرات و بازاریابی با شرکتهای متعدد خارجی، تاکنون چندین قرارداد جدید برای صادرات نفت توسط بخش خصوصی امضا شده است.

        خسروجردی با بیان اینکه در حال حاضر تمامی هماهنگیها با شرکت ملی نفت ایران و بانک مرکزی برای فروش نفت توسط بخش خصوصی انجام شده است، اظهار داشت: با این وجود، یک مشکل باقیمانده بین بخش خصوصی و بانک مرکزی هنوز حل نشده است.

        رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی با یادآوری اینکه ارائه تخفیف ویژهای توسط دولت به بخش خصوصی برای فروش نفت صحت ندارد، اظهارداشت: دولت در حال حاضر 70 درصد نفت را بدون تخفیف به مشتریان خارجی عرضه میکند، بنابراین برای 30 درصد باقیمانده که قرار است از سوی بخش خصوصی صادر شود، تخفیفی در نظر نخواهد گرفت.

        وی با بیان اینکه درخواست بخش خصوصی از شرکت ملی نفت این بوده که نفت را به صورت اعتباری ارائه شود، گفت: در واقع ضمانت نامه از شرکتهای بخش خصوصی بگیرد و نفت را در یک مدت زمان معین در اختیار ما قرار دهد تا بعد از تحویل به پالایشگاههای خارجی و تبدیل آن به فرآوردههای نفتی و بازگشت پول، پول نفت را پرداخت کنیم.

        این فعال اقتصادی با تاکید بر اینکه برای صادرات نفت تاکنون سه کنسرسیوم طراحی شده است، اعلام کرد: بر این اساس، از ظرفیت بانکها هم برای ورود به تجارت نفت استفاده می شود.

        خسروجردی همچنین از طراحی مکانیزم جدیدی به منظور نقل و انتقال پول حاصل از فروش نفت خبر داد و خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی که عملیات نقل و انتقال پول از طریق بانکها با محدودیت روبهرو شده، مکانیزم دیگری را در پیش گرفتهایم.
        The greater the risk ، The greater the reward

        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

        نظر

        • بابک 52
          ستاره‌دار (27)
          • Mar 2011
          • 17028

          #12934
          وزير اقتصاد خبر داد:


          اجراي آزمايشي طرح جامع مالياتي در نيمه دوم امسال

          وزير امور اقتصادي و دارايي با بيان مزاياي اجراي طرح جامع مالياتي از اجراي آزمايشي آن در نيمه دوم سال جاري خبر داد.
          به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) سيدشمسالدين حسيني در اجلاس مديران مالياتي كشور با اعلام اين خبر اظهار كرد: اجراي طرح جامع مالياتي برگ زرين ديگري از خدمت براي ما خواهد بود.
          وي با تقدير از تلاشهاي موثر مجموعه سازمان امور مالياتي طي ساليان گذشته عملكرد سازمان امور مالياتي را خوب ارزيابي كرد.
          وزير اقتصاد با اشاره به پيشبيني افزايش نرخ 24 درصدي رشد مالياتها در قانون برنامه چهارم توسعه گفت: در مجموع 30 درصد افزايش رشد مالياتها محقق شده و از برنامه هم پيشي گرفتيم.
          حسيني افزود: با توجه به اينكه اقتصاد ما همچنان متكي و متأثر از درآمدهاي نفتي است سهم هزينه هاي جاري هم رشد قابل توجهي در بودجه داشته است.
          سخنگوي اقتصادي دولت با اشاره به سهم هفت درصدي ماليات از توليد ناخالص داخلي گفت: در سال گذشته بدون در نظر گرفتن پايه مالياتي، 28 هزار ميليارد تومان ماليات وصول شد كه بر اين اساس 92 درصد از ماليات مصوب محقق شده است.
          حسيني با اشاره به رشد 36 درصدي ماليات وصول شده در سال گذشته نسبت به سال 89 اظهار كرد: از ابتداي سال جاري تا مرداد ماه، 12 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته داريم و اين نشان مي دهد كه در ماههاي پيش رو بايد تلاش هايمان بيشتر شود.
          وي درباره قانون ماليات بر ارزش افزوده تأكيد كرد: يكي از موفق ترين تجربيات ماليات بر ارزش افزوده در دنيا متعلق به ايران بود.
          وزير اقتصاد گفت: از مجموع 28 هزار ميليارد و 300 ميليون تومان درآمد مالياتي در سال گذشته، بالغ بر 16 هزار ميليارد و 200 ميليون تومان صرف هزينههاي عمومي و 12 هزار ميليارد و يكصد ميليون تومان هزينه شهرداري ها و دهياري ها شد.
          وي تعداد اظهارنامه هاي مالياتي در سال جاري را چهار ميليون و 500 هزار فقره عنوان كرد و افزود: تعداد اظهارنامه هاي ارزش افزوده از 10 هزار مورد در ماه شروع و در حال حاضر به 300 هزار مورد رسيده است.
          حسيني توزيع عادلانه درآمد، شفافيت، هدايت منابع و سرمايه هاي ايراني به بخشهاي توليد را از دغدغه هاي طرح تحول مالياتي برشمرد.
          بر اساس اعلام شادا وي با بيان اينكه پنجمين سال اجراي آزمايشي قانون ماليات بر ارزش افزوده در حال اتمام مي باشد، تأكيد كرد: بايد اين تجربه را مستند، آسيب شناسي و قوت شناسي كرده و اين قانون را در كشور پايدار كنيم.
          وزير امور اقتصادي و دارايي تأكيد كرد: به جاي اينكه بر پايه هاي محدود، نرخ ها را افزايش دهيم بايد پايه هاي جديد ايجاد كنيم.
          وي افزود: با همين نگاهها، تجربه كشورمان را مرور كرده و بر اساس اطلاعاتي كه در سالهاي مختلف صورت گرفت سه پايه ماليات بر مجموع درآمد، ماليات سبز و ماليات بر ثروت مورد تأكيد قرار گرفته و احياء شد.
          حسيني خاطر نشان كرد: ثروت مشمول ماليات است اما ثروتي كه در توليد مشاركت مي كند معاف از ماليات بر ثروت مي شود.
          وزير اقتصاد انتظارات خود از مجموعه امور مالياتي را تلاش، تدبير و پيگيري براي تحقق صد درصدي ماليات، به حداقل رساندن وقفه در دادرسي مالياتي و برخورد احترام آميز با موديان مالياتي عنوان كرد.



          The greater the risk ، The greater the reward

          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

          نظر

          • بابک 52
            ستاره‌دار (27)
            • Mar 2011
            • 17028

            #12935
            تقدیر پرز از کانادا به دلیل تعلیق روابط دیپلماتیک با ایران

            رئیسجمهوری اسرائیل از اقدام دولت کانادا مبنی بر قطع روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی و تعطیلی سفارتخانههای دو طرف تشکر کرد. این اقدام کانادا واکنشهای مختلفی را در محافل خبری و سیاسی ایران برانگیخته است.
            در بیانیهی روز شنبه (۹ سپتامبر / ۱۹ شهریور) دفتر ریاست جمهوری اسرائیل آمده است: «امیدوارم که دیگر کشورها کانادا را الگوی اخلاقی خود قرار دهند.» اشارهی شیمون پرز به تصمیم کانادا مبنی بر قطع روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی است. در بخش دیگری از بیانیهی ریاست جمهوری اسرائیل آمده است: «کانادا بار دیگر ثابت کرد که اخلاق مهمتر از عملگرایی است».

            به اعتقاد پرز، این قابل قبول نیست که عضوی از سازمان ملل [ایران] عضو دیگری [اسرائیل] را به نابودی تهدید کند: «این در تناقض کامل با منشور ملل متحد است».

            شیمون پرز در بیانیهی خود بار دیگر در مورد دستیابی ایران به سلاح هستهای هشدار داد: «ترکیب تلاشهای فرادستی، جنون سیاسی و سلاح هستهای قابل پذیرش نیست و این ترکیب جهانی را تهدید میکند که با تمام قدرت با آن به مقابله خواهد پرداخت».

            دولت کانادا روز جمعه (۷ سپتامبر) در بیانیهای از تعطیل سفارت خود در تهران خبر داد. دولت این کشور همچنین به دیپلماتهای ایرانی ۴ روز فرصت داد، خاک کانادا را ترک کنند. اتاوا همچنین نام ایران را در فهرست کشورهای حامی تروریست قرار خواهد داد.

            جان برد، وزیر امور خارجه کانادا، گفت که دولت کشورش به این دلیل تصمیم به قطع روابط دیپلماتیک با ایران گرفته که حکومت جمهوری اسلامی ایران را "اصلیترین تهدید" برای صلح و امنیت جهانی میداند.
            "باشگاه خبرنگاران" وابسته به صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران اما این اقدام را ناشی از مشکلات مالی کانادا دانست. این خبرگزاری به نقل از "منابع موثق داخلی و خارجی" نوشت: «دولت کانادا که همچون دولتهای غربی در بحران شدید اقتصادی فرو رفته است و تا ورشکستگی ملی فاصله زیادی ندارد، از چیزی حدود یک سال پیش در دستوری محرمانه به وزارت امور خارجه از آنها میخواهد طرح تعدیل نیروهای محلی و سپس تعطیلی سفارتخانههای خود در چندین کشور را در دستور کار خود قرار دهند».

            "افشاگری" صالحی در مجلس

            علی اکبر صالحی، وزیر خارجهی دولت دهم، روز یکشنبه در جلسهی علنی مجلس شورای اسلامی در مورد برگزاری شانزدهمین نشست سران اعضای جنبش عدم تعهد در تهران توضیحاتی ارائه کرد.
            وی در بخشی از سخنان خود که برخی از خبرگزاریهای ایران از آن بهعنوان "افشاگری در مورد شیطنتهای کانادا" یاد کردهاند، آورد: «کشور کانادا در سیاست خارجی تحت تاثیر تحرکات صهیونیستها است و خط مشی آنها را دنبال میکند و از طرفی تلاش میکند تا روابط خود را با این رژیم زیاد کند، رضایتمندی آنها را جلب کند و این اقدام [توقف مناسبات دیپلماتیک با ایران] در راستای منافع رژیم صهیونیستی است».

            خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) به نقل از صالحی نوشت: «همچنین طبق اطلاعاتی که به ما رسیده است، کشور کانادا علاوه بر ارسال نامه برای دبیر کل سازمان ملل، به دنبال ترغیب سایر کشورها بود تا در اجلاس عدم تعهد در تهران شرکت نکنند».

            وزیر خارج دولت دهم توضیح نداد که خبر یادشده از چه مرجعی واصل شده است.

            رئیس مجلس شورای اسلامی نیز روز یکشنبه به اقدام دولت کانادا واکنش نشان داد. به زعم علی لاریجانی، «رفتار سبک سیاسی دولت کانادا که با ناشیگری در این مقطع انجام گرفت نشان از دستپاچگی آنها دارد که در مقابل اجماع اکثر کشورهای جهان در تهران با اقدامی منفعلانه قصد دارند فضای سیاسی را تغییر دهند».لاریجانی در نطق خود در صحن علنی مجلس افزود: «متعاقب آن موضعگیری برخی کشورهای اروپایی و خط و نشان کشیدنهای غیرمتعارف که اینها همگی بیش از آنکه اقتدار بینالمللی آنان را نشان دهد انفعال آنان را ظاهر میکند».

            رئیس مجلس شورای اسلامی اقداماتی از این دست را به "سناریوپردازیهای کشورهای زورگو و سر و صداهای زیادی برای ایجاد فشار اقتصادی بر ملت ایران" تعبیر کرد.

            پیش از این خبرگزاری فارس از لغو سفر علی لاریجانی به کانادا "در اعتراض به سیاستهای ضد ایرانی دولت کانادا و تعطیلی سفارت این کشور در تهران" خبر داده بود. بر این اساس، لاریجانی قرار بود از ۲۱ تا ۲۶ اکتبر در اجلاس بینالمجالس در کانادا شرکت کند.

            روابط پرتنش جمهوری اسلامی و کانادا

            دولت کانادا همواره مناسبات پرتنشی با جمهوری اسلامی ایران داشته است. سفارت این کشور در تهران پس از حمله "دانشجویان پیرو خط امام" به سفارتخانه آمریکا در سال ۱۳۵۸ و گروگانگیری دیپلماتهای ایالات متحده، به خروج برخی از دیپلماتهای آمریکایی از ایران کمک کرد. سایهی روابط نزدیک کانادا با اسرائیل نیز همواره بر سر مناسبات جمهوری اسلامی و کانادا بوده است.

            مرگ مشکوک زهرا کاظمی در زندان اوین و عدم همکاری جمهوری اسلامی برای روشن شدن دلایل مرگ این روزنامهنگار ایرانی-کانادایی، و انتقاد همیشگی کانادا از وضعیت حقوق بشر در ایران، از دیگر دلایل تیرگی روابط تهران-اتاوا پس از پیروزی انقلاب بهمن ۱۳۵۷ بودهاند.


            The greater the risk ، The greater the reward

            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

            نظر

            • بابک 52
              ستاره‌دار (27)
              • Mar 2011
              • 17028

              #12936
              احمدینژاد درست میگوید؛ ایران رتبه اول منطقه است، البته از لحاظ تورم!


              چکیده :طبق آخرین گزارش بانک مرکزی، نرخ تورم کشورمان در مردادماه 23/5 درصد بوده است. مقایسه آمار تورم فعلی کشورمان با دیگر کشورهای منطقه نشان میدهد هماینک ایران رتبه اول منطقه غرب آسیا را از لحاظ این شاخص به دست آورده است....
              سایت متعلق به احمد توکلی با انتشار ارقام نرخ تورم در کشورهای مختلف خاورمیانه و همسایگان ایران، نشان داد که ادعای اول بودن رتبه ما در منطقه که از سوی احمدی نژاد در مصاحبه تلویزیونی مطرح شده بود، دست کم در زمینه نرخ تورم صحت دارد!الف نوشت: «آنهایی که بر روی این سند کار کردند دریافت کاملی از ملت ایران نداشتند چراکه براساس این سند ایران باید در ۱۴۰۴ در منطقه اول شود این در حالی است که ما از هم اکنون توانسته ایم حرف اول را در منطقه بزنیم.»جملات فوق را احمدینژاد در گفتگوی تلویزیونی سهشنبه شب بر زبان آورد. هرچند برخی نسبت به این سخنان رئیس[دولت] واکنش نشان دادهاند، اما حقیقت آن است که کشورمان هماینک در برخی شاخصهای اقتصادی رتبه اول منطقه را کسب کرده و اظهارات احمدینژاد، بیربط هم نیست.مثلا مقایسه آمار تورم فعلی کشورمان با دیگر کشورهای منطقه نشان میدهد هماینک ایران رتبه اول منطقه غرب آسیا را از لحاظ این شاخص به دست آورده است. طبق آخرین گزارش بانک مرکزی، نرخ تورم کشورمان در مردادماه ۲۳/۵ درصد بوده است. مقایسه این نرخ با تورم کشورهای منطقه طبق آمار صندوق بینالمللی پول، تاییدکننده اظهارنظر رئیس[دولت] حداقل در این یک شاخص است.نام کشور نرخ تورم
              ایران ۲۳٫۵
              یمن ۲۲٫۷
              سودان ۱۸٫۹
              لیبی ۱۴٫۱
              پاکستان ۱۳٫۳
              ازبکستان ۱۳٫۳
              مصر ۱۱٫۸
              ترکیه ۱۰٫۴
              تاجیکستان ۹٫۳
              افغانستان ۷٫۸
              قزاقستان ۷٫۴
              عراق ۶٫۰
              آذربایجان ۵٫۶
              عربستان ۵٫۳
              ترکمنستان ۵٫۳
              کویت ۴٫۷
              ارمنستان ۴٫۷
              الجزایر ۴٫۵
              عمان ۳٫۳
              اردن ۳٫۳
              لبنان ۳٫۱
              قطر ۲٫۰
              امارات ۱٫۲
              بحرین ۱٫۰
              The greater the risk ، The greater the reward

              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

              نظر

              • بابک 52
                ستاره‌دار (27)
                • Mar 2011
                • 17028

                #12937
                » انتخابات نزدیک میشود، نگرانیهای امنیتی دولت هم افزایش مییابد
                کاهش سرعت و پهنای باند اینترنت کشور به بهانه ملاحظات امنیتی/ اینترنت ملی از مهر میآید؟


                چکیده :در حالی که کاربران اینترنت در ایران به شدت از وضعیت فعلی آن گله مندند و آمار و نمودارهای معتبر جهانی و کارشناسان از شدت بالای کنترل و سانسور در اینترنت ایران نشان دارند، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعتراف کرده که دولت بنا به ملاحظات امنیتی، در مقاطعی اقدام به کاهش سرعت و پهنای باند اینترنت در کشور می کند. در همین حال، گزارش ها حاکی از راه اندازی رسمی شبکه ای است که دولت از آن به عنوان «اینترنت ملی» یاد می کند....
                کلمه – سجاد اعرابی:در حالی که کاربران اینترنت در ایران به شدت از وضعیت فعلی آن گله مندند و آمار و نمودارهای معتبر جهانی و کارشناسان از شدت بالای کنترل و سانسور در اینترنت ایران نشان دارند، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعتراف کرده که دولت بنا به ملاحظات امنیتی، در مقاطعی اقدام به کاهش سرعت و پهنای باند اینترنت در کشور می کند.این موضوع در سه سال گذشته و از اولین روزهای پس از انتخابات مخدوش ۸۸ از سوی معترضان مطرح شده و هموازه با تکذیب دولتمردان رو به رو شده بود. به طوری که آنها بارها برخورد لنگر کشتی ها با فیبر نوری جاسک – فجیره را بهانه کردند؛ تا جایی که این بهانه گیری به موضوع تمسخر کاربران اینرنتی در ایران تبدیل شده است.وزیر دولت احمدی نژاد البته برای توجیه این اقدام ضد مردمی، حملات سایبری از خارج را بهانه کرده، حال آنکه در واقع همیشه این کاهش سرعت برای دسترسی کاربران داخلی صورت می گرفته و غالبا با تجمعات اعتراضی یا مقاطع خاصی که نگرانی حاکمیت بیشتر می شده، همزمان بوده است.در همین حال، گزارش ها حاکی از راه اندازی رسمی شبکه ای است که دولت از آن به عنوان «اینترنت ملی» یاد می کند و قرار است ترافیک اطلاعات داخل و خارج از کشور را از هم جدا کند و به بهانه افزایش سرعت دسترسی به سایت ها داخلی، عملا گامی در مسیر قطع یا مختل کردن ارتباط ایرانیان با شبکه جهانی اینترنت بردارد. موضوعی که بهانه کلمه برای تهیه این گزارش بوده است.
                * * *
                اینترنت ملی؛ از مهر ماهمحمد سلیمانی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره اینترنت ملی گفته طبق برنامه ریزی زمان بندی شده چارچوب کلی این شبکه طراحی و تعیین شد و طراحی مفهومی آن نیز مراحل پایانی خود را طی می کند.وی در ادامه افزوده است: طراحی جزیی این شبکه نیز در شهریور ماه سال جاری صورت خواهد گرفت و از مهر امسال اینترنت ملی اجرایی خواهد شد. البته شاید باتوجه به منابع مالی در نظر گرفته شده به صورت وسیع و یا محدود اجرا شود.وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه این شبکه طبق پیش بینی ها ظرف دو یا سه سال آینده به شکل مطلوب خواهد رسید، در بخش دیگری از سخنان خود به نام اینترنت ملی اشاره و عنوان کرده است: اینترنت ملی تنها یک نام است و شاید اسم آن تغییر کند. چون اینترنت برای مردم قابل فهم تر بود ما این نام را برای آن برگزیدیم که فکر می کنیم نام زیبایی نیز است.همچنین سلیمانی افزوده است با اجرای این شبکه اینترنت و سرویس های متنوع اینترنتی ارزان قیمت در اختیار مردم قرار می گیرد. مباحثی چون امنیت و حفظ اطلاعات در درون کشور نیز با اجرای اینترنت ملی تحقق می یابد.وی پایداری کردن شبکه اینترنت و استفاده از اطلاعات ذخیره شده در آینده را از دیگر مزیت های شبکه اینترنت ملی دانسته است.پیش از این نیز معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از راهاندازی شبکه ملی اطلاعات یا همان اینترنت داخلی در ایران خبر داده بود. عبدالمجید غریبرضا، خرداد ماه گذشته در اظهاراتی گفته بود: با برنامهریزیها و هدفگذاری که در برنامه پنجم توسعه صورت گرفت، برقراری شبکه ملی اطلاعات در دستور کار قرار گرفته است.

                اینترنت ملی چیست؟

                به گفته معاون وزیر ارتباطات آنچه که از آن به عنوان اینترنت ملی یاد می شود، در واقع اینترنت داخلی برای کشور ایران است که میتواند نقش مؤثری را در سیاستهای این بخش ایفا کند.
                وی ادعا می کند: راهاندازی این شبکه سرمایهگذاری بسیار زیادی میخواهد که در صورت راهاندازی آن حدود ۶۰ درصد از خانوارهای ایرانی را تحت پوشش قرار میدهد. معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات توضیح می دهد که این شبکه قادر است همه اطلاعات لازم برای فعالین اقتصادی، ادارات و نهادهای دولتی و مردم را در اختیار کاربران قرار دهد.مسوولان دولت ادعا می کنند که با راه اندازی این شبکه ملی از آسیب های شبکه جهانی اینترنت به دور خواهند بود، آنجا که معاون نوسازی و تحول اداری معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهوری می گوید: با راه اندازی اینترانت ملی مراودات دستگاه های دولتی و غیر دولتی در کشور با استفاده از بستر اینترانت ملی صورت خواهد گرفت که این امر موجب دور ماندن از آسیب های شبکه جهانی اینترنت بر امنیت اطلاعات کشور خواهد شد.اینترانت ملی ایران پروژه ای است که توسط سازمان تبلیغات اسلامی راه اندازی می شود. در این پروژه موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان، اینترانتی را در اکثر شهرهای کشور راه اندازی کرده و قرار است کم کم با اتصال تمام شهرهای کشور به هم یک اینترانت سراسری ایجاد شود.گفته می شود این پروژه قرار است تا پایان برنامه پنجم توسعه کامل شود. پایگاه اطلاع رسانی دولت یکی از اهداف مهم این پروژه را ایجاد امنیت و مصون ماندن از حملات اینترنتی و مقابله با آمریکا در جنگ نرم بیان کرده است.رضا تقی پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این باره گفته است که اینترنت در کنار شبکه ملی به همان شکلی که وجود داشته همچنان باقی خواهد ماند و با اجرای این طرح امکان پیاده سازی سلامت الکترونیکی و تجارت الکترونیکی به وجود خواهد آمد.دورکاری، تلویزیون اینترنتی، ویدئو درخواستی، آموزش از راه دور مهمترین ویژگی های این شبکه، پهنای باند آن (تا دو مگابیت بر ثانیه) بیان شده است.گرچه از طرف دیگر پیام کرباسی، سخنگوی انجمن نظام صنفی رایانه ای، اظهار داشته که پس از راه اندازی شبکه ملی، ارتباطات اینترنتی ایران با اینترنت جهانی قطع خواهد شد و دسترسی به برخی از وب گاههای جهانی ممکن نخواهد بود.

                اظهار حمایت مسوولین دولتی

                با گرم شدن بحث اینترنت ملی بسیاری از مسوولان دولتی در رده ها و حوزه های مختلف شروع به حمایت از این طرح کرده اند و از جانبی به دفاع از راه اندازی آن پرداخته اند. فصل مشترک تمامی این حمایت ها کنترل بیشتری است که برای دولت به وجود می آید و آنچه که آنان به عنوان امنیت اینترنتی از آن یاد می کنند.
                یکی از این مسوولین، فرمانده کل نیروی انتظامی کشور است. اسماعیل احمدی مقدم در بیستم دی ماه سال گذشته در جمع خبرنگاران و در پاسخ به ایلنا در مورد ملی شدن اینترنت، گفته بود: «نباید مرکز اطلاعات رایانهای ما در خارج از کشور باشد؛ خودمان میتوانیم این مراکز را در داخل کشور داشته باشیم؛ گوگل موتور جستجو نیست بلکه ابزار جاسوسی است».احمدی مقدم همچنین در مراسم اختتامیه نخستین همایش دفاع سایبری در بهمن ماه ۱۳۹۰، با اشاره به تلاش ایران برای راهاندازی «شبکه ملی اطلاعات» گفته بود: «معتقدیم اتصال به دنیا باید در حد ضرورت باشد، چرا باید در کشور از سرویسهایی مثل ایمیل استفاده کنیم که ایمیل باکس آن در کشورهایی مانند آمریکا باشد»در همین راستا روز گذشته وزیر ارتباطات مدعی شد: با توجه به حملات متعددی که در ارتباط با اینترنت کشور صورت میگیرد ما نیز گاه ناچار به تشدید ملاحظات امنیتی هستیم و این مساله موجب ایجاد محدودیتهایی در پهنای باند و سرعت اینترنت میشود.رضا تقیپور در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: کندی اینترنت دلایل متعددی میتواند داشته باشد که در برهههای زمانی مختلف به آنها اشاره شده است اما در ابتدای دولت نهم، ما پهنای باند بینالملل را از هفت درگاه دریافت میکردیم اما اکنون تعداد این درگاهها دو برابر شده و به ۱۴ درگاه رسیده است.به گفته او در این میان گاه به دلایلی ممکن است برخی درگاهها با مشکلی مواجه شدند و در کابلهای بینالملل یا در مسیر منتهی به کشور، اختلالی ایجاد میشود که در این موارد ترمیم آن بخش و یا تامین پهنای آن از سوی درگاههای دیگر بین دو روز تا یک هفته زمان میگیرد و همین مسئله موجب کندی اینترنت در این مدت میشود.وزیر ICT در ادامه کابلهای زیردریایی و اختلالات آنها را از دیگر دلایل کندی اینترنت کشور دانست و گفت: گاه هم شاهد بودهایم که اختلالات ایجاد شده در شبکه اینترنت کشور به کابلهای زیردریای عمان برمیگردد که اکنون با ایجاد یک کابل موازی زیردریایی تلاش شده است حجم مشکل در این زمینه کم شده و بخش اعظمی از ترافیکی که در این زمینه و جود دارد منتقل شود.پیش تر نیز روح الله مومن نسب، مدیر واحد اینترنت مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیز درباره داخلی شدن اینترنت ایران گفته: «گوگل پلاس جدیدترین فناوری جاسوسی در شبکهاست. برای مسدود کردن سایت گوگل تاکنون هزار و ۳۷۴ درخواست ارسال شدهاست و ۴۷۰ نفر هم درخواست کردهاند تا سایت یاهو مسدود شود.»از سویی دیگر محمدرضا آقامیری، عضو کارگروه تعیین محتوای مجرمانه اینترنتی، در گفتگو با مهر اظهار داشته: «جیمیل ممکن است به کمک اخلالگران بیاید، ما هیچ وقت گوگل را در خدمت رسانی به کاربران ایرانی مناسب نمیبینیم چرا که گوگل در خدمت سازمان سیا است. اینترنت مهمان ناخوانده است و به زودی «فیلترینگ یکپارچه و بومی» راهاندازی خواهد شد و گوگل «علم دشمنی» با نظام برداشته است.آنچه که در این اظهار نظرهای مختلف به خوبی روشن است تضاد ها، تناقضات و ابهامات موجود در بین آنهاست. از سویی وزیر ارتباطات زمانی از جایگزینی این طرح سخن می گوید و زمانی دیگر می گوید اینترانت ملی در کنار اینترنت راه اندازی خواهد شد. این ها همه حاکی از آن است که مسوولان و دست اندرکاران این طرح نیز هنوز کاملا از آنچه که در پی آن هستند اطلاع کافی ندارند و تنها به دنبال راهی برای کاهش نگرانی های خود از آثار و عواقب وجود اینترنت بر عملکرد خود هستند.

                انتقادات کارشناسان

                ابهاماتی که در این طرح برای مردم و کاربران وجود دارد، از سوی بسیاری از کارشناسان امر نیز بیان می شود.
                علی اکبر جلالی، کارشناس و صاحبنظر برجسته اینترنت در ایران این طرح را از اساس زیر سوال می برد و می گوید: در هیچ جای دنیا پسوند ملی بر اینترنت وجود ندارد و در هیچ کشوری اینترنت ملی نداریم.وی معتقد است: تقریبا تمامی کارشناسان اینترنت و رسانه درمورد این طرح ابهام دارند و اساسا معلوم نیست چرا مسوولان اصرار دارند این نام را با هر وسیله و هزینه ای حفظ کنند.این استاد دانشگاه علم و صنعت که بنیانگذار اولین روستای اینترنتی در ایران نیز است، می گوید: اینترانت (شبکه ملی اینترنت) می تواند در کنار اینترنت که به اطلاع رسانی و ارتباط سازی کند قرار بگیرد. بر این اساس وی با جایگزینی این طرح مخالفت می کند.فریدون قاسم زاده، مدیرعامل شرکت افرانت (خدمات دهنده اینترنت) و استاد دانشگاه، نیز در خصوص شبکه ملی اطلاعات می گوید: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سالهای گذشته به دنبال اینترنت ملی بود و از همان ابتدا چنین موضوعی از سوی کارشناسان مورد انتقاد قرار داشت؛ چرا که ذات اینترنت از شبکههای به هم مرتبط (Interconnected Networks) تشکیل شده و جداسازی شبکهها از هم، اصل این مفهوم را بیمعنا میکند.این استاد دانشگاه بر این باور است که نباید شبکه ملی اینترنت یا اطلاعات را جایگزین شبکه جهانی اینترنت فرض کنیم. زیرا هیچ شبکه ملی اطلاعاتی در هیچ کشور جهان نمیتواند جایگزین شبکه جهانی اینترنت باشد. بلکه این شبکهها در کنار هم و مکمل یکدیگر هستند و ارزش واقعی اینترنت که به منزله ایجاد امکان تبادل اطلاعات در سراسر جهان است، از به هم متصل بودن شبکهها ایجاد میشود.بنیامین صدر، در مقاله ای که در ندای سبز آزادی در همین رابطه منتشر کرده، می نویسد: نکته جالب درباره اجرای این طرح، داستان محوریت تفکیک است که به نظر می رسد در کنار طرح تفکیک جنسیتی و تفکیک های دیگر شهروندان به درجه یک و دو و سه، دیگر به واژه ای کلیدی در ایران تبدیل شده و سیاست کلی بر مبنای تفکیک رقم می خورد!اما اینکه احتمال اجرای کامل و موفقیت طرح هایی همچون طرح تفکیک تا چه اندازه است باید گفت به نطر می رسد که با تو جه به پیشرفت روزافزون فناوریهای جدید ارتباطی چندان نمی تواند موفق باشد و در این دهکده مجازی بیشتر به کلبهای متروک شبیه است.

                انتقاد از کنترل و سانسور اینترنت در ایران

                در حالی این روزها بحث اینترنت ملی بر سر زبان هاست که کاربران، صاحبنظران و کارشناسان حوزه اینترنت به خوبی از جایگاه بد کشورمان در حوزه کنترل و سانسور اینترنتی آگاه هستند. به خصوص پس از روی کار آمدن دولت احمدی نژاد و با تلاش های صفار هرندی وزیر ارشاد وی طرح هایی همچون ساماندهی وبگاه ها در دستور کار قرار گرفت و تحت عناوین مختلف سانسور و فیلترینگ در ایران افزایش یافت. این امر البته تنها در قالب سانسور پی گرفته نشد و در سالهای اخیر شاهد دستکاریهای وسیع در سرعت و دسترسی کاربران به شبکه جهانی اینترنت بوده ایم.
                در گزارشی که نشریه گاردین در همین رابطه در ۳۰ ژوئن ۲۰۰۹ منتشر کرد، نوشته است که در ایران تمام شرکت های ارائه کننده سرویس اینترنت تحت نظارت و از کانال شرکت ارتباطات راه دور به ارائه خدمات با ترافیک پایین می پردازند، امری که به شدت کنترل بر ترافیک را تسهیل کرده و از طریق نرم افزارهایی این امکان را به دولت می دهد که IP استفاده کنندگان را نیز مورد تعقیب قرار دهد.در مطلب دیگری که سال ۲۰۰۹ در وبسایت شرکت «Circle ID» منتشر شده با رجوع به گزارش چند مرجع معتبر بین المللی، این طور بیان شده که به خصوص پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، اینترنت در ایران و عملکرد دولت در کنترل آن به امر بسیار پیچیده ای تبدیل شده است.

                نگرانی از رشد دسترسی و تاثیرگذاری اینترنت

                آنچه که بیش از پیش با زمزمه های راه اندازی اینترنت ملی به ذهن هر کسی خطور می کند، تلاش هایی است که در سال های اخیر از سوی دولت در جهت کنترل و سانسور و افزایش امنیت برای مسوولان در فضای مجازی شده است.
                به نظر نمی آید افزایش پهنای باند و سرعت اینترنت دغدغه ی واقعی مسوولین در این روزها شده باشد، چرا که هزینه های بسیاری که این روزها برای کاهش دسترسی مردم به اینترنت و شبکه های جهانی و ماهواره ای می شود خلاف این امر را ثابت می کند. در جدیدترین اظهار نظر نیز وزیر ارتباطات بر دخالت های امنیتی در فضای مجازی مهر تایید زده و گفته است: دلیل سرعت پایین اینترنت مسایل امنیتی است.نگرانی شدید حاکمان از قدرت و تاثیرگذاری شبکه های مجازی در سازماندهی و تقویت ارتباطات مردم و شکل دهی حرکت های مدنی، این روزها و به خصوص در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و شوراها آنها را به فکر واداشته تا هرچه زودتر پروژه ی خودساخته ی «اینترنت ملی» را به اجرا بگذارند، طرحی که در سال های گذشته بارها و بارها شاهد نقل قول ها و وعده هایی درباره راه اندازی آن در آینده ای نزدیک بودیم، اما در عمل اتفاق نیفتاد.این در حالی است که بر اساس گزارشات بین المللی از جمله بنا بر آنچه سایت «Cosmic Log» منتشر کرده، در هشت سال اخیر در ایران سالانه تعداد کاربران اینترنت ۵۰ درصد رشد داشته که این بالاترین رقم در خاورمیانه است و همچنین تاثیر این کاربران بر سیاست در این کشور بسیار مورد توجه است، این همان نکته ای است که جان کلی، تحلیل گر مرکز مطالعاتی-تحقیقاتی برکمن بر آن تاکید می گذارد. وی یکی از نویسندگان گزارش این مرکز پیرامون اینترنت در ایران است.مطمئنا این تعداد از کاربران رو به رشد که این روزها از وضعیت اینترنت به شدت گله مند هستند، وضعیت جدیدی را که در آن هرگونه ارتباط اینترنتی با جهانی غیر از کشورشان قطع خواهد شد را بر نخواهند تافت، و این به غیر از عواقب و هزینه هایی است که این موانع ارتباطی برای اقتصاد، فرهنگ و حوزه های دیگر در کشور خواهد داشت.حال سوال اینجاست که آیا تصویب و اختصاص این همه طرح و هزینه برای بستن راه ها و مجاری ارتباطی مردم با یکدیگر و جهان خارج به جایی خواهد رسید و یا همچون گذشته و دیگر طرح های محدود کننده ی دولت احمدی نژاد به بن بست خواهد خورد؟
                The greater the risk ، The greater the reward

                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                نظر

                • بابک 52
                  ستاره‌دار (27)
                  • Mar 2011
                  • 17028

                  #12938
                  یک مقام ارشد حماس وارد تهران شد


                  ک هفته پس از اجلاس سران غیرمتعهدها در تهران که مقامهای ایرانی دعوت از اسماعیل هنیه، نخست وزیر حماس را برای شرکت در آن رد کردند، محمود الزهار، از مقامهای ارشد حماس، به تهران سفر کرده است.
                  آقای الزهار که در زمان نخست وزیری اسماعیل هنیه وزیر خارجه دولت فلسطینیان بود هم اینک از مقامهای ارشد حماس (حرکت مقاومت اسلامی) است.

                  او روز شنبه با علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه ایران دیدار کرده است.
                  رسانههای ایران جزئیاتی از صحبت های رد و بدل شده میان دو طرف را منتشر نکردهند اما ایسنا، خبرگزاری دانشجویان ایران پیشتر گفته بود محور گفت و گو ها آخرین وضعیت فلسطینیها خواهد بود.
                  دیدار آقای الزهار از ایران در شرایطی صورت میگیرد که محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، هفته پیش برای اولین بار از زمان مرگ یاسر عرفات، رهبر پیشین این تشکیلات، به تهران سفر کرده بود.
                  رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی کنترل کرانه باختری و حماس نوار غزه را در کنترل خود دارد.
                  ابتدا اعلام شده بود که اسماعیل هنیه و محمود عباس به طور همزمان به تهران سفر خواهند کرد و در نشست جنبش غیرمتعهدها شرکت میکنند اما سپس یک مقام عالی رتبه در دفتر رئیس جمهور ایران، دعوت از آقای هنیه را رد کرد.
                  آقای هنیه به عنوان رهبر حماس از پشتیبانی ایران برخوردار بوده اما در ماههای اخیر به دنبال اختلاف نظر دو طرف بر سر مسائل سوریه، به نظر میرسد که میزان حمایت ایران از حماس کاهش یافته است.
                  مقامهای ایرانی گفته بودند که محمد عباس نماینده رسمی فلسطینیها در نشست تهران است.
                  او در گذشته، بارها ایران را به دلیل حمایت از جنبش حماس که کنترل نوار غزه را در اختیار دارد، مورد انتقاد قرار داده بود.
                  آقای عباس بدون دیدار با آیت الله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، ایران را ترک کرد.
                  The greater the risk ، The greater the reward

                  هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                  نظر

                  • ایرج اکبری
                    عضو فعال
                    • Dec 2011
                    • 10934

                    #12939
                    یادداشت فارس/
                    سران قوا برای «تلاطم بازار ارز» چارهاندیشی کنند
                    خبرگزاری فارس: افزایش 700 تومانی نرخ دلار در کمتر از 4 ماه و تاثیر غیرقابل انکاری که بر تورم، کاهش قدرت خرید و معیشت مردم دارد، نیاز به یافتن راه حل فوری در جلسهای در سطح سران سه قوه برای حل این مشکل اساسی را تاکید می کند.

                    به گزارش خبرگزاری فارس، نرخ دلار در بازار غیر رسمی کشور از حدود 1700 تومان در خردادماه سال جاری، این روزها به بیش از 2300 تومان رسیده است و هیچ کارشناس اقتصادی که اندک بهرهای از علم اقتصاد برده باشد، نمی تواند تاثیر منفی افزایش نرخ دلار بر گرانیهای اخیر را انکار کند.

                    افزایش حدود 700 تومانی نرخ دلار در کمتر از چهار ماه گذشته و رشد قابل توجه نرخ دلار در یکی دو ماه اخیر به ویژه از زمانی که رئیس کل بانک مرکزی از تغییر نرخ مرجع دلار خبر داد، از آن جهت که به طور مستقیم بر تورم کشور اثر گذاشته و قدرت خرید و معیشت مردم را تحت تاثیر قرار داده است، بر اساس تاکیدات اخیر مقام معظم رهبری در جلسه هیات دولت که تسهیل معیشت مردم و کاهش قدرت خرید را یکی از اساسی ترین موضوعات کشور برشمردند، به یکی از مهمترین مسائل اقتصادی کشور تبدیل شده است.

                    علیرغم تاکید اخیر مقام معظم رهبری در دیدار هیات دولت که عمده مشکلات اقتصادی کشور را مربوط به معیشت قشرهای متوسط و ضعیف دانستند و بخشی از این مشکلات را نیز ناشی از تورم برشمردند که قدرت خرید مردم را کاهش داده است، به نظر می رسد اهتمام جدی در مسئولان برای پرداختن به معضل ارز که نیاز به راه حل فوری هم دارد، وجود ندارد، یا لااقل همکاری همه جانبه برای حل این مشکل به چشم نمی خورد.

                    مسئولان امور پولی و مالی کشور معترفند، تمام ارزهای دولت به نرخ 1226 تومان در بازار فروخته می شود و به واردات بیشتر کالاهای اساسی ارز دولتی داده می شود، ولی آنچه در بازار انواع کالاهای وارداتی و حتی تولید داخل مشاهده می شود، تاثیر پذیری قیمت اکثر کالاها از نرخ ارز بازار آزاد است.

                    البته در این بین برخی مسئولان هم می گویند که واردکنندگان ارز دولتی می گیرند ولی کالای خود را با ارز آزاد قیمت گذاری کرده و می فروشند که همه این مسائل نیاز به راه حل فوری از سوی مسئولان کشور اعم از قوای مجریه، مقننه و قضائیه دارد.

                    در اقتصاد امروز ایران، معیشت مردم بیش از هر چیزی به افزایش نرخ تورم وابسته است که قدرت خرید را به شدت کاهش داده است، و در این بین افزایش بی ضابطه قیمت دلار و سکه اثر روانی شدیدی بر رشد تورم داشته و هر هفته و هر روز شاهد گرانی یک کالا به بهانه افزایش نرخ دلار هستیم. بی تفاوتی مسئولان به ویژه مدیران مستقیم این امر در بانک مرکزی نسبت به رشد خیره کننده نرخ دلار و سکه چشم انداز بازار را بیش از پیش تیره و تار کرده و اثر روانی افزایش نرخ تورم و رشد بیشتر قیمت دلار و سکه را تشدید می کند.

                    در این مجال نمی خواهیم به ریشه یابی دلایل بازار نابسامان ارز و سکه بپردازیم ولی به نظر می رسد امروز یکی از مهمترین و اساسی ترین موضوع اقتصادی کشور نابسامانی در نرخ دلار و سکه است و باید مسئولان قوا و مدیران میانی با همفکری و همدلی راه حل فوری برای آن بیابند و در این رابطه پیشنهاد می شود که در جلسه فردای سران سه قوه، حل معضل گرانی ارز در دستور کار قرار گیرد.

                    صمد حسن نیا، مدیر کل اقتصادی فارس

                    انتهای پیام/ص
                    كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                    نظر

                    • بابک 52
                      ستاره‌دار (27)
                      • Mar 2011
                      • 17028

                      #12940
                      وزیر خارجه کانادا : توصیه میکنیم به ایران نروند


                      در پی تعطیلی ناگهانی سفارت کانادا در تهران و دستور وزیر خارجه آن کشور به دیپلماتها و کارمندان سفارت ایران برای خروج از خاک کانادا با جان بیرد، وزیر خارجه کانادا که برای اجلاس همکاری های اقتصادی آسیا و اقیانوسیه به روسیه رفته است تلفنی گفتگو كردم.

                      آقای وزیر، سپاسگزارم از فرصتی که در اختیار بى بى سى فارسى گذاشتید. به غیر از امنیت دیپلماتها دیگر دلایلی که شما برای بستن سفارت کشورتان در ایران و اخراج دیپلماتها و کارمندان سفارت ایران از کانادا ارائه کردید، از اتهام حمایت از تروریسم گرفته تا تلاش برای ساخت سلاح های هسته ای، هیچ کدام جدید نیستند. چرا حالا ناگهان سفارتخانهها را بستهاید؟
                      ما در بهار امسال کارمندان بخش مهاجرت و صدور ویزای سفارتمان را به خاطر همین نگرانیها از ایران خارج کرده بودیم و فقط ۸ دیپلمات باقی مانده بودند. ما هم نگران امنیتشان بودیم و هم شاهد هستیم دولت ایران به حمایت از گروه های تروریستی، گسترش برنامه هسته ای، نقض گسترده حقوق بشر، تکرار سخنان ضد اسرائیلی و پشتیبانی از دولت اسد ادامه میدهد. مجموعه همه اینها باعث شده که ما به این نتیجه برسیم که سفارتخانهمان را ببندیم.
                      ولی آقای وزیر این باز هم همان فهرست تکراری است. تنها مورد جدید امنیت دیپلماتها است. مدتها است اروپاییها هم انتقادات مشابهی به ایران دارند ولی دیپلماتهایشان همچنان در تهران هستند. دقیقا چه تهدید یا اتفاقی برای دیپلماتهای کانادایی رخ داده که شما را نگران امنیت آنها کرده؟
                      ما درباره جزییات تهدیدها صحبت نخواهیم کرد، ولی حمله به سفارت بریتانیا نشاندهنده بی اعتنایی ایران به تعهداتش بر اساس کنوانسیون وین است که از دولتها میخواهد امنیت دیپلماتها را تامین کنند. این خود یک عامل در تصمیم گیری ما بود. ما همچنین ایران را در فهرست کشورهای حامی تروریست گذاشتیم.
                      آقای وزیر حزب مخالف شما این اقدام را "عجیب" خوانده و گفته بستن سفارتخانهها دست یافتن به یک راه حل دیپلماتیک با ایران را بسیار مشکل می کند. آیا این اقدام شما به نوعی چراغ سبز به این ایده نیست که دیپلماسی کاملا بی فایده است و باید به فکر برخورد نظامی با ایران افتاد؟
                      نه نه به هیچ وجه. ما همچین قصدی نداشتیم و نباید هم از این اقدام چنین برداشتی شود.
                      بر کسی پوشیده نیست که روابط ما با ایران از زمان قتل زهرا کاظمی در زندان اوین بسیار بد شده بود. و در پی حرفهای نژاد پرستانه مقامات رژیم ایران علیه اسرائیل و نقض گسترده حقوق بشر، مدتهاست که ما یک رابطه عادی با دولت ایران نداریم. اینها همه و همه دست به دست هم داد که ما این تصمیم را بگیریم.
                      آقای وزیر این انتقادات به حزب مخالف شما محدود نشده. آقای کن تایلر سفیر سابق کانادا در ایران در زمان گروگانگیری دیپلماتهای آمریکایی هم گفته از این تصمیم شما جا خورده و منافع کانادا ایجاب میکرد که برای فهم بهتر شرایط در ایران دیپلماتهای خودش را آنجا نگه دارد. آیا شما نگران نیستید که امکان فهم شرایط ایران با خروج دیپلماتهایتان محدود میشود؟
                      شکی نیست که ما برای درک بهتر شرایط باید گوشها و چشمهای هشیار در ایران داشته باشیم. ولی از آن مهمتر امنیت آنها است و مسئولیتش هم بر دوش من است که اطمینان حاصل کنم هیچ خطری زنان و مردانی را که به درخواست دولت کانادا به ایران میروند تهدید نمیکند. شرایط به قدری بد شده که من دیگر نمیتوانستم از کارمندان دولت، که نه سرباز هستند و نه پلیس، بخواهم ریسک بکنند. یادمان باشد که سفیر سابق کانادا آقای تایلر، که من احترام زیادی هم برای او قایلم، خودش مجبور شد سفارت کانادا را در سالهای پس از گروگانگیری ببندد.
                      این تصمیم شما پیآمدهایی هم برای کاناداییهای ایرانی تبار دارد. بر اساس بعضی آمارها نزدیک به ۴۰۰ هزار ایرانی در کانادا زنذگی میکنند و بسیاری از آنها برای دیدار به ایران سفر میکنند. آنها از کنسولگری سفارت برای خدمات متنوع مثل صدور و تمدید پاسپورت، سند ازدواج و بسیاری خدمات دیگر استفاده میکنند. تکلیف آنها چیست؟
                      ببینید ما نمیتوانیم امنیت دیپلماتهایمان را به خاطر دادن خدمات کنسولی به خطر بیندازیم. ما به کاناداییها توصیه کردهایم که از سفر به ایران پرهیز کنند. دولت ایران تابعبت دوگانه ایرانی-کاناداییهایی را که به آنجا سفر میکنند به رسمیت نمی شناسد و این در سالهای گذشته مشکلات بسیاری را ایجاد کرده و در نتیجه حتی وقتی ما سفارتمان باز بود هم دستمان برای دادن خدمات کنسولی بسیار بسته بود. ما سعی میکنیم این خدمات را در سفارتخانههایی درخارج از ایران ارائه کنیم.
                      ولی آقای وزیر من منظورم خدماتی بود که سفارت ایران به ایرانیان کانادا میداد. آنها مجبورند برای به سفر به ایران از پاسپورت ایرانی استفاده کنند. شما میدانید که حتی دولت آمریکا که در ۳ دهه اخیر هیچ رابطهای با ایران نداشته اجازه فعالیت دفتر حفاظت منافع ایران را داده و کارمندان ایرانی آن سالها است به ایرانیان آمریکا خدمات کنسولی می دهند. آیا شما اجازه خواهید داد مثل آمریکا به ایرانیان کانادا هم خدمات مشابهی داده شود؟
                      در مورد خدمات کنسولی سفارت ایران به ایرانیان در کانادا باید بگویم که ما ۱۷ دیپلمات و کارمند سفارتخانه ایران در کانادا را اخراج کردهایم. دیپلماتهای ایرانی بارها رفتارهایی کردند که بسیاری از ایرانیان کانادا هم به آن معترض بودند. در نتیجه خیر. ما حضورشان در کانادا را مفید نمیدانیم.
                      پر تيراژترين روزنامه شهر تورنتو مقالهاى از سردبير سابق تلويزيون ملى كانادا چاپ كرده كه در آن به شدت از شما انتقاد شده. او نوشته اين تصميم نشان میدهد وزير خارجه كانادا در واقع بنیامين نتانياهو است و كانادا تصميمات سياست خارجياش در خاورميانه را با هماهنگى اسراييل میگیرد. پاسخ شما چيست؟
                      اين حرف مسخره است. دفعه اول نيست كه كارمندان سىبىسى موضع گيریهاى اينچنينی میكنند. سياست خارجى كانادا كاملا مستقل است.
                      The greater the risk ، The greater the reward

                      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                      نظر

                      • بابک 52
                        ستاره‌دار (27)
                        • Mar 2011
                        • 17028

                        #12941
                        دلار یک روزه ۱۰۰ تومان گرانتر شد/ آیا باید منتظر انفجار اقتصادی باشیم؟


                        چکیده :هفته قبل 2200 تومان، دیروز 2300 تومان و امروز 2400 تومان. این خلاصه آخرین وضعیت بازار آزاد ارز است. اگر قیمت دلار به همین منوال بالا برود، باید منتظر دلار 3000 تومانی و فاجعه و انفجار اقتصادی در کشور باشیم. کارشناسان معتقدند کمبود منابع ارزی و احتیاط مفرط دولت در تزریق دلار به بازار باعث شده که قیمت ها اینگونه بی مهار در حال افزایش باشند....
                        کلمه – گروه اقتصادی: هفته قبل ۲۲۰۰ تومان، دیروز ۲۳۰۰ تومان و امروز ۲۴۰۰ تومان. این مصداق تحقق وعده احمدی نژاد و رئیس بانک مرکزی برای کاهش قیمت دلار به ۱۵۰۰ تومان است؛ البته تحقق در مسیر معکوس. مسیری که سرانجامی جز سقوط ارزش پول ملی ندارد، بلکه تا همین حالا هم ارزش ریال نزدیک به ۶۰ درصد سقوط کرده است.بدین ترتیب برخلاف وعده ها و پیش بینی دولتی ها، قیمت دلار در این دو روز تقریبا روزی ۱۰۰ تومان بالا رفته و اگر به همین منوال پیش برود، در هفته آینده پیش بینی دلار ۳۰۰۰ تومانی که احمدی نژاد آن را شایعه خوانده و بهمنی هم به شدت تکذیبش کرده بود، محقق می شود و باید منتظر یک فاجعه و انفجار اقتصادی در کشور باشیم.به گزارش کلمه، نرخ فروش دلار آمریکا در بازار آزاد معاملات ارز در تهران به ۲۴۰۰ تومان رسید. این سقف افزایش قیمت ها بود که در اولین ساعات بعد از ظهر گزارش شد و پس از آن قیمت کمی پایین آمد و دوباره تا آستانه ۲۴۰۰ تومان بالا رفت. به همین نسبت، یورو و پوند هم گران تر شدند و به ترتیب از ۳۱۰۰ تومان و ۳۸۰۰ تومان فراتر رفتند.احمدی نژاد هفته پیش در مصاحبه تلویزیونی خود از تدبیر دولت برای کاهش قیمت ارز خبر داده و گفته یود: مهمترین کار ما این است که التهاب بازار را از بین ببریم. وی همچنین گفته بود: قیمت فعلی ارز در کشور واقعی نیست، ما دارای منابع زیادی هستیم و ارزش فعلی ارز بسیار پایین تر از قیمت فعلی آن است.کلمه پیش از این گزارش داده بود که برخی مراجع دولتی به طور محرمانه اعلام کرده اند نرخ واقعی برابری دلار با ریال، به ازای هر دلار ۶۷۰۰۰ ریال است. به عقیده کارشناسان، چنین رقم تکان دهنده ای با توجه به وضعیت رکود تورمی حاکم بر اقتصاد کشور، عجیب و بعید نیست.در گزارش مذکور همچنین آمده بود که وزارت اطلاعات درباره احتمال وقوع شورش های اجتماعی هشدار داده و در کمیسیون اقتصادی هم اعلام شده که منابع ارزی کشور تنها تا شش ماه دیگر کفاف مخارج ارزی را می دهد و دولت هم به طور محرمانه به دستگاه های زیرمجموعه خود اعلام کرده که با توجه به کسری بودجه، از سه ماه بعد ممکن است دولت توان پرداخت حقوق کارمندان خود را به طور کامل نداشته باشد.کارشناسان معتقدند همین کمبود منابع ارزی و احتیاط مفرط دولت در تزریق دلار به بازار باعث شده که قیمت ها اینگونه بی مهار در حال افزایش باشند.به گزارش کلمه، مردم هم این روزها در خیابان و تاکسی و اتوبوس می گویند هزینه های دولت برای اجلاس غیرمتعهدها باعث شده که پرداخت یارانه ها به تعویق بیفتد. هرچند در واقع ارقام مربوط به این اجلاس با مجموعه گردش اقتصادی کشور قابل مقایسه نیست، اما این تصور در مردم وجود دارد که ولخرجی های دولت برای این اجلاس نمایشی و تبلیغاتی، باعث شده که کفگیر به تگ دیگ بخورد.برخی در این میان معتقدند ممکن است دولت در گران کردن ارز دست داشته باشد، تا از این طریق برای جمع آوری نقدینگی در دست مردم و همچنین فراهم کردن منابع ریالی برای پرداخت یارانه ها و حقوق و … اقدام کند. خصوصا با توجه به اینکه یارانهها نیز تا امروز که نوزدهمین روز شهریورماه بود، پرداخت نشده و وعده واریز و امکان برداشت در فردا مطرح شده است؛ تاخیری که در پرداخت ماهانه یارانه ها بی سابقه بوده است.اما به نظر می رسد چنین تصوری، با توجه به تبعات سنگینی که تا همین حالا هم افزایش قیمت ارز بر گرانی کالاهای وارداتی و تولیدات وابسته به مواد اولیه خارجی و … داشته، صحیح باشد. حتی اگر برخی دولتمردان هم تصور کنند که فعلا مشکل تامین ریال آنها از طریق تبدیل ارز و جمع آوری نقدینگی حل می شود، ادامه التهاب و بی قراری فعلی بازار آزاد ارز، در صورت ادامه روند فعلی، نتیجه ای جز انفجار نخواهد داشت.
                        The greater the risk ، The greater the reward

                        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                        نظر

                        • مات
                          عضو فعال
                          • Aug 2011
                          • 5650

                          #12942
                          الجزیره خبر ترور نخست وزیر قطر را تکذیب کرد

                          شبکه خبری الجزیره طی خبری فوری انتشار خبر ترور نخست وزیر قطر توسط سامانه پیام کوتاه این شبکه خبری را به دلیل هک شدن این سامانه اعلام و خبر ترور را تکذیب کرد.

                          به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، شبکه خبری «الجزیرة» خبر تلاش برای ترور نخست وزیر قطر در قصر امیری این کشور را رد و اعلام کرد که انتشار این خبر به نام این شبکه و از طریق سامانه پیام کوتاه به دلیل هک شدن سرویس خدمات پیام کوتاه این شبکه بود.

                          در صورتی که این خبر صحت داشته باشد، برای دومین بار طی چند روز گذشته است که حملات سایبری به شبکه خبری الجزیره صورت میگیرد.

                          ساعاتی پیش در شبکههای اجتماعی اینترنتی به خصوص توییتر اخباری منسوب به شبکه خبری الجزیره منتشر شد که در این خبر آمده بود که «شیخ حمد بن جاسم آل ثانی» هدف ترور در کاخ امیری در دوحه قرار گرفته است.

                          این خبر افزود که «شیخه موزه بنت ناصر» همسر امیر قطر نیز مورد حمله قرار گرفته و جراحات کوچکی برداشته است.

                          برخی از کاربران اعلام کردند که این خبر را از سرویس خدمات پیام کوتاه شبکه الجزیرة دریافت کردهاند.

                          این در حالی است که شبکه خبری الجزیرة در خبری فوری بر روی پایگاه الکترونیکی خود خبر مورد هجوم قرار گرفته شدن نخست وزیر قطر را عاری از صحت و در نتیجه حملات سایبری اعلام کرد.
                          الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
                          اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
                          اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

                          نظر

                          • zafar3000
                            عضو فعال
                            • Dec 2011
                            • 1243

                            #12943
                            آقايان مسول لطفا بورس را ببينيد كه تنها جايي است كه بدون ضربه زدن به اقتصاد با جذب نقدينگي بسيار بالا توان كمك به اقتصاد را دارد
                            اگر مي خواهيد دلار و ملك و طلا و.... گران نشود تنها راه نجات حمايت مستمر دايم آنهم نه كوتاه مدت بلكه حداقل 2 تا 3 ماهه از بازار بورس است و بعد از آن بنشينيد نگاه كنيد كه اين بازار چگونه خود جوش نقدينگي سرگردان را جذب خود خواهد كرد
                            در حاليكه در اقتصاد هاي به گفته شما حضرات در حال فروپاشي شركتها هم اكنون نيز با نسبت قيمت به درآمدهاي بالاتر از 15 در حال معامله هستند
                            ببينيد شما چه بر سر سهامداران و بورس آورده ايد كه كسي سهام بسيار محكم بازار را با نسبت قيمت به درآمد 3 نيز حاضر به خريد نيست و صف فروش مي شود
                            آقايان مسوول و مدير، بورس را بدرستي ببينيد

                            نظر

                            • بابک 52
                              ستاره‌دار (27)
                              • Mar 2011
                              • 17028

                              #12944
                              آمریکا گفت وگو با روسیه درباره سوریه را بی نتیجه دانست

                              فعالان سوری می گویند نیروهای دولتی روز یکشنبه حلب را بمباران کردند. بمبارانها به تشدید کمبود آب آشامیدنی در این بزرگترین شهر کشور منجر شد و ده ها کشته برجا گذاشت.

                              فعالان اپوزیسیون می گویند در این حملات محله های مسکونی شمال شهر حلب هدف قرار گرفت. پیشتر نیروهای مخالف سعی کرده بودند این محله ها را تسخیر و از کنترل دولت خارج کنند.

                              شمار قطعی تلفات معلوم نیست و تائید مستقل گزارشها ممکن نبوده است.

                              یک روز پیش از وقوع این خشونت ها سکنه حلب با قطع آب آشامیدنی مواجه شده بودند که ناشی از آسیب دیدن خط لوله شبکه آب رسانی شهر در جریان نبردهای شدید میان نیروهای دولت و شورشیان بود.

                              فعالان اپوزیسیون می گویند این خط لوله هدف بمباران هائی قرار گرفت که نیروهای دولت علیه مخالفان انجام دادند، اما مقامات دولتی مخالفان را به خرابکاری در خط لوله متهم می کنند.

                              در همین حال هیلاری کلینتون وزیر امورخارجه آمریکا می گوید بحث و گفتگو با رهبران روسیه در باره سوریه ثمربخش نبوده است. دیپلمات ارشد آمریکا برای شرکت در کنفرانس سران کشورهای حوزه اقیانوس آرام در روسیه بود. خانم کلینتون گفت مذاکراتش با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری و سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در باره چگونگی برخورد با شورش سوری ها علیه حکومت مستبد بشار اسد رئیس جمهوری آن کشور، پیشرفت چندانی نداشته است.

                              خانم کلینتون گفت اگر اختلافات باقی بماند وی مایل است با کشورهای همفکر برای حمایت از اپوزیسیون سوریه در مبارزاتش همکاری کند.

                              آقای لاوروف گفت بنظر می رسد تحریم های یکجانبه آمریکا علیه سوریه بیشتر جنبه فرامرزی پیدا می کند و به منافع تجاری روسیه لطمه می زند. وی گفت مسکو روشن ساخته است که این روشی پذیرفتنی نیست.

                              روسیه و چین بارها مانع از تلاش قدرت های غربی و عرب برای تصویب قطعنامه هائی تهدید کننده علیه اسد در شورای امنیت سازمان ملل متحد شده اند.

                              قیام ۱۸ ماهه در سوریه تاکنون بیش از ۲۰ هزار کشته و هزاران آواره بجا گذاشته است.
                              The greater the risk ، The greater the reward

                              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                              نظر

                              • ایرج اکبری
                                عضو فعال
                                • Dec 2011
                                • 10934

                                #12945
                                معاون وزير صنعت خبر داد:
                                احتمال افزايش دوباره قيمت خودرو
                                » سرویس: اقتصادي - خودرو
                                کد خبر: 91061911371
                                یکشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۱

                                معاون وزير صنعت، معدن و تجارت از احتمال افزايش قيمت خودرو در بازار خبر داد.

                                به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محسن صالحينيا با اشاره به افزايش قيمت خودرو در بازار طي چند ماه گذشته گفت: شركتهاي خودروسازي مستندات خود را براي افزايش جديد قيمتها براساس تغييرات ايجاد شده در قيمت مواد اوليه و نوسان نرخ ارز ارائه كردهاند و به هر كدام كه توجيه داشته باشد اجازه افزايش قيمت را ميدهيم.

                                وي افزود: البته شركتهاي خودروسازي بايد برخي موارد مانند تسهيلات داده شده به آنها و اقدامات انجام شده براي واردات مواد اوليه را نيز در مستندات خود مدنظر قرار دهند.
                                كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X