اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

Collapse
به این موضوع پاسخ داده شده است.
X
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • علیرضا۱۲۳
    عضو فعال
    • Sep 2022
    • 2729

پاسخ : اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

در اصل توسط طيب پست شده است View Post
    عرض ادب مجدد

بهیچوجهی شما و یا سایر کاربران این تاپیک نبودید دقت فرمایید این تاپیک را عرض میکنم

ارادت
    ما درد رو حس میکنیم جناب طیب..جرم ما همین هست....طرف بعد از ۷۵ سال عمر که از خدا گرفته و تحصیل کرده هست...راهکارش این هست که ۳۰ تومن بانک رفاه به کارگران وام میده...برید شوینده و مواد غذایی خشک بخرید تا گران نشده.....شما دیگه چه انتظاری از نسل بی سواد گذشته دارید!!!؟ اینکه میگم نسل گذشته باید خودش رو مقصر بداند بخاطر همین هست که چراغی برای راه آیندگان روشن کنیم...وگرنه قصدی برای شخم زدن گذشته ندارم
    حالا ۳۰ تومن مواد غذایی رو بگیرم...اینکه تا ده سال آینده این مملکت کلا خشک میشه رو کجای دلم بگذارم
    بهر حال از شما و جناب داور و بقیه دوستان که باعث ایجاد تنش دوباره در تاپیک شدم عذر میخام...درد دل هست...نه میشه گفت ...نه میشه نگفت...دوست ندارم تنش کلامی بین دوستان باشه....همه دوستان قابل احترامند..ختم بحث کنیم بهتره

نظر

• afshinamin
      عضو فعال
      • Jul 2013
      • 4495

در اصل توسط طيب پست شده است View Post
      سلام و عرض ادب

موضوع را باید تفکیک کنیم

اینکه کلام های تند و تیز بنوعی در گفتارها و نوشتارها و رفتارها بوده و هست شکی نیست ولی تفکیک باید کرد

هر گونه رفتار و گفتار و نوشتار تند و تیز علیه هر ظالمی در هر دوره ای باید باشه

ولی فقط ظالم در این حیطه است

واما سایر

نسبت به مقادیر ظلم در حیطه ناآگاهی ها مجاز است

ارادت
      درود و وقت بخیر
      اون کسی که گفتید
      "عیاش و نادان و نفهم و بزرگترین کارش همراهی با سازمان مجاهدین"
      کی هست؟ میشه اسمش رو بگید؟! و یه نشانه کوچک از همراهی ش رو !؟!؟

نظر

• afshinamin
        عضو فعال
        • Jul 2013
        • 4495

قیمت‌ها در سه سال سه برابر شد

?شاخص قیمت مصرف‌کننده که مبنای محاسبه تورم است، طی فقط سه سال، بیش از سه برابر شده است.
        ?با فرض این که قیمت سبد مصرف‌کننده یک خانوار متوسط ایرانی در سال ۱۴۰۰ برابر با ۱۰۰ بوده است، این شاخص در پایان خرداد ۱۳۹۹ حدود ۶۰٫۵ برآورد شده و در پایان ماه گذشته، ۱۸۹٫۳ بوده است.
        ?سرعت بالای افزایش عمومی قیمت‌ها در اقتصاد ایران تحت تأثیر ریشه‌هایی مزمن که غالباً به ناترازی دخل و خرج دولت برمی‌گردند، از جمله عوامل اصلی ایجاد بی‌ثباتی و دشوارشدن اجرای اصلاحات اقتصادی در ایران است.
        ------------
        این یعنی به طور میانگین تورم بیش از 44 درصدی در هر سال

نظر

• علیرضا۱۲۳
          عضو فعال
          • Sep 2022
          • 2729

آیت الله سبحانی: مکان غدیر هنوز مشخص نشده / این مکان در نزدیکی‌های جحفه است / اگر بشود این را از نظر جغرافیای معین کنند، بسیار مؤثر است
          آیت الله سبحانی افزود: مکان غدیر هنوز مشخص نشده است. این مکان در نزدیکی‌های جحفه است. اگر بشود این را از نظر جغرافیای معین کنند بسیار مؤثر است. مرحوم نجفی مقدار زیادی در آن مناطق رفته بوده و کارهایی کرده که به نتیجه قطعی نرسیده است.

بیا همین فردا من می‌برمت دقیقا در همان مکانی که جحاز شتران رو انداختند و پیغمبر رفت بالا ایستاد و دست حضرت علی رو برد بالا....حالا بعدش به چه نتیجه ای میخای برسی!!!!؟؟؟
          جنس دغدغه رو دارید؟؟؟؟ مکان غدیر هنوز مشخص نشدددده

نظر

• pournikdast
            ستاره‌دار(2)
            • Oct 2020
            • 525

به به چه بحث های چالش برانگیز و جذابی؛ چه میکنه جناب طیب نازنین خودم...
            این چنین مردمِ آزاداندیشی همچون لودر دیر یا زود از موانع مطلق نگری عبور و قیامت خواهند کرد...
            کاش میشد انرژی جوانی هنوز بود و به قلمِ بی رمق بنده نیز انتقال پیدا میکرد...

اما حقیقت :
            آیینه ای شکسته و هزار پاره است که هر تکه اش در گوشه ای از جهان ذهن ها پنهان است...

ارادتمند خدمت همه رفقای تاپیک.
            ..
            آخرین ویرایش توسط pournikdast؛ 2023/06/29, 17:43.

نظر

• afshinamin
              عضو فعال
              • Jul 2013
              • 4495

در اصل توسط علیرضا۱۲۳ پست شده است View Post
              آیت الله سبحانی: مکان غدیر هنوز مشخص نشده / این مکان در نزدیکی‌های جحفه است / اگر بشود این را از نظر جغرافیای معین کنند، بسیار مؤثر است
              آیت الله سبحانی افزود: مکان غدیر هنوز مشخص نشده است. این مکان در نزدیکی‌های جحفه است. اگر بشود این را از نظر جغرافیای معین کنند بسیار مؤثر است. مرحوم نجفی مقدار زیادی در آن مناطق رفته بوده و کارهایی کرده که به نتیجه قطعی نرسیده است.

بیا همین فردا من می‌برمت دقیقا در همان مکانی که جحاز شتران رو انداختند و پیغمبر رفت بالا ایستاد و دست حضرت علی رو برد بالا....حالا بعدش به چه نتیجه ای میخای برسی!!!!؟؟؟
              جنس دغدغه رو دارید؟؟؟؟ مکان غدیر هنوز مشخص نشدددده

صفحه نخست » عمومی

کد خبر: ۳۰۲۴۸۲
              تعداد نظرات: ۱۶ نظر
              تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۱

آیت الله سبحانی مرجع تقلید شیعه در قم در دیدار فرمانده نیروی انتظامی نسبت به بروز برخی ناهنجاری های اخلاقی و اجتماعی در شهر مقدس قم هشدار داد و با بیان این که برخی برای از بین بردن قباحت بدحجابی در قم ماموریت دارند، از ناجا خواست به وظیفه خود در قبال این مساله عمل کند.

آفتاب‌‌نیوز :به گزارش مثلث آنلاين٬ آیت الله جعفر سبحانی امروز در دیدار فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران گفت: دایره مسؤولیت را قانون معین کرده است؛ اگر مزاحمتی در کار نباشد بهتر است تا نیروی انتظامی فراتر از وظیفه خود عمل کند؛ اکنون پرداختن به مسأله حجاب مهم‌تر از پرداختن به رباخواری است.
              -----------------
              خدارو باید شکر کنیم
              تخفیف داده
              تلویحا از رباخواران حمایت نمیکنه
              رباخواری در قران جنگ با خدا ورسول هست ، حجاب یه مستحب تاکید شده هست !!
              وقتی مرجع تقلید اینه دیگه بقیه رو چی میشه گفت !!

----
              این هم در نظرات سال 1394 همین خبر جالب بود

ناشناس
              |
              |
              ۰۸:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۵

1
              34

پاسخ

منطق امام حسین (ع) در روز عاشورا این بود که سپاه ابن زیاد چون شکم هایشان از حرام پر شده خداوند بر دلهای آنها مهر زده و نمی توانند حق را ببینند و از آن پیروی کنند. و روایات بی شماری است که ربا ام المفاسد است. اما امروز از عالمان دینی عکس آن را می شنویم.
              ----

نظر

• b4city
                عضو فعال
                • Nov 2020
                • 4097

من شرم میکنم از نسل های بعدی که باید این ایران ویران رو تحویل فرزاندانمون بدهیم....مشکل مالی هم ندارم...به راحتی هم میتونم مهاجرت کنم....اما کجا بریم....میریم اونطرف یکماه که میشه انگار یک حس نا ا
                منی و بی اطمینانی داریم....دوست داریم برگردیم مملکت خودمون....بعد نگاه میندازی میبینی این مملکت هیچ افق روشنی ندارد!!!!
                خوردند و برند و نابود کردند...الان کمی ترسیدند ...انداختند تو دهن مردم چرخه خشونت و نفرت رو متوقف کنید....بی شرمی و وقاحت هم حدی داره
                عجب غلطی کردیم کامنتی از پرهیز از خشونت در تاپیک جو بازار گذاشتیم و شخص شما بود که واکنش نشون داد در این تاپیک با همون شماره که گفتم که البته بعد از انتقال کامنتهای من به اینجا شماره تغپیر کرد به 6216
                و حالا مجبوریم بر خلاف میل باطنی و با اکراه تمام ، بازم جوابیه اینجا داشته باشم چون از این مورد بولد شده دیگه نمیشه عبور کرد

شما که دست به نقدت خوبه و مخالف کوتاه امدن از فحاشی و توهین و عربده کشی و پرهیز از خشونت هستی ، هنوزم متوجه نشدی منظورم چی بود ؟
                اصل قضیه از بغض و کینه به انقلابی ها بود حالا یه پرهیز از خشونت دست گرفتی هوار هوار و به کل ایام تعمیم میدی !!!

حسش نیست بیشتر بحث کنم
                این بخش بولد شده یعنی چی ؟ کلی گوئی به این شکل و شیوه مفهومش چیه ؟
                واضح و شفاف بگو

خب پرهیز از خشونت برا چی . قمه و چاقوت را بردار و از همین الان شروع کن . فحاشی و توهین هم الا ماشاالله کم نبوده . اینم دوبل و سوبل کن . به من چه
                میخوای ادرس بدم پدرم انقلابی بوده ، بیا منم که فرزند یک انقلابی هستم جر بده ولی ادرس محل دفنش بماند چون اجازه اهانت به اونو دیگه بهت نمیدم
                تو محلتون هم سراغ بگیر از همین الان شروع کن

اون بخش بولد شده و کلی گوئی یعنی چی ؟

نظر

• گنجشک
                  ستاره‌دار(3)
                  • Jun 2022
                  • 1307

این بحث نرخ خوراک هم موضوع جالبی هست

فرصت کردید برنامه میز اقتصادی ساعت 15 شبکه خبر امروز ببینید

======
                  گفت ایشالا ماشالا بورس صعودی میشه باز هم : ))

رئیس صنف گفت ایشالا ماشالای چی؟!!!! همه چیزی در معرض تعطیلی قرار می گیره و ... کلا بفنا میره همه چی

برو قوی شو اگر راحت جهان طلبی
                  که در نظام طبیعت ضعیف پامال است

ببینیم چقدر قوی هستند و اگر قانون چیز دیگری باشه ، حق و منطق و عقل سلیم اینا چیزی دیگری باشه کدوم قدرتمند تر و قوی تر هست ! ( اصالت قدرت ! )

نظر

• EURASIA
                    عضو فعال
                    • Jan 2022
                    • 1253

.....
                    آخرین ویرایش توسط EURASIA؛ 2023/06/29, 18:05.
                    زنده باد ازادی حقیقت دانش و سپس پیش به سوی پیشرفت

نظر

• afshinamin
                      عضو فعال
                      • Jul 2013
                      • 4495

������‏ارتش جمهوری‌اسلامی از ادعای ساخت الگوریتم پردازش کوانتومی عقب نشینی کرد

علی شریفی زارچی استاد دانشگاه شریف در توییتی نوشت که دانشگاه علوم دریایی ارتش اشتباه خود در رونمایی از «الگوریتم پردازش کوانتومی» را پذیرفت و آن را به صورت عمومی اطلاع‌رسانی کرد.‏

روز ۱۱ خرداد ماه خبر رونمایی از «نخستین محصول ‎#الگوریتم_پردازش_کوانتومی» توسط حبیب الله سیاری در دانشگاه علوم دریایی نوشهر منتشر شد.

‏با رونمایی از این محصول افراد زیادی با انتشار تصاویر و مدارک مختلف مدعی شدند نه تنها این اختراع چیز تازه‌ای نیست بلکه تنها یک برد ساده الکترونیکی است که در بازار در دسترس همه قرار دارد.
                      -------------
                      یه مادر بورد گذاشته بودن که تو امازون هم نمونه ش رو میفروحتند589 دلار

لابد با 589 دلار میشه یه شرکت و اختراع دانش بنیان داشت ، میلیاردها هم وام گرفت /.:blinksmiley.:/
                      آخرین ویرایش توسط afshinamin؛ 2023/06/29, 18:03.

نظر

• EURASIA
                        عضو فعال
                        • Jan 2022
                        • 1253

علیرضا جان خودت را ناراحت نکن

حالا هر کس می خواهد ببخشد خوب ببخشد حق شخصی اش است!

ما که نمی بخشیم اما اینکه الان قدرت دست انها است یک بحث دیگر است

اما

این فیلم بسیار زیبا را ببین

فیلم :

پستچی همیشه دو بار زنگ می زند

دو نسخه از ان هست

محصول سال 1981 با بازی زیبای جک نیلسون

همون که در فیلم درخشش هم بازی کرد

دیگری نسخه 1946

که این زیباتر است

داستانش هم این است

یک زن جوان و اغوگر با شوهر مسنش و یک مرد غریبه ....

برگرفته شده از یک رمان

البته فیلم فرانسوی اش هم هست محصول 1936

البته جناب کارلسن مگنوس هم فیلم دوست داره می تونه نگاه کند!!

نمی دانم چرا فکر می کنم اقای کارلسن متولد ماه عقرب ( ابان) است
                        آخرین ویرایش توسط EURASIA؛ 2023/06/29, 18:27.
                        زنده باد ازادی حقیقت دانش و سپس پیش به سوی پیشرفت

نظر

• علیرضا۱۲۳
                          عضو فعال
                          • Sep 2022
                          • 2729

را که الان مشخصه...شما گردن این حکومت رو دیگه میشه تا تبر زد...الان دیگه چه فایده...حمام خون راه بندازیم که نتیجه بگیریم!!!
                          میگند همین هست که می‌بینید....شما فکر میکنید به حرف شما الان گوش میدند که حکومت سکولار میخای؟
                          در اصل توسط b4city پست شده است View Post
                          عجب غلطی کردیم کامنتی از پرهیز از خشونت در تاپیک جو بازار گذاشتیم و شخص شما بود که واکنش نشون داد در این تاپیک با همون شماره که گفتم که البته بعد از انتقال کامنتهای من به اینجا شماره تغپیر کرد به 6216
                          و حالا مجبوریم بر خلاف میل باطنی و با اکراه تمام ، بازم جوابیه اینجا داشته باشم چون از این مورد بولد شده دیگه نمیشه عبور کرد

شما که دست به نقدت خوبه و مخالف کوتاه امدن از فحاشی و توهین و عربده کشی و پرهیز از خشونت هستی ، هنوزم متوجه نشدی منظورم چی بود ؟
                          اصل قضیه از بغض و کینه به انقلابی ها بود حالا یه پرهیز از خشونت دست گرفتی هوار هوار و به کل ایام تعمیم میدی !!!

حسش نیست بیشتر بحث کنم
                          واضح و شفاف بگو

خب پرهیز از خشونت برا چی . قمه و چاقوت را بردار و از همین الان شروع کن . فحاشی و توهین هم الا ماشاالله کم نبوده . اینم دوبل و سوبل کن . به من چه
                          میخوای ادرس بدم پدرم انقلابی بوده ، بیا منم که فرزند یک انقلابی هستم جر بده ولی ادرس محل دفنش بماند چون اجازه اهانت به اونو دیگه بهت نمیدم

چی داری بهم میبافی و نتیجه میگیری...کی چیکار به شما داشت!!!؟؟؟؟قمه و چاقو هم تا حالا دست نگرفتم...منظورم این بود وقتی این همه نکبت و بدبختی و ویرانی هست مسبب چه کسانی هستند؟
                          چرا تا یک نفر حرف میزند ...میزنید به دشت کربلا!!!چیکار به پدر مرحوم شما دارم؟خدا پدرت رو رحمت کنه و بیامرزه...تو رو جر بدم که چی بشه؟بحث رو اول بفهم سر چی بوده بعد موضع گیری کن
                          میگم یک بحث روشن فکر مآبانه راه افتاده چرخه خشونت رو متوقف کنید...توقف این چرخه خشونت وقتی اتفاق می‌افته که دلایلش مشخص بشه...حرف من این هست...حالا شما مخالفی...باش...نه قراره من تو رو جر بدم...نه تو منو جر بدی....اون قمه و چاقو هم مشخصه برازنده چه طیف آدم با چه نوع سطح فکریه

نظر

• گنجشک
                            ستاره‌دار(3)
                            • Jun 2022
                            • 1307

حسش نیست بیشتر بحث کنم
                            واضح و شفاف بگو

درود جناب بیفور

حقیقتش از مطالب شما هیچوقت خوشم نمی آمد و قلمتان قابلیت تند خوانی ندارد برای بنده

اما بعداً متوجه شدم دیدگاه درستی دارید

========

و این خیلی خوبه که اینجا بحث میشه ، حتی با خشونت ، ( البته بشرطی که پشتش دوستی باشه ) واژه عقده ای بودن را هم نامناسب نمی بینم ( من خودم یک عقده ای کامل هستم ، تقریبا تمام مردم کشور عزیزم عقده ای هستند

نمی دونم در سایر نقاط جهان هم همینه و به ذات آدمیزاد بر میگرده یا دهان ما را بیش از حد صاف کردن و جامعه عقده ای درست کردن

محجبه اش عقده ای هست

غیر محجبه اش عقده ای هست

کارمند دولتش عقده ای

کارمند بخش خصوصی عقده ای

فقیرش عقده ای

ثروتمندش عقده ای

خیلی کم پیش میاد آدم غیر عقده ای و سالم ببینم متاسفانه ، تازه همونم که باهاش کمی گرم بگیری میبینی عقده هایی داره

==========

در همین فروم همه تا حدودی اقتصاد را می فهمیم ،

و خیلی جالبه که هرکسی طرفدار یک دولتی هست

یکی طرفدار احمدی نژاد هست

یکی خاتمی

یکی هاشمی

یک بنی صدر

یکی بازرگان

یکی اعلم

یکی هویدا

مادر بزرگ من طرفدار رضاشاه بود ! چون رعیت پدر و برادرش رو کشته بودن ، مادر بزرگ ما پاشد رفت دادگستری اون زمان و زمین هاش را پس گرفت ، شاید 20 سالش هم نبوده سواد هم قطعا نداشته ، اما حقش را تونست بگیره بشکل قانونی امکانش فراهم بوده اون زمان !

الان دولت رئیس اخبار را نگاه کنید ، گفتن در هر بانک یک عالم دین باشه که ربا نشه ، در مدارس عالم دین باشه ، شبکه های تلویزیون را بالا پایین می کنی ، یک عالم دین داره صحبت می کنه ، کم مونده عالم دین به فوتبال هم برسه ، که البته هست تیم ملی را داشتن می فرستادن جام جهانی چنتا عالم دین هم در عکس ها بود

دولت روحانی چه خوشمون بیاد چه نیاد ، دولت دلال ها بود ، تقریبا تمام دلال ها به خواسته های بحقشون رسیدن

دولت احمدی ، دولت کشاورزها و فقرا و یارانه بگیرا بود

دولت خاتمی ، دولت بخش خصوصی بود ، بخش خصوصی اونجا قوی شد و همه جا حضور پیدا کرد

دولت هاشمی دولت کارگزارها بود ،

دولت های قبلتر هر کدوم رانت را برای عده ای محیا می کردن

=======

خشم جناب علیرضا را خشم درستی می دانم ، ما اعتماد کردیم ، ما داریم در جامعه زندگی می کنیم ، خیلی از اختیارات خودمان را به مسئولین واگذار کردیم و به انها اعتماد کردیم ، نباید حق ما را بخورن ، و اگر بخورن و ناراحتی ما یک مسئله کاملا طبیعی هست

و باید بیان کنند حرف های همدیگر را بشنویم ،

ببینیم علت اینکه انها مال و حق و ما را ضایع کردن چی بوده ، از عمد بود ، قضا و قدر الهی بوده ، از بدسرشتیشون بوده ، چی شده که حق ما ضایع شده ، بعضا میگن ترامپ توییت زده ، دارایی ها شما ارزشش یک دهم قبل شده ،

آیا ما بچه هستیم که گول بخوریم ؟

نباید ناراحت بشیم !

واژه ناراحت شدن به چه معناس است ؟

========

طولانی شد

ببخشید.

نظر

• علیرضا۱۲۳
                              عضو فعال
                              • Sep 2022
                              • 2729

در اصل توسط EURASIA پست شده است View Post
                              علیرضا جان خودت را ناراحت نکن

حالا هر کس می خواهد ببخشد خوب ببخشد حق شخصی اش است!

ما که نمی بخشیم اما اینکه الان قدرت دست انها است یک بحث دیگر است

اما

این فیلم بسیار زیبا را ببین

فیلم :

پستچی همیشه دو بار زنگ می زند

دو نسخه از ان هست

محصول سال 1981 با بازی زیبای جک نیلسون

همون که در فیلم درخشش هم بازی کرد

دیگری نسخه 1946

که این زیباتر است

داستانش هم این است

یک زن جوان و اغوگر با شوهر مسنش و یک مرد غریبه ....

برگرفته شده از یک رمان

البته فیلم فرانسوی اش هم هست محصول 1936

البته جناب کارلسن مگنوس هم فیلم دوست داره می تونه نگاه کند!!

نمی دانم چرا فکر می کنم اقای کارلسن متولد ماه عقرب ( ابان) است
                              درود ناصر خان عزیز....ارادتمندم...حتما فیلم رو میبینم

نظر

• afshinamin
                                عضو فعال
                                • Jul 2013
                                • 4495

حسش نیست بیشتر بحث کنم
                                واضح و شفاف بگو

درود
                                شاید بشه گفت خشونت اصلی یعنی این و لا غیر !!

بر: ۸۴۵۸۲۰
                                تعداد نظرات: ۱۱ نظر
                                تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴

بر اساس اعلام سازمان هواشناسی شاخص بارش، تبخیر و تعرق استاندارد شده موسوم به SPEI در دوره ۱۰ ساله نشان می‌دهد که مساحت زیادی از تمام استان‌های کشور درگیر درجات مختلف خشکسالی است.

آفتاب‌‌نیوز :بر اساس اعلام سازمان هواشناسی، ‍۱۰۰ درصد مساحت استان‌های البرز، یزد و سمنان با خشکسالی مواجه اند به‌طوری‌که «شدت خشکسالی» در ۹۷ درصد از مساحت سمنان، ۸۷.۶ درصد از مساحت البرز و ۶۷.۹ درصد از مساحت استان یزد «شدید» تا «بسیار شدید» است.
                                تهران از نظر درصد وسعت تحت تاثیر خشکسالی با ۹۹.۸۴ درصد مساحت درگیر، در رتبه دوم استان‌های درگیر خشکسالی کشور قرار دارد.
                                براساس گزارش ایسنا، هم اکنون ۸۶ درصد از مساحت تهران با خشکسالی شدید تا بسیار شدید مواجه است.

۶۰۲ دشت ایران در معرض فرونشست هستند
                                رئیس سازمان مدیریت بحران کشور نیز با بیان اینکه ۶۰۲ دشت کشور در معرض فرونشست هستند، گفت: وزارت نیرو در حال بررسی راهکاری است که برداشت آب در چاه‌های حفرشده در کشور (چاه‌های مجاز و غیرمجاز) برای مدت زمان مشخصی (مثلاً یک یا دو سال) متوقف شود.
                                محمدحسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در گفتگو با تسنیم در زنجان، در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه "چرا در این سال‌ها اقدامات سازمان مدیریت بحران در حوزه مواجهه با حوادثی، چون سیل و زلزله جنبه شعاری داشته است که به‌طور مثال می‌شود به ساخت آپارتمان‌های بلندمرتبه تهران روی گسل اشاره کرد؟! "، گفت: به‌سرعت در حال پیشگیری از این احداث‌ها هستیم، اما این موضوعات در شورای‌عالی معماری و شهرسازی بررسی می‌شود و مصوباتی نیز در این شورا به تصویب می‌رسد.
                                مجوزی برای جلوگیری از احداث بنای غیرمجاز نداریم
                                معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور تشریح کرد: به‌طور مثال شورای‌عالی معماری و شهرسازی تشخیص می‌دهد در یک گذر هشت‌متری، مجوز احداث ساختمان سه‌طبقه بدهد این‌که این موضوع رعایت نمی‌شود بخشی از آن به‌خاطر شهرداران، بخشی دیگر دست قوای دیگر است. سازمان مدیریت مجوز اینکه بخواهد جلوی احداث ساختمان‌های غیرمجاز را بگیرد ندارد، ولی با این حال این موضوع از سمت ما رها نشده است و از طریق قوه قضائیه پیگیر این موضوعات هستیم.
                                این مقام مسئول به موضوع نوع ساخت‌وساز‌ها نیز اشاره و خاطرنشان کرد: وقتی ۲۲۰ سال گذشته را بررسی می‌کنیم که از این میزان، ۱۴۰ سال به‌صورت روایت تاریخی و ۸۰ سال دیگر با سند و مدرک است و مراکز ژئوفیزیک مثل مرکز ژئوفیزیک دانشگاه تهران و همچنین مرکز زلزله‌نگاری بین‌المللی این موضوعات را ثبت کرده‌اند متوجه می‌شویم در این سال‌ها فقط ۱۲ زلزله با شدت بیش از ۷ ریشتر داشته‌ایم و آخرین ۷.۷ ریشتر بوده است که این موضوع یک مسیر را به ما نشان می‌دهد که اگر ساخت‌وساز‌ها اصولی شود و مصالح و سازه‌های ساختمانی طوری ساخته شود که زلزله تا ۸ ریشتر را مقاومت کند دیگر زلزله بلا نیست بلکه تبدیل به یک پدیده مثبت می‌شود.
                                وی تأکید کرد: چه‌بسا که زلزله این انرژی قدرتمند را آزاد می‌کند که در زمان حاضر بشر این موضوع را در حال مطالعه در دست دارد که که این زلزله در راستای مثبت در خدمت بشریت قرار بگیرد. انرژی‌ای که یک زلزله ۴ ریشتری آزاد می‌کند برابری می‌کند با یک بمب هیروشیما و بنابراین انفجار یک بمب هیروشیما یعنی انفجار یک‌هزار تن تی‌ان‌تی و بنابراین یک زلزله ۷.۸ ریشتری که در ترکیه آمد یعنی انفجار ۱۹ بمب هیروشیما و یعنی ۱۹ هزار تن تی‌ان‌تی در ترکیه منفجر شد.
                                ساختمان ۳۰ طبقه بدون پاسخ آزمایش تست بتن ساخته شد!
                                نامی گفت: وقتی به ترکیه و سوریه برای مطالعه رفتیم و متوجه شدیم که استاندارد‌های لازم در ساخت‌وساز رعایت نشده است و جالب است بدانید استاندارد معمولی هم رعایت نشده است. وقتی به‌دقت بررسی کردیم متوجه شدیم در پی ساختمان باید از میلگرد‌های آجدار و قطر ۲۰ استفاده می‌شد که هیچ‌کدام از آن‌ها استفاده نشده بود؛ حتی دانه‌بندی لازم در بتن هم رعایت نشده بود و با این اوصاف مشخص است وقتی این استاندارد‌ها رعایت نشود با یک زلزله کوچک ساختمان فرو می‌ریزد، به‌عنوان مثال یک مورد داشتیم که بررسی کردیم، ساختمان ۳۰ طبقه‌ای بود که قرار بود ساخته شود، وقتی به طبقه دوم رسیده بود، مجریان ساخت برای تست آزمایش بتن آمدند، اما تا پاسخ آزمایش آماده شود ۳۰ طبقه را ساخته بودند، این یعنی این ساختمان اساساً نباید ساخته می‌شد.
                                میلگرد بعضی ساختمان‌ها مثل پنیر بریده می‌شود
                                وی ادامه داد: در کشورمان به‌دنبال چند موضوع برای ایمنی بیشتر ساختمان‌ها هستیم؛ در وهله نخست تولیدات مصالح ساختمانی کشور باید استاندارد شود و این موضوع نیاز به زمان دارد و مشکل هم هست، مثلاً ما فلز میلگرد را در آزمایشگاه تست مصالح تحت فشار سه‌بعدی قرار دادیم و مثل پنیر بریده شده است که این‌ها باید جلوگیری شود، از سوی دیگر ساختمان‌های بلندمرتبه نباید به‌طور مستقیم به زمین متکی شوند و بایستی فراگرد شوند، فراگرد در برخی از کشور‌ها مثل ژاپن استفاده می‌شود و به این شکل است که از جنس لاستیک بسیار محکم است که تحت پایه‌های اصلی ساختمان و متصل به بتن زیر قرار می‌گیرد و وقتی زلزله به‌صورت ارتعاشی منحنی می‌آید، این لاستیک سبب از بین رفتن ارتعاش می‌شود، ولی وقتی ساختمان‌های بلندمرتبه در کشور این تکنولوژی را رعایت نمی‌کنند با زلزله‌ای که مدت آن بیش از ۱۰ ثانیه باشد مشخص است که فرو خواهد ریخت. چاره‌ای نداریم که برای حفظ جان و مال مردم، باید به‌سمت استانداردسازی حرکت کنیم و این موضوع را باید جدی بگیریم و یک تحول ایجاد کنیم.
                                وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه "استانداردسازی و این تحولی که شما می‌فرمایید چه‌زمانی آغاز خواهد شد چرا که هرساله با رخ دادن سیل و زلزله خسارت‌های زیادی به کشور و مردم وارد می‌شود؟ "، گفت: این تحول آغاز شده است و ما این موضوع را شروع کردیم، ولی زمان‌بر است، مثلاً ۳۳ میلیون مترمکعب در حوزه آبخیزداری در کشور انجام شده است و قرار است طی مدت دو سال آینده ۹۳ میلیون مترمکعب دیگر انجام شود، این بزرگترین مسیر برای جلوگیری از سیل است.
                                نامی در ادامه در پاسخ به سؤال دیگر تسنیم مبنی بر اینکه "چرا در مقابل حوادثی همچون سیل که از قبل پیش‌بینی شده است ناتوان هستیم؟ " گفت: در همین استان مازندران اگر نگاه کنید، هرچه نخاله و زباله است در رودخانه است. مردم از ریختن نخاله‌ها در رودخانه‌ها جلوگیری کنند چرا که این موضوع یکی از علل اصلی ایجاد سیل است، وقتی آب راهی را برای رفتن پیدا نمی‌کند مشخص است که بالا می‌زند و سیل ایجاد می‌شود، از استانداران درخواست کردیم این موضوع را شورای تأمین تصویب کنند که اگر فردی نخاله را در رودخانه و یا خیابان خالی کرد فوراً با آن برخورد کنند، زباله‌هایی همچون یخچال خراب، یونولیت و یا مبل خراب که وقتی در رودخانه توسط برخی‌ها ریخته می‌شود مشخص است که این وسایل خراب راه ورود آب را می‌گیرند.
                                ۶۰۲ دشت کشور در معرض فرونشست/ دستور وزیر کشور برای استفاده از ۲ گروه خارجی مقابله با فرونشست
                                رئیس سازمان مدیریت بحران در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه در برخی از شهر‌ها بحران فرونشست به‌شکلی پیش رفته که در حال نزدیک شدن به تأسیسات زیرساختی از جمله دکل‌های برق و خطوط راه‌آهن است و برنامه سازمان مدیریت بحران برای مقابله با فرونشست چیست ابراز کرد: بحث فرونشست یک بحث جدی در کشورمان و دیگر کشور‌های دنیاست، حدود ۶۰۲ دشت کشور در معرض فرونشست قرار دارند.
                                وی راجع به راهکار‌های مواجهه با جلوگیری از فرونشست دشت‌ها در کشور گفت: گروه‌های متخصص در دشت‌های مختلف جهت تحقیق مستقر شده و اقدامات خود را با همکاری دستگاه‌های مختلف آغاز کرده‌اند؛ به‌طور مثال با کمک سازمان نقشه‌برداری و با بهره‌برداری از تجهیزات مختلف همچون GPS پیشرفته وضعیت این دشت‌ها را رصد می‌کنند.
                                معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور تصریح کرد: وزیر کشور دستور داده اند که علاوه بر استفاده از ظرفیت دانشمندان و متخصصان داخلی و زبده کشور در حوزه زمین‌شناختی، از ظرفیت و تجارب چند گروه متخصص خارج از کشور هم در این زمینه استفاده شود چرا که معتقد هستیم برای مقابله با این فرونشست‌ها باید از راهکار‌های کاملاً علمی استفاده شود. یکی از راه‌های مقابله با فرونشست دشت، آبخیزداری است و تاکنون ۳۳ میلیون هکتار از زمین‌های کشور بحث آبخیزداری انجام شده و ۹۰ تا ۹۳ میلیون هکتار دیگر باقی مانده است. وزیر کشور معتقد هستند که اگر بخواهد با همین روند پیش برود سال‌ها طول خواهد کشید و در همین راستا به این نتیجه رسیدیم به‌صورت جداگانه برای مقابله با فرونشست در هر استان به‌صورت مستقل موضوع آبخیزداری را شروع بکنیم.
                                استفاده از سد‌های زیرزمینی برای جلوگیری از تبخیر آب و تزریق بیشتر به سفره‌ها
                                نامی تصریح کرد: موضوع آبخیزداری در بالادست، آبخوان‌داری در بخش میانی و زیرمجموعه بخش آبخوان‌داری بخش سیل، زدن چاه‌نیمه‌ها برای انتقال آب بیشتر به سفره‌های زیرزمینی است و اخیراً یک دهه است بحث سد‌های زیرزمینی هم شروع شده است که این سد‌ها از تبخیر آب جلوگیری می‌کنند و بدین ترتیب آب بیشتری را به سفره‌های آب زیرزمینی منتقل کنیم.
                                معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور متذکر شد:، ولی به‌طورکلی آن‌چیزی که می‌تواند به‌عنوان وظیفه عمومی مورد توجه قرار بگیرد آن است که از مردم تقاضا و استدعا داریم که در مصرف آب بسیار دقت بکنند و کشاورزان عزیز هم از حوزه "آبیاری غرقابی" خارج شوند و بیشتر به کاشت گلخانه‌ای و کاشت هیدروپونیک روی بیاورند که این نوع کاشت هم پنج تا هفت برابر رشد تولیدشان و هم سرعت در تولید محصول زیاد است و موضوع سلامت در تولید محصول هم از دیگر محاسن این نوع کاشت است.
                                وزارت نیرو به‌دنبال راهکار توقف برداشت از تمام چاه‌های کشور
                                وی با تأکید به اینکه وزارت نیرو و وزارت جهاد کاملاً با وزارت کشور و سازمان مدیریت بحران همراه هستند خاطرنشان کرد: یک سری چاه‌هایی در کشور وجود دارد که به‌صورت غیرمجاز و مجاز حفر شده‌اند که البته اکثریت بدون مجوز هستند، وزارت نیرو در حال بررسی راهکاری است که برداشت آب در چاه‌های حفرشده در کشور چه آن‌هایی که مجوز دارند و چه چاه‌هایی که مجوز ندارند برای مدت زمان مشخصی (مثلاً یک یا دو سال) به‌منظور حفظ منافع عمومی متوقف شود؛ منافع عمومی همیشه نسبت به منافع فردی، گروهی، قشری و صنفی در اولویت است.
                                نامی اضافه کرد: به‌خصوص استفاده از آب‌های زیرزمینی که برای پر کردن استخر‌های متعدد در کشور استفاده می‌شود و همین موضوع سبب می‌شود یک‌سوم آب در این استخر‌ها تبخیر شود، پس منافع عمومی ایجاب می‌کند برای جلوگیری از ضرر به آب‌های زیرزمینی دستور متوقف شدن برداشت این آب‌ها از سوی وزارت نیرو صادر شود.

[/COLOR]

----------------
                                نظر شما چیست ؟!
                                آخرین ویرایش توسط afshinamin؛ 2023/06/29, 18:48.

نظر

در حال کار...
                                X