کارگاه

Collapse
این تاپیک بسته شد.
X
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • mhjboursy
    ستاره‌دار (۱۳)
    • Jul 2013
    • 18270

پاسخ : کارگاه

بررسی دیده بان

خودرویی ها را نگاه کردم... زیاد وضعشان جالب نیست... طبق انتظار رشد و افتشان را کردند... ولی بعید می دانم از عید بخواهند رشدشان را شروع کنند... دو سه روزه بسیار بعید است یک هفته ای هم باز مقداری بعید است و دو هفته ای هم احتمال کمی دارد که رشد کنند. پس امکان دارد امسال مانند سال های گذشته اول عیدی به سهامدارانشان حال ندهند... البته خودرو با خساپا فرق می کند.
    بهتر این است که گروه خودرویی را همین جور سه چهار روز در میان رصد کنیم ببینیم کی قرار است رشد کنند... (رشد هم با خساپا خواهد بود تا با خودرو)
    تو این گروه ختراک و خاور مشکوک هستند و پس از این افتشان اگر گروه خودرویی خواستند رشد کنند احتمالا رشد اینها مطمئن تر و بیشتر از بقیه خواهد بود.... (در ذهنمان بسپریم) خزامیا هم همین طور... البته خزامیا فوق العاده حجم بالایی خورده که این، کار را سخت می کند و شاید نیاز به استراحت داشته باشد...
    وضع خساپا هم خیلی بحرانی است و احتمال اینکه کف اخیرش را بشکند و برود پایین یک کف ایجاد کند (مثلا در 737 ریال) وجود دارد... البته بلند مدتش خوب است... کوتاه مدت لبه ی پرتگاه و بلند مدت مطمئن و خوب...
    وضع خودرو که اصلا جالب نیست!!! یعنی اگر خساپا فقط کوتاه مدتش خراب بود این هم کوتاه مدتش خراب است و هم میان مدتش... (البته همچنان بلند مدتش عالی است... و اگر بریزد و زمانش هم سپری شود خیلی عالی می شود... ولی نه الان.)

ادامه دارد...
    «محمد حسین» هستم.
    امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

نظر

• mhjboursy
      ستاره‌دار (۱۳)
      • Jul 2013
      • 18270

ادامه از بالا...

سیمانی ها: سیمانی ها هنوز در کوتاه مدت از دست نرفته اند... البته لب پرتگاه هستند ولی هنوز در کوتاه مدت به اینها امید است... در میان مدت و بلند مدت که خیلی امید است... یعنی یک رشد میان مدت و بلند مدت دارند... حالا کوتاه مدت ممکن است از همین جا رشد کند و با آن رشد ها قاطی شود... یا اینکه در کوتاه مدت بریزد و بعد رشد اصلی شروع شود... پس ما صبر می کنیم ببینیم در کوتاه مدت چه می کنند... اگر خواستند بریزند خداحافظی و اگر خواستند از همین جا برگردند بهشان سلام می کنیم. {1}
      انصافا اگر سفته باز بودم و زیاد پول داشتم حتما می انداختم در این گروه... خیلی خوب هستند... حیف است...

پانویس:
      {1} بهشان واژه ادبی نیست و عامیانه است... ولی دیگر چه می شود کرد... چیز دیگری اینجا نمی خورد.

«محمد حسین» هستم.
      امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

نظر

• mhjboursy
        ستاره‌دار (۱۳)
        • Jul 2013
        • 18270

لاستیک سازان هم نتوانستند کف برای خودشان درست کنند و باید دید هفته ی بعد چه می کنند. هفته ی پیش موقعیت خیلی خوبی داشتند که می توانستند آن را تبدیل به پیشنهاد خرید کنند. ولی موقعیت از دست رفت...
        در این گروه پسهند، نمودارش، شباهت زیادی با شاخص گروه دارد. و 1900 - 1950 ریال امکان دارد برگردد.
        پکویر هم مقداری شباهت دارد و روی 2700 - 2600 ریال مقاومت دارد.
        سایر اعضای گروه مانند پلاسک و پدرخش و پاسا هم قابلیت این را دارند که در طی 5 تا 10 میله ی آینده (یعنی روز کاری آینده) برگردند...
        «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
          ستاره‌دار (۱۳)
          • Jul 2013
          • 18270

گروه های مختلف را نگاه می کنی می بینی انگار وضع کل بازار جالب نیست...
          یک سری رشد زیادی کرده اند و الان به آخر خط رسیده اند و هر آن احتمال ریزش دارند...
          یک سری لب پرتگاه هستند و امکان ریزش دارند.
          یک سری هم کف میان مدت یا بلند مدت هستند ولی در کوتاه مدت احتمال ریزش دارند... (یا اصلا در کوتاه مدت احتمال ریزششان قوی تر است.)

با این وضعیت احتمال دارد گروه سیمانی ما هم اسیر جو بازار شود و با بقیه بریزد... (البته این احتمال هم هست که پولی که از گروه های بزرگ فرار می کند برای سفته بازی به این گروه پناه بیاورد...)

نمی دانم... یک مقدار باید فکر کنم.

«محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
            ستاره‌دار (۱۳)
            • Jul 2013
            • 18270

همین جوری
            _________
            کوزه گر از کوزه شکسته آب می خورد.

جالب است با اینکه این همه وقت خودم را صرف نوشتن برنامه های رایانه ای و سامانه های داد و ستدی خودکار کرده ام ولی هنوز که هنوز است وقتی می خواهم خرید و فروش کنم یا اینکه نمادی را بررسی کنم می آیم و به صورت دستی (سنتی) به نشانگر ها نگاه می کنم و بالا پایین هایی که باید انجام بدهم را انجام می دهم...
            پس این همه برنامه ای که نوشتم چه؟
            نمی دانم... به خاطر خصوصیات شخصیتی ام است... به خاطر همان کمال گرایی ای که دارم... تا تمام نشده انگار نمی خواهم ازش استفاده کنم...
            به هر حال...
            بیایم خودم را بچلانم ببینم تا عید می توانم یک چیزی برای گرفتن پیشنهاد خودکار از این همه چیزی که نوشته ام در بیاورم یا نه؟ (کارهای عید هم هست :( )
            «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
              ستاره‌دار (۱۳)
              • Jul 2013
              • 18270

صرفا نقل قول است و به قول دوستان تلگرامی محتویاتش تایید یا رد نمی شود ;) :
              ? صنایع جذاب در سال 97

?‍?#مصطفی_امید_قایمی_مدیرعامل_شرکت_گروه_مالی_مهر_آ یندگان

? روند #بازار_سرمایه در سال 96 به واسطه افزایش نرخ محصولات پایه،افزایش #نرخ_دلار و هم چنین تقاضای ایجاد شده از طریق صندوق های سرمایه گذاری مناسب بود.

? قیمت سهم و سود شرکت ها و بنگاه های اقتصادی پذیرفته شده در بورس، افزایش قابل ملاحظه ای یافت که به نسبت این افزایش سود، قیمت سهام آنها نیز از افزایش برخوردار شد.

? نوسانات #نرخ_ارز به عنوان یکی از متغیرهای تأثیرگذار بر عملکرد شرکت‌های بورسی، سال آینده #صنایع_صادرات_محور را از روند مناسب تری برخوردار خواهد ساخت.

? در کوتاه‌مدت افزایش نرخ ارز سودآوری ریالی شرکت‌های صادراتی را افزایش و سود شرکت‌های واردکنندة #مواد_اولیه را کاهش می‌دهد.

? شرکت‌های خدمات محور یا شرکت هایی که نهاده‌های خود را از داخل تأمین و محصولات خود را نیز در بازارهای داخلی #عرضه می‌کنند، با اثرات منفی ناشی از افزایش نرخ ارز مواجه خواهند شد.

? با افزایش قیمت جهانی نفت، درآمد ارزی شرکت‌های صادرکننده #فرآورده_های_نفتی، افزایش خواهد یافت که این مساله چشم‌انداز افزایش درآمد و سود در افزایش قیمت سهام این شرکت‌ها را روشن ترسیم می کند.

? همچنین با افزایش قیمت جهانی #پتروشیمی و #فلزات_اساسی از یک‌سو درآمد ارزی شرکت‌های صادرکننده محصولات پتروشیمی و #محصولات_معدنی و #کانی_های_فلزی افزایش می یابد.

? #صنعت_واسطه_گری_مالی و #بانکداری، با توجه به اینکه در سال 96 با برگزاری مجامع و بازگشایی نمادهای معاملاتی بانک ها، تعدادی از بانک ها با حرکت آهسته به سمت #سودآوری در حال کاهش زیان و یا پوشش آن هستند.

? به نظر میرسد صنعت بانکداری به زمان بیشتری برای دست یابی به شرایط ایده آل سودآوری نیاز دارد.

? در این میان بانک هایی که دستورالعمل #بانک_مرکزی را سرلوحه خود قرار دادند از شرایط بهتری برخوردارند.

? بر این اساس با توجه به متغیرهای اثر گذار بر بازار سرمایه به نظر می رسد که #اقتصاد_جهانی در سال آینده یا به رشد بازار سرمایه ایران یاری رسانده یا دست‌کم تأثیر منفی برآن نداشته باشد.

? در سال جدید، افزایش قیمت ها نه با شتاب موجود در سال 96، اما با روند آرام تری ادامه می یابد و حتی با فرض تثبیت شرایط سال 97 بازار سرمایه از روند بهتری برخوردار خواهد شد؛ به تبع آن سود و افزایش #قیمت_سهام شرکت ها در مقایسه با سال 96 نیز افزایش خواهد یافت.
              «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                ستاره‌دار (۱۳)
                • Jul 2013
                • 18270

? عرضه اولیه #سپ
                ? نام : پرداخت الکترونیک سامان کیش
                ? نماد : سپ
                ? بازار : دوم بورس
                ? صنعت : رایانه
                ? زیرگروه صنعت : مشاوره و تهيه نرم افزار
                ? سال مالی : 30 آذر
                ? سرمایه اسمی : 180 میلیارد تومان
                ? عرضه اولیه : 10 درصد معادل 180 میلیون سهم
                ? حداکثر سهمیه هر کد حقیقی و حقوقی : 2000 سهم
                ? بازه قیمتی : (7900 ، 7505)
                ? پیش‌بینی EPS سال مالی منتهی به 30 آذر 1397 : 1048 ریال
                ? محل درآمد شرکت : کارتخوان - موبایل - فعالیت اینترنتی و قبوض - کارمزد POS
                ? سهامداران عمده : بانک رفاه 30% - بانک سامان 27.9% - گروه توسعه مالی و اقتصادی سامان 15.2% - بیمه سامان 15% - سرمايه‌گذاري سرآمد اندوخته سازان فردا 5% - توسعه سامانه‌هاي نرم‌افزاري نگين 3.9% - شخص حقیقی 1.4%
                ? سود خالص هر سهم سال 96 : 818 ریال
                ? مجمع سال مالی منتهی به 30 آذر 96 هنوز تشکیل نشده است
                ? سود انباشته هر سهم : 77 تومان (با احتساب سود محقق شده آخرین سال مالی)
                ? نسبت مالکیت : 58 درصد
                ? ارزش دفتری هر سهم : 186 تومان
                ? نسبت P/E با توجه به عرضه در سقف قیمتی : 7.5
                ✳️ در نهایت تحلیل ما بر این است که قیمت عرضه اولیه گرچه به ظاهر نسبت P/E بالایی دارد و با توجه به شرکت‌های هم‌گروه (#آپ با P/E 12.5 #پرداخت با P/E 6.5 #رتاپ با P/E 6.6 #رکیش با P/E 6) می‌بینیم که این نسبت برای #آپ بسیار بالا است ولی برای سایر شرکت‌ها پایینتر از قیمت عرضه اولیه فعلی می‌باشد. ولی چشم‌انداز روشن این شرکت و همچنین صنعت، و با توجه به درآمد 191 میلیارد تومانی شرکت در دو ماه دی و بهمن و پوشش بیش از 36 درصدی درآمد در دو ماه از سال مالی انتظار تعدیل مثبت قابل توجه برای این سهم تا پایان سال مالی داریم. بنابراین این شرکت هم می‌تواند مشابه #آپ رشد پایدار و چشم‌انداز روشنی داشته باشد.
                در نهایت توصیه به خرید در سقف قیمتی می‌شود.
                «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                  ستاره‌دار (۱۳)
                  • Jul 2013
                  • 18270

از نیما آزادی در ارتباط با خودرویی ها:
                  ✅قیمت ارز

احتمال دارد دور جدید رشد قیمت ارز اغاز شود و بهانه این دور آن باشد که مردم میخوان برند کنسرت تقاضا افزایش پیدا کرده.
                  ?

تعجبم از گروه خودرو سازی هست. ببینید این مغرضانه نیست ولی با این ارز و رشد احتمالی آتی این صنعت هیچ حرفی برای گفتن نداره و فشار شدیدی به این صنعت وارد می شود....

باز تاکید می کنم فارغ از تمام مسائل بنیادی هر مدل در این یک دهه اخیر خواستند با این صنعت بازی کردند ولی باور کنید اوضاع صنعت "وخیم" است از منظر ترازنامه ای!

این بحث نوسازی ناوگان و ..... هم اوکی خیلی خوبه ولی نظر شخصیم اینه برای کل صنعت از این بحث آبی گرم نخواهد شد.(امیدوارم ولرم بشه البته)
                  «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                    ستاره‌دار (۱۳)
                    • Jul 2013
                    • 18270

در تلگرام می گفتند گویا سازمان پیام داده به سپ که مشکل داری و احتمال دارد عرضه اولیه به تاخیر بیافتد و سپ هم پاسخ داده از بابت آن طلبی که همه نگرانش هستند مشکلی به وجود نمی آید و سهامدار عمده مسئولیت آن را به طور کامل می پذیرد. حالا ببینیم فردا عرضه می شود یا نه؟
                    «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                      ستاره‌دار (۱۳)
                      • Jul 2013
                      • 18270

✅رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد:

✔️نماد #متوقف #بانک‌ها 3 ماه دیگر باز می‌شود؛ این بانک‌ها باید صورت‌های مالی خود را در پایان سال مالی ارائه کنند و به تصویب برسانند. برخی از بانک‌ها صورت‌های مالی خود را به بانک مرکزی و سازمان بورس ارائه کرده‌اند و با توجه به تفاهمی که میان بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و سازمان بورس وجود دارد به زودی شاهد حل این مشکل خواهیم بود. امیدواریم تا دو ماه آینده بخشی از نماد بانک‌ها #بازگشایی شود و تا سه ماه آینده مابقی آنها باز شود.

✔️به اعتقاد من سال آینده بازار سهام رو به پیشرفت خواهد بود و رونق خواهد داشت. البته با اقداماتی می‌توان این رونق را تضمین کرد مانند کاهش نرخ سود بانکی یا برطرف کردن مشکلات سیاسی شرکت‌ها که به این موضوع کمک می‌کند. #حجم #معاملات رو به رشد است
                      «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                        ستاره‌دار (۱۳)
                        • Jul 2013
                        • 18270

☑️ تکنیکال (کارایی یا عدم کارایی)

▫️تعریف ساده: تحلیل تکنیکی (Technical Analysis) روشی برای پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار از طریق بررسی تغییرات و نوسان‌ قیمت‌ها و حجم معاملات و عرضه و تقاضا در گذشته و پیش بینی وضعیت قیمت‌ها در آینده می باشد.

?ابزار و تئوری ها می توانند به تحلیلگر چشم انداز و ایده دهند، تحلیلی که بدون بررسی حجم، بدون بررسی شرایط حال بازار، بدون توجه به قدرت روند، بدون توجه به بعد زمان و الگوها و ... باشه تحلیل نیست و به هیچ وجه پاسخگو نخواهد بود.

✅پس از تست انواع اندیکاتورها که وقت زیادی هم صرفشان کرده ام دریافتم که این ابزارها همان قیمت هستند که با یک فرمول دیگر ساخته می شوند و هیچ راهنمایی برجسته ای به تحلیلگر برای پیش بینی امواج آتی نمی کنند !

?همچنین پس از بررسی چارت سهام مختلف پی برده ام که چه بصورت خودآگاه و چه به صورت تصادفی حدود 90 درصد سهام موجود در بازار ریتم و هارمونی خاص خود را دارند و اکسترمم های قیمتی با آن ریتم ساخته می شوند و پیدا کردن ریتم هم نیاز به دیدن پیچش مو دارد.

?حتما زیاد شنیده اید که سهمی مثلا 100 تومان قیمت دارد و به اصطلاح تحلیلگران تکنیکال با اعتماد به نفس بالا مرتباً مقاومت ترسیم می کنند:
                        102 مقاومت دارد! 102 رد می شود، 106 مقاومتشه? 110 مقاومتشه ?، 120 مقاومتشه?
                        و این مقاومت هیچ موقع از بین نمی رود و همیشه هست هر موقع هم روند خاتمه پیدا کند گفته می شود "دیدی گفتم 130 مقاومت داره طبق پیشبینی از 130 برگشت!"?

?چیزی که این طیف از تحلیلگران مبتدی نمی بینند پول و قدرت آن است.
                        اگر پول بخواهد همه مقاومت های ترسیمی پودر خواهند شد ولی در داخل ریتم سهم !
                        روندهای بسیار عجیب برای بازار هم با هارمونی سهم همخوانی دارند (در سهمهای با لیکوئیدیتی معقول).

عاملی که هیچ وقت اشتباه نمی کند پول ?و جهت آن است و این مهمترین بخش از تحلیل تکنیکی است و جالب اینجاست که از این قسمت تکنیکال کمتر زمانی به عنوان تحلیل تکنیکی سخن به میان می آید !!

?بحث دیگری هم در تحلیل تکنیکال وجود دارد که بسیار مهندسی و برای اهل فن کاراست و آن تئوری موجی الیوت هست. آقای پریچر از گسترش دهندگان تئوری موجی الیوت در کتابش تاکید کرده است که این تئوری برای شناسایی جنس روندهاست آن هم در شاخص ها که توده عظیمی از معامله گران در روندها نقش ایفا می کنند. اما در جامعه بورسی ایران توسط برخی الیوت کاران برای تک تک نوسانات سهامی که چند صد میلیون تومان نقدینگی روند آنها را تغییر می دهد، شماره گذاشته می شود و دو سال آینده روند قیمتی نیز در کمال ناباوری ترسیم می شود.

✔️بهترین کاربرد الیوت تشخیص موج های اصلاحی (کارکشن) و پیشرو (ایمپالس) و درجه امواج و در نتیجه تصمیم گیری بهتر با تایید آیتم های دیگر است (نظر شخصی است و شاید کسانی باشند که با این تئوری قادر به پیشگویی باشند).

?در قسمت قبل عنوان شد که مهمترین بخش تکنیکال تشخیص جهت و حجم پول تزریقی به بازار است و در این قسمت هم اشاره می شود که مهمترین بخش از تشخیص ورود پول در نمودار، کندلها هستند و از آنجایی که عمق کم و محدودیت نوسان در بازار نو پای ایران وجود دارد کندل های هفتگی و ماهانه مد نظر می باشند. دلیل مهم بودن کندلها این است که دقیقا احساسات خریدار و فروشنده و قدرت آنها در این کندلها بخصوص زمانی که با حجم معاملات تحلیل شود قابل تشخیص خواهد بود. همه نشانه ها در این کندل ها معنی و مفهوم دارند (سایه ها، اندازه کندل، رنگ کندل، و سابقه سهم و ...) تمرین و ممارست روی چارتها و یافتن الگوهای برگشتی و ادامه دهنده و بومی سازی آن برای هر سهم خاص در تشخیص روند آتی بسیار کارساز خواهد بود (این موضوع از آنجا نشأت می گیرد که برای هر سهمی در بازار بازیگری با احساسات متفاوت سوار است و نمی توان برای همه ی نمودارها نسخه واحدی پیچید).

?نتیجه: تکنیکال به معنی واقعی آن صد در صد کاراست.

هادی پورحامدی مبدع و نویسنده تکنیکال رفتاری
                        در مورد مطلب بالا خیلی حرف دارم... ولی زمان پرداختن به این را ندارم...

اول بگویم که بنده جناب پورحامدی را دوست دارم و مطالب کانالش را همیشه نگاه می کنم...

دوم اینکه گفتند پیشبینی خیلی حرف درستی است... مد شده یک عده می گویند (یعنی یک عده از نوسیندگان کتب را می گویند) پیشبینی لازم نیست... ما فقط باید با روند همراه باشیم... و از این جور حرف ها... در صورتی که همان حدس زدن روند هم یک پیشبینی است! خلاصه اینکه در بورس همه پیشبینی می کنند و چیزی غیر از پیشبینی نیست. حالا اینکه یک عده می گویند نباید پیشبینی کرد... حرفی است که از دید منطقی اشتباه است.

در اینکه نشانگرها همان قیمت هستند... حرف بسیار درستی است... و کاملا قبول دارم. ولی خیلی کمک کننده هستند! چطور می توانیم بگوییم هیچ کمکی نمی کنند؟ ببینید... نمی خواهم مطلب را طولانی کنم... چون نه من حوصله اش را دارم و نه شما... یک مثال می زنم و تمام. شما در خودرو خودتان سرعت سنج (کیلومتر شمار) دارید... یک نفر ممکن است بگوید این هیچ کمکی نمی کند چون انسان خودش با چشم دارد می بیند سرعت واقعی را... و ایراد هم می تواند وارد کند که سرعت سنج ماشین مانند چشم دقیق نیست... بلی... اینها قبول... ولی یک کلام: وجود سرعت سنج برای خودرو لازم است یا نه؟ به همان میزان وجود نشانگر برای بررسی های نموداری لازم است! نشانگر نشان می دهد. چیزهای خاصی که از نمودار دوست داریم را برایمان برجسته می کند و می آورد جلوی چشممان به ما نشان می دهد. نشانگر همین است. مکدی اختلاف قیمت الان با فلان مقدار از گذشته است... این را با چشم هم از روی نموداری می توان فهمید... بلی... ولی وجودش لازم است. همین.

این حرف که هر نموداری قلق خاص خودش را دارد خیلی درست است... اما باید برایش راهکار (خودکار) داد. (شاید وجود شبکه عصبی راهکارش باشد.)

در مورد مبدع نمودارکاری رفتاری (Behavioural Technical Analysis) هم که... چه بگویم... آخر تمام دنیای نمودارکاری روی شاخ روانشناسی بازار (که می شود همین اقتصاد رفتاری Behavioral Economy) می چرخد... یعنی ما اگر اینجا فرمان و گاز و ترمز (خودرو) می گوییم یا مدام دم از تاب بازی و این جور حرف ها می زنیم همه اش منظورمان همین اقتصاد خرد (Microeconomics) نموداری است دیگر... اصلا از همین بحث الیوت بگیر.... تا بحث ساده ی مقاومت و حمایت... حتی نمودار گن! و اختربینی (astrology) ... همه اش بر پایه همین نمودارکاری رفتاری می چرخد دیگر... ضمن اینکه کتب خوبی با این نام (Behavioural Technical Analysis) وجود دارد که دوستان اگر علاقه داشتند بد نیست یک نگاهی به آن بیاندازند... منظور اینکه نمودارکاری رفتاری خیلی خوب و مهم است و تمام کارهای نموداری ما باید بر اساس آن باشد.

از جناب پورحامدی هم بابت مطالبشان همواره مفیدشان و این مطلبشان تشکر می کنیم. اگر هم جایی مخالفتی هر چند کوچک داشتیم قصد جسارت نبوده... قصد: تفکر و تقویت متقابل و همفکری بوده.
                        «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                          ستاره‌دار (۱۳)
                          • Jul 2013
                          • 18270

برای اندیشه:
                          یک پرسشی: میانگین ِ میانگین یعنی چه؟ ببینید... میانگین ِمیانگین یک مقدار تند تر از یک میانگین بزرگ است... و یک میانگین بزرگ نیست... پس چیست؟
                          با توجه به روابط ریاضی شان شاید بتوان گفت میانگین میانگین شاید به عبارتی یک میانگین وزن دار باشد... یک میانگین وزنی.
                          ابتدا بگویم که میانگین وزنی (یا موزون یا وزن دار) چیست: در میانگین های متحرک معمولی ما می آییم و به اندازه ی یکسان دیروز و پریروز و پس پریروز را با هم جمع می زنیم و تقسیم بر تعداد روزها می کنیم... حالا اگر ما به جای اینکه به اندازه ی یکسان این روزها را در میانگین گیری دخالت دهیم با اندازه های متفاوت شرکت دهیم این می شود یک میانگین وزنی... که معمولا هم روزهای اخیر اندازه ی بزرگتری دارند. (میانگین متحرک نمایی و نمایی2 و نمایی3 هم از همین خانواده اند.)
                          حالا در میانگین ِ میانگین وضع چگونه می شود؟ فرض می گیریم میانگین 5 روزه از یک میانگین 5 روزه مورد بحث ما است... میانگین اولیه (ساده) را در نگر بگیرید که مثلا ده خانه ی آن را محاسبه کرده ایم و در هر خانه از آن میانگین قیمت 5 روز سهام ثبت شده است. در خانه ی اولش روز اول تا پنجم و در خانه ی دومش روز دوم تا ششم ثبت شده... (سوم: 3تا7 چهارم: 4تا8 و پنجم 5 تا 9)
                          حالا میانگین دوم می آید روی آن اعمال می شود... در خانه ی اول میانگین دوم، میانگین 5 خانه ی اول از میانگین ساده نشسته... اما این خانه ها چیست؟ این خانه ها خودشان میانگین 9 روز قیمت هستند...
                          در اینجا یک نفر ممکن است بگوید: طبعا میانگین ِ ساده ی پنج روزه از یک میانگین ِ ساده ی پنج روزه ی قیمت می شود یک میانگین 9 روزه ساده!
                          اشتباه است.
                          میانگین 9 روزه می شود ولی ساده نه!
                          چرا که در این میانگین تمام 9 روز به صورت یکسان شرکت نکرده اند! قیمت روز اول در (خانه ی اول) این میانگین تنها یک بار آمده! قیمت روز آخر یعنی روز نهم هم تنها یک بار آمده! در صورتی که قیمت روزهای وسط (مثلا خانه های دوم و سوم) پنج بار تکرار شده! پس بالتبع در این میانگین جدید وزن روزهای وسط بیشتر و وزن روزهای اول و آخر کمتر خواهد بود!!!
                          یعنی تاکید روی روز وسط است.
                          شما این طور بخوانید که میانگین میانگین برابر است با یک میانگین بزرگ که روی وسط ِ دوره ی این میانگین تاکید بیشتری شده و به همین میزان تاخیر به وجود آمده.
                          در مورد همین میانگین 5 روزه از میانگین 5 روزه می توان گفت که: برابر است با یک میانگین 9 روزه که دو و نیم روز تاخیر در آن به وجود آمده است! (تاخیر نرم نه خشک)

این مسئله فوق العاده جالب است... و جالب بودنش اینجا نیست... در مکدی است... زمانی که شما دارید پژوهش می کنید و می بینید وسط کار اولا اینکه اگر مکدی از مکدی می گیرید با زمانی که میانگین از مکدی بگیرید فرق می کند! و مراتب بالایی اینها نیز همین طور با هم فرق می کنند! و دو تا چیز متفاوت را بالکل نشان می دهند! یعنی اگر خود مکدی یک میانگین تقریبا درجه 2 حسابش کنیم و مکدی گرفتن از آن را میانگین درجه 4 و میانگین گرفتن از آن را میانگین درجه 3 حساب کنیم و همین جور بالا برویم می بینیم که ضاریب فرد (3 و 5 و 7) با ضرایب زوج (2 و 4 و 6) فرق دارند با هم! و نیز اینکه می بینید یک تاخیرهای خیلی خاصی به وجود می آید که برخی مواقع گمان می کنید تاخیر و پس روی تبدیل شد به پیشی گرفتن!
                          «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                            ستاره‌دار (۱۳)
                            • Jul 2013
                            • 18270

http://i64.tinypic.com/19tgno.jpg

افت پیش از عید 94 فراورده های نفتی...
                            آیا برای بانک ها هم امکان همچین چیزی هست؟

جالب است که فراورده های نفتی را هم پیش از عید باز کردند.
                            «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                              ستاره‌دار (۱۳)
                              • Jul 2013
                              • 18270

در خودرویی ها خبر خاصی نیست...
                              دیروز خودرو یک صف خرید داشت. آن هم دقیقه ی 90! آن هم توسط حقوقی! ولی امروز خبری نیست....
                              گمان این بود که به وسیله ی یک چیزی بازار و شاخص را حفظ کنند (شاخص را با اخابر و شبندر و فارس و بازار را با خودرو) ولی فعلا که در خودرویی ها خبری نیست.
                              «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                                ستاره‌دار (۱۳)
                                • Jul 2013
                                • 18270

در نمادهای بانکی به جز وسینا و ونوین و وپست حقوقی دارد به شدت حمایت می کند.

«محمد حسین» هستم.

نظر

در حال کار...
                                X