شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • علی نظامی
    عضو فعال
    • Jul 2013
    • 1033

پاسخ : شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

در اصل توسط سيد ياسر شريعت پست شده است View Post
    درود بر شما؛

براي افزايش(كاهش) P لازم نيست حتما E افزايش(كاهش) پيدا كنه. متوسط P/E بر اساس نرخ بدون ريسك هم مي تونه باعث افزايش يا كاهش P بشه. اگر نرخ سپرده قانوني واقعا كاهش پيدا كنه با يك اختلاف زماني بازار قطعا به اون واكنش جدي نشان خواهد داد
    سلام به سید عزیز. جواب شما رو دیر دیدم. با توجه به اینکه اولویت این دولت سرکوب تورم و حبس کردن نقدینگی هست سود سپرده زیر 20% نخواهد اومد. ضمنا خیلی روی سواد و درک مالی عموم تکیه نکنید. خیلی ها در ایران بورس رو نمیشناسن و تنها وقتی سراغ این بازار میان که رشدش تموم شده ;)

همچنین با سیاست های تعزیراتی و تهدید و ارعاب شرکتهای خصوصی (دقیقا مثل اونچیزی که دوره قبل هدفمندی اتفاق افتاد) برای کنترل قیمتها و تورم، در کوتاه مدت حاشیه سود اکثر صنایع به شدت کاهشی بوده و گزارش های 3 ماهه احتمالا در اکثر صنایع نگران کننده خواهد بود که این افت شاخص رو توجیه خواهد کرد. مگر شرکتهای با مدیریت قوی که اونها هم تعداد انگشت شماری هستند.

تا اینجای کار هم هیچ علامت امیدوارکننده ای در مورد برنامه ریزی اقتصادی از این دولت ندیدم مخصوصا با این شیوه اجرای مرحله دوم هدفمندی. متاسفانه این دولت هم هرجا انتقادی بهش شده همه رو حواله کرده به عملکرد گذشتگان. البته نباید ناامید بود و بیشتر باید صبر کرد.

تشکر ازشما

پ.ن: شاخص چندهزارتایی از کف 76000 بالاتره ولی بازدهی سبدها هم همونقدر بوده؟ به قول یکی از دوستان بازاری که واسه حباب صف خرید میذاره باید چند روز 1000تا 1000تا بریزه
    آخرین ویرایش توسط علی نظامی؛ 2014/05/04, 11:46.

نظر

• کيانوش
      عضو فعال
      • Dec 2011
      • 6613

با حمايتي که از سايپا شد خودروايها برگشتند حالا فردا دوباره بايد با مقاومتهاي خودشون و مقاومت شاخصشون گلاويز بشند.
      اگر بشکونند بازار را يک تکوني ميدند و گرنه بازم بايد منتظر باشيم.
      ...............................
      اين هفته هم بازديدهايي هسته اي تو ايرانه هست.خبرها خوبه.
      توکل بر خدا.

نظر

• trojan
        ستاره دار(1)
        • Nov 2013
        • 881

شاخص انبوه سازی در تایم روزانه 14/ 2 / 93
        کندل امروز شاخص موفق به عبور از حمایت 815 واحدی و همینطور کف قبلی شد . این درحالیه که مدتی است واگرایی مثبت بین قیمت و مکدی و RSI مشاهده میشه و شخصا امیدوارم این واگرایی عمل کنه و اگر قرار به ریزش بیشتر باشه ، خط حمایت آبی رنگ که در حدود 750 واحد است ، نقطه پایان نزول و شروع برگشت گروه باشه .

نظر

• صولت الدوله قشقایی
          عضو فعال
          • Dec 2013
          • 839

در اصل توسط trojan پست شده است View Post
          شاخص انبوه سازی در تایم روزانه 14/ 2 / 93
          کندل امروز شاخص موفق به عبور از حمایت 815 واحدی و همینطور کف قبلی شد . این درحالیه که مدتی است واگرایی مثبت بین قیمت و مکدی و RSI مشاهده میشه و شخصا امیدوارم این واگرایی عمل کنه و اگر قرار به ریزش بیشتر باشه ، خط حمایت آبی رنگ که در حدود 750 واحد است ، نقطه پایان نزول و شروع برگشت گروه باشه .

درود دوست عزیز

شاخص انبوه سازی درون یه مثلث کاهشی هست .........چیزی که من میبینم فردا به احتمال قوی متعادل میشه و برمیگرده...........
          و اگر شاخص دور صعودی بگیره ایندفه میتون مثلث رو به بالا بشکنه

متاسفانه من هرکاری میکنم نمیتونم تو پست هام شکل قرار بردم

نظر

• بهزاد بهزادی
            عضو فعال
            • Jun 2013
            • 494

شب همه عزیزان بخیر،

بازار هنچنان فاقد ریسک سیستماتیک هست و دلیلی برای ریزش شاخص در این مرحله وجود نداره.... از این رو هر گونه روند نزولی رو بیشتر یک اصلاح کوتاه مدت و پول بک می پنداریم...

دیروز و امروز در بسیاری از نمادهای ارزنده بازار حقوقی ها اقدام به خرید کردند که نشانه خوبی محسوب میشه.... به نظر من بازار به تدریج وارد فاز انتظار نتایج نشست هسته ای میشه ، با این حال فراموش نکنیم که احتمال برگشت صعودی بازار حتی قبل از نشست هسته ای زیاد هست چرا که معمولا سرمایه گزاران در انتظار نتایج نمی مانند و با ظهور پیش نشانه ها اقدام به ریسک پذیری می کنند...

در هر حال حتی اگر تا شروع فاز بعدی صعود چند روزی باقی مانده باشد، می توان با اطمینان بالایی گفت بازار پایین چندانی ندارد.... وضغیت نزولی امروز بازار ارز هم خبر خوبی برای بازار سرمایه بود....

ارادتمند- بهزاد

نظر

• hector
              عضو فعال
              • Jan 2013
              • 1764

سخنی با حقیقی های فعال بازار

درود
              میدونم روزهای سختی رو سپری میکنید و همه در انتظار اتمام روزهای خسته کننده بازار هستید
              گذشته از این که چه کسانی باعث ایجاد وضع موجود در ابتدای کار شدند،و این بسیاری حقوقی های بازار رو مسبب اوضاع فعلی بازار میدونند باید عرض کنم که این روزها تنها خودمان(حقیقی های فعال در بازار) باعث تداوم شرایط فعلی هستیم
              برای این ادعای خودم هم دلایل بسیار دارم
              همه اخبار مثبت هستند
              اغلب حقوقی ها در حال خرید هستند و سخن دوستانی که می گویند حقوقی ها از بازار حمایت نمی کنند رو اصلا قبول ندارم و این رو بیشتر بهانه جویی میدانم،آیا منتظر این هستید حقوقی ها هر روز صد در صد آن هم در 4+ خریدار باشند؟
              یک ایراد دیگه که به دوستان خود دارم گرفتن نوسان های غیر حرفه ای و مضر برای روند سهم است
              کاش میشد یک مدت هرچند کوتاه این عادت نوسان را کنار بگذاریم،آن هم نوسان هایی از نو 1 یا 2 درصد!
              کاملا واضح است که این نوسان گیری ها روند سهم هارا خراب کرده است و واقعا یک موذل اساسی است
              حرف برای گفتن زیاد است اما سخن کوتاه میکنم
              و در آخر توجه شما را به خریدهای حقوقی ها در بعضی از نمادها جلب می کنم
              واقعا یک نگاهی که کردم امروز سهم های که حقوقی زیاد فروشنده باشند پیدا نکردم
              شاید بعضی دوستان تزریق این مقدار نقدینگی رو از طریق حقوقی ها کم بدونند اما به نظرم حقوقی ها در این روزها آهسته و پیوسته خرید می کنند
              دوستان من مواظب سهم های بنیادی خود باشید @};-

دوستدار شما_سجاد

نظر

• عادل عطایی
                عضو فعال
                • Jul 2013
                • 331

پاسخ : سخنی با حقیقی های فعال بازار

در اصل توسط hector پست شده است View Post
                درود
                میدونم روزهای سختی رو سپری میکنید و همه در انتظار اتمام روزهای خسته کننده بازار هستید
                گذشته از این که چه کسانی باعث ایجاد وضع موجود در ابتدای کار شدند،و این بسیاری حقوقی های بازار رو مسبب اوضاع فعلی بازار میدونند باید عرض کنم که این روزها تنها خودمان(حقیقی های فعال در بازار) باعث تداوم شرایط فعلی هستیم
                برای این ادعای خودم هم دلایل بسیار دارم
                همه اخبار مثبت هستند
                اغلب حقوقی ها در حال خرید هستند و سخن دوستانی که می گویند حقوقی ها از بازار حمایت نمی کنند رو اصلا قبول ندارم و این رو بیشتر بهانه جویی میدانم،آیا منتظر این هستید حقوقی ها هر روز صد در صد آن هم در 4+ خریدار باشند؟
                یک ایراد دیگه که به دوستان خود دارم گرفتن نوسان های غیر حرفه ای و مضر برای روند سهم است
                کاش میشد یک مدت هرچند کوتاه این عادت نوسان را کنار بگذاریم،آن هم نوسان هایی از نو 1 یا 2 درصد!
                کاملا واضح است که این نوسان گیری ها روند سهم هارا خراب کرده است و واقعا یک موذل اساسی است
                حرف برای گفتن زیاد است اما سخن کوتاه میکنم
                و در آخر توجه شما را به خریدهای حقوقی ها در بعضی از نمادها جلب می کنم
                واقعا یک نگاهی که کردم امروز سهم های که حقوقی زیاد فروشنده باشند پیدا نکردم
                شاید بعضی دوستان تزریق این مقدار نقدینگی رو از طریق حقوقی ها کم بدونند اما به نظرم حقوقی ها در این روزها آهسته و پیوسته خرید می کنند
                دوستان من مواظب سهم های بنیادی خود باشید @};-

دوستدار شما_سجاد
                مسئله دیگه ای که شاید خوشبینانه باشه اینه که این حقوقیا حالا واقعا پول دارن و نمیخرن یا این که اونا هم مشکل نقدینگی دارن؟
                قبل از بحران به جز بیمه ایران و آستان قدس رضوی و خصوصی سازی عرضه سنگینی از بقیه حقوقیا شاهد نبودیم و شاید خیلی از حقوقیا هم پا به پای ما ضرر کردن. با این تفاوت که ما هی این شاخه اون شاخه کردیم و کارمزد ریختیم تو جیب کارگزاری، حقوقیا فقط صبر کردن تا فصل مجامع بشه سود مجمعشون رو بگیرن.
                البته این 25 میلیارد هم که فرمودین واقعا پولی نیست.
                اگر مرا دیده‌ای که نمی‌خندیدم، پس مرا ندیده‌ای

https://tradersArena.ir

نظر

• hector
                  عضو فعال
                  • Jan 2013
                  • 1764

در اصل توسط عادل عطایی پست شده است View Post
                  مسئله دیگه ای که شاید خوشبینانه باشه اینه که این حقوقیا حالا واقعا پول دارن و نمیخرن یا این که اونا هم مشکل نقدینگی دارن؟
                  قبل از بحران به جز بیمه ایران و آستان قدس رضوی و خصوصی سازی عرضه سنگینی از بقیه حقوقیا شاهد نبودیم و شاید خیلی از حقوقیا هم پا به پای ما ضرر کردن. با این تفاوت که ما هی این شاخه اون شاخه کردیم و کارمزد ریختیم تو جیب کارگزاری، حقوقیا فقط صبر کردن تا فصل مجامع بشه سود مجمعشون رو بگیرن.
                  البته این 25 میلیارد هم که فرمودین واقعا پولی نیست.
                  درود البته من همه نمادها رو بررسی نکردم
                  درست خودم هم اشاره کردم که شاید زیاد نباشه اما تو این چند روزه پیوسته بوده
                  و بیشترشون تو صفر تابلو خرید میکنن و مثل قبل نیست که تو صف فروش فقط خریدار باشن
                  اما شما انتظار چطور حمایتی رو دارید؟

نظر

• عادل عطایی
                    عضو فعال
                    • Jul 2013
                    • 331

درود البته من همه نمادها رو بررسی نکردم
                    درست خودم هم اشاره کردم که شاید زیاد نباشه اما تو این چند روزه پیوسته بوده
                    و بیشترشون تو صفر تابلو خرید میکنن و مثل قبل نیست که تو صف فروش فقط خریدار باشن
                    اما شما انتظار چطور حمایتی رو دارید؟
                    من انتظار حمایت ندارم. امیدوارم حقوقیا سرمایه گذاری کنن تو بورس. برای کسب سود. نه برای عمل به دستور مافوق. و واقعا نمیدونم علتش چیه که این کار صورت نمیگیره.
                    نکته دیگه این که اعلام نکردید این آمار برای چه مدتی هست. اگه امروزه که حجم معاملات بورس و فرابورس نزدیک 380 میلیارد بود و سهم حقوقیا خیلی کمه و این نشانه بیماری در بازار هست. اگه جسارت نباشه یه خواهش هم دارم که از ویرگول برای جدا کردن اعداد استفاده کنید تا آمارتون خواناتر باشه.
                    ارادتمند
                    آخرین ویرایش توسط عادل عطایی؛ 2014/05/04, 21:48.

نظر

• hector
                      عضو فعال
                      • Jan 2013
                      • 1764

در اصل توسط عادل عطایی پست شده است View Post
                      من انتظار حمایت ندارم. امیدوارم حقوقیا سرمایه گذاری کنن تو بورس. برای کسب سود. نه برای عمل به دستور مافوق. و واقعا نمیدونم علتش چیه که این کار صورت نمیگیره.
                      نکته دیگه این که اعلام نکردید این آمار برای چه مدتی هست. اگه امروزه که حجم معاملات بورس و فرابورس نزدیک 380 میلیارد بود و سهم حقوقیا خیلی کمه و این نشانه بیماری در بازار هست. اگه جسارت نباشه یه خواهش هم دارم که از ویرگول برای جدا کردن اعداد استفاده کنید تا آمارتون خواناتر باشه.
                      ارادتمند
                      اولا من همه نمادها رو بررسی نکردم این فقط 37 تا نماد
                      بعد هم این ورودی نقدینگی جدید به بازار یعنی خرید حقوقی ها منهای فروششون
                      نگاهی به درصد ها بندازید میبینید کم نیست

نظر

• عادل عطایی
                        عضو فعال
                        • Jul 2013
                        • 331

اولا من همه نمادها رو بررسی نکردم این فقط 37 تا نماد
                        بعد هم این ورودی نقدینگی جدید به بازار یعنی خرید حقوقی ها منهای فروششون
                        نگاهی به درصد ها بندازید میبینید کم نیست
                        همون طور که به درستی گفتید حقوقیا دارن پول به بازار تزریق میکنن، ولی منفی بودن بازار نشون میده که این میزان تزریق فعلا جوابگوی پول هایی که خارج شدن و دارن میشن نیست.

نظر

• punisher
                          عضو عادی
                          • Mar 2011
                          • 267

در اصل توسط بهزاد بهزادی پست شده است View Post
                          شب همه عزیزان بخیر،

بازار هنچنان فاقد ریسک سیستماتیک هست و دلیلی برای ریزش شاخص در این مرحله وجود نداره.... از این رو هر گونه روند نزولی رو بیشتر یک اصلاح کوتاه مدت و پول بک می پنداریم...

دیروز و امروز در بسیاری از نمادهای ارزنده بازار حقوقی ها اقدام به خرید کردند که نشانه خوبی محسوب میشه.... به نظر من بازار به تدریج وارد فاز انتظار نتایج نشست هسته ای میشه ، با این حال فراموش نکنیم که احتمال برگشت صعودی بازار حتی قبل از نشست هسته ای زیاد هست چرا که معمولا سرمایه گزاران در انتظار نتایج نمی مانند و با ظهور پیش نشانه ها اقدام به ریسک پذیری می کنند...

در هر حال حتی اگر تا شروع فاز بعدی صعود چند روزی باقی مانده باشد، می توان با اطمینان بالایی گفت بازار پایین چندانی ندارد.... وضغیت نزولی امروز بازار ارز هم خبر خوبی برای بازار سرمایه بود....

ارادتمند- بهزاد
                          آقای بهزادی ما ارادت خاصی به شما دارید/:.Heart.:/
                          میشه نظرتون درباره صنایع و سهام پر پتانسیل در برگشت بازار بدونم ؟ می تونید دربارشون توضیح بدید.
                          با تشکر فراوان

نظر

• بهزاد بهزادی
                            عضو فعال
                            • Jun 2013
                            • 494

در اصل توسط punisher پست شده است View Post
                            آقای بهزادی ما ارادت خاصی به شما دارید/:.Heart.:/
                            میشه نظرتون درباره صنایع و سهام پر پتانسیل در برگشت بازار بدونم ؟ می تونید دربارشون توضیح بدید.
                            با تشکر فراوان
                            ممنون،

گروه هایی که بنده اشاره می کنم اونهایی هستند که در میان مدت و بلند مدت در اثر توافق احتمالی هسته ای صعود در دل دارند...

بانکی ها و پتروشیمی ها تا حدود زیادی امن هستند...
                            خودرویی ها ریسک بالاتری دارند اما به همان اندازه احتمال سوددهی بالاتری هم دارند...
                            سیمانی ها، پالایشی ها و فلزات اساسی هم گروه هایی هستند که باید نماینده ای از اونها در سبد داشته باشید...
                            علی القاعده میشه یک معدنی هم در سبد گذاشت...درسته که رشدشون آهسته، اما پیوسته است...

من باشم سبد رو اینجوری می چینم:
                            1- یک بانکی
                            2- دو تا پتروشیمی ( یه متانولی و یه اوره آمونیاکی)
                            3- یک پالایشی
                            4- یک فولادی
                            5- یک سنگ آهنی
                            6- یک خودرویی ( یکی از دو تای اصلی)
                            7- یک سیمانی
                            8- احتمالا یک سرمایه گزاری

جمعا شد 9 تا سهم... ضمنا در هر گروه دنبال اونی برید که نسبت P/E تحلیلی پایین تری داره و افق توسعه روشن تری داره... در عین حال از شرکت های بزرگ و نقد شونده انتخاب کنید به خصوص که در این مقطع تحت حمایت صندوق هم هستند...

رو سایر گروه ها دیدم منفی نیست اما گروه های اشاره شده به خصوص برای سرمایه های سنگین، کم ریسک ترین ها هستند (نه پربازده ترین)...

ارادتمند- بهزاد

نظر

• arminfar
                              عضو فعال
                              • Mar 2014
                              • 479

با درود خدمت تمامی عزیزان
                              فردا به دلیل حمایت از سهم های شاخص ساز در آخرین ساعات معاملاتی امروز و تغییر روند معاملات از منفی به صفر تابلو و در بعضی از آنها رسیدن به مثبت و همچنین رسیدن خیلی از نمادها به نقطه حمایتی خود احتمالا بازار از منفی به مثبت برسد . ولی کماکان با وجود بی اعتمادی در سرمایه گذاران و همچنین بلاتکلیفی تا زمان مذاکرات ، به نظر این حقیر بازار نمیتواند مثبت کامل باشد و دچار سردرگمی میباشد که امید است نتیجه مذاکرات ، شوک مثبت به روند بازار داده و شاخص قله قبلی را مجددا فتح نماید .
                              پرسود باشید
                              بدرود
                              آرمین فروهر
                              دست و ... و ....
                              ایرانیان به توانمندی انسان که بر اثر تلاش و تعلیم بدست آمده باشد ، فره میگفتند

نظر

• مجيد رادمنش
                                مدیر (6)
                                • Oct 2010
                                • 4902

بررسي روند 10 ساله بورس اوراق بهادار

سقف تاريخي شاخص کل شکسته مي‌شود؟

بهزاد بهمن‌نژاد:
                                افت شاخص کل بورس در ابتداي سال تا جايي ادامه يافت که شاخص به کانال 73 هزار واحدي نيز وارد شد. در اين شرايط، حمايت‌هاي دولت و موسسات بانکي از طريق صندوق توسعه منجر به رشد مجدد شاخص شد. به اين ترتيب، بسياري از کارشناسان اين مقدار را کف بازار دانسته و معتقدند با توجه به شرايط متعادل موجود و اميدواري به بهبود وضعيت شرکت‌ها با ورود به فصل مجامع، بورس مسير رو به رشد را بار ديگر در پيش مي‌گيرد. «دنياي اقتصاد» به‌منظور تاييد اين پيش‌بيني، بازدهي چهار ماه ابتدايي بورس طي ده سال گذشته را بررسي کرده است. نتايج اين بررسي نشان مي‌دهد تنها در سال 84 و 91، تغييرات شاخص منفي بوده است و در ساير موارد، بورس توانسته بازدهي مناسبي را عايد سهامداران کند. به اين ترتيب، پيش‌بيني مي‌شود بورس در سال جاري مطابق سنت پيشين خود روند صعودي در پيش گرفته و شاخص کل بتواند قله‌هاي بالاتري را فتح کند.

اتفاقات خارج از بورس معاملات را بر هم زد

در چند ماه ابتدايي سال، معمولا اوضاع اقتصادي هم از منظر کلان (تعيين سياست‌هاي دولت در سال جديد) و هم از منظر خرد يا همان بنگاه‌ها (گزارش‌هاي مالي سالانه شرکت‌هاي بورسي) وضعيت مشخصي پيدا مي‌کند که همين امر منجر به اقبال بيشتر سهامداران به بورس مي‌شود. بر اين اساس، طي 10 سال گذشته در بيشتر سال‌ها شاهد رشد شاخص کل در اين مدت هستيم. شايد بتوان سال‌هاي 84 و 91 را در اين زمينه استثنا در نظر گرفت. به عبارت دقيق‌تر، سال 84 با انتخاب محمود احمدي نژاد به عنوان رئيس‌جمهور دولت نهم مصادف بود که اين مساله با توجه به ديدگاه‌هاي اقتصادي دولت وي، از سوي بازار سرمايه مثبت ارزيابي نشد و در نتيجه بر خلاف سال‌هاي قبل، شاخص بورس در اين دوران منفي شد. در سال 91 نيز بورس نتوانست در مقابل ساير بازارهاي مالي رقابت‌پذيري مناسبي داشته باشد و در نتيجه سرمايه‌گذاران به اين بازار اقبال چنداني نشان ندادند که اين مساله نيز ارتباط زيادي به وضعيت شرکت‌هاي بورسي در ابتداي آن سال ندارد.

سود مجامع پيش خور نشده است

يکي ديگر از مسائل مهمي که بر وضعيت کلي بورس طي فصل مجامع سالانه اثرگذار است، وضعيت بازار در ابتداي اين فصل است. حسن کاظم‌زاده، کارشناس بازار سرمايه در اين خصوص مي‌گويد: اينکه در هر سال، بازار در چه شرايطي کار خود را آغاز مي‌کند به شدت روي مسير آتي آن در فصل مجامع اثرگذار است. به بيان دقيق تر، اگر ورود به بازار مثبت باشد و رشد قابل توجهي را در همان ابتداي سال شاهد باشيم، شاخص در فصل مجامع بازدهي چنداني را ثبت نمي‌کند و به اصطلاح بازار سود سهام را پيش خور کرده است. نسبت قيمت به درآمد (P/E) متوسط بازار بهترين معيار جهت تعيين وضعيت بازار باشد. بر اين اساس، «دنياي اقتصاد» طي 6 سال گذشته به بررسي اين نسبت پرداخته است که به خوبي نشان مي‌دهد طي سال‌هاي 87، 88، 89 و 92 که بازدهي بورس بيش از 15 درصد بوده، نسبت P/E متوسط بازار در ابتداي سال کمتر از 6 است. اين در حالي است که در سال 90 مشاهده مي‌شود اين نسبت 7/7 مرتبه است که نزديک به مرز هشدار (حدود 8 مرتبه) قرار گرفته است. بر اين اساس، طي سال 90 شاخص بورس نتوانسته بازدهي چشمگيري را در فصل مجامع عايد سهامداران کند.

در‌خصوص سال 91 نيز بايد به چند نکته مهم توجه شود. نخست، رشد قابل توجه قيمت دلار در اين سال (حدود 17 درصد طي 4 ماه ابتدايي سال) است که در پي خود افزايش قيمت طلا را نيز به همراه داشت. از سوي ديگر، طي سال مزبور بازار مسکن با رونق قابل توجهي مواجه بود که در نتيجه سرمايه‌گذاران اقبال چنداني به بورس نشان ندادند. همچنين، وضعيت نامناسب صنايع و عدم رشد توليد ناخالص ملي و همچنين نبود چشم‌انداز مثبت به آن، عامل ديگري در افت بازار 91 به شمار مي‌آيد. در اين شرايط، بررسي نسبت P/E در سال 93 اميدواري‌هايي را براي سهامداران ايجاد کرده است. شاخص کل در فروردين ماه روند نزولي خود را ادامه داد و به کف 73 هزار واحدي نيز رسيد. به اين ترتيب، نسبت قيمت به درآمد متوسط بازار 6/6 مرتبه شد که شرايط متعادلي را نشان مي‌دهد. در واقع، قيمت سهام موجود در بازار به گونه‌اي است که مي‌تواند پس از برگزاري مجمع و تقسيم سود، باز هم با اقبال سهامداران مواجه شود و بازدهي مناسبي را در پايان تير ماه به ثبت برساند.

رشد 15 درصدي شاخص با نقدينگي فعلي

کاظم‌زاده در خصوص وضعيت فعلي بازار عنوان مي‌کند: با توجه به آنکه مجامع سالانه را در پيش داريم، تقسيم سود نقدي با کاهش قيمت سهم، نسبت P/E را نيز کاهش خواهد داد. حال اين سوال پيش مي‌آيد که چه سهامي مناسب خريد است؟ به گفته اين کارشناس بازار سرمايه، سهام با P/E کمتر از 4-4/5 مرتبه جهت خريد مناسب هستند که تعداد آنها قابل توجه است. وي مي‌افزايد: عمده اين شرکت‌ها داراي ارزش بازار بالايي هستند که مي‌توانند شاخص را تحت تاثير قرار دهند. بنابراين، پس از برگزاري مجامع، انتظار سهامداران از سودآوري شرکت‌ها برآورده مي‌شود. کاظم زاده عنوان مي‌کند: اين گونه شرکت‌ها به ويژه در گروه‌هاي پتروشيمي، فلزات اساسي و سنگ‌آهني به عنوان صنايع پيشرو مي‌توانند بار ديگر بازار را اميدوار به صعود کنند. بر اين اساس، ترس از ريسک‌هاي موجود در بازار کاهش يافته و در نتيجه با نقدينگي که در اختيار سهامداران فعلي است مي‌توان شرايط رو به رشدي را براي بازار ايجاد کرد. وي در پايان تاکيد مي‌کند: اگر تغيير اساسي به ويژه در شرايط سياست‌هاي خارجي به وجود نيايد، مي‌توان اميدوار بود که شاخص کل با رشد 10 الي 15 درصدي نسبت به کف 73 هزار واحدي (پايان فروردين ماه) مواجه شود و پيش‌بيني مي‌شود در تيرماه به 84 هزار واحد نيز برسد.

اقبال مجدد به بورس

در اين رابطه، مهرداد خالقي، ديگر کارشناس بازار سرمايه عنوان مي‌کند: در حالي به نيمه‌هاي اولين فصل از سال 1393 نزديک مي‌شويم که با رفع ابهامات پيرامون بازار سرمايه، از جمله مشخص شدن تکليف صنعت پتروشيمي، سنگ‌آهني‌ها و همچنين کاهش نرخ بهره بانکي، وضعيت بازار سرمايه اندکي بهبود يافته است. در حال حاضر، شاخص کل بيش از 4000 واحد از کف خود فاصله گرفته است و با توجه به فروکش کردن نوسانات در بازار ارز و سکه که به ترتيب با خبر ورود ارز پتروشيمي‌ها به کشور و افت قيمت اونس در بازارهاي جهاني رقم خورد، بار ديگر نگاه‌ها به بازار سرمايه معطوف شده است.

شاخص‌سازها به کمک بازار آمدند

اين تحليلگر در‌خصوص وضعيت و نوسانات شاخص کل اظهار مي‌کند: افزايش حجم معاملات و همچنين خروج شاخص کل از مسير نزولي همگي سيگنال‌هاي مثبتي را در جهت رشد بازار ارائه مي‌کنند. همچنين، اين روزها گويا آنچه براي متوليان بازار سرمايه اهميت دارد شاخص کل است. زيرا به‌رغم رشد بازار، همچنان بازدهي سبدها منفي است و متوليان بازار سرمايه به مدد بازگشايي نمادهاي شاخص ساز، در حال مهندسي شاخص کل هستند. اما با توجه به افت 20 درصدي شاخص کل طي ماه‌هاي اخير و همچنين نزديک شدن به فصل مجامع سوال اساسي در مقطع کنوني، آينده شاخص کل و اهداف پيش روي بازار سرمايه است.

بهار هميشه سبز بورس تکرار مي‌شود؟

اين کارشناس بورس عنوان مي‌کند: در نمودار 22‌ساله شاخص کل در فريم ماهانه، نوسانات شاخص کل را مي‌توان در يک کانال صعودي محصور کرد. نکته جالب حرکات ريتميک قيمت در داخل کانال است و جالب‌تر اينکه شاخص در زمستان سال گذشته با برخورد به سقف کانال با فشار عرضه‌ها و ريزش 20 درصدي مواجه شده است. صرف‌نظر از کندل فصلي بهار 93 که هنوز تکميل نشده، 21 کندل در فصل بهار از سال 1371 تا کنون رويت مي‌شود. مطابق نمودار از اين 21 کندل، 15 کندل آن به رنگ سفيد است که نشان‌دهنده رشد شاخص کل در فصل بهار است و در دو مورد به‌رغم مشکي بودن کندل، باز هم شاخص نسبت به فصل گذشته با افزايش ارزش بسته شده است. بنابراين، تنها در چهار سال برآيند حرکتي شاخص کل در فصل بهار نسبت به فصل قبلي (زمستان) منفي بوده است. جالب اينکه سه مورد از اين چهار مورد در سال‌هاي دور يعني سال‌هاي 72 ، 76 و 77 اتفاق افتاده است و آخرين کندل نزولي در فصل بهار مربوط به سال 1386 است. بنابراين در 10 سال اخير صرفا يک بار بازار رداي سرخ رنگ را به تن کرده است. خالقي مي‌افزايد: اما در فريم روزانه و در کوتاه‌مدت، فارغ از موج شماري و ديد اليوتي، مي‌توان از جنبه ساده تري هم به بازار نگاه کرد.

در ماه‌هاي اخير بازار همواره به ميانگين متحرک 21 روزه خود واکنش‌هاي درخور توجهي نشان داده است. به عنوان مثال، از زمان آغاز بحران در بازار سرمايه، شاخص نتوانسته بود خود را بالاي اين خط تثبيت کند و تنها يک بار در 24 بهمن ماه بالاي اين سطح نفوذ کرده است. اما اکنون با رشد اخير شاخص کل، اين سطح مقاومتي در هم شکسته شد و شاخص با يک کندل قدرتمند از اين سطح عبور کرد و تشکيل دو کندل ديگر از جنس تثبيتي، اکنون ميانگين متحرک 21 روزه را به محدوده حمايتي شاخص کل بدل کرده است. اين تحليلگر تکنيکال بيان مي‌کند: در مقطع کنوني بازار نرسيده به باند مقاومتي 89100– 88700 با تشديد عرضه‌ها مواجه شده و در حال عقب گرد است. البته وضعيت انديکاتورها و همچنين جو عمومي بازار نشان‌دهنده اين موضوع است که ريزش احتمالي بازار جاي نگراني نخواهد داشت. چرا که ميانگين متحرک 21 روزه تا 76980 واحد بالا آمد و قطعا مي‌تواند نقش يک حمايت معتبر را ايفا کند. به اين ترتيب در صورت ادامه دار بودن افت شاخص محدوده 77000 – 76500 واحد مي‌تواند سطح برگشت بازار تلقي شود. از سوي ديگر، در صورت گذر شاخص از محدوده 79100 واحد، بازار مي‌تواند تا پايان خرداد يا نهايتا اواسط تير تا 84000 واحد نيز پيش روي کند.
                                یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

نظر

در حال کار...
                                X