امروز چه کردید؟ چرا؟

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • purpleayaa
    عضو عادی
    • Jul 2013
    • 223

    #21301
    در اصل توسط شبندر پست شده است View Post
    قيمت خودرو در خرداد 93 به 14000تومان خواهد رسيد ولي گفتم كه شنيده ها ضد و نقيضه يكسري تعديل مثبت را پيش بيني ميكنندكه نظر اصلي كارشناسهاي بنده نيز همينه ولي گروهي ديگر تعديل منفي را پيش بيني ميكنند كه خيلي بعيده در هر صورت سهم خودرويي را نگهداريدو تا قيمت بالاي هزارتومان نفروشيد

    هوا تا قسمتی ابری همراه با بارش برف در برخی نقاط و آفتاب در برخی نقاط دیگر
    سهام همراه با تعدیل مثبت همراه با اندکی تعدیل منفی

    برخی علما نظر بر واجب بودن و برخی نظر بر مستحب بودن و برخی احتیاط واجب را در ترک آن میدانند.........................
    /:.Heart.:/[B]خدایا چنان کن سرانجام کار.....تو خشنود باشی و من رستگار...[/B]/:.Heart.:/

    نظر

    • "heydar"
      عضو فعال
      • Sep 2012
      • 7493

      #21302
      در اصل توسط Dr.boursi پست شده است View Post
      بعله یه سهم دیگه هم بسته شد........

      جالب دوستان چقدر خرید و فروش می کنن.... ماشالله سرمایه ها میلیاردیه.....
      نوسان گیری/:.yead.:/

      نظر

      • یولداش
        عضو عادی
        • May 2013
        • 101

        #21303
        خرید بانک دی از صف فروش

        نظر

        • Ali zahedi
          كاربر فعال
          • Sep 2012
          • 676

          #21304
          اينم از پوشش ٧٥ درصدى سخزر كه چند روز پيش اعلام كرده بودم با اين پوشش عالى سخزر حداقل تا ٦٠٠ رشد خواهد نمود و فردا گروه سيمان كلا مثبته در ضمن سيمان اروميه هم بيش از ٨٠ درصد سودش را پر كرده كه به زودى به بازار اعلام ميشه

          نظر

          • aryana
            عضو عادی
            • Jul 2013
            • 88

            #21305
            خرید شدوص
            با سهم ازدواج نکنید!!!

            نظر

            • ali m
              ستاره دار(1)
              • Aug 2013
              • 233

              #21306
              در اصل توسط شبندر پست شده است View Post
              حقوقي زامياد را عرضه كن بگذار يه كم حقيقي ها سود ببرند
              جناب شبندر شما که اینقدر از خودرو تعریف میکنید چرا اسمتونو شبندر گذاشتید بهتر نیست عوض کنی در ضمن من تحلیلهای کارشناسان خبره شما رو قبول دارم بعضیها بعدا میفهمند که شما چی میگید ولی پالایشیها هم خوبن باید از هر دو در سبد داشته باشیم.
              Nakhoda trader

              نظر

              • alireza32
                عضو عادی
                • Aug 2013
                • 50

                #21307
                پیشنهاد نگارنده آن است افرادی که مرتبا مدعی هستند بورس حبابی نیست، تعداد سهام خود را در بورس اعلام کنند تا مشخص شود این حضرات دغدغه سهام خود را دارند یا به فکر بازار و منافع عمومی هستند!

                غلامحسین دوانی در روزنامه بهار نوشت:
                در حالی که عملکرد رشد اقتصادی کشور منفی و شاخص‌های کلیدی اقتصاد، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی و نرخ تورم همگی نامساعد و بعضا منفی هستند، اما روند افزایش شاخص بورس که ظاهرا هیچ‌گونه ارتباطی هم به شاخصه‌های اقتصادی ندارد کماکان با جهش‌های دیوانه‌وار صعودی است؛ به‌طوری که نرخ رشد شاخص حتی از نرخ جذب اعضای هیات علمی (24000 عضو در عرض هشت سال) هم بیشتر است!

                جالب آن‌که همه مسئولان سازمان بورس و بازار سرمایه هم با جدیت اعلام می‌‌دارند که روند صعودی شاخص‌ها طبیعی است و آثار حبابی مشاهده نمی‌شود. دلیل اصلی این ادعا را هم «انتظارات آتی فعالان بازار» و به‌ویژه تاثیر سیاست‌های اقتصادی دولت جدید می‌دانند! این ادعا از بیخ و بن نادرست و انحرافی است زیرا افزایش صعودی شاخص‌ها قبل از تصدی دولت جدید و از دوران ریاست‌جمهوری سابق ادامه داشته که دلیل این افزایش در همان دوره نیز «انتظارات آتی سهامداران» ذکر می‌شد. تنها موردی که به دولت جدید مربوط می‌شود سرعت افزایش شاخص بوده والا همگان می‌دانند که شاخص 9/459 واحدی سال 1384 قبل از تصدی دولت جدید در پایان سال 1391 به 37/667 واحد ‌(25/906=‌1390) رسیده بود که رشدی معادل 398‌درصد را نشان می‌دهد. جالب آن‌که این افزایش‌ها در دوره‌ای رخ داده که امروز ثابت شده اقتصاد کشور از رشدی معادل 5/1 ‌درصد منفی برخوردار بوده است!

                یعنی بورسی که مشتمل بر شرکت‌های بزرگ کشور که تشکیل‌دهنده توليد ناخالص داخلي هستند، دارای رشدی معادل 90 الی 904‌درصد برای بعضی شرکت‌ها اما خود اقتصاد کشور ( توليد ناخالص داخلي) دارای رشد منفی 5/1 ‌درصدی است! جل‌الخالق! احتمالا کینز و آدام اسمیت و حضرت آقای فریدمن هم باید بیایند ایران سهم بخرند تا متوجه شوند یافته‌های اقتصاد کلاسیک و نئوکلاسیک ورقه‌ پاره‌‌ای بیش نیستند! زیرا در تاریخ 26/7/1392 شاخص بورس بیش از 71هزار واحد، ارزش بازار سرمایه 340‌هزار‌میلیارد تومان (حدود 114‌میلیارد دلار) و حجم معاملات روزانه بورس به 641‌میلیارد تومان و تعداد سهامداران به شش ميليون و 721 هزار و 363 نفر رسیده است!

                شاخص بورس در تیرماه سال جاری (قبل از تصدی دولت جدید) به 50هزار واحد و در 30 مردادماه به 59 هزار و 281 رسيد و در 22 مهرماه از 71 هزار عبور کرده است! یعنی در عرض هفت ماه شاخص شاهد بیش از 88‌درصد افزایش بوده است! در حالی‌که دولت در ادای‌تکلیف یارانه‌ای عاجز است بورس همچنان بدون ارتباط منطقی با شاخصه‌های کلیدی اقتصاد راه خود را می‌رود. بد نیست رییس‌کل بانک مرکزی که مضطربانه اعلام فرمودند مگر چه شده که قیمت ارز ارزان شود، پاسخ دهند چه اتفاقی افتاده که شاخص بورس به قله 71هزار رسیده است؟!

                بررسی گزارش شش ماهه اول سال‌جاری نشان می‌دهد که از حدود 350 شرکت بورسی تعداد 101 شرکت دارای بازدهی (شامل افزایش قیمت Capital gain) بیش از صد‌درصد که 46 شرکت از این تعداد دارای بازدهی بیش از 200درصد، 19 شرکت بیش از 300‌درصد، هشت شرکت بیش از 400‌درصد و سه شرکت پالایش نفت تهران، پاکسان و لاستیک کویر تایر بیش از 600‌درصد افزایش داشته‌اند!

                تجربه نگارنده و بررسی تجربیات قبلی بورس تهران
                (91- 1371) نشان می‌دهد که خبری هست؟! صراحتا اعلام مي‌کنیم چگونه می‌شود شرکتی سود هر سهم خود را 19 ریال و سپس 220 ریال و در حال حاضر 520 ریال اعلام کند! آیا ماشین حساب مدیر مالی شرکت دچار مشکل شده و صفرها را جابه‌جا می‌کند؟ آیا قبل و بعد از واگذاری سهام مدیران ارشد و سهام واگذاری به از ما بهتران کنترل شده؟! آیا در افشای اطلاعات تقلب یا تخلف صورت گرفته که در شرایطی که عامه مردم و جامعه کار و تولید کشور زیرفشار تحریم و افزایش قیمت‌ها و اوضاع بغرنج اقتصادی کمر خرد کرده‌اند عده‌ای شش ماهه 904‌درصد سود برده‌اند یا می‌برند؟! آیا دسترسی به اطلاعات محرمانه باعث افزایش‌ها نبوده است؟!

                آقایان اخم نکنند و خم هم به ابرو نیاورند که خوشبختانه دولتمردان جدید هم متوجه این بازی خطرناک شده‌‌اند. می‌گویند چون ارز رو به افول و بازار طلا کساد و بازار مسکن هم راکد شده همه پول‌های سرگردان روانه بورس و درنتیجه شاخص از هجوم این همه پول وحشت‌زده شده و مرتبا رو به صعود می‌رود! جالب آن‌جاست که وقتی قیمت سهام رو به کاهش نهاد، رییس‌کل بانک مرکزی شتابزده و وحشت‌زده اعلام کرد مثل شیر بر سر قیمت سه‌هزار تومانی ایستاده و کاهش نرخ ارز را صوری و غیرواقعی اعلام کرد، اما ایشان و سایر دولتمردان درقبال افزایش موشکی شاخص بورس هیچ‌گونه شتاب یا وحشتی از خود نشان نمی‌دهند که همین موضع‌گیری افراد خبره را به صرافت انداخته که نکند «فعلی‌ها هم مثل قبلی‌ها» فقط نگران پایین آمدن باشند اما بالا رفتن به هر طریق را واجب کفایی می‌دانند.

                اما نگاهی به بازار مسکن، سکه، طلا و ارز و مصاحبه رییس‌کل بانک مرکزی نشان می‌دهد که اتفاقا برعکس این تحلیل سایر بازارها نیز کماکان به قوت خود باقی هستند! مثلا دلار در آستانه انتخابات 33 هزار ریال بوده که در حال حاضر کمتر از 30 هزار و 300 ریال قابل خرید است یعنی حداکثر هشت‌‌درصد کاهش یافته است یا سکه بهار آزادی كه به 947‌هزار تومان در حال حاضر رسیده (کمتر از چهار‌درصد کاهش). بنابراین با مقایسه این اقلام و حاصل بررسی آن با شاخص بورس و تدقیق در ظرفیت تولیدی کارخانه‌ها و حتی ارقام حاصل از صادرات ارزی آنان (درقبال بدهی‌های ارزی آنان که متاسفانه نرخ ارز قابل بازیافت بدهی‌های ارزی آنان نیز چندان شفاف و روشن نیست) موید آن است که شاخص اضطراب دارد و اضطراری است! یعنی در آن حباب وجود دارد!

                فراموش نکنید که در سال 83 یک شیر پاک خورده‌ای به دبیرکل وقت بورس تهران درباره حبابی بودن سهام نامه نوشت اما همگان فقط خندیدیم ولی پس از حداکثر پنج ماه بعد همه گریان شدیم! آن موقع هم بعضی‌ها می‌گفتند این‌جوری ننویسید، علیه بازار سرمایه است و اعتماد عمومی سلب می‌شود، غافل از این‌که آن حرکت مذموم، مشکوک و متقلبانه آن سال‌ها برای مدت بیش از پنج سال اعتماد عمومی را از بازار سلب کرد بنابراین حق داریم نگران باشیم به‌ویژه آن‌که هیچ دستی در سفته‌بازی و سهم‌بازی هم نداریم!

                وقتی شاخص بورس از 47/000 واحد در 26/3/1392 به 69/000 واحد در 26/7/1392 می‌رسد آیا نباید هیچ عقل سلیمی بیندیشد مگر امید و آرزو چقدر تاثیر بر اقتصاد دارد؟ آیا اساسا در اقتصاد «می‌توان بر اگر نشست» زیرا از قدیم گفته‌اند «براگر نتوان نشست» در حالی که تمامی دولتمردان کنونی تصویر ابهام‌آمیز و مساله‌داری از اقتصاد ایران اعلام می‌دارند و صندوق مالی دولت تهی است و در حالی که بزرگ‌ترین کارخانه‌های خودرویی عملا ورشکسته و بانک‌های کشور در صورت لحاظ ذخایر مناسب معوق و... چیزی در چنته ندارند! چگونه می‌توان انتظارات سفته‌بازان را جانشین عقل و تدبیر در اقتصاد بورس کرد؟ و مثلا دل‌خوش کنیم روزی که ما آمدیم شاخص 8/000 واحد بوده و اینک که آن را ترک می‌کنیم 69/000 واحد است پس ملت صلوات و تکبیر بفرستید!

                نگارنده نیز اعتقاد دارد که جو مناسب و امید پس از دولت تخریب امیدهای بسیاری را به‌ویژه برای سفته‌بازان و ثروت‌اندوزان کاغذی فراهم آورده اما واقعیت نشانه‌ها و علائم نگران‌کننده‌ای نیز وجود دارد که حتی در صورت حل مناقشه تحریم، کشور عملا نیازمند رقمی حدود 200میلیارد دلار جهت انجام تعهدات شروع‌ شده، تکمیل پروژه‌های عمرانی و توسعه منابع نفت و گاز دارد که منبع آن حداقل تاکنون روشن نیست. نگاهی به تغییرات شاخص که عمدتا ناشی از تغییرات و فعل و انفعالات گروه معدنی، پتروشیمی و نفت و گاز است که عموما هم به‌تازگی وارد بورس شده‌اند این شبهه را فراهم می‌سازد که شاید مدیران دولتی بنگاه‌های به اصطلاح خصوصی شده در پی یافتن کلاهی از نمد سهام هستند که قرائن هم آن را تشدید می‌کند.

                تارنمای بانک مرکزی 620 صرافی مجاز، 7 موسسه مالی اعتباری، 20 موسسه لیزینگ، 21 بانک غیردولتی، پنج بانک تخصصی، پنج صندوق قرض‌الحسنه، 820 تعاونی اعتبار مجاز و دو بانک قرض‌الحسنه را شامل می‌شود که بسیاری از اینان متعلق به مدیران سابق دولتی (اگرچه به نام افراد غیر) است و همگی آنان در بازار بورس فعال هستند! بدیهی است با این حجم موسسات مالی و منابع عظیمی که دراختیار آنان است بازار ثروت کاغذی رونق داشته و شاخص تحت‌تاثیر این موسسات نوسان و لرزش خواهد داشت، از طرف دیگر حضور 107 شرکت کارگزاری بورس به‌همراه حدود 71 هزار بنگاه معاملات ملکی مسکن و 10 شرکت برتر بورس که حدود 47‌درصد بورس را دراختیار دارند، نشان می‌دهد که حقوقی‌ها (و نه سهامداران حقیقی) می‌توانند به هر طریقی بورس را برانند!

                به‌طور مثال در حالی که طبق روال سنتی ماه‌های نخست هر سال اساسا فعالیت اقتصادی چندانی در کشور صورت نمی‌گیرد (به‌ویژه آن‌که بودجه سال 1392 تا ماه اردیبهشت هم به تصویب شورای نگهبان نرسیده بود) اما شاهد آن بودیم که در دو ماهه نخست سال 1392 شاخص بورس پنج‌هزار واحد رشد کرد و این در حالی بود که حداقل تا یک هفته قبل از انتخابات بسیاری بر آن بودند که محافظه‌کاران و تندروان برنده انتخابات خواهند بود! مگر آن‌که قبول کنیم شاخص بورس یک عدد کمی نیست بلکه پدیده‌ای است دارای هوش مصنوعی و عقل و تدبیر که از همان آغاز سال برنده انتخابات خردادماه را پیش‌بینی و آثار آن را در شاخص سه ماهه اول سال لحاظ کرده است!

                یادآور می‌شود اساسا بورس ایران از همان ابتدای سال‌های تجدید حیات دوباره (دهه 1370)، تحت‌تاثیر چند نماد اصلی قرار داشته به‌طوری که در حال حاضر حداکثر 5 صنعت اصلی جلودار یا عقب‌دار شاخص هستند (درواقع 47‌درصد بورس دراختیار 10 شرکت قرار دارد) که این موضوع در بلندمدت هر بورسی را آسیب‌پذیر می‌سازد اما ظاهرا متولیان بورس در ایران آن را یک مزیت تاریخی می‌دانند! پیشنهاد نگارنده آن است افرادی که مرتبا مدعی هستند بورس حبابی نیست، تعداد سهام خود را در بورس اعلام کنند تا مشخص شود این حضرات دغدغه سهام خود را دارند یا به فکر بازار و منافع عمومی هستند! بدیهی است ما نیز علاقه‌مندیم بازار سرمایه جایگاه مناسبی در روند توسعه اقتصادی کشور ایفا کند و بتواند سرمایه‌های سرگردان (و نه سرمایه سفته‌بازان) را در فعالیت‌های خدماتی – تولیدی به‌کار گیرد تا علاوه بر مهار نقدینگی، امکان تامین مالی بنگاه‌های کشور را فراهم سازد، اما به‌نظر می‌رسد ثروت‌اندوزان و سفته‌بازان اساسا چنین هدفی را دنبال نکرده و در پی دست‌اندازی به منابع ملی هستند و در بزنگاه همچون دفعات قبل بار مصیبت سهام را به دوش دولت و سهامداران حقیقی خواهند انداخت.




                نظر

                • alireza32
                  عضو عادی
                  • Aug 2013
                  • 50

                  #21308
                  واقعیت‌هایی از ارزش سهام پالایشگاه‌ها


                  بورس > اخبار‌ بورس- با توجه به روند قیمتی سهام شرکت‌های پالایشی از ابتدای سال تاکنون و رشد عجیب نسبت قیمت به عایدی هر سهم این شرکت‌ها، به‌نظر می‌رسد جهت نگاه سرمایه‌گذاران برای ارزیابی قیمت مجموعه‌های مذکور از ارزشگذاری به وسیله سود معقول به سمت قیاس میان ارزش بازار و ارزش جایگزینی آنها سوق پیدا کرده است.
                  معاون سابق
                  سازمان خصوصی‌سازی‌ در گفت‌وگو با بورس نیوز اعلام کرد: با شروع معاملات بلوکی در بورس تهران به‌تدریج بررسی ارزش جایگزینی شرکت‌ها برای فعالان بازار سرمایه اهمیت بیشتری یافت. این امر در حالی در صنعت پالایشی مورد توجه قرار گرفت که در حال حاضر سهام بسیاری از شرکت‌های فعال آن در قیمت‌هایی فراتر از نسبت قیمت به عایدی هر سهم معقول آنها مورد معامله قرار می‌گیرد.
                  غلامی ادامه داد: توجه به ارزش جایگزینی شرکت‌ها به شیوه‌ای که اکنون مورد توجه فعالان بازار سرمایه و جهت ارزیابی ارزندگی سهام پالایشی‌ها قرار گرفته، امری غیرمنطقی و نادرست است.این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به ارزش جایگزینی یک پالایشگاه فرضی با ظرفیت تولید 80هزار بشکه نفت گفت: در حال حاضر تأسیس یک پالایشگاه با ظرفیت تولید 80هزار بشکه نفت، هزینه‌ای حدود 800میلیون یورو دارد که درصورت تسعیر این مبلغ با نرخ یوروی آزاد به قیمت هر یورو 4000تومان، ارزش جایگزینی حدود 3200میلیارد تومان برای آن رقم به‌دست می‌آید. به‌عبارت بهتر ارزش جایگزینی یک پالایشگاه 80هزار بشکه‌ای رقمی معادل 3200میلیارد تومان است.غلامی ادامه داد: به‌دلیل نگاه اشتباه فعالان بازار سرمایه به موضوع ارزش جایگزینی و توجه بیش از اندازه به آن در صنعت پالایشی، به جز سهام شرکت پالایش نفت تهران مابقی سهام شرکت‌های این گروه در قیمت‌هایی بیش از ارزش جایگزینی خود مورد دادوستد قرار می‌گیرند که این امر خود بیانگر شیوه نادرست ارزشگذاری سرمایه‌گذاران در این گروه است.معاون سابق سازمان خصوصی‌سازی‌ با اشاره به‌دلیل رشد بیش از اندازه قیمت برخی از سهام در بورس گفت: رشد فزاینده قیمت بسیاری از صنایع در بازار بورس در وهله اول به‌دلیل عدم‌ارزشگذاری صحیح سهام توسط سرمایه‌گذاران و توجه نکردن به قابلیت رشد سودآوری شرکت‌ها و نسبت قیمت به عایدی هر سهم بوده و در وهله بعدی هجوم نقدینگی به سمت بازار سرمایه دیگر عامل اثرگذار در این امر است.او با مخرب خواندن حجم نقدینگی اینچنینی گفت: طی سال‌جاری با سکون نسبی در بازارهای موازی بورس، حجم عظیمی از نقدینگی در جامعه به سمت بازار سرمایه سوق پیدا کرده از همین رو این نقدینگی موجب می‌شود تا تقاضای سهام از عرضه آن پیشی گرفته و قیمت‌ها را بالاتر از ارزش ذاتی آنها قرار دهد به‌گونه‌ای که تنها طی چند‌ماه ارزش بازاری یک صنعت همچون صنعت پالایشگاهی رقمی فراتر از ارزش جایگزینی آن می‌شود.غلامی با بیان راهکارهای کنترل این حجم از نقدینگی اعلام کرد: به‌طور قطع حجم نقدینگی فعلی درصورتی می‌تواند موجب رشد واقعی بازار سرمایه و حفظ قیمت‌ها در محدوده منطقی شود که از یک‌سو شرکت‌ها از طریق افزایش سرمایه و تأمین مالی به وسیله بازار سرمایه اقدام به گسترش و توسعه فضای تولید خود کنند تا بدین صورت نقدینگی موجود، موجب رشد سودآوری شرکت و توان تعدیل قیمت سهام آن شود و از سوی دیگر با افزایش شرکت‌های پذیرفته شده در بورس و گسترش بازار سرمایه، موجب تقسیم مناسب نقدینگی میان شرکت‌ها شویم.

                  نظر

                  • سیگنال
                    Banned
                    • Nov 2012
                    • 714

                    #21309
                    فروش شاوان و خرید پله دوم تاپیکو

                    و

                    پتروشیمی جم(بزرگترین تولید کننده الفین ایران و جز معدود پتروشیمیها در جهان که این محصول را در سطح وسیع تولید میکنند)

                    نظر

                    • einstein
                      عضو فعال
                      • Jun 2013
                      • 360

                      #21310
                      در اصل توسط شبندر پست شده است View Post
                      قيمت خودرو در خرداد 93 به 14000تومان خواهد رسيد ولي گفتم كه شنيده ها ضد و نقيضه يكسري تعديل مثبت را پيش بيني ميكنندكه نظر اصلي كارشناسهاي بنده نيز همينه ولي گروهي ديگر تعديل منفي را پيش بيني ميكنند كه خيلي بعيده در هر صورت سهم خودرويي را نگهداريدو تا قيمت بالاي هزارتومان نفروشيد

                      دوست عزیز میدونی 14000 تومن یعنی چقدر؟یعنی ارزش بازار خودرو میشه 45 میلیارد دلار.یعنی یک چهارم ارزش بازار تویوتا که نصف بازار خودرو دنیا دستشه؟

                      نظر

                      • voroksh
                        کاربر فعال
                        • Jun 2012
                        • 218

                        #21311
                        توجه کردید هر چی من میفروشم فرداش صف خرید میشه
                        نمونش شبندر و اخابر از این به بعد هر چی من فروختم شما بخرید
                        اگر قادر نیستی خود را بالا ببری هماند سیب باش تا با افتادنت اندیشه ای را بالا ببری

                        نظر

                        • purpleayaa
                          عضو عادی
                          • Jul 2013
                          • 223

                          #21312
                          در اصل توسط voroksh پست شده است View Post
                          توجه کردید هر چی من میفروشم فرداش صف خرید میشه
                          نمونش شبندر و اخابر از این به بعد هر چی من فروختم شما بخرید
                          از من بدتری؟ملت 160 رو تا فروختم رفع تحریم شد اون شب و صف خرید رفت تا 240 250.یه 18 میلیونی رفتم تو آمپااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا ااااااااااااااااااااااس !!!!
                          /:.Heart.:/[B]خدایا چنان کن سرانجام کار.....تو خشنود باشی و من رستگار...[/B]/:.Heart.:/

                          نظر

                          • einstein
                            عضو فعال
                            • Jun 2013
                            • 360

                            #21313
                            در اصل توسط alireza32 پست شده است View Post
                            واقعیت‌هایی از ارزش سهام پالایشگاه‌ها


                            بورس > اخبار‌ بورس- با توجه به روند قیمتی سهام شرکت‌های پالایشی از ابتدای سال تاکنون و رشد عجیب نسبت قیمت به عایدی هر سهم این شرکت‌ها، به‌نظر می‌رسد جهت نگاه سرمایه‌گذاران برای ارزیابی قیمت مجموعه‌های مذکور از ارزشگذاری به وسیله سود معقول به سمت قیاس میان ارزش بازار و ارزش جایگزینی آنها سوق پیدا کرده است.
                            معاون سابق
                            سازمان خصوصی‌سازی‌ در گفت‌وگو با بورس نیوز اعلام کرد: با شروع معاملات بلوکی در بورس تهران به‌تدریج بررسی ارزش جایگزینی شرکت‌ها برای فعالان بازار سرمایه اهمیت بیشتری یافت. این امر در حالی در صنعت پالایشی مورد توجه قرار گرفت که در حال حاضر سهام بسیاری از شرکت‌های فعال آن در قیمت‌هایی فراتر از نسبت قیمت به عایدی هر سهم معقول آنها مورد معامله قرار می‌گیرد.
                            غلامی ادامه داد: توجه به ارزش جایگزینی شرکت‌ها به شیوه‌ای که اکنون مورد توجه فعالان بازار سرمایه و جهت ارزیابی ارزندگی سهام پالایشی‌ها قرار گرفته، امری غیرمنطقی و نادرست است.این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به ارزش جایگزینی یک پالایشگاه فرضی با ظرفیت تولید 80هزار بشکه نفت گفت: در حال حاضر تأسیس یک پالایشگاه با ظرفیت تولید 80هزار بشکه نفت، هزینه‌ای حدود 800میلیون یورو دارد که درصورت تسعیر این مبلغ با نرخ یوروی آزاد به قیمت هر یورو 4000تومان، ارزش جایگزینی حدود 3200میلیارد تومان برای آن رقم به‌دست می‌آید. به‌عبارت بهتر ارزش جایگزینی یک پالایشگاه 80هزار بشکه‌ای رقمی معادل 3200میلیارد تومان است.غلامی ادامه داد: به‌دلیل نگاه اشتباه فعالان بازار سرمایه به موضوع ارزش جایگزینی و توجه بیش از اندازه به آن در صنعت پالایشی، به جز سهام شرکت پالایش نفت تهران مابقی سهام شرکت‌های این گروه در قیمت‌هایی بیش از ارزش جایگزینی خود مورد دادوستد قرار می‌گیرند که این امر خود بیانگر شیوه نادرست ارزشگذاری سرمایه‌گذاران در این گروه است.معاون سابق سازمان خصوصی‌سازی‌ با اشاره به‌دلیل رشد بیش از اندازه قیمت برخی از سهام در بورس گفت: رشد فزاینده قیمت بسیاری از صنایع در بازار بورس در وهله اول به‌دلیل عدم‌ارزشگذاری صحیح سهام توسط سرمایه‌گذاران و توجه نکردن به قابلیت رشد سودآوری شرکت‌ها و نسبت قیمت به عایدی هر سهم بوده و در وهله بعدی هجوم نقدینگی به سمت بازار سرمایه دیگر عامل اثرگذار در این امر است.او با مخرب خواندن حجم نقدینگی اینچنینی گفت: طی سال‌جاری با سکون نسبی در بازارهای موازی بورس، حجم عظیمی از نقدینگی در جامعه به سمت بازار سرمایه سوق پیدا کرده از همین رو این نقدینگی موجب می‌شود تا تقاضای سهام از عرضه آن پیشی گرفته و قیمت‌ها را بالاتر از ارزش ذاتی آنها قرار دهد به‌گونه‌ای که تنها طی چند‌ماه ارزش بازاری یک صنعت همچون صنعت پالایشگاهی رقمی فراتر از ارزش جایگزینی آن می‌شود.غلامی با بیان راهکارهای کنترل این حجم از نقدینگی اعلام کرد: به‌طور قطع حجم نقدینگی فعلی درصورتی می‌تواند موجب رشد واقعی بازار سرمایه و حفظ قیمت‌ها در محدوده منطقی شود که از یک‌سو شرکت‌ها از طریق افزایش سرمایه و تأمین مالی به وسیله بازار سرمایه اقدام به گسترش و توسعه فضای تولید خود کنند تا بدین صورت نقدینگی موجود، موجب رشد سودآوری شرکت و توان تعدیل قیمت سهام آن شود و از سوی دیگر با افزایش شرکت‌های پذیرفته شده در بورس و گسترش بازار سرمایه، موجب تقسیم مناسب نقدینگی میان شرکت‌ها شویم.
                            به عنوان کسی که بجز مقدار بسیار کمی "شپنا " سهام پالایشی ندارم و در عین حل رشد سریع چند هفته قبل پالایشی را برای کلیت بورس مضر می دانم باید بگویم که ارزش جایگزینی نمی تواند معیار مناسبی برای ارزشگذاری باشد بویژه زمانی که ادعا شود ارزش جایگزینی کمتر از ارزش بازار است.کاش اقای غلامی می فرمود چرا ستاره خلیج فارس پس از چندین سال (در شرکتی کار می کردم که سهامدار ستاره نفت خلیج بود و در سال 88 می گفتند که تمام تجهیزات این پالایشگاه تامین شد،حالا این را بگذارید در کنار صحبتهای اخیر وزیر نفت مبنی بر اینکه حداقل تا 14 ماه دیگر امکان بهربرداری وجود ندارد)هنوز در مراحل اولیه است؟ایا در محاسباتشان هزینه سرمایه را لحاظ کردند؟مگر نه این است که تمام تلاش دولت این است با احداث کارخانه های پالایشی و پتروشیمی ارزش افزوده ایجاد کند؟،خوب برادر من این ارزش افزوده باعث افزایش ارزش بازار بر ارزش جایگزینی می شود والا چه نیازی به اینهمه زحمت و احداث پالایشگاه و پتروشیمی بود؟نفت را می فروختیم و حالش را می بردیم(البته شماها نه ماها).از طرفی موضوع سرقفلی چه می شود؟ایا ایشان پالایشگاهی را در دنیا می شناسند که حاشیه سودش 2% باشد؟(نگاهی بیاندازید به گزارش اخیر "شپنا " با حاشیه سود زیر 2%).جالب اینجاست که نفت با 5% تخفیف به پالایشی ها فروخته می شود ،والا حاشیه سود منفی اعلام می کردند!!!!! حاشیه سود شپنا در تمامی گزارشات قبلی 5% بود،حالا چی شده یه مرتبه شد 1.9%؟مگر نه این است که هم قیمت نفت و هم محصولات پالایشی با نرخ های جهانی محاسبه می شود،نرخ ارز هم دو برابر شده ،بنابراین با یک محاسبه ساده ریاضی بدون لحاظ نمودن افزایش 30% ظرفیت پایشگاه اصفهان سود شرکت حداقل 100% افزایش یابد؟حالا افزایش ظرفیت ، وافزایش کمتر از 100% سایر هزینه های شرکت را لحاظ کنیم به اعداد به مراتب بالاتری می رسیم.
                            و در پایان
                            خدایا ما را از دست این مدیران بی سواد و تنگ نظری که چشمشان را بر بلعیدن نفت این کشور توسط قطر ،کویت و عربستان می بندند ولی نمی توانند تحمل کنند که سود ناچیزی (آنهم نتیجه بیخردی خودشان و تحلیلهای سطحی اینچنینی که احتمالاٌ مبنای قیمت گذاری اولیه بوده) نصیب سهامداری ایرانی شود ،نجات بده!!

                            نظر

                            • DJANGO
                              عضو فعال
                              • May 2013
                              • 1701

                              #21314
                              بسم اله
                              فروش پردیس
                              خرید بترانس
                              در پی اضافه کردن وسپه
                              عشقی که زندگی میبخشد../www.mahak-charity.org/main//:.Heart.:/

                              نظر

                              • zorba
                                ستاره دار(3)
                                • Aug 2013
                                • 3951

                                #21315
                                وپارس از 320 زد بالا..... 2 ماه بود ردش نمیکرد :)
                                زی تیر نگه کرد پر خویش بر او دید***گفتا ز که نالیم که از ماست که بر ماست

                                نظر

                                در حال کار...
                                X