فــــــــراز و فـــــــرودهای دلار - یورو

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #841
    در اتاق تهران مطرح شد:

    پیشبینی فعالان صنعتی از نرخ ارز



    گروه صنعت و معدن- تحلیل وضعیت ارز و نرخ آن، فعالیت صرافان و بررسی عملکرد اتاق مبادلات ارزی از موضوعاتی بود که در آخرین نشست کمیسیون سرمایهگذاری و تامین مالی اتاق تهران به آن پرداخته شد و اعضای حاضر در نشست پیشنهادها و انتقادات خود را در مورد وضع کنونی ارز ارائه کردند.




    در این نشست که به ریاست محمدمهدیرئیسزاده، نایب رییس کمیسیون سرمایهگذاری و تامین مالی اتاق تهران برگزار شد بحث همکاری بانکهای چینی با فعالان اقتصادی کشور نیز مطرح و اشاره شد که برخی از واردکنندگان کالا با بانکهاي چینی دچار مشکل هستند.

    این در حالی است که 14 بانک چینی با توافقات صورت گرفته بین بانک مرکزی ایران و بانکهاي عامل ایرانی، «ال.سی»های گشایش شده را میپذیرند و با واردکنندگان و صادرکنندگان ایرانی همکاری دارند. در همین رابطه سیدکمال سیدعلی، یکی از اعضای کمیسیون پیشنهاد داد که اتاق تهران برای پیگیری مشکلات احتمالی که ممکن است برای فعالان اقتصادی ایجاد شود دفتری در چین دایر کند.

    اما فریال مستوفی دیگر عضو حاضر در این نشست با اشاره به تجربه قبلی اتاق مشترک ایران و چین در مورد دایر کردن دفتر در این کشور گفت: اتاق ایران و چین حدود یک و سال نیم در چین دفتر داشت اما با بروز مشکلاتی مجبور شد این دفتر را تعطیل کند. چون مطابق قوانین چین این دفتر حقوقی است و خود حق هیچ گونه کار بازرگانی ندارد و برای هزینههایش نیز باید از ایران پول فرستاده شود که خود مشکل دیگری بود. به همین دلیل دفتر اتاق ایران و چین تعطیل شد.

    واحد زیانده باید تعطیل شود

    به گزارش سایت خبری اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران، مدیریت صحیح واحدهای صنعتی بحثی بود که محسن حاجیبابا به آن پرداخت. این عضو کمیسیون سرمایهگذاری و تامین مالی تعطیلی واحدهای زیانده و تاسیس واحدهای جدید را یک روند معمول در اقتصادهای بزرگ دانست و گفت: در آلمان سالانه 1500 کارخانه تعطیل میشود، اما در همین حدود کارخانه جدید هم تاسیس میشود و کسی با رانت و بودجه کشور واحد زیانده را سرپا نگه نمیدارد.

    حاجی بابا با اشاره به کارخانه لولاسازی صنعتی که قبلا مدیریت آن را برعهده داشته گفت: در این کارخانه ما ظرفیت تولید روزانه 200 هزار لولا را داشتیم اما رقبای ما در زیرپلهها بین 200 تا 500 لولا در روز تولید میکردند اما در نهایت مدیرعامل کارخانه به من که ريیس هیات مدیره بودم گفت ما نمیتوانیم در بازار رقابت کنیم چون مجبوریم ورق سالم با ضخامت و اندازه مشخص و میخ سالم و کامل بخریم و در دستگاه قرار دهیم، اما رقبای ما در زیرپله با اضافه ورقهاي دمقیچی لولاهای ارزانتر تولید میکردند.

    حاجیبابا ادامه داد: ما دیدیم که در بازار داریم زیان میکنیم و از طرفی مواد اولیه هم در انبارها زیاد داشتیم، تعدادی از اعضای هیاتمدیره گفتند تولید را بیاوریم پایین اما من گفتم با حداکثر ظرفیت تولید کنید تا مواد اولیه انبار تمام شود و بعد هم کارخانه را ببندید. این طوری قیمت تمام شده لولا به حداقل و سود حداکثری شد و بعد هم کارخانه را تعطیل کردیم چون نباید واحد زیانده را به زور سرپا نگه داشت.

    ارز؛ افزایش یا کاهش؟

    سیدکمال سیدعلی اما بحث خود را با پیشبینی تداوم روند کاهش ارز و عدم افزایش قیمت آن در ماههای آینده آغاز كرد.

    سیدعلی با اشاره به رقم حدود 40 میلیارد دلاری واردات گفت: اگر قرار باشد قیمت ارز بیش از این افزایش یابد و بیش از سه هزار تومان باشد قیمت خدمات بسیار بیشتر افزایش خواهد یافت.

    فضای کنونی با شش ماه قبل تفاوت دارد و بازار کشش افزایش قیمت بیش از این را ندارد.

    این عضو کمیسیون با تاکید بر اینکه طبقه متوسط جامعه توان خرید کالا با ارز 3 هزار تومانی را ندارد، ادامه داد: سالها مملکت با 15 تا 20 میلیارد دلار هم مدیریت شده والان هم میتوان کار را به خوبی مدیریت کرد. به نظرم قیمت ارز روند کاهشی خود را حفظ خواهد کرد و اگرچه این افزایش کم خواهد بود و مطمئنا دیگر دلار به 2هزار تومان برنمیگردد، اما به بیش از 3 هزارتومان هم افزایش نخواهد یافت.

    این سخنان اگرچه با تایید نمایندگان صرافان که در نشست کمیسیون حاضر بودند، همراه شد، اما برخی از حاضران همچون حاجی بابا با رد این پیشبینی از افزایش نرخ ارز در ماههای آینده سخن گفتند. نمایندگان صرافیها با تاکید بر این که دلار 3 هزارتومانی صرفه اقتصادی برای واردات و تولید ندارد، قیمت واقعی آن را هم کمتر از این مقدار دانستند و افزایش و کاهش ناگهانی بازار ارز را حاصل جو روانی خواندند.

    اما حاجیبابا با اشاره به مشکلاتی که در مدیریت ارز کشور وجود دارد و بخشنامههایی که پشت سر هم در مورد صادرات و واردات صادر میشود، گفت: از نظر من قیمت ارز باز هم بالا خواهد رفت. بازار هم کشش آن را دارد. قیمت پراید کمتر از 9 میلیون تومان بود، اما در این افزایشها به 14 میلیون تومان رسیده، اما باز هم مشتری دارد و پیش فروش هم میشود پس این گونه نیست که بازار کشش نداشته باشد.

    این عضو کمیسیون سرمایهگذاری و تامین مالی اتاق تهران با اشاره به تعهدی که از صادرکنندگان برای ارائه ارز حاصل از صادراتشان در اتاق مبادلات ارزی گرفته میشود، افزود: صادرکنندگان خودشان ارزشان را وارد کشور میکنند و به مشتری واقعی که همان واردکنندگان و تولیدکنندگان هستند میفروشند و نیازی به تعهد هم نیست. علاوه بر اینکه این تعهد گرفتنها به صادرات کشور ضربه میزند. ما هم با وجود این کار ارز خودمان را به اتاق مبادلات نمیبریم.

    این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه در اتاق مبادلات برای گرفتن ارز پس از ثبت سفارش فرد باید حدود یک ماه و نیم تا دوماه در انتظار باشد، کارمزد هم پرداخت کند و علاوه بر آن 120 درصد ارز خریداری شده، ریال بپردازد، گفت: با این محاسبات قیمت ارز اتاق مبادلات با قیمت ارز آزاد تفاوتی ندارد. از طرفی ارز در بازار آزاد را 48 ساعته میتوان فراهم کرد، اما در اتاق مبادلات باید دوماه انتظار کشید.

    سیدعلی و نمایندگان صرافان نیز با تایید این موضوع بر تفاوت اندک قیمت ارز در اتاق مبادلات و بازار آزاد تاکید کردند و خرید ارز از بازار را سادهتر از اتاق مبادلات دانستند.

    بخشنامهها عطف بهماسبق نشود

    رئیس زاده سخنان خود در این نشست را به بخشنامههای بانک مرکزی و تغییرنرخ تسويه تسهیلات، ریفاینانسها و یوزانسها به نرخ ارز در اتاق مبادلات اختصاص داد و تاکید کرد که بانک مرکزی حق ندارد این بخشنامهها را عطف به ماسبق کند و در مورد تسهیلات گذشته این تغییر نرخ را به کار برد، اما اکنون در حال انجام این کار است.

    ريیس کمیسیون سرمایهگذاری و تامین مالی اتاق تهران ادامه داد: شما در نظر بگیرید مثلا کسی با اخذ تسهیلات ارزی یک پروژه آبشیرینکن در چابهار راهاندازی کرده است. این طرح توجیه اقتصادی هم داشته، اما اکنون که طرح به بهرهبرداری رسیده و قیمت آب هم باید به نرخ مصوب وزارت نیرو تعیین شود، بانک مرکزی می گوید باید تسهیلات با نرخ ارز در اتاق مبادلات تصفیه شود.

    رئیسزاده با نادرست خواندن این تصمیم از به تعویق افتادن تصویب آن در جلسات شورای پول و اعتبار با تلاش محمد نهاوندیان ريیس اتاق ایران و عضو این شورا خبر داد و تاکید کرد که نمایندگان بخش خصوصی باید تمام تلاش خود را برای تصویب نشدن این تصمیمات یعنی عطف به ماسبق کردن تصمیمات اتخاذ شده، انجام دهند.

    ريیس کمیسیون سرمایهگذاری و تامین مالی اتاق تهران همچنین از اصلاحیه اخیر قانون مالیات مستقیم انتقاد کرد و گفت: برای مثال براساس این قانون هرکس بیش از دو میلیارد تومان اموال منقول و غیرمنقول داشته باشد مالیات میگیرند؛ در حالی که ممکن است فرد بازنشسته یا از کارافتادهای باشد که ارزش اموالش مثل خانه و ماشین به این مقدار برسد؛ اما درآمدی نداشته باشد که بخواهد مالیات مستقیم پرداخت کند. وی همچنین از افزایش 50 درصدی مالیات بر ارث و کاهش برخی معافیت ها نیز انتقاد کرد.

    رئیس زاده همچنین با اشاره به اینکه اکنون این قانون در مجلس شورای اسلامی با طرح دو فوریت در دست بررسی است، گفت: جالب است که تاریخ اجرای برخی از بندهای این قانون از اول آذرماه است، یعنی بلافاصله پس از تصویب به اجرا درمیآید و از اول آذرماه هم محاسبه خواهد شد؛ در حالی که تاریخ اجرای برخی بندهای آن مربوط به سه سال آینده است.

    وی ابراز امیدواری کرد که با طی فرآیند، لایحه مذکور به مدت 6 ماه مسکوت گذاشته شود تا با کار کارشناسی بیشتر لایحهای جامع و کامل که دربرگیرنده نظرات دولت، مجلس و بخش خصوصی باشد برای تصویب نهایی آماده شود و گرنه اصل قضیه یعنی کاهش وابستگی دولت به درآمدهای نفتی مورد تايید همگان است.
    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • وحید 20
      ستاره‌دار(98)
      • Mar 2011
      • 29911

      #842
      رشد یک ریالی نرخ دلار مبادلاتی در روز جاری

      تهران - بانک مرکزی امروز سه شنبه، نرخ انواع ارز را در مرکز مبادلات ارزی اعلام کرد که بر این اساس نرخ مبادلاتی دلار و یورو رشد یافته است.


      به گزارش روز سه شنبه ایرنا، نرخ مبادلاتی دلار امروز دو هزار و 458 تومان و سه ریال است که نسبت به روز گذشته یک ریال رشد دارد.

      همچنین نرخ مبادلاتی یورو با 11تومان افزایش سه هزار و 182 تومان اعلام شد.

      بانک مرکزی امروز نرخ مبادله ای هر درهم امارات متحده عربی را 669 تومان، لیر ترکیه را یک هزار و 374 تومان، روبل روسیه 80 تومان، روپیه هند 45 تومان، یوآن چین 394 تومان و یکصد ین ژاپن را دو هزار و 990 تومان اعلام کرد.

      بر این اساس، امروز نرخ مبادلاتی یک هزار وون کره جنوبی همانند هفته های گذشته 2 هزار و 300 تومان مشخص شد.

      مرکز مبادلات ارزی از سوم مهر ماه امسال با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، فعالیت خود را آغاز کرد و طی این مدت توانسته است در زمینه تامین نیازهای ارزی متقاضیان و ثبات نرخ ارز اقداماتی انجام دهد.



      **عبور ثبت سفارش در مرکز مبادلات از مرز 10 هزار

      مرکز مبادلات ارزی در بیستم آذرماه، تعداد60 فقره سفارش را جهت تخصیص ارز به ثبت رساند که با احتساب عملکرد روزهای پیشین، تعداد ثبت سفارش های پذیرفته شده در این مرکز به رقم 10 هزار و 46 فقره رسید.
      درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

      توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

      نظر

      • مجيد رادمنش
        مدیر (6)
        • Oct 2010
        • 4902

        #843
        افزایش نرخ دلار رسمی چه تبعات و نتایجی دارد؟


        در حالی که هنوز اطلاعات و داده های لازم در خصوص بودجه سال 92 منتشر نشده اما این روزها خبرهایی در خبرگزاری ها درج می شود که از افزایش نرخ دلار مرجع و انقباضی بودن بودجه حکایت دارد. به همین منظور با یکی از اساتید دانشگاه به گفتگو نشستیم تا تاثیرات ناشی از افزایش نرخ ارز رسمی را بر بازار آزاد ارز، دولت، شرکتها و همچنین زندگی مردم بررسی کنیم. علیرضا قدرتی استاد دانشگاه رجا قزوین در گفتگو با خبرنگار آوا گلد در خصوص بودجه سال آینده می گوید:" با توجه به اینکه هنوز جزئیات دقیقی از بودجه سال 92 در دست نیست نمی توان اظهار نظر دقیقی در این خصوص داشت. اما نکته حائز اهمیتی که در اخبار منتشر شده پیرامون انقباضی بودن بودجه سال آینده است."


        وی افزود:" آنچه مسلم است بر اساس دلایل و شواهد موجود در پیش بینی ها بودجه سال 92 قطعا انقباضی خواهد بود. از سوی دیگر میزان فروش نفت در سال آتی یک میلیون بشکه در روز پیش بینی شده است. نتیجه ای که از خبرهای انتشار یافته حاصل می شود آن است که درآمد دولت از محل فروش نفت به نیم خواهد رسید و با توجه به اینکه عمده درآمد دولت از فروش نفت می باشد بنابراین کاهش فروش نفت کاهش شدید بودجه را در پی خواهد داشت." این استاد دانشگاه در ادامه اظهار داشت:" باید توجه داشت عمده بودجه کشور شامل بودجه های جاری است که شامل درآمد کارمندان و دریافت کنندگان حقوق از دولت می باشد. از آنجایی که دولت نمی تواند برای جبران کسری بودجه درآمد این بخش را قطع نماید بنابراین بودجه سال آینده نمی تواند بیش از حد انقباضی باشد. در نتیجه دولت به ناچار بایستی درآمدهایش را افزایش دهد."


        قدرتی با اشاره به یکی دیگر از منابع درآمدی دولت گفت:" یکی دیگر از راه های درآمد دولت از محل مالیات هاست. بنظر می رسد دولت ناچار است مالیات ها را افزایش دهد. اما آیا این امر امکانپذیر خواهد بود؟ با توجه به اینکه درآمدهای افراد و شرکتها نیز کاهش خواهد یافت بنابراین امکان افزایش مالیات نیز میسر نخواهد بود. بنابراین تنها راهی که برای افزایش درآمدها پیش روی دولت قرار دارد افزایش نرخ مرجع ارز می باشد."


        این استاد دانشگاه با توجه به دلایل یاد شده افزایش نرخ ارز رسمی را لازمه پوشش بودجه دانست و اذعان کرد:" بنظر می رسد تنها راهی که برای کاهش فروش نفت پیش روی دولت قرار دارد افزایش نرخ رسمی ارز است تا بتواند این کاهش را جبران نماید." ایشان با خاطرنشان کردن این مساله که فضای جامعه اجازه کاهش نرخ ارز مرجع را نمی دهد ابراز داشت:" با توجه به شعارهای تک نرخی شدن ارز و دلایل یاد شده برای عدم توانایی دولت در جهت افزایش فروش نفت و عدم توانایی در افزایش سایر درآمدها پیش بینی می گردد قیمت ارز مرجع در بودجه سال آتی بین 2000 تا 2500 تومان باشد."


        قدرتی در ادامه اظهار کرد:" با فرض تحقق چنین شرایطی پیش بینی می شود دولت برای کالاهایی که هم اکنون ارز مرجع به آنها اختصاص می یابد ردیف جداگانه ای اختصاص دهد تا بتوانند کالاهای مورد نظر را با قیمتهای قبلی وارد نمایند تا بدین ترتیب از افزایش تورم جلوگیری بعمل آید."این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال خبرنگار ما که این افزایش نرخ به نفع چه گروه یا گروه هایی است گفت:" با توجه به اینکه مواد اولیه ای که دولت به شرکتها می فروشد بر اساس ارز مرجع است بنابراین افزایش نرخ ارز رسمی بدلیل افزایش درآمدها دولت را منتفع می سازد. از طرف دیگر برخی شرکتها که فروششان را بر اساس ارز مرجع انجام می دهند نیز با گران شدن ارز مرجع با افزایش درآمد روبرو خواهند شد. مانند پالایشگاه ها و شرکت حفاری. بر عکس شرکتهایی که مواد اولیه شان را بر اساس ارز مرجع دریافت می کنند با افزایش نرخ ارز رسمی کشور قیمت خوراکشان افزایش یافته و متضرر خواهند شد. مانند شرکتهای پتروشیمی."


        ایشان افزود:" با توجه به محدودیت هایی که دولت در خصوص بودجه با آن مواجه است پیش بینی می گردد با افزایش نرخ ارز مرجع دولت به سراغ شرکتهای سودآور برود. از طرفی دریافت مواد اولیه با نرخ ارز مرجع و فروش بر اساس دلار آزاد یا مبادله ای منطقی و صحیح نیست. بنابراین رجوع دولت به چنین شرکتهایی منطقی و قابل تصور بنظر می رسد. بنابراین باید منتظر باشیم در حوزه فلزات و معادن تصمیمات جدید یا غیر قابل تصوری رخ دهد. نکته حائز اهمیتی که در این میان باید به آن توجه داشت این است که افزایش قیمت فروش این شرکتها که از افزایش نرخ ارز مرجع منتج خواهد شد، میزان قابل توجهی خواهد بود که بتواند افزایش بهای تمام شده را کمرنگ تر نماید."


        قدرتی در خصوص تاثیر افزایش قیمت ارز مرجع بر بازار آزاد ارز می گوید:" همواره رفتار بازار آزاد با رفتار مسئولان در حوزه ارز از فاصله یا گپی برخوردار بوده است. با توجه به اینکه در حال حاضر دریافت کنندگان ارز مبادلاتی می بایست برای واردات کالاها 180 برابر مبلغ مورد نظر را نزد بانک مرکزی سپرده کنند بنابراین خواب این سرمایه و کارمزد آن، نرخ ارز مبادله ای را به حدود 2700 تومان و حتی بیشتر افزایش می دهد. از طرف دیگر با توجه به محدودیت وارداتی ارز برخی شرکتها که نمی توانند ارز مبادله ای دریافت نمایند راهی بازار آزاد کشیده می شوند. بنابراین چنین مساله ای به افزایش گپ یا فاصله بازار آزاد ارز منتهی می شود." وی افزود:" در چنین وضعیتی قطعا دولت ارز حاصل از صادرات را راهی اتاق مبادلاتی خواهد کرد. در صورتی که ریسکهای سیستماتیک افزایش نیابد یا اتفاق از پیش تعیین نشده ای بازار را درگیر نسازد روند کلی سال آینده مثبت پیش بینی می گردد."
        یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

        نظر

        • مجيد رادمنش
          مدیر (6)
          • Oct 2010
          • 4902

          #844
          نمابورس - قیمت ارز و طلا در بازار آزاد هم اکنون در محدوده ذیل می باشد:


          دلار ( بازار آزاد) ................................. 2990 تومان

          دلار ( اتاق مبادالاتی) ......................... 2458 تومان

          طلای 18عیار ( گرمی) ....................... 121000 تومان

          سکه طرح قدیم ............................... 1187000 تومان

          سکه طرح جدید ............................... 1200000 تومان

          نیم سکه ........................................ 599000 تومان

          ربع سکه ........................................ 306000 تومان

          سکه یک گرمی ............................... 187000 تومان
          یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

          نظر

          • وحید 20
            ستاره‌دار(98)
            • Mar 2011
            • 29911

            #845
            باز هم بخشنامه ارزی/این بار بانک مرکزی دست به کار شد

            بخشنامه ارزی که اخیرا از سوی بانک مرکزی درباره چهار شیوه فروش ارز حاصل از صادرات ابلاغ شده با بخشنامه اخیر وزارت اقتصاد و دارایی مبنی بر فروش ارز حاصل از صادرات مغایرت دارد.

            رضی میری، رییس کنفدراسیون صادرات در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره صدور بخشنامه جدید ارزی بانک مرزی با تاکید بر اینکه پس از صدور بخشنامه ارزی وزارت اقتصاد و دارایی از طریق گمرک مجددا بانک مرکزی بخشنامهی جدیدی را صادر کرده است، اظهار کرد: این بخشنامه جدید ارزی در بانک مرکزی با بخشنامه وزارت اقتصاد و دارایی هماهنگی ندارد.

            وی ادامه داد: بانک مرکزی و نمایندگان آن تاکنون در هیچ یک از جلسات ما برای توافق رسیدن بر سر موضوع صادرات و ارز صادراتی شرکت نداشتهاند.

            میری با تاکید بر اینکه قسمتی ازبخشنامه وزارت اقتصاد و دارایی مبتنی بر توافق بین صادرکنندگان و سازمان توسعه تجارت بوده و براساس آن صادرکنندگان از چهار شیوه مشخص می توانستند ارز صادراتی خود را به فروش برسانند، گفت: براساس آن بخشنامه فروش ارز به بانکها و اتاق مبادله ارزی، واردات در مقابل صادرات، پرداخت ارز به عنوان بدهی صادرکننده و واگذاری امتیاز صادراتی به واردکنندگان مطرح بوده است.

            رییس کنفدراسیون صادرات ادامه داد: براساس بخشنامه وزارت اقتصاد و دارایی صادرکنندگان می توانستند به صورت محضری و با تهیه سند محضری امتیاز صادراتی را در راستای اثبات اختصاص ارز صادراتی به واردکننده بدهد.

            وی با بیان اینکه بانک مرکزی در مقابل بخشنامهای که از طریق گمرک صادر شده بخشنامه جدیدی را صادر کرده است، تصریح کرد: براساس بخشنامه جدید ارزی بانک مرکزی عمل انتقال ارز صادراتی به واردات باید در مرکز مبادله ارزی انجام شود و به نوعی این موضوع مطرح می شود که انگار تنها راه موجود این است که صادرکننده پول خود را دراختیار این مرکز قرار دهد وآن را با نرخ اتاق مبادلهای دراختیار واردکنندگان بگذارد.

            میری تصریح کرد: موضوعی که درحال حاضر مطرح است این است که چه کسی تصمیم گیرنده اصلی در مورد مسائل صادراتی و ارزی در دولت است. دولت باید یک بخشنامه از سوی خود صادر کند تا دیگر صادرکنندگان شاهد تنوع در بخشنامهها و صدور آن از سوی دستگاههای مختلف نباشند.

            رییس کنفدراسیون صادرات با بیان اینکه ما پیش از این بخشنامه گمرک را ملاک عمل خود قرار دادهایم، اظهار کرد: بر این اساس چه لزومی به صدور بخشنامه جدید از سوی بانک مرکزی بوده است؟!

            وی با بیان اینکه در بند 1 بخشنامه جدید ارزی بانک مرکزی خرید ارز صادرکنندگان با نرخ مبادلهای و ارائه اعلامیه خرید ارز به صادرکنندگان به منظور استفاده از جوایز و مشوقهای صادراتی و معافیت های بلامانع است، تصریح کرد: از لحاظ وزارت اقتصاد و دارایی کسی نمیتواند معافیت مالیاتی صادرکنندگان را لغو کند، زیرا معافیت مالیاتی بر اساس قانون پنجم توسعه حق قانونی صادرکننده است.

            او با تاکید بر اینکه بزرگترین اشکال به بخشنامه بانک مرکزی این است که صادرکننده می تواند منابع ارزی خود را سپرده گذاری ارزی کند خاطرنشان کرد: این موضوع در بخشنامه قبلی گمرک مطرح نبوده است. کدام صادرکننده حاضر است ارز خود را در بانک هایی سپرده گذاری کند که در بازپرداخت سود آن نوسانات ارزی لحاظ نمیشود؟!

            رییس کنفدراسیون صادرات ادامه داد: به نظر من بخشنامه صادر شده از سوی بانک مرکزی با بخشنامه وزارت اقتصاد و دارایی مغایرت دارد و این مغایرت را باید خود دولت حل کند.

            وی با بیان اینکه مذاکرات بخش خصوصی با دولت در راستای راهنمایی دولت است، اذعان کرد: آنچه که بخش خصوصی می تواند راجع به آن اظهارنظر کند این است که اگر این بخشنامهها با قانون مغایرت داشته باشد به عنوان احقاق حقوق از سوی بخش خصوصی مطرح شود.

            میری در پایان گفت: اختیار این بخش از اقتصاد در اختیار دولت است وباید یک بدنه از دولت به عنوان تصمیم گیرنده نهایی انتخاب شود و تنها یک بخش نامه واحد صادر شود. در پیش گرفتن این شیوه جز رکود اقتصادی و ایجاد بازار مخدوش در صادرات کشور هیچ سودی نخواهد داد.
            درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

            توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

            نظر

            • وحید 20
              ستاره‌دار(98)
              • Mar 2011
              • 29911

              #846
              انتقاد صریح وزیر بهداشت:
              بانک مرکزی ارز مورد نیاز خرید دارو را تامین نمی کند

              اعتبار- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از مجموع ۲.۵میلیارد دلار ارز مورد نیاز برای دارو تاکنون حدود یک میلیارد دلار ارز تامین شده است.

              به گزارش پایگاه خبری اعتبار به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت مرضیه وحید دستجردی با اعلام این نکته که یک سوم ارز مورد نیاز دارو تامین شده است افزود: 150 میلیون دلار ارز نیز برای تهیه ملزومات و تجهیزات پزشکی مورد نیاز تامین شده است که در مجموع می توان گفت از شهریور امسال به این طرف بانک مرکزی یک میلیارد دلار ارز مرجع برای تامین دارو و ملزومات پزشکی به وزارت بهداشت اختصاص داده است.

              وی با انتقاد از روند اولویت بندی اختصاص ارز مرجع به صنایع مختلف اظهار داشت: تجهیزات پزشکی و دارو آن طور که لازم است در این اولویت بندی ها لحاظ نشده است. متأسفانه حتی در ویرایش های مختلف فهرست اولویت بندی ها، نقش وزارت بهداشت جدی گرفته نشده است.
              درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

              توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

              نظر

              • وحید 20
                ستاره‌دار(98)
                • Mar 2011
                • 29911

                #847
                واردات لوازم آرایشی بهجای دارو با ارز مرجع/ افزایش نظارت بانک مرکزی

                خبرگزاری فارس: یک مقام ارشد بانک مرکزی با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از ارز تخصیصی برای واردات دارو، صرف واردات لوازم آرایشی شده گفت: در همین راستا کنترل بیشتری بر اختصاص ارز برای واردات دارو صورت میگیرد.

                این مقام مسئول بانک مرکزی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا» با اشاره به مباحث اخیر مطرح شده در مورد عدم تخصیص مناسب ارز برای واردات دارو اظهار داشت: این مطالب به هیچ عنوان صحت ندارد و به اندازه سالهای گذشته، ارز برای واردات دارو تخصیص یافته است.

                وی افزود: متأسفانه متولیان این امر، بخش قابل توجهی از ارز تخصیصی برای دارو را صرف واردات لوازم آرایشی کرده که این موضوع باعث شد دقت و نظارت بانک مرکزی برای واردات اقلام دارویی افزایش یابد.

                به گفته این مقام مسئول بانک مرکزی، واردات داروهای حیاتی و ضروری با هماهنگی وزارت بهداشت کماکان ادامه دارد و در این زمینه هیچ نگرانی وجود ندارد.

                این مقام ارشد بانک مرکزی یادآور شد: در همین راستا کنترل بیشتری بر اختصاص ارز برای واردات دارو صورت میگیرد تا تخصیص ارز به جایگاه و هدف اصلی آن که همان درمان بیماران است، صورت گیرد.

                به گزارش فارس، طی روزهای اخیر از سوی مسئولین وزارت بهداشت اعلام شده بود بانک مرکزی از اختصاص ارز برای واردات دارو تعلل کرده و همین امر کار را برای متقاضیان اقلام دارویی و بیماران مشکل کرده است.
                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                نظر

                • مجيد رادمنش
                  مدیر (6)
                  • Oct 2010
                  • 4902

                  #848
                  نمابورس _ قیمت ارز و طلا در بازار آزاد هم اکنون در محدوده ذیل می باشد:


                  دلار ( بازار آزاد) ................................ 3000 تومان

                  دلار ( اتاق مبادالاتی) ........................ 2458 تومان

                  طلای 18عیار ( گرمی) ....................... 121266 تومان

                  سکه طرح قدیم ............................... 1187000 تومان

                  سکه طرح جدید ............................... 1198000 تومان

                  نیم سکه ........................................ 597000 تومان

                  ربع سکه ........................................ 306000 تومان

                  سکه یک گرمی ............................... 188000 تومان
                  یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                  نظر

                  • وحید 20
                    ستاره‌دار(98)
                    • Mar 2011
                    • 29911

                    #849
                    دلار 2960-3010 22 آذر
                    یورو 3900-3960 22 آذر
                    پوند 4720-4840 22 آذر
                    درهم امارات 802-827 22 آذر
                    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                    نظر

                    • ایرج اکبری
                      عضو فعال
                      • Dec 2011
                      • 10934

                      #850
                      با سلام
                      یک سوال در مورد اعلام نرخ ارز برای سال 92 اگر دولت نرخ ارز را از 1226 به 1800 الی 2هزار تومان به فرض مثال برساند که به گفته خودشان تک نرخی می شود به نظر دوستان دیگر ما در سال آینده چیزی به اسم نرخ ارز مبادله ای دایم و یا خیر با تشکر از جواب شما
                      كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                      نظر

                      • مخبرالدوله
                        عضو فعال
                        • May 2012
                        • 5228

                        #851
                        در اصل توسط ایرج اکبری پست شده است View Post
                        با سلام
                        یک سوال در مورد اعلام نرخ ارز برای سال 92 اگر دولت نرخ ارز را از 1226 به 1800 الی 2هزار تومان به فرض مثال برساند که به گفته خودشان تک نرخی می شود به نظر دوستان دیگر ما در سال آینده چیزی به اسم نرخ ارز مبادله ای دایم و یا خیر با تشکر از جواب شما
                        باید تا انتخابات فقط بخاطر اشتباه ...........زوری تحمل کرد.

                        مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

                        نظر

                        • ایرج اکبری
                          عضو فعال
                          • Dec 2011
                          • 10934

                          #852
                          در اصل توسط مخبرالدوله پست شده است View Post
                          باید تا انتخابات فقط بخاطر اشتباه ...........زوری تحمل کرد.
                          با سلام ولی اگر نرخ ارز تغییر کند و نرخ مبادله ای هم وجود داشته باشد و هم نرخ بازار آزاد دیگر این دولت آخرشه !! پراز نخبه می باشد دیگه آن وقت هم تک نرخی وجود ندارد همین آش همین کاسه !! با تشکر
                          كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                          نظر

                          • arak_bourse
                            کاربر فعال
                            • Nov 2010
                            • 3802

                            #853
                            باشگاه خبرنگاران: تب دلار پایین ميآید
                            تب دلار از فردا بعد از افزايش نسبي طي چند روز اخير روند کاهش را در پيش مي گيرد.
                            باشگاه خبرنگاران - اوج گيري مجدد دلار در روزهاي اخير فردا با روند نزول مواجه مي شود.

                            کامران صداقت کارشناس مسائل اقتصادي گفت: تب دلار از فردا بعد از افزايش نسبي طي چند روز اخير روند کاهش را در پيش مي گيرد.

                            وي تصريح کرد: قيمت دلار حداکثر بين 200 تا 250 تومان سير کاهش را تجربه مي کند.

                            وي در پايان گفت: براين اساس نرخ دلار از فردا به 2700 تومان نزديک مي شود.
                            تحلیلگر بازار tahlilgar0@

                            نظر

                            • وحید 20
                              ستاره‌دار(98)
                              • Mar 2011
                              • 29911

                              #854
                              قیمت دلار و یورو مبادلاتی افزایش یافت



                              امروز نیز مطابق روزهای گذشته مرکز مبادلات ارزی قیمت ارزها را اعلام کرد که براین اساس قیمت اکثر ارزها افزایش یافت.

                              به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، قیمت دلار امروز 24 هزار و 587 ریال و یورو 32 هزار و 154 ریال در مرکز مبادلات ارزی اعلام شد.
                              همچنین روپیه هند 454 ریال، درهم شش هزار و 694 ریال، لیر ترکیه 13 هزار و 839 ریال، روبل روسیه 804 ریال، یوآن چین سه هزار و 940 ریال اعلام شد که در مقایسه با روز گذشته روند افزایشی داشتند.
                              گفتنی است نرخ یکصد ین ژاپن 29 هزار و 400 ریال اعلام شد که نسبت به روز گذشته کاهش داشته و یک هزار وون کره جنوبی 23 هزار ریال اعلام شد که در مقایسه با روز گذشته تغییری نداشت.
                              درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                              توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                              نظر

                              • مخبرالدوله
                                عضو فعال
                                • May 2012
                                • 5228

                                #855


                                رییس سازمان غذا و دارو: ارز ۱۲۲۶ تومانی را بجای دارو به لوازم آرایش، غذای سگ، زین اسب، دسته بیل و ... داده اند

                                سلامت - وزارت بهداشت دوباره نسبت به اختصاص نیافتن ارز به دارو، اما وارد شدن کالاهای آرایشی، غذای سگ، زین اسب، دسته بیل و ماشین های لوکس با ارز 1226 تومان واکنش نشان داد.

                                به گزارش خبرآنلاین؛ پیش از این وزیر بهداشت از تعلق نگرفتن ارز به دارو و تجهیزات پزشکی در نیمه نخست امسال چندباری گله کرده بود. اکنون رییس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت پاسخ ابهامی درباره وارد شدن لوازم آرایشی به جای دارو را داده است.پایگاه اطلاع رسای وزارت بهداشت از احمد شیبانی چنین نقل کرده است: رییس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت با رد اظهارات یکی از مسئولان بانک مرکزی که گفته بود ارز اختصاص یافته و در اختیار وزارت بهداشت صرف خرید کالاهای آرایشی شده است گفت: از اسفند ماه سال 1390 کمیته تدابیر ویژه در وزارت بهداشت و درمان به شدت دنبال تأمین و ذخیرهسازی داروهای حیاتی و مورد نیاز کشور بود که متأسفانه با وجود همه پیگیریها و مکاتبات فراوان که اسناد آن موجود است تا امروز فقط یک سوم ارز مورد نیاز برای تأمین دارو در اختیار حوزه سلامت قرار گرفته و امیدواریم با تعامل خوبی که با مسئولان بانک مرکزی ایجاد شده است در ماههای آینده باقیمانده دو سوم ارز مورد نیاز به موقع تأمین شود و ما همچنان برای وصول این مطالبات که حق مردم است پیگیری خواهیم کرد.او گفت: انتشار اخباری از منبع ناشناخته و یا کسی که خود را از مسئولان بانک مرکزی معرفی کرده، که خواسته نامش هم فاش نشود سندیت ندارد و بیان غیرواقع چنین مطالب کذبی نشان میدهد که این فرد یااطلاع کافی در این خصوص ندارد و یا این احتمال وجود دارد که مبالغ بسیار بیشتری از آنچه که تاکنون تصور میشد و همواره مورد گلایه و شکایت وزارت بهداشت و درمان بوده است بدون کسب نظر این وزارتخانه و برخلاف توافقات قبلی به کالاهای غیرضرور همچون کالاهای آرایشی، غذای سگ، زین اسب، دسته بیل و ... داده شده است.رییس سازمان غذا و دارو گفت: کسانی که از الفبای تخصیص ارز اطلاع دارند میدانند که هیچگونه ارزی به وزارت بهداشت، برای توزیع داده نمیشود و ارز تخصیص داده شده از مبداء در اختیار شرکتهای دارویی و سایر شرکتها قرار میگیرد که شرکتهای دارویی پس از گشایش اعتبار در بانکهای عامل اقدام به خرید و وارد کردن فقط دارو میکنند و اینکه گفته شده است وزارت بهداشت ارز در اختیار شرکتهای واردکننده کالاهای آرایشی قرار داده است دروغ محض است چرا که اصولاً امکان جابجایی ارز بین شرکتها و حتی کالاها وجود ندارد.شیبانی گفت: مسئولان وزارت بهداشت و درمان مراتب اعتراض و ناخشنودی خود را درخصوص تخصیص ارز دارو به کالاهای غیر ضرور بدون اطلاع و هماهنگی سازمان غذا و دارو به مسئولین ذیربط اعلام کرده اند، اما به جهت جلوگیری از دامن زندن به التهابات بازار ارز اصراری بر رسانهای کردن این خبر نداشته و تلاش کرده اند با پیگیری منطقی موضوع از تکرار موارد مشابه جلوگیری کنند.رییس سازمان غذا و دارو گفت: اینجانب تاکنون بنا نداشتم در این خصوص با رسانهها مصاحبه کنم اما در پاسخ به اظهارات ناصحیح فردی که خود را از مجموعه بانک مرکزی معرفی کرده و در رسانههای جمعی اتهاماتی را به مسئولان وزارت بهداشت و درمان وارد کرده است ناچار به بیان برخی واقعیات شدم. الاایحال اینجانب و تمامی همکاران من در وزارت متبوع قدردان زحمات رئیس محترم بانک مرکزی و سایر مدیران زحمتکش این بانک هستیم که بخصوص در ماههای اخیر و در شرایط حساس کنونی با تدبیر و همدلی سعی در رفع برخی از کمبودهای ارزی حوزه دارو و ملزومات پزشکی کرده اند.گفتنی است رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم دراین باره به خبرآنلاین گفت: "چند وقت پیش عنوان شد که حدود 100 میلیون دلار دارو خریده شده وقتی لیست را دیدیم متوجه شدیم بیش از 60 میلیون دلار آن مواد آرایشی است. اولویت را هم وزارت صنعت و تجارت تعیین کرده است." (اینجا را بخوانید)



                                مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

                                نظر

                                در حال کار...
                                X