کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
من دقیقا همینو میخواستم که جواب دادین که آدمای با طرز فکر بزرگ و ثروتمند سراغ همچین سهامی میرن من یک بار نشستم روی کاغذ مس شهید باهنر با نماد فباهنر رو از سال ۹۱ بدون تعدیل با مبلغ ۵۰ میلیون تومن تو قیمت تقریبا ۱۰۰ تومان خرید کردم و حساب کردم با خودم که اگه فقط غیر از صبر کار خاصی نمیکردم و فقط تو مجامع شرکت میکردم و سود مجامع قناعت میکردم سودی که هر سال از مجامع نصیبم میشد تقریبا ۴ میلیارد تومن فقط سال ۱۴۰۰ میشد گرفت و بقیه سال ها بماند و ارزش خود سهم تقریبا بالای ۲۶ میلیارد میشد در حالی که خیلیارو میشناسم عمرا میتونستن با این ۵۰ میلیون به این اعدادا تو بازار بیرون برسن حتی نصفش سهله به یک چهارمش هم نرسیدن
سلام ودرود دکتر جان ...... این فباهنر مگر چند بار افزایش سرمایه داشته که 50 میلیون تومن سال 91وتقسیم سودهاش الان شده 26 میلیارد تومن کنونی
یکم در محاسبات مشکل دارم
سلام ودرود دکتر جان ...... این فباهنر مگر چند بار افزایش سرمایه داشته که 50 میلیون تومن سال 91وتقسیم سودهاش الان شده 26 میلیارد تومن کنونی
یکم در محاسبات مشکل دارم
سلام و ارادت از سال ۹۱ یه افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی بعدش ۲۵ درصدی بعدش ۱۳۳ درصدی بعدش ۸۳۶ درصدی از تجدید داشت که تو قیمت ۷۱۰ تومان که اوجش بود ۲۰ میلیارد میشه حساب و کتابش الان دقیق حساب کردم
و در مورد سود مجمع هم منظورم جمع دو سال ۹۹ و ۴۰۰ بود
درود، یه نکته ای که در منحنی های تعدیل شده ناپیدا هست و میزان افزایش قیمت را یه جورایی بیشتر نشون میده بحث سودهای نقدی هست. با فرض اینکه سود نقدی در همان روز بازگشایی بعد از مجمع داده بشه و با قیمت تئوریک بازگشایی به سهم تبدیل بشه همه چیز اوکی هست. ولی همونطور که میدونیم معمولا سودهای نقدی با تاخیر چند ماهه و گاهی تا یک سال واریز میشن و این افت ارزش سودها در نمودار تعدیل شده قیمتی جایی دیده نمیشه.
راه اصلاح این موضوع هم این هست که قیمت تئوریک بعد از مجمع با توجه به ارزش روز سود محاسبه بشه، برای مثال اگر سود ۱۰۰ تومنی در ۶ ماه آینده داده میشه، ارزش روز اون با توجه به نرخ تورم فعلی ممکنه ۸۰ تومن باشه و قیمت سهم باید به اندازه ۸۰ تومن تعدیل بشه نه ۱۰۰ تومن.
منظورم همینه اگه قراره بمونیم بهتره هدفمند بمونیم دنبال غلط املایی نباشید اصل جریان رو بچسبید
جناب سودی بنده چند ماه قبل برای حدود 70 /80 سهم بازار یه همچین محاسبه ای رو انجام دادم سودهای بالایی رو در طولانی مدت نشون میداد فقط باید صبر داشت البته در بیمای ها نتیجه چنگی به دل نمیزد
پیرو بحث بالا یک مثال بزنم: وآفر در نمودار تعدیل شده افزایش قیمت حدود ۴۵ درصدی را نسبت به روز عرضه اولیه نشان میده. اما در نمودار تعدیل نشده با احتساب سود مجمع افزایش قیمت واقعی نسبت به روز عرضه اولیه زیر ۲۰ درصد می باشد.
حل معما با شما :D
پیرو بحث بالا یک مثال بزنم: وآفر در نمودار تعدیل شده افزایش قیمت حدود ۴۵ درصدی را نسبت به روز عرضه اولیه نشان میده. اما در نمودار تعدیل نشده با احتساب سود مجمع افزایش قیمت واقعی نسبت به روز عرضه اولیه زیر ۲۰ درصد می باشد.
حل معما با شما :D
درود، یه نکته ای که در منحنی های تعدیل شده ناپیدا هست و میزان افزایش قیمت را یه جورایی بیشتر نشون میده بحث سودهای نقدی هست. با فرض اینکه سود نقدی در همان روز بازگشایی بعد از مجمع داده بشه و با قیمت تئوریک بازگشایی به سهم تبدیل بشه همه چیز اوکی هست. ولی همونطور که میدونیم معمولا سودهای نقدی با تاخیر چند ماهه و گاهی تا یک سال واریز میشن و این افت ارزش سودها در نمودار تعدیل شده قیمتی جایی دیده نمیشه.
راه اصلاح این موضوع هم این هست که قیمت تئوریک بعد از مجمع با توجه به ارزش روز سود محاسبه بشه، برای مثال اگر سود ۱۰۰ تومنی در ۶ ماه آینده داده میشه، ارزش روز اون با توجه به نرخ تورم فعلی ممکنه ۸۰ تومن باشه و قیمت سهم باید به اندازه ۸۰ تومن تعدیل بشه نه ۱۰۰ تومن.
تازه اگر سهامدار بلافاصله بعد از دریافت همون سهم رو بخره
بهترین کار اینه بازدهی سودهای سهام رو جداگانه حساب کرد که سهامدار با اون پول چکار کرده همون سهم رو چند ماه بعد خریده یا استفاده دیگه ای داشته
نمودار تعدیل شده کف قیمت رو میاره پایین و به صفر نزدیک میکنه
همه اشتباه میکنند مثلا فباهنر در تعدیل شده سال ۹۴ میرسه به ۲۵ تومن
جناب نجیمی چرا فولاد ؟ این سهم نسبت به ۱۰ سال پیش در مقایسه با فباهنر هم فولاد هم ذوب تقریبا سود آنچنانی به سهامداراش ندادن یعنی فقط یه درد نوسان خوردن تا سود مجامع
فولاد سهام دلاری با حاشیه سود بالا و تقسیمی خوب (پارسال) و 260 همت طرح توسعه ! دارای چرخه کامل تولید از سنگ تا رنگ.
بله دقیق تر حساب کردم با احتساب سود مجمع (که هنوزم واریز نشده) بازدهی سهم از روز عرضه اولیه میشه حدود ۱۶ درصد، این در حالیه که در نمودار تعدیل شده بازدهی ۴۵ درصدی یعنی بیش از ۲ برابری را داریم میبینیم.
خیلی از ۳۰۰ و ۴۰۰ برابر شدن ها از همین جنس هست که اگر بازدهی واقعی را از نمودار تعدیل نشده با لحاظ کردن سودهای نقدی انجام بدیم میبینیم سود واقعی کمتر بوده است. به هر حال این نکات هیچ از ارزش سهم های بنیادی و سودده را کم نمیکنه و بازدهی بلندمدت به مراتب بالاتری از نوسانگیری دارند.
نظر