کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
تاپیکو به 73 تومان تعدیل مثبت داده ، بنابراین در اینصورت اگه پی به ای 4 هم بدیم میشه حوالی 300 تومن... پس به نظر من نباید منتظر زیر 300 بود...
که اگه زیر 300 عرضه بشه فرصت خرید مشتیه>:D<
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مدیر عامل شرکت پتروشیمی نوری در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی در منطقه ویژه اقتصادی پارس اظهار کرد: واحد سولفورزدایی پتروشیمی نوری در بهمن ماه سال گذشته راه اندازی شده، اکنون در حال کار و منتظر افتتاح رسمی است.
حمیدرضا رستمی افزود: هدف از احداث واحد سولفورزدایی پتروشیمی نوری شیرین سازی محصول LTE (گاز ترش گوگرددار) است که به عنوان خوراک در پتروشیمی جم مصرف میشود.
وی افزود: پتروشیمی نوری ظرفیت شیرین سازی 894 هزار تن LTE در سال را دارد و این محصول به عنوان خوراک کورههای مایع واحدهای اولفینی شرکت جم مصرف میشود.
مدیر عامل شرکت پتروشیمی نوری با اشاره به اینکه درآمد حاصل از شیرین سازی ال.تی.ایی 717 میلیون دلار در سال است گفت: گاز ترش از پتروشیمی جم گرفته و سولفورزدایی میشود.
رستمی تصریح کرد: محصولات اصلی مجتمع نوری پارازایلین ، بنزن، آرتوزایلین است و محصولات فرعی این مجتمع نیز شامل گازوئیل، آراماتیک سنگین، رافینیت ، محصولات سبک، گاز مایع ال.پی.جی و پنتان میشود؛ بنزین نیز به عنوان یک محصول میانی در مجتمع نوری تولید میشود که بر حسب نیاز به بازار عرضه میشود.
وی با اشاره به اینکه محصولات این مجتمع علاوه بر مصرف داخل کشور به نقاط مختلف دنیا نیز صادر میشود گفت: محصولات پتروشیمی نوری به اروپا، آسیا شرقی و جنوب شرقی، حاشیه جنوبی خلیج فارس و شبه جزیره هند صادرات میشوند.
به گزارش ایسنا، شرکت پتروشیمی نوری بزرگترین مجتمع تولیدکننده مواد آروماتیک در دنیا است که واحد سولفورزدایی آن که در انتظار افتتاح رسمی است و یکی از پروژههای مهر ماندگار صنعت پتروشیمی است.
مدیر عامل فرابورس با اشاره به عرضه عمده سهام پالایش نفت شیراز در 29 اردیبهشت، اظهارداشت: پتروشیمی جم و پالایش نفت کرمانشاه برای عرضههای اولیه آماده شدهاند که به زودی در فرابورس عرضه خواهد شد.
به گزارش پرشین تحلیل، امروز چهارشنبه مورخ 18 اردیبهشت 1392 جلسه معارفه شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین(تاپیکو) در تهران و در مجموعه فرهنگی تلاش انجام شد تا یکی از بزرگترین شرکت های فعال در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی برای سهامداران معرفی شود، 96.99 درصد از تاپیکو متعلق به شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) و 3 درصد آن نیز متعلق به سرمایه گذاری صبا تامین است. 10 شرکت برتر پرتفوی هلدینگ از منظر سودآوری در سال 1390 عبارتند از: پتروشیمی مارون، پالایش نفت اصفهان، پتروشیمی خارک، پتروشیمی جم، پتروشیمی فن آوران، پتروشیمی مروارید، پتروشیمی خراسان، پتروشیمی امیرکبیر، پتروشیمی شازند و پتروشیمی شیراز که به ترتیب سهم این شرکت ها از سود حاصل از سرمایه گذاری های هلدینگ 15، 5، 16، 12، 13، 6، 9، 3 و 4 می باشدکه در این بین 60 درصد سود هلدینگ از واحدهای با پایه گازی حاصل شده است، 40 درصد سود هلدینگ نیز از واحدهای الفینی بدست آمده است.لازم به ذکر است در سال 1390 حدود 5 میلیارد دلار صادرات صورت گرفته است که سهم تاپیکو بر اساس درصد مالکیت حدود یک میلیارد دلار است.
از مریت های این شرکت می توان به سبد بسیار متنوع محصولات تولیدی، شفافیت بالای تاپیکو به دلیل سهم 90 درصدی شرکت های بورسی در سود هلدینگ، تمرکز پرتفوی شرکت بر واحدهای پتروشیمی با خوراک گازی، پتانسیل بالقوه افزایش سودآوری در شرکت های زیرگروه همچون پتروشیمی امیرکبیر، جم، مروارید، آبادان، نفت ایرانول و نفت پاسارگاد، سرمایه گذاری در طرح عظیم و منحصر بفرد پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس اشاره کرد، البته هلدینگ با یک سری چالش ها و تهدیدها نیز روبروست که احتمال افزایش نرخ خوراک مجتمع های پتروشیمی، محدودیت های صادراتی و ریسک تسویه تهدات ارزی با نرخ های اتاق مبادلاتی از آن جمله می باشد.
در ادامه و پس از این معرفی اجمالی هلدینگ که توسط یک فیلم آموزشی صورت پذیرفت، جلسه پرسش و پاسخ با حضور مسئولین شستا و تاپیکو و فعالان بازار سرمایه حاضر در جلسه شروع شد که اولین سوال در مورد ابهام قیمت خوراک گازی در صورت های مالی شرکت بود و اینکه آیا این نرخ افزایش می یابد و یا خیر؟ آقای جلال امانی معاون مالی و پشتیبانی تاپیکو در این راستا و در پاسخ به سوال پرسیده شده با لحنی قاطع بیان کردند که افزایش نرخ خوراک به هیچ وجه مشکلی را برای هلدینگ و زیرمجوعه هایش بوجود نمی آورد و در صورت وقوع این افزایش تاثیر آن بر حاشیه سود نگران کننده نیست، ایشان همچنین بیان کردند فعلاً هیچ گونه افزایش نرخ خوراکی در اولویت امر قرار ندارد.
سوال دوم در زمینه تعهدات ارزی شرکت و نحوه پرداخت آنها بود که در جواب آقای امانی گفتند خود هلدینگ یک ریال تعهد ارزی ندارد و در صورت وجود این نرخ بر مبنای ارز مبادلاتی پرداخت می شود.
سوال سوم این بود که چرا هلدینگ با وجود قدرت و توان مالی که دارد از برخی زیرمجوعه های خود مثل نفت ایرانول و نفت پاسارگاد حمایت نکرد بگونه ای که برای نمونه نفت ایرانول(شرانل) پس از عرضه 50 میلیونی که از سوی آستان قدس و در فاصله تنها چند روز پس از عرضه اولیه این سهم صورت گرفت با چالش و افت قیمتی بسیاری در بازار سهام مواجه شد و هیچ گونه حمایت جدی از سوی سهامدار عمده صورت نگرفت، که در جواب این پاسخ شنیده شد: حمایت از سهام زیرمجموعه هلدینگ بایستی بگونه ای باشد که این نظر به بازار القا شود که قرار نیست سهامدار عمده به هر قیمت از سهم حمایت کند و بازار بایستی با توجه به روال عرضه و تقاضا به ارزندگی سهم پی ببرد، ایشان ادامه داند استراتژی هلدینگ اساساً بر پایه سودآوری بیشتر پایه گذاری شده است نه مدیریت صرف.
در مورد شایعه دریافت عوارض 50 درصدی بر مالیات صادرات نیز سوالی پرسیده شد که آقای امانی بیان نمودند خوشبختانه این مسئله هیچگونه تاثیر منفی بر هلدینگ نخواهد داشت زیرا اخذ این عوارض برای محصولات خام صنعت نفت است چون محصولات پتروشیمی پراسس می شوند بنابرانی مشمول این عوارض نمی شوند.
یکی دیگر از حاضران در جلسه علت نزدیکی عرضه تاپیکو را به عرضه هلدینگ خلیج فارس جویا شد که جناب حسینی نماینده حاضر در جلسه از سوی شستا گفتند: برنامه ورود هلدینگ خلیج فارس شامل پروسه ای 2 یا 3 ساله بوده اما تاپیکو تنها 5، 6 ماه است که برنامه ورود آن به بازار سرمایه به صورتی جدی پیگیری شده است و آنقدر کارهای در این راستا سریع پیش رفته اند که حتی خود ما نیز متعجب شده ایم ، از این رو این دو عرضه نزدیک به یکدیگر قرار گرفتند. از این رو با قدرت و اطمینان به نفسی که از این پیشرفت سریع دریافت کردیم برآن شدیم به عرضه 10 درصدی آن روی بیاوریم.
در بخشی از صحبت ها نیز سوالی در مورد nav شرکت پرسیده شد و جناب امانی بیان نمودند ارزش بازاری هلدینگ رقمی در حدود 12 یا 13 هزار میلیارد تومان است که 25 درصد آن متعلق به پتروشیمی جم می باشد، ایشان پتروشیمی جم را شرکتی منحصربفرد خواندند که در نوع خود بی نظیر است و به نوعی لیدر هم گروه های خود می باشد، گفتنی است آقای امانی از پاسخ دادن به سوالات حاضرین مبنی بر قیمت عرضه احتمالی به شکلی کاملاً آشکار خودداری کردند اما از قابلیت تعدیل سود شرکت تا 80 تومان نیز برای سال 92 خبر دادند که به گفته تحلیلگران حاضر در جلسه این رقم کاملاً محتاطانه ارائه شده است و قابلیت تعدیل به رقم های بسیار بالاتر نیز برای آن وجود خواهد داشت. همچنین از افزایش سرمایه هلدینگ نیز که در آینده نزدیک و پس از عرضه صورت خواهد پذیرفت صحبت شد که رقم آن 950 میلیارد تومان و از محل مطالبات و آورده نقدی است.
در پایان نیز جلسه با ذکر صلوات به پایان رسید.
گفتنی است در حاشیه های جلسه نیز خبرهای خوبی از بازگشت احتمالی سهم 26 درصدی صندوق توسعه ملی از یک سو و مالیات بر ارزش افزوده 5 درصدی شرکت های پالایشگاهی از سوی دیگر شنیده شد که می تواند در صورت تایید صحت آن برای این گروه روزهای بسیار درخشانی را به همراه بیاورد.
نظر