اخبار و شایعات بازار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • negarminavi
    عضو فعال
    • May 2013
    • 35714

    #2221
    پاسخ : اخباروشایعات بازار

    در اصل توسط وحید 20 پست شده است View Post
    بازار سرمایه به كف قیمتی رسیده است

    سناریوها و اخبار مربوط به نرخ خوراک از یک ماه پیش تاکنون بر بازار سرمایه تاثیر گذاشته به طوری که در حال حاضر کل بازار و بخصوص پتروشیمی‌ها به کف قیمتی رسیدند.

    یک کارگزار بورس سناریوهای مطرح شده در خصوص نرخ خوراک پتروشیمی‌ها را طی یک ماه گذشته منجر به کاهش چشمگیر قیمتها دانست و گفت: با نهایی شدن افزایش 4.5 برابری نرخ خوراک تخفیف 29 درصدی برای محصول اوره معنایی ندارد.

    حسین خزلی خرازی کارگزار بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص تاثیر افزایش نرخ خوراک پتروشیمی‌ها بر شاخص بورس اظهار داشت: سناریوها و اخبار مربوط به نرخ خوراک از یک ماه پیش تاکنون بر بازار سرمایه تاثیر گذاشته به طوری که در حال حاضر کل بازار و بخصوص پتروشیمی‌ها به کف قیمتی رسیدند.

    وی با ابراز امیدواری از مثبت شدن بازار سرمایه طی روزهای آتی، در خصوص افزایش قیمت محصولات پتروشیمی در پی افزایش نرخ خوراک تصریح کرد: عمده ترین کالای پتروشیمی که در بورس عرضه می‌شود متان و اوره است که اوره سازان محصول خود را با 29درصد تخفیف نسبت به فوب خلیج فارس می‌فروختند که با افزایش 4.5 برابری نرخ خوراک تخفیف معنایی ندارد.

    خزلی با بیان اینکه برداشتن تخفیف‌های اوره سود این محصول را با وجود افزایش نرخ خوراک بالا می برد، ادامه داد: برای پیش بینی اتفاقی که برای شاخص‌های بورس در پی افزایش نرخ خوراک می‌افتد چاره‌ای جز انتظار در روزهای آینده نخواهیم داشت.
    مشکل امروز بازار مشکل قیمت نیست اصلا ! خیلی از دوستان همین سهامی رو که الان توی صف فروشش هستن در بازار ماههای قبل بالاتر هم خریدن و حتی توی صف خریدشون هم نشستن !! مشکل بازار اعتماد هست ! آقایون تصمیمات پنهانی میگیرن ! بقیه حس میکنن سرشون داره کلاه میره ! برای همین حاضر به ادامه حضور در بازار نیستن حتی اگه قیمتها از کف هم پایینتر باشه !!!!

    دولت هم با این عملکردی که تا حالا از خودش نشون داده تقریبا اکثر گروهها رو از خودش ناراضی کرده حالا هر روز و هر هفته وزرا و معاون اول هی میرن قم دستبوسی این و اون ..... پس مردم چی؟ کی مشکلات کشور رو حل کنه؟ فقط اون آقایون راضی بشن کافیه؟؟؟!!!

    نظر

    • وحید 20
      ستاره‌دار(98)
      • Mar 2011
      • 29911

      #2222
      پاسخ : اخباروشایعات بازار

      شیب تند کاهش قیمت‌ها در بورس منطقی نیست/ افزایش سرمایه شرکت‌ها تسهیل شود

      شایان آرانی درباره روند نزولی و شیب تند اصلاح قیمت‌ها در بورس تاکید کرد این شیب تند منطقی نبوده و برای ماندگاری این میزان نقدینگی در بازار باید تعداد شرکت‌های بورسی افزایش و روند افزایش سرمایه‌ها نیز تسهیل شود.

      شاهین شایان آرانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به اینکه رکود بازار‌های سکه و طلا و ارز دلیلی بر رشد مداوم بازار سهام با توجه به فعل و انفعالات آن نمی‌شود، گفت: بازار سرمایه محلی است که ریسک بیشتری را می‌پذیرد.

      وی ادامه داد: طبیعتا باید این میزان ریسک، رشد و سود‌آوری بیشتری را داشته باشد و این سود نیز باید دارای قاعده و مبنا قرار بگیرد.

      این کارشناس ارشد اقتصادی با تاکید بر اینکه بازار سرمایه با توجه به میزان تورم باید سود‌آوری داشته باشد، گفت: با فرض میزان تورم که اکنون حدود 40 درصد است بازدهی منطقی بازار سهام باید 30 درصد از آن بیشتر باشد.

      وی افزود: بازدهی 140 درصدی بورس برای سال جاری منطقی نبود و انتظارات سهامداران از چشم‌انداز آینده یکی از دلایل تحقق چنین بازدهی در بازار بود.

      آرانی با تاکید بر اینکه شیب تند نزولی قیمت‌ها منطقی نیست گفت: همچنان‌که شیب تند افزایش‌ها غیرمنطقی بود اکنون نیز این شیب تند نزولی غیرمنطقی است و باید مواظب باشیم، افراد از این نوسانات سوءاستفاده نکنند. چه بسا برخی سود‌های کلانی بردند.

      وی در پاسخ به این سوال که چه اقداماتی موجب تداوم ماندگاری نقدینگی در بازار سهام می‌شود، گفت: چند عامل از جمله افزایش تعداد شرکت‌های پذیرفته شده، فعالتر شدن خصوصی‌سازی و سهولت در روند افزایش سرمایه شرکت‌ها در ماندگاری سرمایه‌ها در بازار کمک می‌کند.

      به گزارش فارس، طی یک‌ماه گذشته قیمت سهام بسیاری از شرکت‌ها بین 15 تا 45 درصد افت داشته‌اند و این روند همچنان ادامه دار است.

      با توجه به گفته‌های آرانی، این میزان افت و روند‌ نزولی منطقی نبوده همچنان که روند صعودی بازار در 9 ماهه ابتدای سال توجیه صحیحی نداشت.
      درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

      توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

      نظر

      • وحید 20
        ستاره‌دار(98)
        • Mar 2011
        • 29911

        #2223
        پاسخ : اخباروشایعات بازار

        آقای عربی بی تدبیری تا کجا؟ لطفاً پاسخ شفاف دهید!
        این بی تدبیری و تأخیر در توقف نمادهای معاملاتی شرکت های پتروشیمی باز هم به زیان سهامداران منجر شد، بطوریکه از روز چهارشنبه تا روز جاری ارزش بازاری کل گروه 1.75 درصد کاهش یافته و از حدود 138 هزار و 273 میلیارد به 135 هزار و 888 میلیارد تومان افت کرده است یعنی حدود2380 میلیارد تومان !

        11 نماد پتروشیمی جهت بررسی اثر افزایش نرخ خوراک طبق قانون بودجه سال 93 و شفاف سازی و اطلاع رسانی به بازار اواسط معاملات امروز متوقف شدند.
        به گزارش بورس نیوز، این توقف دسته جمعی نمادهای گروه پتروشیمی در حالی از سوی ناظر بازار صورت گرفت که روز سه شنبه هفته اخیر مصوبه نمایندگان خانه ملت پیرامون نرخ 15 سنتی خوراک گازی صنعت مذکور به مذاق سهامداران و سرمایه گذاران خوش نیامد و اعتراض های زیادی را از سوی آنها در پی داشت.
        اما سوال اصلی اینجاست که اگر قرار به توقف نمادهای گروه پتروشیمی برای بررسی آثار ناشی از این تصمیم مجلس بر سودآوری سال آتی آنها بوده، چرا در روز چهارشنبه عملی نشده و حتی امروز نیز تا ساعت 11.06 به سهام این گروه اجازه معامله داده شده است؟
        حال آنکه منطقی به نظر می رسید تا این اقدام ناظر بازار صبح روز چهارشنبه و یا حداقل پیش از شروع معاملات امروز انجام می شد.
        بی تدبیری تا کجا و از جیب چه کسی ؟
        آیا این روند توقف دسته جمعی نمادها بی تدبیری محض مسئولان بازار سرمایه نیست؟ زیان این بی تدبیری به جیب چه کسی تحمیل می شود ؟
        بدین ترتیب این بی تدبیری و تأخیر در توقف نمادهای معاملاتی شرکت های پتروشیمی باز هم به زیان سهامداران منجر شد، بطوریکه از روز چهارشنبه تا روز جاری ارزش بازاری کل گروه 1.75 درصد کاهش یافته و از حدود 138 هزار و 273 میلیارد به 135 هزار و 888 میلیارد تومان افت کرده است یعنی حدود2380 میلیارد تومان !
        مصاحبه الکی با چه هدفی انجام می شود ؟
        افزون بر اینکه در این شرایط معاون نظارت بر ناشران سازمان بورس در خصوص افزایش نرخ خوراک و احتمال توقف نماد معاملاتی پتروشیمی ها در گفتگو با ایسنا به صراحت عنوان کرده که در حال حاضر نماد آنها متوقف نمی شود؛ زیرا تأثیر این اطلاعات بر پیش بینی سود سال 93 شرکت ها بوده و بر سود سال مالی جاری آنها بی تأثیر است.
        همچنین طبق گفته های محمدرضا عربی در این مصاحبه آثار ناشی از افزایش نرخ خوراک پیش از این به صورت رسمی و غیر رسمی اطلاع رسانی شده بود و با توجه به آگاهی پیرامون آن، نیازی به توقف نماد احساس نمی شد.
        این مصاحبه که روز 18 بهمن روی خروجی ایسنا قرار گرفته ، در حالی امروز در یکی از روزنامه ها منتشر شده که طی اواسط معاملات امروز شاهد توقف دسته جمعی نمادهای معاملاتی گروه مذکور بودیم. از این رو این سوال مهم مطرح است که قسم حضرت عباس را باور کنیم یا دم خروس را!
        در پایان این گزارش می افزاید، به هر ترتیب آنچه که بیش از هر موضوع دیگری اهمیت دارد، این است که این بی تدبیری ها در اتخاذ تصمیمات اثرگذار بر روند معاملات بازار سهام تنها به سرمایه سهامداران آسیب زده و افزایش بی اعتمادی ها و در نهایت خروج نقدینگی از بورس را در پی دارد.
        از این رو شاید بتوان گفت با توجه به این قبیل بی تدبیری های صورت گرفته از سوی مسئولان بازار سرمایه و عدم انجام اقدامات لازم جهت حمایت از منافع سهامداران،پاسخ شفاف آنها لازم به نظر می رسدو در صورتیکه پاسخ ندارید لطفا استعفا دهید و اصول حرفه ای را رعایت کنید .
        آقای عربی پرا نماد گروه سنگ آهن متوقف نمی شود مگر سهامداران این گروه زیان ندیده اند ؟ چرا نماد مپنا بازگشایی نمی شود ؟ چرا هر روز با تصمیمات خلق الساعه ریسک جدید به بازار تحمیل می کنید ؟ اصلا کی این نمادهای پتروشیمی بازگشای می شوند و شما چرا قیم بازار سرمایه شده اید ؟ هرگونه که دلتان می خواهد عمل می کنید و به هیچ مرجعی هم پاسخگو نیستید !

        می دانید یکی از ریسکهای بازار سرمایه در شرایط فعلی تصمیمات شما و همکارانتان است اگر سنگ آهنی ها هم زیاد صف فروش می شدند آنها را هم متوقف می کردید ؟

        متن مصاحبه با ایسنا با محمدرضا عربي، معاون نظارت بر ناشران سازمان بورس:

        تاثيرات افزايش نرخ خوراك اطلاع رساني شده بود

        دراين بين محمدرضا عربي، معاون نظارت بر ناشران سازمان بورس درخصوص افزايش نرخ خوراك شركت‌هاي پتروشيمي گفت: بازار سرمايه تمام تلاش خود را در اين خصوص انجام داد و در مورد نحوه تصميم گيري خوراك شركت‌هاي پتروشيمي به دولت، نمايندگان و اعضاي كميسيون اطلاع‌رساني كرد كه تصميم آنها چه تاثيري در صنعت پتروشيمي كه يكي از صنايع ليدر بازار است، مي‌گذارد.


        وي ادامه داد: به اين ترتيب تاثير اين تصميمات به صورت رسمي و غير رسمي اطلاع‌رساني شده و تا حدودي اين موضوع در كميسيون‌هاي مختلف به جمع بندي رسيده بود.


        عربي در مورد علت اتخاذ اين تصميم توسط نمايندگان مجلس گفت: به هر حال به‌رغم اطلاع رساني‌هاي صورت گرفته، نمايندگان مجلس اين تصميم را اتخاذ كرده و تاثير آن را در بازار سرمايه مشاهده كردند.


        بازار سرمايه انتظار اين مصوبه را نداشت


        وي يادآور شد: اين انتظار بازار سرمايه اين بود كه نرخ خوراك شركت‌هاي پتروشيمي با فرمولي تصويب شود كه هم منافع دولت مدنظر قرار گيرد و هم از صنعت پتروشيمي كه از صنايع مهم بورس بوده و داراي ارزش افزوده است، حمايت شود.


        معاون سازمان بورس عنوان كرد: بنابراين با واكنشي كه بازار سرمايه در روز چهارشنبه به اين مصوبه نشان داد اين نكته را بيان كرد كه انتظار تصويب اين اعداد را نداشته است و بازار سرمايه اميدوار بود كه اعداد پايين‌تر و فرمول مناسب‌تري در اين خصوص تصويب شود تا به رشد و شكوفايي صنعت پتروشيمي كمك كند.


        وي در مورد پيش‌بيني آينده بازار سرمايه در سايه اين مصوبه گفت: در حال حاضر نمي‌توان پيش‌بيني كرد كه بازار سرمايه به روند صعودي باز مي‌گردد يا نه ولي واكنش بازار به اين مصوبه نشان داد كه مردم انتظار تصويب قيمت 15 سنتي را براي خوراك شركت‌هاي پتروشيمي نداشتند و اميدوار بودند كه نرخ‌هاي پايين‌تري مصوب شود بنابراين انتظار سهامداران از مجلس برآورده نشد و از تصميم مجلس در بازار سرمايه استقبال نشد.


        تاثيرات اين‌گونه تصميمات بر بازار سرمايه


        به گفته عربي، اتخاذ اين گونه تصميمات خواسته يا نا‌خواسته در خروج سرمايه‌ها از بورس تاثيرگذار است زيرا صنعت پتروشيمي يك صنعت پيشتاز و ليدر در بورس بوده و سهامداران هم به دليل جايگاهي كه اين صنعت در اقتصاد دارد انتظار داشتند كه بتوانند در اين صنعت منافعي داشته باشند بنابراين اين‌گونه تصميمات باعث مي‌شود كه ناخودآگاه برخي سرمايه‌گذاران حداقل از اين صنعت انتظار سودآوري دلخواه خود را در آينده نداشته به‌عمل نيامد.


        نماد شركت‌هاي پتروشيمي متوقف نمي‌شود


        وي در مورد توقف نماد شركت‌هاي پتروشيمي با افزايش نرخ خوراك گفت: در حال حاضر نماد شركت‌هاي پتروشيمي متوقف نمي‌شود زيرا تاثير اين اطلاعات بر پيش‌بيني سود سال 93 شركت‌ها بوده و EPS سال 93 نيز هنوزاعلام نشده است.


        عربي اظهار كرد: بنابراين افزايش نرخ خوراك شركت‌هاي پتروشيمي تاثيري در پيش‌بيني سود سال 92 شركت‌ها نداشته و پيش‌بيني 93 نيز هنوز اعلام نشده است و شركت‌ها تا پايان ماه فرصت دارند كه EPS سال 93 را محاسبه كرده و به بازار ارائه كنند.


        شركت‌هاي سنگ‌آهني شرايط بهتري دارند


        معاون ناشران سازمان بورس نيز در خصوص افزايش بهره مالكانه شركت‌هاي سنگ‌آهني گفت: شركت‌هاي سنگ‌آهني به مراتب شرايط بهتري از شركت‌هاي پتروشيمي دارند زيرا عددي كه دولت در اين خصوص اعلام كرده بود در مجلس تعديل شد و اين موضوع شرايط بهتري را براي آنها ايجاد كرد.


        وي يادآور شد: اين در حالي است كه شركت‌هاي سنگ‌آهني نيز بايد اعداد و ارقام خود را محاسبه كرده و اين تاثيرات را در بودجه سال آينده اعلام كنند ولي به نظر مي‌رسد كه تاثيرات آنها از شركت‌هاي پتروشيمي كمتر باشد.


        مدير عامل شركت سرمايه‌گذاري ملي نيز كه نامه‌اي در خصوص قيمت خوراك شركت‌هاي پتروشيمي به رئيس مجلس ارسال كرده بود، از اين تصميم شگفت زده شده و به صراحت اين تصميم را ضد اشتغال، ضد توليد، ضد رشد اقتصادي و ضدسياست‌هاي اصل 44 اعلام كرد.
        درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

        توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

        نظر

        • وحید 20
          ستاره‌دار(98)
          • Mar 2011
          • 29911

          #2224
          پاسخ : اخباروشایعات بازار

          از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام شد
          ارائه پیشنهاد برای حمایت از حقوق سهامداران خرد در ایران

          مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت استقرار حاکمیت شرکتی، پیشنهادهایی برای حمایت از حقوق سهامداران خرد در ایران ارائه داد.

          به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات اقتصادی این مرکز اعلام کرد: در سال های اخیر، همزمان با بزرگ شدن شرکت ها و بازار سرمایه، شکایات متعددی از عدم مراعات حقوق سرمایه گذاران کوچک و سهام داران خرد به مراجع نظارتی از جمله مجلس شورای اسلامی می رسند اگر بپذیریم توسعه پایدار نیازمند جلب اعتماد سرمایه گذاران و تامین مالی است، محدودیت بیش از پیش دسترسی به منابع مالی نیاز به تجمیع منابع پراکنده جامعه را ،از طریق جلب اعتماد عمومی نسبت به توزیع منافع ناشی از سرمایه گذاری ، پررنگ تر می کند.

          از سوی دیگر اجرای برنامه های خصوصی سازی در چارچوب سیاست های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی منافع عمومی گسترده ای را درگیر می کنند و موفقیت آن در گرو حمایت از سرمایه گذاران و امنیت سرمایه گذاری هایشان است.

          در نتیجه ایجاد سیستم حاکمیت شرکتی مناسبی که تامین کننده کارآیی عملیاتی شرکت ها و بازده مناسب سرمایه گذاری شهروندان و حفظ حقوق بازیگران کوچک باشد به یک الزام سیاسی و اقتصادی بدل می شود.

          تحقیقات نشان می دهد که استقرار مناسب ساز و کارهای حاکمیت شرکتی موجب جذب و تخصیص بهینه منابع، افزایش کارآیی عملیاتی ، استیفای حقوق ذی نفعان مختلف و رشد سرمایه گذاری پایدار از طریق جلب اعتماد سرمایه گذاران می شود. برای نیل به این هدف ، مسئولان و سیاستگذاران باید با ایجاد بسترهای مناسب قانونی و نظارتی ، محیطی امن برای فعالیت اقتصادی و سرمایه گذاری سرمایه گذاران فراهم آورند.

          این گزارش نشان می دهد که چگونه می توان با استفاده از ظرفیت ها و سازوکارهای حاکمیت شرکتی در جهت ایجاد چارچوب مناسب نظارتی، ارتقای شفافیت، افزایش کارآیی و انسجام هیئت مدیره برای پیگیری اهداف شرکتی و تاکید بر حقوق سهام داران، گام برداشت. در پایان پیشنهاد می شود با تدوین چارچوب ها و رهنمودهای حاکمیت شرکتی ، زمینه مناسب برای بهره گیری از ظرفیت های آن در ارتقای عملکرد شرکت و حمایت از حقوق سهام داران فراهم شود.
          درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

          توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

          نظر

          • Aiming
            ستاره دار(18)
            • Jul 2012
            • 2641

            #2225
            پاسخ : اخباروشایعات بازار

            آقای قالیباف، چرا شاخص قیمت را اعلام نمی کنید؟


            من یک سهامدارم ... من یک بورس بازم ... روزگارم بد نیست .... خرده سهمی دارم ... اما من سوالاتی هم دارم که بی پاسخ مانده است .... شکایت و گله ای دارم که هیچ مسئولی به آن پاسخگو نیست.
            جناب آقای حسن قالیباف اصل، مدیر عامل شرکت بورس من از شما هم سوال دارم ...

            به گزارش بورس نیوز، سابقه فعالیت های شما در حوزه مالی و بازار سرمایه بر هیچ یک از سرمایه گذاران و سهامداران بورسی پوشیده نیست. حسن شهرت شما نه تنها از نظر مدیریتی بلکه از نظر کارشناسی نیز قابل مشاهده است.

            شما از سال 1387 تاکنون به عنوان دومین مدیر عامل شرکت بورس در بازار سرمایه نقشی فعال داشته اید. اما انتظار من سهامدار بر این است که سابقه علمی و شهرت کاری خود را در جهت حفظ منافع جامعه سهامداری و بازار سهام به کار بگیرید. انتظاری که هنوز به عنوان یک عضو کوچک در بازار سرمایه اثری از آن ندیده ام. انتظار من سهامدار از شما به عنوان فردی که از متن بورس و بطن بازار سهام هستید و همانند بسیاری از مدیران و مسئولان به حزب و گروه سیاسی خاصی وابسته نبوده اید، این است که به این نکته با دقت بیشتری توجه داشته باشید.

            سوال من از جنابعالی این است که چرا همانند گذشته شاخص قیمت را اعلام نمی کنید؟ زیرا شاخص بازده نقدی و قیمت برای من شاخصی اشتباه و ناکاراست.
            لطفاً پاسخ سوال های مرا بدهید. نقش شرکت بورس چیست؟ آیا شما تنها کارمزد بگیر هستید یا وظیفه ای هم برای ارایه خدمات جدید و بهبود کیفیت در ارایه خدمات فعلی بر عهده دارید؟


            اگر پاسخ شما این است که بستر معاملاتی را فراهم می کنید که جواب درستی به نظر نمی رسد. چراکه این وظیفه را شرکت مدیریت فناوری بورس تهران عهده دار است.
            اگر بر اطلاعات ناشران نظارت دارید که در هنگام تأخیر در انتشار آنها و یا وجود ایرادات در محتوای این اطلاعات بارها و بارها تأکید کرده اید که این وظیفه اداره نظارت بر ناشران سازمان بورس می باشد که بر اطلاعات ناشران نظارت کند.

            در توقف و بازگشایی نمادها نیز که توپ را به زمین سازمان بورس می اندازید! برای رسیدگی به وضع کارگزاران هم که کانون و سپس سازمان بورس را مسئول می دانید!
            شاید من و دیگر سهامداران امثال من نقش و وظایف واقعی شما را در بورس نمی دانیم. لطفاً وظایف خود و در مجموع نقش شرکت بورس را در مدیریت بازار سهام به صورت شفاف اعلام کنید.

            شما پیش از این قول طراحی و اعلام شاخص های جدید و متنوع را داده بودید؛ پس چه شد؟
            براساس شرایط سیاسی و اقتصادی نماگر بازار را تغییر دادید و در سال های ابتدایی همزمان با معرفی شاخص بازده نقدی و قیمت، شاخص قیمت را نیز اعلام می کردید. این در حالی است که گرچه هنوز هم رقم آن محاسبه شده و تنها در اختیار برخی افراد خاص قرار می گیرد، اما دیگر خبری از اعلام عمومی آن نیست.
            همچنین لطفاً پاسخ دهید چرا میزان ورودی و خروجی پول به بازار سهام و تعداد کدهای معاملاتی جدید فعال را به صورت دوره ای و حتی روزانه اعلام نمی کنید؟
            از شما به عنوان یک مدیر با این سابقه علمی انتظار می رود در زمینه گزارش دهی های روزانه پیرامون نسبت P/E کل بازار سهام نیز اقدام کنید.

            آیا فلسفه وجودی شرکت بورس این نیست که در مورد اعلام اطلاعات جامع پیرامون معاملات روزانه ایفای نقش کند؟ در صورتی که انتظار می رفت شما در این رابطه عملکردی مستقل داشته باشید و گزارش هایی جامع تدوین و منتشر کنید.

            این انتظارات در حالی وجود دارد که هم اکنون شما به عنوان مدیر عامل شرکت بورس به چنین مواردی عمل نمی کنید. به عنوان مثال اگر عدم اعلام شاخص بازده قیمتی به دلیل ضرورت و ایجاب شرایط سیاسی حاکم در آن زمان بوده، با توجه به حصول گشایش سیاسی، اولین قدم مثبت را بردارید و از فردا رقم آن را در راستای ایفای تعهدات خود منتشر کنید.


            چنانچه به دنبال شاخص های کارشناسی تر هستید، دستور دهید تا زمان طراحی نهایی و معرفی آنها شاخص TEPIX اعلام گردد.
            به هر ترتیب من سهامدار با توجه به اینکه می دانم روحیه شما چندان با این امر سازگار نیست که اطلاعات کاربردی تنها در اختیار عده ای خاص قرار گرفته و با این رویه، به نوعی عدالت از بین برود و نیز با اعتقاد به وجهه علمی شما، انتظار دارم برای یکبار هم که شده پای درد دل ما سهامداران بنشینید و در مقام مدیریت شرکت بورس سوالات بی پاسخ را که سال هاست در ذهن سهامداران قدیمی و حتی سرمایه گذاران تازه وارد شکل گرفته، مورد بررسی قرار داده و نسبت به گلایه های موجود پاسخگو باشید.
            براستی تا کجا و تا چه زمانی بایستی این سوالات همچنان در ذهن سهامداران و سرمایه گذاران بی جواب بماند؟ آقای مدیر عامل لطفاً پاسخ دهید.
            وارن بافت :برای بدست آوردن بازدهی های فوق العاده نیازی نیست کارهای فوق العاده انجام بدیم.

            نظر

            • rajabnejad
              عضو فعال
              • Jan 2012
              • 4331

              #2226
              پاسخ : اخباروشایعات بازار

              دستپاچگی سهامداران دلیل توقف نمادهای پتروشیمی




              دکتر محمد رضا عربی، معاون نظارت بر بازارها و بورس های سازمان بورس با بیان مطلب فوق گفت: سردرگمی و دستپاچگی سهامداران پس از مصوبه مجلس در خصوص نرخ خوراک پتروشیمی ها، کل بازار را متأثر کرد به گونه ای که سایر گروه هایی که هیچ تأثیری از این مصوبه نمی برند، نیز با افت همراه شدند.

              وی افزود: با توجه به اینکه این مصوبه هیچ تأثیری در سود سال مالی جاری شرکت های پتروشیمی ندارد و هنوز میزان تأثیر آن بر سود سال مالی آینده آنها نیز مشخص نیست، تصمیم به توقف نمادهای پتروشیمی گرفته شد.

              عربی خاطر نشان کرد: با این توقف فرصتی فراهم می شود تا شرکت ها بتوانند با بررسی دقیق این مصوبه، میزان سود و زیان درآمد سال مالی 93 را تعیین و به طور رسمی با ارائه اطلاعیه شفاف سازی به بازار، سهامداران را از سردرگمی و دستپاچگی خارج کنند.

              معاون نظارت بر بازارها و بورس های سازمان بورس درباره تأثیر بی منطق این مصوبه بر سایر گروه صنعت ها گفت: این مصوبه عامل ترس و بی اعتمادی سهامداران سایر گروه صنعت ها شده است که امیدواریم با توقف نمادهای پتروشیمی به زودی بازار به روال عادی و طبیعی باز گردد.

              وی درباره برنامه های آتی سازمان بورس در بازار سهام گفت: این سازمان تصمیماتی برای کل بازار پیش بینی کرده است که به زودی اعمال می شود.
              هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

              نظر

              • کيانوش
                عضو فعال
                • Dec 2011
                • 6613

                #2227
                پاسخ : اخباروشایعات بازار

                شايعه شده پتروشيميها را بستند تا فردا بازار را صعودي کرده و اعتماد را به بازار برگردونند.
                احتمالا پتروشيميها و مپنا را تو بازار مثبت باز کنند.
                .................................................. .................................................. ................

                نظر

                • rajabnejad
                  عضو فعال
                  • Jan 2012
                  • 4331

                  #2228
                  پاسخ : اخباروشایعات بازار

                  پیشنهاد مرکز پژوهش‌های مجلس برای حمایت از حقوق سهامداران خرد در ایران






                  به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: در سال‌های اخیر، همزمان با بزرگ شدن شرکت‌ها و بازار سرمایه، شکایات متعددی از عدم مراعات حقوق سرمایه گذاران کوچک و سهام داران خرد به مراجع نظارتی از جمله مجلس شورای اسلامی می‌رسند. اگر بپذیریم توسعه پایدار نیازمند جلب اعتماد سرمایه گذاران و تامین مالی است، محدودیت بیش از پیش دسترسی به منابع مالی نیاز به تجمیع منابع پراکنده جامعه را، از طریق جلب اعتماد عمومی نسبت به توزیع منافع ناشی از سرمایه گذاری، پررنگ تر می‌کند.

                  این گزارش می‌افزاید: از سوی دیگر اجرای برنامه‌های خصوصی سازی در چارچوب سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی منافع عمومی گسترده ای را درگیر می‌کنند و موفقیت آن در گرو حمایت از سرمایه گذاران و امنیت سرمایه گذاری‌هایشان است. در نتیجه ایجاد سیستم حاکمیت شرکتی مناسبی که تامین کننده کارآیی عملیاتی شرکت‌ها و بازده مناسب سرمایه گذاری شهروندان و حفظ حقوق بازیگران کوچک باشد به یک الزام سیاسی و اقتصادی بدل می‌شود.

                  این گزارش ادامه می‌دهد: تحقیقات نشان می‌دهند که استقرار مناسب ساز و کارهای حاکمیت شرکتی موجب جذب و تخصیص بهینه منابع، افزایش کارآیی عملیاتی، استیفای حقوق ذی نفعان مختلف و رشد سرمایه گذاری پایدار از طریق جلب اعتماد سرمایه گذاران می‌شود. برای نیل به این هدف، مسئولان و سیاستگذاران باید با ایجاد بسترهای مناسب قانونی و نظارتی، محیطی امن برای فعالیت اقتصادی و سرمایه گذاری سرمایه گذاران فراهم آورند.

                  این گزارش نشان می دهد که چگونه می‌توان با استفاده از ظرفیت‌ها و سازوکارهای حاکمیت شرکتی در جهت ایجاد چارچوب مناسب نظارتی، ارتقای شفافیت، افزایش کارآیی و انسجام هیئت مدیره برای پیگیری اهداف شرکتی و تاکید بر حقوق سهام داران، گام برداشت. در پایان پیشنهاد می‌شود با تدوین چارچوب‌ها و رهنمودهای حاکمیت شرکتی، زمینه مناسب برای بهره گیری از ظرفیت‌های آن در ارتقای عملکرد شرکت و حمایت از حقوق سهام داران فراهم شود.
                  هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

                  نظر

                  • مخبرالدوله
                    عضو فعال
                    • May 2012
                    • 5228

                    #2229
                    پاسخ : اخباروشایعات بازار

                    مشترکین برق و گاز بیمه می شوند

                    تهران – ایرنا – نمایندگان مجلس شورای اسلامی به وزارتخانه های نفت و نیرو اجازه دادند نسبت به بیمه خسارات مالی و جانی ناشی از انفجار، آتش سوزی و مسمومیت مشترکین شهری و روستایی گاز و برق اقدام کنند.


                    به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا ، نمایندگان مجلس در جلسه بعدازظهر شنبه در ادامه بررسی بودجه سال 93 کل کشور ، به دو وزارتخانه یاد شده اجازه دادند هر دو ماه به ترتیب مبلغ یکهزار ریال و تا پانصد ریال از هر واحد مسکونی اخذ کرده و نسبت به بیمه خسارات مالی و جانی اعم از فوت و نقص عضو و جبران هزینه های پزشکی ناشی از حوادث گاز و برق اقدام کنند.

                    بر این اساس وزارتخانه های نفت و نیز موظف شدند گزارش عملکرد خود را در این بخش شامل منابع دریافتی ، هزینه های پرداختی به شرکت های بیمه و خسارت های پرداختی به مشترکین اعم از شهری و روستایی را هر 6 ماه یک بار به معاونت برنامه ریزی و نظارت رییس جمهوری ارائه کنند.


                    مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

                    نظر

                    • کیوان
                      ستاره دار (1)
                      • Jun 2011
                      • 5094

                      #2230
                      پاسخ : اخباروشایعات بازار

                      در اصل توسط مخبرالدوله پست شده است View Post
                      مشترکین برق و گاز بیمه می شوند

                      تهران – ایرنا – نمایندگان مجلس شورای اسلامی به وزارتخانه های نفت و نیرو اجازه دادند نسبت به بیمه خسارات مالی و جانی ناشی از انفجار، آتش سوزی و مسمومیت مشترکین شهری و روستایی گاز و برق اقدام کنند.


                      به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا ، نمایندگان مجلس در جلسه بعدازظهر شنبه در ادامه بررسی بودجه سال 93 کل کشور ، به دو وزارتخانه یاد شده اجازه دادند هر دو ماه به ترتیب مبلغ یکهزار ریال و تا پانصد ریال از هر واحد مسکونی اخذ کرده و نسبت به بیمه خسارات مالی و جانی اعم از فوت و نقص عضو و جبران هزینه های پزشکی ناشی از حوادث گاز و برق اقدام کنند.

                      بر این اساس وزارتخانه های نفت و نیز موظف شدند گزارش عملکرد خود را در این بخش شامل منابع دریافتی ، هزینه های پرداختی به شرکت های بیمه و خسارت های پرداختی به مشترکین اعم از شهری و روستایی را هر 6 ماه یک بار به معاونت برنامه ریزی و نظارت رییس جمهوری ارائه کنند.

                      هیچی دیگه ! از این پس یک گزینه دیگه هم میاد رو قبض هامون به بهانه بیمه شدنمون!!! قطعا پول بیمه رو از خودمون میگیرن کسی دلش به حال ما نمیسوزه.....
                      ما را به چوب و رخت شبانی فریفته اند ، این گرگ سالهاست که با گله آشناست

                      نظر

                      • rajabnejad
                        عضو فعال
                        • Jan 2012
                        • 4331

                        #2231
                        پاسخ : اخباروشایعات بازار

                        سازمان خصوصی‌سازی نفس بورس را گرفت

                        هادی احمدی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در خصوص وضعیت نزولی این روزهای بازار سرمایه گفت: در مجموع بازار سرمایه به لحاظ بنیادی و شرایط و چشم‌اندازهای سیاسی و اقتصادی مشکلی ندارد؛ اما کش و قوس‌های خارج از بازار و نیز شایعات و احتمالات مربوط به تغییر مدیران بازار سرمایه روند حرکت بورس را نزولی کرده است.

                        این کارشناس بازار سرمایه افزود: تصمیمات بودجه‌ای مجلس که به نظر می‌رسد بیشتر شبیه لجبازی است تا تصمیم اقتصادی، از دیگر عوامل تاثیرگذار بر شرایط این روزهای بازار سرمایه است.

                        احمدی تاکید کرد: مدیریت نادرست مدیران بورس در شرایطی که بازار با رشد همراه بود و در آن شرایط نه حقوقی‌ها عرضه می کردند و نه از عرضه اولیه خبری بود هم پیش زمینه روند کاهشی این روزهای بورس است.

                        این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به عرضه‌های اولیه‌ای که در زمان نامناسب در بورس صورت می‌گیرد گفت: خصوصی‌سازی نیز با عرضه‌های بدون برنامه خود، نفس بازار سرمایه را گرفت.

                        احمدی در ادامه فرمول محاسبه شاخص را دارای اشکال عنوان کرد و افزود: در برخی موارد شاهد این هستیم که تمامی نمادهای بازار در حال افت هستند اما شاخص بورس با رشد یک نماد، مثبت نگه داشته می شود.

                        وی با اشاره به این که در چند ماه گذشته پول غیرحرفه ای به بازار سرمایه سرازیر شد گفت: مدیران اقتصادی و بازار سرمایه باید شرایطی را تدبیر کنند که این پولها در بورس حفظ شود و در غیر این صورت نقدینگی از بازار سرمایه خارج می شود و دیگر بازنخواهد گشت.

                        این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: در حال حاضر بازار سرمایه نیاز به شوک مدیریتی دارد و تصمیمات کلی برای بازار، شرایط منفی را بهبود نمی‌بخشد.

                        احمدی با اشاره به تاثیر مشکلات مدیریتی بورس در بوجود آمدن شرایط فعلی بازار گفت: مدیران بورسی، بیشتر تصمیمات متناقض و مقطعی برای بهبود بازار می‌گیرند و این در حالی است که بازار سرمایه بیشتر از هر چیزی در شرایط فعلی نیاز به اعتمادسازی دارد.

                        وی با اشاره به این که نقدینگی آمده به بورس، هنوز پشت درهای بازار سرمایه است تاکید کرد: مدیران بورس باید با اعتمادسازی، شرایطی را بوجود آورند تا این پولها از بورس خارج نشوند.

                        این کارشناس بازار سرمایه در خصوص مصوبه مجلس در مورد نرخ خوراک پتروشیمی‌ها نیز گفت: تصویب نرخ 15 سنتی باعث ایجاد شک به بازار سرمایه شد و از همه جالب‌تر این که با اعلام این نرخ نماد شرکتهای غیرمرتبط با گروه پتروشیمی مانند ایران خودرو هم صف فروش شد که نشان می دهد این روزها، بورس به دنبال بهانه‌ای برای نزول است.

                        احمدی اضافه کرد: در حال حاضر تمامی خبرهای منتشر شده به ویژه موضوعات سیاسی خبرهای مثبتی برای بازار سهام هستند اما جای سوال دارد که چرا تلاشی برای بهبود شرایط بورس نمی‌شود.

                        وی در خصوص نرخ خوراک پتروشیمی ها گفت: بازار سرمایه با دو برابر شدن قیمت فعلی نرخ خوراک در پایه 7 و 8 سنت مشکلی ندارد و بهتر بود نمایندگان مجلس این افزایش قیمت را به صورت پله‌ای در یک دوره زمانی تعریف و تصویب می کردند؛ چرا که افزایش ناگهانی نرخ خوراک به ویژه در شرکتهای متانولی موجب کاهش سودآوری این شرکتها می‌شود.

                        این کارشناس بازار سرمایه در ادامه تاکید کرد: در حال حاضر بازار سرمایه منتظر خبر است و در شرایط فعلی در یک سیکل باطل گذران می‌کند.

                        احمدی با اشاره به این که در مقطع کنونی بازار سهام با یک خبر منفی به شدت ریزش خواهد کرد و یا یک خبر مثبت و حمایتی باعث رشد شدید بورس می‌شود گفت: به نظر می‌رسد شرایط فعلی بازار در صورت عدم اتفاقی خاص، تا نیمه اسفند ادامه داشته باشد.

                        وی همچنین فرهنگ سهامداری و فرهنگ‌سازی را مهره گم شده بازار سرمایه عنوان کرد و افزود: در کشور آمریکا از هر 5 نفر، 3 نفر سهامدار هستند، اما این آمار در کشور ما عدد چشمگیری نیست.

                        مدیر معاملات کارگزاری راهبر در پایان به سهامداران توصیه کرد: سرمایه گذاران بازار سرمایه به شدت از رفتارهای هیجانی برای خرید و فروش سهام جلوگیری کنند و همیشه سرمایه گذاری طولانی مدت بازدهی خوبی را نصیب سهامداران کرده است.
                        هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

                        نظر

                        • تکنیکالیست
                          عضو فعال
                          • May 2012
                          • 1101

                          #2232
                          پاسخ : اخباروشایعات بازار

                          دوستان خبر های سایت بورس نیوز را زیاد جدی نگیرید این سایت از قدیم بنام بورس دروغ معروف بوده. هرکجا که تحلیلگران سایت میفروشند تبلیغ منفی میکنند هرکجا هم که میخرند تبلیغ مثبت. کلا بورس نیوز به هیچ عنوان قابل اعتماد نیست.
                          بازار مثبت و صعودی پیش روی بازار است. با این حجمی که امروز خورد و حقوقی ها جمع کردند برین خوش باشین بدون شک بازار وارد فاز صعودی میشود
                          ......

                          نظر

                          • وحید 20
                            ستاره‌دار(98)
                            • Mar 2011
                            • 29911

                            #2233
                            پاسخ : اخباروشایعات بازار

                            لزوم نظارت دقیق بر عملکرد سهامداران حقوقی بورس

                            مصاحبه روزهای گذشته مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری غدیر است که در حالی صحبت از حمایت بازار سرمایه و شاخص بورس به میان آورده که سهام این شرکت روز چهارشنبه علی رغم صف فروش بیش از 50 میلیون سهمی حتی به اندازه حجم مبنا نیز معامله نشد.
                            جلوگیری از ایجاد هیجان در بازار سهام یکی از مهمترین وظایف سهامداران حقوقی به شمار می رود، به گونه ای که این افراد می بایست از حاکمیت رفتارهای هیجانی اعم از هیجانات مثبت یا منفی در بورس جلوگیری به عمل آورند تا فعالان بازار سرمایه در محیطی امن، به دور از تنش و اضطراب و البته تنها براساس تحلیل های انجام شده پیرامون وضعیت سودآوری شرکت های فعال بورسی اقدام به سرمایه گذاری در بورس کنند.

                            براساس گزارش بورس نیوز، در حالی شاهد حاکمیت هیجانی ترین و شگفت انگیزترین شرایط در بورس هستیم که روند معاملات روزانه بازار سهام نشان دهنده نقض قوانین توسط حقوقی های این بازار و عمل نکردن آنها به وظایف خود در چارچوب تعیین شده است.

                            به طوریکه با موشکافی در عملکرد واقعی این افراد در معاملات روزانه بورس به ویژه یک ماهه اخیر به وضوح مشاهده می شود که سهامداران حقوقی نه تنها اقدامی در راستای کاهش التهابات و تب و تاب به وجود آمده در بازار سهام انجام نداده اند بلکه با قرار گرفتن در ردیف اول صف فروش نماد شرکت های بورسی به این تنش ها شدت بخشیدند.

                            براساس این گزارش، از سهامداران حقوقی که از سهام تحت تملک خود و به عبارت بهتر از سرمایه های خود حمایت نمی کنند چگونه می توان انتظار پشتیبانی از فعالان بازار سرمایه و سهامداران حقیقی را داشت. نمونه بارز این موضوع مصاحبه روزهای گذشته مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری غدیر است که در حالی صحبت از حمایت بازار سرمایه و شاخص بورس به میان آورده که سهام این شرکت روز چهارشنبه علی رغم صف فروش بیش از 50 میلیون سهمی حتی به اندازه حجم مبنا نیز معامله نشد.

                            حال آنکه با توجه به مطالب عنوان شده، قوت بخشیدن به روند منفی بورس با عملکرد این چنینی سهامداران عمده شرکت های بورسی به وضوح مشاهده می شود. برهمین اساس پیشنهاد می شود تا سازمان بورس و نهادهای ناظر، نسبت به نظارت دقیق بر عملکرد واقعی سهامداران حقوقی بازار سهام بهتر عمل کنند و عملکرد این افراد را زیر ذره بین خود قرار دهند.
                            درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                            توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                            نظر

                            • rajabnejad
                              عضو فعال
                              • Jan 2012
                              • 4331

                              #2234
                              پاسخ : اخباروشایعات بازار

                              نوای دلخراش زیان سهامداران از پشت پرده شایعات



                              به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، اکنون شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگی در بازار سهام هستند که ضمن فعالیت در شرایط سخت تحریم‌ها، سودآوری بسیاری خوبی داشته‌اند.



                              همچنین، با توجه به افزایش سرمایه یک سوم شرکت‌های بورسی و فرابورسی در 10 ماهه سال جاری، امکان تکمیل پروژه‌ها و طرح‌های سودآور بیش‌تر شده و انتظار می‌رود، در ماه‌های آتی با تحقق اهداف شرکت‌ها، شاهد افزایش سودآوری آن‌ها باشیم.

                              اما نکته جالب توجه که چندی است اکثر سرمایه‌گذاران بازار را نگران کرده، افزایش نرخ خوراک و عدم برآورده کردن انتظارات سودآوری آنان است؛ به طوری که بسیاری سهامداران با تحلیل چنین شرایطی در صف‌های سنگین فروش می‌نشینند، بی‌آنکه از وضعیت مطلوب و عدم تغییر سودآوری شرکت‌ها مطلع باشند.

                              همچنین، با فرض عدم تغییر در شرایط تحریم‌ها شرکت‌هایی که در بازار سرمایه ثبت و مشغول فعالیت هستند، سودهای بالایی را میان سهامداران خود تقسیم کرده‌اند و برخی نیز نه تنها تعدیل منفی نداشته بلکه افزایش ای‌پی‌اس به بازار اعلام می‌کنند.

                              نکته دیگری که سهامداران باید به آن توجه داشته باشند، اعلام پیش‌بینی‌های سود محتاطانه بسیاری از شرکت‌های بورسی است که با تحقق بخش زیادی از آن طی 10 ماهه سال‌، در روزهای پایانی تعدیل مثبت خود را به بازار اعلام خواهند کرد.

                              بر اساس این گزارش، نمودارهای تغییرات شاخص‌ها همواره نشان‌داده که روندهای نزولی در نقطه‌ای پایان یافته و سرمایه‌گذاران جامانده از قافله، افسوس روزهای مثبت را خواهند کشید.

                              در ادامه ذکر این نکته ضروریست که بازار سهام نیازمند سرمایه‌گذاری بلند مدت بوده و نوسان‌های زودگذر آن نباید مورد اتکا سهامداران باشد.

                              * دقت سرمایه‌گذاران در تصمیم‌گیری‌ها/ نقد صف‌نشینی خرید یا فروش

                              به گزارش فارس، اخیرا با مصوبه افزایش نرخ خوراک پتروشیمی‌های گازی به 15 سنت و بهره مالکانه بیش از 95 درصد بازار سهام به رنگ قرمز درآمدند.

                              در این خصوص، سوال نگارنده از ده‌ها کارشناس، تحلیل‌گر و فعال بازار طی روزهای اخیر پرسیده شده اینست که افزایش نرخ خوراک چه ارتباطی به صنایع بانکی، خودرویی، تجهیزاتی، مخابراتی و ... دارد؟!؛ همچنان بی‌پاسخ است.

                              اینکه در بازار شایعاتی مبنی بر شاخص 75 هزار واحدی و یا ... پخش و منتشر می‌شود شاید یکی از دلایل افت کلی بازار باشد اما آیا تنها چنین شایعه‌ای برای بازاری با 46 سال قدمت فعالیت می‌تواند، افت شدید بازار را رقم بزند؟

                              بنابراین با طرح چند سوال بسیار ساده از وضعیت بازار می‌توان دریافت که این سلسه‌ اقدامات برای ریزش بازار چیزی جز سود عده‌ای خاص نیست.

                              در پایان، سرمایه‌گذاران با تحلیل صحیح از شرایط و مد نظر قرار دادن چشم‌انداز بازار اقدام به انجام معامه کنند؛ بنابراین صف‌نشینی چه مثبت و چه منفی یکی از نقدهای وارد کارشناسان بازار است که به زودی با بلوغ بورس باید جای خود را به تحلیل بدهد
                              هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

                              نظر

                              • جعفرزاده
                                عضو فعال
                                • Dec 2010
                                • 5833

                                #2235
                                پاسخ : اخباروشایعات بازار

                                دبیر انجمن خودروسازان ایران از کاهش زیان خودروسازان به دلیل رشد تولید و کاهش نرخ ارز خبر داد.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X