اخبار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #13306
    انتقاد شدید شیخ یوسف قرضاوی از حمله کنندگان به سفارت های خارجی

    آمریکا پشت سر این قضیه قرار ندارد/ وفاداری به پیامبر به معنای آتش کشیدن سفارتخانه ها و قتل سفیران نیست

    یوسف قرضاوی رئیس اتحاد جهانی علمای مسلمین با تأکید بر اینکه وفاداری نسبت به رسول خدا با ارائهی سیره و رسالت آن حضرت به جهانیان امکانپذیر است نه با حمله به سفارتخانهها، در ارتباط با حوادث پیش آمده و بیحرمتی برخی از جاهلان به ساحت نبوی مردم را به خشم همراه با حکمت و تعادل فرا خواند.


    به گزارش سایت اصلاح استاد قرضاوی در خطبهی نماز جمعهی مسجد عمربن خطاب در دوحه با پرداختن به برخی از جوانب سیرهی مطهر آن حضرت گفت:« چگونه میتوان اقدامات انجام شده را توجیه کرد در حالی که رسالت محمد مصطفی (صلی الله علیه وسلم) رسالتی پر از خیر، رحمت و برکت برای جهانیان و مایهی عدالت و کرامت برای بشریت بوده است.»
    وی توصیه کرد که باید با حرمتشکنان ساحت نبوی با شیوهای که شایستهی آیین اسلام و آموزههای قرآن کریم و لایق اخلاق و تمدن اسلامی است برخورد کرد و نباید به خشونت متوسل شد.
    به اعتقاد قرضاوی «کسانی که خشونت به خرج میدهند به خطا میروند و ما باید برخوردی بهتر و بزرگوانهتر داشته باشیم. به شما میگویم که در حق پیامبرمان محمد (صلی الله علیه وسلم) خطا کردید و قدر و منزلتش را مراعات نکردید.» وی خاطر نشان کرد که ابراز وفاداری نسبت به آن حضرت این گونه نیست که با سنگ به سفارتخانهها حمله کنیم یا آن را به آتش بکشیم و سفیر یک کشور و همراهانش را به قتل برسانیم.
    شیخ قرضاوی همچنین یادآور شد: «آمریکا به عنوان یک کشور پشت سر این قضیه قرار ندارد، به آمریکا میگوییم که باید موضع قوی تری اتخاذ کند و تلاش کند که در مقابل این تندرویها بایستد اینکار را نمیتوان یک خلاقیت نامید یا در چارچوب آزادی بیان توجیه کرد بلکه فحش و بهتان است.»
    وی به مسلمانان یادآور شد که باید سیرهی مطهر آن حضرت و رسالت بزرگ او و آموزههای والای اسلامی را به امتها آموزش دهند و در این راستا از تمام ابزارهای روز استفاده کنند. ضروری است که مسلمانان هم فیلمهایی بسازند و در آن رسالت محمدی را به تصویر بکشند و از غفلت و کوتاهی امت بزرگ اسلام در این امر به گونهای که شایان آن حضرت باشد انتقاد کنند.»
    قرضاوی گفت:« هم اکنون در قطر و با شرکت آن کشور فیلمی از زندگانی رسول اکرم در حال تهیه است . باید سیره و رسالت آن حضرت را در کنار هم به جهانیان ارائه کنیم و تنها سیره کافی نیست؛ ما باید این مهم را رعایت کنیم و وفاداری خود را به دین اسلام نشان دهیم. »
    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

      #13307
      محمود احمدینژاد برای آخرین بار به نیویورک سفر میکند


      دفتر رییس جمهوری ایران خبر داد که محمود احمدینژاد «به احتمال زیاد» در روز ۳۱ شهریور ماه برای حضور در مجمع عمومی سالانه سازمان ملل متحد عازم نیویورک خواهد شد.

      این هشتمین و آخرین سفر احمدی نژاد به آمریکا در مقام ریاست جمهوری است.

      دفتر رییس جمهوری ایران خبر داد که محمود احمدینژاد «به احتمال زیاد» در روز ۳۱ شهریور ماه برا
      ی حضور در مجمع عمومی سالانه سازمان ملل متحد عازم نیویورک خواهد شد.

      محمود احمدینژاد تاکنون هفت بار برای حضور در مجمع یادشده به نیویورک سفر کردهاست و این بار نیز در آخرین سال دوران ریاست جمهوری خود قرار است به عنوان رییس جنبش عدم تعهد در این مجمع شرکت کند.

      محمدرضا فرقانی، مدیرکل امور بینالملل دفتر رییسجمهور ایران روز یکشنبه ۲۶ شهریور به خبرگزاری فارس گفت: «به احتمال زیاد و با توجه به هماهنگیهای صورتگرفته، رییسجمهور کشورمان برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز ۳۱ شهریورماه عازم نیویورک خواهد شد.» وی اما افزود که «شاید زمان حرکت به روز ۳۰ شهریور یا یکم مهر تغییر کند» و در ادامه اظهار داشت که «هماهنگیهای سفر در حال انجام است و هنوز برنامهها نهایی نشدهاست.» محمدرضا فرقانی درباره مسئله صدور روادید آمریکا برای محمود احمدینژاد و همراهان گفت که «بحث تحویل ویزای همراهان در هر سال مشکلاتی را برای سفر آنها فراهم میکند.»

      وی در ادامه گفت: «به طور حتم برای شخص رییس جمهور و شخصیتهای دارای ویزای سیاسی هیچ مشکلی ایجاد نمیشود اما در خصوص ویزای همراهان قول تحویل ویزاها تا روز سهشنبه داده شدهاست.»

      محمود احمدی نژاد از زمان آغاز ریاست جمهوری خود در سال ۱۳۸۴ هر ساله برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده است.

      وی در سفر سال گذشته خود به نیویورک همسر، فرزند، عروس، داماد و نوهاش را همراه برده بود.


      به گزارش سایت «الف» در سفر صدنفره شهریورماه سال ۹۰ محمود احمدینژاد برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل، علاوه بر چند وزیر، مشاوران، محافظان و مترجمان، تعدادی از اعضای خانواده محمود احمدینژاد او را همراهی کرده بودند.

      روزنامه «نیویورک پست» در شماره روز جمعه خود- ۱۴ سپتامبر سال جاری- خبر داده است که «استوارت هارش»، یکی از مجروحان بمبگذاری انتحاری سال ۹۷ در اسرائیل، علیه هتل محل اقامت محمود احمدینژاد در نیویورک به دادگاه شکایت کردهاست.


      هتل وارویک که در تقاطع خیابانهای ششم و ۵۴ام نیویورک قرار دارد امسال میزبان رییس جمهوری ایران است.


      سال گذشته نیز به رغم اعتراضهای زیاد به هتل وارویک به دلیل میزبانی رییسجمهور ایران، این هتل طبقه هیجدهم خود را در اختیار محمود احمدینژاد و همراهان وی قرار داد.


      رییسجمهور ایران در سفر قبلی در روز ۳۱ شهریور ۹۰ در سازمان ملل سخنرانی کرد و در این سخنرانی بار دیگر خواستار تغییر نظام مدیریت جهانی شد و از حملات ۱۱ سپتامبر به عنوان «حادثه مشکوک» یاد کرد. وی در این سخنرانی بار دیگر به انکار هولوکاست و مشکوک دانستن دیگر مسائل پرداخت که باعث شد هیاتهای آمریکایی و چند کشور اروپایی در میانه سخنان وی صحن مجمع عمومی سازمان ملل را ترک کنند.


      رییسجمهور ایران در آن تاریخ با خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز مصاحبهای انجام داد و در این مصاحبه گفت که برای ترمیم روابط میان ایران و آمریکا دیر نیست که این اظهارات وی انتقاد چند تن از نمایندگان بانفوذ مجلس را در پی داشت. محمود احمدینژاد پیش از این بهجز هفت سفری که برای شرکت در مجمع عمومی سالانه سازمان ملل به نیویورک داشته یک بار نیز به منظور شرکت در اجلاس بازنگری معاهده «انپیتی» عازم نیویورک شده است.

      سفرهای او به نیویورک هر بار با اعتراض نهادهای مختلف آمریکایی و همچنین مخالفان جمهوری اسلامی و معترضان به عملکرد ایران در زمینه حقوق بشر همراه بودهاست.


      The greater the risk ، The greater the reward

      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

      نظر

      • بابک 52
        ستاره‌دار (27)
        • Mar 2011
        • 17028

        #13308
        تندر۹۰ از مرز ۲۳ میلیون تومان گذشت


        چکیده :قیمت خودروی مگان نیز روند صعودی در بازار داشته و مدل اتومات آن 51 میلیون تومان در بازار به فروش می رسد و اما قیمت محصولات خانواده پراید که زمانی زیر 10 میلیون تومان بود نیز با افزایش قیمت مواجه شده اند...
        خودروی پرفروش تندر۹۰ که طی روزهای گذشته با رشد قیمتی مواجه بود امروز در بازار خودرو با قیمت بیش از ۲۳ میلیون تومان به فروش رسید.قیمت تندر۹۰ که محصول پرفروش هر دو شرکت بزرگ خودروساز است طی روزهای گذشته روند صعودی گرفته به طوری که مدل e2 محصول ایران خودرو به ۲۳ میلیون و محصول پارس خودرو به ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزارتومان رسیده است.

        لازم به ذکر است، مدل e1 تندر۹۰ که در بازار کمیاب شده و به گفته نمایشگاه داران تنها در شرکت ایران خودرو تولید می شود با قیمت ۲۱ میلیون و ۷۰۰ هزارتومان به فروش می رسد.

        براساس این گزارش قیمت ۲۰۶ تیپ۲ در بازار ۲۲ میلیون و ۲۰۰ هزارتومان، ۲۰۶ تیپ۵، ۲۶ میلیون تومان و تیپ ۶ اتومات ۳۴ میلیون تومان است.

        همچنین قیمت خودروی مگان نیز روند صعودی در بازار داشته و مدل اتومات آن ۵۱ میلیون تومان در بازار به فروش می رسد و اما قیمت محصولات خانواده پراید که زمانی زیر ۱۰ میلیون تومان بود نیز با افزایش قیمت مواجه شده اند به طوری که پراید ۱۳۲ با قیمت ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزارتومان و پراید ۱۱۱ با قیمت ۱۲ میلیون و ۲۰۰ هزارتومان به فروش می رسند.

        The greater the risk ، The greater the reward

        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

        نظر

        • بابک 52
          ستاره‌دار (27)
          • Mar 2011
          • 17028

          #13309
          گزارشی از وضعیت اجرایی پروژه های مسکن مهر
          مسکن مهر؛ نمایشهای تبلیغاتی برای مردم سرپناه نمیشود


          چکیده :تاخیر طولانی در احداث این واحدها، کیفیت نامناسب و غیر استاندارد مسکن های در حال ساخت و احداث شده، توقف این طرح در برخی از شهرستان ها، رشد تصاعدی قیمت تمام شده، دریافت پول از متقاضیان و حذف نام آنها از لیست ثبت نام کنندگان و در یک کلام بی برنامه گی و سوء مدیریت دولت از جمله مشکلاتی است که باعث سرگردانی جمع زیادی از شهروندان شده است. ...
          کلمه – گروه اجتماعی: مسکن مهر به عنوان یکی از نمایش های تبلیغاتی دولت احمدی نژاد که از ۶ سال قبل آن را با هدف خانه دار کردن اقشار کم درآمد با توزیع زمین های رایگان و ارایه تسهیلات مطرح کرد، هم اکنون به عنوان یکی دیگر از شکست های دولت او به ثبت رسیده است.تاخیر طولانی در احداث این واحدها، کیفیت نامناسب و غیر استاندارد مسکن های در حال ساخت و احداث شده، توقف این طرح در برخی از شهرستان ها، رشد تصاعدی قیمت تمام شده، دریافت پول از متقاضیان و حذف نام آنها از لیست ثبت نام کنندگان و در یک کلام بی برنامه گی و سوء مدیریت دولت از جمله مشکلاتی است که باعث سرگردانی جمع زیادی از شهروندان شده است. این در حالی است که احمدی نژاد از مدت ها قبل وعده کرده بود که مشکل مسکن را ریشه کن خواهد کرد. وعده ای که در همان زمان به عنوان امری محال از سوی کارشناسان این حوزه مورد نقد قرار گرفت. با این حال دولت با تاکید بر شعار خانه دار کردن مردم در سفرهای استانی این طرح را به عنوان یکی از کارهای تبلیغاتی خود دنبال کرد. تا جایی که خرداد ماه امسال فردی که در جریان سفر محمود احمدی نژاد به مشهد یک واحد مسکونی به عنوان مسکن مهر گرفته بود، گفت که پس از چهار روز، خانه را از او پس گرفته اند.او گفته بود که در زمان افتتاح واحدهای مسکونی شبکه سوم تلویزیون با او و همسرش در باره مزایای مسکن مهر مصاحبه کرده اند و این مصاحبه پخش شده ولی چهار روز بعد گفتند که “باید خانه را تخلیه کنیم.

          افزایش قیمت تمام شده واحدهای مسکن مهر

          در همین زمینه روزنامه قدس در گزارشی در مورد آخرین وضعیت طرح مسکن مهر نوشت:همزمان با تغییر تصاعدی و لحظهای قیمت کالاها و خدمات، قیمت تمام شده واحدهای مسکن مهر نیز افزایش یافته است.
          در این گزارش به نقل از برخی اعضای تعاونیهای مسکن مهر آمده است: قیمت تمام شده یک واحد مسکونی در سال جاری نسبت به سال گذشته رشد عجیبی داشته و برای ساخت هر واحد مسکونی باید مبلغ بیشتری پرداخت کنیم. این عده افزایش قیمت تمام شده هر مترمربع واحدهای مسکونی مهر را توجیه مسؤولان مربوط به دلایلی از جمله افزایش نرخ مصالح و دستمزدها در سال جاری عنوان میکنند.یکی از اعضای تعاونیهای مسکن مهر استان که خواست نامش در گزارش درج نشود با اشاره به اینکه زمینی که برای ساخت واحد مسکونی مهر از سوی تعاونی مربوط اختصاص یافته و در شهر گلبهار واقع است در مرحله فوندانسیون قرار دارد و فعلاً در همین مرحله نیز مانده است، اظهار داشت: مسؤولان تعاونی مربوط میگویند که امسال نرخ مصالح ساختمانی مانند تیرآهن، گچ، موزائیک، سیم کشی ساختمان و برخی اقلام مورد نیاز فعالیتهای ساختمانی و عمرانی افزایش یافته و به همین دلیل باید مبلغ بیشتری برای ادامه کار پرداخت کنیم.وی افزود: به عنوان مثال اگر قیمت تمام شده یک مترمربع واحد مسکونی مهر در سال گذشته ۳۰۰ هزار تومان بوده امسال به ۳۵۰ هزار تومان رسیده است که این مسأله باید پیگیری شود.
          یکی دیگر از اعضای تعاونیهای مسکن مهر نیز که خود را نورایی معرفی میکند، با بیان اینکه دلیل افزایش قیمت ساخت از سوی مسؤولان تعاونی مربوط که ما در آن عضو هستیم، افزایش قیمت مصالح و دستمزدها عنوان شده است، خاطرنشان کرد: کار ساخت واحدهای مسکونی ما با تأخیر همراه است چرا که نرخ مصالح و ابزار مورد نیاز فعالیتهای مرتبط با ساخت و ساز روند تصاعدی به خود گرفته و این یکی از مشکلات اجرایی پروژه است.
          وی با اشاره به اینکه نرخ تمام شده یک واحد مسکونی مهر در قرقی یا گلبهار مشخص شده است، اما افزایش هزینهها قیمت نهایی را نیز افزایش میدهد، خاطرنشان کرد: مسؤول مربوطه که پروژه ساختمانی مربوط به ما را پیگیری میکند دلیل افزایش نرخ تمام شده را افزایش دستمزد و هزینه ساخت و ساز بیان میکند که این مسأله در روند اجرای پروژه و فعالیتهای عمرانی اخلال ایجاد کرده است.وی از مسؤولان خواست برای این مسأله چاره اندیشی کنند تا این واحدهای مسکونی که با هدف ایجاد سرپناه برای اقشار ضعیف و کمدرآمد پایهگذاری شده با قیمت مناسب به دست آنها برسد و برای این قشر که در مضیقه مالی هستند، مشکلاتی ایجاد نکند.

          توقف طرح مسکن مهر در برخی از استان ها

          عضو یکی از تعاونیهای مسکن مهر استان نیز که خواست نامش عنوان نشود با بیان اینکه تعاونی مسکن مهر مربوط به ما ماههاست که کار را رها کرده، تصریح کرد: دلیل این تأخیر طولانی مدت ایجاد هزینههای گزاف و نرخ لحظهای کالاها و خدمات مرتبط با صنعت ساختمان اعلام شده، اما باید پرسید که تکلیف برخی اعضای تعاونیهای مسکن مهر چه میشود و آنها باید تا چه زمان منتظر تحویل واحدهای خود باشند.
          وی با اشاره به اینکه با توجه به بضاعت مالی ما امکان فراهم کردن بودجه اضافی برای پرداخت به تعاونی مسکن مهر مورد نظر مقدور نیست، افزود: در سال جدید قیمت اعلام شده از سوی سازنده واحدهای مسکونی بیش از نرخ سال گذشته است که اگر پرداخت این مبلغ برای من مقدور باشد، برای برخی دیگر از اعضا مقدور نیست و به همین دلیل کار لنگ میماند.مرتضوی مسؤول روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی نیز در خصوص افزایش قیمت تمام شده واحدهای مسکونی مهر در سال جاری و چگونگی اعلام این مسأله به متقاضیان تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی هر ساله قیمتی را برای ساخت واحدهای مسکونی مهر اعلام میکند که انبوه سازان نباید از این قضیه عدول کنند.وی افزود: اما اگر در قراردادهای فی مابین متقاضی و سازنده واحدهای مسکن مهر قراردادی مانند اضافه کردن آیتمهایی مانند پارکینگ، انباری، لوکس سازی و یا موارد دیگر قید شده باشد، این تخلف محسوب نمیشود و متقاضی موظف است بر اساس قرارداد هزینه ساخت را پرداخت نماید، چرا که برخی از این موارد جزو شرایط مسکن مهر نیست و این هزینهها نیز در قیمت تمام شده واحد مسکونی تأثیر میگذارد.وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر ممکن است برخی مدیران تعاونیها و یا سازنده بلند پروازی کند و نرخ واحد مسکونی را بیش از قیمت قرارداد (به دلیل افزایش هزینههای دیگر) بالا ببرد که در این صورت خود سازنده باید پاسخگو باشد.مرتضوی اظهار داشت: سال ۷۶ که آغاز پروژههای مسکن مهر بود، وزیر مسکن و شهرسازی در آن زمان اعلام کرد که اگر واحد مسکونی تا مرحله سفتکاری نیز رسید پایان کار ملک و واحد مسکونی صادر شود تا مردم اطمینان حاصل کنند که چهار دیواری برای خود دارند.وی افزود: اما برخی سازندگان آیتمهایی را اضافه کردند که در قیمت یک واحد مسکونی تأثیرگذار بود و به همین دلیل نرخها کمی تغییر پیدا کرد.

          قیمت پایین مانع مقاوم سازی نشود

          وی با بیان اینکه قیمت پایین مسکن مهر نیز نباید منجر به آن شود که سازندگان استانداردها و مقاوم سازی را رعایت نکنند، تصریح کرد: هر ساله شاهد گرانیها و افزایش قیمت کالا و خدمات هستیم و به تبع نرخ هزینههای ساختمانی و قیمت مصالح نیز افزایش مییابد و افزایش قیمت هر مترمربع واحد مسکن مهر نیز از این افزایشها مستثنا نیست.
          وی روند افزایش در این بخش را معقول و منطقی دانست و خاطرنشان کرد: اما ما با انبوه سازان از صفر تا ۱۰۰ یک واحد مسکونی در هر سال قرارداد میبندیم و به عنوان مثال به سازنده میگوییم که امسال از متری ۳۵۰ هزار تومان نرخ یک مترمربع واحد مسکونی به ۳۶۰ هزار تومان تغییر کند و سازنده نیز حق ندارد، بیش از نرخ مصوب افزایش در قیمت تمام شده داشته باشد.وی با اشاره به اینکه علت افزایش قیمت در تعاونیهای مسکن مهر نیز باید از سوی خود آنها پاسخ داده شود، گفت: برخی علت افزایش هزینهها نیز به عدم مدیریت پروژه برمیگردد و به عنوان مثال اگر یک مدیر پروژه نتواند با توجه به هزینههایی که از متقاضیان و اعضا گرفته پروژه و عملیات عمرانی را مدیریت کند و یا اقلام و کالاهای مورد نیاز را برای ساخت و ساز دپو کند، طبعاً با توجه به نوسان شدید قیمتها در بازار، هزینه یک پروژه نیز افزایش یافته و این مسأله در روند اجرای کار مشکلاتی را به وجود میآورد.مسؤول روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی به کار بردن مصالح درجه یک و عالی در ساخت واحدهای مسکونی مهر را نیز در افزایش هزینهها بیتأثیر ندانست و اظهار داشت: بر اساس قراردادی که میان سازنده و متقاضی مسکن مهر وجود دارد، اگر کتباً قرارداد قید شده و هزینهها نیز مشخص باشد و در صورتجلساتی که نوشته میشود موارد قرارداد قید شده باشد، سازنده نمیتواند تخلف کند و هر گونه افزایش هزینههای بیش از سقف قرارداد را باید خود وی پاسخگو باشد، اما بحث سوءمدیریت مسأله دیگری است.وی با بیان اینکه اگر در بحث انبوه سازان سازمان راه و شهرسازی تخلفی صورت گرفته باشد ما پاسخگو هستیم و هر شکایتی که به این سازمان ارایه شود به مراجع مربوطه ارجاع داده میشود تا نسبت به حل و فصل آن اقدام شود.وی خاطرنشان کرد: هزینههای ساخت مسکن مهر در سال جاری افزایش یافته، اما هنوز قیمتها از سوی وزارتخانه به ما اعلام نشده است.

          سوء مدیریت و بی برنامگی دولت، این بار در مسکن مهر

          هم چنین روزنامه شرق در گزارشی از ارسال پیامک برای پرداخت اقساط به متقاضیان مسکن مهر که واحد مسکونی خود را دریافت نکرده اند خبر داد..
          براساس این گزارش برای متقاضیان این پیام ارسال شده است “به سیستم بانکی و شعبهای که برای این منظور در شهر جدید پرند دایر شده، مراجعه فرمایید.”به گزارش این روزنامه چند وقتی است که این پیام، متقاضیان در انتظار دریافت مسکن مهر در شهر پرند را سرگردان کرده است؛ پیامی که از منتظران دریافت واحد مسکونی در شهر پرند خواسته تا جهت بازپرداخت اقساط وام مسکن مهر آن هم در حالی که واحد مسکونی خود را تحویل نگرفتهاند، به شعبه مربوطه در شهر پرند مراجعه کنند. این در حالی است که بیش از یکسال است زمانهای مختلفی برای تحویل واحدهای مسکونی این افراد اعلام شده اما تاکنون به وعدههای تحویل عمل نشده است.در حالی که متقاضیان دریافت مسکن مهر در انتظار دریافت واحد مسکونی خود هستند، چنین نامهای را دریافت کردهاند که آنها را شوکه کرده است و اکنون نمیدانند که باید چه کنند، بازپرداخت چه وامی را آغاز کنند و اگر این پیام را نادیده بگیرند چه اتفاقی در تحویل واحد مسکونیشان خواهد افتاد؟یکی از دریافتکنندگان این پیام به «شرق» میگوید: «چندی پیش از طریق تعاونی مسکنی که از طریق آن برای دریافت مسکن مهر اقدام کردهام این پیام به دستم رسید و این در حالی بود که واحد مسکونی خود را دریافت نکردهام و حتی تعاونی نیز از دلیل ارسال چنین نامهای که برای من و چند نفر دیگر از اعضای تعاونی آمده است ابراز بیاطلاعی میکند.»وی ادامه میدهد: «از تحویل مسکن خبری نیست، حتی نمیدانیم در کجای شهر پرند و در کدام فاز واحد خود را تحویل خواهیم گرفت، اما از ما خواسته شده است تا جهت آغاز بازپرداخت اقساط مراجعه کنیم.»وی خاطرنشان میکند: «در این چند روز برای ما سوال بوده است، به کدام واحد مسکونی که به نام ما ثبت شده وام تعلق گرفته و کدام واحد مسکونی در رهن بانک قرار گرفته و تسهیلات به آن داده شده است؟»این نامه در حالی به دست برخی از منتظران به دریافت مسکن مهر رسیده است که به گفته این فرد دریافتکننده نامه، کسانی که واحد مسکونی خود را تحویل گرفتهاند هنوز چنین نامهای دریافت نکردهاند و این درخواست برای کسانی آمده که واحد مسکونی خود را تحویل نگرفتهاند.

          حذف متقاضیان ثبت نام شده

          در کنار این نامه بحثبرانگیز، انتشار خبر دیگری موجب نگرانی متقاضیان دریافت مسکن مهر شده است؛ خبر حذف متقاضیان مسکن مهر از جمع دریافتکنندگان مسکن که وزیر راه و شهرسازی نیز درخصوص آن توضیح داد اما این توضیح نیز نتوانست نگرانی را از جمع متقاضیان دریافت مسکن مهر دور کند.
          به گفته علی نیکزاد، «افراد حذفشده کسانی بودند که اطلاعات صحیحی هنگام ثبتنام ارایه نکرده بودند.» وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده بود که «از ابتدای شروع ساخت مسکن مهر به متقاضیان تاکید شد که هنگام ثبتنام اطلاعات صحیح خود را وارد کنند که در غیراین صورت در هر مرحلهای که باشند، حذف خواهند شد.»وی خاطرنشان کرده بود: «عدم دریافت زمین، مسکن و وام یارانهای از دولت شروط اصلی ثبتنام متقاضی برای مسکن مهر است که در صورت دریافت هر یک از موارد فوق از جانب شخص یا همسرش، مشمول نبوده و نمیتواند ثبتنام کند.»هرچند که نیکزاد گفته است، عدم دریافت زمین، مسکن و وام یارانهای از دولت شروط اصلی ثبتنام متقاضی برای مسکن مهر است که در صورت دریافت هر یک از موارد فوق از جانب شخص یا همسرش، مشمول نبوده و نمیتواند ثبتنام کند اما شایعات و خبرهای غیررسمی از این حکایت میکند که شرط زمان داشتن ملک در شهر تهران در این پروژهها تغییر کرده و براین اساس برخی از متقاضیان حذف شدهاند.تا پیش از این یکی از شرایط دریافت مسکن مهر، نداشتن ملک از سال ۸۵ به بعد بود. حال آنکه براساس خبرهای غیررسمی که به گوش میرسد، متقاضیان دریافت مسکن مهر که تا پیش از سال ۸۵ نیز ملکی داشتهاند اما از سال ۸۵ به بعد ملکی نداشتهاند از دریافت واحد مسکونی مهر کنار گذاشته خواهند شد.این شایعات و نگرانیها پس از وعدههای چندماهه برای ارایه مسکن مهر به متقاضیان دریافت مسکن شدت نیز گرفته و این در حالی است که برخی از این متقاضیان از پنج سال و برخی نیز از سه سال پیش در دو مرحله پول نقد مورد نیاز برای دریافت واحد مسکونی را پرداخت کردهاند و این مبلغ چندمیلیونی حداقل سه سال برای دریافت مسکن مهر خواب سرمایه داشته است و اکنون متقاضیان نگران این هستند که از دریافت واحد مسکونی خود پس از ماهها وعده عرضه محروم شوند. عدم تحویل به موقع واحد مسکونی به متقاضیان دریافت مسکن مهر در کنار این شایعات و نامهای که به دست برخی از متقاضیان رسیده است، سرگردانی متقاضیان را در پی داشته و آنها نمیدانند چه زمانی واحد مسکونی خود را تحویل خواهند گرفت و مبادا جزو حذفشدگان باشند و شایعات برای آنها به واقعیت تبدیل شود.
          The greater the risk ، The greater the reward

          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

          نظر

          • بابک 52
            ستاره‌دار (27)
            • Mar 2011
            • 17028

            #13310
            عسگراولادی: مسئولان تا یازده صبح خوابند/ نیاز به مشورت در خود نمی بینند


            چکیده :وی در ادامه از بیانات احمدی نژاد درباره نسبت دادن نوسانات ارزی به گروه های نامرئی انتقاد کرد و افزود: یعنی چه دستهای نامرئی و باندهای داخلی؟! اگر کسی واقعا اخلال می کند خوب دستگیرش کنید؟ مشکل وضع ارزی ما و همین افزایش بی سابقه نقدینگی همین دولت است که نه با تجار و خبرگان اقتصادی مشورت می کند و نه به نصیحت ما گوش می دهد....
            سخنان اسدالله عسگراولادی، صادرکننده در برنامه هفته گذشته پایش با استقبال بینندگان، محافل اقتصادی و رسانه ها مواجه شد.

            به گزارش الف؛ وی در این برنامه زنده تلویزیونی، که در اوج رشد نرخ ارز در هفته گذشته پخش شد، خواستار صداقت مسئولان اقتصادی با مردم شد و تاکید کرد اگر مدیریت درستی در اقتصاد ایران حاکم شود، هم عبور از تحریم ها به راحتی امکان پذیر است و هم نرخ ارز به حدود۱۵۰۰تومان باز خواهد گشت. عسگراولادی در این برنامه همچنین از تصمیمات اقتصادی، بانکی و ارزی دولت نیز با صراحت انتقاد کرد و خواستار مشورت دولتمردان با خبرگان اقتصادی شد.

            سخنان عسگراولادی با وجودی که با استقبال شدید بینندگان سیما مواجه شد، با انتقاد شدید دولت همراه شده است به طوری که تیم اقتصادی دولت به اتفاق حضور در برنامه پایش را تحریم کرده اند. برنامه پایش با اجرا مرتضی حیدری یکشنبه شبها از شبکه یک سیما پخش می شود.

            اسدالله عسگر اولادی با حضور در برنامه پایش شبکه یک سیما بطور بی سابقه و صریحی، از سیاستهای اشتباه اقتصادی دولت انتقاد کرد و سیاستهای اشتباه دولت را عامل افزایش قیمت ارز معرفی کرد. هیچ کدام از اعضای اقتصادی دولت نمی توانند در زمینه صادرات موفق باشند.

            اسدالله عسگراولادی، درباره کفایت و لیاقت تیم اقتصادی دولت گفت: متأسفانه هیچ کدام از این مسئولان اقتصادی نمی توانند حتی یک کانتینر پسته کالا صادر کنند. اگر فردی می خواهد در زمینه صادرات موفق عمل کند باید گمرک رفته باشد، با استاندارد و بهداشت و غیره آشنا باشد و مهم تر اینکه به بازارهای دنیا و بسته بندی محصولات صادراتی باید اشرافیت کامل داشته باشند. صادرات تحصیلات آکادمیک نمی خواهد بلکه تجربه می خواهد و متأسفانه دولت مردان اصلاً خود را مورد نیاز به مشورت نمی بینند. میز، بعضی از مسئولین را گرفته است.عسگر اولادی در ادامه برنامه گفت: وقتی من چیزی به مسئولین دولتی می گویم می فهمند که چه می گویم و این حرفی که می زنم قابلیت اجرایی دارد ولی متأسفانه بعضی وقت ها میز آدم را می گیرد . من همیشه گفتم آقایان مسئول این میز عاریه و امانت است با عاریتی، عاریت باید زیست . نه اینکه حالا شخصی صاحب میز شده و فکر کند تا آخر آن مسند و مقام مال اوست ، هیچ میزی ، حتی میز تجارت من ابدی نیست.

            مسئولین اقتصادی نمره ندارند رئیس اتاق بازرگانی چین و ایران در مورد تورم و فشار موجود بر تولیدکنندگان ایران گفت: من از اول زندگی بحران های زیادی دیده ام ولی این دوره ای که اکنون در آن هستیم یکی از امتحانات خیلی سخت است و باید از آن عبور کنیم، من از مسئولین دولت خواهش می کنم که واقعاً به توصیه مقام معظم رهبری بیشتر عنایت داشته باشید.عسگر اولادی با ذکر خاطره ای گفت: خدا رحمت کند ما کسی را در اتاق بازرگانی داشتیم که هر وقت از دست وزیری عصبانی می شد می گفت شاگرد اول من نمره اش منهای صفر است. حالا خیلی از مسئولین ما نمره ندارند، ما بعد از انقلاب پیشرفت های زیادی کردیم. آن زمان ما ۱۶ دانشگاه داشتیم ولی اکنون هزار و دویست دانشگاه با سه میلیون و هشتصد هزار دانشجو داریم. این خود پیشرفت است. ما اکنون در منطقه بعد از ترکیه، در زمینه علم و … دوم هستیم. گرچه جاهایی مانند ترکیه و دوبی را خودمان درست کردیم. آن ها زرنگ بودند امتیاز گرفتند و باعث شده اند ایرانیان در آنجا سرمایه گذاری کنند این مشکل خود ماست. نرخ ارز را دوبی تعیین می کند.

            عسگراولادی در ادامه افزود: نرخ ارز ما را دوبی تعیین می کند، علت این است که وقتی بانک مرکزی ساعت هشت صبح نمی تواند تصمیم بگیرد چه کاری باید انجام دهد، آن ها ساعت یازده که تازه از خواب بیدار شده اند تصمیم می گیرند که نرخ دلار چقدر باید باشد. باور کنید اولین معامله ای که در دوبی شروع می شود مربوط به معاملات بازار تهران است، بانک مرکزی باید کنترل این کار را داشته باشد نه اینکه دبی بازار ارز ما را کنترل کند.

            وی افزود: ارز باید به نرخ ۱۶۰۰ تومان برگردد و ارز ۲۵۰۰ تومانی خیلی بد است و تبعات سوئی دارد، خواهش می کنم مسئولین بانک مرکزی با مردم صادق باشند. اگر یک هفته است که ارزی وارد بازار نمی کنید با صداقت بگویید چرا این کار را می کنید. با صداقت به مردم بگویید که ذخایر ما و صندوق ذخیره ما پر است ولی از آن استفاده نمی کنیم، ما هر روز به نحوی تهدید می شویم و باید این ذخایر را برای روز مبادا بگذاریم.

            مسئول صادرات اتاق بازرگانی ایرانی با توصیه به صرفه جویی نیز گفت: ما باید صرفه جویی کنیم، از خانم ها خواهش می کنم به سمت صرفه جویی پیش بروند. ما به غیر از سفرهای زیارتی چه نیازی به سفر های خارجی دیگر داریم و یا اینکه هر هفته یک نمونه لباس بگیریم. جلوی ورود کالاهای قاچاق را باید بگیریم

            در ادامه برنامه مرتضی حیدری با انتقاد از ورود کالای غیر مرغوب چینی به عسگر اولادی گفت: شما که رئیس اتاق ایران و چین هستید چرا می گذارید کالاهای نامرغوب و به قول معروف بنجل چینی وارد بازار شوند؟

            عسگر اولادی با بیان اینکه این کالاها به طور قاچاق وارد می شوند ادامه داد: متأسفانه این گونه کالاها را قاچاق وارد ایران می کنند، بعضی از واردکنندگان ایرانی به سراغ اجناس کم قیمت که بالطبع بی کیفیت نیز هستند می روند و این کالاها نیز از مرزهای غیرمجاز وارد می شوند، دولت نیز با تلاش زیاد تاکنون نتوانسته این مرزها را کنترل کند، هر ساله ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور می شود. در چین عده ای واسطه هستند که در ازای اخذ مبلغی کالاهای بی کیفیت را از مرزهای غیر مجاز به راحتی وارد کشور می کنند.در داخل تحریم ها را تشدید می کنیم.

            عسگر اولادی ادامه داد: این تحریم ها اصلاً ابدی نیست، من به غربی ها گفتم که خود شما از این اخم و تَخم ها ضرر می کنید. ما اکنون صد میلیارد دلار تجارت خارجی غیرنفتی داریم که از این مقدار ۶۰ میلیارد واردات و ۴۰ میلیارد صادرات داریم، اکنون نه صادرات ما کم شده و نه واردات. غربی ها نفروشند ما از جای دیگر نیازهایمان را تأمین می کنیم. ما تحریم بیرونی هستیم ولی با بعضی مدیریت های نادرست این تحریم را در داخل تشدید می کنیم مثلاً از طرح شبنم ما چه نتیجه ای گرفتیم؟ عده ای گفتند این برای رد گیری کالا است ولی اکنون همین اوراق و برچسب های طرح شبنم را قاچاق می فروشند. برای رد گیری کالا باید مرز را کنترل کرد، ما هیچ نتیجه ای از این کار نگرفتیم و این فقط خود تحریمی است و یا اینکه همین بورس ارز که دولت خیلی هم اصرار دارد آن را راه اندازی کند، من گفتم و باز می گویم اگر این بورس داوطلبانه نباشد اصلا مفید نیست.

            وی در ادامه از بیانات احمدی نژاد درباره نسبت دادن نوسانات ارزی به گروه های نامرئی انتقاد کرد و افزود: یعنی چه دستهای نامرئی و باندهای داخلی؟! اگر کسی واقعا اخلال می کند خوب دستگیرش کنید؟ مشکل وضع ارزی ما و همین افزایش بی سابقه نقدینگی همین دولت است که نه با تجار و خبرگان اقتصادی مشورت می کند و نه به نصیحت ما گوش می دهد.
            The greater the risk ، The greater the reward

            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

            نظر

            • بابک 52
              ستاره‌دار (27)
              • Mar 2011
              • 17028

              #13311
              فریدون وردی نژاد: ایران برای چین مشتری است نه شریک

              چکیده :در چین با استانداردهایی که هماکنون در ایران وجود دارد، آزادی مطبوعات و رسانهها وجود خارجی ندارد. وردینژاد مردم چین را «مهربان، حقشناس، قانع، شکیبا و سازمانپذیر» میداند و در کتاب خود به نام «اژدهای شکیبا» نیز به این مساله پرداخته است....
              «عجیب» اولین واژهای است که در توصیف کشور چین به ذهن میآید. هرچند مردمان چینی که ۹۲درصد آنان را تیره «هان» تشکیل میدهند، خود را قوم برتر و چین را مرکز دنیا میدانند، اما به نظر میرسد اگر این نظام کمونیستی به روند وادادگی در قبال جهانی شدن ادامه ندهد، در میانمدت دچار مشکلاتی خواهد شد. طی سه دهه گذشته چشمبادامیها با گامهایی کوتاه اما مطمئن از پشت دیوارهای بلند چین سر بر آوردند و توانستند خود را به دومین قدرت اقتصادی جهان تبدیل کنند. اما در میانه این رشد اقتصادی سریع، فقدان توسعهای همهجانبه میتواند پاشنهآشیل حزب کمونیست حاکم چین محسوب شود.

              حزب کمونیست که طی دهههای گذشته قدرت بلامنازع را در چین در دست داشته، ۶۶میلیون عضو دارد و سخت نخبهگراست. حزب در همه امور، کشور را تحتنظارت خود دارد و با توجه به روحیه سازمانپذیری نژاد زرد، تا حدود زیادی نیز موفق بوده است.

              فریدون وردینژاد، سفیر پیشین ایران در پکن معتقد است که مردم چین همواره سایه حزب و قدرت امنیتی و سیاسی کمونیستها را در نسوج زندگی خود احساس میکنند و همواره نگاهی خوفناک همراه با احترام نسبت به حزب کمونیست در چین وجود دارد.

              وردینژاد، رییس خبرگزاری ایرنا در دولت سیدمحمد خاتمی به کنترل مهندسیشده و سازمانیافته تقریبا همه ارکان زندگی مردم چین توسط حزب کمونیست اشاره میکند و میگوید در چین با استانداردهایی که هماکنون در ایران وجود دارد، آزادی مطبوعات و رسانهها وجود خارجی ندارد. وردینژاد مردم چین را «مهربان، حقشناس، قانع، شکیبا و سازمانپذیر» میداند و در کتاب خود به نام «اژدهای شکیبا» نیز به این مساله پرداخته است.

              به گفته سفیر پیشین ایران در چین، چینیها مایلند همه مشکلات خود را سر میز مذاکره و گفتوگو حل و فصل کنند، هرچند مسایل امنیتی و ارضی از جمله خطوط قرمز نیروهای امنیتی چینی به حساب میآید. به هر حال قدرت آرام و خزنده چین، این روزها مرزهای خود را پشت سر گذاشته و با احتیاط به نفوذ استعمارگونه خود در کشورهای بالا بهخصوص آفریقا ادامه میدهد.گفتوگوی شرق با فریدون وردینژاد سفیر پیشین ایران در چین و کارشناس این شبهقاره را بخوانید.

              چین به علت مساله فاصله و زبان همواره برای اکثر مردم دنیا سرزمینی ناشناخته است. افسانههایی از چین و ماچین همواره در صدر داستانهای دنیا بودهاند. شما سالها سفیر ایران در این کشور بودید. مردمان چین را چگونه توصیف میکنید؟

              مردم چین مردمی مهربان، حقشناس، قانع، شکیبا، کاری و سازمانپذیر هستند. این همه از جمله ویژگیهای نژاد زرد است که با مرام کنفسیوسی توام شده است. چینیها به نظر و رای جمع و بزرگترها احترام میگذارند. علاقه وافری به دانش، فعالیت و کار و کوشش دارند. تفاوتی که نژاد زرد در چین و در سایر کشورهای آسیای جنوب شرقی دارد این است که چینیها دارای یک آرامش و ثبات فرهنگی هستند. این مساله میتواند به دلیل استقرار سلسلههای پادشاهی و قدرت طولانی و ثابت در این سرزمین باشد.

              در عهد معاصر هم مهمترین ویژگی آنها این است که حزب کمونیست حاکم، توانسته در چین هنجارسازی حزبی و فرهنگی کند و مردم را در یک سازماندهی عمیق و منظم به کار بگیرد. نتیجه مجموعه این حرکت در عهد معاصر، تبدیل یک فرهنگ گذشتهگرا به یک فرهنگ آیندهمحور است. ملتی که مهمترین ویژگی آنها در طول تاریخ، انزوا و ناشناختگی بوده، امروز به تلاش و تعامل شناخته میشوند. بهخصوص از دهه ۸۰ میلادی به بعد، با سیاست درهای باز و اصلاحات اقتصادی تلاش و تعامل در چین، اوج و رونق گرفت. بنابراین چین که از یک طرف کارخانه دنیا محسوب میشود، از طرف دیگر یک گنجینه دربسته و در اصل یک قاره است و نه یک کشور. از نظر وسعت و تنوع فرهنگی، قومی. در حال حاضر ۵۶ قومیت اقلیت در کنار هم زندگی میکنند و در نهایت معتقدم وطنخواهی و وطندوستی و تلاش و کوشش از ویژگیهای مهم مردم چین است.

              چین، با نظامی تکحزبی اداره میشود. هرچند گفته میشود احزاب دیگری نیز در این کشور فعال هستند، اما این احزاب نیز دنبالهرو سیاستهای حزب کمونیست هستند. با توجه به محوریت کادر رهبری در حزب کمونیست و تعاریفی که از نظامهای تکحزبی وجود دارد، فعالیت این حزب را چگونه ارزیابی میکنید؟

              مهمترین ویژگی حزب کمونیست که حدود ۶۶میلیون عضو دارد و بزرگترین حزب متشکل دنیا محسوب میشود، این است که این حزب نخبهگراست. به لحاظ اجتماعی نحوه عضوگیری این حزب با سایر احزاب در سراسر دنیا متفاوت است. حزب کمونیست از کنار خیابانها و سازمانهای مختلف عضوگیری نمیکند. این حزب، حزبی ایدئولوژیک و فراگیر است که تنها از افراد برجسته و دارای تفکر و پیشرو بهرهمند میشود. عضویت در حزب کمونیست کار راحتی نیست و هرکسی نمیتواند عضو این حزب شود. افرادی که متقاضی عضویت در این حزب هستند، باید دورههای فراوان و طولانی را طی کنند تا بتوانند به جایگاهی برسند که عضو حزب شوند. بسیاری از برجستگان و استادان دانشگاه، سالهاست که پشت درهای ورودی حزب ماندهاند.

              یعنی حزب و در نتیجه نظام حاکم بر چین، تبدیل به یک نظام آریستوکراسی شده است؟

              دقیقا، کسی که به عضویت حزب کمونیست در میآید انسانی خوشبخت و بهرهمند است و از موقعیتهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی زیادی برخوردار میشود. بنابراین هر تحولی در جامعه چین و هرگونه شناخت و مسالهیابی از درون حزب شروع میشود و نه از درون جامعه. به سخن دیگر، آغاز هر نوع اصلاحات یا تغییری از درون حزب است، مساله جالب دیگر این است که حزب کمونیست، از سه یا چهار دهه گذشته تاکنون تفکرات گوناگون از جمله سرمایهداران و کارآفرینان را نیز جذب کرده است. امروزه این حزب تنها به حزب دهقانان و کارگران اکتفا نمیکند.

              آیا حزب کمونیست به ضدخودش تبدیل شده و به ایدئولوژی خودش خیانت میکند؟

              امروزه در درون حزب کمونیست تنوع فکری و گرایش وجود دارد و حزب کمونیست دارای جناح چپ و راست، یا اصولگرا و مدرنگراست. تغییرات و تحولات جامعه چین از درون جامعه شکل نمیگیرد بلکه به شکل مهندسیشده و هرمی با نگاه نوسازی از بالا به پایین در جامعه دنبال میشود. از بعد سیاسی، حزب کمونیست، کاملا بسته، ایدئولوژیک و دارای مدارس حزبی بسیار گسترده است. نظام سیاسی چین یک نظام تکحزبی با سانترالیزم دموکراتیک است. همهچیز در کادر مرکزی حزب برنامهریزی و سازماندهی میشود.

              تکلیف انتخابات در این کشور چیست؟

              هیچ انتخاباتی در این کشور وجود ندارد، همهچیز مهندسی شده است. کابینه، ریاستجمهوری و مجلس و حتی فعالیتهای اقتصادی در این کشور مهندسی شده است. حتی رقابت در این کشور تعریف شده است، به این معنا که اگر دو شرکت بخواهند در یک پروژه رقابت کنند، بیشک، این رقابت پیشتر مصوب شده است. آنچه در جامعه چین اتفاق افتاده، به این دلیل است که چینیها خود را بهترین موجود روی زمین میدانند و قوم برتر کشورشان را مرکز دنیا میپندارند.بنابراین میخواهند هرچیز خوبی در دنیا وجود دارد، در چین هم وجود داشته باشد و بر این باورند که باید بتوانند از همه امکانات دنیا استفاده کنند. بر این اساس، به لحاظ فرهنگی، چینیها ملتی هستند که خود را برتر، پیشرو و صاحب حق میدانند. آنها تلاش میکنند دستاوردهای اقتصادی- اجتماعی دنیا را با ارجحیت آموزههای خود، بومی کنند. به طور کلی، نوعی نگاه برتریخواهی و چینگرایی کنفسیوسی بر وضعیت فرهنگی چین حاکم است. بر همین اساس هم بود که چین طی چند دهه اخیر به سمت رشد اقتصادی رفته، اما این رشد به توسعهای پایدار منجر نشده است. به نظر من برای توسعه زمینههایی لازم است که باید حقوق انسانها در آن رعایت شود و آزادی و دموکراسی باشد که امروزه در چین وجود ندارد.

              با تعاریف شما از حزب کمونیست، پناهندگی اخیر معاون «بوشیلای» (عضو ارشد حزب کمونیست) را به کنسولگری آمریکا چگونه ارزیابی میکنید. بسیاری بر این باورند که این مساله باعث شده تصویری از اختلافات داخلی حزب کمونیست به دنیا نشان داده شود.

              به نظر من مسایل اخیر که در حزب کمونیست اتفاق افتاده، دادههای متعددی هستند که نمیتوانند ریشهای و عمیق باشند. این حزب قدرت بازسازی خود را دارد. این اتفاقات مقطعی و کوچک هستند. چینیها به شدت وطنپرست و ناسیونالیست هستند و همچنین دولتگرا و سازمانپذیر و منافع جمعی یکدیگر را نیز محترم میشمارند. اتفاقاتی نظیر جدا شدن و تشکیل اپوزیسیون از اتفاقات نادر در چین است اما به لحاظ اجتماعی و حتی انسانهای گرسنه سیر و از امنیت شغلی نسبی برخوردار میشوند، خواستار احترام اجتماعی هم میشوند.نیاز بعدی که در این جوامع رشد میکند، نیاز به مشارکت و حضور در عرصههای قدرت است. آنچه در چین در صدر ظهور است، خواست مشارکت و حضور در قدرت است و این مساله به یک پارادوکس و تناقض بزرگ در چین تبدیل شده است. اگر چینیها بخواهند به رشد خود در اقتصاد ادامه دهند، باید این کشور به همین شکل باقی بماند اما مردمان چین پس از برخورداری از یک رفاه نسبی، آرامآرام به سمت خواست مشارکت اجتماعی حرکت میکنند و سهمی از قدرت میخواهند. آنها میخواهند که حق تعیین رییسجمهوری از راه انتخابات داشته باشند. به هر حال افراد غیرحزبی شایستهای برای به دست گرفتن زمام امور در چین وجود دارد. این در حالی است که هماینک شایستهسالاری خارج از مدار حزبی امکانناپذیر است.

              پس از وقوع انقلابهای حزبی در منطقه خاورمیانه، عدهای در انتظار تحولاتی در چین بودند. آیا امکان ظهور انقلابهایی مانند آنچه در خاورمیانه اتفاق افتاد، در چین وجود دارد؟چینیها تلاشهایی برای آزادی عمل دارند اما این یک پروسه طولانی و تدریجی و قدمبهقدم است. از نظر استراتژیک جامعه چین آبستن تحولات بزرگی است اما از جهت عمل و تاکتیکی زمان طولانی برای تغییرات در چین لازم است. حکومت چین امروز با چالشهای زیادی از قبیل فقر و غنا در شمال و جنوب و شهر و روستا مواجه است. بنابراین رگههایی از اعتراض برای تحولات دموکراسیخواهی در این کشور وجود دارد اما این مساله همانطور که اشاره شد، هنوز در چین نهادینه و سازمانیافته نشده است. مهمتر از همه اینکه به لحاظ اقتصادی این جامعه، نسبتا راضی است اما با بیشتر شدن فواصل طبقاتی، ممکن است اتفاقات جدیدی پیش روی جامعه چین باشد.

              فساد میان مقامات بلندپایه چین را چگونه میبینید؟

              اینها مختصات طبیعی یک جامعه در حال گذار است. در یک جامعه عقبمانده که در حال گذار به توسعه و مدرنیسم است، ریزشهایی اینچنینی بسیار طبیعی است. حتی ممکن است اقشاری از جامعه زیر چرخدندههای رشد اقتصادی له شوند اما به هر حال نارضایتی در چین هنوز چنان عمیق نشده که تبدیل به یک خیزش اجتماعی شود.

              آیا در میانمدت این اتفاق خواهد افتاد؟در میانمدت، بیشک جامعه چین محکوم به تغییرات بنیادین است. در عبور از عقبماندگی و ورود به توسعه، مشارکت اجتماعی، تشکیل احزاب مستقل و NGOها اجتنابناپذیر است. جامعهای با این وسعت که قدرت در آن متمرکز است، به تمرکززدایی نیاز دارد اما وقوع یک زلزله سیاسی زودهنگام در چین نزدیک نیست.

              مساله حقوقبشر یکی از مسایل مهمی است که گاه و بیگاه چین را در صدر اخبار جهان قرار میدهد. همانطور که اشاره شد، ساختار حاکم مطالبات دموکراتیک مردم را پاسخ نمیدهد. نسبت چین با حقوقبشر چیست؟مساله حقوقبشر در چین و سراسر جهان از سه زاویه قابل بررسی است. اول از زاویه سیاسی که کشورهای غربی در بسیاری مواقع، حقوقبشر را به عنوان یک ابزار معامله و چانهزنی سیاسی مورد استفاده قرار میدهند. از بعد سیاسی چین درخصوص حقوقبشر متهم است چراکه آزادیهای اجتماعی در این کشور وجود ندارد، حقوق انسانها با استانداردهای متعارف همگونی ندارد، انتخابات در این کشور برگزار نمیشود و آزادیهای فردی تضمینشده نیست.بنابراین یک رقابت میان چین، آمریکا و غرب است که هر دو در مورد حقوقبشر کمکاری میکنند هرچند در چین هم نهادی وجود دارد که گزارش سالانهای درباره وضعیت حقوقبشر در آمریکا و در غرب منتشر میکند. نگاه مردم درخصوص حقوقبشر نگاه فرهنگی است. از بعد فرهنگی حاکمان چین، معتقدند جامعه چین به رشد و بالندگی لازم نرسیده تا بتواند تشخیص جایگاه آزادی و دموکراسی را داشته باشد. اینکه یک دستاویز یا یک نگاه امنیتی است من به آن نمیپردازم اما از بعد فرهنگی چینیها معتقدند نیاز به زمان دارند تا جامعه چین تمرین دموکراسی کند.

              آیا این مساله هم مهندسیشده است؟بله کاملا؛ آنها معتقدند باید گامبهگام و منطقهای، آرامآرام پنجرههای حقوق انسانها را باز کنند تا منجر به انفجار اجتماعی نشود. نگاه، سوم به حقوقبشر، نگاه حقوقی است. چینیها معتقدند از نظر حقوقی، همه حقوق انسانهای چینی را تامین میکنند اما این مساله لزوما با استانداردهای غربی یکسان نیست. بنابراین رقابتی بین چین و آن سوی آبها در مقوله حقوقبشر و نگاه به انسانها وجود دارد، اما آنچه واقعیت امر است به اعتقاد من این است که مردم چین اساسا همواره سایه حزب کمونیست و قدرت امنیتی و سیاسی حزب کمونیست را در نسوج زندگی خود احساس میکنند.در چین همواره یک نگاه خوفناک همراه با احترام نسبت به حزب کمونیست وجود دارد. شاید این اثر روانی دوران انقلاب فرهنگی چین باشد. چراکه در آن دوران جنایتهای بسیار عمیقی نسبت به ادیان، اقلیتها، مردم و احزاب و گروههای اجتماعی توسط مائویستها صورت گرفت. امروزه هم دولت و هم مردم چین نسبت به همه وقایع دوران انقلاب فرهنگی شرمساری تاریخی دارند و تلاش میکنند که آن قطعه را به عنوان قطعهای نامناسب از پازل تاریخ چین به فراموشی بسپارند. به نظر میرسد اینکه امروز چنین وضعیتی را دستکم به صورت آشکار در چین نمیبینیم، از آثار همان وقایع باشد هرچند دولت کمونیست چین وقایع پدیدآمده در میدان تیانآنمن پکن را که همزمان با فروپاشی بلوک شرق اتفاق افتاده بود، در نطفه خفه کرد.

              از جمله اتهامهای دولت چین رعایت نکردن حقوق اقوام و اقلیتهای مختلف از جمله مسلمانان چین است. گفته میشود سرکوب مسلمانان اویغور، اورومچی و سینکیانگ که در سال ۲۰۰۹ اتفاق افتاد، همچنان ادامه دارد. از سوی دیگر تبعیض مثبتی نیز برای قوم «هان» وجود دارد. تا چه اندازه این اتهام صحت دارد؟به نظر میرسد هماکنون دولت چین نسبت به گذشته نگاه بازتری به اقلیتها دارد، هرچند ممکن است این نگاه به حد مطلوب نرسیده باشد. دولت چین امروز آزادیهای اجتماعی و نه سیاسی، آزادیهای فردی نسبی کنترلشده و مهندسیشده را برای اقلیتهای قومی در نظر گرفته است. به عنوان مثال، هنگامی که در چین قانون تکفرزندی حاکم بود، مسلمانان از این محدودیت معاف بودند و میتوانستند در مناطق خود فرزندان بیشتری داشته باشند. آنها همچنین میتوانند مسجد داشته باشند و به احکام عملیه فردی خودشان عمل کنند و زبان خودشان را داشته باشند و آن را تدریس کنند.برای مثال زبان رسمی در منطقه سینکیانگ، زبان اویغوری است، همچنانکه روی اسکناسهای چینی به زبانهای مختلف نوشته شده است. نکته مهم این است که از نظر سیاسی و امنیتی هیچ بخشش و منفذی وجود ندارد. هرگونه حرکت سیاسی و امنیتی و ارتباطات خارجی و حرکتی که بوی خودمختاری و استقلالطلبی بدهد به شدت سرکوب میشود. اما آرامآرام چینیها پذیرفتهاند که باید حقوق اقلیتها را در حدی که وارد مدارهای سیاسی و امنیتی نشوند، مرحله به مرحله تضمین و تایید کنند. مسلمانان هم از این قاعده مستثنا نیستند.

              در مساله تبت به نظر میرسد اوضاع متفاوت است. دلیل حساسیت چین به تبت چیست؟خیلیها نگرانند که مقوله تبت و تبتیها با مسایل منطقه مرزی میان هند و چین تعریف شود. در تبت رقابتهای هندی- چینی ایجاد شده، بنابراین چینیها ملاحظات دخالت کشورهای خارجی را دارند. دولتیها در منطقه سینکیانگ هم نگران پیوند مسلمانان اویغورو ترکزبان چین با آسیای میانه تا مرزهای ترکیه هستند.

              پس از حمله دولت چین به منطقه سینکیانگ در سال ۲۰۰۹، دولت ترکیه بیشترین واکنش را از خود نشان داد. نخستوزیر ترکیه نیز اعلام کرده است که اتفاقات و تحرکات در ایغور را به شدت پیگیری و رصد میکند. علت این حساسیت ترکها به بخش مسلماننشین چین چیست؟دلیل حساسیت ترکها و چینیها به مساله اویغور این است که این مسلمانان جزو نژاد ترک محسوب میشوند. اویغور هستند. اویغورها شاخهای از نژاد ترکها هستند که به قرقیزستان و قزاقستان، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان و در نهایت ترکیه پیوند میخورند. از دید ترکیه، آسیای میانه و سینکیانگ عمق استراتژیک دولت عثمانی تعریف میشود و به دلیل آن نگاه قدیمی دولت عثمانی، دولت ترکیه مدرن جدید هم منافع خودش را تا مرزهای چین از جمله سینکیانگ جستوجو میکند و چینیها نگران این مساله هستند. چینیها نگران تحرکات ایران در منطقه سینکیانگ نیستند. آنها بیشتر نگران تحرکات ترکیه و اعراب اهل سنت در منطقه سینکیانگ هستند. چینیها خود نیز اویغورهای منطقه سینکیانگ را جزو مناطق تاریخی و گذشتههای دور چین نمیدانند بلکه جزو سرزمینهایی میدانند که بعدها به چین اضافه شده است.وقتی میگوییم منطقه «سینکیانگ» در اصل به زبان چینی منطقه «شینجیانگ» است؛ به معنای سرزمینهای جدید. منظور این است که این منطقه به چین تعلق نداشته و بعدها به چین اضافه شده است. اما امروز این منطقه جزو چین است. منطقه سینکیانگ منطقهای اضافه شده به چین است. اما گاهی به آن منطقه، منطقه خودمختار میگویند. البته خودمختاری در حد نکاتی که به آن اشاره شد وجود دارد. در ضمن چینیها به شدت تلاش دارند مناطق «سینکیانگ» و تبت و اقوام مختلف را با هم مخلوط کنند و این آمیختگی نژادی و قومی را به عنوان یک استراتژی دنبال میکنند. در مرکز استان سینکیانگ، بیش از ۵۰درصد مردم، چینیهای مهاجر هستند که از نژاد «خان یاهان» به ارومجی آورده شدهاند.آنها در کنار نژاد «هو» که مسلمانان را تشکیل میدهند قرار گرفتهاند. هرچند در شهرستانها هنوز نسبت جمعیت به نفع مسلمانان و اویغورهاست. بنابراین چینیها در کل نسبت به فعالیت مذاهب و اقلیتها حساسیت دارند اما آستانه تحمل آنها تا مرحله سیاسی و امنیتی شدن این فعالیتهاست. به محض اینکه تحرکات به مرز مسایل امنیتی و سیاسی برسد و خواستهای استقلالطلبی شکل بگیرد، به شدت سرکوب میشوند اما مراحل پیش از آن برای چینیها قابل تحمل است.

              وضعیت آزادیهای فردی و اجتماعی مردم در شهرهای بزرگ چگونه است. شرایط مطبوعات و رسانهها و اینترنت را چگونه میبینید؟در چین با استانداردهایی که هماکنون در ایران وجود دارد، مطبوعات آزاد نیستند. مطبوعات چینی حزبی و دولتی هستند و آزادی مطبوعات چین کنترل شده و مهندسی شده است. بهویژه در دو قشر برای خارجیها، روزنامه China Daily و برای جوانان روزنامه جوانان؛ این دو روزنامه نسبت به سایر مطبوعات رسانههای چین از آزادی عملیاتی کنترل شده بیشتری برخوردارند. اما سایر مطبوعات، کاملا تحت کنترل و دولتی هستند. نسبت به استانداردهای جهانی و غربی آزادی مطبوعات در چین کاملا مردود است! در چین رادیو و تلویزیون کانالهای بسیار متعددی دارد.چندهزار کانال در چین وجود دارد و حتی محلههای پکن و محلههای شهرهای بزرگ برای خودشان شبکههای تلویزیونی مستقل دارند، اما همه اینها تلویزیونهای دولتی و کنترل شده و تحتنظارت هستند و بخش خصوصی، فعالیتی در این زمینه ندارد. ماهواره در چین ممنوع است. حتی برای خارجیها نیز داشتن یک ماهواره ممنوع است. به طور کلی اساس امکان فنی استفاده از ماهواره در چین وجود ندارد. به دلیل کنترل امواج و امکانات ماهواره کسی در چین قادر به استفاده از ماهواره نیست. ممکن است گاهی به صورت کابلی، ماهواره تحت نظر حکومت به شکل انتخاب شده برای سفارتخانهها و برخی شرکتهای منتخب خارجی وجود داشته باشد.این تسهیلات همچنین برای چینیهایی که از خارج به چین بازگشتهاند هم وجود دارد. (چینیهای ماورای بحار) تسهیلاتی وجود داشته باشد. اینترنت کاملا تحت کنترل است. فیلترینگ، سخت اعمال میشود و بر ماهواره، اینترنت و تلفن و به صورت کلی ارتباطات سانسور سختی اعمال میشود چینیها از بعد سیاسی و امنیتی کاملا کمونیستی هستند، از نظر اجتماعی نیمهباز و نیمهکمونیستی و از بعد اقتصادی بازتر و مهندسی شدهتر هستند. این واقعیت جامعه چین است.

              رشد چین طی چند دهه گذشته در اقتصاد، مسالهای کتمانناپذیر است. آیا به نظر شما طی سالهای آتی، اقتصاد چین بر اقتصاد آمریکا غلبه خواهد کرد؟ آیا چین به سمت یک اقتصاد باز در حال حرکت است؟چینیها از نظر روحی- روانی ملتی هستند که قدم برنمیدارند مگر اینکه اطمینان داشته باشند قدم بعدیشان را در یک مکان استوار قرار خواهند داد. این مردم ریسکپذیر نیستند و این مساله تا حدود زیادی دلایل نژادی دارد. آنها صبور هستند و آرام حرکت میکنند و معتقدند در مقطع فعلی نباید با آمریکاییها درگیر شوند.آنها معتقدند باید از امکانات و مواهب اقتصاد غربی و تکنولوژی روز دنیا برای رفاه و اقتصاد خود حداکثر استفاده را انجام دهند. چینیها معتقدند با رشد اقتصادی و رسیدن به مرزهای توسعه قادر هستند خواستها و اولویتهایشان را به دنیا دیکته کنند. مردم و سیاستمداران چینی، بر این باورند که باید با زبان آرام و تعامل و شرکت بینالمللی قدرت خودشان را افزایش دهند.استراتژی چین رقابت با آمریکا و غرب نیست بلکه شراکت اقتصادی، اولویت چین در معادلات اقتصادی با غرب و آمریکاست. اساس بازار چین کشورهای آسیایی نیستند، بلکه همچنان ژاپن، آمریکا و اروپا بازار مصرف چینیها را تشکیل میدهند. در چنین شرایطی چین نمیخواهد سرنوشت خود را از غرب و آمریکا جدا کند. اگر غرب در مسایل امنیتی چین مثل تایوان و خاک چین دخالت نکند، چینیها هرگز در موارد دیگر به غربیها اخم نمیکنند. خط قرمز آنها حاکمیت سرزمینی و تضعیف ارتش چین است.

              گاهی گفته میشود که چین و روسیه در همه موارد بینالمللی اتفاق نظر دارند. نظر شما در اینباره چیست؟آنچه در قبال سوریه، بین چین و روسیه در شورای امنیت اتفاق افتاد، تنها یک آزمایش مرحلهای است که چین پس از روسیه انجام میدهد. با توجه به اینکه روسها در سوریه دارای منافع استراتژیک هستند، فعلا چینیها برای گرفتن امتیاز از روسها، در حمایت روسیه از سوریه با روسیه همپیمان شدهاند. اما به محض اینکه روسها عقبنشینی کنند و سر این مساله با سایر کشورهای عضو شورای امنیت به تفاهم برسند، بیشک چینیها کارت سوریه را فورا معامله میکنند؛ چنانچه در رابطه با ایران، در تمام قطعنامههایی که در سازمان ملل و شورای امنیت علیه ایران مصوب شده، چینیها رای مثبت دادهاند، نه وتو کردهاند و نه مقابله! در خارج از این مدار، چینیها از ایران گاهی حمایت کردهاند و همکاریهایی داشتهاند، اما در هنگام تصمیمگیری و در سر میز منافع، کارت ایران کارتی است که میتواند به راحتی در مقابل منافع دیگر در اختیار حریف قرار بگیرد.

              آیا همگونی روسیه و چین مقابل سوریه میتواند در مورد ایران هم اتفاق بیفتد؟خیر، نمیتوان چنین همگراییای در مورد ایران را بین چین و روسیه در نظر گرفت. در مورد ایران همگراییای که بین روسیه و چین در مورد سوریه وجود دارد نیست. به دلیل اینکه اگر چینیها نسبت به هستهای شدن ایران نگرانی امنیتی نداشته باشند، که به نظر من حساسیتی نسبت به فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران ندارند، اما روسها چون هم مرز ایران هستند و به ما نزدیکتر، نسبت به رشد و توسعه کشور ما و پیشرفت ایران و در تکنولوژیهای برتر و سطح بالا، از جمله هستهای شدن ایران حساسیت جدی دارند. این حساسیتها ریشههای تاریخی و سرزمینی نیز دارد. البته تا یک جایی منحنی همسویی این دو کشور میتواند همراه باشد، اما از جایی به بعد منحنی همراهی آنها از یکدیگر جدا میشود. روسیه و چین شاید این همراهی و نسبت را به کرهشمالی و سوریه داشته باشند. بیشک این وضعیت در قبال ایران وجود نخواهد داشت.

              برخی کارشناسان معتقدند در غیاب شرکتهای بینالمللی، چینیها درصدد نفوذ در صنایع پایهای ایران از جمله صنعت نفت و گاز هستند. تعدد چینیها به ایران با توجه به نیاز این کشور به منابع انرژی را چگونه ارزیابی میکنید؟چینیها از ایران و ایران از چینیها استفاده خواهند کرد. مناسبات ایران و چین به شرطهایی به نفع هر دو کشور است.

              منافع کدام یک بیشتر است؟هرکدام که قدرت بیشتری در این رابطه داشته باشند و از منابع بیشتری بهرهمند میشوند. من مدافع نوع رابطهای با چین هستم که تنها محصور به روابط اقتصادی نباشد. من به یک شرکت اقتصادی معتقدم که البته چینیها تا به امروز در مقابل آن مقاومت کردهاند و به ما گاهی گفته میشود که فعالیت چینیها در صنعت نفت و گاز ایران زیاد است، اما باید به این نکته توجه کرد که خرید نفت از ایران نمیتواند کمکی به ایران باشد. با توجه به اینکه ایران تنها و بزرگترین صادرکننده نفت به چین نیست عمده نفت چین از عربستان و عمان و امارات خریداری میشود. چینیها برای تامین نفت منابع متکثری دارند، آنها حتی در سودان هم هم سرمایهگذاری کردند.در زمینه نفت در ایران چینیها تنها کار اعتباری و پروژهای کردهاند، اما سرمایهگذاری نکردهاند. سرمایهگذاری یعنی FDI، و چینیها هرگز در ایران در پروژهها شراکت نکردهاند، این در حالی است که کشوری که چین را وارد پروژه نیروگاهسازی در دنیا کرده بیشک ایران بود. ایران این ریسک را پذیرفته که چین در ایران نیروگاه بسازد. پس از آنکه چینیها در یک محیط خارجی مثل ایران تمرین کردند، توانستند در دنیا نیروگاه بسازند. ایران اولین کشوری بود که متروسازی چین را از مرزهای این کشور خارج کرد و اولین کشوری بود که پذیرفت چین در ایران مترو بسازد. همچنین ایران اولین کشوری بود که پذیرفت چین تانکرهای بزرگ نفتکش ۳۰۰هزار تنی بسازد و چهار تانکر به چین سفارش داد و پس از آن بود که هم اینک کارخانههای کشتیسازی چین تا ۱۰ سال آینده رزرو شدهاند.

              با این تفاسیر ارزیابی شما از رابطه اقتصادی ایران و چین چیست؟چینیها سعی کردند ایران را به یک مشتری خوب تبدیل کنند و نه یک شریک اقتصادی خوب. آنچه امروز دولت باید برای آن تلاش مضاعف داشته باشد، شناخت چین و کار با این کشور است. آوردن چین از مرحله تجاری به شراکت اقتصادی برای ایران بسیار مهم است. این مساله برای امنیت ملی ایران نیز مثبت است. چراکه اگر کشوری در یک کشور دیگر سرمایهگذاری کند، برای حفظ سرمایهاش و ثبات و حفظ منافع کشور محل سرمایهگذاری نیز، خواهد کوشید. ولی متاسفانه این اتفاق بین ایران و چین تاکنون رخ نداده است. روابط راهبردی و پیمانها قابل اتکا نیستند و باید با شراکت اقتصادی و فعال کردن بخش خصوصی در چین و حضور شرکتهای فراوان این پیوندها را تبدیل به یک پیوند قابل اتکا کنیم.

              سیاست گردش به شرق را چگونه میبینید؟نگاه به شرق به سالهای اولیه پیروزی انقلاب اسلامی برمیگردد. به این معنا که وقتی ایران با آمریکا دچار مشکل شد و با پیروزی انقلاب مستشاران خارجی ایران را ترک کردند و ما برای تامین منابع نیازهای خود از جمله بازار و تولید و واردات دچار مشکل شدیم، در مورد فروش نفت نگاه به شرق به عنوان یک استراتژی درست انتخاب شد. در زمان نخستوزیری مهندس موسوی بهویژه پس از استقرار دولت سازندگی، رفت و آمدها در زمینههای مختلف آسیا و کشورهای شرقی و روسیه و اروپای شرقی شروع شد. ممکن است پس از سال ۸۴ به بعد که ما از نظر ادبیات ارتباط با دنیا دچار تموج شدیم و مشکلات افزایش یافت، بروز نگاه به شرق و این رفت و آمدها در اذهان بیشتر شده باشد، اما واقعیت اقتصادی همان واقعیت گذشته است.ولی وقتی در حوزههای نفتی شرکتهای بزرگ اروپایی، مثل لویل استات، شل، توتال و… از ایران رفتند، چینیها وارد میدان شدند… این مسایل مربوط به بعد از ماجرای تحریمهاست. هرچند چینیها تنها به صورت پروژهای و نه عمیق وارد صنایع نفت ایران شدند.

              برخی از فعالیتهای اقتصادی گسترده چین در «آفریقا» به نام استعمار آرام زردها علیه سیاهان یاد میکنند. نظر شما در این زمینه چیست؟فعالیت چینیها در ماورای بحار و خارج از مرزها امروزه یکی از اولویتهای سیاست خارجی چین است. چینیها معتقدند کشور اشباع شده است و باید سرمایهها را به خارج از کشور روانه کرد. بنابراین شرکتهای چین را به سرمایهگذاری خارجی تشویق میکنند. این سرمایهگذاری که برای آنها آورده اقتصادی دارد، اگر آورده فرهنگی سیاسی هم داشته باشد بسیار مطلوب خواهد بود. سرمایههای چینی، در پاسیفیک و آتلانتیک جایی برای سرمایهگذاری ندارند، بنابراین باید به دو منطقه آفریقا و آمریکای جنوبی هدایت شوند. بنابراین خط کلی چینیها توسعه فعالیت اقتصادی و شرکتهای تجاری به سمت آفریقا و آمریکای جنوبی است. بهویژه کشورهایی که دارای معادن کانی غنی و معادن فسیلی و نفتی هستند. در این مناطق چینیها عمق حرکت خطشان را میشناسند.چینیها معتقدند باید به مناطقی وارد شوند که از نظر تکنولوژیکی و بازار در حدی باشد که رقابت تنگاتنگ با سایر کشورها وجود نداشته باشد بلکه هر آنچه به بازار میبرند مشتری داشته باشد. آفریقا این ویژگیها را دارد. و مساله بعدی اینکه چینیها دوست دارند به کشورهایی وارد شوند که نیاز به سرمایهگذاری برای حفظ امنیت و ثبات خود دارند و کشورهای آفریقایی این نیاز را دارند. همچنین آفریقا از سوی غرب در تاریکی و غفلت به سر میبرده چراکه غربیها به اندازه کافی به نقاط دیگر جهان سرمایهگذاری کردهاند و درگیر هستند.چینیها ترجیح میدهند به مناطق آرامی بروند و بذری را زیر خاک قرار دهند تا وقتی که نهال آن رشد و نمو کند و کسی نتواند با آن به مقابله برخیزد. و مساله آخر اینکه منافع در نهایت منافع آفریقاییها خواهد بود و بنابراین از آن دفاع خواهند کرد. چینیها معتقدند که آفریقاییها، نیروی کار ارزانی هستند که سرمایههای چینیها میتواند این نیروی کار ارزان را از دهان به بازو تبدیل کند. چینیها میخواهند آفریقا تبدیل به جمعیت دوم و اقلیت اول شوند و قدرت سیاسی خود را در آفریقا تقویت کنند.

              اختلافات ارضی اخیر بین چین و ژاپن را بر سر جزایر غیرمسکونی چگونه میبینید؟ روزنامه رسمی حزب کمونیست، آمریکا را در زمینه مقصر شناخته بود و تیتر اول این روزنامه خطاب به آمریکاییها این بود «خفه شو!» نقش آمریکا را در اختلافات ارضی چین چگونه میبینید و اصولا آیا این اختلافات منجر به اصطحکاک میان چین و ژاپن خواهد شد؟پیشتر چینیها با ۱۰ همسایه خود اختلافات مرزی داشتند. از جمله با روسها بر سر منچوری. با هندیها و کره و بسیاری از کشورهای همسایه. اما طی سالهای گذشته، چینیها تلاش کردند، مشکلات را رفع و رجوع کنند. و بسیاری از اختلافات مرزی و ارضی خودشان را یا حل کردند یا رسیدگی به آن را به تعویق انداختند که بتوانند صرفهجویی دفاعی و امنیتی در مرزها داشته باشند به این ترتیب تعداد زیادی از سربازان خود را آزاد کردند و آرامشی به ارتش دادند. تصمیم دوم این بود که اختلافات سیاسی با کشورها را سر جای خود بگذارند و به حداقل برسانند و در چارچوب تنشزدایی و تشنجزدایی به سمت توسعه روابط اقتصادی پیش بروند.یعنی اختلافاتشان با ژاپنیها را که حتی سر منچوری هم وجود دارد، با اغماض رد کردند و اختلافات ارضی را در دریا و ماهیگیری به حداقل رساندند. جمعبندی چینیها این است که اولویت روابط خارجی همسایگان هستند. بنابراین استراتژی چین، داشتن حداقل تنش مرزی و ارضی با همسایگان است. مشروط بر اینکه آنها به مقوله تایوان و مساله امنیتی تایوان وارد نشوند. به محض رسیدن هر کشوری به این نقطه، چینیها عکسالعمل نشان میدهند. چین امروز از نظر راهبردی میداند که آمریکاییها به شکل مدرن ولی نظامی چین را محاصره کردهاند.با توجه به جغرافیای چین میتوان پایگاههای آمریکا را اطراف چین دید. سیستمهای دفاع موشکی نیز در کشورهای شرق آسیا در حال اجرا شدن است. ژاپن، کرهجنوبی، فیلیپین، تنگه تایوان، آسیای میانه، هند، تنگه مالاکا در جنوب مالزی، همه این نقاط تحت نفوذ آمریکاییهاست. بنابراین چین احساس میکند که به شکل استراتژیک از نظر نظامی در حلقه نعل اسبی آمریکا قرار دارد و همزمان که احساس خطر کند، نسبت به این مساله واکنش نشان میدهد. از جمله مسایل جزایر اخیر و اختلافات مرزی بین ژاپن و چین. هر چند جزایر مورد اختلاف خالی از سکنه هستند اما محلی برای ماهیگیری است و از نظر مسایل نظامی هم حایز اهمیت هستند.چینیها معتقدند که ژاپنیها به تحریک آمریکا وارد این اختلاف ارضی شدهاند. اما اگر تصور شود که ماجرای جزایر تبدیل به یک درگیری درازمدت خواهد شد، این اشتباه است و چینیها وارد این بازی نمیشوند. جهان، سیاست نرمش، صبر و انتظار و قدمهای کوتاه ولی پراطمینان چین را همچنان در سالهای آینده هم شاهد خواهد بود. انتظار یک جنگ در آن منطقه حتی سر کرهشمالی هم، انتظار عاقلانهای نیست. چینیها مسایل خود را بر سر میز مذاکره و با درایت حل و فصل میکنند.
              The greater the risk ، The greater the reward

              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

              نظر

              • بابک 52
                ستاره‌دار (27)
                • Mar 2011
                • 17028

                #13312
                پاپ: مسیحیان خاورمیانه پیام آور صلح باشند


                پاپ بندیکت در آخرین روز دیدارش از لبنان از مسیحیان در خاورمیانه خواست برای پایان دادن به آنچه که وی روند شوم مرگ و نابودی در منطقه نامید، پیام آور صلح باشند.

                پاپ ۸۵ ساله، امروز، یکشنبه ، در یک مراسم مذهبی، در فضای باز و در هوای گرم و شرجی مدیترانه در شهر بندری بیروت، از جامعه بین المللی و بخصوص از کشورهای عربی خواست برای پایان دادن به درگیری ها در سوریه چاره جوئی کنند.

                مقامات محلی شمار شرکت کنندگان در این مراسم را بیش از ۳۵۰ هزار نفر تخمین زدند.

                رهبر کاتولیک های جهان روز شنبه ، در کاخ ریاست جمهوری لبنان در بیروت با مقامات لبنانی و رهبران مذهبی، با حضور جمعیتی مشتاق ، ملاقات کرد.

                پاپ روز جمعه پس از ورود به لبنان گفت وی برای یک سفر صلح به منطقه آمده است. این سفر درست چند روز پس از شروع اعتراض های مسلمانان در منطقه به یک فیلم ضد اسلامی ساخته شده در آمریکا انجام گرفت.

                پاپ بندیکت گفت هیچگاه به این فکر نبوده که به خاطر نگرانی های امنیتی ناشی از خشونت در منطقه سفر خود را به لبنان لغو کند.
                The greater the risk ، The greater the reward

                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                نظر

                • بابک 52
                  ستاره‌دار (27)
                  • Mar 2011
                  • 17028

                  #13313
                  دبیرانجمن حمایت از برنج ایران خبرداد
                  قیمت برنج در مهرماه افزایش میابد
                  دبیرانجمن حمایت از برنج ایران با انتقاد از عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت در واردات بی رویه برنج، گفت: با توجه به میزان تولید برنج در کشور به هیچ وجه امسال نیاز به واردات یک میلیون و ۲۰۰ هزارتن برنج خارجی نداریم.


                  به گزارش قدس آنلاین به نقل ازمهر، جمیل علیزاده شایق درخصوص وضعیت فعلی تولید برنج در کشور اظهارداشت: با توجه به میزان برداشت برنجهای ارقام پرمحصول و کشت دوباره توسط کشاورزان برنجکار، میزان تولید برنج در حدود 2 میلیون و 400 هزارتن برآورد می شود که در مقایسه با میزان تولید برنج در سال گذشته رقم قابل توجهی است.


                  وی با انتقاد از سخنان یکی از مسئولان مربوطه در وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر اینکه نیاز به واردات یک میلیون و 200 هزارتن برنج داریم، عنوان کرد: با توجه به میزان تولید برنج در کشور به هیچ وجه امسال نیاز به واردات یک میلیون و 200 هزارتن برنج خارجی نداریم.


                  دبیرانجمن حمایت از برنج ایران در عین حال تصریح کرد: در شرایط فعلی نیاز به واردات 500 تا 600 هزارتن برنج داریم.


                  وی با تاکید براینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت بهتر است دلائل واردات برنج را صریحا به مردم اعلام کند، گفت: به عنوان مثال، مسئولان ذیربط در این وزارتخانه به صورت شفاف به مردم اعلام کنند برای اینکه پول نفت مان از بین نرود می خواهیم از کشوری مثل هند برنج یا گندم وارد کنیم!


                  علیزاده شایق، تصریح کرد: درصورت تداوم روند بی رویه واردات برنج به کشور آسیب جدی به تولیدکنندگان این بخش در سال تولیدملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی وارد خواهد شد.


                  وی همچنین درمورد میزان خرید تضمینی برنج گفت: تاکنون درحدود 900 تا 1000 تن برنج از کشاورزان برنجکار خریداری شده است.


                  قیمت برنج در بازار


                  این فعال اقتصادی در بخش دیگری از این گفتگو در رابطه با قیمت فعلی برنج در بازار بیان داشت: هرکیلوگرم برنج طارم درجه یک با داشتن 2 تا 3 درصد خرده و بدون ناخالصی در بازارهای شهرهای شمالی کشور با قیمتی درحدود 3700 تومان به فروش می رود که البته هرکیلوگرم از این نوع برنج با کیفیت پائین تر در پایتخت با قیمتی در حدود 5000 تا 6000 تومان عرضه می شود.


                  وی افزود: قیمت برنج از مهرماه سال جاری به دلیل اینکه برنج جدیدی به بازار عرضه نمی شود، به صورت تدریجی افزایش خواهد یافت و این موضوع غیرعادی نیست.
                  The greater the risk ، The greater the reward

                  هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                  نظر

                  • بابک 52
                    ستاره‌دار (27)
                    • Mar 2011
                    • 17028

                    #13314
                    حسینی به سوال نادران پاسخ نداد
                    دلایل وزیر برای عدم پاسخگویی به مجلس
                    حق دستگاههای دیگر ضایع میشود!
                    وزیر اقتصاد و امور دارایی کشور که به تایید گفته های خودش قرار بود امروز در خصوص مسائل ارزی کشور و موضع دولت در این حوزه توضیحات مفصلی ارائه دهد، در جلسه صحن علنی مجلس مستندات محکمی ارائه کرد تا به نمایندگان مردم بقبولاند که پاسخگوی امور ارزی کشور نیست.


                    به گزارش اقتصاد آنلاین، وزیر اقتصاد و امور دارایی با تاکید بر این که براساس ماده ۱۰ و ۱۱ قانون پولی و بانکی کشور مدیریت امور ارزی و پولی در اختیار بانک مرکزی است، گفت: براساس قانون من مسئول پاسخگویی به امور ارزی نیستم از این رو اگر پاسخی داده شود به طور حتم حق دستگاههای دیگر ضایع میشود.
                    سیدشمسالدین حسینی در نشست علنی امروز (یکشنبه ۲۶ شهریور) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال الیاس نادران درباره مشکلات و تلاطمات بازار ارز گفت: من در اینجا باید از هیات رئیسه به علت اختصاص فرصت مناسب در نشست قبلی و ایجاد جلسه غیرعلنی برای بررسی موضوعات اقتصادی کشور تشکر کنم.
                    وزیر اقتصاد و امور دارایی با اشاره به سوال الیاس نادران درباره مشکلات بازار ارز افزود: من درباره سوال آقای نادران کتبا به رئیس مجلس نامه نوشته و حضورا در کمیسیونهای تخصصی با نمایندگان به بحث پرداختهایم از این رو موضوع من صریح و روشن است زیرا بنده و یا هر وزیر دیگری باید در چارچوب مسئولیتهای قانونی خود تلاش کند و پاسخگو باشد.
                    وی ادامه داد: بعد از اجرای دو برنامه توسعه کشور، مسئولیت وزیر اقتصاد در بانک مرکزی طبیعتا در حوزه پول، اعتبار و ارز مانند عضوهای دیگر تغییر کرده است.
                    بر اساس گزارش خانه ملت، این مسئول دولتی با تاکید بر این که براساس ماده ۱۰ و ۱۱ قانون پولی و بانکی کشور مدیریت امور ارزی و پولی در اختیار بانک مرکزی است، تصریح کرد: براساس قانون من مسئول پاسخگویی به امور ارزی نیستم از این رو اگر پاسخی داده شود به طور حتم حق دستگاههای دیگر ضایع میشود.
                    حسینی با اعلام این که پاسخگویی به جزئیات تزریق ارز در اختیار مسئولان دیگر است، افزود: به طور حتم اگر سوال نمایندگان درباره بودجه بود وزیر اقتصاد باید پاسخگو میشد اما هماکنون من مسئول پاسخگویی پیرامون موضوع ارز نیستم.
                    وی ادامه داد: در برخی از موارد مشاهده شده است که مسئولان در موارد دیگر دخالت کردند که این موضوع موجب شده برخی از افراد اعلام کنند که دخالت شما سلب اختیارات دیگران به ویژه بانک مرکزی بوده است.
                    وزیر اقتصاد و امور دارایی با اعلام این که بنده تنها در امور اقتصادی میتوانم پاسخگو باشم، افزود: براساس قانون پولی و بانکی و ماده ۱۹۳ آییننامه داخلی مجلس بنده از پاسخگویی به سوال آقای نادران معذور هستم.
                    The greater the risk ، The greater the reward

                    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                    نظر

                    • بابک 52
                      ستاره‌دار (27)
                      • Mar 2011
                      • 17028

                      #13315
                      سیمان به بورس کالا میرود

                      احتمال افزایش قیمت سیمان

                      در حالی آمار از افزایش تولید و صادرات صنعت سیمان ایران در پنج ماه نخست امسال حکایت دارد که تولیدکنندگان سیمان تلاش خود را برای افزایش قیمت محصولات خود آغاز کردهاند.براساس تازهترین اخبار منتشر شده کارخانههای تولید سیمان در کشور به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه و بالا رفتن هزینههای تولید درخواستی را به منظور افزایش قیمت سیمان به سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان ارائه دادهاند.
                      مرتضی لطفی، از اعضای انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، با اشاره به اینکه هنوز بحث افزایش قیمت سیمان نهایی نشده است، گفت: به نظر میرسد آخرین جلسه در این زمینه هفته قبل با حضور مسوولان سازمان حمایت برگزار و قرار شد کمیتهای افزایش قیمت تمام شده سیمان را مورد بررسی قرار دهد.
                      او در عین حال از ارائه جزئیات بیشتر درباره نتیجه این جلسه خودداری کرد و گفت: بحث دیگر ما ورود سیمان به بورس کالا برای کشف قیمت با توجه به مناطق مصرف و فاکتورهای دیگر است.
                      وی تاکید کرد: البته هنوز افزایش قیمت سیمان و تصویب آن در سازمان حمایت قطعی نشده است.
                      آخرین بار قیمت سیمان در اواسط تیر ماه سال گذشته با افزایش مواجه شد. در آن زمان اجرای قانون هدفمندی یارانهها و افزایش قیمت حاملهای انرژی دلیل افزایش قیمت اعلام شد که به گفته شرکتهای سیمانی هزینههای تولید را 20 تا 25 درصد افزایش داده بود. آخری بار قیمت هر تن سیمان فله و پاکتی در بازار به ترتیب 13.6 و 12 درصد افزایش یافته بود.
                      براساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت، تولید سیمان در ایران طی پنج ماه نخست امسال به بیش از 30 میلیون تن رسید. ایران در حال حاضر یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان سیمان در جهان است.

                      The greater the risk ، The greater the reward

                      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                      نظر

                      • بابک 52
                        ستاره‌دار (27)
                        • Mar 2011
                        • 17028

                        #13316
                        بررسی آخرین جزئیات طرح دولت در بازار مسکن پایتخت

                        مسکن ویژه اجازه خرید و فروش ندارد

                        سوداگران فکری برای مسکن ویژه تهران نکنند

                        در طرح مسکن ویژه، خرید و فروش منع قانونی دارد و تا قیمت کامل عیانی صفر نشود به هیچ عنوان اجازه نقل انتقال یا خرید و فروش داده نمی شود.تقی رضایی - مدیر کل مسکن استان تهران - با بیان اینکه ساخت مسکن از سال 86 به صورت جدی در دستور ساخت وزارت مسکن وشهرسازی قرار گرفت، گفت: دولت تلاش داشت قیمت زمین را از قیمت مسکن حذف و با قرار دادن تسهیلات ارزان قیمت و خدمات زیربنایی و روبنایی متقاضیان مسکن را تحت پوشش خود قرار دهد.
                        به گزارش باشگاه خبرنگاران، وی ادامه داد: ابتدا این طرح به صورت تعاونی ها ،سپس به صورت تفاهم تامه های سه جانبه و در ادامه مسکن مهر ملکی و اکنون در سال پایانی دولت دهم ساخت مسکن در کلانشهرها در دستورکار جدی وزارت راه وشهرسازی به عنوان سیاست تکمیلی در بحث مسکن مهر قرار گرفت.
                        مدیر کل مسکن استان تهران در ادامه افزود: ساخت مسکن در دستور کار قرار گرفته و در سالهای متمادی بحث مسکن مهر و سیاست گذاری آن باید به روز شود و در بخش سیاست های تکمیلی قرار بگیرد.

                        رضایی در ادامه تصریح کرد: ساخت مسکن در کلان شهر تهران در 4شهر جدید پرند ، پردیس ، هشتگرد ، اندیشه به صورت ویژه آغاز شده است.
                        وی در ادامه اظهار داشت: در شهرهای بالای 25 هزار نفر و زیر 25 هزار نفر مسکن ساخته شده که تاکنون 45 هزار واحد به متقاضیان تحویل داده شده است.
                        رضایی در ادامه یاد آور شد: هدف از ساخت مسکن ویژه ساماندهی یک عده از متقاضیانی است که حاضر به خارج شدن از شهر تهران نیستند.

                        ساخت 400 هزار واحد مسکن مهر
                        مدیرکل مسکن استان تهران با اشاره به اینکه در سطح استان تهران 400 هزار واحد مسکن مهر در دستور ساخت داریم افزود: در شهر جدید پرند با 7 میلیون تومان می توانند صاحب مسکن شوند.
                        وی در ادامه گفت: با توجه به استقبالی که سال جاری از شهر جدید پردیس شده ، در سال جاری تاکنون ساخت 80 هزار واحد مسکن مهر را آغاز شده و متقاضیان می توانند با 25 الی 30 میلیون تومان صاحب خانه شوند.

                        استقبال بی نظیر از مسکن ویژه
                        رضایی در ادامه اظهار داشت: هفته گذشته با حضور معاون اول رئیس جمهور 10 هزار نفر در اسلام شهر صاحب مسکن شدند.
                        مدیر کل مسکن استان تهران در خصوص ثبت نام مسکن ویژه گفت: استقبال از این طرح بسیار خواهد بود و با توجه به بحث های کارشناسی های انجام شده و تمهیدات صورت گرفته متقاضیانی که حاضر به خروج از تهران نیستند می توانند صاحب مسکن شوند.
                        وی در ادامه خاطر نشان کرد: در شهرهای جدید از جمله پرند و پردیس متقاضیان مسکن می توانند با کمترین آورده صاحب مسکن شوند.

                        500واحد تهرانسر در مرحله فونداسیون
                        رضایی با اشاره به اینکه زمین های متعددی را در استان تهران پیش بینی کرده و کار ساخت مسکن ویژه را در آنها آغاز کرده ایم ، افزود: در حال حاضر کار ساخت 4 هزار واحد مسکن ویژه را در 50 هکتار زمین درتهرانسر آغاز و 500 واحد نیز در مرحله فونداسیون قرار دارد.
                        مدیر کل مسکن استان تهران در ادامه تصریح کرد: این واحدهای مسکونی درمناطق بلوار یاس و بلوار گلها در جنوب غربی استان تهران و در مجاورت تهرانسر قرار دارد.
                        وی درادامه توضیح داد: متراژ این واحدها 105متر مفید و 145متر غیر مفید در 5 طبقه ساخته می شوند و تمامی اصول و ضوابط مقرات ملی ساختمان وشهرسازی در این واحدها رعایت شده است.

                        جانمایی 4 هزار واحد در منطقه 22 تهران
                        رضایی در ادامه افزود: زمین های بسیاری را در مناطق استان تهران شناسایی شده که با شهر تهران معارضتی ندارد که یکی از این مناطق منطقه 22 استان تهران است که 4 هزار واحد نیز در آنها جانمایی و شناسایی شده و به محض رسیدن به مرحله تهرانسر اطلاع رسانی خواهیم کرد.
                        مدیر کل مسکن استان تهران با اشاره به اینکه تمامی کسانی که 4 شرط مسکن مهر را داشته باشند واجد شرایط این طرح هستند ، افزود: در این طرح خرید و فروش منع قانونی دارد و تا قیمت کامل عرصه و عیان صفر نشود به هیچ عنوان اجازه نقل انتقال یا خریدو فروش داده نمی شود.
                        وی به 4 شرط اصلی مسکن ویژه اشاره کرد و گفت: فاقد مسکن یا زمین از سال 84 ،استفاده نکردن از تسهیلات دولتی از سال 57 ،متاهل و یا سرپرست خانوار و سابقه سکونت 5 سال در استان تهران از جمله شرایط اصلی مسکن ویژه به شمار می رود.

                        The greater the risk ، The greater the reward

                        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                        نظر

                        • مات
                          عضو فعال
                          • Aug 2011
                          • 5650

                          #13317
                          انفجار در ترکیه 12 کشته برجای گذاشت
                          لحظاتی پیش، وقوع یک انفجار در ترکیه، به کشته شدن 12 نفر که اغلب آنها از نیروهای پلیس و ارتش این کشور بودند، منجر شد.

                          به گزارش فارس، پایگاه خبری «الجزیرة» در خبری فوری از انفجار در ترکیه و حمله به نیروهای پلیس و ارتش این کشور خبر داد.

                          بر اساس این گزارش، 12 نفر که اغلب آنها از نیروهای پلیس ترکیه بودند، کشته شدند.

                          هنوز خبری درباره عاملان این حمله و تعداد زخمیها منتشر نشده است اما به نظر میرسد که مانند هفتههای گذشته، نیروهای «پکک» در پشت پرده این انفجار باشند.
                          الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
                          اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
                          اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

                          نظر

                          • بابک 52
                            ستاره‌دار (27)
                            • Mar 2011
                            • 17028

                            #13318
                            تثبیت قیمت خودرو،خدمت دولت به دلالان است

                            دنیای صنعت- عضو هیات مدیره انجمن سازندگان قطعات و مجموعه خودرو گفت:بیش از 95 درصد از مشکلات ایجاد شده برای صنعت خودروی کشور ناشی از بی تدبیری ها و مسایلی است که برخی مسوولان پیش اورده اند.

                            محمدرضا نجفی منش افزود:دخالت دولت در امر قیمت گذاری خودرو نه تنها مشکلی را حل نمی کند بلکه خود به نوعی تقویت جایگاه دلالی در کشور است
                            وی با اشاره به قیمت 2 برابری دلار موجود در بازار نسبت به ارز دولتی اظهار داشت:نمی شود از یک سو خودروساز را مجبور به تثبیت قیمت کرد و از سوی دیگر آنان ناگزیر به تهیه ارز مورد نیاز از بازار ازاد شوند.
                            وی با اشاره به قوانین بالادستی در برنامه های توسعه ای چهارم و پنجم و همچنین اصل 44 بیان داشت:بر طبق قوانین مذکور دولت حق ندارد وارد مکانیسم قیمت گذاری خودرو شود،بلکه تعیین قیمت ها باید توسط بازار و سیستم عرضه و تقاضا صورت بگیرد.
                            به گفته عضو هیات مدیره خانه صنعت و معدن استان تهران، دخالت دولت در تثبیت قیمت خودرو باعث شده تا این محصول عملا گرانتر به دست مصرف کننده برسد.
                            نجفی منش می گوید:نحوه دخالت دولت در بازار خودرو باعث شده تا حاشیه سود بالایی نصیب دلالان شود،در حالی که اگر سهم دلالان به جیب خودروسازها می رفت ،می توانست بخش قابل توجهی از کمبود نقدینگی انها را مرتفع کند.
                            بنا بر محاسبات این عضو هیات مدیره انجمن سازندگان قطعات و مجموعه خودرو،با آزادسازی قیمت ها حداکثر 30 درصد افزایش قیمت اتفاق می افتد که آنهم ناشی از واردات مواد اولیه با ارز 2400 تومانی است.
                            وی با اظهار تعجب از اصرار دولت بر تثبیت قیمت کالای غیر ضروری مانند خودرو خاطر نشان ساخت:در حالی شورای عالی اقتصاد ،دستور به عدم افزایش قیمت خودرو داده است که قیمت یونجه و مواد لبنی 2 برابر شده است.

                            محمدرضا نجفی منش گفت :دولت با مخالفت با واقعی سازی قیمت خودرو باعث شده تا خودروسازان نتوانند پول قطعه سازان را پرداخت نمایند که همین امر دهها بنگاه تولید قطعه را به تعطیلی کشانده است.
                            وی افزود:سیاست های مورد اشاره باعث شده تا دست کم 30 درصد از قطعه سازها نیروهای خود را تعدیل کنند که این موضوع در واحدهای کوچک تولیدی شدید تر است.
                            وی از مسوولان خواست تا به جای اصرار بر عدم افزایش قیمت خودرو اجازه دهند تا این صنعت نقدینگی مورد نیاز خود را از بازار جمع کند ،اظهار داشت:حتی پیشنهاد ما این است که علاوه بر افزایش معقول قیمت خودرو 5 درصد اضافه تر نیز از خریداران در جهت نوسازی خودروهای کشور اخذ و هزینه این کار از دولت به مصرف کننده منتقل شود.
                            عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران و ایران ابراز امیدواری کرد تا دولت به منظور حمایت از تولید داخل به قیمت گذاری خودرو پایان داده و با برداشتن تحریم های داخلی بویژه از سوی نظام بانکی به خوراک تبلیغاتی رسانه های بیگانه پایان داده شود.
                            وی تصریح کرد:اگر قیمت خودرو بر اساس مکانیزم بازار تعیین شود،خودروسازان کشور وارد فاز رقابت و تولید کیفی شده و در عین حال انگیزه قطعه سازان برای داخلی سازی بخش های باقیمانده افزایش می یابد،نکته مهمتر در این تصمیم افزایش صادرات و درنهایت تامین ارز مورد نیاز از طریق صادرات می باشد.
                            وی در رابطه با تحریم های داخلی صنعت خودرو نیز گفت :وقتی نظام بانکی از اعطای تسهیلات به بنگاه هایی که دارای اقساط معوق هستند،هم خودش با این بخشنامه 15 هزار میلیارد تومان به مطالبات معوقش افزوده می شود و هم با گرفتن نقدینگی واحدهای تولیدی انها را به تعطیلی می کشاند.
                            The greater the risk ، The greater the reward

                            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                            نظر

                            • بابک 52
                              ستاره‌دار (27)
                              • Mar 2011
                              • 17028

                              #13319
                              صدور کارت هوشمند ملی از نیمه دوم امسال

                              اکونیوز:معاون امور اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد: صدور کارت هوشمند ملی ، تصدیق هویت ملی افراد در فضای دیجیتال نیمه دوم امسال بصورت آزمایشی از استان قم آغاز می شود.

                              به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران(econews.ir)، محسن کرمی افزود: تراشه نصب شده روی این کارت دارای 75 کیلو بایت حافظه است که امنیت فیزیکی را افزایش داده و امکان جعل هویت را به صفر می رساند.
                              وی اظهار داشت:کارت هوشمند ملی یکی از مهم ترین پیش نیازهای مدیریت هویت دیجیتال است و تا سال 94 تمامی مردم کارت هوشمند ملی دریافت می کنند.
                              معاون امور اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور تصریح کرد:کارت هوشمند ملی برای افراد بالای 15 سال صادر می شود و اکنون تمامی مراحل صدور این کارت در استان قم فراهم شده است .
                              کرمی با اشاره به کاربردهای این کارت، گفت :شناسایی، تصدیق هویت، امضای دیجیتال و انتخابات الکترونیکی از مهمترین کاربردهای استفاده از این نوع کارت ها است .
                              وی با بیان اینکه کارت های ملی فعلی که در دسترس افراد است ، تا دو سال دیگر اعتبار داشته و نیازی به تمدید ندارد، افزود: صدور کارت هوشمند ملی برای آحاد مردم حدود چهار سال زمان نیاز دارد.
                              The greater the risk ، The greater the reward

                              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                              نظر

                              • mohsen68
                                عضو فعال
                                • Jun 2012
                                • 1756

                                #13320
                                تعداد خودروهای جهان میلیاردی میشود
                                اکونیوز:انستیتوی "ورلد واچ" پیشبینی میشود تولید خودروهای سواری امسال از مرز 80 میلیون دستگاه فراتر برود که رکورد تازهای در تاریخ صنعت خودروسازی جهان محسوب میشود.

                                به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران(econews.ir)،در سال 2010 تولید جهانی خودروهای سواری و بارکشهای سبک به 74.4 میلیون دستگاه رسید. این در حالی بود که در سال 2011 تولید جهانی خودرو به رقم 76.8 میلیون دستگاه رسید. بیش از نیمی تولید خودروی جهان متعلق به چهار کشور چین، آمریکا، ژاپن و آلمان است.
                                تولید خودرو در کشورهای نوظهور نیز رشد نشان میدهد. در سال 2011 میلادی تخمین زده شد که تعداد خودروهای موجود درجهان از مرز 691 میلیون دستگاه فراتر رفته است که 30 میلیون دستگاه بیشتر از برآورد سال 2010 بود.
                                برآورد میشود تا پایان امسال تعداد کل خودروها و وسایل نقلیه موجود در جهان از یک میلیارد دستگاه نیز فراتر برود که این به معنای یک خودرو به ازای هر هفت نفر در جهان است. تولید خودروهای برقی همچنان در سطح پایینی قرار دارد. اما پیشبینی میشود با برنامهریزی برخی از کشورهای جهان تولید این خودروها روند صعودی را طی کند.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X