اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

Collapse
به این موضوع پاسخ داده شده است.
X
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • مگنوس کارلسن
    عضو فعال
    • Jan 2022
    • 1630

پاسخ : اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

در اصل توسط Bikhabar پست شده است View Post
    علم چطور؟ .. اطلاع دارید که آیا علم اختیار رو کامل قبول داره و براش توضیح داره یا نه؟

فرض کنیم ما یک لحظه دکمه استپ رو می‌زنیم .. و نسبت به state فعلی مغز یک انسان به طور کامل آگاهی داریم .. یعنی از وضعیت تک تک سلول‌هاش کاملا آگاه باشیم .. ضمنا یک علم نامتناهی نسبت به کنش و واکنش بین سلول‌ها و عناصر و غیره داشته باشیم .. آیا با دانستن ورودی‌ها و واکنش‌های بین سلول‌ها .. state بعدی مغز به طور قطعی مشخصه؟

اگر مشخص باشه .. خب به نظر میرسه ما درگیر جبر هستیم و صرفا توهمی از اختیار داریم .. اگر مشخص نیست .. پس جایی در مغز وجود داره .. که حتی با علم بی‌نهایت نسبت به روابط بین بخش‌های مختلف و واکنش اون‌ها به ورودی‌ها .. باز هم به یک چندراهی می‌رسیم که می‌تونه منجر به انتخاب هر یک از اون‌ها بشه
    آنچه به نظر میرسد....اینست که در بستری از حوادث کاملا تصادفی...انتخاب...میکنیم...نظریه ای وجود داردکه میگوید..درمحلی که می دانیم نقطه صفر آغاز طوفان است...تنها جهت بال زدن یک سنجاقک..میتواند...جهت اصلی طوفان را تعیین کند...مثلا اگر سنجاقک درجهت شرق بال بزند...طوفان در شرق خواهد وزید...به این اتفاق...اثر پروانه ای گفته میشود....پس در دنیا ازبین بینهایت اتفاق تصادفی که خواهد افتاد....درنهایت که به شما میرسد...شما تنها یک انتخاب میکنید(نه اینکه تنها یک انتخاب دارید)...والبته این تک انتخاب شما سبب...بینهایت فرآیند تصادفی برای دیگران خواهد شد...وباز تک انتخاب دیگران...بینهایت فرصت برای ایجاد فرآیند های تصادفی...ایجاد میکند...
    شاید نتیجه بگیریم که...اتفاقات جبری مختلف...سبب شود که ما همان انتخاب جبری خود را داشته باشیم....واضحتر اینکه...حتی تک انتخاب ماهم...حاصل رشته فرآیندهای جبری گذشته ماخواهدبود...(به اجبار انتخاب میکنیم)....این یکی از نظریات علمیست....

نظر

• علیرضا۱۲۳
      عضو فعال
      • Sep 2022
      • 2739

مردم عادی به چشم دشمن به اینها نگاه میکنند...دقیقا همان دشمنی که به خاک کشور حمله می‌کنه...البته شاید یک درجه بدتر...چون دشمن خارجی شاید ریاکاری کمتری به خرج بده و عداوت آن عریان تر باشه!
      دشمن حین تهاجم خون می‌ریزه...اسیر می‌کنه...زیرساخت های اقتصادی رو میزنه و بار سنگین مالی بر دوش مردم مورد تهاجم قرار میده...تحقیرشون می‌کنه و منافع ملی اونها رو به باد فنا میده!!!
      خوب این دقیقا همین داستانی هست که این حضرات دارند...پس مردم عادی چه این انگیزه رو داشته باشند که رنج و دردی متحمل شدند و یا بقول جناب بیخبر انگیزه انتقام داشته باشند خوشحال می‌شوند از مرگ چنین افرادی

نظر

• گنجشک
        ستاره‌دار(3)
        • Jun 2022
        • 1307

درود

بحث جبر و اختیار ، قطعا ما هیچگونه کنترلی بر ترم زمان نداریم ! اگر ترم زمان در اختیار ما بود ، شناوری در زمان ، ان وقت میشه گفت اختیار داریم !!!

بقول جناب احسانی ما فقط ناظر هسیم

ناظر یعنی چی ؟ یک مورچه قدمی به جلو بر میداره ، الان صاحب 2 تا دیتا شده ، دیتای گام قبلی ، و دیتا گام اکنون
        با آنالیز دیتا اختیارا و جبرا! میاد عقب و در موقعیت صفر قرار میگیره و قدم بعدی و....

ما ناظر هسیم ، این دیتاها هستن که به می گویند چه انتخاب کنیم ، با قدرت گرفتن هوش مصنوعی ، انسان قطعا برده خواهد شد ! چیزی شبیه فیلl اکس ماشین

چیزی شبیه به نماد آکنتور

چیزی شبیه به موسسات مالی اعتباری !

چیزی شبیه به فروش رویا

========================

کارما هم دروغه و فروش رویا است ، رد کردنش مشکله ، چون انسان ها خاکستری هستن ! هم افعال خوب دارند (حتی بدترین انسان ها ) هم افعال بد و اشتباه ( حتی بهترین انسان ها )

خوب اتفاق خوبی رخ بده میگن بخاطر کار خوبم بوده اتفاق بد رخ بده میگه بخاطر کار بد ام بوده

با این تفاسیر کسی که از راه حرام (فروش مواد مثلا) نون در میاره زندگیش باید یکسره کثافت باشه ، اما بعضا می بینی خیلی هم خوشحاله ، از بهترین بندگان خدا هم خوشحال تر

لذا کارما ، فروش رویاست !

================

نظر دوستان در مورد شانس و عدالت هم بسیار جالب توجه است.

نظر

• گنجشک
          ستاره‌دار(3)
          • Jun 2022
          • 1307

این را اضاف کنم !

البته جبر را مثل فیلم سینمایی نمی بینم ( درون فیلم هم حتی امکان قبل و جلو و بازی با ترم زمان وجود داره ، ولی سر و تهش یک چیزه هزار بار هم که پخش بشه )

چیزی شبیه ویدیو گیم ،

و کمی اختیار بیشتر ، شبیه بازی های اینتر اکتیو

ولی باز همان ویدیو گیم هم جبر هست

کارکتر بازی ، یک اسلحه در دست داره ! فقط همین ! خوب قراره چیکار کنه ، بجز تیر اندازی به مردم و دشمن و... اختیاری نداره !!!

نظر

• گنجشک
            ستاره‌دار(3)
            • Jun 2022
            • 1307

یعنی تصمیمات و رفتارها در خوشبختی و راحتی ما تاثیری ندارند؟
            درود

شما این تصمیمات را از کجا در می آورید ؟

از تحلیل دیتایی که دریافت کردین ، بر اساس تجربه ای که قبل اندوختید که اون تجربه های قبلی هم خودشان از خوراک و دیتاهای دریافتی بود !

گوگل داره تبدیل به تنها مرجع میشه !!! و هر چیزی را که بخواد به ما نشان میده و هرچی را هم که نخواد از جلوی چشم ما بر میداره تا ما به اون دیتا دسترسی نداشته باشیم

می تونه قدم بعدی ما را شخصا تعیین کنه ، کافیه شناخت از ما داشته باشه ، و دیتا (کلید ) تو قفل ما بچرخونه که مطابق خواسته و میل اونه !

================

یادش بخیر یکی دو قرن پیش مراجع می تونستن حکم جهاد بدن

الان گوگل شده مرجع

بنظرت گوگل اگر حکم جهاد بده چند نفر لبیک میگن ؟

نظر

• Bikhabar
              ستاره‌دار(22)
              • Sep 2020
              • 1189

خب من اون قسمت‌هایی که متوجه نشدم رو یک بار دیگه بیارم بالا ..

در اصل توسط گنجشک پست شده است View Post

بحث جبر و اختیار ، قطعا ما هیچگونه کنترلی بر ترم زمان نداریم ! اگر ترم زمان در اختیار ما بود ، شناوری در زمان ، ان وقت میشه گفت اختیار داریم !!!
              این را اضاف کنم !

البته جبر را مثل فیلم سینمایی نمی بینم ( درون فیلم هم حتی امکان قبل و جلو و بازی با ترم زمان وجود داره ، ولی سر و تهش یک چیزه هزار بار هم که پخش بشه )

چیزی شبیه ویدیو گیم ،

و کمی اختیار بیشتر ، شبیه بازی های اینتر اکتیو

ولی باز همان ویدیو گیم هم جبر هست

کارکتر بازی ، یک اسلحه در دست داره ! فقط همین ! خوب قراره چیکار کنه ، بجز تیر اندازی به مردم و دشمن و... اختیاری نداره !!!
              چرا فکر می‌کنید اگر ترم زمان در اختیار شما بود، اختیار داشتید .. در واقع من فهمی نسبت به در اختیار داشتن ترم زمان ندارم .. حس من اینه که با بازگشت زمان به عقب دقیقا همه‌ی state ها باید به حالت قبل برگرده .. و در نتیجه دوباره همون وقایع تکرار بشه .. دقیقا مثل فیلم سینمایی .. جز این جور دیگه‌‌ای متوجه نمی‌شم

اینکه جبر را مثل ویدئو گیم می‌بینید و نه فیلم سینمایی بر چه اساسی است؟

نظر

• طيب
                عضو فعال
                • Nov 2010
                • 3038

✍️✍️✍️????✍️✍️✍️

در شمال اروپا منطقه‌ای وجود دارد به نام اسکاندیناوی. کشورهای این منطقه عبارتند از سوئد، نروژ، دانمارک، فنلاند، ایسلند و جزایر فارو. زبان مردم این سرزمین‌ها از ریشه زبان آلمانی است. مردم اسکاندیناوی از نسل جنگجویان وایکینگ‌ هستند که در زمان‌های قدیم، با کشتی به سرزمین‌های مختلف حمله می‌کردند و مایملک آن‌ها را غارت می‌کردند.

گنده لات های شمال اروپا بسیار خرافاتی بودند و خدایان وایکینگی نظیر اودین و گرگ غول آسا، فنریر را ستایش می‌کردند. وایکینگ‌ها اعتقاد داشتند که اگر در جنگ کشته می‌شدند روح‌شان به والهالا (بهشت وایکینگ‌ها) وارد می‌شد و همراه با سایر جنگجویان افسانه‌ای بر سر یک میز بزرگ چوبی می‌نشستند و شراب ناب والهالایی می‌نوشیدند و می‌خندیدند. بعد از جنگ جهانی دوم که اروپا تقریباً کامل ویران شده بود، صندوق جهانی پول اقدام به پرداخت وام به کشور های اروپایی کرد تا کشورهای خود را بازسازی کنند. در این میان کشور های اسکاندیناوی با این پول اقدام به ساخت کتابخانه و ترویج فرهنگ کتاب خوانی بین مردم پرداختند تا جایی که چندین بار باعث اعتراض و تذکر صندوق بین‌المللی پول به این کشورها شد.
                اما اسکاندیناوی ها اطمینان خاطر دادند که از این وام برای توسعه زیرساخت های فرهنگی اجتماعی استفاده می‌کنند.

حالا نوادگان‌ آنان تفاوت‌های فاحشی با پدربزرگانشان دارند که به نوردیک‌ ها معروف هستند، بعنوان آدم‌ هایی آرام و صلح طلب و در عین حال متفکر شناخته می‌شوند که نه تنها مثل وایکینگ‌‌ها نان کسی را از چنگش در نمی‌آورند، بلکه با تکیه بر نظام اقتصادی منحصر به فردشان کاری کرده‌اند که تمام اتباع آن‌ها بدون چشمداشت به مال بقیه، در رفاه کامل زندگی کنند.

مؤسسه لگاتوم هر سال با بررسی عواملی مانند اقتصاد، کارآفرینی، سیستم حکومتی، تحصیلات، بهداشت و سلامت، امنیت فردی و اجتماعی، آزادی‌های فردی و سرمایه‌ اجتماعی در بین تمام کشورهای دنیا، لیستی منتشر می‌کند که خوشحال‌ ترین کشورهای دنیا را به ترتیب معرفی می‌کند. با نگاهی به این لیست متوجه می‌شویم از ۶ کشور نوردیک که نام بردیم، در سال ۲۰۱۴، نروژ عنوان اول را دارد، دانمارک چهارم است، سوئد ششم، فنلاند هشتم و ایسلند یازدهم است.

چگونه مردمی که گرز و شمشیر به دست بودند، به سطحی رسیده‌اند که می‌توانند کشورهای سردسیر خود را به این خوبی اداره کنند؟
                اگر بخواهید کشوری داشته باشید که فقر، تبعیض و جهل باعث نشود مردمش دائم به جان هم بیفتند، باید در تمام سطوح اجتماعی، اقتصادی و سیاسی عدالت برقرار کنید، اگر می‌خواهید اندیشه‌های پوسیده از سر مردم کشورتان بپرد باید به تقویت علم روز و دانشگاه‌ها بپردازید، اگر می‌خواهید شیوع یک بیماری مردم را به وحشت نیندازد باید زیر ساخت‌ های نظام سلامت و بهداشت را به خوبی در کشور پیاده کنید، اگر می‌خواهید مردم کشورتان رفتار بالغانه‌ای داشته باشند باید به آزادی‌ های فردی بها بدهید و در نهایت اداره تمام این امور نیازمند دولتی باثبات است که بدون شعار دادن، به مردم کشورش خدمت کند.

سیستمی که دولت‌های اسکاندیناوی برای اداره کشورهای‌شان به کار می‌برند، چیزی است که خودشان از آن به عنوان ”سیستم رفاقتی” نام می‌برند. بارزترین خصوصیتی که در این سیستم وجود دارد این است که نفع عمومی بر نفع فردی ترجیح داده می‌شود.

در این کشورها، دولت ۴۰ تا ۶۰ درصد از درآمد شما را مشمول مالیات می‌کند و البته مردم این کشورها بدون هیچ گونه اعتراضی این مبلغ را دو دستی به دولت تقدیم می‌کنند، چون می‌دانند که اگر کارشان به بیمارستان کشید یا به دانشگاه رفتند نیازی نیست پول پرداخت کنند. اگر شما پول بیشتری در بیاورید باید مالیات بیشتری هم بدهید، بنابراین در این نظام فاصله طبقاتی ایجاد نمی‌شود و اگر امشب شام مرغ دارید، خیال‌تان راحت است که بقیه هموطنان‌تان مثل گربه تا کمر در سطل آشغال فرو نرفته‌اند. فقر که نباشد، بخش بسیار زیادی از جرم و جنایت هم خود به خود محو می‌شود و جامعه به امنیت می‌رسد و مردم فرصت می‌کنند وقت‌شان را صرف کارهای مهم‌تری کنند.

آگاهی یک شبه اتفاق نمی افتد، یا باید تجربه کرد و درونی بشود یا با تفکر عمیق و برنامه ریزی حادث می شود.
                وقتی یکی در بانک سپرده می گذارد یعنی توانمند است و کسی که از بانک وام می گیرد یعنی محتاج است!
                بنابراین در سوئیس، بانك ها ماهيانه یک درصد جهت حق نگهدارى، پول از مشتری می گیرند، ولی سود بانکی از وام گیرنده ها نمی گیرد.
                اما در بانکهای ايران ، ماهيانه سودى حدود ٢٠ درصد به سپرده ثروتمندان اضافه می كند، در عوض ٢٨ درصد بهره از وام گیرندگان (افراد محتاج)می گيرد.
                چه خوب است که "خودمان با مطالعه و دانش و مدیریت خالق بهشت باشیم، کتاب بخوانیم، کمتر نصیحت کنیم، بیشتر عمل کنیم، درست عمل کنیم و باز هم کتاب بخوانیم.

نظر

• گنجشک
                  ستاره‌دار(3)
                  • Jun 2022
                  • 1307

خب من اون قسمت‌هایی که متوجه نشدم رو یک بار دیگه بیارم بالا ..

چرا فکر می‌کنید اگر ترم زمان در اختیار شما بود، اختیار داشتید .. در واقع من فهمی نسبت به در اختیار داشتن ترم زمان ندارم .. حس من اینه که با بازگشت زمان به عقب دقیقا همه‌ی state ها باید به حالت قبل برگرده .. و در نتیجه دوباره همون وقایع تکرار بشه .. دقیقا مثل فیلم سینمایی .. جز این جور دیگه‌‌ای متوجه نمی‌شم

اینکه جبر را مثل ویدئو گیم می‌بینید و نه فیلم سینمایی بر چه اساسی است؟
                  همین دیگه ! اگر اختیار داشتیم که state ها به حالت قبل نروند ! یعنی آگاهی ما در لحظه x برابر x+1 بود (یعنی دیتای آینده را در اختیار داشتیم ! یا قابلیت دستکاری گذشته را داشتیم ! اختیار داشتیم

در حال حاضر ما فقط ناظر هستیم ، تابع زمان هسیم ، در زمان X آگاهی ما ثابت و بدون تغییر هست ، تابع هست ، فقط یک مقدار داره نه دو یا بیشتر !

=========
                  ویدیو گیم هم خوب همان فیلم سینمایی هست ! فقط شاید ترم زمان درونش کش بیاد و انبساط یا انقباض پیدا کنه ، اما همان هم تابع زمان هست

============

شما شانس و عدالت را چطور تفسیر می کنید ؟

نظر

• Bikhabar
                    ستاره‌دار(22)
                    • Sep 2020
                    • 1189

شما شانس و عدالت را چطور تفسیر می کنید ؟
                    خب حس می‌کنم این سوال نیاز به توضیح بیشتری داره .. اینکه در ابتدا عدالت چیه .. و بعد بر اون اساس بشه گفت شانس با عدالت چه رابطه‌ای داره

================================================== ======

یک سوال دیگه هم بپرسم .. من اولین بار که حس کردم تمام اتفاقات دنیا می‌تونه بر اساس جبر باشه، کمی ترسیدم! .. شما چطور؟ .. چنین حسی نداشتید؟
                    آخرین ویرایش توسط Bikhabar؛ 2024/05/23, 22:23.

نظر

• گنجشک
                      ستاره‌دار(3)
                      • Jun 2022
                      • 1307

خب حس می‌کنم این سوال نیاز به توضیح بیشتری داره .. اینکه در ابتدا عدالت چیه .. و بعد بر اون اساس بشه گفت شانس با عدالت چه رابطه‌ای داره

================================================== ======

یک سوال دیگه هم بپرسم .. من اولین بار که حس کردم تمام اتفاقات دنیا می‌تونه بر اساس جبر باشه، کمی ترسیدم! .. شما چطور؟ .. چنین حسی نداشتید؟
                      ترس ، نه ، بعضا باعث میشه با اختیار بیشتر و راحت تری زندگی کنم وقتی که جبر باشه !
                      اختیار و مسول بودن اضطراب زیادی به وجود میاره

عدالت یعنی به میزان تلاشت سهم ببری
                      یا بهتر بگم یک کار برابر ، مزد برابر داشته باشه و پارتی بازی نشه شانس دخیل نشه (من کوزه بسازم ، شما هم بسازی ، کیفیت برابر باشه قیمتشان هم برابر بشه )

شما عدالت چی تفسیر می کنید

نظر

• خسرو چوگان
                        ستاره‌دار(1)
                        • Jan 2022
                        • 264

در اصل توسط MOSTAFAVI پست شده است View Post
                        فیلم تشیع رضا شاه کبیر.
                        بسال 1329 شمسی

نظر

• Bikhabar
                          ستاره‌دار(22)
                          • Sep 2020
                          • 1189

ترس ، نه ، بعضا باعث میشه با اختیار بیشتر و راحت تری زندگی کنم وقتی که جبر باشه !
                          اختیار و مسول بودن اضطراب زیادی به وجود میاره

عدالت یعنی به میزان تلاشت سهم ببری
                          یا بهتر بگم یک کار برابر ، مزد برابر داشته باشه و پارتی بازی نشه شانس دخیل نشه (من کوزه بسازم ، شما هم بسازی ، کیفیت برابر باشه قیمتشان هم برابر بشه )

شما عدالت چی تفسیر می کنید
                          من هم تفسیر تقریبا مشابهی دارم از عدالت .. وجود شرایط محیطی مشابه برای افراد

ولی در مورد شانس حس می‌کنم موضوع به توافقات بین ما برمیگرده .. یعنی فرض کنیم من و شما توافق می‌کنیم هرکسی که معدن جدیدی کشف کرد به خودش تعلق داره .. در این صورت شما ممکنه شانس بهت رو کنه و یک معدن پیدا کنی ولی من هیچ .. در اینجا چون از قبل در این مورد توافق کردیم .. در واقع شرایط برای ما یکسان بوده و بی‌عدالتی صورت نگرفته

هرچند چنین چیزی با تعریف شما مغایرت داره .. یعنی کسی که معدن رو به دست آورده .. تلاش بیشتری نکرده

ولی اگر قراره صرفا متناسب با تلاشت سهم ببری و در مورد چنین چیزی توافق کنیم .. عدالت این میشه که .. کسی که معدن رو کشف کرده .. هیچ امتیاز ویژه‌ای نخواهد داشت و سایرین نیز در اون معدن سهیمند

در واقع با تعریف شما .. برای برقراری عدالت .. باید نقش شانس رو از زندگی افراد حذف کرد!
                          آخرین ویرایش توسط Bikhabar؛ 2024/05/23, 23:22.

نظر

• ریسعلی دلواری
                            عضو فعال
                            • Dec 2022
                            • 1926

و با مرگ حق الناس فراموش یا بخشیده نخواهد شد
                            یَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَیْدِیهِمْ

نظر

• Dexterous
                              ستاره‌دار(35)
                              • May 2012
                              • 694

مخاطب خاص

در اصل توسط Dexterous پست شده است View Post

دم از زلال خضر زنید و مسلّم است
                              کز این لجن‌کده‌ست همه نان و آبتان

بی‌شرم‌تر ز جمع شمایان نیافرید
                              ایزد که آفرید برای عذابتان

هنگامِ قول، آمرِ معروف و در عمل
                              از هیچ مُنکَری نبود اجتنابتان

تکرارِ یک ترانه و یک شومْ‌نوحه است
                              سر تا به سر تمامِ سطورِ کتابتان

گر جمعِ «مادران به خطا»، نامتان نهیم
                              هرگز نکرده‌ایم خطا در خطابتان

نی اصلتان به قاعده، نی نسلتان درست
                              دانسته نیست سلسلۀ انتسابتان

تسبیح‌تان دعای بقایِ لجن‌کده است
                              بادا که این دعا نشود مستجابتان

برای مخاطب خاص خودم/.:biggrinsmiley.:/
                              Dexter is to kill killers
                              DEXTEROUS too
                              من خار به چشمان یک عده قرمساقم

نظر

• pournikdast
                                ستاره‌دار(2)
                                • Oct 2020
                                • 525

من هم تفسیر تقریبا مشابهی دارم از عدالت .. وجود شرایط محیطی مشابه برای افراد
                                سلام و عرض ادب...
                                وقتی تفاوتهای فردی آدمها به وقت تولد از زمین تا آسمونه (از رنگ پوست تا منطقه جغرافیایی گرفته تا ضریب هوشی و سلامت و خانواده و تجربیات کودکی و غیره)...
                                چطور میشه با شرایط محیطی برابر به مفهوم عدالت نزدیک شد؟
                                ارادتمند...
                                آخرین ویرایش توسط pournikdast؛ 2024/05/24, 01:07.

نظر

در حال کار...
                                X