اخبار گروه خودرو

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #286
    رانت خودروهای لوکس، منجی خودروسازان؟



    گروه خودرو - بازار خودرو کشور این روزها آنقدر در گرانی غرق شده و قیمتها آنچنان بالا رفتهاند که کمتر کسی جرات قدم گذاشتن به آن را دارد.

    در این اوضاع، خیلیها همان خودرو فعلیشان را دو دستی چسبیده و حتی فکر فروش و تعویض اش را هم به سر راه نمیدهند، بیخبر از آنکه شاید یکی بیخ گوششان و در پارکینگ خانه اش کلی خودرو (از پژو گرفته تا مگان) احتکار کرده باشد تا سر فرصت به بالاترین قیمت بفروشد.



    همین چند شب پیش یکی از برنامههای صدا و سیما پارکینگی را به تصویر کشید که در آن بیشتر خودروهای گران شده داخلی به چشم میآمدند، خودروهایی صفر کیلومتر و سنددار که خاک میخورند تا روز مبادا برسد و به بالاترین قیمت فروش بروند. این البته تنها یک نمونه از احتکار خودروها و دلالی شدن بازار خودرواست، وگرنه دو برابر شدن قیمتها کار یک پارکینگ و یک دلال نیست.

    هرچند در نگاه اول به نظر میرسد افزایش قیمت خودروها کار دلالان است و آنها به تنهایی چنین سرنوشتی را برای بازار رقم زدهاند، اما ظاهرا پای خودروسازان هم در این ماجرا وسط است و به اعتقاد برخی از دستاندرکاران بازار،«صعود قیمتها» محصول مشترک آنها و واسطهگران به شمار میرود.
    خودروسازان مدعیاند صعود قیمت محصولات شان از ناحیه افزایش هزینههای تولید بوده و اجنتاب ناپذیر است (که البته در کل حرف نادرستی محسوب نمیشود)، اما وقتی نگاهی به تیراژ و نحوه عرضه برخی خودروها میاندازیم و این دو را با قیمت آنها مقایسه میکنیم، نتیجهای جز نقش موثر خودروسازان در افزایش قیمتها به دست نمیآید.

    در حال حاضر بیشتر اختلاف قیمتهای موجود در بازار خودرو به محصولات لوکس داخلی (همانها که بالای 45 میلیون تومان قیمت دارند) مربوط میشود و این بهآن معنا است که کنترل مناسبی در عرضه و تقاضای آنها انجام نگرفته است. اگرچه در نگاه اول به نظر میرسد این «عدم کنترل مناسب» به افت شدید تیراژ خودروها طی سالجاری مربوط باشد، اما نگاهی به آمار خودروهای لوکس و برنامه فروش آنها طی امسال نشان میدهد تیراژ به حدی بوده که قیمت شان نبايد نسبت به سال گذشته دو برابر ميشد.

    خودروهای لوکس داخلی هرچند افت تیراژ شدیدی نسبت به سال گذشته داشتهاند، اما تولید آنها متوقف نبوده و تا پایان آبان ماه بین چند صد تا چند هزار دستگاه از آنها به تولید رسیده است. این در حالی است که بیشتر آنها یا پیش فروشی طی امسال نداشتهاند یا پیش فروش شان بسیار محدود و کمتر از میزان تولیدشان بوده است. حال پرسش اینجاست که خودروهای لوکس تولیدی امسال کجا رفتهاند؟ آیا میهمان پارکینگهایی مشابه همان که صدا و سیما به تصویر کشید شدهاند، یا با قیمتهایی گزاف به فروش رفتهاند؟ طبعا خودروسازان نمیتوانند چندین هزار دستگاه خودرو لوکسی را که طی امسال تولید کردهاند، انبار کرده باشند، پس چه بر سر آنها آمده است؟

    یکی از مسوولان پیشین صنعت خودرو در پاسخ به این پرسشها میگوید:خودروسازان در حال حاضر با شرایط خاصی روبهرو هستند و به دلیل افزایش هزینههای تولید، به ضرردهی نیز رسیدهاند؛ بنابراین باید به نوعی این زیان را جبران کنند.
    وی میافزاید: چون دولت اجازه آزاد شدن قیمت خودرو را نمیدهد و سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان نیز به طور محدود با افزایش قیمتها موافقت میکند، خودروسازان مجبورند روی به راههای دیگری برای جبران هزینههای خود بیاورند که یکی از آنها کسب سود بیشتر از محصولات لوکس شان است.

    به گفته او، خودروسازان از افزایش قیمت محصولات لوکس خود در بازار استقبال میکنند، چون فاصله فاحش قیمت کارخانه و بازار، رانتی قابل توجه و دندانگیر نصیب شان میکند. این مسوول پیشین صنعت خودرو ادامه میدهد: در حال حاضر برخی خودروهای لوکس تا مرز 25 میلیون تومان رانت قیمتی دارند، بدین معنی که اگر کسی موفق به خرید آنها با قیمت کارخانهای شود، با فروش شان حدود 25 میلیون تومان برای هر دستگاه به جیب خواهد زد.

    حالا هم از آنجا که خودروسازان با مشکلات مالی دست و پنجه نرم میکنند، رانت خودروهای لوکس برای آنها حکم منجی را دارد. وی میگوید: فرض کنید فلان خودروساز بابت تولید محصولی مثلا پنج میلیون تومان ضرر بدهد، وقتی محصول لوکس خود را به هر نحوی (خواه مستقیم و خواه با کمک دلالها) به قیمت آزاد (بازار) بفروشد، با فروش محصولی که 25 میلیون تومان رانت دارد، ضرر پنج خودرو را جبران خواهد کرد.

    گفتههای این مسوول پیشین صنعت خودرو در حالی است که خودروسازان طی سالجاری با مشکلات مالی فراوانی روبهرو بوده و همچنان منتظر دریافت کمکهای مالی دولت اند، اما دولت نه کمکی به آنها میکند و نه از آن سو اجازه آزاد شدن قیمت خودرو را میدهد.

    نه اینکه اقدام خودروسازان در احتکار محصولات لوکس و استفاده از رانت آنها مورد تایید باشد، اما به نظر میرسد با این شرایط، آنها چارهای جز روی آوردن به چنین روشهایی برای تامین نقدینگی ندارند.

    خودروسازان حتی بارها به صراحت عنوان کردهاند که اگر رانتی در بازار خودرو هست، باید نصیب آنها شود و این خیلی بهتر است که دلالان و واسطهها میلیاردها تومان رانت را به جیب بزنند. هرچند نهادهای نظارتی مانند تعزیرات و سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان برخوردی چندان جدی را با این رفتار خودروسازان طی سالجاری نکردهاند، اما بسیار بعید است که آنها از این ماجرا بی خبر باشند، زیرا رسانهها پوششی وسیع در این مورد داشتهاند و خود آنها نیز همواره از نظارت دقیق شان بر عملکرد فروش خودروسازان صحبت به میان آوردهاند.

    کسی چه میداند، شاید نهادهای ناظر نظارتي نیز با توجه به مشکلاتی که گریبان خودروسازان را گرفته، نمیخواهند آنها را چندان تحت فشار قرار دهند و به همان کنترل قیمت خودروها بسنده کردهاند.

    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

      #287
      در گروه خودرویی، معامله گران شاهد تداوم شرایط نامناسب گروه خودرویی هستند.

      در این گروه نماد ایران خودرو برای تصمیمگیری در مورد افزایش سرمایه متوقف شده است.

      در اين گروه دبیر انجمن خودروسازان ایران از شروط عجیب برخی بانکها برای تخصیص ارز مبادلهای به یک خودروساز داخلی خبر داد.


      احمد نعمتبخش اظهار کرد: یکی از خودروسازان داخلی پس از مدتها تلاش برای اولین بار موفق به ثبت سفارش خود در اتاق مبادلات ارزی شده، با این حال بانک عامل شروط عجیبی را برای تخصیص ارز طرح کرده است.

      در همین رابطه محمدرضا رحیمی عصر پنج شنبه در جلسه بررسی مشکلات خودروسازان اظهار كرد: باید با تقویت شرکتهای خودروساز کشور، میزان تولید را افزایش داده و با حذف واسطه گری و دلالی در حاشیه بازار خودرو، موجبات رضایتمندی خودروسازان و مصرف کنندگان فراهم شود.
      The greater the risk ، The greater the reward

      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

      نظر

      • بابک 52
        ستاره‌دار (27)
        • Mar 2011
        • 17028

        #288
        کدام خودروها اجازه افزایش قیمت ندارد؟


        پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مسعود موحدی قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص افزایش مجدد قیمت خودرو در بازار با اعلام این مطلب اظهار داشت: برای خودروهایی که استاندارد خود را ارتقاء داده شده، مجوز افزایش قیمت صادر گردیده است.وی افزود: قیمت خودروهای لوکسی که نرخ آن بیش از ۴۵ میلیون تومان است نیز براساس مصوبه ای که سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان صادرکرده است، تعیین می شود.


        قائم مقام وزیر صنعت، معدن وتجارت در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر افزایش مجدد قیمت خودروهایی مانند ۲۰۶ تصریح کرد: خودروهایی که نرخ آن کمتر از ۴۵ میلیون تومان بوده و یا ارتقاء استاندارد نیافته است اجازه افزایش قیمت ندارد.


        موحدی بیان کرد: در حال حاضر شاهد افزایش تولید در شرکت های خودروسازی بوده و قیمت محصولات آنها نیز با توجه به هزینه های تولید برآورد و اعلام شده است بنابراین نباید هیچ گونه افزایش نرخی در سطح بازار صورت بگیرد.


        به دنبال نوسانات ارزی، تشدید تحریم ها و کاهش تولید از سوی شرکت های خودروسازی شاهد افزایش قابل توجه نرخ خودرو در بازار بودیم اما پس از رفع بخشی از این مشکلات قیمت خودرو برای چند هفته روند کاهشی به خود گرفت و ثابت ماند اما از هفته اخیر دوباره شاهد گران شدن نرخ خودرو در بازار هستیم.
        The greater the risk ، The greater the reward

        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

        نظر

        • بابک 52
          ستاره‌دار (27)
          • Mar 2011
          • 17028

          #289
          رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» از ماجراي وام دو هزار میلیاردی خودروسازان ميگويد:
          قرار نیست پولی به خودروسازان بدهند

          گروه خودرو - رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی این روزها عجیب رسانهای شده و دل به دل خبرنگاران میدهد. خودش میگوید رسانهای شدنش ربطی به انتخابات پیش روی ریاست جمهوری ندارد و نمیخواهد رییس جمهور شود و به اصرار دوستان نیت کرده بیشتر با اهالی مطبوعات گرم بگیرد.


          رضا رحمانی نهمین سال مهمانیاش در بهارستان را میگذارند و اولین سال ریاست بر کمیسیون صنایع را با این حال خیلی کم پیش آمده که مصاحبه کند، حرفی جنجالی بزند، در صحن مجلس داد و بیداد راه بیندازد و به دنبال استیضاح وزیر و سوال از رییس جمهور باشد، چون به قول خودش آدم آرامی است.

          حالا اما این مرد آرام بهارستان عصبی است، عصبی از دست برخی مسوولان. میگوید: «من آدم آرامی هستم، اما چند وقت پیش به خاطر برخوردهایی که با صنعت خودرو شد، داد و بیداد به راه انداختم.»

          غصه هم میخورد، غصه خودروسازان را. میگوید با صنعت خودرو لج میکنند و از سر لجبازی است که پولش را نمیدهند. آزادسازی قیمت خودرو را قبول ندارد، اما از افزایش قیمتها دفاع میکند و میگوید حق خودروسازان است، با این حال، نگران واکنش مردم هم هست و اینکه اعتراض کنند چرا طرف خودروساز را گرفته است.


          پیدا کردن شما کار سختی بود...

          ما که همیشه هستیم، اتفاقا من زیاد مصاحبه میکنم منتها عادت ندارم در مورد چیزهایی که نمیدانم یا در حوزه کاری ام نیست، حرف بزنم.

          صنعت خودرو که یکی از مهمترین مسائل حوزه کاری شما است، اما خیلی اظهارنظری در مورد آن نمیکنید.
          حالا که من هستم و شما هم روبهرویم نشسته ای، بپرس تا پاسخ بدهم.

          خودروسازان و قطعهسازان شما را خیلی دوست دارند، خبر دارید؟

          از شما میشنوم.

          میگویند خیلی پیگیر مشکلات شان هستید، هرچند ما به عنوان رسانه چیزی ندیدهایم. منظورم این است که مشکلی از مشکلات صنعت خودرو حل نشده.

          اتفاقا خیلیها به من انتقاد میکنند که چرا اینقدر از خودروسازان حمایت میکنی. مردم فکر میکنند ما به خودروسازی کمک ویژهای میکنیم، اما در واقع این طور نیست. خودروسازی لکوموتیو صنایع است و ما به وزن آن نگاه میکنیم و میبینیم باید سرپایش نگه داریم.

          اهمیت صنعت خودرو فقط در ایران نیست، الان در کشوری مثل آلمان از هر هفت نفر یکی در صنعت خودرو اشتغال دارد و کارشناسان معتقدند بعد از نفت، مهمترین صنعت به شمار میرود. با این حال متاسفانه ما از مزیتهای صنعت خودرو استفاده نکردهایم.

          مثلا کدام مزیت؟

          قطعهسازی. الان قطعهسازان ما به اروپا صادرات دارند، آن وقت خودروهای خودمان در سطح کیفی مناسبی نیستند و این ناشی از سهل انگاری ماست. من معتقدم بازار خاورمیانه باید مال خودروسازی ایران باشد. ما حتی به بازار اروپا هم میتوانیم ورود کنیم. صنعت خودرو ایران ریشه دار است، اما متاسفانه یکی سری مسائل و سهل انگاریها اجازه توسعه و پیشرفت آن را در حدی قابل قبول ندادهاند.

          فکر میکنید مشکل اصلی این عدم توسعه چیست؟

          دولتی بودن صنعت خودرو و اینکه مدیرانش مسوول نیستند.

          منظورتان از مسوول نبودن مدیران چیست؟ یعنی مدیریت مناسبی ندارند؟

          منظورم این است مدیران صنعت خودرو تصمیم گیرنده نهایی نیستند، بنابراین باید خودروسازی را به مردم بدهیم.

          یعنی مدیران عامل صنعت خودرو اختیاری از خود ندارند؟

          بله، چون از بالا هدایت میشوند.

          بالا یعنی کجا؟ وزارت صنعت؟

          کاش وزارت صنعت.

          پس کجا؟

          مجموعه ریاستجمهوری.

          حالا خیلی نمیخواهم وارد این بحث شوم، منظورم این است که صنعت خودرو چون دولتی مانده، رقابتی هم در آن شکل نگرفته است و به همین دلیل برای دولت خیلی اهمیت دارد. یک زمانی در این مملکت سیم کارت یک میلیون قیمت داشت و کمتر کسی میتوانست موبایل بخرد، اما به تدریج انحصار آن شکسته شد و الان دیگر همه موبایل دارند و حتی سیم کارت هدیه هم به مردم میدهند.

          اگر صنعت خودرو را نیز رقابتی میکردیم و اجازه میدادیم دو سه خودروساز بزرگ و قدر در کشور شکل بگیرد، حالا با این اوضاع در خودروسازیمان روبهرو نبودیم.

          با همه اینها من واقعا نگران صنعت خودرو کشور هستم و میترسم زنجیرهای که دو دهه برای آن زحمت کشیدهایم، پاره شود و از بین برود.

          درست است که در این صنعت با مشکلات کیفیتی و قیمتی مواجهایم، اما باور کنید این زنجیره اگر پاره شود دیگر امکان وصل کردن آن وجود نخواهد نداشت. قبول دارم که در بخش مونتاژ مشکلاتی داریم، اما از حیث قطعهسازی در وضع خوبی به سر میبریم. خودروسازی صنعتی اقتصادی و حتی اجتماعی به شمار میرود، اما متاسفانه مسوولان دید درستی در مورد آن ندارند.

          این دید نادرست البته کلی است. مثلا الان میگویند وزارت ارتباطات میخواهیم چکار؟ یکی نیست به اینها بگوید بابا هر کشور پیشرفته و قدرتمندی دارای بخش ارتباطات بسیار قوی است، آن وقت اينجا میخواهند وزارت ارتباطات را منحل کنند. یا مثلا وزارت صنعت ما فکر میکند اگر فولاد و مس و خودرو را نداشته باشد، دیگر وزیر صنعت کاری برای انجام دادن ندارد، در حالی که یک وزارتخانه باید در نقش برنامه ریز انجام وظیفه کند نه اینکه در امور صنایع دخالت داشته باشد.

          بنابراین باید نوع تفکرمان را عوض کنیم و اجازه بدهیم صنایع به خصوص خودروسازی کار خودشان را بکنند. همین تفکرات قدیمی است که خودروسازی ما را بعد از بیست سال و خوردهای همکاری با پژو، به اینجا رسانده و اجازه نداده ایران خودروساز شود. همیشه برای من سوال بوده این چه قرارداد ترکمانچایی است که با پژو بستهایم؟ این همه سال شراکت، آن وقت سر بزنگاه به ما قطعه نمیدهد. ما باید جهانی فکر کنیم و با خودروسازان بزرگ دنیا کار کرده و کمک و دانش فنی از آنها بگیریم.

          در حال حاضر با توجه به موضوع تحریم، کمتر شرکتی حاضر است با خودروسازی ما کار کند، مگر چینیها و نهایتا هندیها.

          نه این طورها هم که میگویی نیست. البته تحریم وجود دارد، اما برخی میخواهند بیتدبيري خود را گردن تحریم بیندازند. به نظر من تحریم نهایتا 20 درصد تاثیر منفی بر خودروسازی ما گذاشته است.

          من نه میگویم با یک اخم پژو را نابود میکنیم، نه میگویم در زمان تحریم امکان پیشرفت و توسعه وجود ندارد، به نظرم باید فکرمان و رفتارمان را عوض کنیم. اگر میخواهیم تحریم را کم اثر کنیم باید رفتار سفارتخانههایمان هم عوض شود. باید به مردم اعتماد بدهیم.

          آقای بهمنی میگوید 20 میلیارد دلار ارز در خانههای مردم است، خب آنها اگر به ما اعتماد داشته باشند، ارزشان را در بانک میگذارند. حالا کاری به این حرفها ندارم، برگردم به بحث خودمان، من میگویم خودروسازی را با همه ایرادهایش باید حفظ کنیم. الان بازار عراق بیخ گوش مان است، خب چرا استفاده نکنیم؟ چرا هر روز با پتک بر سر خودروسازان میزنیم؟ چرا پولی را که دولت مصوب کرده، به آنها نمیدهیم؟ اگر این پول را به خودروسازان ندهند، زنجیره تولید خودرو از بین خواهد رفت و درست کردن دوباره چنین زنجیرهای تقریبا ممکن نیست.

          دو هزار میلیارد را میگویید؟

          بله؛

          چه شد این وام؟ هفت هشت ماه از تصویب آن میگذرد، اما خبری از پرداختش نیست!

          هیچی، ظاهرا قرار نیست آن را بدهند.

          قرار نیست بدهند؟! چرا؟

          برخی اجازه نمیدهند این پول به خودروسازان پرداخت شود و برای این کارشان هیچ دلیل منطقی نیز ندارند.
          یعنی همین طوری میگویند پول را نمیدهیم، بی هیچ دلیلی؟

          بله، فقط میگویند نمیدهیم.

          این «برخی» که میگویید، چه کسانی هستند؟

          خودتان پیدا کنید.

          شما خبر دارید، ما که...

          مشخص است چه کسی نمیخواهد پول به خودروسازان برسد.

          منظورتان بانک مرکزی است؟

          بانک مرکزی که کارهای نیست.

          وزارت صنعت است؟

          نه برو بالاتر.

          شاید این مساله تقارن پیدا کرده با برخی موضوعات سیاسی که اجازه تزریق پول به خودروسازان را نمیدهند.
          نه، خودروسازی در آن حد نیست. حالا با این بحثها کاری ندارم، حرفم این است که با صنعت خودرو بد تا میکنند، صنعتی که اشتغالزایی داشته و از بین رفتن آن اثرات اقتصادی و اجتماعی منفی زیادی به همراه خواهد داشت. من کلا آدم تندی نیستم اما چند وقت پیش در جلسهای که با پنج تا از وزرا داشتم، به خاطر برخورد دولت با خودروسازی عصبانی شدم، چون واقعا غصه میخورم که با این صنعت این گونه برخورد میکنند.

          آقای رحمانی! بی تعارف میپرسم، چه شده که اینقدر صنعت خودرو به یکباره برای شما مهم شده است و به قول خودتان عصبیتان کرده است؟

          گفتم که غصه میخورم برای این صنعت.

          خب چرا قبلا اینقدر غصه نمیخوردید؟

          الان شرایط فرق کرده. خودروسازی ما مشکل دارد، نباید با پتک بر سرش بکوبیم. اتفاقا در آن جلسه به وزرا گفتم که آمریکاییها بعد از صنعت نفت به سراغ خودروسازی ما خواهند آمد، اصلا آمدهاند.

          چطور؟

          بنیاد دموکراسی آمریکایی (همان که تحریمها علیه ایران را برنامه ریزی میکند)، در گزارش ماه ژوئن خود به باراک اوباما توصیه کرده که تحریم صنعت نفت کار خود را کرده و حالا باید بروی سراغ صنعت خودرو ایران. در واقع آنها درست تشخیص دادهاند که دست روی کجاها بگذارند، منتها ما حواسمان نیست و اگر هم هست لج میکنیم.

          به جای اینکه به خودروسازمان بگوییم آقای خودروساز! ما پارسال به تو اینقدر پول دادهایم و امسال چون ارز گران شده و مشکل پیدا کردهای، پول بیشتری در اختیارت میگذاریم، پول که نمیدهیم هیچ، توی سرش هم میزنیم.

          اصلا دو هزار میلیارد برای صنعت خودرو پولی نیست که سر دادن و ندادنش اینقدر جر و بحث میشود. متاسفانه در مملکت ما یک عده هستند که فکرشان کوچک است و با مسائل شخصی برخورد میکنند. متاسفم که صنعت خودرو هم از کوچک فکرها در امان نمانده است. مثلا فلان شخص نامهای برای خودروسازان مینویسد و میگوید به حامل این نامه یک خودرو بدهید، اما طرف را از در خودروسازی هم راه نمیدهند. طرف هم میرود پیش آن شخص و میگوید این بود اعتبارت پیش خودروسازان، اصلا ما را راه ندادند. آن وقت نتیجه اش چه میشود؟ او هم که اعتبار امضایش زیر سوال رفته با خودروسازان رفتاری شخصی را در پیش میگیرد.

          برگردیم به بحث «دو هزار میلیارد»؛ یکی از موانعی که سبب شد خودروسازان نتوانند این پول را دریافت کنند، شرایط سخت بانک مرکزی بود. مثلا اینکه باید شش ماهه پول را پس میدادند یا اینکه سهامی چیزی را وثیقه میکردند. فکر میکنید چرا شرایط را اینقدر سخت در نظر گرفتند؟

          چون میخواستند پول را ندهند و کاری کنند خودروسازان رغبتی برای دریافت وام دو هزار میلیاردی نداشته باشند. اتفاقا موقعی که ایران خودرو میخواست سهام بانک پارسیان را بفروشد و برای دریافت وام وثیقه کند، یک سری موانع بر سر راه آن گذاشتند تا سهام فروش نرود و پول را ندهند.

          بهنظر ميرسد حرف سازمان بورس در این مورد منطقی بود، چون ایران خودرو میخواست سهام بانک پارسیان را یکجا بفروشد و این خلاف قانون است.

          به هر حال همه هدف دوستان این بود که دو هزار میلیارد را به خودروسازان ندهند. وقتی در جلسه شورای پول و اعتبار، دو هزار میلیارد را نصف میکنند و همان نصف را هم نمیدهند، خب یعنی چی؟ یعنی نمیخواهیم پول به خودروسازان بدهیم.

          با توجه به اظهارات شما، خودروسازان باید دو هزار میلیارد را فراموش کنند، نه؟

          ما که تلاش مان را میکنیم. اتفاقا به آقای بذرپاش در کارگروه صنعت ماموریت دادهایم این موضوع را پیگیری کند. نتیجه پیگیریها که مشخص شود، گزارشش را در صحن علنی میخوانیم.

          خب بعد چه میشود؟

          طبق ماده 233 آیین نامه داخلی مجلس، احتمالا پرونده به قوه قضائیه ارجاع خواهد شد. الان هم پرونده هدفمندی یارانهها را میخواهیم به قوه قضائیه ارجاع دهیم.

          ارجاع پرونده به قوه قضائیه که برای خودروسازان پول نمیشود!

          حالا شاید سبب شود دوستان دست از لجاجت بردارند و پول را بدهند.

          پس قضیه پول ندادن، لج و لجبازی است؟

          به نظرم همین طور باشد.

          اگر دست از لجبازی برنداشتند چه؟ شما چه میکنید؟

          ما که وظیفه مان پیگیری است. باز هم پیگیری میکنیم.

          شما که وظیفهتان پیگیری است، عملکرد خودروسازان را هم پیگیری میکنید؟ مثلا در جریان روند کیفی آنها هستید؟

          بله، هم پیگیری میکنیم و هم در جریان امور کیفی هستیم.

          خودروسازان قرار بود طبق قانون ارتقای کیفیت (قانون خود مجلس) هر سه ماه یک بار گزارشی از روند کیفی محصولات شان به مجلس ارائه بدهند، اما به نظر میرسد این کار را منظم انجام ندادند و ته آن چیزی گیر مشتریان نیامد.

          این طور نیست. ارسال گزارشها روند خود را حفظ کرده و فقط در مقطعی که آقای محرابیان از وزارت صنایع رفت، متوقف و دوباره از سر گرفته شد.

          به نظر شما اقدامات موثری در بحث کیفیت انجام شده؟

          می دانی eq چیست؟

          یکی از کارتونهای دوران بچگی مان چنین اسمی داشت...

          نه نه، منظورم هوش عاطفی است.

          نشنیده ام...
          «هوش عاطفی» یعنی احساس آدم نسبت به مسائل مختلف. خیلی از همکارانم به من میگویند برو لیزر کن تا از شر عینک راحت شوی، اما من این کار را نمیکنم، چون هوش عاطفی ام میگوید «عمل لیزر» را اروپاییها ابداع کردهاند، با این حال بیشتر مسوولان و مردمان اروپایی هنوز عینکی هستند؛ بنابراین اگر عمل لیزر خوب بود، اروپاییها خودشان این کار را میکردند. الان هم ممکن است گزارشهایی که خودروسازان فرستادهاند، حاکی از رشد کیفی آنها در دو سال گذشته باشد، اما هوش عاطفی من میگوید کار خاصی نکردهاند.
          ظاهرا هوش عاطفی سختگیری داريد.

          به هر حال هر چیزی باید در عمل ثابت شود. من سال 89 یک خودرو داخلی خریده ام و خیلی هم راضی ام، اما همین چند وقت پیش سوار مدل مشابه آن که یکی از همکارانم تازه خریده، شدم و احساس کردم کمرم روی صندلیهایش در حال شکسته شدن است. این همان هوش عاطفی ام است که میگوید خودروسازان کار خاصی در رشد کیفیت نکردهاند. اصلا با توجه به شرایط نامناسب فعلی (افت تولید و کمبود نقدینگی)، خودروسازان کیفیت را ول کردهاند، چون دغدغههای دیگری دارند.

          شما که اینها را میدانید، چرا با پیگیریهایتان فشاری به خودروسازان نمیآورید؟
          الان وقت این کارها نیست، خودروسازی ما مشکل دارد و ما باید حواسمان به آنها باشد.
          بله، اما شما در درجه اول نماینده مردم هستید، پس باید به فکر دغدغه آنها باشید.
          یکی از راهکارهای اقتصاد مقاومتی، کمتر حرف زدن است. وزیر اقتصاد آمریکا با آن همه تشکیلات سالی دو سه بار اظهارنظر میکند، آن وقت اینجا...؛
          من خودم معتقدم باید کمتر حرف بزنیم و کمتر مصاحبه کنیم.
          اما مردم و رسانهها حق پرسش دارند و جواب میخواهند. مثلا همین مشتریان خودرو، حق دارند بدانند مجلس از حقوق آنها در برابر خودروسازان چگونه دفاع میکند.
          ما در جلسات خصوصی مان به خودروسازان تذکر میدهیم و چپ و راست با هم جلسه میگذاریم، اما قرار نیست همه را رسانهای کنیم. نه من و نه وابستگان به من، هیچ کدام بدهکار خودروسازان نیستیم که من مجبور باشم به خاطر این بدهی از آنها دفاع کنم. حتی وقتی میخواستم خودرو بخرم، پولش را نقد دادم و تخفیف 200 هزار تومانی آن را هم قبول نکردم؛ بنابراین اگر دفاع میکنم، به این دلیل است که برای اوضاع فعلی خودروسازان غصه میخورم و معتقدم نباید بر سر صنعتی مثل «خودرو» معامله کرد.
          برویم سراغ بحث داغ «قیمت خودرو»؛ خودروسازان خواستار آزادسازی قیمت خودرو هستند و دولت مخالفت میکند. شما حق را به کدام طرف میدهید؟
          مشکل ما مجلسیها این است که در بحث قیمت خودرو با یک تیغ دو لبه روبهرو هستیم. اگر بگوییم قیمت خودرو آزاد شود، مردم اعتراض میکنند که چرا از حق ما دفاع نمیکنی و موافق آزادسازی قیمت خودرو هستی؟ از آن سو اگر بگوییم قیمت خودرو ثابت بماند، خودروسازان به ما میگویند مگر قیمت ارز سه برابر نشده، مگر تحریم نیستیم، مگر بانک مرکزی تزریق نقدینگی را به ما متوقف نکرده، پس چرا مشکلات ما را نمیبینی؟ خب هر دو طرف راست میگویند و ما این وسط ماندهایم.
          این مشکل ما رسانهها هم هست.
          ولی فشاری که روی ما هست، روی شما نیست. من به شخصه معتقد به آزادسازی قیمت خودرو نیستم، اما افزایش قیمت را قبول دارم. افزایش قیمت حق خودروساز است؛ اما نه در دراز مدت. این افزایش قیمتها باید بعدا به واسطه بهرهوری جبران شود. ما یک سری آنالیزها را انجام دادیم و به این واقعیت رسیدیم که هزینههای تولید خودرو واقعا رشد کرده و با این شرایط، ما معتقدیم افزایش قیمت خودرو اشکالی ندارد.
          پس آزادسازی را قبول ندارید؟
          به نظرم تعیین قیمت خودرو وظیفه سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان است و الان شرایط برای آزادسازی قیمت خودرو مناسب نیست.
          چرا؟
          چون دامنه تغییرات قیمتی در کشور ما وسیع است، امروز یک قیمت داریم و فردا قیمتی دیگر. روزی که برجهای دوقلوی آمریکا را زدند (واقعه 11 سپتامبر)، همان روز بحرانی قیمتی در آمریکا رخ داد و روز بعد اوضاع عادی شد، اما در ایران چنین شرایطی نداریم که بخواهیم قیمتها را آزاد کنیم و خیالمان از گران نشدن راحت باشد.

          آخرین ویرایش توسط بابک 52؛ 2012/12/30, 00:24.
          The greater the risk ، The greater the reward

          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

          نظر

          • بابک 52
            ستاره‌دار (27)
            • Mar 2011
            • 17028

            #290
            لوکس سواران هم کارت بنزین دریافت میکنند



            گروه خودرو – هفته گذشته رییس ستاد مدیریت حمل و نقل و مصرف سوخت در حالی از حذف سهمیه بنزین خودروهای داخلی بالای 1800 سی سی خبر داد که روز گذشته یک مقام مسوول در شرکت ملی پخش به ذکر جزئیاتی در این زمینه پرداخت.

            دوشنبه هفته گذشته محمد رویانیان رییس ستاد مدیریت حمل و نقل وسوخت کشور طی نشستی اعلام کرد که سهمیه بنزین خودروهای داخلی جدید بالای 1800 سی سی از ابتدای بهمن ماه قطع و دارندگان خودروهای یاد شده باید باک خودروی خود را با بنزین 700 تومانی پر کنند.



            درهمين حال مصوبه جدید ستاد مديريت هر چند خودروهایی را دربرمیگیرد که تیراژ بالایی ندارند اما به گفته یکی از کارشناسان، مصرف سوخت این خودروها با توجه به حجم موتوری که دارند در مقایسه با بسیاری از خودروهای پرتیراژ کشور، خیلی کمتر است.

            با توجه به مصوبه جدید ستاد، خودروهایی همچون مگان، تیانا، گرندویتارا و پیکاپ از دریافت سهمیه بنزین 400 تومانی منع شده اند.بر همین اساس روز گذشته یک مقام مسوول در شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در گفتوگو با خبرگزاری مهر اینگونه عنوان کرده که خودروهای مذکور همچنان کارت هوشمند سوخت خواهند داشت.

            وی تاکید کرده که خودروهای فاقد سهمیه بنزین 400 تومانی از ابتدای بهمن میتوانند با کارت سوخت خود بنزین 700 تومانی در جایگاهها خریداری کنند. شهرام رضائی با اشاره به تصمیم دولت مبنی بر حذف سهمیه بنزین نیمه یارانهای خودروهای نو با توان موتور بیش از 1800 سی.سی، گفت: با وجود حذف سهمیه بنزین این دسته از خودروها، اما کارت هوشمند سوخت آنها نمیسوزد.

            معاون فنی سامانه هوشمند سوخت در شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اعلام اینکه از ابتدای بهمن ماه سالجاری فقط سهمیه بنزین آزاد با قیمت 700 تومانی به کارتهای هوشمند سوخت این دسته از خودروها واریز میشود، تصریح کرد: یکی از اهداف راهاندازی سامانه هوشمند سوخت، سوختگیری تمامی خودروها با کارت در سطح مجاری عرضه است.

            این مقام مسوول با تاکید بر اینکه برنامهای برای حذف کارت هوشمند سوخت خودروهای بالای 1800 سی.سی نداریم، اظهار كرد: دارندگان این خودروها میتوانند با کارت هوشمند سوخت شخصی اقدام به خرید بنزین با نرخ آزاد در جایگاهها کنند.
            The greater the risk ، The greater the reward

            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

            نظر

            • مجيد رادمنش
              مدیر (6)
              • Oct 2010
              • 4902

              #291
              رییس هیات عامل ایدرو:

              کاهش تولید خودروسازان ناشی از تحریم نیست/ صادرات ماهانه یک میلیون تن سیمان

              کاهش تولید خودروسازان ناشی از تحریم نیست بلکه به دلیل کمبود سرمایه در گردش است.



              به گزارش ایسنا، غلامرضا شافعی، رییس هیات عامل ایدرو با اعلام مطلب بالا افزود: خودروسازان منابع کافی در اختیار ندارند و سیاستهای بانک مرکزی در قبال گشایش اعتبار، نیاز آنان را به منابع مالی بیشتر کرده است.



              وی تصریح کرد: سیستم بانکی درخصوص تامین منابع و نقدینگی مورد نیاز خودروسازان موفق نبوده است.

              معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در توصیف وضع سایر صنایع کشور با اشاره به تولید 47 میلیون تنی سیمان در کشور در سال جاری گفت: صنایع کانی غیر فلزی کشور رشد و بالندگی خوبی یافته و از ابتدای سال جاری ماهانه یک میلیون تن سیمان صادر شده است.

              رییس ایدرو در دهمین کنفرانس مدیریت، وضعیت صنعت ساخت و تجهیزات و ماشین سازی را نیز خوب توصیف کرد و خاطرنشان کرد: در این صنایع سرمایهگذاری وسیعی شده و به دلیل سخت تر شدن تحریمها، رونق بیشتری در این صنایع شاهد خواهیم بود.
              یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

              نظر

              • وحید 20
                ستاره‌دار(98)
                • Mar 2011
                • 29911

                #292

                قیمت مواد اولیه تولید خودرو کاهش مییابد؟

                مدیرکل دفتر نظارت بر کالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در زمینه طرح ارائه مواد اولیه ارزان به خودروسازان توضیحاتی ارائه کرد.

                شهرام میرآخورلو در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در پاسخ به اینکه شنیده شده طرحی در سازمان حمایت برای ارائه مواد اولیه اساسی به خودروسازان با نرخ ترجیحی در حال بررسی است گفت: در این مورد اظهارنظر دقیق ممکن نیست؛ با این حال این موضوع به عنوان یکی از گزینههای مطرح در حال بررسی است.

                وی با بیان اینکه هر اقدامی که به افزایش تولید خودرو کمک کند، بررسی خواهد شد خاطرنشان کرد: موضوع ارائه مواد اولیه اساسی مانند فولاد و پتروشیمی با قیمت مناسب به خودروسازان نیز یکی از طرحهای در حال بررسی است.

                به گزارش ایسنا پیش از این دبیر انجمن خودروسازان ایران اظهار کرده بود که سازمان حمایت طرحی را در دست اجرا دارد تا براساس آن مواد اولیه اساسی از جمله فولاد، پتروشیمی، مس و آلومینیوم به قیمت ترجیحی در اختیار خودروسازان قرار گیرد.

                به گفته احمد نعمتبخش رشد شدید قیمت مواد اولیه اساسی صنعت خودرو از دلایل اصلی افزایش قیمت تمام شده و کاهش تولید خودرو در کشور است
                .
                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                نظر

                • وحید 20
                  ستاره‌دار(98)
                  • Mar 2011
                  • 29911

                  #293
                  عراق: ديگر از ايران خودرو وارد نميکنيم

                  گروه اقتصادي: دولت عراق از توقف واردات خودروهاي ساخت ايران خبر داد.

                  به گزارش سايت اينترنتي وزارت بازرگاني عراق، اين وزارتخانه اعلام کرد واردات خودروهاي ايراني به عراق، متوقف مي شود.عدنان الشريفي مديرکل شرکت بازرگاني خودرو وابسته به وزارت بازرگاني عراق در بيانيه اي اعلام کرد: اين شرکت واردات خودروهاي ايراني پرايد، سمند و غيره را متوقف کرده است. در سال آينده ميلادي (۲۰۱۳) انواع محصولات خودروسازان جهاني و معروف از جمله نيسان وارد خواهد شد.
                  الشريفي افزود: دولت عراق، خودروهايي وارد خواهد کرد که با شرايط عراق همسان باشند. از جمله اينکه اين خودروها بايد داراي موتورهايي باشند که با سوخت مصرفي در عراق، سازگار باشند.
                  وي ادامه داد: خودروسازان کره اي و ژاپني ۹۷ درصد از درخواست ها و ملاحظات فني مورد نظر وزارت بازرگاني عراق در زمينه توليد خودروها و صادرات آنها به عراق را برآورده کرده اند.خودروهاي ساخت شرکت هاي ايراني از جمله پرايد، سمند، پژو و روآ از سال ۲۰۰۸ تاکنون از طريق وزارت بازرگاني عراق وارد اين کشور مي شدند.
                  درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                  توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                  نظر

                  • بابک 52
                    ستاره‌دار (27)
                    • Mar 2011
                    • 17028

                    #294
                    تحریم فرصتی برای رفع وابستگیها

                    سایپا نیوز- در شرایط تحریم فرصتی ایجاد شده که باید به نحو مطلوب از این فرصت در راستای تولید و خودکفایی استفاده کرد در حالی که تغییرات شرایط ارزی نیز فرصت مناسبی برای افزایش تولیدات داخلی و جایگزینی آن با قطعات وارداتی است.

                    مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا در بازدید از شرکت ایندامین سایپا گفت: ایندامین برند معتبری است که نامش با کمک فنر عجین گشته است و در صنعت کشور نامی شناخته شده محسوب میشود.

                    وی افزود: با توجه به اینکه نیاز صنایع خودروسازی کشور به کمک فنر بالا است و از طرفی نیز مصرف این قطعه در بازار یدک نیز باید تامین گردد میبایست با برنامهریزی دقیق شرایطی مهیا شود تا قطعات مورد نیاز هر دو بخش بدون مشکل تامین گردد.

                    سعید مدنی گفت: زمینه توسعه بازار فراهم است و باید از فرصتها به نحو مطلوب استفاده شود و با برنامهریزیهای دقیق و افزایش تولید ضمن توسعه بازارهای داخلی بازارهای صادراتی را نیز هدفگذاری کرد.
                    The greater the risk ، The greater the reward

                    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                    نظر

                    • بابک 52
                      ستاره‌دار (27)
                      • Mar 2011
                      • 17028

                      #295
                      به بهانه گیری خودروسازان عادت کردهایم


                      ایرنا- معاون سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به درخواست خودروسازان از وزیر صنعت، معدن و تجارت برای تعویق تولید خودرو با استاندارد سوخت یورو چهار، گفت: به بهانهگیریهای خودروسازان برای عدمرعایت استانداردها عادت کردهایم.


                      «بهادر کاظمی» افزود: به بهانهگیریهای خودروسازان برای عدمارتقای کیفی خودرو و رعایت استانداردهای آلایندگی عادت کردهایم و در هر صورت آنها باید تا پایان سالجاری به تعهدات خود در این زمینه عمل کنند.


                      وی افزود: وزارت نفت نیز اعلام کرده که میزان تولید بنزین یورو چهار و پنج در حال افزایش است؛ بنابراين بهانههای بیمورد در این زمینه قابلقبول نیست، زیرا رعایت استانداردها جزو حقوق مصرفکنندگان است و باید به آن توجه شود.


                      کاظمی با بیان اینکه با رعایت استاندارد یورو چهار بخش عمده ای از مشکلات زیست محیطی و آلایندگی کشور حل خواهد شد، تصریح کرد: تولید خودرو با استاندارد پايین در دنیا در حال منسوخ شدن است، در حالی که در کشور ما خودروسازان به بهانههای مختلف بهدنبال تعویق اجرای رعایت استانداردها هستند.

                      خودروسازان در نامهای به وزیر صنعت، معدن و تجارت خواهان تعویق اجرای استاندارد سوخت یورو چهار شدهاند. طبق قانون نیز مقرر شده خودروسازان از ابتدای سال 92 تمام خودروهای خود را بر مبنای این استاندارد تولید کنند.

                      The greater the risk ، The greater the reward

                      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                      نظر

                      • بابک 52
                        ستاره‌دار (27)
                        • Mar 2011
                        • 17028

                        #296
                        طرح سازمان حمایت برای خودروسازان


                        ایسنا- مدیرکل دفتر نظارت بر کالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در زمینه طرح ارائه مواد اولیه ارزان به خودروسازان توضیحاتی ارائه کرد.

                        شهرام میرآخورلو در پاسخ به اینکه شنیده شده طرحی در سازمان حمایت برای ارائه مواد اولیه اساسی به خودروسازان با نرخ ترجیحی در حال بررسی است گفت: در این مورد اظهارنظر دقیق ممکن نیست؛ با این حال این موضوع به عنوان یکی از گزینههای مطرح در حال بررسی است.


                        وی با بیان اینکه هر اقدامی که به افزایش تولید خودرو کمک کند، بررسی خواهد شد خاطرنشان کرد: موضوع ارائه مواد اولیه اساسی مانند فولاد و پتروشیمی با قیمت مناسب به خودروسازان نیز یکی از طرحهای در حال بررسی است.


                        پیش از این دبیر انجمن خودروسازان ایران اظهار کرده بود که سازمان حمایت طرحی را در دست اجرا دارد تا براساس آن مواد اولیه اساسی از جمله فولاد، پتروشیمی، مس و آلومینیوم به قیمت ترجیحی در اختیار خودروسازان قرار گیرد.
                        The greater the risk ، The greater the reward

                        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                        نظر

                        • بابک 52
                          ستاره‌دار (27)
                          • Mar 2011
                          • 17028

                          #297
                          بايگاني پرونده آزادسازي بازار خودرو؟



                          دنياي اقتصاد– دبير انجمن خودروسازان خبر داده است كه در جلسهاي با حضور سه معاون از سه وزارتخانه كه همزمان با آغاز التهاب در بازار خودرو برگزار شده بود، معاونان وزیر مشکلات خودروسازان را پذیرفتهاند، اما عنوان کردهاند که چون «خودرو» برای دولت حساس است، امکان افزایش یکجای قیمت آن وجود ندارد. به گفته احمد نعمت بخش، نتیجه جلسه مهر ماه، افزایش قیمت 18 درصدی محصولات سایپا و 10 درصدی ایران خودرو بوده، اما دولتیها همان جا وعده دادهاند که هفته آینده مجوز افزایش قیمتی دوباره را صادر خواهند کرد. به گفته وي، هنوز آن «هفته وعده داده شده» نیامده و خودروسازان کماکان منتظرند.



                          پاسخ دولت به درخواست آزادسازی قیمت خودرو
                          خودرو حساس است، آزاد نمیشود

                          گروه خودرو- «خودرو حساس است، قیمت را آزاد نمیکنیم و یکجا افزایش نمیدهیم.»
                          این پاسخ دولت است به درخواست خودروسازان مبنی بر آزادسازی و افزایش قیمت خودرو. حالا برای خودروسازان این پرسش پیش آمده که قیمت خودرو چرا برای دولت تا این حد حساس است؟ و اینکه، مگر مردم افزایش قیمت اساسیترین کالاهای مصرفی شان را از نزدیک لمس نمیکنند، پس چرا دولت به اندازه «خودرو» روی آنها حساس نیست؟ آیا «خودرو» تافته جدابافته است؟

                          هفته بعدی که نیامد

                          ماجرای افزایش قیمت رسمی خودروها به اواخر سال گذشته برمی گردد، به روزهایی که مسائل مالی و مشکلات تولید ، بعد از جابهجایی سهام در شرکتهای یاد شده به نوعی نمود پیدا کرد و آنها را به تکاپو انداخت تا راهی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان شوند و مجوز افزایش قیمت بگیرند.

                          تا پیش از آن و قبل از آنکه وزارت «صنعت، معدن و تجارت» تشکیل شود و مهدی غضنفری سکانش را در دست بگیرد، قیمت خودرو تثبیت شده تلقی میشد و خودروسازان تقریبا اجازه دست زدن به قیمتها را نداشتند، اما وزارتخانه جدید که تشکیل شد و غضنفری که آمد، سازمان حمایت نیز جانی دوباره گرفت و کمیته قیمتگذاری احیا شد تا خودروسازان از زیر سایه سنگین تثبیت قیمت بیرون بیایند.

                          غضنفری وعده افزایش قیمت خودرو و حتی آزادسازی آن را داد و خودروسازان امیدوار به آزاد شدن قیمت خودرو شدند، اما گویا وزیر صنعت نیز به تدریج متوجه حساسیت «خودرو» شد و قیمت را آزاد که نکرد، هیچ، برای افزایش قیمت نیز جان خودروسازان را به لبشان رساند.

                          خودروسازان مجبور بودند و هستند برای هرگونه افزایش قیمتی از جاده مخصوص به حوالی جردن بروند و با سازمان حمایتیها کلی سر و کله بزنند و سند و مدرک رو کنند تا شاید آنها مجوز گرانی را در حدی که خود تشخیص میدهند، صادر کنند.

                          اولین بار اسفند سال گذشته بود که خودروسازان توانستند کمیته قیمتگذاری سازمان حمایت را به افزایش قیمت برخی محصولات خود راضی کنند.

                          سازمان حمایت با پذیرفتن بخشی از مشکلات و مسائل مالی آن زمان خودروسازان، با افزایش قیمت شش درصدی محصولاتشان موافقت کرد تا پس از سالها سیاست تثبیت قیمت خودرو شکسته شود.

                          خودروسازان هرچند راضی به این میزان افزایش قیمت نبوده و انتظار بیشتری از سازمان حمایت داشتند، اما دلشان خوش بود که از این پس هر چند وقت یک بار میتوانند شال و کلاه کنند و به سازمان حمایت بروند و مجوز گرانی بگیرند، حال آنکه بعدها فهمیدند خیالی خام را در سر میپروراندهاند.

                          سال 91 که از راه رسید، مشکلات و مسائل مالی که اواخر سال 90 به خودروسازان چشمک زده بود، این بار آنها را در آغوش گرفت تا سختترین دوران صنعت خودرو طی دو دهه گذشته رقم بخورد. تیراژ به تدریج و با روندی شدید افت کرد و قیمتها رشدی خارج از تصور را تجربه کردند و کار به جایی رسید که تولید نصف شد و قیمت خودرو دو برابر و حتی بیشتر.
                          خودروسازان امیدوار بودند حالا که مشکلاتشان اظهر من الشمس شده و تولیدشان افت کرده و بازار به هم ریخته، دولت با افزایش قیمت مدنظر آنها موافقت کند و حتی رای به آزادسازی بدهد، اما آنچه میخواستند و فکر میکردند، نشد و دولت نشان داد در بدترین شرایط (نصف شدن تولید و دو برابر شدن قیمتها) نیز قابلیت تنها گذاشتن خودروسازان را دارد. هرچه سال 91 پیش رفت، تولید خودروسازان نیز افت کرد و بازار بیش از پیش به هم ریخت، اما دولت نه کمک مالی به آنها کرد و نه اجازه داد قیمت خودرو آزاد شود.

                          حرف خودروسازان این بود که صنعت خودرو به دلیل کمبود نقدینگی به این حال و روز افتاده و با این شرایط، دولت یا باید کمک مالی به آنها ارائه کند و یا اینکه اجازه آزادسازی و یا افزایش قیمت مورد انتظارشان را بدهد.

                          دولت اما نه این کرد و نه آن، تنها وعده پرداخت دو هزار میلیارد وام را به خودروسازان داد و یک بار دیگر اجازه داد تا قیمت خودرو افزایش پیدا کند. وعده دو هزار میلیارد که اصلا عملی نشد و ظاهرا هیچ وقت نیز قرار نیست چنین پولی به خودروسازان پرداخت شود، اما مهرماه امسال خودروسازان توانستند بار دیگر مجوز افزایش قیمت از سازمان حمایت بگیرند.

                          در جلسهای که اواسط مهرماه در سازمان حمایت برگزار شد، خودروسازان موفق شدند سازمان حمایت را به افزایش قیمت مجاب کنند، منتها باز هم حرف نهایی را سازمان حمایت زد و همه چیز طبق میل جاده مخصوصیها پیش نرفت.

                          ظاهرا جلسه موردنظر آنقدر برای دولت مهم بوده و حساس که سه تن از معاونان وزیر «صنعت، معدن و تجارت» نیز در آن حضور داشته و همان جا آب پاکی روی دست خودروسازان ریخته و عنوان کردهاند چون «خودرو» برای دولت حساس است، قیمت آن آزاد نمیشود.

                          آنها حتی تاکید کردهاند به دلیل این حساسیت، افزایش قیمتها نیز یکجا اعمال نمیشود و تدریجی خواهد بود.

                          آن طور که دبیر انجمن خودروسازان روایت میکند، در آن جلسه معاونان وزیر نیز مشکلات خودروسازان را پذیرفتهاند، اما عنوان کردهاند که چون «خودرو» برای دولت حساس است، امکان افزایش یکجای قیمت آن وجود ندارد.

                          به گفته احمد نعمت بخش، نتیجه جلسه مهر ماه، افزایش قیمت 18 درصدی قيمت محصولات سایپا و 10 درصدی ایران خودرو بوده، اما دولتیها همان جا وعده دادهاند که هفته آینده مجوز افزایش قیمتی دوباره را صادر خواهند کرد.

                          حالا دبیر انجمن خودروسازان میگوید هنوز آن «هفته وعده داده شده» نیامده و خودروسازان کماکان منتظرند. نعمت بخش تاکید میکند که خودروسازان از اواسط مهر تا همین حالا منتظر جلسه وعده داده شده از سوی سازمان حمایت هستند اما این سازمان همچنان از برگزاری آن طفره میرود.

                          اظهارات دبیر انجمن خودروسازان البته در حالی است که سازمان حمایت به تازگی با آزادسازی قیمت مگان موافقت کرده و این محصول در کنار ماکسیما و سوزوکی گرندویتارا و نیسان تیانا، نیازی به کسب مجوز افزایش قیمت از سوی سازمان حمایت ندارد. با این حال خودروسازان هنوز هم اصرار دارند که قیمت خودرو آزاد شود، اما با توجه به حساسیت عجیب دولت روی این موضوع، بعید است آنها به این آرزوی چندین ساله خود برسند.

                          The greater the risk ، The greater the reward

                          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                          نظر

                          • بابک 52
                            ستاره‌دار (27)
                            • Mar 2011
                            • 17028

                            #298
                            فروپاشی صنعت خودرو دومینو وار خواهد بود
                            ایلنا: کارگران دو کارخانهٔ بزرگ خودرو سازی کشور، روزهای سختی را پشت سر میگذارند. ناتوانی این کارخانهها در وارد کردن قطعات به دلیل محدودیتهای بین المللی، روند تولید را با مشکل مواجه کرده است و به تبع کاهش ظرفیت تولید خودروسازان، علاوه بر تهدید امنیت شغلی قریب به ده هزار کارگر خودروسازیها به طور مستقیم، قطعهسازیها نیز در قزوین، تهران، اهواز، اراک، زنجان و... یکی بعد از دیگری تعطیل میشوند و کارگرانشان به خیل بیکاران افزوده میشوند.
                            عدم همکاری بانکها در ارائهٔ تسهیلات به این دو کارخانه نیز مزید بر علت شده تا با تشدید مشکلات، این صنعت در آستانهٔ فروپاشی قرار گیرد.
                            سرنوشت وعده کمک ۱۰۰۰ میلیارد تومانی
                            اوایل شهریور ماه سال جاری بود که زمزمه هایی مبنی بر کمک ۱۰۰۰ میلیارد تومانی دولت به دو کارخانه خودرو ساز ایرانی شنیده شد. جلوگیری از اخراج و حمایت از صدها هزار کارگر شرکتهای قطعه سازی وابسته به این دو کارخانه، مهمترین دلیلی بود که در دفاع از صحت این تصمیم بیان میشد.
                            اما با گذشت بیش از ۴ ماه از آن زمان، وعدهٔ دولت هنوز عملی نشده است. این وضعیت منجر به آن شده تا شرکتهای خودرو سازی، پرداخت مطالبات واحدهای قطعه سازی را به تاخیر بیندازند و دامنهٔ بحران آنها دومینو وار شرکتهای اقماری را نیز در بر بگیرد.
                            سرایت مشكل خودرو سازیها به قطعهسازان
                            در همین رابطه علی اصلانی رئیس کانون شوراهای اسلامی کار استان البرز به ایلنا گفت: به دلیل بد حسابی کارخانههای خودرو سازی در پرداخت مطالبات واحدهای قطعه سازی، این بنگاهها برای پرداخت حقوق کارگران خود با مشکل جدی کمبود نقدینگی مواجه هستند.
                            وی افزود: متاسفانه از مدتی پیش، بد حسابی کارخانههای خودروسازی آغاز شده است و این کارخانهها در مقام سفارش دهنده و خریدار به موقع با قطعه سازان تسویه حساب نمیكنند.
                            این فعال کارگری ادامه داد: در نتیجه این تاخیر، کارخانههای قطعه سازی هم اکنون برای پرداخت مطالبات کارگران خود با مشکل کمبود نقدینگی مواجه هستند بطوری که اکثر واحدهای قطعه سازی یا مطالبات کارگران خود را بصورت علی الحسابی پرداخت میکنند و یا اینکه بابت مزد و سایر مطالبات نقدی هر چند ماه یک بار با کارگران خود تسویه حساب میکنند.

                            تفاوت چارهاندیشی و سادهاندیشی
                            نمیتوان نقش برجسته بنگاههای اقتصادی بزرگ را در چرخه تولید نادیده گرفت. اگر بنگاههای بزرگ نباشند و خوشههای تولید شکل نگیرد، بنگاههای کوچک هم نمیتوانند به حیات خود ادامه دهند. در عین حال اگر بنگاههای کوچک نباشند، بنگاههای بزرگ نمیتوانند پایداری لازم را بدست آورند. بنابراین لازمه پویایی و رفع مشکلات بیکاری توجه توامان به بنگاههای کوچک و بزرگ است.
                            به نظر میرسد که رفع مشکلات دو کارخانهٔ بزرگ خودرو سازی کشور و شرکتهای قطعه سازی وابسته به آنها بایستی در اولویت کار دولت قرار بگیرد. البته توقع از دولتمردان آن است که به جای چاره اندیشی رو به ساده اندیشی نیاورند و نخواهند که با افزایش جهشی قیمت خودرو برای بار دوم و هدایت فشارها و مشکلات بر دوش مردم، مشکلات را حل کنند

                            The greater the risk ، The greater the reward

                            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                            نظر

                            • بابک 52
                              ستاره‌دار (27)
                              • Mar 2011
                              • 17028

                              #299
                              خودروسازان اعتقادی به اجرای استانداردها ندارند



                              ایرنا - معاون سازمان ملی استاندارد ایران با اعلام اینکه از ابتدای سال 1392 خودروسازان موظفند محصولات خود را با دو کیسه هوا عرضه کنند، اظهار كرد: خودروسازان هیچگاه اعتقادی به اجرای استانداردها نداشتهاند.

                              بهادر کاظمی در خصوص اینکه برخی خودروسازان خواهان ادامه تولید محصول تنها با یک کیسه هوا شدهاند، بیان کرد: تمامی شرکتهای داخلی تولیدکننده کیسه هوا برای تامین نیاز خودروسازان اعلام آمادگی کردهاند و ادعای خودروسازان در ناتوانی برای تامین کیسه هوا را قبول نداریم.



                              وی تصریح کرد: از سوی دیگر واردکنندگان کیسه هوای خودرو نیز بدون وقفه در حال فعالیت هستند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.وی با بیان اینکه متاسفانه خودروسازان هیچ گاه متعهد به اجرای استانداردها نبودهاند، افزود: اما تلاش میکنیم تا این بخش از حقوق مردم که مرتبط با حفظ ایمنی آنها است، تا حد ممکن اجرایی شود.

                              معاون سازمان ملی استاندارد ایران در مورد میزان اجرای قانون ارتقای کیفیت خودرو در خودروهای داخلی، اظهار كرد: استانداردهای 51گانه که خودروسازان ملزم به رعایت آنها هستند، حداقل استانداردهای کیفی است که باید برای تولید محصول کسب شود.کاظمی یادآور شد: متاسفانه پیشرفت چندانی در مورد اجرای قانون ارتقای کیفیت خودرو مشاهده نمیشود و وزارت صنعت، معدن و تجارت و سایر دستگاههای ناظر به این امر واقف هستند.

                              براساس مصوبه دولت، از ابتدای سال آینده تمام خودروهای سواری باید به دو کیسه هوا مجهز باشند، در حالی که هماکنون برخی خودروسازان با مطرح کردن بحث محدودیتهای بینالمللی، مدعی هستند در تامین کیسه هوای خودرو با مشکل روبهرو هستند و خواستار عدم نصب دو کیسه هوا بر روی خودرو شدهاند.
                              The greater the risk ، The greater the reward

                              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                              نظر

                              • بابک 52
                                ستاره‌دار (27)
                                • Mar 2011
                                • 17028

                                #300
                                نرخهاي جديد در بازار خودرو

                                دنياي اقتصاد- در حالی که دیماه به نیمه رسیده و انتظار میرفت بازار خودرو رونقی دوباره بگیرد، خبر میرسد مشتریان هنوز هم تمایلی به خرید از خود نشان نمیدهند؛ این البته در حالی است که رکود بازار مانع افزایش قیمت برخی خودروها نشده و بر همین اساس مگان پنج میلیون تومان افزایش قیمت را تجربه کرده و تندر-90 نیز رشدی دو میلیونی را به خود میبیند.

                                فعالان بازار معتقدند با نزدیک شدن به یکی دو ماه پایانی سال، تقاضای خرید خودرو رشد خواهد کرد و اگر عرضه خودروها مناسب نباشد، قیمتها باز هم بالا خواهد رفت.


                                در روزهای پاییزی بازار خودرو
                                مگان 65 میلیونی شد، تندر 28 میلیونی
                                گروه خودرو - فعالان بازار خودرو پیشبینی میکردند با فرا رسیدن زمستان، خرید و فروش رونق بگیرد و قهر مشتریان با بازار پایان یابد، اما حالا دی ماه به نیمه رسیده و خبری از رونق نیست.

                                البته تیراژ خودروهای تولید داخل نیز به حدی در سالجاری کاهش یافته و قیمتها به شکلی بالا رفتهاند که کمتر خریداری جرات قدم گذاشتن به بازار خودرو را دارد، چون یا خودرو دلخواه خود را پیدا نمیکند و یا مجبور است با قیمتی گزاف آن را بخرد.

                                اوضاع هماکنون در بازار خودرو به شکلی است که حتی با وجود رکود خرید و فروش در بازار نیز قیمتها گاهی بالا میروند، گویی از قاعده عرضه و تقاضا پیروی نمیکنند و مسائلی دیگر در بالا و پایین شدن قیمت خودروهای تولید داخل دخیل است.

                                طی یکی دو هفته گذشته نیز با وجود تداوم رکود خرید و فروش در بازار خودرو، منحنی قیمتها با تغییراتی روبهرو شد، تغییراتی که بیشتر صعودی بوده تا نزولی.

                                حتی برخی خودروها که قیمت شان از سوی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان آزاد اعلام شده نیز در این یکی دو هفته اخیر با افزایش قیمت روبهرو شدند که این به معنای اثربخش نبودن آزادسازی در کاهش قیمتها است.

                                این در حالی است که خودروسازان همچنان بر آزادسازی قیمت خودرو پافشاری کرده و معتقدند قیمتها باید بر اساس حاشیه بازار تعیین شوند.

                                هرچند قیمتهای فعلی نیز به مذاق مشتریان خوش نمیآید، با این حال به نظر میرسد مشتریان باید قدر همین روزها و همین قیمتها در بازار خودرو را بدانند، زیرا هرچه به پایان سال نزدیک شویم و تقاضا طبق رسم هر ساله افزایش پیدا کند، عدم تعادل عرضه و تقاضا بیشتر خود را نشان خواهد داد و آنجا است که قیمتها بیش از پیش رشد خواهند کرد. البته قطعا اگر عرضه خودرو به بازار افزایش یابد، قیمتها رشد کمتری خواهند داشت، اما با توجه به اوضاع نابسامانی که تولید خودروسازان دارد، بسیار بعید به نظر میرسد تعادلی میان عرضه و تقاضا به وجود بیاید و قیمتها رشد نکنند.

                                مگان و رکوردی جدید
                                اما به بازار برویم و نگاهی به افت و خیز قیمتها طی هفته جاری بیندازیم. آن طور که فعالان بازار میگویند، بیشتر خودروهای داخلی با ثبات قیمت روبهرو بودهاند، اما برخی خودروها افزایش داشتهاند آن هم افزایشی چند میلیونی.

                                گل سرسبد گرانیها در بازار خودرو «مگان» است که در عرض یک هفته پنج میلیون تومان افزایش قیمت را تجربه کرده و بعید نیست بخواهد به سرکشیهایش ادامه بدهد. مگان در حال حاضر 65 میلیون تومان قیمت دارد و این در حالی است که همین چندی پیش سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان رای به آزادسازی آن داد تا بهاین واسطه قیمت مگان کاهش پیدا کند. پارس خودروییها نیز بلافاصله برای تعیین قیمت جدید مگان دست به کار شدند و در نهایت قیمت آن را با جهشی 12 میلیون تومانی به 57 میلیون و 600 هزار تومان رساندند. انتظار میرفت با این کار قیمت مگان در بازار افت کند، اما نه تنها این اتفاق رخ نداد، بلکه مگان رکوردی جدید زد و 65 میلیون تومانی شد.

                                اما در بین دیگر خودروهای داخلی، تندر-90 نیز رشد قیمت را تجربه کرد و دو میلیون تومان گران شد. هماکنون تندر-90 پارس خودرو در مدل e2 قیمتی برابر با 28 میلیون تومان دارد و مدل ایران خودرویی آن نیز 27 میلیون تومان خرید و فروش میشود. تندر مدلی دیگر به نام e1 نیز دارد که هماکنون 23 میلیون تومان به فروش میرود. این محصول نیز دو میلیون تومان افزایش قیمت را تجربه کرده است. از تندر و مگان که بگذریم، تیبا نیز دیگر خودرو گران شده بازار در هفته جاری بود که با رشدی 200 هزار تومانی به قیمت 16 میلیون تومان رسید. تیبا قبلا قیمت بالای 16 میلیون تومان را هم تجربه کرده بود و این در حالی است که قرار بود زیر 10 میلیون تومان قیمت داشته باشد.

                                اما در بین دیگر خودروهای داخلی نیسان ماکسیما نیز یک میلیون تومان افزایش قیمت را در هفته جاری تجربه کرد و این در حالی است که این خودرو نیز جزو آزاد شدهها به شمار میرود، اما قیمت آن پایین نیامد و حتی بالا هم رفت. نیسان تیانا هم سرنوشتی شبیه مگان و ماکسیما دارد و در شرایطی که قیمتی حدود 95 میلیون تومان داشت، حالا به 118 میلیون تومان رسیده است. همچنین سوزوکی گرندویتارا نیز که دیگر خودرو آزاد شده از قیمتگذاری دولتی به شمار میرود، هماکنون 92 میلیون تومان قیمت دارد و این موضوع از جهش یک میلیونی آن در هفته جاری حکایت میکند.

                                افزایش قیمت خودروهایی مانند ویتارا در حالی است که به گفته فعالان بازار، پژو 206 و 405 و پارس و سمند و پراید روزهای آرامی را پشت سر میگذارند. آن طور که خبر میرسد، این خودروها حداقل تغییرات را طی یکی دو هفته گذشته داشتهاند و حتی میتوان گفت قیمت شان ثابت مانده است. در حال حاضر پژو 206 تیپ 2 قیمتی برابر با 27 میلیون تومان دارد و تیپ 6 آن نیز 39 میلیون و 700 هزار تومان خرید و فروش میشود. در بین مدلهای صندوقدار 206 نیز v9 قیمتی برابر با مدل تیپ 6 دارد و v8 هم 28 میلیون و 700 هزار تومان خرید و فروش میشود. همچنین پژو 405 نیز در مدل مجهز به موتور tu5 خود 19 میلیون و 500 هزار تومان به فروش میرسد و پارس هم در مدل سال خود 25 میلیون تومان قیمت دارد. سمند ef7 نیز 21 میلیون و 400 هزار تومان به فروش میرسد و مدل se نیز 19 میلیون تومان به فروش میرود. در بین مدلهای پراید نیز هماکنون پراید 131 قیمتی برابر با 12 میلیون و 900 هزار تومان دارد و مدل 132 هم 13 میلیون و 100 هزار تومان به فروش میرسد. مدل 111 پراید نیز 13 میلیون و 800 هزار تومان خرید و فروش میشود.
                                The greater the risk ، The greater the reward

                                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                                نظر

                                در حال کار...
                                X