کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
همه چیز به تصمیم دولت بستگی دارد . اگر دولت اراده کند می تواند حتی دلار را به زیر 20 هزار هم بکشاند .باید دید دولت چه تصمیمی دارد .
درود بر شما
ببین جناب رادین شما تحلیل و نظر خودت را بفرما در مورد کف قیمت دلار بعد از توافق کفی که میتواند یه چند سال تثبیت شود
البته قبلا فرموده بودید که 15تومان نظرتان هست!!
بعد دیگه اومد این قیمت یا نه تحلیل اشتباه بوده و نباید از همین الان مقصرش نیز یدکی داشته باشیم!!
حالا همین دولت را من برات تعریف میکنم!!
دولت کیه؟ دولت چکاره است که بتواند نرخ دلار را بیاورد زیر 20 یا نه؟؟ یه رنج را بزند و مقطعی منظور نیست منظور قیمت واقعی و تثبیت شده است که بتواند حد اقل چند سال نگه دارد
نرخ دلار مگه دولت تعیین میکند؟؟!!! نرخ دلار بازار ازاد تعیین میکند و عرضه و تقاضا و بخش خصوصی
در هیچ جای دنیا هیچ دولتی نمیتونه نرخ ارز خودش را تعیین کند!! و همه نرخها دست بازار ازاد هست و عرضه و تقاضا و دولتها نیز تابع شرایط بازار ازاد میشود نهایتا
بازار ازاد نیز با توجه به عرضه و تقاضا و توجه به سیاستهای کلان اقتصادی و سیاسی و ترازنامه ها و خیلی مسائل دیگه انرا ارزشگذاری میکند
نظرات شخصی و پر از اشتباه بنده است و قطعیتی ندارد.
گروه سهامداران حرفه ای بورس ! https://t.me/Professional_bourse360
ببین جناب رادین شما تحلیل و نظر خودت را بفرما در مورد کف قیمت دلار بعد از توافق کفی که میتواند یه چند سال تثبیت شود
البته قبلا فرموده بودید که 15تومان نظرتان هست!!
بعد دیگه اومد این قیمت یا نه تحلیل اشتباه بوده و نباید از همین الان مقصرش نیز یدکی داشته باشیم!!
حالا همین دولت را من برات تعریف میکنم!!
دولت کیه؟ دولت چکاره است که بتواند نرخ دلار را بیاورد زیر 20 یا نه؟؟ یه رنج را بزند و مقطعی منظور نیست منظور قیمت واقعی و تثبیت شده است که بتواند حد اقل چند سال نگه دارد
نرخ دلار مگه دولت تعیین میکند؟؟!!! نرخ دلار بازار ازاد تعیین میکند و عرضه و تقاضا و بخش خصوصی
در هیچ جای دنیا هیچ دولتی نمیتونه نرخ ارز خودش را تعیین کند!! و همه نرخها دست بازار ازاد هست و عرضه و تقاضا و دولتها نیز تابع شرایط بازار ازاد میشود نهایتا
بازار ازاد نیز با توجه به عرضه و تقاضا و توجه به سیاستهای کلان اقتصادی و سیاسی و ترازنامه ها و خیلی مسائل دیگه انرا ارزشگذاری میکند
درود بر شما
شما فرمودید عرضه و تقاضا در بازار آزاد قیمت را تعیین می کند ! اگر منظورتان بازار رقابت کامل است ، قطعا بازار ارز در ایران یک بازار رقابت کامل که نه حتی بازار رقابت ناقص هم نیست حتما 5 شرط بازار رقابت کامل را بهتر از بنده می دانید پس اینکه شما منتظر باشید نرخ ارز بدون اثرگذاری دولت در اقتصاد ایران تعیین شود اولین اشتباه است البته از نظر من!
دوم اینکه بنده که هیچ! رییس بانک مرکزی هم نمی تواند کف دلار را پیش بینی کند . تعیین دامنه برای نرخ دلار دقیقا تابع تصمیمات اقتصادی دولت خواهد بود بنابراین باید دید دولت چه تصمیماتی خواهد گرفت .
حتما مولفه های اثرگذار بر عرضه و تقاضای ارز را بهتر از من می دانید ! خوب قرار بر این است ایران اجاه فروش نفت را پیدا کند حالا ما نمی گیم 4 میلیون بشکه ولی با کمی تقلا 2 میلیون بشکه را شاید کمی هم بیشتر بتواند بعد از مدتی بفروشد . دوم اینکه اون جو روانی هجوم مردم برای خرید دلار می خوابد چون دیگه قرار نیست جنگی بشود و ضمنا مردم هم می دانند دولت توان بیشتری برای تثبیت ارزش پول ملی پیدا کرده است . طبق براوردهای که تو اخبار گفته میشد حدود 30 میلیارد دلار دست مردم بوده است ! حالا ما می گیم 15 میلیارد دلار ! خوب بخشی از اینها روانه بازار خواهد شد . (خیلی ها را می شناسم بعد 7 سال و بیشتر نگهداری دلار به فکر هستند از شر دلار خلاص بشوند )
فرمودید مگر دولت نرخ دلار تعیین می کند! باید به عرضتان برسانم نظام ارز کشور ما نرخ ارز شناور مدیریت شده است به عبارتی بانک مرکزی با عرضه و تقاضا در بازار ارز سعی می کند در یک دامنه ای نرخ ارز را تثبیت کند حالا در مقاطع خاصی بانک مرکزی به لیل شوکهای سیاسی نمی تواند در اون دامنه تثبیت کند و شوک ارزی اتفاق می افتد .
با شرایط پیش رو دولت می تواند با پذیرفتن مقداری هزینه ! بخشی از ارزش پول ملی را احیا کند . با جهش نرخ ارز آیا اکثریت مردم فقیرتر شدند یا ثروتمندتر!
نرخ 15 هزار تومان پیش بینی من نیست ! ولی به اعتقاد من دولت می تواند بین 15 تا 18 این نرخ را مدیریت کند! اما اینکه اینکار را بکند یا خیر ! من واقعا نمی دانم چه برنامه ای دارند .
فرموده اید در هیچ جای دنیا هیچ دولتی نمی تونه نرخ ارز خودش را تعیین کند !!! خیلی از کشورها از نظام ارزی شناور مدیریت شده بهره می برند و در واقع خود دولتها منظور بانک مرکزی هایشان عامل اصلی حفظ ارزش پول ملی و تعیین نرخ ارز هستند .
درود بر شما
شما فرمودید عرضه و تقاضا در بازار آزاد قیمت را تعیین می کند ! اگر منظورتان بازار رقابت کامل است ، قطعا بازار ارز در ایران یک بازار رقابت کامل که نه حتی بازار رقابت ناقص هم نیست حتما 5 شرط بازار رقابت کامل را بهتر از بنده می دانید پس اینکه شما منتظر باشید نرخ ارز بدون اثرگذاری دولت در اقتصاد ایران تعیین شود اولین اشتباه است البته از نظر من!
دوم اینکه بنده که هیچ! رییس بانک مرکزی هم نمی تواند کف دلار را پیش بینی کند . تعیین دامنه برای نرخ دلار دقیقا تابع تصمیمات اقتصادی دولت خواهد بود بنابراین باید دید دولت چه تصمیماتی خواهد گرفت .
حتما مولفه های اثرگذار بر عرضه و تقاضای ارز را بهتر از من می دانید ! خوب قرار بر این است ایران اجاه فروش نفت را پیدا کند حالا ما نمی گیم 4 میلیون بشکه ولی با کمی تقلا 2 میلیون بشکه را شاید کمی هم بیشتر بتواند بعد از مدتی بفروشد . دوم اینکه اون جو روانی هجوم مردم برای خرید دلار می خوابد چون دیگه قرار نیست جنگی بشود و ضمنا مردم هم می دانند دولت توان بیشتری برای تثبیت ارزش پول ملی پیدا کرده است . طبق براوردهای که تو اخبار گفته میشد حدود 30 میلیارد دلار دست مردم بوده است ! حالا ما می گیم 15 میلیارد دلار ! خوب بخشی از اینها روانه بازار خواهد شد . (خیلی ها را می شناسم بعد 7 سال و بیشتر نگهداری دلار به فکر هستند از شر دلار خلاص بشوند )
فرمودید مگر دولت نرخ دلار تعیین می کند! باید به عرضتان برسانم نظام ارز کشور ما نرخ ارز شناور مدیریت شده است به عبارتی بانک مرکزی با عرضه و تقاضا در بازار ارز سعی می کند در یک دامنه ای نرخ ارز را تثبیت کند حالا در مقاطع خاصی بانک مرکزی به لیل شوکهای سیاسی نمی تواند در اون دامنه تثبیت کند و شوک ارزی اتفاق می افتد .
با شرایط پیش رو دولت می تواند با پذیرفتن مقداری هزینه ! بخشی از ارزش پول ملی را احیا کند . با جهش نرخ ارز آیا اکثریت مردم فقیرتر شدند یا ثروتمندتر!
نرخ 15 هزار تومان پیش بینی من نیست ! ولی به اعتقاد من دولت می تواند بین 15 تا 18 این نرخ را مدیریت کند! اما اینکه اینکار را بکند یا خیر ! من واقعا نمی دانم چه برنامه ای دارند .
فرموده اید در هیچ جای دنیا هیچ دولتی نمی تونه نرخ ارز خودش را تعیین کند !!! خیلی از کشورها از نظام ارزی شناور مدیریت شده بهره می برند و در واقع خود دولتها منظور بانک مرکزی هایشان عامل اصلی حفظ ارزش پول ملی و تعیین نرخ ارز هستند .
یه کم زود مطرح کردیم بحث را باید صبر کنیم توافق که انجام شود و دلار بیاد محدوده 22تا24 و خبرهای مثبت دیگه هم بیاد انوقت یه چالش بذاریم با افرادی که سر و کله انها پیدا میشود و در حمایت تارگت باز نصف شدن میدهند .....
حالا این صحبتهای شما هم میشه پاسخ داد اما چون احتمال اصلاح داره فایده نداره خودم نیز طرفدار اصلاح دلار هستم اما خب طرفداری فایده ندارد نرخ واقع بینی ان همان بالای 20تومان میبینم باید اجازه داد بیاد همین محدوده ای که عرض شد مجددا بحث کنیم
نظرات شخصی و پر از اشتباه بنده است و قطعیتی ندارد.
گروه سهامداران حرفه ای بورس ! https://t.me/Professional_bourse360
کیهان، روزنامه حامی دولت: دلار، غده سرطانی است؛ از طریق تهاتر کالا با کشورهای دوست، هم خودمان و هم آن کشورها از شر دلار خلاص میشوند / در ۱۰ ماهه اول سال جاری ۸۰ میلیون دلار کالا از جمله یک تن گوشی موبایل، بهطور غیرمستقیم از آمریکا وارد ایران شده
کیهان، روزنامه حامی دولت نوشت: آمریکاییها طی چند دهه اخیر همواره از دلار به عنوان یکی از ابزارهای مهم فشار به کشورهای جهان استفاده کرده و آن را به مانند یک غده سرطانی به دنیا تحمیل کردهاند.
چین، روسیه و حتی اروپاییها هم تحت فشارهای پنهان سلطه دلار هستند، زیرا از روی اجبار باید از شرایطی که آمریکا بر آنها تحمیل میکند تبعیت کنند! با این وصف بسیاری از کشورهای جهان، خواهان خلاصی از شر این غده سرطانی در اقتصادشان هستند. کارشناسان یکی از راهکارهای حمله به این غده را انعقاد پیمانهای پولی دو یا چندجانبه میان کشورهای مختلف و نیز حضور در پیمانهای منطقهای مانند اکو، اتحادیه پایاپای آسیا، سازمان همکاریهای اسلامی و اوراسیا و شانگهای میدانند.
حذف دلار نمیتواند دفعتا در اقتصاد رخ دهد، زیرا سالها پایه اقتصاد ما بر این مبنای اشتباه پایهگذاری شده و لذا نمیتوان به یکباره از شر این غده خلاص شد، اما حرکت تدریجی به سمت این هدف ضرورتی انکارناپذیر است. همچنین تجربه چندماه اخیر دولت سیزدهم در استفاده از گزینه تهاتر کالا با کشورهای دوست نشان داد میتوان با وجود حتی نوسانات شدید اقتصادی دلار را از چرخه مبادلات تجاری حذف کرد و اگر این حرکت با شدت و قدرت بیشتر ادامه یابد چه بسا بسیاری دیگر از کشورها با همین اقدام از شر دلار خلاص شوند.
تحریم کالاهای آمریکایی خصوصا کالاهای مصرفی یکی دیگر از حملاتی است که میتوان با همین وضعیت فعلی اقتصاد آن را انجام داد. متاسفانه طی ۱۰ ماهه سال جاری بیش از ۸۰ میلیون دلار کالا بهطور غیرمستقیم از آمریکا وارد ایران شده که حداقل بخشی از آن مصرفی است از جمله واردات یک تن گوشی تلفن همراه که معلوم نیست با چه ضرورتی چنین کالای لوکسی وارد کشور میشود. درهر صورت اگر تحریم کالای آمریکایی به جد دردستور کار دستگاههای اجرایی قرار گیرد میتوان سایر کشورهای دوست و همپیمان را نیز به تدریج با این حرکت همراه کرد.
همه چیز به تصمیم دولت بستگی دارد . اگر دولت اراده کند می تواند حتی دلار را به زیر 20 هزار هم بکشاند .باید دید دولت چه تصمیمی دارد .
مثال بورسی با قیمت زیر20 میزنم که شرایط ملموس تر بشه
با این قیمت،خبهمن و خدیزل و خاور چطور میتونه آت و آشغالای جدید چینیش مثل شیلر و دیگینیتی و بنزهای زمان جنگ جهانی دوم را بفروشه
با این قیمت،غسالم و غمهرام چطور میتونه کیک و سسهای آشغالش را در برابر محصولات ترکیه ای بفروشه
با این قیمت،زیان تسعیر ارز پتروشیمیا و بانکیها چی میشه
راستی با اون قیمت 15هزارتومن کی میتونه برنج آشغال سمی شمالی را کیلو80تومن و هندی و پاکستانی را کیلو 25تومن به بقیه قالب کنه
با این قیمت ارز،اصلا دیگه کی توی ایران میمونه:Dخودت اصلا پول نقد توی ایران نگه میداری با قیمت دلار15تومن؟نکنه آمریکاییها صف کشیدن که ریال بخرند و ما خبر نداریم
جالبه سال 92 و 94 هم همچین خیالاتی بود که با برجام قراره دلار بیاد زیر1500 و سرمنشا همچین توهماتی را جانور آکادمیکی به اسم ادیب تزریق میکرد
احتمالا داریم به لحظات اعلام توافق برجام نزدیک می شویم ! چون بازار ارز کمی سرعت گرفته است در کاهش قیمت ! دلار کانادا بعد از مدتها رفت زیر 20 هزار تومان .
شما وقتی وارد بازارهای کالایی میشی دلار چندتومانی را در نرخ های خرید حس میکنید؟
بخش عمده ای ازکالاها متوسطی از نرخ نیمایی و بخش دیگر تاثیر مستقیم از دلار بازار ازاد دارند ... بماند تک وتوکی کالا با دلار10-12تومنی
پس وقتی معاون وزیر میگه تورم سال اتی 25-30درصد هست .... ملاک ذهنی در تصور اقایان .... متوسطی از نیما وبازار ازاد هست نه11تومنی و17تومنی!!
ما صرف احتیاط دلار23تومنی را ذکر کردیم
درمورد برجام وتوافق هم ... انتظار شخصی در ایده ال ترین حالت توافقی به مراتب ضعیف تر از برجام هست و انتظارات ذکر شده توافق هسته ای را هم در برمیگیره
درواقع با توافق چنبن انتظاراتی را میتوان متصور بود .... بدون توافق که راه مشخصه!!!
نکته اساسی این هست که سیکل های تورمی به واسطه ابر غول نقدینگی به مراتب سریع تر از دوران مشابه هست
و هر گونه خبر وتوافقی تنها دریک بازه ماهانه و نهایتا کوارتری میتونه تاثیر با اهمیت بر پارامترهای اقتصادی داشته باشه!
درود برهمگی
تقریبا 40روز قبل عرض شد که درایده ال ترین حالت انتظار شخصی توافقی ضعیف تر از برجام درپیش هست
دلیل ضعیف تر بودن لول توافق نسبت به دوره قبلی را درصحبت های آپدیت شده روزانه وزیرخارجه میتونید برداشت بزنید!
وزیرخارجه در پارت اول ابتدا خواستارتصویب توافق جدید درکنگره شد بود .... که با مخالفت قاطع روبرو شد
درپارت دوم خواستار بیانیه سیاسی کنگره امریکا در مورد توافق وحمایت از ان بود .... که با مخالف بیش از200 نماینده کنگره روبرو شد!
در پارت سوم واظهار نظر خواستار بیانیه مشترک و خصوصی از طرف رییس مجلس نمایندگان امریکا و مجلس سنا شده !
و درپارت اخر امروز با ضمانت های ذاتی موافقت کردند!!
عملا بحث تضمین در توافق جدید وجود نداره ....
اما درمورد دلار اوج هیجانات تا اخر هفته بعدی ادامه خواهد داشت
از دید شخصی بافروکش کردن هیجانات ... پس ازاعلام اخبار رسمی مذاکرات ... دلار ظرف چند هفته به سرعت بخش اصلی ریزش اخیر را برخواهد گرداند!
پایینی که در مقطع فعلی و بااخبار احتمالی شاهد هستیم .... اخرین پارت نزولی دلار خواهد بود ...لذا انتظار تثبیت درحوالی نقطه فعلی برای پایان سال را انتظار دارم
وازسال اتی مجددا داده های اقتصادی سمت وسوی اصلی دلار را مشخص خواهد کرد
مقدار نقدینگی-مقدار دارایی ازاد شده ایران ... در کنار قابلیت تحقق صادرات نفتی و قیاس ان با کسری بودجه آتی ... چشم انداز را به مراتب شفاف تر مشخص میکنه
به طور کلی با فضای فعلی انتظار کلوز دلار حوالی26 با اعلام رسمی خبرتوافق درپایان امسال ... و رسیدن مجدد به سقف 30-32برای پایان1401 را دارم
درود
محسن خان شما و چند کاربر دیگه تارگت ۳۵ هزار میدادی برای پایان سال ، یادت رفته ...
در کل میگفتی عمرن دلار بیاد پایین ، حالا چه احساسی و چه عاشقانه ، مهم اینه که اومده پایین و کف های مهمی رو داره میشکونه مثل ۲۶۰۰۰ و ۲۵۴۰۰
شما بودی و میگفتی عمرن توافق بشه ، بعد دیدی جدی هست گفتی برجام ضعیف
سعی کنید حداقل در این بازار اظهار نظر عاشقانه نکنید
اگر میبینی دلار کف رو هر عددی ببنده، حرف شما و بازاریان و دلالان نیستند ، بلکه بانک مرکزی هست و کسی هم خبر نداره تو رنجی خواهد بود شاید بیاد رو ۲۷ کف رو ببنده و شاید رو ۲۴ هزار یا ۲۳ هزار بودجه ....
برخی کاربران که فول سهم و ضرر سنگین هستند یعنی دارن اتش میگیرن از برجام و کاهش دلار
بر خلاف خیلی ها برجام برای بورس بهترین خبره و نجات بورس خواهد بود
ما که تمام ثروت خودمون و خاندانمون طلا هست این همه ارزو افزایش دلار رو نداریم که امثال شما و برخی از کاربران ففط به خاطر دوقرون سود دارن
درود
محسن خان شما و چند کاربر دیگه تارگت ۳۵ هزار میدادی برای پایان سال ، یادت رفته ...
در کل میگفتی عمرن دلار بیاد پایین ، حالا چه احساسی و چه عاشقانه ، مهم اینه که اومده پایین و کف های مهمی رو داره میشکونه مثل ۲۶۰۰۰ و ۲۵۴۰۰
شما بودی و میگفتی عمرن توافق بشه ، بعد دیدی جدی هست گفتی برجام ضعیف
سعی کنید حداقل در این بازار اظهار نظر عاشقانه نکنید
اگر میبینی دلار کف رو هر عددی ببنده، حرف شما و بازاریان و دلالان نیستند ، بلکه بانک مرکزی هست و کسی هم خبر نداره تو رنجی خواهد بود شاید بیاد رو ۲۷ کف رو ببنده و شاید رو ۲۴ هزار یا ۲۳ هزار بودجه ....
برخی کاربران که فول سهم و ضرر سنگین هستند یعنی دارن اتش میگیرن از برجام و کاهش دلار
بر خلاف خیلی ها برجام برای بورس بهترین خبره و نجات بورس خواهد بود
ما که تمام ثروت خودمون و خاندانمون طلا هست این همه ارزو افزایش دلار رو نداریم که امثال شما و برخی از کاربران ففط به خاطر دوقرون سود دارن
درود برشما ....
پس تا اخر عمر ساپورت هستید همراه با خاندان:D
ثبات دلار دراین حوالی بهترین اتفاق میتونه باشه چه برای فعال اقتصادی .. چه برای بسیاری از شرکت ها ... اگر کاهش سود بانکی را به همراه داشته باشه
دلار قابلیت تعریف تکنیکالی نموداری نداره ... که شکست یا از دست دادن سطوح در اون اهمیت داشته باشه
و تابع داده های اقتصادی خواهد بود
درنهایت ما هستیم این جا و خواهیم دید سرنوشت اعدادی که دوستان برای چشم انداز پیش رو بیان می کنند را والبته طبیعی هست نظرات کاملا متفاوت باشه
ثبات دلار دراین حوالی بهترین اتفاق میتونه باشه چه برای فعال اقتصادی .. چه برای بسیاری از شرکت ها ... اگر کاهش سود بانکی را به همراه داشته باشه
دلار قابلیت تعریف تکنیکالی نموداری نداره ... که شکست یا از دست دادن سطوح در اون اهمیت داشته باشه
و تابع داده های اقتصادی خواهد بود
درنهایت ما هستیم این جا و خواهیم دید سرنوشت اعدادی که دوستان برای چشم انداز پیش رو بیان می کنند را !...
اولا شغل اول من و پدر و خانواده و خاندان ما طلا فروشی هست و در بازار تهران مشعول به فعالیت هستیم از دوران طفولیت جنابعالی و حتی خودم ...
در مورد دلار خودتون صدبار تکنیکالی مقایسه کردی حالا چی شد تکنیکال کشک شد ، میخای پست هاتو رپیلای کنم
قبلا هم در پستی در پاسخ به سوال شما که گفته بودی کف دلار ۳۰ هزار تومان و کف نیما ۲۵ هزار خواهد بود در جواب شما گفته بودم که معیار ارزش دلار چند عوامل بنیادی میباشد که دد پست پایین نقل قول میکنم با تاریخ ...
من نمیگم دلار میخاد مفت بشه که شما سهامت بیاد پایین ، یا دلار میخاد بشه ۳۵ هزار تا دشیمی خرید ۲۵۰۰ تومنی یا کلوند ۲۴۰۰ تومنی برسه به ۵۰۰۰ تومان
من میگم تو این بازار سعی کنید با اظهار نظرهای عاشقانه تارگت ندی و اجازه بدیم برجام اوکی بشه و کف مشخص بشه که اونم بانک مرکزی خواهد بود
چه اصراری داری مطلب برنی و کف تعیین کنی
درود
با همین فرمول شپنا رو ۱۰ هزار
حکشتی رو ۲۵ هزار حساب کردند بورسی ها
همینطوری قیمت واقعی دلار در نمیاد محسن خان
بعدشم نرخ دلار وابسته چند عامل وابسته است
۱. نرخ تورم
۲. نرخ بهره
۳. تبادلات خارجی شامل صادرات و واردات که جز مهمترین مباحث است که فعلا تحریم ها شرایط رو بر هم زده است که دسترسی به دلار رو محدود کرده .
۴. بدهی داخلی یا خارجی دولت
۵. شاخص نسبت قیمت کالاهای صادراتی به وارداتی
۶.ثبات اقتصادی شامل رکود یا رونق (رشد اقتصادی)
۷. شرایط سیاسی و ثبات حاکمیتی کشور
۸.عرضه و تقاضا به زبان ساده سفته بازی
کلا بورسی ها دلار رو ۴۰ هزار تومن میدونند که تحت هیچ شرایطی حتی لغو تحریم ها پایین نمیاد ولی اقتصادانان ۲۵ تا ۲۷ هزار که براش چند نکته متصور هستند برا کاهش
اول به خودم میگم بعد به اساتید بورسی سعی کنیم در زمینه ای که تبحر اقتصادی نداریم و پشت پرده خیلی چیزها رو نمیدونیم با دوتا ایتم قیمت واقعی دلار رو محاسبه نکنیم ، بازاری که علاوه بر موارد ذکر شده ، نرخ دستوری دلار و سفته بازی بانک مرکزی و دولت رو دست کم نگیربم ۲۰ دی
نظر