سرمایه گذاری توسعه ملي ( وتوسم )

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • 3yh
    عضو عادی
    • Mar 2013
    • 265

این سهم از رشد بازار کمی عقب مونده بود حالا حتی اگه بازار هم برگرده وتوسم راه خودشو یواش یواش ادامه میده...

تو قیمت 150 داشت زیر 50% NAV معامله میشد.اما کسی نگاش نمی کرد.....
    فرقی نمیکند که بخواهم سهام (Stocks) بخرم یا جوراب (Socks)، من دوست دارم کالای باکیفیت را وقتی تخفیف خورده خریداری کنم...../:.coolsmiley02:./

نظر

• d@vood
      عضو عادی
      • Apr 2013
      • 24

تعدیل مثبت سنگین 356 درصدی پاکسان رو کدال اومد.
      وتوسم سهامدار عمده پاکسان هست ،فکر نکنم دیگه کسی بتونه جلوی صعود وتوسم رو بگیره.

نظر

• علیرضا123
        عضو فعال
        • Jun 2013
        • 1605

در اصل توسط d@vood پست شده است View Post
        تعدیل مثبت سنگین 356 درصدی پاکسان رو کدال اومد.
        وتوسم سهامدار عمده پاکسان هست ،فکر نکنم دیگه کسی بتونه جلوی صعود وتوسم رو بگیره.
        وتوسم سهم خوبیه................ولی کلا 7 میلیون شپاکسا داره....حالا سود شپاکسا ی وتوسم را تقسیم بر کل تعداد سهام وتوسم بکن ببین چیزیش میمونه.

نظر

• kscaig
          عضو عادی
          • Jul 2013
          • 99

سلام
          من تازه عضو شدم
          منو تو جمعتون بپذیرید;;)

نظر

• axy
            ستاره دار(21)
            • Jul 2012
            • 692

دوستان صحبت از پاکسان می کنند ولی من توجه شما رو به تعداد سهام وبانک موجود در پورتفو وتوسم جلب میکنم قیمت وبانک از برج 1 تا حالا حدود2/5 برابر شده اما وتوسم فقط 46 درصد رشد کرده ....همچنین پورتفو وتوسم پر از سهام دارویی و سیمانیه که ارزش این سهم رو دوچندان میکنه....

اگر وتوسم دارید دو دستی بچسبینش....

نظر

• وحید 20
              ستاره‌دار(98)
              • Mar 2011
              • 30005

سرمایهگذاری توسعه ملی در ترازوی بنیادی

کد خبر: DEN-737475 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۴/۱۵ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۲۹۵۹

شروین شهریاری
              درخواست از آقای پهلی از طریق پست الکترونیک: لطفا تحلیلی بنیادی از وضعیت سهام سرمایهگذاری توسعه ملی و پتانسیل رشد آن ارائه کنید.
              پاسخ:
              شركتهاي سرمايهگذاري به ويژه در دو سال اخير با پتانسیلهای جدیدی در زمينه رونق فعالیت و رشد سودآوري مواجه شدهاند كه اين پتانسیلها به طور كلي در سه دسته قابل طبقهبندي هستند. اول؛ افزایش سودآوری بنگاههای بورسی پس از جهش ارزی که در بسیاری از صنایع اتفاق افتاده و به طور طبیعی، موجب تقویت اصلیترین منبع درآمد واسطهگریهای مالی یعنی سود تقسیمی شرکتهای سرمایه پذیر شده است. دوم؛ وضعيت افزایشی قيمت سهام شرکتهای صنعتی در بازار سرمايه كه در واکنش به رشد سودآوری بنگاهها (عامل اول) روی داده است.
              این مساله، سود حاصل از فروش سرمايهگذاريها را به عنوان دومین منبع درآمد اين شركتها (در كنار سود تقسيمي زيرمجموعهها) افزایش داده؛ به گونهاي كه بازار كشش عرضه توسط شركتهاي سرمايهگذاري را پیدا کرده و روند رشد قيمتهاي سهام نيز فرصت مانور مناسب شرکتهای صنعت مورد بحث در زمینه فروش دارايیها را ایجاد کرده است. سوم؛ مساله «بازگشت ذخيره كاهش ارزش سرمايهگذاريها» است كه موقعیت اعمال آن در شرایط کنونی فراهم شده است.
              با توجه به وضعيت بورس، ‏عموما ارزش روز پرتفولیوی شركتهاي سرمايهگذاري بیشتر از بهاي تمام شده آنها شده است. بهاين ترتيب مطابق استانداردهای حسابداری، ذخيره كاهش ارزشهای اخذ شده در سالهای پیشین بازگشت داده شده و متعاقب آن، اثر افزاینده اين رویداد بر صورت سود و زيان منعکس شده است.
              با توجه به اتفاقات مذکور، «وتوسم» نیز به عنوان يك بنگاه سرمايهگذاري از تاثیر پتانسیلهای ايجاد شده بر صنعت مبرا نمانده است. درآمد مربوط به تقسیم سود شرکتهای سرمایه پذیر «وتوسم» در سال جاری احتمالا از رکورد 70 میلیارد تومان گذر خواهد کرد.این در حالی است که درآمد همین سرفصل همزمان با رکود نسبی بازار در سال مالی منتهی به 30 آذر 87 کمتر از 35 میلیارد تومان بوده است. علاوه بر این، توسعه ملی تنها در شش ماه نخست سال مالی جاری (منتهی به 30 آذر 92) بیش از 40 میلیارد تومان درآمد حاصل از فروش سرمايهگذاريها تحصیل کرده است؛ حال آنکه در کل سال مالی 87 این درآمد کمتر از یک میلیارد تومان محقق شده است. همچنين، در سه سال اخير، بازگشت ذخيره كاهش بسیار سنگین بیش از 100 میلیارد تومانی در بخش سهام بورسي (اخذ شده در سالهای مالی 86 و 87) به کمک سود آوری شرکت آمده است.
              در کنار این موارد، ارزش بازار سبد سهام بورسي اين شركت بنا بر آخرين اطلاعات، يك هزار و 738 ميليارد ريال بیشتر از بهاي تمام شده است كه امکان دستیابی آسان به سود بیشتر حاصل از فروش سرمایهگذاریها را خاطرنشان ميكند. در جدول شماره یک، محاسبات مربوط به خالص ارزش داراييهاي «وتوسم» را مشاهده ميكنيد.
              درخصوص ارقام جدول شماره یک باید به چند نکته توجه كرد:
              1- مازاد ارزش بازار سرمايهگذاريهاي بورسي از اطلاعات آخرين گزارش وضعيت پرتفوليوي شرکت (منتهي به 31 خرداد 91) استخراج شده است. همچنين، رقم حقوق صاحبان سهام با استفاده از صورتهاي مالي سه ماهه حسابرسي نشده (منتهي به 30 اسفند 91) با در نظر گرفتن درآمد فروش سرمایهگذاریها در فصل بهار (274 میلیارد ریال) و اثرکاهنده سود تقسیمی مجمع سالانه مورخ 24 فروردین 92
              (750 میلیارد ریال) محاسبه شده است.
              2- در اين محاسبه، ارزش بازار سرمايهگذاريهاي خارج بورسي معادل بهاي تمامشده در نظر گرفته شده كه با توجه به حجم و ترکیب اين سرمايهگذاريها (537 میلیارد ریال که بخش بزرگتر آن به اوراق با درآمد ثابت اختصاص دارد)
              توجیه پذیر است.
              3- شرکت در سال 86 اقدام به خرید زمینی با متراژ سه هزار متر مربع در محدوده میدان ونک تهران با هدف احداث یک پروژه اداری با زیربنای 12 هزار مترمربع كرده است. عملیات اجرایی پروژه پس از اخذ مجوزهای لازم در سال 88 توسط پیمانکار آغاز شده و پیشرفت آن تا پایان سال مالی گذشته 63 درصد است. بر اساس برآورد خود شرکت، بهای تمام شده این سرمایهگذاری در تاریخ آخرین صورتهای مالی حسابرسی شده (30 آذر 91) 649 میلیارد ریال و ارزش روز این ملک برابر با 2 هزار و 403 میلیارد ریال بوده است. به اين ترتیب در جدول شماره یک، با اتکا بر همین برآوردها (که عمدتا مورد ادعای مدیریت شرکت هستند) مازاد ارزش روز این پروژه ساختمانی نسبت به بهای تمام شده محاسبه شده است.
              4- با توجه به محاسبه ارائه شده در جدول یک و مقایسه آن با قیمت روز میتوان گفت سهام «وتوسم» در حال حاضر در محدوده 71 درصد ارزش ذاتی معامله میشود. این در حالی است که میانگین نسبت قیمت به خالص ارزش داراییهای شرکتهای سرمایهگذاری اخیرا به محدوده 80 درصد رسیده است. این فاصله حاکی از پتانسیل توسعه ملی در زمینه رشد قیمت سهام به منظور هماهنگ شدن با متوسط صنعت است.
              شرکتهای سرمایهگذاری از دو سال قبل و
              بر اساس سیاست جدید سازمان بورس از ارائه گزارش پیشبینی درآمد معاف شدهاند. علت این مساله جلب توجه بیشتر سرمایهگذاران و تحلیلگران به خالص ارزش دارايیها به جای تکیه بر سودآوری (که به طور طبیعی در شرکتهای سرمایهگذاری به دلیل سیکلهای رونق و رکود بورس، نوسان زیادی دارد) در ارزیابی سهام است.
              با این حال، با عنایت به اهمیت عامل سودآوری در تصمیمگیری سهامداران، در جدول شماره دو تلاش شده تا یک تخمین احتمالی از پیشبینی سود هر سهم در سال مالی جاری انجام شود.
              در جدول شماره دو، درآمد حاصل از سرمایهگذاریها به صورت یک تخمین اولیه از برآورد سود تقسیمی شرکتهای زیر مجموعه با توجه به آخرین ترکیب پرتفولیو ارائه شده است. همچنین، سود فروش سرمایهگذاری با فرض تحقق نصف درآمد حاصل شده در نیمه نخست سال مالی (405 میلیارد ریال) در نیمه دوم سال محاسبه شده که با توجه به رونق فزاینده بورس، یک سناریوی محتاطانه محسوب میشود.
              علاوه بر این، با توجه به برگشت تمام ذخیره کاهش ارزش سرمایهگذاریها در سالهای مالی اخیر، شناسایی درآمد در این سرفصل از این پس موضوعیت ندارد. به این ترتیب با فرض تحقق این بودجه
              محافظه کارانه، نسبت قیمت بر درآمد سهام «وتوسم» معادل 4/4 مرتبه به دست میآید که ارزش گذاری متعادلی محسوب شده و رالی 30 درصدی اخیر قیمت سهام را توجیه پذیر میسازد.
              بدیهی است، برآورد سودآوری شرکت با عنایت به تغییر سیاستهای تقسیم سود شرکتهای سرمایه پذیر (در مورد مجامع باقیمانده) و نیز نوسان درآمد فروش سهام، قابل تعدیل خواهد بود.
              Shervin.shahriari@turquoisepartners.com

درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

نظر

• علیرضا123
                عضو فعال
                • Jun 2013
                • 1605

امروز کمی وتوسم اضافه کردم.این سهم نسبت به بقیه سرمایه گذاریها ...پتانسیلهای بیشتری برای صعود داره.

نظر

• 3yh
                  عضو عادی
                  • Mar 2013
                  • 265

ممنون از جناب وحید 20 به خاطر این مطلب مفیدی که گذاشتید ...البته باید توجه کرد محاسبات میزان سوددهی شرکت با توجه به احتیاط در مورد سوددهی وبانک تنظیم شده و اگر وبانک امسال برطبق گفته ها تقسیم خوبی داشته باشه میزان سود شرکت به مراتب بیشتر هست...ونسبت قیمت بر درآمد حتی هنوز هم زیر 4 هست...
                  فرقی نمیکند که بخواهم سهام (Stocks) بخرم یا جوراب (Socks)، من دوست دارم کالای باکیفیت را وقتی تخفیف خورده خریداری کنم...../:.coolsmiley02:./

نظر

• 3yh
                    عضو عادی
                    • Mar 2013
                    • 265

وتوسم تا همین امروز

سود حاصل از سرمایه گذاری به ازای هر سهم.........175 ریال (با توجه به اطلاعات و صورتهای مالی میاندوره ای 3 ماهه و مصوبات مجامع شخارک750 کنور467 البرز خچرخش خبهمن فخوز500 همراه902 فملی102 خراسان150 شرانل200 و....)

سود حاصل از فروش سرمایه گذاری به ازای هر سهم..........184 ریال (با توجه به اطلاعات و صورتهای مالی میاندوره ای 3 ماهه و تغییرات پورتفو 2 ماهه گذشته و فروش 19 میلیون وبانک 5 میلیون ثمسکن 2.1 میل شرانل 180 هزار درازک 500 هزار کنور 120 هزار فلامی 600 هزار شدوص 230 هزار پاسا 200 هزار ددام و....)

مجموع سود حاصل تا 92/4/16 مقدار 359 ریال به ازای هر سهم می باشد.

در ضمن احتمالا در گزارش 6 ماهه میران 26 تومان سود اعلام میشود.و در نهایت سود امسال این شرکت با احتیاط فراوان (تقسیم 20% وبانک و....) مقدار 65 تومان میباشد...(خیلی حداقل :) .)

........................با تشکر 3YH

نظر

• مخبرالدوله
                      عضو فعال
                      • May 2012
                      • 5228

ترکیب پرتفوی این شرکت در حال حاضر بسیار اکتیو میباشد.
                      یکی از مشکلات شرکتهای سرمایه گذاری این هست که بخشی از شرکتهای سرمایه گذاری شده ممکنه
                      اکتیو نباشن و این موضوع میتونه در رشد ناو اونها دخالت منفی کنه.....
                      مجمع وبانک و تقسیم سود نقدی و افزایش سرمایه از انباشته فرصتی استثنایی برای این سهم است.

مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

نظر

• iran480
                        عضو جدید
                        • Jul 2013
                        • 1

با سلام
                        با توجه به اینکه وتوسم در چند روز اخیر روند کاهشی داشته آینده نزدیک این سهام را چطور پیش بینی میکنید؟
                        با تشکر

نظر

• 3yh
                          عضو عادی
                          • Mar 2013
                          • 265

در اصل توسط iran480 پست شده است View Post
                          با سلام
                          با توجه به اینکه وتوسم در چند روز اخیر روند کاهشی داشته آینده نزدیک این سهام را چطور پیش بینی میکنید؟
                          با تشکر
                          سلام
                          من به آینده نزدیک این سهم کاری ندارم و معامله در این قیمت ها رو فرصت خرید می دونم حالا تا هر وقت که ادامه پیدا کنه...این سهم باید رشد کنه
                          به سهامدارانی که با توجه به اطلاعات اندک آنی معامله میکنند توجه نکنید اونا فقط نگاه میکنند که مثلا وبانک پایین باز شد پس بریم وتوسم بفروشیم!!!
                          این سهم حداقل برای امسال 65 تومان میسازه (البته به نظرمن) حالا تصمیم با خودتون .

نظر

• مخبرالدوله
                            عضو فعال
                            • May 2012
                            • 5228

مجمع وبانک و مطالبی که در اون مجمع گفته میشه تکلیف این سهم رو
                            روشن میکنه...

مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

نظر

• علیرضا123
                              عضو فعال
                              • Jun 2013
                              • 1605

در اصل توسط 3yh پست شده است View Post
                              سلام
                              من به آینده نزدیک این سهم کاری ندارم و معامله در این قیمت ها رو فرصت خرید می دونم حالا تا هر وقت که ادامه پیدا کنه...این سهم باید رشد کنه
                              به سهامدارانی که با توجه به اطلاعات اندک آنی معامله میکنند توجه نکنید اونا فقط نگاه میکنند که مثلا وبانک پایین باز شد پس بریم وتوسم بفروشیم!!!
                              این سهم حداقل برای امسال 65 تومان میسازه (البته به نظرمن) حالا تصمیم با خودتون .
                              خیلی پرتفوی خوبی داره...........نمیدونم چرا گیر کرده تو این قیمتها.......نظر شخص منم سود حداقل 60 یا 65 تومانی امسال هستش.
                              تاکید میکنم حداقل.این سهم رشدی نکرده..........

نظر

• محمد یزدی
                                عضو فعال
                                • May 2011
                                • 948

حدود 10 شرکت از پرتفوی وتوسم که با کاهش ارزش بازاری همراه بودند(قرمزهای پرتفوی)،امروز با افزایش بازاری روبرو هستند

از جمله:سرمایه گذاری نیرو،سرمایه گذاری مسکن،فولاژ،سینادار،شرانول،شدوص،فخوز،بیمه البرز،پست بانک،داروسازی اکسیر،بالاس،خلنت

از طرفی بعضی شرکت هایی که در اخرین پرتفوی با افزایش بازاری همراه هستند امروز در قیمت های بالاتری نسبت به اخرین پرتفو در حال معامله هستند

به نظر هر منفی این سهم فرصت خرید محسوب میشه و سهمی هست که برا دوستان بلند مدت چیزی به نام حد ضرر معنا و مفهوم نخواهداشت

بررسی بیشتر با دوستان
                                بسم الله الرحمن الرحیم خدایا به امید تو

نظر

در حال کار...
                                X