اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • لولی بربط زن
    عضو فعال
    • Nov 2013
    • 1862

    #211
    پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران

    گروه اقتصادی / حوزه راه و ساختمان
    93/06/10 - 11:08
    شماره: 13930610000198


    کارشناسان در برنامه پایش:
    مسکن به این زودیها گران نمی‌شود/در طی 20 سال گذشته قیمت ملک در تهران 100 برابر شده
    در برنامه شب گذشته پایش مدیر عامل فرابورس و کارشناس بازار مسکن جزئیات تشکیل صندوق‌های زمین و ساختمان را تشریح کردند.




    به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ‌فارس، در برنامه دیشب پایش امیر هامونی مدیر عامل فرابورس در ارتباط تلفنی اظهار کرد:صندوق‌های زمین و ساختمان نهادهای مالی هستند که به موجب توسعه ابزارها در سال 88 با مصوبه مجلس، ایجاد می شوند. وی افزود: در قانون تجارت شرکت‌های سهامی عام، شرکت‌های سهامی خاص، محصولات محدود و تضامنی را داریم. نهادهای مالی که به موجب قانون توسعه ابزارها ایجاد می‌شوند به عنوان یک شخصیت حقوقی جدید در اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت می‌رسند پس صندوق زمین و ساختمان بعد از ثبت می تواند اقدام به جمع آوری و پس انداز وجوه خرد و کلان مردم بکند.
    هامونی با اشاره به نظارت بر این صندوق‌ها گفت : نظارت‌های خاصی بر این صندوق می شود از جمله طراحی ارکانی مانند مدیر ساخت، ناظر ساخت، مدیر صندوق، حسابرس و سازمان فرابورس که اهدا کننده مجوز است نظارت‌های خاصی بر ارکان دارد و ارکان نیز خود بر همدیگر نظارت می کنند.
    وی ادامه داد : بحث مالکیت مشاع در این صندوق ها مطرح است منتهی همه در سود و زیان صندوق به تناسب پولی که آورده‌اند سهیم می شوند. پس برای هر متر مربع مسکن چهار هزار و 500 یونیت (واحد سرمایه گذاری) در نظر گرفته شده است یعنی با یک هزار تومان هم می شود ثبت نام کرده و با خرید سهام وارد بازار مسکن شد.
    مدیر عامل فرابورس گفت: این صندوق ها سطح دسترسی عموم مردم را به بازار مسکن فراهم می کنند و مردم خودشان می توانند پوشش ریسک مناسب را نسبت به افزایش و کاهش قیمت و نوسانات در نظر بگیرند.
    وی در پایان گفت: با توسعه این صندوق ها مردم این امکان و اختیار را نیز دارند که خودشان صندوق را برای سرمایه گذاری انتخاب کنند.
    *مسکن به این زودی ها گران نمی‌شود
    در برنامه دیشب پایش، هادی کوزه چی، مشاور سرمایه گذاری و کارشناس بازار مسکن نیز اظهار کرد:عده‌ای از مردم علاقمند هستند که ملک گران شود و عده ای دیگر از سکون و رکود آن خوشحال می‌شوند، ولی حداقل در دو سه سال آینده مسکن گران نمی شود.
    وی افزود: بازار مسکن شبیه بازار بورس، ارز و طلا نیست که تلاطم های سریع داشته باشد بلکه این بازار تقریبا سه سال طول می کشد تا از رکود خارج شود.
    کوزه چی گفت: حدود سه سال قبل یعنی در سال 90 پیش بینی رشد قیمت ملک ایجاد شده بود و همه هجوم پیدا می کردند که ملک بخرند و افرادی که خرید کردند راضی و خوشحال شدند و افرادی که اوایل سال 91 مسکن خریدند خیلی خوشحال بودند که چقدر آدم باهوشی بودند و توانستند سود کنند؛ ولی افرادی که اواخر سال 91 و اوایل سال 92 ملک خریدند عموما با یک مشکل مواجه شدند به این ترتیب که وارد رکودی شدند که تصور کردند ای کاش نمی خریدند.
    *در طی 20 سال گذشته قیمت ملک در تهران تقریبا 100 برابر شده است
    این کارشناس افزود: طبق آمار در طی 20 سال گذشته قیمت ملک در تهران تقریبا 100 برابر شده است و طی سالی که گذشت یک تورم بالایی داشتیم و این تورم بالاهمه را تشویق می کرد که کالاهای مختلف را از ملک گرفته تا بازارهای دیگر خریداری کنند اما خوشبختانه بعد از انتخابات تورم پایین آمده و سرعت رشد قیمت ها کاهش پیدا کرده است.
    وی افزود: البته هنوز هم آپارتمانی با قیمت متری چهار میلیون تومان در شهر تهران خیلی گران است و اکثر مردم قدرت خرید آن را ندارند و این گرانی در کنار رشد قیمت آهسته باعث شده که خرید کمتر شود. اکنون یک پدیده به شکلی که ریال در مقابل ارزها قدرتش بالا می رود را داریم که کمتر آن را تجربه کرده بودیم. در حقیقت اکنون مذاکرات هسته ای خوب پیش می رود که این مسئله باعث می شود رکود در بازار مسکن کاملا تشدید پیدا کند.
    *مردم خانه نوساز و قدیمی را نمی خرند
    وی افزود: طبق آمار مردم خانه نوساز و قدیمی را نمی خرند و رکود در بخش مسکن تشدید شده است و این رکود فرصتی را برای خریدارانی که برای خرید عجله ندارند ایجاد می کند در صورتی که در دوره های قبل مردم عجله داشتند ملک را زودتر خریده تا از تورم جا نمانند.
    کوزه چی تأکید کرد: اگر وضعیت تقاضای ملک را بررسی کنیم متوجه می شویم درحال حاضر کسانی که می خواهند برای مصرف خود ملک بخرند یا آنهایی که قصد سرمایه گذاری در بازار مسکن را دارند هیچ عجله ای ندارند. در حقیقت سوداگران از بازار مسکن خارج شده و اکنون یک سال است که این بازار در آرامش قابل توجه ای قرار دارد که یک مقدار عجیب است و تا به حال کمتر این حالت را شاهد بودیم.
    این مشاور سرمایه گذاری گفت: دلیل رشد بالای سال 90 و 91 تورم خیلی بالایی بود که طی این دو سال در ایران داشتیم و در بعضی از ماه های سال این تورم را حتی تا 8 درصد نیز تجربه کردیم. مردم در شرایط تورم بالا نمی دانستند که چه کاری باید انجام دهند و بنابراین به سمت بازار مسکن هجوم آورده و سعی می کردند با پول خود چیزی بخرند تا قدرت خریدشان را حفظ کنند.
    وی افزود: خوشبختانه بعد از انتخابات تورم های ما نزدیک یک درصد آمده و اگر بخواهیم مقایسه کنیم با سپرده بانکی که تقریبا ماهیانه دو درصد به مردم سود می دهد کاملا روشن است که آنها تصمیم می گیرند تا در این دوره بیشتر پول خود را در بانک ها گذاشته و یا اینکه در بورس سرمایه گذاری کنند.
    این کارشناس بازار مسکن گفت: به صورت کلی در ایران دو دوره داریم اول اینکه قبل از انتخابات مردم به خاطر تورم بالا که معادل سالانه 50 درصد بود همه به خرید ملک و کالا هجوم آورده بودند ولی اکنون پول خود را در بانک گذاشته اند. در زمان تورم بالا مردم همه دوست داشتند وام بگیرند ولی اکنون همه دوست دارند وام ها را باز پس دهند.
    این کارشناس اقتصادی گفت: اکنون مالکین بیشترین افرادی هستند که ضرر می کنند چون قدرت فروششان را در این وضعیت اقتصاد از دست داده اند و کسانی که مسکن خریداری نمی کنند بسیار از اینکه پول خود را در بانک گذاشته و بین 20 تا 25 درصد سالانه سود دریافت می کنند خوشحال هستند.
    *جهش ملک در هر دوره شهر تهران تقریبا سه برابر شده است
    کوزه چی با پیش بینی دوران رکود شدید برای دو سال آینده بازار مسکن گفت: جهش ملک در هر دوره شهر تهران تقریبا سه برابر شده است. بعد از جهش قیمت سال 91 املاک در بخش کلنگی، آپارتمان و زمین یا وارد رکود می شوند و یا اینکه افت قیمت پیدا می کنند. بازار مسکن شبیه بازار بورس، ارز و طلا نیست که تلاطم های سریع داشته باشد بلکه این بازار تقریبا سه سال طول می کشد تا از رکود خارج شود.
    وی تصریح کرد: اکنون در شهر تهران ساخت و ساز در مقابل سه برابر تقاضا صورت می گیرد و مدت ها طول می کشد تا املاک ساخته شده به فروش برسد بنابراین یک فرصت برای خریداران ایجاد شده ولی سازنده ها ضرر کرده و با خواب پول و مشکل فروش مواجه می شوند.
    کوزه چی گفت : بعضی از سال ها ملک 100 درصد طی یک سال رشد داشته در صورتی که درآمدها هیچ وقت بیشتر از 20 درصد در سال افزایش ندارند.سال 91 رشد املاک کلنگی در تهران 160 درصد و در حقیقت دو و نیم برابر و رکودها نیز سنگین بوده است.
    این کارشناس اقتصادی ادامه داد: بعد از دوران جنگ چهار سیکل مسکن داشتیم و اکنون تا دو سال دیگر در بازار مسکن رکود داشته و رشد قیمت مسکن نسبت به تورم، کالا و خیلی از مسائل دیگر کمتر است. از سال 88 و 89 تعداد ازدواج ها در حال کاهش است و این کاهش به بازار مسکن فشار وارد می کند به گونه ای که تعداد تقاضا کننده های اصلی مسکن در حال کاهش است و قیمت املاک نوساز نیز کاهش بیشتری پیدا می کند.
    کوزه چی خاطر نشان کرد: سازنده ها به طور مستمر ملک ساخته ولی باید بدانند چون قیمت ملک گران شده مردم نیز قدرت خرید آن را ندارند. نیاز سالانه ما 800 هزار واحد است که در شهرها بیشتر از این نیاز ساخت و ساز می شود و از سال 88 تعداد واحدهای مسکونی از تعداد خانوارها بیشتر شده و کشور با پدیده واحدهای خالی مواجه است.
    وی ادامه داد: اکنون مردم متقاضی خرید مسکن قدرت مذاکره بیشتری در مقابل سازنده ها دارند و در کشور سونامی ساخت و ساز را مشاهده می کنیم. در تهران به طور متوسط 10 میلیون متر مربع ساخت و ساز داشتیم که طی چند سال اخیر به 40 میلیون متر مربع رسیده است و سازنده ها با مشکل خواب پول مواجه شده و مجبورند با خریداران کنار بیایند.
    *سازنده ها هنوز هم سه برابر تقاضای موجود ساخت و ساز می کنند
    وی ادامه داد: در حالی که تقاضاها کاهش پیدا کرده ولی سازنده ها هنوز هم سه برابر تقاضای موجود ساخت و ساز می کنند.در گذشته شهرداری تهران سالانه 100 هزار مجوز ساخت و ساز ارائه می کرد ولی اکنون این تعداد به رقم 250 هزار واحد طی سه سال تبدیل شده است و بزرگترین مشکل سازنده ها فروش است.
    کوزه چی گفت: به طور متوسط در کل کشور حجم ساخت و ساز دو برابر شده و از 60 میلیون متر مربع به 120 میلیون متر مربع رسیده است. در سال 72 هر متر ملک در شهر تهران 50 هزار تومان و وام مسکن دو و نیم میلیون تومان بود ولی در طی 20 سال گذشته وام مسکن 35 میلیون تومان شده و قدرت خرید وام خیلی کمتر شده است. بنابراین مردم واقعا قدرت خرید ندارند و بازار از عدم وجود قدرت خرید و رشد خیلی خیلی زیاد ساخت و ساز تعادل خود را از دست داده است.
    این مشاور بازار مسکن گفت : در حال حاضر عرضه در بازار مسکن زیاد و تقاضا در حال کاهش، تورم پایین آمده و وام خرید کم است، قدرت خرید کاهش پیدا کرده، رشد نقدینگی کمتر شده و مصرف کننده باعث می شود که ثبات در بازار مسکن نگه داشته شود. مردم بیشتر انتظار ثبات بازار مسکن را دارند و خوشبختانه تا یک سال آینده قیمت ها ثبات خوبی دارند.
    وی در پایان گفت: پیشنهاد ما به مردم این است که عجله ای برای خرید مسکن نداشته باشند و شهرداری ها نیز با کاهش منابع درآمدی مواجه می شوند. احتمال کاهش قیمت نوسازها به دلیل اینکه مالکین آنها نیاز به سرمایه دارند بیشتر است. وقتی رشد ملک وجود داشته باشد باید برنامه های حمایتی تدوین شود.
    کوزه چی در پاسخ به این سوال که با توجه به رکود مسکن چرا قیمت کاهش پیدا نمی کند گفت: چون فروشنده ها در تعیین قیمت ملک هنوز هم مقاومت می کنند.
    وی در واکنش به دریافت مالیات از خانه های خالی گفت: به این نوع اقتصادی نیازی نداریم و باید تعداد ازدواج ها بیشتر شود.متاسفانه در چند سال گذشته وزارت خانه ها ساخت و سازها را کنترل نکردند و ساخت و ساز ها بیشتر در مناطق لوکس و شمال شهرهای بزرگ اتفاق افتاده است.
    وی ادامه داد: قرار است تا بافت فرسوده نوسازی شده و در بخش مرکز شهر نیز ساخت و سازها افزایش پیدا کند. ساخت وساز اضافه در شمال شهر باعث افت قیمت بیشتر برای آنها نیز می شود.امسال اجاره ها آرام است چون بسیاری از سازنده ها پول نیاز دارند و مجبورند منازل خود را اجاره دهند.
    *مسکن نخرید بهتر است
    وی در پاسخ به این سوال که اگر پول داشته باشیم برای سرمایه گذاری نسبت به خرید مسکن اقدام کنیم گفت: این کار را انجام ندهیم بهتر است.
    کوزه چی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است دوباره قیمت مسکن چند برابر شود گفت: این زودی یعنی تا سه سال دیگر این اتفاق نمی افتد.
    وی در پاسخ به این سوال که اگر بانک ها مجبور شوند املاک خود را بفروشند قیمت مسکن کاهش پیدا می کند گفت: حتما این گونه می شود.
    وی در پاسخ به این سوال که چرا قیمت وام مسکن دو تا سه برابر شده گفت: چون تعداد اوراق نسبت به تقاضا کم بود.
    وی در ارتباط با سوالات در زمینه قیمت مغازه ها گفت: در تهران مراکز خرید و پاساژ ها بیشتر شده ولی قیمت مغازه کنار خیابان ها بیشتر است و مالکین قدرت بیشتری برای چانه زنی با خریدار دارند.
    کوزه چی اضافه کرد:دولت مسکن را به سه بخش تقسیم کرده است که اول، لوکس که چندان کاری به این بخش ندارد و عرضه در آن فراوان است دوم، مسکن طبقه متوسط را با صندوق ها تامین می کند و سوم، مسکن طبقه پایین را با مدل های اجاره ای تامین می کنند نه به شکل مسکن مهر که مالک باشند.
    وی اضافه کرد:توصیه من به سازنده ها این است که پروژه جدید را شروع نکنند و در پروژه های قبلی با خریداران کنار بیایند. مالکان اجاره بدهند چون بازار اجاره آرام است. شهرداری ها آماده باشند که جوازها کم می شود و به دنبال درآمد پایدار باشند.
    کوزه چی تاکید کرد:دولت از طبقه پایین و متوسط به شکل متفاوت تری حمایت کند. صندوق ها برای افرادی که مبالغ پایین تری دارند و می خواهند در بازار سرمایه حضور داشته باشند می تواند مفید باشد.
    انتهای پیام/ک

    - See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=....tRfaMZ0O.dpuf
    ای لولی بربط زن ! تو مست تری یا من ................ ای پیش چو تو مستی، افسون من افسانه ( مولانا )

    نظر

    • "heydar"
      عضو فعال
      • Sep 2012
      • 7493

      #212
      پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران

      در صورت ادامه ی رکود در صنعت ساختمان..رکود در تمام صنایع کشور ادامه خواهد داشت و زاه برون رفت از رکود ،رونق این صنعت است.
      البته نظر شخصی خودم >>>رکود ادامه خواهد داشت در تمام بخش های کشور و به این زودی ها از رکود خارج نخواهیم شد

      سناریو دیگر عدم توافق است که دیگه هیچ!
      آخرین ویرایش توسط "heydar"؛ 2014/09/01, 12:14.

      نظر

      • arashsefid
        عضو عادی
        • Jan 2013
        • 205

        #213
        پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران

        [QUOTE="heydar";536588]در صورت ادامه ی رکود در صنعت ساختمان..رکود در تمام صنایع کشور ادامه خواهد داشت و زاه برون رفت از رکود ،رونق این صنعت است.
        البته نظر شخصی خودم >>>رکود ادامه خواهد داشت در تمام بخش های کشور و به این زودی ها از رکود خارج نخواهیم شد

        سناریو دیگر عدم توافق است که دیگه هیچ![/QUOTE]

        [url]http://www.donya-e-eqtesad.com/news/825311/[/url]
        درس‌های بریتانیا برای حوزه یورو
        لری الیوت
        منبع: گاردین
        جورج آزبورن و بانک مرکزی انگلستان متوجه تاثیرات مهلک ریاضت شدید و زودهنگام شدند و برنامه جایگزین را اجرا کردند. حوزه یورو و بانک مرکزی اروپا هم باید به سرعت همین کار را انجام دهند. می‌خواهید بدانید در حوزه یورو چه اتفاقی درحال رخ دادن است؟ پس به سال‌های اول دولت ائتلافی بریتانیا برگردید. در آن زمان اقتصاد بریتانیا بی‌رونق بود.
        البته دوره‌هایی وجود داشت که فعالیت اقتصادی گسترش یافت. اما احیای اقتصادی هرگز به صورت واقعی رخ نداد و نسبت به شوک‌های غیرمنتظره آسیب‌پذیر بود. برخی مواقع این شوک‌ها خارجی بودند، مانند بحران بدهی‌های حوزه یورو و برخی اوقات داخلی بودند مانند برنامه‌های ریاضتی مفرط و بی‌موقع. نتیجه این مساله این بود که[COLOR="#0000FF"] احیای اقتصادی تنها زمانی رخ داد که بانک مرکزی انگلستان برنامه تامین بودجه وام‌دهی را اجرا و از بخش مسکن حمایت کرد.[/COLOR] اکنون حوزه یورو را درنظر بگیرید. در این حوزه نیز رشد اقتصادی با مشکل مواجه است. این حوزه نیز به شدت نسبت به شوک‌ها حساس است که جدیدترین آنها تهدید یک برخورد تمام‌عیار بین روسیه و اوکراین است. در این حوزه نیز برنامه‌های ریاضتی بسیار زیادی در زمانی زودهنگام به اجرا درآمده‌اند. نتیجه؟ احیای اقتصادی متوقف شده است. این احتمال وجود دارد که تورم پایین به تنزل قیمت‌ها تبدیل شود. از یک جهت، وضعیتی که حوزه یورو با آن مواجه است بسیار خطرناک‌تر از آن چیزی است که بریتانیا دو یا سه سال قبل با آن رو به رو بود. اول اینکه، بودجه در وضعیت بدتری است. برای مثال هم‌اینک بدهی ایتالیا بالغ بر 130 درصد از تولید ناخالص داخلی سالانه این کشور است. نرخ رشد صفر به علاوه تنزل قیمت‌ها به علاوه فقدان فضای مانور مالی به این تهدید واقعی منجر می‌شود که تحمل بار بدهی‌ها غیرممکن خواهد شد. دوم، سیاست‌گذاری‌ها در حوزه یورو نامناسب بوده‌اند. اما درعوض جورج‌آزبورن در این زمینه نمره خوبی می‌گیرد. زمانی که مشخص شد اقتصاد بریتانیا در سال‌های 2011 و 2012 دچار رکود شده است، او از سیاست‌های ریاضتی کاست. پروژه‌های زیرساختی به اجرا درآمد و وزیر دارایی بریتانیا اهداف کاهش بودجه را کنار گذاشت. به طور مشابه، بانک مرکزی انگلستان به امتحان اقدامات ابتکاری ادامه داد تا اقدامی موثر را پیدا کرد. این بانک اقدامات خود را با کاهش نرخ بهره به صفر شروع کرد، سپس به ایجاد 375 میلیارد پوند از طریق برنامه تسهیل مقداری روی آورد و درنهایت بودجه‌ای برای وام‌دهی تعیین کرد. اما درعوض واکنش بانک مرکزی اروپا کند و موقتی بوده است. این بانک، تازه اکنون نسخه بودجه وام‌دهی خود را طراحی کرده است، اما مقاومت آلمان در برابر برنامه‌های تسهیل مقداری به این معنی است که این برنامه تا سال 2015 اجرایی نخواهد شد.

        نظر

        • ایرج اکبری
          عضو فعال
          • Dec 2011
          • 10934

          #214
          پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران

          ایسنا بررسی کرد
          مبلغ احتمالی اقساط وام‌های 80میلیونی مسکن


          دوشنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۱
          21109.jpg
          در حالی که هنوز سازوکار پرداخت وام 80 میلیون تومانی مسکن و نحوه باز پرداخت آن به طور دقیق مشخص نشده است برآوردها نشان می دهد که اگر به روال تسهیلات قبلی ارائه شود متقاضی باید درمجموع 170 میلیون تومان و حتی بیشتر را به عنوان اصل و سود آن به بانک بازگرداند.


          به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با به میان آمدن بحث راه اندازی صندوق پس انداز مسکن و پرداخت وام 80 میلیون تومانی خرید مسکن، در کنار تمامی مسائل مهم و قابل توجه پیرامون این موضوع چگونگی بازپرداخت تسهیلات ارائه شده از اهمیت قابل توجهی برخوردار است چرا که در سویی قدرت پرداخت گیرنده تسهیلات که قرار است با دریافت این وام گامی به سوی خانه دار شدن بردارد مطرح است و در سویی دیگر تامین منابع این صندوق و به عبارتی دیگر بانک پرداخت کننده تسهیلات که به طور یقین گزینه اصلی بانک مسکن خواهد بود قرار دارد.

          با وجود اینکه وام مسکن همواره می توانسته نقش قابل ملاحظه ای در تامین بخشی از هزینه خرید مسکن داشته باشد اما میزان باز پرداخت و سودهای سنگین پرداختی آن متقاضیان دریافت این وام ها را دچار تردید می کند به طوری که گاها مشتریان ترجیح می دهند به جای دریافت وام چند ده میلیونی که می تواند به برداشتن بار سنگین هزینه خانه به آنها کمک کند منابع مورد نیاز را تا حد ممکن از راههای دیگری تامین کرده تا از برگرداندن سودهای سنگین بابت مبلغ دریافتی در امان باشند.

          این درحالی است که بررسی ارقام وام های پرداختی مسکن و میزان دریافتی سود واصل آن در پایان مدت تعیین شده در یکی- دو دوره اخیر نشان می دهد که به طور طبیعی با طولانی تر شدن مدت زمان بازپرداخت مجموع اصل و سود برگشتی به دو برابر مبلغ دریافتی و یا حتی بیشتر نیز رسیده است.

          سود 14 تا 21 میلیونی وام 18 میلیون تومانی
          بنابراین گزارش، در سال 1386 که میزان وام مسکن از 12 میلیون تومان 18 میلیون تومان افزایش یافت شرایط به گونه ای بود که متقاضیان دریافت وام 18 میلیونی مسکن برای پازپرداخت این وام در مدت 12 سال با سود 13 درصد و به روش ساده، ماهانه 223 هزار و 177 تومان می پرداخته و سود دریافتی برای این وام نیز بیش از 14 میلیون تومان بود یعنی برای یک وام 18 میلیونی مجموع تسهیلات و سود دریافتی از مشتری 32 میلیون و 137 هزار و 500 تومان تعیین شد.

          همچنین برای بازپرداخت وام 18 میلیونی در مدت 15 سال و به روش ساده باید ماهانه 198 هزار تومان قسط پرداخت می شد و سود دریافتی با این حساب بالغ بر 17 میلیون تومان بود به عبارتی مجموع تسهیلات و سود دریافتی از مشتری به بیش از 35میلیون تومان یعنی نزدیک به دو برابر مبلغ دریافتی می رسید.

          در عین حال متقاضی دریافت وام 18 میلیونی برای بازگرداندن 18 ساله تسهیلات دریافتی باید ماهانه بیش از 181 هزار تومان قسط پرداخته و سود دریافتی حاصل ازاین وام در مدت یاد شده بالغ بر 21 میلیون تومان بود که در مجموع مشتری مبلغی حدود 39 میلیون تومان را به بانک مسکن برمی گرداند.

          وام 35 میلیونی با بازپرداخت 75 میلیونی
          سال گذشته بود که بعد از چند سال ثبات مبلغ وام مسکن و با توجه به تغییرات اقتصادی و رشد تورم در سالهای اخیر پیشنهاد بانک مسکن برای افزایش رقم وام از 18 میلیون تومان در شورای پول و اعتبار به تصویب رسید و میزان وام مسکن حدود دو برابر شده و به 35 میلیون تومان رسید.

          اما این افزایش هم از سودهای سنگین جانماند و جدول اقساط بازپرداخت نشان داد که مشتری باید برای گرفتن وام 35 میلیون تومانی آنهم در شرایطی که قیمت هر متر خانه چندین برابر شده بود و این میزان وام چندان هم قابل توجه نبود بیش از 70 میلیون تومان باز می گرداند.

          بر این اساس گیرنده تسهیلات 35 میلیونی با سود 15 درصد ، در 12 سال و به روش ساده باید ماهانه حدود 520 هزار تومان ، سودی بیش از 40 میلیون تومان و در مجموع بیش از 75 میلیون تومان بازگرداند.

          همچنین زوجین که وام 50 میلیون تومانی به آنها تعلق می گیرد باید در 12 سال با سود 15 درصد ماهیانه 750 هزار تومان قسط پرداخته و در پایان با پرداخت 58 میلیون تومان سود حدود 108 میلیون تومان را به عنوان اصل و سود وام دریافتی به بانک بپردازند.

          و اما وام 80 میلیون تومانی...
          اما صندوق پس انداز مسکنی که قرار است با توجه به نامه مشترک رییس کل بانک مرکزی و وزیر راه و شهرسازی به رییس جمهور راه اندازی شود بنابرآنچه که تاکنون مسوولان ذیربط عنوان کرده اند وامی بین 40 تا 80 میلیون تومان را به گیرندگان که به نظر می رسد عمدتا اقشار متوسط به بالا هستند پرداخته خواهد شد.

          این در حالی است که بنابر آخرین اطلاعات ارائه شده از سوی مسوولان راه و شهرسازی برای بازپرداخت اقساط وام هایی که بین 40 تا 80 میلیون تومان پرداخت خواهد شد مبلغی بین 600 تا 800 و 900 هزار تومان پیش بینی شده که البته سازوکار آن اعلام نشده است.

          اما درصورتی که فرض را بر روال پرداخت وام های مسکن قبلی قرار دهیم در صورتی که وام 80 میلیون تومانی به مشتری اعطا شود با توجه به اعلام اخیر سیف-رییس کل بانک مرکزی- مبنی براینکه آخرین پیشنهاد ارائه شده برای سود 14 درصد بوده است محاسبات نشان می‌دهد که مشتری برای بازگرداندن مجموع اصل و سود این وام طی 12 سال باید رقمی بالغ بر 166 میلیون تومان را به بانک بازگرداند.


          در عین حال برای بازپرداخت 12 ساله وام 80 میلیون تومانی با سود 14 درصد اقساط ماهیانه حدود یک میلیون و 150 هزار تومان خواهد بود.

          بنابراین گزارش اگر قرار باشد که وام 80 میلیون تومانی برای بازپرداخت 15 ساله با سود 14 درصد اخذ شود آنگاه گیرنده این ماهیانه قسط کمتری درحدود یک میلیون و 70 هزار تومان را می پردازد اما در پایان رقمی در حدود 200 میلیون تومان به عنوان اصل و سود وام دریافتی به بانک خواهد پرداخت.


          این درحالی است که بنابر تدابیر در نظر گرفته شده قراراست تا تسهیلات اعطایی به گونه ای باشد که مشتری بتواند در مدت زمان بیشتری نسبت به سایر وام ها اقساط را پرداخت کرده و رقم قسط نیز کمتر از یک میلیون تومان باشد که در این شرایط نیز واضح است که با طولانی تر شدن مدت زمان بازپرداخت، مجموع اصل و سود پرداختی برای یک وام 80 میلیون تومانی از 200 میلیون تومان هم فراتر خواهد رفت.

          با این حال تمامی اعداد و ارقام مطرح شده در حد یک محاسبه و فرضیه براساس آنچه که تاکنون روال بوده و عنوان شده، است. بنابراین ممکن است که با روشن شدن سازوکارهای صندوق پس انداز مسکن، نرخ سود از 14 درصد بیشتر و یا کمتر بوده و یا اینکه مدت زمان بازپرداخت به حد قابل توجهی افزایش یابد که در این شرایط رقم پرداختی برای هر قسط همچنین مجموع اصل و سود وام دچار تغییر می شود.
          كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

          نظر

          • مخبرالدوله
            عضو فعال
            • May 2012
            • 5228

            #215
            پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران

            اکثر افرادی که از کاهش تورم و رشد منفی قیمت ساختمانهای متوسط به بالا آسیب دیده و چشم انداز خوبی
            برای سرمایه های خود نمیبینند.....با تبلیغات منفی امورات میگذرانند!!!!
            سیاست خروج بنگاهداری بانکها تا 3 سال آینده میتونه خبر بسیار بدی برای سفته بازان بخش ساختمان باشد.....

            مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

            نظر

            • لولی بربط زن
              عضو فعال
              • Nov 2013
              • 1862

              #216
              پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران

              در اصل توسط arashsefid پست شده است View Post
              http://www.donya-e-eqtesad.com/news/825311/
              درس‌های بریتانیا برای حوزه یورو
              لری الیوت
              منبع: گاردین
              جورج آزبورن و بانک مرکزی انگلستان متوجه تاثیرات مهلک ریاضت شدید و زودهنگام شدند و برنامه جایگزین را اجرا کردند. حوزه یورو و بانک مرکزی اروپا هم باید به سرعت همین کار را انجام دهند. می‌خواهید بدانید در حوزه یورو چه اتفاقی درحال رخ دادن است؟ پس به سال‌های اول دولت ائتلافی بریتانیا برگردید. در آن زمان اقتصاد بریتانیا بی‌رونق بود.
              البته دوره‌هایی وجود داشت که فعالیت اقتصادی گسترش یافت. اما احیای اقتصادی هرگز به صورت واقعی رخ نداد و نسبت به شوک‌های غیرمنتظره آسیب‌پذیر بود. برخی مواقع این شوک‌ها خارجی بودند، مانند بحران بدهی‌های حوزه یورو و برخی اوقات داخلی بودند مانند برنامه‌های ریاضتی مفرط و بی‌موقع. نتیجه این مساله این بود که احیای اقتصادی تنها زمانی رخ داد که بانک مرکزی انگلستان برنامه تامین بودجه وام‌دهی را اجرا و از بخش مسکن حمایت کرد. اکنون حوزه یورو را درنظر بگیرید. در این حوزه نیز رشد اقتصادی با مشکل مواجه است. این حوزه نیز به شدت نسبت به شوک‌ها حساس است که جدیدترین آنها تهدید یک برخورد تمام‌عیار بین روسیه و اوکراین است. در این حوزه نیز برنامه‌های ریاضتی بسیار زیادی در زمانی زودهنگام به اجرا درآمده‌اند. نتیجه؟ احیای اقتصادی متوقف شده است. این احتمال وجود دارد که تورم پایین به تنزل قیمت‌ها تبدیل شود. از یک جهت، وضعیتی که حوزه یورو با آن مواجه است بسیار خطرناک‌تر از آن چیزی است که بریتانیا دو یا سه سال قبل با آن رو به رو بود. اول اینکه، بودجه در وضعیت بدتری است. برای مثال هم‌اینک بدهی ایتالیا بالغ بر 130 درصد از تولید ناخالص داخلی سالانه این کشور است. نرخ رشد صفر به علاوه تنزل قیمت‌ها به علاوه فقدان فضای مانور مالی به این تهدید واقعی منجر می‌شود که تحمل بار بدهی‌ها غیرممکن خواهد شد. دوم، سیاست‌گذاری‌ها در حوزه یورو نامناسب بوده‌اند. اما درعوض جورج‌آزبورن در این زمینه نمره خوبی می‌گیرد. زمانی که مشخص شد اقتصاد بریتانیا در سال‌های 2011 و 2012 دچار رکود شده است، او از سیاست‌های ریاضتی کاست. پروژه‌های زیرساختی به اجرا درآمد و وزیر دارایی بریتانیا اهداف کاهش بودجه را کنار گذاشت. به طور مشابه، بانک مرکزی انگلستان به امتحان اقدامات ابتکاری ادامه داد تا اقدامی موثر را پیدا کرد. این بانک اقدامات خود را با کاهش نرخ بهره به صفر شروع کرد، سپس به ایجاد 375 میلیارد پوند از طریق برنامه تسهیل مقداری روی آورد و درنهایت بودجه‌ای برای وام‌دهی تعیین کرد. اما درعوض واکنش بانک مرکزی اروپا کند و موقتی بوده است. این بانک، تازه اکنون نسخه بودجه وام‌دهی خود را طراحی کرده است، اما مقاومت آلمان در برابر برنامه‌های تسهیل مقداری به این معنی است که این برنامه تا سال 2015 اجرایی نخواهد شد.
              بله بازار مسکن بازار بزرگی است و محرک رشد اقتصادی. اما اقایان سرنا را از سر گشادش میزنند بجای اینکه تولید را تحریک کنند میخواهند با بدبخت کردن مردم و بازپرداختهای 170 میلیون تومانی مسکنهای بنجلشان را به قیمت گزاف به مردم بندازند و پولها را در سواحل امریکا و اروپا خرج کنند و به ریش کارگر و کارمند جماعت بخندند.
              اما کورخوانده اند مسکن تحریم شده و تا سالها خریداری نخواهد داشت مگر اینکه قیمت ان تا سطح توان خرید مردم کاهش یابد.

              به قول مموتی اون ممه رو لولو برد
              ای لولی بربط زن ! تو مست تری یا من ................ ای پیش چو تو مستی، افسون من افسانه ( مولانا )

              نظر

              • کيانوش
                عضو فعال
                • Dec 2011
                • 6613

                #217
                پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران

                قيمت هر سهم پديده شانديز از 8500تومان عبور کرد.
                ................................
                قدر سهام ساختماني بازار سرمايه را بدانيم.

                نظر

                • "heydar"
                  عضو فعال
                  • Sep 2012
                  • 7493

                  #218
                  پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران

                  باسلام...
                  کاهش نرخ املاک آن هم آن طور که برخی دوستان میگویند بعید است ..اصلاح شاید ولی اصلاح عمیق هرگز

                  نظر

                  • لولی بربط زن
                    عضو فعال
                    • Nov 2013
                    • 1862

                    #219
                    پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران

                    در اصل توسط "heydar" پست شده است View Post
                    باسلام...
                    کاهش نرخ املاک آن هم آن طور که برخی دوستان میگویند بعید است ..اصلاح شاید ولی اصلاح عمیق هرگز
                    مسکن بقول شما اصلاح عمیق نخواهد داشت ولی اصلاح و رکود زمانی ان طولانی خواهد بود. ایا میدانید تا پایان سال دیگر 900 هزار واحد مسکونی جدید به تهران اضافه خواهد شد؟ یعنی تا 2 سال دیگر نزدیک به 2 میلیون واحد مسکونی خالی در تهران خواهیم داشت. فرض کنیم که ملت توان خرید پیدا کنند انوقت 2 میلیون واحد خالی را میخواهند بخرند که چه کنند؟ عرضه بیشتر از تقاضا یعنی کاهش قیمت. حال میخواهد این کاهش در طول مثلا 3 سال 10 درصد باشد سود بانکی سالانه را که اضافه کنید خوش بینانه یعنی 60 درصد اصلاح. سازنده مگر دیوانه باشد پولش را 3 سال بخواباند تا یر به یر خارج شود.
                    ای لولی بربط زن ! تو مست تری یا من ................ ای پیش چو تو مستی، افسون من افسانه ( مولانا )

                    نظر

                    • مخبرالدوله
                      عضو فعال
                      • May 2012
                      • 5228

                      #220
                      پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران

                      در اصل توسط مخبرالدوله پست شده است View Post
                      اکثر افرادی که از کاهش تورم و رشد منفی قیمت ساختمانهای متوسط به بالا آسیب دیده و چشم انداز خوبی
                      برای سرمایه های خود نمیبینند.....با تبلیغات منفی امورات میگذرانند!!!!
                      سیاست خروج بنگاهداری بانکها تا 3 سال آینده میتونه خبر بسیار بدی برای سفته بازان بخش ساختمان باشد.....
                      تثبیت قیمت ارز و قیمت ساختمان همراه کاهش تورم از سیاستهای اصولی است که باعث خروج از رکود
                      و افق مثبت در سرمایه گذاری خواهد شد.....

                      مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

                      نظر

                      • مخبرالدوله
                        عضو فعال
                        • May 2012
                        • 5228

                        #221
                        پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران

                        دوشنبهبا موافقت شورای عالی بورسنخستین شرکت تامین سرمایه مسکن تاسیس می شوداعضای شورای عالی بورس در جلسه ای به ریاست وزیر اقتصاد مجوز تاسیس نخستین شرکت تامین سرمایه مسکن را صادر کردند.به گزارش شبکه اخبار اقتصادی و دارایی (شادا)، اعضای این شورا در جلسه امروز خود که در محل وزارت اقتصاد برگزار شد، مصوب کردند که با توجه به اهمیت تلاش برای خروج حوزه مسکن از رکود فعلی، این شرکت می تواند به مدت 3 سال از یکی از مصوبات پیشین همین شورا مبنی بر لزوم حضور 3 گروه سهامداری با سهم حداکثر 35 درصد در چنین شرکت هایی مستثنی باشد.
                        بنا بر این گزارش، اعضای شورا مصوب کردند که پس از پایان این مدت سه ساله، چنانچه شرکت مزبور به اهداف مندرج در اساسنامه خود دست یافت، بتواند با همین ترکیب به فعالیت خود ادامه دهد و در غیر این صورت می بایست مطابق مصوبه اصلی شورا، با مشارکت سه سهامدار واقعی با سهم حداکثر هر کدام 35 درصد ادامه کار بدهد.
                        گفتنی است، 70 درصد سهام پیشنهادی شرکت "تامین سرمایه مسکن" متعلق به شرکت "گروه سرمایه گذاری بانک مسکن" است که 99 درصد سهام آن متعلق به بانک ملی ایران است.
                        این گزارش حاکی است، همچنین 15 درصد سرمایه پیشنهادی شرکت "تامین سرمایه مسکن" متعلق به "گروه سرمایه گذاری مسکن" و 15 درصد دیگر نیز متعلق به "شرکت سرمایه گذاری تامین آتیه مسکن" خواهد بود.
                        اعضای شورای عالی بورس در ادامه جلسه، نماینده شورای عالی بورس برای عضویت در کمیته حسابرسی داخلی سازمان بورس را انتخاب و نیز با تمدید ماموریت عضو علی البدل این شورا در هیات داوری بورس موافقت کردند.
                        همچنین، تصمیم گیری در خصوص راه اندازی ابزار مالی جدید و انتشار اوراق "گواهی ظرفیت" در بورس انرژی به منظور تامین مالی حوزه تاسیس نیروگاهی با تعهد وزارت نیرو از دیگر مصوبات این شورا بود.


                        امتیاز دهی

                        مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

                        نظر

                        • ایرج اکبری
                          عضو فعال
                          • Dec 2011
                          • 10934

                          #222
                          پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران

                          نارضایتی دلالان از بازار اجاره بهای مسکن




                          به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران (econews.ir) ، گرچه افزایش نرخ اجاره ارتباط مستقیمی با منطقه و متراژ دارد، اما مالکان هم نقش زیادی را در قیمت اجاره ایفا می‌کنند. البته اجاره‌بها در هر منطقه‌ای نرخ مشخصی دارد و در صورتی که اجاره‌بها از مقدار خاصی بالاتر رود مستاجران حاضر به پذیرفتن آن نیستند، اما گاهی مالکان اجاره‌بها را بیش از متوسط سالانه افزایش می‌دهند و مستاجران هم به دلیل برخی شرایط حاضر به پذیرفتن این نرخ‌ها هستند .

                          در واقع مستاجران ترجیح می‌دهند واحد مسکونی مناسب را حتی بالاتر از قیمت عرف بازار اجاره کنند اما گروه دیگری از مستاجران هم ترجیح می‌دهند که واحد خود را حتی در صورت بالابردن اجاره ازسوی مالک، تغییر ندهند تا هزینه‌ای را بابت حمل‌ونقل اثاثیه یا پیدا کردن خانه مناسب صرف نکنند .

                          فعالان بازار مسکن معتقد هستند گرچه بازار اجاره‌بهای مسکن در شهریورماه به اوج خود می‌رسد و شاهد بیشترین تعداد معاملات مسکن خواهیم بود، اما جهش و افزایش اجاره‌بها پیش‌بینی نمی‌شود .

                          یکی از فعالان بازار اجاره می‌گوید: شهریور ماه مطابق هر سال با بیشترین حجم معاملات مسکن روبه‌رو هستیم، اما پس از آن با شروع فصل جدید اندکی بازار آرام و ساکت می‌شود و دوباره در دی‌ماه رونق معاملات را شاهد خواهیم بود .

                          برخی از فعالان بازار اجاره معتقدند نرخ‌های اجاره در ماه شهریور کمی افزایش پیدا می‌کند .

                          یک کارشناس حوزه مسکن معتقد است :در بازار کنونی وضعیت گاهی به نفع موجران می‌شود و گاهی به نفع مستاجران. اما در نیمه دوم سال جاری با جهش قیمتی مسکن مواجه نخواهیم شد و اگر هم بازار اجاره با اندکی افزایش قیمتی همراه شود، بر اساس تورم موجود و طبیعت بازار است .

                          در صورتی که بتوان هزینه‌های غیرمستقیم و مبادلاتی را هم برای مستاجر و هم موجر کاهش داد، فشار قیمتی نیز کمتر می‌شود و این عامل خود کنترل‌کننده و کاهش‌دهنده قیمت‌ها در بازار خواهد بود. کاهش هزینه‌های مربوط به یافتن مسکن، هزینه‌های معاملات ملکی و جابه‌جایی هزینه از جمله هزینه‌هایی است که می‌تواند به کاهش قیمت‌های غیرمستقیم کمک کند و اگر بتوان برای کاهش قیمت‌ها مشوق‌هایی در نظر گرفت و طول مدت قرارداد را بیشتر کرد خودبه‌خود هزینه‌های اضافی را کاهش می‌دهد .

                          براساس این گزارش،با وجود این برخی از دلالان بازار از وضعیت اجاره امسال چندان راضی نیستند. یک مشاور املاک شرق تهران با گلایه از وضعیت بازار اجاره می‌گوید: تعداد قراردادهایی که در شهریور ماه امسال بسته شده نسبت به ماه مشابه در سال گذشته 30 تا 40 درصد کاهش یافته است و بیشتر مستاجران علاقه‌مند هستند که قراردادهای سال گذشته را تمدید کنند.
                          كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                          نظر

                          • ایرج اکبری
                            عضو فعال
                            • Dec 2011
                            • 10934

                            #223
                            پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران

                            با سلام یعنی در سال آینده افزایش قیمت مسکن را داریم به هیچ عنوان این گفته های با روحیه دولت تدیبر و امید سازگاری نداره !!! دولتی که به فکر افزایش رفاه مرم می باشد با احترام با مردم صحبت می کند




                            معاون وزیر راه و شهرسازی در گفت‌وگو با ایسنا:
                            جهش قیمت خانه تا پایان سال اتفاق نمی‌افتد


                            شنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۶
                            معاون امور مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد : نرخ اجاره بها تا پایان سال جاری از میزان تورم بالاتر نخواهد رفت و در بازار خرید و فروش هم قیمت ها ثابت می‌ماند و با جهش قیمت روبه‌رو نخواهیم بود.

                            حامد مظاهریان معاون وزیر راه و شهرسازی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره وضعیت بازار مسکن اظهار کرد: بازار مسکن متاثر از شاخص‌های کلان اقتصادی است و به صورت جداگانه قابل تحلیل نیست.

                            وی افزود: اگر بخواهیم عناصر جزئی‌تر را مد نظر قرار دهیم، متوجه می‌شویم که در بازار خرید و فروش و اجاره، روند به صورت متفاوتی پیش می‌رود.

                            معاون امور مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه کل بازار مسکن تحت تاثیر شاخص‌های کلان اقتصادی است، تصریح کرد: برای آنکه قدرت خرید مردم در این بخش پایین است و رکود در اقتصاد دیده می‌شود تاثیر این مسائل باعث شده روال قیمت‌های سال گذشته در بخش خرید و فروش ادامه داشته باشد.

                            مظاهریان تاکید کرد: نمی‌توان نتیجه گرفت اگر کسی سال گذشته برای واحد ساختمانی سرمایه‌گذاری در بانک انجام داده، حداقل با سود 22 درصدی مواجه شده چرا که اگر 100 میلیون سرمایه‌گذاری کرده باشند، می‌توانند 22 میلیون دریافت کنند.

                            وی در ادامه با بیان اینکه اگر قیمت خانه به دلیل آنکه یک سال ثابت مانده است، سودی نداشته افزود: کسانی که در یک سال گذشته برای خرید اقدام کرده‌اند سود چندانی نبرده‌اند.

                            معاون امور مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در ادامه درباره بازار اجاره اظهار کرد: موارد در این بازار متفاوت است به طوری که آخرین اطلاعات حاکی از آن است که در بازار اجاره 18.6 درصد افزایش قیمت وجود دارد در حالی که این میزان در بازار خرید و فروش با بازار اجاره متفاوت است به گونه‌ای که این دو همدیگر را دنبال نمی‌کنند و این دو بازار با هم فاصله دارند.

                            وی تاکید کرد: این مسئله خود نشان دهنده وجود خانه‌های خالی زیادی است به طوری که وجود یک میلیون و 600 هزار واحد در کل کشور و 300 هزار واحد در تهران و 450 هزار واحد خانه خالی در کل استان‌های تهران و کرج، وجود دارد.

                            مظاهریان با بیان اینکه این مساله نشان می‌دهد کاهش قدرت خرید مردم در طول سال‌های اخیر افزایش داشته تصریح کرد: در حقیقت اجاره‌نشینی با رونق 18.6 درصدی روبه‌رو شده است.

                            معاون امور مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: ولی هنوز این روند نگران کننده نیست چون این میزان در مرز تورم سالیانه است و اگر این رقم افزایش پیدا کند می‌توان گفت زنگ خطر در این بخش به صدا درآمده است ولی در وضعیت فعلی و با وجود تعداد خانه‌های خالی، می‌توان گفت زنگ خطری در این بخش وجود ندارد.

                            مظاهریان در ادامه درباره وضعیت بازار مسکن تا پایان سال جاری اظهار کرد: میزان اجاره، نرخ تورم را دنبال خواهد کرد و در بازار خرید و فروش هم رقم فعلی ثابت می‌ماند و با جهش قیمت روبه‌رو نخواهیم بود.

                            انتهای پیام
                            كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                            نظر

                            • لولی بربط زن
                              عضو فعال
                              • Nov 2013
                              • 1862

                              #224
                              پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران

                              مقاله جالبی است:
                              ******************
                              بحران مسکن، واقعیت‌­ها و چشم‌­انداز خروج از رکود


                              http://www.tasnimnews.com/Home/Single/497084
                              ای لولی بربط زن ! تو مست تری یا من ................ ای پیش چو تو مستی، افسون من افسانه ( مولانا )

                              نظر

                              • ایرج اکبری
                                عضو فعال
                                • Dec 2011
                                • 10934

                                #225
                                پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران

                                در گفت‌وگو با ایسنا مطرح شد
                                مشکل بازار مسکن با وام 80 میلیونی حل نمی‌شود


                                چهارشنبه ۲۶ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۱
                                مشکلات بازار مسکن با مطرح شدن طرح‌هایی از قبیل وام 80 میلیون تومانی و طرح جامع مسکن حل نخواهد شد و تا زمانی که ادغام وزارت مسکن ادامه دارد، هم چنان مشکلات ویژه در بخش مسکن ادامه دارد.

                                مجتبی بیگدلی - رییس انجمن انبوه‌سازان کشور- در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد:‌در کشوری که قانون اساسی به تامین مسکن اهمیت ویژه‌ای داده و یکی از وظایف حتمی و واجب برای مسوولان در نظر گرفته شده است و هیات دولت وقتی که به دیدار مقام معظم رهبری می‌روند، تاکید زیادی روی وضعیت مسکن به ویژه مسکن مهر دارند نشان‌دهنده آن است که وضعیت مسکن در کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

                                وی افزود: دو سال است که وزارت راه و شهرسازی وضعیت ساخت و سازمان دهی مسکن را تعطیل کرده به گونه‌ای که یک سال از دولت قبل و یک سال از روی کار آمدن دولت فعلی می‌گذرد و با این که رییس جمهور تاکید خاصی به مساله مسکن دارند، اما هم چنان مشکلات و کمبود های زیادی در این بخش مشاهده می‌شود.

                                بیگدلی با بیان این‌که مشکلات بخش مسکن را حضورا با ریاست جمهور در میان گذاشته‌ایم، تصریح کرد: مقام معظم رهبری روی اقتصاد مقاومتی تاکید خاصی دارند و این در حالی است که تمام پروژه‌های عمرانی به دلیل بی پولی تعطیل شده است.

                                دبیر کل جامعه اسلامی کارآفرینان کشور با اشاره به این‌که باید حرکت‌های مردمی را در بازار مسکن تشویق کرد، ادامه داد: اما وام خرید را تعطیل کردند، مسکن مهر، حمایتی و دیگر طرح‌ها هم فقط در تیتر روزنامه‌ها مشاهده می کنیم و خبری از اجرایی و عملیاتی شدن نیست.

                                وی در ادامه تاکید کرد: یک آجر روی آجر دیگر گذاشته نشده و این درحالی است که وزیر راه و شهرسازی در برنامه‌هایشان حمایت از شهرک‌سازی را مطرح می‌کنند، اما یک آجر روی آجر به صورت سیستماتیک گذاشته نشده است.

                                بیگدلی با اشاره به این‌که زمان رکود باید از تولید حمایت شود، افزود: براساس آمارها از سال 1385 تا 1395 سالی یک میلیون ازدواج وجود دارد به گونه‌ای که این رقم یعنی یک میلیون مسکن هم لازم است.

                                رییس انجمن انبوه‌سازان کشور خاطرنشان کرد: مجموعه کشورهای اتحادیه اروپا در زمان رکود برای جلوگیری از اتفاق نیفتادن سونامی در کشورشان از تولیدکننده حمایت کردند و با گرفتن دستشان و تشویق آنان ، هم چنین با گرفتن سودهای تک رقمی و دادن تسهیلات خاص از این بخش حمایت کردند.

                                وی تاکید کرد:‌اما وقتی در کشور ایران این اقدامات صورت نمی‌گیرد انتظار بالا نرفتن اوراق مسکن امری محال است و می‌توان انتظار داشت که این رقم 10 برابر هم شود چون هیچ اقدامی برای جلوگیری از این میزان افزایش قیمت صورت نگرفته است.

                                رییس انجمن انبوه‌سازان کشور با بیان این‌که یک لشکر عظیم در وزارت راه و شهرسازی به عنوان بزرگترین و زیربنایی‌ترین وزارتخانه و سازمان کشور به فکر کارمندی در پی حل مشکلات هستند، تصریح کرد: مشکلات به این روال حل نخواهد شد.

                                بیگدلی در ادامه افزود:‌مقام معظم رهبری به عنوان تکلیف جهاد اقتصادی و مدیریت جهادی را در پرتو اقتصاد مقاومتی قرار داده است، اما چندین کارمند در وزارتخانه نشسته‌اند و یک روز طرح وام 80 میلیون تومانی و یا طرح جامع مسکن را مطرح می‌کنند.

                                وی با بیان این‌که طرح جامع مسکن 7-8 بار است که شکست خورده است، تصریح کرد:‌با نوشتن چندین طرح بر روی کاغذ نمی‌توان مشکلات مسکن را در این کشور حل کرد.

                                دبیر کل جامعه اسلامی کارآفرینان کشور افزود: مقامات مسوول اعلام می‌کنند که در سایت وزارتخانه طرح‌ها را مطرح می‌کنیم تا اندیشمندان و صاحب نظران نظر بدهند در صورتی که با این نگاه تکبرزده و از بالا به پایین نمی‌توان مشکلات بخش مسکن را حل کرد.

                                بیگدلی با تاکید بر این‌که باید به کارآفرینان تسهیلات داده شود تا انگیزه در آنان نیز افزایش یابد، افزود: آقای روحانی در مصاحبه تلویزیونی خود هم اعلام کردند که باید به کشور ترکیه و نخست وزیر آن کشور توجه کنیم و تا زمانی که با نگاه کارمندی طرح جامع مسکن نوشته می‌شود، مشکل مسکن حل نخواهد شد.

                                وی با بیان این‌که با حل شدن مشکلات بخش مسکن، مشکل اقتصاد و اشتغال در کشور حل خواهد شد، تصریح کرد:‌ همه چیز در گرو ساختمان سازی است به گونه‌ای که 70 درصد اشتغال کشور زیر مجموعه بخش مسکن است.

                                رییس انجمن انبوه‌سازان کشور تاکید کرد: پرداخت وام 80 میلیونی دردی را از بازار مسکن دوا نمی‌کند و با دادن این پول به اشخاص هیچ اتفاقی پیش روی بازار نخواهد بود.

                                بیگدلی با بیان این‌که این سرمایه‌ها باید به پروژه‌ها تعلق بگیرد، افزود: چون پروژه‌ها دو تا سه سال طول می‌کشد تا تکمیل شوند و سرمایه به صورت قطره چکانی به آن‌ها تزریق می‌شود، می‌توان متصور بود که از مشکلات این بخش کاسته شود.

                                وی با اشاره به این‌که پرداخت وام 80 میلیون تومانی خرید خانه باعث تورم در بازار مسکن نمی‌شود، افزود: هزار میلیاردهایی که به خودروسازان داده می‌شود باعث تورم در جامعه خواهد بود. ؟؟؟؟؟


                                رییس انجمن انبوه‌سازان کشور ادامه داد: به اندازه تعداد انگشتان دست هم پرداخت وام برای خرید خانه در بازار مسکن تورم ایجاد نکرده چرا که هر میزان وام، به پول بیت المال بازگشته اما هزار میلیاردها که از کشور خارج شده‌اند به هیچ عنوان بازنگشته‌اند.

                                بیگدلی خاطرنشان کرد: این میزان وام در بازار مسکن تورم زا نخواهد بود، اما به بهانه تورم وزارت مسکن را تعطیل کردند.

                                انتهای پیام
                                كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X