اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

Collapse
به این موضوع پاسخ داده شده است.
X
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • Davar
    عضو فعال
    • May 2017
    • 3120

پاسخ : اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

اختلاس چای دبش براتون عجیبه!؟
    قیمت گوشت گوسفندی جهانی چهار دلاره با دلار نیمایی وارد میشه و پونزده دلار با دلارِ بازار آزاد فروخته میشه!

این ازون بیشتر فساد داره !!

نظر

• pournikdast
      ستاره‌دار(2)
      • Oct 2020
      • 525

در اصل توسط EURASIA پست شده است View Post
      انتقاد دیگر به دکتر این است که

دکتر این هم مغالطه دیگر است

( منظور از مغالطه این است که از ابتدا گزاره را اشتباه لحاظ کنیم و بعد حالا سوال کنیم که در مورد چرایی ان )

کی گفته باهوش ترین ها به چپ گرایش داشته اند؟

تحصیلکرده ترین ها بودند

لیبرال ها و ملی گرا تحصیلکرده تر و با دانش تربودند تا چپ ها
      عرض ادب...
      اوراسیای عزیز شما جمله ی واضح بنده را به سلیقه خود تحریف میکنید، بعد میگویید بنده مغالعه میکنم؟!
      بنده کجا گفتم که باهوش ترین ها چپ بودند؟
      بنده کجا گفتم در گرایش های فکری دیگر باهوش و یا تحصیلکرده وجود نداشته است؟

بنده فقط عرض کردم از شعر تا نمایش تا معماری و پزشکی فرهیختگان زیادی گرایش به اندیشه چپ داشت اند، مابقیش رو شما دارید به عرض بنده اضافه میکنید...
      .................................................. ...............................................
      اما خاطرم هست یک بار مجری پرگار (برنامه شبکه بی بی سی) پیرامون همین بحث گرایش تحصیلکرده ها به اندیشه چپ یک برنامه مناظره داشتند...
      ایشان شروع بحث را اینطور آغاز کردند :
      وقتی به لیست روشنفکران متمایل به چپ در پیش از انقلاب نگاه میکنیم، انگار داریم به نام نامه ای از مشاهیر ایران نگاه میکنیم...
      پس این فقط برداشت بنده نبوده شاید برای برخی دیگر هم مثل بنده سوال پیش آمده باشد...

اینهم لیست کمی کاملتر شده از برخی از افراد مشهور در گرایش چپ :
      شما خودتان به قید قرعه یک ده نفر از اینها را انتخاب کنید، یک نگاهی به زندگینامه و دستاوردهای آنها بیندازید، بعد ببینید آیا بنده ادعای بدون سندی کرده ام یا خیر؟

بزرگ علوی، صادق چوبک، جمالزاده، ابراهیم پورداوود، احمد شاملو، نیما، بهار، سعید نفیسی، تقی ارانی، اسماعیل خویی، فریدون تنکابنی، فریبرز رئیس دانا، انور خامه‌ای، دکتر حمید عنایت، دکتر داریوش آشوری، دکتر ناصر پاکدامن، محسن یلفانی، مهدی بامداد، رضا رادمنش، احسان طبری، محمد تمدن، اخوان، ابتهاج، میلانی، مرتضی راوندی، امیرحسن آریانپور، کیانوری، محمدپروین گنابادی، نوشین، لورتا و حسین خیرخواه؛ غلامحسین ساعدی، جلال آل‌احمد، صمد بهرنگی، به‌آذین، گلستان، گلسرخی، پرویز خانلری، نادر نادرپور، دکتر قهاری، دکتر کاظم سامی، دکتر عطا صفوی، دکتر مرتضی یزدی، محمد تفضلی، محمد معین، فریدون توللی، فریدون تنکابنی و سیاوش کسرایی، بیژن جزنی، علی شریعتی...
      .................................................. ......................
      با تمام اینها اگر باز هم دوستان اصرار دارند که اینطور نبوده و چپی ها صرفا یک مشت داستان پرداز و بیسواد و نادان و غیره بوده اند، پس طبیعتا دلایل انقلاب کردن آنها هم کاملا بی اهمیت است :
      بنده به نظر دوستان احترام میگذارم و دیگر این بحث را ادامه نمیدهم...
      آخرین ویرایش توسط pournikdast؛ 2023/12/06, 17:52.

نظر

• دکترزیبایی عروق
        ستاره‌دار(9)
        • Sep 2020
        • 631

جانان من! اندوه لبنان کشت ما را
        بشکست داغ دیر یاسین پشت ما را

جانان من! برخیز باید بر«جبل» راند
        حکم است باید باره بر دشت امل راند

جانان من برخیز و زین بر بارگی نه
        زی قدس، زی سینا، قدم یکبارگی نه

باید ز آل سامری کیفر گرفتن
        مرحب فکندن، خیبری دیگر گرفتن

باید به مژگان رُفت گَرد از طور سینین
        باید به سینه رَفت زینجا تا فلسطین

باید به سر، زی مسجد الاقصی سفر کرد
        باید به راه دوست، تَرک جان و سر کرد

جانان من برخیز و بشنو بانگ چاووش
        آنک امام ما علم بگرفته بر دوش/:.yead.:/

تکبیر زن، لبیک گو، بنشین به رهوار
        مقصد، دیار قدس همپای جلودار:D ...
        [COLOR=#ff0000]از خموشی گل میخانه شادی وعشق[/COLOR]/ [COLOR=#b22222]از سکوت ساقی و از مرگ جام[/COLOR]/ [COLOR=#0000cd]از نوای سرد یک دوردی کش افتاده پای میکده[/COLOR]/ از عزای شیشه می ترسد دلم..................می ترسد دلم..............

نظر

• EURASIA
          عضو فعال
          • Jan 2022
          • 1253

دکتر پورنیکدست نازنین قصد ما تبادل نطر است و اگر سو تفاهم هم پیش بیاید طبیعی است

من هم عرض نکرده بودم که شما فرمودید گروهای دیگر تحصیلکرده نبودند

بلکه برداشت من از صحبت های قبلی شما این بوده

که چرا تحصیلکرده ترین افراد به چپ گرایش داشته اند

همین که به رنگ ابی نوشتم برداشت من بوده/:.Heart.:/

به هر حال قصد کدورت نبوده بلکه شفافیت هدف است

اگر چه بحث اینترنتی کمی خودش استرس اور است@};-
          زنده باد ازادی حقیقت دانش و سپس پیش به سوی پیشرفت

نظر

• امیدازاد
            عضو فعال
            • Sep 2020
            • 3763

در اصل توسط abdollah000 پست شده است View Post
            درود داور گرامی
            اصلا شما اسمش رو شورش نگو بزار فتنه 57

اینقدر اسم چپ میاد آدم حالت تهوع بهش دست میده
            شاه قدرت رو به ملی مذهبی ها ....بختیار....تحویل داده
            شاه از مملکت بیرون رفته
            دیگه خاندان پهلوی در ایران نبودن
            بعد بختیار دستور داد تمام زندانیان سیاسی ازاد بشن
            گفت روزنامه ها هر چی دلشون خواست بنویسن
            چپها قبول نکردن
            بختیار گفت بابا الان شاه نیست و ازادید بنویسید
            اگر چپول ها قبول میکردن و دنبال باسن مذهبی ها راه نمیوفتادن الان شرایط فرق میکرد
            چپولها و مجاهدین برای مبارزه تلفات ذاذن
            مذهبی ها قدرت رو دست گرفتن
            دمشششششششون گرم گرم

این حرف رو به دوستان چپ دوست عرض میکنم
            وقتی در 26 دیماه 57 شاه رفته بود و یک عمر مبارزه سخت چپهای به اصلاح روشنفکر به ثمر رسید دیگه چه مرگشون بود که بنای ناسازگاری با دولت وقت کردن

من حرفهای خودم رو به زبان کف خیابانی میگم
            پس مشکل شاه نبود
            مشکل عقده های درونی چپولها بود
            یکی از همون اسامی که جناب دکتر نام بردن چرا نیومدن وسط که بگن شاه رفته ارتش هم خنثی شده....اعلام بیطرفی...الان وقتش وفاق ملی اعلام کنیم و اجازه ندیم کشور بهم بریزه
            گفتن
            خیر
            چرا چون باید ایران رو باید از زیر دست امپریالیسم جهانخوار میگشید بیرون و تحویل داس چکش ستاره میذاذن

دوستمون جناب بیخبر میفرمایند کسی از ما سنش قد نمیده که در جریان اوضاع و احوال آن موقع بود باشه و صحت گفتار تایید بشه
            جناب بیخبر گرامی
            دنیای امروز اینترنت....مصاحبه ها با گروهای مختلف از طریف ماهواره....مقاله.....تجربه های 57 هر چند سن کمی داشتیم اما میدیدیم
            اینها هم به کمک من و شما میاد
            ...می دونید ...نکته چی بود ....درد این ها چیز دیگری بود !!!
            تو شعارهاشون هم بود تو نامه ها و سخنرانی هاشون هم بود
            "تا شاه کفن نشود این وطن وطن نشود !"ومرغشان یک پا داشت که "شاه باید برود "...چون می دانستند با رفتن او همه چی از هم خواهد پاشید ...
            درد و دغدغه این ها آبادی وآزادی میهن نبود ..نه تو شعارها نه عملکردشان چنین مواردی نبود ...هم و غمشان تخریب و نابودی و تصاحب و تملک هر چیزی بود که "پهلوی" را پدید اورنده آن می دانستند...

نظر

• Davar
              عضو فعال
              • May 2017
              • 3120

‏در فساد بزرگ ‎پول_چایی نکته اینه: کسی که ارز را گرفته بازداشت کردند (یعنی مالک آن برند) اما تخلف اصلی مال کسی است که ارز را تخصیص داده.

کل نیاز کشور برای یکسال کمتر از ۵۰۰ میلیون دلار بوده. یک نفر بوده که تصمیم گرفته فقط به این نفر ۱.۱ میلیارد بدهد.

آن آدم کیست و کجاست؟

نظر

• Bikhabar
                ستاره‌دار(22)
                • Sep 2020
                • 1189

در اصل توسط Davar پست شده است View Post
                ‏در فساد بزرگ ‎پول_چایی نکته اینه: کسی که ارز را گرفته بازداشت کردند (یعنی مالک آن برند) اما تخلف اصلی مال کسی است که ارز را تخصیص داده.

کل نیاز کشور برای یکسال کمتر از ۵۰۰ میلیون دلار بوده. یک نفر بوده که تصمیم گرفته فقط به این نفر ۱.۱ میلیارد بدهد.

آن آدم کیست و کجاست؟
                دقیقا .. نه تنها در رابطه با این موضوع .. بلکه به نظرم در تمامی مسائل و مشکلات موجود، نگاه و مطالبه باید به این شکل باشد

نظر

• pournikdast
                  ستاره‌دار(2)
                  • Oct 2020
                  • 525

دکتر پورنیکدست نازنین قصد ما تبادل نطر است و اگر سو تفاهم هم پیش بیاید طبیعی است

من هم عرض نکرده بودم که شما فرمودید گروهای دیگر تحصیلکرده نبودند

بلکه برداشت من از صحبت های قبلی شما این بوده

که چرا تحصیلکرده ترین افراد به چپ گرایش داشته اند

همین که به رنگ ابی نوشتم برداشت من بوده/:.Heart.:/

به هر حال قصد کدورت نبوده بلکه شفافیت هدف است

اگر چه بحث اینترنتی کمی خودش استرس اور است@};-
                  بزرگوارید...
                  نه تقصیر خودم هم هست...
                  یه مدت از فضای گفتمان دور بودم، کمی لوس و نُنر شدم... /.:biggrinsmiley.:/
                  ارادت...
                  /:.Heart.:/@};-

نظر

• Davar
                    عضو فعال
                    • May 2017
                    • 3120

در اصل توسط pournikdast پست شده است View Post
                    عرض ادب...
                    اوراسیای عزیز شما جمله ی واضح بنده را به سلیقه خود تحریف میکنید، بعد میگویید بنده مغالعه میکنم؟!
                    بنده کجا گفتم که باهوش ترین ها چپ بودند؟
                    بنده کجا گفتم در گرایش های فکری دیگر باهوش و یا تحصیلکرده وجود نداشته است؟

بنده فقط عرض کردم از شعر تا نمایش تا معماری و پزشکی فرهیختگان زیادی گرایش به اندیشه چپ داشت اند، مابقیش رو شما دارید به عرض بنده اضافه میکنید...
                    .................................................. ...............................................
                    اما خاطرم هست یک بار مجری پرگار (برنامه شبکه بی بی سی) پیرامون همین بحث گرایش تحصیلکرده ها به اندیشه چپ یک برنامه مناظره داشتند...
                    ایشان شروع بحث را اینطور آغاز کردند :
                    وقتی به لیست روشنفکران متمایل به چپ در پیش از انقلاب نگاه میکنیم، انگار داریم به نام نامه ای از مشاهیر ایران نگاه میکنیم...
                    پس این فقط برداشت بنده نبوده شاید برای برخی دیگر هم مثل بنده سوال پیش آمده باشد...

اینهم لیست کمی کاملتر شده از برخی از افراد مشهور در گرایش چپ :
                    شما خودتان به قید قرعه یک ده نفر از اینها را انتخاب کنید، یک نگاهی به زندگینامه و دستاوردهای آنها بیندازید، بعد ببینید آیا بنده ادعای بدون سندی کرده ام یا خیر؟

بزرگ علوی، صادق چوبک، جمالزاده، ابراهیم پورداوود، احمد شاملو، نیما، بهار، سعید نفیسی، تقی ارانی، اسماعیل خویی، فریدون تنکابنی، فریبرز رئیس دانا، انور خامه‌ای، دکتر حمید عنایت، دکتر داریوش آشوری، دکتر ناصر پاکدامن، محسن یلفانی، مهدی بامداد، رضا رادمنش، احسان طبری، محمد تمدن، اخوان، ابتهاج، میلانی، مرتضی راوندی، امیرحسن آریانپور، کیانوری، محمدپروین گنابادی، نوشین، لورتا و حسین خیرخواه؛ غلامحسین ساعدی، جلال آل‌احمد، صمد بهرنگی، به‌آذین، گلستان، گلسرخی، پرویز خانلری، نادر نادرپور، دکتر قهاری، دکتر کاظم سامی، دکتر عطا صفوی، دکتر مرتضی یزدی، محمد تفضلی، محمد معین، فریدون توللی، فریدون تنکابنی و سیاوش کسرایی، بیژن جزنی، علی شریعتی...
                    .................................................. ......................
                    با تمام اینها اگر باز هم دوستان اصرار دارند که اینطور نبوده و چپی ها صرفا یک مشت داستان پرداز و بیسواد و نادان و غیره بوده اند، پس طبیعتا دلایل انقلاب کردن آنها هم کاملا بی اهمیت است :
                    بنده به نظر دوستان احترام میگذارم و دیگر این بحث را ادامه نمیدهم...
                    جناب پور نیک دست عزیز
                    لیستی از چپهای عصر حاضر عرضه کردید این لیست قابل قبوله چون تعدای از این افراد مخالف رژیم بودند و خواسته یا ناخواسته مطرح شدند
                    اما بسیار وسیعتر از این لیست، لیست افرادیست که در دستگاه پهلوی مشغول خدمت بودند و کسی آنها را نمی شناخت مثل همین دکتر پرویز ناتل خانلری(سناتور انتصابی مازندران) که شما به لیست خودتون افزودید
                    اگر قراره به بزرگی لیست باشه(نامه ای از مشاهیر) قطعا کسانی که در دستگاه پهلوی بودند بسیار بلند بالاتر خواهد بود.
                    پرویز خانلری نیما محمد معین چپ بودند؟
                    قبلا عرض کردم که یکی از معایب بحث در فضای مجازی همین برداشتهای متفاوت هست.
                    پاینده باشید.

نظر

• b4city
                      عضو فعال
                      • Nov 2020
                      • 4124

در اصل توسط ashkan zandi پست شده است View Post
                      چپول حتی به لایک شدن مطلب دیگران هم ناراحت میشا و معنیش مثل همیشه اینه من بلدم من سواد دارم من خوبم من میفهمم این بقیه هستن که نمی‌فهما
                      واسه همینه میگم چپول‌ هستن
                      هرچند باهاشون دوستم و قبلا هم دیدم چون مطلب دیگشونو لایک نزدم ناراحت شدن
                      ظاهرا مدارا جواب نمیده بهتر است روش دیگری برگزید
                      بحث لایک نیست پروفسور دیگه خجالت بکش و شرم کن ادامه نده . لایک توهین و اتهام مد نظر است که کار زشتی است . تو کی هستی که من از لایک نشدن مطلبم توسط تو دلخور باشم ؟ اصلا مشخصه تو کله تو چی هست ؟ چی تا حالا در این سایت نوشتی و گفتی ؟ بجز نیم خط موهومات در هر کامنتی و از همان جنس پیش فرض هائی که جناب بیخبر گفت

تو و مشابهان تو انگشت کوچک همونائی هم نمیشی که فحاشی میکنی . بشینی تا سال اینده همین موقع فکر کنی که چی بنویسی ، نمیتونی بجز همان اندک تراوشات جاه طلبانه از جنس اه و افسوس گذشته بیرون بریزی
                      شما شاه دوستان همواره مینالید و بر این باورید که مردم ایران ناسپاس بودند در حالی که نا سپاس تر از خودتون یافت نمیشه . هیچ کسی بجز خود و افکار انحصار گرای قدرت طلبانه خود هیچ چیزی را بر نمی تابید و جناب بی خبر به شکل عالی و دقیق بررسی کرد و تشت رسوائی در یک سال گذشته بیش از پیش از بام افتاد . ادامه بده تا کار به جاهای بهتر هم برسه

یکیش خودت و درخواست مسائلی مرتبط با بورس و سهام در پیام های خصوصی
                      البته در اون مقطع و وضعیت بازار من نتونستم کمکی بهت بکنم و اینو علنی هم گفتم و در زمانی هم بود که مشغله فکری ام بالا بود ، اما ناسپاسی در ذات امثال تو است

مدارا کافیست اینجا محل تخلیه عقده ها از اه و افسوس گذشته بر سر دیگران نیست

نظر

• EURASIA
                        عضو فعال
                        • Jan 2022
                        • 1253

از لیستی که جناب پورنیکدست گذاشتند

زنده یاد فریبرز رئیس دانا اقتصاددان سوسیالیست مشهور است

من به ایشون بسیار علاقه داشتم و دارم که متاسفانه در زمان بیماری کرونا در سال 98 درگذشتند

سخنرانی شیوا و پر شور وی انسان را به هیجان می اورد

مرد نازنینی بود و برای حقوق کارگران انصافا تلاشی زیادی داشتند

یک سوسیالیست واقعی اخلاق مدار

این هم اضافه باید کرد که اقای دکتر رئیس دانا شاگرد اقتصاددان مشهور هندی

امارتیا سن بود که خود امارتیا سن برنده نوبل اقتصادی به خاطر عدالت اقتصادی بوده

یادشون بخیر انسان شریف و دوست داشتنی

نظر

• b4city
                          عضو فعال
                          • Nov 2020
                          • 4124

در اصل توسط pournikdast پست شده است View Post
                          عرض ادب...
                          داورجان فکر میکنم مقصودم رو درست انتقال ندادم یا بخش داخل پرانتز رو توجه نکردید...
                          در بعد ارزشی به شخصه به انقلاب در انقلاب معتقدم...
                          منتهی در بعد عملکردی بحث تحلیل سود و هزینه است...
                          آیا هیچ راه کم هزینه تری برای دستیابی به دموکراسی به جز انقلاب وجود نداره؟
                          و آیا میشود مطمئن بود بعد از فروکش کردن شور انقلابی، واقعا دستاوردهای مرتبط با دموکراسی حفظ بشه...
                          و موارد دیگری که معمولا به عنوان هزینه های انقلاب ذکر میشود...
                          البته بنده هم معتقدم، همان طور که فرمودید اگر حکومت مثل حکومت فعلی بیش از حد سرکوبگر و تمامیت خواه باشد، شاید با تمام هزینه ها باز هم انقلاب تنها راه ممکن باشد...
                          کدوم دمکراسی جناب پور نیکدست ؟ این شاه دوستان اصلا به دمکراسی اعتقاد ندارند
                          من چند بار هم بهشون گفتم که ندارید و سکوت کردند
                          هر وقت از دمکراسی حرفی به میان میاد از این واژه بعنوان خاکریز استفاده میکنند و پشتش پنهان میشوند ولی ذره ای به ان معتقد نیستند و خودشون هم قبول دارند

چه چیزی از گفتار و عمل اینها کمترین شباهتی با دمکراسی دارد ؟
                          دمکراسی ، سلاخی شده و مثله شده همین قشر از دیر زمان بوده و هست

نظر

• b4city
                            عضو فعال
                            • Nov 2020
                            • 4124

از لیستی که جناب پورنیکدست گذاشتند

زنده یاد فریبرز رئیس دانا اقتصاددان سوسیالیست مشهور است

من به ایشون بسیار علاقه داشتم و دارم که متاسفانه در زمان بیماری کرونا در سال 98 درگذشتند

سخنرانی شیوا و پر شور وی انسان را به هیجان می اورد

مرد نازنینی بود و برای حقوق کارگران انصافا تلاشی زیادی داشتند

یک سوسیالیست واقعی اخلاق مدار

این هم اضافه باید کرد که اقای دکتر رئیس دانا شاگرد اقتصاددان مشهور هندی

امارتیا سن بود که خود امارتیا سن برنده نوبل اقتصادی به خاطر عدالت اقتصادی بوده

یادشون بخیر انسان شریف و دوست داشتنی
                            تن صدا و بیان رسا و شیوائی داشت ناصر خان . واقعا به دل مینشست پر شور و عالی . اتفاقا همین اقای سوسیالیست با بانگ بلند در مصاحبه های تلفنی بارها و بارها میگفت چاره کار و درد ما دمکراسی است

نظر

• EURASIA
                              عضو فعال
                              • Jan 2022
                              • 1253

در اصل توسط b4city پست شده است View Post
                              تن صدا و بیان رسا و شیوائی داشت ناصر خان . واقعا به دل مینشست پر شور و عالی . اتفاقا همین اقای سوسیالیست با بانگ بلند در مصاحبه های تلفنی بارها و بارها میگفت چاره کار و درد ما دمکراسی است
                              بله جناب بی فور گرامی

در ایران اینده

که فرض بگیریم دموکراسی باشد

حالا شکل ان پادشاهی یا جمهوری که قبلا در مورد ان بحث شد باشد

هم به احزاب راست و چپ و میانه نیاز داریم

هر کدام از انها زیبایی های خودشون دارند

به هر حال در تمام دنیا این احزاب چپ حالا چپ میانه یا چپ عادی و یا چپ افراطی وجود دارند

و کسی را نباید حذف کرد

چپ ها بیش از هرکسی باید از حقوق کارگر و حقوق اقلیت ها و زنان و محیط زیست و دگر باشان چنسی و کودکان و جوانان و قرارداد ها و زندانیان دفاع کنند.

و وجود شان لازم است.

نظر

• b4city
                                عضو فعال
                                • Nov 2020
                                • 4124

بله جناب بی فور گرامی

در ایران اینده

که فرض بگیریم دموکراسی باشد

حالا شکل ان پادشاهی یا جمهوری که قبلا در مورد ان بحث شد باشد

هم به احزاب راست و چپ و میانه نیاز داریم

هر کدام از انها زیبایی های خودشون دارند

به هر حال در تمام دنیا این احزاب چپ حالا چپ میانه یا چپ عادی و یا چپ افراطی وجود دارند

و کسی را نباید حذف کرد

چپ ها بیش از هرکسی باید از حقوق کارگر و حقوق اقلیت ها و زنان و محیط زیست و دگر باشان چنسی و کودکان و جوانان و قرارداد ها و زندانیان دفاع کنند.

و وجود شان لازم است.
                                دقیقا و تمام حرف همین است
                                من شما را در اون دسته ای که گفتم قرار ندادم خدای ناکرده جسارت تلقی نباشد
                                شما معتدل و اهل انصاف و گفتگو هستید /:.smilingsmiley.:/

نظر

در حال کار...
                                X