کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
شما یه پست دو خطی رو نتونستی متوجه بشی من چی نوشتم ! و در مورد کی نوشتم !!!
حالا از جایگاه بین مردم و مسخره بازی بودن رکود و آشغالای چینی حرف میزنی !
ظاهرا شما هم با روحانی از رکود عبور کردی !
چند روز پیش یه پیامکی اومده بود با این مضمون :
از یکی پرسیدن میدونی "برجام" مخفف چی هست ؟ گفت : برجام یعنی ، برادر روحانی جوجه رو آخر پاییز میشمرن !!!
حالا اون همه توافق ژنو ! رو باد کردید ، دیدید که بعدش همش دروغ از آب دراومد ! برجام هم کم کم توخالی بودنش معلوم میشه !
نه دیگه پاییز تموم شده الان دیگه آخرای زمستونه که اینم به امید خدا تموم میشه رو سیاهیش به زغال میمونه، اگه رکودیم تو بازار هست نتیجه سیاستای اون ارباب احمقتون بود که مثل هوگو پول چاپ میکرد میریخت تو بازار ،بدون پشتوانه،ارزش ریال کرد اندازه..،تورم رسوند به 50 درصد،لامصب میخواستن با هوگو رکورد زیمباوه رو بزنن،خبرشو صفحه قبل درست بخون ببین به کجا رسیدن،اگه این دولت میخواست سیاستای اون مردک ادامه بده که به قول اون مقام عربستانی باید تو خیابونای عربستان گدایی میکردین،البته شماها نه،مردم عادی رو میگم،شما که خوب پول نفت رو بردین سر سفره زن وبچه تون،حالا هم انشاالله وضعیت این کشور روز به روز بهتر میشه،کارخونه ها راه میوفتن،بعد میشه نوبت محاکمه دزدا و روانی ها،وای که چه روزی بشه،بله بنده هم مثل روحانی از رو یه سری آدم که واسم ارزش کود داشتن عبور کردم ، حالا یه سوال از شما: به نظرت اول مموتی تو آخرالزمان ظهور میکنه یا هوگو یا مادر هوگو؟
نه دیگه پاییز تموم شده الان دیگه آخرای زمستونه که اینم به امید خدا تموم میشه رو سیاهیش به زغال میمونه، اگه رکودیم تو بازار هست نتیجه سیاستای اون ارباب احمقتون بود که مثل هوگو پول چاپ میکرد میریخت تو بازار بدون پشتوانه،ارزش ریال کرد اندازه..،تورم رسوند به 50 درصد،لامصب میخواستن با هوگو رکورد زیمباوه رو بزنن،خبرشو صفحه قبل درست بخون ببین به کجا رسیدن،اگه این دولت میخواست سیاستای اون مردک ادامه بده که به قول اون مقام عربستانی باید تو خیابونای عربستان گدایی میکردین،البته شماها نه،مردم عادی رو میگم،شما که خوب پول نفت رو بردین سر سفره زن وبچه تون،حالا هم انشاالله وضعیت این کشور روز به روز بهتر میشه،کارخونه ها راه میوفتن،بعد میشه نوبت محاکمه دزدا و روانی ها،وای که چه روزی بشه
اونی که گفت ایرانی تو خیابونهای عربستان گدایی میکرد ! منظورش محمد خاتمی بود !
فکر میکنه همه مردم ایران مثل خاتمی هستن ! که رفت گدایی پیش شاه عربستان تا هزینه 9 ماه سطل آشغال آتیش زدن امثال شما رو جور کنه !
دیگه الان همه فهمیدن که رکود کار کی هست ! و نتیجه سیاست کدوم دولت ! شما چون فهمت خیلی بالاست هنوز متوجه نشدی !
رکود نتیجه سیاست درست این دولت تو کاهش تورم وحشتناکی بود که دولت دیوانه ها تو این کشور درست کردن ، اگه پول بدون پشتوانه ای که اون مردک ریخت تو جامعه رو جمع نمی کردن الان دیگه مردم همدیگه رو میخوردن،هوگو رو که میشناسی دیگه،معلومه که به یه مریض باید دارو بدی تا بخوره خوب بشه،حالا هر چقدرم تلخ و بد باشه،یا عوارض جانبی داشته باشه،بهتر از این که بمیره،تو خودت که سهامدار بیمارستانی باید بدونی .اون سید بزرگوار که راه دوستی و انسانیت(همونی که شما بویی نبردین ازش)رو پیش گرفت همه هم دوستش دارن نه مثل ا.ن که واسه همه شاخو شونه میکشید و دوست داشت جنگ جدیدی تو این کشور راه بندازه ،اگه جرات دارین بذارین تو انتخابات بعدی جناب خاتمی و ا.ن کاندید بشن ببینیم نتیجه چی میشه ،در مورد سطل آشغال هم که خیلی بهش علاقه داری یه بار بهت گفتم جا برا همتون هست نگران اون چند تا که آتیش گرفت نباش،جواب منوندادی تو آخرالزمان اول هوگو ظهور میکنه یا مموتی؟یا مادر هوگو؟هاله نور دور سر کدومشون میاد اول؟مشایی هم باهاشون میاد یا اون دیرتر میاد؟خودت کی برمیگردی؟
سایت اصولگرای مشرق نیوز: در ادامه سیاست خصمانه و تنش آمیز دولت عربستان سعودی و درپی حاشیه های حضور معترضان در مقابل سفارت عربستان در تهران یک مقام سعودی سخنان اهانت آمیزی علیه ایرانیان مطرح کرد. انور عشقی، مشاور پادشاه عربستان در گفتگو با شبکه تلویزیونی “المحور” مدعی شد: ایرانی ها سفارت عربستان در تهران را آتش زدند و همان طور که پیش از این، بر سر سفارت آمریکا آن بلا را آوردند.
وی در سخنانی گستاخانه و توهین آمیز مدعی شد: کشورهای حوزه خلیج فارس ریه اقتصادی ایران هستند اما ما کاری با ملت ایران خواهیم کرد که در خیابان های عربستان مانند ولگردها گدایی کنند.
همفکرای عزیز تو بودن دیگه، گفتن میریم سفارت مثل وحشی ها به آتیش میکشیم،شاید خدا خواست دوباره یه بحرانی چیزی درست شد برجام اجرایی نشه،هاله نور بیفته رو سر مموتی،دوباره بخور بخور شروع بشه،اگه جنگم شد بچه های مردم میفرستیم جلو،خودمونم پشت جبهه هواشون داریم
انتشار تصویری از ملاقات دو نفره محمدرضا پهلوی و غلامرضا تختی در فضای مجازی شوکی به وجود آورده و بسیاری را با این پرسش روبرو کرده که مگر شاه و تختی با هم اختلاف نداشتند و تختی که همیشه گفته شده دست شاه را نبوسیده ، چرا در کنار محمدرضا مخلوع این عکس را گرفته است.
دولت بهار: در یکی از برنامههای شب گذشته رسانه ملی در سؤال نظرسنجی خود از بینندگان تلویزیون پرسد : به نظر شما دلارهای آزاد شده از تحریم بهتر است صف کدام نیاز کشور شود . 1- تجهیز بیمارستانها 2- تجهیز مدارس 3- خرید هواپیما 4- گسترش راه آهن 5- سایر نیازهای کشور
مردم خرید هواپیما با دلارهای آزادشده را در اولویت ندانستند
نتایج یک نظرسنجی نشان داد که از دید مردم خرید هواپیما میبایست آخرین گزینه دولت در اولویت تخصیص دلارهای آزاد شده از تحریم باشد .
در یکی از برنامههای شب گذشته رسانه ملی در سؤال نظرسنجی خود از بینندگان تلویزیون پرسد : به نظر شما دلارهای آزاد شده از تحریم بهتر است صرف کدام نیاز کشور شود . 1- تجهیز بیمارستانها 2- تجهیز مدارس 3- خرید هواپیما 4- گسترش راه آهن 5- سایر نیازهای کشور
در پایان این نظرسنجی گزینه سایر نیازمندیها بیشترین رای را آورد . تجهیز بیمارستانها 30 درصد ، تجهیز مدارس 17.9 درصد ، گسترش راه آهن 6.98 درصد را به خود اختصاص دادند . نکته جالب اینکه از دید شرکت کنندگان در این نظرسنجی خرید هواپیما آخرین اولویت را دارد
نه دیگه پاییز تموم شده الان دیگه آخرای زمستونه که اینم به امید خدا تموم میشه رو سیاهیش به زغال میمونه، اگه رکودیم تو بازار هست نتیجه سیاستای اون ارباب احمقتون بود که مثل هوگو پول چاپ میکرد میریخت تو بازار ،بدون پشتوانه،ارزش ریال کرد اندازه..،تورم رسوند به 50 درصد،لامصب میخواستن با هوگو رکورد زیمباوه رو بزنن،خبرشو صفحه قبل درست بخون ببین به کجا رسیدن،اگه این دولت میخواست سیاستای اون مردک ادامه بده که به قول اون مقام عربستانی باید تو خیابونای عربستان گدایی میکردین،البته شماها نه،مردم عادی رو میگم،شما که خوب پول نفت رو بردین سر سفره زن وبچه تون،حالا هم انشاالله وضعیت این کشور روز به روز بهتر میشه،کارخونه ها راه میوفتن،بعد میشه نوبت محاکمه دزدا و روانی ها،وای که چه روزی بشه،بله بنده هم مثل روحانی از رو یه سری آدم که واسم ارزش کود داشتن عبور کردم ، حالا یه سوال از شما: به نظرت اول مموتی تو آخرالزمان ظهور میکنه یا هوگو یا مادر هوگو؟
اینا انقدر بی سوادن تو چرت و چرتاشون هم سوتی میدن!!!
فقط ببینید با کیا شدیم 78 میلیون؟
برجام یعنی بردار روحانی جوجه رو اخر پاییز میشمارن!!!
خوب مخفف پاییز اولین کلمش پ هست الان تو این جمله کوش؟:D
اون ابله ایی که این اس ام اس بی مزه و احمقانه رو برات فرستاده از جانب من بهش بگو حداقل میری مسجد زیر منبر یه ادم بشین که بتونه 2 تا کلام درست در بیاره!!!
پ.ن:37 سال این احمقا تو این مملکت پرورش پیدا کردن که نمیتونن 4 تا جمله کنار هم بچینن!!
طنز جدید:برجام=بردار روحانی جوجه رو اخر بوققققققق میشمارن!!/:.tonguesmiley:./
آخرین یادداشت دکتر محمدجوادکاشی
ناسیونالیسم تنازعی
به گزارش صدای ایران، دکترمحمدجواد کاشی که پیش از این یادداشتی درباره روشنفکری نوشته بود و بحث های درازدامنی را موجد شد، این بار در مطلبی با عنوان "ناسیونالیسم تنازعی نوشته است:
احمدی نژاد در سالهای آخر برای رهایی از بحرانی که به آن دچار آمده بود، به ریسمان ناسیونالیسم چنگ زد. از اسلام ایرانی سخن میگفت تا راهی پیدا کند برای انتقال از مشروعیت متکی بر اسلام به مشروعیت متکی بر ایرانیت. این روزها، بار دیگر سخن از ناسیونالیسم ایرانی میرود. پارهای از دولتمردان و محافل نزدیک به دولت نیز از آن استقبال میکنند. به نظر میرسد ناسیونالیسم را ایدئولوژی مناسب برای پشتیبانی از ایران پس از برجام یافتهاند. تلاش احمدی نژآد راه به جایی نبرد. آیا تلاشهای امروزی راه به جایی خواهد برد؟
تردیدی نیست که ناسیونالیسم، زمینههای پذیرشی در میان مردم دارد. به شواهد متعددی میتوان اشاره کرد که حاکی از رشد انگیزههای معطوف به همبستگی حول و حوش ملیت ایرانی است. تلاشهای دولتمردان نیز، با تکیه بر همین زمینهها صورت میپذیرد. اما ارزیابی احتمال هژمون شدن آن، با پاسخ به چند سوال امکان پذیر است.
اول: ناسیونالیسم با اسلام گرایی چه خواهد کرد؟ اسلام گرایی که حدود چهار دهه پیش و در قامت یک نظام سیاسی تجلی پیدا کرد، هنوز در ایران قدرت و پایگاه اجتماعی دارد. آیا ناسیونالیسم ایرانی در خدمت و در کنار اسلامگرایی خواهد نشست؟ یا با آن سر ستیز خواهد داشت؟ رفتار عربستان در این ماههای اخیر، این گمان را به وجود آورده که بسترهای عرب ستیزی در ایران را میتوان فعال کرد. بخصوص که صدا و سیما نیز با این موج همراه شد. با سوار شدن بر این بستر، گویا میتوان چرخش از اسلام گرایی به ناسیونالیسم را پیش برد بدون آنکه آب از آب تکان بخورد.
دوم: ناسیونالیسم با فردی شدن و ذرهای شدن مخاطبان خود چه خواهد کرد؟ علی الاصول حامیان و حاملان اصلی ناسیونالیسم ایرانی، جوانان تحصیل کرده طبقه متوسط شهریاند. ذهنیت اجتماعی این گروه، از هم گسیخته و فردیت یافته است. آیا ناسیونالیسم ایرانی امید دارد در فضای نیهیلیستی این طبقه، جهانی گرم بیافریند و فضای اجتماعی همبستهای خلق کند؟ تکیه بر تاریخ و مواریث فرهنگی مشترک تا چه حد قادر است خالق فضای جمعی و معنادار در میان این گروه اجتماعی باشد؟
سوم: ناسیونالیسم چه نسبتی با فرایندهای جهانی شدن پیدا خواهد کرد؟ فرایندهای جهانی شدن، مستمراً خلق و ایجاد میکند. همان قدر که ممکن است این امکان را فراهم کند تا با تکیه بر میراث زبان، با گروهی گسترده در میان ایرانیان و کشورهای منطقه همسازی پیدا کنیم، به همان اندازه نیز این قدرت را دارد که پیوندهای فعلی ما را از هم گسیخته کند. همان قدر هم توانایی تحریک هویتهای قومی را دارد. فرصتهای همبستگی تازه و فرصتهای گسیختگی تازه خلق میکند و معلوم نیست سر جمع آن به نفع اهداف و غایات ناسیونالیسم ایرانی باشد.
پاسخ گفتن به پرسشهای فوق، دشوار است و هر یک نیازمند بررسیهای دقیق. اما به نظر نگارنده، دوران تصور تک ذهنی از کلیت جامعه ایرانی سپری شده است.
اسلام گرایی، ایرانیت گرایی، غرب گرایی دست کم سه محور همبسته ساز در جامعه ایرانیاند. هیچ یک امکان تولید قدرت فراگیر ندارند. راست این است که در این یک و نیم قرن گذشته، هیچ گاه نداشتهاند و هر بار که فرصتی یافتهاند تنها با چاشنی زور، قدرت هژمونیک خود را بازتولید کردهاند. علاوه بر این، فرایندهای فردی شدن در جامعه ایرانی، چندان نیرومند شده که تکیه بر مواریث تاریخی حرارت کارآمدی ایجاد نخواهد کرد.
اجازه بدهید مساله را به نحوی دیگر طرح کنم. کثرت موجود جامعه ایرانی، و فردیتهای گسیخته از فضاهای همبسته پیشین، هم برای اسلام گرایی و هم ناسیونالیسم مخاطره آمیزند. آیا میتوان این همه را به فرصت تبدیل کرد؟ ایران پر از ذخائر فرهنگی و سنتی است. از اسلام و ایرانیت و مدرنیت گرفته تا ذخائر قومی و خرده فرهنگهای گوناگون. همراه با این همه، فردیتهایی که گاهی به این ذخائر وفادارند و گاهی نه. چگونه میتوان این همه را به فرصتی برای همبستگی جمعی در سطح ملی تبدیل کرد؟ من هم البته پاسخی ندارم. اما به سه نکته برای رسیدن به چنان الگویی میاندیشم:
اول: ما نیازمند بازیابی جامعه هستیم. از دست رفتن جامعه، گسیختن امکانهای همزیستیاش، کاسته شدن اعتماد جمعی، تضعیف اخلاق و هنجارهای جمعی، به نابودی همه میانجامد. حتی به نابودی امکان زندگی آزاد فردی.
دوم: باید یک فرض بنیادی را عمومی کنیم: پارههای متکثر ایرانی را نمیتوان رفو کرد، و فردیتهای جامعه ایرانی را نمیتوان در هیچ دیگی ذوب کرد. بنابراین بازیابی جامعه تنها به شرط پذیرش کثرت تقلیل ناپذیر آن امکان پذیر است.
سوم: هر قلمرو فرهنگی ضمن وفاداری به مبانی مشروعیت بخش درونیاش، باید طرحی عرضه کند که برای دیگری آن ارزشمند تلقی شود. این نکته را یکبار در باره قلمروهای فرهنگی وارسی میکنم و یکبار در خصوص فردیتهای گسیخته شده از قلمروهای خاص فرهنگی.
در زمینه قلمروهای فرهنگی، اسلام گرایان و کسانی که به حضور اسلام در صحنه سیاسی وفادارند، به کسانی که قرار نیست مسلمان شوند یا در زمره اسلام گرایان سیاسی درآیند، چه پیامی دارند. چگونه میتوانند احترام آنان را برانگیرند؟ مثلا ممکن است اسلام گرایان بگویند ما به دلیل تعهد به ارزشهای اسلامی، امنیت اجتماعی و فرهنگی تو.لید میکنیم. خالقان امنیت برای همه احترام برانگیزند. آنانکه به ایرانیت قائلند، و از ناسیونالیسم ایرانی سخن میگویند، چه پیامی دارند برای کسانی که چندان وقعی نمینهند به مواریث ایران باستان؟ ممکن است بگویند ما چیزی بر سبد ارزشهای اخلاقی و نوعدوستانه میافزائیم.
مدافعان ارزشهای نوعدوستانه قابل احتراماند. قطع نظر از آنکه به مبادی مولد آنها وفادار باشیم یا نه. میتوان از همه قلمروهای دیگر فرهنگی که مدعی تمایزند این سوال را پرسید و از آنها خواست که هستیشان چه خیری برای کسانی دارد که در زمره آنان نیستند.
اما در خصوص فردیتهای گسیخته از همه جماعتهای همبسته. با افرادی مواجهیم که خود را نه مسلمان، نه ایرانی، نه غرب گرا و نه هیچ چیز دیگر مینامند. اساساً با هر نام کلی مشکل دارند. آنها یک فرد هستند که حق خود میدانند از لذت زندگی برای یکبار بهره مند باشند. آنها مدعیاند برای هر شکلی از زندگی آزادند تا جایی که به کسی دیگر آسیب نزده باشند. اگر به اصل بازیابی جامعه به منزله اصل بنیادینی که آزادی فردی نیز در گرو آن است وفادار باشیم، اخلاقی که صرفا زیان به غیر را مبنا گرفته است، کفایت نمیکند. فرد اگر میخواهد اخلاقی زیست کند، باید در مشخصات جامعه امروزی ایران، بگوید نحو خاصی که او برای زیستن اختیار کرده، چرا ضروری است و چه خیری برای عموم در بر دارد؟
از آنچه گفته شد، پرسشهای بی شماری خلق خواهد شد و پاسخهای بی شمار دریافت خواهد کرد. اما نباید از این کثرت و شمار کثیر، سرگیجه گرفت. آنچه مهم است تعهد نسبت به عموم است که هر جماعت خاص و برای هر فرد گسیخته از قلمروهای جمعی را به تکاپویی تازه دعوت میکند. در میدان پر غلیان این پرسش و پاسخها، تعهد به خیر عمومی است که ستون و سقف حیات جمعی ما را تامین خواهد کرد.
البته خود واقفم که تصویری یوتوپیک و خیالی ترسیم کردم. اگر کثرت گروههای اجتماعی را تصدیق کنیم، پای تنازع و ستیز هم در میان خواهد آمد. جامعهای که قرار است آن را بازیابیم، تنها قلمرو همدلی و هم زبانی نیست. بلکه میدان ستیز و رقابت نیز هست. حتی شاید ستیز ورقابت بنیادیتر از همدلی و هم زبانی باشد. اما ستیز و رقابت میتواند درد مهلک همه طرفها باشد، اگر باور نکنند طرفین ستیز باید با تصوری از یک خیر عمومی در میدان حاضر شوند. تنها به این شرط ستیز وجهی اخلاقی پیدا خواهد کرد. طرفین ستیزنده اخلاقی، ارزش افزوده اخلاق در سطح اجتماعی و سیاسی را ارتقاء خواهد بخشید.
شاید من هم از یک ناسیونالیسم ایرانی دفاع میکنم. اما تصویر من کمی شلوغتر و نامتعینتر است اگرچه مدعیام به واقعیت و مشکلات عینی ما نزدیک تر است. اجازه بدهید از این سنخ ناسیونالیسم تحت عنوان ناسیونالیسم تنازعی یاد کنم. مشابه نامی که لاکلاو به دمکراسی مد نظر خود میدهد: دمکراسی تنازعی. قبل از آنکه به مواریث تاریخی و فرهنگی نظر داشته باشد، به آن و لحظه و مشکلات عینی نظر دارد و از نقطه عزیمت آن، به مواریث نیز سر میزند
ایزدی گفت: بانک مسکن چون در فهرست بانکهای تحریمی نبوده بنابراین شبکه سوئیفت آن در آن ایام متصل بوده و به مخابره پیامهای سوئیفتی مبادرت میورزیده است
یک مسئول در بانک مسکن، اعلام کرد که سوئیفت بانک متبوع او در زمان اعمال تحریم های بینالمللی حتی یک روزهم قطع نشده بود که الان وصل شود.
مسعود ایزدی درگفتگو با نسیم آنلاین افزود که بانک مسکن چون در فهرست بانک های تحریمی نبوده بنابراین شبکه سوئیفت آن در آن ایام متصل بوده و به مخابره پیام های سوئیفتی مبادرت می ورزیده است.
رئیس اداره روابط عمومی بانک مسکن، تاکید کرد که در شرایط کنونی و با رفع تحریم ها با استقرار مدل جدید و به روز آن در این بانک مخابره پیام های سوئیفتی با سرعت ادامه دارد.
مدیرکل بینالملل بانک مرکزی نیز پیشتر، بانکهای ملی، تجارت، ملت ، صنعت و معدن، پست بانک ،سپه ، توسعه صادرات و رفاه کارگران و بانک مرکزی را ازجمله بانکهایی دانسته بود که به شبکه سوئیفت متصل خواهند شد.
بعد میایی میزنی اصلا قطع نبوده ما نفهمیدیم قطع بوده یا وصل بوده!!!
بشین اراجیفی که میزنی اول یه مرور کن بعد خودتتو خراب کن!!
سوئیفت به فرض هم اگر وصل بوده خوب بانک مورد نظر در جواب انگشت وسط اش رو نشون میداده می گفته شما تحریمی عزیزم وصل بودن سوئیفت مثل وصل بودن خط تلفنه منتها شما زنگ میزنی فوت می کنی در زمان تحریم طرف هم بهت فحش انگلیسی رکیک میده :D
رئیس اتاق بازرگانی ایران به تشریح جزئیات حضور بخش خصوصی در سفر به ایتالیا و فرانسه پرداخت و عنوان کرد که یک سوم قراردادها و تفاهم نامه هایی که در جریان این سفر انجام شد توسط بخش خصوصی انجام شده است.
به گزارش خبرنگار ایسنا، محسن جلالپور در نشست تشریح دستاوردهای سفر دولت و بخش خصوصی به ایتالیا و فرانسه اظهار کرد: این سفر درسال همدلی ملت و دولت و در راستای سیاست ارتباط و تعامل با دنیا و همچنین در راستای سیاست های ابلاغیه مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی انجام گرفت.
وی حضور بخش خصوصی در چنین سفری را بی سابقه عنوان کرد و ادامه داد: در این سفر بخش غیر دولتی اقتصاد اداره بخش های اقتصادی را بر عهده داشت ، اتفاقی که حداقل در دهه های اخیر بی سابقه بود. همچنین تمام وزرایی که در این سفر حضور داشتند از پیش برنامه های خود در جلسات را با اتاق هماهنگ کرده بودند چرا که از پیش تعیین شده بود بخش خصوصی مدیریت برنامه ها را بر عهده داشته باشد. اتفاقی که برای اینک اقتصاد دولتی به اقتصاد غیر دولتی منتقل شود ضروری است.
جلالپور همچنین با اشاره به چند هدف اصلی سفر ایتالیا و فرانسه تصریح کرد: اولین هدف در این سفر نشاندادن ظرفیت و توان ایران و همچنین ارتقاء تصویر بخش خصوصی ایران در کشورهای اروپایی بود و اینکه بخش خصوصی با توجه به اهمیتی که دولت برای بخش خصوصی قائل شده است بتواند در رسیدن به اهداف خود در این سفر سربلند بیرون بیاید. همچنین هدف مهم دیگر در این سفر زمینه سازی برای وصل کردن بنگاه های داخلی به بنگاه های اروپایی بود تا با رفع مشکلات بیمه ای و بانکی ارتباط لازم انجام شود.
وی اضافه کرد: برای این سفر برنامه بسیار فشرده تدارک دیده شده بود و طی جلسات و دیدارها 90 فعال و کارآفرین اقتصادی از بخش خصوصی در چهار روز حضور فعالی داشتند که به نتایج مثبتی رسید. اهمیت این سفر به گونه ای بود که از مجموع وزارت خانه ها 9 وزیر، دو معاون رییس جمهور، رییس دفتر رییس جمهور، رییس کل بانک مرکزی و بسیاری از معاونان و مدیران در جلسات حضور داشتند.
رییس اتاق بازرگانی ایران در بخش دیگری از صحبت هایش به برخی قراردادهایی که در این سفر به امضا رسید اشاره و تصریح کرد: قراردادهایی که در طی این جلسات تنظیم شد با هدف تولید برای صادرات و سرمایهگذاری مشترک انجام شد.
وی ادامه داد: قرارداد جدید با پژو حضور سرمایه فرانسوی را در درازمدت و به شکل پایدار در ایران تضمین می کند برخلاف آنچه که در دوران تحریم ها اتفاق افتاد. همچنین در مورد قرارداد خرید هواپیماها اکنون بدون اینکه کشور هزینه متحمل شود خود آن شرکت ها فاینانس مورد نیاز را تامین می کنند.
وی افزود: در طی این قراردادها مطمئنا توسعه پایدار، انتقال تکنولوژی و نگاه همهجانبه برای سرمایهگذاری مشترک دیده شده است. البته به نتیجه رسیدن آنها در یک زمان کوتاه ممکن نخواهد بود بلکه برای به نتیجه رسیدن نیاز به زمان بیشتری است برای همین نمیتوان انتظارداشت که در کوتاهمدت رفاه ایجاد شود، اما آنچه در سال 1395 برای اقتصاد کشور می توان پیشبینی کرد گشایش و حضور بیشتر و پررنگ تر بخش خصوصی است.
نظر