شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • seraj
    ستاره دار(2)
    • Feb 2012
    • 2064

پاسخ : شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

در اصل توسط ایرج اکبری پست شده است View Post
    حالا هر کسی دوست داره می تواند برود سهم پالایش خرید کند !!!

دوران سهم های پالایش - پتروشیمی - معدنی فعلا تمام شده !!!

دور دور گروه بانکی و گروه خودرو می باشد این حرف من نیست نظر دولت تدبیر و امید می باشد چون مانور بسیار داره برای این دو گروه امجام میشه

از رشد اقتصادی صنعت خودرو گروه تا رفع تحریم بانک ها و دریافت مطالبات بانکی و کاهش سود بانکی
    جناب اکبری که همیشه رو معدنیها مخصوصا سنگ آهنی ها یه تعصب خاصی داشت و مطلب میزد الان اینجوری میگه من یکی چشم بسته قبول میکنم ولی استاد آیا به گروه بانک و خودرو هم میشه امید داشت ؟
    نظرات شخصی است . ابدا مبنای خرید و فروش نیست .

نظر

• ایرج اکبری
      عضو فعال
      • Dec 2011
      • 10934

در اصل توسط seraj پست شده است View Post
      جناب اکبری که همیشه رو معدنیها مخصوصا سنگ آهنی ها یه تعصب خاصی داشت و مطلب میزد الان اینجوری میگه من یکی چشم بسته قبول میکنم ولی استاد آیا به گروه بانک و خودرو هم میشه امید داشت ؟
      با سلام اول اینکه امید باید به خدا داشت نه به دولت تدبیر و امید !!!

دوم این دولت هم باید یک کار نامه ای هر چند محدود برای خود ارایه کند وصغیت کنونی نشان می دهد این دولت بیشترین وزنه خود را روی صنعت خودرو و بانک داره نمایش می دهد

در چند ماه گذشته اعلام کردند که رشد اقتصادی مربوط به صنعت خودرو بالای 1درصد بوده و ادامه داره با جذب سرمایه گذاران خارجی

در مورد بانک هم به نظر می رسه دولت تمام توان خود را بسته تا رفع تحریم سوییفت انجام بشه در همینن مذاکرات هسته ای اگر رفع تحریم بشه خوب معلوم که مبادلات بانکی بیشتر میشه سود بانکی کاهش پیدا می کنه وغیره گروه بانک می تواند انگیزه رشد 30 درصدی هم داشته باشه

تمام این گفته ها منوط به نتیجه توافق هسته ای می باشد دوست عزیر ولی این دولت این دو بخش را نشان گرفته برای نشان دادن عملکرد خود در بازار بورس با تشکر
      كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

نظر

• omidvar
        عضو فعال
        • Dec 2011
        • 796

در اصل توسط "heydar" پست شده است View Post
        امروز حدود 16000 میلیارد تومان سوخت شد
        5 میلیارد دلار
        لعنت خداوند بر باعث وبانی بی کفایتش اگه بپذیرند بعضیها!!!!!
        شمس وقمر هردو چو پنهان شوند

شب پره بازیگر میدان شود

نظر

• negarminavi
          عضو فعال
          • May 2013
          • 35715

در اصل توسط orumbourse پست شده است View Post
          شما اگه میخواهید خودتون رو گول بزنید،مشکلی نیست تا ابد در همون افکار مالیخولیایی منفی بمونید ولی من برای سود کردن به بورس اومده ام و خوب هم سود میکنم و خواهید هم دید بازار چگونه سبز خواهد شد.
          صرف بر اینکه نماد 6 سهم که حدود یکسالی بسته بود و شاخص رو 3500واحد در یک روز منفی کرد (در حالیکه اگه باز بودند بیشتر از این تاثیر میذاشتند) رو من بد تحلیل نمیکنم و این رو بمنزله عبور یک خطر دیگه و اماده بودن بازار از هر لحاظ برای صعود می بینم
          از پارسال تا الان کی خودشو گول زده،

من که می گفتم نقدینگی از بازار داره میره بیرون یا شما و همفکرانتان که مسخره میکردید و میگفتید شما به دولت قبل تعصب داری و با دولت روحانی دشمنی داری اینجور فکر میکنی !

من که پارسال گفتم توافق ! ژنو هیچی توش نیست و همه سر کار هستیم اما شما و همفکرانتان هر روز در خواب برداشته شدن تحریمها بودید و می گفتید فقط بخرید به سود و زیان نگاه نکن فقط بخر !

......

از ابتدای اسفند ماه پست زدید که شاخص اگر فقط یکی دو روز بتواند 100-200 واحد مثبت بشه دیگه حل میشه و بر می گردیم به فاز صعودی و ....

من گفتم اتفاقا در اسفند چون آخر سال هست پول بیشتری نسبت به ماههای قبل از بازار خارج میشه و ریسکهای اصلی بازار هم سرجاش هست، پس شرایط بازار و شاخص اون چیزی که شما میگید نخواهد شد !

حالا کی خودشو گول زده ؟؟ شما هنوز کلاهی که دولت تدبیر در سال گذشته سر بازار گذاشت رو نمی خواهید قبول کنید بعد می گید من خودمو گول میزنم !

اون چیزی که شما میگید افکار منفی و مالیخولیایی بنده بوده چرا تا الان اتفاق افتاده؟ اگه این افکار مختص من بوده پس چرا اتفاق افتاده؟؟ چرا بقیه اینهمه ضرر کردن؟؟؟ چرا شما نمیخوای این چیزها رو ببینی و باور کنی؟؟؟

از پارسال من گفتم این دولت برای بازار نقشه کشیده ! حالا هم همگان شاهد هستن که این نقشه ها یکی پس از دیگری داره اجرا میشه، چه اونهایی که موافق این دولت هستن چه اونهایی که مخالف هستن

بارگشایی پالایشی ها با همین وضعیت امروز را می توانستند هفته پیش هم انجام بدهند، ماه پیش هم می توانستند بکنند ! اما گذاشتند در آخرین روزها، تا کسی نتواند حتی بازتاب دهد این کلاهبرداری آقایان را ! حتی صدایی هم در بیاید در رسانه ها و سایت ها در این هیاهوی آخرسال گم می شود و ....

این چیزهایی که داره اتفاق میفته دوست عزیز بهش میگن واقعیت ! نه افکار مالیخولیایی منفی ! متاسفانه این شما هستی که نمیخوای واقعیت رو بپذیری و قبول کنی

نظر

• ایرج اکبری
            عضو فعال
            • Dec 2011
            • 10934

بارگشایی پالایشی ها با همین وضعیت امروز را می توانستند هفته پیش هم انجام بدهند، ماه پیش هم می توانستند بکنند ! اما گذاشتند در آخرین روزها، تا کسی نتواند حتی بازتاب دهد این کلاهبرداری آقایان را ! حتی صدایی هم در بیاید در رسانه ها و سایت ها در این هیاهوی آخرسال گم می شود و ....

حالا یک سوال چرا گروه پالایش باز گشای شد با اینکه سود سال 94 هنوز اعلام نشده

به نظر می رسه که سود سال 94 هم باید کمتر از سال 93 باشه با نفت 50 دلار و همان داستان های پرداخت به صندوق توسعه و کیفت سازی مرحله به مرحله دارند برنامه ریزی می کنند تا حباب تخلیه بشه
            كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

نظر

• H.samimi
              عضو فعال
              • Jan 2014
              • 2092

در پایان معاملات امروز و با بازگشایی نماد پالایشی ها
              شاخص کل بورس اوراق بهادار ۳۵۸۹ واحد سقوط کرد
              شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز و پس از بازگشایی نماد شرکتهای پالایشی با افت ۳۵۸۹ واحد به رقم ۶۱ هزار و ۵۳۲ واحد رسید.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، براساس اطلاعات مندرج در سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، شاخص کل بورس امروز بعد از بازگشایی نماد پالایشگاه‌ها که به گفته مدیرعامل شرکت بورس 10 درصد سهم بازار را دارند، بعد از یک سال بازگشایی با افت 3589 واحد به رقم 61 هزار و 532 واحد رسید.ارزش روز بازار نیز امروز به 274 هزار میلیارد تومان رسید.امروز معامله‌گران بورسی تعداد یک میلیارد برگه بهادار در قالب 41 هزار و 71 فقره معامله و به ارزش 186 میلیارد تومان داد و ستد کردند.امروز شاخص قیمت (وزنی ـ ارزشی) با کاهش 1548 واحد به 26 هزار و 556 واحد رسید.شاخص کل (هم‌وزن) با 111 واحد به 9 هزار و 743 واحد رسید.شاخص قیمت (هم‌وزن) با 102 واحد کاهش به 8 هزار و 927 واحد رسید.شاخص آزاد شناور با 3 هزار و 977 واحد کاهش به 70 هزار و 687 واحد رسید.شاخص بازار اول بورس با 3 هزار و 547 واحد کاهش به 44 هزار و 508 واحد رسید.و شاخحص بازار دوم بورس با 1014 واحد کاهش به 126 هزار و 353 واحد رسید.امروز نمادهای شپنا مربوط به پالایش نفت اصفهان، شبندر پالایش نفت بندرعباس، شبریز پالایش نفت تبریز، تاپیکو سرمایه‌گذاری نفت و گاز پتروشیمی تأمین، شفن پتروشیمی فناوران، وب‌ملت بانک ملت، پارسان گسترش نفت و گاز پارسیان در کاهش شاخص تأثیر داشته‌اند.بیشتری اثر کاهشی مربوط به نماد شپنا پالایش نفت اصفهان با 1447 واحد کاهش بوده و پس از آن پالایش نفت بندرعباس که 1353 واحد در کاهش شاخص اثرگذار بوده‌اند.نمادهای پربیننده بورسی، امروز مربوط به بانک صادرات ایران خودرو، سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین، بانک ملت، صنایع آذرآب، سایپا و زامیاد بوده است.به گزارش فارس، امروز در فرابورس ایران، شاخص کل با 62 واحد کاهش به 658 واحد و ارزش روز بازار اول و دوم فرابورس به 52 هزار میلیارد تومان رسید.امروز معامله‌گران فرابورسی تعداد 246 میلیون و 653 هزار برگه بهادار در قالب 25 هزار و 833 نوبت معامله و به ارزش 236 میلیارد تومان داد و ستد کردند.امروز نمادهای پربیننده فرابورسی مربوط به شرکت‌های مواد اولیه دارویی البرزبالک، گروه سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی، بانک دی، توسعه خدمات دریایی و بندری سینا، شهرسازی و خانه‌سازی باغ‌میشه، سرمایه‌گذاری مسکن تهران و بانک گردشگری بوده‌اند.امروز نمادهای سه پالایشگاه فرابورسی مانند شتران مربوط به پالایشگاه تهران، شاوان پالایش نفت لاوان، شراز پالایش نفت شیراز به ترتیب با 30، 15 و 7 واحد کاهش در کاهش نماد فرابورس اثرگذار بوده و پس از آن نمادهای مارون، شرانل، وگردش در کاهش شاخص اثرگذار بوده‌اند و نماد جم در ارتقای شاخص اثر داشته است.انتهای پیام/ب

نظر

• امیر بهرامی
                Banned
                • Jul 2013
                • 2201

در اصل توسط American Sniper پست شده است View Post

برای فردا انتظار دارم شاخص مثبت باشه

فردا اکثرا سهام از منفی به سمت مثبت حرکت خواهند کرد

موفق باشید
                شوخی نکن دوست من

چشمی شاخصو ببینیم بدون خط و خطوط میگه 53 هزار...ولمون کن داداش /:.yead.:/

2 سالی هست از منفی به مثبت حرکت می کنند فقط تو کاناله نزولی...

نظر

• milad97
                  عضو فعال
                  • Aug 2012
                  • 2520

در اصل توسط امیر بهرامی پست شده است View Post
                  شوخی نکن دوست من

چشمی شاخصو ببینیم بدون خط و خطوط میگه 53 هزار...ولمون کن داداش /:.yead.:/

2 سالی هست از منفی به مثبت حرکت می کنند فقط تو کاناله نزولی...
                  خب بیا شرط ببندیم امیرجان

اگه فردا شاخص مثبت بود و نظر من درست در اومد شما دیگه هیچ وقت تو این تالار پست نمی زنی

اگر شاخص منفی بود من هیچ وقت تو این تالار پست نمی زنم
                  لا اله الا انت سبحانک انى کنت من الظالمین

نظر

• ایرج اکبری
                    عضو فعال
                    • Dec 2011
                    • 10934

وزیر اقتصاد:

آینده روشن اقتصاد ایران/ اقدامات دولت در سال 94 نمایان می شود
                    تهران - ایرنا - وزیر امور اقتصادی و دارایی، آینده اقتصاد ایران را روشن می بیند و امیدوار است اثر اقدامات انجام گرفته از سوی دولت در سال 94 نمایان شود.

این گفته ها برای تایید باید در بازار بورس در سال 94 نمایان شود !!!!!

نظر

• milad97
                      عضو فعال
                      • Aug 2012
                      • 2520

یک توضیح بدم درباره وضعیت کلی بورس در این چند ساله و سالهای بعد
                      در بورس ایران هر سهامداری شامل یکی از دسته بندی های زیر هستش

1. رانت داران 1%
                      2.با تجربه ها (مجموعه ای از ویژگی ها) 9%
                      3. تکنیکال کاران ، بنیادی ها و پیگیران اخبار رسمی (البته کسانی در هر کدام از موارد فوق واقعا مهارت داشته باشن) 10%
                      4. مبتدی ها 80%

گروه اول همیشه سود میکنن گروه دوم هم سود می کنن ولی نه به اندازه گروه اول
                      گروه سوم شانس هم همراهشون باشه و وضعیت بازار تقریبا خوب باشه سود می کنن
                      گروه اخر مگر بازار مثل زمان انتخابات، توافق و....باشه که اکثریت بازار مثبت باشه وگرنه اکثر مواقع ضرر میکنن

حال که شما به قول خودتون مبتدی هستین به نظرم این رو مد نظر قرار بدین که فقط در زمان های خاصی میتونین وارد بازار بشین....البته الان داریم کم کم به توافق نزدیک میشیم و این برای شما خوبه
                      چند وقت پیش این پست رو زدم

به نظرم خیلی ها در این تالار جزء گروه 4 هستن

به خاطر همین ضرر میکنن و همیشه ناله و نفرین می کنن......همین تاپیک امروز چه کردید رو کردن هیات عزاداری

همیشه میبینی دارن بد میگن و ناله می کنن

داداش من شما اینکاره نیستی و باید جمع کنی بری

شما بچه ای هستی که گولش زدن و حالا داره گریه و زاری می کنه
                      لا اله الا انت سبحانک انى کنت من الظالمین

نظر

• negarminavi
                        عضو فعال
                        • May 2013
                        • 35715

در اصل توسط ایرج اکبری پست شده است View Post
                        با سلام اول اینکه امید باید به خدا داشت نه به دولت تدبیر و امید !!!

دوم این دولت هم باید یک کار نامه ای هر چند محدود برای خود ارایه کند وصغیت کنونی نشان می دهد این دولت بیشترین وزنه خود را روی صنعت خودرو و بانک داره نمایش می دهد

در چند ماه گذشته اعلام کردند که رشد اقتصادی مربوط به صنعت خودرو بالای 1درصد بوده و ادامه داره با جذب سرمایه گذاران خارجی

در مورد بانک هم به نظر می رسه دولت تمام توان خود را بسته تا رفع تحریم سوییفت انجام بشه در همینن مذاکرات هسته ای اگر رفع تحریم بشه خوب معلوم که مبادلات بانکی بیشتر میشه سود بانکی کاهش پیدا می کنه وغیره گروه بانک می تواند انگیزه رشد 30 درصدی هم داشته باشه

تمام این گفته ها منوط به نتیجه توافق هسته ای می باشد دوست عزیر ولی این دولت این دو بخش را نشان گرفته برای نشان دادن عملکرد خود در بازار بورس با تشکر

جناب اکبری ظاهرا این رشد اقتصادی که اینها می گویند، عمده اون از واردات بصورت قاچاق تامین شده !

فکر می کنید چرا شبنم را برداشتند؟ چرا ایران کد را برداشتند ؟؟ برای اینکه واردات رسمی را که نمی شود جای تولید جا زد

قاچاقی وارد می کنند، در گمرک هم ثبت نمی شود، بعد جای تولید داخلی جا می زنند و می گویند رشد اقتصادی شد فلان

در مرکبات و میوه دقیقا همین کار را کردند، چون سرمای پارسال عمده مرکبات شمال را از بین برد ! برای همین است که میوه نسبت به سال قبل نزدیک 100 درصد افزایش قیمت دارد

درضمن با این نرخ سودی که در بانکها هست الان و همه کارشناسان و اقتصاد دانان و صنعتگران و ... معتقدند هیچ کار تولیدی در کشور بیشتر از نرخ سود بانکی سوددهی نداره، باید منتظر ورشکستگی بانکها باشیم مگر اینکه آقایون پول چاپ کنند و جای این سودهای کاغذی پرداخت کنند که نتیجه اون تورم بیشتر و تشدید رکود خواهد بود

اگر قرار باشه در بانکی ها سودی به جیب سهامداران اضافه بشه باید نرخ سود کاهش پیدا کنه وگرنه اگر قرار بر بازی کردن با قیمت سهام این بانکها باشه فقط، نه نیازی به سود آوری هست نه بورس نه پیش بینی و ...

همچنین تا اونجایی که من خبر دارم، دولت روحانی بدش نمیاد حتی برای خودزنی هم که شده ، یکی دو تا بانک رو ورشکسته اعلام کنه !!!

مانور رسانه ای اون به منظور ایجاد آمادگی در افکار عمومی رو هم در هفته های قبل شاهد بودیم

نظر

• orumbourse
                          ستاره دار (1)
                          • Nov 2011
                          • 10191

میخواستم جواب پست یه نفر رو بدم ولی بیخیال شدم چون از قدیم گفته اند اونی که خوابه، میشه بیدارش کرد ولی اونی که خودش رو بخواب زده نمیشه بیدارش کرد.
                          واقعا برخی افراد حاضرند مملکت رو بخاطر منافع شخصی و حزبی به باد بدهند.خدا این مملکت رو از دروغ و ریا محافظت کنه.
                          دیگه حوصله ای برای پست زدن و کل کل کردن با برخی افراد برام نمونده.انشالله سال آینده سال خوبی برای همه ما باشه
                          آخرین ویرایش توسط orumbourse؛ 2015/03/17, 19:30.
                          "مطالب و پست های ارسالی اینجانب به هیچ وجه توصیه به خرید یا فروش برای کسی نیست، صرفا نظرات شخصی اینجانب درمورد سهام بازاربورس می باشد والبته ممکنه تمامی اون مطالب اشتباه هم باشد"

نظر

• ایرج اکبری
                            عضو فعال
                            • Dec 2011
                            • 10934

اگر قرار باشه در بانکی ها سودی به جیب سهامداران اضافه بشه باید نرخ سود کاهش پیدا کنه

با سلام راهی به جز این نمانده وضعیت تولید خیلی خرابه !!!

کارخانه دار بزرگی را می شناسم که 3 ماهه حقوق کارگران تولید را پرداخت نکرده به دلیل هزینه های بالای تولید و عدم فروش

ناچار شده یکی از ملک های شخصی خود را به فروش برساند تازه حقوق یک ماهه را پرداخت کند تازه سر رسید قسط های سنگین بانکی هم رسیده با سود 22 درصدی

کنجشکک اشی مشی

نظر

• وحید 20
                              ستاره‌دار(98)
                              • Mar 2011
                              • 29911

مستطیل شیشه ای تالار

چهارشنبه سوری بورس با آتش زدن ارزش سهام پالایشی ها

این شرکت ها در حالی پا به بازار سرمایه گذاشته اند که طی معاملات روز جاری هیچ یک از فعالان بازار سرمایه متوجه نشدند که پی بر ای و قیمت سهام شرکت هایی همچون "شبندر" با چهار سناریوی اعلامی یا "شاوان" و "شتران " با دو سود برآوردی بر مبنای کدام پیش بینی درآمد هر سهم تعیین گردید

طی معاملات روز جاری سرانجام نماد پالایشی ها پس از هشت ماه توقف طولانی مدت و حرف و حدیث های فراوان بر سر گزارش ها و چالش هایی که با آن مواجه بودند، مجدداً به تابلوی بورس بازگشتند.

به گزارش بورس نیوز، از ابتدا اهالی بازار سرمایه مخالفت خود را با متوقف ماندن نماد شرکت های این گروه اعلام کرده بودند و ما نیز پیشتر درباره این موضوع خبرهای متعددی منتشر کردیم که توقف این نمادها به نفع هیچکس نیست. اما سوالی که امروز در ذهن اهالی بازار به وجود آمد این بود که اطلاعات امروز شرکت های پالایشی با هشت ماه گذشته آنها که به بهانه ابهام در اطلاعات مالی مربوط به نرخ خوراک متوقف شده اند چه تفاوتی داشت.

غیر از این بود که امروز در چهارشنبه سوری سال 93 سرمایه گذاران شاهد سوختن سرمایه هایشان بودند؛ آیا واقعاً پالایشی ها امروز با شفافیت اطلاعاتی باز شدند؟ آیا بعد از این مدت توقف نماد اطلاعاتی که مدنظر مسئولین و خواسته فعالان بورس بود، ارایه شد؟

از این دست سوالات امروز بسیار در ذهن اهالی بازار سرمایه وجود داشت. اما شاید یک سوال به عنوان بزرگترین سوال موجود در ذهن اهالی بازار سهام بود؛ مگر مسئولین اقتصادی و وزارت نفت و نیز مسئولین سازمان بورس وعده حل شدن مشکل پالایشی ها را نداده بودند؟ مگر در گذشته اعلام نکرده بودند که سهامداران این شرکت ها را راضی نگه خواهیم داشت؟ آیا اینگونه سهامداران شرکت های مذکور راضی شدند؟

باز هم تأکید می کنیم ما در گذشته هم اعلام کرده بودیم که با توقف نماد شرکت ها مخالفیم و باید جلوی توقف طولانی مدت نمادها گرفته شود و از بازگشایی نمادهای آنها در روز جاری نیز خوشحال شدیم اما بازگشایی نماد پالایشی ها در روز جاری با ابهام بیشتر و عدم مشخص شدن نتیجه و تکلیف سودهای اعلامی به چه دلیل بود؟

چه دلیلی داشت مسئولین سازمان بورس نماد این شرکت ها را متوقف کنند بی آنکه توان دریافت اطلاعات جدیدی از سوی آنها داشته باشند.

این اتفاقی که امروز بر سر بازار سرمایه آمد و سنگین ترین افت تاریخ بازار را رقم زد که خاطره آن قطعاً در خاطر اهالی بازار تا ابد خواهد ماند نتیجه بی تدبیری و تصمیمات خلق الساعه مدیرانی بود که باید متولی بازار سرمایه و حامی فعالان این بازار با نظارت بر عملکرد ذی نفعان آن باشند.

روی سخنمان با مسئولین این اتفاق است. اگر قرار نبود که گزارش جدیدی از سوی شرکت ها ارایه گردد پس چرا هشت ماه نمادها را متوقف و بازار را به این روز انداختید؟ اگر نمادها را متوقف کردید که با شفافیت اطلاعاتی باز نمایید پس چرا امروز این نمادها را با ابهامات بیش از گذشته مجدداً به تابلوی معاملات بازگرداندید؟

تبعات اینگونه تصمیمات و این قبیل اقدامات نسنجیده را هم فعالان بازار باید بپردازند و هم مدیران و مسئولین اقتصادی کشور و در رأس آنها وزارت اقتصاد.

اگر نماد پالایشی ها متوقف نمی شد و تا به امروز فعالیت آنها در بازار سرمایه ادامه داشت. قطعاً به جرأت می توان گفت که هیچ گونه تغییری با آنچه که امروز اتفاق افتاد به وقوع نمی پیوست به جز آنکه قدرت تصمیم گیری و دسترسی سهامداران به سرمایه هایشان برای مدت هشت ماه از آنها گرفته نمی شد. واقعاً تا به کی سرمایه گذاران باید تاوان بی تدبیری و تصمیمات نسنجیده و یکشبه برخی مدیران را بدهند.

شرکت های پالایشی که هشت ماه گذشته به جهت شفافیت اطلاعاتی متوقف شدند. امروز برمبنای کدامیک از پیش بینی درآمدهایشان در بازار سرمایه کشف قیمت شدند.آیا ابهام در یک شرکت پالایشی با یک eps و p/e مشخص بهتر از ابهام در یک شرکت با دو و یا حتی چهار سود برآوردی نبود؟

اینکه امروز سهامداران این شرکت ها و حتی کل سهامداران بازار را بر سر دو راهی و یا حتی چهار راهی قرار دادیم، به شفافیت اطلاعاتی بازار سرمایه کمک کرده ایم؟

از ابتدا که نماد پالایشی ها در بازار سرمایه عرضه شدند بارها نسبت به غیرشفاف بودن اطلاعات مالی این شرکت ها هشدار داده شد. اگر این شرکت ها شفافیت مالی لازم را ندارند که از ابتدا هم نداشتند پس چرا به بازار سرمایه واردشان کردیم.مگر غیر از این است که سهام "شبندر" و "شتران" با تغییر سودهای دفعتی و قابل توجه مواجه شدند و عجیب ترین اتفاقات بورس را رقم زدند.

هنوز عرضه اولیه سهام "شتران" یادمان نرفته، سهمی که در ابتدای ورود خود به بازار سهام با قیمت 7500 تومان لقب گران قیمت ترین عرضه اولیه بازار را یدک می کشید و پس از رشد قیمت تا حدود 10 هزار و 553 تومان جهت تعدیل سود سهم متوقف گردید. پس از مدتی نیز در قیمت 77 هزار تومان دوباره معاملات خود را از سر گرفت و حتی تا بیش از 115 هزار تومان هم بالا رفت ؛ قیمتی که تا آن روزها برای بازار سهام بی سابقه بود.

چهارشنبه سوری بورس با آتش زدن ارزش سهام پالایشی ها

اما داستان این بازگشایی به همین جا هم ختم نمی شود؛ چراکه اوج بازی های چهارشنبه سوزی! ببخشید چهارشنبه سوری بورس را امروز در نماد "شتران "مشاهده کردیم.

نماد "شتران" در حالی با قیمت 416 تومان معامله شد که بعد از چند دقیقه اطلاعیه دیگری بر اساس سناریوی دوم این مجموعه روی سایت کدال منتشر شد که در این سناریو "ای پی اس" سهم تقریبا دو برابر سناریوی اول بود و در نتیجه انتشار آن سهم بین کمینه و بیشینه قیمت های امروز سهم 35 درصد نوسان را نظاره کرد. از این رو بایستی به دنبال پاسخ این سوال بود که سود این نوسان از دست تعدادی سهامدار حقیقی و خرد که بعد از چندین ماه بسته بودن نماد از روی ترس و براساس گزارش اول سهم را در قیمت 416 فروختند؛ به جیب چه افرادی رفت؟! آیا نباید در خصوص ابطال معاملات این سهم تصمیم گیری کرد؟

از سوی دیگر وزارت نفت با چه موضوعی با وزارت اقتصاد به توافق رسید و قول راضی نگه داشتن سهامداران این شرکت ها را داد و اگر قرار بود توافق نکنند چه اتفاقی می افتاد؟!!

حال روی صحبتمان با وزارت اقتصاد و شخص وزیر، آقای دکتر طیب نیاست. آقای وزیر سوختن سرمایه سهامداران در شرکت های پالایشی که امروز در بازار سرمایه مشاهده کردید نتیجه اقدامات و تصمیماتی است که در بازار سرمایه ابتدا اجرا می شود و سپس در خصوص آن تفکر می شود.

نمونه های بارز از این دست اقدامات را نیز در سال 93 زیاد دیده ایم. اینگونه تصمیمات و اتفاقات در شرایط حال حاضر تبدیل به ریسک غیرسیستماتیکی شده که اهالی بازار سرمایه همانند تحریم های اروپا و آمریکا از آن هراس دارند.

همچنین نقش مدیران شرکت های پالایشی نیز در دامن زدن به ابهامات موجود غیر قابل انکار است. به عنوان مثال متوجه نشدیم که اعلام دو یا چهار سود پیش بینی شده برمبنای نرخ های اعلامی پالایش و پخش و نرخ های ادعایی شرکت ها یعنی چه؟؟

آیا مگر این شرکت ها می توانند ادعایی هم داشته باشند ، وقتی شرکت های بالا سری آنها تکلیف موضوعی همانند نرخ خوراک و فرآورده های آنها را مشخص می کنند ؟ مدیران این شرکت ها نیز پا را فرا تر از اختیارات خود گذاشته اند و به عدم ایجاد شفافیت در بازار سرمایه دامن زده اند.

اما در نهایت باز به نقش متولیان بازار سرمایه در این رابطه بر میخوریم، چرا باید چنین اطلاعاتی از سوی مدیران این شرکت ها پذیرفته شوند و در سایت رسمی کدال نیز منتشر گردد.

در انتها نکته قابل توجه امروز بازار سهام در نماد پالایشی ها آن بود که این شرکت ها در حالی پا به بازار سرمایه گذاشته اند که طی معاملات روز جاری هیچ یک از فعالان بازار سرمایه متوجه نشدند که پی بر ای و قیمت سهام شرکت هایی همچون "شبندر" با چهار سناریوی اعلامی یا "شاوان" و "شتران " با دو سود برآوردی بر مبنای کدام پیش بینی درآمد هر سهم تعیین گردید.این موضوع نیز برای خود مسولین سوال بود و همین امر سبب شد تا نمادهای پالایشی باز شده هیچ اطلاعاتی از سود پیش بینی شده و پی بر ای در سایت مدیریت فن آوری بورس تهران نداشته باشند.

در پایان گفتنی است رفتار این روزهای مسئولان بازار به ویژه در بازگشایی نماد پالایشی ها طی روز جاری ما را به یاد سریال طنز ماجراهای کلاه قرمزی انداخت؛ همان جایی که "آقای عزیزم ببخشید فرزند لطفا" خطاب به مهمان برنامه می گوید: نوشیدنی میل دارید؟ نوشیدنی شما گرم باشد یا سرد؟ گازدار یا بی گاز؟ خنک یا ولرم؟ آب معدنی یا آب شیر؟ با یخ یا بی یخ؟ یخ خرد یا یخ درشت؟ آب رو تو لیوان بیارم یا تو پارچ؟ پارچ دسته دار یا بی دسته؟ شیشه ای یا پلاستیکی؟ دردار یا بی در؟ پایینش پهن باشه یا باریک؟ حباب روی آب تشکیل شده باشه یا تشکیل نشده باشه؟ پیش دستی باشه یا نباشه؟ پیش دستی گلدار باشه یا گلدار نباشه؟ چینی باشه یا ملامین؟ با سینی یا بدون سینی؟ سینی فلزی یا ملامین؟ نی داشته باشه یا نداشته باشه؟ با قاشق یا بی قاشق؟

فارغ از اینکه این ابهامات و ایجاد سوالات فراوان باعث عصبی و ناراحت شدن مخاطب می شود و در بازار سرمایه هر بار سهامدار بایستی به این پرسش ها پاسخ دهد که سهم خود را با چه ویژگی هایی و برمبنای چه نرخ سود و چه مولفه هایی می خواهد خریداری کند!

سال 93 با این اتفاق رسما خود را در ذهن ها ماندگار کرد سرمایه هایی که در چهارشنبه سوزی حافظ دود شدند و چه بسا سهامدارانی که بالن آرزوهایشان در هوا محو شد.

========
                              تقریبا حرفهایی که صبح زدم رو بورس نیوز هم گفته. صحبت بر سر میزان افت نیست چراکه با این پیش بینی ها افت بیشتر از این هم دور از ذهن نبود بلکه نوع عملکرد هست که علامت سولات زیادی ایجاد میکنه و اینگونه تصمیمات شاید در کوتاه مدت باعث بشه بازار برگرده ولی همانند دیگر تصمیمات از این دست در نهایت به ضرر است. برخی فقط منافع اون لحظه رو میبینن چه در بورس و چه در کل کشور ولی غافل از اینکه در نهایت به ضرر خودشان هم تمام میشه.
                              احتمال مثبت شدن فردا شاخص بیش از منفی اونه و با بازگشایی پالایشی ها یکی از فشارها برداشته میشه هرچند ابهام دیگر در سود 94 شرکتهاست. ولی این اقدام امروز سازمان ی سابقه بود.
                              درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

نظر

• Senator1989
                                عضو فعال
                                • Feb 2015
                                • 2577

چند وقت پیش این پست رو زدم

به نظرم خیلی ها در این تالار جزء گروه 4 هستن

به خاطر همین ضرر میکنن و همیشه ناله و نفرین می کنن......همین تاپیک امروز چه کردید رو کردن هیات عزاداری

همیشه میبینی دارن بد میگن و ناله می کنن

داداش من شما اینکاره نیستی و باید جمع کنی بری

شما بچه ای هستی که گولش زدن و حالا داره گریه و زاری می کنه

جناب orumbourse عزیز میشه بفرماید نظرتون در مورد کامنت این کاربر فعال و قدیمی این فروم چی میباشد ؟!!!!!..........چون بسیار با هم صمیمی هستید نظر شما را خواستم

نظر

در حال کار...
                                X