شفاف سازی صورت های مالی راهی برای پیش بینی آینده

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • arad700
    ستاره دار (1)
    • Jul 2013
    • 3237

پاسخ : شفاف سازی صورت های مالی راهی برای پیش بینی آینده

بله فرمایش شما درسته
    من هم چنین محاسباتی را انجام دادم
    ببینید منظور من اینه که در این شرایط بنا به دلایل مختلف از جمله عدم تولید سایر کارخانجات به دلیل کرونا ، قیمت خیلی از کامودیتی ها اقزایش داشته از جمله پی وی سی و ...
    ولی آیا این افزایش تداوم داره ؟
    ببینید مثلا شجم ، اسپرد بین محصول و ماده اولیه در این ماه ها حدود ۹۰۰ دلار و گاهی ۱۰۰۰ دلار بوده در حالی که متوسط اسپرد در گذشته حدود ۶۰۰ الی ۶۵۰ دلار بوده
    در جم پیلن هم شرایط مشابه است با همین اسپرد فعلی پی به ای جم پیلن بسیار کم خواهد بود شاید در حد ۳ الی ۳.۳
    حرف من اینه که در یک دوره چند ماه آیا می تونیم به این قیمتها و اسپردها اطمینان کنیم؟
    ببینید مثلا الان شمش حدود ۷۰۰ دلار است و قراره ضریب ۸۵ درصد عرضه شمش در بورس کالا برداشته بشه و شمش نزدیک به قیمت جهانی فروخته بشه . خوب با این مفروضات سود کزغال حدود ۹۳۰ تومن میشه یعنی الان که مجمع تمام شده و قیمت ۲۷۰۰ تومنه پی به ای شرکت با همین مفروضات زیر ۳ هست !!!
    به نظر شما واقعا میتونیم ریسک کنیم و چنین مفروضاتی را در تحلیل لحاظ کنیم؟
    منطقی تر اینه که شمش را عددی کمتر از ۷۰۰ مثلا ۵۵۰ الی ۶۰۰ لحاظ کنیم که اابته کزغال در قیمت شمش ۵۰۰ دلار هم اررنده است و این فقط یک مثال بود
    در نتیجه به نظرم بهتره که پیش بینی آینده را نه بر اساس آخرین فصل بلکه بر اساس چهارفصل گذشته و یا میانگین آنها انجام بدین
    آخرین ویرایش توسط arad700؛ 2021/05/27, 22:20.
    Honesty is the best policy

نظر

• ordeal
      عضو فعال
      • Apr 2012
      • 608

درود به خدمت جناب شفاف سازی
      گاهی آدم دوست داره بین همه آص ها آصتر انتخاب کنه و دلیل سوال من هم همین بود.
      من همیشه مطالب شما رو دنبال کرده ام
      ممنونم از توصیه های خوب شما که بدون منت در اختیار قرار میدی
      سپاس
      اول دفتر به نام ایزد دانا
      صانع پروردگار حی توانا

نظر

• شفاف سازی
        عضو فعال
        • Nov 2012
        • 2880

در اصل توسط arad700 پست شده است View Post
        پتروشیمی تخت جمشید(شجم):
        نرخ اعلامی برای محصولات پتروشیمی در هفته دوم فروردین برای PBR پتروشیمی تخت جمشید حدود 46000 تومن اعلام شده یعنی تقریبا 2000 دلار

در حالی که نرخ جهانی بوتادین حدود 1000 دلار سی اف آر هست یعنی در ایران حدود 700 دلار.

یعنی اسپرد بین خوراک و محصول در حد 1300 دلار شده!!!!!
        این رقم رویایی است چون قبلا این اسپرد حدود 600 دلار تا 650 دلار بوده
        این ماجرا به نظرم دلیل داره.

نرخ PBR و SBR علاوه بر قیمت نفت، به حجم تولید خودرو در جهان بستگی دارد یعنی اگر حجم تولید خودرو در حال افزایش باشد ، نرخ این دو ماده شیمیایی تغیر با اهمیت خواهد داشت( دقیقا همان چیزی که الان اتفاق افتاده) چون تولید خودرو با سرعت بسیار مناسبی در حال افزایش است و البته با تایید نهایی قرارداد RCEP این تولید افزایش خواهد داشت و یا اینکه حداقل در همین سطح تثبیت میشه
        ولی نرخ بوتادین ، بیشتر به نرخ نفت وابسته است و چون قیمت نفت در همین سطوح 65 دلار الی 70 دلار باقی مونده بنابراین نمی توان انتظار تغیر با اهمیت در نرخ بوتادین داشت.
        حالا اگر فرض کنیم اسپرد 1300 دلار امروز ، مقداری تعدیل شود و به حدود 1000 دلار برسه ، یعنی نرخ بوتادین حدود 700 دلار و نرخ محصول حدود 1700 دلار باشه و دلار هم 25 تومن باشه ، شرکت در سال مالی 1401 که شهریور 1401 هست می تونه حدود 320 تومن سود بسازه!!!
        قیمت امروز سهم 1070 تومنه!!!! یعنی پی به ای حدود 3 واسه شرکت با حدود 6000 میلیارد تومن سرمایه!!!!
        سلام دوستان عزیز

من نمی خواهم و نه وقت آنرا دارم که این گفتمان را به چالش بکشانم

هدف این گفتگوی بورسی اول یادگیری خودم و دوم به یاری خدا اگر اطلاعات بدرد بخوری داشته باشم

در اختیار دوستانی که مایل به استفاده آن هستند بگذارم

من سعی کردم در تمام تحلیل ها با استفاده از آخرین اطلاعات و آخرین قیمت های خرید و فروش تحلیل ناقابلی ارایه بکنم

برآورد بر اساس تازه داده ها

در تمام مطالبم این نکته رو متذکر می شوم ..... به شرط پایداری نرخ ارز و نرخ قیمت های جهانی

خوب ذکر همین تذکر حجت را بر من تمام می کند که اگر نرخ ارز و یا قیمت های کنونی ریزش داشتند این تحلیل باید بروز رسانی بشود

و اگر اشتباه هم کردم خوب انسان جایز و خطاست

خوب من علم آنرا ندارم که پیش بینی کنم قیمت های جهانی و یا نرخ ارز در آینده چه خواهد شد .

لذا من در پیش بینی ها سعی می کنم از اطلاعات آخرین فصل که زمستان هست استفاده کنم تا نتایج به واقعیت نزدیک تر باشد

تازه نرخ فروش فروردین و اردیبهشت بررسی می شود که آیا همان نرخ فروش زمستان هست یا خیر ؟

اگر نرخ تفاوت ریادی داشته باشند قابلیت استفاده برای من ندارند.

دوست عزیزمون جناب arad700 اصرار می کنند برای پیش بینی باید از اصلاعات 12 ماهه گذشته باید استفاده کرد

من در تمام پست هایی که ایشان فرستادند نشانه ای از استفاده از اطلاعات حاشیه سود 12 ماهه گذشته نیافتم

نمونه آن همین شجم

برای شجم با دلار 25000 تومانی به سود 320 تومانی رسیدید و پی به ای زیر 3

هیچ شرط پایداری نرخ ارز و نرخ قیمت جهانی هم متذکر نشدید

شما برای احتیاط چرا نرخ ارز رو پایین تر نگرفتید ؟ نرخ ارز نیمایی الان ریز 21000 تومانه

هرچند در انتقاد از تحلیل بوعلی که ارایه کردم ابتدا به اینکه حاشیه سود که حساب کردم اشتباهه اشاره کردید

و بعدش این سوال مطرح کردید :

حرف من اینه که در یک دوره چند ماه آیا می تونیم به این قیمتها و اسپردها اطمینان کنیم؟
        خوب برای همینه همیشه در تحلیل ها می گویم .... به شرط پایداری نرخ ارز و قیمت های جهانی

یعنی قیمت ها تغییر کنه پیش بینی و تحلیل هم عوض می شه

یادم میاد یکبار نرخ ها رو پایین گرفتیم یه دوستی اومد گفت که آقا کجای کاری مثلا نرخ فلز روی 2500 دلار نیست 2800 دلار

لذا نمی خواهم این موضوع ادامه پیدا بکنه و به حاشیه برویم ... هرجوری تحلیل کنیم یکی بخواد گیر بده می ده

قیمت ها پایین بگیری میگن چرا پایین گرفتی ؟

بالا بگیری میگن چرا بالا؟

حاشیه سود 12 ماهه استفاده کنی .... میگن چرا 12 ماهه ؟

سه ماهه ..... میگن چرا سه ماهه ؟ و....

البته بحث انتقاد با گیر دادن جداست ............. دوستانی بودن که اشتباهات رو متذکر شدند و انتقاد سازنده داشتند ما هم استقبال کردیم

از شما هم بابت اطلاعات خوبتون تشکر می کنم چیزهای زیادی از شما یاد گرفتم
        آخرین ویرایش توسط شفاف سازی؛ 2021/05/28, 13:06.

نظر

• arad700
          ستاره دار (1)
          • Jul 2013
          • 3237

با سلام
          جناب شفاف سازی عزیز ، اینجانب قصد جسارت نداشتم
          قصد من این بود که اگر مختصر اطلاعاتی داشته باشم در کنار اطلاعات جامع شما به سود مناسب برسیم.
          نوشته های من جنبه به اشتراک گذاشتن اطلاعات بوده و قطعا عاری از خطا نیست.
          معمولا در نوشته هایم در فروم ، این جمله * اگر چنین نرخ هایی تداوم داشته باشه * و یا جملاتی از این قبیل را بیان می کنم و معمولا این جمله را اضافه می کنم که * این نظر من است و ممکنه نظر من صحیح نباشه و دوستان ، خودشان هم بررسی فرمایند*
          بهر حال ، شخصا به دانش بالای بورسی حضرتعالی ایمان دارم و هیچگاه قصد جسارت نداشته ام .
          همه ما برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات و کسب سود در این فروم حاضر شدیم
          چون ارتباط ما به شکل نوشتاری هست ، ممکنه در بیان منظورم سوء تفاهم پیش آمده باشه که اگر باعث رنجش خاطر شدم عذرخواهی می کنم.
          Honesty is the best policy

نظر

• شفاف سازی
            عضو فعال
            • Nov 2012
            • 2880

فروش خاص فجر در اردیبهشت ماه 419 میلیارد تومان

رکورد فروش ماهانه شکسته شده

اما تصمیمات مجمع : 450 تومان سود نقدی + 186 درصد افزایش سرمایه از انباشته

نکات قابل ذکر : الباقی سود به ازای هر سهم 900 تومان صرف طرح و توسعه پرژوه 300.000 تنی ورق گالوانیزه می شود

اجرای طرح سال 1400

نظر

• شفاف سازی
              عضو فعال
              • Nov 2012
              • 2880

شرانل. عالی کار کردی دمت گرم

نظر

• شفاف سازی
                عضو فعال
                • Nov 2012
                • 2880

در اصل توسط شفاف سازی پست شده است View Post
                یکی از دوستان در خصوص فولاد کویر پرسیده .... جواب رو عینا براتون می زارم
                سلام راستی صحبت کردم گفت خودشداره سهم رو جمع نیکنه سود سال ۹۹ خیلی عالیه و گفت نفروش شاید سهم رو تا ۱۳۰۰ ببره و حمایت کنه ولی گفت نفروشه اصلا
                با سلام

آقای خوروش همانطور که قول داده یود روی 1300 تومان حمایت کرد فعلاً

نظر

• شفاف سازی
                  عضو فعال
                  • Nov 2012
                  • 2880

با سلام

شفن :

تجزیه و تحلیل و محاسبه نسبت ها از جمله حاشیه سود ناخالص و خالص به تفکیک 4 فصل اطلاعات بسیار مهمی در اختیار ما قرار می دهدو

مثلا در خصوص شفن در نگاه سطحی و مقایسه گزارش 12 ماهه با 9 ماهه نشان می دهد شفن در فصل زمستان عملکرد بسیار بدی داشته است

شفن در زمستان زیان داشته

اما وقتی اعداد و ارقام رو فصل به فصل تفکیک می کنیم و سایر درآمد ها و هزینه از جمله سود و زیان تسعیر ارز و سود فروش سرمایه گذاری ها رو

که بعضاٌ قابل تکرار نیست کنار می گذاریم می بینیم که :

که شفن در رمستان عالی بود بالاترین سود عملیاتی رو در زمستان داشته = 1100 تومان به ازای هر سهم

بالاترین حاشیه سود خالص رو در زمستان داشته = 46%

روند حاشیه سود ناخالص و خالص در 4 فصل کاملا صعودی بوده

سودسازی عملیاتی شرکت در طی 4 فصل کاملا صعودی بوده

و این اطلاعات بسیار بسیار مهمه برای تصمیم گیری جهت خرید و یا فروش سهم

اما اگر صرفا اطلاعات 12 ماهه رو بخواهیم با اطلاعات 9 ماهه مقایسه کنیم به اطلاعات اشتباهی خواهیم رسید

جدول اول ..... زمستان شفن رو منفی و بسیار بد نشان می دهد

جدول دوم ..... زمستان شفن رو درخشان نشان می دهد

این اطلاعات جدول رو حوصله نکردم چک کنم شاید بعضی اطلاعات اشتباه باشه

نظر

• شفاف سازی
                    عضو فعال
                    • Nov 2012
                    • 2880

با سلام

کاری به کل بازار نداریم مثبت یا منفی .... برگرده یا برنگرده

ما فعلا پتروشیمی بوعلی می خریم

نظر

• سهامدار خرد
                      عضو فعال
                      • Sep 2020
                      • 2323

جناب شفاف سازی سلام
                      یه نگاهی هم به نوری وشپدیس بندازید اگه میشه
                      نوری که 780 اعلام کرده واسه 99
                      بنظرتون شپدیس هم چند میسازه واسه امسالش

نظر

• شفاف سازی
                        عضو فعال
                        • Nov 2012
                        • 2880

در اصل توسط سهامدار خرد پست شده است View Post
                        جناب شفاف سازی سلام
                        یه نگاهی هم به نوری وشپدیس بندازید اگه میشه
                        نوری که 780 اعلام کرده واسه 99
                        بنظرتون شپدیس هم چند میسازه واسه امسالش
                        درود

من نوری رو دو ساله دارم دست بهش نمی زنم

شپدیس هم مورد تایید می باشد هر موقع میاد پایین اضاف می کنم

فقط بالا نخرید

شپدیس رو چند رو پیش روی 9100-9200 راحت می شد خرید

نظر

• سهامدار خرد
                          عضو فعال
                          • Sep 2020
                          • 2323

ممنون
                          یه سایت تحلیلی گفته بود امسال شپدیس 2000 میسازه
                          امکانش هست بنظرتون؟

نظر

• شفاف سازی
                            عضو فعال
                            • Nov 2012
                            • 2880

در اصل توسط سهامدار خرد پست شده است View Post
                            ممنون
                            یه سایت تحلیلی گفته بود امسال شپدیس 2000 میسازه
                            امکانش هست بنظرتون؟
                            درود

شپدیس 6 ماهه 940 تومان سود ساخته پس توانایی 2000 تومان سود ساختن

رو داره به شرط پایداری فعلی نرخ جهانی اوره و نرخ ارز

نظر

• اشکان2010
                              عضو فعال
                              • Dec 2010
                              • 684

با اجازه صاحب تایپک...

https://www.sahamyab.com/guest/image...f-4aef4bd5151a

درفایل بالا ارزش گذاری گشان طیق صورتهای مالی ومدارک مستندصورت گرفته...
                              خلاصه اینکه با چندروش مختلف ارزش هر سهم گشان باسرمایه فعلی بین حداقل 10 تا حداکثر 30 هزار تومن برآورد شده...

البته بازار مدتهاست تحلیل پذیر نیست ودرسهم های زیادی بین قیمت وارزش ذاتی شون گپ زیادی شکل گرفته
                              ودراین بین به نظرم گشان بیشترین حباب منفی بین قیمت وارزشش وجودداره...

بدنیست فایل بالارومطالعه وگشان رو بررسی کنیدالبته برای سرمایه گذاری میان وبلندمدت...گشان به دردنوسان گیری کوتاه مدت نمیخوره!

نظر

• شفاف سازی
                                عضو فعال
                                • Nov 2012
                                • 2880

سلام

به نظر من فپنتا الان موقع فروشش نیست
                                درود

همین کویر 3-4 ماه پیش روی قیمت 2600-2500 تومان روزی 15-10 میلیون سهم خرید و فروش می شد

ولی باز این دلیل نمی شه که بقول شما سهم بعد از ریزش 50% ارزش خرید داشته باشد ولی من می گویم که دیگه

ارزش فروش نداره که هر روز بخواهی 70-60 میلیون سهم بری صف فروش و هر روز 5% منفی

اما ار لحاظ ارزش شرکت :

مارکت شرکت الان 14.500 میلیارد تومان هستش

فروش سال قبل 8.000 میلیارد تومان بوده که یک نسبت بسیار عالی در مقابل مارکت شرکت محسوب می شود = نسبت 55%

خیلی از شرکت ها داریم که فروش سالانه به مارکت شرکت به کمتر از 10% می رسه

شرکتی که فروش نداشته باشه یعنی هیچ

کویر در فرودین هم به فروش 1.000 میلیارد تومانی رسیده که اگر این روند ادامه دار باشه فروش سالانه به عدد 12.000 میلیارد می رسه

که نزدیک به ارزش شرکت می باشد و این واقعا عالیست

فروش خاص فجر در اردیبهشت ماه 419 میلیارد تومان

رکورد فروش ماهانه شکسته شده

اما تصمیمات مجمع : 450 تومان سود نقدی + 186 درصد افزایش سرمایه از انباشته

نکات قابل ذکر : الباقی سود به ازای هر سهم 900 تومان صرف طرح و توسعه پرژوه 300.000 تنی ورق گالوانیزه می شود

اجرای طرح سال 1400
                                با سلام

فپنتا رو گفتیم نفروشید خدا رو شکر به سرعت جبران کرد و = صف خرید

کویر هم گفتیم دیگه ارزش فروش نداره و = صف خرید

فجر هم بعد از مجمع و تقسیم سود و افزایش سرمایه دو روز 14% مثبت و = صف خرید

و ما اکنون در حال خرید بوعلی

نظر

در حال کار...
                                X