اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • وحید 20
    ستاره‌دار(98)
    • Mar 2011
    • 29911

    #661
    پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران

    ثبت بالاترين تورم ماهانه اجاره مسكن در مهرماه؛ ۷ درصد

    ?سرعت رشد ماهانه اجاره‌بهای مسکن به‌رغم عبور بازار اجاره از فصل اصلی نقل و انتقالات، رکورد زد.

    ?میانگین مبلغ اجاره آپارتمان هم در تهران و هم در سایر شهرهای کشور، مهرماه امسال ۷درصد نسبت به شهریور افزایش پیدا کرد؛ به‌طوری‌که این میزان رشد ماهانه دست‌کم از سال‌۹۲ تاکنون که ارقام نوسان هزینه اجاره‌نشینی به ثبت رسیده، بی‌سابقه است.

    ?حتی سال گذشته که رشد سالانه اجاره‌بها رکورد تاریخی زد، تغییرات ماهانه زیر ۵درصد بود. سه نیروی محرک باعث این رویداد شده‌است. تغییرات اجاره‌بها تابعی از تورم عمومی و تورم مسکن است و عمدتا میان این دو نرخ نوسان می‌کند.

    ?ماه گذشته با توجه به معامله اجاره آپارتمان‌هایی که عمده آنها از شهریور فایل شده بودند، سطح بسیار بالای تورم عمومی تابستان و همچنین صعود نیمسال اول قیمت آپارتمان، اثر افزایشی بر مبالغ اجاره گذاشت. در کنار این دو عامل، التهاب یک متغیر بیرونی (دلار) نیز رفتار موجرها را تحت تاثیر قرار داد./ دنیای اقتصاد
    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

    نظر

    • EHSANI
      ستاره‌دار(3)
      • Sep 2020
      • 2134

      #662
      پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران

      جالبه قیمت مصالح و اجاره بها ، روز به روز افزایش پیدا میکنه
      ولی قیمت خودِ خونه کاهش پیدا میکنه
      نگرش ، همه چیز است .

      نظر

      • وحید 20
        ستاره‌دار(98)
        • Mar 2011
        • 29911

        #663
        پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران

        کمبود یک میلیون واحد مسکونی در پایتخت

        ?شهردار تهران با اشاره به کمبود یک میلیون واحد مسکن برای ساکنین شهر تهران گفت: معمولا درباره جمعیت‌پذیری استان تهران با شهر اشتباه گرفته می‌شود؛ استان تهران مهاجرپذیری بالایی دارد اما مهاجرپذیری شهر تهران سال گذشته ۳۴ هزار نفر بوده و بسیار پایین است./اعتماد انلاین
        درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

        توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

        نظر

        • وحید 20
          ستاره‌دار(98)
          • Mar 2011
          • 29911

          #664
          پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران



          رشد 2.9 درصدی قیمت مسکن در آذرماه؛ میانگین هر متر خانه در تهران 48 میلیون شد.

          تعداد آپارتمان های مسکونی معامله شده در شهر تهران در آذر ماه سال 1401، به 10.2 هزار واحد مسکونی رسيد که نسبت به ماه قبل 27.2 و ماه مشابه سال قبل 4.7 درصد افزايش نشان می دهد.
          درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

          توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

          نظر

          • ققنوس14
            عضو فعال
            • Dec 2011
            • 1544

            #665
            پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران



            فرار سرمایه از ساختمان‌های تهران
            طبق آماری که بانک مرکزی به صورت فصلی آن را منتشر می‌کند سرمایه بخش خصوصی در ساختمان سازی برابر در بهار 1401 برابر با 145 هزار میلیارد تومان بوده است. که در مقایسه با سال قبل خود 41 درصد رشد داشته است.

            در مقایسه این آمار مشاهده می شود روند این رشد که در پایان زمستان سال 99 به اوج خود رسیده بود اکنون کاهشی شده و در فصل های متوالی در دوسال اخیر مسیری کاهشی را دنبال کرده است.

            با این حال مقایسه آمار با فصل قبل خبر از افزایشی جزئی داده که در صورت ادامه آن می تواند نشان از خیز مهم تری در این باره باشد. نکته مهم دیگر آن است که ارقامی که بانک مرکزی در این حوزه منتشر کرده به صورت جاری بوده و بدون ارزش زمین درج شده است.

            در تفکیک های آماری ارائه شده در بخش سرمایه سرازیر شده بخش خصوصی در ساختمان که عموما در سطح مسکونی است، مشاهده می شود به نوعی سهم این سرمایه در استان تهران کمتر شده و در مقابل به سایر مناطق شهری کوچکتر افزوده شده است.

            طبق داده های بانک مرکزی، حجم سرمایه وارد شده دربخش مسکن تهران برابر با 23 هزار میلیارد تومان بوده که تقریبا سهمی 15 درصدی را از کل این رقم در کشور داشته است. روند ها حاکی از آن است که در این مقایسه مسیر این سهم کاهشی بوده و اکنون این رقم از پاییز تا زمستان امسال در کمترین سطوح خود در سال های اخیر قرار داشته است.

            دو بخش دیگردر این آمار «شهرهای بزرگ به جز تهران» و «سایر مناطق شهری» کشور است. در شهرهای بزرگ دیگر مشاهده می شود سهم سرمایه از کل این بخش، تقریبا حول کانال 40 درصد قرار داشته و باوجود نوسانات کوتاه مدت اما این سهم تغییر قابل ملاحظه ای را از ابتدای سال 97 تاکنون نداشته است. در بهار امسال با ثبت سرمایه 53 هزار و 700 میلیاردی ، سهم این بخش از کل مسکن خصوصی برابر با 37 درصد بوده است.

            اما نکته مهم تر اشاره به روند این متغیر در سایر مناطق شهری داشته است. مناطقی که به نسبت شهرهای بزرگ، کوچکتر هستند. در این آمارها مشاهده می شود حجم سرمایه سرازیر شده در بخش مسکن در بهار 1401 برابر با 68 هزار و 380 میلیارد تومان بوده و تقریبا 47 درصد از کل این شاخص را پوشش داده است.

            بررسی ها نشان می دهد این بیشترین سهم ثبت شده از ابتدای سال 97 تاکنون بوده که نشان از میل بیشتر بخش خصوصی در سرمایه گذاری مسکن در شهرهای کوچکتر در قیاس با تهران و شهرهای بزرگ دیگر داشته است.

            اما با این حال رشد نقطه ای آن معادل با 50 درصد بوده که در مقایسه با زمستان سال 1399 پایین تر است. بنابراین می توان گفت در این مدت ضمن کاهش میل به سرمایه گذرای در بخش مسکن، اما سهم مناطق شهری کوچک از ورود سرمایه به بخش ساختمان مسیری مغایر با این سهم در استان تهران داشته است. این در حالی است که در شهرهای بزرگ دیگر به جز تهران سهم این شاخص تقریبا ثابت بوده و در سال های گذشته تغییر چندانی نداشته است.
            آرام آرام به آخر کارم نزدیک می شوم و یقین دارم که آخرین تپش های قلبم در آخرین صفحه های کارم ثبت می شود و مرگ فقط مردی مرده را درخواهد یافت.سارتر

            نظر

            • وحید 20
              ستاره‌دار(98)
              • Mar 2011
              • 29911

              #666
              پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران

              بالاترین تورم مسکن در ۱۴۰۱

              دنیای‌اقتصاد: تازه‌‌‌ترین گزارش مرکز آمار ایران از تحولات بازار مسکن شهر تهران نشان‌دهنده ثبت بالاترین تورم ماهانه مسکن در دی ماه از ابتدای سال تاکنون است. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، روز گذشته مرکز آمار ایران، در گزارشی تازه‌‌‌ترین تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران را اعلام کرد. بر اساس این گزارش، متوسط قیمت هر مترمربع مسکن در شهر تهران در اولین ماه از فصل زمستان به ۵۲ میلیون و ۸۰۰‌هزار تومان رسیده است که این میزان در مقایسه با ماه قبل ۹‌درصد افزایش داشته است.

              تورم ماهانه ۹ درصدی مسکن، بالاترین تورم ماهانه مسکن از ابتدای سال‌جاری تاکنون است. ضمن اینکه متوسط تورم ماهانه ۹ ماه اول سال‌جاری، ۶/ ۳‌درصد بوده است.

              آمار مربوط به میانگین قیمت و حجم معاملات مسکن شهر تهران در دی ماه در حالی بعد از ظهر روز گذشته از سوی مرکز آمار ایران منتشر شد که هنوز بانک مرکزی که معمولا در هر ماه اولین آمار رسمی مربوط به تحولات بازار مسکن شهر تهران را منتشر می‌‌‌کرد، این آمار را منتشر نکرده است. با این حال، مرکز آمار دیروز در گزارشی در حالی از رسیدن متوسط قیمت هر مترمربع مسکن بر اساس میانگین حسابی به مرز ۵۲ میلیون و۸۰۰‌هزار تومان خبر داد که در همین گزارش، میانگین قیمت هر مترمربع مسکن بر اساس متوسط وزنی، حول و حوش ۵۵ میلیون تومان اعلام شده است. اما قیمتی که در هر ماه نزدیک به قیمت اعلامی از سوی بانک مرکزی است، متوسط قیمت مسکن برمبنای میانگین حسابی است که در این گزارش برای دی ماه حدود ۵۲ میلیون و۸۰۰‌هزار تومان اعلام شده است.

              تورم ماهانه ۹ درصدی مسکن در دی ماه در حالی در گزارش مرکز آمار ایران، نشان داده شده است که در گزارشی که در همین صفحه با عنوان «آلارم ارزی از بازار مسکن» منتشر شده است، از تکرار وضعیت مهرماه ۹۹، نقش شارژ ارزی تورم مسکن، افزایش هزینه ساخت از ناحیه قیمت تمام‌شده و هزینه تامین مصالح ساختمانی به روایت سازنده‌‌‌ها و مدیران ساختمانی (بر اساس گزارش شامخ بخش ساختمان دی ماه) خبر داده شده است. در این گزارش، تاکید شده است که بعد از ۲۷ ماه، به اذعان مدیران شرکت‌های ساختمانی و سازنده‌‌‌ها، قله جدیدی در عدد مربوط به شاخص قیمت تمام‌شده ساخت و همچنین هزینه تامین مصالح ساختمانی به ثبت رسیده است. قله قبلی مربوط به مهرماه سال ۹۹ بود که در آن زمان نه‌تنها اثر نوسانات ارزی بر هزینه‌‌‌های ساخت و قیمت تمام شده منعکس شد که تورم ماهانه بسیار بالای ۱۰ درصدی مسکن نیز در این ماه به ثبت رسید. بار دیگر در حالی، روایت سازنده‌‌‌ها از تغییرات هزینه ساخت و قیمت تمام‌شده مسکن، نشان‌دهنده ثبت قله جدید تورمی در این بازار است که مشابه شرایط مهرماه، تورم بالای ۹ درصدی نیز در بازار معاملات مسکن به اذعان گزارش مرکز آمار، به ثبت رسیده است.

              با این حال هنوز، آمار مربوط به تحولات بازار مسکن شهر تهران به روایت بانک مرکزی منتشر نشده است.

              در گزارش مرکز آمار ایران همچنین از رشد ۳ درصدی حجم معاملات خرید مسکن و رسیدن تعداد معاملات خرید در دی ماه به ۱۲‌هزار و ۱۳۹ واحد مسکونی خبر داده شده است. این آمار در حالی نشان‌دهنده افزایش حجم معاملات مسکن در این ماه است که بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد علت اصلی آن نگرانی از تشدید تورم در بازار مسکن از سمت خریداران مصرفی و از سوی دیگر، انتظار از بابت رشد بیشتر قیمت‌ها از سمت طیف سرمایه‌گذار تحت‌تاثیر نوسانات ارزی است.

              بالاترین تورم مسکن در 1401
              درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

              توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

              نظر

              • وحید 20
                ستاره‌دار(98)
                • Mar 2011
                • 29911

                #667
                پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران

                نشست ویژه بذرپاش با انبوه‌سازان

                رییس انجمن انبوه سازان استان تهران گفت: ماه‌ها بود که خواهان جلسه با مسئولان وزارت راه و شهرسازی بودیم که محقق نمی‌شد اما با آمدن بذرپاش این نشست برگزار شد و به نظر می‌رسد تعامل وزارتخانه با بخش خصوصی افزایش یافته است؛ پیشنهاداتی برای تعدیل نرخ واحدهای مسکونی و تامین منابع مالی پروژه نهضت ملی مسکن ارایه شد که وزیر پذیرفت.

                به گزارش تحریریه، ایرج رهبر اظهار کرد: خوشبختانه با روی کار آمدن بذرپاش در وزارت راه و شهرسازی، طرح نهضت ملی مسکن مقداری به جنب و جوش رسیده و شخص وزیر هدایت و پیگیری رفع چالش‌ها را بر عهده گرفته است.

                وی افزود: اوایل ماه جاری وزیر نشستی را با انبوه‌سازان برگزار کرد و به پیشنهادات ما گوش داد. این در حالی است که قبلا ماه‌ها به دنبال نشست با مسئولان وزارتخانه بودیم و محقق نمی‌شد. مهم‌ترین موضوعی که در نشست با بذرپاش مطرح شد، پایین بودن توان متقاضیان بود که پیشنهاداتی برای نحوه تامین مالی پروژه‌ها ارایه دادیم.

                رییس انجمن انبوه سازان استان تهران تصریح کرد: سازندگان اعلام آمادگی کردند که منابع مالی طرحها را به صورت مشارکت تامین و در قبال آن به صورت تهاتر زمین یا واحد مسکونی دریافت کنند.

                رهبر ادامه داد: با توجه به تجربه مسکن مهر این نگرانی را مطرح کردیم که ممکن است نقدینگی متقاضیان تکافوی اجرای طرح نهضت ملی مسکن را ندهد و این مساله به طولانی شدن طرحها بیانجامد. بنابراین سرمایه و توان فنی بخش خصوصی می‌تواند گره گشا باشد. آقای بذرپاش به مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران دستور داد تا از نظرات سازندگان برای پیشبرد کارها استفاده شود.

                وی با اشاره به نیاز استان تهران به ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار واحد مسکونی گفت: در حال حاضر حدود ۱۵۰ هزار واحد در مرحله ساخت است که فاصله معناداری با اهداف تعیین شده دارد.

                رییس انجمن انبوه سازان استان تهران، نوسانات قیمت مصالح ساختمانی را یکی از چالشهای اصلی طرح نهضت ملی مسکن دانست و گفت: اوایل امسال میلگرد کیلویی ۱۴ هزار تومان بود که هم اکنون به حدود ۲۳ هزار تومان رسیده است. به همین نسبت دیگر نهاده‌های ساختمانی هم دچار تغییر قیمت شده است.

                به گفته رهبر، سازندگان انتظار دارند قیمت واحدهای نهضت ملی مسکن با توجه به تورم، تعدیل شود. آقای بذرپاش این موضوع را پذیرفت و قرار شد قیمتها در یک فرآیند کارشناسی مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد.

                منبع: ایسنا
                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                نظر

                • وحید 20
                  ستاره‌دار(98)
                  • Mar 2011
                  • 29911

                  #668
                  پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران

                  سود ۱میلیاردی وام مسکن ۴۸۰میلیون تومانی

                  هزینه دریافت وام مسکن ۴۸۰میلیونی اوراق حق‌تقدم بانک مسکن به ۱۲۳میلیون تومان و کل سود آن در بازپرداخت ۱۲ساله به حدود یک‌میلیارد تومان افزایش یافته است.




                  تسنیم: هزینه دریافت وام مسکن ۴۸۰میلیونی اوراق حق‌تقدم بانک مسکن به ۱۲۳میلیون تومان و کل سود آن در بازپرداخت ۱۲ساله به حدود یک‌میلیارد تومان افزایش یافته است.


                  وام اوراق حق‌تقدم مسکن یکی از روش‌های کم‌اثر بازار مسکن است که مردم می‌توانند از آن برای دریافت وام مسکن استفاده کنند، در این روش متقاضیان بایستی اوراق حق‌تقدم وام مسکن یا همان "تسه" را از طریق فرابورس خریداری کنند.
                  در زمان حاضر قیمت هر برگه اوراق حق‌تقدم حدود 129 هزار تومان است، ازآن‌جا که در تهران برای زوجین 400 میلیون تومان وام به‌همراه 80 میلیون تومان وام تعمیر پرداخت می‌شود، متقاضیان باید دو برابر مبلغ وام یعنی 960 برگه تسه را خریداری کنند.
                  به‌عبارت دیگر متقاضیان باید با نرخ امروز حدود 123 میلیون تومان همان ابتدا برای خرید اوراق هزینه کنند، در واقع خروجی وام 480میلیون تومانی برای متقاضیان 357 میلیون تومان است که باید به هزینه سرسام‌آور خرید این وام نرخ سود 22.5درصدی را نیز اضافه کرد.
                  بررسی سود و اقساط وام مذکور پس از تغییر در سود سپرده و وام حاکی از آن است که متقاضیان در بازپرداخت ساده 12ساله حدود 912 میلیون تومان سود پرداخت می‌کنند. کل بازپرداخت این وام 480میلیون تومانی حدود یک‌میلیارد و 392 میلیون تومان است. میزان اقساط ماهانه این وام حدود 9 میلیون و 700 هزار تومان است.
                  بر اساس آخرین آمار منتشرشده مرکز آمار ایران از تحولات بازار مسکن متوسط قیمت مسکن به 55 میلیون تومان افزایش یافته است، به این ترتیب با وام 480 میلیون تومانی مسکن با کسر هزینه خرید اوراق حق‌تقدم می‌توان حدود 6.5 مترمربع مسکن خریداری کرد.
                  درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                  توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                  نظر

                  • وحید 20
                    ستاره‌دار(98)
                    • Mar 2011
                    • 29911

                    #669
                    پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران


                    صعود دلاری مسکن؛ چرا قیمت ملک مهار نمی شود؟ / از پروژه ساخت ۴ میلیون مسکن چه خبر؟


                    تجربه گذشته و داده‌های موجود نشان می‌دهد که نرخ مسکن تقریبا هم‌راستا با نرخ دلار حرکت می‌کند و هر زمان جهش ارزی در کشور وجود داشته تقریبا می‌توان گفت که قیمت مسکن در همان راستا حرکت کرده است. همین رابطه همبستگی مستقیم بین مسکن و دلار باعث شده که سرمایه‌گذاران دارای نقدینگی زیاد خرید ملک را راهکاری مناسب در جهت حفظ ارزش پول در نظر بگیرند؛ راهکاری بدون دردسر و نیز بدون پیچیدگی‌های مربوط به سرمایه‌گذاری.

                    دلیل درماندگی دولت در کنترل قیمت خانه چیست؟ / تجربه می‌گوید نرخ مسکن هم‌راستا با نرخ دلار حرکت می‌کند / وقتی زوج تهرانی با حداکثر وام مسکن فقط ۶.۵ متر خانه می‌توانند بخرند / بازگرداندن ۱.۶ میلیارد به شبکه بانکی برای گرفتن وام ۴۵۰ میلیونی / حقوق کارگران حتی پس از افزایش هم به قسط ۹ میلیونی طرح مسکن دولت سیزدهم نمی‌رسد / ناترازی بانک‌ها و شکست پروژه ساخت ۴ میلیون مسکن

                    سرویس اقتصادی «انتخاب»: مرکز آمار ایران در آخرین گزارش خود از بازار مسکن که مربوط به دی ماه بود اعلام کرد تورم ماهانه مسکن دی ماه یعنی نرخ تورم دی ماه نسبت به آذرماه با رشد ۹.۸ درصدی روبرو شده و این در حالیست که نرخ تورم ماهانه آذرماه حدود ۴.۱ درصد بود. همچنین نرخ تورم دی ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۶۶ درصدی را تجربه کرده و تورم آذرماه امسال نسبت به آذرماه سال ۱۴۰۰ نیز افزایش ۵۲ درصدی را ثبت کرده بود.

                    میزان تورم مسکن دی ماه در حالیست که نرخ تورم عمومی ماهانه کشور حدود ۴.۳ درصد بود یعنی حدود نصف تورم مسکن در کشور. احتمالا مهمترین دلیل این اختلاف شدید بین تورم مسکن و تورم عمومی کشور ناشی از سیاست سرکوب قیمت کالاهاست که آثار خود را در تورم کمتر نشان می‌دهد. اما تجربه گذشته و داده‌های موجود نشان می‌دهد که نرخ مسکن تقریبا هم‌راستا با نرخ دلار حرکت می‌کند و هر زمان جهش ارزی در کشور وجود داشته تقریبا می‌توان گفت که قیمت مسکن در همان راستا حرکت کرده است. همین رابطه همبستگی مستقیم بین مسکن و دلار باعث شده که سرمایه‌گذاران دارای نقدینگی زیاد خرید ملک را راهکاری مناسب در جهت حفظ ارزش پول در نظر بگیرند؛ راهکاری بدون دردسر و نیز بدون پیچیدگی‌های مربوط به سرمایه‌گذاری.

                    داده‌های تاریخی؛ رابطه مستقیم مسکن و دلار

                    تجربه سال‌های گذشته نشان می‌دهد که افزایش قیمت مسکن هم‌راستا با قیمت دلار بوده و هر زمان نرخ دلار در ایران جهش کرده یا به تعبیری ارزش پول ملی کاهش پیدا کرده، قیمت مسکن نیز در همان راستا جهش کرده است. یک بررسی مقایسه‌ای این موضوع را به ما نشان می‌دهد.

                    در اردیبهشت سال ۱۳۹۷ متوسط قیمت هر متر مربع مسکن در تهران حدود ۶ میلیون تومان بوده است و در منطقه ۱۰ تهران این رقم حدود ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود. در همان حین در اردیبهشت ۹۷ قیمت دلار حول و حوش ۶۵۰۰ تومان نوسان داشت. در آذرماه همان سال که قیمت هر دلار بعد از تحریم‌های ترامپ به ۱۳ هزار تومان رسید که بالاترین قیمت سال ۹۷ نیز بود متوسط قیمت هر متر مربع مسکن به حدود ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش یافت و در منطقه ۱۰ تهران این رقم به بیش از ۶ میلیون تومان رسید.

                    بررسی سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که نرخ دلار در تمام سال تقریبا حول و حوش ۲۷ تا ۲۸ هزار تومان نوسان داشته و در مقاطع بسیار کوتاهی کمتر یا بالاتر از این رقم را تجربه کرده است. یعنی نرخ دلار در این سال تقریبا ثبات داشته که به دلیل شروع مذاکرات برجامی ایران با کشور‌های اروپایی بود. قیمت هر متر مربع مسکن در فروردین ماه ۱۴۰۰ حدود ۲۹ میلیون تومان بود که این رقم در اسفند ۱۴۰۰ به حدود ۳۴ میلیون تومان رسید. یعنی در کل یک سال رشد قیمت مسکن حدود ۱۳ تا ۱۵ درصد بوده است که با توجه به تورم سال‌های اخیر ایران رقم زیادی محسوب نمی‌شود.

                    آمار سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد که نرخ دلار به طور میانگین از ۲۵ هزار تومان در ابتدای سال اکنون به محدوده‌های ۵۰ هزار تومان رسیده است یعنی حدود ۱۰۰ درصد رشد داشته است. در همین راستا شاهد افزایش قیمت مسکن نیز در همان راستا بوده‌ایم به طوری که متوسط قیمت هر متر مربع از ۳۴ میلیون تومان اکنون به حدود ۵۵ میلیون تومان رسیده که رشد بالای ۶۰ درصد را نشان می‌دهد.

                    قیمت هر دلار آمریکا در تاریخ اردیبهشت ۹۷ حدود ۶۵۰۰ تومان بود و اکنون نرخ دلار آمریکا در نتیجه کاهش شدید ارزش پول ملی به حدود ۵۰ هزار تومان رسیده است. به این ترتیب نرخ دلار در بازه زمانی حدودا چهار ساله حدود ۶۷۰ درصد افزایش یافته است. اما در تاریخ اردیبهشت ۹۷ متوسط قیمت هر متر مربع مسکن حدود ۶ میلیون تومان بوده است و اکنون در تاریخ دی ماه ۱۴۰۱ رقم حدود ۵۵ میلیون تومان را ثبت کرده که نشان می‌دهد در این بازه زمانی قیمت مسکن بیش از ۸۰۰ درصد رشد کرده است. بر اساس داده‌های ثبت شده توسط خود نهاد‌های اقتصادی از جمله بانک مرکزی و مرکز آمار ایران سرعت رشد قیمت مسکن هم‌راستا با نرخ دلار با سرعت بیشتری جهش کرده است. حتی زمانی که نرخ دلار حول و حوش یک رقم تقریبا ثابت نوسان کرده باز هم قیمت مسکن روند صعودی، اما با شیب کمتر خود را حفظ کرده که نمونه آن سال ۱۴۰۰ است.

                    این داده‌ها تصویری کلی از حرکت قیمت مسکن را به ما نشان می‌دهد که تقریبا هم‌راستا با نرخ دلار و حتی با سرعت بیشتری حرکت کرده است؛ بنابراین هر وقت انتظارات تورمی در جامعه افزایش پیدا می‌کند قیمت مسکن سریعا واکنش می‌دهد و با افزایش قیمت مواجه می‌شود.

                    قدرت خرید وام مسکن؛ تقریبا صفر

                    در حال حاضر زوج‌های تهرانی می‌توانند ۴۸۰ میلیون تومان وام مسکن بگیرند؛ هر نفر ۲۰۰ میلیون تومان و وام جعاله نیز ۸۰ میلیون تومان است و برای دریافت این میزان وام باید حدود ۱۲۰ یا ۱۳۰ میلیون تومان اوراق تسه یا اوراق مسکن خریداری کنند. به تعبیری میزان خالص وامی که زوج‌ها می‌توانند برای خرید مسکن مورد استفاده قرار دهند حدود ۳۶۰ میلیون تومان است. اگر متوسط قیمت مسکن در تهران اکنون ۵۵ میلیون تومان باشد زوج‌ها می‌توانند تنها ۶.۵ متر خانه خریداری کنند.

                    اما اخیرا در بحث همین تسهیلات یک اتفاق افتاد و آن هم اینکه نرخ سود تسهیلات بانکی از ۱۸ درصد به ۲۳ درصد افزایش یافت. این بدان معنی است که اکنون گیرندگان وام مسکن باید هزینه بیشتری برای همین تسهیلات پرداخت کنند. نکته اینجاست که طبق گفته مقامات بانک مسکن حتی نرخ سود تسهیلات مسکن ملی نیز افزایش خواهد یافت و تا ۹ میلیون تومان نیز خواهد رسید. اقساط ۹ میلیون تومانی وام نهضت ملی مسکن در حالیست که حتی با افزایش حقوق کارگران در سال آینده نیز کف حقوق زیر این رقم اقساط خواهد بود. به این ترتیب در صورتی که متقاضیان وام نهضت ملی مسکن این وام را با سود تسهیلات ۲۳ درصد دریافت کنند بیش از ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان در کل دوره بازپرداخت سود پرداخت خواهند کرد. یعنی در ازای ۴۵۰ میلیون تومان وام نهضت ملی مسکن، متقاضیان باید بیش از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان فقط باید سود این وام را به شبکه بانکی پرداخت کنند.

                    سرپرست بانک مسکن چندی پیش گفت که در حال رایزنی با وزارت راه برای پرداخت مابه‌التفاوت نرخ سود تسهیلات توسط دولت است، اما هنوز به نتیجه نرسیده است. یعنی مابه‌التفاوت ۱۸ درصد و ۲۳ درصد را خود دولت پرداخت کند تا میزان اقساط وام نهضت ملی مسکن با دوره بازپرداخت ۲۰ ساله تغییر نکند. با توجه به اینکه همین لایحه بودجه نیز با کسری بودجه فراوان بسته شده بعید است که دولت و مجلس با تامین اعتبار یارانه سود به میزان ۵ (اختلاف نرخ ۱۸ درصد و ۲۳ درصد) درصد موافقت کنند. همین موضوع بیش از پیش از جذابیت‌های نهضت ملی مسکن خواهد کاست اگر چه طبق آمار تعداد افرادی که آورده خود را واریز کرده همین اکنون هم این پروژه جذابیتی ندارد.

                    شکست اَبرپروژه ساخت چهار میلیون واحد مسکونی؟


                    شکست پروژه ساخت چهار میلیون واحد مسکونی تقریبا قطعی به نظر می رسد بدین معنی که با توجه به وضعیت ناترازی بانک‌ها تأمین مالی این پروژه به بن‌بست خورده است. کارشناسان مالی و اقتصادی نیز پیش از این نسبت به شکست این پروژه هشدار داده بودند، اما دولت گوشش به این حرف‌ها بدهکار نبود.

                    نمونه شکست این پروژه را می‌توان در آمار واحد‌های ساخته شده توسط بنیاد مسکن مشاهده کرد. از کل چهار میلیون واحد مسکونی که قرار است طی چهار سال ساخته شود یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد آن باید توسط بنیاد مسکن ساخته شود یعنی سالی ۴۰۰ هزار واحد که ۲۰۰ هزار واحد در شهر و ۲۰۰ هزار واحد نیز سهم روستاهاست. اما طبق گفته معاون بنیاد مسکن هنوز هیچ واحدی تکمیل نشده و قرار است تا قبل از پایان سال حدود ۳ هزار واحد تکمیل و به بهره‌برداری برسد. حدود ۷۰ هزار واحد شهری نیز فقط در مرحله فونداسیون قرار دارند. این در حالیست که دولت در شش ماه پایانی سال دوم فعالیت خود قرار دارد و طبق برنامه می‌بایست تا شش ماه دیگر حدود ۸۰۰ هزار واحد توسط بنیاد مسکن تکمیل شوند، اما با توجه به آمار ارائه شده چنین چیزی تقریبا محال است.

                    ناترازی بانک‌ها و بن‌بست تأمین مالی جهش تولید مسکن

                    بزرگترین چالش پروژه ساخت چهار میلیون واحد مسکونی بحث تامین مالی با وجود ناترازی بانک‌هاست و افزایش تسهیلات تکلیفی نیز نتیجه‌ای جز خلق پول و افزایش تورم در جامعه نخواهد داشت. در واقع تسهیلات تکلیفی منجر به افزایش اضافه برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی خواهد شد و به همین دلیل پایه پولی افزایش و منجر به ایجاد تورم در کشور خواهد شد. به واقع می‌توان گفت که شبکه بانکی کشور با شرایط کنونی توان تأمین مالی این پروژه را ندارد.

                    در تاریخ پنجم بهمن ماه طبق خبر منتشر شده از جلسه وزیر راه با مدیران عامل پنج بانک دولتی، قرار بر این شده که بانک‌های ملی، صادرات، تجارت، سپه و ملت تأمین مالی یک میلیون و ۱۵۵ هزار واحد مسکونی را انجام دهند. در این میان سهم بانک ملی ۱۵۰ هزار واحد، بانک صادرات ۵۰۰ هزار واحد، تجارت ۲۰۰ هزار واحد، سپه ۲۰۰ هزار واحد و ملت نیز ۱۰۵ هزار واحد خواهد بود. یعنی این بانک‌ها باید به همین میزان وام مسکن ملی پرداخت کنند.


                    به عنوان نمونه تسهیلات تکلیفی تحمیل شده به بانک ملی در حالیست که این بانک حدود ۷۷ هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارد و زیان خالص این بانک در شش ماهه منتهی به شهریور ۱۴۰۱ حدود ۷ هزار میلیارد تومان بوده است. همچنین زیان انباشته بانک سپه حول و حوش ۳۵ هزار میلیارد تومان است. تحمیل این تسهیلات با توجه به اینکه این بانک‌ها منابع کافی ندارند منجر به اضافه برداشت از بانک مرکزی و خلق پول خواهد شد.

                    طبق آخرین گزارش بانک مرکزی مطالبات بانک مرکزی از بانک‌ها در آبان ۱۴۰۱ به ۲۲۶ هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به آبان ۱۴۰۰ رشد ۶۰ درصدی داشته که حدود ۵۴ درصد آن مربوط به هشت ماهه ۱۴۰۱ است. این در حالیست که میزان بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی در آبان ۱۴۰۰ حدود ۱۴۲ هزار میلیارد تومان بود و نسبت به آبان ۱۳۹۹ تنها حدود ۸ درصد افزایش یافته بود.

                    خبرگزاری فارس بر اساس اطلاعات اختصاصی خودش به تاریخ ۲۹ بهمن ماه در خبری مدعی شد که نظام بانکی با هماهنگی یک بخش دولتی قصد حذف تبصره ۵ ماده ۴ قانون جهش تولید مسکن از طریق کمیته تخصصی ستاد هماهنگی اقتصادی دولت را دارد. ماده ۴ قانون جهش تولید مسکن بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی را مکلف می‌کند حداقل ۴۰ درصد از تغییرات مانده تسهیلات پرداختی در هر سال مالی را با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار به بخش مسکن اختصاص دهند. طبق جزئیات این قانون تبصره ۵ این ماده ضمانت اجرایی پرداخت تسهیلات ساخت مسکن است و می‌گوید: «سازمان امور مالیاتی موظف است در صورت عدم رعایت موضوع این ماده، مالیاتی برابر با ۲۰ درصد تعهد انجام نشده را از بانک‌ها و مؤسسات اعتباری مستنکف اخذ و به خزانه‌داری کل کشور واریز کند، این مبلغ به حساب صندوق ملی مسکن واریز می‌شود».

                    در راستای همین شرایط ایجاد شده و ناتوانی دولت در عمل به وعده خود، به یکباره اواخر آذرماه اعلام شد «دولت قرار نیست مسکن بسازد بلکه این مردم هستند که مسکن می‌سازند». وی همچنین گفت: «اینکه مسکن ساخته شود یا بسازیم با یکدیگر تفاوت دارد، دولت باید بخشی را بسازد و بخشی دیگر نیز باید ساخته شود، ما می‌توانیم به مردم زمین بدهیم تا خودشان بسازند». این سخنان می تواند به معنای عبور از وعده‌های اولیه در ساخت چهار میلیون مسکن به شمار رود، مهمترین دلیل آن نیز عدم تأمین مالی از طریق شبکه بانکی است. البته برخی از کارشناسان از عمل نشدن وعده رئیس جمهور نیز ابراز خرسندی کردند چرا که آن‌ها بر این عقیده‌اند عمل به این وعده یعنی فشار مضاعف به شبکه بانکی و به تبع آن تحمیل یک تورم افسارگسیخته به جامعه خواهد بود
                    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                    نظر

                    • وحید 20
                      ستاره‌دار(98)
                      • Mar 2011
                      • 29911

                      #670
                      پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران


                      رئیس کمیسیون عمران مجلس:
                      با مصوبه مجلس دیگر هیچ خانه ای مالیات نمی دهد/ صندوق ملی مسکن خالی ماند!


                      رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بر اساس مصوبه روز گذشته مجلس دیگر هیچ خانه ای مشمول مالیات در سال ۱۴۰۲ نخواهد شد.

                      محمد رضا رضایی کوچی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به مصوبه روز گذشته مجلس در خصوص معافیت واحدهای مسکونی لوکس از پرداخت مالیات در سال آینده، بیان کرد: یکی از منابعی که پیش بینی شده بود تا به صندوق ملی مسکن واریز شود از محل اخذ مالیات از خانه های لوکس و خانه های خالی بود. تاکنون یک ریال درآمد از محل اخذ مالیات از خانه های خالی نداشته ایم.

                      وی در ادامه اظهار کرد: حدود یک میلیون خانه خالی شناسایی شده است و رهگیری لازم نیز صورت گرفته و آمار آن به سازمان امور مالیاتی داده شد اما تاکنون یک ریال هم از آنها مالیات نگرفته‌ایم. قرار بود از خانه‌های لوکس نیز مالیات گرفته شود و منابع آن نیز به صندوق ملی مسکن واریز شود که حذف شد.

                      نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: عملا اکنون صندوق ملی مسکن که باید به ساخت مسکن کمک کند خالی است چراکه منابع آن تامین نشده است. با مصوبه روز گذشته مجلس عملا مالیات بر خانه‌های لوکس حذف شد. بر اساس این مصوبه قرار بود خانه های بالای ۲۰ میلیارد مالیات دهند اما اکنون دیگر هیچ خانه ای مشمول مالیات نمی شود.
                      درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                      توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                      نظر

                      • وحید 20
                        ستاره‌دار(98)
                        • Mar 2011
                        • 29911

                        #671
                        پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران

                        رئیس سازمان امور مالیاتی:
                        ?مالکان ۳۰۰ هزار خانه خالی برگه مطالبه مالیاتی دریافت کردند/مالیات ندهند از حسابشان برداشت می‌کنیم


                        ?داوود منظور گفت: برای ۳۰۰ هزار خانه خالی، برگ تشخیص و مطالبه مالیاتی صادر و به مالکان آن‌ها ابلاغ شده است.

                        ?همچنین تاکنون اطلاعات هویتی مالکان ۱۴۰ هزار خانه لوکس مشمول مالیات در کشور شناسایی و روند وصول مالیات از آنان آغاز شده است.

                        ?چنانچه این مودیان پس از اخطار اول و دوم مالیات ابلاغ شده را پرداخت نکنند، اقدام اجرایی و برداشت از حساب آن‌ها انجام خواهد شد.
                        درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                        توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                        نظر

                        • وحید 20
                          ستاره‌دار(98)
                          • Mar 2011
                          • 29911

                          #672
                          پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران

                          جواب پنج «چرا» در بازار مسکن

                          دنیای‌اقتصاد : کارشناسان به ۵ سوال مطرح‌شده از سوی رئیس‌‌‌جمهوری در اولین جلسه شورای‌عالی مسکن ۱۴۰۲، پاسخ دادند. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، اولین جلسه شورای‌عالی مسکن در سال ۱۴۰۲ در‌‌‌حالی پنج‌شنبه گذشته برگزار شد که ابراهیم رئیسی، رئیس‌‌‌جمهوری و رئیس شورای‌عالی مسکن، ۵ سوال کلیدی در ارتباط با موضوع مسکن مطرح کرد. محتوای آنچه رئیس‌‌‌شورای عالی مسکن در جلسه روز پنج‌شنبه اعلام کرد نشان می‌دهد که علت گرانی زمین، گرانی مصالح، عملکرد ضعیف بانک‌ها در تسهیلات‌‌‌دهی به ساخت مسکن، عدم‌جذب سرمایه‌‌‌های بخش خصوصی به حوزه ساخت‌وساز و همچنین عملکرد ضعیف استان‌‌‌ها در اجرای نهضت ملی مسکن، پنج سوال کلیدی مطرح‌شده از سوی رئیس‌‌‌جمهوری در این زمینه بود. رئیس‌‌‌جمهوری در این جلسه، که ششمین جلسه شورای‌‌‌عالی مسکن در دولت سیزدهم و اولین جلسه این شورا در سال جدید بود مسکن را اهم مسائل کشور و مهم‌ترین دغدغه مردم دانست و تاکید کرد: دولت تامین مسکن را با تلاش مضاعف و بی‌‌‌وقفه پیگیری می‌کند.

                          گرانی مسکن با کدام آمار؟

                          رئیس‌جمهور با تاکید بر پیگیری جدی اجرای مصوبات جلسات مربوط به تولید مسکن بر اساس یک زمان‌بندی مشخص، زمین را اصلی‌‌‌ترین مساله در تامین مسکن دانست. وی همچنین گرانی زمین را یکی از دو عامل مهم در گرانی مسکن اعلام کرد. سپس از گرانی مصالح به عنوان یکی دیگر از دو عامل مهم در گرانی مسکن یاد کرد.

                          یک نکته مهم قابل دریافت از اظهارات ریاست جمهوری در موضوع گرانی مسکن، این است که رئیس‌‌‌جمهوری با استناد به کدام آمار رسمی، از گرانی مسکن خبر داده است؟ از سه ماه قبل، آمار رسمی مربوط به تحولات بازار مسکن که در هر ماه به صورت منظم از سوی بانک مرکزی منتشر می‌‌‌شد متوقف شده است و تحولات کشوری قیمت مسکن نیز از یک‌سال قبل از سوی مرکز آمار منتشر نشده است؛ سوال اینجاست که آیا آمار جدید مربوط به گرانی زمین روی میز رئیس‌‌‌جمهور است؟ اگر این آمار در اختیار دولت قرار دارد اما انتشار عمومی آن متوقف شده است، دقیقا تاوان حبس آمار را همان گروهی پرداخت می‌کند که دولت اعلام می‌کند اصلی‌‌‌ترین تمرکز طرح‌‌‌های تامین مسکن برای آنهاست. یعنی بیشترین تاوان توقیف آمار را مصرف‌کننده‌‌‌های بازار و گروه‌‌‌های کم‌‌‌درآمد و فاقد مسکن پرداخت می‌کنند. از سوی دیگر اگر این آمار در اختیار دولت نیز قرار ندارد که ماجرا از حالت اول پیچیده‌‌‌تر است و مشخص نیست کدام آمار مبنای برنامه‌‌‌ریزی و حل مشکل مسکن قرار دارد؟ واقعیت این است که اگرچه به دلیل جهش تاریخی قیمت مسکن از ۵ سال گذشته، بیش از ۸۰‌درصد از متقاضیان مصرفی مسکن عملا توان مالی خود برای ورود به بازار را از دست داده‌‌‌اند اما مگر دولت می‌تواند بدون در اختیار داشتن آمارهای به‌روز‌شده برنامه‌‌‌ریزی درستی برای حل مساله مسکن داشته باشد؟

                          چرا زمین گران است؟


                          در حالی که محتوای صحبت رئیس‌‌‌جمهوری درخصوص نقش گرانی زمین در گرانی مسکن یک سوال یعنی چرا زمین گران است را در خود جای داده است، کارشناسان دست‌‌‌کم به دو علت مهم در ارتباط با گرانی زمین اشاره می‌کنند. یک علت گرانی زمین مربوط به حبس زمین توسط خریداران سرمایه‌‌‌ای به علت انتظارات تورمی از یکسو و هزینه صفر ملاکی از سوی دیگر است. بازار زمین جزو بازارهای امن، کم‌‌‌ریسک و پربازده برای خریداران سرمایه‌‌‌ای است و در شرایطی که مالیاتی از بابت حبس و احتکار زمین، دریافت نمی‌شود بازار زمین یکی از بازارهای مورد علاقه برای فعالیت‌‌‌های غیرمولد است. علت دوم گرانی زمین از دیدگاه کارشناسان، بی‌‌‌انگیزگی مالکان زمین و خانه‌‌‌های کلنگی برای تخریب و مشارکت در ساخت با سازنده‌‌‌هاست. رکود و ناپایداری‌‌‌های قیمتی دو دلیل این بی‌‌‌انگیزگی هستند.

                          چرا مصالح گران است؟


                          رئیس‌‌‌جمهوری از سوی دیگر یک عامل اصلی دیگر در گرانی مسکن را گرانی مصالح اعلام کرده است؛ وی همچنین به وزیر صمت ماموریت داد از طریق رایزنی با تولیدکنندگان سیمان و فولاد، بستر لازم را برای تامین این مصالح با قیمت مناسب جهت ساخت مسکن فراهم کند. اما چرا مصالح گران است؟ علت گرانی مصالح واضح است و به تورم عمومی بالا مربوط می‌شود. در شرایطی که رشد قیمت کالاها و خدمات بسیار زیاد است و اقتصاد با تورم بالا دست و پنجه نرم می‌کند، قیمت مصالح نیز افزایش خواهد داشت. این در حالی است که سیاست‌‌‌های مناسب برای مهار تورم نیز عملا اجرا نمی‌شود.

                          چرا بانک‌ها وام ساخت نمی‌‌‌دهند؟

                          رئیس‌‌‌جمهوری در اولین جلسه شورای‌عالی مسکن در سال ۱۴۰۲، همچنین اعلام کرد: بر اساس قانون باید ۲۰‌درصد تسهیلات بانکی برای ساخت مسکن تخصیص یابد و اگر بانکی به قانون عمل نکرده باید در این خصوص پاسخگو باشد. اگر بانکی به جای پرداخت تسهیلات برای ساخت مسکن، این ثروت را صرف کارها و سرمایه‌گذاری‌‌‌های کاذب کرده، نمی‌توان از آن گذشت، ولی اگر ظرفیت و توان مالی کافی برای پرداخت تمام تسهیلات مقرر در قانون نیست، وزارت اقتصاد اصلاح قانون را از طریق مجلس پیگیری کند تا مدیران متهم به قانون‌‌‌گریزی نشوند. کارشناسان در پاسخ به این سوال که چرا بانک‌ها عملکرد خوبی در حوزه پرداخت تسهیلات در برنامه ساخت یک میلیون مسکن در سال نداشته‌‌‌اند نیز دو علت مهم را معرفی می‌کنند. اولین علت مربوط به درگیری خود بانک‌ها در ساختمان‌‌‌سازی و ملاکی و همچنین تسهیلات‌دهی با اولویت صنایع زودبازده با قابلیت بازگشت کوتاه‌مدت اصل و سود وام پرداختی است. از سوی دیگر، آن طور که مسوولان شبکه بانکی کشور بارها اعلام کرده‌‌‌اند پروژه ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال عملا از برنامه تعیین‌شده با فاصله زیادی عقب‌‌‌تر است و علت اینکه بانک‌ها تعداد کمتری وام داده‌‌‌اند همین عقب بودن پروژه‌‌‌ها از برنامه ساخت است.

                          چرا سرمایه بخش خصوصی نیامد؟

                          ابراهیم رئیسی همچنین از لزوم جذب سرمایه بخش خصوصی در حوزه ساخت مسکن نیز سخن گفت و وزرای راه و اقتصاد و روسای بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه را مکلف کرد ظرف یک ماه، راهکارهای تامین مالی اجرای قانون جهش تولید مسکن را در جهت تسریع در تحقق وعده دولت بررسی و به شورای عالی ارائه کنند.

                          در پاسخ به این سوال رئیس‌‌‌جمهوری که چرا سرمایه بخش خصوصی در حوزه ساخت مسکن حضور ندارد، کارشناسان از حبس این سرمایه‌‌‌ها در بخش‌‌‌های غیرمولد خبر می‌دهند. وقتی سود ملاکی و حبس سرمایه در زمین‌‌‌های راکد و واحدهای مسکونی ساخته‌شده، از عایدی فعالیت مولد ملکی یعنی ساخت‌وساز بیشتر است، عمده سرمایه‌گذارها ترجیح می‌دهند سرمایه‌‌‌های خود را به بخش‌‌‌های غیرمولد و پربازده‌‌‌تر هدایت کنند. این در حالی است که در صورت مهار تورم و بهبود بازدهی فعالیت‌‌‌های مولد، سرمایه‌‌‌ها به سمت ساخت‌وساز خواهند رفت.

                          چرا عملکرد استان‌‌‌ها ضعیف است؟

                          رئیس‌‌‌جمهوری همچنین با اشاره به عملکرد استانداران در پیگیری سیاست‌‌‌های دولت در حوزه مسکن خواستار پاسخگویی آن دسته از استان‌‌‌هایی شد که ماموریت خود را به درستی انجام نداده‌‌‌اند و گفت: وزرای کشور و راه و شهرسازی موظف هستند در اسرع وقت یک گروه بازرسی به استان‌‌‌هایی که طبق گزارش‌های موجود عملکرد ضعیفی در این حوزه داشته‌‌‌اند، اعزام کنند تا موضوع را با دقت مورد بررسی قرار دهند. کارشناسان در پاسخ به این سوال که چرا استان‌‌‌ها عملکردی ضعیف‌‌‌تر از برنامه تعیین‌شده برای آنها برای ساخت مسکن دولتی داشته‌‌‌اند یکی از مهم‌ترین دلایل این موضوع را مشکل مالی متقاضیان مشمول این طرح و ناتوانی آنها برای تامین آورده نقدی می‌‌‌دانند. از سوی دیگر ابهام همه بازیگران و عوامل این طرح در مورد قیمت تمام‌شده واحدها در این عدم‌استقبال و عملکرد عقب‌‌‌تر از برنامه موثر است.
                          درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                          توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                          نظر

                          • Dexterous
                            ستاره‌دار(35)
                            • May 2012
                            • 695

                            #673
                            پاسخ : آدرس اشتباه دادن

                            در اصل توسط Dexterous پست شده است View Post



                            یه تئوری ابلهانه این روزا داره توسط یه مشت اجیر شده تکرار میشه

                            (یافتن اینکه توسط کی اجیر شدن هم کار سختی نیست، وقتی بدونیم توی این شرایط تورمی تبلیغ اوراق میکنن)

                            تئوریشون چیه؟

                            "انبوه سازا eps نمیسازن و به همین دلیل تقاضا براشون وجود نداره و اگه بالا برن هم فقط سفته بازی میتونه توشون رخ بده و برمیگردن سر جاشون"

                            چرا eps نمیسازن؟

                            چون مدیراش لفت و لیس میکنن

                            گویی باقی شرکتای این مملکت دارن توی سوییس اداره میشن و فساد در باقی عرصه ها وجود نداره

                            گویی یه شرکتی مثل غدیر (که سرآمد نظم و قانونمندیه بین هلدینگهای معظم کشور (مثلا در قیاس با شستای زیر مجموعه وزارت کاری که از هر سوراخش فساد میزنه بیرون)) واسش فرق داره که فساد کجای زیرمجموعه هاش رخ میده...اگه توی پتروشیمیها یا سهام معدنی و صنعتیش رخ بده گوش مدیرا رو میپیچونه (و واسه همین اونا روی پا هستن) اما اگه توی انبوه سازاش رخ بده کاری نداره و تازه میگه باریکلا (و واسه همین اونا از داراییهای ارزشمندشون نمیتونن سود بسازن)!

                            بی رودربایستی احمقانه ست این فکر

                            هم به دلیل اینکه اگه مدیریت فاسده چه طور سلکتیو فقط در برخی صنایع فساد رخ میده و نه همه صنایع

                            هم به این دلیل که اگه مدیریت بد بوده چه طور سابقاً eps میساختن و تقسیم هم میکردن؟! چه طور تا قبل 90 سهم 200-300 تومنی سالی 70 تومن سود میساخته 60 تومنشو تقسیم میکرده؟

                            چه طور یه شرکتی مثل غدیر بین 87 تا 90 ، از بازوی ساختمونیش 500 میلیارد تومنِ اون زمان بیرون کشیده و از قضا طرح های پتروشیمیشو با eps همین شرکت ساختمونیش استارت زده؟!

                            اگه مدیریت دزده چرا همین جماعت مبلّغ سهامِ فعلاً eps دارِ همین مدیرانن؟

                            این ادعاشون باور پذیره (البته مادامی که به مغزمون فشار نیاورده باشیم تا مسخرگی پنهان در ادعا رو کشف کنیم)، چون همه مون میدونیم که فساد سرتاسر کشور رو فراگرفته و قصه ی امروز و دیروز هم نیست

                            اما ماها توی همین بازار و میون همین مدیران هم اونچه از لای انگشتاشون چکیده بیرون رو صید کردیم تا تونستیم توی این بازار سودهای بیشتر از تورم دشت کنیم

                            و اساساً فعالیتمون توی این بازار هم با علم به این کاستیها بوده

                            میخوام بگم حرف از فساد به میون آوردن نه چیزیه که ندونیم و نه اختصاص به یه صنعت داره

                            اما پروفسور قصه ی ما با تخصیص دادنش صرفاً به یه صنعت ، با توسل به یه ادعای دروغ (دروغه چون اگه راست بود در گذشته هم eps یی نباس از این صنعت میومد بیرون) یه حرفِ کنتور نیانداز میزنه (چون کیه که بتونه بره مقایسه کنه شدت فساد در صنایع مختلف رو) تا باهاش یه لگدی هم به افتاده زده باشه





                            گمانم وقتشه اینا دوباره مرور شن

                            عرض ارادت فراوان خدمت سردار سرلشگر منیب
                            Dexter is to kill killers
                            DEXTEROUS too
                            من خار به چشمان یک عده قرمساقم

                            نظر

                            • Dexterous
                              ستاره‌دار(35)
                              • May 2012
                              • 695

                              #674
                              خوش معاملگی

                              توو این بازار داغون چه معامله ای میشن انبوه سازا
                              (یا به قول دوست کم_هنر و کم_دانشمون «بعد از دهات»: «اندوه سازا»/:.yead.:/)
                              علی الخصوص ثمسکن بعد ۳۰ درصد رشد بی وقفه
                              و البته ثاخت
                              خوبیشم اینه که این بار بازی دست نفله های گروه (ثشاهد مثلا) نیست
                              Dexter is to kill killers
                              DEXTEROUS too
                              من خار به چشمان یک عده قرمساقم

                              نظر

                              • rezasatari
                                عضو فعال
                                • Mar 2011
                                • 554

                                #675
                                پاسخ : اخبار روزانه صنعت ساختمان ، مسکن ، عمران

                                سلام دوستانی که تو گروه ساختمان فعالن ممکنه بفرمایید ثبهساز از لحاظ بنیادی مناسبه همچنین حقیقی و حقوقی خوبی داره یا نه ممنون

                                نظر

                                در حال کار...
                                X