دستاورد ???

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • mhjboursy
    ستاره‌دار (۱۳)
    • Jul 2013
    • 18270

پاسخ : دستاورد ???

ببینید... در نمادی مانند جهرم به وضوح ظهور بازیگر در سمت خریداران احساس شد.
    حالا آمدند دو روز به این نماد استراحت بدهند. از بختشان این مسئله‌ی بازی ارز پیش آمد...
    حالا به نگر شما این را رها می‌کنند؟
    یا کسی که این مقدار خرج کرده می‌آید تسلیم می‌شود و پایین می‌فروشد و می‌رود؟
    بعید است.
    اصلا از این بابت که بازیگر خارج نشده که یک جورهایی اطمینان داریم.
    از این هم که بازیگر تمایل به قیمت‌های بالاتر دارد هم یک جورهایی اطمینان داریم. (چه جوری؟ این جوری: در روزهایی که نماد افت داشته بازیگر حقوقی در حال خرید بوده. حالا چند حالت دارد: یا از کدهای حقیقی‌اش دارد جمع می‌کند یا می‌خواهد اینجا جمع کند بالاتر بفروشد یا اینکه می‌خواهد جمع کند بلند مدت نگهداری کند. در هر حالت بازیگر اینجا را ارزنده می‌داند.)
    این را نگفتم که بگویم جهرم خوب است یا بد است یا چه؟
    این را بیان کردم تا با هم نحوه‌ی قضاوت و تصمیم گیری را مرور کنیم. (کاراگاه‌بازی)
    از دید بلند مدت جهرم کف کف است. خرید حقوقی در کف خیلی متفاوت است با خرید حقوقی در سقف. اگر در سقف این اتفاق رخ می‌داد می‌توانستیم بگوییم دارند کثافت کاری می‌کنند... یعنی حقیقی پایین از حقوقی گرفته و حقوقی آن بالا با پول بیت‌المال دارد از حقیقی پس می‌گیرد. حالا یا با رانت یا با تبانی یا با هر گونه کثافت‌کاری دیگر...
    ولی وقتی این پایین حقوقی می‌خرد، خوب هم می‌خرد، یعنی اینکه از دید یک بازیگر قدرتمند قیمت بالا دارد.
    خوب... با این تفاسیر آیا هم اکنون بخریم؟ خیر. هر جنس تخفیف خورده‌ای (به قول وارن بافت) می‌تواند باز هم ارزان شود. پس کجا باید خرید انجام داد؟ زمانی که احساس کردیم روند دارد برمی‌گردد. (روند کوتاه مدت) و این هم روی تابلو اتفاق می‌افتد ولی با توجه به نمودار! چون اگر مثلا قیمت بیاید زیر کف پیشین و بخواهد آنجا برگردد.... می‌خواهم صد سال سیاه هم برنگردد... دیگر آنجا برگشتنش به چه درد من می‌خورد... یا اگر همین‌جاها بخواهد نوسان کند... دیگر برگشتش را ممکن است (دست کم من یکی) نپسندم.
    «محمد حسین» هستم.
    امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

نظر

• mhjboursy
      ستاره‌دار (۱۳)
      • Jul 2013
      • 18270

برای اندیشه
      ــــــــــــــــــــــ
      برخی نمادها هستند که تنها با یک نیم روز مثبت خوردن می‌توان فهمید که روندشان برگشته. مانند کمنگنز و شصفها. در اینها روند کاهشی بسیار قدرتمندی وجود داشت که امان سهام را بریده بود. در یک روز یک خریدار مانند یک ناجی پیدایش می‌شود و تمام سهام خریدار را ازش می‌خرد و تمام. از فردا آغاز می‌کند به بالا بردن قیمت.
      در برخی نمادها یک روز مثبت خوردن که سهل است، مثبت پنج درصد روی «بالاترین» و یا حتی پایانی هم که سهل است... شاید با رشد ده درصدی هم نمی‌توان نتیجه گرفت که اینها رشد می‌خواهند بکنند. چرا؟ چون این جزء ذاتشان است... نمودار این نمادها را که نگاه می‌کنی می‌بینی پر است از این نوسانات ده درصدی... خوب... روی اینها چگونه می‌توان کار کرد؟
      شاید یک راه کار میانگین گیری باشد. (یعنی میانگین حرکات را نگاه کنی نه نوسانهای روزانه را)
      یا راه کار دیگر این باشد که دو برابر نوسانها را به عنوان آستانه برای خودمان قرار دهیم. (که البته کیفیت کار را می‌آورد پایین)
      راهکار نهایی هم این است که اگر اندازه‌ی نوسانها کوچک است که هیچ. ولی اگر اندازه‌ی نوسانها زیاد است و شمار نوسانها هم زیاد است به گونه‌ای که آدم یقین می‌کند نوسانها تکرار خواهند شد، خوب چه کاری است؟ از همین نوسانها استفاده می‌کنیم!
      «محمد حسین» هستم.
      امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

نظر

• mhjboursy
        ستاره‌دار (۱۳)
        • Jul 2013
        • 18270

سلام و وقت به خیر.
        من می‌بینم استقبال زیاد نمی‌شود برای همین جدول دستاوردهای ساعتی و روزانه را دیگر قرار نمی‌دهم... همین‌جور کارنامه را... خلاصه کارنامه هم این است که در بخش فروش همچنان با همان 0.4 درصد هستیم و در بخش سبد (یعنی آنهایی که در حال نگهداری هستند) 0 درصد داریم کار می‌کنیم و آن هم به یمن شصفهای عزیز است! وگرنه منفی 0.2 می‌شد! و در بخش خریدهای با پیشنهاد خرید اصلی هم با +0.23 درصد داریم پیش می‌رویم.
        حالا اگر کسی خواست اینها را بگذاریم بگوید... البته برخی خریدها که به نگرم خوب هستند یا آنهایی که خودم می‌خرم را هنوز اعلام می‌کنم. (مثلا اکنون اینها را دارم بررسی می‌کنم برای خرید: دفارا و شلعاب و لابسا و ددام و دزهراوی و وکار و غگل و شسینا)

امروز دفارا خریدم. به اندازه‌ی یک دهم پله. خریدم تا مانند دزهراوی پیش چشمم باشد و هر روز نگاهش کنم. دفارا، دزهراوی، ددام... اینها خیلی مهم هستند. از آنهایی هستند که آدم باید زیرشان خط بکشد چون حتما در امتحان می‌آیند.
        امروز تکمبا و ونوین را کامل و پرداخت را نصفه نیمه فروختم. چون نامعلوم بودند. شصفها را هم نتوانستم بفروشم. ولی می‌خواستم بفروشم. اگر خوب بالا می‌رفتند خیلی چیزهای دیگر هم بودند که می‌خواستم بفروشم... کلا یک مقدار باید در فروش قاطع‌تر عمل کنم و آنهایی که مستعد فروش می‌شوند را تندتر رد کنم بروند... که در نوشته‌ی بعدی بیشتر در این خصوص توضیح خواهم داد.
        «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
          ستاره‌دار (۱۳)
          • Jul 2013
          • 18270

یادآوری
          ـــــــــــــ
          قطعیت یا گمانه‌زنی؟
          ــــــــــــــــــــــــــــــــ

در هنگام اندیشیدن آدم باید کاملا شکاک باشد و هر دو سوی قضیه را نگاه کند و بارها و بارها موضوع را بالاپایین کند ببیند کاری که قرار است بکند درست است یا اشتباه...
          در هنگام اندیشیدن آدم نباید قطعیت بی‌جا داشته باشد! باید کاملا به حرف‌ها و اندیشه‌های خودش یک بار دیگر نگاه کند و از خودش بپرسد که آیا کارهایی که می‌خواهد بکند درست است یا اشتباه؟
          احمق است کسی که جایی که واقعا نمی‌داند بگوید می‌دانم. جایی که شک دارد (به دروغ به خویشتنش و به دیگران) بگوید مطمئنم.
          در بخش اندیشه خودسری و قاطعیت بی‌جا و منم‌منم و این قبیل موارد جایگاهی ندارد.

ولی در هنگام اراده آدم باید قاطعیت داشته باشد. بالاخره یا چپ یا راست. یکی را آدم باید انتخاب کند. حتی دست روی دست گذاشتن (صبر کردن، نگاره‌گر بودن و کاری‌نکردن) هم خودش یک کار و یک انتخابی است که آدم باید فعالانه و با قاطعیت نسبت به آن تصمیم گیری کند!

وَشَاوِرْهُمْ فِي الْأَمْرِ فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ

آدم می‌نشیند می‌اندیشد، با دیگران گفتگو می‌کند بالاپایین می‌کند، بررسی می‌کند... ولی هنگامی که زمانش رسید دیگر باید یکی را انتخاب کرد. و در این هنگام هم آدم باید روی تصمیمش قاطعیت داشته باشد و به راهی که انتخاب کرده (هرچند در بخش اندیشه مشکوک باشد) اطمینان کند. عزمش را جزم کند و ثات قدم در آن مسیر حرکت کند.

سربازی را تصور کنید که رفته یک جایی و نمی‌داند دقیقا دشمن اکنون روبرویش قرار گرفته یا پشت سرش. نمی‌داند. واقعا نمی‌داند. چند نشانه (مانند رد پا و صداهایی که پیشتر شنیده) در ذهن دارد ولی این نشانه‌ها کافی نیست. خوب این سرباز در بخش اندیشه واقعا در وضع «نمی‌دانم» قرار گرفته. ما هم به او خرده نمی‌گیریم. ولی اگر در بخش اراده هم در همین حالت بماند اشتباه است. در هنگام اراده بالاخره باید یک تصمیم بگیرد! یا به پیش می‌رود یا به پشت برمی‌گردد یا اینکه آنجا می‌ایستد و صبر می‌کند. هر کاری می‌کند باید با عزمی جزم و محکم و با قطعیت آن کار را انجام دهد و بر خدا توکل کند. دیگر در بخش اراده چیزی به نام «مشکوک» راه رفتن یا «مشکوک صبر کردن» نداریم. فکرهایت را کردی نتیجه گیری هایت را کردی. حالا تصمیم بگیر و قاطعانه کاری را که به نگر بهترین آمده انجام بده.
          باز هم نه به این معنی که یک دنده و احمق باشی و اگر تا وسط راه رفتی و فهمیدی اشتباه بوده روی حرفت پافشاری کنی و همین جور پیش بروی و دشمن هم بزند بکشدت! نه. بلکه به این معنی که تا زمانی که جمع بندی افکارت این است که احتمال موفقیت در پیش رفتن است، با قاطعیت به پیش برو!

حالا برگردیم به بورس خودمان.
          در بخش اندیشه ما کاملا آزادیم بگوییم «نمی‌دانم». «مطمئن نیستم». «احتمال می‌دهم فلان کار بهتر باشد». این گمانه زنی‌ها کاملا در هنگام اندیشه آزاد است. بلکه مستحب و بلکه موکد و بلکه واجب است!
          ولی در هنگام اراده و تصمیم گیری و انجام و حرکت باید عزم آدم جزم و خیال آدم آسوده و گام‌های آدم استوار باشد. در هنگام اراده دیگر محکم آدم باید به یک تصمیم گیری برسد و آن را اجرایی کند. یا فروش یا خرید یا نگهداری. به میزان مشخص و از پیش تعیین شده. حتی اگر قرار است آدم دست روی دست بگذارد هم باید با قاطعیت به این نتیجه رسیده باشد. و این تصمیم را بهترین گزینه دانسته باشد.
          دیگر حالا ببینیم چه پیش می‌آید و خدا چه می‌خواهد و نمی‌دانم و صبر کنیم ببینیم دوران چگونه می‌گردد و ... نداریم.
          «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
            ستاره‌دار (۱۳)
            • Jul 2013
            • 18270

دیروز داشتم چندتا بررسی از آقای شهاب موسوی (؟ درست گفتم؟) را نگاه می‌کردم... برای دو سال پیش بود... از کارگزاری فارابی گرفته بودم. هر روز این بنده خدا می‌آمد آنجا بررسی انجام می‌داد و من هم چندتایش را دانلود کرده بودم که سر وقت ببینم که در این دو سال وقت نشد! /.:blushsmiley:./
            به هیچ وجه بررسی‌ها خوب نبود. به هیچ وجه.
            ولی چندتا چیز ازش یاد گرفتم:
            ۱- کارگردن زیاد با خطوط روند و فیبوناچی
            ۲- نگاه به کوتاه مدت برای کوتاه مدت (این را من یادم رفته بود. من تمایل دارم در کوتاه مدت خرید و فروش انجام دهم ولی همیشه نمودار را که نگاه می‌کنم به موارد بلند مدت بیشتر نگاه می‌کنم تا کوتاه مدت!)
            ۳- به کار بردن کنش‌ِقیمت (Price Action) به میزان زیاد برای تصمیم گیری‌ها. یعنی مثلا دو تا خط ترسیم می‌کند و می‌گوید اگر از این خط بالا رفت می‌خریم و اگر پایین رفت می‌فروشیم.

اینها همه یادآوری‌های خوبی بود که از دیدن سه تا ویدیو ۱۰ دقیقه‌ای این آقا دوباره به خاطر آوردم. و می‌تواند در امر فروش خیلی کمک کننده باشد برایم.
            «محمد حسین» هستم.

نظر

• Mehdi1400
              ستاره دار(19)
              • Jul 2013
              • 2938

در اصل توسط mhjboursy پست شده است View Post
              ممنون مهدی جان بابت معرفی. بار گذشته یادم نمی‌رود که پاسا را معرفی کردید. اگر مقدور بود یک مقدار در مورد راهبرد داد و ستدی‌تان هم توضیح بفرمایید. (نموداری؟ بنیادی؟ توجه به چه چیزهایی؟ و ...)

درود بر محمد حسین عزیز

راستش تفاوت ماهوی دارد معاملات و روش بنده با شما
              البته شبیه شما شروع کردم تا به اینجا رسیدم
              به تجربه یافته ام که معاملات زیاد، زیان بار است هم از حیث روانی و هم از حیث سود
              لذا به شدت کم معامله میکنم و البته با حجم بالا

نزدیک 50 درصد سرمایه ام در فاذر یک سالی است که فریز است
              و شاید در مدت این یک سال تنها 7 نماد را معامله کرده باشم
              در فقره ی اخیر از چکاوه سود خوبی گرفتم
              علارغم اینکه در کنور حضور داشتم ولی با همان استراتژی که داشتم خروج کردم و بیش از 12 درصد نصیبم نشد

حتما نمادها را با اولویت تکنیکال و البته با توجه به بنیاد سهم معامله میکنم
              مثلا همان پاسا که فرمودید حدود یک صفحه مطلب برایش آماده کردم بودم که در سایت منتشر کنم. عموما هم بنیادی بود
              ولی بنا به دلایلی این کار را نکردم و دیدید که بازده خوبی داشت.

روش شما البته برای آزمایش یک برنامه است که باید راستی ازمایی شود که در صورت موفقیت برای آینده بشود رویش حساب کرد
              ولی با سرمایه ای که شما دارید که به نظرم میرسد کمتر از 50 میلیون باشد
              فکرش را بکنید که میتوانستید در یک نماد مثل چکاپا یا چکاوه یا پاسا یا کنور به راحتی تمام حجم سرمایه را وارد کنید و بازده 15 الی 30 درصدی بگیرید.

البته در روش من معاملات نا موفق هم بوده ولی از آن نوعی که ضرر بسیار کم بوده و بیشتر از حیث زمانی متضرر شدم
              یعنی منتظر حرکت سهم ماندم و در جا زده یا رشدهای یکی دو روزه داشته و باز برگشته است

به روش بنده صف نشینی به کلی مزموم است
              اگر به نتیجه رسیدم که سهمی را بخرم برای مثلا بازده 20 درصد دیگر معطل 3 تا 5 درصد کف خریدن نمیشوم
              همچنین است در زمان فروش
              کلک سهم را یک روزه و طی چند معامله تمام میکنم (این را از این جهت یادآور میشوم که در مطلبی در این باره ، برداشت اشتباه کردید)
              مثال چکاوه را 200 هزارتا داشتم که با 4 فرمان 50 هزارتایی فروختم
              یا امروز که فاراک را با 3 فرمان 100 هزار تایی خریدم
              در حالی که میشد 900 هم خرید ولی 940 میانگین خریدم بود
              غصه ی این مقدار را نمیخورم زیرا به باور بنده فاراک کافی است که در یک گزارش از ضرر خارج و تبدیل به آس بازار شود.

راستی یک برداشت که مدتها در بازار رنج داشتم این بود که فعالین بازار بنیاد سهم را متفاوت میبینند
              مثلا شما سمگای با پی بر ای 3 را میبینی که معامله نمیشود
              کافی است که سهمی ضرر داشته باشد تا بازار به آن اقبال نشان دهد.
              البته که این نگاه به نوعی حرفه ای هم است ولی به شدت با عدم قطعیت روبرو است
              لذا ریسک کردن در این نمادها لذت دارد و آدرنالین خون را به شدت بالا میبرد و سرمایه گزارهای جسور را به چالشی زیبا وارد میکند

زیاده گویی کردم
              پوزش بنده را پذیرا باشید

نظر

• mhjboursy
                ستاره‌دار (۱۳)
                • Jul 2013
                • 18270

بررسی بازار امروز و تصمیم گیری
                ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــ

امروز اتکای و ثاخت را خوب خریدند. بررسی خرید اینها را به دوستانی که با سیاست بالابخر کار می‌کنند پیشنهاد می‌کنم. (شاید خودم هم نگاهی به اینها داشتم... برای آزمایش... البته این‌قدر صنم داریم که یاسمن تویشان گم است... نمادهای مستعد خرید زیاد هستند. و از اینها هم شاید بهتر هستند. به هر روی...)
                امروز بازار ۵۷۰۰ تا در بورس و ۲۷۰۰ تا در فرابورس زده. باز هم از آن رقم‌های مسخره‌ی ۳۰۰۰ تایی که به آن عادت کرده بودیم بهتر است. ولی کم شدنش نسبت به دیروز و پریروز می‌تواند نشانه‌ی بدی باشد. و بدتر اینکه حجم بالا در خروج قدرت از بازار ثت شده یعنی اینکه چندین روز است حقیقی‌ها دارند می‌فروشند و حقوقی‌ها می‌خرند. (حقوقی‌هایی که خیلی‌هایشان با پول بیت‌المال و به صورت دستوری خرید و فروش می‌کنند و سود و زیان زیاد برایشان مهم نیست!)
                خیلی از حقیقی‌های دم‌کلفتی که آمده بودند به بازار از بازار رفته اند.
                البته احتمال اینکه دوباره حتی در آینده‌ی نزدیک به بورس برگردند هست. ولی شاید دیگر به این نمادها نیایند.
                پس اوضاع خطرناک است و در کل جو بازار خوب نیست. (سه روز است داریم اخطارش را می‌دهیم. اگر خاطرتان باشد با تفاوت شمار نمادهایی که خروج حقیقی دم کلفت داشته‌اند نسبت به آنهایی که ورود حقیقی داشته اند ابتدا این موضوع را مطرح کردیم.)احتمال افت بیشتر اصلا کم نیست. به خصوص در نمادهایی که زیاد رشد کرده‌اند.البته امروز یک حمایت آخر وقتی صورت گرفت که در پایین این نوشته درباره‌اش توضیح می‌دهم...

دوستان به اتفاق روی
                ذوب موافق هستند انگار. من به هیچ وجه.
                همین‌جور فملی و میدکو و فخوز و کاوه و هرمز و و و

بازار امروز هم مانند دیروز رنگ خون داشت. نکته‌ جالب اینجاست که در زمانی که بازار یک‌سره خون گریه می‌کند شاخص به اندازه‌ی زمانی که مثبت می‌خورد مثبت تغییر نمی‌کند! حتی زمانی که ۶۰-۷۰ درصد بازار مثت باشند شاخص رشدهای ۳۰۰۰ و ۲۶۰۰ واحدی را تجربه می‌کند ولی زمانی که همه بازار منفی هستند شاخص ۲۲۰۰ واحد افت می‌کند!

ببینید... کسی که شش دانگ است و از راهبرد دنبال کردن پول می‌خواهد نان در بیاورد، باید همان پریروز که خبر جهانگیزی آمد و دید حجم بالا به همراه فروش بالای حقیقی‌ها انجام می‌شود (و در این جستار هم اعلام کردیم) خارج می‌شد. نه؟ روز بعدش.
                کما اینکه همان روز اول که ما در این جستار یا در جستار جو بازار (دقیقا خاطرم نیست در کدام بود) اعلام کردیم (که یک رشد عالی در پیش داریم) هم باید وارد می‌شد!
                کسی که راهبردش دنبال کردن پول است و تا کنون نفروخته و نقد نکرده اشتباه کرده!
                اشتباه کرده آقا. اشتباه!
                اگر از دوستان کسی این‌گونه است و اینجا را می‌خواند ازش خواهش می‌کنم این اشتباه را بزرگ بنویسد و مدت‌ها به آن بیاندیشد. تا بار دیگر از این اشتباهات نکند. خیلی مهم است. مانند این است که بروی فرمول یک بخواهی مسابقه بدهی و ترمز درست حسابی نداشته باشی! نمی‌شود که! (آنجا حتی علاوه بر ترمز عالی باید یک چتر سرعت‌گیر هم داشته باشی.)
                اکنون چه؟ اکنون
                اگر یک نفر راهبردش بالابخر بوده و اکنون گیر کرده چه کند؟ من به او پیشنهاد می‌کنم همین اکنون بفروشد. بفروش آقا! بفروش. از فردا رفتند بالا اشکال ندارد. دوباره تصمیم بگیر بخر. ولی وقتی نمی‌دانی باز هم قرار است افت کند یا نه بفروش. چون تو رفتی سهامی را هم خریده‌ای که از کفشان ۱۰۰ درصد رشد هم داشته‌اند! رفتی یک چیزی خریدی که روند داشته باشد!، بالا خریدی، حالا هم اگر بخواهد افت کند ممکن است حسابی افت کند. تو با ۱.۵ درصد کارمزد کارگزاری و مالیات خارج شو و هر وقت دوباره احساس کردی بازار بازار شده برگرد. ولی اکنون نه!
                چه زمانی باید این احساس را بکنی؟ زمانی که دوباره همان علایمی که بار گذشته نشان دادیم آشکار شد. (افزایش حجم و ورود دم‌کلفت‌ها و ...) ما هم احتمالا دوباره زمانش که برسد در جستار اعلام خواهیم کرد.

اما ماها که راهبردمان خرید در کف است چگونه؟
                ما هم باید حواسمان جمع شود!
                ببینید... مشکل اینجاست که (در جستار «سخنی با سازمان بورس» هم گفتم که) در بورس ایران همگرایی احمقانه و شدیدی بین نمادها وجود دارد! غذایی و سیمانی و خودرویی و فولاد! و پتروشیمی! و و و
                پیشتر قندی‌ها خلاف جهت آب شنا می‌کردند که الحمدلله آنها هم سر به زیر شدند! ;) ;(
                این حالت مسخره و احمقانه (که ریشه در کمبود ژرفای بازار و مناسب نبودن وضع بورس و اقتصاد ایران دارد) باعث می‌شود وقتی دم‌کلفت‌ها از پترول و فملی خارج می‌شوند این سمت دودش در چشم منی که وکوثر دارم و می‌خواهم دفارا بخرم هم برود. البته مسلما این افت برای من کمتر است همان‌گونه که زمانی که اینها رشد می‌کردند هم سایر نمادها رشد کمی داشتند... ولی به هر روی کسی بی نسیب نمی‌ماند! (دودش در چشم همه می‌رود. تقریبا)
                حالا اینجا
                ما باید بنشینیم و بسنجیم و ببینیم که این افت دست جمعی تا چه زمانی است و چقدر شدت دارد و چقدر روی نمادهای ما تاثیر می‌گذارد و با این حال خارج بشویم یا نه؟

ابتدا یک نکته‌ای که قرار بود در مورد کلیت بازار عرض کنم:
                بازار امروز یک مقدار روی تفاوت «آخرین» از «پایانی» علایم خوبی ازخودش نشان داد. همین‌جور حمایت حقوقی‌ها را داشتیم... این می‌تواند امیدوار کننده باشد...
                اما چقدر؟؟؟
                در این حد که ما یک موج کوچک به سمت بالا داشته باشیم! یک چیزی در مایه‌های ۵ از ۵ از ۵ یا b از a از a. یعنی اگر رشد داشته باشد به خصوص در گروه‌های خاص (همان‌هایی که جهانگیری ازشان نام برد!!!) فرصت خروج می‌خواهد بدهد به آن عزیزانی که جا ماندند! همین.
                بگذار این‌گونه موضوع بالا را قرائت کنیم که در گروه‌های رشد کرده انگار حقوقی دارد تنها سهام حقیقی‌هایش را می‌خرد. همان‌گونه که در پایین به آنها سهم می‌فروخت. و نیز اینکه بازار را هر روز باید رصد کرد (برای ورود این نقدینگی‌ای که آمد) چرا که امکانش هست دوباره این پول به بازار بیاید و این بار احتمالا به همین ‌گروه‌ها نمی‌رود بلکه به گروه‌های تازه‌ای می‌رود. به گروه خودرو و سیمان و ساختمان مثلا. چرا که بورس متناسب با تورم رشد نکرده. اما اینها (این بخش آخر از گفته‌هایم) تنها یک احتمال است و فقط باید منتظر ماند و بازار را رصد کرد. و نیز اینکه از اکنون بخواهی بروی خودرو و خساپا بخری که احتمال دارد پول برود در اینها... اشتباه محض است. هر وقت پول رفت ما هم رصد می‌کنیم و اعلام می‌کنیم. (یک چیزی هم تازه یادم آمد: دولت می‌خواهد سود بانکی را دوباره بالا ببرد که به معنی جذب شدن بخشی از نقدینگی از بازار خواهد بود.)

اما در مورد خروج خودمان... ببینید... این را فراموش نکنید که هزینه خروج و ورود ما ۱.۴۳ درصد است! به نسبت بورس‌های دیگر و دیگر اوراق بهادار و سپرده بانکی، رقم زیادی است. خیلی خیلی زیاد است. ولی
                هر گاه احساس کنیم قرار است قیمت بیش از ۵ درصد یا حتی ۲ درصد، افت کند خیلی آسان باید این ۱.۵ درصد کارمزد را بدهیم و خارج شویم تا در وقت مقتضی دوباره وارد شویم. (مهرم حلال جانم آزاد)
                توجه کنید:
                (بیشتر هم به خودم می‌گویم‌ها!)
                احساسات را کنار بگذارید. این که من در فلان قیمت خریده‌ام و قیمت سر به سر خریدم فلان است و نمی‌فروشم و دارم بلند مدت می‌اندیشم و اگر اینجا خارج شوم با فلان مقدار زیان خارج شده‌ام و این حرف‌ها را هم بریزید دور. این حرف‌ها را همه ما پیش خودمان می‌زنیم و همه‌مان هم می‌دانیم این حرف‌ها حرف مفت است. اگر به جایی رسیدی که احتمال افت (حتی افت ۵ درصدی) از احتمال رشد بیشتر شد، بلافاصله بفروش.
                به یاد داشته باشید که پنج درصد، ده درصد یا حتی بیست درصد زیان کردن بسیار بسیار بسیار بهتر است از زیان‌های بزرگی که ناشی از احساساتی مانند گردن‌خری، و ترس و عدم قبول اشتباه به وجود می‌آید. تو با این ترس که اگر اینجا داد و ستدت را ببندی در کارنامه‌ات ۵ درصد زیان ثبت کرده‌ای و پیش خودت خجل شده‌ای از فروش سهامت امتناع می‌کنی در صورتی که نمی‌دانی آن‌سوتر احتمال دارد به جایی برسی که حتی نتوانی کارنامه‌ات را با ۵۰ درصد زیان ببندی! و بستن کارنامه با ۵۰ درصد زیان بشود آرزویت! اگر درایت و چشم داشته باشی این روی سکه را هم می‌توانی ببینی.
                نمی‌گویم آدم از ترس این زیان‌های ۵۰ درصدی تند دست به فروش بزند. نه. می‌گویم آدم چشم بینا داشته باشد و هر دو سوی قضیه (تمام زاویه‌های قضایا) را نگاه کند و با آن احساسات، این احساسات را از خودش دفع کند و تصمیم عاقلانه بگیرد.
                لَهُمْ قُلُوبٌ لَا يَفْقَهُونَ بِهَا وَلَهُمْ أَعْيُنٌ لَا يُبْصِرُونَ بِهَا وَلَهُمْ آذَانٌ لَا يَسْمَعُونَ بِهَا ۚ أُولَٰئِكَ كَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ
                آدم باید بسنجد. ببیند اکنون چند درصد احتمال افت ۵ درصد است چند درصد احتمال افت ۵۰ درصد چند درصد احتمال رشد ۵ درصد و چند درصد احتمال رشد ۵۰ درصد. و در نهایت آیا حاضر است آن احتمالات را بپذیرد و در سهام بماند؟ یا نه؟

(اگر هم نمی‌دانی و دودلی و گیج شده‌ای و برایت اوضاع مبهم است به دوتا نوشته بالاتر مراجعه کن و یک بار دقیق آن را بخوان و یک تصمیم قاطع بگیر. بالاخره یا احتمال افت ۵ درصد بیشتر است یا احتمال رشد.)
                (باز هم می‌گویم... بنده این‌ها را بیشتر برای خودم می‌گویم و چون خودم در زمان فروش ضعف دارم مجبورم اینها را مدام به خودم یادآوری کنم.) (کاش این فروشم را هم مکانیزه می‌کردم خیالم راحت می‌شد. :( )

جمع‌بندی:
                بازار از سه روز پیش خراب شد. اکنون خراب است. و زمان درست شدنش مشخص نیست. اگر اهل بالابخر هستیم یا اگر نمادهایی در سبد داریم که گمان می‌کنیم به جو بازار واکنش نشان می‌دهند باید هرچه تندتر از (آن) سهاممان خارج شویم. ۱.۵ درصد زیان دادن و بستن کارنامه با زیان‌های کنونی (در این نمادها) به مراتب بهتر است از آینده‌ی مبهمی که احتمال افت ۵۰ درصدی هم در آن است. بازار ممکن است یک بالای کوچک داشته باشد یا ممکن است در همین نمادها یا نمادهای دیگر دوباره روند عالی بگیرد. ولی ما اکنون را کار داریم. و اکنون اوضاع خراب است. در این‌گونه نمادها با شتاب و با پرداخت کارمزد ۱.۵ درصدی می‌فروشیم و هر گاه وضع خوب شد دوباره می‌خریم. این نمادها همان‌هایی است که جهانگیری ازشان نام برد. (پترو پالایش و فلز و معدن) به همراه بخش قابل توجهی از بازار که با توجه به جو بازار بالاپایین می‌شوند. به خصوص آنهایی که رشد زیادی داشته‌اند.

«محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                  ستاره‌دار (۱۳)
                  • Jul 2013
                  • 18270

در اصل توسط Mehdi1400 پست شده است View Post
                  درود بر محمد حسین عزیز

راستش تفاوت ماهوی دارد معاملات و روش بنده با شما
                  البته شبیه شما شروع کردم تا به اینجا رسیدم
                  به تجربه یافته ام که معاملات زیاد، زیان بار است هم از حیث روانی و هم از حیث سود
                  لذا به شدت کم معامله میکنم و البته با حجم بالا

نزدیک 50 درصد سرمایه ام در فاذر یک سالی است که فریز است
                  و شاید در مدت این یک سال تنها 7 نماد را معامله کرده باشم
                  در فقره ی اخیر از چکاوه سود خوبی گرفتم
                  علارغم اینکه در کنور حضور داشتم ولی با همان استراتژی که داشتم خروج کردم و بیش از 12 درصد نصیبم نشد

حتما نمادها را با اولویت تکنیکال و البته با توجه به بنیاد سهم معامله میکنم
                  مثلا همان پاسا که فرمودید حدود یک صفحه مطلب برایش آماده کردم بودم که در سایت منتشر کنم. عموما هم بنیادی بود
                  ولی بنا به دلایلی این کار را نکردم و دیدید که بازده خوبی داشت.

روش شما البته برای آزمایش یک برنامه است که باید راستی ازمایی شود که در صورت موفقیت برای آینده بشود رویش حساب کرد
                  ولی با سرمایه ای که شما دارید که به نظرم میرسد کمتر از 50 میلیون باشد
                  فکرش را بکنید که میتوانستید در یک نماد مثل چکاپا یا چکاوه یا پاسا یا کنور به راحتی تمام حجم سرمایه را وارد کنید و بازده 15 الی 30 درصدی بگیرید.

البته در روش من معاملات نا موفق هم بوده ولی از آن نوعی که ضرر بسیار کم بوده و بیشتر از حیث زمانی متضرر شدم
                  یعنی منتظر حرکت سهم ماندم و در جا زده یا رشدهای یکی دو روزه داشته و باز برگشته است

به روش بنده صف نشینی به کلی مزموم است
                  اگر به نتیجه رسیدم که سهمی را بخرم برای مثلا بازده 20 درصد دیگر معطل 3 تا 5 درصد کف خریدن نمیشوم
                  همچنین است در زمان فروش
                  کلک سهم را یک روزه و طی چند معامله تمام میکنم (این را از این جهت یادآور میشوم که در مطلبی در این باره ، برداشت اشتباه کردید)
                  مثال چکاوه را 200 هزارتا داشتم که با 4 فرمان 50 هزارتایی فروختم
                  یا امروز که فاراک را با 3 فرمان 100 هزار تایی خریدم
                  در حالی که میشد 900 هم خرید ولی 940 میانگین خریدم بود
                  غصه ی این مقدار را نمیخورم زیرا به باور بنده فاراک کافی است که در یک گزارش از ضرر خارج و تبدیل به آس بازار شود.

راستی یک برداشت که مدتها در بازار رنج داشتم این بود که فعالین بازار بنیاد سهم را متفاوت میبینند
                  مثلا شما سمگای با پی بر ای 3 را میبینی که معامله نمیشود
                  کافی است که سهمی ضرر داشته باشد تا بازار به آن اقبال نشان دهد.
                  البته که این نگاه به نوعی حرفه ای هم است ولی به شدت با عدم قطعیت روبرو است
                  لذا ریسک کردن در این نمادها لذت دارد و آدرنالین خون را به شدت بالا میبرد و سرمایه گزارهای جسور را به چالشی زیبا وارد میکند

زیاده گویی کردم
                  پوزش بنده را پذیرا باشید
                  * سلام.
                  * بسیار متشکرم از اینکه بخشی از داد و ستدهایتان را و مقداری از شیوه‌ی داد و ستدی‌تان را بیان کردید.
                  * خوب... آدم با آدم فرق می‌کند... برای من تقریبا داد و ستد زیاد کردن فشار و تنش (Stress) بسیار کمتری دارد تا اینکه سرمایه‌ام را محدود در پنج نماد بکنم. از طرف دیگر چون شغلم در حال حاضر همین داد و ستد کردن در بورس است به راحتی می‌توانم تمام وقت، وقت بگذارم. (احتمالا باید شما شغلتان چیز دیگری باشد و از این رو اینگونه نگاه می‌کنید) از سوی دیگر هم برای من این کارها را خیلی‌هایش را نرم افزار انجام می‌دهد... یعنی دو سال تمام وقت زمان گذاشته‌ام که اکنون زمان نگذارم. و فشار روحی کشیده‌ام که اکنون فشار نداشته باشم... برای همین فشار و بار زمانی و روحی‌اش می‌افتد به گردن آقایان: سامانه و رایانه! /.:blushsmiley:./ اینها هر روز پانصد (ششصد؟) نماد را آزمایش می‌کنند و می‌گویند که آیا زمان مطمئنی برای خرید شده یا نه... فقط زمان فروش است که مشکل هست... که آن هم بررسی کردن روزانه‌ی ده یا بیست یا حتی سی نماد در روز به قصد فروش برای من کاری ندارد. (شاید نیم ساعت. در حالی که اگر بخواهم همین‌ها را برای خرید بدون رایانه بررسی کنم شاید نیم روز یا یک روز زمان ببرد!)
                  * آقا شما (گمان) می‌فرمایید زیر ۵۰ تومن، من می‌گویم اصلا زیر ۵۰ میلیون ریال یا زیر ۱ میلیون ریال. مهم سود است که در همین روش هم بارها نشان داده‌ایم که با همین سامانه نمادهایی مانند فرآور و فاسمین و اپرداز و آپ و شصفها و و و و معرفی می‌شوند که در یک روز به راحتی هرکسی می‌تواند با آن صف فروشی که سامانه در آن (زمان) معرفی کرده، ورود کامل چند ده میلیارد ریالی داشته باشد. و سودهایش را هم که دیده‌اید. حتی آنهایی که ما به اشتباه فروختیم مانند فاسمین و فرآور و در کارنامه به عنوان زیان یا سود کم ثبت کردیم نتیجه‌شان معلوم است. با سرمایه بالا هم می‌شد وارد شد...
                  * راستی آزمایی را هم خوب آمدید. دم شما هم گرم. آخر دروغم چیست؟ /:.mellowsmiley.:/ بنده که پیشنهادها را رایگان خدمت دوستان عرض می‌کنم... و البته اینجا خریدهایم را و فروش‌هایم را اعلام می‌کنم و نتایجش را هم عینا در کارنامه می‌آورم و قابل رویت و بررسی برای همه هست... برخی را حتی همان زمان خرید اعلام می‌کنم یعنی نه تنها همان روز بلکه همان ساعتی که خرید می‌کنم نتایج را قرار می‌دهم... مثلا یادم می‌آید اپرداز صف فروش سنگین داشت آمدم گفتم دارم از صف خرید می‌کنم... البته گمان می‌کنم منظور شما از راستی‌آزمایی آزمایش بوده باشد ان‌شاءالله. شاید منظورتان این باشد که سامانه روی سرمایه کم و زیاد متفاوت کار می‌کند... در این مورد هم باز در کارنامه می‌توان نگاه کرد... اگر کسی بخواهد با یک پنجم یا یک ششم سرمایه‌اش وارد شود هم باز ما پیش‌تر درباره‌اش صحبت کرده‌ایم. کافی‌است آدم بگردد و نمادهایی که بزرگ هستند یا توانایی خرید بزرگ داشته‌اند را در کارنامه جدا کند. که گمان کنم سود اینها از سود نمادهای ریز و مزخرفی مانند سصفها و سبجنو و ثامان که در کارنامه قرار دادیم بهتر باشد.
                  * بسیار عالی. نخست اینکه تبریک می‌گویم سودهایی که در چکاوه و کنور و پاسا و ... کردید. و دیگر اینکه آرزوی موفقیت می‌کنم برایتان در فاراک و اینکه امیدوارم فاذر هرچه زودتر آزاد شود. که من هم در آن پولم خوابیده. (گمان کنم ۱۰ یا ۵ درصد از دارایی‌ام در فاذر است و حدود ۵۰ تا ۶۵ درصد از دارایی‌ام هم در وقوام است.)
                  * باز هم تشکر می‌کنم از اینکه راهبرد داد و ستدی‌تان را بیان کردید. اگر توانستید جزئیاتی را هم از آن بگویید. مثل اینکه از چه منابعی در مورد بنیاد یک نماد تحقیق را آغاز می‌کنید و در نهایت چگونه جمع بندی می‌کنید.
                  * یا علی @};-
                  آخرین ویرایش توسط mhjboursy؛ 2018/06/27, 23:31.
                  «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                    ستاره‌دار (۱۳)
                    • Jul 2013
                    • 18270

پکویر هم کم کم دارد زمان فروشش می‌رسد. امروز در سامانه پکویر پیشنهاد فروش شد. و البته با توجه به اینکه سامانه روی فروش به اندازه‌ی خرید خوب کار نمی‌کند امکان دارد فردا اصلا افتی نداشته باشیم یا یک افت کوچک داشته باشیم و دوباره روند برگردد. به هر روی با توجه به تابلو احتمالا فردا مقداری پکویر خواهم فروخت. (مثلا به اندازه‌ی یک دهم تا یک سوم پله یا شاید هم اصلا کلا یک پله فروختم.)
                    «محمد حسین» هستم.

نظر

• matin
                      ستاره دار (14)
                      • Mar 2013
                      • 650

جناب محمدحسین، سلام.
                      جدیدا کمتر به شما زحمت داده ام. ممنون میشم اگر در خصوص سهمهای زیر نگر خود را بفرمایید:

#نیرو
                      #تشتاد
                      #وجامی

سپاس فراوان
                      إنَّمَا تَنْتَقِلُونَ مِنْ دَارٍ إلَی‌ دَارٍ
                      "ما ابد در پیش داریم؛ هستیم که هستیم"

نظر

• mhjboursy
                        ستاره‌دار (۱۳)
                        • Jul 2013
                        • 18270

در اصل توسط matin پست شده است View Post
                        جناب محمدحسین، سلام.
                        جدیدا کمتر به شما زحمت داده ام. ممنون میشم اگر در خصوص سهمهای زیر نگر خود را بفرمایید:

#نیرو
                        #تشتاد
                        #وجامی

سپاس فراوان
                        سلام و عرض ادب، اختیار دارید.
                        نیرو:
                        اگر پایانی‌اش با حجم بالا رفت بالای ۵۲۰۰ ریال خوب می‌شود و پیشنهاد خرید است. وگرنه شکیبا باشید تا قیمت بیاید پایین و روی تابلو ببینید به ۴۶۰۰ ریال چگونه دارند واکنش نشان می‌دهند. اگر آنجا خریدار حاضر شد حجیم و در قیمت بالا خرید کند باز پیشنهاد خرید است. حجیم برای نیرو ۷۰۰ هزار سهم (۴ میلیارد ریال) برای انتهای روز است (که شاید در میانه‌ی روز هم بتوانید تخمین بزنید و استفاده کنید مثلا اگر ساعت ۱۰ حدود دو و نیم تا سه میلیارد ریال ارزش داد و ستدها در مثبت ثبت شد نشانه‌ی خوبی است). اگر هیچ‌کدام از این دو حالت اتفاق نیافتاد از سوی من پیشنهاد خریدی نیست. نمودار پکویر را نگاه کنید. به راحتی نیرو پتانسیل تبدیل شدن به همچین چیزی را دارد. در کوتاه مدت می‌تواند خوب باشد.
                        «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                          ستاره‌دار (۱۳)
                          • Jul 2013
                          • 18270

تشتاد:
                          (لطفا در کنار اینهایی که می‌فرمایید بازه‌ی مورد نگرتان را هم بفرمایید. دیدتان دو هفته‌ای است؟ یا دوماهه؟ یا شش ماهه؟ یکساله؟)
                          تشتاد اگر پایانی‌اش بیاید زیر ۴۳۰۰ ریال خطرناک است و اگر بیاید زیر ۳۹۰۰ ریال دیگر بسیار خطرناک می‌شود. راستش را بخواهید همین‌اکنون هم خطرناک است. پیشنهاد خرید از سوی من نیست.
                          (اینها را به دید خرید پرسیدید یا نگهداری و فروش؟)
                          برای فروش هم پیشنهاد فروش نیست ولی من اگر بودم می‌فروختم. چون احتمال افت و رشدش تقریبا یکسان است. ای بسا احتمال افتش بیشتر باشد. و از آن مواردی است که اگر بیافتد آسان می‌تواند افت زیادی داشته باشد. می‌تواند در گام نخست تا ۳۳۳۳ ریال هم افتش را ادامه دهد. با شتاب زیاد.
                          برای خرید هم اجازه دهید ببینیم با ۵۶۹۰ ریال (۵۵۵۵ ریال) چه می‌کند. چون اگر بخواهد رشد کند آنجا احتمالا بازی در خواهد آورد و احتمال اینکه الگوی سه‌گوش آنجا بسازد زیاد است. در این حالت هم اگر رفت بالا کله‌اش خورد به ۵۵۵۵ ریال و برگشت و در حوالی ۵۰۰۰ ریال دوباره انگیزه‌ی بازگشت پیدا کرد و این‌بار حجم خوبی هم آمد پشتش پیشنهاد خرید قوی‌ای از دلش در ‌می‌آید.
                          چون توضیحات یک مقدار شاید درهم و گیج‌کننده شد بگذارید تصویرش را هم می‌گذارم:

«محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                            ستاره‌دار (۱۳)
                            • Jul 2013
                            • 18270

در مورد وجامی چیز خاصی ندارم بگویم.
                            نمودارش را نگاه کنید:

احتمال اینکه مانند بارهای گذشته دوباره یک افت مسخره بکند (این بار تا ۱۱۲۵ ریال) هست.
                            نمودارش خوش‌قلق نیست. امواجش شکل درست و حسابی ندارند. (حتما در شناوری و سهامدار عمده و داد و ستدهای این شرکت یک مشکلی وجود دارد.)
                            پیشنهاد خرید نیست و اگر آن خط زیرین کانالی که برایش رسم کرده‌ایم را هم (در ۱۴۱۳ ریال) بشکند پیشنهاد فروش است.

(نکته: اگر احیانا تا ۱۱۲۵ ریال افت خوبی داشت پیشنهاد خرید می‌شود.)
                            «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                              ستاره‌دار (۱۳)
                              • Jul 2013
                              • 18270

در اصل توسط mhjboursy پست شده است View Post

متن خبر: http://forums.boursy.com/showthread....l=1#post747629
                              واکاوی خبر بالا برای من این معنی را می‌دهد:
                              قرار است یک بار دیگر از مردم نوسان بگیرند. و این کار را علنی هم انجام خواهند داد.
                              احتمالا یک رشد بزرگ دیگر خواهیم داشت که این رشد اخیر در برابرش به مانند موج یک در برابر موج سه می‌ماند! و سپس دوباره چنان سقوطی خواهیم داشت که یک عده تا مرز خودکشی هم ممکن است بروند. (آن بدبخت‌هایی که در آخر بازی با پول قرضی می‌آیند سهام می‌خرند...) و البته بازی اشکنک دارد...
                              ویرایش: البته احتمال دیگر هم این است که اصلا موجی شکل نگیرد و از همین‌جا ادامه‌ی سقوط را داشته باشیم.
                              دوستان روحانی دیروز به ساختمان هم اشاره داشت. گروه سیمان و انبوه سازی هم می‌تواند با خبر بالا یک حالی بکنند.
                              البته در حرف‌های آقای روحانی ضد و نقیض زیاد است و بنده به شخصه از سال ۱۳۹۲ به حرف‌های این آقا توجه نمی‌کنم. ولی بازار در سیمانی‌ها و انبوه سازی‌ها جایی است که می‌تواند یک موج بزرگ سوم را ثبت کند. و با یک خبر و شایعه و حرف هم می‌تواند مثبت شود. حتی دو روز.
                              انبوه سازی‌ها اگر بتوانند با قدرت سطح ۷۰۰ واحدی را بشکنند می‌توانند الگوی مهم سر و شانه را کامل کنند.

آخرین ویرایش توسط mhjboursy؛ 2018/06/29, 01:00.
                              «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                                ستاره‌دار (۱۳)
                                • Jul 2013
                                • 18270

آموزشی
                                ــــــــــــــــ
                                چه زمانی خرید کنیم؟
                                ـــــــــــــــــــــــــــــــــ

در مورد دزهراوی و دیگر نمادهایی که می‌آیند در دیده‌بان برای خرید یک نکته‌ای عرض کنم.
                                ببینید ما برای خرید باید به جو تابلو و جو بازار دقت کنیم.
                                اکنون دزهراوی به اندازه‌ی بیش از یک میلیون سهم فروشنده‌ی بالقوه دارد که انگار بیشترش هم بیمه‌ی‌ایران باشد (به خصوص زمانی که روند شکل بگیرد.)
                                خوب... تا زمانی که این فروش انجام نگیرد همچنان فروشنده دوست دارد هر روز در منفی بفروشد. پس باید دید چه زمانی این صف جمع می‌شود. و مشتری خوب پیدا می‌شود که حاضر باشد خوب پول خرج کند و قیمت را بالا ببرد.
                                (البته از آن سو هم شاید لازم باشد تا ۴ میلیون سهم دیگر هم بخرد! یا بیشتر! چون ممکن است بیمه‌ایران دوست داشته باشد تمام سهامش را بفروشد.)
                                خوب... اکنون همچنین کسی در بخش خریداران دیده می‌شود می‌بینیم که بازار صف‌های فروش را هر از چند گاهی جمع می‌کند. به خصوص در مدت اخیر که قیمت روزی پنج درصد کاهش می‌یابد نشانگر این است که بازار حاضر است به اندازه‌ی حجم مبنا خرید کند. (نیم میلیون پیش‌تر خرید توسط بازیگر در همین چند روز انجام شده) ولی گویا بازیگر تمایل دارد باز قیمت پایین بیاید تا در قیمت‌های پایین تر خرید انجام دهد. برای همین تمام خریدش را یک جا نمی‌آورد و روند را آغاز نمی‌کند.
                                (البته این دو احتمال را هم در نگر بگیریم که شاید بیمه‌ایران یا هر فروشنده‌ای که گیر کرده و می‌خواهد بفروشد دیگر همین فردا (فردای کاری) فروشش را تمام کند و قصدش از فروش تنها در همین حد بوده باشد. و نیز اینکه شاید خریدار هر آن خرید اصلی‌اش را آغاز کند و فروشنده را آچمز* کند.)
                                خوب... ما کجا باید خرید کنیم؟
                                به دو تا چیز بستگی دارد. یکی جیب خودمان و یکی هم جو بازار (جو نماد). اگر این قدر می‌توانیم و می‌خواهیم خرج کنیم که بتوانیم در یک روز در نقش بازیگر ظاهر شویم و صف را جمع کنیم و حاضر هم باشیم که چند میلیون سهم بخریم و بالا ببریم... خوب همین‌جا عالی است برای خرید. اما اگر کم می‌خواهیم خرید کنیم (مثلا یک پله، به اندازه‌ی یک یا نیم درصد دارایی) باید ببینیم بازیگر چه می‌کند و یا احیانا بازار چگونه می‌شود و از آنجا که دقیقا معلوم نیست بازیگر چه می‌کند می‌توان صبر کرد دید بازیگر چه زمانی آغاز می‌کند و هرگاه آغاز کرد ما هم آغاز کنیم! و از آنجایی که فروشنده‌ی قوی وجود دارد احتمالا مشکل عدم توانایی در خرید پیش نخواهد آمد.
                                این موضوع در مورد تمام خریدها صادق است. و نیز فروش‌ها. و ربطی به دزهراوی و این راهبرد ما ندارد. در کل نشان دادیم چرا و چقدر باید در نمادهایی که بسیار ارزشمند هستند و پیشنهاد خرید هم هستند صبر کرد.

اکنون نگاه کردم دیدم خریدار، صندوق‌گنجینه‌‌زیرین شهر است (احتمالا مربوط به بانک شهر باید باشد) که در یک ماه اخیر در تمام نمادهایی که در سبد دارد خرید کرده. اگر تنها در این نماد خرید می‌کرد خیلی عالی می‌شد ولی حالا که از کل بازار و نمادهایی که در سبد داشته رفته خرید کرده معلوم نیست دوباره بیاید در این نماد هم خرید کند و اگر خرید کند به چه میزان خریدش را انجام دهد.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــ
                                پانویس:
                                آچمز وضعیتی در بازی شطرنج است که در آن یکی از مهره‌ها مجبور است برای دفاع از موقعیت ارزشمند در جای خود میخکوب شود .در زبان انگلیسی از کلمه Pin (پین) برای این مفهوم استفاده می‌شود. واژه آچمز آذری است؛ ظاهراً از آچلمز به معنی باز نمی‌شود آمده است. ما هم اصطلاحا هر وقت یک نفر یک جا گیر می‌کند و می‌ماند و یا ناک‌اوت می‌شود و دست‌هایش را بالا می‌گیرد و دستش خالی می‌شود می‌گوییم یارو آچمز شده.
                                «محمد حسین» هستم.

نظر

در حال کار...
                                X