اخبار و شایعات بازار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • وحید 20
    ستاره‌دار(98)
    • Mar 2011
    • 29911

    #2161
    پاسخ : اخباروشایعات بازار

    خواجه‌نصیر: همکار بابک زنجانی نیستم!



    گروه اقتصادي: «محمودرضا خواجه‌نصیر یکی از مهم‌ترین عوامل گسترده‌شدن دامن شایعات را در بازار سرمایه به ویژه در سه هفته اخیر ساختار جدید سهامداران دانست. رشد یکباره بازار سرمایه در سال جدید و رکود در بازارهای سکه و ارز موجب شد که یکباره تعداد سهامداران حقیقی با سرعتی بالا به حدود هفت میلیون نفر افزایش یابد، ناپختگی سهامداران جدید و تازه کار و پیروی توده‌وار آنها از اخبار و شایعات که بسیاری از آنها پایه و اساسی درستی ندارند طی این مدت تمام عوامل اقتصادی دیگر را برای کاهش تحت پوشش قرار داد و به روند نزولی بازار سرعت بخشید.»



    روزنامه اعتماد با محمودرضا خواجه‌نصیر، مدیر نظارت بر بورس‌ها درباره منشاء این شایعات و نحوه انتشار آنها گفت‌وگویی کرده که با هم می‌خوانیم:

    به عنوان سوال اول، شایعه دستگیری شما و دیگر مدیران بورسی از کجا نشات گرفت؟

    چندی پیش یکی از سایتها خبر دستگیری رییس سازمان بورس، علی صالح‌آبادی، من و تعدادی دیگر از مدیران بورسی را منتشر کرد و همین خبر یکباره مانند بمب در بورس منفجر شد و دهان به دهان چرخید که متاسفانه باید بگویم چنین سایتهایی با چنین اخبار بی‌اساسی از نوع سایتهایی هستند که اخلاق را رعایت نمی‌کنند و منافع میلیون‌ها سهامدار را به خطر می‌اندازند و برای افراد ایجاد دردسر می‌کنند.

    درباره شما شایعه بسیار است و نام شما در لیست کسانی است که با بابک زنجانی همکاری داشته‌اند؟

    به دنبال دستگیری بابک زنجانی، روزنامه رسمی نام شرکت‌هایی را که به نوعی بابک زنجانی کارهای ارزی خود را با آن کارگزاری انجام می‌داده منتشر کرد که در هیات مدیره یکی از شرکتها نام من بود. اما اینکه چه دستهایی پشت کار بود که از یک سند، یک خبر بیربط تولید کند مشخص نیست، نکته اینجاست از آنجا که فعالیت من در بازار بورس زیاد است از نظر کاری و رسانه ای در نتیجه احساسم این است که عده‌ای نه با هدف شخصی بلکه برای فشار و ایجاد ترس در بازار سناریویی بیخود ساختند.

    به هرحال ایجاد چنین شایعاتی منافع بسیاری از سهامداران را به خطر خواهد انداخت آیا بورس ابزاری برای برخورد با این افراد ندارد؟

    این مسائل در فضای اقتصادی کشور اخلال ایجاد می‌کند. به همین جهت با بانیان و کسانی که موجب این اخلال می‌شوند برخورد قاطعی خواهد شد. اینکه موضوعی را در رابطه با شخص من در فضای رسانه‌ای مطرح می‌کنند و کاملا هم بی‌اساس است از بعد شخصی اهمیتی ندارد و حقوق شخصی است اما واقعیت قضیه این است که آن بخش که به فضای اقتصادی کشور برمی‌گردد قابل بخشش نیست؛ چرا که جو منفی‌ای که در بازار به وجود آمد در کنار سایر شایعات نتیجه تفکری است که با هدف ضربه زدن به بازار ایجاد شد، اما از آنجا که این شایعات بی‌پایه و اساس است می‌توان حدس زد که یک تفکر شایعه‌ساز و شایعه پرور پشت سر هم باعث این کار می‌شود. اما از سوی دیگر، دوگروه در بازار وجود دارند؛ گروه‌هایی شایعه‌ساز هستند و گروهی که از شایعه استقبال می‌کنند، نکته مهم این است که بازار سرمایه بازاری بسیار حساس است نسبت به اخبار و شایعات و مانند دیگر محیط ها نیست. به عنوان مثال وقتی در محیط ورزشی شایعه‌ای ایجاد می‌شود چهره یک نفر مخدوش می‌شود اما در بازار سرمایه به حقوق بسیاری ضربه وارد می شود. کسانی که در بازار سرمایه فعالیت می‌کنند باید بدانند تبعیت از شایعات اصلا درست نیست، این شایعات می‌تواند درباره شرکتها، صورتهای مالی، تصمیمات مدیران عامل شرکتها باشد، شایعه، شایعه است و بی‌ریشه و اساس. به هرحال نه تنها در ایران بلکه درهمه دنیا افرادی در جهت ایجاد جریانهایی برای کسب سود بیشتر فعالیت می‌کنند که راه حل این است مردم از نظر فرهنگی عادت کنند به اینکه به اخبار رسانه‌های رسمی توجه کنند.

    به نظر شما چرا شایعه درکشور ما زودتر از اخبار رسمی رشد می کند و پر و بال می‌گیرد؟

    من معتقدم مادامی که ما مراجع رسمی قوی داشته باشیم دیگر صدای مراجع غیررسمی حتی اگر بلند هم باشد شنیده نمی شود و نکته بعدی فرهنگسازی است. شاید یکی از دلایلی که در مقطع فعلی شایعات بی‌اساسی در بازار ما رشد کرد و مورد استقبال هم قرار گرفت و تاثیر شگرفی بر روند بازار و معاملات گذاشت، ورود سریع سهامدارانی ناآشنا و تازه‌کار به بازار سهام است که این مهم باعث شد نیچر و طبیعت بازار ما از نظر ساختار تغییر کند. درحال حاضر ساختار سرمایه‌گذاران بورسی ما از جنس جوانی و بی‌تجربگی است و این خود باعث شده این تازه‌کاران در تشخیص درست از نادرست دچار مشکل شوند. به نظر من در این باره بازار سرمایه دچار کم‌کاری شده و همگام با توسعه بازار سرمایه حرکت نکرده است. سرعت آموزش و فرهنگسازی باید متناسب با ورود سرمایه‌گذاران تغییر کند. درحالی که هم اکنون سرعت در فرهنگسازی از سرعت ورود سهامداران کمتر بوده است و ما جامانده‌ایم.

    موضوع دیگر این است که بورس برای حفظ این سرمایه چقدر برنامه دارد؟

    درحوزه سرمایه‌گذاری نکته مهمی وجود دارد و آن حفظ سرمایه‌ها در بلندمدت است زیرا سرمایه‌گذاران تازه‌وارد بازار سرمایه ما بر اساس انتظارات بالا و برای کسب سود در دوره کوتاه وارد بازار شده‌اند و ما می‌دانیم که بسیاری از آنها صاحبان سرمایه‌های فرار هستند و قصد سرمایه‌گذاری بلندمدت ندارند و تنها هدف این افراد از آمدن به بورس کسب سود کوتاه‌مدت است به همین دلیل این گروه بیش از دیگر گروه که باتجربه‌تر هستند تحت تاثیر اخبار و شایعات قرار می‌گیرند. اگر می‌خواهیم واقعا افزایش شاخص بورس و مولفه‌های بورس منجر به بهبود وضعیت سودآوری باشد باید برویم به سمت اینکه سرمایه‌ها را در بورس حفظ کنیم و نگاه بلندمدت به آن داشته باشیم، سرمایه کوتاه‌مدت به درد اقتصاد و بورس نمی‌خورد، بسیاری از کسانی که به تازگی وارد بورس شده‌اند بورس و سهام را مثل سکه و ارز می‌بینند. سهم این نوع سهامداران داغ است و سهامدار منتظر است در نخستین فرصت سهامش را بیندازد روی زمین که نخستین فرصت می‌تواند یک شایعه باشد یا یک خبر، این سهامداران به روند های بازده طولانی‌مدت بورس اعتقادی ندارند و اساسا هر لحظه منتظر یک خبر بد هستند و چنین فضایی در ذهن سرمایه گذارانی که پا به فرار دارند باعث می‌شود احساس کنند این همان خبر بدی است که منتظرش بودند و باید فرار کنند. سهامداران حقیقی که در بازار ما حضور دارند، عده‌ای از آنها به صورت مستقیم وارد بورس شده و عده‌ای غیرمستقیم و در صندوقها و شرکت ها سرمایه‌گذاری کرده‌اند که خروج بخش دوم چندان آسان نیست و بلندمدت‌تر است.

    آیا پیش‌بینی کرده‌اید که با سقوط شاخصها و عدم کسب سود مورد انتظار چه میزان سهامدار حقیقی یا همان نقدینگی از بازار خارج شوند؟

    تفکیک شده نیست، از اواسط سال گردش معاملاتی روزانه بورس از حدود 400 میلیارد تومان به حدود 800 میلیارد تومان افزایش یافت یعنی دوبرابر؛ بنابراین اگر بپذیریم که نصف این پول که به گردش معاملاتی بورس افزوده شده ناشی از تفکرات سرمایه گذاران کوتاه مدت است در نتیجه یک چهارم فعالیتهای حقیقی ما خیلی کوتاه‌مدت تلقی می‌شود و این یعنی یک چهارم از سرمایه کنونی بازار، ترسو است و پا به فرار دارد اما بازهم نگرانی ما این نیست.

    نگرانی اساسی شما چیست؟

    نگرانی امروز ما مسائلی مانند نرخ خوراک و بهره مالکانه است. من به نحوه تعیین نرخ خوراک پتروشیمی انتقاد اساسی دارم، چرا باید این رقم را افزایش بدهند کدام منطق پشت این قضیه است، دلیل بی‌منطقی مانند رانت. حال سوال اینجاست: سهامداران پتروشیمی چه کسانی هستند. در حال حاضر در حدود هفت میلیون سهامدار داریم، 45 میلیون سهامدار سهام عدالت داریم که عمده آنها سهامدار پتروشیمی هستند. یا عده‌ای هم سهام شرکتهای بازنشستگی را دارند. پس من به جرات می‌توانم بگویم که بخش اعظمی از جامعه ما از سود شرکتهای پتروشیمی سود می‌برند؛ بنابراین بحثی که امروز مطرح می شود توجیه ندارد. بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده قرار است حدود 100 هزار میلیارد تومان در صنعت پتروشیمی سرمایه گذاری شود، این پول قرار است از کجا بیاید ؟ دولت که پولی ندارد برای سرمایه‌گذاری، آیا ما 10 سال آینده حسرت این را نخواهیم خورد که چرا به خاطر موضوعی مانند نرخ خوراک تمام فرصتهایمان را از دست دادیم؟ آیا در آینده به این نتیجه نخواهیم رسید که کاش چند سال قبل از قید این 7 سنت و 15 سنت می‌گذشتیم. از سوی دیگر باید دید نتیجه سودآوری شرکتها در بورس چیست، آیا نتیجه‌اش این است که مردم می‌آیند در بورس سرمایه‌گذاری می‌کنند و پول در بخش تورم‌زای جامعه سرمایه گذاری نمی‌شود.

    حال اگر کسی آمد و در فضای بازارسرمایه وارد شد و سود هم برد چه مشکلی دارد زیرا مادامی که این سود باشد خودش نقدینگی را جذب می‌کند، به شرط اینکه شرکتهای ما سودآور باشند. مردم سخت به بازار سرمایه اطمینان می‌کنند. نباید این اعتماد را به راحتی از دست بدهیم. اگر ما تفکر خصوصی‌سازی داریم نباید در ته قلبمان از سودبردن مردم ناراحت باشیم. واقعیت قضیه این است که به نظر من مجلس و دولت که امروز در معرض تصمیم‌گیری چنین فضایی هستند باید خیلی روی این موضوع کارشناسی کنند. این بحث کوچکی نیست و نباید از آن سرسری گذر کرد. در کشورهای حوزه خلیج فارس با پنج یا شش سنت خوراک به پتروشیمی داده می‌شود یا در امریکا حداکثر با 13، 14 سنت این قیمت‌ها دلیل دارد، دلایل استراتژیک. با افزایش نرخ خوراک پتروشیمی‌ها قدرت خود را در چانه‌زنی از دست می‌دهند و از سهم صادرات ما در دنیا کاهش می‌یابد. درباره سنگ آهنی ها هم با درصد کمتری این امر مصداق دارد، اخذ نرخ بهره مالکانه بالاتر یعنی به سرمایه‌گذار این پیام را می‌دهیم که از بازار سرمایه برو بیرون، اینجا فضایی است که دست دولت و سیاستگذاران الی الابد در جیب سرمایه‌گذار است مثل این است که برویم برای خانه‌مان وسیله‌ای بخریم اما فروشنده هر چند وقت یک بار بیاید از آن استفاده کند، سرمایه‌گذار چطور می‌تواند با چنین چیزی کنار بیاید.

    وظیفه مدیر اداره نظارت بر بورس‌ها چیست؟

    مدیر اداره نظارت بر بورس‌ها بر چهار بورس، بورس کالا، بورس انرژی، بورس اوراق بهادار و همچنین سپرده‌گذاری نظارت می‌کند و علاوه بر این نظارت در این اداره ما هم ناظر هستیم و هم بر آن مدیریت می‌کنیم. ناظر بورس تخلفات را کشف و مدیریت می‌کند، لیستی از قوانین در اختیار سازمان است که ما باید بر اساس آنها بازارها را مدیریت کنیم، نبض بازار باید در دست ما باشد و نسبت به آن عکس‌العمل نشان دهیم؛ چه مثبت باشد و چه منفی.

    محدودیتهای شما برای نظارت بر بازار چیست؟

    نداشتن ضمانت اجرایی لازم برای اجرای قوانین و مقررات. ضمانتهای اجرایی ما کارآمد نیستند. با وجود اینکه مدتی است به نظارتهای بیش از حد بورس بر شرکتها و نحوه انتشار اطلاعاتشان انتقاد می‌شود اما واقعیت این است که خیلی سراغ نداریم که متخلفان مجازاتهای سنگین شوند. عمده برخوردهای ما در حد تذکر و هشدار و تعدادشان زیاد هم است، مساله‌ای که واقعا وجود دارد این است هرچه ضمانت اجرا داشته باشیم اشخاص به سمت تخلف نمی‌روند. محدودیت اساسی ما این است که ضمانت اجرایی قوی نداریم. اگر قوانین قویتری داشته باشیم مردم به سوی تخلف نمی‌روند. ضمانت اجرایی قوی درحوزه نظارت وجود ندارد و کار ما متمرکز است روی تذکر دادن، تلفن زدن و مکاتبه کردن، جریمه‌ها کوچک است که به ساختار قانون بر می گردد که این موضوع هم ناظر را خسته می‌کند و هم نظارت‌شونده را. ما در بورس جامعه‌ای داریم که 5 درصدش تریبون دارند و قدرتمند هستند. در عوض 95 درصد مابقی فاقد صدا و تریبون. این 5 درصد به طور مستمر در حال گله از نقش ناظر بورس هستند. چرا؟، چون سری بزرگ دارند و در همه نقاط بازار به آنها برمی‌خوریم اما 95 درصد مابقی نیز وجود دارد که ما باید حامی آنها باشیم. ما باید به آن 5 درصد ثابت کنیم که نتیجه دستکاری در بازار این است که نمی‌شود به همین راحتی از جیب کسی برداشت و در جیب خود گذاشت. مردم در حالت عادی می‌توانند از حقوق خود دفاع کنند. در شرایطی که همه هم زور باشند و در یک سطح، واقعیت این است که همه هم‌زور نیستند. آنهایی که ضعیف هستند نیاز دارند که ناظر داشته باشند. طبیعی هم است . ناظر باید جلوی زورمندان را بگیرد.

    شما در حوزه نظارت بر بازار چه اهدافی را تعیین کرده‌اید که قصد رسیدن به آنها را دارید؟

    رشد بازار اولیه نسبت به بازار ثانویه. استفاده بیشتر از بسترهای جذب نقدینگی برای توسعه صنایع کشور، توسعه ابزارهای مالی که هنوز در کشور به راه نیفتاده است، قراردادهایی که به مدیریت ریسک کمک می‌کنند. چیزی که خیلی دوست دارم بازار سرمایه به آنجا برسد یک بلوغ است، بازار سرمایه ما در جامعه نقشش پررنگ‌تر از چیزی شود که امروز دارد؛ زیرا بازار سرمایه بازاری پایه است و به پشتوانه آن می‌شود کارهای بسیاری کرد که هنوز در جامعه به آن نقطه نرسیده‌ایم.
    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

    نظر

    • smj13
      عضو فعال
      • Sep 2013
      • 1185

      #2162
      پاسخ : اخباروشایعات بازار

      همیشه در درگیری دو الاغ(جناح صالح آبادی و جناح مخالفش) این صاحبان الاغها(اشخاص حقیقی و صاحبان اصلی بورس) هستند که به زمین میوفتند !!!!
      این یک قضیه ثابت شده در تاریخ بوده ، از هزاران سال پیش تا الان و احتمالا در آینده هم همینگونه خواهد بود...
      با رفتن صالح آبادی همه چی آروم میگیره...
      صالح آبادی رفتنی است ، شک نکنید!
      هیـــچــگــونـــه توصیه ای به خرید و فروش ندارم !!!!

      نظر

      • پرسود
        عضو عادی
        • Jan 2014
        • 162

        #2163
        پاسخ : اخباروشایعات بازار

        آمریکا تحریم پتروشیمی ایران را لغو کرد
        [B][SIZE=2][COLOR=#ff0000]کاش جوانان میدانستند و پیران میتوانستند[/COLOR][/SIZE][/B]

        نظر

        • ائلچی
          ستاره دار (2)
          • Jul 2013
          • 1945

          #2164
          پاسخ : اخباروشایعات بازار

          صالح جان میدونم الان چی میکشی خودت بهتر میدونی با عزل جناب عالی تازه شروع کاره سین جین شدن و دادگاه و.... البته منم میدونم کمتر عدالتی تو دادگاه های ما اونم تو این جور مواقع پیدا میشه ولی خوب دیگه کاری نمیشه کرد محمود بد آش پشت پایی واسه دار و دستش باقی گذاشته!
          ولی با این همه زیاد ناراحت نباش تو لااقل تو این کشور چند سالی عشق و حال کردی ولی خیلی ها بدون عشق حال هر روز نگرانی های تو رو دارن.
          أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ

          نظر

          • rajabnejad
            عضو فعال
            • Jan 2012
            • 4331

            #2165
            پاسخ : اخباروشایعات بازار

            /:.negaran.:/:^o/.:blinksmiley.:/

            رئیس سازمان بورس : ریزش‌ شاخص بورس گذرا است

            به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علی صالح‌آبادی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار امروز در وزارت اقتصادیبا اشاره به علائم اقتصاد و حمایت دولت تاکید کرد: ریزش‌های شاخص بورس گذرا است، بازار سهام به زودی به تعادل و روند مثبت باز می‌گردد.

            وی افزود: به زودی نقدینگی قابل توجهی از طریق شرکتهای حقوقی وارد بورس می‌شود.
            هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

            نظر

            • وحید 20
              ستاره‌دار(98)
              • Mar 2011
              • 29911

              #2166
              پاسخ : اخباروشایعات بازار

              صالح آبادی اعلام کرد

              راهکارهای حمایتی از بازار سرمایه/ شرایط فعلی بورس گذراست




              رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در نشست خبری آخرین وضعیت بورس را تشریح کرد و ضمن اعلام برنامه‌های این سازمان به تشریح ابهامات موجود در بازار سرمایه پرداخت.




              به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر علی صالح‌آبادی - رییس سازمان بورس و اوراق بهادار – در ابتدای این نشست به عملکرد بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: در مجموع ارزش بازار‌های بورس و فرابورس از 220 میلیارد تومان در ابتدای سال به 506 میلیارد تومان رسیده و بیش از 2.5 برابر افزایش یافته است که این ارزش بیشترین ارزش بورس در بازار سرمایه است.




              وی افزود: هم چنین حجم معاملات بورس از 18 هزار و 300 میلیارد تومان در دوره مشابه سال گذشته به 81 هزار و 700 میلیارد تومان رسیده و بیش از چهار برابر شده است که این میزان نشان‌دهنده‌ی این است که نقدینگی زیادی به سمت بورس سرازیر شده است.


              صالح‌آبادی ادامه داد: ارزش معاملات فرابورس نیز از 9 هزار و 700 میلیارد تومان از مشابه سال گذشته به 24هزار میلیارد تومان رسیده و بیش از دو برابر شده است.علاوه بر این دفعات معاملات بورس از پنج میلیون دفعه در مدت مشابه سال گذشته به 18 میلیون و 500 هزار رسیده و بیش از سه برابر شده است.


              رییس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطر نشان کرد: هم‌چنین شاخص کل بورس از 38 هزار و 41 واحد در ابتدای سال به حدود 82 هزار واحد رسیده و 116 درصد رشد کرده است. شاخص فرابورس نیز از 443 واحد در ابتدای سال به 800 واحد رسیده و رشد 80 درصدی را تجربه کرده است


              وی عنوان کرد: در بورس کالا حجم معاملات قرارداد آتی سکه از ابتدای سال گذشته تا به امروز 29 هزار میلیارد تومان بوده و امسال این میزان به 16 هزار میلیارد رسیده است که کاهش 43 درصدی را نشان می‌دهد.


              به گفته صالح آبادی کاهش حجم معاملات آتی سکه خبر مثبتی بوده و نشان‌دهنده‌ی ایجاد ثبات در بازار سکه و ارز است.


              رییس سازمان بورس و اوراق بهادار یادآور شد:‌در بخش سایر کالاهای بورس کالا مجموعا 34 هزار و 600 میلیارد تومان حجم معاملات این بخش بوده که در نسبت به دوره‌ی مشابه سال گذشته 52 درصد افزایش یافته است.


              وی اظهار کرد: این در حالی است که حجم معاملات بورس انرژی از ابتدای سال تاکنون به 310 میلیارد تومان رسیده است.


              صالح‌آبادی در ادامه به معاملات آنلاین اشاره کرد و گفت: امروزه با ایجاد زیرساخت‌های معاملات آنلاین 70 درصد دفعات معاملات از طریق معاملات آنلاین انجام شده و 40 درصد ارزش معاملات از طریق این معاملات صورت می‌گیرد.


              رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار کرد: بنابراین با زیرساخت‌های مناسب که برای دسترسی معاملات آنلاین ایجاد شده است، کمک می‌کند تا بازار سرمایه راحت‌تر در کشور توسعه یابد.


              وی با بیان این‌که 1050 ایستگاه معاملاتی کارگزاری در سراسر کشور وجود دارد، از راه‌اندازی اتاق معاملات خبر داد و عنوان کرد: قرار است به جای این‌که کارگزاران در سراسر کشور پراکندگی داشته باشند، اتاق معاملاتی تشکیل شده و چندین معامله در یک اتاق حضور داشته باشند که این موضوع در حال پیگیری است.


              صالح‌آبادی با بیان این‌که تا پایان سال امکان خرید خرد کالا در بورس کالا فراهم می‌شود، گفت: بحث خرید خرد کالا در بورس کالا دنبال شده و قرار است تا پایان سال امکان خرید خرد کالا در این بورس فراهم شود تا مشتریانی که قصد دارند در مقیاس خرد خرید انجام دهند بتوانند از این بازار استفاده کنند.

              امکان معامله سلف موازی تا پایان سال

              رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: علاوه بر این دستورالعمل سلف موازی استاندارد تهیه شده و به بورس کالا ابلاغ شده است و در هیات پذیرش بورس کالا به تصویب رسیده است که امیدواریم تا پایان سال امکان معامله سلف موازی فراهم شود.



              اولین معامله بازار ایده در بازار بورس


              وی در ادامه به راه‌اندازی بازار ایده در فرابورس اشاره کرد و افزود: دستورالعمل بازار ایده در فرابورس به تصویب رسیده و به این بازار ابلاغ شده است که تا پایان سال اولین معامله بازار در فرابورس انجام شود.



              صالح‌آبادی اضافه کرد: بازار ایده ظرفیت و پتانسیل بالایی داشته و باید نوآوری جوانان ارج نهاده شود. بنابراین این بازار می‌تواند از حلقه اتصال دانشگاه‌ها و تولید را فراهم کند.


              رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به اصلاح دستورالعمل معاملات بورس تهران و فرابورس اشاره کرد و ادامه داد: یکی از اقداماتی که اخیرا انجام شد اصلاح دستورالعمل معاملات بورس تهران و فرابورس در خصوص اوراق مشارکت و اوراق اجاره بود و با این اصلاح این امکان فراهم شد که عرضه‌ی اولیه اوراق مشارکت و اجاره براساس حراج اتفاق بیافتد.


              صالح‌آبادی یادآور شد: در حال حاضر اوراق مشارکت یا اجاره به قیمت اسمی 100 هزار تومان عرضه می‌شود و بازارگردان اوراق متعهد است که بازخرید اوراق را به قیمت اسمی تضمین کند که با اصلاحی که اتفاق افتاده است این امکان فراهم می‌شود که عرضه‌ی اولیه به قیمت حراج باشد.


              وی عنوان کرد: این اصلاح کمک می‌کند تا حجم اوراق مشارکت و اجاره در راستای تامین مالی بیشتر شود. البته موسسات رتبه‌بندی در این خصوص وجود دارند که مقررات آن در شرف نهایی‌شدن بوده تا ریسک اوراق را مشخص کنند.

              اظهار تمایل موسسات رتبه‌بندی خارجی


              رییس سازمان بورس و اوراق بهادار از اظهار تمایل موسسات رتبه‌بندی خارجی خبر داد و افزود: برخی موسسات رتبه‌بندی خارجی اظهار علاقه‌مندی کردند که در بورس تهران مشارکت داشته باشند که جزییات آن در آینده مشخص می‌شود.


              انتشار 1000 میلیارد تومان اوراق خزانه اسلامی


              صالح‌آبادی در ادامه به انتشار اوراق خزانه اسلامی اشاره کرد و افزود: آیین‌نامه خزانه اسلامی در دولت تصویب شده و جزییات آن در جلساتی که با خزانه‌داری کل کشور برگزار شده مشخص شده است. بنابراین بی‌صبرانه منتظر هستیم که اولین بسته‌ی این اوراق هزار تومانی منتشر شده و در بازار ثانویه بورس عرضه شود.


              وی یادآور شد: زیرساخت‌های معاملاتی انتشار این اوراق در بازار سرمایه به‌طور کامل فراهم شده و تنها منتظر خزانه‌داری کل هستیم تا اولین بسته این اوراق در بازار سرمایه منتشر شود.


              به گفته رییس سازمان بورس اوراق خزانه اسلامی ابزار جدیدی بوده که نرخ سود و کوپن سود نداشته و به قیمت اسمی و در سررسید یکساله منتشر می‌شود، ولی در بازار فرابورس می‌تواند به زیر قیمت اسمی مورد معامله قرار گیرد.


              صالح‌آبادی ادامه داد: تفاوت قیمت کشف شده این اوراق در فرابورس با قیمت اسمی، سود دارنده اوراق را مشخص می‌کند و این اوراق بدون ریسک بوده و بازار‌گردان رسمی ندارد، ولی شرکت‌های تامین سرمایه اعلام آمادگی کرده‌اند تا بازار‌گردانی این اوراق را انجام دهند.

              انتشار اوراق استصناع و اوراق مشارکت قابل تبدیل به سهام

              وی در ادامه به انتشار اوراق جدید در بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: دستورالعمل اوراق استصناع به تصویب رسیده و قبل از پایان سال این اوراق منتشر می‌شود.


              رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: هم چنین مجوز اوراق مشارکت قابل تبدیل به سهام برای یک شرکت صادر شد ولی شرکتی که این مجوز را دریافت کرد به دلیل بالا‌رفتن قیمت سهم از انتشار آن منصرف شد.


              انتشار صورت‌های مالی مبتنی بر استاندارد‌های بین‌المللی


              صالح‌آبادی در ادامه گفت: استاندارد‌های بین‌المللی حسابداری در هیات مدیره سازمان بورس به تصویب رسیده و اولین صورت‌حساب‌های مالی مبتنی بر استاندارد‌های بین‌المللی از سال 94 به بعد منتشر می‌شود.



              وی یادآور شد: هم‌چنین زبان گزارشگری مالی (XBRL) که اخیرا در شرکت‌های تولیدی فعال شده است برای سایر شرکت‌هایی که در بخش‌های خدماتی فعالیت می‌کنند توسعه خواهد یافت و تا پایان سال شکلی از تحلیل را به بازار سرمایه ارائه خواهیم داد تا سرمایه‌گذاران بخواهند تحلیل‌های جامع‌تری داشته باشند.



              ایجاد کنترل داخلی و حاکمیت شرکتی در شرکت‌ها


              رییس سازمان بورس و اوراق بهادار یادآور شد: هم‌چنین کنترل داخلی در بسیاری از شرکت‌ها فعال شده و به ایجاد حاکمیت شرکتی کمک می‌کند و پاسخ‌گویی به سهامداران نیز افزایش می‌یابد.


              صالح‌آبادی یادآور شد: در حال حاضر واحد کنترل داخلی در بسیاری از شرکت‌ها شکل گرفته و سهامداران باید با مطالعه در مجامع شرکت‌ها از هیات‌ مدیره‌ها بخواهند که در قبال آن پاسخ‌گو باشند.


              وی ادامه داد: این در حالی است که دستورالعمل حاکمیت شرکتی نیز نهایی شده و در دستور کار هیات مدیره سازمان بورس قرار دارد تا بتواند به پاسخ‌گویی مدیران در قبال سهامداران کمک کند.


              رییس سازمان بورس و اوراق بهادار عنوان کرد: هم‌چنین مقدمات مرکز میانی امضای دیجیتال در بازار سرمایه فراهم شده و سعی می‌کنیم که امضای دیجیتال را در این بازار توسعه دهیم، زیرا در این صورت سرمایه‌گذاران با اطمینان می‌توانند در بازار سرمایه فعالیت کنند.

              راه‌اندازی صندوق پروژه در ساختمان و پتروشیمی


              صالح‌آبادی به راه‌اندازی صندوق پروژه در بخش ساختمان و پتروشیمی اشاره کرد و گفت: قرار است قبل از پایان سال اولین صندوق پروژه در فرابورس پذیره‌نویسی شده و معاملات ثانویه آن انجام شود.

              حمایت از بازار سرمایه


              وی وضعیت فعلی بازار را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: در خصوص وضعیت فعلی بازار سرمایه خوشبختانه با هماهنگی‌های لازم مقرر شده است که سازمان خصوصی‌سازی که عرضه‌کننده‌ی سهام دولت است حتما عرضه‌های آینده خود را با هماهنگی‌های بورس و فرابورس انجام دهد تا بازار دچار مشکل نشود.


              رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: هم‌چنین حقوقی‌های معتبر در بازار سرمایه نیز عرضه‌ی خاصی نخواهند داشت و تنها طرف تقاضا را تقویت می‌کنیم.


              صالح‌آبادی در ادامه افزود: هم‌چنین در راستای حمایت از بازار سرمایه اوراق اختیار فروش تبعی از روز شنبه منتشر شده و در آینده نیز منتشر می‌شود تا بازدهی مشخصی برای سرمایه‌گذاران تضمین شود.


              وی یادآور شد: در حال حاضر این اوراق برای شرکت‌های تاپیکو، چادرملو و پتروشیمی کرمانشاه منتشر شده و در سایر شرکت‌ها نیز در حال پیگیری است و با انتشار این اوراق این اطمینان برای سرمایه‌گذاران ایجاد می‌شود که حداقل سودی معادل سود بانکی در اختیار داشته باشند.


              رییس سازمان بورس و اوراق بهادار عنوان کرد: هم چنین صندوق توسعه بازار سرمایه که در سال گذشته راه‌اندازی شد قرار است با اضافه شدن منابع در اختیار این صندوق در بازار سرمایه فعال شود.



              عرضه‌های اولیه در بورس و فرابورس

              صالح‌آبادی در ادامه این نشست از عرضه‌های اولیه در بورس و فرابورس خبر داد و افزود: تا پایان سال قرار است شرکت‌های نفت سپاهان، هلدینگ سیمانی بانک ملی، آهن و فولاد ارفع، فولاد هرمزگان، گروه سرمایه‌گذاری بانک مسکن، برق عسلویه مپنا و پالایشگاه کرمانشاه در بورس و فرابورس عرضه شوند.


              رییس سازمان بورس و اوراق بهادار یادآور شد: در حال حاضر در بازار فرابورس حدود 50 شرکت تقاضای پذیرش در این بازار را ارائه کرده‌اند که در این راستا کارگروه در فرابورس تشکیل شده تا شرکت‌های متقاضی تعیین تکلیف شوند.




              صالح‌آبادی در ادامه‌ی این نشست به پرسش خبرنگاران پاسخ داد و در خصوص دستوری کردن خصوصی‌سازی گفت: دستوری‌کردن خصوصی‌سازی در بازار سرمایه وجود ندارد، ولی در خصوص خصوصی‌سازی، دولت طبق قانون بودجه کل کشور باید بخشی از سهام خود را در بازار سرمایه عرضه کند.


              وی ادامه داد: بر این اساس خصوصی‌سازی همانند سابق به صورت خرد و عمده نسبت به عرضه‌ی سهام اقدام می‌کند ولی ثبات بازار سرمایه همواره مورد نظر دولت بوده و رییس جمهور نیز در اجلاس داووس مطرح کردند که به دنبال جذب سرمایه‌گذار خارجی در کشور هستند. بنابراین دولت هم‌چنان علاقه‌مند است که سرمایه‌ها به سمت بازار سرمایه سوق پیدا کند.


              رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: بنابراین سرمایه‌هایی که به سمت بازار مسکن و سفته‌بازی حرکت می‌کند مدنظر دولت نیست، بنابراین دولت هم‌چنان به بازار سرمایه توجه جدی دارد، لذا اگر عرضه خصوصی‌سازی برای بازار سرمایه مشکلی ایجاد کند آن عرضه انجام نخواهد شد.


              عرضه خرد هلدینگ خلیج فارس در بورس منتفی شد


              صالح‌آبادی در ادامه به عرضه‌ی هلدینگ خلیج فارس در بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: ادامه عرضه هلدینگ خلیج فارس در بورس بستگی به شرایط بازار دارد. این در حالی است که عرضه خرد این شرکت در بازار سرمایه منتفی است و سازمان خصوصی‌سازی می‌تواند سهام این شرکت را در صورت مطلوب‌بودن شرایط بازار به صورت بلوکی عرضه کند.




              نتایج برگزاری جلسه با مسوولان پتروشیمی


              وی در ادامه به آخرین وضعیت برگزاری جلسه با مسوولان شرکت‌های پتروشیمی اشاره کرد و افزود: با برگزاری جلسات مختلف مقرر شد براساس اصولی که در شرکت‌های پتروشیمی حاکم است در خصوص نرخ خوراک این شرکت‌ها تصمیم‌گیری شود.


              رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: یکی از این اصول این است که قیمت‌هایی که تعیین می‌شود باید در جهت جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی باشد. این در حالی است که حدود 100 میلیارد دلار پروژه پتروشیمی در سال‌های آینده تعریف شده و این حجم از سرمایه‌گذاری‌ها باید با ارائه‌ی مشوق‌های لازم صورت گیرد.


              صالح‌آبادی در ادامه گفت: هم چنین باید قیمت تعیین شده توانایی رقابت با کشور‌های منطقه را داشته باشد. لذا در خصوص تعیین نرخ خوراک شرکت‌های پتروشیمی نگرانی خاصی وجود ندارد.


              وی در پاسخ به این سوال که آیا شاخص بورس بیانگر سود و زیان شرکت‌ها است، گفت: سود و زیان شرکت‌ها مشخص بوده و حسب انتظار بازار از سودآوری شرکت‌ها قیمت سهم تعیین می‌شود.


              بازگشت بورس به حالت مثبت

              رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان این‌که نوسان جزو ذات بازار سرمایه بوده و نمی‌توان انتظار داشت که بورس همواره مثبت یا منفی باشد، اظهار کرد: شرایط فعلی حاکم بر بورس گذرا بوده و بازار سرمایه به حالت مثبت خود برخواهد گشت، لذا نگرانی خاصی در این خصوص وجود ندارد.


              صالح‌آبادی به دست‌کاری قیمت‌ها در بازار سرمایه اشاره کرد و توضیح داد: وظیفه‌ی سازمان بورس نظارت بوده و این سازمان وظیفه‌ی خود را انجام می‌دهد. این در حالی است که بازار سرمایه چنان بزرگ شده است که حجم معاملات افزایش یافته و بازار خود را تعدیل می‌کند. بنابراین با توجه به وضعیت سهام شناور آزاد امکان دست‌کاری کمتری در بازار سرمایه وجود دارد.



              علت انتقال شرکت‌ها از بازار پایه به توافقی

              وی به انتقال 14 شرکت از بازار پایه به بازار توافقی فرابورس اشاره کرد و در ادامه گفت: در بازار پایه هیچ شرکتی پذیرفته نشده و ممکن است شرکت از شفافیت برخوردار نباشد.بنابراین در راستای اجرای ماده 99 قانون برنامه پنجم برخی نمادهایی که شرایط حراج را نداشتند به بازار توافقی منتقل شدند.


              رییس سازمان بورس و اوراق بهادار یادآور شد: لذا با این انتقال فرصتی برای شرکت‌ها در نظر گرفته شد که سهام شناور و شفافیت خود را ارتقاء دهند.


              صالح‌آبادی در خصوص پذیره‌نویسی موسسات مالی و اعتباری در بازار سرمایه گفت: موسسات مالی و اعتباری که قصد پذیره‌نویسی دارند می‌توانند با مجوز بانک مرکزی پذیره‌نویسی خود را در فرابورس انجام دهند.


              وی به گزارش 9 ماهه شرکت‌ها اشاره کرد و گفت: گزارشات 9 ماهه شرکت‌ها متفاوت بوده و برخی شرکت‌ها کمتر و برخی بیشتر سود خود را پوشش دادند. ولی برخی شرکت‌ها گزارشات خود را به صورت محافظه‌کارانه ارائه دادند، لذا سرمایه‌گذاران باید با تحلیل بالاتری در این خصوص تصمیم‌گیری کنند.


              مشاهده علائم بهبود در بازار سرمایه


              رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان این‌که بازار سرمایه روبه بهبود است، عنوان کرد: در کوتاه‌مدت فضای روانی در بازار سرمایه حاکم است که در این فضا جو بازار مدیریت خواهد شد، این در حالی است که وضعیت بازار سرمایه رو به بهبود بوده و علائم بهبود در بازار مشاهده می‌شود.


              صالح‌آبادی تاکید کرد: یکی از راهکارهایی که سرمایه‌گذاران می‌توانند ریسک خود را کاهش دهند، متنوع کردن سبد سهام است. این درحالی است که صندوق توسعه با افزایش منابع خود در بازار سرمایه فعال می‌شود.


              وی در خصوص آخرین وضعیت کاهش کامزد معاملات گفت: بررسی‌های لازم در خصوص کاهش کارمزد معاملات در حال انجام است و واحد‌های نظارت در حال مطالعه‌ی این موضوع هستند.



              آخرین وضعیت سهام عدالت

              رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه آخرین وضعیت سهام عدالت را مورد توجه قرار داد و گفت: برای آزاد‌سازی سهام عدالت باید زیرساخت‌های فنی لازم فراهم شود، زیرا اگر قرار باشد 45 میلیون سهامدار وارد بازار سرمایه شوند باید زیرساخت‌های آن فراهم شود.


              صالح‌آبادی با بیان این‌که دولت در خصوص مدل عملیاتی‌کردن مدل سهام عدالت تصمیم‌گیری می‌کند، اعلام کرد: سازمان خصوصی‌سازی راهکارهای مختلفی را برای آزاد‌سازی سهام عدالت تدارک دیده و صاحب‌نظران مختلف نظرات خود را ارائه کردند و مزایا و معایب مدل‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفته است.


              وی ادامه داد: در طراحی مدل‌های مختلف ثبات و پایداری شرکت‌های سرمایه‌پذیر در بلندمدت و هم چنین نقد‌شوندگی سهام مطرح بود و مزایا و معایب مختلف ذکر شد و در اختیار دولت قرار داده شد، بنابراین دولت در خصوص انتخاب مدل مورد نظر تصمیم‌گیری خواهد کرد.



              بازار سرمایه در بلند‌مدت مسیر خوبی را طی می‌کند

              رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به نگرانی‌های موجود در بازار سرمایه پاسخ داد و گفت: دولت و نظام علاقه‌مند هستند که بازار سرمایه توسعه یابد و نظام تامین مالی تنها به بانک‌ها متکی نباشد، به همین دلیل مشکل خاصی در بورس کشور وجود نداشته و بازار سرمایه دربلند‌مدت مسیر خوبی را طی خواهد کرد، زیرا قطعا توجهات لازم به بازار سرمایه وجود دارد.



              صالح‌آبادی با بیان این‌که عرضه‌های خرد سازمان خصوصی‌سازی برای پاسخ‌دادن به تقاضای بالای بازار سرمایه بود، در خصوص اشکال فنی سیستم معاملات گفت: اشکال فنی جزیی در سیستم معاملات ایجاد شد که به سرعت برطرف شد، زیرا سیستم معاملات نیز مانند انسان‌ها موجودات زنده بوده و با مشکلاتی مواجه می‌شود.


              نقدینگی از بورس خارج نشده است

              وی در خصوص خروج نقدینگی از بازار سرمایه گفت: در حال حاضر نقدینگی از بازار سرمایه خارج نشده و سهم‌هایی که توسط افراد به فروش رسیده است در بازار سرمایه پارک شده است تا سرمایه‌گذاران بتوانند در محل دیگری از سرمایه‌های خود استفاده کنند.



              رییس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: بنابراین طبق بررسی‌های انجام شده مشاهده می‌شود که پولی از بازار سرمایه به سمت سایر بازارها حرکت نکرده و جای نگرانی در این خصوص وجود ندارد.


              هیچ خدشه‌ای در مالکیت شرکت‌های واگذار‌شده ایجاد نمی‌شود


              صالح‌آبادی در پاسخ به سوالی در خصوص بازگشت شرکت‌های وا‌گذار شده به نهادهای شبه‌دولتی گفت: به هیچ عنوان این موضوع صحت نداشته و هر شرکتی که در بازار سرمایه اقدام به خریداری سهام کرده است هیچ خدشه‌ای در مالکیت آنها وارد نمی‌شود بنابراین مالکیت آنها به قوت خود باقی است.


              اظهار تمایل سرمایه‌گذاران خارجی برای ورود به بورس


              وی با بیان این‌که موسسات رتبه‌بندی خارجی اظهار تمایل برای مشارکت در بورس داشته‌اند، عنوان کرد: در حال حاضر ایرانیان مقیم خارج از کشور و سرمایه‌گذاران خارجی برای ورود به بورس اظهار تمایل کرده و قصد دارند سرمایه‌های خود را به سمت بورس سوق دهند که با توجه به کاهش محدودیت‌های خارجی این موضوع تقویت خواهد شد.



              رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به این سوال که چرا عرضه‌ی اولیه سهام دارویی تامین در شرایط منفی بازار انجام شد، گفت: با استقبالی که از عرضه‌ی اولیه این شرکت صورت گرفت و با موفقیت این عرضه مشخص می‌شود که منابع سرمایه‌گذاران در بازار سرمایه به صورت نقد وجود دارد و عرضه‌ی اولیه با بررسی جمیع شرایط انجام می‌شود.


              صالح‌آبادی با بیان این‌که نگرانی خاصی از آینده بازار سرمایه وجود ندارد، در پایان عنوان کرد: سرمایه‌گذاران باید با نگاه بلند‌مدت در بورس سرمایه‌گذاری کنند و درگیر جو هیجانی و کوتاه‌مدت بازار نشوند.
              درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

              توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

              نظر

              • Salar
                عضو عادی
                • Apr 2013
                • 130

                #2167
                پاسخ : اخباروشایعات بازار

                فردا ساعت 7 صبح؛نشست فوق العاده حقوقی ها برای حمایت از بازار/اجماع نظر اولیه برای تزریق نقدینگی دست کم 1000 میلیارد تومانی
                منبع: ژورنال بورس
                در این بازار اگر سودیست با درویش خرسندیست/ خدایا منعمم گردان به درویشی و خرسندی

                نظر

                • کیوان
                  ستاره دار (1)
                  • Jun 2011
                  • 5094

                  #2168
                  پاسخ : اخباروشایعات بازار

                  در اصل توسط Salar پست شده است View Post
                  فردا ساعت 7 صبح؛نشست فوق العاده حقوقی ها برای حمایت از بازار/اجماع نظر اولیه برای تزریق نقدینگی دست کم 1000 میلیارد تومانی
                  منبع: ژورنال بورس
                  توجه شما را به خبری که هفته قبل مشابه این خبر بود جلب میکنم که آغاز! نشستهای حمایت از بازار اعلام شده بود و من هم گفتم هر وقت نشستها به انتها رسید سر قبر ما فاتحه میخوانند. اینها تصمیمشان را از همان ابتدا گرفته بودند که چه کار میخواهند بکنند! ما کلا سوژه هستیم برای آنها!
                  ما را به چوب و رخت شبانی فریفته اند ، این گرگ سالهاست که با گله آشناست

                  نظر

                  • پرسود
                    عضو عادی
                    • Jan 2014
                    • 162

                    #2169
                    پاسخ : اخباروشایعات بازار

                    آخرین ویرایش توسط M@ohammad؛ 2014/02/27, 07:13.
                    [B][SIZE=2][COLOR=#ff0000]کاش جوانان میدانستند و پیران میتوانستند[/COLOR][/SIZE][/B]

                    نظر

                    • پرسود
                      عضو عادی
                      • Jan 2014
                      • 162

                      #2170
                      پاسخ : اخباروشایعات بازار

                      آخرین ویرایش توسط M@ohammad؛ 2014/02/27, 07:14.
                      [B][SIZE=2][COLOR=#ff0000]کاش جوانان میدانستند و پیران میتوانستند[/COLOR][/SIZE][/B]

                      نظر

                      • پرسود
                        عضو عادی
                        • Jan 2014
                        • 162

                        #2171
                        پاسخ : اخباروشایعات بازار



                        http://www.tabnak.ir/fa/news/374329/برگزاری-دور-بعدی-مذاکرات-ایران-و-15-در-نیویورک

                        دیگه همه چیز حله
                        [B][SIZE=2][COLOR=#ff0000]کاش جوانان میدانستند و پیران میتوانستند[/COLOR][/SIZE][/B]

                        نظر

                        • پرسود
                          عضو عادی
                          • Jan 2014
                          • 162

                          #2172
                          پاسخ : اخباروشایعات بازار

                          [B][SIZE=2][COLOR=#ff0000]کاش جوانان میدانستند و پیران میتوانستند[/COLOR][/SIZE][/B]

                          نظر

                          • rajabnejad
                            عضو فعال
                            • Jan 2012
                            • 4331

                            #2173
                            پاسخ : اخباروشایعات بازار

                            کدخبر : 2267
                            تاریخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۱/۷ - ۱۳:۴۷
                            فردا صبح به میزبانی عسکری مارانی برگزار می شود

                            حقوقی ها برای رونق دوباره بازار دست بکار می شوند


                            7 صبح فردا علیرضا عسکری مارانی در شرکت سرمایه گذاری ملی ایران میزبان مدیران عامل اغلب شرکت های سرمایه گذاری بزرگ بازار سهام و یا همان حقوقی ها برای فیصله دادن روند منفی معاملات سهام خواهد بود.
                            به گزارش خبرنگار اکوبورس؛7 صبح فردا سه شنبه هشتم بهمن ماه جاری مدیران عامل شرکت های سرمایه گذاری بزرگ و صندوق های بازنشستگی کشوری و لشگری به میزبانی علیرضا عسکری مارانی مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری ملی ایران دور هم جمع خواهند شد تا نحوه حمایت از بازار سهام و جلوگیری از افت بیشتر قیمتها در بازار سرمایه را بررسی و جمع بندی کنند.

                            بر اساس گزارش هایی که به دست خبرنگار ما رسیده در این جلسه مدیران عامل شرکت هایی همچون بانک تجارت، گروه بهمن،سرمایه گذاری توسعه ملی،شستا،هلدینگ گسترش نفت و گاز پارسیان و همچنین مدیران سرشناس شرکت های سرمایه گذاری بزرگ حضور خواهند داشت.

                            دستور کار این جلسه نحوه بکارگیری ابزارهای عملی برای مقابله با اتفاقات اخیر در بازار سرمایه و مقابله با هر گونه شرایط تحمیلی احتمالی از سوی نهاد ناظر برای بازگشت دوباره اعتماد و رونق در بازار سرمایه است.

                            یک مقام ارشد در شرکت سرمایه گذاری ملی ایران با بیان اینکه دلسوزان و فعالان باتجربه بازار سرمایه برای جلوگیری از توسعه بیش از پیش بی اعتمادی در بازار ؛خودشان کمر همت بسته اند؛عنوان کرد که:"در حال حاضر کار از بررسی ها گذشته و باید با عملکرد چاره ایی برای بازار فعلی کرد."


                            وی با بیان اینکه پیشتر، فعالان بازار سرمایه در نحوه رویکرد متولیان بازار پول و سرمایه گوشزد کرده بودند که زیر بار تحمیل شرایط درخواستی همچون مدیران بانک ها در قضایای ارزی بوجود آمده در دولت قبل نمی روند،یادآور شد که:در دستور کار جلسه فردا موضوع استعفای دسته جمعی مدیران عامل شرکت های حقوقی مطرح نیست و تنها جمع بندی برای فیصله دادن به تداوم بی اعتمادی و بازگشت رونق به بازار است.
                            هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

                            نظر

                            • tom cruise
                              عضو فعال
                              • Mar 2012
                              • 4756

                              #2174
                              پاسخ : اخباروشایعات بازار

                              این خبر تزریق 1000ملیاردی حقوقی..سب شد صدملیارد توسط حقوقی حقیقی به بازر تزریق شود امروز....
                              البته با درز دادن خبر پول بیشتری وارد کردند...
                              در گروههای پترو پالایش...معادن و فلز...شاید گروه بانک و...لیزینگ رایانه بعدم شایدخودرو...بتوانند سال اتی سود بیشتری نسبت به امسال کسب کنند چون هم نرخ بهره ماللکانه تحول..و خوراک ندارند اگر یک مقدار رونق ایجاد شود با رفع تحریم....بانکها بتوانند راحت تر وامدهند سودساز یخوب یمیتوانند بکنند.
                              https://www.facebook.com/profile.php?id=10001066806953
                              tom cruise in face book

                              نظر

                              • وحید 20
                                ستاره‌دار(98)
                                • Mar 2011
                                • 29911

                                #2175
                                پاسخ : اخباروشایعات بازار

                                اقدام مدیران، تمسخر سهامداران
                                ردپای پینوکیو در بورس مشاهده شد!!!
                                با این وجود رییس سازمان بورس و اوراق بهادار نظری خلاف سهامداران داشته و در برنامه تلویزیونی نگاه یک که در روز شنبه هفته جاری پخش شد، عنوان کرد که به غیر واقعی و نادرست بودن اطلاعیه های شفاف سازی شرکت ها اعتقادی ندارد.

                                یکی از دلایل منفی شدن روند معاملات در بورس و آغاز اصلاح قیمت ها طی دو سه هفته گذشته، اطلاعات میان دوره ای شرکت ها و در نتیجه برآورده نشدن انتظارات سرمایه گذاران و سهامداران از این عملکردها عنوان می شود.
                                به گزارش بورس نیوز، در میان اطلاعات ارسالی شرکت ها به سامانه کدال، در حالی گزارش های شفاف سازی مورد توجه ویژه سهامداران و سرمایه گذاران قرار دارد که طی نظرسنجی ها و مصاحبه های متعدد به این موضوع پرداختیم که از نگاه سهامداران نیز این اطلاعیه ها چندان کارایی لازم را ندارد.
                                ادعای آقای رییس
                                با این وجود رییس سازمان بورس و اوراق بهادار نظری خلاف سهامداران داشته و در برنامه تلویزیونی نگاه یک که در روز شنبه هفته جاری پخش شد، عنوان کرد که به غیر واقعی و نادرست بودن اطلاعیه های شفاف سازی شرکت ها اعتقادی ندارد. چراکه به ادعای وی، اطلاعات ناشران توسط حسابرسان آنها مورد بررسی و حسابرسی قرار می گیرد؛ از این رو مشکل خاصی در صحت این قبیل اطلاعیه ها وجود ندارد. اما برای اثبات نادرست بودن ادعای وی می توان به یک نمونه اشاره کرد.
                                یک نمونه بارز
                                شرکت مهندسی صنعتی روان فن آور در تاریخ 92.9.19 در راستای اجرای دستورالعمل افشای اطلاعات شرکت ها اقدام به انتشار گزارش شفاف سازی مبنی بر نبود هرگونه اطلاعات با اهمیت اثرگذار بر رشد قیمت سهم کرد و مدیر عامل این مجموعه دوباره بر پایدار بودن پیش بینی های قبلی بودجه سال مالی 92 تأکید داشت. به گونه ای که طی این نامه شفاف سازی، مدیر عامل "خفناور" مدعی شد که از نظر شرکت نیازی به تعدیل سود هر سهم وجود ندارد. این اطلاعیه زمانی انتشار یافت که از تاریخ 28 آبان ماه تا زمان انتشار شفاف سازی مذکور، قیمت سهم با رشد بیش از 94 درصدی در مدت 20 روز از 3407 به 6617 ریال افزایش یافت. پس از آن شرکت در تاریخ 92.10.22 با اعلام گزارش عملکرد 9 ماهه حسابرسی نشده سال مالی 92 و پوشش 85 درصدی درآمد هر سهم در آن مقطع زمانی، مجدد بر عدم رخداد رویداد با اهمیتی که بتواند به تعدیل پیش بینی بودجه سال مالی جاری شود، تأکید کرد. در آن تاریخ نیز قیمت سهم با ادامه روند مثبت خود به 8540 ریال افزایش رسیده بود.




                                تعدیل 95 درصدی پس از انکار وجود اطلاعات مهم
                                اما شش روز بعد ناظر بازار فرابورس نماد معاملاتی "خفناور" را به دلیل تعدیل با اهمیت سود هر سهم سال 92 در حالی متوقف کرد که طبق پیش بینی های جدید شرکت براساس عملکرد 9 ماهه واقعی منتهی به پایان آذر ماه، سود هر سهم آن در تاریخ 5 بهمن ماه جاری با تعدیل مثبت 95 درصدی اعلام شد که دلیل این تغییرات افزایش نرخ فروش محصولات از جمله شاتون پراید و نیسان از ابتدای سال 92 و شاتون پژو از دی ماه امسال مطرح گردیده است.
                                این اقدام مدیران شرکت های بورسی از جمله "خفناور" در شرایطی به وفور در بورس مشاهده می شود که در مقابل انتشار اطلاعیه های نادرست توسط مدیران شرکت ها، هیچ واکنشی از سوی مسئولان بازار سرمایه به چشم نمی خورد. اما این سوال مطرح است که چگونه شرکتی با آگاهی از وضعیت عملکردی خود طی بازه 9 ماهه، از وجود تغییرات با اهمیت در سودآوری خود بی اطلاع بوده و تنها با گذشت چند روز با نادیده گرفتن سخنان و ادعاهای قبلی مدیرانش، اطلاعاتی جدید و متفاوت از صحبت های گذشته منتشر می کند.
                                آیا به واقع این اقدام مدیران تمسخر سهامداران و بازی با سرمایه آنها نیست؟


                                ردپای پینوکیو در بورس
                                این نحوه انتشار اطلاعات را در حالی از سوی شرکت ها شاهد هستیم که می توان گفت این روزها می توان رد پای پینوکیو را در بازار سهام براحتی مشاهده کرد. رد پایی که همه در کودکی خود از دیدن این نوستالژی خوشحال می شدند، اما به نظر می رسد همین نوستالژی توسط مدیران شرکت ها هم اکنون به واقعیت پیوسته و در بورس گریبان گیر سهامداران و سرمایه گذاران حقیقی و خرد شده است.

                                در پایان بورس نیوز امیدوار است نهادهای ناظر و مدیران بازار سرمایه در راستای حفظ منافع سهامداران و سرمایه گذاران، به وظایف خود به درستی عمل کرده و با در نظر گرفتن جرایم قانونی متناسب از بروز این قبیل گفته ها و عملکردهای نادرست توسط مدیران ناشران بورسی و فرابورسی تا حد امکان، پیش گیری کنند.
                                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X