اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

Collapse
به این موضوع پاسخ داده شده است.
X
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • vion
    عضو فعال
    • Oct 2020
    • 825

پاسخ : اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

در اصل توسط EURASIA پست شده است View Post

از لیستی که جناب پورنیکدست گذاشتند

زنده یاد فریبرز رئیس دانا اقتصاددان سوسیالیست مشهور است

من به ایشون بسیار علاقه داشتم و دارم که متاسفانه در زمان بیماری کرونا در سال 98 درگذشتند

سخنرانی شیوا و پر شور وی انسان را به هیجان می اورد

مرد نازنینی بود و برای حقوق کارگران انصافا تلاشی زیادی داشتند

یک سوسیالیست واقعی اخلاق مدار

این هم اضافه باید کرد که اقای دکتر رئیس دانا شاگرد اقتصاددان مشهور هندی

امارتیا سن بود که خود امارتیا سن برنده نوبل اقتصادی به خاطر عدالت اقتصادی بوده

یادشون بخیر انسان شریف و دوست داشتنی
    یادشون نیکو
    از مرحوم دکتر رییس دانا و دکتر عظیمی درس های انسانی آموختم..فرای آن چه در کتاب ها یافت میشود.

نظر

• afshinamin
      عضو فعال
      • Jul 2013
      • 4495

در اصل توسط pournikdast پست شده است View Post
      عرض ادب...
      اوراسیای عزیز شما جمله ی واضح بنده را به سلیقه خود تحریف میکنید، بعد میگویید بنده مغالعه میکنم؟!
      بنده کجا گفتم که باهوش ترین ها چپ بودند؟
      بنده کجا گفتم در گرایش های فکری دیگر باهوش و یا تحصیلکرده وجود نداشته است؟

بنده فقط عرض کردم از شعر تا نمایش تا معماری و پزشکی فرهیختگان زیادی گرایش به اندیشه چپ داشت اند، مابقیش رو شما دارید به عرض بنده اضافه میکنید...
      .................................................. ...............................................
      اما خاطرم هست یک بار مجری پرگار (برنامه شبکه بی بی سی) پیرامون همین بحث گرایش تحصیلکرده ها به اندیشه چپ یک برنامه مناظره داشتند...
      ایشان شروع بحث را اینطور آغاز کردند :
      وقتی به لیست روشنفکران متمایل به چپ در پیش از انقلاب نگاه میکنیم، انگار داریم به نام نامه ای از مشاهیر ایران نگاه میکنیم...
      پس این فقط برداشت بنده نبوده شاید برای برخی دیگر هم مثل بنده سوال پیش آمده باشد...

اینهم لیست کمی کاملتر شده از برخی از افراد مشهور در گرایش چپ :
      شما خودتان به قید قرعه یک ده نفر از اینها را انتخاب کنید، یک نگاهی به زندگینامه و دستاوردهای آنها بیندازید، بعد ببینید آیا بنده ادعای بدون سندی کرده ام یا خیر؟

بزرگ علوی، صادق چوبک، جمالزاده، ابراهیم پورداوود، احمد شاملو، نیما، بهار، سعید نفیسی، تقی ارانی، اسماعیل خویی، فریدون تنکابنی، فریبرز رئیس دانا، انور خامه‌ای، دکتر حمید عنایت، دکتر داریوش آشوری، دکتر ناصر پاکدامن، محسن یلفانی، مهدی بامداد، رضا رادمنش، احسان طبری، محمد تمدن، اخوان، ابتهاج، میلانی، مرتضی راوندی، امیرحسن آریانپور، کیانوری، محمدپروین گنابادی، نوشین، لورتا و حسین خیرخواه؛ غلامحسین ساعدی، جلال آل‌احمد، صمد بهرنگی، به‌آذین، گلستان، گلسرخی، پرویز خانلری، نادر نادرپور، دکتر قهاری، دکتر کاظم سامی، دکتر عطا صفوی، دکتر مرتضی یزدی، محمد تفضلی، محمد معین، فریدون توللی، فریدون تنکابنی و سیاوش کسرایی، بیژن جزنی، علی شریعتی...
      .................................................. ......................
      با تمام اینها اگر باز هم دوستان اصرار دارند که اینطور نبوده و چپی ها صرفا یک مشت داستان پرداز و بیسواد و نادان و غیره بوده اند، پس طبیعتا دلایل انقلاب کردن آنها هم کاملا بی اهمیت است :
      بنده به نظر دوستان احترام میگذارم و دیگر این بحث را ادامه نمیدهم...
      درود و عرض ادب

این لیست بسیار بلند بالاست و مجال نیست برای جستجو. فقط یه نفر که برایم عجیب بود چپ بودنش چون آشنایی نسبی با زندگینامه ش داشتم(
      به دلیل علاقه م به ادبیات ) توجهمو جلب کرد:پرویز ناتل خانلری

که مناصب بلند پایه ای در زمان شاه داشت.از جمله سناتور ،(
      ریاستِ فرهنگستان ادب و هنر ایران را بر عهده داشت. مدّتی نیز مدیریتِ کلِّ سازمان پیکار با بی‌سوادی ) حتی پیشنهاد دهنده تاسیس سپاه دانش ایشون بوده !! بعید میدونم ایشون چپ بوده باشه. (هر کسی که یه کتاب دختر سروان ،پوشکین ترجمه کرد که چپ نمیشه (مزاح ))
      اگه مثلا توسعه موارد سوسیالیستی مظورتون هست که خود شاه با اصلاحات ارضی و .... بسیار چپ تر از خیلی افراد این لیست هست !

به نظر میرسه چپ ها همه رو طرف خودشون نشون میدن!!!حتی علی شریعتی هم نمیتونم هضم کنم

--

راستی اینو هم دیدم که از همون بی بی سی هست!!

تأثیر حزب تودۀ ایران بر بالندگی ادبیات میهن ما
      در ارزیابی و بررسی تاریخ ادبیات سد (صد) سال گذشته ایران نمی‌توان از تأثیر عظیم انقلاب اکتبر بر فضای اندیشگی، ادبی و روحی جامعه و سپس تأثیرعمیق اجتماعی، سیاسی و فرهنگی حزب توده ایران، در پیشرفت و اعتلای ادبیات معاصر کشور ما سخن نگفت. به جرات می‌توان ادعا کرد که ادبیات ترقی‌خواهانه و مردمی معاصر میهن ما با گسترش فعالیت حزب توده ایران و مطبوعات آن، پس از ایجاد سدهای اساسی استبداد رضاخانی که در برابر فعالیت و درنهایت موجودیت حزب کمونیست ایران ایجاد کرده بود، بستر‌هایی برای رشد یافت.
      این تأثیر چنان ژرف بود کهحتی دشمنان و مخالفان حزب ما نیز به‌آن اذعان دارند. پیش از تأسیس حزب توده ایران، در دوره حکومت پلیسی رضاخان، زمینه و فرصتی برای خلق و ترویج ادبیات مردمی فراهم نبود. این چرخش کیفی عظیم را دکتر پرویز ناتل خانلری در خلال سخنانی در نخستین کنگره نویسندگان ایران در سال ۱۳۲۵ خورشیدی چنین بیان کرد: “در دوره دیکتاتوری رضاخان فشار پلیس و سانسور به ‌حدی شدید بود که ذوق را در دل‌های نویسندگان و شاعران خاموش می‌کرد.” [۱]

حتی من از این عبارت(شاید به غلط)برداشت میکنم ناتل خانلری دشمن و مخالف توده ای ها هم بوده به اذعان خود توده ای ها
      ---------
      نکته خیلی مهم و حیاتی :

ضمنا این لیست که ذکر کردین ،به فرض صحت چپی بودن شان ، عملا تاثیرچندانی در انقلاب نداشتند ( به جز امثال گلسرخی که مسلح بودند ! )

اونایی که اسلحه دست گرفتند موثر بودند و کارساز

اشرف دهقان !!موسی خیابانی !!مسعود رجوی !! محمد حنیف نژاد و البته خود گلسرخی

یکی از یکی لمپن تر و چیپ تر

آخرین ویرایش توسط afshinamin؛ 2023/12/06, 19:47.

نظر

• EURASIA
        عضو فعال
        • Jan 2022
        • 1253

اقای داریوش اشوری که در این لیست چپ معرفی شده بیشتر به دوره جوانی او بوده

بعد ها وی عاسق نیچه شد که یک فیلسوف محافظه کار بوده

با نظریه ابر انسان وی

که کاملا هم با افکار چپ هم با دموکراسی در تضاد است
        زنده باد ازادی حقیقت دانش و سپس پیش به سوی پیشرفت

نظر

• afshinamin
          عضو فعال
          • Jul 2013
          • 4495

--

فیلم
          ---

مگه تو فناوری قدیما قطار حرکت نمیکرد /.:biggrinsmiley.:/

نظر

• afshinamin
            عضو فعال
            • Jul 2013
            • 4495

آذر ۱۳۹۱ در آتش‌سوزی مدرسه دخترانه روستای شین‌آباد پیرانشهر ۲۹ دانش‌‌آموز دچار سوختگی شدند و دو‌ نفر جان‌ باختند. این روز برای یادآوری دانش‌آموزان جان‌باخته و آسیب‌دیده در آتش‌سوزی‌های مدارس است که پیش و پس از شین‌آباد نیز بارها تکرار شد.

Roozha365 (https://twitter.com/9578158829017948...85396870824288)

نظر

• afshinamin
              عضو فعال
              • Jul 2013
              • 4495

لیلا مهدوی، مادر #سیاوش_محمودی ۱۷ ساله که او را در اعتراضات ۱۴۰۱ با شلیک گلوله به سرش کشتند، در استوری اینستاگرامش با اشاره به اختلاس چای دبش‌ نوشته: «به من می‌گن‌ فقط از دلتنگی بچه‌ات بگو، هیچ حرفی حق نداری بزنی، الان منه دادخواه که خواهان عدالت هستم همه جوره اذیت شدم و عذاب کشیدم و دارم در داغ فرزندم می‌سوزم و تو خیابان عملا تهدید به مرگ می‌شم‌ و هزاران بار بابت دادخواهی بازجویی شدم، عدالت اجرا نمی‌شود، اما دزدان و اختلاس‌گران چه راحت در این مملکت زندگی می‌کنند.»

hediekimiaee (https://twitter.com/1912428248/statu...39028777648463)

نظر

• afshinamin
                عضو فعال
                • Jul 2013
                • 4495

تتلو، یار غار ابراهیم رییسی بت شکن ، به تعبیر حمید رسایی حرّ زمانه، که سعید رسایی به او غبطه میخورد ، به گفته تسنیم و فارس نیوز اکنون مفسد فی الارض محسوب میشود و تحویل قوه قضاییه ایران شد !!

---------

بالاخره همه چی شون باید به همه چی شون بیاد

حرّ زمانه شون متجاوز هست !!

نظر

• afshinamin
                  عضو فعال
                  • Jul 2013
                  • 4495

استوری امیرحسین کریمی بازیگر سینما و تئاتر

-چای دبش ، دوباره اختلاس ، هوای آلوده ، مردم دوباره اعتراض نکنن

+ تتلو رو بیارین

نظر

• pournikdast
                    ستاره‌دار(2)
                    • Oct 2020
                    • 525

در اصل توسط Davar پست شده است View Post
                    پرویز خانلری نیما محمد معین چپ بودند؟
                    قبلا عرض کردم که یکی از معایب بحث در فضای مجازی همین برداشتهای متفاوت هست.
                    عرض ادب جناب داور...
                    البته همان طور که در پست اولم هم عرض کردم مقصود اندیشه چپ است و نه اینکه حتما فرد عضو تشکیلاتی توده و یا غیره باشد...
                    سه نفر رو مطرح فرمودید :
                    نیما یوشیج :
                    نیما ازنظر سیاسی تفکر چپ‌گرایانه داشت، و با نشریه ایران سرخ، یکی از نشریات حزب کمونیست ایران (دهه ۱۹۲۰) که برادرش لادبن سردبیر آن بود و در رشت چاپ و منتشر می‌شد همکاری قلمی داشت.
                    منبع :
                    پیدایش حزب کمونیست ایران، تقی شاهین، تهران، ۱۳۶۲
                    پرویز خانلری :
                    حورا یاوری دو جنبه تاریخی و شخصیت خانلری را اینگونه توضیح میدهد، خانلری شاعر عقاب همسان با فضای کلی دانشگاه گرایش به اندیشه های چپ داشت و مجله سخن را تحت تاثیر نیما و بعدها با همکاری آل احمد و ندوشن و صادقی راه اندازی میکرداما خانلری بعد از واقعه آذربایجان به مرور از فضای چپ فاصله گرفت
                    منبع : حورا یاوری دانشنامه فارسی ایرانیکا
                    محمد معین :
                    ایشون رو خاطرم هست فقط در یک مقاله ای در وبسایت دنیای اقتصاد راجع به گرایش چپ ایشون مطلب خوندم که لینکش رو قرار میدم
                    منبع : رشد چپگرایی در ایران دنیای اقتصاد
                    https://donya-e-eqtesad.com/%D8%A8%D...B1%D8%A7%D9%86

آخرین ویرایش توسط pournikdast؛ 2023/12/06, 20:30.

نظر

• سعید سعیدی
                      عضو عادی
                      • Oct 2020
                      • 248

عرض ادب...
                      اوراسیای عزیز شما جمله ی واضح بنده را به سلیقه خود تحریف میکنید، بعد میگویید بنده مغالعه میکنم؟!
                      بنده کجا گفتم که باهوش ترین ها چپ بودند؟
                      بنده کجا گفتم در گرایش های فکری دیگر باهوش و یا تحصیلکرده وجود نداشته است؟

بنده فقط عرض کردم از شعر تا نمایش تا معماری و پزشکی فرهیختگان زیادی گرایش به اندیشه چپ داشت اند، مابقیش رو شما دارید به عرض بنده اضافه میکنید...
                      .................................................. ...............................................
                      اما خاطرم هست یک بار مجری پرگار (برنامه شبکه بی بی سی) پیرامون همین بحث گرایش تحصیلکرده ها به اندیشه چپ یک برنامه مناظره داشتند...
                      ایشان شروع بحث را اینطور آغاز کردند :
                      وقتی به لیست روشنفکران متمایل به چپ در پیش از انقلاب نگاه میکنیم، انگار داریم به نام نامه ای از مشاهیر ایران نگاه میکنیم...
                      پس این فقط برداشت بنده نبوده شاید برای برخی دیگر هم مثل بنده سوال پیش آمده باشد...

اینهم لیست کمی کاملتر شده از برخی از افراد مشهور در گرایش چپ :
                      شما خودتان به قید قرعه یک ده نفر از اینها را انتخاب کنید، یک نگاهی به زندگینامه و دستاوردهای آنها بیندازید، بعد ببینید آیا بنده ادعای بدون سندی کرده ام یا خیر؟

بزرگ علوی، صادق چوبک، جمالزاده، ابراهیم پورداوود، احمد شاملو، نیما، بهار، سعید نفیسی، تقی ارانی، اسماعیل خویی، فریدون تنکابنی، فریبرز رئیس دانا، انور خامه‌ای، دکتر حمید عنایت، دکتر داریوش آشوری، دکتر ناصر پاکدامن، محسن یلفانی، مهدی بامداد، رضا رادمنش، احسان طبری، محمد تمدن، اخوان، ابتهاج، میلانی، مرتضی راوندی، امیرحسن آریانپور، کیانوری، محمدپروین گنابادی، نوشین، لورتا و حسین خیرخواه؛ غلامحسین ساعدی، جلال آل‌احمد، صمد بهرنگی، به‌آذین، گلستان، گلسرخی، پرویز خانلری، نادر نادرپور، دکتر قهاری، دکتر کاظم سامی، دکتر عطا صفوی، دکتر مرتضی یزدی، محمد تفضلی، محمد معین، فریدون توللی، فریدون تنکابنی و سیاوش کسرایی، بیژن جزنی، علی شریعتی...
                      .................................................. ......................
                      با تمام اینها اگر باز هم دوستان اصرار دارند که اینطور نبوده و چپی ها صرفا یک مشت داستان پرداز و بیسواد و نادان و غیره بوده اند، پس طبیعتا دلایل انقلاب کردن آنها هم کاملا بی اهمیت است :
                      بنده به نظر دوستان احترام میگذارم و دیگر این بحث را ادامه نمیدهم...
                      سلام جناب پورنیکدست
                      اقا قهر نکنید! /:.rolleyessmileyani مطالبتون رو بفرمایید، به هر حال بخشی از مطالبی که مطرح میشه میتونه درست یا اشتباه باشه. به نظر من هم از اون لیست یه چند تایی چپ نبودن. مثل محمد معین. البته اگه اشتباه نکنم. حتی آل احمد هم فقط چند سال عضو حزب توده بوده و بعدا جدا شده از این حزب. حالا شاید اثارش گرایش چپ رو هم نشون بده. که من چیزی نمی دونم در اینخصوص البته. هر چند این فرد از نظر من یه فرد فوق العاده مزخرفی هم بوده‌ . البته شریعتی هم به نظر من در دورانی اثر مخربی بر بخشهایی از جامعه داشته‌ این یکی رو من بشخصه اصل اسناد گزارش نویسیش به ساواک رو در سازمان اسناد ملی ایران دیدم. هر چند بعضی از طرفدارانش این مسئله رو توجیح میکنن. ولی از نظر من این یکی هم فرد مزخرفی بوده. ظاهرا چپ ها دوست داشتن خیلی از افرادی که با پهلوی مخالف بودن هر چند مخالفت جزیی، اونها رو در لیست افراد با گرایش چپ محسوب کنن.

نظر

• abdollah000
                        عضو فعال
                        • Apr 2022
                        • 1491

در اصل توسط امیدازاد پست شده است View Post
                        ...می دونید ...نکته چی بود ....درد این ها چیز دیگری بود !!!
                        تو شعارهاشون هم بود تو نامه ها و سخنرانی هاشون هم بود
                        "تا شاه کفن نشود این وطن وطن نشود !"ومرغشان یک پا داشت که "شاه باید برود "...چون می دانستند با رفتن او همه چی از هم خواهد پاشید ...
                        درد و دغدغه این ها آبادی وآزادی میهن نبود ..نه تو شعارها نه عملکردشان چنین مواردی نبود ...هم و غمشان تخریب و نابودی و تصاحب و تملک هر چیزی بود که "پهلوی" را پدید اورنده آن می دانستند...
                        اقا امید گرامی
                        من حرفاهای شما رو پراکنده در مطلب مختلف به طریق مختلف نوشتم
                        خدا رو شکر فضای مجازی هست
                        اینترنت هست
                        همه منتقدان میتونن پیگیری کنن
                        اگر اینترنت نبود
                        شما سال 57 با چشم خودت میدیدی و امروز بیان میکردی تو همین فضای مجازی شاه دوست که هیچ میگفتن طرف ساواکی هست
                        متاسفانه مرغشون یک پا داشت
                        شاه باید بره
                        تازه بعد 45 سال دست از سرش برنمیدارن
                        خدا بیامرز یک مقدار فضای کشور رو امنیتی و پلیسی کرده بود اما نه برای مردم عادی که سرشون تو لاک خودشون بود
                        برای چپولها که که مدام در حال شانتاز کاری بودن
                        سال 58 معلمهای ما 3 نفرشون چپ بودن یک نفرشون مجاهدین خلق
                        اخرهای کلاش چند دقیقه ای از پهلوی بد میگفتن که حق کارگران و زحمتکشان رو پایمال میکنه و ایشالله فضای خوبی ایجاد میشه....اول راهنمایی بودم
                        منظورم اینه تو هر جا بجز از پهلوی بد گفتن حرف دیگه ای نداشتن
                        شعارشون...کار و کارگر
                        آخرین ویرایش توسط abdollah000؛ 2023/12/06, 20:51.

نظر

• Bikhabar
                          ستاره‌دار(22)
                          • Sep 2020
                          • 1190

خانلری در زمان نخست وزیری علم، از ۳۰ تیر ۱۳۴۱ تا ۱۷ اسفند ۱۳۴۲، وزیر فرهنگ شد. از کارهای ارزشمند او در دوره وزیری فرهنگ، ایجاد سپاه دانش است. او درباره این طرح چنین گفته است:

در سال 1341 ناچار وزارت فرهنگ را قبول کردم و تمام وقت من در وزارت فرهنگ صرف چیزی شد که اعتقاد داشتم برای مملکت لازم است و آن مساله حداقل تعلیم و تربیت برای تمام افراد کشور بود که عقیده‌ام این بود که این کار یک نوع دفاع ملی است، سپاه دانش را به این قصد و برای اجرای این منظور تاسیس کردم. همه مخالف آن بودند که ساواک و در درجه اول شاید آمریکایی‌ها هم در این مخالفت موثر بودند، چون خیال می‌کردند اگر مردم باسواد شوند کمونیست می‌شوند. در این مدت سه بار استعفا کردم، اما قبول نکردند، چون به قدری از کارشکنی ساواک به تنگ آمده بودم که دیگر نمی‌توانستم کار کنم.

نظر

• Bikhabar
                            ستاره‌دار(22)
                            • Sep 2020
                            • 1190

مرحوم پرویز ناتل‌خانلری ادیب و سیاستمدار، از سال ۱۳۲۲ تا ۱۳۵۷ مجله «سخن» را منتشر کرد. خاطرات او از سانسور رژیم شاهنشاهی و دام‌هایی که برای او چیده می‌شد، موضوع این بخش از خاطرات اوست که در مجله بخارا، سال پانزدهم، شماره ۹۴، مرداد و شهریور ۹۲ به چاپ رسیده است: «در چند ساله اخیر سلطنت محمدرضا شاه کار سانسور چنان‌که طبیعی است روز به روز بالا می‌گرفت و ساواک کم کم به صورت...

نظر

• pournikdast
                              ستاره‌دار(2)
                              • Oct 2020
                              • 525

پرفسور سیروس پرهام (منتقد مارکسیسم) :
                              زمانی که من به آمریکا رفتم 90 درصد استادانم چپ‌گرا بودند و نکته جالب هم یهودی بودن بیشترشان بود .
                              در ایران در زمان اوج فعالیت حزب توده، در بین روشنفکران آن زمان اگر گرایشات چپ نداشتی،‌ مرتجع به حساب می‌آمدی.
                              تمام کافه‌های خیابان استانبول و نادری پاتوق افرادی از صادق هدایت گرفته تا انجوی شیرازی و تمام کسانی که به حزب توده و افکار چپ سمپاتی داشتند، شده بود.

https://www.ibna.ir/news/258066/%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86-%DA%AF%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%B4%D8%A7%D8%AA-%DA%86%D9%BE-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%D9%81%DA%A9%D8%B1%D8%A7%D 9%86-%D9%85%D8%B1%D8%AA%D8%AC%D8%B9-%D8%A8%D9%87-%D8%AD%D8%B3%D8%A7%D8%A8-%D9%85%DB%8C-%D8%A2%D9%85%D8%AF%DB%8C

نظر

• afshinamin
                                عضو فعال
                                • Jul 2013
                                • 4495

پرفسور سیروس پرهام (منتقد مارکسیسم) :
                                زمانی که من به آمریکا رفتم 90 درصد استادانم چپ‌گرا بودند و نکته جالب هم یهودی بودن بیشترشان بود .
                                در ایران در زمان اوج فعالیت حزب توده، در بین روشنفکران آن زمان اگر گرایشات چپ نداشتی،‌ مرتجع به حساب می‌آمدی.
                                تمام کافه‌های خیابان استانبول و نادری پاتوق افرادی از صادق هدایت گرفته تا انجوی شیرازی و تمام کسانی که به حزب توده و افکار چپ سمپاتی داشتند، شده بود.

https://www.ibna.ir/news/258066/%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86-%DA%AF%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%B4%D8%A7%D8%AA-%DA%86%D9%BE-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%D9%81%DA%A9%D8%B1%D8%A7%D 9%86-%D9%85%D8%B1%D8%AA%D8%AC%D8%B9-%D8%A8%D9%87-%D8%AD%D8%B3%D8%A7%D8%A8-%D9%85%DB%8C-%D8%A2%D9%85%D8%AF%DB%8C

همین ایده مزارع اشتراکی اسراییل(کیبوتص ها ) یه ایده چپ و اشتراکی(کمونیستی) هست

در دهه ها ی قبل خیلی از چپ های غیر یهودی اروپا و امریکا هم میرفتن در کیبوتص ها فی سبیل ؟؟؟(نمیدونم فی سبیل چی/.:biggrinsmiley.:/ )کار میکردن

نظر

در حال کار...
                                X